Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Ποια είναι και πόσο κοστίζουν τα όπλα στη μαύρη αγορά της Ελλάδας (ΛΙΣΤΑ)

Ποια είναι και πόσο κοστίζουν τα όπλα στη μαύρη αγορά της Ελλάδας [λίστα]


Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας δήλωσε πως η Ελλάδα έχει γεμίσει με καλάσνικοφ, τα οποία έχουν μπει παράνομα στη χώρα και βρίσκονται στα χέρια συμμοριών.

Πλέον οι «ενδιαφερόμενοι» μπορούν να βρουν στη μαύρη αγορά της Ελλάδα πολυβόλα, περίστροφα, πιστόλια και χειροβομβίδες.
Φυσικά κάθε όπλο, ανάλογα το είδος, τις δυνατότητες και φυσικά τις ποσότητες που κυκλοφορούν στην αγορά έχει και την ανάλογη τιμή. Οπως αναφέρουν "Τα Νέα" οι τιμές στα παράνομα όπλα κυμαίνονται από 1.500 έως 4.000 ευρώ.

Καλάσνικοφ (AK Avtomat Kalashnikova) 800 – 1.500 ευρώ Το AK-47 ή Καλάσνικοφ είναι πυροβόλο αυτόματο όπλο που δέχεται φυσίγγια 7.62x39mm. Η ταχυβολία του είναι 600 φ.α.λ. και το βεληνεκές του 300 m αυτόματο, 400 m ημιαυτόματο. Αναπτύχθηκε για πρώτη φορά στη Σοβιετική Ένωση από τον Μιχαήλ Καλάσνικοφ. Η ονομασία ΑΚ-47 Καλάσνικοφ σημαίνει αυτόματο τουφέκι και είναι μοντέλο του 1947.
Καλάσνικοφ (πτυσσόμενα) 2.000 ευρώ

Γκλοκ (Glock pistol) 4.000 ευρώ Πρόκειται για ένα πιστόλι αυστριακής κατασκευής και προέλευσης, υψηλής ακρίβειας, κατασκευασμένο από κράματα μετάλλων ανθεκτικότατα στις οξειδώσεις. Εχει τρεις ασφάλειες και δεν υπάρχει καμία περίπτωση να βάλλει από μόνο του. Είναι κατάλληλο για αστυνομική στρατιωτική και σκοπευτική χρήση.

Ζάσταβα (Zastava) 1.500 – 2.000 ευρώ Το Zastava είναι πιστόλι απλής ενέργειας ημιαυτόματο όπλο με ένα ασφαλές κλείδωμα και μηχανισμό σκανδάλης. Θεωρείται ιδανικό όπλο για την άμυνα, με μικρές διαστάσεις και απλό στη χρήση και τη συντήρηση. Παίρνει 8 φυσίγγια.

Τοκάρεφ (TT pistol) 2.000 ευρώ Το ΤΤ είναι αυτογεμιζόμενο όπλο που διακρίνεται για την υψηλή διατρητική ικανότητα του. Η σφαίρα μπορεί να διατρυπήσει διαμπερώς τη στρατιωτική κάσκα, να διαπεράσει από στρώμα νερού πάχους 120 και πάνω εκατοστών, να διεισδύσει μέσα στην άμμο σε βάθος 35 εκατοστών.

Κατασκευαζόταν στην Κίνα, την Ουγγαρία, τη Λαοκρατική Δημοκρατία της Γερμανίας, τη Γιουγκοσλαβία, τη Βουλγαρία, το Βιετνάμ, την Αίγυπτο και την Πολωνία.

Για 30 και πάνω χρόνια περιλαμβανόταν στους εξοπλισμούς του Στρατού του Ιράκ. Το 1991 το ΤΤ χρησιμοποιήθηκε και πάλι κατά τη διάρκεια του πολέμου στον Περσικό Κόλπο.

Μακάροφ (PM/Pistolet Makarova) 1.500 – 2.000 ευρώ Το πιστόλι Μακάροφ είχε κατασκευαστεί μετά από απαίτηση του Σοβιετικού Στρατού για ένα πιστόλι για την αυτοάμυνα του σώματος αξιωματικών, πιο συμπαγές και ασφαλές στο χειρισμό, σε σύγκριση με το πιστόλι Τόκαρεφ ΤΤ.

Χειροβομβίδες 100 – 150 ευρώ.





Πηγή

Διαβάστε Περισσότερα »

Απάντηση Γιάννη Σταθά στα ψευδή δημοσιεύματα

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

Δήλωση του Γ. Σταθά, Βουλευτή Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ
σχετικά με ψευδή δημοσιεύματα

Επειδή διακινούνται διάφορα ψευδή δημοσιεύματα σε ιστοσελίδες, περί δήθεν «προσβλητικών» δηλώσεών μου, σχετικά με την τραγική απώλεια του συναδέλφου Βουλευτή και Αντιπροέδρου της Βουλής, Α. Νάκου, αναγκάζομαι να πω τα εξής:
Κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, εξέφρασα, από το βήμα της βουλής, τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του εκλιπόντος. Κατόπιν τούτου, συμπλήρωσα την λαϊκή ρήση ότι «μόνο ένα είναι βέβαιο σ’ αυτή τη ζωή, πως όλοι μας μια μέρα θα πεθάνουμε». Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να επαληθεύσει τα λεγόμενά μου, αφού έχουν καταγραφεί στα πρακτικά.
Κατόπιν τούτου, δε μπορώ παρά να καταγγείλω ως αήθη και συκοφαντικά, ως προς το πρόσωπό μου, τα (ελάχιστα, ευτυχώς) δημοσιεύματα που, διά της κοπτοραπτικής, προσπαθούν να ρίξουν λάσπη στο πρόσωπό μου και, μέσω εμού, στον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.
Απαιτώ αυτή η ανήθικη επίθεση να σταματήσει εδώ και να αποκατασταθεί άμεσα η αλήθεια.

Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτό είναι το οπλοστάσιο οπαδών της Χρυσής Αυγής που συνελήφθησαν στο Βόλο για εμπρησμό της Τράπεζας Κύπρου

Αυτό είναι το οπλοστάσιο οπαδών της Χρυσής Αυγής που συνελήφθησαν στο Βόλο για εμπρησμό της Τράπεζας Κύπρου [εικόνες]

Σιδερογροθιές, ρόπαλα, απομιμήσεις όπλων, κουκούλες, αλλά και φυλλάδια ναζιστικού περιεχομένου, μπλούζες και κασκόλ της Χρυσής Αυγής βρήκε η αστυνομία στα σπίτια των τριών νεαρών που συνέλαβε στον Βόλο με την κατηγορία για εμπρησμό υποκαταστήματος της Τράπεζας Κύπρου.
Το πρωί της Πέμπτης οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβαν τρεις Ελληνες ηλικίας 21, 23 και 17 ετών οι οποίοι είχαν τοποθετήσει αυτοσχέδιους μηχανισμούς, βόμβες μολότοφ, σε ΑΤΜ της Τράπεζας Κύπρου προκαλώντας την ολοσχερή καταστροφή του.
Σε βάρος των τριών σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για εμπρησμό, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς, έκρηξη, παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και εκρηκτικών υλών.
Οι δράστες έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με κουκούλες full face,σκούφους και κασκόλ μετέβησαν στο υποκατάστημα της Τράπεζας και αρχικά προσπάθησαν να σπάσουν με πέτρα την τζαμαρία της πόρτας ασφαλείας, πιθανώς για να πετάξουν τις μολότοφ στο εσωτερικό της τράπεζας.
Οταν η προσπάθεια απέτυχε ο 21χρονος έσπασε την οθόνη του Μηχανήματος Αυτόματης Ανάληψης και οι άλλοι δύο έριξαν τις μολότοφ με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς το ΑΤΜ.
Επειτα από κινητοποίηση της αστυνομίας οι νεαροί εντοπίστηκαν να επιβαίνουν σε μοτοποδήλατο και μοτοσικλέτα που χρησιμοποίησαν για τη διαφυγή τους και προσήχθησαν, ενώ λίγο αργότερα αποδέχθηκαν τις πράξεις τους.
Στις έρευνες που διεξήγαγαν οι αρχές στα σπίτια τους βρέθηκαν απομιμήσεις όπλων, ρόπαλα, σιδερογροθιές, κουκούλες, κασκόλ της Χρυσής Αυγής, μπλούζες και φυλλάδια της Χρυσής Αυγής και υλικό με ναζιστικό περιεχόμενο.
Αναλυτικά:
Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:
  • δύο (2) σκούφοι,
  • μία (1) κουκούλα τύπου full face ,
  • δύο (2) κασκόλ,
  • δύο (2) κινητά τηλέφωνα,
  • ένα (1) αδιάβροχο παντελόνι και
  • ένα (1) ζευγάρι γάντια
  • τα προαναφερόμενα δίκυκλα οχήματα (μοτοσικλέτα και μοτοποδήλατο)
Επιπλέον, σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους, παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
- στην οικία του 21χρονου:
  • μία (1) μεταλλική σιδερογροθιά,
  • δύο (2) ξύλινα ρόπαλα, εκ των οποίων το ένα τύπου baseball
  • έντυπο υλικό με ναζιστικό περιεχόμενο,
  • ένα (1) κινητό τηλέφωνο,
- στην οικία του 23χρονου:
  • μία (1) κουκούλα τύπου full face
- στην οικία του 17χρονου:
  • μία (1) σιδερογροθιά,
  • ένα (1) ξύλινο ρόπαλο τύπου baseball,
  • ένα κασκόλ και μία μπλούζα με λογότυπο πολιτικού κόμματος
  • δύο (2) απομιμήσεις πιστολιών (replica) με γεμιστήρες
Λίγο πριν από την έρευνα στην οικία του 17χρονου, οι αστυνομικοί αντιλήφθηκαν τους γονείς του να προσέρχονται στο σημείο. Ο 45χρονος πατέρας εισήλθε βιαστικά στο σπίτι και μετά από λίγο βγήκε, κρατώντας δύο πλαστικά κυτία, τα οποία παρέδωσε στην 43χρονη σύζυγό του, με σκοπό να τα αποκρύψουν. Οι γονείς ακινητοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς και σε έρευνα που ακολούθησε βρέθηκαν μέσα στα κυτία και κατασχέθηκαν:
  • δύο (2) εξάσφαιρα περίστροφα,
  • ένα (1) τυφέκιο με δύο κάννες και
  • μία (1) συσκευή με πέντε μεταλλικές βέργες καθαρισμού πιστολιού – τυφεκίου
Οι γονείς του 17χρονου συνελήφθησαν για συνέργεια στο αδίκημα της παράνομης οπλοκατοχής.
Και οι πέντε συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας.





Για στοχοποίηση από την Αστυνομία μιλάει η Χρυσή Αυγή
Από την πλευρά της η Χρυσή Αυγή εξέδωσε ανακοίνωση που αναφέρει:
«Ουδεμία σχέση έχει η Χρυσή Αυγή με τους συλληφθέντες του Βόλου. Τα είδη ρουχισμού που... "ανακάλυψε" η αστυνομία στην οικία του ενός ανηλίκου εκ των τριών, μπορεί πλέον να τα προμηθευτεί ο οποιοσδήποτε από οπουδήποτε,ακόμη και από λαϊκές αγορές. Αν ανακάλυπταν κασκόλ ποδοσφαιρικής ομάδος ή... μπρελόκ άλλης πολιτικής παράταξης θα τα δημοσίευαν οι υπάλληλοι της ασφάλειας;
Όσες φορές δράστες στυγνών εγκλημάτων (όπως ο δολοφόνος του οδηγού ταξί στην Πάρο) έχουν εκφραστεί δημόσια υπέρ συγκεκριμένου κόμματος και έχουν διαδικτυακές φιλίες με στελέχη του, δεν έβγαλε άχνα η αστυνομία. Η Χρυσή Αυγή επαναλαμβάνει ότι καταδικάζει κάθε πράξη βίας και διενεργεί τον πολιτικό της αγώνα στα πλαίσια του Νόμου και του Συντάγματος».

Διαβάστε Περισσότερα »

Μπόνους 43 εκατ. ευρώ τον χρόνο για νέους αγρότες από το 2014

Μπόνους 43 εκατ. ευρώ τον χρόνο για νέους αγρότες από το 2014
«Μπόνους» 43 εκατ. ευρώ τον χρόνο θα εισπράττουν από το 2014 και μετά οι νέοι έλληνες αγρότες έως 40 ετών, τόσο αυτοί που ασκούν ήδη το επάγγελμα όσο και οι νεοεισερχόμενοι, στο πλαίσιο της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (2014 – 2020), με βάση την πρόταση του συμβουλίου υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ενωσης που ανακοινώθηκε πρόσφατα.

Αυτό προκύπτει από την ενημέρωση που έκανε πριν από λίγο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης, σύμφωνα με τον οποίο το ποσό που πρόκειται να εισπράξει η Ελλάδα από τη νέα ΚΑΠ κατά την επόμενη επταετία ανέρχεται σε 18,8 δισεκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 15 δισεκατ. ευρώ αφορούν άμεσες επιδοτήσεις σε αγρότες και τα 3,8 δισεκατ. ευρώ επενδύσεις σε αναπτυξιακά έργα στην ύπαιθρο. Υπενθυμίζεται ότι τα χρήματα που εισέπραξε η Ελλάδα κατά την τρέχουσα προγραμματική περίοδο (2007 -2013) ανήλθαν σε περίπου 20 δισεκατ. ευρώ, που σημαίνει ότι οι απώλειες είναι ελάχιστες.

Ειδικά για τους νέους αγρότες, η νέα ΚΑΠ προβλέπει ότι θα εισπράξουν επιπλέον 2% του συνολικού Ευρωπαϊκού Προϋπολογισμού ως άμεσες επιδοτήσεις. Στην περίπτωση της Ελλάδας αυτό μεταφράζεται σε 300 εκατ. ευρώ κατά την προσεχή επταετία ή σε 43 εκατ. ευρώ το χρόνο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εξελίσσεται στους λογαριασμούς e-mail η μεγαλύτερη επίθεση που έγινε ποτέ στο διαδίκτυο

Στοχεύουν όποιο τμήμα του διαδικτύου μπορούν να χτυπήσουν

Μία από τις μεγαλύτερες κυβερνοεπιθέσεις που βρίσκεται σε εξέλιξη προκαλεί την επιβράδυνση των παγκόσμιων διαδικτυακών υπηρεσιών. 

Μάλιστα οι ειδικοί προειδοποιούν πως οι καθυστερήσεις στο ίντερνετ μπορεί να γίνουν χειρότερες.

Ο οργανισμός Spamhaus...


που εδρεύει στο Λονδίνο και τη Γενεύη και ασχολείται με την απομάκρυνση ανεπιθύμητων «spam» μηνυμάτων που μπορεί να αποσταλούν στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο των χρηστών, ανακοίνωσε ότι αντιμετωπίζει επιθέσεις «κατανεμημένης άρνησης υπηρεσίας» (Distributed Denial of Service ή DDoS) σε πρωτοφανή κλίμακα για περισσότερο από μία εβδομάδα.

«Με βάση την κλίμακα των επιθέσεων, η οποία έχει αξιολογηθεί στα 300 Gigabits ανά δευτερόλεπτο, μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι αυτή αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες DDoS επιθέσεις μέχρι σήμερα», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία διαδικτυακής ασφάλειας Kaspersky Lab. 

«Πιθανώς να υπάρξουν περαιτέρω προβλήματα σε ακόμα μεγαλύτερη κλίμακα καθώς οι επιθέσεις κλιμακώνονται».

«Δεχόμαστε «επίθεση» για παραπάνω από μία εβδομάδα τώρα», δήλωσε στο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο BBC ο διευθύνων σύμβουλος του Spamhaus, Στιβ Λίνφορντ. «Έχουν βάλει στο στόχαστρο οποιοδήποτε τμήμα της υποδομής του διαδικτύου που πιστεύουν ότι μπορούν να χτυπήσουν».

Οι υπεύθυνοι των DDoS επιθέσεων συνήθως επιτίθενται σε ιστοσελίδες, πλημμυρίζοντας τους σέρβερς με μηνύματα από πολλαπλά συστήματα. 

«Αν υπάρχουν μερικοί υπολογιστές που στέλνουν μεγάλες ποσότητες μηνυμάτων, αυτό μπορεί να αντιμετωπιστεί εύκολα μέσω «φιλτραρίσματος»

«Όταν όμως εμπλέκονται στην επίθεση κυριολεκτικά χιλιάδες συστήματα, αυτό καθιστά το φιλτράρισμα σχεδόν αδύνατο», δήλωσε στο πρακτορείο Reuters, ο Πολ Βλισίδις, διευθύνων της τεχνικής ομάδας για την διαδικτυακή ασφάλεια της εταιρείας NCC.
Διαβάστε Περισσότερα »

Νέα επίθεση Παπαγγελή στους βουλευτές. "Κάποιος πρέπει να κρατήσει την αξιοπρέπεια σε αυτή την πόλη


Χάθηκε μια ευκαιρία να αποσυρθεί το νομοσχέδιο Αθηνά σχολίασε στο Star Κεντρικής Ελλάδας ο δήμαρχος της Λιβαδειάς λίγη ώρα μετά την ψήφιση της σχετικής τροπολογίας στην βουλή. Δυστυχώς η έκκλησή μου και όλου του Βοιωτικού λαού προς τους βουλευτές του νομού να καταψηφίσουν την τροπολογία δεν έγινε αποδεκτή επεσήμανε ο κύριος Παπαγγελής και παραδέχθηκε πως πλέον δεν υπάρχουν πολλές ελπίδες.
Ο κύριος Παπαγγελής επιμένει στην απόφασή του να παραιτηθεί, γιατί όπως είπε χαρακτηριστικά, σε αυτή την πόλη θα πρέπει να υπάρχει κάποιος που να κρατήσει ψηλά την σημαία της αξιοπρέπειας, κάτι δεν έκαναν οι βουλευτές αφού έδωσαν θετική ψήφο, βάζοντας ουσιαστικά ταφόπλακα στην παραμονή του πανεπιστημίου στην Λιβαδειά.lamiastar.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Στον Όσιο Λουκά η γιορτή της κήρυξης της Επανάστασης στη Ρούμελη


Διαβάστε Περισσότερα »

Νέο ΔΣ απέκτησε ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Επ. Λιβαδειάς


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΟΤΑ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΕ ΣΕ ΣΩΜΑ ΩΣ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ:
ΠΡΟΕΔΡΟΣ:                                                                       ΜΠΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ:                                                            ΠΕΖΗ ΑΣΠΑΣΙΑ
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:                                            ΒΑΡΕΛΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΤΑΜΙΑΣ:                                                                                              ΜΙΧΑΗΛ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:                               ΜΕΤΑΞΑ ΖΩΗ
ΜΕΛΗ:                                                                                                 ΣΤΑΜΟΣ ΛΑΜΠΡΟΣ
                                                                                                                ΜΠΟΥΖΑΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
                                                                                                                ΓΚΑΝΤΕΛΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
                                                                                                                ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗ ΙΟΥΛΙΑ
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ο.Τ.Α. ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Τρόμος στην Πρασιά Eυρυτανίας- Έδεσαν, φίμωσαν και λήστεψαν ηλικιωμένους

Εφιάλτης για ηλικιωμένους στα χέρια θρασύτατων ληστών. Μπήκαν στο σπίτι , τους έδεσαν και τους λήστεψαν...

Εφιαλτικές στιγμές έζησε ένα ηλικιωμένο ζευγάρι , χθες τα ξημερώματα στο χωριό Πρασιά Ευρυτανίας,στα ορεινά Άγραφα, στα χέρια δύο αδίσταχτων ληστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του PrasiaOnline ήταν περίπου 2 τα ξημερώματα όταν δύο άγνωστοι φορώντας κουκούλες και γάντια και χρησιμοποιώντας σκάλα ,έσπασαν το πίσω παράθυρο του σπιτιού και αιφνιδιάζοντας τους ηλικιωμένους που εκείνη την ώρα κοιμόνταν, τους φίμωσαν και τους έδεσαν χέρια και πόδια χρησιμοποιώντας δεματικά καλωδίων.

Στην συνέχεια οι δράστες έψαξαν το σπίτι και κατάφεραν να βρουν μετρητά συνολικού ποσού 8000 ευρώ.Μετά τη πράξη τους, οι κακοποιοί ,πέρνοντας και τα κλειδιά του σπιτιού,διέφυγαν πεζοί προς άγνωστη κατεύθυνση και αναζητούνται απο την αστυνομία.

Το ηλικιωμένο ζευγάρι μετά το αρχικό σοκ,λύθηκαν με την χρήση μιας αναπτήρας και φώναξαν για βοήθεια Όταν μπόρεσαν να συνέλθουν από το σοκ οι ηλικιωμένοι, κάλεσαν σε βοήθεια.

Τρομαγμένοι οι λιγοστοί κάτοικοι του συνοικισμού στο Κυπαρίσσι ενημέρωσαν την αστυνομία και κάνουν λόγο για πρωτόγνωρο περιστατικό στα χωριά τους.

"Τα βλέπουμε στην τηλεόραση και ποτέ δεν πιστεύαμε ότι θα έρθουν και στο χωριό μας.Πλέον θα κλειδαμπαρωνόμαστε στα ίδια τα σπίτια μας με την καραμπίνα στο προσκεφάλι " μας αναφέρει κάτοικος της περιοχής με έντονο τον τρόμο στα μάτια του.

Ήδη το τμήμα Ασφαλείας και η ΟΠΚΕ του Καρπενησίου που έσπευσε στο συμβάν κάνουν προανάκριση και ψάχνουν τους άγνωστους δράστες της θρασύτατης ληστείας

prassia-eyrytanias.
Διαβάστε Περισσότερα »

Θραύση κάνει φωτογραφία Κύπριου που καταγγέλλει τα ξένα μέσα ενημέρωσης για τρομολαγνεία

Θραύση κάνει φωτογραφία Κύπριου που καταγγέλλει τα ξένα μέσα ενημέρωσης για τρομολαγνεία [εικόνα]Η εικόνα ενός ηλικιωμένου Κυπρίου που κρατάει ένα πλακάτ και καταγγέλλει τη στάση των διεθνών μέσων ενημέρωσης με κείμενο γραμμένο στα αγγλικά, συγκλονίζει και κάνει τον γύρο του διαδικτύου.
Γράφει χαρακτηριστικά; «Γιατί πρέπει τα διεθνή ΜΜΕ να είναι τόσο άπληστα με τα σενάρια τρόμου; Είναι η αξιοπρεπής και ερευνητική δημοσιογραφία νεκρή; Αλληλεγγύη στον λαό της Κύπρου, όχι στις τράπεζές της».


Διαβάστε Περισσότερα »

Ταφόπλακα στη Λιβαδειά έβαλαν οι κυβερνητικοί βουλευτές της Βοιωτίας


Ταφόπλακα και επισήμως έβαλαν οι βουλευτές μας στο Πανεπιστημιακό Τμήμα Λιβαδειάς!!!


Υπερψηφίστηκε σήμερα το μεσημέρι, από την Ολομέλεια της Βουλής, κατά πλειοψηφία η τροπολογία για το Σχέδιο Αθηνά .
Ψήφισαν 275 Βουλευτών εκ των οποίων ναι στην τροπολογία οι 148 και κατά 125, ενώ δύο βουλευτές δήλωσαν παρόντες.
Η τροπολογία τέθηκε σε ονομαστική ψηφοφορία , ύστερα από αίτημα της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.
Σημειώνεται ότι την τροπολογία καταψήφισαν οι Βουλευτές της ΔΗΜΑΡ.
Η τροπολογία για το Σχέδιο Αθηνά ορίζει τα εξής:
 ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ
Η τροπολογία που είχε αποσυρθεί στις 20  Μαρτίου ορίζει ότι στο τέλος του άρθρου 7 του νόμου 4009/2011 (Α΄195) προστίθεται μία ακόμη παράγραφος , η 10 , η οποία ορίζει τα εξής:
Α.Με Προεδρικά Διατάγματα, που προβλέπονται στην παράγραφο 6 του παρόντος άρθρου , μπορούν να ιδρύονται, συγχωνεύονται, κατανέμονται, μετονομάζονται και καταργούνται Κατευθύνσεις σε τμήματα Πανεπιστημίων και ΤΕΙ
Β. Για τον ορισμό του αριθμού εισακτέων και τη διαδικασία επιλογής των υποψηφίων  για την εισαγωγή σε Κατευθύνσεις των τμημάτων Πανεπιστημίων και ΤΕΙ εφαρμόζονται αντίστοιχα οι ισχύουσες διατάξεις για την εισαγωγή στα τμήματα Πανεπιστημίων και ΤΕΙ.
Οι Βοιωτοί κυβερνητικοί βουλευτές Μπασιάκος-Κουτσούμπας-Καράμπελας ψήφησαν    υπέρ της τροπολογίας, και κατα της Λιβαδειάς, και γενικότερα  της Βοιωτίας.Κατά της τροπολογίας ψήφισε ο Βουλευτής του ΣΥΡΥΖΑ Γιάννης Σταθάς .Σε αναμονή οι αντιδράσεις του Δημάρχου Λιβαδειάς Ν. Παπαγγελή και των  δημοτικών συμβούλων που τελούν υπό παραίτηση.


Στην υγειά μας και να τους χαιρόμαστε!!!

Ε. Μπασιάκος: Μεγάλη ακίνητη περιουσία



Διαβάστε Περισσότερα »

Πέθανε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Θανάσης Νάκος

Άφησε την τελευταία του πνοή ο αντιπρόεδρος της Βουλής.

Σε βαθιά θλίψη περιέρχεται ο πολιτικός κόσμος της χώρας από την απώλεια του αντιπροέδρου της Βουλής Θανάση Νάκου. Εξέπνευσε πριν λίγο στην Εντατική μονάδα του Υγεία όπου νοσηλευόταν επί εβδομάδες.


Διαβάστε Περισσότερα »

«Εχασαν» θανατηφόρο ιό!

 

Με έντονη ανησυχία, που επιτείνεται από τις «μη ικανοποιητικές» εξηγήσεις των αρχών, παρακολουθεί η κοινωνία του Τέξας τις εξελίξεις σχετικά με τη «μυστηριώδη» απώλεια ενός φιαλιδίου εν δυνάμει θανατηφόρου ιού από το Εθνικό Εργαστήριο Βιοτεχνολογίας στο Γκάλβεστον.



Μπορεί οι ειδικοί να εμφανίζονται καθησυχαστικοί για την... ασφάλεια του κοινού, ζητώντας «να μην προκληθεί πανικός άνευ λόγου», το Διαδίκτυο όμως παίρνει φωτιά από τις θεωρίες συνωμοσίας.


Η απώλεια του φιαλιδίου με τον ιό Guanarito -με δράση που παρομοιάζεται με αυτήν του Εμπολα- από «κλειδωμένη συσκευή ψύξης» του εργαστηρίου διαπιστώθηκε πριν από δύο εβδομάδες. Κρατήθηκε όμως μυστική, ώσπου η είδηση διέρρευσε την περασμένη Τετάρτη στην εφημερίδα «USA Today» και στη συνέχεια αναμεταδόθηκε από τα αμερικανικά ΜΜΕ.

Οπως υποστηρίζουν οι ειδικοί, τρωκτικά της Βενεζουέλας είναι ξενιστές του ιού, που μεταδίδεται στους ανθρώπους είτε από δάγκωμα του τρωκτικού είτε μέσω της εισπνοής μολυσμένων σωματιδίων σκόνης. Από αυτούς που νοσούν, το 1/3 πεθαίνει από αιμορραγικό πυρετό.

Οι αρχές του Τέξας δηλώνουν ότι ο ιός δεν μπορεί να επιβιώσει στον οργανισμό αμερικανικών αρουραίων, συνεπώς δεν υπάρχει και δυνατότητα μόλυνσης ανθρώπων. Ασαφείς παραμένουν πάντως οι εξηγήσεις για το πώς χάθηκε ή, όπως υποστηρίζουν οι συνωμοσιολόγοι, πώς «εκλάπη» το φιαλίδιο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες των αμερικανικών ΜΜΕ, ο επικεφαλής του εργαστηρίου, Σκοτ Γουίβερ, διαπίστωσε την απώλεια σε έλεγχο ρουτίνας και ενημέρωσε, σύμφωνα με το πρωτόκολλο, τις υπηρεσίες ασφαλείας του κτηρίου.

Στην επίσημη ανακοίνωση υποστηρίζεται ότι δεν διαπιστώθηκε καμία παραβίαση στα πρωτόκολλα ασφαλείας του εργαστηρίου, ενώ σημειώνεται ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις που να οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για «οργανωμένη κλοπή». Ο Γουίβερ εκτιμά ότι το φιαλίδιο «κόλλησε» στα γάντια ερευνητή, που στη συνέχεια πετάχτηκαν και καταστράφηκαν σύμφωνα με τις ενδεδειγμένες διαδικασίες. Αλλοι επιστήμονες του εργαστηρίου παρουσιάζονται βέβαιοι ότι «δεν πρόκειται για κλοπή, γιατί έχουμε στις εγκαταστάσεις μας πολύ πιο επικίνδυνους ιούς», δήλωση που έχει διευρύνει την ανησυχία των πολιτών, οδηγώντας τους να ζητούν επιτακτικά αυστηρότερη νομοθεσία για τη λειτουργία των εργαστηρίων βιοτεχνολογίας.

(Πηγές:USA Today, www.cnn.com)
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη ο Ντέμης Νικολαϊδης για τα χρέη της ΠΑΕ ΑΕΚ

Συνελήφθη ο Ντέμης Νικολαϊδης για τα χρέη της ΠΑΕ ΑΕΚ

Αυτοβούλως προσήλθε στη ΓΑΔΑ σήμερα το μεσημέρι ο πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ Ντέμης Νικολαΐδης για να παρουσιάσει τα στοιχεία για τα χρέη της ΠΑΕ ΑΕΚ στο δημόσιο και στη συνέχεια έγινε η σύλληψη του .
Σε βάρους του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης που είχαν εκδώσει οι οικονομικοί εισαγγελείς για τα χρέη της ΠΑΕ ΑΕΚ.
Τα εντάλματα σύλληψης αφορούν όλους τους προέδρους της ομάδας από το 2004 και μετά για οφειλές που αναλογούν το διάστημα που ο καθένας εξ αυτών βρέθηκε στο τιμόνι της ΑΕΚ.
Η επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΛΑΣ αναφέρει «Συνελήφθη σήμερα το πρωί, από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 40χρονος ημεδαπός, πρώην Διευθύνων Σύμβουλος Ανώνυμης Εταιρείας, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο ύψους 35.600.410,50 ευρώ. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. »

Διαβάστε Περισσότερα »

Θανατηφόρο τροχαίο στο Μαυρομάτι-Νεκρός ο 75χρονος οδηγός

Θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 12:00 τα μεσάνυχτα,  όταν ο 75χρονος οδηγός απο τις Θεσπιές,  κάτω από αδιευκρίνιστες... συνθήκες ,έχασε τον έλεγχο του οχήματος του και εξετράπη της πορείας του με αποτέλεσμα να πέσει  σε μάντρα  στη θέση "Αγαλμα"στην είσοδο του Μαυροματίου, και να σκοτωθεί ακαριαία.Ο άτυχος οδηγός προσπάθησε να ελέγξει τελευταία στιγμή το αυτοκίνητο όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες,αλλά τελικά δεν τα κατάφερε.Η Τροχαία  διενεργεί σχετική έρευνα για  τα αίτια του δυστυχήματος.




 




Διαβάστε Περισσότερα »

Θανατηφόρο στο Μαυρομάτι Βοιωτίας


Ηγουμενίτσα : Τροχαίο ατύχημα Ι Χ με μηχανή
Θανατηφόρο ατύχημα στην είσοδο Μαυροματίου, χθες (27-3) το βράδυ στις 12:30 περίπου.
Πιο συγκεκριμένα 75χρονος από τις Θεσπιές, έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου σε μία στροφή στη θέση "Άγαλμα" έξω από το Μαυρομάτι Βοιωτίας και έπεσε σε μία μάντρα όπου και σκοτώθηκε ακαριαίως.  Η αστυνομία ερευνά τα αίτια του ατυχήματος. Σε λίγο αποκλειστικές φωτογραφίες από τον τόπο του ατυχήματος. 
Διαβάστε Περισσότερα »

Βροχερός ο καιρός σε όλη την Ελλάδα

Βροχερός ο καιρός την Πέμπτη σε όλη την ΕλλάδαΜουντός θα είναι ο καιρός και σήμερα, με βροχές και καταιγίδες αν πλήττουν τη χώρα στο σύνολό της, σχεδόν, από το μεσημέρι και μετά.
Αναλυτικά η πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ για την Πέμπτη έχει ως εξής:
  • Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Στη Μακεδονία νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές- απογευματινές ώρες. Στη Θράκη τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες.
Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 15 βαθμούς κελσίου.
  • Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες αρχικά στο βόρειο ιόνιο και βαθμιαία στα ηπειρωτικά με πρόσκαιρες βροχές και βελτίωση από αργά το απόγευμα.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
  • Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές κυρίως τις μεσημβρινές- απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά.
Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ που γρήγορα στα βόρεια και βαθμιαία στα υπόλοιπα θα στραφούν σε βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 21 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
  • Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 που βαθμιαία θα εξασθενήσουν και από το απόγευμα θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς τοπικά μέχρι 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 22 βαθμούς κελσίου.
  • Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες κυρίως στα βόρεια όπου πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές. Από το απόγευμα γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα νότια νοτιοδυτικοί 3 με 4 που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 20 βαθμούς κελσίου.
  • Αττική
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές- απογευματινές ώρες όποτε είναι πιθανόν να βρέξει πρόσκαιρα στα βόρεια.
Ανεμοι: Ασθενείς και γρήγορα βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 20 βαθμούς κελσίου.
  • Θεσσαλονίκη
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως τις μεσημβρινές- απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 14 βαθμούς κελσίου

Διαβάστε Περισσότερα »

Το Πάσχα των Καθολικών φρενάρει την καταβολή των συντάξεων στην Ελλάδα

Το Πάσχα των Καθολικών φρενάρει την καταβολή των συντάξεων στην Ελλάδα

Στα πλοκάμια της γραφειοκρατίας που δημιουργούν οι ειδικές αργίες του Πάσχα των Ρωμαιοκαθολικών, μπλέκουν οι συντάξεις του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών και του ΟΓΑ. Ετσι λόγω των ειδικών αργιών διατραπεζικών συναλλαγών για το έτος 2013 για τις 29/3/2013 και 1/4/2013 το Σύστημα Πληρωμών ΔΙΑΣ δεν θα λειτουργεί λόγω αργίας του συστήματος TARGET2.
Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα οι συνταξιούχοι των δύο παραπάνω Ταμείων να πάρουν τα χρήματα τους στις 3 Απριλίου, δηλαδή με καθυστέρηση δυο ημερών.
Υπενθυμίζεται ότι και τα δυο ταμεία καταβάλλουν κανονικά τις συντάξεις τους την πρώτη εργάσιμη κάθε μήνα. Στον αντίποδα, το ΙΚΑ θα καταβάλει συντάξεις σήμερα, μία μέρα νωρίτερα.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΓΑ, η σύνταξη μηνός Απριλίου θα καταβληθεί σε 755.195 συνταξιούχους με πίστωση στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους ή λογαριασμούς ΕΛ.ΤΑ., που έχουν επιλέξει για την πληρωμή των συντάξεων. Η συνολική δαπάνη για την καταβολή των συντάξεων ανέρχεται σε 343.838.297 ευρώ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Επιδοτούμενο πρόγραμμα για 10.000 νέους άνεργους


Επιδοτούμενο πρόγραμμα για 10.000 νέους άνεργους




Πεντάμηνη επιδοτούμενη κατάρτιση σε 10.000 νέους ηλικίας έως 29 ετών θα προσφέρει το υπουργείο Εργασίας στον κλάδο του τουρισμού με ειδικό πρόγραμμα που θα προκηρύξει στο πλαίσιο του σχεδίου για το “άνοιγμα” συνολικά 45.000 θέσεων για νέους σε ηλικία άνεργους.
Το ειδικό - για τον κλάδο του τουρισμού - πρόγραμμα, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ημερησίας» , θα προβλέπει ασφαλιστικές δικλίδες έτσι ώστε να μην λειτουργήσει σε βάρος άλλων «εν δυνάμει» εργαζομένων που αναμένουν να απασχοληθούν εποχιακά τους επόμενους μήνες.
Το πρόγραμμα θα προβλέπει θεωρητική κατάρτιση μέσω ΚΕΚ, 80 – 100 ωρών έναντι αμοιβής 5 ευρώ την ώρα και 5μηνη πρακτική άσκηση στις επιχειρήσεις με 460 ευρώ για τους πτυχιούχους ΑΕΙ-ΤΕΙ και 400 ευρώ το μήνα για απόφοιτους υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Οι άνεργοι που θα επιλεγούν θα έχουν ιατροφαρμακευτική κάλυψη και επιπλέον κάλυψη έναντι κινδύνου, ατυχήματος κλπ ενώ προβλέπεται η επιδότηση για 1 χρόνο του 100% των ασφαλιστικών εισφορών ως κίνητρο για τις επιχειρήσεις οι οποίες θα προσλάβουν ασκούμενους με τη λήξη της πρακτικής.

Διαβάστε Περισσότερα »

Οι παγίδες στις φορολογικές δηλώσεις


Οι παγίδες στις φορολογικές δηλώσεις



«Παγίδες» έξτρα φόρων κρύβει και φέτος η δήλωση φορολογίας εισοδήματος για περίπου 900.000 ελεύθερους επαγγελματίες και εμποροβιοτέχνες. Η αύξηση του τέλους επιτηδεύματος, τα «ακριβά» τεκμήρια δαπανών διαβίωσης αλλά και η υποχρεωτική αναγραφή όλων των εισοδημάτων όπως τόκοι καταθέσεων, ομολόγων, κέρδη από μετοχές, μερίσματα οδηγούν σε μεγάλες φορολογικές επιβαρύνσεις για τους φορολογούμενους της συγκεκριμένης κατηγορίας.
Ελεύθεροι επαγγελματίες και επιτηδευματίες θα κληθούν να πληρώσουν σημαντικά ποσά φόρων για τα εισοδήματα (τεκμαρτά ή δηλωθέντα) που απέκτησαν το 2012 ενώ μαζί με το εκκαθαριστικό σημείωμα που θα λάβουν θα καταβάλλουν και:

1. Την ειδική εισφορά αλληλεγγύης που επιβάλλεται σε όσους έχουν εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ με συντελεστές:

1% για εισοδήματα από 12.000 – 20.000 ευρώ.
2% για εισοδήματα από 20.000 - 50.000 ευρώ
3% για εισοδήματα από 50.000 - 100.000 ευρώ.
4% για εισοδήματα άνω των 100.000 ευρώ.

Με την υποχρεωτική δήλωση όλων των εισοδημάτων (τόκοι από καταθέσεις, κέρδη από μετοχές ή μερίσματα, κέρδη από ρευστοποιήσεις μεριδίων αμοιβαίων κεφαλαίων ακόμη και επιδόματα τριτέκνων και πολυτέκνων) οι φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν υψηλότερη εισφορά αλληλεγγύης για τα εισοδήματα του 2012.

2. Το αυξημένο τέλος επιτηδεύματος που ανέρχεται σε:


-800 ευρώ από 400 ευρώ για νομικά πρόσωπα που ασκούν εμπορική επιχείρηση και έχουν την έδρα τους σε τουριστικούς τόπους και σε πόλεις ή χωριά με πληθυσμό έως 200.000 κατοίκους.
-650 ευρώ από 500 ευρώ για ατομικές εμπορικές επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες.
-600 ευρώ από 300 ευρώ για κάθε υποκατάστημα.

Τέλος επιτηδεύματος 500 ευρώ θα εξακολουθούν να καταβάλλουν οι αστικές μη κερδοσκοπικές εταιρείες, καθώς και τα φυσικά πρόσωπα που το εισόδημά τους προέρχεται από ατομική επιχείρηση παροχής υπηρεσιών ή ελευθέριο επάγγελμα και έχουν έγγραφη σύμβαση με μέχρι 3 φυσικά ή/και νομικά πρόσωπα, ή το 75% των ακαθάριστων εσόδων τους προέρχεται από 1 φυσικό ή/και νομικό πρόσωπο.
Σημειώστε ότι από το τέλος εξαιρούνται οι εμπορικές επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες που ασκούν τη δραστηριότητά τους σε χωριά με πληθυσμό έως 500 κατοίκους και σε νησιά κάτω από 3.100 κατοίκους εκτός αν πρόκειται για τουριστικούς τόπους.
Επίσης εξαιρούνται ατομικές εμπορικές επιχειρήσεις και η ατομική άσκηση ελευθέριου επαγγέλματος, εφόσον δεν έχουν παρέλθει 5 έτη από την πρώτη έναρξη εργασιών, καθώς και οι περιπτώσεις ατομικών επιχειρήσεων εφόσον για τον επιτηδευματία υπολείπονται 3 έτη από το έτος της συνταξιοδότησής του. Ως έτος συνταξιοδότησης νοείται το 65ο έτος της ηλικίας.

  Ημερησία
Διαβάστε Περισσότερα »

"Εδώ είναι Ελλάδα", φώναξαν οι εργαζόμενοι στην ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ


Φωτογραφία για Εδώ είναι Ελλάδα, φώναξαν οι εργαζόμενοι στην ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ


Την έμπρακτη συμπαράσταση και συνεργασία του περιφερειακού συμβουλίου Στερεάς ζήτησαν οι απολυμένοι εργαζόμενοι της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ από την Χαλκίδα που βρέθηκαν στη συνεδρίαση του συμβουλίου στη Λαμία.

Η συζήτηση για το θέμα κράτησε σχεδόν δύο ώρες με τα μέλη του συμβουλίου να συμφωνούν με την πρόταση του περιφερειάρχη Στερεάς, Κλέαρχου Περγαντά, για άμεση συνάντηση στο γραφείο του με τους επικεφαλείς των παρατάξεων, εκπροσώπους των εργαζομένων και της εργοδοσίας του ομίλου Λαφάζ, ώστε να γίνει ξεκαθάρισμα των προθέσεων της επιχείρησης. Σε περίπτωση, μάλιστα, που δεν προκύψουν θετικά συμπεράσματα για το μέλλον των εργαζομένων, τότε θα αποφασίσουν να προβούν σε κινητοποιήσεις.

 από LAMIASTARGR
Διαβάστε Περισσότερα »

Κάντε κλικ και μάθετε ποια είναι η τραγουδίστρια που κατηγορείται για απάτη με το ΕΣΠΑ


Mαζί με άλλους, προσπάθησαν με πλαστά χαρτιά να πάρουν ενισχύσεις για επενδύσεις στη ρομποτική...


H τραγουδίστρια Τζίνα Σπηλιωτοπούλου που βρέθηκε στο απόγειο της καριέρας της στη δεκαετία του '80 κατηγορείται ότι προσπάθησε μαζί με συνεργό της να πάρει χρήματα από το ΕΣΠΑ με πλαστά χαρτιά.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε είναι κατά πέντε προσώπων, που εμπλέκονται σε υπόθεση απόπειρας υφαρπαγής επιχορήγησης επιχειρηματικής πρότασης, μέσω του προγράμματος «Νέα Καινοτομική Επιχειρηματικότητα», που υπάγεται στο ΕΣΠΑ 2007-2013.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δυο από τους κατηγορουμένους, μέτοχοι υπό σύσταση εταιρείας, χρησιμοποιώντας πλαστά έγγραφα ως δικαιολογητικά, συνυπέβαλαν επιχειρηματική πρόταση σε μη κερδοσκοπική εταιρεία, η οποία έχει ως αντικείμενο την αξιολόγηση, προετοιμασία και διαπραγμάτευση εθνικών και περιφερειακών προτάσεων, που υποβάλλονται στις Ευρωπαϊκές Κοινότητες.

Αξίζει να σημειωθεί η μία από τους δυο κατηγορούμενους είναι η 57χρονη τραγουδίστρια.

Η επιχειρηματική πρόταση αφορούσε δραστηριότητες διεπιστημονικών ερευνών και πειραματικών υπηρεσιών, εκπαιδευτικού χαρακτήρα με την ανάπτυξη καινοτόμων τεχνολογιών και ρομποτικής.

Τα πλαστά έγγραφα αφορούσαν «δήθεν» πτυχία Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων των Η.Π.Α και της Πάτρας, καθώς και Ινστιτούτου των Χανίων.


Επιπλέον, οι τρεις υπόλοιποι κατηγορούμενοι, υπάλληλοι- αξιολογητές της μη κερδοσκοπικής εταιρείας, έκαναν δεκτά τα δικαιολογητικά, χωρίς να διαπιστώσουν, όπως όφειλαν, ότι ήταν πλαστά και ανακριβή, με αποτέλεσμα να προωθήσουν την πρόταση στο επόμενο στάδιο της διαδικασίας και να εγκριθεί οικονομική επιχορήγηση, ύψους 73.609 ευρώ.

Η εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας είχε σαν αποτέλεσμα να μην εκταμιευθεί το ποσό και να αποφευχθεί έτσι η βλάβη σε βάρος των συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γενικότερα.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβάλλεται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ρυθμίσεις για όσους έχουν στεγαστικά δάνεια


Σχέδιο για τη διευκόλυνση των δανειοληπτών στεγαστικών δανείων ετοιμάζει η κυβέρνηση - Ποιους αφορά

Σειρά ρυθμίσεων για τη διευκόλυνση των δανειοληπτών που έχουν πληγεί περισσότερο από την οικονομική κρίση, προωθεί η κυβέρνηση, ενώ σχεδιάζει την επικαιροποίηση και τον εξορθολογισμό του υφιστάμενου νόμου (3869/2010).
Όπως προκύπτει από απάντηση της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή, σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Ιορδάνη Τζαμτζή και ακόμη 11 βουλευτών, με πράξη νομοθετικού περιεχομένου(ΦΕΚ 246/Α/18.12.2012) προβλέπεται η παράταση της αναστολής των πλειστηριασμών έως την 31η Δεκεμβρίου 2013, ενώ η πλήρης νομοθετική ρύθμιση για τη διευκόλυνση των δανειοληπτών θα ολοκληρωθεί το επόμενο διάστημα.
Στο έγγραφο, αναφέρεται ακόμη ότι ο νόμος 3869/2010 κρίνεται απαραίτητο να γίνει περισσότερο αποτελεσματικός, καθώς η μακροχρόνια δικαστική εκκρεμότητα οδηγεί σε ομηρία όσους δανειολήπτες έχουν προσφύγει στην πρόνοια του νόμου και με τον τρόπο αυτόν καθυστερεί η επάνοδός τους στην οικονομική δραστηριότητα.
Σύμφωνα με το σχέδιο που συζητά η κυβέρνηση, θα αρκεί η συμφωνία των πιστωτών που εκπροσωπούν το 50% +1 των απαιτήσεων της οφειλής και όχι η πλήρης ομοφωνία (100%) που απαιτείτο μέχρι σήμερα και θα προβλέπεται καταβολή δόσης από την υποβολή της αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση, χωρίς καθυστερήσεις, εξαιτίας της εκκρεμοδικίας, εφόσον η προσδιοριζόμενη δικάσιμος υπερβαίνει τις προθεσμίες που θέτει ο νόμος.
Το καταβληθέν ποσό θα συμψηφίζεται με τη ρύθμιση που τελικώς θα αποφασίσει το Δικαστήριο, αποδεσμεύοντας τον οφειλέτη ακόμα και με την έκδοση της απόφασης.
Επισημαίνεται ταυτοχρόνως ότι στο πεδίο εφαρμογής του ν.3869/2010 υπάγονται όλα τα φυσικά πρόσωπα, εφόσον βρίσκονται σε αποδεδειγμένη αδυναμία πληρωμής.
"Το σχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση για τη διευκόλυνση των δανειοληπτών, εστιάζει στην προστασία όλων εκείνων οι οποίοι λόγω της οικονομικής κρίσης έχουν υποστεί μεγάλη μείωση εισοδημάτων, αλλά συνεχίζουν να πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους με μεγάλη δυσκολία και θέλουν να παραμείνουν συνεπείς", τονίζεται επίσης.
Σύμφωνα με το έγγραφο, το πρόγραμμα διευκόλυνσης αφορά μισθωτούς, συνταξιούχους και όσους έχουν τεκμαιρόμενη σχέση εξαρτημένης εργασίας, με ενυπόθηκη απαίτηση, οι οποίοι έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 25.000 ευρώ προερχόμενο από μείωση του εισοδήματός τους κατά 35% από 01/01/2010.
Επιπλέον, αφορά άνεργους, πάσχοντες από βαριά ασθένεια ή /και μόνιμη αναπηρία και πολύτεκνους.
Βάσει του σχεδίου της κυβέρνησης η μηνιαία καταβολή δεν θα υπερβαίνει το 30% του μηνιαίου φορολογητέου εισοδήματος, ενώ σε περίπτωση μηδενικών εισοδημάτων προβλέπεται η δυνατότητα μηδενικών καταβολών.
Παράλληλα, προβλέπεται η βελτίωση του υφιστάμενου πλαισίου, έτσι ώστε, κατά την αξιολόγηση των πληροφοριακών δεδομένων του συστήματος "Τειρεσίας", να λαμβάνονται υπόψη οι συνέπειες της δυσχερούς οικονομικής περιόδου και να δίνεται η δυνατότητα μιας πιο ευέλικτης αντιμετώπισης των συναλλασσομένων με τα πιστωτικά ιδρύματα, ανάλογα με το συνολικό προφίλ και όχι με βάση μεμονωμένα ατυχή περιστατικά.
Διαβάστε Περισσότερα »

«Να πώς λειτουργούσε το κυπριακό πλυντήριο»


Σε άρθρο του με τίτλο «Κύπρος, η γη των δομημένων προϊόντων» ο οικονομικός αναλυτής του Bloomberg, Nick Dunbar εξηγεί πώς βίωσε ο ίδιος από το 2007 το «μεγάλο κόλπο» των κυπριακών τραπεζών για να γίνει η Μεγαλόνησος ένας οικονομικός παράδεισος όπου το ξέπλυμα χρήματος γινόταν ακόμη και με την πρόφαση της επανένωσης του νησιού και αναρωτιέται αν τα αποθέματα φυσικού αερίου του νησιού είναι άλλη μία περίπτωση «δομημένου προϊόντος».
 
Στην προσωπική του σελίδα αναφέρει: «Τον Μάιο του 2007, μια μεγάλη γαλλική τράπεζα με πλησίασε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με μια πρόταση να συμμετάσχω σε συνέδριο που διοργανώνει η Τράπεζα της Κύπρου για τις συντάξεις στην Κύπρο. Εκεί θα συζητούσαν τα οφέλη των μη παραδοσιακών επενδυτικών στρατηγικών για την ενίσχυση της θέσης των συνταξιοδοτικών ταμείων. Μου ζήτησαν να παρουσιάσω τις απόψεις μου σχετικά με το τι θα δούμε στην Ευρώπη και τα πιθανά οφέλη των δομημένων λύσεων.

«Δομημένες λύσεις» είναι μια λέξη-κώδικας για την πώληση παραγώγων, κάτι που έκανε με μεγάλη επιτυχία η γαλλική τράπεζα που θα συμμετείχε επίσης στο συνέδριο. Για τους υπεύθυνους της τράπεζας θεωρείται ότι προσδίδει αξιοπιστία να μιλήσει για κάτι τέτοιο ένας ανεξάρτητος δημοσιογράφος. Και γιατί όχι, σκέφτηκα. Ήξερα για το θέμα και ήμουν περίεργος να δω την Κύπρο».
Ο δημοσιογράφος συνοψίζει την ομιλία του στο συνέδριο και εξηγεί τα συμπεράσματά του από αυτό: «Μετά την ομιλία μου, συνομίλησα με τους ανθρώπους από την Τράπεζα της Κύπρου και άλλες τοπικές επιχειρήσεις. Κατάλαβα ότι οι Κύπριοι έβλεπαν τα «ξαδέλφια» τους από την Ελλάδα ως προσφιλείς χωριάτες που προτιμούσαν ένα γαϊδουράκι από μία Mercedes. Συγκεκριμένα οι Κύπριοι δεν ενδιαφέρονται να αγοράσουν οι ίδιοι τα δομημένα προϊόντα. Αυτό που ήθελαν να κάνουν ήταν να κερδίσουν τις προμήθειες πουλώντας στους συνταξιούχους Ελληνες, Ρώσους, Βρετανούς και άλλους πλούσιους ξένους που συρρέουν στην Κύπρο.
Στη συνέχεια περιγράφει την επόμενη πρόσκληση που του έγινε τον Ιούνιο του 2011 σε ένα συνέδριο με θέμα την επανένωση της Κύπρου, παρότι ο ίδιος τους ενημέρωσε ότι ήξερε πολύ λίγα πράγματα για την ιστορία του διαιρεμένου νησιού. Οι διοργανωτές τον καθησύχασαν ότι θα του στείλουν ένα ενημερωτικό σημείωμα για να προετοιμαστεί.
«Το έγγραφο της ΜΚΟ εξηγούσε πώς σχεδιάζει να επανενώσει το νησί και επικεντρωνόταν στην αποζημίωση των Ελλήνων που είχαν χάσει τη γη κατά τη διάρκεια της διαίρεσης της νήσου πριν από 40 χρόνια, χωρίς να εκδιώξει τους νυν ενοίκους. Μια ιδέα που έπεσε στο τραπέζι ήταν να δοθούν πιστοποιητικά στους αρχικούς ιδιοκτήτες της γης, τα οποία θα μπορούσαν να ομαδοποιηθούν και να τιτλοποιηθούν, και θα προσέλκυαν επενδυτές που ήθελαν να επικεντρωθούν στον τουρισμό. Με την οικονομική αυτή αλχημεία, που θα ενίσχυε την αξία των πιστοποιητικών θα πείθονταν και οι δύο πλευρές να υπογράψουν μια συμφωνία».
Τότε συνειδητοποίησε γιατί τον είχαν πλησιάσει. Ήθελαν με πρόσχημα την επανένωση της Κύπρου να αξιοποιήσουν δομημένα προϊόντα.
Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου μάλιστα ο δημοσιογράφος αναφέρει πως τον πλησίασε ένας τραπεζίτης και του ανέφερε πως αν η Ελλάδα χρεοκοπήσει, ο τραπεζικός τομέας της Κύπρου θα χρειαστεί ένα πακέτο διάσωσης της τάξης του 30% του εγχώριου ΑΕΠ, με βάση τις τότε εκτιμήσεις. Αυτό συνέβη εννέα μήνες πριν τη χρεοκοπία του ιδιωτικού χρηματοπιστωτικού τομέα της Ελλάδας και 18 μήνες πριν την κορύφωση της κρίσης στην Κύπρο. Σήμερα γνωρίζουμε ότι ακόμη και ένα πακέτο διάσωσης ύψους 10 δισ. ευρώ-το οποίο αντιστοιχεί στο 40% του ΑΕΠ για το 2011- δεν είναι αρκετό για την επιβίωση των κυπριακών τραπεζών και των εκτεθειμένων πιστωτών τους.
Ο δημοσιογράφος καταλήγει: «Μήπως τελικά όλη αυτή η συζήτηση που γίνεται πρόσφατα για τα αποθέματα φυσικού αερίου της Κύπρου και η ανάμειξη της Ρωσίας είναι άλλη μια περίπτωση δομημένου προϊόντος της Κύπρου;»
Διαβάστε Περισσότερα »

Αλλαγές στις ημερομηνίες των Πανελλαδικών για δύο τομείς των ΕΠΑΛ

Στην αλλαγή του προγράμματος των Πανελλαδικών Εξετάσεων για δύο μαθήματα των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) προχώρησε το υπουργείο Παιδείας...
ανταποκρινόμενο άμεσα σε σχετικό αίτημα της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ).
Η αλλαγή αφορά στην ημέρα των εξετάσεων των τομέων α) Ηλεκτρονικής και β) Γεωπονίας Τροφίμων και Περιβάλλοντος.

Έτσι, οι αλλαγές στις ημερομηνίες διεξαγωγής των δύο μαθημάτων έχουν αλλάξει ως εξής:
- Ηλεκτρονικές Επικοινωνίες, που θα εξεταστεί την Τετάρτη 5.6.2013 (αντί της Τρίτης 4.6.2013).
- Αρχές Eπεξεργασίας Tροφίμων, που θα εξεταστεί την Τρίτη 4.6.2013 (αντί της Τετάρτης 5.6.2013).

Σημειώνεται ότι η ΟΛΜΕ ζήτησε πρόσφατα να τροποποιηθεί το πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων, γιατί, όπως υποστήριξε, οι μαθητές και οι μαθήτριες σε τρεις ειδικότητες (δύο στον τομέα ηλεκτρονικής και μία στην τεχνολογία και έλεγχο τροφίμων) επρόκειτο να εξετασθούν τα μαθήματα ειδικότητάς τους σε δύο διαδοχικές ημέρες!

Έτσι δεν θα εδίδετο η δυνατότητα στους υποψηφίους να «αποφορτιστούν» από την πρώτη εξέταση και να πραγματοποιήσουν την τελευταία επανάληψη με ηρεμία και χρονική άνεση, ενώ κάποιες από τις σχολές για τις οποίες διαγωνίζονται είναι κοινές και για άλλους τομείς (Ηλεκτρολογίας και Πληροφορικής για τον τομέα Ηλεκτρονικής) για τους οποίους προβλέπεται η ενδιάμεση μέρα.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΡΕΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ: Ζήτησε να σκαλίσουν στον τάφο της το αιδοίο της – Μάθε γιατί!!


Μία γυναίκα στη Σερβία, λίγο πριν πεθάνει, ζήτησε από τον άνδρα της να...



 σκαλίσουν επάνω στον μαρμάρινο τάφο της το αιδοίο της!

Ήθελε έτσι να την θυμάται ο άνδρας της και να μην μπορεί να την απατήσει...
Η Μιλένα Μαρίνκοβιτς (Milena Marinkovic) άφησε μέχρι και σημείωμα με τις επιθυμίες της, στο οποίο ζητούσε να προσληφθεί ένας γλύπτης για να φτιάξει ένα αντίγραφο του αιδοίου της και να το τοποθετήσει πάνω στην ταφόπλακά της. Είχε μάλιστα τραβήξει και φωτογραφίες του αιδοίου της, για να δοθούν στον γλύπτη.
Έτσι, ο 72χρονος Σέρβος Μίλαν Μαρίνκοβιτς (Milan Marinkovic) σεβάστηκε την τελευταία επιθυμία της γυναίκας του.
«Δεν θέλω να πας με άλλες γυναίκες. Με αυτόν τον τρόπο θα θυμάσαι πάντα», του εξηγούσε στο σημείωμα.
Τελικά ο γλύπτης βρέθηκε και για το έργο του πληρώθηκε 2.600 ευρώ.



a-pistefto

Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιες ασθένειες μεταδίδονται από τα ζώα στον άνθρωπο!



Ζωοανθρωπονόσοι είναι νοσήματα κοινά σε ανθρώπους και ζώα. Αν και πρόσφατα από τσιμπούρι υπήρξε ανησυχία στη χώρα μας, από την εμφάνιση...
θανατηφόρου κρούσματος του αιμορραγικού πυρετού της Κριμαίας-Κογκό, η νόσος αυτή είναι σπάνια.
  Όταν το τσιμπούρι κολλήσει στο δέρμα θα πρέπει να αφαιρείται προσεκτικά ως εξής: χρησιμοποιούμε λίγο βαμβάκι με καθαρό οινόπνευμα και στη συνέχεια, αφού το πιάσουμε προσεκτικά με μία λαβίδα με λεπτά άκρα, το αποκολλούμε με μία κάθετη και σταθερή κίνηση.
Μετά καθαρίζουμε την περιοχή του δέρματος με αντισηπτικό. Ο μελιταίος πυρετός είναι η πιο συχνή νόσος, οφείλεται σε βακτήριο και μεταδίδεται στον άνθρωπο με την κατανάλωση απαστερίωτου γάλακτος ή μη ώριμου τυριού.
Μπορεί επίσης να μεταδοθεί και με άμεση επαφή με μολυσμένο ζώο (κυρίως αιγοπρόβατα) ή ακόμη και με εισπνοή. Η λεϊσμανίαση (καλά-αζάρ) οφείλεται σε παράσιτο και μεταδίδεται στον άνθρωπο και τα ζώα με τσίμπημα μολυσμένης σκνίπας.
Ως «αποθήκη» του παράσιτου στη φύση θεωρείται ο σκύλος. Οι σκύλοι θα πρέπει να εξετάζονται εργαστηριακά για λεϊσμανίαση μία φορά τον χρόνο.
Η τοξοπλάσμωση μεταδίδεται κυρίως με την κατανάλωση ωμού ή ατελώς ψημένου κρέατος καθώς και με επαφή με μολυσμένο χώμα.
Η γάτα είναι η «αποθήκη» του παθογόνου παράγοντα στη φύση ενώ άμεσα δεν μεταδίδεται στον άνθρωπο. Τις περισσότερες φορές στους ενήλικες η νόσος δεν εμφανίζει συμπτώματα, εκτός και αν μειωθεί σημαντικά η ικανότητα του ανοσοποιητικού συστήματος.
Για την πρόληψη της τοξοπλάσμωσης θα πρέπει: το κρέας να μαγειρεύεται καλά και τα λαχανικά και τα φρούτα να πλένονται σχολαστικά.
Κατά τη διάρκεια εργασιών στον κήπο και σε κάθε επαφή με χώμα να χρησιμοποιούνται γάντια μιας χρήσης και στη συνέχεια να πλένονται τα χέρια με σαπούνι και νερό. Τα δοχεία με την άμμο υγιεινής της γάτας θα πρέπει να καθαρίζονται με καυτό νερό καθημερινά, αφού προηγουμένως φορεθούν γάντια μιας χρήσης.
Ο δρ Εμμανουήλ Ι. Παπαδογιαννάκης, DVΜ, Cert. SΑD, ΡhD, είναι υπεύθυνος του Τομέα Κτηνιατρικής στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας
Διαβάστε Περισσότερα »

Γιατί, ο Ευαγγελάτος είναι ο πιο κίτρινος, εν Ελλάδι, δημοσιογράφος...



Ο Βγενόπουλος -κάπως γυάλιζε το μάτι του- δεν δίστασε να χτυπήσει και στα προσωπικά του τον Κύπριο υπουργό Οικονομικών Μιχάλη Σαρρή:
τον πιάσαν γυμνό στα Κατεχόμενα μ' ένα 17χρονο Τούρκο. Κι ο ίδιος είπε ότι απολάμβανε το μασάζ.
"Σας παρακαλώ, σας παρακαλώ" , άρχισε να σκίζει τα ακριβά ιμάτιά του ο Ευαγγελάτος μ' αυτό το ύφος της ψεύτικης ενόχλησης -που δεν ξεγελάει ούτε μεθυσμένο νταλικέρη.
"Σας παρακαλώ. Όχι προσωπικά! " .
Και τι έκανε ο αθεόφοβος; Περνούσε, την...

ίδια ώρα, με κάρτα στην οθόνη τον χυδαίο υπαινιγμό του Βγενόπουλου. "Συνελήφθη γυμνός σε μασάζ με ανήλικο Τούρκο" .
Στη φωτογραφία απολαμβάνει με κλειστά μάτια το κατόρθωμά του...
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ