Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Ισοπαλία και επεισόδια στη Λιβαδειά -βίντεο




Επεισόδια στη Λιβαδειά από 400 περίπου φίλαθλους της ΑΕΚ  στις οδούς Πυθαγόρα και Θεμιστοκλέους.  Ήρθαν για τον αγώνα Λεβαδειακού - ΑΕΚ χωρίς εισιτήρια και δημιουργούν προβλήματα, κάνουν επίθεση στο τοίχος που έχουν σχηματίσει οι αστυνομικοί.  Γίνεται ένας πόλεμος με πέτρες και δακρυγόνα όπως μας πληροφορούν αναγνώστες μας.   Aυτή τη στιγμή καίγονται και οχήματα. Στο σημείο βρίσκεται και η πυροσβεστική.
Συνεχίζονται τα επεισόδια και μέσα στο γήπεδο  του Λεβαδειακού. Οι οπαδοί της ΑΕΚ που είναι ήδη μέσα στο γήπεδο υποστηρίζουν τους οπαδούς άνευ εισιτηρίου που είναι απέξω και απαιτούν να μπουν μέσα.  Γίνεται λόγος για 2 τραυματίες και ασθενοφόρο πάει αυτή τη στιγμή στο σημείο των επεισοδίων. Επίσης οι οπαδοί έχουν μπει και στο Δημ. σχολείο της Λιβαδειάς και δημιουργούν και εκεί φασαρίες.

Λεβαδειακός - ΑΕΚ 0-0 HL από greeksuperleague

Βέλιτς: «Δεν απειληθήκαμε από την ΑΕΚ»

Ικανοποιημένος από την αμυντική συμπεριφορά της ομάδας του στο παιχνίδι με την ΑΕΚ δήλωσε ο Γιάσμινκο Βέλιτς.

Βέλιτς: «Δεν απειληθήκαμε από την ΑΕΚ»

Ο νέος προπονητής των Βοιωτών τόνισε ότι η ομάδα του δεν μπόρεσε να αποτρέψει -όπως και η ΑΕΚ- την απουσία θεάματος- και εξέφρασε την άποψη πως δεν κινδύνευσε ιδιαίτερα από την «Ένωση».

«Σε γενικές γραμμές έγινε κακό παιχνίδι. Στο πρώτο ημίχρονο ελέγχαμε περισσότερο την μεσαία γραμμή, ενώ χάσαμε τον έλεγχο προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Το δεύτερο ήταν περισσότερο ισορροπημένο, αλλά τις υποψίες ευκαιρίας τις είχαμε εμείς», ανέφερε χαρακτηριστικά στη συνέντευξη Τύπου.
Θεαματική μονομαχία Πετρόπουλου(αριστερά)-Μουλόπουλου. Το ματς Λεβαδειακού -ΑΕΚ δεν ανέδειξε νικητή
Ισοπαλία που άρεσε και σε Λεβαδειακό αλλά και σε ΑΕΚ

Εξήγησε λοιπόν ότι είναι ικανοποιημένος «από την βελτίωση στην αγωνιστική εικόνα και κυρίως από την άμυνα, διότι η ΑΕΚ δεν μας έκανε καμία ευκαιρία με εξαίρεση αυτή του Ανάκογλου».
Διαβάστε Περισσότερα »

Έκτακτο τώρα:Επεισόδια στη Λιβαδειά από φιλάθλους της ΑΕΚ


Αυτή τη στιγμή επεισόδια στη Λιβαδειά από 400 περίπου φίλαθλους της ΑΕΚ  στις οδούς Πυθαγόρα και Θεμιστοκλέους.  Ήρθαν για τον αγώνα Λεβαδειακού - ΑΕΚ χωρίς εισιτήρια και δημιουργούν προβλήματα, κάνουν επίθεση στο τοίχος που έχουν σχηματίσει οι αστυνομικοί.  Γίνεται ένας πόλεμος με πέτρες και δακρυγόνα όπως μας πληροφορούν αναγνώστες μας.   Aυτή τη στιγμή καίγονται και οχήματα. Στο σημείο βρίσκεται και η πυροσβεστική.
Συνεχίζονται τα επεισόδια και μέσα στο γήπεδο  του Λεβαδειακού. Οι οπαδοί της ΑΕΚ που είναι ήδη μέσα στο γήπεδο υποστηρίζουν τους οπαδούς άνευ εισιτηρίου που είναι απέξω και απαιτούν να μπουν μέσα.  Γίνεται λόγος για 2 τραυματίες και ασθενοφόρο πάει αυτή τη στιγμή στο σημείο των επεισοδίων. Επίσης οι οπαδοί έχουν μπει και στο Δημ. σχολείο της Λιβαδειάς και δημιουργούν και εκεί φασαρίες.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συγκλονίζει το δράμα της 25χρονης στην Κορινθία:Γλίτωσε από λευχαιμία και σκοτώθηκε από σφαίρα

Συγκλονίζει το δράμα της 25χρονης στην Κορινθία: γλίτωσε από λευχαιμία και σκοτώθηκε από σφαίραΗ ιστορία της 25χρονης κοπέλας από την Κόρινθο που έχασε τη ζωή της από την αδέσποτη σφαίρα των κακοποιοί έχει προκαλέσει συγκίνηση στο πανελλήνιο. Γύριζε από τη δουλειά της στο σπίτι της όταν η μοίρα της έπαιξε το χειρότερο παιχνίδι. Στο παρελθόν χτυπήμένη από πολύ σοβαρή ασθένεια (λευχαιμία) πάλεψε και τα κατάφερε να ζήσει.
Αυτή τη φορά όμως δεν τα κατάφερε. Αγωνίστρια από μικρό παιδί είχε δώσει τη δική της εξαιρετικά δύσκολη πολύχρονη μάχη και είχε νικήσει το θάνατο. Ο τρόπος που έχασε τη ζωή της είναι απίστευτος. Ούτε μια στο εκατομμύριο δεν γίνεται κάτι τέτοιο λένε όλοι. Πολύ περισσότερο που η σφαίρα χτύπησε στην άσφαλτο και διέγραψε μια τρελή πορεία και μέσα στο αυτοκίνητο μέχρι να καρφωθεί στην πλάτη της. Οι γιατροί στο νοσοκομείο της Κορίνθου πάλεψαν σκληρά για να την κρατήσουν στη ζωή, όμως αυτή τη φορά το δυνατό κορίτσι δεν τα κατάφερε.
«Κατάφερε με πολύ μεγάλο αγώνα να σπουδάσει η ίδια και ο αδελφός της και είναι κρίμα να καταλήγει έτσι μια διαδρομή δύσκολη» ανέφερε ο δήμαρχος Κορίνθου Αλέξανδρος Πνευματικός στην εκπομπή «Σκάι Καλημέρα» σήμερα το πρωί, ο οποίος την γνώριζε προσωπικά την άτυχη κοπέλα καθώς ήταν γειτόνισσά του.
«Ο πατέρας της είχε τα δικά του προβλήματα υγείας, αλλά δουλεύει νύχτα μέρα στα κτήματα για να κάνει το καλύτερο για τα παιδιά του δήλωσε ακόμα ο δήμαρχος Κορίνθου, ο οποίος τόνισε ότι είναι συγκλονισμένη η κοινωνία της πόλης. Πηγή Star

Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτός είναι ο ένας από τους τρεις δραπέτες των Τρικάλων που δολοφόνησαν την 25χρονη!

Αυτός είναι ο ένας από τους τρεις δραπέτες των Τρικάλων που δολοφόνησαν την 25χρ

Oι καταζητούμενοι και δολοφόνοι της 25χρονης στην Κόρινθο είναι δραπέτες των φυλακών Τρικάλων και μάλιστα ο ένας εξ αυτών -ο εγκέφαλος της απόδρασης- είναι ο Μάρκο Κόλα, γνωστός της ελληνικής αστυνομίας από παλαιότερες υποθέσεις.
Όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο από την Ελληνική αστυνομία ο Κόλα θεωρείται βέβαιο ότι συμμετείχε στην ανταλλαγή πυροβολισμών στην Κόρινθο καθώς τακτοποιήθηκε αποτύπωμά του στο εστιατόριο που λήστεψαν το βράδυ της περασμένης Παρασκευής.
Είχε συλληφθεί στο παρελθόν, μετά από μάχη, στο Βύρωνα όπου και πάλι είχε σκοτωθεί από σφαίρες, αστυνομικών τότε, ένας πολίτης. Πριν από λίγο εντοπίστηκε, από τίς αστυνομικές δυνάμεις, το τζίπ που είχαν κλέψει οι δράστες, από τον ιδιοκτήτη της ταβέρνας, εγκαταλελειμένο ,σε αγροτική περιοχή, στο Σολωμό Κορινθίας. Το τζιπ θα μεταφερθεί για έρευνα στα Εγκληματολογικά εργαστήρια.
Αυτή είναι η αδικοχαμένη 25χρονη
Την ώρα που οι έρευνες των αστυνομικών συνεχίζονται σε ολόκληρη την Πελοπόννησο για τον εντοπισμό των τριών αδίστακτων κακοποιών, έρχεται στη δημοσιότητα η φωτογραφία της 25χρονης κοπέλας που έπεσε νεκρή από τις σφαίρες των κακοποιών.
Η 25χρονη επέστρεφε στο σπίτι της από το ξενοδοχείο στο οποίο εργαζόταν και βρέθηκε τυχαία με το αυτοκίνητό της στο σημείο που οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει τους τρεις κακοποιούς λίγο μετά τη ληστεία που είχαν διαπράξει σε ταβέρνα της περιοχής.

Υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών και μια σφαίρα διαπέρασε τον προφυλακτήρα του αυτοκινήτου της 25χρονης και την χτύπησε στην πλάτη.
Η νεαρή κοπέλα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο και παρά τις προσπάθειες των γιατρών έχασε τη μάχη για τη ζωή.
Το χρονικό της καταδίωξης
Την Κορινθία και τις γύρω περιοχές «χτενίζουν» οι αστυνομικές αρχές, προκειμένου να εντοπίσουν τους δράστες της ληστείας μίας ταβέρνας στην παλιά εθνική οδό Αθηνών-Θηβών και του θανάσιμου τραυματισμού μίας 25χρονης γυναίκας.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την ιστοσελίδα του «korinthos tv», έρευνες της αστυνομίας βρίσκονται σε εξέλιξη στην ευρύτερη περιοχή της Αρχαίας Νεμέας, ψάχνοντας τους κακοποιούς που θεωρούνται ιδιαιτέρως επικίνδυνοι, καθώς φαίνονται αδίστακτοι και διαθέτουν βαρύ οπλισμό (όπλα καλάσνικοφ και εκατοντάδες σφαίρες).
Νωρίτερα, οι αρχές εντόπισαν το τζιπ που χρησιμοποίησαν οι δράστες: πρόκειται για ένα αυτοκίνητο τύπου Subaru Forester, το οποίο αργότερα εγκατέλειψαν, στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν από τις δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ που τους καταδίωκε με τη συνδρομή ειδικών δυνάμεων και ελικοπτέρου. Το τζιπ είχε αριθμό κυκλοφορίας ΥΡΟ-1394 και είχε κλαπεί κατά τη διάρκεια της ληστείας στην ταβέρνα.
Η άτυχη 25χρονη τραυματίστηκε χτυπήθηκε θανάσιμα από τα καλάσνικοφ των ληστών, κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών με την αστυνομία. Αιμόφυρτη, η νεαρή γυναίκα είχε απευθύνει δραματική έκκληση στον φίλο της, μέσω κινητού τηλεφώνου, να τη βοηθήσει. Αν και μεταφέρθηκε ζωντανή στο νοσοκομείο, εξέπνευσε λίγη ώρα αργότερα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Λεβαδειακός-ΑΕΚ (17:15, NovaSports 1)

Preview: Λεβαδειακός-ΑΕΚ (17:15, NovaSports 1)

Ευκαιρία να «καθαρίσει»! Χωρίς λύση στο διοικητικό, αλλά με τον κόσμο της και πάλι παρόντα, η ΑΕΚ πάει στη Λιβαδειά για τη νίκη που θα διώξει πιο μακριά από ποτέ τον «εφιάλτη».


Δυο παιχνίδια αυτής της αγωνιστικής θεωρούνταν «κλειδιά» για την παραμονή.

Κι αφού Άρης και Πανθρακικός (με τη μεταξύ τους ισοπαλία) έμειναν αμπαρωμένοι στο ισόγειο, Λεβαδειακός και ΑΕΚ έχουν έναν ακόμα λόγο για τη νίκη.

Διότι αυτή θα σημάνει -για όποιον την πάρει- κάτι παραπάνω απ’ τη μισή παραμονή.


ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ

Η ώρα για το ντεμπούτο του Γιάσμινκο Βέλιτς στον πάγκο του Λεβαδειακού έφτασε. Ο Βόσνιος προπονητής, θα καθίσει για πρώτη φορά στον πάγκο των «πρασίνων» και θέλει να ξεκινήσει με το δεξί.

Μάλιστα, το σημαντικό για το νέο προπονητή των Βοιωτών είναι ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα να αντιμετωπίσει και υπολογίζει σε όλους τους παίκτες του. Μάλιστα, δεν αναμένεται να γίνουν και σαρωτικές αλλαγές στο αρχικό σχήμα.

Έτσι, θα πρέπει να περιμένουμε ένα σχήμα με τον Κυριακίδη στο τέρμα. Τον Μουλόπουλο δεξιά, τον Μεντί αριστερά και τον Γεωργίου με τον Χοσέμι στο κέντρο της άμυνας. Οι Κόρμπος και Ζησόπουλος θα είναι τα αμυντικά χαφ και πίσω από τον Βασιλείου θα κινούνται οι Πόι, Ροτζέριο και Ακόστα.

Η αποστολή: Κυριακίδης, Κασμερίδης, Τσιντώτας, Μουλόπουλος, Χοσέμι, Κόρμπος, Ζησόπουλος, Νικολακάκης, Γεωργίου, Λισγάρας, Κουτσόπουλος, Μεντί, Μαχαίρας, Ροτζέριο, Καγεχόν, Μπουμάλ, Μίλιεβιτς, Ακόστα, Ρομέου, Πόι, Βασιλείου


ΑΕΚ

Τον δρόμο για την διοικητική επιβίωση δεν τον βρήκε ακόμα. Αυτός της αγωνιστικής σωτηρίας της, όμως, περνάει απ’ τη Λιβαδειά για την ΑΕΚ. Κι αν τον βαδίσει με νίκη, θα μπορεί πιο άνετη και πιο ανακουφισμένη από ποτέ να περιμένει από βδομάδα τις (όποιες) εξελίξεις.

Με βολικό για ‘κείνη λοιπόν το αποτέλεσμα του Άρης-Πανθρακικός, η «Ένωση» έχει την ευκαιρία να καθαρίσει σε μεγάλο βαθμό την υπόθεση παραμονής. Κι ευτυχώς για ‘κείνη, θα το επιδιώξει για μια ακόμα φορά με τη στήριξη του κόσμου της -που αναμένεται να είναι πολύς περισσότερος από τα 350 εισιτήρια που διέθεσε η διοίκηση του Λεβαδειακού.

Πέρα από τις εξέδρες, δε, η ΑΕΚ θα έχει την ευκαιρία να παραταχθεί δυνατή και στο γήπεδο. Κι αυτό διότι οι Κορδέρο, Ρίκκα, Τσουμάγκας και Φούντας ξεπέρασαν τις ενοχλήσεις που τους ταλαιπώρησαν μέσα στην εβδομάδα και τέθηκαν κανονικά στη διάθεση του Έβαλντ Λίνεν. Πέραν του τιμωρημένου Γκερέιρο λοιπόν και του ταλαιπωρημένου από την ίωση, Παυλή, ο Γερμανός έχει την ευκαιρία να παρατάξει χωρίς αλλαγές τον πετυχημένο ρόμβο.

Και σύμφωνα με όσα έδειξε σε κάποιες από τις προπονήσεις της εβδομάδας, αυτός θα διαμορφωθεί ως εξής: Με τερματοφύλακα τον Κωνσταντόπουλο και τους Τσουμάγκα, Μπουγαΐδη, Κουτρουμπή και Τσουκαλά -από αριστερά προς τα δεξιά- στην άμυνα. Αμυντικό χαφ θα είναι ο Μητρόπουλος, μπροστά του οι Ρίκκα-Κορδέρο, επιτελικός (και για πρώτη φορά βασικός) θα ξεκινήσει ο Ανάκογλου και δίδυμο στην επίθεση θα είναι οι Φούντας-Πετρόπουλος.

Η αποστολή: Κωνσταντόπουλος, Αραμπατζής, Β. Βλάχος, Τσουκαλάς, Τσουμάγκας, Μπουγαΐδης, Κουτρουμπής, Τσούπρος, Μητρόπουλος, Φέτσης, Ρίκκα, Κορδέρο, Αναστασόπουλος, Ανάκογλου, Καραλής, Φούντας, Πετρόπουλος, Κατσικοκέρης, Σταματής, Φουρτάδο

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Βοσκάκης (Ρεθύμνου)
ΒΟΗΘΟΙ: Αναστόπουλος (Αρκαδίας), Σταθόπουλος (Ηλείας)

ΓΗΠΕΔΟ: Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς
Διαβάστε Περισσότερα »

Τύμπανα πολέμου στην κορεατική χερσόνησο..




«Εφτασε η ώρα να ξεκαθαρίσουμε τους λογαριασμούς με τους Αμερικανούς ιμπεριαλιστές» διαμηνύει το καθεστώς της Βόρειας Κορέας, θέτοντας σε ετοιμότητα τους πυραύλους για χτυπήματα στον νότο και σε αμερικανικές βάσεις στον Ειρηνικό.



 Την ίδια ώρα που οι ΗΠΑ απογειώνουν δύο «αόρατα» μαχητικά πάνω από τη Νότια Κορέα, στο... πλαίσιο των κοινών ασκήσεων με τη Σεούλ. Προετοιμασίες πολέμου ή εκατέρωθεν επιδείξεις ισχύος για την εξασφάλιση ενός ισχυρού διαπραγματευτικού χαρτιού σε μία ενδεχόμενη επανάληψη των εξαμερών διαπραγματεύσεων;


Καταιγιστικές εξελίξεις

Γεγονός είναι ότι το θερμόμετρο στην κορεατική χερσόνησο έχει ανέβει επικίνδυνα... Από τον Φεβρουάριο, όταν η Πιονγιάνγκ πραγματοποίησε την τρίτη πυραυλική δοκιμή, προκαλώντας τη σκληρή αντίδραση -και κατ' επέκταση την επιβολή κυρώσεων- του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Εκτοτε, οι εξελίξεις ήταν καταιγιστικές...

Σε απάντηση στις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις ΗΠΑ - Νότιας Κορέας, η Βόρεια Κορέα ακυρώνει τη συνθήκη εκεχειρίας του 1953, κλείνει το «κόκκινο τηλέφωνο» με τη Σεούλ και προειδοποιεί τις ΗΠΑ με προληπτικά πλήγματα. Με αποκορύφωμα ίσως χθες, όταν ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν διέταξε, κατά τη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης με αξιωματικούς του στρατού, τις πυραυλικές μονάδες της χώρας να βρίσκονται σε επιφυλακή για επίθεση κατά αμερικανικών βάσεων στην ενδοχώρα των ΗΠΑ, στον Ειρηνικό -περιλαμβανομένων Χαβάης και Γκουάμ- αλλά και στη Ν. Κορέα.

«Έντονη δραστηριότητα παρατηρείται στις μετακινήσεις οχημάτων και στρατευμάτων στις τοποθεσίες όπου βρίσκονται πύραυλοι μεσαίας και μεγάλης εμβέλειας της Βόρειας Κορέας», ανέφερε το νοτιοκορεατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Yonhap επικαλούμενο στρατιωτική πηγή, προσθέτοντας ότι «βρίσκονται σε ετοιμότητα από τις 26 Φεβρουαρίου, οπότε υπάρχει περίπτωση όντως να εκτοξεύσουν πυραύλους».

«Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας έκρινε ότι έχει έρθει η ώρα να ξεκαθαριστούν οι λογαριασμοί με τους Αμερικανούς ιμπεριαλιστές, εν μέσω της κατάστασης που επικρατεί», ανέφερε από την πλευρά του το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Β. Κορέας KCNA. Ηταν η απάντηση στην απογείωση των βομβαρδιστικών αεροσκαφών Stealth που αποφάσισε η Ουάσιγκτον, στο πλαίσιο των κοινών ασκήσεων με τη Σεούλ, σε μία από τις σπάνιες επιδείξεις ισχύος απέναντι στην Πιονγιάνγκ.

Ο Λευκός Οίκος άλλωστε δεν έμεινε σιωπηλός μπροστά στις απειλές της Πιονγιάνγκ... «Οι Βορειοκορεάτες πρέπει να καταλάβουν ότι αυτό που κάνουν είναι εξαιρετικά επικίνδυνο» τόνισε ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας, Τσακ Χέιγκελ, διαμηνύοντας ότι «οι ΗΠΑ λαμβάνουν πολύ σοβαρά τις προκλήσεις». Στον αντίποδα, η Ρωσία -διά στόματος του υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ-, συνέστησε ψυχραιμία, σε ένα μήνυμα όμως με σαφή αποδέκτη τις ΗΠΑ, καταδίκασε οποιαδήποτε «μονομερή ενέργεια» και προειδοποίησε ότι «η κατάσταση μπορεί πολύ απλά να βγει εκτός ελέγχου».

Ουδέτερη η Κίνα
Ουδέτερη στάση επέλεξε να τηρήσει ο μοναδικός ίσως σύμμαχος της Πιονγιάνγκ, η Κίνα, απευθύνοντας έκκληση για «κοινές προσπάθειες» εκτόνωσης της κρίσης στην κορεατική χερσόνησο.

Πού μπορεί όμως να οδηγηθεί η κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο; Οι περισσότεροι αναλυτές φαίνεται να συμφωνούν στο ότι πολύ δύσκολα η Πιονγιάνγκ θα ρισκάρει να ξεκινήσει έναν πόλεμο με απρόβλεπτες συνέπειες, υπενθυμίζοντας ότι η Βόρεια Κορέα έχει επανειλημμένως εκτοξεύσει απειλές προς τη Ν. Κορέα και τις ΗΠΑ -απειλές που αποδείχτηκαν απλώς σκληρή ρητορική. Και παραπέμπουν στην κοινή οικονομική ζώνη Βορρά - Νότου που αποφέρει περί τα 2 δισ. δολάρια ετησίως και που η Πιονγιάνγκ διατηρεί ανοιχτή (παρά τις πολεμικές ιαχές). Από την άλλη, ωστόσο δεν είναι λίγοι αυτοί που φοβούνται για το που μπορεί να φτάσει ο νέος ηγέτης της Βόρειας Κορέας προκειμένου να δώσει το στίγμα του.../Της Ντίας Ζάβρα

Διαβάστε Περισσότερα »

Κρατούμενοι μπαινοβγαίνουν... ανενόχλητοι στα κελιά τους στις φυλακές Κορυδαλλού

Κρατούμενοι μπαινοβγαίνουν... ανενόχλητοι στα κελιά τους στις φυλακές ΚορυδαλλούΞέφραγο αμπέλι θυμίζουν οι φυλακές Κορυδαλλού, με κρατούμενους να βγαίνουν όποτε θέλουν
από τα κελιά τους για να παραλάβουν οπλισμό και ναρκωτικά που πετούν στο προαύλιο εξωτερικοί συνεργάτες τους.

Οι δραστηριότητες αυτές, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Καθημερινή», έγινε πρόσφατα γνωστή, μετά την παρακολούθηση του οπτικού υλικού που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας των φυλακών.

Συγκεκριμένα στο βίντεο εμφανίζονταν έγκλειστοι να βγάζουν τα κάγκελα των κελιών τους και να κατεβαίνουν με σχοινί στο προαύλιο.

Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι προχώρησαν σε εξοντωτικούς ελέγχους, καταφέρνοντας (ύστερα από εβδομάδες) να ανακαλύψουν ένα όπλο, δύο χειροβομβίδες και πέντε σφαίρες.


















Πηγή

Διαβάστε Περισσότερα »

Φόροι… πολυτελείας και για τα μικρομεσαία Ι.Χ.!


Ποια αυτοκίνητα πιάνονται στο δόκανο της Εφορίας

Μεγάλες ανατροπές στη φορολόγηση των Ι.Χ. αυτοκινήτων εξετάζει ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης. Για να αντιμετωπίσει τις απώλειες κρατικών εσόδων από τις μαζικές καταθέσεις πινακίδων, ετοιμάζει νομοσχέδιο που προβλέπει να φορολογούνται τα αυτοκίνητα όχι βάσει του κυβισμού τους, αλλά βάσει της εργοστασιακής αξίας τους.
Το χτύπημα προβλέπεται να είναι διπλό καθώς πολλοί ιδιοκτήτες θα κληθούν να πληρώσουν και την έκτακτη εισφορά «πολυτελείας», αλλά και αυξημένο φόρο εισοδήματος λόγω τεκμηρίων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος», στο «δόκανο της εφορίας αναμένεται να πιαστούν πρώτα τα «οικολογικά» Ι.Χ. με turbo κινητήρες και χαμηλές εκπομπές ρύπων, τα αυτοκίνητα που κινούνται με πετρέλαιο και υγραέριο και τα αυτοκίνητα νέας τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένων των υβριδικών.

Έτσι το κράτος υπολογίζει να εισπράξει τα διπλάσια χρήματα από όσα θα εισέπραττε μόνο από τον φόρο πολυτελείας, ο οποίος θα επιβάρυνε ιδιοκτήτες μεγάλων αυτοκινήτων. Από το νέο σχέδιο θα επιβαρυνθούν πολύ περισσότεροι ιδιοκτήτες, ακόμη και Ι.Χ. των 1200 κυβικών!
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ