Τρίτη 2 Απριλίου 2013

ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΠΥΡΙ ΘΗΒΩΝ


ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ  ΘΗΒΩΝ ΚΑΙ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ
ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΠΥΡΙΟΥ ΘΗΒΩΝ
ΘΗΒΑ  2  ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2013
Τό Έτος 2013 είναι ξεχωριστό γιά τήν Ιστορική Ενορία τού 
Αγίου Αθανασίου Πυρίου Θηβών  , διότι συμπληρώνονται 
150 χρόνια από τήν κτίση τού Ιερού Ναού τού Αγίου Αθανασίου .
Στά πλαίσια τών Επετειακών Εκδηλώσεων γιά τόν 
Εορτασμό 
αυτής τής σημαντικής Επετείου ,  τήν ερχόμενη 
Κυριακή  7 Απριλίου τής Σταυροπροσκυνήσεως
 καί ώρα 19.00 κατά τήν διάρκεια τού  Κατανυκτικού
 Εσπερινού όπου θά χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος
 Μητροπολίτης Θηβών καί Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιος , 
 μέ Λαμπρότητα θά πραγματοποιηθεί η Υποδοχή
 τού  Τιμίου Σταυρού από τήν Ιερά Μονή  Σαγματά .
Η Ελευση τού Τιμίου Σταυρού από τήν Ιερά Μονή  Σαγματά
  γιά πρώτη φορά , θεωρείται μεγάλη Ευλογία γιά τήν 
Ενορία τού Αγίου Αθανασίου τού Πυρίου τών Θηβών , 
αφού θά δοθεί η ευκαιρία στούς πιστούς πού αναμένεται 
νά κατακλύσουν τόν Ιερό Ναό τού Αγίου Αθανασίου , νά τόν 
προσκυνήσουν καί νά αποκομίσουν τήν Ευλογία του .
Κατά τήν διάρκεια τού Κατανυκτικού Εσπερινού θά τιμηθούν 
μέ τιμητικές πλακέτες από τόν Σεβασμιότατο Μητροπολίτη 
Θηβών καί Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιο οί εν΄ζωή διατελέσαντες
 Εκκλησιατικοί Επίτροποι τού Ιερού Ναού 
τού Αγίου Αθανασίου τού Πυρίου Θηβών .
ΒΟΙΩΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΒΑΤΖΗΣ
Email:sovdim@hotmail.com
Διαβάστε Περισσότερα »

Δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας ανακοίνωσε η Περιφέρεια Αττικής


Την άμεση εκπόνηση και υλοποίηση ετήσιου προγράμματος απασχόλησης, προϋπολογισμού περίπου 10 εκατ. ευρώ, για την επιδότηση της πρόσληψης 1500 εργαζομένων ανακοίνωσε το απόγευμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Σγουρός.

Όπως είπε «οι ωφελούμενοι θα είναι άνεργοι έως 29 ετών σε ειδικότητες και επαγγέλματα που πλήττονται από την κρίση και οι δικαιούχοι θα είναι επιχειρήσεις της Περιφέρειας Αττικής».

Θα ακολουθηθούν τα πρότυπα αντίστοιχων προγραμμάτων επιχορήγησης επιχειρήσεων του ΟΑΕΔ με υποχρέωση του εργοδότη να διατηρεί τον εργαζόμενο μετά το πέρας του έτους για τουλάχιστον τρεις μήνες. Απαιτείται νομοθετική ρύθμιση της διαδικασίας από το Κράτος.

Το πλάνο δράσης της Περιφέρειας Αττικής για την αντιμετώπιση της ανεργίας περιλαμβάνει επίσης συνεργασία με επαγγελματικούς φορείς (όπως τα Επαγγελματικά, Βιοτεχνικά και Βιομηχανικά Επιμελητήρια Αθηνών και Πειραιώς) και εξειδικευμένους επιστημονικούς φορείς σε θέματα απασχόλησης (όπως η ΙΝΕ-ΓΣΕΕ, πανεπιστημιακά ιδρύματα και κρατικοί φορείς όπως ο ΟΑΕΔ) προκειμένου το έκτακτο σχέδιο που θα διαμορφωθεί να ληφθεί υπόψη στον επικείμενο καταμερισμό των ευρωπαϊκών κονδυλίων. Σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς και τα πανεπιστημιακά ιδρύματα η Περιφέρεια θα προχωρήσει στην εκπόνηση μελέτης για τη λειτουργία της αγοράς εργασίας και τις πιθανές αλλαγές στο παραγωγικό μοντέλο.

Ακόμη, όπως τόνισε, η Περιφέρεια θα στηρίξει και θα προωθήσει όλα τα μεγάλα έργα ανάπτυξης και τις επενδύσεις, με πρώτο απ' όλα τα τέσσερα εργοστάσια επεξεργασίας απορριμμάτων. «Τα εργοστάσια που τόσο πολεμούνται και αμαυρώνονται δεν θα λύσουν μόνο το περιβαλλοντικό πρόβλημα της Αττικής. Αποτελούν μία μεγάλη επένδυση, θα προσφέρουν θέσεις εργασίας και μάλιστα γίνονται υπό την επίβλεψη ενός δημόσιου φορέα» τόνισε ο κ. Σγουρός.

Σε ό,τι αφορά τις δράσεις που έχουν ήδη δρομολογηθεί ο περιφερειάρχης Αττικής αναφέρθηκε στη θερμοκοιτίδα κοινωνικής επιχειρηματικότητας (όπου αναμένεται να απασχοληθούν 500 εργαζόμενοι), στα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης για την Αττική (όπου αναμένεται να απασχοληθούν 5.000 άτομα) και στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2007 - 2013» (που έχει ήδη δημιουργήσει 3.709 θέσεις εργασίας και αναμένεται να δημιουργήσει άλλες 30.000). Επίσης, η Περιφέρεια Αττικής συμμετέχει στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας (έχουν εγκριθεί 10.580 θέσεις πεντάμηνης απασχόλησης) και υλοποιεί πρόγραμμα ενίσχυσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων στους τομείς Μεταποίησης - Τουρισμού - Εμπορίου - Υπηρεσιών, ύψους 130 εκατ. ευρώ.
Διαβάστε Περισσότερα »

O Βασίλης Καραποστόλης στο Ελεύθερο Λαικό Πανεπιστήμιο Αλιάρτου




ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΛΑΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΛΙΑΡΤΟΥ


ΙΔΡΥΤΙΚΑ ΜΕΛΗ:
ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ- ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΒΟΙΩΤΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ  ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ  ΤΟ «ΚΟΙΝΟΝ ΤΩΝ ΒΟΙΩΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ»
 


                     
               ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
                          
Ο καθηγητής Πολιτισμού και Επικοινωνίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών –συγγραφέας και ιδρυτικό μέλος του «Κοινού των Βοιωτών για τον Πολιτισμό και το Περιβάλλον»κ. Βασίλης Καραποστόλης θα μιλήσει το Σάββατο 20 Απριλίου 2013 και ώρα 18:30μ.μ.στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του Δήμου Αλιάρτου με το διαχρονικά επίκαιρο θέμα:<<Το πρόβλημα της ιδιοτέλειας στην Ελλάδα>>.
                                                
   


                                               ΜΕ ΤΙΜΗ:
                                               
Ο Δήμαρχος Αλιάρτου
                                                κ. Γ. Ντασιώτης
                                                Ο Πρόεδρος της
                                                  Ε.Β.Μ
                                                   Ν.Κόλλιας
 
            
Για πληροφορίες:
Δήμος Αλιάρτου:(22683)50212 κ.Μπατσούλης
Ε.Β.Μ.(210)3819319 κα Κωνσταντέλλου
Κοινόν των Βοιωτών:6984316411 κ.Οδυσσέας Καρβούνης
Βιβλιοθήκη Λεονταρίου:( 22620)65463-6973495836
κα Χατζή


Διαβάστε Περισσότερα »

Πώς θα πραγματοποιηθεί η απελευθέρωση στα ΚΤΕΛ.

 
Πολύ πιο γρήγορα από το 2019, οπότε λήγει η μεταβατική περίοδος, βάσει του κοινοτικού δικαίου, επιδιώκει το υπουργείο Ανάπτυξης να απελευθερώσει την αγορά των ΚΤΕΛ, σύμφωνα με το νομοσχέδιο που παρουσίασε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης.



Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο υπουργός:
 Θα επιτρέπεται οι φορείς να επιλέγουν ελεύθερα την εταιρική μορφή οργάνωσης των σχετικών επιχειρήσεων, με την πρόθεση να δημιουργηθούν οικονομικώς βιώσιμα εταιρικά σχήματα, σύμφωνα με τους κανόνες της αγοράς.

Καθίσταται ευκολότερη η μεταβίβαση οχήματος, αλλά και η απόκτηση αδείας οχήματος. προβλέπεται σε κάποιον βαθμό η δυνατότητα σε όποιον θέλει και μπορεί, να δουλέψει , ευχερέστερα απ΄ ότι σήμερα.

«Για παράδειγμα, σε κάποιες περιπτώσεις, θα μπορεί κανείς ακόμη και να προτείνει και να λειτουργεί πάνω σε νέες γραμμές , υπό τον όρο πως δεν ανταγωνίζεται αθέμιτα τους άλλους φορείς» σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης.

Όσον αφορά στις τιμές, θα καθορίζονται τα ανώτατα όρια χρέωσης επιβατών ανά χιλιόμετρο, ενώ θα είναι ελεύθερη η τιμολογιακή πολιτική εκπτώσεων π.χ. προπώληση, «έξυπνα εισιτήρια», ηλεκτρονικές αγορές εισιτηρίων κ.λπ.

Στόχος με την απελευθέρωση των ΚΤΕΛ είναι να διασφαλιστεί ότι οι κάτοικοι απομακρυσμένων περιοχών θα εξακολουθήσουν να έχουν πρόσβαση στο δίκτυο όπως σήμερα.

Καταργείται η λεγόμενη «εσωτερική επιδότηση», ήτοι η καθιερωμένη σήμερα πρακτική όπου οι επιβάτες κάποιων γραμμών πλήρωναν ακριβότερο εισιτήριο για να χρηματοδοτηθεί έτσι η λειτουργία άλλων γραμμών (άγονων περιοχών κλπ).

Τρεις κατηγορίες γραμμών

Δημιουργούνται τρεις κατηγορίες γραμμών:

-οι Γραμμές Αποκλειστικού Έργου, δηλαδή εκείνες όπου ο Ανάδοχος εξασφαλίζει την αποκλειστικότητα εκτέλεσης έργου στις συγκεκριμένες γραμμές χωρίς ανταγωνισμό.

- οι Άγονες Γραμμές, δηλαδή εκείνες για τις οποίες ο Ανάδοχος εξασφαλίζει την αποκλειστικότητα εκτέλεσης έργου και ταυτόχρονα -λόγω μικρού οικονομικού ενδιαφέροντος- και επιδότηση (αποζημίωση) και

- οι Γραμμές Ελεύθερης Επιλογής

Στην πρώτη κατηγορία, ο ανάδοχος αναλαμβάνει κατ’ αποκλειστικότητα να εκτελεί το έργο, χωρίς ανταγωνισμό, σε όλες τις υπεραστικές γραμμές μιας γεωγραφικής ενότητας που αποτελούν ένα δίκτυο γραμμών, κατόπιν δημόσιου ανοικτού διαγωνισμού. Επιλέγεται ο ανάδοχος με τη συμφερότερη προσφορά.

Στη δεύτερη κατηγορία, δηλαδή όπου το οικονομικό ενδιαφέρον είναι πιο μειωμένο, προβλέπεται για τον ανάδοχο και αποκλειστικό δικαίωμα και αποζημίωση (επιδότηση) ταυτόχρονα, με διαφανή κριτήρια, επίσης κατόπιν δημόσιου ανοικτού διαγωνισμού.

«Στις δύο κατηγορίες που προαναφέρθηκαν -αποκλειστικό δικαίωμα, αποκλειστικό δικαίωμα και επιδότηση - οι ανάδοχοι θα αναλαμβάνουν το έργο, με συμβάσεις διάρκειας μέχρι δέκα ετών με δυνατότητα παράτασης ,υπό τους όρους που προβλέπονται στον Κανονισμό 1370/2007» ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης.

Τέλος, η τρίτη κατηγορία, οι Γραμμές Ελεύθερης Επιλογής αφορά γραμμές μεγάλου εμπορικού ενδιαφέροντος, όπου οποιοσδήποτε τηρεί τις προϋποθέσεις, θα μπορεί να εκτελεί δρομολόγια ή να προτείνει και να εκτελεί νέα δρομολόγια, αρκεί να μην προκαλεί αθέμιτο ανταγωνισμό στις λοιπές γραμμές.

Το νομοσχέδιο προβλέπει, επίσης, την ίδρυσης Εθνικής Αρχής Χερσαίων Επιβατικών Μεταφορών και την αναβάθμιση της -ήδη υπάρχουσας- Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων σε Εθνική Αρχή Χερσαίων Επιβατικών Μεταφορών.

«Δηλαδή, εκτός από τις αρμοδιότητες που ήδη έχει σήμερα αποκτά και όλες τις αρμοδιότητες που αφορούν τις δημόσιες υπεραστικές μεταφορές επιβατών» εξήγησε ο κ. Χατζηδάκης.

Στόχος είναι η Αρχή να βρίσκεται σε λειτουργία το καλοκαίρι ώστε να:

Με βάση τις προτάσεις των Περιφερειών της χώρας -που έχουν ιδία αντίληψη- και σε συνδυασμό με τεκμηριωμένες συγκοινωνιακές και οικονομικές μελέτες, καθορίζει τις γραμμές του δικτύου των δημοσίων υπεραστικών μεταφορών επιβατών.

Αποφασίζει την χορήγηση αποκλειστικών δικαιωμάτων εκμετάλλευσης ή και επιδότησης.

Ορίζει τους γενικούς κανόνες διενέργειας των διαγωνισμών, το περιεχόμενο των τευχών διακήρυξης (όπου περιγράφεται το ελάχιστο απαιτούμενο ποσοτικό και ποιοτικό επίπεδο υπεραστικών μεταφορών επιβατών).

Θέτει τους γενικούς όρους των συμβάσεων με τους Αναδόχους και παρακολουθεί και εποπτεύει την εκτέλεση τους.

Μετά από την αναγκαία τεκμηρίωση, καθορίζει το ανώτατο όριο χρέωσης των επιβατών και το ύψος της εκάστοτε επιδότησης από το Δημόσιο.



Χορηγεί τις άδειες των γραμμών "ελεύθερης επιλογής" και καθορίζει τους όρους λειτουργίας τους.

Καθορίζει τους γενικούς κανόνες για τις απευθείας αναθέσεις υπεραστικών μεταφορών επιβατών καθώς και τους βασικούς όρους των σχετικών συμβάσεων.

Διαβάστε Περισσότερα »

Στην κόψη του ξυραφιού το Νοσοκομείο Θηβών!

Χιλιάδες υπογραφές στον Ιατρικό Σύλλογο Θηβών για την «αποκατάσταση της λειτουργίας του»…
Συνάντηση φορέων  για την έναρξη κινητοποιήσεων..
Σε επίσχεση εργασίας έχουν προχωρήσει από την Δευτέρα 1η Απριλίου οι Ειδικευόμενοι Ιατροί του Νοσοκομείου Θήβας και όλο το βάρος επωμίζονται οι τρεις εναπομείναντες Παθολόγοι, που ούτως ή άλλως σηκώνουν το φορτίο εδώ και τρεις μήνες με «εντέλλεσθε» και «αποφασίζομεν», καθώς ούτε η αναμενόμενη από το Κέντρο Υγείας Αλιβερίου γιατρός έφτασε (ανακλήθηκε η μετακίνησή της ), ούτε ο επικουρικός ιατρός  ήρθε, αλλά και ο Δ/ντης της Παθολογικής Κλινικής του οποίου η απόσπαση ανακλήθηκε, απουσιάζει με άδεια….
Και ο πιο αδαής καταλαβαίνει πλέον ότι η κατάσταση  στο Νοσοκομείο δεν πάει άλλο και συνυπολογιζόμενη  με τα λεγόμενα του Προέδρου της ΟΕΝΓΕ Δ. Βαρνάβα, περί  κλεισίματος 11.000 νοσοκομειακών κλινών, όπως  προβλέπεται από τον εφαρμοστικό Νόμο των μνημονίων, εύκολα συμπεραίνει πως ίσως τα πράγματα εξελιχθούν άσχημα για την περιοχή μας..
Ο Ιατρικός Σύλλογος Θηβών πάντως, θεωρώντας πως το «ποτήρι ξεχείλισε», χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτη» την  διάλυση των κλινικών του Νοσοκομείου», καθώς «δεν είναι δυνατόν να λειτουργήσουν η Παθολογική Κλινική και το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών  με τρεις Επιμελητές, που καλούνται να καλύψουν και τις εφημερίες με τραγικές συνέπειες για τους ασθενείς», αλλά ούτε και τα άλλα τμήματα λόγω ελλείψεων προσωπικού και αναλώσιμων υλικών, δηλώνει αποφασισμένος να συνεχίσει την διεκδίκηση του αυτονόητου, που είναι η ενίσχυση του Νοσοκομείου και η αποκατάσταση της λειτουργίας του ….
Έτσι, με σύνθημα «Κανένας πολίτης της περιοχής μας δεν πρέπει να μείνει μακριά από αυτόν τον αγώνα» έχει συγκεντρώσει χιλιάδες υπογραφές  και στις 8.30 σήμερα το βράδυ έχει καλέσει σε συνάντηση όλους τους φορείς , στην αίθουσα του Επιμελητηρίου, προκειμένου να ξεκινήσουν κινητοποιήσεις !viotiki-ora.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Άρση εμποδίων για τις εξαγωγές βάμβακος στην Αίγυπτο

Άρση εμποδίων για τις εξαγωγές βάμβακος στην Αίγυπτο
Με κοινή επιστολή τους προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Καθηγητή Αθανάσιο Τσαυτάρη, οι Υπουργοί Εξωτερικού Εμπορίου και Γεωργίας της Αιγύπτου γνωστοποιούν την άρση όλων των απαγορευτικών μέτρων για την εξαγωγή ελληνικού βάμβακος προς τη χώρα αυτή.

Επισημαίνεται ότι το βαμβάκι αποτελεί ένα από τα κύρια ελληνικά εξαγώγιμα προϊόντα προς την Αίγυπτο και οι εμπορικές ροές είχαν σημειώσει δραματική μείωση κατά την τελευταία διετία, σε ποσοστό πού έφτασε μέχρι 85% το δεύτερο εξάμηνο του 2012, λόγω των μέτρων που είχαν επιβάλλει οι αρχές της Αιγύπτου, επικαλούμενες έκτακτες καταστάσεις.


Σημειώνεται επίσης ότι πριν από τη λήψη των απαγορευτικών μέτρων οι εξαγωγές βάμβακος σε κατεργασμένη και ακατέργαστη μορφή ανέρχονταν σε 71 εκατ. Ευρώ, ποσοστό 34% του συνόλου των εξαγωγών μας προς τη χώρα αυτή.

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σε στενή συνεργασία με τις διπλωματικές αρχές της Ελλάδας στην Αίγυπτο, θα παρακολουθήσει την υλοποίηση των δεσμεύσεων της αιγυπτιακής πλευράς.

Παρακαλούνται οι εξαγωγείς να πληροφορήσουν άμεσα τις αρμόδιες υπηρεσίες, σε περίπτωση που παρατηρηθούν εκ νέου de facto περιορισμοί.
Διαβάστε Περισσότερα »

«Κούρεμα» και στα εξεταστικά κέντρα

Mειώνονται επιτηρητές και βαθμολογητές

«Περικοπές» στα εξεταστικά κέντρα των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων ζητεί με εγκύκλιό του ο υφυπουργός Παιδείας Θεόδωρος Παπαθεοδώρου. 

Οπως τονίζεται...

την ευθύνη για τον ορισμό των εξεταστικών κέντρων έχουν οι περιφερειακοί διευθυντές Εκπαίδευσης, οι οποίοι όμως θα πρέπει να ακολουθήσουν τις οδηγίες του υφυπουργού, όπως αυτές περιγράφονται στο έγγραφο που τους απεστάλη. 

Ειδικότερα, προτείνεται ως εξεταστικά κέντρα, για τις εξετάσεις των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων, να χρησιμοποιηθούν συγκεκριμένα σχολικά συγκροτήματα. 

Η απόφαση για μείωση του αριθμού των εξεταστικών κέντρων αποδίδεται σε «εκπαιδευτικούς και παιδαγωγικούς λόγους», για τους οποίους «είναι χρήσιμο οι περιφερειακοί διευθυντές Εκπαίδευσης να διερευνήσουν τη δυνατότητα σύμπτυξης των εξεταστικών κέντρων χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα στους υποψήφιους».

Από τις συνενώσεις που ζητεί ο κ. Παπαθεοδώρου πλήττονται, κατά κύριο λόγο, οι μαθητές των εσπερινών Γενικών Λυκείων, οι οποίοι θα υποχρεωθούν να διαγωνιστούν σε εξεταστικά κέντρα ημερησίων Γενικών Λυκείων «σε κοινή ώρα εξέτασης αλλά σε ξεχωριστή αίθουσα, αν είναι δυνατόν». Σε «ξένα» θρανία θα πρέπει να κάτσουν και οι μαθητές στις μεγάλες πόλεις, για να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές. Σύμφωνα με την εγκύκλιο, «επειδή φέτος ο αριθμός των υποψηφίων είναι ελαφρώς μικρότερος από πέρυσι, θεωρείται εύλογο να μειωθεί ανάλογα και ο αριθμός των εξεταστικών κέντρων, κυρίως στα αστικά κέντρα».

Σημειώνεται ότι οι συμπτύξεις εξεταστικών κέντρων θα περιορίσουν τον αριθμό των επιτηρητών αλλά και των βαθμολογητών, ενώ σε κάθε περίπτωση την τελική απόφαση θα λάβουν οι περιφερειακοί διευθυντές Εκπαίδευσης. 

Οπως τονίζεται, για τον ορισμό των εξεταστικών κέντρων «θα πρέπει να συνεκτιμηθούν οι συγκοινωνιακές και λοιπές συνθήκες», χωρίς ωστόσο να ξεκαθαρίζεται πόσο μπορεί να απέχει το λύκειο που φοιτά το παιδί από αυτό στο οποίο θα εξεταστεί.

Πάντως, τα χρονικά περιθώρια στενεύουν, καθώς εντός της εβδομάδας θα πρέπει να αποστείλουν ηλεκτρονικά στη Διεύθυνση Οργάνωσης και Διεξαγωγής Εξετάσεων τις προτάσεις τους, «προκειμένου τα σχολεία των οποίων οι μαθητές θα εξεταστούν σε άλλο Λύκειο να εξαιρεθούν από την κατάσταση των εξεταστικών κέντρων που θα παραλάβουν θέματα».



Διαβάστε Περισσότερα »

Με 120 εκατ. ευρώ ενισχύει το υπουργείο Εσωτερικών τους δήμους


Με 120 εκατ. ευρώ ενισχύει το υπουργείο Εσωτερικών τους δήμους
Με το ποσό των 120.471.749 ευρώ ενισχύει το υπουργείο Εσωτερικών τους δήμους της χώρας, για την καταβολή των προνοιακών επιδομάτων Ιανουαρίου- Φεβρουαρίου, σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης.
Οι δικαιούχοι του παραπάνω ποσού ανέρχονται σε περίπου 180.000 και η καταβολή των επιδομάτων θα γίνει άμεσα από τους δήμους της χώρας.
Επίσης, ο κ. Στυλιανίδης υπέγραψε απόφαση για την καταβολή των διατροφικών επιδομάτων του Μαρτίου, συνολικού ποσού 5.506.911,37 ευρώ. Η καταβολή των επιδομάτων στους δικαιούχους, που είναι περισσότεροι από 14.700, θα γίνει άμεσα από τις Περιφέρειες της χώρας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Είχε δραπετεύσει από το Α.Τ. Θήβας ο επικίνδυνος Αλβανός-Βιογραφικά γεμάτα επιθέσεις, ληστείες και καταδίκες

Βιογραφικά γεμάτα επιθέσεις, ληστείες και καταδίκες έχουν οι δυο Αλβανοί κακοποι

Πλούσιο βιογραφικό έχουν οι δύο κακοποιοί – δραπέτες των φυλακών Τρικάλων που συμμετείχαν στη δολοφονία της 25χρονης Κατερίνας στην Κόρινθο το βράδυ της Παρασκευής κατά τη διάρκεια καταδίωξης τους από άντρες της ΕΛ.ΑΣ. Μάλιστα και οι δύο είχαν καταδικαστεί σε πολυετείς ποινές κάθειρξης για ένοπλες επιθέσεις, ληστείες και θεωρούν ιδιαίτερα επικίνδυνοι.
Ο Lita ή Drebata ή Giafas (ον) Ermal ή Litor ή Aleko ή Luis του Duleiman ή Deo ή Georgios και της Fitnete ή Mri -αριστερά στη φώτο- κρατείτο από 17-02-2010 και εξέτιε ποινή κάθειρξης δεκατριών ετών (13) για απόπειρα ληστείας και διακεκριμένες κλοπές. Ωστόσο απασχολούσε την ΕΛ.ΑΣ από το 1998.
Συγκεκριμένα
  • Την 25-03-1998 συνελήφθη από το Αστυνομικό Τμήμα Πειραιά/ Γραφείο Ασφαλείας για ληστεία σε οικία.
  • Την 01-12-2006 απέδρασε από τις Δικαστικές Φυλακές Λάρισας, παραβιάζοντας εξαήμερη άδεια, όπου κρατείτο εκτίοντας:
  • Ποινή κάθειρξης 17 ετών και 8 μηνών για ληστεία και σωματική βλάβη με Απόφαση Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών.
  • Ποινή φυλάκισης 4 ετών για ληστεία με Απόφαση Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών.
  • Ποινή φυλάκισης 12 μηνών για κλοπή και φθορά ξένης ιδιοκτησίας με Απόφαση Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών.
  • Την 17-02-2010 σχηματίστηκε δικογραφία από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής για εγκληματική οργάνωση, κλοπές, ληστείες, απόπειρες ληστειών κατά συναυτουργία και κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση, παραβάσεις του νόμου περί εκρηκτικών υλών καθώς και διακεκριμένες περιπτώσεις κατοχής όπλων.
  • Την 27-05-2010 συνελήφθη από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής μαζί με έτερο συνεργό του, ο οποίος δεν κατόρθωσε να αποδράσει από το Κατάστημα Κράτησης Τρικάλων, για ληστείες, απόπειρες ληστειών καθώς και διακεκριμένες περιπτώσεις κατοχής όπλων, πράξεις που έλαβαν χώρα σε διάφορες περιοχές των Αθηνών σε βάρος υποκαταστημάτων τραπεζών και καταστημάτων S/M. Την 30-05-2010 από τον 21ο Τακτικό Ανακριτή του Πρωτοδικείου Αθηνών, για τις άνω περιπτώσεις παραγγέλθηκε η φυλάκισή του στο Κατάστημα Κράτησης Λάρισας.
  • Την 22-03-2013 απέδρασε από τις Δικαστικές Φυλακές Τρικάλων

Μάριαν Κόλα



Ο Κόλα κρατείτο από το 2010 και εξέτιε ποινή κάθειρξης δεκατριών ετών για απόπειρα ληστείας και διακεκριμένες κλοπές.

Το 1995 συνελήφθη από την Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για διακεκριμένες κλοπές.

Το 2007 συνελήφθη, εκ νέου, για ληστείες, διακεκριμένες κλοπές, παράνομη βία, αρπαγή κλπ.

Στις 23 Νοεμβρίου του 2009 είχε δραπετεύσει από το Αστυνομικό Τμήμα Θήβας από όπου είχε μεταχθεί από το Κατάστημα Κράτησης Γρεβενών, προκειμένου να εμφανιστεί ενώπιον του Ανακριτή Θηβών.

Το Φεβρουάριο του 2010, συνελήφθη ύστερα από ένοπλη συμπλοκή στον Βύρωνα Αττικής με αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, κατηγορούμενος για απόπειρες ανθρωποκτονίας, ληστείες κατά συναυτουργία κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση και για παραβάσεις σχετικά με τις εκρηκτικές ύλες.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεδριάζει η πολιτική προστασία Βοιωτίας

Υψηλός ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών την Τετάρτη

Σας ενημερώνουμε ότι την Δευτέρα 8 Απριλίου 2013 και ώρα 12:00, θα συνέλθει το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου (Φίλωνος 35-39, Λιβαδειά), προκειμένου να συζητηθούν τα παρακάτω θέματα:  
-Απολογισμός χειμερινής περιόδου 2012-2013  
- Σχεδιασμός και δράσεις για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών κατά την θερινή περίοδο 2013.  
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
Διαβάστε Περισσότερα »

To απίστευτο ενοικιαστήριο που βάζει όρους και κάνει τον γύρο του διαδικτύου

To απίστευτο ενοικιαστήριο που βάζει όρους και κάνει τον γύρο του διαδικτύου [εικόνα]

Κάτω από το «Ενοικιάζεται» ιδιοκτήτης καταστήματος έβαλε και τους όρους, με μεγάλα γράμματα, ώστε να αποφύγει μελλοντικά «φέσια» σε καιρούς κρίσης. Η φωτό κάνει τον γύρο του διαδικτύου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Eurostat: Θλιβερή πρωτιά της Ελλάδας στην ανεργία με 26,4 %

Eurostat: Θλιβερή πρωτιά της Ελλάδας στην ανεργία με 26,4 %

Την πρώτη θέση σε όλη την ΕΕ συνεχίζει να κατέχει η Ελλάδα στον τομέα της ανεργία με ποσοστό που ανέρχεται στο 26,4%, ενώ στους νέους κάτω των 25 ετών φθάνει το 58,4%.
Τα στοιχεία που παρουσίασε η Eυρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat) αφορούν στον Φεβρουάριο του 2013, ωστόσο, για την Ελλάδα τα τελευταία στοιχεία που έχουν καταγραφεί είναι από τον Δεκέμβρη του 2012.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, το Φεβρουάριο του 2013 η ανεργία στην Ευρωζώνη παρέμεινε σταθερή, σε σχέση με τον Ιανουάριο, στο 12%, ενώ στην ΕΕ των 27, η ανεργία αυξήθηκε από 10,8% τον Ιανουάριο σε 10,9% το Φεβρουάριο. Οι άνεργοι μέσα σε ένα μήνα αυξήθηκαν κατά 76.000 στην ΕΕ των 27 και κατά 33.000 στην ευρωζώνη. Συνολικά, καταγράφονται 26,338 εκατομμύρια άνεργοι στην ΕΕ και 19,071 εκατομμύρια άνεργοι στην ευρωζώνη.
Τα υψηλότερα επίπεδα ανεργίας στην ΕΕ καταγράφονται στην Ελλάδα (26,4% το Δεκέμβριο του 2012), στην Ισπανία (26,3%) και στην Πορτογαλία (17,5%). Τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας σημειώθηκαν στην Αυστρία(4,8%), στη Γερμανία (5,4%), στο Λουξεμβούργο (5,5%) και στην Ολλανδία (6,2%).
Εξάλλου, σε επίπεδα ρεκόρ παραμένει στην ΕΕ η ανεργία των νέων κάτω των 25 ετών. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Εurostat, στην ΕΕ η ανεργία των νέων αυξήθηκε στο 23,5% το Φεβρουάριο του 2013, από 22,5% τον προηγούμενο μήνα, ενώ στην ευρωζώνη αυξήθηκε στο 23,9% από 22,3%, αντιστοίχως.
Συνολικά, καταγράφονται 5,694 εκατομμύρια άνεργοι νέοι στην ΕΕ και 3,581 εκατομμύρια στην ευρωζώνη.
Τα υψηλότερα επίπεδα ανεργίας για τους νέους στην ΕΕ, καταγράφεται στην Ελλάδα (58,4% το Δεκέμβριο του 2012), στην Ισπανία (55,7%), στην Πορτογαλία (38,2%)και στην Ιταλία (37,8%). Τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφονται στη Γερμανία (7,7%), στην Αυστρία (8,9%) και στην Ολλανδία (10,4%).
Το ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα μειώθηκε ελαφρώς από 26,6% το Νοέμβριο του 2012 σε 26,4% το Δεκέμβριο. Το ποσοστό ανεργίας στους άνδρες διαμορφώθηκε στο 24,3% και στις γυναίκες στο 29,3% το Δεκέμβριο του 2012.

Διαβάστε Περισσότερα »

Βιογραφικά γεμάτα επιθέσεις, ληστείες και καταδίκες έχουν οι δυο Αλβανοί κακοποιοί

Βιογραφικά γεμάτα επιθέσεις, ληστείες και καταδίκες έχουν οι δυο Αλβανοί κακοποι

Πλούσιο βιογραφικό έχουν οι δύο κακοποιοί – δραπέτες των φυλακών Τρικάλων που συμμετείχαν στη δολοφονία της 25χρονης Κατερίνας στην Κόρινθο το βράδυ της Παρασκευής κατά τη διάρκεια καταδίωξης τους από άντρες της ΕΛ.ΑΣ. Μάλιστα και οι δύο είχαν καταδικαστεί σε πολυετείς ποινές κάθειρξης για ένοπλες επιθέσεις, ληστείες και θεωρούν ιδιαίτερα επικίνδυνοι.
Ο Lita ή Drebata ή Giafas (ον) Ermal ή Litor ή Aleko ή Luis του Duleiman ή Deo ή Georgios και της Fitnete ή Mri -αριστερά στη φώτο- κρατείτο από 17-02-2010 και εξέτιε ποινή κάθειρξης δεκατριών ετών (13) για απόπειρα ληστείας και διακεκριμένες κλοπές. Ωστόσο απασχολούσε την ΕΛ.ΑΣ από το 1998.
Συγκεκριμένα
  • Την 25-03-1998 συνελήφθη από το Αστυνομικό Τμήμα Πειραιά/ Γραφείο Ασφαλείας για ληστεία σε οικία.
  • Την 01-12-2006 απέδρασε από τις Δικαστικές Φυλακές Λάρισας, παραβιάζοντας εξαήμερη άδεια, όπου κρατείτο εκτίοντας:
  • Ποινή κάθειρξης 17 ετών και 8 μηνών για ληστεία και σωματική βλάβη με Απόφαση Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών.
  • Ποινή φυλάκισης 4 ετών για ληστεία με Απόφαση Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών.
  • Ποινή φυλάκισης 12 μηνών για κλοπή και φθορά ξένης ιδιοκτησίας με Απόφαση Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών.
  • Την 17-02-2010 σχηματίστηκε δικογραφία από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής για εγκληματική οργάνωση, κλοπές, ληστείες, απόπειρες ληστειών κατά συναυτουργία και κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση, παραβάσεις του νόμου περί εκρηκτικών υλών καθώς και διακεκριμένες περιπτώσεις κατοχής όπλων.
  • Την 27-05-2010 συνελήφθη από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής μαζί με έτερο συνεργό του, ο οποίος δεν κατόρθωσε να αποδράσει από το Κατάστημα Κράτησης Τρικάλων, για ληστείες, απόπειρες ληστειών καθώς και διακεκριμένες περιπτώσεις κατοχής όπλων, πράξεις που έλαβαν χώρα σε διάφορες περιοχές των Αθηνών σε βάρος υποκαταστημάτων τραπεζών και καταστημάτων S/M. Την 30-05-2010 από τον 21ο Τακτικό Ανακριτή του Πρωτοδικείου Αθηνών, για τις άνω περιπτώσεις παραγγέλθηκε η φυλάκισή του στο Κατάστημα Κράτησης Λάρισας.
  • Την 22-03-2013 απέδρασε από τις Δικαστικές Φυλακές Τρικάλων
Ο Kola ή Kolia ή Golia ή Marko (ον) Marian ή Eduart ή Marjan ή Zan ή Jan του Pasho ή Frok και της Marta ή Marte ή Mari ή Martha -δεξιά στη φωτογραφία- απασχολεί της αρχές από το 1995
Συγκεκριμένα:
  • Την 11-11-1995 συνελήφθη από την Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για διακεκριμένες κλοπές.
  • Την 22-11-2007 συνελήφθη από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης/Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας/1Ο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής, για ληστείες, διακεκριμένες κλοπές, παράνομη βία, αρπαγή κλπ
  • Την 23-11-2009 είχε δραπετεύσει από το Αστυνομικό Τμήμα Θήβας από όπου είχε μεταχθεί από το Κατάστημα Κράτησης Γρεβενών, προκειμένου να εμφανιστεί ενώπιον του Ανακριτή Θηβών.
  • Την 16-02-2010 συνελήφθη ύστερα από ένοπλη συμπλοκή στον Βύρωνα Αττικής με αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, κατηγορούμενος για απόπειρες ανθρωποκτονίας, ληστείες κατά συναυτουργία κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση και για παραβάσεις σχετικά με τις εκρηκτικές ύλες.
  • Την 22-03-2013 απέδρασε από τις Δικαστικές Φυλακές Τρικάλων.

Διαβάστε Περισσότερα »

Άνεργη δανειολήπτρια δεν θα πληρώνει για 3 χρόνια

Θετική απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθηνών με μηδενικές καταβολές για μια τριετία
άνεργης δανειολήπτριας με χρέος 81.600 ευρώ, πέτυχε η δικηγόρος, Άννα Κορσάνου.

Το δικαστήριο έλαβε υπ όψιν του τα δυσχερέστατα οικονομικά δεδομένα της αιτούσας που είναι μια νέα άνεργη γυναίκα 40 ετών, η οποία δεν λαμβάνει πλέον το επίδομα ανεργίας, ενώ ο σύζυγός της είναι επίσης άνεργος.

Η οικογένεια που έχει ένα παιδί 7 ετών, ζει έχοντας ως μοναδικό εισόδημα το επίδομα ανεργίας του συζύγου της 40χρονης, ύψους 396 ευρώ μηνιαίως. Η οικογένεια αναγκάζεται όπως και πολλοί άλλωστε συμπολίτες μας να ζει με δανεικά χρήματα από συγγενείς και φίλους και να προμηθεύεται τρόφιμα από το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου.

Η δικαστής αποφάσισε ότι λόγω των εξαιρετικών περιστάσεων, δηλαδή της ανεργίας και των δυο συζύγων, θα πρέπει να οριστούν μηδενικές καταβολές, δηλαδή για τρία χρόνια δεν θα πληρώνει τίποτα. Μετά θα πρέπει να καταβάλει το ποσό των 390 ευρώ για τη διάσωση της κύριας οικίας της αφού η δανειολήπτρια έχει ένα και μοναδικό σπίτι.







Πηγή

Διαβάστε Περισσότερα »

Προβολή αντιφασιστικών ταινιών στο Δημ.Θέατρο Λιβαδειάς

https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/?ui=2&ik=7118ba6b72&view=att&th=13dc9b1a61106b88&attid=0.1&disp=inline&realattid=f_hf0rcowg0&safe=1&zw&saduie=AG9B_P_pH21lgHbd5a71yN4de8Un&sadet=1364888797911&sads=a8eV1JIxbUjN12z0NlEYfsOClA4https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/?ui=2&ik=7118ba6b72&view=att&th=13dc9b1a61106b88&attid=0.2&disp=inline&realattid=f_hf0rczot1&safe=1&zw&saduie=AG9B_P_pH21lgHbd5a71yN4de8Un&sadet=1364888870289&sads=a9Bg784HKLvKpCsp6S_gsCAUMWA
Διαβάστε Περισσότερα »

Xαραμάδα ελπίδας: Υπάρχει πετρέλαιο και φυσικό αέριο στο Ιόνιο

Xαραμάδα ελπίδας: Υπάρχει πετρέλαιο και φυσικό αέριο στο Ιόνιο

Θετικό για πετρέλαιο και φυσικό αέριο ήταν το αποτέλεσμα της επεξεργασίας των πρώτων δεδομένων από τις σεισμικές έρευνες που έκανε το σκάφος Nordic Exprlorer της νορβηγικής εταιρείας Petroleum Geo Services (PGS) στις ελληνικές θάλασσες του Ιονίου και της Νότιας Κρήτης.
Πρόκειται για μια τεράστια θαλάσσια έκταση 225.000 τ.χλμ. από τη Νότια Κρήτη ως τη Δυτική Ελλάδα, με εξαίρεση τα Ιωάννινα, τον Πατραϊκό κόλπο και το Kατάκολο όπου γίνονται διαγωνισμοί με βάση παλαιότερες σεισμικές έρευνες.
Eπίσημη ενημέρωση στο υπουργείο Περιβάλλοντος
Οι δύο επιστήμονες του υπουργείου Ενέργειας που επέβαιναν στο πλοίο μετέφεραν χθες τα καλά νέα στον υπουργό Ευάγγελο Λιβιεράτο, ο οποίος εξέδωσε ανακοίνωση:
«Οι πρώτες απεικονίσεις αν και όχι ακόμη πλήρως επεξεργασμένες, αποτυπώνουν ευκρινείς και ενδιαφέρουσες γεωλογικές δομές για τον εντοπισμό πιθανών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων».
Σύμφωνα με την ανακοίνωση πρόκειται για την πρώτη φάση επεξεργασίας επιλεγμένων γραμμών που θεωρούνται αντιπροσωπευτικές της περιοχής που διερευνήθηκε.
Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει για πρώτη φορά επισήμως ότι υπάρχουν ενδιαφέροντα κοιτάσματα στις θάλασσες της Κρήτης και του Ιονίου.
Ερευνες σε χιλιάδες χιλιόμετρα
Συνολικά οι Νορβηγοί της PGS έκαναν έρευνες επί τέσσερις μήνες, συνέλεξαν στοιχεία συνολικού μήκους καταγραφών 12.431 χιλιομέτρων και όπως αναφέρει το ΥΠΕΚΑ «κάλυψαν μια έκαταση όση η Ρουμανία από την οποία μόνο η επιφάνεια στα νότια της Κρήτης ισοδυναμεί με την έκταση του Βελγίου».
Στον υπουργό Ενέργειας παρουσιάστηκαν τα ευρήματα από την επεξεργασία του 30% των σεισμικών απεικονίσεων που πραγματοποίησαν οι Νορβηγοί της PGS από τον Νοέμβριο 2012 ως τις 25 Φεβρουαρίου 2013.
Σε ένα χρόνο ίσως μπει τρυπάνι
Η ερμηνεία ολόκληρου του πακέτου των σεισμικών δεδομένων αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ως τον Σεπτέμβριο του 2013 και στη συνέχεια θα διατεθούν προς πώληση στην αγορά προκειμένου εντός του πρώτου εξαμήνου του 2014 να προκηρυχθεί ο πρώτος διεθνής γύρος παραχωρήσεων.
Εταιρείες υδρογονανθράκων, όπως η γαλλική Total επέδειξαν ήδη ενδιαφέρον για τα ελληνικά κοιτάσματα. Σχετικές συζητήσεις έγιναν και κατά τη συνάντηση του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ στην Αθήνα τον περασμένο Φεβρουάριο.
Ετσι από χθες μετράει πλέον και επίσημα αντίστροφα ο χρόνος για να γίνει γνωστό σε μερικούς μήνες κατά πόσον υπάρχει πετρέλαιο και φυσικό αέριο στις ελληνικές θάλασσες και αν θα υπάρξουν ξένες εταιρείες να ενδιαφερθούν για την εξόρυξή του.
Οσον αφορά τους διαγωνισμούς που τρέχουν με τις επιλεγμένες εταιρείες για έρευνες από το Κατάκολο ως τα Ιωάννινα, σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ οι διαπραγματεύσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν στα τέλη Μαΐου ώστε να προχωρήσει η υπογραφή των συμβάσεων παραχώρησης.
Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ:

«Ενημερωτική σύσκεψη με τα στελέχη της Δ/νσης Πετρελαϊκής Πολιτικής του ΥΠΕΚΑ, για την πορεία, το χρονοδιάγραμμα και τα επιμέρους στάδια υλοποίησης του προγράμματος επεξεργασίας και ερμηνείας των γεωφυσικών δεδομένων που συνέλεξε το ερευνητικό σκάφος "Nordic Explorer" στη θαλάσσια περιοχή του Ιονίου και νοτίως της Κρήτης, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι υπό τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Ευάγγελο Λιβιεράτο.
Οι δύο γεωεπιστήμονες - στελέχη της Διεύθυνσης Πετρελαϊκής Πολιτικής που είχαν μεταβεί στο Λονδίνο για μετεκπαίδευση, στο πλαίσιο των συμβατικών υποχρεώσεων που έχει αναλάβει η Νορβηγική εταιρεία PGS, παρουσίασαν στον Υπουργό και στα άλλα μέλη της Ομάδας Υδρογονανθράκων που έχει συσταθεί, τα πρώτα παραδείγματα των μετρήσεων και συζήτησαν την ποιότητά τους, δίνοντας και την περιγραφή της εξέλιξης της διαδικασίας.
Η συλλογή των δεδομένων ολοκληρώθηκε την 25η Φεβρουαρίου 2013 και ήδη γίνει το 30% της πρώτης φάσης επεξεργασίας επιλεγμένων γραμμών (fast track), που θεωρούνται ως αντιπροσωπευτικές της περιοχής που διερευνήθηκε.
Τα πρώτα αποτελέσματα της επεξεργασίας αυτής, όπως παρουσιάστηκαν στον Υπουργό ΠΕΚΑ, πιστοποιούν ότι πληρούνται οι στόχοι της προκήρυξης που αφορούσαν στην υψηλή ποιότητα των δεδομένων, σε συνδυασμό με την ικανότητα καταγραφικής διείσδυσης σε μεγάλο βάθος. Οι πρώτες απεικονίσεις, αν και όχι ακόμη πλήρως επεξεργασμένες, αποτυπώνουν ευκρινείς και ενδιαφέρουσες γεωλογικές δομές για τον εντοπισμό πιθανών κοιτασμάτων Υδρογονανθράκων.
Βασική επιδίωξη και των δύο μερών (Ελληνικού Δημοσίου και PGS), είναι η τήρηση του αρχικού χρονοδιαγράμματος, ώστε η προκήρυξη του επίσημου γύρου παραχωρήσεων να πραγματοποιηθεί εντός του α΄ εξαμήνου του 2014.
Ακολούθησε αναλυτική ενημέρωση του Υπουργού από τα στελέχη της Διεύθυνσης Πετρελαϊκής Πολιτικής, αναφορικά με την εξέλιξη της αξιολόγησης των επιλεγμένων προσφορών για τις τρεις προς αδειοδότηση περιοχές σε Ιωάννινα, Πατραϊκό και Κατάκολο, με τη διαδικασία της ανοικτής πρόσκλησης ("open door").
Οι εργασίες του προγράμματος αυτού εξελίσσονται απρόσκοπτα, ακολουθώντας το δοκιμασμένο και επιτυχημένο πρότυπο αξιολόγησης του διαγωνισμού για τις θαλάσσιες γεωφυσικές έρευνες, με βασικό στόχο την διαφάνεια και την αποτελεσματική θωράκιση των διαδικασιών και του αποτελέσματος της επιλογής αναδόχων.
Σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα της Επιτροπής, οι διαπραγματεύσεις με τις επιλεγμένες εταιρείες θα ολοκληρωθούν περί τα τέλη Μαΐου 2013, ώστε στη συνέχεια το ΥΠΕΚΑ να συνάψει τις σχετικές συμβάσεις παραχώρησης.
Ο Υπουργός ΠΕΚΑ, Ευάγγελος Λιβιεράτος, αφού εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα μέχρι τώρα αποτελέσματα και την εργασία των επιστημονικών στελεχών του Υπουργείου και της αρμόδιας Επιτροπής, δήλωσε ότι ΄οι ρυθμοί του έργου σχετικά με την αναζήτηση Υδρογονανθράκων στον θαλάσσιο και ηπειρωτικό χώρο της Δυτικής Ελλάδας και νότια της Κρήτης, συνεχίζονται απρόσκοπτα και μεθοδικά, σύμφωνα με τον προγραμματισμό μας, με εμπιστοσύνη στους στόχους και τις δυνατότητές μας».

Διαβάστε Περισσότερα »

Εξετάζεται μείωση του "χαρατσιού" ως και 20%

Μείωση του τέλους ακινήτων κατά 15% - 20%
εξετάζει το οικονομικό επιτελείο σύμφωνα με πληροφορίες, προκειμένου να καμφθούν οι ενστάσεις της ΔΗΜΑΡ αλλά και του ΠΑΣΟΚ για την επιβολή του μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ για ακόμη ένα έτος.

Σύμφωνα με πληροφορίες των Νέων η μείωση του "χαρατσιού" της τάξης ως και 20% θα οδηγήσει σε απώλειες εσόδων κατά 315 εκ. ευρώ ως 420 εκ. ευρώ. Για να καλυφθούν ώστε να επιτευχθεί ο στόχος του προϋπολογισμού και να πειστεί η τρόικα, θα προταθούν τα εξής:

1. Να πληρώνει και το δημόσιο ΕΕΤΗΔΕ για τα ακίνητα που νοικιάζει καθώς μέχρι σήμερα το κράτος εξαιρείτο από την υποχρέωση καταβολής του τέλους.

2. Να "κοπούν" οι ειδικές κατηγορίες μειωμένου τέλους που προβλέπουν οι δήμοι.

3. Να πληρώνουν οι ιδιοκτήτες των εκτός σχεδίου ακινήτων με βάσει τις κατώτατες αντικειμενικές αξίες του δήμου τους και όχι 3 ευρώ ανά τ.μ. όπως γίνεται σήμερα.

Σύμφωνα με τα Νέα, λόγω της "εμπλοκής" στο θέμα του "χαρατσιού", ίσως καθυστερήσει η λήψη αποφάσεων για την επόμενη δόση. Σε αυτή την περίπτωση δεν θα ληφθεί απόφαση στο Eurogroup της 12ης Απριλίου αλλά σε έκτακτη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, αργότερα μέσα στον ίδιο μήνα.

Σημειώνεται ότι το βράδυ της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ Φίλιππο Σαχινίδη και της ΔΗΜΑΡ Δημήτρη Χατζησωκράτη, όπου έγινε ενημέρωση από τον κ. Στουρνάρα για όλα τα ανοικτά θέματα που βρίσκονται στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με την τρόικα.














Πηγή
Διαβάστε Περισσότερα »

Ψαλιδίζονται και τα παλιά φωτοβολταϊκά


Ψαλιδίζονται και τα παλιά φωτοβολταϊκά



Κούρεμα στις ταρίφες που εισπράττουν οι χιλιάδες επενδυτές των εν λειτουργία φωτοβολταϊκών αλλά με ανταλλάγματα, εξετάζει το ΥΠΕΚΑ σε συνεννόηση με τα μεγαλύτερα πιστωτικά ιδρύματα και με τους εκπροσώπους του χώρου.
Πρόκειται σαφώς για ανατροπή καθώς αλλάζει τους όρους των συμβάσεων που έχουν υπογράψει στο παρελθόν χιλιάδες επενδυτές με το Δημόσιο, αλλά και για μονόδρομο μετά τα λάθη της διετίας 2009-2010 όταν οι τότε κυβερνώντες θεσμοθέτησαν πλουσιοπάροχες ταρίφες χωρίς ουδείς να εξετάσει αν υπάρχουν και τα χρήματα.
Τα ανταλλάγματα για όσους από τους 6.000-7.000 επενδυτές φωτοβολταϊκών δεχθούν να ενταχθούν στο εθελοντικό κούρεμα θα είναι μείωση των επιτοκίων και επέκταση της διάρκειας των δανείων που έχουν πάρει από τις τράπεζες, σε συνδυασμό με παράταση της σύμβασής τους με τον Λειτοργό της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΛΑΓΗΕ), π.χ. από τα 20 έτη που είναι σήμερα, στα 23.
Τόσο το υπουργείο όσο και μερίδα των εκπροσώπων των φωτοβολταϊκών καθώς και οι περισσότερες τράπεζες αναγνωρίζουν ότι το κούρεμα είναι το μοναδικό μέτρο για να αντιμετωπιστεί το συνεχώς διογκούμενο έλλειμμα του ειδικού λογαριασμού ΑΠΕ που τηρείται στον ΛΑΓΗΕ. Από 333 εκατ. ευρώ το 2012, αναμένεται να φτάσει τα 640 εκατ. ευρώ φέτος και τα 1,32 δισ. ευρώ το 2014. Δίχως κούρεμα στις ταρίφες, η μόνη λύση θα είναι να διπλασιασθεί ή και να τριπλασιασθεί το ΕΤΜΕΑΡ (πρώην τέλος ΑΠΕ) που πληρώνουν οι καταναλωτές μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.
Με βάση τις συζητήσεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα μεταξύ των εκπροσώπων του χώρου και του ΥΠΕΚΑ, ένα από τα σενάρια που έχει πέσει στο τραπέζι μιλά για κλιμακωτές περικοπές των ταριφών από 10% έως και 50% για έργα με περίοδο διασύνδεσης από το 2009 έως και τα τέλη του 2013.
Τα ποσοστά θα κλιμακώνονται ανάλογα με το έτος κατασκευής του κάθε φωτοβολταϊκού, το τότε κόστος επένδυσης, το ύψος της ταρίφας που ίσχυε και τον χρόνο απόσβεσης.
Μικρότερη, π.χ., περικοπή θα υπάρξει για ένα παλαιό φωτοβολταϊκό που υλοποιήθηκε το 2009 όταν το κόστος κατασκευής ήταν πολύ μεγάλο (4 ευρώ/Watt) και η ταρίφα που εισέπραττε πολύ υψηλή (40 σεντς/KWh) και μεγαλύτερη περικοπή θα υπάρχει για ένα φωτοβολταϊκό που κατασκευάστηκε το 2012, όταν το κόστος είχε κατρακυλήσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα (1 - 1,5 ευρώ/Watt).

Πηγή: Τα Νέα
Διαβάστε Περισσότερα »

Γιάννης Κομπότης-«Ποτέ δεν είπα ότι θα ρίξω την ΑΕΚ. Δεν μπορώ άλλωστε...»

«Ποτέ δεν είπα ότι θα ρίξω την ΑΕΚ. Δεν μπορώ άλλωστε...»
Ο Γιάννης Κομπότης διέψευσε πως μετά το 0-0 με την ΑΕΚ φώναξε σε ανθρώπους της Ένωσης πως θα τους ρίξει κατηγορία και τόνισε πως οι Δημητρέλος – Χατζηχρήστος του έστειλαν ευχαριστήρια μηνύματα, ενώ ο Κωστής του πρότεινε φιλικό.Αναλυτικά όσα είπε στην «ΕΦΕΣΗ» στον «ΣΚΑΪ»:
 
"Εκανα ότι μπορούσα για να διευκολύνω τους φιλάθλους της ΑΕΚ. Μάλιστα ο κύριος Δημητρέλος και ο κύριος Χατζηχρήστος με ευχαρίστησαν και με μηνύματα στο κινητό μου. Μάλιστα ο κύριος Κωστής με ευχαρίστησε μετά το τέλος του αγώνα και μου πρότεινε μεταξύ μας φιλικό (!).

Έμεινα άναυδος όταν είδα περίπους χίλιους οπαδούς της ΑΕΚ να εισβάλουν χωρίς εισιτήριο. Έτσι άρχισαν να με βρίζουν και οι οπαδοί της ΑΕΚ και οι φίλοι του Λεβαδειακού γιατί έδωσα εισιτήρια στον αντίπαλο!

Πράγματι μίλησα σε έντονο ύφος στον κύριο Δημητρέλο, με τον οποίο είχα μέχρι χθες μία πολύ καλή προσωπική σχέση, αλλά ουδέποτε είπα ότι θα ρίξω την ΑΕΚ.Άλλωστε δεν έχω αυτή τη δυνατότητα. Εδώ προσπαθώ να σώσω τη δική μου ομάδα... Χθες το βράδυ επικοινώνησα με τον κύριο Δημητρέλο και του είπα ότι αν δεν εκδώσει ευχαριστήρια ανακοίνωση, η σχέση μας τελείωσε. Φαίνεται ότι άλλοι διοικούν την ΑΕΚ.

Πάντα με κατηγορούν ότι κάποια συμφέροντα εξυπηρετώ. Πότε του Ολυμπιακού, πότε του Παναθηναϊκού, πότε του ΠΑΟΚ...Βαρέθηκα και πολλές φορές σκέφτηκα να τα παρατήσω. Ίσως ο Λιβαδειά να μην αξιζει να έχει ομάδα στη Σούπερ Λίγκα. Είδτε οπαδούς της ΑΕΚ να πηγαίνουν στη Νέα Σμύρνη που είναι και πιο κοντά;"
Διαβάστε Περισσότερα »

Απίστευτο: Αγγελία εργασίας ζητά Ελληνίδες ιερόδουλες για το εξωτερικό (ΦΩΤΟ)


Μια απίστευτη αγγελία εργασίας στην...
οποία ζητούνται Ελληνίδες πόρνες για εργασία στο εξωτερικό εμφανίστηκε σε ηλεκτρονική σελίδα μεγάλης εφημερίδας αγγελιών.

"ΚΟΠΕΛΕΣ πόρνες (prostitutes) Ελληνίδες κ αλλοδαπές 18 - 35 ετών ζητούνται για εργασία στην Ελβετία Αυστρια σε FKK/Sauna Club ευχάριστο περιβάλλον εργασίας και κάλες αποδοχές έως 8000 ευρώ το μήνα, τιμή 8.000€" γράφει χαρακτηριστικά.

Η αγγελία αναρτήθηκε το πρωί της Δευτέρας ενώ άγνωστο παραμένει αν επρόκειτο για πρωταπριλιάτικο αστείο, ωστόσο λίγο μετά διαγράφηκε από την αρχική σελίδα στην οποία δημοσιεύτηκε.

Διαβάστε Περισσότερα »

Βίντεο όλα τα λεφτά! Που θα κρυφτείς τώρα Άδωνι;

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΑΝΩ ΚΑΤΩ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ!!!


Βίντεο που έκανε την εμφάνισή του πριν λίγες ώρες στο youtube, δείχνει τον αδερφό του Άδωνι Γεωργιάδη παρέα με τη Πέπη Τσεσμελή πρωταγωνιστές!!

Όταν το πρωτοείδαμε, δεν ξέραμε αν πρέπει να γελάσουμε ή να κλάψουμε. 


Δείτε και θα καταλάβετε...










Διαβάστε Περισσότερα »

Προσλήψεις 1500 εποχικών υπαλλήλων στα ΕΛΤΑ


Προσλήψεις 1500 εποχικών υπαλλήλων στα ΕΛΤΑ
Σε προσλήψεις περίπου 1.500 εποχικών υπαλλήλων διαφόρων ειδικοτήτων αναμένεται να προχωρήσουν τους επόμενους μήνες τα Ελληνικά Ταχυδρομεία.
Οι προκηρύξεις αναμένεται να εκδοθούν κατά περιοχή, ανάλογα με τις ανάγκες σε προσωπικό, στα Ελληνικά Ταχυδρομεία όλης της χώρας. Οι πρώτες προκηρύξεις αναμένεται να βγουν περί τα τέλη Μαΐου, όταν θα λήγουν οι προηγούμενες συμβάσεις των υπαλλήλων..
Διανομέων
1. Οποιοδήποτε πτυχίο ή δίπλωμα ή απολυτήριος τίτλος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ή Μεταδευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της ημεδαπής, ή άλλος ισότιμος τίτλος σχολικής μονάδας της αλλοδαπής, ανεξαρτήτως ειδικότητας.
2. Αδεια οδήγησης μοτοσικλέτας κα- τηγορίας Α' (σταδιακής πρόσβασης), εκτός του μοτοποδηλάτου, η οποία να είναι σε ισχύ.
Οδηγών
1. Δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης ΙΕΚ ειδικοτήτων: α) Τεχνικού Αυτοκινήτων Οχημάτων ή β) Εκπαιδευτή Υποψήφιων Οδηγών Αυτοκινήτων ή πτυχίο Α' ή Β' κύκλου σπουδών ΤΕΕ ειδικότητας Μηχανών και Συστημάτων Αυτοκινήτου ή απολυτήριος τίτλος Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου Τμήματος Μηχανικών Αυτοκινήτων ή Τεχνικής Επαγγελματικής Σχολής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ειδικότητας Μηχανών Αυτοκινήτου ή Σχολής Μαθητείας του ΟΑΕΔ του Ν. 1346/1983 ειδικότητας Μηχανοτεχνίτη Αυτοκινήτου ή συναφούς ειδικότητας, δηλαδή: Ηλεκτρολογικών Συστημάτων Αυτοκινήτου ή Ηλεκτρομηχανικών Συστημάτων και Αυτοματισμού Αυτοκινήτου ΤΕΕ ή Ηλεκτρικού Συστήματος Αυτοκινήτου ΤΕΣ Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ή Ηλεκτροτεχνίτη Αυτοκινήτου Σχολής Μαθητείας του ΟΑΕΔ του Ν. 1346/1983 ή Ηλεκτρολόγου Αυτοκινήτων Οχημάτων ή Τεχνικού Μηχανοτρονικής ΙΕΚ ή άλλος ισότιμος τίτλος σχολικής μονάδας της ημεδαπής ή αλλοδαπής, αντίστοιχης ειδικότητα.
2. Ισχύουσα επαγγελματική άδεια οδήγησης Γ' κατηγορίας.
3. Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Ικανότητας (ΠΕΙ) για όσους απαιτείται.
Εσωτερικής εκμετάλλευσης
1. Δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) οποιασδήποτε ειδικότητας του τομέα Χρηματοπιστωτικών και Διοικητικών Υπηρεσιών (πρώην Οικονομίας και Διοίκησης) ή Πτυχίο Β' κύκλου Σπουδών Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου (ΤΕΕ), ανεξάρτητα από ειδικότητα, ή Πτυχίο Α' κύκλου σπουδών Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου (ΤΕΕ) οποιασδήποτε ειδικότητας του τομέα Οικονομίας και Διοίκησης ή απολυτήριος τίτλος Ενιαίου Λυκείου ή Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου, ανεξάρτητα από κλάδο ή ειδικότητα ή Τεχνικού Επαγγελματικού Λυκείου, ανεξάρτητα από ειδικότητα ή Λυκείου Γενικής Κατεύθυνσης ή άλλος ισότιμος και αντίστοιχος τίτλος σχολικής μονάδας της ημεδαπής ή αλλοδαπής.
2. Γνώση Χειρισμού Η/Υ στα αντικείμενα: (i) επεξεργασίας κειμένων, (ii) υπολογιστικών φύλλων και (iii) υπηρεσιών Διαδικτύου.
Διαμετακομιστών
Απολυτήριος τίτλος Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (απολυτήριο τριταξίου γυμνασίου ή για υποψηφίους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου) ή ισοδύναμος απολυτήριος τίτλος κατώτερης Τεχνικής Σχολής του ΝΔ 580/1970 ή απολυτήριος τίτλος Εργαστηρίων Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του άρθρου 1 του Ν. 2817/2000 της ημεδαπής ή άλλος ισότιμος τίτλος της αλλοδαπής. Οι υποψήφιοι όλων των ειδικοτήτων θα πρέπει να έχουν ηλικία από 18 έως 65 ετών.

Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόστιμο 400 ευρώ στους ιδιοκτήτες δικύκλων που δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ


Πρόστιμο 400 ευρώ στους ιδιοκτήτες δικύκλων που δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ. Πότε πρέπει να περάσουν από ΚΤΕΟ τα δίκυκλα και ποια εξαιρούνται

Με πρόστιμο 400 ευρώ θα επιβαρυνθούν όσοι ιδιοκτήτες δικύκλων δεν τα έχουν περάσει από τον Τεχνικό Έλεγχο ΚΤΕΟ.
Εφόσον ο ιδιοκτήτης εντός 10 ημερών προσκομίσει το Δελτίο ΚΤΕΟ στη Τροχαία θα καταβάλλει μόνο 50 ευρώ. Το Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου ΜΟΤΟ ισχύει για 2 χρόνια και η Κάρτα Θορύβου για 1 χρόνο.
Ωστόσο ειδικά για την Κάρτα Θορύβου ακόμη δεν έχουν θεσπιστεί εδώ και 2 χρόνια τα πρόστιμα στον Κ.Ο.Κ. αλλά ούτε και το κόστος ελέγχου πιστοποίησης από τα ΚΤΕΟ.
Από τον τεχνικό έλεγχο εξαιρούνται τα δίκυκλα που έχουν άδεια κυκλοφορίας από την Τροχαία και τα δίκυκλα με τρεις ή τέσσερις τροχούς.
Επίσης μετά τη δημοσίευση της Υπουργικής Απόφασης περί καθορισμού τελών για όλα τα οχήματα το Υπουργείο σύντομα θα εκδώσει και τη σχετική απόφαση περί καθορισμού του πρόσθετου παραβόλου για τα εκπρόθεσμα σε τεχνικό έλεγχο ΜΟΤΟ.
Το κόστος και οι επιβαρύνσεις
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Ημερησίας, το κόστος ελέγχου των μοτοσικλετών στα ΚΤΕΟ θα ξεκινά από 25 ευρώ ενώ σε περίπτωση που κάποιος μεταβεί εκπρόθεσμα και ειδικότερα έως και διάστημα 1 μήνα θα επιβαρυνθεί περίπου 7 ευρώ.
Αν "ξεχάσει" να περάσει από ΚΤΕΟ για χρονικό διάστημα έως 6 μήνες η επιβάρυνση κυμαίνεται στα 15 ευρώ, ενώ μετά το πέρας του 6μηνου η επιβάρυνση θα κυμαίνεται στα 25 ευρώ.
Τα παραπάνω βέβαια ισχύουν για δίκυκλα με κινητήρες από 50 κ.εκ. και άνω ενώ προσεχώς θα συμπεριληφθούν και τα μοτοποδήλατα με κινητήρες κάτω των 50 κ.εκ. με κόστος περίπου 20 ευρώ.
Πότε περνάνε ΚΤΕΟ τα δίκυκλα
Από τον Μάιο του 2012 έχει ξεκινήσει η υποχρέωση σε τεχνικό έλεγχο ( ΚΤΕΟ ) για όλα τα ΜΟΤΟ που κυκλοφορούν στην Αττική.
Ο Τεχνικός Έλεγχος ΜΟΤΟ περιλαμβάνει έλεγχο Καυσαερίων, έλεγχο φώτων, οπτικό έλεγχο ( για διαρροές, ελαστικά κ.α.), έλεγχο θορύβου, έλεγχο φρένων.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα πρόσκλησης ( η με αριθμό 2670/11-12-2012 Απόφαση Περιφέρεια Αττικής ) σε τεχνικό έλεγχο ΚΤΕΟ υποχρεούνται τα ΜΟΤΟ άνω των 50 cc, ως ακολούθως:
* Όσα δίκυκλα έχουν 1η άδεια κυκλοφορίας έως το 1998 έπρεπε να έχουν περάσει από ΚΤΕΟ μέχρι τις 31/12/2012.
* Οι μοτοσικλέτες με 1η άδεια το 1999 υποχρεούνταν να περάσουν από ΚΤΕΟ από την 1/1/2013 έως τις 28/2/2013.
* Τα δίκυκλα με 1η άδεια το 2000 περνούν από ΚΤΕΟ από την 1/3/2013 έως τις 31/3/2013.
* Οι μοτοσικλέτες με 1η άδεια το 2001 περνούν από 1/4/2013 έως 30/4/2013.
* Τα δίκυκλα με 1η άδεια το 2002 περνούν από ΚΤΕΟ από 1/5/2013 έως 31/5/2013.
* Όσες μοτοσικλέτες έχουν 1η άδεια το 2003 περνούν από ΚΤΕΟ από 1/6/2013 έως 30/6/2013.
* Οι μηχανές με 1η άδεια το 2004 περνούν από ΚΤΕΟ από 1/7/2013 έως 31/8/2013.
* Τα δίκυκλα με 1η άδεια το 2005 περνούν από ΚΤΕΟ από 1/9/2013 έως 31/10/2013.
* Οι μοτοσικλέτες με 1η άδεια το 2006 περνούν από ΚΤΕΟ από 1/11/2013 έως 21/12/2013.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΚΦΡΑΣΗ -2 Απριλίου 2013 παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου



Με κλικ ΕΔΩ διαβάστε το αφιέρωμα του βιβλιοπωλείου ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΚΦΡΑΣΗ στην παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου 2013.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αλβανοί βαρυποινίτες με Facebook και σε συνδιασκέψεις μέσω Skype!



Ο Αλκέτ Ριζάι και άλλοι βαρυποινίτες φαίνεται ότι γράφουν ανενόχλητοι στο Facebook, μιλούν στα chat rooms και προχωρούν σε ηλεκτρονικές «συνδιασκέψεις» μέσα από τα κελιά τους σχεδιάζοντας αποδράσεις αλλά και επιθέσεις. Αλλωστε περί τις 6.000 υπολογίζονται οι κρατούμενοι στις ελληνικές φυλακές που έχουν κινητά και άλλα μέσα επικοινωνίας στήνοντας πολλές φορές μια «γέφυρα» εγκλήματος με τον έξω κόσμο. 

Μάλιστα ο ετήσιος «τζίρος» της διακίνησης κινητών μέσα στις φυλακές υπολογίζεται ότι υπερβαίνει τα 15-20 εκατ. ευρώ ετησίως. Ως σήμερα όλες οι προσπάθειες των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. να αδρανοποιηθούν τα κινητά μέσα στις φυλακές δεν έχουν αντίκρισμα επειδή, όπως διάφοροι παράγοντες έχουν επικαλεστεί, «οι κρατούμενοι θα καταβρέχουν τους αδρανοποιητές», «θα κλείνουν τα κινητά γειτόνων στις φυλακές», «θα αρρωσταίνουν οι κρατούμενοι» και «οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι δεν θα μπορούν να μιλούν με τους φίλους τους».

Το υπουργείο Δικαιοσύνης μελετά, εκτός των άλλων, την εγκατάσταση ειδικού συστήματος με αισθητήρες που εφαρμόζεται στις βρετανικές φυλακές, το οποίο μάλιστα κόβει και αποδείξεις κάθε φορά που οι κρατούμενοι χρησιμοποιούν τα κινητά τους (κλήση, μήνυμα κτλ.). Συν τοις άλλοις, αποκαλύπτεται και ένα γεγονός που με όσα συμβαίνουν δύσκολα χαρακτηρίζεται σύμπτωση. Την τελευταία τετραετία είχαν δοθεί στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους 23 ειδικές φορητές συσκευές για να εντοπίζουν κινητά τηλέφωνα και ύποπτες επικοινωνίες κρατουμένων. Η μόνη φυλακή που δεν είχε πάρει τέτοιου είδους συσκευή ελέγχου ήταν οι φυλακές Τρικάλων, όπου σε διάστημα λίγων ημερών έγιναν η απόπειρα απόδρασης του Παναγιώτη Βλαστού και η μαζική φυγή 11 αλβανών κρατουμένων.

Την τελευταία επταετία, με αφορμή τις δύο αποδράσεις με ελικόπτερο των Αλκέτ Ριζάι και Βασίλη Παλαιοκώστα, την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου αλλά και πρόσφατες έρευνες για εγκληματικές δραστηριότητες που εκπορεύονται από φυλακισμένους «νονούς της νύχτας», η ΕΛ.ΑΣ. έχει ζητήσει επιτακτικά από το υπουργείο Δικαιοσύνης «να λυθεί επιτέλους το πρόβλημα χρήσης κινητών μέσα στις φυλακές».

Φτιάχνουν προφίλ από το κελί
Οπως ανέφερε υψηλόβαθμος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., «υπολογίζουμε ότι σε φυλακές όπως αυτές του Κορυδαλλού, των Τρικάλων και αλλού το ποσοστό χρήσης κινητών από κρατουμένους προσεγγίζει το 60%. Αν υπολογίσει κανείς ότι στις ελληνικές φυλακές κρατούνται περίπου 13.000 άτομα, ο αριθμός των κατόχων κινητών ίσως υπερβαίνει τις 6.000. Μιλάμε για την απόλυτη ασυδοσία. Πολλοί έχουν εφεδρικά κινητά και ειδικές καβάτζες συσκευών. Δεν είναι όμως μόνο οι συνομιλίες ή η αποστολή μηνυμάτων. Σχεδόν όλοι έχουν πλέον κινητά τελευταίας τεχνολογίας, πραγματοποιούν βιντεοκλήσεις, μπαίνουν στο Internet, χρησιμοποιούν chat rooms, σελίδες κοινωνικής δικτύωσης ή ακόμη και την υπηρεσία "συνδιασκέψεων" του Skype. Τις προάλλες είχαμε δει στο Facebook σελίδα νεαρού αλβανού κρατουμένου (για διακίνηση ναρκωτικών) στον Κορυδαλλό όπου έχει αναρτήσει φωτογραφίες μέσω κινητού από το κελί του και από το προαύλιο των φυλακών. Σαν να είναι διακοπές! Εντυπωσιασμένοι βλέπουμε στο Facebook να υπάρχει σελίδα του αλβανού βαρυποινίτη Αλκέτ Ριζάι όπου φαίνεται να αναρτά φωτογραφίες από το κινητό του και όπου υπάρχουν καταχωρίσεις από την πρόσφατη απόπειρα απόδρασής του από τις φυλακές Μαλανδρίνου. Παράλληλα υπάρχουν φωτογραφίες του με άλλους συνεργούς του αλλά και από τις απόπειρες απόδρασης των Παναγιώτη Βλαστού και Βασίλη Παλαιοκώστα με σχετικά υβριστικά συνθήματα για την ΕΛ.ΑΣ.».

Από την άλλη πλευρά, ο κ. Σάκης Κεχαγιόγλου, δικηγόρος του Αλκέτ Ριζάι, ανέφερε στο «Βήμα»: «Δεν γνωρίζω αν ο πελάτης μου ή κάποιος άλλος έχει δημιουργήσει αυτό το προφίλ στο Facebook και τι σκοπιμότητα μπορεί να εξυπηρετεί».


Πώς βάζουν μέσα τα κινητά
Ενα ερώτημα που έχει απασχολήσει πολλές φορές τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και τους αρμοδίους του υπουργείου Δικαιοσύνης είναι το πώς μπαίνουν τα κινητά στις φυλακές. Ενας ιδιώτης που είχε κρατηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού ανέφερε στο «Βήμα»: «Οι υπάλληλοι των φυλακών μιλούν συνήθως για κινητά που πετιούνται σε μικρά σακουλάκια στο προαύλιο των φυλακών. Η αλήθεια όμως είναι ότι τα περισσότερα κινητά τα διακινούν ορισμένοι σωφρονιστικοί υπάλληλοι που κυριολεκτικά πλουτίζουν. Για να βρει κάποιος κινητό έρχεται σε επαφή μέσω μεσάζοντα. Το πληρώνεις 1.500-2.000 ευρώ και τα iPhone φτάνουν ως τις 6.000-7.000 ευρώ. Τα λεφτά τα δίνεις συνήθως με διαδικασίες έξω από τη φυλακή. Ο μεσάζων παίρνει κι αυτός μίζα 500 ευρώ. Οταν το κινητό μπει στη φυλακή, σε ειδοποιούν ότι ο σωφρονιστικός το έχει αφήσει σε κάποιο σημείο στο προαύλιο, σε πυροσβεστική φωλιά, σε διάδρομο, σε καλοριφέρ κτλ. Πολλές φορές όμως γίνεται μεταφορά κινητών, όπως και ναρκωτικών, από πτέρυγα σε πτέρυγα μέσω ατόμων που δουλεύουν σαν τεχνίτες στη φυλακή ή στα μαγειρεία κτλ. Παλαιότερα η ανταλλαγή των κινητών γινόταν στην εκκλησία των φυλακών από "πιστούς" κρατουμένους, αυτό το κόλπο όμως έγινε γνωστό».

Από τον Μάιο του 2009 άρχισαν να δίνονται σε σωφρονιστικούς υπαλλήλους φορητές συσκευές αξίας περίπου 1.500 ευρώ που μπορεί να εντοπίζουν - σαν ραδιογωνιόμετρα - ενεργοποιημένα κινητά μέσα σε κελιά. Η τελευταία τέτοια συσκευή είχε δοθεί τον Ιούλιο του 2012 στις φυλακές Νιγρίτας. Τις πρώτες ημέρες χρήσης αυτών των συσκευών είχαν εντοπισθεί 220 κινητά στις φυλακές, το μέτρο όμως περιέργως ατόνησε. Πολλά από τα κατασχεθέντα κινητά υπολογίζεται ότι ανακυκλώνονται στις φυλακές.

Αδράνησαν οι... αδρανοποιητές
Πολλές φορές έχει τεθεί το ζήτημα τοποθέτησης αδρανοποιητών στα σωφρονιστικά καταστήματα, αναλόγων αυτών που υπάρχουν στη Βουλή, σε θέατρα κτλ. Το 2009 υπήρξε ειδική μελέτη για την εγκατάσταση ενός κεντρικού αδρανοποιητή στο κεντρικό κτίριο της Διεύθυνσης των φυλακών Κορυδαλλού που θα διασυνδεόταν με 30 κατευθυντήριες κεραίες στους εξωτερικούς τοίχους των φυλακών. Τότε η συνολική αξία του είχε υπολογισθεί σε περίπου 300.000 ευρώ. Και αυτό το σχέδιο όμως ναυάγησε.

Οπως αναφέρει στέλεχος του υπουργείου Δικαιοσύνης, «τότε είχε προκύψει ότι για να περνά το σήμα των αδρανοποιητών μέσα σε τόσα κελιά, πολλά από τα οποία έχουν ενισχύσεις με χάλυβα, οι συσκευές θα έπρεπε να εκπέμπουν ακτινοβολία ισχύος 20 W (αντί 2 W που έχουν τα jammers ανοικτών χώρων). Και αυτό θεωρήθηκε ότι θα ήταν επικίνδυνο για κρατουμένους και υπαλλήλους. Αντίστοιχη συσκευή είχε επιχειρηθεί να τοποθετηθεί και στο Πεντάγωνο και είχε ανακύψει το ίδιο ζήτημα. Τότε όμως προβάλλονταν κι άλλες περίεργες δικαιολογίες: ότι οι αδρανοποιητές θα κόψουν τα κινητά και σε γειτονιές του Κορυδαλλού γύρω από τις φυλακές, ότι οι συσκευές αυτές θα γίνουν στόχος των κρατουμένων κτλ.».

ΒΗΜΑ
Διαβάστε Περισσότερα »

Επανάσταση στη Ρούμελη-Φωτορεπορτάζ απο τον Όσιο Λουκά


Αποκλειστικές φωτογραφίες από τον  Εορτασμό Επετείου της Κήρυξης Επανάστασης στη Ρούμελη στον Όσιο Λουκά.
Πολλοί οι επίσημοι καλεσμένοι που προσήλθαν. Δημοτικοί φορείς, βουλευτές αντιπεριφερειάρχες παραβρέθηκαν σε αυτή τη μεγάλη γιορτή της Βοιωτίας μας.
Το πρόγραμμα ξεκίνησε με την άφιξη των καλεσμένων και των επισήμων, ακολούθησε δοξολογία, επιμνημόσυνη δέηση, ομιλία κ.Κόλλια διδάκτορα Ιστορίας,  κατάθεση στεφάνων.  Η τελετή έληξε με μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις από τους πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής.


Διαβάστε Περισσότερα »

Με νεκροφόρα προσπάθησαν να διαφύγουν οι δολοφόνοι της 25χρονης στην Κόρινθο

Με νεκροφόρα προσπάθησαν να διαφύγουν οι δολοφόνοι της 25χρονης -Τελικά έκλεψαν

Συνεχίζονται οι εξονυχιστικοί έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ για τον εντοπισμό των αδίστακτων κακοποιών που από σφαίρα των οποίων έχασε τη ζωή της μία 25χρονη στα Ισμια Κορινθίας. Αστυνομικοί πραγματοποιούν μπλόκα στα περισσότερα οδικά δίκτυα και αναζητούν ένα λευκό βαν με αριθμό κυκλοφορίας ΚΡΕ 7760, το οποίο ανήκει σε κάτοικο της περιοχής και εκλάπη από τους δραπέτες.
Μάλιστα οι δράστες προσπάθησαν να κλέψουν μία νεκροφόρα, αλλά το όχημα δεν είχε καύσιμα και τους έμεινε.
Τελικά πήραν το κλειστό λευκό φορτηγάκι Φολκσβάγκεν Τρανσπόρτερ, που χρησιμοποιεί ο ιδιοκτήτης του γραφείου τελετών. Το όχημα μοιάζει με αυτό της φωτογραφίας.


Διαβάστε Περισσότερα »

Πάγωσε όλη η Ελλάδα για ...40 εκ ευρώ!

 


"Ανθρακες ο θησαυρός" της εξίσωσης του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης.


 "Άνθρακες" αποδείχθηκε ο θησαυρός της καταπολέμησης του λαθρεμπορίου στο πετρέλαιο μέσω της εξίσωσης του φόρου στο πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης. Την ίδια ώρα για... πρόσθετα έσοδα μόλις 40 εκατομμύρια ευρώ «πάγωσε» η Ελλάδα. Αυτά προκύπτουν από τα στοιχεία για τις εισπράξεις φόρων κατανάλωσης και τις ποσότητες πετρελαίου θέρμανσης που πωλήθηκαν το πρώτο δίμηνο του έτους και τα οποία φέρνει στη δημοσιότητα το Capital.

Από τις 15 Οκτωβρίου εξισώθηκε ο ειδικός φόρος κατανάλωσης μεταξύ του πετρελαίου θέρμανσης και του πετρελαίου κίνησης στο επίπεδο του 0,33 ευρώ ανά λίτρο. Αυτό σήμανε μια σημαντική αύξηση, της τάξεως του 30% για την λιανική τιμή του πετρελαίου θέρμανσης (από το 1 ευρώ ανά λίτρο στο 1,3 ευρώ) και σε μικρή μείωση της λιανικής τιμής του πετρελαίου κίνησης κατά περίπου 8 έως 10 λεπτά του ευρώ ανά λίτρο. Το σκεπτικό πίσω από αυτήν την απόφαση ήταν ότι θα πρέπει να χτυπηθεί το λαθρεμπόριο που γίνεται από την παράνομη διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης με το χαμηλό φόρο ως πετρέλαιο κίνησης με τον αυξημένο φόρο. Η διαφορά του φόρου ήταν ουσιαστικά το κέρδος για τους λαθρέμπορους. Μάλιστα, είχε προϋπολογιστεί ότι από την εξίσωση του φόρου θα εισέρεαν στο δημόσιο ταμείο πρόσθετα έσοδα ύψους τουλάχιστον 500 εκατ. ευρώ.

Τα εισπρακτικά αποτελέσματα όμως από την αύξηση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης είναι τουλάχιστον απογοητευτικά. Στο τέλος, πλέον, της χειμερινής περιόδου προκύπτει ότι το «πάγωμα» των καταναλωτών με τον εξαναγκασμό τους σε μειωμένη θέρμανση και σε χρήση άλλων –πολλές φορές πιο ρυπογόνων– μορφών καυσίμων, όπως είναι τα καυσόξυλα ήταν άνευ δημοσιονομικού οφέλους.

Ας δούμε τους αριθμούς. Πέρυσι το πρώτο δίμηνο του έτους πωλήθηκαν στους καταναλωτές 1,1 εκατ. τόνοι πετρέλαιο θέρμανσης. Φέτος το αντίστοιχο δίμηνο πωλήθηκαν μόλις 374 χιλιάδες τόνοι, δηλαδή η κατανάλωση μειώθηκε κατά περίπου 68%. Όσον αφορά στο πετρέλαιο κίνησης πέρυσι το πρώτο δίμηνο του έτους διατέθηκαν 367 χιλιάδες τόνοι, ενώ φέτος η αντίστοιχη ποσότητα αυξήθηκε στις 403 χιλιάδες τόνους (αύξηση 10%). Η αύξηση αυτή, όπως σημειώνουν αρμόδια στελέχη του υπουργείου Οικονομικών οφείλεται τόσο στην καταπολέμηση του λαθρεμπορίου το οποίο όμως αποδεικνύεται ότι δεν ήταν στο μέγεθος που πολλοί πίστευαν πριν την εξίσωση αλλά και στη σταδιακή αύξηση της χρήσης πετρελαιοκίνητων ΙΧ λόγω της ανταγωνιστικής τιμής του καυσίμου σε σχέση με την τιμή της βενζίνης (1,35 το λίτρο έναντι 1,65 της βενζίνης).

Τα ποσά των εσόδων αποδεικνύουν την εισπρακτική αποτυχία του μέτρου της εξίσωσης. Πέρυσι εισπράχθηκαν από τον ειδικό φόρο κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης 68,5 εκατ. ευρώ. Φέτος το αντίστοιχο ποσό αυξήθηκε στα 123,6 εκατ., δηλαδή παρουσίασε αύξηση κατά 80%. Ωστόσο, σε απόλυτους αριθμούς η αύξηση είναι μόλις 55 εκατ. ευρώ. Και αυτή όμως δεν είναι «καθαρή» διότι η μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο κίνησης στοίχισε στα έσοδα. Το πρώτο δίμηνο του 2012 είχαν εισπραχθεί από τον ΕΦΚ πετρελαίου κίνησης 151,5 εκατ. ευρώ. Φέτος την αντίστοιχη χρονική περίοδο έχουν εισπραχθεί 137 εκατ. ευρώ, δηλαδή χάθηκαν 14,5 εκατ. ευρώ παρά την αύξηση της κατανάλωσης πετρελαίου κίνησης κατά 10%. Έτσι η καθαρή αύξηση των κρατικών εσόδων από την εξίσωση των φόρων είναι μόλις 40 εκατ. ευρώ και όχι 500 όπως υπολόγιζε το υπουργείο Οικονομικών. Η υστέρηση αυτή φαίνεται και στα επίσημα στοιχεία για την πορεία των εισπράξεων των τελωνείων.

Τα έσοδα από τους φόρους κατανάλωσης είναι κατά περίπου 450 εκατ. ευρώ χαμηλότερα σε σχέση με τους στόχους που τέθηκαν κατά τη σύνταξη του επικαιροποιημένου μεσοπρόθεσμου προγράμματος. Να σημειωθεί πάντως ότι στελέχη του ΥΠΟΙΚ σημειώνουν ότι μπορεί η εξίσωση του φόρου να μην έφερε ουσιαστικό εισπρακτικό αποτέλεσμα, βοήθησε ωστόσο στη μείωση του ελλείμματος του εμπορικού ισοζυγίου και του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών μέσω της μείωσης των εισαγωγών καυσίμων.

Πηγή:capital.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ