Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Κλείνει το Πανεπιστημιακό Τμήμα Λιβαδειάς-Δεν είχαν αποτέλεσμα οι κινητοποιήσεις


pan1Οριστικοποιείται η κατάργηση του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας, με βάση το νέο ακαδημαϊκό χάρτη που έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Παιδείας.
Η εξέλιξη αυτή, που ήταν αναμενόμενη, έχει ως συνέπεια να μπει λουκέτο στο Τμήμα Οικονομικής Περιφερειακής Ανάπτυξη της Λιβαδειάς που μεταφέρεται στο Πάντειο Πανεπιστήμιο στην Αθήνα.

Η σχολή Βιοϊατρικής θα παραμείνει στη Λαμία και θα ανήκει πλέον στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
Με βάση το νέο Ακαδημαϊκό Χάρτη όπως διαμορφώθηκε με το σχέδιο «Αθηνά», θα κληθούν οι υποψήφιοι των Πανελληνίων Εξετάσεων να επιλέξουν τμήματα, ανάμεσα σε 405 Πανεπιστημιακά Τμήματα και ΤΕΙ έναντι 534 τμημάτων πριν την εφαρμογή του σχεδίου «Αθηνά».
Ο αριθμός των τμημάτων τα οποία καταργήθηκαν ή συγχωνεύτηκαν ανέρχονται σε 129 ενώ σε μεταβατικότητα, δηλαδή σε λειτουργία έως την αποφοίτηση των εισαχθέντων 2012-2013, τίθενται 26 τμήματα.
Ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος χαρακτήρισε το νέο Ακαδημαϊκό Χάρτη ως ένα αποφασιστικό βήμα διόρθωσης των παθογενειών με στόχο την αναβάθμιση της δημόσιας Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Συνεχίζοντας, είπε ότι ο Χάρτης λογοδοτεί σε επιστημονικά και αναπτυξιακά κριτήρια, απαντά στις προσδοκίες της νέας γενιάς για πτυχία με αντίκρισμα και έχει σημαντικό δημοσιονομικό όφελος για τη χώρα, σε μια περίοδο βαθειάς οικονομικής κρίσης.
Η τελική πρόταση, πρόσθεσε, ελαχιστοποιεί το κόστος για την ελληνική οικογένεια, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνει η ελληνική κοινωνία.
Τέλος, σύμφωνα με τον υπουργό, ο νέος Χάρτης είναι αποτέλεσμα της μέγιστης εφικτής σύνθεσης και συναίνεσης όλων των συμμετασχόντων στη διαβούλευση, καθώς ενσωματώνει όλες τις δημιουργικές και τεκμηριωμένες προτάσεις, οι οποίες κατατέθηκαν από τα Ιδρύματα, τα Κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση, αλλά και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.siriosfm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

"OXI": Η Κύπρος έγραψε πάλι Ιστορία - Ο πρώτος λαός που έσπασε τις ευρω-αλυσίδες

Με 36 ψήφους κατά και 19 "λευκές" (του κυβερνώντος κόμματος) η Κύπρος δια της Βουλής της είπε το μεγάλο "ΟΧΙ" και
μπαίνει πάλι στην εθνική πρωτοπορεία δείχνοντας τον δρόμο που πρεπει να ακολουθήσει και η Ελλάδα. Είναι ο πρώτος λαός που απορρίπτει τις επιταγές της τρόικα.

Ο Β.Πούτιν σε δήλωσή του πριν από λίγο και με παρόντα στην Μόσχα τον Κύπριο υπουργό Οικονομικών Μ.Σαρρή, δήλωσε ότι "Κάποιοι πίστεψαν ότι μπορούσαν να κάνουν παιχνίδι και η Ρωσία να χάσει. τους πληροφορών ότι η Ρωσία θα κερδίσει"!

Την ίδια στιγμή σχέδιο για να περάσει η Λαϊκή Τράπεζα ( CPB) που έχει την μεγαλύτερη έκθεση με 9 δισ. ευρώ στα χέρια ομάδας Ρώσων επιχειρηματιών και τα ελληνικά υποκαταστήματα να περάσουν στην ελληνική πλευρά επεξεργάζεται η κυπριακή κυβέρνηση, αλλά δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι κάποιος νέος ιδιοκτήτης θα δεχόταν αυτό το ελληνικό "φιλέτο" να παραχωρηθεί σε οποιονδήποτε ελληνικο τραπεζικο όμιλο.

Ο Ρώσος μεγιστάνας Ντιμίτρι Ριμπόροβλεφ που κατέχει ήδη το 10% της Κύπρου να συμμετάσχει στην αύξηση κεφαλαίου της Κύπρου με 1- 1,5 δισ. Τα μισά από τα 5,5 δισ. είναι υποχρεώσεις της Λαϊκής. Προσφέρονται ως bonus τίτλοι των κοιτασμάτων φυσικού αερίου.

Επίσης υπάρχει και ένα δεύτερο πλάνο με εσωτερική δανειοδότηση μεταξύ των καταθετών με επιτόκιο 2,5%. Πάντως η Κύπρος είναι έτοιμη ακόμα και να διακόψει τη χρηματοδοτική στήριξη μέσω των προγραμμάτων ELA στις κυπριακές τράπεζες.

Σε ότι αφορά την ελληνική πλευρά η αντιμετώπιση της Κύπρου είναι τραγική. Όχι απλώς πρόδωσαν για άλλη μια φορά την Κύπρο, τα ξημερώματα του Σαββάτου, αλλά η σιωπή της κυβέρνησης Σαμαρά είναι εκκωφαντική την ώρα που η Κύπρος λέει και πάλι "ΟΧΙ".

Ακόμα και ο Α.Τσίπρας δείχνει "σκληρός πατριώτης" μπροστά στην ανυπαρξία της κυβέρνησης.

Την ίδια στιγμή ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας, μπροστά στις κλειστά υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών και την αδυναμία των Ελλήνων καταθετών να αποκτήσουν πρόσβαση στις οικονομίες τους μιλά για "απορρόφηση" ξένης περιουσίας που χρειάζεται την έγκρση του ιδιοκτήτη, φυσικά για να συμβεί.

Στην Κύπρο, ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου, Μάριος Αναστασίου, ανέφερε στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών ότι οποιοδήποτε «κούρεμα» στις καταθέσεις ξένων τραπεζών σημαίνει καταστροφή. Υποστήριξε ότι 25 από τις 26 διεθνείς τράπεζες δραστηριοποιούνται στην Κύπρο υπό τη μορφή παραρτήματος και με διαφορετικό καθεστώς. Και σημείωσε ότι μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου θα «βάλουν λουκέτο» τέτοια υποκαταστήματα διεθνών τραπεζών στο νησί.

Ο κ. Αναστασίου υποστήριξε ότι το νομοσχέδιο είναι αντισυνταγματικό, σημειώνοντας ότι, παρότι μπαίνουν στο ίδιο «καλάθι» όλες οι τράπεζες, οι επιπτώσεις στις διεθνείς τράπεζες θα είναι μεγαλύτερες από τις κυπριακές.

Εκ μέρους του Συνδέσμου Κυπριακών Τραπεζών τονίσθηκε ότι η μη ψήφιση του νομοσχεδίου θα επιφέρει δραματικές επιπτώσεις στο τραπεζικό σύστημα και στην οικονομία της χώρας. Παράλληλα ζητήθηκε να περιληφθούν στο νομοσχέδιο και ασφαλιστικές δικλίδες για νομική κάλυψη των τραπεζών και των μελών των διοικητικών συμβουλίων σε σχέση με την εφαρμογή της νομοθεσίας. Όπως αναφέρθηκε, παρόμοια πρόνοια περιλήφθηκε και στο νόμο για κρατικοποίηση της Λαϊκής Τράπεζας

Διαβάστε Περισσότερα »

Μεταγωγικό της RAF γεμάτο χρήματα στέλνει η Βρετανία στην Κύπρο

Μεταγωγικό της RAF γεμάτο χρήματα στέλνει η Βρετανία στην Κύπρο

Την απόφαση να στείλει ένα στρατιωτικό αεροσκάφος γεμάτο με χρήματα στην Κύπρο πήρε η βρετανική κυβέρνηση, προκειμένου να μπορούν να εξυπηρετηθούν οι στρατιώτες που βρίσκονται στη χώρα.
Το αεροσκάφος είναι φορτωμένο με 1 εκατομμύριο ευρώ σε μετρητά για τους Βρετανούς στρατιώτες οι οποίοι σταθμεύουν στο νησί, για την περίπτωση που σταματήσουν να λειτουργούν τα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης και οι χρεωστικές κάρτες.
«Μία πτήση της RAF αναχώρησε σήμερα το απόγευμα μεταφέροντας 1 εκατομμύριο (ευρώ) για κάθε ενδεχόμενο, ώστε να χορηγηθούν στο στρατιωτικό προσωπικό και τις οικογένειές τους που έχουν να πληρώσουν δάνεια, εφόσον σταματήσουν να λειτουργούν εντελώς τα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης και οι χρεωστικές κάρτες» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας.

Διαβάστε Περισσότερα »

To ίδιο πακέτο τσιγάρα: 3.40 στην Ελλάδα, 1.20 στην Αλβανία!


Μας το έλεγαν περιπτερούχοι στην Ηγουμενίτσα. Το ίδιο πακέτο τσιγάρα πωλείται 3.40 στην Ελλάδα και 1.20 στην Αλβανία. Η διαφορά των 2.20 ευρώ, που οφείλεται; Όχι στο νόμισμα, αλλά στους φόρους. Όπως μας εξήγησαν το δικό τους κέρδος από την πώληση τσιγάρων είναι ελάχιστο και στην καλύτερη περίπτωση μπορεί να φτάσει έως τα 0.23 λεπτά. Το κράτος όμως από ένα πακέτο τσιγάρα κερδίζει πάνω από δύο ευρώ. Αν σκεφτεί κανείς πόσοι καπνίζουν στην Ελλάδα και πόσα πακέτα τσιγάρα πωλούνται καθημερινά, είναι εύκολο να συμπεράνει πόσα κερδίζει το κράτος. Και, όμως, σ' αυτή τη χώρα έχουμε μεγάλη οικονομική κρίση...

synpeka.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ράδιο Αρβύλα για το κούρεμα: Αν είσαι καταθέτης σε bank κυπριακήν [βίντεο]

ΔΙΑΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΒΙΟΛΑΡΗ ΚΑΙ ΤΑ ΡΙΑΛΙΑ
Από μία διαφορετική σκοπιά είδαν το κούρεμα των καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες οι συντελεστές του Ράδιο Αρβύλα και με τη χιουμοριστική διάθεση που τους διακρίνει ετοίμασαν ένα βίντεο όπου έχουν διασκευάσει το τραγούδι του Μιχάλη Βιολάρη «Τα ριάλια».

Οι στίχοι που έχουν γράψει αναφέρουν μεταξύ άλλων «Αν είσαι καταθέτης σε bank κυπριακήν. Το Γιούρογκρουπ στα παίρνει, η χώρα να σωθεί»,

Διαβάστε Περισσότερα »

«Καθημερινή»: Στην Κύπρο γίνεται πόλεμος Ευρώπης - Ρωσίας για το φυσικό αέριο

«Καθημερινή»: Στην Κύπρο γίνεται πόλεμος Ευρώπης - Ρωσίας για το φυσικό αέριο


«Σε νέα ευρωρωσική διένεξη έχει μετατραπεί η απόφαση του Eurogroup για την Κύπρο» ισχυρίζεται σε άρθρο της η εφημερίδα «Καθημερινή» και εξηγεί ότι η Ευρώπη προσπαθεί να απαγκιστρώσει την Κύπρο από τη Ρωσία γιατί ο πόλεμος είναι ενεργειακός. «Αυτή τη φορά δεν έχουμε να κάνουμε με κάποιο από τα παραδοσιακά θέματα τριβής αλλά με το συσσωρευμένο στη Μεγαλόνησο ρωσικό πλούτο, στον οποίο πλέον επιβάλλεται φορολόγηση, έπειτα από προνομιακό καθεστώς δεκαετιών. Τουλάχιστον για «φορολόγηση» μιλά το Βερολίνο και οι Ευρωπαίοι. Ο επικεφαλής του Eurogroup κ. Ντάισελμπλουμ κάλεσε χτες την Κύπρο να προχωρήσει στο αυτονόητο «ευρωπαϊκό κεκτημένο». δηλαδή στη διασφάλιση των καταθέσεων έως του ποσού των 100.000 ευρώ. Ο δε υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σήμερα ήταν σαφής: αν δεν φορολογηθούν αυτοί που επενδύουν με προνομιακό καθεστώς, ουσιαστικά θα είναι οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι που θα πρέπει να χρηματοδοτήσουν ξένες επενδύσεις, κάτι που «θα ήταν ανεύθυνο». Αλλά η Μόσχα το βλέπει αλλιώς. Σαν μία «αναγκαστική απαλλοτρίωση», όπως την χαρακτήρισε πριν λίγο ο απεσταλμένος της Ρωσίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση Βλαντίμιρ Σιζιόφ, ο οποίος διέβλεψε και κίνδυνο συνολικής κατάρρευσης του κυπριακού τραπεζικού συστήματος. Ή σαν μία κατάσχεση ξένων χρημάτων, όπως την χαρακτήρισε ο ίδιος ο πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος μάλιστα έδωσε και σαφές στίγμα για αναθεώρηση των σχέσεων της Μόσχας με τη Λευκωσία, αφού «τα χρήματά μας πρέπει να βρίσκονται κυρίως σε ρωσικές τράπεζες». Εδώ ακριβώς φαίνεται ότι βρίσκεται και η ουσία της αντιπαράθεσης: η αύξηση - και, αντιστρόφως, η μείωση - της επιρροής των ισχυρών πάνω στην Κύπρο. Η μαρτυρική Μεγαλόνησος, λόγω της γεωγραφικής της θέσης στη «συνάντηση» τριών ηπείρων, ανέκαθεν βρισκόταν σε έναν τέτοιο άχαρο ρόλο που ιστορικά προφανώς της έχει στοιχίσει. Τώρα, υπάρχει πλέον στον ορίζοντα κάτι ακόμη πιο συγκεκριμένο: η προοπτική να καταστεί η Κύπρος παραγωγός, εξαγωγέας, προμηθευτής φυσικού αερίου, με δεδομένα τα βεβαιωμένα κοιτάσματα που πρόκειται να αναπτυχθούν παράλληλα προς εκείνα του Ισραήλ. Θα μπει, δηλαδή, η Κύπρος σε έναν βαθμό - ποιόν βαθμό θα το δείξει το μέλλον - στο πεδίο προνομιακής, έως τώρα, δράσης της Ρωσίας, η οποία αποτελεί τον βασικότερο προμηθευτή φυσικού αερίου στη Γηραιά Ήπειρο. Μία Κύπρος «προσδεδεμένη» στο ρωσικό άρμα είναι σαφές ότι θα διευκόλυνε τη Μόσχα, αλλά θα έθετε σε κίνδυνο την προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ενεργειακή απεξάρτηση από τη Ρωσία. Και δεν είναι τυχαία η σημερινή δήλωση της καγκελαρίου Μέρκελ: η Κύπρος πρέπει να διαπραγματευθεί μόνο με την Τρόικα, όταν στο προσκήνιο βρίσκεται, μεταξύ άλλων, η επαναδιαπραγμάτευση όρων του δανείου από τη Ρωσία. Δεν είναι, εν τέλει, μόνο τα δεκάδες - για κάποιους - δισεκατομμύρια των ρωσικών καταθέσεων στην Κύπρο, τα οποία κουρεύθηκαν ήδη κατά 2,5 δισ., αν ευσταθούν οι υπολογισμοί του Forbes. Είναι ένα ευρύτερο γεωπολιτικό θέμα που ξεφεύγει προφανώς από τα δημοσιονομικά της Κύπρου - μεγέθους ασήμαντου, πραγματικά, για την Ευρωζώνη» καταλήγει το άρθρο
Διαβάστε Περισσότερα »

"Ξαναζωντάνεψε το "Ντιβάνι"στο Νεοχώρι-Βίντεο

Μέσα σε εορταστικό κλίμα και υπό τους ήχους του κλαρίνου αναβίωσε μετά απο 55 χρόνια το παλιό έθιμο του Νεοχωρίου "Ο Χορός στο Ντιβάνι"Ήταν μία ευκαιρία οι μεγαλύτεροι σε ηλικία να θυμηθούν και οι νεότεροι να μάθουν τον τρόπο ζωής των προγόνων μας.Να σημειώσουμε ότι η ιδέα και η υλοποίηση της αναβίωσης του εθίμου ανήκει στον Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Νεοχωρίου οι "ΕΝΝΕΑ ΜΟΥΣΕΣ" .Τον χορό άνοιξε το ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ  χορευτικό της Καλλιθέας Θηβών με Αρβανίτικους και Ρουμελιώτικους χορούς.Το γλέντι και ο χορός κράτησε  μέχρι αργά το απόγευμα και ξεφύγαμε για λίγο έστω από την σκληρή πραγματικότητα.  Oι γυναίκες του χωριού μας έκαναν τις παραδοσιακές τους πίτες, τα  γλυκά τους,και τα πρόσφεραν στον κόσμο.Τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση ο Δήμαρχος Αλιάρτου κ.Ντασιώτης, ο αντιδήμαρχοςκ.Μαλέσης, και δημοτικοί σύμβουλοι.Συγχαρητήρια στο Χορευτικό της Καλιθέας Θηβών,ηταν πραγματικά ενα ζωντανό και με πολύ κέφι χορευτικό που μας ξεσήκωσε,και στο Viotiashop.gr την διαδικτυακή πύλη της Βοιωτίας
για την ζωντανή μετάδοση και το βίντεο

Εμείς σαν Permissospress ευχόμαστε να συνεχίσουν με τον ίδιο ρυθμό την αναζήτηση και αναβίωση των παλιών και χαμένων εθίμων του χωριού μας, έτσι ώστε να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι....

ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ
ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
Permissospress
























ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Συννεφιά με άνοδο τη θερμοκρασίας και μεταφορά σκόνης από την Αφρική

Συννεφιά με άνοδο τη θερμοκρασίας και μεταφορά σκόνης από την Αφρική

Βροχερή και ζεστή προβλέπεται η δεύτερη μέρα της Σαρακοστής, αφού σήμερα Τρίτη, θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές στα βορειοδυτικά και η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο, ενώ οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική.
Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις, που τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά αυξημένες, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα αναπτυχθούν νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 2 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
Στα Νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες στα βορειοδυτικά ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου
Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις που τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους αυξημένες, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 18 βαθμούς Κελσίου
Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
Στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και γρήγορη βελτίωση, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου

Διαβάστε Περισσότερα »

Καρναβάλι Ορχομενός 2013-ΒΙΝΤΕΟ με τη ματιά του Viotiashop.gr


Όπως μας είχαν προαναγγείλει ο Ορχομενός με 12 τεράστια άρματα εντυπωσίασαν πολλές χιλιάδες κόσμο. Πολλοί οι καρναβαλιστές, πολλά τα άτομα, πολλοι οι επισκέπτες, πολύ η αγάπη των ανθρώπων του Ορχομενού για τον τόπο τους. Δίνουν την ψυχή τους πάνω από 5 μήνες για να μας παρουσιάσουν αυτό το υπέροχο εντυπωσιακό θέαμα. Το viotiashop για δεύτερη χρονιά δίπλα στους ανθρώπους που συμμετέχουν στην οργάνωση του Καρναβαλιού, μαζί τους από τις αρχές του φθινοπώρο , ξέρουμε την αγωνία που περνούν και πόσα μερόνυχτα περνούν στους χώρους εργασίας του Καρναβαλιού. Σας είχαμε παρουσιάσει πριν μέρες την πρόσκλησή τους  το κάλεσμα σε αυτό το φαντασμαγωρικό γεγονός, και ο κόσμος ανταποκρίθηκε, και το viotiashop πάλι εδώ, αυτή τη φορά με ζωντανή κάλυψη του γεγονότος, με πλούσιο φωτογραφικό υλικό και με ένα βίντεο με όλο το καρναβάλι που θα σας το παρουσιάσουμε τις επόμενες ημέρες. Προς το παρόν απολαύστε μικρά αποσπάσματα από το κέφι του κόσμου, την διασκέδαση που έδωσαν μία ανάσα αισιοδοξίας στον κόσμο της Βοιωτίας και όχι μόνο, απολαύστε στιγμές από το καύσιμο του Καρναβαλιού και σε αναμονή ΟΛΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ.
Συγχαρητήρια παιδιά, συγχαρητήρια και σε όλους τους χορηγούς σας που σας βοήθησαν να πραγματοποιήσετε αυτό που αγαπάτε και οργανώνετε χρόνια τώρα.
Και του χρόνου να είσαστε καλά, με πολύ αγάπη από το viotiashop.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΦΩΤΟ - Παιδί ψάχνει για φαγητό στα σκουπίδια


ΦΩΤΟ - Παιδί ψάχνει για φαγητό στα σκουπίδια



Παιδάκι «βουτάει» μέσα στον κάδο απορριμμάτων προκειμένου να βρει κάτι για φαγητό.
Δίπλα του ο πατέρας του μαζεύει τα αποφάγια που έχουν πέσει από τον κάδο ή ό,τι μπορεί να χρησιμοποιήσει για να «χορτάσει τη πείνα» τη δική του και της οικογένειάς του.
"Είναι η πολλοστή φορά που βλέπουμε τέτοιες εικόνες στα Τρίκαλα, ωστόσο προσέξτε ότι ακριβώς από δίπλα περνά συνέχεια κόσμος, αυτοκίνητα, σχεδόν σαν να μην… συμβαίνει τίποτα!", γράφει το Trikalavoice.gr.

Πηγή: trikalavoice.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανακοινωση Περιφερειας Στερεας Ελλαδας για το «ΑΡΔΕΥΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΕΛΑΙΩΝΑ ΑΜΦΙΣΣΑΣ»

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας – Τμήμα Δομών Περιβάλλοντος,
Διευθύνουσα Υπηρεσία του Έργου «ΑΡΔΕΥΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΕΛΑΙΩΝΑ ΑΜΦΙΣΣΑΣ» με σκοπό την απρόσκοπτη εκτέλεση των εργασιών του υπόψη έργου, ενημερώνει ότι για τον Μήνα Μάρτιο, προγραμματίζονται εργασίες στα τμήματα που εμφανίζονται στην συνημμένη αεροφωτογραφία και συγκεκριμένα στις ευρύτερες περιοχές  «ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΕΛΑΙΩΝ», «ΚΑΚΑΝΟΥ», «ΜΕΛΙΣΣΙ» και «ΡΕΝΤΙΝΙΑ» αρμοδιότητας Τ.Ο.Ε.Β. Άμφισσας
Διαβάστε Περισσότερα »

Σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Θήβα θα μιλήσει ο Γ. Μηλιός



miliosΣε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Θήβας με θέμα την πρόταση του κόμματος για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, θα μιλήσει ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής, βουλευτής και καθηγητής του Μετσόβιου Πολυτεχνείου Γιάννης Μηλιός. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22 Μαρτίου στις 7 το απόγευμα, στο Συνεδριακό Κέντρο της Θήβας.siriosfm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Το έθιμο του Βλάχικου Γάμου στη Θήβα - 2013-Βίντεο

Με την έκπληξη του Δημάρχου Θηβαίων κ.Σπύρου Νικολάου να ντυθεί Βλάχος, αναβίωσε και φέτος το έθιμο του Βλάχικου Γάμου στη Θήβα.
Τη Κυριακή το μεσημέρι, οι Καπεταναίοι με τα νταούλια και τις πίπιζες "γέμισαν" τους δρόμους της πόλης, καθώς το έθιμο θέλει να περνούν από τα σπίτια των Βλάχων και να τους μαζεύουν έναν, έναν, πραγματοποιώντας ένα μικρό γλέντι στο σπίτι του κάθε βλάχου.

Στην συνέχεια αφού οι παρέες των βλάχων συγκέντρωσαν τα μπουλούκια τους μεταφέρθηκαν στην πλατεία και στον πεζόδρομο της Θήβας, όπου γλέντησαν μέχρι αργά το βράδυ.

Την Καθαρά Δευτέρα πρωί, πρωί, μαζεύτηκαν πάλη στον πεζόδρομο ανάβοντας φωτιές και ανταλλάσσοντας ευχές μεταξύ τους, αλλά και με τους επισκέπτες που ήρθαν από όλη την Ελλάδα να δουν το έθιμο. Η ευχή που κυριαρχεί αυτές τις μέρες στη Θήβα είναι: «Και του χρόνου όλοι στο μέτρο» που σημαίνει να έχουμε υγεία και όταν του χρόνου θα συναντηθούμε με το καλό να  μην λείπει κανείς.

Με τα απαραίτητα σαρακοστιανά εδέσματα άφθονο κρασί και πολύ χορό συνέχισαν μέχρι τη μια το μεσημέρι και στην συνέχεια μεταφέρθηκαν στην Αγία Τριάδα, ένα γραφικό ξωκλήσι στις παρυφές της πόλης όπου το έθιμο θέλει να γίνονται τα αρραβωνιάσματα.

Στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στην οδό Πινδάρου όπου διεξάγεται ο διάλογος μεταξύ συμπεθέρων. Πρόκειται για ένα διάλογο "παζάρι", καθώς ο Πατέρας του Γαμπρού ζητά από τον Πατέρα της Νύφης περισσότερη προίκα προκείμενου να γίνει ο Γάμος, αφού έχει γίνει γνωστό ότι η Νύφη είναι "πατημένη".

Αφού τα βρήκαν οι συμπέθεροι και έγινε ο Γάμος, το κέφι και ο χορός συνεχίστηκε μέχρι αργά το βράδυ στην πλατεία και τον πεζόδρομο της Θήβας.

Παρά την οικονομική κρίση μου μαστίζει την χώρα ο κόσμος που ήρθε και φέτος ξεπέρασε κάθε προσδοκία, διασκεδάζοντας με την καρδιά του στο δημοφιλή έθιμο του Βλάχικου Γάμου της Θήβας.


Να είστε όλοι καλά και του χρόνου όλοι στο μέτρο!
thiva-nikolas.blogspot.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Γονίδης σε Κατίδη:Την επόμενη φορά να πιάνεις...

Στήριξη από εκεί που δεν το περίμενε βρήκε
ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ, Γιώργος Κατίδης αφού ο Σταμάτης Γονίδης με μία δήλωσή του έσπευσε να υπερασπιστεί τον νεαρό για την κίνησή του.

Ο γνωστός τραγουδιστής και συνθέτης έγραψε συγκεκριμένα "Δυστυχώς μετά λύπης μου διαπιστώνω ακόμα μια φορά οτι ζούμε την εποχή που κυβερνούν τα μέσα μαζικής παραπληροφόρησης. Μιλάω για τον ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ Γιώργο Κατιδή που ενώ το παιδί τους λέει ότι ηταν μια αυθόρμητη κίνηση αυτοί επιμένουν στην"πυρά", κάθε φορά κάποιον πρέπει να κάψουν για να αποδεικνύουν ότι είναι δημοκράτες..."

Συνεχίζοντας ο Σταμάτης Γονίδης μιλάει με χαρακτηρισμούς όπως "μας πηδ@νε οι Γερμανοί" και "να πιάνεις τα ..... σου"

"Εχω να πω στον Κατιδη την επόμενη φορά αγόρι μου να πιάνεις τ΄@@@@@ σου, φτάνει πια αυτός ο πόλεμος κατά της ΑΕΚ, από σήμερα είμαι ΑΕΚ... και δεν τους πείραξε που μας "πηδανε" οι Γερμανοί τους πείραξε μια κίνηση αυθορμητισμού!

Ε, λοιπόν από εδώ και στο εξής θα χαιρετάω έτσι! ΓΟΝΙΔΗΣ"




























Πηγή

Διαβάστε Περισσότερα »

Θρήνος στο Καρπενήσι-Σκοτώθηκε σε τροχαίο μητέρα δυο παιδιών





Θρήνος στο Καρπενήσι για τον τραγικό χαμό της άτυχης γυναίκας...

Το θανατηφόρο τροχαίο έγινε στις 5:00΄ περίπου το απόγευμα στο 3ο χλμ Καρπενησίου - Αγρινίου, λίγο μετά τη διασταύρωση για το ξενοδοχείο "AVARIS".

Η οδηγός από άγνωστη αιτία έχασε τον έλεγχο και ξαφνικά το αυτοκίνητο έπεσε σε γκρεμό περίπου 50 μέτρων. Δυστυχώς η η 63χρονη Σ.Π. κάτοικος Καρπενησίου, σκοτώθηκε επί τόπου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η άτυχη γυναίκα είναι μητέρα δυο 2 παιδιών και εργαζόταν ως μαγείρισσα στο ΤΕΙ -Τμήμα Δασοπονίας- Καρπενησίου.

Το Τμήμα Τροχαίας Καρπενησίου ερευνά τα ακριβή αίτια του τροχαίου δυστυχήματος.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ