Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Στην Αθήνα την Τρίτη οι αγρότες για το Πανελλαδικό Συλλαλητήριο στο κέντρο

Στην Αθήνα την Τρίτη οι αγρότες για το Πανελλαδικό Συλλαλητήριο στο κέντρο

Χωρίς τρακτέρ, αλλά με μαζικότητα σε αριθμό και συμμετοχή φαίνεται πως κατεβαίνουν οι αγρότες στην Αθήνα για το συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη στο κέντρο της πρωτεύουσας .
Οι αγρότες έχουν δώσει ραντεβού στις 13.00 το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στην πλατεία Βάθη για να διαμαρτυρηθούν και να δηλώσουν τα αιτήματά τους.
Η ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών αναφέρει «Οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα των πόλεων συνειδητοποιούν ότι ο αγώνας μας να κρατήσουμε τα χωράφια μας, να μπορούμε να τα καλλιεργούμε και να παράγουμε, να ζούμε από τη δουλειά μας, δεν αφορά μόνο εμάς τους αγρότες. Αφορά όλο το φτωχό λαό μας. Γιατί εμείς είμαστε που μπορούμε - αν μας αφήσουν - να παράγουμε φτηνά, ποιοτικά και υγιεινά προϊόντα για τη διατροφή και την ένδυση του λαού μας».
Εν τω μεταξύ λίγο μετά τις 22.00 το βράδυ της Δευτέρας αναχώρησαν από το λιμάνι του Ηρακλείου και αγρότες από το νομό, αλλά και το Λασίθι προκειμένου να συμμετέχουν στην Πανελλαδική διαμαρτυρία.
Οι εκπρόσωποι τους είχαν έλθει σε συμφωνία με τη Ναυτιλιακή εταιρεία ΑΝΕΚ, εξασφαλίζοντας εισιτήριο μετ' επιστροφής έναντι 20 ευρώ.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από την Κρήτη ανεβαίνουν περισσότεροι από 2.000 αγρότες και κτηνοτρόφοι με στόχο να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση.
Μετά την προγραμματισμένη συγκέντρωση αναμένεται να πραγματοποιηθεί πορεία προς το Σύνταγμα.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΑΤΡΑ: Οι φίλοι του γαμπρού πάγωσαν όταν είδαν τη νύφη!


O γαμπρός αποφάσισε να γνωρίσει τη νύφη στους 5 κολλητούς φίλους του...
αλλά αυτή η συνάντηση στην Πάτρα, έκρυβε εκπλήξεις Μία παρέα επιστήθιων φίλων από την Πάτρα «πάγωσε» όταν αντίκρισε τη μέλλουσα νύφη ενός από τα μέλη της.

Κι αυτό γιατί η συγκεκριμένη είχε παλαιότερα ερωτικές περιπτύξεις με τους τρεις από τους συνολικά πέντε φίλους! Η νύφη είχε γνωρίσει και τους τρεις, μέσω του ίντερνετ.

Η συνάντηση γνωριμίας με τους φίλους του άντρα της, έγινε πριν από δύο εβδομάδες σε καφέ της Ρήγα Φεραίου. Ο 35χρονος γαμπρός κάλεσε τους φίλους του για να τους γνωρίσει τη σύντροφό του, με την οποία, όπως τους εξήγησε, πήραν γρήγορα την απόφαση (μόλις τρεις μήνες σχέσης) να παντρευτούν. Όταν οι τρεις την είδαν μπροστά τους έμειναν με το στόμα ανοιχτό, ενώ εκείνη ατάραχη τους συστήθηκε και συμπεριφερόταν σαν να τους έβλεπε για πρώτη φορά.

Σύμφωνα με το dete.gr, ο ένας από τους τρεις ήταν εκείνος που είχε κάνει την αρχική γνωριμία μαζί της μέσω του ίντερνετ και συγκεκριμένα μέσα από ένα σάιτ αναζήτησης ερωτικών συντρόφων. Αφού συναντήθηκαν πάνω από τρεις φορές και είχαν ερωτική επαφή, ο νεαρός την έπεισε να έχουν ομαδική συνεύρεση και κάλεσε τους άλλους δύο φίλους του.


Όλα αυτά πέρυσι το καλοκαίρι. Τα ίχνη της κοπέλας χάθηκαν και συμπτωματικά την ξανασυνάντησαν ως σύντροφο και υποψήφια νύφη του τέταρτου φίλου τους.

Ο οποίος πλέει σε πελάγη ευτυχίας μη γνωρίζοντας την άλλη πτυχή την οποία σκέπτονται να του αποκαλύψουν οι φίλοι του...
Διαβάστε Περισσότερα »

Νέες ποινικές διώξεις για τους αδερφούς Ψωμιάδη

Περιμένει... παρέα ο Παπαγεωργόπουλος (;)

Νέες ποινικές διώξεις εναντίον του Παναγιώτη και του Διονύση Ψωμιάδη ασκήθηκαν από την εισαγγελία πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για την υπόθεση με τα «45άρια».

Συγκεκριμένα η εισαγγελέας ...

άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ηθική αυτουργία σε απιστία σε βάρος του δημοσίου από κοινού και κατ' εξακολούθηση σύμφωνα πάντα με το ειδησεογραφικό site.

H υπόθεση αφορά σε 456 έργα και η ζημιά που υπέστη το Ελληνικό δημόσιο υπολογίζεται σε 4,1 εκατ. ευρώ, καθώς η τότε νομαρχία ανέθετε τα έργα απευθείας με πρόχειρους διαγωνισμούς.

Υπενθυμίζεται ότι Παναγιώτης Ψωμιάδης έχει καταδικαστεί από τον Άρειο Πάγο σε φυλάκιση 1 έτους με 3ετή αναστολή για την υπερβολική μείωση προστίμου που έκανε σε πρατηριούχο ο οποίος νόθευε καύσιμα.

Ο τέως νομάρχης Θεσσαλονίκης έχει τεθεί σε αργεία από τη θέση του Περιφεριάρχη. 

Ο Ψωμιάδης έχει πάντως, προσβάλει την αργία στο ΣτΕ, όπου εκκρεμεί η έκδοση απόφασης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Αρχιεπίσκοπος στο Συνεδριακό του Αλιάρτου

πισινα, ιερωνυμου, φωτο, σχημαΟ Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, θα μιλήσει το Σάββατο 16 Μαρτίου 2013 και ώρα 6.00 μ.μ., στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του δήμου Αλιάρτου, με το επίκαιρο και άκρως ενδιαφέρον θέμα: «Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΟΣΙΟΥ ΛΟΥΚΑ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821» 
Διαβάστε Περισσότερα »

Αποδοκίμασαν το Mega σε συγκέντρωση για το θάνατο των φοιτητών από μαγκάλι [βίντεο]

Αποδοκίμασαν το Mega σε συγκέντρωση για το θάνατο των φοιτητών από μαγκάλι [βίντεο]

Στο στόχαστρο μερίδας συγκεντρωμένων πολιτών που βρέθηκαν στην πλατεία Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη για να τιμήσουν τη μνήμη των αδικοχαμένων φοιτητών της Λάρισας βρέθηκε το Mega.
Τηλεοπτικό συνεργείο του Mega ήταν στο σημείο για να καλύψει το ρεπορτάζ. Κάποιοι από τους συγκεντρωμένους φώναξαν το σύνθημα «έξω το Mega από την πλατεία».

Διαβάστε Περισσότερα »

Εκτελέσεις κρατουμένων σε ζωντανή μετάδοση δείχνουν στην Κίνα!..(Βίντεο)



Η Κίνα μετέδωσε χθες τηλεοπτικά τις τελευταίες στιγμές των τεσσάρων ξένων εμπόρων ναρκωτικών, λίγα λεπτά προτού να τεθούν σε θάνατο με θανατηφόρο ένεση για τις δολοφονίες 13 κινέζων ψαράδων το 2011.
Η κάλυψη, που διήρκεσε περίπου δύο ώρες, έδειχνε τους κρατούμενους που οδηγήθηκαν από τα κελιά τους για ένα τελικό check-up με ένα γιατρό. Οι σχολιαστές του CCTV (το δίκτυο της κρατικής τηλεόρασης) παρατήρησαν:

"Από την εμφάνιση αυτών των εγκληματιών, μπορούμε να πούμε με σαφήνεια ότι η φυλακή έχει πραγματοποιήσει ανθρωπιστικό πνεύμα. Οι εγκληματίες σαφώς φαίνονται υγιέστεροι ... με ακόμα καλύτερη χροιά του δέρματος από ό, τι όταν συνελήφθησαν." Οι διακινητές ναρκωτικών αποτέλεσαν το αντικείμενο ενός πολυεθνικού ανθρωποκυνηγητού που τελικά οδήγησε στη σύλληψή τους την περασμένη άνοιξη.

Η κάλυψη, η οποία δεν έδειξε τις πραγματικές ενέσεις, αλλά περιέλαβε ζωντανές εικόνες των κρατουμένων λίγα λεπτά πριν από το θάνατό τους, ώθησε κριτική από τους υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ο διάσημος δικηγόρος Liu Xiaoyuan έγραψε: «Αυτό το καρναβάλι του CCTV ήταν μια παραβίαση όχι μόνο της ηθικής, αλλά και των κανονισμών του ποινικού κώδικα ότι η θανατική ποινή δεν πρέπει να διεξάγεται δημόσια."

Η Κίνα εκτελεί 4.000 κρατούμενους το χρόνο, αν και η κάλυψη αυτού του είδους ήταν άνευ προηγουμένου. Σε συνέντευξή που αυτή την εβδομάδα, επίσης μεταδόθηκε στην κινεζική τηλεόραση, ο αρχηγός των διακινητών Naw Kham είπε, "φοβάμαι τον θάνατο. Θέλω να ζήσω. Δεν θέλω να πεθάνω. Έχω παιδιά. Φοβάμαι."

Οι κρατικοί υπάλληλοι επιβεβαίωσαν το θάνατό του με θανατηφόρο ένεση χθες το απόγευμα.

Δείτε το βίντεο:
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Εκδήλωση του Συλλόγου "Φροντιστήριο Θηβαϊκής Αρχαιογνωσίας" για την κοπή της πίτας

Την Κυριακή 3/3/13 πραγματοποιήθηκε  η εκδήλωση για την κοπή της πίτας του Συλλόγου "Φροντιστήριο Θηβαϊκής Αρχαιογνωσίας"

Σε ένα ζεστό χώρο στο κέντρο της Θήβας, στο "ουζερί του Μιχάλη" (Δημοτικό καφενείο) που βρίσκεται πάνω στην Αρχαία Καδμεία, τα μέλη του Συλλόγου "Φροντιστήριο Θηβαϊκής Αρχαιογνωσίας" παρουσία του Καθηγητή Αρχαιολογίας κ.Θεόδωρου Σπυρόπουλου (επίτιμου καλεσμένου), του Αντιδημάρχου Θηβαίων κ.Αντρέα Χατζησταμάτη, του Περιφερειακού συμβούλου κ.Γιώργου Ψυχογιού, και πλήθος κόσμου, έκοψαν την πρώτη πίτα του Συλλόγου "Φροντιστήριο Θηβαϊκής Αρχαιογνωσίας."

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ.Γιώργος Πέππας, καλωσόρισε τον κόσμο που παραβρέθηκε στην εκδήλωση,«ζήτησε να προσθέσουν όλοι ένα λιθαράκι για να μπορέσει να έχει η πόλη την προβολή και την υποστήριξη που της χρειάζεται». Ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον κ.Σπυρόπουλο για την προσφορά του στη Θήβα με την ανακάλυψη της Πυραμίδας, καθώς και τον Αντιδήμαρχο Θηβαίων κ.Αντρέα Χατζησταμάτη για την παρουσία του. Ο κ Πέππας μεταξύ άλλων, ζήτησε την δέσμευση του Αντιδημάρχου Θηβαίων κ.Χατζησταμάτη για την εύρεση στέγης του συλλόγου, καθώς κάποιες από τις δράσεις του Συλλόγου το απαιτούν.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ.Θεόδωρος Σπυρόπουλος, ο οποίος ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας: «Είναι ιδιαίτερα κολακευτικό για μένα να βρίσκομαι σε μια πόλη που στα Νιάτα μου είχα την Ευτυχία να ερευνήσω σημαντικά μνημεία παγκόσμιας σημασίας, και ιδιαίτερα μεγάλης σημασίας για τον Ελληνισμό, στην πόλη της Θήβας» Μεταξύ άλλων τόνισε: «Πιστεύω ότι θα γίνουν ανασκαφές στην Καδμεία κ.τ.λ. Μαθαίνω για ξένα πανεπιστήμια που έρχονται και κάνουν ανασκαφές... Αυτά να τα ακούσει ο Αντιδήμαρχος και να τα μεταφέρει στην Δημοτική αρχή και στην κεντρική εξουσία. Ποιος θα σκάψει το Ανάκτορο?»
«Κόβοντας το πρώτο κομμάτι στην πίτα τόνισε: Εγω θα ακολουθήσω το παράδειγμα των Αγωνιστών του 21πρώτα: Για του Χριστού την πίστη την Αγία, και της Πατρίδας την Ελευθερία.  Για το Σύλλογο το δεύτερο κομμάτι. Για τους Αγαπημένους μου Θηβαίους το τρίτο κομμάτι».

Ακόμη στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του πολιτιστικού Συλλόγου "Λάιος" κ.Γιώργος Φρούσιος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Βιβλίου κ. Δημήτρης Αλεξάνδρου, και ο πρώην Αντιδήμαρχος Θηβαίων κ.Σωτήρης Καραμαγκιώλης.

Την εκδήλωση κάλυψαν η ηλεκτρονική και έντυπη εφημερίδα ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ, οι Ιστοσελίδες ΒΟΙΩΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ, ΘΗΒΑ SPOR, THIVA NIKOLAS.
 
Για το "Φροντιστήριο Θηβαϊκής Αρχαιογνωσίας" Νίκος Χατζηδούρος
 













 




 












Διαβάστε Περισσότερα »

Μνημόσυνο για τους δύο ειδικούς φρουρούς

Ο Όμιλος Φίλων Ελληνικής Αστυνομίας Δυτικής Αττικής τέλεσε την Κυριακή 3 Μαρτίου 2013, το 2ετές μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως, των Ειδικών Φρουρών, Ευαγγελινέλη Ιωάννη και Σκυλογιάννη Γεώργιου, στο σημείο που εκτελέστηκαν εν ψυχρώ εν ώρα καθήκοντος.

Οι δύο ειδικοί φρουροί εκτελέστηκαν εν ψυχρώ κατά τη διάρκεια καταδίωξης υπόπτων στην περιοχή του Ρέντη, την 1η Μαρτίου 2011. Είχε προηγηθεί καταγγελία για ληστεία περιπτέρου στην περιοχή του Μενιδίου, την οποία φέρονται να διέπραξαν τρεις οπλισμένοι με καλάσνικοφ άνδρες, που στη συνέχεια διέφυγαν με τζιπ.

Στο μνημόσυνο ιερούργησε ο Μητροπολίτης Προικονήσου κ.κ. Ιωσήφ, εκπρόσωπος του Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου και του σεβασμιότατου μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ συμπαραστατούμενο με τον πατέρα κ. Ιωάννη Κοκκώνη. Τίμησαν την μνήμη τους, Αξιωματικοί και Αστυνομικοί από όλο το λεκανοπέδιο Αττικής, μέλη του Ομίλου και πλήθος κόσμου. Στο τέλος του μυστηρίου , στεφάνια στη μνήμη των πεσόντων κατέθεσαν : ο διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πειραιά Ι. Διαμαντόπουλος, ο Βουλευτής της Ν.Δ. Α. Γεωργιάδης ο εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς Β. Μαστρογιάννης, οι εκπρόσωποι των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Β. Τρίκας και ο βουλευτής Β. Καπερνάρος, ο Δήμαρχος Αγίου Ιωάννη Ρέντη Γ. Ιωακειμίδης, ο Δήμαρχος Πειραιά Β. Μιχαλολιάκος, ο Πρόεδρος Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών Σ. Μπαζάκος, και ο Πρόεδρος του Ομίλου Φίλων Ελληνικής Αστυνομίας Δυτικής Αττικής Ι. Μαθιουδάκης. Τιμές απέδωσε η φιλαρμονική μπάντα του Δήμου Πειραιώς.





Διαβάστε Περισσότερα »

Δέκα νταλίκες με 100ευρα «έκρυψαν» οι Έλληνες στην κρίση..

 
Από τα 20 δισ. ευρώ που ήταν η αξία των χαρτονομισμάτων σε κυκλοφορία πριν από την κρίση, στην κορύφωσή της λίγο πριν από τις εκλογές του περασμένου Ιουνίου, εκτινάχθηκε στα 48 δισ. ευρώ!


Με φορτία χαρτονομισμάτων ευρώ που αντιστοιχούσαν σε περίπου δέκα νταλίκες σώθηκε η Ελλάδα από το κραχ, σύμφωνα με όσα αναφέρτονται σε δημοσίευμα του Βήματος της Κυριακής.Η ζήτηση που παρουσιάστηκε για ρευστό από το.. ξέσπασμα της κρίσης ως την κορύφωσή της το περασμένο καλοκαίρι απαιτούσε συνεχή τροφοδοσία των τραπεζών με τεράστιες ποσότητες μετρητών από την Τράπεζα της Ελλάδος ώστε να αποφευχθεί μία απότομη επιδείνωση της κρίσης που θα τίναζε στον αέρα το πιστωτικό σύστημα και την οικονομία.

Τα χρήματα που είχαν οι Έλληνες στο πορτοφόλι τους, σε θυρίδες, σεντούκια ή και στρώματα ήταν υπερδιπλάσια απ' αυτά που συνήθως κυκλοφορούσαν στην αγορά.

Από τα 20 δισ. ευρώ που ήταν η αξία των χαρτονομισμάτων σε κυκλοφορία πριν από την κρίση, στην κορύφωσή της λίγο πριν από τις εκλογές του περασμένου Ιουνίου, εκτινάχθηκε στα 48 δισ. ευρώ.

Δηλαδή, οι Έλληνες διακρατούσαν 28 δισ. ευρώ μετρητά παραπάνω από το συνηθισμένο.

Τραπεζικές πηγές αναφέρουν ότι ένα τριαξονικό φορτηγό μπορεί να μεταφέρει σε χαρτονομίσματα των 100 ευρώ 2 δισ. ευρώ. Για τα 28 δισ. ευρώ παραπάνω μετρητά που ζήτησαν οι έλληνες καταθέτες, απαιτούνται 14 τέτοιες νταλίκες. Και αυτό με την προϋπόθεση ότι τα χαρτονομίσματα ήταν όλα των 100 ευρώ.

Τα χρήματα ήρθαν στην ελληνική αγορά με πτήσεις cargo και διοχετεύθηκαν από το θησαυροφυλάκιο της Τράπεζας της Ελλάδος στα υποκαταστήματα της κεντρικής τράπεζας σε όλη τη χώρα και από εκεί στις τράπεζες μέσω του δικτύου χρηματαποστολών της Τράπεζας της Ελλάδος το οποίο εργαζόταν υπερωρίες

Διαβάστε Περισσότερα »

Βοιωτία:Έκλεψαν ηλικιωμένη αλλά δεν πρόλαβαν να απομακρυνθούν



Συνελήφθησαν, προχθές το μεσημέρι στην Αλίαρτο Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, με την συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Σταθμού Αλίαρτου, τρεις ROMA, εκ των οποίων δύο γυναίκες, ηλικίας 38 και 19 ετών και ένας 37χρονος άνδρας, οι οποίοι κατηγορούνται για κλοπή από οικία. Ειδικότερα, προχθές το πρωί οι δύο δράστιδες, αφού εισήλθαν από ανασφάλιστη πόρτα σε οικία, ιδιοκτησίας 70χρονης  στο Παρόρι Βοιωτίας, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό σε κέρματα και ένα χρυσό κόσμημα και στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, όπου τις ανέμενε ο συνεργός τους και τράπηκαν σε φυγή.
Οι κινήσεις των δραστών έγιναν αντιληπτές από την ιδιοκτήτρια της οικίας, η οποία ενημέρωσε τις Αστυνομικές Αρχές. Άμεσα αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς ενήργησαν εκτεταμένες αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή και κατάφεραν σε σύντομο χρονικό διάστημα να εντοπίσουν το όχημα, στο οποίο επέβαιναν οι δράστες, να κινείται με μεγάλη ταχύτητα επί της επαρχιακής οδού Θηβών – Λιβαδειάς.
Με την συνδρομή και αστυνομικών του Αστυνομικού Σταθμού της περιοχής, το αυτοκίνητο των δραστών ακινητοποιήθηκε και οι τρεις δράστες προσήχθησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς όπου αναγνωρίσθηκαν από την παθούσα και συνελήφθησαν.
Από τους αστυνομικούς βρέθηκαν στην κατοχή των δραστών και κατασχέθηκαν ένα τσαντάκι που περιείχε το χρηματικό ποσό των 17,57 ευρώ σε κέρματα και δύο κινητά τηλέφωνα, ενώ επιπλέον κατασχέθηκε και το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο ως μέσο μεταφοράς και διαφυγής των δραστών.
Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Barilla Hellas δηλώνει απόλυτα αντίθετη με τις μειώσεις μισθών στην Ελλάδα και διαψεύδει σχετικά δημοσιεύματα

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αναφορικά με πρόσφατα δημοσιεύματα σε έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ που αφορούν στην Barilla Hellas και αποδίδονται  στον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Γ. Σπηλιόπουλο, η εταιρία δηλώνει ότι ουδέποτε διατύπωσε ή εξέφρασε απόψεις που σχετίζονται με τη μείωση μισθών στην Ελλάδα και δηλώνει κατηγορηματικά ότι οι απόψεις αυτές όχι μόνο δεν την αντιπροσωπεύουν αλλά τη βρίσκουν απολύτως αντίθετη.
Η BarillaHellasδιαφωνεί επισήμως με κάθε πρόταση ή ενέργεια που αφορά στη μείωση μισθών τόσο διότι ως μέτρο το θεωρούμε αναποτελεσματικό για την ενίσχυση της ανάπτυξης, όσο και διότι αποτελεί κίνηση που λειτουργεί ανασταλτικά για τη διασφάλιση της ευημερίας και της ποιότητας ζωής στην Ελλάδα συνολικά. 
 
Η BarillaHellas, και ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας κ. Γ. Σπηλιόπουλος προσωπικά, έχουν επανειλημμένως εκφραστεί με σαφήνεια πάνω στο θέμα τονίζοντας πως ανασταλτικοί παράγοντες για την ανάπτυξη είναι η υψηλή φορολογία και το αυξανόμενο κόστος της ενέργειας, και όχι το  μισθολογικό κόστος.
 
Έμπρακτη απόδειξη αποτελεί το γεγονός ότι η BarillaΕλλάς δεν έχει προβεί σε μειώσεις μισθών, λειτουργεί με τις προϋπάρχουσες  κλαδικές συμβάσεις και προγραμματίζει επενδύσεις €5 εκατ. που στόχο έχουν την ενίσχυση της δραστηριότητάς της και τη διασφάλιση των σχέσεων εργασίας και συνεργασίας που έχει με περισσότερους από 200 εργαζόμενους και χιλιάδες έλληνες παραγωγούς σιταριού.
 
Για την Barillaη σχέση με την Ελλάδα είναι μία σχέση διαρκείας που εδώ και 22 χρόνια ενδυναμώνεται κάθε χρόνο με γνώμονα τις διεθνείς αξίες του Ομίλου Barillaγια βιώσιμη ανάπτυξη, σεβασμό και πρόοδο.
viotiasterea
Διαβάστε Περισσότερα »

Παράνομοι μετανάστες «αγοράζουν» Ελληνίδες νύφες και παίρνουν άδεια παραμονής στην ΕΕ

Παράνομοι μετανάστες «αγοράζουν» Ελληνίδες νύφες και παίρνουν άδεια παραμονής στΜε 8.000 ευρώ ένας λαθρομετανάστης μπορεί να αγοράσει μία Ελληνίδα νύφη και να αποκτήσει νόμιμα έγγραφα προκειμένου να κυκλοφορεί ελεύθερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Σύμφωνα με την βρετανική SUN την «αγορά» Ελληνίδας νύφης την κανονίζει ένα κύκλωμα Νιγηριανών με τη συνδρομή Έλληνα δικηγόρου και με αυτόν τον τρόπο νομιμοποιούν λαθρομετανάστες.
Βέβαια η τα μέλη του κυκλώματος δεν προσφέρουν μόνο Ελληνίδες, αλλά και γυναίκες από Βουλγαρία και Πορτογαλία.
Πως στήνεται το κόλπο
Το κύκλωμα με επικεφαλής έναν Νιγηριανό στα πέριξ της Ομόνοιας βρίσκει γυναίκες που έχουν ανάγκη από χρήματα και τους προτείνει να πάνε στη Βρετανία και να παντρευτούν έναν λαθρομετανάστη. Μάλιστα οι γυναίκες δεν είναι υποχρεωμένες να μείνουν στη Βρετανία και έτσι συνήθως πείθονται εύκολα.
Μάλιστα η SUN αναφέρει χαρακτηριστικά «η Αθήνα είναι στην καρδιά της ευρωπαϊκής βιομηχανίας λευκών γάμων. Οι γυναίκες που εντοπίζουν τα κυκλώματα χρειάζονται απελπισμένα χρήματα για να επιβιώσουν στις φτωχές χώρες τους».

Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΛΑΤΑΙΩΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΘΗΒΑΣ




     Την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013 επισκέφτηκε τη Βιβλιοθήκη Θήβας το Δημοτικό Σχολείο Πλαταιών.
  Τα παιδιά τα συνόδευαν ο Διευθυντής του Σχολείου κ.Φώτης Σύλλας και οι δάσκαλοί τους Δημήτριος Κοτσώνης, Σωτηρία Γεωργίου, Παρασκευή Ζυγομάνη και Ιωάννης Μαρίνης.
  Οι μαθητές ξεναγήθηκαν από τη Βιβλιοθηκονόμο Μάγδα Παπαδοπούλου στο χώρο της Βιβλιοθήκης και ενημερώθηκαν
για την οργάνωση και λειτουργία της.
   Στο τέλος με αισθήματα χαράς και ενθουσιασμού ξεφύλλισαν στο αναγνωστήριο από ένα βιβλίο της αρεσκείας τους,  αφήνοντας ελπίδες ότι θα γίνουν μέλη και θα ξανάρθουν.
    Ευχαριστούμε θερμά.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.
ΙΩΑΝΝΗΣ Β. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
 
Διαβάστε Περισσότερα »

Οκτώ χρόνια φυλάκιση και δήμευση του ακινήτου στην Δ. Αρεοπαγίτου επέβαλλε το δικαστήριο στον Ακη Τσοχατζόπουλο




- Η απόφαση δεν έχει ανασταλτικό χαρακτήρα
- Είναι η πρώτη δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου και αφορά ανακριβείς δηλώσεις πόθεν έσχες
- Του επιβλήθηκε και πρόστιμο 520.000 ευρώ και 4 χρόνια στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων
- Πολίτες τον αποδοκίμασαν ενώ έβγαινε από το Εφετείο - VIDEO


Οκτώ χρόνια κάθειρξη κατά συγχώνευση, πρόστιμο 520.000 ευρώ και δήμευση του ακινήτου του στη Διονυσίου Αεροπαγίτου, επέβαλλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, στον πρώην υπουργό Ακη Τσοχατζόπουλο, για την υπόθεση ανακριβούς δήλωσης «πόθεν έσχες». Του επιβλήθηκε επίσης τέσσερα χρόνια στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων.

Η απόφαση δεν έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.

Νωρίτερα, με το ένα χέρι στην τσέπη και το άλλο να δίνει τον τόνο ο Ακης Τσοχατζόπουλος άρχισε να μιλά όταν τον διέκοψε ο εισαγγελέας. "Παρακαλώ βγάλτε το χέρι από την τσέπη. Δείξτε λίγο σεβασμό στον χώρο", είπε ο εισαγγελέας.
Τότε, αντέδρασε ο κ. Τσοχατζόπουλος και απάντησε ότι ο σεβασμός δεν φαίνεται από το αν έχεις το χέρι στην τσέπη.

Κατά την αγόρευσή του ο εισαγγελέας ήταν καταπέλτης κατά του πρώην υπουργού θεωρώντας ότι με δόλο απέκρυψε περιουσιακά στοιχεία από το πόθεν έσχες του 2006. Ζήτησε ποινή 10 χρόνων.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης επικαλέστηκαν την αναλογία δικαίου και αναφέρθηκαν εμμέσως στην υπόθεση Μπακογιάννη - Κούβελου και πως αυτοί απηλλάγησαν.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος λογοδοτεί για ανακριβείς δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης που αφορούν τα έτη 2006 έως και 2009.

Tο κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος του περιλαμβάνει στοιχεία που αφορούν στην παράλειψη δήλωσης το 2006 καταθέσεων, μετοχών και αξιογράφων συνολικής αξίας περίπου 47.000 ευρώ. Αντίστοιχα, την παράλειψη δήλωσης το 2007 ποσών περίπου 33.000 ευρώ από καταθέσεις και επενδυτικά προϊόντα και το 2008 καταθέσεων 20.000 ευρώ.

Τέλος, την παράλειψη δήλωσης το 2009 της αγοράς από την επίσης προφυλακισμένη σύζυγό του Βίκυ Σταμάτη, του ακινήτου στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου, το οποίο πλέον έχει δεσμευτεί με απόφαση του ανακριτή της υπόθεσης του λεγόμενου «μαύρου πολιτικού χρήματος» για τους εξοπλισμούς.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΙ ΠΑΡΕΕΣ ΤΩΝ ΒΛΑΧΩΝ ΤΗΝ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ ΣΤΗ ΘΗΒΑ


Ο Δημοτικός Οργανισμός Θήβας σας ανακοινώνει ότι οι παρέες των Βλάχων το βράδυ της Τσικνοπέμπτης θα βρίσκονται στα παρακάτω κέντρα εστίασης της πόλης των Θηβών :

1. Η παρέα του κ. Παναγιώτη Σταμάτη θα βρίσκεται στον «ΕΛΑΤΟ».


2. Η παρέα του κ. Νίκου Τσεσμελή και Σπύρου Αντωνάκη θα βρίσκονται

στον «ΓΕΩΡΓΟΥΛΑ» στους Αγ. Θεοδώρους.


3. Η παρέα του κ. Αναστάσιου Φρούσιου και Στέλιου Μπεκρή θα βρίσκεται στον «ΑΓΓΕΛΟ» στο Πυρί Θηβών.


4. Η παρέα του κ. Ευάγγελου Αρκούδη θα βρίσκεται στο «ΤΖΑΚΙ».


5. Η παρέα του κ. Νώντα Κουρκούτη θα βρίσκεται στο «ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΨΗΤΟ» στην πλατεία των Αγ. Θεοδώρων.

Οι παρέες των Βλάχων σας περιμένουν το βράδυ αυτό για να γλεντήσετε και να χορέψετε μαζί τους με νταούλια και πίπιζες μέχρι το πρωί.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα αποτελέσματα στο Σχολικό Πρωτάθλημα του Ν. Βοιωτίας


 Την Παρασκευή 22-02-2013 διεξήχθη  ο τελικός ποδοσφαιρικός αγώνας για το Σχολικό Πρωτάθλημα του Ν. Βοιωτίας.  Το κύπελλο διεκδίκησαν οι ομάδες του 1ου ΕΠΑ.Λ.  Λιβαδειάς και του Λυκείου του Σχηματαρίου.  Νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα του 1ου ΕΠΑ.Λ. Λιβαδειάς που με σκορ 2-0 κατέκτησε το κύπελλο Βοιωτίας και προκρίθηκε στην Β΄ φάση του  6ου ομίλου Γ.Ε. ΛΥΚΕΙΩΝ & ΕΠΑ.Λ σχολικού έτους  2012-13.
Την Τετάρτη 27-02-2013 διεξήχθη ο αγώνας  μεταξύ του 1ου ΕΠΑ.Λ. Λιβαδειάς και του Γ.Ε.Λ. Αρτάκης με νικήτρια ομάδα το 1ο ΕΠΑ.Λ. Λιβαδειάς ( 4-2 στα πέναλτυ).
Την Παρασκευή 01-03-2013 διεξήχθη ο επόμενος  αγώνας μεταξύ 1ου ΕΠΑ.Λ. Λιβαδειάς & Γ.Ε.Λ. Βάρης, με νικήτρια ομάδα το 1ο ΕΠΑ.Λ. Λιβαδειάς και σκόρ 4-1.
Το  1ο ΕΠΑ.Λ. Λιβαδειάς προκρίθηκε στην επόμενη φάση των 16 πρωταθλητριών ομάδων  στο Πανελλήνιο Σχολικό πρωτάθλημα.

 Υπεύθυνη για  το  1ο ΕΠΑ.Λ. Λιβαδειάς
               Χρύσα Καντά
Διαβάστε Περισσότερα »

Εργασίες βελτίωσης φυσικού ρέματος στη Θήβα

Εργασίες βελτίωσης φυσικού ρέματος που βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή των Αγίων Θεοδώρων στη Θήβα  ξεκίνησαν με ενέργειες του Δήμου Θηβαίων, την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013.
Το έργο περιλαμβάνει καθαρισμό και διάνοιξη του φυσικού ρέματος, που βρίσκεται στην ανατολική πλευρά των Θηβών, το οποίο περνά εγκάρσια της Παλαιάς Εθνικής Οδού και συγκεκριμένα πίσω από το ΕΠΑΛ Θήβας με κατεύθυνση προς Υλίκη.

Η αναγκαιότητα προέκυψε από το γεγονός ότι το ρέμα  επιχώθηκε με φερτά υλικά και η κατάσταση επιδεινώθηκε από καλάμια που φυτρώνουν μέσα σ’ αυτό.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το ρέμα είχε να καθαριστεί πάρα πολλά χρόνια, με αποτέλεσμα να γίνεται υπερχείλιση και κατάκλιση της κατοικημένης περιοχής γύρω από αυτό, ενώ υπήρχε σοβαρός  κίνδυνος τροχαίων ατυχημάτων.


 
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Ελλάδα πενθεί τους φοιτητές της Λάρισας - Συγκλονιστικές εικόνες


Κανείς δε μπορεί ακόμη να πιστέψει πώς χάθηκαν έτσι άδικα δυο νέα παιδιά... από ένα αυτοσχέδιο μαγκάλι! Δεν είχαν πετρέλαιο να ζεταθούν!

Το κέντρο της Λάρισας γέμισε κεράκια! Εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες πολίτες άφησαν από ένα κερί στο δρόμο στη μνήμη των αδικοχαμένων φοιτητών.
Χιλιάδες τα αναπάντητα γιατί....


Ακόμη και στην Αθήνα, στο Σύνταγμα, πολλοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να αφήσουν ένα κερί στη μνήμη των φοιτητών...





Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΡΩΣΙΔΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΛΑΣΤΟ ΚΑΙ ΨΑΧΝΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ... ΕΙΧΕ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ ΓΙΑ ΠΟΡΝΕΙΑ ΤΟ 2011...


Αυτή είναι η γυναίκα που επέβαινε στο ελικόπτερο,το οποίο επιχείρησε να χρησιμοποιήσει ο Βλαστός στην απόδρασή του πριν από εφτά ημέρες, από τις φυλακές των Τρικάλων. 

Σύμμφωνα με το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, η 29χρονη καταζητούμενη ξανθιά ρωσίδα, έχει συλληφθεί για πορνεία το 2011 και είναι συνοδός πολυτελείας.

Οι εκτιμήσεις που γίνονται,για το ρόλο που έπαιξε στην "επιχείρηση απόδραση με ελικόπτερο" είναι ότι συνόδευσε τους δύο άντρες που μίσθωσαν το ελικόπτερο για να μην κινήσουν υποψίες για τον πραγματικό τους σκοπό.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τις φυλακές του Ελαιώνα


fylΠολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος Αγίου Θωμά Τανάγρας
Στις φυλακές του Ελεώνα Θηβών υπάρχουν 18 παιδιά από 0 έως 5 ετών.
Το κράτος τους παρέχει τις βασικές τος ανάγκες. Τα παιδιά όμως έχουν ανάγκη από ρούχα, παιχνίδια, είδη διατροφής και λιχουδιές. Αλλά και οι μητέρες από είδη πρώτης ανάγκης.
Γι’ αυτό και το Δ.Σ. σας παρακαλεί ότι δεν χρειάζεστε πλέον από αυτά τα είδη ή έχετε τη δυνατότητα να αγοράσετε κάτι καινούριο, τα συγκεντρώνουμε στο γραφείο του συλλόγου(υπόγειο κοινοτικού καταστήματος) από Δευτέρα 4 Μαρτίου και κάθε απόγευμα από 6 – 8 μ.μ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δεν πληρώνουν ασφάλεια οι ιδιοκτήτες ΙΧ που κατέθεσαν πινακίδες

Δεν πληρώνουν ασφάλεια οι ιδιοκτήτες ΙΧ που κατέθεσαν πινακίδες

Το υπουργείο Οικονομικών διευκρίνισε πως οι ιδιοκτήτες οχημάτων των οποίων οι πινακίδες έχουν κατατεθεί στις ΔΟΥ δεν έχουν υποχρέωση να ασφαλίσουν τα ΙΧ τους.
Στην ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται πως σε καμία περίπτωση δεν έχουν υποχρέωση ασφάλισης των οχημάτων τους οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων που έχουν καταθέσει τις πινακίδες στις ΔΟΥ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο "κρυμμένος Θησαυρός" του βλάχικου γάμου στη Θήβα



Το Συναισθηματικό Παιχνιδοσχολείο σχεδιάσε ένα παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού για γονείς και παιδιά από 3 έως 9 ετών. Το παιχνίδι μάς οδήγησε να γνωρίσουμε όλες τις γωνιές του όμορφου λόφου της Θήβας και να μάθουμε πράγματα που δεν γνωρίζαμε για το Βλάχικο Γάμο μέσα από την ομαδική δράση.
Περισσότερες φωτογραφίες εδώ
Μάθετε για το Βλάχικο Γάμο της Θήβας εδώ: www.clevercareer.gr/kinigiThisavrouVlaxikouGamou.pdf

Μάθετε για του περιπάτους του Συναισθηματικού Παιχνιδοσχολείου εδώ:
http://www.clevercareer.gr/EQplayschoolplayplace.htm


Ιωάννα Τριπερίνα
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ