Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Αλλάζει πάλι ο καιρός την Τετάρτη - Ερχονται ξανά βροχές και καταιγίδες

Αλλάζει πάλι ο καιρός την Τετάρτη - Ερχονται ξανά βροχές και καταιγίδες

Eπιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός την Τετάρτη με βροχές και καταιγίδες να πλήτουν κυρίως τα δυτικά. Ισχυροί νοτιοανατολικοί άνεμοι εντάσεως επτά μποφόρ θα πνέουν στο Ιόνιο.
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού της ΕΜΥ για την Τετάρτη έχει ως εξής: Μακεδονία, Θράκη Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία από τα δυτικά θα πυκνώσουν. Τοπικές ομίχλες νωρίς το πρωί. Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 0 (μηδέν) έως 13 βαθμούς κελσίου.
Στα δυτικά η μεγίστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος Καιρός: Νεφώσεις. Από αργά το απόγευμα τοπικές βροχές που τη νύχτα θα ενταθούν και στο Ιόνιο θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 5 με 6 και βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 3 έως 17 βαθμούς κελσίου. Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Τοπικές ομίχλες νωρίς το πρωί. Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Από το μεσημέρι ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 3 έως 16 βαθμούς κελσίου.
Στη Θεσσαλία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Κυκλάδες, Κρήτη Καιρός: Αραιές νεφώσεις που από το απόγευμα θα πυκνώσουν. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Από το μεσημέρι ανατολικοί νοτιοανατολικοί τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς κελσίου. Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα Καιρός: Αραιές νεφώσεις που από το απόγευμα και από τα βόρεια θα πυκνώσουν. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Από το μεσημέρι νότιοι νοτιοανατολικοί. Θερμοκρασία: Από 7 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Αττική Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Από το μεσημέρι ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 4 έως 16 βαθμούς κελσίου. Θεσσαλονίκη Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 4 έως 13 βαθμούς κελσίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Φόβοι για απαγωγές παιδιών στην Φθιώτιδα μετά από τηλεφωνήματα.

Τρόμο έχουν προκαλέσει τις τελευταίες ημέρες τηλεφωνήματα σε σπίτια κατοίκων της Φθιώτιδας.

Άγνωστοι ζητούν πληροφορίες γύρω από την οικογενειακή κατάσταση και ειδικότερα αν στο σπίτι κατοικούν μικρά παιδιά. Γονείς από την περιοχή της ...


Στυλίδας αλλά και από τα Καμένα Βούρλα επικοινώνησαν με το Star Kεντρικής Ελλάδας, καταγγέλλοντας το γεγονός και εκφράζοντας ανησυχίες για απαγωγές μικρών παιδιών. Oι γονείς ισχυρίζονται ότι παρά τις επίμονες ερωτήσεις τους στα τηλεφωνήματα δεν αναφέρεται ο λόγος του γκάλοπ ούτε το όνομα της εταιρίας που διεξάγει την έρευνα.

Καταγγελίες για την περιοχή της Στυλίδας έγιναν τηλεφωνικά και στο Αστυνομικό τμήμα και τον Διοικητή Σωτήρη Σκαρμούτσο ο οποίος προχώρησε σε εκτεταμένη έρευνα. Σύμφωνα με τα όσα λέει στο lamiastar.gr «Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας».

Τα εν λόγω τηλεφωνήματα διενεργούσε ιδιωτική εταιρεία με έδρα την Θεσσαλονίκη και την επωνυμία «ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ» στα πλαίσια έρευνας που διεξάγει με σκοπό την αποστολή διαφημιστικών φυλλαδίων.

Συμβουλές για το πώς ξεχωρίζουμε ένα ύποπτο τηλεφώνημα από μια επίσημη έρευνα σοβαρής εταιρίας δημοσκοπήσεων δίνει ο κ. Σπύρος Ζαβιτσάνος πρόεδρος της Ένωσης Εταιρειών Δημοσκοπήσεων.

«Ο υπάλληλος της εταιρίας που πραγματοποιεί την έρευνα είναι υποχρεωμένος να αναφέρει το όνομά του αλλά και το όνομα της εταιρίας ώστε ο πολίτης να μπορεί να εξακριβώσει εάν το τηλεφώνημα είναι αληθινό» εξηγεί ο κ.Ζαβιτσάνος.

 LAMIASTARGR
Διαβάστε Περισσότερα »

ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ - ΣΕΚ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ 8 ΜΑΡΤΙΟΥ - ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΒΟΙΩΤΙΑΣ



Εμπειρίες- Προκλήσεις- Προοπτικές

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013 και ώρα: 17:30 – 20:30

Αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητήριου Λιβαδειάς
(Λ. Κουτσοπετάλου 1, Λιβαδειά).

Οι υπολογιστές, το διαδίκτυο και ειδικότερα τα κοινωνικά δίκτυα και οι δυνατότητες που προσφέρουν, έχουν μεταβάλει ριζικά τον τρόπο που επικοινωνούμε, συνεργαζόμαστε και διαθέτουμε την πληροφορία. Η δικτύωση αυτού του είδους προσφέρει νέες ευκαιρίες για προσωπική έκφραση και εξέλιξη, συνεργασία και συμμετοχή. Τι απήχηση έχουν οι νέες αυτές εξελίξεις στη σημερινή εκπαίδευση; Πώς και με ποιο τρόπο την επηρεάζουν και σε ποιο βαθμό;

Η ημερίδα στοχεύει στη διερεύνηση των δυνατοτήτων που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες της πληροφορικής στην εκπαιδευτική διαδικασία και στο σύγχρονο σχολείο αλλά και στην ανάδειξη μεθόδων και εργαλείων που προσφέρονται στον σημερινό εκπαιδευτικό.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1730 – 1800
Προσέλευση – Εγγραφές

1800 – 1815
ΣΕΚ Λιβαδειάς / Ειδικότητα
Υποστήριξης Συστημάτων, Εφαρμογών και Δικτύων Υ/Η
Δρ. Κων/νος Καλοβρέκτης, Δ/ντής ΣΕΚ Λιβαδειάς
& Υπεύθυνοι Τμήματος Πληροφορικής ΣΕΚ Λιβαδειάς

1815 – 1840
Το πρόγραμμα Συνεργάτες στη Μάθηση
και δωρεάν εργαλεία της Microsoft στην εκπαιδευτική κοινότητα
Έλενα Ζαγλαρίδου,
Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων, Microsoft Ελλάς

1840 – 1900
«Δικτυώνομαι άρα … υπάρχω»
Παρουσίαση αποτελεσμάτων Ερευνητικής Εργασίας (project)
Ομάδα μαθητών του ΕΠΑΛ Λιβαδειάς
Υπεύθυνοι καθηγητές:
Μαρία Παναγιωτοπούλου, Δημήτριος Σκίτσος

1900 – 1910
Διάλλειμα - Καφές

1910 – 1930
Η κοινωνική δικτύωση στην υπηρεσία της εκπαίδευσης
Δρ. Β. Δρακόπουλος
Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής

1930 – 1950
Αξιοποίηση συστημάτων τηλεκπαίδευσης στο εκπαιδευτικό σύστημα
Δρ. Γεώργιος Φούρλας
Επίκουρος Καθηγητής ΑΤΕΙ Λαμίας Τμήμα Πληροφορικής

1950 – 2010
Ανάπτυξη πληροφορικών συστημάτων
για εξ' αποστάσεως εργαστηριακή εκπαίδευση
Υπ. διδ. Αντώνιος Γκοτσίνας,
Παν. Πειραιά, Τμήμα Πληροφορικής



2010 – 2020
Νέες Τεχνολογίες και Σύγχρονη Εργασία
Δρ. Παναγιώτα Μπενέκου
Υπεύθυνη ΣΕΠ, ΚΕΣΥΠ Λιβαδειάς

2020 – 2030
Συμπεράσματα / Ανοικτή Συζήτηση / Παραλαβή Βεβαιώσεων

Η οργανωτική επιτροπή
Δρ. Καλοβρέκτης Κων/νος, Δ/ντής Σ.Ε.Κ
Παπακώστας Γεώργιος, Τομεάρχης Σ.Ε.Κ
Σκίτσος Δημήτριος, Υπ. Εργαστηρίου Πληροφορικής Σ.Ε.Κ
Αθανασίου Παρασκευή, Υπ. Εργαστηρίου Πληροφορικής Σ.Ε.Κ
Παπαγεωργίου Γεώργιος, Υπ. Εργαστηρίου Πληροφορικής Σ.Ε.Κ
Παναγιούλα Κοντογιάννη Εκπαιδευτικός ΠΕ19
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυλίδα: Μέσα σε μισή ώρα έκανε δύο ληστείες!

Πριν από μερικά λεπτά, ένας άγνωστος πήγε στην Αυλίδα και έκανε όχι μία αλλά δύο ληστείες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άγνωστος άντρας, μπήκε στην αρχή σε ένα φαρμακείο.

Με την απειλή πιστολιού πήρε άγνωστο χρηματικό ποσό. Δεν του έφτανε όμως αυτό αλλά πήγε και σε σούπερ μάρκετ.

Και από εκεί πήρε χρήματα. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανείς μέχρι τώρα. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στο σημείο αυτή την στιγμή και κάνουν έρευνες για τον εντοπισμό του.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ένα φορτηγό γεμάτο από παράνομα ξύλα στη Θήβα

Ένα αγροτικό αυτοκίνητο φορτωμένο με 1,5 τόνο ξύλα που είχαν κοπεί παράνομα από δάσος της περιοχής εντόπισε...
το δασαρχείο Θήβας.

Το αυτοκίνητο ήταν εν κινήσει όταν εντοπίστηκε από τις αρχές, ωστόσο πρόλαβαν και το εγκατέλειψαν οδηγός και συνοδηγός. Το φορτίο κατασχέθηκε και φυλάσσεται στο δασαρχείο.

 LAMIASTARGR
Διαβάστε Περισσότερα »

Σοκ: Αποσύρουν γλυκά με ...κόπρανα από τα ΙΚΕΑ!

 
«Πάγωσε» η κοινή γνώμη με την νέα αποκάλυψη: Βρέθηκαν ίχνη κοπράνων σε τάρτες των ΙΚΕΑ στην Κίνα! 



Αρκετά ξένα μέσα ενημέρωσης γράφουν πώς ανακαλούνται οι συγκεκριμένες τάρτες από τις καφετέριες 23 χωρών, ανάμεσα στις οποίες είναι και η Ελλάδα, η ΙΚΕΑ Ελλάς το διαψεύδει.

Μετά το διατροφικό σκάνδαλο με το κρέας αλόγου, που τάραξε την Ευρώπη, τώρα φαίνεται πώς ο σουηδικός κολοσσός αντιμετωπίζει και άλλο πρόβλημα.
Σύμφωνα με την.. Shangai Daily, αλλά και την σουηδική εφημερίδα GÖTEBORGS POSTEN, εντοπίστηκαν βακτήρια, τα οποία βρίσκονται στα κόπρανα, σε σοκολατένιες τάρτες που πωλούσαν οι καφετέριες του ομίλου ΙΚΕΑ!

Στην Κίνα καταστράφηκαν 1.800 γλυκά, στα οποία εντόπισαν την αηδιαστική ουσία οι κινέζικες υγειονομικές αρχές κατά τον έλεγχο στο τελωνείο.

Πρόκειται για το γλυκό "chokladkrokant" (τραγανή τάρτα αμυγδάλου με σοκολάτα, κρέμα βουτύρου και καραμέλας).

Τα γλυκά περιείχαν «ένα υπερβολικά υψηλό επίπεδο κωλοβακτηριδίων», γράφει η Shangai Daily.

Παρόλο που αρκετά ξένα μέσα ενημέρωσης είχαν γράψει πώς ανακαλούνται οι συγκεκριμένες τάρτες από τις καφετέριες 23 χωρών, ανάμεσα στις οποίες είναι και η Ελλάδα, η ΙΚΕΑ Ελλάς το διαψεύδει.

Όπως αναφέρει σε δελτίο τύπου η επιχείρηση: «Αναφορικά με την είδηση που δημοσιεύτηκε σε διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης σχετικά με το προϊόν τούρτα αμυγδάλου με κροκάν (Almond Cake chocolate and butterscotch) και το πρόβλημα που παρουσιάστηκε σε συγκεκριμένες παρτίδες του προϊόντος στην Κίνα, ενημερώνουμε το καταναλωτικό κοινό ότι η IKEA HOUSEMARKET HELLAS δεν διαθέτει προϊόν από τις συγκεκριμένες παρτίδες. Το πρόβλημα που παρουσιάστηκε στην Κίνα αφορά σε ποιοτικά χαρακτηριστικά και δεν σχετίζεται με θέματα υγείας».

Διαβάστε Περισσότερα »

Α/ΓΕΕΘΑ: Οποιος κατέβει στη διαδήλωση της 9ης Μαρτίου με στολή θα φάει «καμπάνα»

Α/ΓΕΕΘΑ: Οποιος κατέβει στη διαδήλωση της 9ης Μαρτίου με στολή θα φάει «καμπάνα»
Εγκύκλιο- αυστηρή προειδοποίηση εξέδωσε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Μιχάλης Κωσταράκος ενημερώνοντας τους εν ενεργεία αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων ότι απαγορεύεται η συμμετοχή τους σε πορείες, διαδηλώσεις και δημόσιες συγκεντρώσεις με στολή.
Η εγκύκλιος αυτή αποκτά ιδιαίτερη σημασία καθώς για το Σάββατο είναι προγραμματισμένη στην Αθήνα πανελλήνια συγκέντρωση αξιωματικών εν ενεργεία και αποστράτων με διοργανωτή το Σύνδεσμο Υποστήριξης και Συνεργασίας Μελών Ενόπλων Δυνάμεων(ΣΥΣΜΕΔ).
Διαμαρτύρονται για τις μειώσεις των μισθών αλλά και των συντάξεών τους.
Ο κ. Κωσταράκος στην εγκύκλιο σημειώνει μεταξύ άλλων: «Απαγορεύεται αυστηρά από τώρα και στο εξής η συμμετοχή στελεχών με στολή σε μη υπηρεσιακές δημόσιες συγκεντρώσεις και, γενικά, εκδηλώσεις που αποσκοπούν στη συλλογική ή ομαδική προβολή προβλημάτων, αιτημάτων και απόψεων-θέσεων, κατά τρόπο αντίθετο προς τη στρατιωτική πειθαρχία και δεοντολογία και τις προβλεπόμενες αρμοδιότητες. Επισημαίνεται ότι τα παραπάνω ουδόλως επηρεάζουν τις ισχύουσες διατάξεις περί υποβολής ατομικών προτάσεων-παραπόνων- αιτημάτων,τις οποίες και καλούνται όσα στελέχη επιθυμούν να χρησιμοποιούν, έχοντας το θάρρος της γνώμης τους και διατηρώντας την αξιοπρέπεια που αρμόζει σε στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων».
Η τελευταία επισήμανση του κ. Κωσταράκου προφανώς αποτελεί απάντηση στην πρόσκληση του ΣΥΣΜΕΔ που σημειώνει:
«Δίνουμε όλοι το παρόν μας με επιμελημένη στολή ,για εμάς ,τα παιδιά μας, τις οικογένειές μας».
Επικαλείται δε απόφαση του Αρείου Πάγου τονίζοντας:
«Με την υπ΄ αριθμ. 3/2012 απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου έγινε δεκτό ότι «του ατομικού δικαιώματος της συνενώσεως, απολαμβάνουν και οι υπηρετούντες στις Ενοπλες Δυνάμεις, χωρίς η άσκηση του δικαιώματος αυτού να εξαρτάται από οποιαδήποτε άδεια ή έκδοση ρυθμιστικού της ασκήσεώς του τυπικού νόμου».
Η απόφαση αυτή επιβεβαίωσε το δικαίωμα των στρατιωτικών να συγκροτούν επαγγελματικές ενώσεις, όπως προβλέπεται από την Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, τη Σύμβαση για την Προστασία των Δικαιωμάτων του ανθρώπου και των θεμελιωδών ελευθεριών, το Διεθνές Σύμφωνο για τα Οικονομικά, Κοινωνικά και Μορφωτικά Δικαιώματα και τον Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Χάρτη.Για την ανωτέρω απόφαση ο Άρειος Πάγος στάθμισε όλες τις παραμέτρους, μελέτησε και έλαβε, ειδικότερα, υπόψη του το ειδικό καθεστώς των υπηρετούντων στις Ένοπλες Δυνάμεις και τις υφιστάμενες διαταγές, κανονισμούς και διατάγματα που το διέπουν, καταρρίπτοντας νομικά κάθε αμφιβολία για την παροχή αδιακρίτως όλων των συνταγματικών ελευθεριών και στους Έλληνες στρατιωτικούς, μεταξύ των οποίων και η ελευθερία της έκφρασης.
Δέχτηκε δε, και ακολούθως τα Πρωτοδικεία ανά την Επικράτεια εφάρμοσαν την ανωτέρω απόφαση, τα αναγραφόμενα στα καταστατικά των Ενώσεων όπου μεταξύ των άλλων αναφέρονταν ρητά και συγκεκριμένα τι απαγορεύεται και τι όχι να πράττουν τα μέλη των Ενώσεων, συνάγοντας το συμπέρασμα ότι η παρουσία των εν ενεργεία στρατιωτικών σε συγκεντρώσεις που διοργανώνουν οι Ενώσεις αυτές ως μέσο επίτευξης των σκοπών τους δεν απαγορεύεται να είναι με στολή, καθόσον κάτι διαφορετικό από την ελευθερία αυτή θα ερχόταν σε ευθεία αντίθεση με το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης και άσκησης της συλλογικής δραστηριότητας».


Διαβάστε Περισσότερα »

Πανεπιστήμιο στη Λιβαδειά…ΤΕΛΟΣ

panbomb
Κρίσιμη η σημερινή συνεδρίαση της Διοικούσας επιτροπής του πανεπιστημίου Στερεάς καθώς καλείται να απαντήσει επί του εγγράφου (πρόταση) που απέστειλε ο υπουργός Παιδείας στο πλαίσιο του σχεδίου Αθηνά, που θα κρίνει την τύχη του Πανεπιστημίου Στερεάς.

Η πρόταση του υπουργείου, που σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, δεν έχει υποστεί καμία απολύτως μεταβολή, καταργεί το τμήμα περιφερειακής οικονομικής ανάπτυξης Λιβαδειάς και το εντάσσει στο Πάντειο πανεπιστήμιο στην Αθήνα (πρόταση που σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η Διοικούσα έχει ήδη προσυπογράψει) και το τμήμα της Λαμίας που κρατά τη λειτουργία του χάνοντας το διοικητικό του κομμάτι το οποίο μεταφέρεται στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
Αυτό κυρίως θα απασχολήσει τα μέλη της Διοικούσας στη σημερινή συνεδρίαση και όχι το τμήμα περιφερειακής οικονομικής ανάπτυξης Λιβαδειάς που η ελλείψει των απαιτούμενων πιστώσεων δεν ευνοεί σε καμία περίπτωση την παραμονή της λειτουργίας του στη Βοιωτική πρωτεύουσα.
viotiasterea
Διαβάστε Περισσότερα »

Ένα εκατομμύριο...και συνεχίζουμε!


Όλα ξεκίνησαν πριν δύο περίπου χρόνια όταν αισθανθήκαμε την ανάγκη να φέρουμε στο φως της δημοσιότητας κάθε είδους είδηση που αφορούσε την ευρύτερη περιοχή του νομού Βοιωτίας.

Έτσι, στις 12 Απριλίου του 2011 κάναμε την πρώτη «διαδικτυακή» εμφάνισή μας μέσω αυτού του blog, με έδρα το Νεοχώρι Βοιωτίας, η οποία ήταν και άκρως δυναμική. Πέσαμε κατευθείαν στα «βαθιά» με αποκλειστικό ρεπορτάζ για την μόλυνση του ιστορικού ποταμού Περμησσού ελέω των αποβλήτων των διάφορων λιοτριβιών και οινοποιείων. Και δεν μείναμε μόνο εκεί. Συνεχίσαμε…

…Με μοναδικό σκοπό την πλήρη και λεπτομερή αποτύπωση της αλήθειας, χωρίς «σκοτεινά» σημεία. Είτε αυτή αφορούσε τα προβλήματα των κατοίκων, είτε για την οποιαδήποτε τοπική πολιτιστική δραστηριότητα και όχι μόνο.

Χάρη στην έγκυρη -και μη κατευθυνόμενη από εξωγενείς παράγοντες- ενημέρωση που προσφέρουν αυτό το διάστημα οι συνεργάτες του permisospress.blogspot.com με μεγάλο κόπο και χάρη στην εμπιστοσύνη που δείξατε αυτούς τους 23 μήνες σε εμάς, καταφέραμε να ξεπεράσουμε –βάσει στατιστικών στοιχείων- αισίως το 1.000.000 επισκεπτών σε αυτό τον ιστότοπο, ενώ παράλληλα φτάσαμε τα 17.500 και πλέον άρθρα.

Θα θέλαμε λοιπόν, μέσω αυτής της ανάρτησης να ευχαριστήσουμε εκ βαθέων όλους τους αναγνώστες μας που επιλέγουν το permisospress για την ενημέρωσή τους. Εμείς από την πλευρά μας, σας υποσχόμαστε ακόμα περισσότερη προσπάθεια, κόπο και φυσικά αποκλειστικά ρεπορτάζ.


Μέχρι την επόμενη είδηση… Kαλή ανάγνωση   


* Ακολουθεί η πρώτη μας ανάρτηση

ΠΕΡΜΗΣΣΟΣ: ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΤΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ


Έντονος είναι ο προβληματισμός στους κατοίκους του Νεοχωρίου Θεσπιών τα τελευταία χρόνια σχετικά με την μόλυνση του ιστορικού μας ποταμού Περμησσού. Ορμώμενος από τις τελευταίες ντροπιαστικές -για τον τόπο μας- εικόνες, θα θίξω οσονούπω με λεπτομέρειες το θέμα των αποβλήτων των λιοτριβιών και οινοποιείων της Άσκρης.Εν αγνοία των συγχωριανών μας, εδώ και αρκετά χρόνια, ο ποταμός μας τείνει να μετατραπεί από ένα κόσμημα του δήμου σ'έναν σύγχρονο σκουπιδότοπο. Αρκεί να διαπιστώσετε ιδίοις όμμασι την εικόνα των μαύρων νερών, την δυσοσμία(για όσους θα έχουν την «τιμή» να βρεθούν εκεί), την επιβάρυνση στο περιβάλλον καθώς και τη ζημιά που προκαλείται στις σοδειές. Μάλιστα έχουν προβεί και σε μηνύσεις αρκετοί ιδιώτες.
Η συγκεκριμένη εικόνα σίγουρα δεν τιμά ούτε τον Δήμο Θεσπιών αλλά ούτε και τη Νομαρχία η οποία είναι υπεύθυνη κ εθελοτυφλεί, αφήνοντας αυτό το αναξιοποίητο αξιοθέατο στο έλεος των αποβλήτων των λιοτριβιών τηε Ασκρης. Για όλες τις παραπάνω εικόνες απευθυνόμαστε στον νέο περιφερειάρχη κ. Περγαντά να σταθεί αρωγός στην προσπάθεια μας για τον άμεσο καθαρισμό όπως και την άμεση παύση ρίψης αποβλήτων στον ποταμό Περμησσό.


Η συγκεκριμένη εικόνα σίγουρα δεν τιμά ούτε εμάς,ούτε τον Δήμο Θεσπιών, αλλά ούτε και τη Νομαρχία η οποία είναι υπεύθυνη κ εθελοτυφλεί, αφήνοντας αυτό το αναξιοποίητο αξιοθέατο στο έλεος των αποβλήτων των λιοτριβιών της Ασκρης. Για όλες αυτές τις  εικόνες απευθυνόμαστε στον νέο περιφερειάρχη κ. Περγαντά κ στον νέο Δήμαρχο Αλιάρτου κ  Ντασιώτη ο οποίος είναι ευαίσθητος σε θέματα περιβάλλοντος να σταθούν αρωγοί στην προσπάθεια μας για τον άμεσο καθαρισμό όπως και την άμεση παύση ρίψης αποβλήτων στον ποταμό Περμησσό.









Διαβάστε Περισσότερα »

Δημόσια Νοσοκομεία:Οι ελλείψεις έφεραν ...πλεόνασμα 150 εκατ. ευρώ

 

Με πλεόνασμα 150 εκατομμυρίων ευρώ,
αλλά και πλήθος ελλείψεων, 
έκλεισε το 2012 για τα δημόσια νοσοκομεία.


Το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας, που επισκέφθηκε το... υπουργείο Υγείας εμφανίζεται ικανοποιημένο από τους αριθμούς.

Ανάλογη εικόνα θα υπάρξει και την Πέμπτη, κατά την επίσκεψη των υψηλών κλιμακίων της τρόικας στην οδό Αριστοτέλους και τη συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Η εικόνα αυτή κρίνεται από πολλούς ως επίπλαστη, καθώς δεν αποδίδει τα τεράστια προβλήματα των δημόσιων νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας. Ακόμη και η πραγματοποίηση εφημεριών έχει γίνει μία... περιπέτεια στο ΕΣΥ. Οι γιατροί δηλώνουν ότι δεν εφημερεύουν, καθώς τους οφείλονται δεδουλευμένες εφημερίες τεσσάρων και οκτώ μηνών.

Δεν συμβαίνει, επίσης, το ίδιο με τους ασθενείς, οι οποίοι συρρέουν στο ΕΣΥ, λόγω της οικονομικής κρίσης. Εκτός από τις μεγάλες αναμονές και τις ελλείψεις σε κάθε είδους υλικό, οι ασθενείς συνεχίζουν να πληρώνουν τους γιατρούς «κάτω από το τραπέζι».

Αποκαλυπτική είναι πρόσφατη ερευνητική εργασία του Εργαστηρίου Οργάνωσης και Αξιολόγησης Υπηρεσιών Υγείας (καθηγητής Λυκούργος Λιαρόπουλος) για την παραοικονομία στα δημόσια μαιευτήρια. Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Ηealth Policy», αποκαλύπτει ότι τρεις στις τέσσερις Ελληνίδες (74,4%) έδωσαν «φακελάκι» στον μαιευτήρα.

Το μέσο ποσό που δίνεται από τους πολίτες για υπηρεσίες περίθαλψης ανέρχεται ετησίως στα 1.549 ευρώ, ποσό το οποίο αντιστοιχεί στο 7,9% του ετήσιου κατά κεφαλήν εισοδήματος. Από τα χρήματα αυτά, τα 848 ευρώ αφορούν «άτυπη» πληρωμή. Η ελληνική πλευρά θεωρεί ότι είναι «μαχητές» οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει έναντι της τρόικας στις διαρθρωτικές αλλαγές (συγχωνεύσεις και οργανισμοί νοσοκομείων).
Διαβάστε Περισσότερα »

Προμήθεια ασθενοφόρων και κινητών μονάδων στην Περιφέρεια Στερεάς




Με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά εντάχθηκε και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ το νέο έργο με τίτλο: «Προμήθεια ασθενοφόρων και κινητών μονάδων για τις ανάγκες του Ε.Κ.Α.Β. στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας», συνολικού προϋπολογισμού 1.295.000,00 €.

Υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχο Περγαντά η νέα απόφαση ένταξης για τη χρηματοδότηση από το  Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας - Ηπείρου 2007 - 2013» του έργου: «Προμήθεια ασθενοφόρων και κινητών μονάδων για τις ανάγκες του Ε.Κ.Α.Β. στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας», συνολικού προϋπολογισμού 1.295.000,00 €.
Το συγκεκριμένο έργο αφορά στην προμήθεια δεκαεπτά (17) ασθενοφόρων οχημάτων του Ε.Κ.Α.Β. , τύπου “B” 4Χ2, “C” (Μονάδα) 4Χ2 και “B” 4Χ4. Τα ασθενοφόρα τύπου ‘’Β’’ 4Χ2 και 4Χ4 και τα ασθενοφόρα τύπου "C" έχουν την δυνατότητα βασικής υποστήριξης ζωτικών λειτουργιών και μεταφοράς του πάσχοντος και δυνητικά (σε έκτακτες περιστάσεις) μεταφορά και υποστήριξη δύο ασθενών. Επίσης, προβλέπονται ανάλογο ύψος του εσωτερικού χώρου του θαλάμου ασθενούς, ώστε να επιτρέπει την παροχή αποτελεσματικής ιατρικής και διασωστικής παρέμβασης, όταν επιβάλλεται, κατά την μεταφορά του ασθενούς, κατάλληλη εσωτερική διαρρύθμιση και σχεδιασμό του θαλάμου ασθενούς, που να επιτρέπει την μέγιστη δυνατή, από εργονομικής άποψης, αξιοποίηση του χώρου. Διασφαλίζονται επιπροσθέτως οι μικρότερες δυνατές εξωτερικές διαστάσεις, που να καθιστούν τα οχήματα ευέλικτα στην κίνηση σε πόλεις και να τους επιτρέπουν τη διέλευση ή στροφή από δρόμους στενούς ή ημιαποφραγμένους από σταθμευμένα αυτοκίνητα.
Όπως ανέφερε και ο Περιφερειάρχης: «Προχωρούμε στην υλοποίηση ενός πολύ σημαντικού έργου στον τομέα της υγείας χρηματοδοτώντας την συγκεκριμένη παρέμβαση, με σκοπό την αναβάθμιση του στόλου των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ στην Περιφέρεια μας και την γενικότερη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες».
Διαβάστε Περισσότερα »

«Διαχείριση απορριμμάτων σε όφελος της κοινωνίας και όχι του μεγάλου ιδιωτικού κεφαλαίου» στη Λιβαδειά





Σας καλούμε σε εκδήλωση με θέμα «Διαχείριση απορριμμάτων σε όφελος της κοινωνίας και όχι του μεγάλου ιδιωτικού κεφαλαίου», την Τετάρτη 6 Μαρτίου  2013, ώρα 19.00, στο Συνεδριακό Κέντρο Κρύας στη Λι
Διαβάστε Περισσότερα »

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. οι ληστές με τις χειροβομβίδες

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ οι ληστές που πυροβολούσαν και απειλούσαν με χειροβομβίδες

Εξαρθρώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. η σκληρή συμμορία των τριών ληστών που διέπραττε ένοπλες ληστείες σε τράπεζες και δημόσιους οργανισμούς σε διάφορες περιοχές της Αττικής.
Συγκεκριμένα συνελήφθησαν στο Περιστέρι, τρεις Ελληνες ηλικίας 57, 39 και 38 ετών, αμέσως μετά τη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στη Λεωφ. Θηβών. Ο 57χρονος και ο 39χρονος είχαν διαπράξει ληστεία με την απειλή περιστρόφου και χειροβομβίδας. Ο 38χρονος συνεργός τους παρέμενε εξωτερικά επιτηρώντας το χώρο. Αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας εντόπισαν τους δράστες και μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση τους συνέλαβαν. Ο 57χρονος κατά τη στιγμή της σύλληψης προσπάθησε να χρησιμοποιήσει τη χειροβομβίδα.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι παραπάνω δράστες, μαζί με τουλάχιστον άλλους τρεις άγνωστους συνεργούς τους, είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα, η οποία διέπραττε ένοπλες ληστείες σε βάρος υποκαταστημάτων τραπεζών και δημόσιων οργανισμών σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Σε μία περίπτωση είχαν πυροβολήσει και τραυματίσει τη Διευθύντρια τραπεζικού υποκαταστήματος.
Μέχρι τώρα έχει εξακριβωθεί ότι η παραπάνω ομάδα έχει διαπράξει πέντε (5) ένοπλες ληστείες και συγκεκριμένα:
  • Την 30-9-2011 σε υποκατάστημα τράπεζας στο κέντρο της Αθήνας.
  • Την 27-7-2012 σε υποκατάστημα τράπεζας στη Νέα Σμύρνη, κατά την οποία πυροβόλησαν και τραυμάτισαν στο χέρι τη Διευθύντρια.
  • Την 16-8-2012 σε υποκατάστημα τράπεζας στο Περιστέρι.
  • Την 20-11-2012 σε υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ. στον Κολωνό.
  • Την 16-1-2013 σε υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ. στο Περιστέρι.
Το σύνολο των αφαιρεθέντων χρημάτων, από τις παραπάνω ληστείες, υπερβαίνει τα 200.000 ευρώ.
Στην κατοχή τους κατά τη σύλληψη, καθώς και σε έρευνα που διενεργήθηκε στα σπίτια και στα οχήματά τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Μία χειροβομβίδα αμυντικού τύπου.
  • Δύο περίστροφα.
  • Ενα πιστόλι.
  • Μία κοντόκαννη καραμπίνα.
  • Πλήθος φυσιγγίων.
  • Θήκες πυροβόλων όπλων.
  • Ένα σπρέι πιπεριού.
  • Δύο πλαστά δελτία ταυτότητας.
  • Συσκευές κινητών τηλεφώνων, γάντια και ποικίλα υλικά μεταμφίεσης.
  • Το χρηματικό ποσό των 3.860 ευρώ.
Σε βάρος του 57χρονου συλληφθέντα εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση ποινής κάθειρξης είκοσι τριών (23) ετών για ληστεία και διακεκριμένη κλοπή. Σε βάρος του 39χρονου εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση για φυλάκιση οκτώ (8) μηνών για χρήση πλαστού δελτίου αστυνομικής ταυτότητας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Τα οκτώ πιο αποτρόπαια εγκλήματα της τελευταίας 25ετίας στην Ελλάδα..

 
Το ειδεχθές έγκλημα της Αρτας την περασμένη εβδομάδα, με πρωταγωνιστές τρεις ανθρώπους χαμένους στο λαβύρινθο των ναρκωτικών, προκαλεί έντονη ανησυχία στους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., που, μετά το αποτρόπαιο έγκλημα εις βάρος της 34χρονης στην Ξάνθη, βλέπουν τα εγκλήματα που θα μείνουν στην ιστορία για τη φρικαλεότητά τους να αυξάνονται.
...Και να ξυπνούν εφιαλτικές μνήμες από το παρελθόν.


Με αφορμή το τελευταίο,ακολουθεί μια αναδρομή στα 8 πιο αποτρόπαια εγκλήματα που είδαν το φως της δημοσιότητας στην Ελλάδα την τελευταία 25ετία:
  • "Εκοψε τη γυναίκα του 16 κομμάτια",
  • "Πριόνισε το γιο του",
  • "Περιέφερε το κεφάλι της στα σοκάκια του χωριού",
κ.α. παρόμοια και αρρωστημένα:
 

Σκότωσε,διαμέλισε και έβρασε τον φίλο του..

Φεβρουάριος 2013
«Εγκλημα ασύλληπτης βιαιότητας για την περιοχή της Ηπείρου», χαρακτήρισε ο καθηγητής της Ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Θεόδωρος Βουγιουκλάκης την ανθρωποκτονία του 48χρονου από τη Φιλιππιάδα.

«Υπάρχει διαμελισμός του σώματος σε εξαιρετικά μικρά τεμάχια, προκειμένου να εξαφανιστούν τα ίχνη. Είναι, δηλαδή, υπολείμματα οστών και ιστών», εξήγησε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο κ. Βουγιουκλάκης, ο οποίος εξέτασε, σήμερα το πρωί, τα ευρήματα της αστυνομίας από τον υπόνομο της κατοικίας του 36χρονου δράστη.
Ο κατ' ομολογίαν δράστης και η 25χρονη που φέρεται ως εμπλεκόμενη στην υπόθεση πήραν 48ωρη προθεσμία και θα απολογηθούν αύριο στον ανακριτή.
Το άγριο έγκλημα με θύμα έναν 48χρονο, πατέρα δύο ενήλικων παιδιών, αποκαλύφθηκε χθες τα ξημερώματα, μετά την ομολογία ενός 36χρονου ότι τεμάχισε,έβρασε διάφορα μέλη του και πέταξε στο ποτάμι τον άτυχο άνδρα, ο οποίος είχε εξαφανιστεί από τη Φιλιππιάδα στις 11 Φεβρουαρίου.



Τη σκότωσε επειδή του... άρεσε

Δεκέμβριος 2012.
Ομολόγησε τη φρικιαστική δολοφονία της 34χρονος Ζωής Δαλακλίδου, στην Ξάνθη.
Ο 27χρονος Χρήστος Παπάζογλου, ο οποίος διατηρούσε μανάβικο δίπλα στο σπίτι της κοπέλας, είπε στους αστυνομικούς πως σκότωσε -στον ακάλυπτο χώρο πίσω από την πολυκατοικία- την άτυχη κοπέλα επειδή του άρεσε και στη συνέχεια την έκαψε για να καλύψει τα ίχνη του.
Η ομολογία του ήταν κυνική: «Την ήξερα από παλιά και μου άρεσε. Την είδα τυχαία τα ξημερώματα της Πέμπτης μπροστά μου και την οδήγησα -παρά την αντίστασή της- στον ακάλυπτο χώρο. Εκεί έγινε ό,τι έγινε. Είχα προφυλακισθεί πέρσι για υπόθεση βιασμού, όμως είχα βγει από τη φυλακή...» είπε.

Ο ιατροδικαστής διαπίστωσε πως η νεαρή γυναίκα υπέστη σεξουαλική κακοποίηση και κακώσεις τόσο στο σώμα όσο και στο κεφάλι, γεγονός που μαρτυρά επώδυνο θάνατο πριν ο δράστης βάλει τη φωτιά, με αποτέλεσμα να φέρει εγκαύματα 2ου και 3ου βαθμού στο πάνω μέρος του σώματός της.


Εκοψε τη γυναίκα του 16 κομμάτια

Ιούνιος 1987.
Την τεμάχιζε για τρεισήμισι ώρες. Την έκοψε σε 16 κομμάτια και στη συνέχεια τα έβαλε σε διαφορετικές σακούλες και τα πέταξε στους κάδους γύρω από το σπίτι του.
Ενας συλλέκτης, ο οποίος έψαχνε σε κάδο απορριμμάτων για φακέλους αλληλογραφίας, βρήκε στα σκουπίδια, στην οδό Αιλιανού 12, στα Κάτω Πατήσια, τα τεμαχισμένα μέλη της 18χρονης Ζωής Γαρμανή.

Το κεφάλι της άτυχης κοπέλας βρέθηκε σε άλλο σημείο, επί της οδού Αχαρνών και Πιπίνου.
Ηταν τόσο κακοποιημένο που δεν μπορούσε να γίνει αναγνώριση.

Απόδειξη καταστήματος, η οποία βρέθηκε μέσα σε μια από τις σακούλες, θύμισε στον κρεοπώλη τον Παναγιώτη Φραντζή.
Ο σύζυγος της 18χρονης παραδόθηκε μόνος του στις Αρχές και συνελήφθη. Ηταν 27 ετών, φοιτητής της ΑΣΟΕΕ και πλασιέ. Δεν παραδέχτηκε ποτέ ότι σκότωσε τη γυναίκα του. Υποστήριξε ότι την έσπρωξε, με αποτέλεσμα να πέσει πάνω στην ντουλάπα και να σκοτωθεί. «Φοβήθηκα και, προκειμένου να αποφύγω τις συνέπειες, τεμάχισα το πτώμα της», είπε στους αστυνομικούς. Αντίθετα με την ιατροδικαστική έκθεση που ανέφερε ίχνη στραγγαλισμού. Οπως ειπώθηκε τότε, το κίνητρό του ήταν η παθολογική ζήλια.


«Πρόλαβα και τους ξέκανα πρώτος»

Αύγουστος 1996.

Η κοινή γνώμη παγώνει. Ο φοιτητής Θεόφιλος Σεχίδης, ψυχρός και αμετανόητος, περιγράφει κυνικά με όλες τις λεπτομέρειες πώς εξολόθρευσε την οικογένειά του.
Δολοφόνησε τον πατέρα του, τη μητέρα του, την αδελφή του, το θείο του και τη γιαγιά του και άρχισε να τεμαχίζει τα πτώματά τους με σιδεροπρίονο. Στη συνέχεια, τοποθέτησε τα τεμαχισμένα μέλη σε σακούλες και τα μετέφερε με το αυτοκίνητό του σε σκουπιδότοπο της Καβάλας, όπου τα ξεφορτώθηκε.
«Ηθελαν να με βγάλουν από τη μέση. Πρόλαβα και τους σκότωσα πρώτος. Μου έκαναν ψυχολογικό πόλεμο. Τους ξέκανα για να μη με ξεκάνουν...» ομολόγησε κυνικά στους αστυνομικούς.


Βίασε και σκότωσε το εξάχρονο παιδί του

1993-1994.
Παραμονή Πρωτοχρονιάς 1993, λίγες ώρες πριν μπει ο νέος χρόνος, ο 40χρονος Μανώλης Δουρής, από την Ερμιόνη Αργολίδας, και η σύζυγός του, Γεωργία, καταγγέλλουν στο Αστυνομικό Τμήμα Κρανιδίου την εξαφάνιση ενός εκ των 7 παιδιών τους, του 6χρονου Νίκου.
Οι έρευνες στην Ερμιόνη ξεκινούν. Ολοι προσπαθούν να βρουν το παιδί. Τελικά εντοπίζεται σε μια αλάνα κοντά στο γήπεδο της Ερμιόνης, πίσω από ένα παλιό εγκαταλειμμένο κτήριο, αλλά είναι νεκρό. Ο ιατροδικαστής αποφαίνεται ότι το παιδί υπέστη σεξουαλική κακοποίηση και ο θάνατός του επήλθε από ασφυξία, καθώς ο δράστης τούς είχε φράξει το στόμα και τη μύτη.

Ο Μανώλης Δουρής, έχοντας στο πλευρό του σύσσωμη την κοινωνία, κλαίει απαρηγόρητος. Ορκίζεται πως θα εκδικηθεί αυτούς που έκαναν τέτοιο κακό στο γιο και την οικογένειά του.
Η βιασύνη του να καταγγείλει την εξαφάνιση του παιδιού του τον καθιστά ύποπτο για τους αστυνομικούς. Ολοι γνώριζαν ότι τα παιδιά του γύριζαν όποια ώρα ήθελαν στο σπίτι, χωρίς να ενδιαφέρεται ιδιαίτερα ο πατέρας τους. Λίγες μέρες αργότερα ομολογεί πως βίασε και σκότωσε τον 6χρονο Νίκο. Στη συνέχεια αναιρεί την ομολογία του και υποστηρίζει ότι δεν ήταν αυτός ο δράστης. Τον Φεβρουάριο του 1996 ο Δουρής αυτοκτονεί στις φυλακές.


Πριόνισε το γιο του..

Ιούλιος 1996.
«Δεν άντεχα να σας βλέπω να υποφέρετε. Τον σκότωσα για να σας λυτρώσω».
Η αυλαία του οικογενειακού δράματος, εξαιτίας του ψυχικά άρρωστου παιδιού τους, είχε πέσει με τον πιο φρικτό τρόπο. Ο Απόστολος Κοσμάς χτύπησε με τσεκούρι
στο κεφάλι τον πρωτότοκο γιο του και τον κατακρεούργησε με ένα μαχαίρι. Στη συνέχεια τύλιξε το πτώμα του παιδιού του με την κουκούλα του αυτοκινήτου, το φόρτωσε στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου και κατευθύνθηκε στον Κάλαμο. Εκεί, σε ένα λάκκο οικοδομής, πέταξε το πτώμα και του έβαλε φωτιά. Το πρωί της επόμενης ημέρας, ο 54χρονος ξαναπήγε στο σημείο και τεμάχισε με πριόνι το μισοκαμένο πτώμα σε 11 κομμάτια.

Τη στιγμή που έβαζε τα μέλη σε σακούλες με σκοπό να τα πετάξει σε χωματερή, συνελήφθη από αστυνομικούς. Είχε γίνει αντιληπτός από περαστικό.


Περιέφερε το κεφάλι της στα σοκάκια του χωριού

2008.
Η δολοφονία της 25χρονης δασκάλας από τον σύζυγό της, στο χωριό Βουρβούλο κοντά στα Φηρά της Σαντορίνης, χαρακτηρίστηκε ως ένα από τα πλέον αποτρόπαια εγκλήματα στα ελληνικά χρονικά.
Υστερα από έντονη λογομαχία ο 31χρονος Αθανάσιος Αρβανίτης σκότωσε τη σύζυγό του, μαχαιρώνοντάς την κάτω από τη μασχάλη, της έκοψε το κεφάλι και στη συνέχεια περιφερόταν στα σοκάκια του χωριού με αυτό, προκαλώντας φρίκη που ξεπερνάει κάθε φαντασία και ανθρώπινη αντοχή.

Οταν ο 31χρονος εντοπίστηκε από περιπολικό, προσποιήθηκε ότι θέλει να παραδοθεί. Τη στιγμή που ο αστυνομικός επιχείρησε να του περάσει χειροπέδες, όμως, εκείνος του επιτέθηκε με το μαχαίρι και τον τραυμάτισε στο πρόσωπο. Ο άλλος αστυνομικός που επέβαινε στο περιπολικό πυροβόλησε τέσσερις φορές τον δράστη, τραυματίζοντάς τον στο στήθος και στην κοιλιά, αλλά δεν κατάφερε να τον ακινητοποιήσει.

Ο 31χρονος πέταξε το κεφάλι της άτυχης 25χρονης μέσα στο επόμενο περιπολικό που έσπευσε στο σημείο, μπήκε σε αυτό και, κατευθυνόμενος στον τουριστικό οικισμό Φηρά, τράπηκε σε φυγή. Πριν ακινητοποιηθεί, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και παρέσυρε ένα μηχανακάκι, στο οποίο επέβαιναν δύο νεαρές γατροί, τραυματίζοντάς τες σοβαρά στα άκρα.


Ο «δράκος με το σιδεροπρίονο»

Οκτώβριος 1995.
«Οταν είχα σεξουαλική επαφή μ' αυτές τις γυναίκες, γινόμουν άλλος άνθρωπος.
Τα χέρια μου ασυναίσθητα πήγαιναν γύρω από το λαιμό τους και τον έσφιγγαν...».

Ο Αντώνης Δαγκλής καταδικάστηκε σε δεκατρείς φορές ισόβια και 52 χρόνια, χωρίς κανένα ελαφρυντικό, για το βιασμό και το στραγγαλισμό τριών γυναικών και την απόπειρα να βιάσει ακόμη οκτώ.

Εγινε γνωστός ως «δράκος με το πριόνι», αφού την πρώτη, μια 29xρoνη ιερόδουλο, τη στραγγάλισε μέσα στο ειδικά διαμορφωμένο κλειστό φορτηγάκι του, το οποίο είχε σταθμεύσει στην οδό Χαρ. Τρικούπη.

Ο 22χρονος δράστης πήγε στο Σχηματάρι, όπου τεμάχισε με σιδεροπρίονο το πτώμα της και... αφαίρεσε τα σπλάχνα.

Στη συνέχεια οδήγησε έως την Τανάγρα, όπου πέταξε το τεμαχισμένο κορμί της στη θάλασσα και την ακτή, δίπλα από την εθνική οδό.
Ο Αντώνης Δαγκλής συνελήφθη τον Ιανουάριο του 1996. Τον Αύγουστο του 1997 απαγχονίστηκε στο ψυχιατρείο των Φυλακών Κορυδαλλού, μαζί με έναν συγκρατούμενό του.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ζαφείρης Μελάς: «Ο Αγάθωνας είναι μια μαϊμού με μουστάκια»


Η επίθεση γνωστού τραγουδιστή στον εκπρόσωπό μας στη Eurovision

Ο Ζαφείρης Μελάς, για άλλη μια φορά ρίχνει μπουρλότο στη σόουμπιζ με όσα δήλωσε στη συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα tralala.
Για τον Αγάθωνα είπε: «Πίστεψε με ειλικρινά δεν ασχολούμαι καθόλου με αυτό θέμα. Εκνευρίζομαι τόσο πολύ, γιατί εδώ ο κόσμος πεινάει και εμείς πάμε στη Eurovision ; Πετάμε άσκοπα λεφτά και ο κόσμος ψάχνει στα σκουπίδια για φαγητό. Είμαστε σοβαροί; Ποιόν να δούμε τον Αγάθωνα ; τι είναι αυτός ; να ακούσουμε μια μαϊμού με μουστάκια να τραγουδάει; Ποιό είναι το όφελος και τι θα κερδίσουμε;»
Ο Ζαφείρης Μελάς πέταξε και τα καρφιά του για κάποιους ανθρώπους του ραδιοφώνου: «Από τη στιγμή που πήραν τα σκήπτρα κάποια “αγόρια-κοπέλες”, που δεν είναι και “φανατικοί” άντρες, κάνουν δυστυχώς κουμάντο στο ραδιόφωνο και παίρνουν χρηματικά ανταλλάγματα ή οτιδήποτε άλλο. Αυτό το θεωρώ πολύ γελοίο και πολύ ανόητο, διότι τον καλλιτέχνη τον ακούει ο κόσμος επειδή τον θέλει και όχι επειδή θέλει ο κάθε παραγωγός να τον κάνει μάγκα.
Αν υπήρχε καλλιτεχνικό δικαστήριο θα έπρεπε να πάνε φυλακή κάποιοι τραγουδιστές που ντρέπεσαι να τους ακούσεις, αλλά και όλοι αυτοί που τους προωθούν.».
Διαβάστε Περισσότερα »

Πολίτες σε Τσοχατζόπουλο: «Ξεφτίλα, άντε Ακη για ακόμα καλύτερες μέρες» βίντεο

Πολίτες έξω από το Εφετείο φώναζαν στον Τσοχατζόπουλο: «Ξεφτιλα Ακη» [βίντεο]

Αποδέκτης αποδοκιμασιών έγινε ο πρώην υπουργός Ακης Τσοχατζόπουλος κατά την επιστροφή του στον Κορυδαλλό.
Ο Ακης Τσοχατζόπουλος αφού άκουσε την ποινή της οκταετούς κάθειρξης πήρε το δρόμο της επιστροφής για τις φυλακές, ωστόσο κατά την έξοδό του από το Εφετείο βρέθηκε αντιμέτωπος με πολίτες -λίγοι στον αριθμό- οι οποίοι μόλις τον αντίκρισαν τον αποδοκίμασαν λέγοντας «Ακη, για ακόμα καλύτερες ημέρες», «ξεφτίλα» και την ώρα που το βανάκι της αστυνομίας αποχωρούσε τον αποδοκίμασαν με γιουχαΐσματα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτός είναι ο νέος χάρτης των Πανεπιστημίων -Ολες οι αλλαγές

Αυτός είναι ο νέος χάρτης των Πανεπιστημίων -Ολες οι αλλαγές [λίστες]

Πολλές αλλαγές έρχονται στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση με το σχέδιο «Αθηνά». Καταρχήν τα τμήματα που θα συμπεριληφθούν στο Μηχανογραφικό Δελτίο των Πανελλαδικών του 2013 δεν θα είναι τελικά ήταν 386 -249 στα πανεπιστήμια και 137 στα ΤΕΙ-, αλλά 384 -250 στα πανεπιστήμια και 134 στα ΤΕΙ-.
Όπως αναφέρουν ΤΑ ΝΕΑ που δημοσιεύουν το σχέδιο του υπουργείου πραγματοποιήθηκαν αλλαγές στο αρχικό σχέδιο του υπουργείου Παιδείας και έγιναν βελτιώσεις με στόχο τον περιορισμό των μετακινήσεων φοιτητών από πόλη σε πόλη.
Συγκεκριμένα
Οι Σχολές Γεωπονίας, Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής που δημιουργούνται στο πλαίσιο του σχεδίου θα έχουν τρία τμήματα: 1. Γεωπονίας (με κατευθύνσεις Φυτικής Παραγωγής, Ζωικής Παραγωγής, Αγροτικής Ανάπτυξης), 2. Τεχνολογίας Τροφίμων, 3. Διατροφής και Διαιτολογίας
  • Σε τρία Τμήματα Μηχανολογίας Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και πιο συγκεκριμένα στο ΤΕΙ Κρήτης, στο ΤΕΙ Κ. Μακεδονίας και στο ΤΕΙ Δ. Μακεδονίας δημιουργούνται οι κατευθύνσεις: n Ενεργειακού Μηχανολόγου Μηχανικού n Κασκευαστικού Μηχανολόγου Μηχανικού
  • Στο Τμήμα Δημόσιας Υγιεινής δημιουργείται πέραν της Δημόσιας Υγείας η κατεύθυνση Κοινοτικής Υγείας.
  • Σε δύο Τμήματα Πολιτικών Μηχανικών Τεχνολογικής Εκπαίδευσης στο ΤΕΙ Αθήνας και στο ΤΕΙ Κ. Μακεδονίας δημιουργείται κατεύθυνση Γεωπληροφορικής.
  • Τα Τμήματα Αυτοματισμού περνούν σε καθεστώς μεταβατικότητας μέχρι να αποφοιτήσουν οι φετινοί εισακτέοι και το εκπαιδευτικό προσωπικό μοιράζεται στα Τμήματα Μηχανολογίας, Ηλεκτρολογίας και Ηλεκτρονικής, καθώς κρίθηκε ότι το γνωστικό αντικείμενο του Αυτοματισμού πρέπει να καλύπτεται στα προγράμματα σπουδών και των τριών τμημάτων.
Ψαλίδι στις μετακινήσεις φοιτητών
Θα τεθούν εκτός του σε καθεστώτος μεταβατικότητας δέκα τμήματα που η συγχώνευσή τους οδηγούσε σε μετακίνηση σημαντικού αριθμού φοιτητών. Αυτό σημαίνει ότι τα τμήματα θα συνεχίσουν να λειτουργούν στην ίδια πόλη, μέχρι τον Οκτώβριο του 2018, προκειμένου οι εισακτέοι των Πανελλαδικών του 2012 να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, και εν συνεχεία θα συγχωνευτούν με άλλο τμήμα.
Ποιες σχολές γλιτώνουν το λουκέτο
Στο δημοσίευμα της εφημερίδας αναφέρεται πως το Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης δεν θα συγχωνευτεί με το ΤΕΙ Σερρών για τη δημιουργία του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά θα παραμείνει αυτόνομο, γεγονός που συντελεί σημαντικά στη μείωση των μετακινήσεων. Το ΤΕΙ Σερρών θα εντάξει τα τμήματα που λειτουργούν στην Κατερίνη και στο Κιλκίς και θα μετονομαστεί σε ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας.






ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ
Διαβάστε Περισσότερα »

Άμφισσα:Χειροπέδες σε δύο αδελφές για οφειλές 6 εκατ. ευρώ




Κάτι παραπάνω από 3 εκατομμύρια ευρώ χρωστούσε η κάθε μια από τις δύο αδελφές...


Πρόκειται για μια 47χρονη και μια 50χρονη από την Άμφισσα Φωκίδας, οι οποίες συνελήφθησαν σήμερα το πρωί από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άμφισσας, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.

Το ύψος των οφειλών ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 3.012.713,57 ευρώ για την 50χρονη και των 3.023.512,12 ευρώ για την 47χρονη αδελφή της.

Οι δυο αδελφές οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άμφισσας, όπου ζήτησαν και πήραν 3ημερη προθεσμία για να εκδικασθεί η υπόθεσή τους.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αποτελεσματα Β' Κατηγοριας Βοιωτιας









ΑΟ ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙ - ΘΕΣΠΙΑΚΟΣ                                  3-3
ΑΟ ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΙ - ΠΕΛΟΠΙΔΑΣ ΘΗΒΑΣ                        2-6
ΝΙΚΗ ΛΑΦΥΣΤΙΟΥ - ΠΑΝΓΕΩΡΓΙΚΟΣ                              2-1
ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΑΚΡΑΙΦΝΙΟΥ - ΑΟ ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ                3-1
ΑΕΣ ΕΛΕΩΝΑΣ - ΑΟ ΥΠΑΤΟ                                          0-3
ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΣΩΠΙΑΣ - ΑΡΜΑΤΗΛΑΤΗΣ                            1-2
ΑΟ ΣΤΕΙΡΙ - ΑΟ ΚΑΣΤΡΟ                                              2-3
ΑΡΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ                6-1
ΑΟ ΠΑΥΛΟ - ΑΟ ΑΣΚΡΗΣ                                              1-4
ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΟΙΝΟΦΥΤΩΝ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ  3-0
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ - ΑΕ ΔΗΛΕΣΙ                     1-0
ΕΛΛΟΠΙΑΚΟΣ - ΕΥΑΓΟΡΑΣ ΟΙΝΟΗΣ                               1-0    
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΟΥ - ΠΑΝΔΑΥΛΕΙΑΚΟΣ             1-4


1ος Ομιλος

1. ΝΙΚΗ ΛΑΦΥΣΤΙΟΥ       37
2. ΠΑΝΓΕΩΡΓΙΚΟΣ          35
3. ΑΟ ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ         34
4. ΑΟ ΚΑΣΤΡΟ                34
5. ΠΑΝΔΑΥΛΕΙΑΚΟΣ        33
6. ΑΟ ΑΣΚΡΗΣ                31
7. ΑΡΗΣ ΑΓ. ΤΡΙΑΔΑΣ       25
8. ΑΟ ΠΑΥΛΟ                  21
9. ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΚΡΑΙΦΝΙΟ 21
10. ΠΑΟ ΚΥΡΙΑΚΙΟΥ          7
11. ΑΟ ΣΤΕΙΡΙ                  5
12. ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ  4


2ος Ομιλος

1. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ   44
2. ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΣΩΠΙΑΣ                 41
3. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ     39
4. ΑΕ ΔΗΛΕΣΙ                             39
5. ΘΕΣΠΙΑΚΟΣ                           32
6. ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΟΙΝΟΦΥΤΩΝ        31
7. ΑΟ ΥΠΑΤΟ                             31
8. ΕΥΑΓΟΡΑΣ ΟΙΝΟΗΣ                26
9. ΕΛΛΟΠΙΑΚΟΣ                        25
10. ΑΡΜΑΤΗΛΑΤΗΣ                    21
11. ΑΕΣ ΕΛΕΩΝΑΣ                     17
12. ΑΟ ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙ                17
13. ΑΟ ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΙ                 14
14. ΠΕΛΟΠΙΔΑΣ ΘΗΒΑΣ             11

Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ στα ΒΑΓΙΑ


Ο Δήμος Θηβαίων, η Δημοτική Eνότητα Βαγίων και ο Σύλλογος Φωτογραφίας & Καλλιτεχνικής Έκφρασης Θήβας, "Ελείτροχος" σάς προσκαλούν στα εγκαίνια της Έκθεσης Φωτογραφίας μελών του συλλόγου, με τίτλο: "Απ-Όψεις", που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 9 Μαρτίου 2013 και ώρα 19.30 στην Αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Παλαιού Ελαιοτριβείου στα Βάγια.
Διάρκεια Έκθεσης: Σάββατο 9 Μαρτίου – Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013
Ώρες: 18.00 – 21.00
Είσοδος: Ελεύθερη

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ:
Αναστασίου Ειρήνη
Βουδούρη Νόνα
Δεμοίρος Σπύρος
Δρόση Ειρήνη
Κούκνη Σοφία
Λακιώτης Γρηγόρης
Μπεκρή Νατάσα
Μπεκρής Δημήτριος
Παπαγρηγορίου Γκίκας
Παπαντώνης Παναγιώτης
Τσαπρούνη Γιώτα
Φουστανελλά Μαρία


Μετά τιμής,

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
 
Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 
 
 
Αναστασίου Ειρήνη
 
Μαρία Φουστανελλά
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανάκληση αυτοκινήτων Renault στην Ελλάδα

H Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ανακοινώνει ότι η εταιρεία PGA ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΕ, επίσημη αντιπρόσωπος της RENAULT στην Ελλάδα...
σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης αυτοκινήτων RENAULT μοντέλο Megane II Estate.
Η ανάκληση αφορά 735 οχήματα, που κατασκευάστηκαν από 11/7/2003 έως 29/8/2008. Στα επηρεαζόμενα οχήματα εξωγενείς παράγοντες, όπως έντονες διακυμάνσεις θερμοκρασίας, συστήματα πλύσης αυτοκινήτων υψηλής πίεσης εκτόξευσης νερού, βάσεις μεταφοράς ποδηλάτων κ.ά., θα μπορούσαν να επιφέρουν με την πάροδο του χρόνου, κάποια φθορά στις στερεώσεις της πίσω αεροτομής, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει μακροπρόθεσμα στην απαγκίστρωσή της κατά την οδήγηση με μεγάλη ταχύτητα και, πιθανότατα, στην πλήρη αποκόλλησή της.

Μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί μερικές περιπτώσεις παγκοσμίως, που σχετίζονται με το συγκεκριμένο θέμα, ενώ στην Ελλάδα δεν έχει αναφερθεί κανένα σχετικό περιστατικό.

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων, θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής, προκειμένου να προσέλθουν σε οποιοδήποτε Εξουσιοδοτημένο Συνεργείο του δικτύου RENAULT επιθυμούν, ώστε να γίνει επαλήθευση ιχνών φθοράς και ενίσχυση των στερεώσεων της αεροτομής, με ή χωρίς αντικατάστασή της, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την εταιρεία PGA ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΕ στους αριθμούς 211 1070 700 και 800 – 11 – 11011.
Διαβάστε Περισσότερα »

Κλείνει για τη ναυσιπλοΐα τα Σάββατα η «παλιά» γέφυρα της Χαλκίδας

Κλειστή για τη ναυσιπλοΐα θα παραμείνει η κινητή γέφυρα του πορθμού Ευρίπου για όλα τα Σάββατα του Μαρτίου.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε το Λιμενικό αφορά τις ημερομηνίες 02-09-16-23 και 30 Μαρτίου του 2013.

Επίσης, κλειστή θα παραμείνει και την επίσημη αργία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, την 25 Μαρτίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μουντός ο καιρός και την Τρίτη - Συννεφιά, ψιλόβροχο και χαμηλές θερμοκρασίες

Μουντός ο καιρός και την Τρίτη - Συννεφιά, ψιλόβροχο και χαμηλές θερμοκρασίες Ψιλόβροχο  στα ανατολικά ηπειρωτικά, περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας στα βόρεια και παγετός στις ίδιες περιοχές θα συνθέσουν το σκηνικό του καιρού της Τρίτης.
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού της ΕΜΥ για την Τρίτη έχει ως εξής:
  • Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές στην κεντρική Μακεδονία.
Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 1 έως 12 βαθμούς κελσίου. Στα δυτικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
  • Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 3 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
  • Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με ασθενείς βροχές στα βόρεια.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 4 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στη Θεσσαλία η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
  • Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στη βόρεια Κρήτη.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 15 βαθμούς κελσίου.
  • Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 8 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
  • Αττική
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα ανατολικά και βόρεια.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 6 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη
  • Θεσσαλονίκη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών το απόγευμα.
Ανεμοι: Αρχικά ασθενείς και βαθμιαία νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 5 έως 12 βαθμούς κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ