Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Τελευταίο αντίο στον Παναγιώτη Κυρίκο...


Το Σάββατο 6 Απριλίου στο Μαυρομάτι Θηβών είπαμε το τελευταίο αντίο σε ένα καλό φίλο, τον Παναγιώτη Κυρίκο. Η μάνα του, η γυναίκα του, ο αδελφός του ο Γιάννης, οι οικογένειες τους ,συγγενείς και φίλοι, συνοδέψαμε τον Παναγιώτη στην τελευταία του κατοικία. Μαζί μας ο θρήνος και τα δάκρυα. Δάκρυα που τα βλέπεις και δάκρυα που δεν φαίνονται, δάκρυα λύπης γνήσια πύρινα. Ο πόνος δεν μοιράζεται, βιώνεται. Και ο καθένας παίρνει το δικό του μερτικό, αυτό που του αναλογεί.
Ο Παναγιώτης στην πορεία της ζωής του είχε σύμμαχό του την αισιοδοξία και το γέλιο. Όταν αρρώστησε δεν το έβαλε κάτω. Εσφιξε τα δόντια, το πάλεψε. Ο αδελφός ο Γιάννης έφερε τους καλύτερους γιατρούς. ΄Ομως η επιστήμη ηττήθηκε.
Πόσο εύκολα μπορείς να δεχτείς ότι δεν θα τον ξαναδείς. ΄Οτι το κουδούνισμα του τηλεφώνου δεν θα είναι από εκείνον. Και αν αποδεχτείς τον θάνατό του ,το κενό που αφήνει αρνείσαι να το γεμίσεις. Είχε τη θέση του .Κανείς δεν θα την πάρει. Είναι μακρύς ο δρόμος που έχουμε να διανύσουμε, και είμαστε ακόμα στην αρχή. Τώρα δεν μας πονούν και δεν μας πληγώνουν όσα πριν το θάνατό του μας πείραζαν. Ανατράπηκαν τα δεδομένα, άλλαξαν οι ιεραρχήσεις.
Παρηγοριά ότι η οικογένεια του τις λίγες μέρες της μάχης μπόρεσε να δείξει στον Παναγιώτη πόσο τον αγαπούσε και πόσο πίστευε σε εκείνον.
Τώρα μας χαμογελά η φωτογραφία του. Δεν έχουμε ανάγκη το Νεκροταφείο. Εκεί βρίσκεται το σώμα που τον εγκατέλειψε. Και αυτό το προδομένο σώμα δεν είναι πια ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ που ξέραμε Εκείνος ήταν πολλά περισσότερα. ΄Αξιζε που έζησε….
΄Αλλωστε ζωή και θάνατος πάνε παρέα. Και οι νεκροί πεθαίνουν μόνο όταν τους ξεχνάμε….
Καλό ταξίδι φίλε Παναγιώτη
Νίκος Ποταμιάς, Δικηγόρος
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο καθηγητής Πολιτισμού και Επικοινωνίας κ.Καραποστόλης στο Συνεδριακό του Δ.Αλιάρτου



Basilis Karapostolis
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ «ΤΟ ΚΟΙΝΟΝ ΤΩΝ ΒΟΙΩΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ»
 
 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο καθηγητής Πολιτισμού και Επικοινωνίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών – συγγραφέας κ. Καραποστόλης Βασίλης, θα μιλήσει το Σάββατο 20 Απριλίου 2013 και ώρα 18:30 μ.μ. στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του Δήμου Αλιάρτου με το διαχρονικά επίκαιρο θέμα: «Το πρόβλημα της ιδιοτέλειας* στην Ελλάδα».   
                       
Με τιμή
   Ο Πρόεδρος της  Ε.Β.Μ.                          Ο Δήμαρχος Αλιάρτου
    Νικόλαος  Κόλλιας                                  Γεώργιος  Ντασιώτης

Για πληροφορίες:
Δήμος Αλιάρτου: τηλ.22683- 50212 ( κον. Μπατσούλη)
Ε. Β. Μ: τηλ.210-3819319 (κα. Κωνσταντέλλου)
Βιβλιοθήκη Λεονταρίου: τηλ.22620-65463 & 6973495836 (κα Χατζή)
Κοινόν των Βοιωτών τηλ. 6984316411(κον.Καρβούνη)
          


   *(η νοσηρή προσκόλληση στο προσωπικό  συμφέρον).
Διαβάστε Περισσότερα »

Χάρτης απολύσεων & προσλήψεων..

 

Περίπου 1.200 απολύσεις ή οικειοθελείς αποχωρήσεις καταγράφονταν κάθε μέρα τον Μάρτιο με βάση τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας. 
Οι περισσότερες απολύσεις καταγράφονται στην Αττική, ενώ ακολουθούν η Κεντρική Μακεδονία, η Θεσσαλία και η Δυτική Ελλάδα.


Το μόνο παρήγορο στο ζοφερό τοπίο που έχει διαμορφωθεί στην αγορά εργασίας είναι πως ο αριθμός των..  προσλήψεων ξεπέρασε τον αριθμό των θέσεων εργασίας που χάθηκαν τον περασμένο μήνα. Συγκεκριμένα οι προσλήψεις παραμένουν σταθερές (κοντά στις 46.000) σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρσι, ενώ μειώθηκαν οι απολύσεις (που υπολογίζονται σε 37.538 από 54.023 την περσινή χρονιά).


Με βάση τα στοιχεία στην Αττική χάθηκαν 17.363 θέσεις (απολύσεις, οικειοθελείς αποχωρήσεις, λήξεις συμβάσεων) και ακολουθεί η Κεντρική Μακεδονία όπου υπήρξε απώλεια 5.881 θέσεων (πάντως σε αυτές τις περιφέρειες το ισοζύγιο προλήψεων - απολύσεων είναι θετικό).
Στην τρίτη και τέταρτη «θέση» βρίσκονται η Θεσσαλία και η Δυτική Ελλάδα, όπου έχασαν τη δουλειά τους 2.460 και 2.142 άτομα αντίστοιχα.
Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί πως στις συγκεκριμένες περιφέρειες χάθηκαν περισσότερες θέσεις εργασίας από όσες δημιουργήθηκαν. Αρνητικά είναι τα «μηνύματα» από δύο ακόμα περιφέρειες -τη Θεσσαλία και τη Στερέα Ελλάδα- όπου οι απολύσεις ξεπερνούν τις προσλήψεις. Συγκεκριμένα στη Θεσσαλία χάθηκαν 422 θέσεις περισσότερες από όσες δημιουργήθηκαν και στη Στερεά Ελλάδα 348 θέσεις
Αντιθέτως σε περιφέρειες όπως η Κρήτη και το Νότιο Αιγαίο οι προσλήψεις υπερβαίνουν τις απολύσεις. Για παράδειγμα, στην Κρήτη βρήκαν δουλειά 3.725 άτομα, ενώ χάθηκαν 2.047 θέσεις εργασίας. Τα στοιχεία αυτά δόθηκαν στη δημοσιότητα από το υπουργείο Εργασίας, καθώς εδώ και έναν μήνα έχει τεθεί σε εφαρμογή το ηλεκτρονικό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» που αποτυπώνει σε πραγματικό χρόνο τις ροές της απασχόλησης (προσλήψεις και απολύσεις ανά περιφέρεια, κλάδο ακόμα και μέγεθος επιχείρησης).


ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
Τουρισμός και υπηρεσίες έχουν ζήτηση...


Τα «πρωτεία» στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας έχει ο χώρος του τουρισμού και γενικότερα της παροχής υπηρεσιών. Συγκεκριμένα στην πρώτη θέση των κλάδων με τις περισσότερες προσλήψεις βρίσκονται οι υπηρεσίες εστίασης, όπου μέσα σε έναν μήνα συνολικά δημιουργήθηκαν 6.140 θέσεις εργασίας.
Στη δεύτερη θέση βρίσκονται τα καταλύματα, όπου τον Μάρτιο υπήρξαν 3.941 ευκαιρίες απασχόλησης. Ακολουθούν το λιανικό και χονδρικό εμπόριο (εκτός από τα οχήματα και τις μοτοσικλέτες), όπου συνολικά ξεπέρασαν τις 7.000 οι νέες θέσεις εργασίας.

Στοιχεία
Με βάση τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, κυρίως... αναζητούνται από τις επιχειρήσεις υπάλληλοι γραφείου και γενικά απασχολούμενοι στην παροχή υπηρεσιών. Ζήτηση υπάρχει και για εργαζομένους χωρίς ιδιαίτερη εξειδίκευση, όπως για παράδειγμα εργάτες (π.χ. στις κατασκευές, στη μεταποίηση και στις μεταφορές), πλανόδιοι πωλητές και οικιακοί βοηθοί.
Σε επίπεδο περιφέρειας οι περισσότερες προσλήψεις έγιναν στην Αττική και στην Κεντρική Μακεδονία, όπου, όπως αναφέρθηκε, έγιναν και οι περισσότερες απολύσεις (με το ισοζύγιο πάντως προσλήψεων και απολύσεων να είναι θετικό).
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΚΚΑΛΙΑΡΗ

Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκινάει από Δευτέρα η καταβολή του επιδόματος ανεργίας στους ελεύθερους επαγγελματίες

Ξεκινάει από Δευτέρα η καταβολή του επιδόματος ανεργίας στους ελεύθερους επαγγελματίες

Η Δευτέρα θα είναι η πρώτη ημέρα που θα αρχίσει η καταβολή του επιδόματος ανεργίας στους ελεύθερους επαγγελματίες, ασφαλισμένους σε ΟΑΕΔ και ΕΤΑΠ – ΜΜΕ, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρουσιάζονται στις αρμόδιες υπηρεσίες του Οργανισμού για να υποβάλουν τις σχετικές αιτήσεις.
Με βάση την απόφαση του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, δικαιούχοι του βοηθήματος είναι εκείνοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοτελώς απασχολούμενοι που είναι ασφαλισμένοι σε ΟΑΕΕ και ΕΤΑΠ – ΜΜΕ εφόσον έκοψαν αποδεδειγμένα το επάγγελμά τους από την 1/1/2012 και στο εξής.
Ποια είναι τα κριτήρια
Τα κριτήρια και προϋποθέσεις για τους δικαιούχους επιδόματος ανεργίας είναι τα εξής
  1. Να έχει υπάρξει τουλάχιστον για τρία χρόνια συνεχώς ή διακεκομμένα ασφαλισμένος στους φορείς που υπάγονται κατά τη διακοπή του επαγγέλματος
  2. Το συνολικό ατομικό καθαρό εισόδημα από οποιαδήποτε πηγή των ετών που προηγούνται της υποβολής της αίτησης να μην ξεπερνάει τις 20.000 ευρώ, ενώ το οικογενειακό εισόδημα δεν θα πρέπει να ξεπερνάει αθροιστικά τις 30.000 ευρώ.
  3. Αποδεδειγμένη διακοπή του επαγγέλματος από την 1/1/2012
  4. Ο δικαιούχος θα πρέπει να μην έχει υπαχθεί στην προαιρετική ασφάλιση του φορέα του ή άλλου φορέα μετά από τη διακοπή επαγγέλματος.
  5. Ο δικαιούχος να μην έχει μεταβιβάσει την επιχείρησή του ή το μερίδιο ή τις μετοχές σε σύζυγο ή πρόσωπο α' και β' βαθμού συγγένειας.
  6. Να έχει εξοφλήσει πλήρως τις οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές
  7. Να διαμένει μόνιμα στην Ελλάδα.
Η διάρκεια καταβολής του επιδόματος θα εξαρτάται από το συνολικό αριθμό ετών ασφάλισης με ελάχιστο χρονικό διάστημα τους τρεις μήνες και ανώτατο τους εννέα, ενώ το ύψος του επιδόματος ανέρχεται στα 360 ευρώ μηνιαίως.



Διαβάστε Περισσότερα »

ΦΙΛΟΣ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε




Παρουσία του Προέδρου της ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ στο κτήριο της ΓΣΕΒΕΕ πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 7/4/2013 το Διοικητικό Συμβούλιο της ΓΣΕΒΕΕ με θέμα:
΄΄Αναπλήρωση κενών θέσεων των αξιομάτων μετα την παραίτηση του Προέδρου Κου
Ασημακοπουλου Δημήτριου και του ταμία.΄΄
Στην θέση του Προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ εκλέχθηκε ο Α’ αντιπρόεδρος Κος Καββαθας Γεώργιος.
Ο νέος Πρόεδρος Κος Καββαθάς Γεώργιος προέρχεται απο των χώρο της εστίασης , είναι Πρόεδρος της ΠΟΕΣΕ και είναι φίλος και θερμός υποστηρικτής της Βοιωτίας με συχνές επισκέψεις στην ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ και στο Επιμελητήριο στην Λιβαδειά.
Στην θέση του Α’ ατιπροέδρου εκλέχθηκε ο Κος Θεοδωρόπουλος απο τον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης.
Και την θέση του ταμία ο Κος Κουράσης Γεώργιος απο τον χώρο της εστίασης και Γεν.Γραμματέας της ΠΟΕΣΕ.
Δήλωση του Προέδρου της ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ Kον Χαρατσή Χρήστο :
«Χωρίς να έχω πρόθεση να θίξω τον απερχόμενο πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ τον σεβαστό φίλο μας και καθόλα άξιο και ικανό Κο Ασημακόπουλο Δημήτριο , νιώθω ικανοποιημένος και χαρούμενος γιατί αντικαταστάτης του είναι ένας ικανότατος – ακούραστος – διαθέσιμος μαχητής και αγωνιστής για τα δικαώματα και την στήριξη του μικρομεσαίου Επαγγελματία – Βιοτέχνη – Έμπορου.
Φίλε Γιώργο,
Προσωπικά εγω αλλα και όλο το Διοικητικό συμούλιο της ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ σου ευχόμαστε δύναμη , υγεία αλλα και κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνεται εσύ και το ικανότατο Δ/Σ που σε περιβάλλει. Viotiashop


Διαβάστε Περισσότερα »

Στοιχεία που συγκλονίζουν!!! Τι θα συμβεί στο κόσμο αν χρησιμοποιηθούν πυρηνικά όπλα;




Όλοι γνωρίζουμε ότι η χρήση των πυρηνικών όπλων απειλεί με καταστροφή την ανθρωπότητα. Όμως τι ακριβώς σημαίνει αυτό; Η Πανελλήνια Ιατρική Εταιρεία για την προστασία του περιβάλλοντος και κατά της πυρηνικής και βιοχημικής απειλής,παρουσιάζει μία σειρά πραγματικά συγκλονιστικών 

στοιχείων. Που αφορούν στη περιορισμένη έστω χρήση πυρηνικών όπλων.

Το κείμενο με τα στοιχεία που υπογράφει η πρόεδρος Μαρία Αρβανίτη Σωτηροπούλου είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον:

“Πυρηνικός λιμός 1 δις εκατομμύριο άνθρωποι κινδυνεύουν με περιορισμένη χρήση πυρηνικών

Πέρυσι με αφορμή την επέτειο του Τσερνόμπιλ και με την τραγωδία της Φουκούσιμα να συνεχίζεται παρουσιάσαμε τεκμηριωμένη μελέτη για τις επιπτώσεις
στην υγεία 25 χρόνια μετά το Τσέρνομπιλ. Σύμφωνα με αυτή:

Πληθυσμοί που εκτέθηκαν σε ραδιενέργεια λόγω της καταστροφής του Τσερνομπίλ

1) Εκκαθαριστές 830.000

2) Εκκενώθηκαν από την περιοχή των 30 χλμ 350.000

3) Πληθυσμός που ζει σε υψηλά μολυσμένες περιοχές στη Ρωσία, Λευκορωσία, και Ουκρανία 8.300.000

4) Ευρωπαϊκός πληθυσμός σε περιοχές που δέχθηκαν χαμηλότερες δόσεις ραδιενέργειας 600.000.000

Σήμερα στην Ιαπωνία μόνο 1 από τους 54 πυρηνικούς αντιδραστήρες εξακολουθούν να λειτουργούν, επειδή διαπιστώθηκαν σοβαρές βλάβες και σε άλλους, ενώ η τήξη του πυρήνα στη Φουκούσιμα συνεχίζεται.

Η Εταιρεία μας πάντα υποστήριζε ότι τα πυρηνικά εργοστάσια υπάρχουν κυρίως για να παράγουν την πρώτη ύλη για την κατασκευή πυρηνικών όπλων.

Επειδή πιστεύουμε ότι ο κίνδυνος από τα πυρηνικά όπλα έχει ενταθεί -ειδικά με την κρίση στη Μ. Ανατολή- με τη φετινή επέτειο του Τσέρνομπιλ η IPPNW παρουσιάζει για πρώτη φορά δύο νέες μελέτες για τις επιπτώσεις από τη περιορισμένη χρήση πυρηνικών όπλων που περιέχονται στο βιβλίο του Dr. Ira Helfand, με τίτλο Nuclear Famine: A Billion People at Risk-Global Impacts of Limited Nuclear War on Agriculture, Food Supplies, and Human Nutrition


Και παρουσιάστηκε από την IPPNW 24-4-2012 στις ΗΠΑ.

Οι μελέτες έγιναν με χρηματοδότησης του Ελβετικού ΥΠΕΞ, δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Climate Change και μελετούν τις περιβαλλοντολογικές επιπτώσεις στην παγκόσμια γεωργική παραγωγή από υποθετικό περιορισμένο πυρηνικό πόλεμο με τα ήδη υπάρχοντα όπλα μεταξύ Ινδίας- Πακιστάν.

Σύμφωνα με τις μελέτες:

1) Η παραγωγή καλαμποκιού στις ΗΠΑ θα μειωνόταν κατά 10 % κατά την επόμενη δεκαετία με μέγιστη μείωση 20% στο 5ο έτος. Η παραγωγή Σόγιας θα μειωνόταν 7% με μέγιστη μείωση 20% στο 5ο έτος.

2) Θα μειωνόταν σημαντικά η παραγωγή ρυζιού στην Κίνα. Κατά τα πρώτα 4 χρόνια θα μειωνόταν κατά 21% και μετά το 6ο έτος 10%

3) Η αύξηση των τιμών των τροφίμων θα έκανε την τροφή απρόσιτη για τις εκατοντάδες εκατομμύρια φτωχών του κόσμου. Ακόμη και αν οι αγορές αγροτικών προϊόντων εξακολουθούσαν να λειτουργούν φυσιολογικά 215 εκατομμύρια άνθρωποι θα προστεθούν στους ήδη υποσιτιζόμενους την επόμενη δεκαετία.

4) Τα 925 εκατομμύρια άνθρωποι που ήδη υποσιτίζονται (με ημερήσια πρόσληψη θερμίδων λιγότερη των 1.750 ημερήσια) θα τεθούν σε κίνδυνο περαιτέρω μείωσης 10% της πρόσληψης τροφής.

Ας σημειωθεί ότι ο αριθμός (εκατοντάδες εκατομμύρια) των ανθρώπων, που θα νοσήσουν από επιδημίες και τους τοπικούς πολέμους, που θα προκύψουν από τον υποσιτισμό δεν υπολογίζεται σε αυτές τις μελέτες.

Η ΙPPNW πιστεύει ότι ο θάνατος 1 δις ανθρώπων (ίσος με το άθροισμα των κατοίκων της Β. Αμερικής και της Ευρώπης) κατά την επόμενη δεκαετία αποτελεί πρωτόγνωρη καταστροφή στην ανθρώπινη ιστορία.

Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι δεν είναι μόνο τα τεράστια οπλοστάσια των πυρηνικών υπερδυνάμεων που απειλούν τον πλανήτη με μια κλιματική αλλαγή με ολέθριες συνέπειες, αλλά και η περιορισμένη χρήση πυρηνικών όπλων ανάμεσα σε δυο χώρες όπως η Ινδία και το Πακιστάν αποτελούν παγκόσμια απειλή.

Ας σημειωθεί ακόμη ότι ένα μόνο Trident υποβρύχιο έχει την δυνατότητα να καταστρέψει 100 πόλεις και να προκαλέσει παγκόσμιο λιμό. Ακόμη και οι πιο φιλόδοξοι στόχοι πυρηνικού αφοπλισμού αφήνουν τις ΗΠΑ και τη Ρωσία με οπλοστάσιο ικανό να προκαλέσει πολλαπλάσια καταστροφή από την περιγραφόμενη στην παρούσα μελέτη.

Ο Μιχαήλ Γκορμπατσώφ, ο οποίος μελέτησε την συγκεκριμένη μελέτη δήλωσε ότι «έχει πεισθεί ότι τα πυρηνικά όπλα πρέπει να καταργηθούν. Η χρήση τους εν καιρώ πολέμου είναι αδιανόητη και η χρήση τους για πολιτική διαπραγμάτευση ανήθικη. Πριν από 25 χρόνια ο πρόεδρος Ρήγκαν κι εγώ καταλήξαμε τη συνάντησή μας στη Γενεύη με κοινή διακήρυξη ότι «ένας πυρηνικός πόλεμος δε θα έχει κανένα νικητή και γι' αυτό δεν πρέπει να ξεκινήσει» και αυτή η νέα μελέτη με επίμονες και ενοχλητικές λεπτομέρειες αποδεικνύει γιατί πρέπει να εγκαταλείψουμε την ψυχροπολεμική λογική και να προχωρήσουμε γρήγορα στην κατάργηση των πυρηνικών όπλων από όλα τα οπλοστάσια.tragiko.net

Μαρία Αρβανίτη Σωτηροπούλου

Διαβάστε Περισσότερα »

Αποκάλεσε τον Πάγκαλο "γαϊδούρι" και συνελήφθη





Στο Α.Τ. Βουλιαγμένης κρατείται αυτή την ώρα ένας πολίτης μετά από μήνυση που υπέβαλε εναντίον του ο κ.Θεόδωρος Πάγκαλος.
 Ο Κ.Ρ. επικοινώνησε με το enikos.gr και περιέγραψε το περιστατικό που οδήγησε στην σύλληψή του. Σύμφωνα με όσα μας είπε λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι είδε τον πρώην υπουργό στην λίμνη της Βουλιαγμένης και σχολίασε "Δείτε το γαϊδούρι που έχει το θράσσος να έρχεται και για μπάνιο", ο κ.Πάγκαλος τον πλησίασε "με το μπουρνούζι του" και του ζήτησε να επαναλάβει. 'Οταν ο πολίτης επανέλαβε όσα είχε πει ο πρώην υπουργός κάλεσε τον αστυνομικό της ασφάλειάς του ο οποίος ζήτησε τα στοιχεία του και όταν εκείνος αρνήθηκε κάλεσε την άμεση δράση.
"Αμέσως ήρθαν 5 περιπολικά της αστυνομίας και δύο μοτοσικλετιστές της ομάδας "ΔΙΑΣ" λέει ο Κ.Ρ.  και προσθέτει "Με έφεραν στο Α.Τ. της Βουλιαγμένης όπου ενημερώθηκα ότι ο κ.Πάγκαλος υπέβαλε μήνυση εναντίον μου,ρώτησα αν μπορούσα να υποβάλω κι εγώ μήνυση κατά του πρώην υπουργού και αν θα έμενε και εκείνος μαζί μου στο αστυνομικό τμήμα, "εμείς πάντως θα τον αναζητήσουμε" μου απάντησαν οι αστυνομικοί με τους οποίους δεν έχω κανένα πρόβλημα γιατί αντιλαμβάνονται και εκείνοι την αγανάκτησή μου ως πολίτη αυτής της χώρας" καταλήγει ο Κ.Ρ. εκφράζοντας ταυτόχρονα το παράπονο "Κανένας από τους ανθρώπους που βρίσκονταν στην λίμνη δεν αντέδρασε στην σύλληψή μου,μου έκανε τρομερή εντύπωση".
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα έχασαν όλα από το «κούρεμα» στην Κύπρο Δέλλας-Μαστροκώστα

Τα έχασαν όλα από το «κούρεμα» στην Κύπρο Δέλλας-Μαστροκώστα

Δύσκολες ώρες περνάνε ο γνωστός ποδοσφαιριστής Τραινός Δέλλας και η σύζυγός του Γωγώ Μαστροκώστα καθώς είχαν επενδύσει στην Κύπρο σχεδόν όλα τους τα μετρητά και μετά το κούρεμα των καταθέσεων στις τράπεζες υπέστησαν τεράστια οικονομική ζημιά.
Ο ποδοσφαιριστής μιλώντας στην εφημερίδα «REALNEWS» δήλωσε χαρακτηριστικά: «Μας κλέβουν και δεν μπορούμε να κάνουμε απολύτως τίποτα»
Όπως γράφει η Real Life, η σχέση του ζευγαριού με την Κύπρο ξεκίνησε το 2008 όταν ο Δέλλας πήρε μεταγραφή στην Ανόρθωση. Τότε η Κύπρος φάνταζε επενδυτικός παράδεισος και ο ποδοσφαιριστής εκμεταλλεύθηκε τις ευκαιρίες. Ωστόσο, με το πρόσφατο «κούρεμα» οι επενδύσεις του, ουσιαστικά κατέρρευσαν. Το ζευγάρι δεν γνωρίζει ακόμη την ακριβή έκταση της ζημιάς, καθώς η κατάσταση είναι ρευστή. Ωστόσο, παρακολουθούν τις εξελίξεις και δεν αποκλείεται να μεταβούν στην Κύπρο

Διαβάστε Περισσότερα »

Της Σταυροπροσκυνήσεως (Κυριακή Γ’ Νηστειών)


Της Σταυροπροσκυνήσεως
(Κυριακή Γ’ Νηστειών) 

Ευαγγέλιο Κυριακής: Μάρκ. η΄34 – θ΄1
34 Καὶ προσκαλεσάμενος τὸν ὄχλον σὺν τοῖς μαθηταῖς αὐτοῦ εἶπεν αὐτοῖς· ὅστις θέλει ὀπίσω μου ἀκολουθεῖν, ἀπαρνησάσθω ἑαυτὸν καὶ ἀράτω τὸν σταυρὸν αὐτοῦ, καὶ ἀκολουθείτω μοι. 35 ὃς γὰρ ἂν θέλῃ τὴν ψυχὴν αὐτοῦ σῶσαι, ἀπολέσει αὐτήν· ὃς δ᾿ ἂν ἀπολέσῃ τὴν ἑαυτοῦ ψυχὴν ἕνεκεν ἐμοῦ καὶ τοῦ εὐαγγελίου οὗτος σώσει αὐτήν. 36 τί γὰρ ὠφελήσει ἄνθρωπον ἐὰν κερδήσῃ τὸν κόσμον ὅλον, καὶ ζημιωθῇ τὴν ψυχὴν αὐτοῦ; 37 ἢ τί δώσει ἄνθρωπος ἀντάλλαγμα τῆς ψυχῆς αὐτοῦ; 38 ὃς γὰρ ἐὰν ἐπαισχυνθῇ με καὶ τοὺς ἐμοὺς λόγους ἐν τῇ γενεᾷ ταύτῃ τῇ μοιχαλίδι καὶ ἁμαρτωλῷ, καὶ ὁ υἱὸς τοῦ ἀνθρώπου ἐπαισχυνθήσεται αὐτὸν ὅταν ἔλθῃ ἐν τῇ δόξῃ τοῦ πατρὸς αὐτοῦ μετὰ τῶν ἀγγέλων τῶν ἁγίων. 


1 ΚΑΙ ἔλεγεν αὐτοῖς· ἀμὴν λέγω ὑμῖν ὅτι εἰσί τινες τῶν ὧδε ἑστηκότων, οἵτινες οὐ μὴ γεύσωνται θανάτου ἕως ἂν ἴδωσι τὴν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ ἐληλυθυῖαν ἐν δυνάμει. Να σηκώνουμε τον Σταυρό μας.

Καθώς βρισκόμαστε στο μέσο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, η Εκκλησία μας προβάλλει στους ιερούς Ναούς μας τον Τίμιο Σταυρό του Κυρίου και μας καλεί να τον προσκυνήσουμε με δέος και πίστη και να πάρουμε χάρη πολλή και δύναμη για τον πνευματικό αγώνα που διεξάγουμε την περίοδο αυτή. 


Τι θα πει αυταπάρνηση

Λίγες εβδομάδες πριν από το πάθος του ο Κύριος κάλεσε τους μαθητές του και τα πλήθη του λαού για να τους πει λόγια βαρυσήμαντα για τη ζωή τους και τη ζωή όλων μας. Όποιος θέλει, είπε, να με ακολουθήσει και να γίνει μαθητής μου, ας απαρνηθεί τον εαυτό του κι ας πάρει τη σταθερή απόφαση να υποστεί για μένα όχι μόνο κάθε θλίψη και δοκιμασία αλλά και θάνατο σταυρικό, και τότε ας με ακολουθεί.

Τι σημαίνει όμως «απαρνούμαι τον εαυτό μου»; Σημαίνει δυο πράγματα. Πρώτα ότι νεκρώνω τον παλαιό εαυτό που κρύβω μέσα μου, τον διαγράφω από τη ζωή μου. Παύω να υπάρχω γι’ αυτόν. Αρνούμαι δηλαδή και νεκρώνω τα θελήματα, τις επιθυμίες και τις ροπές του παλαιού ανθρώπου. Ακόμη κι αν τον δω να επαναστατεί, να αντιδρά, να επιζητεί με μανία και επιμονή καθετί αμαρτωλό, εγώ δεν υποκύπτω, δεν του δίνω σημασία. Έχω αρνηθεί όχι μόνο κάτι από τον εαυτό μου αλλά όλο τον παλαιό εαυτό μου.

Αρνούμαι τον παλαιό εαυτό μου σημαίνει ...

Όλη η ζωή του Κυρίου άλλωστε ήταν μία διαρκής αυταπάρνηση, προσφορά και θυσία, που κορυφώθηκε και ολοκληρώθηκε στη σταυρική θυσία. Κι επειδή αυτός πρώτος εφάρμοσε την τέλεια αυταπάρνηση, ζητά κι από μας ν’ ακολουθήσουμε ολόψυχα το παράδειγμά του....




Διαβάστε Περισσότερα »

Νέο βίντεο από την απόπειρα απόδρασης του Βλαστού


Νέο βίντεο από την απόπειρα απόδρασης του Βλαστού


Ένα νέο συγκλονιστικό ντοκουμέντο από την απόπειρα απόδρασης του Παναγιώτη Βλαστού έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε καρέ καρέ την πτήση του ελικοπτέρου με το οποίο επιχείρησε να διαφύγει ο βαρυποινίτης από τις φυλακές Τρικάλων.
Η πτήση διαρκεί περίπου 10 λεπτά και η κάμερα έχει καταγράψει όλες τις φορές που προσπάθησε να προσεγγίσει στο προαύλιο των φυλακών όπου περίμενε ο Βλαστός .
Το ελικόπτερο εμφανίζεται αιφνίδια πάνω από τις φυλακές και κατευθύνεται στο προαύλιο των φυλακών, όπου βρίσκεται ο Βλαστός μαζί με άλλους κρατούμενους. Το ελικόπτερο χάνεται από την εικόνα ακριβώς στο σημείο που επιχειρείται η αποτυχημένη προσπάθεια του Βλαστού να ανέβει στην ανεμόσκαλα.
Ωστόσό, όχι απλά δεν φεύγει αλλά επιστρέφει αρκετές φορές ακόμη. Οι πιλότοι- όμηροι των ενόπλων δέχονται εντολές να ξαναπροσεγγίσουν παρά το γεγονός ότι στις φυλακές ήδη έχει σημάνει συναγερμός.
Κάνει ξανά κύκλους πάνω από το προαύλιο των φυλακών προσπαθώντας να εντοπίσει τον Βλαστό που ωστόσο από την πτώση του έχει τραυματισθεί και μεταφέρεται από τους συγκρατούμενους του στο εσωτερικό των φυλακών.
Παρόλα αυτά δεν εγκαταλείπουν το σχέδιο τους. Συνεχίζουν να πετούν προσπαθώντας να βρουν τρόπο να προσεγγίσουν και να παραλάβουν τον Βλαστό από κάποιο άλλο σημείο.
Την ίδια ώρα έχει ξεκινήσει ήδη ο καταιγισμός πυροβολισμών από την πλευρά των σωφρονιστικών υπαλλήλων.Οι συνεργάτες του Βλαστού βγάζουν τα όπλα τους και ανταποδίδουν τα πυρά στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους που στοχεύουν το ελικόπτερο.
Στις φυλακές ακολουθεί πανδαιμόνιο. Τα πυρά και από τις δύο πλευρές έχουν σκορπίσει τον τρόμο στους άλλους κρατούμενους που σπεύδουν να κρυφτούν όπου βρουν.


Δείτε το βίντεο


Πηγή: nocomments.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Παπάς – παράγοντας ποδοσφαίρου στην Ευρυτανία! [Video]


Φωτογραφία για Παπάς – παράγοντας ποδοσφαίρου στην Ευρυτανία! [Video]

Eίναι ιερέας και παράγοντας του ποδοσφαίρου. Ο παπά-Βαγγέλης Φεγγούλης είναι μία ξεχωριστή περίπτωση ιερέα.

Από τη θέση του γενικού γραμματέα της Κρέντης, ομάδα της Ευρυτανίας, προσπαθεί να βοηθήσει τον σύλλογο και τους νέους της περιοχής και παράλληλα να συνδυάσει τα ράσα με το ποδόσφαιρο. Δείτε το βίντεο με τη συνέντευξή του.
ysterografa.gr

 LAMIASTARGR
Διαβάστε Περισσότερα »

Βέλιτς:«Θα μπορούσαμε και πιο εύκολα»

«Θα μπορούσαμε και πιο εύκολα»

Στο ότι ο Λεβαδειακός θα μπορούσε να είχε φτάσει πιο εύκολα στη νίκη απέναντι στην Κέρκυρα, στάθηκε ο Γιάσμινκο Βέλιτς με δηλώσεις του στην συνέντευξη Τύπου.

Τη νίκη που ουσιαστικά του εξασφαλίζει την παραμονή του στη Σούπερ Λίγκα πήρε με σκορ 2-1 ο Λεβαδειακός απέναντι στην Κέρκυρα.

Ωστόσο, ο Γιάσμινκο Βέλιτς με δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου τόνισε ότι το τρίποντο θα μπορούσε να είχε έρθει πολύ πιο εύκολα, αν οι παίκτες ήταν πιο συγκεντρωμένοι στο πρώτο ημίχρονο.

«Πήραμε μία σημαντική νίκη μετά από αρκετό καιρό και η νίκη αυτή ήρθε στην καλύτερη στιγμή για εμάς. Σίγουρα υπήρχε αρκετό άγχος στην ομάδα και νομίζω ότι μετά από αυτή τη νίκη τα πράγματα για εμάς θα είναι ακόμη καλύτερα», ήταν αρχικά τα λόγια του.

Ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε: «Θα μπορούσαμε να το κάνουμε λίγο πιο εύκολο για εμάς. Δυστυχώς στο τέλος του ημιχρόνου, σε μία δύσκολη στιγμή δεχτήκαμε το γκολ της ισοφάρισης και από εκεί και πέρα τα πράγματα θεωρητικά έγιναν πιο δύσκολα για εμάς.
Παρόλα αυτά νομίζω ότι οι παίκτες μου ανέβασαν την απόδοση τους, είχαμε αλλάξει και το κέντρο, παίζοντας με ένα αμυντικό χαφ και δύο μπροστά του. Νομίζω ότι το δεύτερο ημίχρονο ανήκει σε εμάς. Στο τέλος διαχειριστήκαμε το αποτέλεσμα και φύγαμε με τους τρεις βαθμούς της νίκης. Συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες αλλά κυρίως στους ποδοσφαιριστές μου για την πολύ μεγάλη προσπάθειά τους
».
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά προσοχή λόγω της ξαφνικής κακοκαιρίας

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά προσοχή λόγω της ξαφνικής κακοκ

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη συνιστά προσοχή, αφού σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του καιρού που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), αναμένεται πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού.
Συγκεκριμένα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επιπτώσεις από την επιδείνωση του καιρού.
Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις επόμενες ημέρες, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων και χιονοπτώσεων.
Ειδικότερα:
· Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων και αν πρόκειται να μετακινηθούν να ενημερωθούν για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου.
· Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές.
· Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.
· Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητό τους κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.
· Να αποφεύγουν δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Διαβάστε Περισσότερα »

Συναγερμός για χρήση μη πιστοποιημένου πατατόσπορου

Στο στόχαστρο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και του ΕΛΓΑ μπαίνουν
οι περιπτώσεις παραγωγών που χρησιμοποίησαν μη πιστοποιημένο πατατόσπορο.
Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον αναπληρωτή υπουργό, Μάξιμο Χαρακόπουλο, επισημάνθηκε ότι όσοι παραγωγοί καταφεύγουν σε τέτοιου είδους πρακτικές δεν θα αποζημιώνονται από τον ΕΛΓΑ σε περίπτωση καταστροφής της καλλιέργειας τους ενώ θα τους επιβληθούν οι προβλεπόμενες διοικητικές και ποινικές κυρώσεις.

Το υπουργείο υπενθυμίζει ακόμα ότι:
οι παραγωγοί πατάτας υποχρεούνται να χρησιμοποιούν πατατόσπορο που να πληροί τις προϋποθέσεις του παραρτήματος IV Μέρος Α κεφάλαιο ΙΙ του παραπάνω Π.Δ.. Τέτοιος είναι:

- ο πιστοποιημένος πατατόσπορος που φέρει ετικέτα πιστοποίησης και φυτοϋγειονομικό διαβατήριο ή

- η πατάτα που έχει παραχθεί από την προηγούμενη καλλιέργεια του ίδιου του παραγωγού και θα χρησιμοποιηθεί ως πατατόσπορος στην τρέχουσα καλλιέργεια και μόνο στα δικά του αγροτεμάχια αφού προηγουμένως έχει ελεγχθεί από τις αρμόδιες φυτουγειονομικές αρχές (ΔΑΟΚ) ότι πληρούνται οι προϋποθέσεις του ανωτέρω Π.Δ..

β) Ο ΕΛΓΑ σε περιπτώσεις ζημιών σε καλλιέργειες πατάτας από αίτια που καλύπτονται ασφαλιστικά υποχρεούται:

- να ζητά από τους παραγωγούς κατά την υποβολή της δήλωσης ζημιάς την προσκόμιση τιμολογίου αγοράς πιστοποιημένου πατατόσπορου από επιχειρήσεις που έχουν τις νόμιμες προϋποθέσεις εμπορίας πολλαπλασιαστικού υλικού,

- να ζητά από τις ΔΑΟΚ κατάλογο με τους παραγωγούς που έχουν ελεγχθεί για χρήση προς φύτευση ιδιοπαραγώμενου πατατόσπορου,

- να αποστέλλει στις αρμόδιες ΔΑΟΚ κατάλογο με τα στοιχεία των παραγωγών που υπέβαλλαν δήλωση ζημιάς καθώς και τα προσκομισθέντα τιμολόγια αγοράς.

























Πηγή
Διαβάστε Περισσότερα »

VIDEO: Άλογο παρενοχλεί σεξουαλικά αστυνομικό...!!!


Όλα ξεκίνησαν στην Ιρλανδία, όταν ένας αστυνομικός θέλησε να ελέγξει αν το άλογο είναι δηλωμένο ηλεκτρονικά...



Το ζώο ερεθίστηκε και ξεκίνησε να δηλώνει τις ορέξεις του ορμώντας προς το «όργανο»..
Τα υπόλοιπα δεν περιγράφονται.. μόνο βλέπονται....i-diadromi.gr









Διαβάστε Περισσότερα »

Το πρώτο τροχαίο ατύχημα στην Ελλάδα...


Το πρώτο αυτοκινητιστικό τροχαίο, και μάλιστα θανατηφόρο ατύχημα, που αναφέρεται στην Ελλάδα έγινε την Κυριακή 4 Μαρτίου 1907...



και ώρα 11.30 περίπου επί της Λεωφόρου Συγγρού, μετά την Πύλη του Αδριανού στο ύψος του εργοστασίου ΦΙΞ, υπό τις ακόλουθες συνθήκες, όπως μας τις περιέγραψαν οι εφημερίδες της εποχής εκείνης.

«Ο πρίγκηψ Ανδρέας μετά της συζύγου του Αλίκης και του Υπασπιστού του Μεταξά, οδηγούσε το αυτοκίνητό του στη λεωφόρο Συγγρού για να μεταβεί στο Παλαιό Φάληρο και εκείθεν εις Πειραιά. Όπισθεν και σε απόσταση 30-40 μ. ακολουθούσε το αυτοκίνητο του Νικολάου Σιμόπουλου Υπουργού, Βουλευτού Φθιώτιδος.



Όταν τα δυο αυτοκίνητα ευρίσκοντο προ της γέφυρας και πλησίον του Ζυθοπωλείου Φιξ, ο Σιμόπουλος ηθέλησε να υπερβεί το αυτοκίνητο του Πρίγκηπος, αυξάνων κατά τι την ταχύτητα του αυτοκινήτου του. Η οδός ήτο ελεύθερη από πεζούς και το αυτοκίνητο του Σιμόπουλου αφού προσπέρασε το προπορευόμενο, κατέλαβε το δεξιό της οδού και έβαινε κανονικώς επί της λεωφόρου. Ξαφνικά μία γυναίκα ευρισκόμενη με ένα παιδί επί του πεζοδρομίου εισήλθε επί της λεωφόρου και ευρέθη αντιμέτωπη με το αυτοκίνητο του Σιμόπουλου. Αυτός βλέποντας τον προφανή κίνδυνο ηθέλησε δι’ ελιγμών ν’ αποφύγει την μετά της γυναικός σύγκρουση, πλην όμως η άτυχη γυναίκα φοβηθείσα δεν εσταμάτησε αλλά έτρεξε να περάσει στο απέναντι πεζοδρόμιο με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να την ρίξει επί του εδάφους και να περάσει από το σώμα της. Φαίνεται ότι πάνω από το σώμα της άτυχης γυναίκας διήλθε και το αυτοκίνητο του Πρίγκηπος Ανδρέου, παρά το γεγονός ότι προσπάθησε να ανακόψει την ταχύτητά του. Ούτω, το πρώτο τροχαίο ατύχημα στην Αθήνα, είχε διαπραχθεί.

Το πρώτο θύμα ήτο η άτυχη γυναίκα Ευφροσύνη Βαμβακά, ηλικίας 25 ετών, καταγόμενη από το Αργοστόλι, σύζυγος του σανδαλοποιού Θεοδώρου».

Μετά την τέλεση του δυστυχήματος έγιναν οι ακόλουθες ενέργειες, ως μας τις περιέγραψαν οι εφημερίδες της εποχής.

«Ο βασιλεύς όταν επληροφορήθη υπό του Πρίγκηπος Ανδρέου, το γεγονός, έδωσε εντολή σ’ αυτόν να τεθεί στη διάθεση του Εισαγγελέως και του Ανακριτή, καλώντας αμέσως στα ανάκτορα τον Διευθυντήν της Αστυνομίας κ. Δαμηλάτην εις τον οποίον συνέστησε να ενεργήσει αυστηρότατες ανακρίσεις για την ανακάλυψη της αληθείας και εύρεσιν του αληθούς ενόχου. Επίσης τον βασιλέα ενημέρωσε περί των πραγματικών περιστατικών και ο βουλευτής Νικόλαος Σιμόπουλος, όστις ετέθη στη διάθεση της δικαιοσύνης. Οι ανακρίσεις άρχισαν αμέσως. Η υπόθεση ανετέθη στον τακτικό ανακριτή κ. Λογοθέτη ο οποίος παρισταμένου και του Εισαγγελέως κ. Λυκουρέζου εξήτασε στο εισαγγελικό κατάστημα, τον υπασπιστή του Πρίγκηπος Ανδρέου, κ. Μεταξάν, τον σύζυγον της φονευθείσης γυναικός Θεόδωρον Βαμβακά και άλλους.

Ο εισαγγελεύς και ο Ανακριτής μετέβησαν στη συνέχεια στον τόπον του δυστυχήματος και ανέκριναν γείτονας τινάς. Ο κ. Λογοθέτης θα λάβη στη συνέχεια κατάθεση του Πρίγκηπος Ανδρέου και θα εξετάσει στη συνέχεια τον Νικόλαον Σιμόπουλον, υποβάλλοντας την δικογραφίαν στον Εισαγγελέα, όστις θα ασκήσει στη συνέχεια ποινικήν δίωξη για φόνο εξ αμελείας...».

clopyandpaste.blogspot.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων



Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων από τη zougla.gr ΕΔΩ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Φέι-βολάν τα «μαϊμού» τιμολόγια σε αγρότες...


"Μαιμού" τιμολόγια αγοράς αγροτικών προϊόντων (πατάτας, τομάτας, σιταριού, κριθαριού, καλαμποκιού, τριφυλιού) αξίας 1,4 εκ. ευρώ μοίρασε κύκλωμα επιτηδείων εμπόρων -σαν φει βολάν- σε αγρότες σε όλη την Ελλάδα από το 2009 έως το 2010 "ληστεύοντας" με τον τρόπο αυτό τα δημόσια ταμεία μέσω της...
επιστροφής ΦΠΑ ύψους 11%.

Την επιστροφή του ΦΠΑ από τις εφορίες για ανύπαρκτους τόνους προϊόντων που δήθεν προμηθεύτηκαν από αγρότες την ανελάμβαναν οι ίδιοι οι μεσάζοντες έμποροι αφού προκατέβαλαν το 3% της αξίας του τιμολογίου στους συμμετέχοντες στο κόλπο αγρότες..

Στο κύκλωμα της έκδοσης των πλαστών και εικονικών φορολογικών στοιχείων φέρεται να εμπλέκονται ένας προφυλακισμένος ήδη επιχειρηματίας και ένας συνεργός του που κατοικεί στην Αθήνα. Οι δυο τους φρόντισαν να στήσουν έναν υπερσύγχρονο μηχανισμό έκδοσης πλαστών τιμολογίων αγοράς προϊόντων μέσω της επιχείρησης "Άριστον Φρούτα Σέρβις Μονοπρόσωπη ΕΠΕ" με έδρα το Κιάτο Κορινθίας...

Στη συνέχεια αποφάσισαν να οργώσουν οι ίδιοι η μέσω αντιπροσώπων τους (εμφανιζόμενοι στους αγρότες με ψευδώνυμα) αρκετές αγροτικές περιοχές πείθοντας έναντι μερτικού αρκετούς αγρότες να υπογράψουν τιμολόγια ότι τους παρέδωσαν μέρος από τη σοδειά τους ..Στη συνέχεια οι επιτήδειοι έμποροι με τα τιμολόγια ανα χείρας έσπευδαν στις κατά τόπους εφορίες προκειμένου να υφαρπάξουν τον αναλογούνται ως επιστροφή ΦΠΑ 11%.Το πάρτυ με το εμπόριο πατάτας και τομάτας που υποτίθεται κατά τόννους θα παρέδιδαν σε προμηθευτές τους ήταν τέτοιας έκτασης ώστε ορισμένες αγροτικές περιοχές να εμφανίζουν πρωτόγνωρη υπερπαραγωγή που ανταποκρινόταν σε σοδειές τουλάχιστον 5 χρόνων μαζί..

Η ελληνική γη εμφανιζόταν να παράγει τόνους πατάτας και τομάτας και έτσι δεν θα απαιτούνταν πλέον αθρόες εισαγωγές πατάτας η τομάτας από χώρες του τρίτου κόσμου όπως συνέβαινε και εξακολουθεί να συμβαίνει.. Με έναν λόγο η χώρα μας εμφανιζόταν ώς αυτάρκης σε προϊόντα που σήμερα καλείται να εισαγάγει από το εξωτερικό... Από την άλλη εκατοντάδες αγρότες από την Κόρινθο, την Αμαλιάδα, τις Σέρρες, την Καρδίτσα, την Πύλη Τρικάλων, τα Γρεβενά, το Αμύνταιο και άλλες αγροτοπεριοχές βρέθηκαν ανέξοδα με κάποιες χιλιάδες παραπανίσια ευρώ στην τσέπη τους... Η απάτη σε βάρος του κρατικού κορβανά (απεφεύχθη εν μέρει σε κάποιες εφορίες) απεκαλύφθη από την υποψία κάποιων εφοριακών οι οποίοι ψυλιάστηκαν το κόλπο μιας και ελέγχοντας τις παραγωγές των προηγούμενων χρόνων διαπίστωσαν ότι αίφνης στην περιοχή τους τα χωράφια είχαν πάρει φωτιά παράγοντας δεκαπλάσιες ποσότητες σοδειάς από ότι κάθε χρόνο...

Η επιχείρηση με την επωνυμία "Αριστον Φρούτα Σέρβις Μονοπρόσωπη ΕΠΕ" και με διακριτικό τίτλο "Αριστον Σέρβις ΕΠΕ" εμφάνιζε ως αντικείμενο εργασιών το χονδρικό εμπόριο πατάτας, φρούτων και λαχανικών αλλά και αροτριαίων καλλιεργειών όπως καλαμπόκι .σιτάρι, και τριφύλι δηλώνοντας παράλληλα και εξαγωγικό χαρακτήρα..Ελέγχοντας την επιχείρηση οι εφοριακοί διαπίστωσαν ότι ουδέποτε είχε πωλήσει προιόντα σε προμηθευτές πόσο μάλλον να εξάγει. Οπως άνοιξε έτσι και έκλεισε, καθώς οι διαχειριστές της δεν πλήρωσαν ούτε κάν τα ενοίκια στον ιδιοκτήρη απο τον οποίο μίσθωσαν μια αποθήκη που δήλωσαν ως έδρα..Φυσικά ούτε λόγος να γίνεται επίσης για φορτηγά μέ τα οποία θα έπρεπε να μεταφέρουν τα προιόντα που θα αγόραζαν απο αγρότες... Ετσι μπήκε σε εφαρμογή το σχέδιο πλαστά και εικονικά τιμολόγια αξίας 720.429 ευρώ το 2009 και 670.689 ευρώ τα οποία εξέδωσαν σε συμμετέχοντες στο κόλπο αγρότες και έτσι να έμειναν μέχρι νεωτέρας όλοι ωφελημένοι....

ΟΡΓΩΣΑΝ ΒΟΥΝΑ ΚΑΙ ΠΕΔΙΑΔΕΣ

Πρώτο πεδίο δράσης των μελών κυκλώματος (στους οποίους έχουν ήδη επιβληθεί βαρύτατα πρόστιμα) αποτέλεσε η Κορινθία μιας και εκεί είχε δηλωθεί ώς έδρα η περιώνυμη χονδρική επιχείρηση αγροτικών προιόντων.. Ο ιδιοκτήτης της όταν κλήθηκε απο την εφορία να επιδείξει βιβλία και στοιχεία έδειξε το συνεταιρό του ώς τον μόνο υπεύθυνο με πληρεξούσιο (που όμως δεν βρέθηκε) .Ο τελευταίος απάντησε με έγγραφο στην εφορία Κορίνθου ότι ουδέποτε του εκχωρήθηκε ο ρόλος του διαχειριστή. Ωστόσο είχαν πετύχει να εμπλέξουν έναντι αμοιβής εκατοντάδες αγρότες στην υφαρπαγή ΦΠΑ.

Το 2009 εξέδωσαν 65 πλαστά δελτία αποστολής-τιμολόγια (για αγορά τόννων καρπουζιού και πατάτας) με λήπτες αγρότες της Κορίνθου συνολικής αξίας 620.429 ευρώ...Στην συνέχεια άρχισαν να περιοδεύουν στον θεσσαλικό κάμπο και τη Μακεδονία μοιράζοντας σαν φει-βολάν μαιμού τιμολόγια.

Σε αγρότες των Σερρών (ολόκληρες οικογένειες μάλιστα κάποιοι )εξέδωσαν 72 τιμολόγια συνολικής αξίας 504.000 ευρώ, 70.860 ευρώ ήταν η αξία 4 τιμολογίων στην Καρδίτσα, 10.476 ευρώ στην Πύλη Τρικάλων, 51.388 ευρώ στα Γρεβενά, 33.311 στο Αμύνταιο ενώ 86 τιμολόγια παραμένουν "ορφανά" καθώς δεν εντοπίστηκαν οι λήπτες τους... Εκτος απο τους επιτήδειους εμπόρους οι εκατοντάδες εμπλεκόμενοι αγρότες καλούνται τώρα απο τις κατά τόπους εφορίες να πληρώσουν εις τριπλούν τα χρήματα που εισέπραξαν πουλώντας στα χαρτιά ανύπαρκτες παραδοθείσες ποσότητες απο τη σοδειά τους .Οι περισσότεροι βρίσκονται σε απελπισία αδυνατώντας να εξοφλήσουν τα πρόστιμα εφάπαξ η σε δόσεις στην εφορία και ένας μέρος του αγροτικού κόσμου ζεί το δικό του δράμα..Ας πρόσεχαν απαντούν τώρα οι συναδελφοί τους στα καφενεία...

Εφ. Ελευθεροτυπία
Διαβάστε Περισσότερα »

Εφορία: «Δαγκώνει» τώρα και τους 18άρηδες..!



Η Εφορία δαγκώνει τους 18άρηδες που δηλώνονται ως προστατευόμενα μέλη από τους γονείς τους. 
Με μυστήρια κόλπα τούς επιβάλλει τεκμήρια και τους φορολογεί, ενώ υποτίθεται ότι απαλλάσσονται της τεκμαρτής φορολόγησης, γιατί ακριβώς είναι προστατευόμενα τέκνα..



Από φέτος όλοι οι πολίτες άνω των 18 ετών που ζουν στην Ελλάδα θα πρέπει να υποβάλουν φορολογική δήλωση, έστω και... μηδενική, αν π.χ. δεν εργάζονται και δεν έχουν εισοδήματα. Μόνο για φέτος, οι γονείς τους μπορούν να τους δηλώσουν σαν προστατευόμενα μέλη στη δική τους φορολογική δήλωση (εφόσον σπουδάζουν) ώστε να μην ισχύσει το ατομικό τεκμήριο διαβίωσης (3.000 ευρώ) στον υπολογισμό φορολογητέου εισοδήματος των παιδιών.

Ο γενικός γραμματέας Εσόδων Χάρης Θεοχάρης σκαρφίστηκε ένα φοβερό κόλπο για να φορολογήσει τα προστατευόμενα τέκνα και συγκεκριμένα όσα είναι συνδικαιούχοι σε τραπεζικό λογαριασμό των γονιών τους. Οι τόκοι που εισπράττουν τα προστατευόμενα τέκνα, ως συνδικαιούχοι τραπεζικών λογαριασμών, θεωρούνται εισόδημα. Με το σκεπτικό αυτό οι νέοι που είναι συνδικαιούχοι σε τραπεζικούς λογαριασμούς παύουν να θεωρούνται προστατευόμενα τέκνα και θα πρέπει να πληρώσουν φόρο εισοδήματος. Τα στοιχεία για τους λογαριασμούς καταθέσεων παρέχονται, ως γνωστόν, στο υπουργείο Οικονομικών από τις ίδιες τις τράπεζες.

Ακόμα και ένα ευρώ να έχει εισπράξει ένας νέος 18 ετών από τόκους καταθέσεων στις οποίες είναι συνδικαιούχος, θα πρέπει να το δηλώσει στη φορολογική δήλωσή του. Ακόμα και να μη δηλώσει άλλα εισοδήματα, η Εφορία θα του καταλογίσει 3.000 ευρώ ως τεκμαρτό εισόδημα.
Εάν ο νέος δεν έχει προσκομίσει αποδείξεις δαπανών, τότε η Εφορία θα του επιβάλει πρόστιμο 75 ευρώ για το ποσό των αποδείξεων 750 ευρώ που δεν υπέβαλε. Μαζί με τις πρόσθετες επιβαρύνεις, ο νέος των 18 ετών, που είχε εισόδημα ένα ευρώ, από τόκους καταθέσεων, θα κληθεί να πληρώσει φόρο 116 ευρώ!

Επίσης ο γονιός που δήλωνε το παιδί του ως προστατευόμενο μέλος θα χάσει το πρόσθετο αφορολόγητο των 2.000 ευρώ, αφού η Εφορία δεν θα θεωρεί το παιδί προστατευόμενο μέλος!
Για τους φοιτητές το πρόβλημα θα είναι διπλό. Εφόσον διατηρούν κοινό λογαριασμό με τους γονείς τους για να λαμβάνουν χρήματα (π.χ. για έξοδα σπουδών), θα χάσουν το αφορολόγητο αλλά και το τυχόν φοιτητικό επίδομα που πιθανόν να δικαιούνται, εφόσον θα θεωρούνται εισοδηματίες!
Θα πρέπει επίσης να τονιστεί, βάσει της νομοθεσίας, ότι εάν οι γονείς έχουν παραχωρήσει κάποιο ακίνητο στα παιδιά τους ή τους έχουν αγοράσει κάποιο αυτοκίνητο ή τους έχουν ανοίξει αποταμιευτικό λογαριασμό για να τους βάλουν κάποιο ποσό, τότε δεν μπορούν να εμφανίσουν τα παιδιά στη φορολογική δήλωση ως προστατευόμενα μέλη!

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ