Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Βεβήλωση Ελληνικού στρατιωτικού νεκροταφείου στα Σκόπια


Βάνδαλοι βεβήλωσαν ελληνικό στρατιωτικό νεκροταφείο στα Σκόπια
Σκοπιανοί προέβησαν σε εκτεταμένο βανδαλισμό του Ελληνικού στρατιωτικού νεκροταφείου στην πόλη Βαλάντοβο των Σκοπίων, όπως διαπίστωσε το Γραφείο Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια. 

Οι ζημιές είναι σημαντικές, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, ενώ...

εκπρόσωπος του γραφείου Συνδέσμου και ο ακόλουθος Άμυνας μεταβαίνουν επί τόπου.

Ο επικεφαλής του Γραφείου επικοινώνησε ήδη με το υπουργείο Εξωτερικών των Σκοπίων και εξέφρασε τον αποτροπιασμό του ενώ ζήτησε την άμεση διερεύνηση της υπόθεσης, τονίζοντας ότι γεγονότα όπως αυτό επιβαρύνουν τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και δεν υπηρετούν τις σχέσεις καλής γειτονίας.

Παράλληλα με εντολή του υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου, ο επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου στα Σκόπια θα πραγματοποιήσει επίσημο διάβημα διαμαρτυρίας στο ΥΠΕΞ των Σκοπίων, δια του οποίου θα ζητήσει από τις αρχές να καταδικάσουν το γεγονός και να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον εντοπισμό και την τιμωρία των ενόχων, καθώς και για την αποκατάσταση των υλικών ζημιών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Καταβάλλει το επίδομα θέρμανσης το υπουργείο Οικονομικών

Καταβάλλει το επίδομα θέρμανσης το υπουργείο Οικονομικών

Στην πίστωση των λογαριασμών των δικαιούχων που ολοκλήρωσαν τη διαδικασία για το επίδομα του πετρελαίου θέρμανσης με 37.677.997 ευρώ θα προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών.
Το συγκεκριμένο ποσό, θα καταβληθεί την Παρασκευή και αφορά σε 278.489 δικαιούχους σε όλη την Ελλάδα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ανάκληση εννέα ακόμη προϊόντων λόγω ανίχνευσης DNA αλόγου


Φωτογραφία για Ανάκληση εννέα ακόμη προϊόντων λόγω ανίχνευσης DNA αλόγου

Την άμεση ανάκληση εννέα ακόμη προϊόντων, στα οποία ανιχνεύτηκε DNA αλόγου, διέταξε κατόπιν σχετικών ελέγχων... ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων.

Πρόκειται για τα εξής προϊόντα:

«Σαλάμι μπύρας τεμάχια βάρους 450γρ.» με εμπορική ονομασία «ΠΑΣΣΙΑΣ», αριθμό παρτίδας 75556 111124 και ημερομηνία λήξης 10/04/2013,

«Αλλαντικό σκορδάτο βραστό τεμάχια βάρους 330γρ.» με εμπορική επωνυμία «ΠΑΣΣΙΑΣ», αριθμό παρτίδας 75832 και ημερομηνία λήξης 26/05/2013,

«Σαλάμι αέρος τεμάχια βάρους 0,496kg» με εμπορική επωνυμία «ΠΑΣΣΙΑΣ» με αριθμό παρτίδας 76039 και ημερομηνία λήξης 20/05/2013 που παράγονται από την εταιρεία «Ε.Γ. ΠΑΣΣΙΑΣ Α.Β.Ε.Ε.» (Π. Αθηναγόρα 7, Νέα Ευκαρπία Θεσσαλονίκης).

«Λουκάνικα τ. Φραγκφούρτης σε συσκευασία βάρους 300γρ.» με εμπορική ονομασία «Mr. Grand», αριθμό παρτίδας 75846 και ημερομηνία λήξης 30/03/2013,

«Παριζάκι Γίγας Κλασικό τεμάχια βάρους 600γρ.» με εμπορική επωνυμία «Mr. Grand», αριθμό παρτίδας 76114 και ημερομηνία λήξης 18/06/2013
που παρασκευάζονται για λογαριασμό του Ομίλου «Δ. ΜΑΣΟΥΤΗΣ A.E.» (14ο χλμ Θεσσαλονίκης – Βασιλικών) από την εταιρεία «Ε.Γ. ΠΑΣΣΙΑΣ Α.Β.Ε.Ε.» (Π. Αθηναγόρα 7, Νέα Ευκαρπία Θεσσαλονίκης).

«Κεφτεδάκια ΝΑΠΟΛΙΤΕΝ κατεψυγμένα σε συσκευασία βάρους 2kg» με αριθμό παρτίδας 06021339, ημερομηνία παραγωγής 06/02/2013 και ημερομηνία λήξης 06/02/2014

που παράγονται από την εταιρεία «SPECIAL ΕΔΕΣΜΑΤΑ Α.Ε.» (14ο χλμ. Θεσσαλονίκης – Μηχανιώνας, Περιφερειακός Αεροδρομίου, Θέρμη).

«ΚΕΜΠΑΠ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ Χ/ΚΑΛ ΚΤΨ σε συσκευασία βάρους 815γρ.», με αριθμό παρτίδας L:310, ημερομηνία συσκευασίας 13-02-2013 και ημερομηνία λήξης 20-07-2013

που παρασκευάζεται και συσκευάζεται από την επιχείρηση «KRIVEK Α.Ε.» (Χερσόνησος Ηρακλείου Κρήτης) και δειγματίστηκε από την Υπεραγορά Τροφίμων «ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ Α.Ε.» (Ισαύρων & Σοφοκλή Βενιζέλου, Ηράκλειο Κρήτης).

«Λουκάνικο Πέταλο» με την εμπορική επωνυμία «Ozyorem Kaysevi sucuk 455 gr», με κωδικό παραγωγής L-12345 και ημερομηνία λήξης 10-4-2013

το οποίο παράγεται από την ολλανδική επιχείρηση «NL 687 EG» για λογαριασμό της γερμανικής εταιρείας «DEMKA GmbH» και δειγματίστηκε από το κατάστημα «ΑΛΗ ΜΠΑΜΠΑ» (Αρσάκειο Σάπες, Ροδόπη).

«ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΑΛΑΜΙ» με την εμπορική επωνυμία « LeFruMarin - Salam Rustic», σε συσκευασία των 1800 gr και ημερομηνία λήξης 02-03-2013 που παράγεται από τη ρουμανική εταιρεία «LeFruMarine S.R.L.» και δειγματίστηκε από το Mini Market στην οδό Σμύρνης 17, Θήβα Βοιωτίας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ορισμός Γενικών Διευθυντών στην Περιφέρεια από τον Κλέαρχο Περγαντά


Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχος Περγαντάς με απόφασή του όρισε:
• Προϊστάμενο της Γενικής Δ/νσης Εσωτερικής Λειτουργίας Π.Σ.Ε. τον κ. Καρνάβα Ιωάννη
• Προϊστάμενο της Γενικής Δ/νσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιβάλλοντος και Υποδομών Π.Σ.Ε. τον κ. Παπαναστασίου Αναστάσιο
• Αναπληρωτή Προϊστάμενο της Γενικής Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Σ.Ε. τον κ. Τσελά Σταύρο Προϊστάμενο της Γενικής Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής
• Προϊστάμενο της Δ/νσης Τεχνικών Έργων Π.Σ.Ε. τον κ. Παλαιοπάνο Σπυρίδωνα
• Προϊστάμενο της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας Π.Σ.Ε. τον κ. Κούτρα Κωνσταντίνο
Διαβάστε Περισσότερα »

Νεκρός εργάτης από έκρηξη σε εργοστάσιο στα Οινόφυτα


Βοιωτία: Νεκρός ένας εργάτης από έκρηξη σε εργοστάσιο

Τραγωδία σημειώθηκε λίγο πριν από τις 12:00 το μεσημέρι στο εργοστάσιο της «Χαλκόρ» στα Οινόφυτα Βοιωτίας.
Ένας εργάτης έχασε τη ζωή του όταν στον προαύλιο χώρο του κτιρίου προσπάθησε να κόψει με τροχό έναν παλιό όλμο, ο οποίος όμως είχε πυρίτιδα και εξερράγη.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του LamiaReport, πρόκειται για έναν εργάτης Ρωσικής υπηκοότητας.
Στο σημείο έχουν σπεύσει πυροτεχνουργοί, καθώς υπάρχουν και άλλα παλιά βλήματα και οβίδες στον προαύλιο χώρο του εργοστασίου, ενώ το Α.Τ. Σχηματαρίου εξετάζει τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες σκοτώθηκε ο εργαζόμενος.
Διαβάστε Περισσότερα »

MARC AΕ: Δύο στους δέκα Έλληνες δεν αγοράζουν πλέον ψωμί

MARC AΕ: Δύο στους δέκα Έλληνες δεν αγοράζουν πλέον ψωμί

Σταμάτησαν να αγοράζουν ψωμί δύο στους δέκα καταναλωτές, σύμφωνα με έρευνα κυρίως λόγω της μείωσης των μελών της οικογένειας και της αλλαγής στις διατροφικές συνήθειες, ενώ διπλασιάστηκε και ο αριθμός εκείνων που θεωρούν πλέον «απαγορευτική» την τιμή του.
΄Όλο και λιγότεροι Έλληνες αγοράζουν πλέον ψωμί καθημερινά σύμφωνα με έρευνα της MARC AE για λογαριασμό της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος, με το ποσοστό να έχει πέσει στο 39,7% από 45% από την προηγούμενη έρευνα που έγινε, ενώ το 37,1% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι οι τιμές του ψωμιού στην Ελλάδα είναι ακριβότερες από τις αντίστοιχες των χωρών της Ευρώπης.
Τα 8 στα 10 νοικοκυριά δήλωσαν ότι καταναλώνουν μισό κιλό ψωμί την ημέρα, το 15,7% ένα κιλό, το 2,2% ενάμιση κιλό και το 0,9% δύο κιλά και πάνω, ενώ το 86,1% των καταναλωτών προτιμά να αγοράζει ψωμί από φούρνους και αρτοποιεία της γειτονίας τους.
Η έρευνα καταλήγει, ότι οι βασικότεροι λόγοι της μείωσης στην κατανάλωση ψωμιού, είναι η μείωση οικογένειας (37,1%) και η αλλαγή των διατροφικών συνηθειών λόγω δίαιτας ή λόγω υγείας (36,7%), με τους οικονομικούς λόγους να ακολουθούν σε ποσοστό 22,9%, αριθμός διπλάσιος εκείνων που δήλωναν ότι η τιμή του ψωμιού είναι απαγορευτική πριν από δύο χρόνια.
Τέλος, εννιά στους δέκα αρτοποιούς αναφέρουν ότι ο τζίρος τους έχει πέσει κατά 36,73% σε σχέση με έναν χρόνο πριν, ενώ ήδη από το 2011 το 76,3% δήλωνε μείωση του τζίρου του στοιχείο που αποτελεί ένδειξη του προβλήματος που αντιμετωπίζουν τα αρτοποιεία.

Διαβάστε Περισσότερα »

Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση σε περιοχές καταυλισμών ROMA σε Βοιωτία,και Στερεά



Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε σε περιοχές καταυλισμών ROMA σε (4) Νομούς της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας
Ελέγχθηκαν (572) άτομα και προσήχθησαν (97), ενώ συνελήφθησαν (10) άτομα για διάφορα αδικήματα 
Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε χθες (13-03-2013), σε καταυλισμούς ROMA στις περιοχές της Χαλκίδας, Αυλίδας και Ιστιαίας Ευβοίας, Ορχομενού και Πυρίου Βοιωτίας, Άμφισσας Φωκίδας, Αταλάντης, Πελασγίας και Ραχών Φθιώτιδας καθώς και στην ευρύτερη περιοχή της Λαμίας, στο πλαίσιο του γενικού επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την πρόληψη και καταπολέμηση της εγκληματικότητας :
Συμμετείχαν: Εκατόν δύο (102) αστυνομικοί και διατέθηκαν τριάντα εννέα (39) οχήματα από διάφορες Υπηρεσίες των Αστυνομικών Διευθύνσεων Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Κατά την διάρκεια των επιχειρήσεων και ερευνών, προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:
Ελέχθησαν: Πεντακόσια εβδομήντα δύο (572) άτομα, εκ των οποίων τετρακόσιοι ενενήντα έξι (496) ημεδαποί και εβδομήντα έξι (76) αλλοδαποί, καθώς και διακόσια ογδόντα δύο (282) οχήματα.
Προσήχθησαν: Ενενήντα επτά (97) άτομα, εκ των οποίων ογδόντα τέσσερις (84) ημεδαποί και δεκατρείς (13) αλλοδαποί.
Συνελήφθησαν:
  • Τέσσερις (4) ημεδαποί για κλοπή
  • Δύο (2) ημεδαποί για κλοπή και έκθεση σε κίνδυνο ζωής
  • Τρεις (3) αλλοδαποί για παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα
  • Ένας (1) ημεδαπός για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Κατασχέθηκαν:
  • Διάφορα κοσμήματα.
  • Ποσότητα ναρκωτικών δισκίων.
Βεβαιώθηκαν: Πενήντα επτά (57) παραβάσεις και συγκεκριμένα:
  • (46) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.).
  • (1) παράβαση περί Ναρκωτικών.
  • (3) παράβαση περί Αλλοδαπών.
  • (1) επαιτεία.
  • (6) λοιπές.
Παρόμοιες αστυνομικές επιχειρήσεις θα συνεχιστούν σε διάφορες περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δ.Λιβαδειάς:Κάλεσμα για κλείσιμο του περιφερειακού δρόμου


Στερεά Ελλάδα Η Ώρα της Γης και στο δήμο Λιβαδειάς

Κατά τη συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Λιβαδειάς που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 8 Μαρτίου 2013, και σε συζήτηση εκτός ημερησίας διάταξης, τέθηκε υπόψη των μελών της το σύνολο των εξελίξεων που αφορούν στο σχεδιασμό του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού για την επικείμενη απομάκρυνση του Τμήματος Περιφερειακής Οικονομικής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας από τη Λιβαδειά.
Μετά από διαλογική συζήτηση τα μέλη της Δημοτικής Κοινότητας Λιβαδειάς ομόφωνα αποφάσισαν ότι θα στηρίξουν με κάθε τρόπο τις προσπάθειες που καταβάλλονται από το Δήμο Λεβαδέων για την αποτροπή του ενδεχομένου να καταργηθεί το πανεπιστημιακό τμήμα της Λιβαδειάς, καθώς μια τέτοια εξέλιξη θα αποτελούσε πλήγμα για την κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική ζωή της πόλης.
Καλούμε και εμείς από την πλευρά μας όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα για αποκλεισμό του περιφερειακού δρόμου στον κόμβο της οδού Δελφών, το Σάββατο 16 Μαρτίου 2013 και ώρα 10:30 π.μ.
Η παρουσία μας είναι επιβεβλημένη για να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα προς το Υπουργείο Παιδείας ότι η Λιβαδειά δεν είναι διατεθειμένη να δεχθεί αυθαιρέτους και αδικαιολόγητους σχεδιασμούς που την αφήνουν εκτός του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας.    
                                                                        Για τη Δημοτική Κοινότητα Λιβαδειάς
                                                                                 Ο Πρόεδρος
                                                                           Δημήτριος Σκαπέτης
Διαβάστε Περισσότερα »

Επίθεση αγροτών σε Τσαυτάρη στον Ορχομενό.(video)



Σκούρα τα βρήκαν υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Γενικός Γραμματέας στον Ορχομενό όπου βρέθηκαν για να εγκαινιάσουν και να προβάλλουν το πανευρωπαϊκό πρόγραμμα που προωθεί την κατανάλωση φρέσκων φρούτων από τους μαθητές στα σχολεία.
Ο κος Τσαυτάρης και ο κος Κορασίδης ήρθαν αντιμέτωποι με τους αγρότες της περιοχής, που θεώρησαν προσβλητική και προκλητική την παρουσία τους στην καρδιά της Κωπαίδας για να μοιράσουν αγροτικά προϊόντα όταν λίγες ημέρες πριν στα μπλόκα το υπουργείο δεν ικανοποίησε κανένα από τα αιτήματα των αγροτών για την επιβίωσή τους.

 LAMIASTARGR
Διαβάστε Περισσότερα »

39ος Τελικός Κυπέλλου Βοιωτίας 2013 -Βίντεο


Διαβάστε Περισσότερα »

Πώς θα βγουν στη σύνταξη 250.000 μητέρες ανηλίκων - Αναλυτικοί πίνακες


Πώς θα βγουν στη σύνταξη 250.000 μητέρες ανηλίκων - Αναλυτικοί πίνακες


Σύνταξη στα 50 για 250.000 μητέρες ανηλίκων - Αναλυτικοί πίνακες
Σε 250.000 υπολογίζονται οι μητέρες ανηλίκων που μπορούν να αξιοποιήσουν μια σειρά ευνοϊκών ρυθμίσεων και να βγουν στη σύνταξη σε ηλικία 50 ετών. Οι συγκεκριμένες ασφαλισμένες είναι οι μεγάλες κερδισμένες, καθώς αποφεύγουν την έξοδο στα 67 και μπορούν να αποχωρήσουν 17 χρόνια ταχύτερα από τους νέους ασφαλισμένους.
Οι θετικές αυτές διατάξεις προβλέπονται σε μια σειρά νόμων που είναι σε ισχύ και αφορούν μητέρες ανηλίκων που σκοπεύουν να πάρουν σύνταξη από το Δημόσιο, τα Ταμεία των ΔΕΚΟ και των τραπεζών και το ΙΚΑ. Αναγκαία προϋπόθεση είναι η θεμελίωση δικαιώματος μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2010, ενώ η εξαγορά πλασματικών ετών μπορεί να επισπεύσει τη συνταξιοδότηση.
Ιδιαίτερα σημαντικό είναι πως για τη θεμελίωση δικαιώματος απαιτούνται δύο προϋποθέσεις: η συμπλήρωση των απαιτούμενων ετών ασφάλισης (που διαφοροποιούνται ανά Ταμείο) και η ανηλικότητα του τέκνου. Με τον τρόπο αυτόν η ασφαλισμένη -ακόμα και αν τη στιγμή της θεμελίωσης δεν έχει το όριο ηλικίας- «κλειδώνει» το συνταξιοδοτικό δικαίωμα και μπορεί να αποχωρήσει όποτε γίνει 50 ετών (χωρίς στο ενδιάμεσο να επηρεαστεί από τις αλλαγές στο Ασφαλιστικό).
Σημειώνεται πως στις ασφαλισμένες που θεμελίωσαν δικαίωμα μέχρι και το 2010 καταβάλλεται στα 50 πλήρης σύνταξη από το Δημόσιο και τα Ταμεία των ΔΕΚΟ και των τραπεζών. Στο ΙΚΑ καταβάλλεται μειωμένη σύνταξη (καθώς για την πλήρη πρέπει να συμπληρωθεί το 55ο έτος) με το πέναλτι να φτάνει το 30% για όσες ασφαλισμένες ανοίγουν την πόρτα εξόδου στα 50.
Διαφοροποιήσεις παρατηρούνται και στα έτη ασφάλισης που απαιτούνται, για να θεμελιωθεί συνταξιοδοτικό δικαίωμα σε ηλικία 50 ετών. Συγκεκριμένα στο Δημόσιο και στους φορείς ΔΕΚΟ και τραπεζών απαιτείται η συμπλήρωση 25ετίας, ενώ στο ΙΚΑ αρκούν 5.500 ημέρες ασφάλισης (ρύθμιση που μπορούν να αξιοποιήσουν και ασφαλισμένες στα ειδικά Ταμεία).
Τέλος, πρέπει να σημειωθεί πως στο Δημόσιο ισχύουν ειδικές ρυθμίσεις για τη συνταξιοδότηση των γονέων ανάπηρων τέκνων. Ανάλογα με το έτος θεμελίωσης δικαιώματος και το ποσοστό αναπηρίας του τέκνου μπορεί υπό προϋποθέσεις να καταβληθεί σύνταξη σε ηλικία 50 ετών.

Πηγή: Εθνος

Διαβάστε Περισσότερα »

Συννεφιά με τοπικές βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα

Συννεφιά με τοπικές βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα

Άστατος θα είναι ο καιρός σε όλη τη χώρα, αφού σήμερα Πέμπτη προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες με χιόνια στα ορεινά, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί ισχυροί μέχρι 9 μποφόρ, ευνοώντας τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική.
Στην Αττική θα αναπτυχθούν νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες προβλέπονται με βροχές και πιθανές καταιγίδες, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις με τοπικές βροχές αναμένονται που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες.ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από -1 έως 12 βαθμούς Κελσίου.
Στα Νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, νεφώσεις με βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά προβλέπονται, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου
Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 16 βαθμούς Κελσίου
Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα βροχών ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.
Στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές και το βράδυ καταιγίδες, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΖΗΤΙΑΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΣ!


 
Ένας στους τρεις οφειλέτες ζητά τη βοήθεια των γονέων του για να ζήσει! Περίπου ένας στους τρεις οφειλέτες αναγκάζεται να αποζητά τη συνεισφορά των εργαζόμενων ή συνταξιούχων γονέων του, πολλές φορές ατόμων υπερήλικων και με μικρές συντάξεις, όπως προκύπτει από τις καθημερινές συναντήσεις νομικών συμβούλων της ΕΚΠΟΙΖΩ με υπερχρεωμένους οφειλέτες (δείγμα μεγαλύτερο των 11.000 ατόμων).
Αυτό αναφέρθηκε σε εκδήλωση της Ένωσης Καταναλωτών Ποιότητα Ζωής (ΕΚΠΟΙΖΩ) σχετικά με το κόστος διαβίωσης μέσα στην κρίση όπου παρουσιάστηκε και έρευνα του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου σύμφωνα με την οποία η αλλαγή του επιπέδου διαβίωσης των Ελλήνων έχει επηρεάσει, όπως είναι φυσιολογικό, και την διατροφή τους οδηγώντας τους σε φθηνότερες επιλογές τροφών.

Τα στελέχη της ΕΚΠΟΙΖΩ έκαναν εκτενή αναφορά στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί σχετικά με τον καθορισμό του κόστους διαβίωσης στην κρίση.

Σύμφωνα με μια πρόχειρη έρευνα της ΕΚΠΟΙΖΩ, κατά τη διαχείριση φακέλων υπερχρεωμένων οφειλετών στο στάδιο του εξωδικαστικού συμβιβασμού, σε ένα ενδεικτικό δείγμα 100 ατόμων προέκυψαν τα εξής αποτελέσματα: α) νοικοκυριά που αποτελούνται από ένα άτομο ορίζουν κατά μέσο όρο το ποσό των 536 ως απαραίτητο για τη διαβίωσή τους, β) δύο άτομα το ποσό των 817 ευρώ, γ) τρία άτομα το ποσό των 1.071 ευρώ, δ) τέσσερα άτομα το ποσό των 1.257 ευρώ και ε) πέντε άτομα το ποσό των 1.500 ευρώ. Σε όλες τις περιπτώσεις δεν συνυπολογίζεται το ενοίκιο. Ένα αξιοσημείωτο στοιχείο που προκύπτει από την εν λόγω έρευνα είναι ότι παρουσιάζει πολύ μεγαλύτερη ομοιομορφία ανάμεσα στις επιμέρους περιπτώσεις νοικοκυριών σε αντίθεση με τον προσδιορισμό του κόστους διαβίωσης από τα ελληνικά δικαστήρια, όπου συναντάται, όπως αναφέρθηκε προηγούμενα, μεγάλο εύρος αποκλίσεων.

Όπως ανέφεραν τα στελέχη της ΕΚΠΟΙΖΩ, φαίνεται ότι τα ελληνικά δικαστήρια δεν έχουν κατασταλάξει στον τρόπο υπολογισμού των βιοτικών δαπανών του οφειλέτη. Το φαινόμενο αυτό έχει παρατηρηθεί σχεδόν σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες με νόμο ιδιωτικής αφερεγγυότητας.

Σταδιακά, μόλις τα τελευταία χρόνια, η λογική της ανθρώπινης αξιοπρέπειας επικράτησε της λογικής της μέγιστης ικανοποίησης των πιστωτών καθώς ενώ το εισόδημα και η περιουσία του οφειλέτη είναι εύκολα αποτιμητά και αποδείξιμα, οι βιοτικές ανάγκες παρουσιάζουν μεγάλη δυσχέρεια στον προσδιορισμό του κόστους τους.

«Στην Ελλάδα του 2013, ο δικαστής δεν είναι δυνατό να εντοπίσει αντικειμενικά κριτήρια στα κοινωνικά επιδόματα, λόγω του χαρακτήρα τους, της αμφιλεγόμενης συνταγματικότητάς τους και των ιδιαιτέρων συνθηκών που επικρατούν στην ελληνική κοινωνία.

Πιο κοντά στην πραγματικότητα θα μπορούσαν να βρίσκονται τα αποτελέσματα των στατιστικών ερευνών της EURO STAT και κατ’ επέκταση της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας σχετικά με τις έρευνες για τα όρια της φτώχιας, τα κριτήρια και η μεθοδολογία των οποίων καθορίζονται στον κανονισμό 1177/2003 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Συμβουλίου. Το σημερινό όριο της φτώχιας (για ένα άτομο 598 ευρώ το μήνα αν υπολογιστεί ως ποσοστό 60% του συνολικού ισοδύναμου διαθέσιμου εισοδήματος) λαμβάνει μεν υπόψη με εύλογο και αντικειμενικό τρόπο σημαντικές παραμέτρους, το Δείκτη Τιμών Καταναλωτή, ενώ προβλέπει συντελεστές στάθμισης ανάλογα με τα μέλη του νοικοκυριού και τις ηλικίες τους, εξαρτάται όμως από το συνολικό διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών, το οποίο τείνει διαρκώς στο μηδέν. Ήδη η νομολογία έχει αρχίσει να αναφέρεται στο όριο της φτώχιας, θεωρώντας τον εν λόγω δείκτη ως τον προσφορότερο για την προσέγγιση του κόστους ζωής. Η εξάρτηση όμως από το συνολικό ισοδύναμο διαθέσιμο εισόδημα δεν παύει να προκαλεί επιφυλάξεις στην θέση των ορίων της φτώχιας ως κριτηρίου για το κόστος διαβίωσης σε περιόδους κρίσης» όπως αναφέρθηκε από τους ομιλητές ενώ η ΕΚΠΟΙΖΩ σημειώνει ότι η Πολιτεία έχει επιδείξει προκλητική αδιαφορία στην προάσπιση του θεμελιώδους δικαιώματος της αξιοπρεπούς διαβίωσης.

Σε αυτό το πλαίσιο η ΕΚΠΟΙΖΩ αποφάσισε να προχωρήσει σε συνεργασία με το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και να λειτουργήσει ένα φόρουμ επικοινωνίας με σκοπό τη θέσπιση «Οικογενειακών Προϋπολογισμών Αναφοράς» με τη συμμετοχή εμπειρογνωμόνων (διατροφολόγων, ειδικών οικιακής οικονομίας, δικηγόρων, οικονομολόγων, κοινωνικών λειτουργών, ψυχολόγων κτλ) που θα έχει ως στόχο την προάσπιση των δικαιωμάτων του ελληνικού νοικοκυριού.
Διαβάστε Περισσότερα »

Α. Παπανδρέου: Ο ανυπότακτος πολιτικός που έγινε «εχθρός» των ΗΠΑ


Άγνωστες λεπτομέρειες από τον βίο και την πολιτεία του Ανδρέα Παπανδρέου φέρνει στο φως η βιογραφία του «Andreas Papandreou: The Making Of A Greek Democrat And Political Maverick». Το βιβλίο περιγράφει την μετάβασή του από...



επιτυχημένου οικομολόγου σε μια από τις πιο αμφιλεγόμενες πολιτικές προσωπικότητας της μεταπολεμικής Ευρώπης και προσπαθεί να απαντήσει στο ερώτημα «ποιος ήταν και τι πίστευε».

Συγγραφέας του ο Σπύρος Δραΐνας, πολιτικός αναλυτής, ιστορικός και αρθρογράφος, ο οποίος επί αρκετά χρόνια εργαζόταν ως ιστορικός στο Ίδρυμα Ανδρέα Παπανδρέου.

Το βιβλίο κυκλοφορεί στο εξωτερικό από τα τέλη του (εκδ. I.B. Tauris) και αναμένεται να κυκλοφορήσει στην Ελλάδα τους προσεχείς μήνες.

Στη βιογραφία παρουσιάζονται γνωστές και άγνωστες ιστορίες από τα νεανικά χρόνια του Ανδρέα Παπανδρέου, τη ζωή του στις ΗΠΑ, την επιστροφή στην Ελλάδα, σε μια ιδιαίτερα ταραγμένη πολιτικά περίοδο αλλά και τη μεταμόρφωσή του σε μια από τις πιο αμφιλεγόμενες προσωπικότητες της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.

Σύμφωνα με τον βιογράφο του, αρχικά ο Α. Παπανδρέου δεν είχε καμία διάθεση να εμπλακεί στα πολιτικά πράγματα της Ελλάδας, παρά τις πιέσεις του Γεωργίου Παπανδρέου αλλά και της δεύτερης συζύγου του Μαργαρίτας. Η συμμετοχή του όμως στην προεκλογική καμπάνια του Δημοκρατικού υποψήφιου προέδρου των ΗΠΑ Αντλάι Στίβενσον το 1952 έδωσε το έναυσμα. «Η προεκλογική εκστρατεία του Στίβενσον, μου ξύπνησε συναισθήματα, που είχα για χρόνια βάλει στον πάγο» θα πει αργότερα.

Το βιβλίο στέκεται ακόμη στη ρήξη του με τον Γεώργιο Παπανδρέου, καθώς την περίοδο της Αποστασίας και της ριζοσπαστικοποίησής του. Εκτενής αναφορά, αν και όχι σε ξεχωριστό κεφάλαιο, γίνεται και στις αμφιλεγόμενες σχέσεις του Ανδρέα Παπανδρέου με τις ΗΠΑ, οι οποίες διατρέχουν όλο το βιβλίο.

Σύμφωνα με τον συγγραφέα, ο Α. Παπανδρέου, χρησιμοποίησε πολλές φορές τις γνωριμίες του για να εξυπηρετήσει την κυβέρνηση του πατέρα του. Από την άλλη, οι Αμερικανοί έβλεπαν στο πρόσωπό του έναν πολύ χρήσιμο σύνδεσμο, καθώς θεωρούσαν σημαντικό να έχουν μέσα στην ελληνική κυβέρνηση ένα «Αμερικανό», όπως τον αποκαλούσαν. Σύμφωνα με το βιβλίο, ο Α. Παπανδρέου γνώριζε αυτήν την αντίληψη και προσπαθούσε να αποτινάξει από πάνω του τη «ρετσινιά».

Χαρακτηριστικό είναι το απόσπασμα στο βιβλίο που αναφέρεται στην οριστική σύγκρουση του Ανδρέα Παπανδρέου με τις ΗΠΑ. Όταν το BBC χρησιμοποίησε τον χρόνο που είχε στον ελληνικό ραδιοφωνικό αέρα για να επιτεθεί στον αρχιεπίσκοπο Μακάριο, ο Α. Παπανδρέου ως υπουργός Προεδρίας, έκοψε το πρόγραμμά του, όπως επίσης και τον χρόνο της VOA (Voice Of America) και τη Γαλλική Ραδιοτηλεόραση. Τότε, ο Βίνσεντ Τζόις, επικεφαλής του γραφείου πληροφοριών των ΗΠΑ (USIA) στην Ελλάδα επισκέφθηκε τον Α. Παπανδρέου, έχοντας κατά νου τον «Handy Andy» των Αμερικανών.

«Αndy, δεν μπορούμε να λύσουμε το ζήτημα» είπε στον Α. Παπανδρέου.

«Από εδώ και στο εξής, δεν θα με αποκαλείς Andy. Θα με αποκαλείς 'κύριε υπουργέ'» ήταν η απάντηση του Ανδρέα.

Το βιβλίο κλείνει με την παράθεση μιας ομιλίας του Α. Παπανδρέου στο Πρίνστον το 1968, όταν, οργισμένος μετά την επιβολή της δικτατορίας, συγκρίνει τη στάση των ΗΠΑ με αυτή της Σ. Ένωσης και αναπτύσσει το όραμά του για μια Ευρώπη ελεύθερη, που θα μπορούσε να διαπραγματευτεί τη σχέση της με τις δύο υπερδυνάμεις.

Η βιογραφία για τον Ανδρέα Παπανδρέου έχει τύχει εγκωμιαστικών κριτικών από τα διεθνή μέσα και όχι μόνο. Μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές φιλοξενούνται στην ηλεκτρονική σελίδα των εκδόσεων I.B. Tauris:

«Οι πλούσιες λεπτομέρειες του βιβλίου παρέχουν μια ασυνήθιστη αίσθηση αυτού του ανθρώπου»
New York Times

«Μια καλοδουλεμένη μελέτη. Το βιβλίο εισάγει τους αναγνώστες βαθιά σε ένα πολιτικό δράμα, του οποίου είναι συνέπειες εξακολουθούν να υφίστανται».
The Economist

«Ο συγγραφέας έχει κάνει μια υπέροχη δουλειά στην έρευνά του για τον Ανδρέα Παπανδρέου, επαναφέροντάς τον πίσω στη ζωή».
Καθηγητής Ντέιλ Γιόργκενσεν, Χάρβαρντ

«Η πρώτη σοβαρή προσπάθεια στην Αγγλία να αναλυθεί η καριέρα και η προσωπικότητα ενός από τους πιο συναρπαστικούς και πολύπλοκους Έλληνες πολιτικούς ηγέτες του 20ου αιώνα, του Ανδρέα Παπανδρέου».
Μόντι Στερνς, Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα μεταξύ 1981-1985
Διαβάστε Περισσότερα »

«Εξάψαλμος» Κομπότη στους παίκτες

«Εξάψαλμος» Κομπότη στους παίκτες

«Γκάζια» στους παίκτες του Λεβαδειακού έβαλε ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, Γιάννης Κομπότης, την Τρίτη (12/3) για τη απόδοσή τους στα τελευταία ματς της ομάδας.


«Άγριο χέρι» στους ποδοσφαιριστές του Λεβαδειακού έβαλε ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, Γιάννης Κομπότης.

Ο «ισχυρός» άνδρας των Βοιωτών έχει απογοητευτεί από την εικόνα που έχουν παρουσιάσει στα τελευταία παιχνίδια της ομάδας οι παίκτες, με αποτέλεσμα να συναντηθεί μαζί τους κατηγορώντας τους για αδιαφορία και για δημοσιοϋπαλληλίκι που θυμίζει άλλες εποχές.

Επίσης, σε βαρύ τόνο τους είπε πως δεν θα ανεχτεί από κανέναν να διασύρει το όνομα και την ιστορία του Λεβαδειακού, ενώ τους ανακοίνωσε πως για τις εμφανίσεις τους απέναντι σε Ξάνθη και Άρη θα τους επιβληθεί πρόστιμο 10.000 ευρώ για κάθε γκολ που δέχτηκαν, δηλαδή σύνολο 80.000 ευρώ.

Παράλληλα, ο Κομπότης είχε και ένα σύντομο τετ- α- τετ και με τον τεχνικό της ομάδας, Γιώργο Παράσχο.sport-fm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΟΚ: 11.400.000 ευρώ στοίχισε η ιστοσελίδα των Ολυμπιακών Αγώνων 2004!


ΣΟΚ: 11.400.000 ευρώ στοίχισε η ιστοσελίδα των Ολυμπιακών Αγώνων 2004!
Που είναι σήμερα το site των 11 και μισό εκατομμυρίων;
“Από πού μπορεί να αντλήσει πληροφορίες για μια εργασία σχετική με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ένας φοιτητής; Σήμερα πια από το Ιντερνετ. Θα πληκτρολογήσει στο Google «Athens2004.com» ή «Athens2004.gr» και εκείνο θα τον παραπέμψει στις ιστοσελίδες με το πλούσιο φωτογραφικό και δημοσιογραφικό υλικό, πολύτιμο αρχείο νεότερης μορφής για ένα γεγονός με τη δική του ιστορική σημασία. Ή μπορεί να θέλει κάτι αντίστοιχο για την ελληνική προεδρία στην Ε.Ε. στην ιστοσελίδα www.eu2003.gr.Δυστυχώς τα παραπάνω ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας, καθώς και στις δύο περιπτώσεις, κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να καταβάλει το αντίτιμο των 29,30 ευρώ, για να κατοχυρώσει για δύο χρόνια το όνομα -διαδικτυακά domain- στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων. Ειδικά στην περίπτωση του Αθήνα 2004, τα domain athens2004.com και athens-2004.gr έληξαν στις 31/12/2007.”
Σήμερα το όνομα της “χρυσής” ιστοσελίδας, απλά “πετάει” εδώ…: olympic.org

Διαβάστε Περισσότερα »

Το εργόσημο υποχρεωτικό για τους ανασφάλιστους στον ΟΓΑ


Το εργόσημο υποχρεωτικό για τους ανασφάλιστους στον ΟΓΑ
Ευκαιρία ασφάλισης για όλους τους εργάτες γής να ασφαλιστούν στον ΟΓΑ δίνει η διοίκησή του, ακόμη κι αν έχουν μία ημέρα ασφάλισης με εργόσημο για το έτος 2012.
Σύμφωνα με τον νόμο από 1-9-2011 το εργόσημο, αποτελεί υποχρεωτικό τρόπο αμοιβής των εργατών γης και ο χρόνος ασφάλισης υπολογίζεται αποκλειστικά, με βάση τις αμοιβές που έχουν λάβει με εργόσημο.
Επειδή, κατά την εφαρμογή του μέτρου του εργόσημου το 2012 δημιουργήθηκαν προβλήματα, διότι πολλοί εργοδότες και εργάτες γης δεν το χρησιμοποίησαν, εκδόθηκε η σχετική υπουργική απόφαση, σύμφωνα με την οποία: οι εργάτες γης που ήσαν εγγεγραμμένοι το έτος 2011 στα Μητρώα Ασφαλισμένων του ΟΓΑ, ασφαλίζονται για ολόκληρο το έτος 2012 με καταβολή των αντίστοιχων ασφαλιστικών εισφορών, εφόσον έχουν πραγματοποιήσει, βάσει των αμοιβών τους με εργόσημο, εντός του έτους αυτού λιγότερες των 150 ημερών εργασίας.
Οι παρακρατηθείσες εισφορές μέσω εργοσήμου συμψηφίζονται με τις ασφαλιστικές εισφορές του ασφαλισμένου, για το ίδιο έτος.
Για το σκοπό αυτό ο ΟΓΑ θα αποστείλει ειδοποιήσεις προς τους ενδιαφερόμενους τον Απρίλιο 2013, για την καταβολή των υπολειπόμενων ασφαλιστικών εισφορών για το έτος 2012. Μέχρι την αποστολή των ειδοποιήσεων από τον ΟΓΑ, όσοι εργάτες γης μέσα στο έτος 2012 πραγματοποίησαν μέσω εργοσήμου λιγότερες από 150 ημέρες εργασίας μπορούν να απευθυνθούν στους Ανταποκριτές του ΟΓΑ, του τόπου κατοικίας τους, προκειμένου να πληροφορηθούν το ποσό των εισφορών που πρέπει να καταβάλουν μέσω Αγροτικής Τράπεζας, με το ειδικό έντυπο ΑΤΕ (ΚΜΠ 639).
Οι εργάτες γης που θα καταβάλουν τις αντίστοιχες ασφαλιστικές εισφορές για το έτος 2012 θα έχουν δικαίωμα για άμεση χορήγηση βιβλιαρίου υγείας και ειδικά οι εργάτες γης υπήκοοι τρίτων χωρών θα λάβουν σχετική βεβαίωση για ανανέωση της άδειας διαμονής τους. Στον αντίποδα, οι εργάτες γης που δεν πραγματοποίησαν ούτε μία ημέρα εργασίας με εργόσημο δεν θα είναι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ για το 2012.

Διαβάστε Περισσότερα »

Σχέδιο πεντάμηνης απασχόλησης 400.000 ανέργων με μισθό 427 έως 490 ευρώ

Σχέδιο πεντάμηνης απασχόλησης 400.000 ανέργων με μισθό 427 έως 490 ευρώ

Πρόγραμμα πεντάμηνης απασχόλησης στους δήμους ξεκινά ο ΟΑΕΔ για άτομα που ζουν σε νοικοκυριά χωρίς ούτε έναν εργαζόμενο. Το πρόγραμμα που εκπονήθηκε στο πλαίσιο της εφαρμογής του Σχεδίου Απασχόλησης του υπουργείου για την αντιμετώπιση της ανεργίας υποβλήθηκε στον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση.
Σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ προβλέπει τη δημιουργία θέσεων εργασίας γενικών καθηκόντων σε δήμους για χρονικό διάστημα πέντε μηνών με αμοιβή 490 ευρώ το μήνα για τους ανέργους άνω των 25 ετών και 427 ευρώ για όσους είναι κάτω των 25 ετών και «κάλυψη» των εισφορών.
Στο πρόγραμμα θα ενταχθούν άνεργοι (υποχρεωτικά εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ π.χ. ακόμη κι αν είναι σύζυγοι, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών) μέσω του συστήματος της μοριοδότησης και με συγκεκριμένα κριτήρια. και θα μπορούν να απασχοληθούν σε:
  • Έργα κοινωφελούς χαρακτήρα. Φροντίδα πάρκων και λοιπών έργων πρασίνου, αναδάσωση, δασοπροστασία και φύλαξη περιοχών υψηλού φυσικού κάλλους, καθαριότητα παράλιων περιοχών, καθαρισμοί και μικρές αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις σε ρέματα, δράσεις διατήρησης της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς κ.λπ.
  • Υπηρεσίες φροντίδας, μέριμνας ηλικιωμένων, ΑμεΑ και παιδιών κ.λπ.
  • Κοινωνικές δράσεις όπως κοινωνικά παντοπωλεία, συλλογή και διάθεση χρησιμοποιημένου ρουχισμού, ξενώνες αστέγων και κοινωνικά ιατρεία.
  • Οδική ασφάλεια μαθητών, σίτιση σε ολοήμερα σχολεία φτωχών περιοχών.

Διαβάστε Περισσότερα »

Πονηρός ο "Θηβαίος αγρότης" αλλά τον τσίμπησε το ΣΔΟΕ



Είχε φτιάξει μια “μηχανή” να εισπράττει εκατομμύρια ευρώ με το κόλπο της επιστροφής ΦΠΑ. 

Στα δίχτυα του ΣΔΟΕ έπεσε αγρότης από τη Θήβα που είχε φτιάξει μια “μηχανή” να εισπράττει εκατομμύρια ευρώ με το κόλπο της επιστροφής ΦΠΑ. 


Τα χρήματα που έβαλε στην τσέπη ο αδίστακτος καλλιεργητής έφθασαν στο αστρονομικό ποσό των 184.075.770 ευρώ. 

Όπως προκύπτει από τον έλεγχο των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών , ο αγρότης εμφανίζονταν να κατέχει μια έκταση 50.000 στρεμμάτων στην περιοχή της Θήβας.

 Όπως αποδείχθηκε ο ... τσιφλικάς αγρότης δεν είχε ούτε ένα στρέμμα και η περιοχή που ...καλλιεργούσε ήταν μόνο στα χαρτιά , όταν οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ του ζήτησαν να προσκομίσει τα μισθωτήρια συμβόλαια της έκτασης. Ο αγρότης δεν είχε να επιδείξει κανένα έγγραφο.

Τα στοιχεία των αρμοδίων Αρχών τον εμφάνιζαν να καλλιεργεί κρεμμύδια και πατάτες και τη συνολική παραγωγή την πωλούσε σε περισσότερες από 30 εταιρείες.

Ο επιτόπιος έλεγχος του ΣΔΟΕ απέδειξε ότι ο αγρότης είχε φτιάξει μια γεωργική επιχείρηση που ήταν στον αέρα , όταν του ζητήθηκε να προσκομίσει τα αντίστοιχα παραστατικά ανέφερε ότι δεν είχε να τους δώσει τίποτα.

Οι επιχειρήσεις που φέρονταν ότι συνεργάζονταν με τον τσιφλικά αγρότη του έχουν υποβάλει μηνύσεις για πλαστογράφηση του ονόματος της εταιρείας.

Σύμφωνα με το ΣΔΟΕ όλες οι συναλλαγές του 55χρόνου ήταν πλαστές ούτε ένα κρεμμύδι ή μια πατάτα δεν είχε παράγει. Πάντως ο “επιχειρηματίας” αγρότης είχε αποκτήσει ότι επιθυμεί ένας άνθρωπος. Διέθετε πολυτελή βίλα πανάκριβα αυτοκίνητα και έκανε μια πλούσια ζωή αφού μπορούσε να αποκτήσει ότι ήθελε κλέβοντας το κράτος με βάση τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών.

Τα στελέχη του ΣΔΟΕ έχουν ζητήσει το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών και των άλλων εμπλεκομένων που συμμετείχαν στην απάτη. Οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών μιλούν για μια “ομερτά” μεταξύ των μυημένων αγροτών στην απάτη των εικονικών τιμολογίων.

Το Έθνος της Τρίτης 12 Μαρτίου αποκάλυψε το κόλπο των 222,5 εκατ. Ευρώ από 48 αγρότες με την επιστροφή του ΦΠΑ. Οι έρευνες των διωκτικών Αρχών έφεραν στην επιφάνεια πακτωλό “μαύρου χρήματος” με αδήλωτα εισοδήματα , και εικονικά πλαστά τιμολόγια. 

Οι αγρότες καρπώθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από την παράνομη είσπραξη του ΦΠΑ και του φόρου πετρελαίου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αγρότης ήταν στη λίστα με τους 48 καλλιεργητές όπως έδειξε η έρευνα του ΣΔΟΕ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δωρεάν φρούτα σε 364.665 μαθητές, καθημερινά, με λεφτά της ΕΕ

Δωρεάν φρούτα και φρουτοσαλάτα σε 364.665 μαθητές, καθημερινά, με λεφτά της ΕΕ

Ξεκίνησε η υλοποίηση του προγράμματος του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τη δωρεάν διανομή φρούτων σε 364.665 μαθητές, 3.522 δημοτικών σχολείων.
Το πρόγραμμα υλοποιείται με χρήματα της Ευρωπαϊκής Ενωσης και προβλέπει διανομή έτοιμης φρουτοσαλάτας μ αλλά και φρούτων.
Ο στόχος του υπουργείου είναι καταρχάς να καλύψει τις ανάγκες οικογενειών σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία αλλά και να εκπαιδεύσει τους μαθητές στην υγιεινή διατροφή.

Διαβάστε Περισσότερα »

Καράμπελας:"Μετάνιωσα Sorry" - "Έκανα λάθος"

ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΜΑΖΕΨΕΙ........

"Μετάνιωσα" ο  Καράμπελας για το θέμα Κασιδιάρη

«Έκανα λάθος. Ήθελα να περάσω με τη στάση μου άλλο μήνυμα. Ό,τι δηλαδή, δεν αρκεί μια καταδίκη στο ακροατήριο, αλλά χρειάζεται και συνολικά η καταδίκη της κοινωνίας», δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Καράμπελας για την ψήφο του – εκτός κομματικής γραμμής - κατά της άρσης ασυλίας του Ηλία Κασιδιάρη της Χρυσής Αυγής για το χαστούκι στη Λιάνα Κανέλλη.

Ο βουλευτής που έσπευσε στη Βουλή είπε στους δημοσιογράφους ότι «όλες οι μέχρι σήμερα δηλώσεις μου και η στάση μου είναι στάση καταδίκης των φαινομένων της βίας».

Είπε ακόμη ότι «αν ψήφιζε τώρα, θα ψήφιζε διαφορετικά» και πρόσθεσε ότι παίρνει επάνω του «το κομματικό φάουλ».

Στην ερώτηση δημοσιογράφου αν στον κ. Καράμπελα ζητήθηκε από τη ΝΔ ανασκευάσει, ο βουλευτής απάντησε: «Όχι ήρθα εδώ να σας εξηγήσω γιατί έγινε μπέρδεμα».


Διαβάστε Περισσότερα »

Πάνω από 500.000 οι «τυχεροί» του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας


Ορίστηκαν τα κριτήρια των δικαιούχων και οι παροχές για το 2013

Περισσότεροι από 500.000 δικαιούχοι του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας εντάσσονται στα προγράμματα του 2013, με απόφαση του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, με την οποία ρυθμίζονται, επίσης οι παροχές, καθώς οι προϋποθέσεις και τα κριτήρια επιλογής των «τυχερών».

Συγκεκριμένα εντάσσονται:

-Στο πρόγραμμα επιδοτούμενου κοινωνικού τουρισμού 6ήμερων διακοπών (5 διανυκτερεύσεις) 120.000 άτομα.

-Στο πρόγραμμα 3ήμερων εκδρομών 10.000 άτομα.

-Στο πρόγραμμα δωρεάν παροχής εισιτηρίων θεάτρων 100.000 άτομα.

-Στο πρόγραμμα δωρεάν παροχής βιβλίων 300.000 άτομα.

Προϋποθέσεις συμμετοχής στα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού διακοπών, εκδρομών, δωρεάν παροχής βιβλίων και εισιτηρίων θεάτρων έτους είναι οι εξής:

- Οι δικαιούχοι να είναι οι συμμετέχοντες συνταξιούχοι του ΟΓΑ ή συνταξιούχοι του Λογαριασμού Ανασφάλιστων Υπερηλίκων του άρθρου 1 του ν. 1296/1982 (ΦΕΚ 128Α), όπως ισχύει.

- Να είναι ασφαλισμένοι του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης Αγροτών και να είναι ασφαλιστικά ενήμεροι κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης, ή να είναι μέλη των οικογενειών των ανωτέρω προσώπων, έμμεσα ασφαλισμένα στον ΟΓΑ.

- Να είναι κάτοχοι βιβλιαρίου υγείας σε ισχύ κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης.

Στην υπουργική απόφαση διευκρινίζεται ότι δικαιούχοι αυτών των κατηγοριών, που κάνουν χρήση μιας από τις προαναφερόμενες παροχές το έτος 2013, δεν δικαιούνται δεύτερη παροχή μέσα στο ίδιο έτος, εκτός αυτών της δωρεάν παροχής βιβλίων και εισιτηρίων θεάτρων.

Στα προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού Διακοπών και Εκδρομών θα περιληφθούν οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ, οι συνταξιούχοι του Λογαριασμού Ανασφάλιστων Υπερηλίκων και οι ασφαλισμένοι του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης Αγροτών του ΟΓΑ που είναι ασφαλιστικά ενήμεροι, κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης.

Σε περίπτωση που εκδηλωθεί ενδιαφέρον από αριθμό δικαιούχων πέραν του οριζομένου στο άρθρο 1 της παρούσης, ως κριτήριο επιλογής καθορίζεται η κλήρωση.

Δικαίωμα συμμετοχής στα προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού και Εκδρομών έχουν και οι σύζυγοι των δικαιούχων που θα επιλεγούν να συμμετάσχουν στα αντίστοιχα προγράμματα, εφόσον έχουν υποβάλει αίτηση συμμετοχής καθώς και τα έμμεσα ασφαλισμένα στον ΟΓΑ μέλη των οικογενειών τους.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΛΙΠ ΤΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΣΤΗ ΓΙΟΥΡΟΒΙΖΙΟΝ

Στη δημοσιότητα δόθηκε το βίντεο κλιπ του τραγουδιού «Alcohol is free» του Αγάθωνα και των Koza Mostra
που θα εκπροσωπήσει τη χώρα στο διαγωνισμό της Eurovision στο Μάλμε της Σουηδίας.

Οι ετοιμασίες για τη Eurovision μπαίνουν στην τελική ευθεία και ο Αγάθωνας με τους Koza Mostra παρουσιάζουν το βίντεο που θα είναι η εικόνα της χώρας μέχρι τη διεξαγωγή του διαγωνισμού.

Διαβάστε Περισσότερα »

«Πολιτικό φάουλ» Καράμπελα-Ψήφισε όχι στην άρση της ασυλίας του Κασιδιάρη

Πρόβλημα στους κόλπους της ΝΔ προκαλεί το «όχι» βουλευτών του κόμματος κατά την ψηφοφορία για άρση της ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη.
Οι τρεις ψήφοι «κατά» της άρσης της ασυλίας του κ. Κασιδιάρη, που καταγράφηκαν στην πρωινή ψηφοφορία, ήταν του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Μ.Κεφαλογιάννη, του υφυπουργού Αθλητισμού και βουλευτή Α” Θεσσαλονίκης της ΝΔ Γ.Ιωαννίδη καθώς και του βουλευτή Βοιωτίας του κόμματος Γ.Καράμπελα.
Ο Μ.Κεφαλογιάννης σε δηλώσεις του προς τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες αιτιολόγησε τη στάση του λέγοντας ότι επέλεξε την αρνητική ψήφο ώστε να δώσει στον κ. Κασιδιάρη «την ευκαιρία να ζητήσει συγγνώμη μέσα στη Βουλή κάτι που δεν έκανε εδώ και μήνες», ενώ προσέθεσε ότι «αν η ψήφος του παρεξηγείται ως άφεση αμαρτιών, τότε ασφαλώς και δεν είναι».
Ερωτηθείς αν ήταν συνειδητή η στάση του απάντησε ότι«συνειδητή είναι η πράξη καταδίκης, συνειδητή δεν είναι η πράξη της ψήφου».
Έσπευσε επίσης να δηλώσει ότι «η ΝΔ καταδικάζει τη βία από όπου και αν προέρχεται, από τα άκρα δεξιά και από τα άκρα αριστερά».
Πάντως, κύκλοι της ΝΔ «άδειαζαν» τον κ. Κεφαλογιάννη υπογραμμίζοντας ότι η στάση του κόμματος ήταν κατηγορηματικά αντίθετη και ξεκάθαρη κατά της πράξης του βουλευτή της Χρυσής Αυγής.
Από τη Νέα Δημοκρατία επισημάνθηκε ότι η θέση του κόμματος είναι καθαρή και σαφής απέναντι στο θέμα και καταγράφηκε και κατά τη συζήτηση που προηγήθηκε στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή, αλλά και στην ψηφοφορία στην Ολομέλεια, της οποίας το αποτέλεσμα ήταν συντριπτικά υπέρ της άρσης ασυλίας του κ. Κασιδιάρη.
«Έκανα λάθος. Ήθελα να περάσω με τη στάση μου άλλο μήνυμα. Ό,τι δηλαδή, δεν αρκεί μια καταδίκη στο ακροατήριο, αλλά χρειάζεται και συνολικά η καταδίκη της κοινωνίας» δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ Γ.Καράμπελας για την ψήφο του κατά της άρσης ασυλίας του Ηλία Κασιδιάρη. 
Μιλώντας στους δημοσιογράφους είπε ότι «όλες οι μέχρι σήμερα δηλώσεις μου και η στάση μου είναι στάση καταδίκης των φαινομένων της βίας».
Είπε ακόμη ότι «αν ψήφιζε τώρα, θα ψήφιζε διαφορετικά» και πρόσθεσε ότι παίρνει επάνω του το κομματικό φάουλ.
Στην ερώτηση δημοσιογράφου αν στον κ. Καράμπελα ζητήθηκε από τη ΝΔ ανασκευάσει, ο βουλευτής απάντησε: «Όχι, ήρθα εδώ να σας εξηγήσω γιατί έγινε μπέρδεμα».
Ο Γιάννης Ιωαννίδης δήλωσε: «εκ παραδρομής στην ονομαστική ψηφοφορία για την άρση της ασυλίας του βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη ψήφισα “όχι’, ενώ έχοντας ιδία γνώμη του επεισοδίου, σαφέστατα η πρόθεσή μου ήταν να ψηφίσω “ναι’.»
Τέλος, σχολιάστηκε και το «παρών» που επέλεξε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δ.Κρεμαστινός, ο οποίος ερωτηθείς δήλωσε ότι προσήλθε στο τέλος της ψηφοφορίας για τις άρσεις των ασυλιών του κ. Κασιδιάρη και του βουλευτή της ΝΔ Μ.Ταμήλου και «δεν γνώριζε το θέμα».
Η ψηφοφορία για την άρση της ασυλίας των βουλευτών είναι φανερή, ονομαστική ψηφοφορία, και στο κάθε ψηφοδέλτιο εκείνος που ψηφίζει αναγράφει το όνομά του.siriosfm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Απεσταλμένος της Μέρκελ, ο Ρεχάγκελ...



Τον Ότο Ρεχάγκελ επιστρατεύει η Άγκελα Μέρκελ που τον στέλνει στην Αθήνα, στα τέλη Μαρτίου, ώστε να συμβάλει στην ... αποκατάσταση των ελληνογερμανικών σχέσεων αλλά και να ενισχύσει τον ελληνικό τουρισμό.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild, που επικαλείται η Deutsche Welle, ο κ. Ρεχάγκελ ανταποκρίθηκε στην επιθυμία της καγκελαρίου, η οποία επιδιώκει να στηρίξει την ελληνική αναπτυξιακή προσπάθεια και να βελτιώσει τις σχέσεις των δύο λαών. Κατά την παραμονή του στην Αθήνα, ο Γερμανός προπονητής θα γίνει δεκτός τόσο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, όσο και από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

«Από το 2004 που κέρδισε το Euro, θεωρείται ήρωας», επισημαίνει η εφημερίδα, ενώ ο ίδιος ο κ. Ρεχάγκελ, σε δηλώσεις του στην Bild, τονίζει ότι το ζήτημα έθιξε όχι μόνο η κ. Μέρκελ, αλλά και ο πρόεδρος της Γερμανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Βόλφγκανγκ Νίρσμπαχ, ο οποίος τον παρακάλεσε να βοηθήσει.

«Θα το κάνω ευχαρίστως, επειδή γνωρίζω ότι το όνομά μου στην Ελλάδα έχει θετική εικόνα. Ας μην ξεχνούμε ότι το 2004 κερδίσαμε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου. Αυτό δεν το πίστευε κανείς τότε, αλλά τα καταφέραμε. Για αυτό θέλω να ενθαρρύνω τους φίλους μου στην Ελλάδα», επισημαίνει ο Ότο Ρεχάγκελ.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ