Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

ΒΟΙΩΤΙΚΑ ΤΑΛΕΝΤΑ- ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΑΛΑΓΓΙΤΗΣ


ΠΑΡΟΛΟ ΤΟ ΒΑΡΥ ΣΚΟΡ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΙΟΛΑΟΣ Θ.-ΕΝΩΣΗ ΑΣΑ 1-7,Ο ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ ΤΟΥ ΙΟΛΑΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΑΛΛΑΓΙΤΗΣ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΠΑΙΧΤΕΣ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΑΠΟΚΡΟΥΣΕΙΣ ,ΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΥΝΑΤΌΤΗΤΕΣ Ο 16 ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΑΞΙΖΕΙ ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΠΟ ΟΜΑΔΕΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ.viotikibala.blogspot.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΤΥ 10ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΘΗΒΑΣ


Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων
του 10ου Νηπιαγωγείου Θήβας
Σας προσκαλεί στο αποκριάτικο πάρτι που θα πραγματοποιηθεί στο «ΤΖΑΚΙ» (Σιδ. Σταθμός Θηβών)
      την Κυριακή 3 Μαρτίου και ώρα 17:ΟΟ
Ελάτε για ένα τρελό ξεφάντωμα με πολύ κέφι, μουσική, χορό
και τραγούδια, συντροφιά με τους ΚΛΟΟΥΝ της παρέας μας.
Θα προσφερθούν χυμοί-αναψυκτικά για τους μικρούς μας φίλους, καφέδες-κρασάκι για τους μεγάλους, καθώς και σπιτικές λιχουδιές για όλους.
Η παρουσία σας θα μας
                                δώσει μεγάλη χαρά!!
Διαβάστε Περισσότερα »

Μόνο Έλληνες.

Την εισαγωγή σε στρατιωτικές, αστυνομικές και λιμενικές σχολές μόνο όσων είναι Έλληνες κατά το γένος και την ιθαγένεια, προβλέπει...


 τροπολογία που κατέθεσαν 84 βουλευτές της ΝΔ με πρώτο υπογράφοντα τον Αθανάσιο Μπούρα.
Όπως σημειώνεται στην αιτιολογική έκθεση, «λόγω της ιδιαιτερότητας των θεμάτων που σχετίζονται με την εθνική μας άμυνα, σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και του οξύτατου προβλήματος της λαθρομετανάστευσης, που αντιμετωπίζει η χώρα, σε συνδυασμό με τον πρόσφατο νόμο περί ιθαγένειας και τις συνέπειες του, σκόπιμο είναι να επανέλθει στο σύνολο των στρατιωτικών και αστυνομικών σχολών, η προϋπόθεση του γένους, ως προαπαιτούμενο εισαγωγής».

Σύμφωνα με την ίδια τροπολογία, γίνονται δεκτοί ομογενείς που δεν έχουν την ελληνική ιθαγένεια, την οποία, όμως, αποκτούν χωρίς άλλη διατύπωση όταν εισαχθούν.

Επίσης, με απόφαση του αρχηγού κάθε κλάδου ή Σώματος, επιτρέπεται για την κάλυψη ειδικών αναγκών, η εισαγωγή μη Ελλήνων κατά το γένος, υποψηφίων, οι οποίοι, όμως, δεν μπορούν να είναι περισσότεροι των δύο κατά έτος για κάθε σχολή.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΒΙΝΤΕΟ-Έρμαιο της κρατικής αδιαφορίας το Νοσοκομείο Θηβών!


Με απανωτά «εντέλλεσθε» οι Παθολόγοι – Αρχές με μέσα Μαρτίου οι παραιτήσεις τους - Τραγικές οι ελλείψεις σε όλους τους τομείς..

Στ. Καμούτσης: «Ντροπή τους για το κατάντημα..»
Επιβεβαιώθηκε πλήρως η πληροφορία για επικείμενη ομαδική παραίτηση των Παθολόγων Ιατρών του Νοσοκομείου Θηβών, οι οποίοι φαίνεται να έχουν υπερβεί τα όρια τους, καθώς συνεχίζουν να εργάζονται με «εντέλλεσθε», μετά τις «φρούδες» υποσχέσεις του υπ. Υγείας …
Τρεις εβδομάδες μετά την επίσκεψη Δημάρχου Θηβαίων, Ε. Μπασιάκου και Ιατρικού Συλλόγου και τις διαβεβαιώσεις του Γ. Γ του υπουργείου και επιστροφή του Δ/ντή της Παθολογικής Κλινικής , την μετακίνηση Παθολόγου από το Νοσοκομείο Χαλκίδας και την πρόσληψη ενός ακόμη επικουρικού Παθολόγου, το Νοσοκομείο παραμένει με τρεις Παθολόγους, οι οποίοι καλύπτουν τις εφημερίες τους αλλά και τα κενά που τις ακολουθούν με «εντέλεσθε» προκειμένου να μην προστεθούν επιπλέον προβλήματα στην ήδη προβληματική λειτουργία του, λόγω των σοβαρότατων ελλείψεων σε υλικά!
Η εισβολή μας στο ιατρείο των παθολόγων ήταν αποφασισμένη, καθώς φορείς και κάτοικοι βρίσκονται υπ΄ ατμόν…
Ο αν. Δ/ντής της Παθολογικής Κλινικής Γ. Σπαϊδιώτης με εμφανή καταρροή και υψηλό πυρετό εξετάζει ασθενείς, επιβεβαιώνοντας ότι τα κενά των Παθολόγων παραμένουν και οι τρεις εναπομείναντες εφημερεύουν τις μισές ημέρες κανονικά και τις υπόλοιπες με «εντέλλεσθε»…
«Εφόσον είμαστε ενοποιημένο νοσοκομείο, ένας οργανισμός,  δεν τίθεται θέμα έκτακτης ανάγκης, καθώς επιμερίζονται οι ανάγκες του κάθε νοσοκομείου  για να καλύπτεται η περιοχή ενιαία. Άλλωστε,  εμείς έχουμε και άλλα προβλήματα πολύ πιο σοβαρά γιατί λείπουν και άλλες βασικές ιδιότητες» επισημαίνει ο κ. Σπαϊδιώτης, μη σχολιάζοντας το θέμα των υπολοίπων ελλείψεων, το ίδιο και ο συνάδελφός του Γ. Γεωργακόπουλος, μέλος της επιστημονικής Επιτροπής και Δημοτικός Σύμβουλος, ο οποίος εστιάστηκε στις ελλείψεις και τα προβλήματα των Παθολόγων…
Αρκετές εξετάσεις παραπέμπονται στην Λιβαδειά με ασθενοφόρο και επιστρέφουν, το ίδιο και η αξονική τομογραφία, εκτός και αν γίνει «ιδιωτικά» με πληρωμή από την τσέπη του ασθενή..
Ο κ. Γεργακόπουλος χαρακτηρίζει «απαράδεκτη» την στάση του υπουργείου Υγείας, που μέχρι στιγμής δεν έκανε πράξη τις υποσχέσεις και διαβεβαιώσεις, θεωρώντας πως η γενική κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο Θηβών, υποθάλπει επικίνδυνα την λειτουργία του..
«Ντροπή τους! Οι εργαζόμενοι κάνουν το καθήκον τους,  αλλά η πολιτεία υποβαθμίζει το Νοσοκομείο Θηβών και θα πρέπει με κάθε θυσία και αγώνα, φορείς και πολίτες  να το διατηρήσουμε» ξεσπά ο Στ. Καμούτσης, που είχε πριν χρόνια διατελέσει Πρόεδρος και ο οποίος βρέθηκε εκεί, προκειμένου να διαπιστώσει την επιστροφή του κ. Παπαευσταθίου, που είχε μόλις πληροφορηθεί…
«Οι ελλείψεις είναι τραγικές  και είναι ντροπή τους για το κατάντημα» τονίζει, καλώντας τους βουλευτές και πολιτικούς να δουν την πραγματικότητα και να πράξουν άμεσα τα δέοντα!viotiki-ora.gr

από LAMIASTARGR
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανικανοποίητοι οι αγρότες - Αποφασίζουν την Τρίτη για νέες κινητοποιήσεις

Ανικανοποίητοι οι αγρότες - Αποφασίζουν την Τρίτη για νέες κινητοποιήσεις

Χωρίς θετική κατάληξη ολοκληρώθηκε η συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι των αγροτών με τους υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας, Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης, με τους πρώτους να εξετάζουν την Τρίτη την πορεία των κινητοποιήσεών τους, πραγματοποιώντας γενικές συνελεύσεις σε 28 μπλόκα. Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε, μετά τη συνάντηση πως η κυβέρνηση θα πρέπει να κινηθεί σε στενά δημοσιονομικά πλαίσια και για το λόγο αυτό έχει μικρές δυνατότητες. «Συνεχίζουμε όμως την προσπάθεια. Αρκετά από τα ζητήματα που δεν έχουν δημοσιονομικό κόστος αλλά θεσμικό χαρακτήρα βαίνουν προς λύση», είπε ο κ. Στουρνάρας, προσθέτοντας ότι εξετάζεται η θέσπιση ειδικής κάρτας πετρελαίου το συντομότερο δυνατό, ενώ σε ό,τι αφορά στο κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας ανέφερε ότι σε ένα χρόνο από σήμερα η ΔΕΗ θα είναι σε θέση να επιλύσει ορισμένα από τα αιτήματά τους. Νωρίτερα, σε δηλώσεις του ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, σημείωσε πως σε νομοσχέδιο του υπουργείου το οποίο πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή, με ειδική ρύθμιση θα δίνεται η δυνατότητα σε όσους χρωστούν έως 4.000 ευρώ σε ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ να λάβουν σύνταξη και μετά με διακανονισμό να αποπληρώσουν το οφειλόμενο ποσό. Παράλληλα ανακοίνωσε πως η κυβέρνηση εξετάζει να καθιερώσει και για τους αγρότες που είναι ασφαλισμένοι μετά το 1988, τη συνταξιοδότηση στα 62 με 40 χρόνια ασφάλισης. «Ο αγώνας συνεχίζεται...» Οι αγρότες από την πλευρά τους δεν έμειναν ικανοποιημένοι από τις απαντήσεις που έλαβαν και όπως σημείωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας Βαγγέλης Μπούτας θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, τονίζοντας ότι συζητήθηκαν και τα 16 αιτήματα που έθεσαν, αλλά η κυβέρνηση επικαλέστηκε τη δημοσιονομική προσαρμογή και απάντησε πως δεν μπορεί να τα ικανοποιήσει.
Διαβάστε Περισσότερα »

Παράπονα από τους Aστυνομικούς της Βοιωτίας - Aνακοίνωση εξέδωσε η Ε.Α.Υ. του Νομού μας

 
astyn
Με έγγραφό της προς την Α.Δ. Βοιωτίας, την ΓΑΔΠΣΕ και την ΠΟΑΣΥ, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας ενημερώνει για την οριακή κατάσταση που έχουν φθάσει τα μέλη της, εξαιτίας των αγροτικών κινητοποιήσεων.

Το έγγραφο αναφέρει χαρακτηριστικά:
Σας ενημερώνουμε ότι καθημερινά δεχόμαστε παράπονα συναδέλφων, από τις αρχές Φεβρουαρίου (έναρξη αγροτικών κινητοποιήσεων), μέχρι σήμερα για:
1) Μη τήρηση ωραρίου.
2) Μή χορήγηση Η. Α. όπως προβλέπεται.
3) Συγκρότηση διμοιρίας από τα ίδια άτομα (ενώ αυτή συγκροτείται από σύνολο 37 συναδέλφων) και ίδιες Υπηρεσίες, με αποτέλεσμα κάποιες από αυτές (Υπηρεσίες) να υπολειτουργούν και κάποιοι συνάδελφοι να ταλαιπωρούνται και να καταπονούνται περισσότερο.
4) Η οικονομική εξαθλίωση που έχουμε δεχτεί το τελευταίο διάστημα, σε συνάρτηση με την μη απασχόλησή τους σε νυχτερινή εργασία κατά τον μήνα Φεβρουάριο, έχει ως αποτέλεσμα, να υπάρχουν συνάδελφοι που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα απαραίτητα όσον αφορά τις οικονομικές και οικογενειακές τους υποχρεώσεις.
Οι συνάδελφοι που υπηρετούν στο Νομό, έχουν δώσει τον καλύτερό τους εαυτό, για το αποτέλεσμα που έχει επέλθει στην Αστυνόμευση και στην πάταξη της εγκληματικότητας στην περιφέρεια της Βοιωτίας, όμως βρίσκονται σε οριακή κατάσταση.
Καλούμε την φυσική ηγεσία όπως δώσει λύσεις άμεσα, για την εύρυθμη λειτουργία των Υπηρεσιών, για την Υπηρεσιακή και ψυχική ηρεμία των συναδέλφων και κυριότερα για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα της αποστολής μας, που είναι η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ.
ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ: α) Παρέμβαση της Ομοσπονδίας, για παράταση έως την 31-04-2013, του χρόνου λήψης υπολοίπου κανονικής αδείας του έτους 2012. β) Η συγκρότηση της Δ.Υ. να γίνεται κατά τέτοιο τρόπο, ώστε και κάποιες Υπηρεσίες να μην υπολειτουργούν και κάποιοι εκ των συναδέλφων που συνθέτουν την διμοιρία να μην αισθάνονται αδικημένοι. γ) Έκδοση διαταγής στις Υπηρεσίες για την χορήγηση των οφειλόμενων Η.Α. και επιπλέον αυτών, λόγω υπεραπασχόλησης και καταπόνησης των συναδέλφων.orchomenos-press.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

 Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Η στιγμή της μάχης με τη βροχή από σφαίρες πάνω από τις φυλακές Τρικάλων [βίντεο]

Η στιγμή της μάχης με τη βροχή από σφαίρες πάνω από τις φυλακές Τρικάλων [βίντεο

Νέα στοιχεία και ντοκουμέντα έρχονται συνέχεια στο φως της δημοσιότητας για την πραγματική μάχη που δόθηκε στις φυλακές Τρικάλων το απόγευμα της φυλακής, κατά την προσπάθεια του βαρυποινίτη, Παναγιώτη Βλαστού, να αποδράσει με ελικόπτερο. Το νέο βίντεο που βγήκε στην επιφάνεια έχει καταγράψει κάτοικος της περιοχής και δείχνει χαρακτηριστικά το ελικόπτερο να στέκεται πάνω από τις φυλακές Τρικάλων και να προσπαθεί να πλησιάσει ώστε να μπορέσει ο Βλαστός να ανέβει στην ανεμόσκαλα. Ακούγονται καθαρά αρκετοί από τους πυροβολισμούς, ενώ και οι περίοικοι δείχνουν σαστισμένοι από το θέαμα και τους πυροβολισμούς που ακούγονται, ενώ παρατηρούν και την ανεμόσκαλα που έριξαν οι συνεργοί του Βλαστού προκειμένου εκείνος να επιβιβαστεί στο ελικόπτερο. Συνεχίζονται οι έρευνες της ΕΛ. ΑΣ. Από την πλευρά της η Αστυνομία εξακολουθεί να συλλέγει στοιχεία τόσο από τις φυλακές όσο και από τα όπλα και τα έγγραφα που χρησιμοποιούσαν οι συνεργοί, ενώ έχουν επικεντρώσει τις έρευνες στο να εντοπίσουν και να συλλάβουν τις δύο μυστηριώδεις γυναίκες που βρίσκονταν μαζί με τους υπόλοιπους συλληφθέντες στο ελικόπτερο. Η αναζήτηση της Αστυνομίας ξεκινάει από τη στιγμή που ενοικιάστηκε το ελικόπτερο, ενώ εξετάζονται και οι όποιες διασυνδέσεις μπορεί να είχαν οι συνεργοί του Βλαστού, οι οποίοι είναι σεσημασμένοι κακοποιοί γνωστοί από παλιά στις Αρχές, ενώ ψάχνουν να βρουν εάν τα χρήματα που χρησιμοποίησαν οι κακοποιοί είναι από εκείνα που είχαν δοθεί ως λύτρα για την απαγωγή Παναγόπουλου ή προέκυψαν από άλλη ενέργεια, πχ ληστεία. Ο ίδιος ο Παναγιώτης Βλαστός παραμένει στο ιατρείο των φυλακών υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας παρά τις διαμαρτυρίες της συνηγόρου του ,ενώ αυτός και οι συνεργάτες του αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες, Ειδικότερα : Σε βάρος του κρατουμένου Παναγιώτη Βλαστού απόπειρα απόδρασης, σύσταση και συμμετοχή σε συμμορία, ηθική αυτουργία σε διατάραξη ασφάλειας σιδηροδρόμων, πλοίων και αεροσκαφών, ηθική αυτουργία σε παράνομη κατάληψη αεροσκάφους και ηθική αυτουργία σε αρπαγή. Σε βάρος των δύο δραστών που επέβαιναν στο ελικόπτερο συμμετοχή σε απόδραση, σύσταση και συμμετοχή σε συμμορία, απόπειρες ανθρωποκτονιών κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση, αρπαγή, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, πλαστογραφία μετά χρήσεως, διατάραξη ασφάλειας σιδηροδρόμων, πλοίων και αεροσκαφών και παράνομη κατάληψη αεροσκάφους. Σε βάρος των δύο γυναικών που αναζητούνται σύσταση και συμμετοχή σε συμμορία, απλή συνέργεια στη διατάραξη ασφάλειας σιδηροδρόμων, πλοίων και αεροσκαφών και παράνομη κατάληψη αεροσκάφους.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Κ.Περγαντάς για το σχέδιο Αθηνά



Κλέαρχος Περγαντάς, Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας : «Mε τις παρεμβάσεις μας περιμένουμε θετικές εξελίξεις στο σχέδιο Αθηνά για το ΑΕΙ και τα ΤΕΙ και εξομάλυνση των αντιθέσεων που απείλησαν τη συνοχή της Περιφέρειάς μας. Η ενότητά μας, η συνοχή μας και η δυναμική μας χτίζονται καθημερινά και είναι πάνω απ΄όλα»
Στη Λαμία πραγματοποιήθηκε η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, στην οποία ο Περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς ενημέρωσε το σώμα σε σχέση με τις συναντήσεις με τον Υπουργό Παιδείας και τις εξελίξεις της διαβούλευσης του σχεδίου «Αθηνά» σχετικά με τις εξελίξεις των ΤΕΙ και του ΑΕΙ στην Περιφέρεια.
Ειδικότερα, ο κ. Περγαντάς ανέφερε :
«Είναι γνωστό ότι με την ανακοίνωση της διαβούλευσης του σχεδίου Αθηνά, που έγινε με τρόπο αποσπασματικό, προσχηματικό, χωρίς ακαδημαϊκά κριτήρια και χωρίς την συμμετοχή και στην έκφραση των θεσμικών φορέων και της κοινωνίας, εκφράσαμε άμεσα την αποδοκιμασία μας με ανακοίνωση της Περιφέρειας, το περιεχόμενο της οποίας υιοθετήθηκε από την Ένωση Περιφερειών.

Οι αντιδράσεις μας και η κινητοποίησή μας, οδήγησαν το Υπουργείο να προχωρήσει πλέον σε μια ουσιαστική διαβούλευση, η οποία σημαίνει ότι λαμβάνονται υπόψη οι θέσεις, ερμηνεύονται θετικά οι προτάσεις μας και πιστεύω έχοντας τη διαβεβαίωση του Υπουργού οι εξελίξεις θα είναι γενικά ικανοποιητικές για τα Τριτοβάθμια Ιδρύματα της Στερεάς Ελλάδας.»
Σε κορυφαίο ζήτημα ανέδειξε ο κ. Περγαντάς τη συνοχή της Περιφέρειας επισημαίνοντας :
«Όμως πάνω απ΄το σχέδιο Αθηνά και πάνω απ΄όλα κορυφαίο ζήτημα είναι η πολιτική ενότητα της Περιφέρειας.
Έχουν κλείσει ήδη δυο χρόνια λειτουργίας της αιρετής Περιφέρειας. Μιας Περιφέρειας που στην ουσία δομείται από εμάς και λειτουργεί από εμάς. Μιας Περιφέρειας που αγωνίζεται καθημερινά να ξεπεράσει τις προχειρότητες του ιδρυτικού της νόμου του Καλλικράτη, να αντιμετωπίσει δυσκολίες σε ανθρώπινους και οικονομικούς πόρους και όχι μόνο να ισορροπήσει, αλλά να προχωρήσει αποτελεσματικά παράγοντας χρήσιμο έργο για τον τόπο και την κοινωνία.
Αυτή η ενότητα που χτίζεται με επιμονή και σκληρή δουλειά κάθε μέρα στην Περιφέρεια, υπονομεύεται από εξωγενείς παράγοντες και απειλείται από κεντρικές οριζόντιες πολιτικές, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση το σχέδιο Αθηνά. Με δυο κουβέντες ένα ανερμάτιστο σχέδιο έθεσε σε δοκιμασία τη συνοχή μας.»

Συνεχίζοντας, ο Περιφερειάρχης τόνισε :
«Εμείς όμως είμαστε εδώ για να συνθέσουμε και για να ενώσουμε. Για να δώσουμε με τη στάση μας και τις αποφάσεις μας οντότητα στη Στερεά Ελλάδα και δυναμική στο σύνολό της.
Αυτή η διαρκής προσπάθεια ήρθε να λειτουργήσει προσθετικά και τώρα, απέναντι στο σχέδιο Αθηνά, που επεχείρησε να δημιουργήσει προστριβές και αντιθέσεις. Πιστεύω πως η ολοκλήρωση της διαβούλευσης θα οδηγήσει στη διαμόρφωση ενός νέου σχεδίου που θα εξομαλύνει τις διαφορές των ΤΕΙ.»
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από τη συνάντησή του με τον Υπουργό, ο κ. Περγαντάς είπε :
«Έχουμε τη διαβεβαίωση ότι η λειτουργία των ΤΕΙ θα συνεχιστεί χωρίς να δοκιμάζει τη συνοχή της Περιφέρειας.
Σε ότι αφορά το ΑΕΙ, δηλαδή τα τμήματα της Λαμίας και της Λιβαδειάς, εμείς ζητήσαμε την παραμονή τους και την εξέλιξή τους. Εκείνο που διαφαίνεται πάντως από τη συνάντησή μου και τη συνάντηση των φορέων με τον Υπουργό είναι ότι το τμήμα της Λαμίας θα παραμείνει και πιθανότατα θα ενισχυθεί. Ο Υπουργός δεν ξεκαθάρισε τις προθέσεις για το τμήμα της Λιβαδειάς.
Εμείς πάντως συνεχίζουμε να διεκδικούμε την παραμονή του τμήματος της Λιβαδειάς και να αντιπροτείνουμε στις αιτιάσεις της μεταφοράς του για οικονομικούς λόγους την οικονομική στήριξή μας  μέσα από κονδύλια των ΚΑΠ της Περιφέρειας, που μπορεί να γίνει με ανάλογη νομοθετική ρύθμιση, την οποία προτείναμε και στηρίζεται από την ΕΝΠΕ.
Ελπίζω ότι δεν θα γίνει το λάθος να αποστερήσει το Υπουργείο από τη Λιβαδειά ένα τόσο παραγωγικό και σημαντικό εκπαιδευτικό κύτταρο.»
«Τέλος», είπε ο περιφερειάρχης, «θα ήθελα να επισημάνω ορισμένα ζητήματα, σχετικά με τις ενέργειες της Περιφέρειας για τα Τριτοβάθμια Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Ενέργειες θετικές, που αποσιωπούνται, πλην όμως έχουν θεμελιακή συμβολή στη διαμόρφωση του σχεδιασμού για την Ανωτάτη Εκπαίδευση.
Ένα σημείο είναι η συμβολή μας στις κτιριακές εγκαταστάσεις, όπως το νέο κτίριο του ΤΕΙ της Άμφισσας, προϋπολογισμού 7 εκ. € και η ανακατασκευή για την εξυπηρέτηση των αναγκών του ΑΕΙ στη Λαμία, προϋπολογισμού 1,5 εκ. €. Είναι προφανές ότι αυτές οι υποδομές έχουν αποτελέσει σημαντικότατη παράμετρο  για την πορεία των τμημάτων.
Αντίστοιχα είχαμε προχωρήσει στη Νομαρχιακή μας θητεία στην αγορά οικοπέδου στη Λιβαδειά για την ανέγερση κτιρίου που θα φιλοξενεί το ΑΕΙ της πόλης.
Φυσικά, η παρουσία της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη Στερεά Ελλάδα είναι κατάκτηση όλων : των πρώην Νομαρχών, όπως και των Δημάρχων, των Βουλευτών και των θεσμικών, παραγωγικών και κοινωνικών φορέων του τόπου μας.
Είναι ευνόητο ότι η συσπείρωση των δυνάμεών μας, που έχει φέρει μέχρι τώρα αποτελέσματα, θα βοηθήσει και στην ενότητά μας και σε θετικές εξελίξεις στη Στερεά Ελλάδα.»
Διαβάστε Περισσότερα »

Βιοεπεξεργασία των Aστικών Στερεών Αποβλήτων


papaioannoyxarikliaΑπό την Χαρίκλεια Παπαϊωάννου
Μηχανικό Τεχνολογιών Αντιρρύπανσης 

Κατά την ημερίδα που οργάνωσε την 23.1.2013  η ΔΕΠΟΔΑΘ με θέμα την «ΔΙΑΧΕΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ 2ηΔ.Ε. ΒΟΙΩΤΙΑΣ» κατατέθηκαν δύο προτάσεις για την επεξεργασία των αστικών στερεών αποβλήτων οι οποίες έχουν κοινό χαρακτηριστικό το ότι είναι βιολογικοί τρόποι επεξεργασίας των ΑΣΑ πριν την διάθεση τους στον ΧΥΤΑ και  αποσκοπούν στην μείωση του όγκου των απορριμμάτων καθώς στην εκμετάλλευση τους για ανάκτηση ενέργειας ή παραγωγή compost.
Διακρίνονται σε αναερόβια (χώνευση) από την οποία ανακτάται βιοαέριο και σε αερόβια (η γνωστή κομποστοποίηση) που προκύπτει compost .
Βασική προϋπόθεση και για τις δύο μεθόδους  είναι ο διαχωρισμός του βιοαποδομήσιμου κλάσματος.
Αναεροβια Επεξεργασια ΑΣΑ
Η αναερόβια βιοεπεξεργασία των ΑΣΑ είναι μια τεχνητά επιταχυνόμενη διεργασία που γίνεται σε κλειστούς αντιδραστήρες. Η μέθοδος είναι γνωστή στον χώρο της επεξεργασίας υγρών λυμάτων , αλλά στον χώρο των ΑΣΑ εμφανίστηκε πριν από μια δεκαετία περίπου.
Κατ΄αυτήν μετά τον μηχανικό διαχωρισμό και την ανάκτηση υλικών, το οργανικό κλάσμα των ΑΣΑ εισέρχεται στον αντιδραστήρα (χωνευτή) είτε όπως είναι (είναι η λεγόμενη ξηρή μέθοδος) , είτε αναμεμειγμένο με νερό ή ιλύ από την εγκατάσταση του βιολογικού καθαρισμού λυμάτων.
Τα βασικά προϊόντα που παράγονται είναι  η ιλύς και το  βιοαέριο
Το βιοαέριο εκτιμάται σε 100-200 m3 ανά τόνο εισερχομένων οργανικού κλάσματος ΑΣΑ, αποτελούμενο από μεθάνιο (55-75%), διοξείδιο του άνθρακα (30-45%) και ίχνη άλλων αερίων.
Μετά από ελάχιστη επεξεργασία (κυρίως για απομάκρυνση της υγρασίας και του υδρόθειου) το αέριο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως καύσιμο για την παραγωγή θερμότητας  η/ και ηλεκτρικής ενέργειας.
Με περαιτέρω επεξεργασία – με απομάκρυνση του διοξειδίου του άνθρακα – η ποιότητα  του  παραγόμενου βιοαερίου, μπορεί να αναβαθμισθεί  και να φτάσει περίπου το επίπεδο ποιότητας του φυσικού αερίου
Τα κύρια πλεονεκτήματα της μεθόδου είναι :
  • Ο μικρότερος απαιτούμενος χώρος σε σχέση με την κομποστοποίηση (γύρω στο 30-50% από τα ανοιχτά συστήματα κομποστοποιήσης)
  • η παραγωγή ενέργειας από το βιοαέριο
  • η μη δημιουργία στραγγισμάτων
  • η συλλογή επί του συνόλου του βιοαερίου και κυρίως του μεθανίου (θετική συμβολή στο φαινόμενο του θερμοκηπίου)
  • η δυνατότητα συνδιαχείρισης με την ιλύ από Βιολογικό Καθαρισμό, για την οποία έτσι και αλλιώς πρέπει να βρεθεί τρόπος διαχείρισης.
  • η δυνατότητα η παραγόμενη ιλύς να μετατραπεί με αερόβια επεξεργασία σε compost.
Τα μειονεκτήματα της μεθόδου είναι:
  • το σχετικά υψηλό κόστος
  • η αποδοτικότητα του συστήματος που είναι συνάρτηση της διαλογής του οργανικού κλάσματος.
  • Η αυξημένη οπτική όχληση λόγω της χρήσης υψηλών δεξαμενών.
Οι συνεχιζόμενες έρευνες πάντως δείχνουν ότι η αναερόβια επεξεργασία έχει θετική προοπτική.
Κομποστοποίηση (αερόβια επεξεργασία)
Είναι η ελεγχόμενη ως προς τον αερισμό , την υγρασία, το λόγο άνθρακα /άζωτο, το PH, και την θερμοκρασία βιοξείδωση (δηλαδή σάπισμα)  ετερογενών οργανικών υλικών όπου ετεροτροφοι και ετερογενείς μικροοργανισμοί (βακτήρια ,μύκητες) βιοαποδομούν οργανικές ενώσεις.
Κύρια προϊόντα της κομποστοποιήσης είναι νερό, διοξείδιο του άνθρακα, αλλά κυρίως το compost .
Το compost εφόσον χρησιμοποιείται ως εδαφοβελτιωτικό (ιδιαίτερα για αμμώδη, αργιλώδη, όξινα , πορώδη και ασβεστώδη εδάφη) ή ως υπόστρωμα για την καλλιέργεια φυτών. Χρησιμοποιείται ως βιοφιλτρο , ως ηχομονωτικό υλικό, για αναπλάσεις τοπίων, για αποκατάσταση λατομείων, για έλεγχο διάβρωσης πρανών.
Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την κάλυψη των ημερησίων κελιών του ΧΥΤΑ οπότε και η ποιότητα του δεν έχει σημασία.
Τα πλεονεκτήματα είναι:
  • Η  μείωση μάζας των ΑΣΑ της τάξης του 50%.
  • Και  το compost  που είναι υλικό πλούσιο σε οργανική ουσία με υψηλό χουμικό περιεχόμενο.
Για την χρήση του compost πάντως ως εδαφοβελτιωτικού πρέπει να λάβουμε υπόψην μας τις αυστηρές προδιαγραφές ως προς την περιεκτικότητα σε βαρέα μέταλλα και τοξικές ουσίες, την προκατάληψη των αγροτών για «λίπασμα από σκουπίδια» και το χαμηλό κόστος των ανταγωνιστικών χημικών λιπασμάτων.
Τα μειονεκτήματα της κομματοποίησης είναι:
  • Η απαίτηση μεγάλων χρόνων για την σταθεροποίηση και ωρίμανση των ΑΣΑ με αποτέλεσμα την ανάγκη και για μεγάλους χώρους. Προσεγγιστικά εκτιμάται ότι για ανοιχτά συστήματα σε αυτοδύναμες εγκαταστάσεις βιοεπεξεργασίας (χώροι υποδοχής ,ελιγμών, κομποστοποιήσης, οικίσκων, περίφραξης κτλ) απαιτούνται τόσα τετραγωνικά μέτρα όσοι οι τόνοι των εισερχομένων απορριμμάτων ανά έτος δηλαδή για 3000 τόνους /έτος απαιτούνται 30 στρέμματα.
  • Τα ανεπιθύμητα παραπροϊόντα όπως οσμές, σκόνες, παθογόνοι μικροοργανισμοί, πτητική οργανική ύλη , στραγγίσματα.
Η Βιοεπεξεργασία των ΑΣΑ, φαίνεται ότι σαν εναλλακτική μέθοδος διαχείρισης των αστικών στερεών απορριμμάτων επιβάλλεται από την νομοθεσία αλλά και η κοινή λογική την αποδέχεται ως μία από τις πιο φιλικές μεθόδους για το περιβάλλον.
Η επιλογή για την αερόβια ή την αναερόβια επεξεργασία εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως αναφέρθηκαν παραπάνω αλλά κατά κύριο λόγο από τα προϊόντα που θέλουμε να πάρουμε.
Προσωπική άποψη είναι ότι υπερτερεί η αναερόβια επεξεργασία σε σχέση με την κομποστοποίηση όχι μόνο επειδή παίρνουμε ηλεκτρική ενέργεια αλλά μας δίνει την δυνατότητα να διαχειριστούμε και την ιλύ που προέρχεται από την βιολογικό καθαρισμό.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη 46χρονος Αλβανός στο Σχηματάρι για κλοπή από εργοστάσιο


klopsximΣυνελήφθη, χθες (24-02-2013) το μεσημέρι στο Σχηματάρι Βοιωτίας, από αστυνομικούς του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, ένας 46χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου αλλά και ενός ακόμη συνεργού του που αναζητείται, σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή μεταλλικών αντικειμένων από ανενεργό εργοστάσιο στη περιοχή του Σχηματαρίου.
Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι οι δύο δράστες μετέβησαν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 46χρονου, στο χώρο του εργοστασίου και αφαίρεσαν τέσσερις (4) σιδερένιες φόρμες (μεγάλος αριθμός από σιδερόβεργες), τις οποίες στη συνέχεια επιχείρησαν να φορτώσουν στην καρότσα ενός τρέιλερ που είχαν τοποθετήσει στο όχημά τους.
Οι κινήσεις των δραστών έγιναν αντιληπτές από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σχηματαρίου που περιπολούσαν στην περιοχή, με αποτέλεσμα ο 46χρονος δράστης να συλληφθεί επ’ αυτοφώρω, ενώ ο συνεργός του κατάφερε να διαφύγει πεζός και αναζητείται.
Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν τα αφαιρεθέντα μεταλλικά αντικείμενα, τα οποία θα αποδοθούν στον νόμιμο κάτοχό τους, το όχημα των δραστών και το τρέιλερ, καθώς και πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων (βαριοπούλα, σκεπάρνι, μεταλλικός κόφτης, πριόνια κ.λ.π.).
Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο διενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Σχηματαρίου, ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Κρέας αλόγου σε κεφτεδάκια του ΙΚΕΑ !



Οι υγειονομικές αρχές στην Τσεχία εντόπισαν κρέας αλόγου στα κεφτεδάκια που παρασκευάζει ο σουηδικός όμιλος IKEA, όπως...
μετέδωσε το τσεχικό πρακτορείο ειδήσεων CTK.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το Κρατικό Κτηνιατρικό Ινστιτούτο ανέφερε τα ευρήματά του στο Σύστημα Ταχείας Ειδοποίησης για την Ασφάλεια των Τροφίμων (RASFF) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
foxnews
Στη Σλοβενία υπήρξε και δεύτερο κρούσμα όπως ανακοίνωσε η Υπηρεσία Ασφάλειας Τροφίμων και Προστασίας των Καταναλωτών.
Πρόκειται για τορτελίνια, με την επωνυμία" Tortellini Spar gourmet", που αποσύρθηκαν από τα ράφια των καταστημάτων λιανικής πώλησης Spar, διότι περιείχαν κρέας αλόγου και όχι βόειο κρέας, όπως αναγραφόταν στην ετικέτα του προϊόντος.
Τα προϊόντα παράχθηκαν από εταιρεία στο Λίχτενσταϊν για λογαριασμό της Spar, τόνισε η Υπηρεσία Ασφάλειας Τροφίμων της Σλοβενίας. Δείγματα προϊόντων στα οποία ανιχνεύθηκε DNA αλόγου ελήφθησαν από τα καταστήματα της αλυσίδας στη Μούρσκα Σόμποτα και γι' αυτόν τον λόγο, η αλυσίδα λιανικής πώλησης απέσυρε – μετά από εντολή των αρμόδιων αρχών - το προϊόν από την αγορά.
Το εθνικό ινστιτούτο κτηνιατρικής στη Λιουμπλιάνα έκανε ελέγχους και σε άλλα 28 προϊόντα τροφίμων, τα οποία κυκλοφορούσαν στην αγορά με σήμανση "βόειο κρέας", τα οποία, όπως αποδείχθηκε, ήταν ασφαλή για κατανάλωση.
Από την πλευρά της, η Spar ανακοίνωσε ότι σε κανένα από τα προϊόντα δεν υπάρχει κρέας αλόγου και, μάλιστα, για να απορρίψει κάθε κατηγορία, δημοσίευσε τα αποτελέσματα ελέγχων που έκανε αυστριακό εργαστήριο, από τα οποία προκύπτει ότι τα προϊόντα της είναι ασφαλή....(taxalia)
Διαβάστε Περισσότερα »

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες από το απόγευμα

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες από το απόγευμα

Τρελάθηκε ο καιρός , αφού σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε πριν λίγη ώρα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, το ανοιξιάτικο τοπίο προβλέπεται να χαλάσει απότομα ενώ βροχές και ισχυρές καταιγίδες αναμένονται τις επόμενες ώρες σε ορισμένες περιοχές της χώρας.
Συγκεκριμένα, για σήμερα Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου, ο καιρός θα παρουσιάσει πρόσκαιρη επιδείνωση με ισχυρές βροχές και καταιγίδες αρχικά στο Βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά, τη Δυτική Μακεδονία και βαθμιαία μέχρι το βράδυ στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία.
Παράλληλα για αύριο Τρίτη 26 Φεβρουαρίου, προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ευρωπαϊκή διάκριση για το Νηπιαγωγείο Καπαρελλίου

Στην πόλη των Θηβών πραγματοποιήθηκε φέτος η τελετή απονομής βραβείων της δράσης «Ευρωπαϊκό Σήμα Γλωσσών 2012», του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, καθώς μεταξύ των βραβευθέντων ήταν και η Διευθύντρια του Νηπιαγωγείου Καπαρελλίου κ. Άννα Καρύδη-Πυρουνάκη. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας παρουσία του Προέδρου του ΙΚΥ κ. Ν. Δεμερτζή, του Προϊστάμενου της Διεύθυνσης Ειδικών Προγραμμάτων Διεθνών Υποτροφιών κ. Φ. Αθανασόπουλο, του Δημάρχου Θηβαίων κ. Σπ. Νικολάου, του πατέρα Γεωργίου Παπαγεωργίου εκπροσώπου του Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας, του Αντιδημάρχου ΔΕ Πλαταιών κ. Π. Ζερικιώτη, του Προέδρου της Τ.Κ. Καπαρελλίου κ. Γ. Θανάσαινα και του Γενικού Γραμματέα του Δήμου.
Το Ευρωπαϊκό Σήμα Γλωσσών είναι ένα βραβείο το οποίο ενθαρρύνει τις νέες πρωτοβουλίες στο χώρο της εκμάθησης και διδασκαλίας γλωσσών, επιβραβεύοντας τις νέες τεχνικές στη διδασκαλία γλωσσών, διαδίδοντας την ύπαρξή τους και επομένως προωθώντας τις καλές πρακτικές. Το Σήμα απευθύνεται σε όλους τους τομείς της εκπαίδευσης και κατάρτισης, ανεξάρτητα από τις μεθόδους που χρησιμοποιούν, με επίκεντρο την προώθηση της καινοτομίας στη διδασκαλία γλωσσών.
Υποστηρίζοντας καινοτόμα έργα σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, το Σήμα αποσκοπεί στην αναβάθμιση των προδιαγραφών για τη διδασκαλία γλωσσών σε όλη την Ευρώπη. Κάθε χρόνο, το Σήμα απονέμεται στα πιο καινοτόμα έργα εκμάθησης γλωσσών από κάθε κράτος που συμμετέχει στη διαδικασία, την οποία χειρίζεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω εθνικών κριτικών επιτροπών σε κάθε Κράτος-Μέλος.
Φέτος τιμητικές διακρίσεις απονεμήθηκαν στους συντονιστές των ακόλουθων καινοτόμων προγραμμάτων, οι οποίοι και παρουσίασαν στο κοινό το έργο τους :
1. «Ελληνικά για Μετανάστες Γονείς (ΕΛΜΕΓΟ)», με συντονιστή τον αναπληρωτή καθηγητή κ. Γεώργιο Ανδρουλάκη. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, Εργαστήριο Μελέτης, Διδασκαλίας, Διάδοσης της Ελληνικής Γλώσσας.
2. "Play and Learn English-P.A.L.E.", με συντονίστρια την κ. Άννα Καρύδη-Πυρουνάκη. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε στο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Καπαρελλίου.
3. «Η εφαρμογή της εικονικής πλατφόρμας μάθησης Moodle στην εκμάθηση της Γερμανικής ως ξένης γλώσσας στο Γυμνάσιο στο πλαίσιο ενός σεναρίου υβριδικής μάθησης», με συντονίστρια την εκπαιδευτικό γερμανικής κ. Αικατερίνη Γούλα. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε στο 1o Γυμνάσιο Σάμου.
Ο Δήμαρχος Θηβαίων στον χαιρετισμό που απυήθηνε τόνισε μεταξύ άλλων τη σημαντικότητα των προγραμμάτων που έχουν στόχο την ενίσχυση της πολυγλωσσίας και την ανάπτυξη της πολυγλωσσικής και διαπολιτισμικής εκπαίδευσης στη χώρα μας λέγοντας:
«Είναι πλέον διαπιστωμένο ότι τα παιδιά εκτός από τις κλασσικές τυποποιημένες γνώσεις που τους προσφέρονται από το σχολείο και τον δάσκαλο, έχουν ανάγκη από κατάλληλες εκπαιδευτικές δράσεις και υλοποίηση καινοτόμων προγραμμάτων και μεθόδων διδασκαλίας που θα ανοίξει τους ορίζοντές τους, θα τα κοινωνικοποιήσει, θα δουν τον κόσμο από διάφορες οπτικές γωνίες και τέλος θα στηριχθούν καλύτερα στα πόδια τους, ώστε να είναι προετοιμασμένα για τις δυσκολίες της ζωής τους.
Θέλω επίσης να τονίσω ότι τα συγκεκριμένα προγράμματα είναι ακόμη πιο σημαντικά και χρήσιμα στην περιοχή μας, όπου διαμένουν πολλοί αλλοδαποί μαθητές.
Γνωρίζω ότι πολλά σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας συμμετέχουν σε αντίστοιχα προγράμματα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που έχουν σαν στόχο να υποστηρίξουν τη διαφορετικότητα των πολιτιστικών ταυτοτήτων των μαθητών, ευελπιστώντας ότι στα πλαίσια των προγραμμάτων θα προκύψουν αξιόλογες πρακτικές και αποτελέσματα. Περιμένω λοιπόν να κληθώ και σε επόμενη ανάλογη εκδήλωση βράβευσης σχολείων νηπιαγωγών και δασκάλων, που προς τιμήν τους έχουν αναλάβει εθελοντικά τέτοιες πολύτιμες εκπαιδευτικές δράσεις»
Παράλληλα συνεχάρη τους τρεις βραβευθέντες εκπαιδευτικούς και ιδιαίτερα την κ. Άννα Καρύδη Πυρουνάκη για τις πολλές και πλούσιες εκπαιδευτικές δράσης της με καινοτόμα προγράμματα, ένα εκ των οποίων είναι και αυτό που υλοποίησε στο ολοήμερο Νηπιαγωγείο Καπαρελλίου για τα πρώτα βήματα εκμάθησης της Αγγλικής γλώσσας.
Το βραβείο στην κα. Πυρουνάκη απένειμε ο Αντιδήμαρχος κ. Ζερικιώτης.
Τέλος ο Πρόεδρος του ΙΚΥ έδωσε στον Δήμαρχο Θηβαίων αναμνηστικό για τα 60+1 χρόνια λειτουργίας του Ιδρύματος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μαζί με τους γονείς τους και οι μαθητές του Νηπιαγωγείου Καπαρελλίου που μαζί με την κ. Πυρουνάκη υλοποίησαν το πρόγραμμα εκμάθησης αγγλικής γλώσσας, και οι οποίοι μαθητές έκλεισαν την εκδήλωση με ένα σκετσάκι που είχαν ετοιμάσει στα αγγλικά για την ασφάλεια στο διαδίκτυο.

Διαβάστε Περισσότερα »

Το ελικόπτερο του Βλαστού πάνω από τις φυλακές και ο καταιγισμός από σφαίρες -βίντεο

Το ελικόπτερο του Βλαστού πάνω από τις φυλακές και ο καταιγισμός από σφαίρες [βί

Σε ερασιτεχνικό βίντεο διακρίνεται το ελικόπτερο με το οποίο σχεδίαζε ο Παναγιώτης Βλαστός να αποδράσει, να πετά πάνω από το προαύλιο των φυλακών Τρικάλων, ενώ ακούγονται και οι ριπές των όπλων των φρουρών και των κακοποιών.
Το οπτικό υλικό δημοσιεύθηκε από το trikalaola.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Διευθύντρια σχολείου Στερεάς με πλαστά πτυχία





Υπάλληλοι με πτυχία «μαϊμού», άλλοι που δεν εμφανίζονται ποτέ στη δουλειά τους, καταδικασμένοι για κακουργηματικές πράξεις που συνεχίζουν να εργάζονται κανονικά.

Αυτά και πολλά άλλα περιλαμβάνονται σύμφωνα με πληροφορίες στο πολυσέλιδο (αρχικό) πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης στο οποίο καταγράφονται περίπου 7000 περιπτώσεις επίορκων δημοσίων υπαλλήλων που εξακολουθούν να αμείβονται από το Δημόσιο.

Η έκθεση την οποία έχει στα χέρια του ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Α. Μανιτάκης καταγράφει εξωφρενικές περιπτώσεις δημοσίων υπαλλήλων που θα έπρεπε εδώ και καιρό να βρίσκονται εκτός Δημοσίου.

Όπως αναφέρει το «Έθνος της Κυριακής» μεταξύ άλλων από τους ελέγχους που έγιναν τις τελευταίες ημέρες από το «Σώμα των Αδιάφθορων», όπως πολλοί αποκαλούν το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, έχουν εντοπιστεί:

-Διευθύντρια σχολείου Στερεάς Ελλάδος που είχε καταθέσει πλαστό πτυχίο Οικονομικών Επιστημών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών αλλά και πλαστό μεταπτυχιακό προκειμένου για να καταλάβει τη θέση.

- Υπάλληλος εξωτερικής φρούρησης στις φυλακές είχε καταθέσει πλαστό απολυτήριο Λυκείου και μάλιστα με βαθμό 18.

- Υπάλληλοι με πλαστά πτυχία ξένων γλωσσών που δε γνωρίζουν ούτε λέξη αγγλικά και μάλιστα υπηρετούν σε θέσεις «ξενόγλωσσες»…

- Περιπτώσεις υπαλλήλων με πλαστά πτυχία για χειρισμό ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Παράλληλα με τους αιφνιδιαστικούς επιτόπιους ελέγχους σε δημόσιες οι επιθεωρητές του Σώματος Ελεγκτών διαπίστωσαν την ύπαρξη άδειων γραφείων υπαλλήλων που κανονικά θα έπρεπε να εργάζονται αλλά και την κατάχρηση στην παροχή αδειών, κυρίως σε εκπαιδευτικούς.

Στο μικροσκόπιο βρίσκονται επίσης και περίπου 2.500 εκπαιδευτικοί με «ψυχολογικά προβλήματα». Παράλληλα, επανεξετάζονται όλοι οι φάκελοι υποθέσεων επίορκων υπαλλήλων ώστε να δοθεί προτεραιότητα σε εκείνους που επιφέρουν ποινή αργίας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αίθριος καιρός με τη θερμοκρασία στους 20 βαθμούς

Συννεφιά και ζέστη - Στους 20 βαθμούς η θερμοκρασία

Με ζέστη και ανοιξιάτικη διάθεση ξεκινάει η εβδομάδα, αφού σήμερα Δευτέρα, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τη θερμοκρασία να αγγίζει τοπικά τους 20 βαθμούς Κελσίου. Σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ισχυροί μέχρι 8 μποφόρ.
Στην Αττική θα σημειωθούν λίγες παροδικές νεφώσεις και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση το βράδυ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 5 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
Στα Νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες και βελτίωση από το βράδυ. Στα νότια θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 8 έως 19 βαθμούς Κελσίου
Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Στις βορειότερες περιοχές θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μετά το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ισχυροί μέχρι 8 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 19 βαθμούς Κελσίου
Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις και οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ισχυροί μέχρι 8 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
Στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα Θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις και οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ισχυροί μέχρι 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 8 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Και το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας πηγαίνει στο Argo του Ben Affleck!

Τα προγνωστικά επαληθεύτηκαν και ο Βοστωνέζος σκηνοθέτης πανηγυρίζει για το σπουδαιότερο από τα Όσκαρ.
Μπορεί να μείνει με το παράπονο της μη υποψηφιότητας για Όσκαρ Σκηνοθεσίας, αλλά ο Ben Affleck είναι ο σκηνοθέτης της Καλύτερης Ταινίας. Η Ακαδημία μίλησε, o Ben σίγουρα αισθάνεται δικαιωμένος.
Η απονομή έγινε δορυφορικά από τον Λευκό Οίκο και μάλιστα δια χειρός Michelle Obama με τον Affleck να ανεβαίνει στο podium και να λέει ότι δεν περίμενε ποτέ ξανά κάτι τέτοιο. O 40χρονος Affleck είχε κερδίσει Όσκαρ και πριν 15 χρόνια για Πρωτότυπο Σενάριο στο 'Good Will Hunting', μαζί με τον Matt Damon.
"Σημασία δεν έχει να πέσεις κάτω, αλλά να ξανασηκωθείς", είπε με το χρυσό αγαλματάκι στα χέρια.

Το Argo κέρδισε συνολικά 3 βραβεία, με αυτά των Διασκευασμένου Σεναρίου και Μοντάζ να πλαισιώνουν το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας.
Ο Daniel Day-Lewis επιβεβαίωσε τα προγνωστικά κερδίζοντας το Α' Ανδρικού, με αποτέλεσμα να γίνει ο πρώτος ηθοποιός με τρία Όσκαρ Α' Ανδρικού στην ιστορία του θεσμού. Η συγκίνηση ήταν φανερή τη στιγμή της απονομής από την μεγάλη Meryl Streep.

Το 'Lincoln', παρά τις 12 υποψηφιότητες, κατάφερε να αποσπάσει μόλις ένα Όσκαρ ακόμη, αυτό για την Καλύτερης Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης.
Στα του Α' Γυναικείου, παρότι η 86χρονη Riva φερόταν ως φαβορί για την ερμηνεία της στο 'Amour', η 22χρονη Jennifer Lawrence έδειξε ποια θεωρείται το next best thing τουλάχιστον στην καρδιά της Ακαδημίας, κερδίζοντας το Όσκαρ για το ρόλο της στον 'Οδηγό Αισιοδοξίας'.

Μπορεί να σκόνταψε καθ΄οδόν για την κεντρική σκηνή του Dolby Theatre, αλλά η Lawrence αποθεώθηκε από το κοινό που σηκώθηκε όρθιο να την αποθεώσει. Μόλις τα κατάφερε, η Lawrence πλησίασε το μικρόφωνο, ξεκινώντας τον λόγο της με ένα απέριττο "This is nuts".
Ο Ang Lee κέρδισε το δεύτερο προσωπικό Όσκαρ Σκηνοθεσίας για την 'Ζωή του Πι', λίγο μετά το νέο Όσκαρ για Β' Ανδρικό του Christoph Waltz για το 'Django Unchained'.
Ο Ταϊβανέζος σκηνοθέτης που είχε κερδίσει το ίδιο Όσκαρ για το 'Brokeback Mountain', ευχαρίστησε τον Θεό του Κινηματογράφου και πήρε μια βαθιά υπόκλιση εν μέσω... πανηγυρισμών στο Dolby Theatre.

H 'Ζωή του Πι' τα πήγε περίφημα, κερδίζοντας άλλα 3 Όσκαρ. Καλύτερο soundtrack, καλύτερη φωτογραφία και κορυφαία οπτικά εφέ. Μάλλον δίκαιες νίκες σε όλες τις κατηγορίες.
Στην Anne Hathaway για την ερμηνεία της στους 'Άθλιους' το Όσκαρ Β' Γυναικείου ρόλου, ενώ το Όσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου στο 'Django Unchained' του Quentin Tarantino.
Καλύτερο soundtrack στη 'Ζωή του Πι' και τραγούδι, όπως ακριβώς αναμενόταν το 'Skyfall' της Adele για την ομώνυμη 007 ταινία.
Αναλυτικά όλοι οι νικητές:
*Καλύτερη Ταινία
Argo
*Καλύτερη Σκηνοθεσία
Ang Lee για το 'Life of Pi'
*Α' Ανδρικός
Daniel Day Lewis στο 'Lincoln'
*Β' Ανδρικός
Christoph Waltz για το 'Django Unchained'
*Α' Γυναικείος
Jennifer Lawrence για τον 'Οδηγό Αισιοδοξίας'
*Β' Γυναικείος
Anne Hathaway για τους 'Άθλιους'
*Πρωτότυπο Σενάριο
Django Unchained
*Διασκευασμένο Σενάριο
Argo
*Καλύτερη Ξενόγλωσση
Amour, Αυστρία
*Καλύτερη Ταινία Κινουμένων Σχεδίων
Brave
*Καλύτερο Πρωτότυπο Τραγούδι
"Skyfall" από το "Skyfall"
*Καλύτερη Φωτογραφία
Life of Pi
*Καλύτερα Κοστούμια
Anna Karenina
*Καλύτερο ντοκιμαντέρ
Searching for Sugar Man
*Καλύτερο Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους
Inocente
*Καλύτερο Μοντάζ
Argo
*Καλύτερο μακιγιάζ
Οι Άθλιοι
*Καλύτερη πρωτότυπη μουσική
Life of Pi
*Καλύτερη καλλιτεχνική διεύθυνση
Lincoln
*Καλύτερη μικρού μήκους ταινία κινουμένων σχεδίων
Paperman
*Kαλύτερη μικρού μήκους, live action ταινία
Curfew
*Καλύτερος Ήχος
Οι Άθλιοι
*Καλύτερο μοντάζ ήχου
Skyfall, Zero Dark Thirty
*Καλύτερα εφέ
Life of Pi
Διαβάστε Περισσότερα »

Εκλεβε κεριά από την εκκλησία για να διαβάσει



Η κρίση μέσα από τα μάτια ενός ανήλικου μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε πράξεις παραβατικότητας, οι οποίες αποδεικνύουν έμπρακτα την απελπισία. Ένα περιστατικό που σημειώθηκε τις τελευταίες ημέρες στην κοινωνία της Αλεξανδρούπολης, αποτυπώνει με τον πιο ρεαλιστικό τρόπο την κρίση και τις στερήσεις ...
βασικών αγαθών που έχει επιφέρει σε αρκετές οικογένειες.
Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα “Γνώμη’ ένα 8χρονο παιδάκι από την Αλεξανδρούπολη αναγκάστηκε να κλέψει κεριά από εκκλησία, μια και στο σπίτι του, όπως είπε, δεν έχουν πια ηλεκτρικό ρεύμα, αφού τους το έκοψε η ΔΕΗ.
Σύμφωνα με αναγνώστες της εφημερίδας, τον 8χρονο παρατήρησαν περαστικοί, σε κεντρικό σημείο της πόλης, να κραδαίνει κεριά, τα οποία, όπως ο ίδιος παραδέχθηκε, αφαίρεσε από εκκλησία.
«Δεν έχουμε στο σπίτι μας ρεύμα, μας το έκοψαν, και δεν μπορώ να διαβάσω για το σχολείο», είπε στους περαστικούς, αφήνοντάς τους άφωνους.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η καριέρα πάνω απ' όλα ! Κι ο συνδικαλισμός; ...





Φαίνεται πως στην Αστυνομία δεν ισχύει η παροιμία ή παπάς-παπάς, ή ζευγάς - ζευγάς, αφού ο συνδικαλισμός γίνεται θυσία στον βωμό της καριέρας.

Ο...

βασικός μισθός των στρατηγών έχει φτάσει στα 1.300 ευρώ, αλλά συνδικαλιστές, που ταυτόχρονα κάνουν και μεγάλη καριέρα σε υψηλές θέσεις, περί άλλα τυρβάζουν...

Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, απόστρατοι και εν ενεργεία, βρίσκονται σε απόγνωση, βλέποντας μισθούς και συντάξεις να μειώνονται συνεχώς.

Έφτασε ο βασικός μισθός των υποστρατήγων να είναι στα 1.320 ευρώ και οι συντάξεις τους στα 1.200!

Με κάθε τρόπο και προς κάθε κατεύθυνση εκφράζουν την πίκρα και την αγανάκτηση τους, τόσο για την αντιμετώπιση της Πολιτείας, όσο και για την στάση της συνδικαλιστικής τους ηγεσίας, που ουσιαστικά παίζει το ρόλο του παρατηρητή στην απόλυτη ισοπέδωση τους.

Οι απόστρατοι μιλούν για θεσμική εκτροπή , ενώ οι εν ενεργεία αξιωματικοί, ζητούν από τους συνδικαλιστές, να πάρουν θέση και να αγωνιστούν για τα προβλήματα τους.

Θέτουν μάλιστα και το ερώτημα, πως είναι δυνατόν να συνδυαστούν η καριέρα με τον συνδικαλισμό, δείχνοντας ουσιαστικά τον ταξίαρχο Γεωργαντζή, που είναι πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών και επικεφαλής της Οικονομικής Αστυνομίας.

Όποιος θέλει καριέρα την ακολουθεί, λένε χαρακτηριστικά, ενώ όποιοι υπηρετούν τον συνδικαλισμό , πρέπει να βρίσκονται μακριά από εξαρτήσεις.

Άδικο έχουν;

 iepiloges.blogspot.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ