Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

ΕΚΤΑΚΤΟ! Δέχτηκε επίθεση πριν λίγο ο Σαμαράς

samaras antonisΕπίθεση δέχτηκε πριν λίγη ώρα ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς έξω από το μέγαρο Μουσικής όπου βρισκόταν για την εκδήλωση στην μνήμη στου Κωνσταντίνου Καραμανλή.


Μόλις κατέβηκε από το αμάξι του και ενώ ετοιμαζόταν να δώσει συνέντευξη στα κανάλια δυο γυναίκες έτρεξαν προς το μέρος του φωνάζοντας πως είναι δολοφόνος. Η μία κατάφερε μάλιστα να τον κλωτσήσει στο πόδι. Η αστυνομία εντελώς ξαφνιασμένη από το περιστατικό και απροετοίμαστη για κάτι τέτοιο απομάκρυνε σηκωτή την γυναίκα.

Την ώρα εκείνη κατέφθανε και άλλο κυβερνητικό στέλεχος και η αστυνομία πήρε εντολή να σχηματίσει αμέσως κλοιό γύρο του υπό τον φόβο να μην επαναληφθεί κάτι παρόμοιο . Έτσι άφησαν τις δυο γυναίκες οι οποίες προσχώρησαν στο συγκεντρωμένο πλήθος περίπου 2000 ατόμων που βρίσκονταν στο σημείο για να διαμαρτυρηθούν .

Στην συγκέντρωση συμμετείχαν μέλη του ΕΠΑΜ της ΣΠΙΘΑ των ΑΝ.ΕΛ. και των ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ.tro-ma-ktiko
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη ο γνωστός αλλοδαπός τηλεκοσμηματοπώλης «κοπή τη πίτα»


Βίντεο.. 
Γνωστός κοσμηματοπώλης και τηλεπαρουσιαστής συνελήφθη στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος λίγο πριν ταξιδέψει στη Βηρυτό κουβαλώντας δύο βαλίτσες γεμάτες με ασήμι! Πρόκειται για τον Τζον Μπέιλι, τον Λιβανέζικης καταγωγής επιχειρηματία, ο οποίος έγινε ευρέως γνωστός από την τηλεοπτική του ατάκα “το κοπή τη πίτα”, με την οποία έγραψε τη δική του “ιστορία” στο Facebook. Η σύλληψη του Τζον Μπέιλι έγινε πριν από δύο μήνες, αλλά βγήκε τώρα στη δημοσιότητα. Ο επιχειρηματίας συνελήφθη μετά από έλεγχο που πραγματοποίησαν άνδρες της ασφάλειας του αεροδρομίου στις ομολογουμένως ευμεγέθεις αποσκευές του, όπου εντόπισαν ράβδους από καθαρό ασήμι, συνολικού βάρους 185 κιλών!

Ο Τζον Μπέιλι δεν είχε στη διάθεσή του τα απαιτούμενα παραστατικά, ώστε να δικαιολογήσει την κατοχή του πολύτιμου μετάλλου στους άνδρες του ΣΔΟΕ που ανέλαβαν την υπόθεση κι έτσι συνελήφθη, ενώ οι ράβδοι δεσμεύτηκαν. Πλέον, ο επιχειρηματίας είναι ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, ωστόσο, η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διαπιστωθεί που θα κατέληγαν οι ράβδοι με το ασήμι. Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα “Espresso”, ο Τζον Μπέιλι επιχειρεί να δώσει τις δικές του εξηγήσεις για την υπόθεση, αρνούμενος κατηγορηματικά την οποιαδήποτε εμπλοκή του. Όπως ισχυρίζεται, δεν έχει συλληφθεί ποτέ και δεν του έχουν κάνει ποτέ κατάσχεση στο εμπόρευμά του. “Είμαι νόμιμος, είμαι επιχειρηματίας και φροντίζω να κάνω καλά τη δουλειά μου”, διατείνεται ο Τζον Μπέιλι και προσθέτει πως “έχω όλα τα απαραίτητα έγγραφα και γνωρίζω καλύτερα από τον καθένα όλες τις διαδικασίες που απαιτούνται για τη μεταφορά εμπορεύματος.

 Η εμπλοκή του ονόματός μου δεν γνωρίζω πώς έγινε”. Σύμφωνα πάντως με στοιχεία από το ΣΔΟΕ, ο γνωστός επιχειρηματίας δεν είναι ο μόνος που επιχείρησε να βγάλει παράνομα στο εξωτερικό πολύτιμα μέταλλα, αφού το τελευταίο διάστημα έχουν εντοπιστεί περίπου 35 ανάλογες υποθέσεις. Καριέρα στην TV Ο λιβανέζικης καταγωγής κοσμηματοπώλης ξεκίνησε τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις σε κανάλια της περιφέρειας, πριν από δέκα χρόνια, πουλώντας κοσμήματα, αλλά και ανταλλάσσοντας χρυσό. Πλέον “βγαίνει στον αέρα” από το δικό του τηλεοπτικό στούντιο στο ρετιρέ της Ερμού, όπου διατηρεί και το κοσμηματοπωλείο του. Εκεί κάνει τις εκπομπές του, με δικό του σκηνοθέτη και κάμεραμαν. Στην προσωπική του ζωή, είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά, έναν γιο και μία κόρη, η οποία τον βοηθά στις επιχειρηματικές του δραστηριότητες.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ερχονται καταιγίδες και λασποβροχή

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού την Πέμπτη: Ερχονται καταιγίδες και λασποβροχή

Πρόσκαιρη επιδείνωση προβλέπεται να παρουσιάσει ο καιρός την Πέμπτη. Εντονες βροχές και καταιγίδες αναμένεται να πλήξουν αρχικά τα δυτικά, ενώ τα φαινόμενα βαθμιαία θα επεκταθούν στα ανατολικά και στα νότια. Ισχυροί άνεμοι εντάσεως έως και οκτώ μποφόρ θα πνέουν στα πελάγη, ενώ η νότια κατεύθυνσή τους ευνοεί και τη μεταφορά σκόνης.
Αναλυτικά η πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ για την Πέμπτη έχει ως εξής:
  • Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές αρχικά στη Μακεδονία και βαθμιαία και στη Θράκη και από το απόγευμα θα εκδηλωθούν και καταιγίδες πιθανώς τοπικά ισχυρές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και πιθανόν σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας. Βελτίωση το βράδυ από τα δυτικά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Από το απόγευμα στα ανατολικά νότιοι 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 12 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη
  • Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές κυρίως στο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά και τη Πελοπόννησο. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Σταδιακή βελτίωση από το βράδυ.
Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 16 βαθμούς κελσίου.
  • Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στην ανατολική Πελοπόννησο και πιθανώς την ανατολική Στερεά και την Εύβοια. Χιονιά θα πέσουν στα ορεινά. Σταδιακή εξασθένηση το βράδυ.
Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 4 με 6 στα νότια τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στη Θεσσαλία η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
  • Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στις Κυκλάδες και πιθανώς στην Κρήτη. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα βόρεια.
Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς κελσίου.
  • Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές που το απόγευμα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 και πιθανώς στα νότια τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
  • Αττική
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία καταιγίδες, πιθανόν κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ.
Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 15 βαθμούς κελσίου.
  • Θεσσαλονίκη
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σταδιακή βελτίωση από το βράδυ.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 11 βαθμούς κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

"Ελληνικό" χωριάτικο λουκάνικο... με κρέας αλόγου!


Την ανίχνευση DNA αλόγου σε άλλο ένα προϊόν ανακοίνωσε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ). Πρόκειται για «Λουκάνικο Χωριάτικο» με την εμπορική επωνυμία...



«Nostima» με ημερομηνία παραγωγής 23/2/2013 και ημερομηνία ανάλωσης 25/3/2013.

Το προϊόν παρασκευάζεται – συσκευάζεται από την επιχείρηση «ΣΤΑΜΠΟΛΙΔΗΣ Ι. & ΑΦΟΙ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ Ε.Π.Ε.» με έδρα το 6ο χλμ Αλεξανδρούπολης – Μάκρης.

Ο ΕΦΕΤ ζήτησε την άμεση ανάκληση/απόσυρση του προϊόντος από την ελληνική αγορά και έχουν ήδη ξεκινήσει οι αντίστοιχοι έλεγχοι.planet-greece
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ: Γεννήθηκαν 15.000 λιγότερα ελληνόπουλα το 2012


Ανησυχητικά τα στοιχεία για την πορεία των γεννήσεων στην Ελλάδα, καθώς σύμφωνα με τους ειδικούς καταγράφεται μείωση κατά 10.000 με 15.000, οι παλίνδρομες κυήσεις αγγίζουν το 4%, ενώ στο 10%, με αυξητικές τάσεις, έφτασε το ποσοστό των λιποβαρών μωρών...



Τα παραπάνω τόνισαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας, 8 Μαρτίου, ο διευθυντής της Β’ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο “Αρεταίειο” Νοσοκομείο, καθηγητής Γεώργιος Κρεατσάς και ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Γιάννης Υφαντόπουλος.

Στην Ελλάδα ο δείκτης γονιμότητας είναι ιδιαίτερα ανησυχητικός, κυμαινόμενος γύρω στο 1,39 και για τις αμιγώς Ελληνίδες υπηκόους ίσως και κάτω από 1, που κατατάσσει την Ελλάδα στην 199η θέση επί 220 χωρών.

«Η υπογεννητικότητα στη χώρα μας, σε συνδυασμό με την αύξηση του προσδόκιμου επιβίωσης (79,78% για τον γενικό πληθυσμό), οδηγεί όχι μόνο στη μείωση του μεγέθους του πληθυσμού, αλλά και σε δημογραφική γήρανση», ανέφερε ο καθηγητής Δημήτρης Μπότσης.

Σύμφωνα με τον καθηγητή κ. Κρεατσά, εξαιτίας των προβλημάτων που αντιμετωπίζει σήμερα η ελληνική κοινωνία, καταγράφεται έντονος προβληματισμός στα νέα ζευγάρια για τη δημιουργία οικογένειας, ενώ οι γυναίκες παραμελούν την υγεία τους και -όπως είπε ο κ. Υφαντόπουλος- αυτές είναι που ψυχικά και σωματικά πλήττονται περισσότερο, σε σχέση με τους άνδρες, από τις σημερινές συνθήκες οικονομικής κρίσης, με επιπτώσεις και στην εγκυμοσύνη, αλλά και στο προσδόκιμο επιβίωσής τους.

Ιδιαίτερη βαρύτητα στην υγεία της γυναίκας και μητέρας έδωσε ο καθηγητής κ. Κρεατσάς, επισημαίνοντας τη σημασία της πρόληψης για την αποτροπή εμφάνισης γυναικολογικών προβλημάτων.

Με σκοπό την προστασία της υγείας των γυναικών και με την ευκαιρία της Ημέρα της Γυναίκας το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο “Αρεταίειο”, ανοίγει τις πύλες του στις ανασφάλιστες και άπορες γυναίκες, προσφέροντας δωρεάν εξέταση μαστού και τεστ Παπανικολάου το διήμερο Πέμπτη και Παρασκευή, 7-8 Μαρτίου, και ώρα 9.00-13.00.

Ο κ. Κρεατσάς σημείωσε, ότι η ανάλογη πρωτοβουλία για δωρεάν γυναικολογική εξέταση πέρυσι, έτυχε θετικής ανταπόκρισης, καθώς προσήλθαν στο Νοσοκομείο περίπου 600 γυναίκες και προσέθεσε ότι και φέτος η πρόσκληση του Νοσοκομείου απευθύνεται σε όλες τις ανασφάλιστες και άπορες γυναίκες, ανεξαρτήτου ηλικίας και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.



AΜΠΕ
Διαβάστε Περισσότερα »

Δίωξη για κακούργημα στον Πέτρο Δούκα - Για πλημμέλημα Παπαντωνίου και Βουλγαράκης


Δίωξη για κακούργημα στον Πέτρο Δούκα - Για πλημμέλημα Παπαντωνίου και ΒουλγαράκηςΟι εισαγγελείς εφετών Ελένη Ράϊκου, Γιάννης Μωραϊτάκης και Γιάννης Αγγελής άσκησαν ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στον πρώην υπουργό της Νέας Δημοκρατίας Πέτρο Δούκα, ενώ άσκησαν δίωξη για πλημμέλημα στους Γιάννο Παπαντωνίου και Γιώργο Βουλγαράκη.

Οι διώξεις αφορούν υποθέσεις ανακριβούς πόθεν έσχες, με τον Πέτρο Δούκα να παραπέμπεται για κακούργημα, καθώς η υπόθεσή του αφορά πόθεν έσχες του 2009, ενώ η υπόθεση του Γιάννου Παπαντωνίου είναι πριν από το 2008, όταν και άλλαξε ο νόμος, και γι' αυτό το λόγο παραπέμπεται για πλημμέλημα.
Αναφορικά με τον Γιώργο Βουλγαράκη, ο πρώην υπουργός παραπέμπεται επειδή το όνομα της γυναίκας του περιλαμβάνεται στη «λίστα Λαγκάρντ».
Στην περίπτωση του Πέτρου Δούκα, που αντιμετωπίζει κακούργημα καθώς αυστηροποιήθηκε ο νόμος μετά το 2010, φέρεται να εντοπίζεται αδικαιολόγητη μείωση της περιουσίας του. Συγκεκριμένα τα εισοδήματά του εμφανίζονται μειωμένα κατά 1,1 εκατ. ευρώ στις τραπεζικές του καταθέσεις κατά το έτος 2010 σε σχέση με αυτά του 2009. Κατά την Εισαγγελική κρίση ο πρώην υπουργός δεν κατάφερε να δώσει πειστική εξήγηση για αυτήν την μεταβολή αν και ο ίδιος ο κατηγορούμενος πολιτικός φέρεται να ισχυρίζεται ότι τα χρήματα αυτά μεταφέρθηκαν από καταθετικό λογαριασμό σε επενδυτικό.
Οι δύο άλλοι πρώην υπουργοί, Γιάννος Παπαντωνίου και Γιώργος Βουλγαράκης διώκονται καθώς στα αρχεία της λεγόμενης «λίστας Λαγκάρντ» φέρεται να εντοπίστηκαν περιουσιακά στοιχεία των συζύγων τους που δεν είχαν δηλωθεί.
Ο πρώην «τσάρος της οικονομίας» Γιάννος Παπαντωνίου αντιμετωπίζει κατηγορία καθώς εμφανίζεται να απέκρυψε στο «πόθεν έσχες» του 2008 τραπεζικό λογαριασμό που διατηρούσε η σύζυγός του Μαριάννα Κουράκου στο υποκατάστημα της τράπεζας HSBC στη Γενεύη ύψους 2,2 εκατ. δολαρίων. Ο ισχυρισμός που προέβαλε ο πρώην υπουργός όταν κλήθηκε στην Επιτροπή της Βουλής ήταν ότι επρόκειτο για περιουσιακό στοιχείο της συζύγου του από τον προηγούμενο γάμο της.
Αντίστοιχα για τον κ. Βουλγαράκη η κατηγορία αφορά τραπεζικό λογαριασμό στην ίδια τράπεζα στο υποκατάστημα της στην Γενεύη της συζύγου του Κατερίνας Πελέκη ύψους 117.000 ευρώ, στοιχείο που φέρεται να μην δηλώθηκε στο «πόθεν έσχες» του πρώην υπουργού το 2007.
Βάση της εισαγγελικής έρευνας ο επίμαχος λογαριασμός φέρεται να ανήκει σε off shore εταιρία με συνδικαιούχο την κα Πελέκη.
Τι έλεγε ο ο Πέτρος Δούκας για την παραπομπή του
Ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών, Πέτρος Δούκας, υποστήριζε τον Γενάρη ότι η Επιτροπή της Βουλής έχει δεχθεί τα δκαιολογητικά που έχει προσκομίσει και πρόσθετε πως εκείνο που ζητείται από τη Δικαιοσύνη είναι να «κρίνει εάν η καθυστέρηση στην υποβολή των επίσημων αναλυτικών στοιχείων του χαρτοφυλακίου μου (2 χρόνια αφότου ήδη είχα πάψει να είμαι βουλευτής), μπορεί ενδεχομένως να επισύρει κάποια χρηματική κύρωση, ή αν απλά θα τεθεί στο αρχείο».
Αναλυτικά η τότε ανακοίνωση του Πέτρου Δούκα:
«1. Η Επιτροπή αποδέχεται πλήρως πως δεν υπάρχει ούτε καν υπόνοια παράνομου πλουτισμού. Ο έλεγχος αφορούσε τη μείωση του καταθετικού μου λογαριασμού και όχι αύξηση των περιουσιακών μου στοιχείων! Όπως ήδη έχω εξηγήσει αναλυτικά, η μείωση αυτή ήταν αποτέλεσμα του ότι μέρος του καταθετικού μου λογαριασμού τοποθετήθηκε σε επενδυτικό και σε χρηματιστηριακό λογαριασμό.
2. Η Επιτροπή, αλλά και ο έλεγχος των Ορκωτών Λογιστών της Επιτροπής, διαπίστωσαν ότι οι Δηλώσεις μου είναι ορθές, και πως τα Πόθεν Έσχες μου των ετών 2009, 2010 και 2011 βρίσκονται σε πλήρη αντιστοιχία.
3. Η Επιτροπή δηλαδή, ζητά από τη Δικαιοσύνη να κρίνει εάν η καθυστέρηση στην υποβολή των επίσημων αναλυτικών στοιχείων του χαρτοφυλακίου μου (2 χρόνια αφότου ήδη είχα πάψει να είμαι βουλευτής), μπορεί ενδεχομένως να επισύρει κάποια χρηματική κύρωση, ή αν απλά θα τεθεί στο αρχείο!
Να υπενθυμίσω, πως εξαιρώντας την εξαετή μου θητεία ως βουλευτής και Υφυπουργός, εργάστηκα και εξακολουθώ να εργάζομαι για περισσότερα από 28 χρόνια στον ιδιωτικό τομέα, σε ηλικία δε 32 ετών είχα ήδη προαχθεί στο βαθμό του Αντιπροέδρου στη Citibank στη Νέα Υόρκη».
Στα τέλη Ιανουαρίου η Επιτροπή Πόθεν Εσχες της Βουλής είχε αποφασίσει την παραπομπή των Γιάννου Παπαντωνίου και Πέτρου Δούκα στη Δικαιοσύνη.
Ο κ. Παπαντωνίου είχε παραπεμφθεί ομόφωνα, ενώ για τον Γιώργο Βουλγαράκη έγινε με ψήφους 7 υπέρ και 4 κατά, με τους βουλευτές της ΝΔ να μειοψηφούν

Διαβάστε Περισσότερα »

Παραιτήθηκε ο δήμαρχος Λιβαδειάς για το σχέδιο «Αθηνά»

Το είπε και το έκανε...Υπάρχουν και αυτοί οι πολιτικοί άνδρες...οι οποίοι βάζουν τον τόπος τους πάνω από την ΚΑΡΕΚΛΑ !!!
Παραιτήθηκε ο δήμαρχος Λιβαδειάς για το σχέδιο «Αθηνά»

Την παραίτησή του από τη θέση του δημάρχου Λιβαδειάς υπέβαλε ο Νίκος Παπαγγελής, ο οποίος είναι και πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών της ΚΕΔΕ, αντιδρώντας στην κατάργηση του πανεπιστημιακού τμήματος Λιβαδειάς και τη συγχώνευσή του στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Σύμφωνα με δήλωσή του θα επιμείνουν στην παραίτηση τόσο ο ίδιος όσο και οι σύμβουλοι στο συνδυασμό του.

Ο κ. Παπαγγελής τόνισε πως «η σημερινή εξέλιξη αποτελεί ταφόπλακα για την αναπτυξιακή προοπτική της περιφέρειας και δημιουργεί υπερσυγκέντρωση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στα υδροκέφαλα μεγάλα αστικά κέντρα».

Επίσης, υπογράμμισε ότι ο ίδιος έχει γίνει δέκτης «της γενικής αγανάκτησης και του θυμού των πολιτών για τον αδικαιολόγητο και άδικο χειρισμό του μέλλοντος της περιοχής από την πλευρά του υπουργείου Παιδείας».

Σε ανακοίνωσή του, κάλεσε «να πράξουν το ίδιο όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι και οι αναπληρωτές αυτών».

Τέλος, να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος της Λιβαδειάς είχε προαναγγείλει την παραίτησή του σε περίπτωση αρνητικής εξέλιξης για το πανεπιστημιακό τμήμα που λειτουργούσε εκεί.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόκληση Χρυσής Αυγής: Φαντασιώνεται εξορίες και εκτελέσεις αριστερών

Πρόκληση Χρυσής Αυγής: Φαντασιώνεται εξορίες και εκτελέσεις αριστερών [εικόνα]

Εξορία στη Μακρόνησο και καθημερινά γυμνάσια προτείνει η Τοπική Οργάνωση της Χρυσής Αυγής στη Ρόδο για τους «Ανθέλληνες Αριστερούς» όπως γράφει χαρακτηριστικά στο facebook.
Η ανάρτηση που προκαλεί ήδη έντονες αντιδράσεις, γράφει: «Τα γυμνάσια θα εκτελούνται σε καθημερινή βάση. Στόχος του προγράμματος είναι οι Ανθέλληνες Αριστεροί να κατανοήσουν την φύση του προγράμματος μέσα απο την σωματική και ψυχική άσκηση. Αριστερά ''προϊόντα'' που δεν θα εκτελούν εντολές...θα εκτελούνται».


Διαβάστε Περισσότερα »

Λιβαδειά η μόνη πρωτεύουσα περιφερειακής ενότητας χωρίς τριτοβάθμιο τμήμα



Σύμφωνα με την τελική (;) πρόταση του υπουργείου παιδείας για την μεταρρύθμιση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, η Στερεά χάνει οριστικά το Πανεπιστήμιό της, παραμένει μόνο το τμήμα βιοϊατρικής στη Λαμία το οποίο θα ανήκει στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Δημιουργείται το ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας με την συγχώνευση των ΤΕΙ Λαμίας και Χαλκίδας. Στο τελικό σχέδιο θα λειτουργούν κάτω από την νέα διοίκηση του ΤΕΙ Στερεάς με έδρα τη Λαμία, 4 τμήματα στη Λαμία, 4 στη Χαλκίδα και από ένα τμήμα στην Άμφισσα, το Καρπενήσι(σχολή) και την Θήβα. Η Λιβαδειά θα είναι η μόνη πρωτεύουσα περιφερειακής ενότητας χωρίς τριτοβάθμιο τμήμα. Θα λειτουργούν παράλληλα 4 μεταβατικά τμήματα (δύο στη Χαλκίδα και από ένα σε Λαμία, Άμφισσα) έως να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους οι υπάρχοντες σπουδαστές, χωρίς νεοεισερχόμενους σπουδαστές.
Δείτε παρακάτω την υφιστάμενη και την προτεινόμενη κατάσταση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Στερεά Ελλάδα και την Θεσσαλία.
.lamiastar.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Μείωση ασφαλιστικών εισφορών σε έξι Ταμεία θα αυξήσει τους μισθούς ως 35 ευρώ

Μειώνονται οι ασφαλιστικές εισφορές για τους προσληφθέντες μέχρι 31 Ιουλίου 2008 που καλύπτονται από έξι "ειδικά" Ταμεία, με αποτέλεσμα χαμηλότερες κρατήσεις από 10 έως 35 ευρώ το μήνα στους μισθούς.


H μείωση προβλέπεται σε έναν παλαιότερο νόμο και εφαρμόζεται φέτος για πρώτη φορά, ενώ βγήκε και η... σχετική εγκύκλιος από το ΙΚΑ

Η μείωση αφορά τόσο εργοδοτικές όσο και εργατικές εισφορές, ενώ με βάση το νόμο θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια.

Συγκεκριμένα:

*Προσωπικό ΄ΕΛΤΑ και ΟΣΕ
Από το 325% οι συνολικές εισφορές διαμορφώνονται στο 31,25%. ειδικότερα οι εργατικές εισφορές μειώνονται από το 11% στο 9,91% και οι εργοδοτικές από το 24% στο 21,33%.

*Υπάλληλοι ΤΑΠ - ΟΤΕ
Οι συνολικές εισφορές μειώνοτναι από το 30,67% στο 28,002%. Οι εοργοδοτικές εισφορές πέφτουν από το 24% στο 21,3% , ενώ δεν αλλάζουν οι εργατικές εισφορές

*Προσωπικό ΗΣΑΠ
Οι συνολικές εισφορές μειώνονται από το 36% στο 32%. Οι εισφορές ασφαλισμένου πέφτουν από το 11% στο 9,91% και εργοδότη από το 25% στο 22,08%.

*Προσωπικό Εθνικής Τράπεζας
Οι συνολικές εισφορές μειώνοτναι από το 37,5% στο 33,12%. Οι εισφορές ασφαλισμένου πέφτουν από το 11% στο 9,91% κα ιεργοδότη από το 26,5% στο 23,2%.

*Προσωπικό ΕΤΒΑ
οι συνολικές εισφορές πέφτουν από το 39% στο 34,25%. Οι εισφορές ασφαλισμένου μειώνονται από το 13% στο 11,41% και εργοδότη από το 26% στο 22,83%.

*Προσωπικό Εθνικής ασφαλιστικής
Οι συνολικές εισφορές διαμορφώνονται στο 25,25% από το 27%. Οι εισφορές ασφαλισμένου πάνε στο 6,67% από το 7% που ήταν μέχρι τώρα και του εργοδότη στο 18,33% από το 20%.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πάνοπλος ο Λεβαδειακός με ΠΑΟΚ για το Κύπελλο


Να ξεπεράσει άμεσα την ήττα από την Ξάνθη θέλει ο Λεβαδειακός, που υποδέχεται σήμερα  (6/3, 18:00) τον ΠΑΟΚ για το Κύπελλο.
Το 2-0 του πρώτου αγώνα δεν αφήνει πολλά περιθώρια στους Βοιωτούς, ωστόσο ο Γιώργος Παράσχος ζήτησε από τους παίκτες του να τα δώσουν όλα για τη νίκη, προκειμένου να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις από την βαριά ήττα από την Ξάνθη.
Προβλήματα ο Λεβαδειακός δεν αντιμετωπίζει, με τον Παράσχο να συμπεριλαμβάνει στην αποστολή όλους τους βασικούς τους παίκτες. Στην 19άδα συμμετέχουν οι: Κυριακίδης, Τσιντώτας, Μουλόπουλος, Χοσέμι, Κόρμπος, Ζησόπουλος, Νικολακάκης, Γεωργίου, Λισγάρας, Μεντί, Μαχαίρας, Ροτζέριο, Καγιεχόν, Μπουμάλ, Μίλιεβιτς, Ακόστα, Ρομέου, Πόι και Βασιλείου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σε ποιες σχολές θα δοθεί μάχη στις Πανελλαδικές -Στα ύψη οι βάσεις


Σε ποιες σχολές θα δοθεί μάχη στις Πανελλαδικές -Στα ύψη οι βάσεις

Το τελικό σχέδιο «Αθηνά»του υπουργείου Παιδείας φέρνει αλλαγές στην ανώτατη εκπαίδευση και διαφοροποιήσεις στις βάσεις, οι οποίες αναμένεται να ακολουθήσουν ανοδική πορεία στις περισσότερες σχολές και ειδικά σε εκείνες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Οι Ανθρωπιστικές σπουδές που θα δεχτούν εφέτος λιγότερους εισακτέους, αλλά και οι σχολές που συνδέονται με επαγγέλματα που απορροφώνται εύκολα στην αγορά εργασίας θα έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση και οι βάσεις αναμένεται να ανέβουν σημαντικά. Σε αυτές αναμένεται να δοθεί μάχη για μία θέση. Από την άλλη πλευρά συνολικά σε ΑΕΙ και ΤΕΙ οι θέσεις εφέτος θα 1.810 λιγότερες σε σχέση με πέρυσι. Επίσης εφέτος με περίπου 150 τμήματα λιγότερα, η συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου πιθανότατα θα αποδειχθεί για πολλούς υποψηφίους πραγματικός «γρίφος». Οι εκτιμήσεις του Παιδείας για τους εισακτέους ανά πεδίο Σύμφωνα με tovima.gr συνολικά 49.675 εκτιμάει το υπουργείο Παιδείας ότι θα είναι εφέτος οι εισακτέοι στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας για την μεγαλύτερη κατηγορία του 90% . Ο αριθμός αυτός βέβαια δεν περιλαμβάνει τις στρατιωτικές και εκκλησιαστικές σχολές, τουριστικά επαγγέλματα ή την κατηγορία του 10%. Πέρυσι οι εισακτέοι ήταν 51.485. Ειδικά στα πανεπιστήμια οι εισακτέοι εφέτος θα είναι 36. 700 ενώ πέρυσι ήταν 33.149. Στα ΤΕΙ οι επίσημες εκτιμήσεις του υπουργείου Παιδείας είναι ότι οι εισακτέοι εφέτος θα είναι 5.361 λιγότεροι από πέρυσι (εφέτος 12.976, πέρυσι 18.336). Στο 1ο πεδίο των Ανθρωπιστικών, Νομικών και Κοινωνικών Επιστημών οι εισακτέοι εφέτος θα είναι 14.425, ενώ πέρυσι ήταν 16.971 (1.980 λιγότεροι εισακτέοι στα πανεπιστήμια, 566 λιγότεροι στα ΤΕΙ) Στο 2ο πεδίο των Θετικών επιστημών οι εισακτέοι εφέτος θα είναι 9.850, ενώ πέρυσι ήταν 7.483 (2.130 περισσότεροι στα πανεπιστήμια, 237 περισσότεροι στα ΤΕΙ). Στο 3ο πεδίο των επιστημών Υγείας οι εισακτέοι εφέτος θα είναι 4.600, ενώ πέρυσι ήταν 4.625 (42 περισσότεροι στα πανεπιστήμια, 67 λιγότεροι στα ΤΕΙ) Στο 4ο πεδίο των Τεχνολογικών επιστημών οι εισακτέοι εφέτος θα είναι 12.075, ενώ πέρυσι ήταν 12.883 (2.300 περισσότεροι στα πανεπιστήμια και 3.108 λιγότεροι στα ΤΕΙ) Στο 5ο πεδίο των επιστημών Οικονομίας και Διοίκησης οι εισακτέοι εφέτος θα είναι 8.725, ενώ πέρυσι ήταν 9.523 (1059 περισσότεροι στα πανεπιστήμια και 1.857 λιγότεροι στα ΤΕΙ)
Διαβάστε Περισσότερα »

«ΓΚΟΛΦΩ FOREVER» την Τετάρτη 6 Μαρτίου στη Λιβαδειά


gk1Η ειδυλλιακή παρωδία του βουνού και της στάνης του Ντίνου Σπυρόπουλου «ΓΚΟΛΦΩ FOREVER» σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη θα παρουσιαστεί σε δύο παραστάσεις, την Τετάρτη 6 Μαρτίου στον κινηματογράφο Φίλιππος στη Λιβαδειά.
Πρόκειται για μια παράσταση γεμάτη φουλ από χορό, τραγούδι, κλαρίνα, τζαζ, φουστανέλα, τσαρούχια, χωρίς βρακί, αρνιά, γίδια και πρόβατα απολύτως ξεκαρδιστική και κωμική.
Λίγα λόγια για το έργο.
Η φτωχή και ορφανή και άτυχη και χτυπημένη από τα βάσανα της ζωής, αλλά ταυτόχρονα τίμια και παρθένα Γκόλφω, μια όμορφη νεαρή βοσκοπούλα που θα μπορούσε να ανακηρυχτεί και μις Χελμός, αν υπήρχε σχετικός διαγωνισμός στην περιοχή, χτυπημένη από τη μοίρα ξενοδουλεύει υπηρετώντας τον τσέλιγκα Ζήση. (Σκούπισμα, σφουγγάρισμα, παρκέ, πλυντήριο κλπ.). Ο Έρωτας σημαδεύει τα φυλλοκάρδια της καρδιάς της και την κεντρική της αρτηρία όταν στην βρύση συναντάει τον Τάσο.
Όμως η Γκόλφω δέχεται ερωτικές βολές και από τον Κίτσο, το αρχοντόπουλο της περιοχής, που θέλει να την παντρευτεί μήπως και βρει την σεξουαλική του ταυτότητα η οποία αμφισβητείται από τον καλόγερο της περιοχής που λειτουργεί και σαν ψυχαναλυτής.
Το πράγμα αρχίζει να μπερδεύεται όταν στην ιστορία μπαίνει η κουτσή, καμπούρα και κακάσχημη μάνα της Αστέρω, που καπνίζει τσιμπούκι και έχει τις αντιρρήσεις της λόγω… προτέρας κακής εμπειρίας.
gk2Παρά τις διαφωνίες της Αστέρως οι δύο νέοι αρραβωνιάζονται και ετοιμάζονται να παντρευτούν, όταν ο Τάσος δέχεται πιεστικά προξενιά για την εξαδέλφη του Κίτσου και κόρη του τσέλιγκα και εντελώς κακάσχημη Σταυρούλα. Παρά την αρχική του άμεση άρνηση, ο Τάσος τελικά δελεάζεται από τη μεγάλη προίκα της Σταυρούλας – ήταν πολλά τα λεφτά – και διώχνει την Γκόλφω. Η ιστορία συνεχίζει να μπερδεύεται, αλλά δεν μπορούμε να αποκαλύψουμε και τα πάντα.
Εκτός αυτού, επειδή θέλουμε να είμαστε και interactive το τέλος το διαμορφώνει το κοινό γιατί ο πελάτης έχει πάντα δίκιο!
Οι συντελεστές
Σκηνοθεσία : Βλαδίμηρος Κυριακίδης
Σκηνικά: Σοφία Παπαδημητροπούλου
Φωτισμοί: LATO b
Μουσική επεξεργασία-επιμέλεια: Τόλης Κετσελίδης
Μουσική διδασκαλία: Ζωή Σολδάτου
Βοηθός σκηνοθέτη: Ευαγγελία Σχοινά
Φωτογραφίες: Γιώργος Γιαννίμπας
Παίζουν :
Πάνος Σταθακόπουλος, Χρήστος Γιάνναρης, Γιάννης Κοτσαρίνης, Γιάννης Μπουραζάνας, Απόλλων Μπόλλας, Βασίλης Γιαννέλος, Χρυσάνθη Θάνου, Ιωάννα Παυλίδου, Ζωή Σολδάτου, Ευαγγελία Σχοινά
Τιμές εισιτηρίων:
Γενική είσοδος 15 €, φοιτητικό 10 €, ανέργων 10 € (με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας)
Βραδινή Σαββάτου 20 €.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πέθανε ο Ούγκο Τσάβες






Απεβίωσε ο Ούγκο Τσάβες στις 5 Μάρτιου του 2013 στις 16.25 (τοπική ώρα) μετά από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο. Η ανακοίνωση του θανάτου του προέδρου της Βενεζουέλας έγινε από τον αντιπρόεδρο Νίκολας Μαδούρο με δάκρυα στα μάτια.

«Διοικητά, όπου κι αν βρίσκεστε, σας ευχαριστώ, 1.000 φορές σας ευχαριστώ, εκ μέρους αυτού του λαού που εσείς προστατέψατε, που αγαπήσατε και που ποτέ δεν προδώσατε», αυτή ήταν η φράση της αναγγελίας του θανάτου του προέδρου της Βενεζουέλας, που έκανε τον Μαδούρο «να λυγίσει» και «να σπάσει» η φωνή του.

«Ζήτω ο Τσάβες» φώναξε.

Μεταξύ άλλων, ο αντιπρόεδρος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του και την αλληλεγγύη του στη μητέρα και τον πατέρα του Τσάβες, τους αδέρφους του και τις κόρες του, αποκαλώντας τον ως «τον σοσιαλιστή του 21ου αιώνα».

Ο αντιπρόεδρος είπε ότι οι αρχές και η αστυνομία της Βενεζουέλας έχουν αναπτυχθεί στη χώρα για να «προστατεύσουν» και να διασφαλίσουν την ειρήνη. Επίσης, ζήτησε από τους από τους πολίτες της Βενεζουέλας να παραμείνουν ενωμένοι και να αποκτήσουν το θάρρος να προχωρήσουν προς τα μπροστά ενωμένοι και από την πλευρά τους να εγγυηθούν την ειρήνη και τον σεβασμό.


(H ανακοίνωση του θανάτου του Ούγκο Τσάβες από τον Νίκολας Μαδούρο)

Nωρίτερα, μιλώντας κατά τη διάρκεια έκτακτου υπουργικού συμβουλίου που συγκλήθηκε, ο ίδιος ο Μαδούρο υποστήριξε πως η ασθένεια του προέδρου Ούγκο Τσάβες οφείλεται σε «επίθεση» του εχθρού-καθώς συνεχίζουν να οργιάζουν οι φήμες περί ραγδαίας επιδείνωσης της κατάστασης της υγείας του λατινοαμερικάνου ηγέτη.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του κατά το υπουργικό, ο Τσάβες διένυε τις «πιο δύσκολες ώρες του», αφότου υποβλήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο σε εγχείριση για την αφαίρεση καρκινικού όγκου.

Ο αντιπρόεδρος επέμεινε στην ανάγκη ο στρατός να παραμείνει πιστός στην κυβέρνηση, καταγγέλλοντας «συνωμοσίες» για την ανατροπή της.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο ενός στρατιωτικού συνωμοτικού σχεδίου, ο Μαδούρο ανακοίνωσε πως απελάθηκε ο διπλωματικός ακόλουθος των ΗΠΑ ως υποκινητής των συνομωσιών αυτών.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως έχουν ληφθεί «ειδικά μέτρα» για να αποτραπούν δολιοφθορές και άλλες συνωμοτικές δράσεις.

Βιογραφικό

Ο Ούγκο Τσάβες γεννήθηκε στις 28 Ιουλίου του 1954. Προερχόμενος από πολύτεκνη οικογένεια εργατικής τάξεως, ο Τσάβες ακολούθησε καριέρα αξιωματικού, λαμβάνοντας στρατιωτική εκπαίδευση στους αλεξιπτωτιστές.

Το 1983 ίδρυσε το Μπολιβαριανό Επαναστατικό Κίνημα 200 (Movimiento Bolivariano Revolucionario 200, MBR-200).

Λίγα χρόνια αργότερα, στις 4 Φεβρουαρίου του 1992, μαζί με το MBR-200 πραγματοποίησε απόπειρα πραξικοπήματος κατά του προέδρου της Βενεζουέλας Κάρλος Άντρες Πέρες, με 18 νεκρούς και 60 τραυματίες. Η απόπειρα για την κατάληψη της εξουσίας απέτυχε και μια ακόμα προσπάθεια, το Νοέμβριο του 1992, είχε αποτέλεσμα την κατάληψη του κτηρίου της κρατικής τηλεόρασης. Στη διάρκεια αυτού του γεγονότος, το οποίο επίσης απέτυχε, ο Τσάβες βρισκόταν στη φυλακή.

Έπειτα από δύο χρόνια, έλαβε αμνηστία από τον Πρόεδρο Ραφαέλ Καλντέρα. Αναδόμησε το MBR και το έκανε πολιτικό κόμμα με το όνομα «Κίνημα για την Πέμπτη Δημοκρατία».

Στις εκλογές της 6ης Δεκεμβρίου του 1998 ο Ούγκο Τσάβες εξελέγη Πρόεδρος της Βενεζουέλας. Οι εκλογές αυτές είχαν τη μεγαλύτερη συμμετοχή των τελευταίων τεσσάρων δεκαετιών, που έφτανε το ποσοστό των 56,2%.

Ο Τσάβες εφάρμοσε το πολιτικό του πρόγραμμα που περιελάμβανε αναδιανομή της γης, προγράμματα στέγασης, μόρφωσης, περίθαλψης και παιδείας για τους φτωχούς.

Στις 2 Φεβρουαρίου του 1999, ορκίστηκε Πρόεδρος και διά δημοψηφίσματος δημιούργησε Συντακτική Εθνοσυνέλευση. Ακολούθησε η νίκη του στις βουλευτικές εκλογές, με το κόμμα του να καταλαμβάνει 120 έδρες σε σύνολο 131.

Βάσει του νέου Συντάγματος, η χώρα μετονομάστηκε σε «Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας», για να τιμηθεί ο ήρωας της ανεξαρτησίας, Σιμόν Μπολιβάρ.

Η θητεία του προέδρου αυξήθηκε σε έξι χρόνια και επετράπη η δεύτερη θητεία των Προέδρων. Οι πολιτειακές αλλαγές εγκρίθηκαν σε δημοψήφισμα, το Δεκέμβριο του 1999. Τον Ιούλιο του 2000 διεξήχθησαν εκλογές για την Εθνοσυνέλευση. Ταυτόχρονα, ο Τσάβες πέτυχε την επανεκλογή του στην προεδρία. Την περίοδο 2000-2001 κυβέρνησε με διατάγματα.

Στις 9 Απριλίου του 2002, τα συνδικάτα κήρυξαν απεργία. Κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων κατά της απόλυσης του προέδρου μεγάλης εταιρείας πετρελαίου, ξέσπασε βία, με 17 νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες. Γιατροί ανέφεραν ότι πολλά από τα θύματα είχαν πυροβοληθεί από ελεύθερους σκοπευτές, ωστόσο η έρευνα πάγωσε και δεν έγινε γνωστό τι ακριβώς συνέβη εκείνη την ημέρα.

Στο μεταξύ, παραιτήθηκε ο διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων, Λούκας Ρινκόν Ρομέρο, αφού πρώτα ανακοίνωσε σε εθνικό δίκτυο την παραίτηση του Τσάβες, ωστόσο, ο Τσάβες ανέφερε αργότερα ότι συνελήφθη όμηρος. Νέος πρόεδρος αυτοανακηρύχθηκε ο Πέδρο Καρμόνα, πρόεδρος του συνδέσμου βιομηχάνων και εμπόρων της Βενεζουέλας υποστηριζόμενος από το στρατό. Ο νέος ηγέτης άλλαξε ξανά το όνομα της χώρας σε Δημοκρατία της Βενεζουέλας, αλλά οι υποστηρικτές του Τσάβες προκάλεσαν αντιπραξικόπημα. Τη νύχτα του Σαββάτου, στις 13 Απριλίου του 2002 ο Τσάβες επέστρεψε στην ηγεσία, τερματίζοντας τη συντομότερη κυβέρνηση στην ιστορία της χώρας. Ο Λούκας Ρινκόν Ρομέρο επαναδιορίστηκε διοικητής του Στρατού και το 2003 έγινε Υπουργός Εσωτερικών.

Το Δεκέμβριο του 2002, η κυβέρνηση Τσάβες αντιμετώπισε την απεργία των συνδικάτων, η οποία κράτησε δύο μήνες. Τον Αύγουστο του 2003, η Αντιπολίτευση ξεκίνησε τη διαδικασία για την καθαίρεση του Τσάβες. Το αρμόδιο Συμβούλιο απέρριψε την πρόταση και η ψηφοφορία έγινε στις 15 Αυγούστου2004. Το 59,25% ήταν κατά της ανατροπής της απόφασης για καθαίρεση του Προέδρου.

Οι σχέσεις της Βενεζουέλας με την Κούβα αναθερμάνθηκαν με την υπογραφή της Πρωτοβουλίας Μπολιβάρ για την Αμερική το Μάιο του 2005, από τους Τσάβες και Κάστρο. Αντίθετα, με τις ΗΠΑ ο Τσάβες υπήρξε έντονα επικριτικός στην εξωτερική τους πολιτική, κατηγορώντας την Αμερική ότι επιθυμεί τη δολοφονία του. Να σημειωθεί ότι τον Αύγουστο της ίδιας χρονιάς ο Αμερικανός τηλευαγγελιστής Πατ Ρόμπερτσον είχε ζητήσει δημόσια τη δολοφονία του, ζητώντας στη συνέχεια, συγγνώμη. Ο ίδιος είχε συγκρίνει τον ηγέτη της Βενεζουέλας με τον Χίτλερ.

Στις προεδρικές εκλογές της 3ης Δεκεμβρίου του 2006 ο Τσάβες επανεξελέγη από τον πρώτο γύρο για έξι ακόμα χρόνια.

Η επανεκλογή του για τρίτη φορά ερμηνεύθηκε από τον Τσάβες ως ψήφος υπέρ του σοσιαλιστικού του σχεδίου.

Στις 10 Ιανουαρίου του 2007 ο Τσάβες ορκίστηκε για μια ακόμα θητεία. Την ίδια χρονιά, παρά τις αντιδράσεις, προώθησε την παράταση της θητείας του ως το 2012. Η Εθνοσυνέλευση ενέκρινε τις συνταγματικές μεταρρυθμίσεις που είχε προτείνει η κυβέρνησή του ανοίγοντας το δρόμο για την παραμονή του στην εξουσία και την επόμενη δεκαετία.

Ωστόσο, στις 2 Δεκεμβρίου του 2007 ο Τσάβες υπέστη την πρώτη του ήττα. Στο δημοψήφισμα που διενεργήθηκε, οι πολίτες με οριακή πλειοψηφία 50,7% έναντι 49,2%, απέρριψαν το πακέτο των μεταρρυθμίσεων που προσπάθησε να περάσει. Με τις ματαιωθείσες μεταρρυθμίσεις, ο Τσάβες θα μπορούσε να διεκδικεί εφ’ όρου ζωής την επανεκλογή του, να καταργήσει την αυτονομία της κεντρικής τράπεζας, να ενισχύσει τον έλεγχό του στις ένοπλες δυνάμεις και να περιορίσει την ελευθεροτυπία σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης.

Το 2009 το Κοινοβούλιο ενέκρινε τροπολογία του Συντάγματος με βάση την οποία καταργούνται οι περιορισμοί στην ανανέωση της θητείας προσώπων που εκλέγονται σε διάφορα αξιώματα απευθείας από το λαό, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου. Συνακόλουθα, προκηρύχθηκε η διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το Φεβρουάριο της ίδιας χρονιάς, ώστε ο Τσάβες να διεκδικήσει και τρίτη συνεχόμενη προεδρική θητεία, το 2012.

Στις 11 Φεβρουαρίου του 2009 σε τηλεοπτική του συνέντευξη, ο Τσάβες ανακοίνωσε ότι αποτράπηκε απόπειρα πραξικοπήματος. Σύμφωνα με ανακοίνωση, συνελήφθησαν εν ενεργεία στρατιωτικοί, που βρίσκονταν σε επαφές με στρατιωτικό στις ΗΠΑ.

Στις βουλευτικές εκλογές που διενεργήθηκαν το 2010, το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα του προέδρου Τσάβες κέρδισε 94 έδρες, χωρίς όμως αυτοδυναμία, καθώς ο συνασπισμός της αντιπολίτευσης εξασφάλισε το 52% των ψήφων.

Το 2011 ο Τσάβες ασθένησε σοβαρά από καρκίνο και κατάφερε, έπειτα από θεραπείες, να κερδίσει την μάχη. Στις προεδρικές εκλογές στις 7 Οκτωβρίου του 2012 νίκησε τον αντίπαλό του, Ενρίκε Καπρίλες εξασφαλίζοντας νέα θητεία.

Στις 10 Δεκεμβρίου του 2012 μετέβη για ακόμα μία φορά στην Κούβα προκειμένου να υποβληθεί σε νέα χειρουργική επέμβαση μετά την επανεμφάνιση του καρκίνου. Επρόκειτο για την τέταρτη επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε, λόγω του καρκίνου, από τον Ιούνιο του 2011. Ο ίδιος είχε ανακοινώσει τρεις ημέρες πριν από την εγχείριση, ότι επανεμφανίσθηκαν καρκινικά κύτταρα στην περιοχή του σώματος από την οποία είχε αφαιρεθεί κακοήθης όγκος.

Ο Ούγκο Τσάβες παντρεύτηκε δύο φορές και απέκτησε τέσσερα παιδιά.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ