Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Κοπή πίτας Ακαδημίας Ταεκβοντo Κεντρικής Στερεάς Ελλάδας και βράβευση Παγκοσμίων Πρωταθλητών της



Στις 21 Φεβρουαρίου 2013 η Ακαδήμια Ταεκβοντο Κεντρικής Στερεάς Ελλάδας βράβευσε τους αθλητές της και τις αθλήτριες της που διακρίθηκαν σε Παγκόσμια,Πανελληήνια και Διασυλλογικά Πρωταθλήματα Ταεκβοντο για το παρελθόν έτος 2012 στην ετήσια κοπή της πίτας τουσυλλόγου,
παρουσία όλου του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου και των προπονητών του συλλόγου την κ.Ελένη Ανδρέου (Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού-Προπονήτρια Αγωνιστικού Ταεκβοντο) και του κ.Αργύρη Κουβάρα (Καθηγητή Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού-Προπονητή Φυσικής Κατάστασης των αθλητών Ταεκβοντο,Δάσκαλο Pilates και Προπονητή της ομάδας Basket του συλλόγου).


Στους αθλητές μας απενειμε τα βραβεια και τα μεταλλια τους η Διευθηντρια της Παθολογικης Κλινικης του Γενικου Νοσοκομειου Λιβαδειας η ιατρος κ.κ. Μαγδαληνη Ραπτη,μια εξεχουσα προσωπικοτητα της επιστημονικης κοινοτητας του Νομου Βοιωτιας,μητερα και η ιδια δυο υπεροχων κοριτσιων,μια αριστη ιατρος επιστημων η οποια χειροκροτει και στηριζει απλοχερα τον καλο αθλητισμο στην περιοχη μας!

Η Ακαδημια Ταεκβοντο Κεντρικης Στερεας Ελλαδας,το Διοικητικο Συμβουλιο,οι Προπονητες και οι αθλητες αισθανονται μεγαλη τιμη που η Διευθηντρια της Παθολογικης Κλινικης του Γενικου Νοσοκομειου Λιβαδειας κ.κ.Μαγδαληνη Ραπτη απενειμε τους τιτλους στο συλλογο μας και εδωσε μαζι με τα βραβεια,την γνωση της,την εμπειρια της,την αγαπη της για τους Πρωταθλητες μας αλλα κυριως το παραδειγμα της προς ολους εμας!!!!
Διαβάστε Περισσότερα »

Aυτές είναι οι γυναίκες συνεργοί του Βλαστού που κατέβηκαν από το ελικόπτερο και καταζητούνται-βίντεο

Aυτές είναι οι γυναίκες συνεργοί του Βλαστού που κατέβηκαν από το ελικόπτερο και

Ενα νέο βίντεο που έχει καταγράψει τη στιγμή της επιβίβασης των συνεργών του βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστού στο ελικόπτερο το οποίο θα τον οδηογούσε στην ελεθερία ήρθε στο φως της δημοσιότητας.
Το βίντεο που παρουσιάστηκε στο δελτίο ειδήσεων του Alpha κατέγραψαν κάτοικοι της Ζαγοράς, οι οποίοι δεν γνώριζαν ότι τα πρόσωπα που κατέγραφαν ήταν οι συνεργοί του βαρυποινίτη και ότι μπροστά στα μάτια τους έβλεπαν την προετοιμασία της απόπειρας απόδρασης του Παναγιώτη Βλαστού.
Στο βίντεο απεικονίζονται οι συνεργάτες του βαρυποινίτη και οι δύο γυναίκες που καταζητούνται.


Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόστιμο μαμούθ σε ΑΝΤ1 και Alpha για τηλεπαιχνίδια

Πρόστιμα συνολικού ύψους 700.000 ευρώ επιβλήθηκαν, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του ΕΣΡ, στους τηλεοπτικούς σταθμούς Alpha και ANT1, για παράνομη προβολή των τηλεπαιχνιδιών Boing και Τηλεκύβος, αντίστοιχα, που μεταδίδονται χωρίς την άδεια της αρμόδιας Επιτροπής Ελέγχου και Εποπτείας Παιγνίων (ΕΕΕΠ).

Αναλυτικά, πρόστιμο ύψους 500.000 ευρώ επιβλήθηκε στον Alpha (από 100.000 ευρώ για κάθε προβολή του τηλεπαιχνιδιού στις 17 και 19/12, 20 και 21/12, 2/1, 5/1 και 6/1) και 200.000 ευρώ στον ΑΝΤ1 (100.000 ευρώ για τις 26/11 και 2/1).

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΣΡ Ιωάννης Λασκαρίδης, σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεργασία του προέδρου της Επιτροπής Ελέγχου και Εποπτείας Παιγνίων με τα μέλη του ΕΣΡ Εύη Δεμίρη και Γιώργο Αναγνωσταρά για τον έλεγχο των τηλεπαιχνιδιών.

Εξάλλου, με σημερινή του απόφαση το Συμβούλιο επιβάλει στην ΕΡΤ την κύρωση της σύστασης για τη διακοπή του σήματος του Euronews, μετά την προσφυγή που είχε καταθέσει στο ΕΣΡ το ειδησεογραφικό τηλεοπτικό κανάλι. Σύμφωνα με την απόφαση του Συμβουλίου, η διακοπή μετάδοσης του Euronews από τη δημόσια ραδιοτηλεόραση παραβιάζει την πολυμορφία της ενημέρωσης και κατά συνέπεια η ΕΡΤ είναι υποχρεωμένη να επαναφέρει την ξενόγλωσση έκδοση του Euronews.

Κατά τα λοιπά με 30.000 ευρώ πρόστιμο τιμωρήθηκε ο ΑΝΤ1 για υπέρβαση νομίμου ορίου διαφημίσεων, ενώ πρόστιμο 5.000 ευρώ επιβλήθηκε στον Μ fm 102.7 του νομού Αχαΐας και στο ράδιο Parnas του νομού Φωκίδας, για μη προσκόμιση στοιχείων που είχαν ζητηθεί από το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο.

Τέλος, οριστική διακοπή λειτουργίας και ανάκληση βεβαιώσεως επιβλήθηκε στο Traffic fm του νομού Ηρακλείου.







Πηγή

Διαβάστε Περισσότερα »

Τι… κωλοτούμπα ήταν αυτή, βρε Λιάνα;


Τι… κωλοτούμπα ήταν αυτή, βρε Λιάνα;

Πρώην δημοσιογράφος, πρώην εκδότρια (με το περιοδικό «Νέμεσις») και νυν βουλευτής του ΚΚΕ η Λιάνα Κανέλλη παραχώρησε… σεμινάρια πολιτικής. Τι είπε τους απολυμένους του «Ριζοσπάστη»;
«Δίκαιη απόλυση δεν υπάρχει πουθενά. Οι απολύσεις στο “Ριζοσπάστη” είναι διαφορετικές από τις άλλες, γιατί το ΚΚΕ δεν είναι Βατικανό του αστικού καπιταλιστικού συστήματος και η Αλέκα δεν είναι ο Πάπας» είπε χαρακτηριστικά η κυρία Κανέλλη, επισημαίνοντας όμως ότι, όπως και τόσα εκατομμύρια άνθρωποι και οι απολυμένοι του «Ριζοσπάστη» βρίσκονται σε δύσκολη θέση.
Οι απολύσεις είναι απολύσεις, Λιάνα…
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΦΕΤ: Συνεχίζονται οι έλεγχοι για το κρέας αλόγου στα κεφτεδάκια του ΙΚΕΑ

Σε νέα ανακοίνωσή του, ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) τονίζει ότι προέβη σε δειγματοληψία και δέσμευση όλων των προϊόντων με κιμά «μέχρις ότου ολοκληρωθεί ο απαραίτητος εργαστηριακός έλεγχος».

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Σε συνέχεια της από 17 Ιανουαρίου 2013 ενημέρωσης του ΕΦΕΤ όσον αφορά την παρουσία DNA αλόγου σε τρόφιμα που περιέχουν μοσχαρίσιο κρέας, των Δελτίων Τύπου στις 17.01.2013, 11.02.2013 και 21.02.2013, καθώς και της Σύστασης την οποία η Ευρωπαϊκή Ένωση υιοθέτησε στις 19.02.2013 αναφορικά με την υλοποίηση σε πανευρωπαϊκό επίπεδο συντονισμένου προγράμματος ελέγχου με σκοπό να διαγνωστεί η συχνότητα δόλιων πρακτικών στην εμπορία ορισμένων τροφίμων, ο ΕΦΕΤ πληροφορεί το καταναλωτικό κοινό για τα ακόλουθα:

Η Εταιρεία ΙΚΕΑ διαθέτει στα καταστήματά της στη χώρα μας προϊόντα με βάση το κρέας (κεφτεδάκια και γεύματα με κεφτεδάκια και πουρέ πατάτας). Μετά από σχετικές πληροφορίες περί ανίχνευσης κρέατος αλόγου σε αντίστοιχα προϊόντα σε καταστήματα της ΙΚΕΑ στην Τσεχία, η εταιρεία προέβη σε προληπτική διακοπή πωλήσεων των προϊόντων αυτών και στη χώρα μας.

Άμεσα κλιμάκιο επιθεωρητών της Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής του ΕΦΕΤ μετέβη σε υποκατάστημα της εταιρείας ΙΚΕΑ στο Εμπορικό Κέντρο του Αερολιμένα Αθηνών όπου και διαπιστώθηκε ότι η εταιρεία είχε διακόψει τη διάθεση των εν λόγω προϊόντων τόσο στο Σουηδικό εστιατόριο όσο και στο κατάστημα τροφίμων.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα εξής προϊόντα (απεικονίζονται κατωτέρω):

1) Κατεψυγμένα κεφτεδάκια με εμπορική ονομασία “KÖTTBULLAR” σε συσκευασία του 1kg
2) Κατεψυγμένα κεφτεδάκια με πουρέ πατάτας με εμπορική ονομασία “KÖTTBULLAR MED POTATISMOS OCH GRÄDDSÅS” σε συσκευασία των 380 g και
3) Κεφτεδάκια που διατίθενται μαγειρευμένα από τα εστιατόρια της επιχείρησης

Στο πλαίσιο αυτό και προκειμένου να διερευνηθεί η παρουσία ή μη αλογίσιου κρέατος στα προϊόντα αυτά, ο ΕΦΕΤ προέβη σε δειγματοληψία και δέσμευση όλων των προϊόντων με κιμά μέχρις ότου ολοκληρωθεί ο απαραίτητος εργαστηριακός έλεγχος.

Με την ευκαιρία αυτή, ο ΕΦΕΤ ενημερώνει ότι οι έλεγχοι σχετικά με την ύπαρξη DNA αλόγου σε διάφορα τρόφιμα βρίσκονται σε εξέλιξη σε όλο το εύρος της διατροφικής αλυσίδας. Έχουν διεξαχθεί, τόσο από τον ΕΦΕΤ όσο και από τις αρμόδιες Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων όλης της χώρας, εκατοντάδες έλεγχοι σε παραγωγικές / μεταποιητικές μονάδες κρέατος, catering, ψυκτικές αποθήκες και επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου. Επιπλέον, έχουν ληφθεί δεκάδες δείγματα για εργαστηριακό έλεγχο, τα επίσημα αποτελέσματα των οποίων αναμένονται εντός της εβδομάδος.

Ο ΕΦΕΤ παρακολουθεί το θέμα και στην προσπάθειά του για περαιτέρω διερεύνηση και για την υπερκέραση εμποδίων σε τομείς που δεν άπτονται των αρμοδιοτήτων του, έχει ζητήσει τη συνδρομή και άλλων Αρχών. Βρίσκεται δε σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με τις αντίστοιχες αρμόδιες Αρχές της Ε.Ε. Σε κάθε περίπτωση και εφόσον κριθεί απαραίτητο, θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση».
Διαβάστε Περισσότερα »

Απάντηση του ΚΕ.ΘΗ.ΠΟ.στο άδικο δημοσίευμα του ΕΘΝΟΣ TRAVEL BOOK για τη Θήβα


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΕ.ΘΗ.ΠΟ. ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤRAVEL BOOK

ΠΡΟΣ : ΕΘΝΟΣ TRAVEL BOOK
Yπoψη : Αρχισυντάκτη κου ΗΡΑΚΛΗ ΜΗΛΑ

Θερμά συγχαρητήρια γενικά για την προσπάθεια του Έθνους να στηρίξει την περιφέρεια με προτάσεις και να δημιουργήσει θετική προδιάθεση στον εσωτερικό τουρισμό ακόμη και την περίοδο της κρίσης μέσω του περιοδικού ΤRAVEL BOOK.
Όμως και με όλο το σεβασμό για την προσπάθεια που καταβάλλετε, όλοι η δημοσιογραφική ομάδα αλλά και η διεύθυνση του περιοδικού, στο τεύχος 17ο με θέμα ΒΟΙΩΤΙΑ - ΦΘΙΩΤΙΔΑ πιστεύουμε ότι αδικήσατε τη Θήβα !!!

Εννοείτε ότι δεν θεωρούμε, ότι υπήρχε σκοπιμότητα και ίσως όσοι ανέλαβαν την ξενάγηση στην πόλης μας να μην την γνωρίζουν !!!
Οι σύγχρονοι Θηβαίοι δεν είμαστε μόνο υπερήφανοι για την πόλη που «ήρθαμε και βολευτήκαμε» (όπως αναφέρεται στο κείμενο) αλλά μιας και είμαστε σταυροδρόμι πολιτισμών, και παρότι έχουμε μείνει αρκετά πίσω (όχι με ευθύνη δική μας -ίσως απο λάθος επιλογές ) προσπαθούμε να φανούμε αντάξιοι της τεράστιας ιστορίας, της πολιτιστικής κληρονομιάς και αίγλης που είχε κάποτε η Θήβα .
Και το κάνουμε πιστέψτε μας για τα παιδιά μας !!!
Για να αποκαταστήσουμε λοιπόν την αλήθεια τόσο για σας , όσο ιδιαίτερα για τους αναγνώστες σας είστε καλεσμένοι για φιλοξενία και ξενάγηση από το ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑΪΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ στα αξιοθέατα της ευρύτερης περιοχής, τις παραλίες, στα σημαντικά θρησκευτικά μνημεία που διαθέτει η Θήβα και δεν έγινε καμία αναφορά, στα ποιοτικά κρασιά που διαθέτουν τα οινοποιεία της περιοχής μας , να γνωρίσετε την κουζίνα και να περιηγηθείτε στις ομορφιές της πόλης μας .

Ευχαριστούμε για την φιλοξενία
Η Ομάδα του ΚΕ.ΘΗ.ΠΟ.

ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΟΔΗΓΟ (Τεύχος 17ο Σάββατο 23-2-2013)

ΜΕΓΑΛΟ ΕΝΔΟΞΟ …..ΧΩΡΙΟ

Ποιος θα σου το’λεγε ότι θα έβγαινες στη Θήβα……
Τη Θήβα που προσπερνούσες ανέκαθεν αποστρέφοντας ως και το βλέμμα. Με μία και μοναδική σκέψη στο μυαλό:
«Γιατί ζουν άνθρωποι εδώ; » Η Θήβα των βιομηχανιών των τσιγγάνων, των γυναικείων φυλακών. Η Θήβα του Αισχύλου ( !!!!! ) και του Σοφοκλή (!!!!!!!), του Λάιου και του Οιδίποδα , του κάμπου, της πατάτας, της «μεγάλης ευθείας» των πινακίδων προς Ελευσίνα . Παράξενο ε; Και αυτή παράξενη είναι. Δεν θυμίζει πόλη.
Ένα μεγάλο χωριό 25.000 ανθρώπων βέβαια. Και με αλλόκοτη ρυμοτομία φυσικά. Πόσοι λόφοι τη ζώνουν ; Κάποτε ήταν μεγάλη και τρανή, επικεφαλής του Κοινού των Βοιωτών, αντίπαλον δέος της Αθήνας και της Σπάρτης, το ξέρουν ως και οι πέτρες.
Πέτρες είναι αυτή σήμερα . Βοιωτοί ,Αρβανίτες , Σαρακατσάνοι , Βλάχοι , Μικρασιάτες ήρθαν και βολεύτηκαν πάνω στη λαμπερή αρχαία Θήβα με τις 7 πύλες. Μόνο οι Ηλέκτρες Πύλες σώζονται σε ερείπια. Οι άλλες θάφτηκαν όπως όλα…….Αδύνατον να ενώσεις το κουβάρι , εδώ οι ντόπιοι δεν μπορούν . Θα τους βρεις στον πεζόδρομο της Επαμεινώνδος την «καρδιά» της σύγχρονης πόλης. Ρώτα και θα καταλάβεις γιατί ζουν εδώ……………(!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)

Οφείλουμε να επαινέσουμε την μεγάλη μας συμπατριώτισσα Χάρις Αλεξίου που εκτός από τα βιώματα των πρώτων χρόνων της στη Θήβα ανέφερε : «Ισάξια των Μυκηνών η Θήβα»

Ως  ΚΕ.ΘΗ.ΠΟ. χαρήκαμε εννοείτε για το πλούσιο ρεπορτάζ και τις δηλώσεις του Δημάρχου Τανάγρας για τον ευρύτερο
Δήμο , τις παραλίες και τις επιλογές της περιοχής σε αναψυχή και διασκέδαση !!!
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόσκληση από την Εύξεινο Λέσχη Θηβών ¨Ο Πόντος"





Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΕΒΙΝ από την Κινηματογραφική Λέσχη Λιβαδειάς



ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013 9.00 ΜΜ.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ (ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ 5)


ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΕΒΙΝ

ΤΗΣ ΛΙΝ ΡΑΜΣΕΪ

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με την ψυχολόγο Κα Βούλα Μάμαλη.

Καθώς ο γιος της έχει διαπράξει κάτι ασυγχώρητο, μια μητέρα προσπαθεί να συνεχίσει τη γεμάτη ενοχές ζωή της και να καταλάβει πόσο ευθύνεται η ίδια για τις πράξεις του.

Βασισμένη σε ένα εξομολογητικό, ειλικρινές bestseller της Λάϊονελ Σράϊβερ η ταινία επιχειρεί κατάδυση στο εσωτερικό ενός απεγνωσμένου χαρακτήρα. Ερωτήματα που καίνε και δυο σπουδαίες ερμηνείες σκιαγραφούν με την ένταση ενός θρίλερ το πορτρέτο των αδιέξοδων σύγχρονων οικογενειακών σχέσεων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Απίστευτο μήνυμα Βλαστού σε επιχειρηματία: Προς το παρόν τη γλίτωσες... Οχι όμως για πολύ

Απίστευτο μήνυμα Βλαστού σε επιχειρηματία: Προς το παρόν τη γλίτωσες... Οχι όμως

Ενδεικτικό των φόβων που έχει η ΕΛ.ΑΣ. για το νέο κύκλο αντεκδικητικών δολοφονικών ενεργειών και συμβολαίων θανάτου που θα μπορούσε να ανοίξει η απόδραση του Παναγιώτη Βλαστού -αν είχε πετύχει- είναι το γεγονός ότι λίγο μετά την αποτυχημένη του απόδραση, ο βαρυποινίτης έστειλε απειλητικό μήνυμα σε επιχειρηματία της Πελοποννήσου. «Λόγω του αποψινού, τη γλίτωσες προς το παρόν! Ομως όχι για πολύ...», έγραφε το sms.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα tovima ο επιχειρηματίας που δέχθηκε το απειλητικό μήνυμα από τον Παναγιώτη Βλαστό, θεωρείται ότι έχει βλάψει τα συμφέροντα του βαρυποινίτη.
Για τις αρχές, το μήνυμα αυτό που έστειλε ο Βλαστός έχει τη δική του σημειολογία, καθώς θεωρείται πως αποτελεί ενδεικτικό δείγμα των προθέσεων του ποινικού και των συνεργατών του όταν βρεθούν ελεύθεροι.
Θα ξανάρχιζε τις απαγωγές επιχειρηματιών και τους εκβιασμούς...
Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν πως αν το σχέδιο απόδρασης του Παναγιώτη Βλαστού είχε στεφθεί με επιτυχία θα πήγαινε αρχικά στην Αλβανία και όταν ησύχαζαν τα πράγματα θα επέστρεφε στην Ελλάδα για να συνεχίσει την εγκληματική του δραστηριότητα.
«Εκτιμούμε ότι ύστερα από ένα μικρό στάδιο αναμονής θα οργάνωνε απαγωγές επιχειρηματιών, ληστείες τραπεζών αλλά και ομάδες εκβιαστών, όπως αυτές που κατηύθυνε -σύμφωνα με το κατηγορητήριο- μέσα από τις φυλακές. Παράλληλα ελλόχευε ο κίνδυνος να προχωρήσει σε ένα νέο κύκλο αντεκδικητικών δολοφονικών ενεργειών και "συμβολαίων θανάτου"» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. σύμφωνα με το tovima.
Είναι χαρακτηριστικό πως λένε ότι «εδώ δεν μπορούσαμε να τον ελέγξουμε μέσα στα σωφρονιστικά καταστήματα που κρατείτο. Σκεφθείτε να ήταν ελεύθερος. Μιλάμε για ένα εφιαλτικό σενάριο για την ΕΛ.ΑΣ.».
Αστυνομικοί υπενθυμίζουν πως στην περίπτωση της απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, σε τρεις ανθρωποκτονίες αλλά και σε δύο μεγάλες υποθέσεις εκβιάσεων καταστηματαρχών είχε διαπιστωθεί ότι ο Βλαστός έχει μια εντυπωσιακή δυνατότητα να αποκτά διασυνδέσεις με σωφρονιστικούς υπαλλήλους, να προμηθεύεται κινητά τελευταίας τεχνολογίας και να κατευθύνει πολυμελή κυκλώματα μέσα από τις φυλακές.
Μάλιστα, ο Παναγιώτης Βλαστός, είχε διασυνδέσεις όχι μόνο με ποινικούς των ελληνικών φυλακών αλλά και άλλων διαφόρων χωρών.
«Οι ποινικοί αποφυλακίζονταν και στη συνέχεια δούλευαν για τον Βλαστό χωρίς εμείς να έχουμε αντιληφθεί αυτήν την εγκληματική συνεργασία που ξεκινά μέσα από τις φυλακές. Επί σειρά ετών η ΕΥΠ αντλεί στοιχεία από υποκλοπές συνομιλιών του Βλαστού, χωρίς όμως τις περισσότερες φορές να αποτρέψει τα σχέδιά του», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΒΙΝΤΕΟ-Ζεσταίνουν τα τρακτέρ για το Κάστρο-Παραμένουν στον αγώνα οι Βοιωτοί

Κάθοδο με τα τρακτέρ στο Κάστρο αποφάσισαν στη γενική τους συνέλευση οι αγρότες στο μπλόκο του Ορχομενού μετά το... ναυάγιο των διαπραγματεύσεων με την κυβέρνηση για φθηνό πετρέλαιο και ρεύμα.

Καταγγέλλουν την αδιάλλακτη στάση της κυβέρνησης εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στον υπουργό οικονομικών και κατακεραυνώνουν τους αγρότες του πανελλαδικού συντονιστικού που τους χρεώνουν την ευθύνη διάλυσης του αγώνα τους για επιβίωση.

 LAMIASTARGR
Διαβάστε Περισσότερα »

Διανομή τροφίμων από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λεβαδέων

Ο Δήμος Λεβαδέων ενημερώνει τους δικαιούχους πολίτες του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου ότι την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου και Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013, από τις 10:00 π.μ. έως τις 13:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί διανομή τροφίμων στον προαύλιο χώρο του Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής, όπου λειτουργεί το Κοινωνικό Παντοπωλείο.  
Οι δικαιούχοι παρακαλούνται κατά την προσέλευσή τους στο Κοινωνικό Παντοπωλείο να προσκομίζουν τη σχετική κάρτα δικαιούχου.  
Τέλος, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε για μια ακόμη φορά, όλους τους πολίτες και τους επιχειρηματίες, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου και με μεγάλη χαρά προσέφεραν τα διάφορα είδη τροφίμων που θα διανεμηθούν στους συμπολίτες μας.  
Η προσφορά τους αυτή κάνει δυνατή τη συνέχιση της προσπάθειας του Δήμου για την ανακούφιση των οικονομικά αδύναμων πολιτών οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρά ζητήματα διαβίωσης εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα μας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συλλήψεις στη Λιβαδειά για κλοπή απο εργοτάξιο στην Αταλάντη



Συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί για κλοπή από εργοτάξιο στην Αταλάντη Φθιώτιδας
Οι δράστες αφαίρεσαν μεταλλικά αντικείμενα, η συνολική αξία των οποίων εκτιμάται στις - 10.000 - ευρώ
Συνελήφθησαν, χθες (25-02-2013) το απόγευμα στη Λιβαδειά Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς με την συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Σταθμού Αλίαρτου Βοιωτίας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 33 και 31 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή και παράνομη οπλοκατοχή.
Ειδικότερα, χθες το απόγευμα οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα Ι.Χ. Ε. αυτοκίνητο (τύπου Βαν), στο οποίο επέβαιναν οι δύο δράστες και ήταν έμφορτο με μεταλλικά αντικείμενα, να κινείται στην επαρχιακή οδό Λιβαδειάς - Θηβών και το ακινητοποίησαν, προκειμένου να διενεργήσουν αστυνομικό έλεγχο.
Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, βρέθηκαν εντός του οχήματος (250) τεμάχια μεταλλικών αντικειμένων που χρησιμοποιούνται σαν ορθοστάστες στήριξης του στηθαίου ασφαλείας το οποίο τοποθετείται επί της νέας εθνικής οδού, καθώς και ένα μαχαίρι το οποίο βρέθηκε στο ντουλαπάκι του συνοδηγού και κατασχέθηκε.
Από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε, προέκυψε ότι οι δράστες, νωρίτερα χθες το μεσημέρι, αφαίρεσαν τα ανωτέρω μεταλλικά αντικείμενα από εργοτάξιο, ιδιοκτησίας της εταιρείας Νέα Οδός, που βρίσκεται στην περιοχή της Αταλάντης Φθιώτιδας.
Τα κλαπέντα αντικείμενα, συνολικής αξίας (10.000) ευρώ, κατασχέθηκαν και αφού αναγνωρίσθηκαν από τον υπεύθυνο του εργοταξίου του αποδόθηκαν, ενώ από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε επίσης και το όχημα των δραστών ως μέσο μεταφοράς κλοπιμαίων.
Οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους δικογραφία θα παραληφθούν από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αταλάντης, προκειμένου να οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Σύλλογος Γυναικών Νεοχωρίου στην κοπή πίτας της Ομοσπονδίας

H Ομοσπονδία Συλλόγων Γυναικών Ν. Βοιωτίας πραγματοποίησε την Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου 2013 στο Rodon Palace στη Λιβαδειά με επιτυχία για άλλη μια φορά την καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση για το νέο έτος.


Η Πρόεδρος Άντζελα Πανταζή καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και αναφέρθηκε στη δράση της Ομοσπονδίας ενώ χαιρετισμό απεύθυναν μεταξύ άλλων η Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Φανή Παπαθωμά, ο Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Γιώργος Μουλκιώτης, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Λιβαδειάς Δημήτρης Καλιαντάσης και ο δήμαρχος Ορχομενού Κώστας Ξηρογιάννης.O Σύλλογος Γυναικών Νεοχωρίου οι 'ΕΝΝΕΑ ΜΟΥΣΕΣ'παραβρέθηκε στην κοπή της πίτας της Ομοσπονδίας στη Λιβαδειά,η Προεδρός του Δήμητρα Τσουρέλη έχει εκλεγεί πρώτη ταμίας  στην Ομοσπονδία,και ευχαριστεί όλα τα μέλη του Συλλόγου που πήραν μέρος στην εκδήλωση.

Ας ευχηθούμε η νέα χρονιά να ναι γεμάτη ΥΓΕΙΑ,ΥΠΟΜΟΝΗ, και πάνω απ΄ όλα ΑΓΑΠΗ για τον συνάνθρωπο μας.



Διαβάστε Περισσότερα »

Το Σάββατο γιορτάζει το Ιερόν Ησυχαστήριον του Αγίου Νικολάου Πλανά στο Νεοχώρι

ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΘΗΒΩΝ ΚΑΙ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ
Το Σάββατο 2 Μαρτίου 2013 πανηγυρίζει το Ιερόν Ησυχαστήριον του Αγίου Νικολάου Πλανά στο Νεοχώρι του Δήμου Αλιάρτου.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΗΓΥΡΕΩΣ
Παρασκευή 1 Μαρτίου,ώρα 05.30μ.μ Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροσταντούντος Του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας Μητροπολίτου κ.κ.Γεωργίου
Σάββατο 2 Μαρτίου,ώρα ο7:30 π.μ Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος.
ΕΚ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΗΣΥΧΑΣΤΗΡΙΟΥ τηλ.επικοινωνίας 6975983968


Μιλάμε πολλές φορές στον καιρό μας για κρίση στους θεσμούς της κοινωνίας και ανάμεσα σ’ αυτούς περιλαμβάνουμε και την Εκκλησία ως διοίκηση. Σίγουρα το φαινόμενο δεν είναι καινούργιο και σίγουρα δε σημαίνει ότι η Εκκλησία δεν διακονεί τον σκοπό της πάνω στη γη. Το παρήγορο και το ενισχυτικό είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι, και στον καιρό μας, που κατορθώνουν να ξεπεράσουν την κακομοιριά μας και να ποδηγετήσουν με το παράδειγμα τους το πλήρωμα της Εκκλησίας.
Μια τέτοια μορφή ήταν ο άγιος Νικόλαος ο Πλανάς Η Εκκλησία τιμά την μνήμη του στις 2 Μαρτίου. Γεννήθηκε στη Νάξο το 1851 και κοιμήθηκε στην Αθήνα το 1932. Θα κάνουμε μια προσπάθεια να παρουσιάσουμε τον παπα-Νικόλα, τον απλοϊκό ποιμένα των απλοϊκών προβάτων, στις σχέσεις με τους ενορίτες του, όπως φαίνονται από το βιβλίο της μοναχής Μάρθας.
Η σχέση που καλλιεργεί ο ιερέας με τους ενορίτες τους είναι το μέτρο με το οποίο μετρά κανείς την προσπάθεια που καταβάλλεται. Μέτρο δεν είναι το πολυπληθές, και συνήθως απαθές, εκκλησίασμα. Ο παπα-Νικόλας αδιαφορεί για το πλήθος κι ενδιαφέρεται για το πώς θα τους κάνει μετόχους της αγιαστικής χάριτος των μυστηρίων. Ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε για το βαθμό των κοινωνικών γνωριμιών των «παιδιών» του και για όλα τα προβλήματα τους «διανυκτέρευε σχεδόν, προσευχόμενος» κι ας είχε λειτουργήσει με το δικό του, μοναδικό τρόπο την προηγούμενη και θα λειτουργούσε και τη μέρα που θα ξημέρωνε (αναφέρεται ότι η λειτουργία παρ’ αυτώ διαρκούσε 9-10 ώρες…)
Στη σχέση με τους ενορίτες κυριαρχούσε ο σεβασμός της ιδιαιτερότητας του προσώπου. Εκτός από την ξεχωριστή σε κάθε λειτουργία μνημόνευση όλων των ονομάτων βλέπουμε να μη συμπεριφέρεται ομοιόμορφα και κατά την εξομολόγηση, Ανάλογα με τις δυνάμεις και την πνευματική προκοπή του εξομολογούμενου καθόριζε τη νηστεία, Για τον κάθε ενορίτη του και πνευματικό παιδί του δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στις στιγμές της θλίψεως «κατέβασε τον ουρανό στη γη, από την αδιάκοπη κι εγκάρδια προσευχή». Νιώθει τα ξεχωριστά ατομικά προβλήματα «άκουσε με προσοχή και συμπόνια, …είπε ότι θα προσευχηθεί». Και όταν κάνει παρατηρήσεις τις κάνει με πολύ ευγένεια, διακριτικότητα αλλά και αμεσότητα.
Στους υποτακτικούς του προσπαθεί να δώσει τη σωστή ιεράρχηση των αξιών. Δεν τους πιέζει να συμμετάσχουν πουθενά, αλά όπου συμμετέχουν πρέπει να συμμετέχουν ολόψυχα. «Ήρθαμε να αγρυπνήσουμε, όχι να κοιμηθούμε…» είπε σε κάποιον που αποκοιμήθηκε κατά την ώρα της αγρυπνίας.
Όταν πρόκειται να κάνει κάτι το καινούργιο, που θα έχει επίπτωση στους γύρω του, ρωτάει «τι λες να συνεχίσουμε και εμείς αυτό; (την προσευχή των Ακοίμητων)» και σέβεται την απάντηση της υποτακτικής του χωρίς να προσπαθήσει να επιβάλλει τη γνώμη του. Δε διστάζει να ζητήσει συγγνώμη από τους συνεργάτες του όταν καταλαβαίνει ότι η προσωπική του επιθυμία και διάθεση για συνέχιση του αγώνα και της προσευχής, τους κουράζει: «σας παιδεύω, παιδιά μου, να με συγχωρέσετε», «να με συγχωρέσεις… είμαι λιγάκι παράξενος!»
Όλες του οι ενέργειες είχαν ως αποτέλεσμα το γαλήνεμα του εσωτερικού κόσμου όσων τον πλησίαζαν. «Αποφάσισαν να τον φέρουν (ένα δαιμονισμένο) στο μικρό και ήσυχο λιμανάκι, εκεί που κατέφευγαν όλες οι κυματοδαρμένες από τις φουρτούνες της ζωής ψυχούλες». Ακόμη και η κουβέντα που είπε σε κάποιον στεναχωρημένο αμαξά «δεν πειράζει παιδί μου, πηγαίνω με τα πόδια», αντανακλούν τη γαλήνη που έκρυβε μέσα του. Η γαλήνη αυτή έκανε τον άλλον να παραμερίζει οποιαδήποτε εμπόδια και καλλιεργούσε την ειρήνη στις μεταξύ τους σχέσεις.
Ως καλός ποιμένας γνωρίζει καλά το ποίμνιο του και προσπαθεί να το γνωρίσει ακόμη καλύτερα. Όταν μια φορά είχε μείνει από πρόσφορο και δεν θα μπορούσε να τελέσει τη Θεία Λειτουργία έστειλε να ζητήσουν από τις γυναίκες «που ήξερε πως πάντα είχαν πρόσφορο». Ανακαλύπτει ένα κρυμμένο λεπρό και τον εντάσσει στα πλαίσια των ασχολιών του. Προσπαθεί να νιώσει την ουσία των προβλημάτων και μετά να προσφέρει τη βοήθεια του. Αυτό του δίνει την άνεση να έχει ξεκάθαρη στάση απέναντι τους και να μην τους κάνει να πικραίνονται ποτέ γιατί έβλεπαν ότι ο παπα-Νικόλας δεν έβλεπε τον άνθρωπο μόνο ως ψυχή αλλά και ως σώμα και κατά πρώτον λόγο έπρεπε να καλυφθούν οι σωματικές ανάγκες και μετά να προσεγγιστεί ο πιστός και από την «πνευματική» σκοπιά.
«Προσφέρθηκε να βάλει την περιουσία του ενέχυρο, για να σωθεί ο πλησίον του», «ένα γεροντάκι τον επισκεπτόταν δις της εβδομάδας και τον συντηρεί σχεδόν (ο παπα-Νικόλας)» -βλέπουμε ότι δεν αφήνει στο φιλόπτωχο την υλική συμπαράσταση- «πήρε τον φάκελο κλειστό με σεβαστό ποσόν…, τον έδωσε αμέσων κλειστό σε μια πτωχή, είχε κόψει μισθό σε έντεκα οικογένειες χήρων και ορφανών. …Χρόνια διατηρεί το επίδομα…», «περνούσε πολύ χρήμα από τα χέρια του, αλλ’ αμέσως το διοχέτευε στην ελεημοσύνη», προσεύχεται για να βρει κάποιος οικογενειάρχης δουλειά, προσεύχεται για ν’ απαλλαγεί από τους στομαχικούς πόνους μια ενορίτισσα του, και ακόμη, και μετά το θάνατο του, προσωπικά του αντικείμενα ή και μια ευχή στ’ όνομα του έδιναν λύση σε επείγοντα σωματικά προβλήματα.
Οι πράξεις του αυτές είχαν καλλιεργήσει ένα σεβασμό του ποιμνίου του, που τον συνόδευε σε κάθε του βήμα. Τον υποδέχονταν με χαρά και προσπαθούσαν να έρθουν σε επαφή μαζί του, να πάρουν την ευλογία του- ακόμη και οι οδηγοί θα είχαν εκείνη τη μέρα περισσότερα κέρδη! Δεν ενδιαφέρονταν για την πτωχική εξωτερική του εμφάνιση, ούτε και για το ότι ήταν κατά κόσμο αμόρφωτος. Όμως και ο παπα Νικόλας καταλάβαινε την αγάπη τους, δεν τη εκμεταλλεύονταν και δεν αδιαφορούσε όταν κάποιο «παιδί του» ετοίμαζε κάτι γι’ αυτόν.
Πρόθυμα ο παπα-Νικόλας συγχωρεί τις πράξεις των άλλων που τον έχουν ως στόχο. Συγχωρεί τον νεωκόρο που τον μούντζωνε, συγχωρεί αυτούς που θέλουν να τον εμπαίξουν. Αυτό, όμως, που δεν συγχωρεί είναι η ασυγχωρησία: Θεωρούσε ένοχο έναν κληρικό που είχε αφορίσει μια κυρία και πέθαναν και οι δύο ασυγχώρητοι.
Κυριότερο μέσο αγωγής είχε το παράδειγμα και την έμπρακτη νουθεσία. Εξηγεί σε μια «κόρη του» γιατί να μην θυμώνει και λέει: «και ‘γω δεν ξέρω να μιλήσω; ξέρω, αλλά σκέφτομαι το αποτέλεσμα και έτσι σιωπώ».
Πηγαίνει νωρίς σ’ ένα σπίτι για να μπορέσει να λειτουργήσει την επόμενη, δίνοντας την αφορμή στο σπιτικό εκείνο να συλλειτουργηθεί μαζί του. Ελέγχει με πολύ όμορφο τρόπο τη συμπεριφορά των άλλων και του κάνει να καταλάβουν το βαθύτερο αίτιο των σφαλμάτων τους, «έβαλε κανόνα» σε ένα αστεφάνωτο ζευγάρι μόνο όταν τους καλλιέργησε πνευματικά, και εξηγεί με πολύ αγάπη σε μια γυναίκα που ζούσε παράνομα για ποιο λόγο δεν μπορεί να αποδεχθεί το πρόσφορο της. Έτσι η γυναίκα καταλαβαίνει ότι δόγμα και ήθος είναι ένα και το αυτό.
Ακόμη κι όταν βλέπει ότι η αγάπη του δεν βρίσκει ανταπόκριση και η καλημέρα του δεν απαντάται, αυτός συνεχίζει ακάθεκτος την προσπάθεια του για να δείξει ότι η αγάπη καταργεί όλα τα σύνορα: «δεν είχε εχθρό κανένα». Φυσικά, προτιμά να προλάβει μια κατάσταση παρά να τη νουθετήσει εξ υστέρων: ενίσχυε τις νεαρές χήρες «διότι η φτώχεια εξωθεί προς την διαφθορά». Το ενδιαφέρον του ήταν στραμμένο προς τον συνάνθρωπο αδιαφορώντας για την πολιτική του τοποθέτηση. Χαρακτηριστικό είναι ότι όταν τον ρώτησαν κάτι για τα πολιτικά, αυτός απάντησε: «Ποιος κυβερνάει τώρα;»
Ποτέ, επίσης, για κάποιο αίτημα του δεν έκρουσε την πόρτα ισχυρών- ούτε ενδιαφερόταν τι θέση κατείχε ο εξομολογούμενο. Ο παπα Νικόλας έκρουε συνεχώς την πόρτα του Θεού. Προσπαθεί να παρηγορήσει για πράγματα που νιώθει ότι στενοχωρούν τους άλλους αλλά δεν τους βλάπτουν πνευματικά: «δεν πειράζει παιδί μου» είπε σ’ έναν αμαξά όταν αφήνιασαν τα’ άλογα του, «μη στεναχωριέσαι» είπε στην ψάλτρια του όταν περπατούσαν στο σκοτάδι, και ο ίδιος δεν στεναχωρούνταν ακόμα και με πράξη που δικαιολογημένα θα έκαναν άλλους να αγανακτήσουν, αλλά διδάσκει την υπομονή και την αγάπη με καλοσύνη και απάθεια.
Κάναμε μια μικρή προσπάθεια να δούμε μια πλευρά της ζωής μιας από τις νεώτερες μορφές αγίων κληρικών. Όμως η προσωπικότητα του παπα-Νικόλα δεν μπορεί να κλειστεί σε μερικές γραμμές.
Διαβάστε Περισσότερα »

Aποκριάτικο ξεφάντωμα του 6ου Νηπιαγωγείου Θήβας


Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Νηπιαγωγείου Θήβας σε συνεργασία με το Σύλλογο Διδασκόντων σας προσκαλούν να ντυθείτε ΜΑΣΚΑΡΑΔΕΣ ΜΙΚΡΟΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΙ και να παρευρεθείτε στο αποκριάτικο ξεφάντωμα του σχολείου μας την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 1/3/2013 ΚΑΙ ΩΡΑ 5.30 στο ΜΟΣΧΟΠΟΔΙ, στην ταβέρνα του ΜΠΑΡΜΠΑ ΓΙΑΝΝΗ. Θα χορέψουμε, θα τραγουδήσουμε, θα παίξουμε παιχνίδια και θα γέλάσουμε με τους ΚΛΟΟΥΝ. Σας περιμένουμε όλους. ΚΑΛΕΣ ΑΠΟΚΡΙΕΣ !!!!!!!!!!
Τιμή πρόσκλησης: 5€
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτά είναι τα δικαιώματα σας για να αντιμετωπίσετε τις εισπρακτικές -βίντεο

Αυτά είναι τα δικαιώματα σας για να αντιμετωπίσετε τις εισπρακτικές [βίντεο]

Τα δικαιώματα του καταναλωτή σε περίπτωση που δεχθεί κλήση από εισπρακτική εταιρεία ανέλυσε ο Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή Γιώργος Στεργίου, ο οποίος τόνισε ότι πρέπει να εμφανίζεται το νούμερο της εταιρείας η οποία καλεί τους οφειλέτες, ενώ παράλληλα υποστήριξε ότι όλες οι συνομιλίες με εισπρακτικές εταιρείες ηχογραφούνται.
Για το ενοχλητικό φαινόμενο των επίμονων τηλεφωνικών κλήσεων από εισπρακτικές εταιρείες τοποθετήθηκε ο κ. Στεργίου στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega», ενώ αναφέρθηκε σε διάφορα περιστατικά παρατυπιών που έχουν διαπράξει όπως τα διαρκή τηλεφωνήματα σε ακατάλληλες ώρες, δηλώνοντας ότι «όπως ο καταναλωτής έχει υποχρεώσεις έχει και δικαιώματα».
Ποια είναι τα δικαιώματα σας εάν δεχθείτε κλήση από εισπρακτική εταιρεία:
  • Θα πρέπει να εμφανίζεται στην αναγνώριση κλήσης το τηλέφωνο της εταιρείας
  • Οι συνομιλίες ηχογραφούνται και κρατούνται σε αρχείο για 12 μήνες, επομένως εάν έχετε υπόνοια ότι δεν σας εξαπατούν καλέστε το 1520 ή απευθυνθείτε στο site της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή
  • Τα τηλέφωνα για την καταβολή οφειλών ξεκινάνε δέκα μέρες μετά αφού θεωρείται η οφειλή ληξιπρόθεσμη
  • Οι κλήσεις πρέπει να γίνονται μία φορά ανά δύο μέρες (μόνο εργάσιμες) από τις 09:00 εώς τις 20:00
  • Σε περίπτωση που η εταιρεία καλέσει και ο οφειλέτης δεν απαντήσει, σύμφωνα με τον νόμο δεν θεωρείται ότι έγινε ενημέρωση
  • Ο καταναλωτής έχει το δικαίωμα να ζητήσει από την εισπρακτική εταιρεία να μην τον ξαναενοχλήσει
  • Ο υπάλληλος πρέπει να πει το όνομα του αλλά όχι και την εταιρεία μέχρι να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία του καταναλωτή

Διαβάστε Περισσότερα »

Μεγάλη επιτυχία είχε η ημερίδα του ελευθέρου λαϊκού πανεπιστημίου Αλιάρτου


Μεγάλη επιτυχία είχε η ημερίδα του ελευθέρου λαϊκού πανεπιστημίου Αλιάρτου, την Παρασκευή 22-02-2013.
Στην εκδήλωση κεντρικός ομιλητής ήταν ο τ. πρύτανης του Πάντειου Πανεπιστημίου κος Κοντογιώργης Γ., με θέμα «Κομματοκρατία η αιτία της κρίσης και της παρακμής της χώρας».
Ο ομιλητής με μια εμπεριστατωμένη εισήγηση, έδωσε  τις διαστάσεις της κρίσης του πολιτικού συστήματος, αλλά κυρίως προκάλεσε το ενδιαφέρον του κοινού, το οποίο γέμισε την αίθουσα, να υποβάλλει ερωτήσεις και να εξελιχτεί ένας πολύ υψηλού επιπέδου διάλογος. Παρέμβαση στη συζήτηση έκανε και ο κος Λαοκράτης Βάσσης.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θηβών & Λεβαδείας κος Γεώργιος, ο Αντιπεριφερειάρχης κος Μουλκιώτης Γ. και πλήθος κόσμου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συννεφιά με τοπικές βροχές και μικρή πτώση της θερμοκρασίας

Συννεφιά με τοπικές βροχές και μικρή πτώση της θερμοκρασίας

Άστατος προβλέπεται ο καιρός για σήμερα Τρίτη, αφού θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες στη δυτική και βόρεια Ελλάδα, το ανατολικό Αιγαίο και την κεντρική και ανατολική Μακεδονία. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι αίθριος, αλλά η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.
Στην Αττική θα σημειωθούν λίγες παροδικές νεφώσεις κατά τόπους αυξημένεςκαι η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν νεφώσεις με πιθανές καταιγίδες το πρωί και η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες και λίγα χιόνια στα ορεινά. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, βαθμιαία όμως και από το απόγευμα θα εξασθενήσουν, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 5 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
Στα Νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, θα αναπτυχθούν νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου
Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα για λίγες τοπικές βροχές και πιθανόν στη Θεσσαλία τις πρωινές ώρες θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου
Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
Στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες στα βόρεια, όπου το πρωί πιθανόν να είναι τοπικά ισχυρές. Το απόγευμα τα ίδια φαινόμενα πιθανόν να εκδηλωθούν και στα Δωδεκάνησα ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 8 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Ρώσος «τιμωρός» των δρόμων


Ο Ρώσος «τιμωρός» των δρόμων


Ο Alexei Volkov έχει ανεβάσει πολλά βίντεο στο YouTube στα οποία «τιμωρεί» τους απρόσεκτους οδηγούς τρακάροντάς τους. Μέχρι σήμερα έχει τρακάρει επίτηδες πάνω από 100 αυτοκίνητα από το 2007 που ξεκίνησε να το κάνει αυτό.
Ο Volkov έχει κρατήσει τη δουλειά του και η πράξη του έχει κερδίσει αρκετούς. Ο ίδιος δήλωσε: «Εάν δεν ευθύνομαι εγώ, δεν την νοιάζει τη διοίκηση. Το λεωφορείο δεν παθαίνει τίποτε το σοβαρό. Εάν η ζημιά είναι σοβαρή, απλά περιμένουν την ασφάλεια και την επιδιορθώνουν.»
Για παράδειγμα, στο τελευταίο περιστατικό ο προφυλακτήρας παραμορφώθηκε καθώς χτύπησα ένα φορτηγό τριών τόνων. Τι να έκανα; Να έκανα μανούβρα προς τα αριστερά προς το αντίθετο ρεύμα ή να πάταγα ξαφνικά το φρένο και πιθανόν να τραυμάτιζα κανένα περαστικό;
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο ανορθόδοξος τρόπος οδήγησής του βοηθά να «εκπαιδευτούν» οδηγοί στη Ρωσία. «Οι οδηγοί συμπεριφέρονται με άσχημο τρόπο. Βλέπουν ότι έχω βγάλει φλας και στρίβω και όμως χώνονται. Θεωρώ ότι χάρη σε εμένα η κατάσταση έχει βελτιωθεί.»
Διαβάστε Περισσότερα »

Κληρώνει για την εξαγορά βοσκοτόπων, παράταση μέχρι το τέλος του έτους


Μέχρι το τέλος του 2013 έχει παραταθεί η δυνατότητα εξαγοράς βοσκότοπων από γεωργούς και κτηνοτρόφους, που είχαν εγκατασταθεί πριν το 1993 σε αυτές τις εκτάσεις, ακόμα και αν έχουν αλλάξει χρήση μέχρι σήμερα.
Οι κατά τόπους περιφέρειες εξέδωσαν ένα ενημερωτικό δελτίο με βάση το οποίο θα γίνει η «Εξαγορά βοσκήσιμων εκτάσεων λόγω αλλαγής χρήσης (Ν. 4061/12, Άρθρο 24, παράγραφος 4)»:

1. Η αλλαγή χρήσης του τμήματος του βοσκότοπου για το οποίο υποβάλλεται αίτηση εξαγοράς πρέπει να είναι αποκλειστικά γεωργική και να παρουσιάζονται δικαιολογητικά για την αλλαγή χρήσης μέχρι 5-6-1993 από τον αποκατεστημένο κτηνοτρόφο ή το νόμιμο διάδοχό του.

2. Δεν είναι απαραίτητο οι αιτούντες να έχουν σήμερα την ιδιότητα του αγρότη ή να έχουν ποίμνιο.

3. Μπορεί να εξαγοραστεί η έκταση του βοσκότοπου που άλλαξε χρήση από τον κτηνοτρόφο ή τους κληρονόμους του και η οποία δεν θα υπερβαίνει τα 60 στρέμματα ανά κτηνοτρόφο που αρχικά αποκαταστάθηκε.

4. Όλοι οι κληρονόμοι του αποβιώσαντος αποκατεστημένου κτηνοτρόφου υποβάλλουν από κοινού αίτηση για εξαγορά.

5. Αν ο αποκατασταθείς κτηνοτρόφος έχει κηρυχθεί έκπτωτος δεν εφαρμόζεται η διάταξη αυτή. Ο ενδιαφερόμενος (αρχικός δικαιούχος ή κληρονόμος) μπορεί να ζητήσει εξαγορά σύμφωνα με την γενική διάταξη του άρθρου 23 του Ν. 4061/12 και μέχρι 10 στρέμματα.

6. Αν η αλλαγή χρήσης δεν αφορά γεωργική δραστηριότητα εφαρμόζεται και πάλι η διάταξη του άρθρου 23 του Ν. 4061/12. Το ίδιο ισχύει αν εντός του ακινήτου υπάρχει αυθαίρετο κτίσμα.
Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι τα παρακάτω:
α) Αίτηση εξαγοράς της έκτασης
β) Τοπογραφικά διαγράμματα ιδιώτη τοπογράφου στο σύστημα ΕΓΣΑ ’87 ή θεωρημένο με βέβαιη ημερομηνία και υπογραφή του αρμόδιου υπαλλήλου από την οικεία ΕΑΣ απόσπασμα αγροτεμαχίων – δήλωσης ΟΣΔΕ έτους 2012 για την έκταση έως 60 στρέμματα.
γ) Αντίγραφο αίτησης ενιαίας ενίσχυσης (ΟΣΔΕ) 2012.
δ) Αποδεικτικά στοιχεία αλλαγής της χρήσης βοσκότοπου σε καλλιεργούμενη έκταση πριν από την 5-6-1993 (π.χ. ιδιωτικά συμφωνητικά με βέβαιη χρονολογία, Συμβολαιογραφικές Πράξεις κ.λπ., αποκλείονται οι ένορκες βεβαιώσεις).
ε) Αντίγραφο Ε1 οικονομικού έτους 2012 καθώς και Ε9 του 2005 και επόμενων ετών ή βεβαίωση περιουσιακής κατάστασης Ε9 οικονομικού έτους 2012.
στ) Φωτοτυπία Ταυτότητας.
ζ) Πιστοποιητικό Πλησιέστερων Συγγενών αν ο αρχικός αποκατεστημένος έχει αποβιώσει.
η) Βεβαίωση της Γραμματείας του Πρωτοδικείου περί μη δημοσίευσης διαθήκης του εκλιπόντος ή διαφορετικά αντίγραφο διαθήκης.
θ) Πράξη χαρακτηρισμού (Ν. 998/79, άρθ. 14) από το Δασαρχείο.
ι) Κληρονομητήριο από την Γραμματεία του Πρωτοδικείου αν ο αρχικός αποκατεστημένος έχει αποβιώσει.
ια) Αν υπάρχουν περισσότεροι από ένας κληρονόμοι και δεν συμφωνούν για από κοινού εξαγορά, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για ένταξη στις διατάξεις του άρθρου 23 του Ν. 4061/12 περί εξαγοράς αυθαίρετα κατεχόμενης έκτασης μέχρι 10 στρέμματα.
ιβ) Είναι αυτονόητο ότι όσοι έχουν υποβάλλει ήδη ατομική αίτηση και υπάρχουν και άλλοι κληρονόμοι ισχύουν όσα αναφέρονται στην παραπάνω περίπτωση ια.
ιγ) Είναι, επίσης, αυτονόητο ότι όσα από τα προαναφερόμενα δικαιολογητικά έχουν υποβληθεί με προηγούμενη αίτηση δεν χρειάζεται να υποβληθούν ξανά.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αλλαγή ώρας στο ΠΑΟΚ-Λεβαδειακός

Αλλαγή ώρας στο ΠΑΟΚ-Λεβαδειακός Δύο ώρες νωρίτερα από ότι είχε προγραμματισθεί αρχικά, στις 18:00 αντί για τις 20:00, μεταφέρθηκε η σέντρα στο παιχνίδι Κυπέλλου μεταξύ ΠΑΟΚ και Λεβαδειακού στην Τούμπα (Πέμπτη 28/2, Τούμπα).

Αλλαγή ώρας στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Λεβαδειακό για τα προημιτελικά του Κυπέλλου.

Πριν από λίγο, ο "Δικέφαλος του Βορρά" ενημέρωσε ότι η επιτροπή κυπέλλου της ΕΠΟ αποφάσισε τη μετάθεση της έναρξης του αγώνα στις 18:00 αντί για τις 20:00, όπως είχε αρχικά ορισθεί.sport-fm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Γιατρός στα Γρεβενά έγραψε συνταγή σε ψηφοδέλτιο γιατί του τελείωσε το χαρτί

Γιατρός έγραψε συνταγή ασθενούς σε ψηφοδέλτιο γιατί του τελείωσε το χαρτί

Λεφτά δεν υπάρχουν ούτε για χαρτί όπως αποδεικνύεται και από το περιστατικό στα Γρεβενά που ήρθε τη Δευτέρα στο φως της δημοσιότητας. Γιατρός του τοπικού νοσοκομείου συνταγογράφησε τα φάρμακα ασθενούς του πάνω σε... ψηφοδέλτιο των περασμένων βουλευτικών εκλογών! Το περιστατικό περιέγραψε στο Star-FM 933 ο ιδιοκτήτης του Ράδιο Σιάτιστα Θοδωρής Πεσνίκας ο οποίος είδε τη συνταγή πάνω στο ψηφοδέλτιο με τα ίδια του τα μάτια. Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Πεσνίκας, ενώ περίμενε στην ουρά του Κέντρου Υγείας στα Σιάτιστα για να γράψει κάποια φάρμακα, εμφανίστηκε ένας νεαρός με μια συνταγή στα χέρια. Την ώρα που ρωτούσε όσους περίμεναν στην αίθουσα αναμονής αν υπάρχει σειρά, κάποιος από τους παρευρισκόμενους παρατήρησε πως κρατούσε στα χέρια του ένα ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ. «Τι κρατάς εκεί; Ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ;» τον ρώτησε έκπληκτος για να εισπράξει ένα χαμόγελο και την απίστευτη απάντηση πως ο γιατρός του είχε γράψει τη συνταγή πάνω στο ψηφοδέλτιο καθώς είχαν τελειώσει τα λευκά χαρτιά! Η συνταγή, σύμφωνα με τον κ. Πεσνίκα έφερε κανονικά τις σφραγίδες του γιατρού και ο νεαρός είχε έρθει στο Κέντρο Υγείας προκειμένου να περαστεί και ηλεκτρονικά.
Διαβάστε Περισσότερα »

Παγκόσμιο ρεκόρ εκτρώσεων στην Ελλάδα της κρίσης και του Μνημονίου...

Δεν πρόκειται απλά μία από τις πολλές σοκαριστικές πλευρές της κρίσης που βιώνει η Ελλάδα αλλά για την πιο δραματική από τις θυσίες που κάνουμε: Οι Έλληνες θυσιάζουν το παιδί λόγω οικονομικής στενότητας, είτε αυτό σημαίνει ότι δεν προσπαθούν να τεκνοποιήσουν είτε ότι προχωρούν σε διακοπή κύησης αναλογιζόμενοι το δυσβάσταχτο κόστος ανατροφής..
  •  Εώς 80.000 οι γεννήσεις  ...εώς 300.000 οι εκτρώσεις!
Οι Ελληνίδες κατά την περίοδο 2007-2009 γεννούσαν περίπου 100.000-110.000 παιδιά το χρόνο, ωστόσο από το 2010 και μετά οι γεννήσεις.. πέφτουν και οι εκτιμήσεις γίνονται δυσοίωνες κάνοντας λόγο για μόλις και μετά βίας 80.000 γεννήσεις το έτος!

Σύμφωνα με αφηγήσεις γιατρών, η ανεργία και ο φόβος της απόλυσης δεν αφήνουν περιθώρια στα νέα ζευγάρια να αποκτήσουν παιδιά. Ακόμη και όσοι λαχταρούσαν να γίνουν γονείς για δεύτερη ή τρίτη φορά, αποφασίζουν τελικά να διακόψουν την κύηση, όταν η μέλλουσα μητέρα μείνει άνεργη ή ο σύζυγος προειδοποιηθεί ότι θα χάσει τη δουλειά του.

«Η τάση που επικρατεί είναι τα ζευγάρια να κάνουν πλέον μόνον ένα παιδί, καθαρά για οικονομικούς λόγους. Για οικονομικούς λόγους επίσης πολλά ζευγάρια δεν μπορούν να κρατήσουν ένα παιδί, όπως συνέβαινε και πριν από την οικονομική κρίση. Πλέον, όμως, παντρεμένες γυναίκες επιλέγουν να μην κρατήσουν το δεύτερο παιδί», αναφέρει ο μαιευτήρας-γυναικολόγος Ευθύμιος Σιδερόπουλος.

«Οι τοκετοί θα συνεχίσουν να μειώνονται και οι εκτρώσεις να αυξάνονται. Αυτό καταγράφεται σαν τάση. Το βλέπουμε πλέον στα ζευγάρια. Υπάρχουν πολλά ζευγάρια που, ενώ θέλουν να αποκτήσουν δεύτερο παιδί, δεν το κάνουν, επειδή σκέφτονται το οικονομικό και πώς θα καταφέρουν να ανταποκριθούν στην ανατροφή του. Εκτιμώ ότι οι εκτρώσεις είναι λίγο λιγότερες από τους τοκετούς, αλλά είναι αυξημένες, ενώ οι τοκετοί μειώνονται» σημειώνει από την πλευρά του ο καθηγητής Μαιευτικής - Γυναικολογίας του ΑΠΘ και διευθυντής στη Β' Μαιευτική - Γυναικολογική Κλινική του Ιπποκράτειου Θεσσαλονίκης Αριστοτέλης Λουφόπουλος.

Όσον αφορά τις εκτρώσεις, ειδικότερα, αν και η ακριβής καταγραφή τους είναι πολύ δύσκολη (καθώς το 85% γίνεται ιδιωτικά) υπολογίζεται ότι η χώρα μας (η οποία κατέχει τη σχετική πρωτιά στην Ευρώπη εδώ και χρόνια) καταγράφει παγκόσμιο ρεκόρ με το απίστευτο νούμερο των 140 διακοπών κύησης ανά 1.000 Ελληνίδες (!), με εκτιμήσεις να μιλούν ακόμη και για εξωπραγματικά νούμερα της τάξεως των 300.000 εκτρώσεων ετησίως!


Την ίδια ώρα, όπως είναι αναμενόμενο μεγάλη πτώση της τάξεως του 20-25% παρουσιάζει και ο αριθμός των προσπαθειών για εξωσωματική γονιμοποίηση στα κέντρα γονιμότητας…
greece-salonika
Διαβάστε Περισσότερα »

Πόσοι ψήφισαν στη Στερεά στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ


  
Η Φθιώτιδα συγκέντρωσε το υψηλότερο  νούμερο ψηφοφόρων.
 
 
8η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ (ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ)

  
ΦΘΙΩΤΙΔΑ         2078
 
ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ         267
 
ΦΩΚΙΔΑ              514
 
ΒΟΙΩΤΙΑ           1320
 
ΕΥΒΟΙΑ            1696
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόσκληση ΑΚΟΛ για Μαραθωνοδρόμους


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Διοικητικό μας Συμβούλιο, προσκαλεί όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες

που ασχολούνται και μετέχουν σε αγώνες μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων, να

προσέλθουν στη συνάντηση-ενημέρωση που διοργανώνει ο Όμιλός μας και θα

πραγματοποιηθεί στα γραφεία της Ελληνικής Ένωσης Έρευνας & Διάσωσης

Λιβαδειάς (στο Πέρα Χωριό Λιβαδειάς) και όχι στο Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς ,

όπως είχε ανακοινωθεί , την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013 στις 7,30 μ.μ.

Σκοπός αυτής της συνάντησης είναι η ανταλλαγή απόψεων, καθώς και

η ενημέρωση από ειδικούς, ώστε αυτή η δραστηριότητά σας να γίνει πιο

αποτελεσματική και κυρίως χωρίς τραυματισμούς.

Για το λόγο αυτό έχουν προσκληθεί και θα είναι μαζί μας, οι προπονητές του

Ομίλου μας, διαιτολόγος και φυσικοθεραπευτής, οι οποίοι αφού σας ενημερώσουν,

θα απαντήσουν στα ερωτήματά σας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο
Διαβάστε Περισσότερα »

Εως 1,99 ευρώ/λίτρο η αμόλυβδη(!) και... συνεχίζει.

Στα υψηλότερα ιστορικά επίπεδα τιμών έχει φθάσει αυτές τις ημέρες η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης, επιβαρύνοντας σοβαρά τις μετακινήσεις των πολιτών, τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς και την οικονομική δραστηριότητα. 

 Με μέση τιμή αμόλυβδης στο 1,771 ευρώ ανά λίτρο, οι καταναλωτές έχουν επιστρέψει στο κλίμα των ημερών του Αυγούστου 2012, όταν οι λιανικές τιμές των... καυσίμων σημείωναν τις πιο υψηλές τιμές τους στην Ελλάδα.
Ως αποτέλεσμα, η κατανάλωση υποχωρεί σταθερά κατά 15%, όπως υποστηρίζουν από την Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος.

Τις ημέρες του Αυγούστου 2012 οι Ελληνες καταναλωτές αντιμετώπιζαν τιμές αμόλυβδης που έφθαναν τα 1,80 ευρώ ανά λίτρο και σε ορισμένες περιπτώσεις, σε νησιά, ξεπερνούσαν και τα 2 ευρώ το λίτρο. Τώρα η μέση τιμή της απλής αμόλυβδης που δίνουν από το Παρατηρητήριο Τιμών του υπουργείου Ανάπτυξης είναι στα 1,771 ευρώ ανά λίτρο.

Οι ανώτερες τιμές, αντίστοιχα, εντοπίζονται στα νησιά που υπάγονται στη Νομαρχία Πειραιά (1,995 ευρώ το λίτρο) και ακολούθως στις Κυκλάδες (1,96 ευρώ), την Κεφαλονιά (1,97 ευρώ) και την Κρήτη (1,95 ευρώ το λίτρο).

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος Μιχάλη Κιούση, η κατανάλωση αμόλυβδης βενζίνης έχει υποχωρήσει σωρευτικά κατά 35% με την απαρχή της μεγάλης αύξησης των φόρων, από το 2010, ενώ από πέρυσι η πτώση στη ζήτηση της αμόλυβδης φθάνει το 15%. Οπως λέει, η πτώση είναι το αποτέλεσμα της αύξησης των φόρων και της ύφεσης και ανεργίας.

Οι λιανικές τιμές ανεβαίνουν συνεχώς από τον Νοέμβριο, αλλά ειδικά από τις 7 Δεκεμβρίου 2012 μέχρι και σήμερα, με βάση τα στοιχεία που δίνει το Παρατηρητήριο Τιμών, δεν υπήρξε ούτε μία ημέρα οπισθοχώρησης της τιμής. Βεβαίως, το ράλι στις τιμές του αργού πετρελαίου διαρκεί 8 εβδομάδες και καθίσταται σαφές ότι οι ανατιμήσεις στην πρώτη ύλη έχουν περάσει στους καταναλωτές.

Το γεγονός αμφισβητούν στελέχη της ελληνικής αγοράς πετρελαιοειδών, υποστηρίζοντας ότι το αργό και η βενζίνη είναι δύο διαφορετικά προϊόντα - δύο διαφορετικές αγορές. Ωστόσο, η εξέλιξη των τιμών σε αργό και βενζίνη αποδεικνύεται ευθέως ανάλογη άλλη μία φορά.

Είχε συμβεί κάτι ανάλογο τον Αύγουστο του 2012, και μάλιστα σε ένα συνδυασμό παραγόντων και με αλληλουχία γεγονότων που δημιούργησαν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ. Ειδικότερα:

** Οι φόροι στην αμόλυβδη αποτελούσαν περίπου το 60% της τιμής.

** Η τιμή του αργού πετρελαίου brent σημείωνε άνοδο από τα 95 δολάρια στα 115 δολάρια μέσα σε μόνο δύο μήνες.

** Το ευρώ υποχωρούσε έναντι του δολαρίου και μάλιστα έφθανε εκείνη την περίοδο στο 1,20 δολάριο, δηλαδή στο χαμηλότερο επίπεδο των ισοτιμιών τα τελευταία 5 χρόνια.

** Συγκυριακά η τιμή της βενζίνης ανεβαίνει σε περιόδους διακοπών, όπως το καλοκαίρι.

Σήμερα η τιμή του brent έρχεται από ένα μεγάλο ράλι από τα 119 δολάρια και υποχωρεί στα 115 δολάρια, αλλά πολύ περισσότερο έχει υποχωρήσει και πάλι το ευρώ. Το ευρώ έναντι του δολαρίου έχει υποχωρήσει σε δύο εβδομάδες από τα 1,37 στο 1,327 δολάριο.

Ας σημειωθεί πως η κυβέρνηση έχει μειώσει τις τελευταίες ημέρες το ποσοστό φόρων και τελών στη βενζίνη, για να απορροφήσει μέρος της ανόδου της τιμής. Ετσι, το ποσοστό των φόρων στις 19 Φεβρουαρίου ήταν 57,63% από 59,36% στις 28 Δεκεμβρίου 2012. Ωστόσο, οι φόροι σε απόλυτες τιμές είναι τώρα μεγαλύτεροι, καθώς στο τέλος του 2012 το Δημόσιο εισέπραττε 0,9978 ευρώ, ενώ στις 19 Φεβρουαρίου 1,013 ευρώ

Διαβάστε Περισσότερα »

Τραγωδία με Έλληνα ηθοποιό σε οικοδομή!

Συγκλονίζει την καλλιτεχνική κοινότητα εδώ και λίγες ώρες ο άδικος θάνατος ενός πολύ αξιόλογου ηθοποιού, ο οποίος εργαζόταν ως οικοδόμος για να εξασφαλίσει τα προς το ζην.

Ο λόγος για τον Στρατή Τσοπανέλλη έναν εκ των πρωταγωνιστών της υπέροχης ταινίας της Τόνιας Μαρκετάκη "¨Η τιμή της αγάπης" αλλά και της θρυλικής επίσης ταινίας της σειράς "Το Θέατρο της Δευτέρας", "Ματωμένος γάμος" καθώς και της ταινίας "Εν πλω". Τελευταία του τηλεοπτική συμμετοχή στη σειρά του Antenna "Δρόμοι της πόλης: Ο τελευταίος μπάτσος". Ο ταλαντούχος ηθοποιός είχε ουσιαστικά εγκαταλείψει τον καλλιτεχνικό χώρο και εργαζόταν ως οικοδόμος και αυτό έμελλε να του στοιχίσει τη ζωή. Όπως μάθαμε ένα τραγικό δυστύχημα στην οικοδομή που εργαζόταν τον έριξε στο κενό από μεγάλο ύψος. Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο και έδωσε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή αρκετές μέρες αλλά τελικά χθες υπέκυψε στα βαρύτατα τραύματά του. Συλλυπητήρια στην οικογένειά του.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΓΑ: Την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου τα οικογενειακά επιδόματα


ΟΓΑ: Την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου τα οικογενειακά επιδομάτα
Τα οικογενειακά επιδόματα που οφείλει σε τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες για το...



 2012, θα καταβάλει ο ΟΓΑ την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013.

Όπως ανακοίνωσε το ασφαλιστικό ταμείο πρόκειται για τα οικογενειακά επιδόματα - επίδομα τρίτου παιδιού, πολυτεκνικό επίδομα, επίδομα σε τρίτεκνες οικογένειες εφάπαξ παροχή 2.000 ευρώ, ισόβιες συντάξεις - τα οποία δίδονται σε τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες.

Η πληρωμή αυτή, αφορά σε δικαιούχους με βάση την ημερομηνία υποβολής της αίτησής τους - 1.11.2012 ή 1.1.2013, ανάλογα με το επίδομα - και μέχρι την κατάργηση των επιδομάτων με τις διατάξεις του ν. 4093/2012.
Τα ποσά που θα καταβληθούν άπαξ αντιστοιχούν στα αναδρομικά που δικαιούνται.

Επίσης, η πληρωμή αυτή, αφορά και πρόσωπα που ήταν δικαιούχοι επιδόματος και τους οφείλεται κάποιο ποσό από τον ΟΓΑ (π.χ. μετά από άρση αναστολής καταβολής του επιδόματος ή λόγω σπουδών τέκνων κλπ).

Διαβάστε Περισσότερα »

Η χωροταξία στην υπηρεσία των ιδιωτικών συμφερόντων: Η περίπτωση της Στερεάς



Συχνά, κάτω από τις δραματικές αλλαγές των τελευταίων χρόνων, θεωρούμε ότι η κρίση είναι μια τομή στη συνέχεια των πραγμάτων. Ακόμη συχνότερα, ερμηνεύουμε όλα όσα σχεδιάζονται και επιβάλλονται ως αποτέλεσμα των «μνημονιακών πολιτικών». Πίσω από αυτή την θεώρηση λανθάνει η αντίληψη ότι η κατάργηση του μνημονίου θα μας επέστρεφε αν όχι στον χαμένο παράδεισο, οπωσδήποτε σε μια αποδεκτή πραγματικότητα. Δεν είναι προφανώς έτσι. Οι περισσότεροι σχεδιασμοί που σήμερα παίρνουν μια πιο ορατή μορφή -κυρίως ως προς τα αποτελέσματα- έχουν ξεκινήσει από χρόνια. Το ίδιο και τα προβλήματα που συσσωρεύονται λόγω της αρπακτικότητας του ιδιωτικού κεφαλαίου από τη μια και της πλήρους υποταγής του πολιτικού προσωπικού από την άλλη. Η περίπτωση της Στερεάς Ελλάδας προσφέρεται ως ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αξιοποίησης της κρίσης από μεγάλους ομίλους που εδώ και χρόνια έχουν επιβάλλει μια άνευ όρων εκμετάλλευση με την αμέριστη βοήθεια της κεντρικής και της τοπικής διοίκησης. Η άτυπη βιομηχανική ζώνη Σχηματάρι– Οινόφυτα- Χαλκίδα- Θήβα (περιοχή Ασωπού) με περίπου 1000 μονάδες, ισχυροί βιομηχανικοί πόλοι όπως το Αλουμίνιο της Ελλάδας, η ΛΑΡΚΟ, η ΒΙΟΧΑΛΚΟ και η ιδιωτική Βιομηχανική περιοχή στη Θίσβη Βοιωτίας, οι μεταλλευτικές εταιρείες στη Φωκίδα και στην Εύβοια, εξυπηρετούνται εδώ και χρόνια με κάθε είδους διευκολύνσεις, δημόσια έργα, σκανδαλώδεις ρυθμίσεις και φυσικά με ανοχή στην ρύπανση και την υποβάθμιση.   Ακόμη και ο χωροταξικός σχεδιασμός – το εργαλείο που θεωρητικά διαθέτει η Πολιτεία για να σχεδιάζει με όρους κοινωνικής ωφέλειας - ολοένα και πιο απροκάλυπτα νομιμοποιεί και επικυρώνει προειλημμένες επιχειρηματικές αποφάσεις. Μετά τα ειδικά χωροταξικά των «Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας», του τουρισμού, της βιομηχανίας, των υδατοκαλλιεργειών, τώρα είναι η σειρά των περιφερειακών χωροταξικών να εναρμονισθούν με την κυρίαρχη πολιτική.

Ποια είναι η κατάσταση σήμερα στη Στερεά;
Στην υδροκέφαλη Ελλάδα, η γειτνίαση με την Αττική και η διέλευση της ΠΑΘΕ απέδωσαν ένα ιδιαίτερο ρόλο στην περιοχή: την μεταφορά υδατικών πόρων (Μόρνος/ Εύηνος, Υλίκη, γεωτρήσεις της ΕΥΔΑΠ στη λεκάνη του Β. Κηφισού) αλλά και την υποδοχή των ανεπιθύμητων δραστηριοτήτων σε σημεία όσο το δυνατό εγγύτερα στην Αθήνα:
- Πάσης φύσεως βιομηχανίες, μαζί με ιχθυοκαλλιέργειες και παραθεριστική κατοικία στον Ευβοϊκό,
- Μαζική εγκατάσταση μονάδων ηλεκτροπαραγωγής σε Βοιωτία- Εύβοια, μεγάλης κλίμακας αιολικές, φωτοβολταικές και υδροηλεκτρικές εγκαταστάσεις που ξεκίνησαν από τις πιο κοντινές περιοχές (Βοιωτία- Ν. Εύβοια) και εξαπλώνονται ραγδαία ακόμη και στις πιο παρθένες περιοχές της Ευρυτανίας.

Ένα υποδειγματικό μοντέλο υπανάπτυξης
Οι επιπτώσεις από το υιοθετούμενο «μοντέλο ανάπτυξης», εμφανίζονται με ιδιαίτερα έντονο τρόπο:
- η δηλητηρίαση υπόγειων και επιφανειακών νερών στη λεκάνη του Ασωπού και την Εύβοια
- η ρύπανση όλων των θαλάσσιων κόλπων: Ευβοϊκού, Μαλιακού, Κορινθιακού
- η εντατική μονοκαλλιέργεια στις πεδιάδες, στις οποίες πλέον φύονται και φωτοβολταικά
- η ληστρική εκμετάλλευση των εθνικής σημασίας μεταλλευτικών αποθεμάτων κυρίως βωξίτη και σιδηρονικελίου
- η ανάπτυξη των μεταφορών για την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων επιλογών (π.χ. υποβάθμιση οδικού άξονα Αθήνα-Δελφοί- Δυτική Ελλάδα προς εξυπηρέτηση της γέφυρας του Ρίο)
- η καταστροφή των τοπίων
- και η απουσία κοινωνικού εξοπλισμού εκτός από την βλάβη στο περιβάλλον και την δημόσια υγεία έχουν ως αποτέλεσμα την υπονόμευση εξισορροπητικών δραστηριοτήτων όπως η παράκτια αλιεία, η κτηνοτροφία, η παραγωγή τροφίμων, ο τουρισμός, την απερήμωση της υπαίθρου και την εγκατάσταση του πληθυσμού σε πόλεις που αναπτύχθηκαν χωρίς σχέδιο, χώρους, υποδομές. Έτσι σήμερα, στις συνθήκες της κρίσης, η Στερεά δεν είναι σε θέση να εξυπηρετήσει την ανάγκη επιστροφής σε άλλες μορφές οικονομικής δραστηριότητας και την τάση εξόδου του πληθυσμού από τα μεγάλα αστικά κέντρα.

Οι μεγαλοεπιχειρηματίες επελαύνουν, οι πολιτικοί τους ανοίγουν το δρόμο
Α. Επιχείρηση «Ηλεκτρική Ενέργεια».
Η διευκόλυνση της αρπαχτής που ενδύθηκε το μανδύα της «πράσινης ενέργειας» και της «απελευθέρωσης της αγοράς» έχει προσλάβει διαστάσεις εφιάλτη αφού για κάθε βουνοκορφή, για κάθε πλαγιά, ή για κάθε μικρό ποτάμι στις λεκάνες του Αχελώου, του Μόρνου, του Εύηνου, του Σπερχειού και του Κηφισού, υπάρχουν εκατοντάδες εγκαταστάσεις και πολλαπλάσιες αιτήσεις για παραγωγή ενέργειας. Ο χωροταξικός σχεδιασμός ήταν απλούστατος: ιδιωτικές «ΑΠΕ» παντού, με προτεραιότητα τις δημόσιες δασικές εκτάσεις. Οι θέσεις εργασίας είναι ελάχιστες μετά το στάδιο της κατασκευής, η τεχνολογία είναι εισαγόμενη (κυρίως από Γερμανία και Κίνα). Παράλληλα η «απελευθέρωση» της αγοράς ενέργειας προίκισε τις κοντινές στην Αττική περιοχές με μονάδες ηλεκτροπαραγωγής. Οι αγωγοί φυσικού αερίου κατασκευάζονται με δημόσιο χρήμα και αντί να τροφοδοτούν σπίτια και βιομηχανίες οδηγούνται σε μεγάλες ιδιωτικές μονάδες που το χρησιμοποιούν για να παράγουν ρεύμα. Επιχείρημα για τη διαρκή λειτουργία των μονάδων αυτών (ακόμη και όταν δεν χρειάζονται), αποτελεί η διακύμανση της ενέργειας που παράγουν οι «Ανανεώσιμες» ανάλογα με τον αέρα, τον ήλιο, τη ροή των ποταμών. Και επειδή σχεδιασμός δεν προηγήθηκε, μονάδες στήνονται κατά βούληση. Στη συνέχεια όλοι μαζί πωλούν στη δημόσια επιχείρηση που υποχρεώνεται με πολιτικές αποφάσεις να αγοράσει πανάκριβα μια υποθετική παραγωγή ενέργειας. Όταν η εκποίηση της ΔΕΗ ολοκληρωθεί, λίγοι μεγάλοι όμιλοι θα παράγουν ενέργεια μέσα από την εκμετάλλευση δημόσιων υποδομών, φυσικού πλούτου (ποτάμια, λιγνίτες, δάση, δημόσιοι χώροι) και η τιμή του ρεύματος θα συνεχίσει να αυξάνεται.

Β. Βιομηχανία, εξορύξεις, υδατοκαλλιέργειες : η χώρα και η περιφέρεια ως φέουδο

Ολοένα και πιο φανερά η τοπική – όπως και η εθνική- οικονομία όχι μόνο συρρικνώνεται αλλά και συγκεντρώνεται σε λιγότερα χέρια. Ολοένα και πιο απροκάλυπτα τα επιχειρηματικά σχέδια εξυπηρετούνται και παίρνουν θεσμικό μανδύα, τα κέρδη ιδιωτικοποιούνται, οι ζημίες βαρύνουν την κοινωνία. Στην περιοχή του Ασωπού, όχι μόνο δεν έχει γίνει σχέδιο επί δεκαετίες αλλά ούτε και καμιά παρέμβαση για τον έλεγχο της ρύπανσης. Τα αγροτικά προϊόντα έγιναν ανεπιθύμητα, οι συνθήκες ζωής υποβαθμίστηκαν τραγικά. Σήμερα το κλείσιμο πολλών παραγωγικών μονάδων, η παράνομη εργασία και οι μεσαιωνικές εργασιακές σχέσεις στις υπόλοιπες βαραθρώνουν το βιοτικό επίπεδο. Κανένα πρόβλημα για τους κυβερνώντες: μια νέα ιδιωτική Βιομηχανική περιοχή ξεφύτρωσε στη μαγευτική Βόρεια Εύβοια και αδειοδοτήθηκε κατά παράβαση όλων των χωροταξικών και αναπτυξιακών σχεδίων. Προορίζεται να φιλοξενήσει μια γιγάντια μονάδα ηλεκτροπαραγωγής και βαριές μονάδες όπως για παράδειγμα διαχείρισης αποβλήτων που αποτελεί νέο πεδίο δόξης για μεγαλοεπιχειρηματίες. Στη Στερεά βρίσκονται επίσης οι μεγαλύτερες μεταλλευτικές εκμεταλλεύσεις της χώρας και οι δύο μεγαλύτερες μεταλλουργικές βιομηχανίες. Τεράστιες είναι οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις από το Αλουμίνιο και την ΛΑΡΚΟ που διαχειρίζονται εκτάσεις, εγκαταστάσεις, λιμάνια. Στο ιδιωτικό Αλουμίνιο, τα δώρα δεν έχουν τέλος: επιδοτήσεις, μονάδες ηλεκτροπαραγωγής, μεγάλες οφειλές στη ΔΕΗ και στη ΔΕΠΑ, εκμετάλλευση ενός ολόκληρου οικισμού χωρίς χαράτσια, αγωγός φυσικού αερίου. Στην υπό κρατική διαχείριση ΛΑΡΚΟ, σκάνδαλα ετών και συστηματική απαξίωση. Μαζί με τις άλλες εξορυκτικές επιχειρήσεις (S&Β και ΕΛΜΙΝ) όχι μόνο εκμεταλλεύονται επί δεκαετίες δωρεάν τον ορυκτό πλούτο, όχι μόνο διευκολύνονται με δημόσιες υποδομές όπως διάνοιξη δρόμων, όχι μόνο καταστρέφουν τα κοιτάσματα προκειμένου να αντλήσουν εύκολα κέρδη αλλά ταυτόχρονα δεν κάνουν αποκαταστάσεις με αποτέλεσμα εκτεταμένες καταστροφές σε Γκιώνα, Ελικώνα, Οίτη και σε μεγάλες περιοχές στην Εύβοια. Σήμερα το μεν Αλουμίνιο εκμεταλλεύεται την κρίση για να μειώσει τις αποδοχές των εργαζομένων παρά τα μεγάλα κέρδη, η δε ΛΑΡΚΟ εκποιείται με αβέβαιο μέλλον για τους εργαζόμενους. Τέλος κατά παραγγελία των μεγάλων επιχειρήσεων του κλάδου, η χωροθέτηση των υδατοκαλλιεργειών έγινε στα ήσυχα και εύκολα προσβάσιμα νερά του Ευβοϊκού, παρά την βαριά βιομηχανική ρύπανση αλλά και την οικιστική ανάπτυξη. Η εμπειρία από τη μέχρι σήμερα λειτουργία των ιχθυοκαλλιεργειών είναι τριτοκοσμική, η εντατικοποίηση που προβλέπεται λόγω του χαμηλού κόστους που εξασφαλίζει η απουσία ελέγχων απλώς θα επιδεινώσει μια ήδη προβληματική κατάσταση.

Γ. Η Στερεά Ελλάδα ως διάδρομος
Ο σχεδιασμός των μεταφορικών υποδομών αντιμετωπίζει τη Στερεά ως διάδρομο εξυπηρέτησης των διευρωπαικών μεταφορών και των επιχειρηματικών ομίλων. Λιμάνι Κύμης- Χαλκίδα – ΠΑΘΕ - Λαμία (διευρωπαικός κόμβος)- Ε65- λιμάνι Ιτέας- Ναύπακτος-Ρίο. Καμιά πρόβλεψη για την ενδοχώρα : ο διαμήκης άξονας της Εύβοιας, η σύνδεση Αθήνα- Θήβα-Λιβαδειά- Δελφοί, οι συνδέσεις Ευρυτανίας, Φωκίδας, Βοιωτίας παραπέμπονται στις καλένδες. Οι κλειστοί αυτοκινητόδρομοι παραχωρούνται στους εθνικούς εργολάβους, το δευτερεύον οδικό δίκτυο επιβαρύνεται με επιπλέον κίνηση λόγω της αποφυγής των διοδίων αλλά ούτε βελτιώνεται ούτε συντηρείται. Ο μοναδικός άλλος άξονας που χρηματοδοτείται αφορά τη σύνδεση της ιδιωτικής Βιομηχανικής περιοχής της ΒΙΟΧΑΛΚΟ και του λιμανιού της στη Θίσβη με την Ελευσίνα και τα Οινόφυτα. Μάλιστα ο όμιλος προικοδοτείται και με νέα σιδηροδρομική σύνδεση, όταν στην ευρύτερη Στερεά η μοναδική γραμμή τρένου (από εποχής Τρικούπη), είναι η Αθηνών-Θεσσαλονίκης.

Χωροταξικός σχεδιασμός, ένα σύντομο ανέκδοτο
Σήμερα σε εξέλιξη βρίσκονται οι αναθεωρήσεις των περιφερειακών χωροταξικών σχεδίων που έχουν αναλάβει:
- να εναρμονίσουν τους προγενέστερους σχεδιασμούς με τις τρέχουσες ανάγκες όπως αποτυπώθηκαν στα τομεακά σχέδια που εκπονήθηκαν για την εξυπηρέτηση των «επενδυτών»
- να νομιμοποιήσουν επιλογές που ήδη έγιναν
- να κατευθύνουν στοχευμένα τις χρηματοδοτήσεις δημόσιων και ιδιωτικών έργων μέσω κοινοτικών κονδυλίων και αναπτυξιακών προγραμμάτων και να περιβάλλουν με επιστημονική εγκυρότητα και κοινωνική αποδοχή την νέα αντίληψη για την «ανάπτυξη» που είναι ακριβώς όπως και η παλιά αλλά με λιγότερες προφάσεις και περιστροφές. Και επειδή παρά το «φτιασίδωμα», υπάρχει ο κίνδυνος οι ιθαγενείς να αντιδράσουν, το ΥΠΕΚΑ αποφάσισε να απαλλάξει τις περιφερειακές αρχές από το πολιτικό κόστος, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά ότι ο ρόλος που τους επεφύλαξε ο Καλλικράτης ήταν αυτός των εκτελεστικών οργάνων. Η αναθεώρηση των περιφερειακών σχεδίων υλοποιείται από το Υπουργείο που έχει πρότερη εμπειρία στο κουρέλιασμα της χωροταξίας, της προστασίας του περιβάλλοντος και του κοινωνικού σχεδιασμού. της Δέσποινας Σπανούδη *
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ