Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

ΟΓΑ -Όροι και προϋποθέσεις συνταξιοδότησης ανασφάλιστων υπερηλίκων

Όροι και προϋποθέσεις συνταξιοδότησης ανασφάλιστων υπερηλίκων από τον ΟΓΑ
Τα εισοδηματικά και οικογενειακά κριτήρια, καθώς και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για τη συνταξιοδότηση ανασφάλιστων υπερηλίκων από τον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ) καθορίζονται με απόφαση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση. Τα ίδια κριτήρια θα ισχύσουν και για τον επανέλεγχο των συντάξεων που χορηγούνται ήδη από τον Οργανισμό σε περίπου 40.000 υπερηλίκους.
Η υπουργική απόφαση, που εκδόθηκε σε εφαρμογή του νόμου, του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013- 2016, περιλαμβάνει ακόμη τις διαδικασίες ελέγχου και τις κυρώσεις που προβλέπονται σε περιπτώσεις υποβολής ψευδών δικαιολογητικών.
 
Ο νόμος αυτός προβλέπει ότι από 1.1.2013 η μηνιαία σύνταξη ανασφάλιστων υπερηλίκων του ΟΓΑ θα καταβάλλεται εφόσον συντρέχουν αθροιστικά οι εξής προϋποθέσεις:
  • Έχουν συμπληρώσει το 67ο έτος της ηλικίας τους.
  • Δεν λαμβάνουν ή δεν δικαιούνται οι ίδιοι σύνταξη από οποιονδήποτε φορέα κοινωνικής ασφάλισης ή το Δημόσιο στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ανεξαρτήτως ποσού, και επίσης, σε περίπτωση εγγάμων, δεν λαμβάνει ο/η σύζυγός τους σύνταξη μεγαλύτερη από το πλήρες ποσό της συνταξιοδοτικής παροχής, λόγω γήρατος.
  • Διαμένουν μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα τα τελευταία 20 έτη πριν την υποβολή της αίτησης για συνταξιοδότηση και εξακολουθούν να διαμένουν κατά τη διάρκεια της συνταξιοδότησής τους.
  • Το συνολικό ετήσιο ατομικό φορολογητέο εισόδημά τους, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημά τους δεν υπερβαίνει το ποσό των 4.320 ευρώ ή, στην περίπτωση εγγάμων, το συνολικό ετήσιο οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα δεν υπερβαίνει το ποσό των 8.640 ευρώ.
     
Για τον έλεγχο του εισοδηματικού κριτηρίου η υπουργική απόφαση προβλέπει ότι γίνεται με βάση τα εισοδήματα του οικονομικού έτους που προηγείται αυτού εντός του οποίου υποβάλλεται η αίτηση για συνταξιοδότηση ή διενεργείται ο έλεγχος.
 
Στο ατομικό καθώς και στο οικογενειακό εισόδημα, εκτός από τα εισοδήματα που δηλώνονται στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος, συνυπολογίζονται τα ποσά που έχει εισπράξει ή που δικαιούται να εισπράξει ο ίδιος και για τους έγγαμους ο σύζυγος ή η σύζυγος από βοηθήματα, οικονομικές ενισχύσεις ή άλλες συντάξεις ή επιδόματα στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, ανεξάρτητα αν είναι ή όχι προνοιακού χαρακτήρα, από τόκους καταθέσεων, από νόμιμη διατροφή καθώς και από κάθε άλλο εισόδημα που δεν έχει δηλωθεί, ακόμα και αν αυτά απαλλάσσονται από τον φόρο ή δεν υπάρχει από τον νόμο υποχρέωση δήλωσής τους, τα οποία ανάγονται στο έτος του οποίου ελέγχονται τα εισοδήματα.
 
Όταν ο ένας από τους συζύγους λαμβάνει ήδη από τον ΟΓΑ σύνταξη ανασφάλιστου υπερήλικα, οι ετήσιες συντάξεις του συνυπολογίζονται στο οικογενειακό εισόδημα, προκειμένου να κριθεί, αν και ο άλλος σύζυγος θα συνταξιοδοτηθεί ως ανασφάλιστος υπερήλικας.

Το ποσό της καταβαλλόμενης παροχής στους ανασφάλιστους υπερήλικες δεν λαμβάνεται υπόψη κατά την εξέταση της συνδρομής των προϋποθέσεων για τη συνέχιση καταβολής της εν λόγω παροχής.
 
Σε περίπτωση παραίτησης από τη λήψη περιοδικού βοηθήματος ή επιδόματος ή σύνταξης, τα καταβληθέντα, πριν από τη διακοπή, περιοδικά βοηθήματα ή επιδόματα ή συντάξεις, δεν λαμβάνονται υπόψη για τον υπολογισμό του εισοδήματος κατά τον έλεγχο του εισοδηματικού κριτηρίου, τόσο κατά τη χορήγηση της παροχής όσο και κατά τον επανέλεγχο.
 
Θα λαμβάνεται υπ' όψιν ακόμη και η κύρια ιδιοκατοικούμενη κατοικία μέχρι 80 τετραγωνικών μέτρων, αφού η αντικειμενική δαπάνη που προκύπτει από αυτήν δεν υπολογίζεται στο εισόδημα.
 
Τα εισοδηματικά κριτήρια που τίθενται πρέπει να πληρούνται αθροιστικά και σε διαφορετική περίπτωση ο ενδιαφερόμενος ή ο ήδη δικαιούχος αποκλείεται από τη λήψη ή τη συνέχιση της παροχής.
 
Σε όσους υποβάλλουν ανακριβή δικαιολογητικά ή ψευδείς υπεύθυνες δηλώσεις, τα ποσά συντάξεων που έχουν εισπράξει αχρεωστήτως καταλογίζονται σε βάρος τους προσαυξανόμενα σε ποσοστό 10%.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ 2010 -Υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων

Δασική Πυρκαγιά
Ο ΕΛ.Γ.Α  καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν αιτήσεις, με συνημμένα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, από Πέμπτη  11 Απριλίου 2013 έως και Παρασκευή 10 Μαΐου 2013, για το σύνολο των γεωργοκτηνοτροφικών τους δραστηριοτήτων  που ζημιώθηκαν, εκτός των τομέων της αλιείας και της ιχθυοκαλλιέργειας, από πυρκαγιές  που εκδηλώθηκαν το  έτος 2010 και κρίθηκαν επιλέξιμες ενίσχυσης. (πίνακας επιλέξιμων πυρκαγιών). 
Οι ενισχύσεις χορηγούνται εφόσον έχει καεί μία ενιαία έκταση ίση ή μεγαλύτερη των 500 στρεμμάτων και ειδικά για τη νησιώτικη χώρα μεγαλύτερη των 300 στρεμμάτων.(Στη νησιωτική χώρα δεν περιλαμβάνονται η Κρήτη και η Εύβοια). 
Για  πληροφορίες ή διευκρινήσεις μπορείτε να  στείλετε μήνυμα στις ηλεκτρονικές  διευθύνσεις m.loukidou@elga.gr , a.belesioti@elga.gr και   a.spanou@elga.gr ή να απευθυνθείτε  τηλεφωνικώς στο Υποκ/μα ΕΛ.Γ.Α της περιοχής σας.»
Διαβάστε Περισσότερα »

Στρατηγός ο Επαμεινώνδας Λεύκτρων 3-0 τη Γραβιά και περιμένει την Αναγέννηση Αρτας















Παιζοντας καταπληκτικο ποδοσφαιρο ο Επαμεινωνδας Λευκτρων
που ειχε σε μεγαλα κεφια τον Δημητρη Κουτσοδημο που πετυχε δυο γκολ
 στο 9' και στο 40' ενω το κερασακι στην τουρτα εβαλε ο Αρχηγος και μαεστρος της ομαδας Γιαννης Λαμπρου στο 62' με ευστοχο χτυπημα πεναλντυ
Νικησε 3-0 τον Κυπελλουχο Φωκιδας Ανδρουτσο Γραβιας
και περασε στην Επομενη Φαση του Κυπελλου Ερασιτεχνων Ελλαδος
και θα Αντιμετωπισει την ερχομενη Τεταρτη 17 Απριλιου
στις 4.30 μ.μ στο Γηπεδο Λευκτρων την Κυπελλουχο Αρτας
Αναγεννηση Αρτας που νικησε σημερα τον Αμβρακικο Λουτρου με σκορ 6-2
οι δυο ομαδες ειχαν βρεθει παλι αντιμετωπες το 1996
στο Γηπεδο της Κατω Αχαιας για τα Μπαραζ Ανοδου στην Δ' Εθνικη
και  ειχαν ερθει ισοπαλες 2-2 ο Επαμεινωνδας Λευκτρων πηρε μια απο τις δυο θεσεις και την Ανοδο στην Δ' Εθνικη
Στο 60' ο Ανδρουτσος Γραβιας εμεινε με 10 ποδοσφαιριστες
οταν αποβληθηκε ο Μπουγιωτας με δευτερη κιτρινη
πριν απο τον Αγωνα κρατηθηκε ενος λεπτου σιγη για τον
ποδοσφαιριστη Φιλιππο Δελαπορτα του Φοιβου Κρεμαστης
που σκοτωθηκε σημερα το πρωι σε Αυτοκινιτιστικο δυστηχημα στην Αθηνα
ο νεαρος ποδοσφαιστης που επαιζε πριν λιγα χρονια στον Διαγορα Ροδου
ειχε σημειωσει το μοναδικο γκολ της ομαδας της Ροδου στη Θηβα
στον Αγωνα των δυο ομαδων στην Γ' Εθνικη

Επαμεινωνδας Λευκτρων Ζωγραφος, Κοτωρος , Τσακανικας , Σταθης,
Μακρυπουλιας [75' Ροκας Β.], Παππας , Βυλλιωτης , Κοκαλης , Παπαναστασιου ,
Λαμπρου Γ [83' Πηλιουρης Β.] Κουτσοδημος[ 75' Πετειναρης]
Ανδουτσος Γραβιας Ποδαρας , Σκορδας , Σταμουλης , Αναγνωστου , Ταμαμης
Καπος [81' Καραγιωργος], Παπαευθυμιου , Λεσι [65' Νασος], Μπουργιωτας , Κορδαρας , Σαγανης[45' Κουρλος]

Διαιτητης Λαμπρου [Ευβοιας]
Βοηθοι Αργυρης , Κοντοπουλος [Αθηνας]





ολες οι φωτογραφιες του αγωνα στο facebook thiva spor



Διαβάστε Περισσότερα »

Δήμοι: 144,5 εκατ. για σχολικούς τροχονόμους


Δήμοι: 144,5 εκατ. για σχολικούς τροχονόμους
Ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης υπέγραψε την απόφαση για την οικονομική ενίσχυση των δήμων στο πλαίσιο της μηνιαίας τακτικής επιχορήγησης που λαμβάνουν από τους ΚΑΠ, τη ΣΑΤΑ και παρακρατηθέντες πόρους, ύψους 143.000.000 ευρώ.
Στην απόφαση που αφορά την κατανομή των παρακρατηθέντων πόρων, τα χρήματα που αφορούν στους 139 Δήμους που έχουν επιχορηγηθεί με έκτακτη χρηματοδότηση για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων, παρακρατούνται υπέρ του προγράμματος ΑΚΣΙΑ (Ταμείο Εξυγίανσης), σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.
Επιπλέον, κατανεμήθηκαν 1.537.983 ευρώ από τους ΚΑΠ στους Δήμους για την αποζημίωση των σχολικών τροχονόμων, ποσό με το οποίο εξοφλείται όλο το έτος 2012.



Διαβάστε Περισσότερα »

"Το κλεμμένο μας τσίρκο" από την κιν/κή λέσχη Λιβαδειάς


ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
15ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013 9.00 ΜΜ.
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ (ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ 5)
ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

OST – Original Soundtrack / Φάνης Λογοθέτης
 

Το OST– Original Soundtrack είναι ένα ντοκιμαντέρ για την μουσική στον κινηματογράφο, που δεν απευθύνεται σε εξειδικευμένο κοινό, αλλά έχει σκοπό να μας βάλει στον κόσμο των συνθετών, των σκηνοθετών και των σάουντρακ, σ’ ένα ταξίδι στη μαγεία της μουσικής για το σινεμά. Μιλούν οι Τρέβορ Τζόουνς, Νικολά Πιοβάνι, Παντελής Βούλγαρης, Περικλής Χούρσογλου, Νίκος Κυπουργός, Νίκος Πλατύραχος, Παναγιώτης Καλατζόπουλος, Γιώργος Χατζηνάσιος, Σάιμον Μπλουμ Νικολαΐδης, Θάνος Φουργιώτης, Νίκος Γκροσδάνης, Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη, Έλλη Γρίβα, Γιώργος Βαρσαμάκης, Δημήτρης Παπαδημητρίου.
Το κλεμμένο μας τσίρκο / Χρήστος Πανάγος, Κώστας Μακρινός



Βρισκόμαστε στην άνοιξη του 2012, στην Ελλάδα της οικονομικής –και όχι μόνο– κρίσης, και πιο συγκεκριμένα κάπου ανάμεσα στον «πυρετό» δύο εκλογικών αναμετρήσεων. Ο B.D. Foxmoor (Active Member) μαζί με το Low Bap μπουλούκι Kramahoperrata 2012, αγνοώντας το κλίμα των ημερών και 40 περίπου χρόνια μετά την πρώτη παράσταση του Μεγάλου μας τσίρκου, στήνουν το Κλεμμένο μας τσίρκο για να μοιραστούν τη δικιά τους καταγραφή από εκείνη την εποχή μέχρι σήμερα, χρεώνοντας στη χειρότερη γενιά -τη γενιά της μεταπολίτευσης– τα «αγδίκιωτα φταιξίματα». Το ντοκιμαντέρ καταγράφει το οδοιπορικό του βλάσφημου αυτού τσίρκου σε Ελλάδα και Κύπρο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη στον Ροτζέριο του Λεβαδειακού

Σε Τάτο και Ροτζέριο τα βραβεία

Στον Ανδρέα Τάτο του Άρη και στον Ροτζέριο Μάρτινς του Λεβαδειακού κατέληξαν τα βραβεία του

πολυτιμότερου παίκτη και του καλύτερου γκολ της 28ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, αντίστοιχα.

Ο Ανδρέας Τάτος του Άρη και ο Ροτζέριο Μάρτινς του Λεβαδειακού ξεχώρισαν με την απόδοσή τους στην 28η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, με αποτέλεσμα ο πρώτος να κερδίσει το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη, ενώ ο δεύτερος εκείνο του καλύτερου γκολ.

Πιο συγκεκριμένα, ο μέσος των «κιτρίνων» χάρη στην απόδοσή του στο ματς με τον Ατρόμητο τερμάτισε πρώτος και καλύτερος στην ψηφοφορία για το βραβείο του MVP συγκεντρώνοντας 69,26%. Πίσω του έμεινε ο Νίκος Γιαννακόπουλος του Πανιωνίου με 25,75%, ενώ την τριάδα έκλεισε ο Αριέλ Ιμπαγάσα του Ολυμπιακού με 4,99%.

Τώρα όσον αφορά στο βραβείο του καλύτερου γκολ εκείνο του Ροτζέριο Μάρτινς κόντρα στην Κέρκυρα αναδείχτηκε το κορυφαίο για την 28η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας με 53,64%. Στην δεύτερη θέση έμεινε το το τέρμα του Κώστα Φλίσκα της Ξάνθης με 25,19%, ενώ την τριάδα έκλεισε εκείνο του Κώστα Μήτρογλου του Ολυμπιακού με 21,17%.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ-ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ


Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ενημερώνει, ότι παρά την δύσκολη οικονομική κατάσταση που αντιμετωπίζει εξαιτίας του περιορισμού των πιστώσεων που διατίθενται σε αυτήν από την Κυβέρνηση, λόγω της γενικότερης  οικονομικής κρίσης που διέρχεται η χώρα μας αλλά και των γραφειοκρατικών διαδικασιών που απαιτούνται για την ανάδειξη των αναδόχων,  θα ξεκινήσει πρώτη από όλες τις Περιφέρεις της χώρας μας εντός του Απριλίου την υλοποίηση ενός ενιαίου ( για όλη την Περιφέρεια) προγράμματος ολοκληρωμένης καταπολέμησης κουνουπιών με τη μέθοδο της προνυμφοκτονίας, προκειμένου να προστατευτεί η δημόσια υγεία και η όχληση από τα κουνούπια των κατοίκων της Περιφέρειας.
Επειδή όμως δεν είναι δυνατή μια επιτυχής κουνουποκτονία χωρίς την ενεργοποίηση και συμμετοχή όλων των Δήμων και κατοίκων της Περιφέρειας, παραθέτουμε μέτρα που προτείνονται από το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ (Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων) για την προστασία μας  από τα κουνούπια και τις ασθένειες των οποίων είναι φορείς.
Τόποι που αναπαράγονται και ζουν τα κουνούπια:
Είναι εκείνοι στους οποίους υπάρχει στάσιμο νερό ή νερό με μικρή ροή. Συνεπώς, ιδανικά μέρη θεωρούνται τα έλη, οι βάλτοι, οι ορυζώνες, οι λίμνες, οι δεξαμενές, οι ανοικτοί βόθροι, τα βαρέλια, τα σιντριβάνια, μέρη με νερά μικρής ροής, τα πιατάκια της γλάστρας, αλλά και οποιοδήποτε φυσικό ή τεχνητό μέρος, που κρατά νερό στάσιμο, ακόμη και σε πολύ μικρή ποσότητα.
Αποφυγή των κουνουπιών στους εξωτερικούς χώρους
  • Διατήρηση όλων των δοχείων νερού ή άλλων υγρών ανάποδα ώστε να μη μαζεύουν νερό της βροχής ή κάλυψη των δοχείων τα οποία χρησιμοποιούνται ειδικά για την φύλαξη νερού (π.χ. πηγάδια) με κατάλληλα εφαρμοστά καπάκια.
  • Απομάκρυνση του νερού που μαζεύεται στα πιατάκια από τις γλάστρες μας τακτικά.
  • Απομάκρυνση ή κάλυψη των μεταχειρισμένων και μη χρησιμοποιούμενων ελαστικά αυτοκινήτων.
  • Καθαρισμός στα λούκια της βροχής από τα φύλλα, ώστε να μην υπάρχει στάσιμο νερό.
  • Κάλυψη των αγωγών εξαερισμού των βόθρων με κατάλληλες σήτες.
  • Τακτικός καθαρισμός στις ποτίστρες των ζώων και ανανέωση του νερού.
  • Επισκευή στις βρύσες της αυλής μας που στάζουν.
  • Αντικατάσταση των σπασμένων σωλήνων που έχουν διαρροή.
  • Συνεχής λειτουργία φίλτρων σε πισίνες και άλλες διακοσμητικές κατασκευές που διατηρούν στάσιμα νερά π.χ. σιντριβάνια.
  • Κάλυψη των βαρκών, ώστε να μην μαζεύουν νερό της βροχής.
  • Χρησιμοποίηση συνθετικών λουλουδιών στα νεκροταφεία και όχι ανθοδοχείων με νερό.
  • Κούρεμα του γρασιδιού και των θάμνων, όπου είναι αναγκαίο, για να μην βρίσκουν καταφύγιο τα ενήλικα κουνούπια.
  • Πότισμα του κήπου κατά προτίμηση το πρωί
  • Εντοπισμός από τους πολίτες εστιών ανάπτυξης κουνουπιών και αναφορά τους στον δήμο Ι. Π. Μεσολογγίου.
Αποφυγή των κουνουπιών στο σπίτι
  • Χρησιμοποίηση προστατευτικών αντικουνουπικών πλεγμάτων στα ανοίγματα του σπιτιού, όπως σε παράθυρα, αεραγωγούς, φεγγίτες κ.α., με κατά περιόδους έλεγχο, συντήρηση και επισκευή όπου χρειάζεται.
  • Χρήση κουνουπιέρας όπου αυτό είναι απαραίτητο.
  • Χρήση κλιματιστικών και ανεμιστήρων για τη μείωση της θερμοκρασίας και την μείωση της υγρασίας στην ατμόσφαιρα του σπιτιού.
Πως αποφεύγουμε τα τσιμπήματα των κουνουπιών;
  • Εντομοαπωθητικά. Χρησιμοποιούμε εντομοαπωθητικά και στο ακάλυπτο δέρμα. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε χημικές και φυσικές ουσίες, όπως π.χ. DEET, πικαριδίνη/ικαριδίνη, IR3535, αιθέριο έλαιο του ευκαλύπτου. Τα εντομοαπωθητικά προϊόντα πρέπει να επαλείφονται πάνω από τα αντηλιακά και να μην έρχονται σε επαφή με το στόμα, τα μάτια και το βλεννογόνο της μύτης. Σε κάθε περίπτωση τηρούμε της οδηγίες του κατασκευαστή για δική μας προφύλαξη.
  • Εντομοκτόνα αέρος. Χρησιμοποιούμε εντομοκτόνα αέρος τα οποία περιέχουν πυρεθρίνες. Στο εμπόριο θα τα βρούμε σαν αεροζόλ, ταμπλέτες, εξατμιζόμενα διαλύματα, σπιράλ κ.α. Δεν τα εφαρμόζουμε στο δέρμα μας και ακολουθούμε και εδώ τις οδηγίες του κατασκευαστή.
  • Χρήση κατάλληλων ενδυμάτων.
  • Χρησιμοποιούμε ρούχα τα οποία καλύπτουν όσο περισσότερο γίνεται το σώμα μας, π.χ. παντελόνια, μακριά μανίκια κ.λ.π. ανοιχτόχρωμα και φαρδιά ρούχα.
  • Συχνά λουτρά καθαριότητας για την απομάκρυνση του ιδρώτα. Λιγότερο χρόνο σε έκθεση στα κουνούπια. Τα περισσότερα κουνούπια τσιμπούν από το  σούρουπο μέχρι το χάραμα (λίγα τσιμπούν όλο το εικοσιτετράωρο), οπότε φροντίζουμε ώστε να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και λιγότερο χρόνο εκτεθειμένοι αυτή τη χρονική περιόδο.






Διαβάστε Περισσότερα »

H αντιφασιστική αντιρατσιστική κίνηση πολιτών Λιβαδειάς συνεχίζει τις κινηματογραφικές προβολές

Διαβάστε Περισσότερα »

Α.Ε.Λιβαδειάς-«Φιέστα τίτλου-ανόδου» με Εργοτέλη (14/4, 16:00’)

A.E.L._2012-2013_afisa
Σε «φιέστα τίτλου-ανόδου» θα μετατραπεί, όπως όλα δείχνουν, ο αγώνας της προσεχούς Κυριακής 14/4, της ομάδας μπάσκετ αντρών της Αθλητικής Ενωσης Λιβαδειάς, που θα γίνει στο κλειστό δημοτικό γυμναστήριο Λιβαδειάς.
Η Α.Ε.Λ., που την Κυριακή 7/4 με τη νίκη της στο κλειστό της Νέας Πεντέλης επί της Α.Ε. Πεντέλης πανηγύρισε την (μαθηματική) κατάκτηση του τίτλου του 2ου όμιλου, του νότιου όμιλου της Γ’ Εθνικής που δίνει και την απ' ευθείας άνοδο στην Β’ Εθνική κατηγορία της σεζόν 2012-2013, την προσεχή Κυριακή 14/4 θα υποδεχτεί την ομάδα του Γ.Σ. Εργοτέλης. Αυτό είναι το τελευταίο εντός έδρας επίσημο παιχνίδι της σεζόν και γι’ αυτό πήρε ιδιαίτερα εορταστικό χαρακτήρα.
Οπως ανακοινώθηκε από την διοργανώτρια αρχή (και μετά από σχετικό αίτημα των ανθρώπων της Α.Ε.Λ.) το παιχνίδι αυτό, όπως και όλα τα υπόλοιπα της 21ης, προτελευταίας, αγωνιστικής του προγράμματος του πρωταθλήματος, θα αρχίσει στις 16:00’.


Συγχαρητήρια και από Ν.Παπαγγελή
Για την πάρα πολύ μεγάλη επιτυχία της Α.Ε.Λ. να στεφθεί πρωταθλήτρια του 2ου όμιλου, του νότιου όμιλου της Γ’ Εθνικής κατηγορίας και για την απ' ευθείας άνοδο στην Β’ Εθνική κατηγορία, δελτίο Τύπου στο οποίο συγχαίρει όλους τους αθλητές, τον προπονητή τους και τη διοίκηση της ομάδας, εξέδωσε και ο δήμαρχος Λιβαδειάς, Νίκος Παπαγγελής.


Συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη 11/4
Με αφορμή την κατάκτηση, μαθηματικά, του τίτλου του πρωταθλητή του 2ου όμιλου, του νότιου όμιλου, της Γ’ Εθνικής κατηγορίας και την απ' ευθείας άνοδο στην Β’ Εθνική κατηγορία, κάτι που αποτελούσε στόχο-όνειρο ετών, οι άνθρωποι της Α.Ε.Λ. το βράδυ (20:00’), της Πέμπτης 11/5, στο ξενοδοχείο «Ερατώ» (4ο χλμ Π.Ε.Ο. Λιβαδειάς-Θήβας) θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου.


Τάσος Δημητριάδης: «Ημασταν “ομάδα”»
Ενας εκ των πρωταγωνιστών της πολύ μεγάλης αυτής επιτυχίας της Α.Ε.Λ., ο Τάσος Δημητριάδης, έκανε δηλώσεις στο «www.basketblog.gr» για τα "κλειδιά" που έφεραν τη Λιβαδειά στη Β' Εθνική, την υπεροχή απέναντι στους αντιπάλους της, αλλά και την μαγιά που υπάρχει εν όψει της επόμενης σεζόν.
Αναλυτικά:
"Όλα ξεκίνησαν από το ότι ήμασταν ομάδα σε όλους τους τομείς, όχι μόνο μέσα στο γήπεδο. Από εκεί και πέρα, είχαμε ένα πολύ καλό ρόστερ για τα δεδομένα της κατηγορίας. Διαθέταμε παίκτες υψηλού επιπέδου. Σε αυτό έπαιξε ρόλο και το γεγονός πως διοικητικά η Λιβαδειά είναι πολύ καλά. Μεγάλο μερίδιο της επιτυχίας ανήκει και στους δύο προπονητές που έβαλαν το λιθαράκι τους, αλλά και στον κόσμο της ομάδας που μας στήριξε από την αρχή", δήλωσε αρχικά ο έμπειρος φόργουορντ και συνέχισε αναφερόμενος στα πλεονεκτήματα της ομάδας του έναντι των συνδιεκδικητών της ανόδου:
"Θεωρώ ότι σαν ομάδα μέσα στις τέσσερις γραμμές δεν παίζουν ποτέ μπάσκετ τα ονόματα και τα λεφτά, ήμασταν οι καλύτεροι. Ήξερε ο καθένας το ρόλο του και αυτό έβγαινε και στην πράξη μέσα στο γήπεδο. Είχαμε και την τύχη με το μέρος μας σε κάποια σημεία, αλλά είχαμε και πολύ καλή ψυχολογία, ειδικά στον α' γύρο".
Όσο για την επόμενη χρονιά που θα βρει τη Λιβαδειά να περπατά στα μονοπάτια της Β' Εθνικής και τη μαγιά που υπάρχει από τη φετινή σεζόν;
"Το ποιοι θα παραμείνουν στην ομάδα είναι θέμα της διοίκησης και του προπονητή. Προσωπικά θεωρώ πως με δύο-τρεις προσθήκες θα έχουμε μία εξίσου πολύ καλή ομάδα και στη Β' Εθνική. Είναι πολύ νωρίς ακόμα, όμως, για να πούμε το οτιδήποτε. Όλα είναι δουλειά της διοίκησης και του προπονητή", ενώ, κατέληξε λέγοντας:
"Αυτή η διαφορά που πετύχαμε σε σχέση με τους αντιπάλους μας είναι ότι ήμασταν όλοι ενωμένοι. Η διοίκηση μάς συμπαραστάθηκε και μας στήριξε από την αρχή της χρονιάς και ο κόσμος βρέθηκε στο πλευρό μας". _
 viotiki-ora.gr/
Διαβάστε Περισσότερα »

Φοιτήτρια δολοφονήθηκε με μαχαιριές στο λαιμό.


Θύμα μία 20χρονη φοιτήτρια στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας
Θανάσιμα τραυματισμένη, από το μαχαίρι ενός 25χρονου κτηνοτρόφου, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Φιλιατών μια φοιτήτρια της Νοσηλευτικής, το μεσημέρι, όπου λίγα λεπτά αργότερα κατέληξε, παρά την μάχη που έδωσαν οι γιατροί, για να την κρατήσουν στη ζωή.
Άναυδοι έμειναν όσοι βρίσκονταν στον κεντρικό δρόμο της πόλης στη 1.30 μετά το μεσημέρι, καθώς είδαν τον 25χρονο κτηνοτρόφο από την περιοχή τους, να καταφέρει χτυπήματα σε μαχαίρι στο λαιμό της άτυχης κοπέλας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο δράστης έφτασε με ένα αγροτικό αυτοκίνητο έξω από την καφετέρια όπου βρισκόταν η φοιτήτρια με την παρέα της και τη φώναξε για να μιλήσουν.

Λίγα λεπτά αργότερα, διαπληκτίστηκαν και ο κτηνοτρόφος έβγαλε από το αυτοκίνητο ένα μαχαίρι και τραυμάτισε θανάσιμα την 20χρονη, η οποία καταγόταν από χωριό της Παραμυθιάς.

Αμέσως μετά την πράξη του ο δράστης εξαφανίστηκε.

Οι αστυνομικοί χτενίζουν την περιοχή για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στο Υπουργείο Παιδείας η Φανή Παπαθωμά


Η Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κα Φανή Παπαθωμά εκπροσώπησε την Περιφέρεια στο Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, την Πέμπτη 4 Απριλίου, με εισήγηση που αφορούσε το θέμα : «Η Δια Βίου Μάθηση στην αντιμετώπιση της κρίσης».
Στην ομιλία της αναφέρθηκε στις δράσεις που πραγματοποίησε στα δυόμισι χρόνια η αιρετή Περιφέρεια, χρόνια ιδιαίτερα σκληρά τόσο για τη χώρα και την αυτοδιοίκηση, πολύ δε περισσότερο για όλους τους πολίτες.
Αναφέρθηκε στο πρόβλημα της Στερεάς Ελλάδας ν΄ ανήκει στο Στόχο 2, γιατί έχει να κάνει αποκλειστικά με το ΑΕΠ και την ανεργία, ενός ΑΕΠ όμως πλασματικού που διαχέεται στην Αττική. Κριτήριο παντελώς άδικο.
Τόνισε τις συνεχείς και ισχυρές παρεμβάσεις του Περιφερειάρχη για τη μετάβαση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην ενδιάμεση κατηγορία 85% του ΑΕΠ του μέσου ευρωπαϊκού όρου, κατά την 5η προγραμματική περίοδο, επισημαίνοντας ότι σε μια περίοδο κρίσης δεν μπορεί το ΑΕΠ ν΄αποτελεί μόνο κριτήριο χρηματοδότησης.
Στην ομιλία της η κα Αντιπεριφερειάρχης τόνισε την κεντρική επιδίωξη των ενεργειών της Στερεάς Ελλάδας, τη σύνδεση της εκπαίδευσης και κατάρτισης με τις αναπτυξιακές ανάγκες της Περιφέρειας, την αναβάθμιση των προσόντων του εργατικού δυναμικού, την ενδυνάμωση των προοπτικών απασχόλησης και την ενίσχυση της κοινωνίας της συνοχής.
Μιλώντας για την 5η προγραμματική περίοδο 2014 – 2020 ανατέθηκε στο συνέδριο της Περιφέρειας που θα λάβει χώρα στις 22-23 Απριλίου στα Καμένα  Βούρλα, όπου εκεί θα κατατεθούν προτάσεις ικανές και ρεαλιστικές ν΄ ανταποκριθούν στις προκλήσεις του 2014 – 2020.
Η 5η προγραμματική περίοδος, τονίστηκε από την πλευρά της, είναι το μεγάλο στοίχημα, είναι το εργαλείο στην εργαλειοθήκη για αντιστροφή του κλίματος της ύφεσης. Γιατί  μόνο μέσα από την επένδυση στον ενεργό πολίτη, συμβάλλουμε στην τόνωση της οικονομίας, στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, στη δημιουργία βιώσιμης αναπτυξιακής προοπτικής, καθώς και στη διαμόρφωση μιας περισσότερο συνεκτικής κοινωνίας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συλλήψεις στη Θήβα για πλαστά χαρτονομίσματα




Συνελήφθησαν, χθες (09-04-2013) το μεσημέρι στη Θήβα Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας 62χρονος ημεδαπός και μία 43χρονη υπήκοος Βουλγαρίας, οι οποίοι κατηγορούνται για κυκλοφορία παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων.
Ειδικότερα χθες το μεσημέρι, οι δύο δράστες οι οποίοι κινούνταν με ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας της 43χρονης, μετέβησαν αρχικά σε αρτοποιείο στην περιοχή Πέτρα Βοιωτίας, όπου αποπειράθηκαν να πληρώσουν αντίτιμο προϊόντος με ένα χαρτονόμισμα των (20€) αμφιβόλου γνησιότητας.
Ακολούθως οι δράστες μετέβησαν σε δύο ακόμη αρτοποιεία στην Αλίαρτο Βοιωτίας, όπου κατάφεραν να χρησιμοποιήσουν για την αγορά προϊόντων δύο χαρτονομίσματα των (20€) επίσης αμφιβόλου γνησιότητας, πλην όμως λίγο αργότερα έγιναν αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη του ενός εκ των δύο αρτοποιείων ο οποίος ενημέρωσε τις Αστυνομικές Αρχές.
Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών που περιπολούσαν στην περιοχή και ενημερώθηκαν για το περιστατικό, εντόπισαν σε σύντομο χρονικό διάστημα το όχημα στο οποίο επέβαιναν οι δύο δράστες, να κινείται επί της επαρχιακής οδού Θηβών – Αλίαρτου και τους συνέλαβαν.
Οι δράστες παρελήφθησαν από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς που διεξάγει την προανάκριση, ενώ κατασχέθηκαν δύο αμφιβόλου γνησιότητας χαρτονομίσματα των (20€), τα οποία θα σταλούν για εργαστηριακή εξέταση στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Δήμος Θηβαίων κάνει ανακύκλωση και για Ρούχα – Παπούτσια

Πρωτοπόρος ο Δήμος Θηβαίων, συνεχίζοντας τις περιβαλλοντικές του δράσεις, προωθώντας κάθε μορφή ανακύκλωσης, ξεκίνησε και πρόγραμμα Ανακύκλωσης Ενδυμάτων-Υποδημάτων.
Σκοπός η πλήρης αξιοποίηση και βιώσιμη διαχείριση ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΜΕΝΩΝ ΥΛΩΝ που χρησιμοποιούμε.
ΓΙΑΤΙ;
Με την προώθηση προς ανακύκλωση του ρουχισμού μας, φτιάχνουμε φόρμες εργασίας-πανιά καθαρισμού-μονωτικά υλικά-γέμιση καθισμάτων κ.α. και μειώνουμε στο 2% τον όγκο που καταλήγει στις χωματερές-ΧΥΤΑ. Μετά από διαλογή, το αξιόλογο υλικό ρουχισμού που συλλέγουμε, θα προωθείται στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας για τους λιγότερο προνομιούχους συμπολίτες μας.
ΠΟΥ;
Τοποθετήσαμε από έναν κάδο στα παρακάτω  δέκα ( 10 ) σημεία του Δ. Θηβαίων
  • ΠΡΟΑΥΛΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ( Περιοχή Σφαγεία )
  • ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ
  • ΠΡΟΑΥΛΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ( Περιοχή Πυρί )
  • ΠΡΟΑΥΛΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ( Κέντρο της Θήβας )
  • ΠΡΟΑΥΛΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ του ΝΕΟΥ ( Περιοχή  Τάχι  )
  • ΠΡΟΑΥΛΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓ. ΛΟΥΚΑ ( Περιοχή Σφαγεία )
  • ΠΡΟΑΥΛΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓ. ΠΕΤΡΟΥ & ΠΑΥΛΟΥ ( Περιοχή  Κοντίτο )
  • ΠΡΟΑΥΛΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ  στη Δ.Κ. Βαγίων
  • ΠΡΟΑΥΛΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ  στη Τ.Κ.  Καπαρελλίου
  • ΠΡΟΑΥΛΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ  στη Δ.Ε Δομβραίνας
ΠΩΣ;
Βάζουμε στους κόκκινους κάδους με τη σήμανση: RECYCOM-ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ – ΥΠΟΔΗΜΑΤΩΝ:
•          ΡΟΥΧΑ & ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ
•          ΤΣΑΝΤΕΣ
•          ΖΩΝΕΣ
•          ΚΟΥΡΤΙΝΕΣ-ΣΕΝΤΟΝΙΑ
Διαβάστε Περισσότερα »

Υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη η σύμβαση κατασκευής του Άνω Ρου Βοιωτικού Κηφισού

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς και ο ανάδοχος του έργου, υπέγραψαν, τη σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας και εργολήπτριας επιχείρησης για την κατασκευή του έργου με πλήρη τίτλο «Αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις – Διευθέτηση Άνω Ρου Βοιωτικού Κηφισού και χειμάρρων». Το έργο είναι ενταγμένο και χρηματοδοτείται με 400.000 € από το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Στερεάς Ελλάδας (ΣΑΕΠ 766).


Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο με αντικείμενο τις εργασίες διευθέτησης και αποκατάστασης της κοίτης του Βοιωτικού Κηφισού και των χειμάρρων που εκβάλλουν σε αυτόν, των τάφρων και της προστασίας τεχνικών για την αποστράγγιση και την αντιπλημμυρική προστασία Χαιρώνειας – Ανθοχωρίου και Βασιλικών και ευρύτερης αγροτικής περιοχής.
Είναι γνωστό, ότι οι περιοχές αυτές έχουν πληγεί από πλημμυρικά φαινόμενα, ειδικά την περίοδο 2009 – 2010 και η αντιπλημμυρική προστασία των παραποτάμιων καλλιεργήσιμων περιοχών αποτελεί προτεραιότητα στο πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Ειδικότερα, με το έργο, προβλέπεται σταδιακά και σύμφωνα με το βαθμό αναγκαιότητας να γίνουν εργασίες :
-      Καθαρισμού του χειμάρρου Μπογδανέου που εκβάλλει στην τάφρο της Κινέττας σε μήκος 5.000 μέτρων καθώς και καθαρισμού της τάφρου της Κινέττας σε μήκος 3.000 μέτρων (από τη συμβολή με τον Μπογδανέο).
-      Καθαρισμού τμηματικά του Βοιωτικού Κηφισού από φερτές ύλες, επισκευής και προστασίας των υφιστάμενων αναχωμάτων.
-      Προστασίας τεχνικού χειμάρρου Πόντζα
-      Κατασκευής μικρών σωληνωτών και τεχνικών για την προστασία των πρανών και τη διευκόλυνση αποστράγγισης σε διάφορα σημεία των τάφρων.
Όπως επισημαίνει ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς «Αξιοποιούμε όλες τις χρηματοδοτικές δυνατότητες για να προγραμματίσουμε και να υλοποιήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα και αναγκαία έργα στην Περιφέρεια. Είναι γνωστό ότι, αυτά τα χρόνια της σκληρής ύφεσης και των περικοπών των πόρων της Αυτοδιοίκησης, η συνέχιση των προγραμμάτων μας που χρηματοδοτούνται από εθνικούς πόρους, είναι μια συνεχής διεκδίκηση. Εμείς με διαρκείς παρεμβάσεις και πιέσεις στα Υπουργεία, προσπαθούμε να διασφαλίσουμε ομαλή ροή κονδυλίων για να συνεχίσουμε και να ολοκληρώσουμε τα έργα που έχουμε προγραμματίσει.
Με τη σύμβαση που υπογράψαμε προχωρούμε στην κατασκευή σημαντικών αντιπλημμυρικών παρεμβάσεων στη Βοιωτία και ειδικά στην ευρύτερη περιοχή του Άνω Ρου του Βοιωτικού Κηφισού, αποσκοπώντας στην προστασία της γεωργικής γης και στη διασφάλιση του εισοδήματος των αγροτών.
Μάλιστα, αξιοποιώντας συνδυαστικά και προσθετικά τους διαθέσιμους πόρους της Περιφέρειας, δρομολογούμε την κατασκευή συμπληρωματικών έργων αντιπλημμυρικής προστασίας της ευρύτερης περιοχής, έτσι ώστε να κάνουμε όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένες παρεμβάσεις με το μεγαλύτερο, ποιοτικότερο, και καλύτερο αποτέλεσμα»
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη 58χρονος Θηβαίος για οφειλές προς το Δημόσιο


Εκκρεμούσαν σε βάρος του χρέη προς το Δημόσιο
που ξεπερνούν τις - 900.000 - ευρώ
Συνελήφθη, σήμερα (10-04-2013) το μεσημέρι στη Θήβα Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας 58χρονος ημεδαπός, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο που προήλθαν κατά την περίοδο που διατέλεσε Πρόεδρος αθλητικού σωματείου. Το ύψος των οφειλών του ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 945.191,98 ευρώ. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Λύσεις εδώ και τώρα για το Νοσοκομείο της Θήβας - Πανεπαρχιακή συγκέντρωση στις 17 Απριλίου στην Κεντρική Πλατεία Θήβας.


 
Με δυναμικές κινητοποιήσεις απαντούν Δήμος Θηβαίων, Σύλλογοι και Φορείς της περιοχής στην ολιγωρία του Υπουργείου Υγείας να δώσει λύσεις για την εύρυθμη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Θηβών. Τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2013 στην τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου συζητήθηκαν ,για πολλοστή φορά, τα σοβαρά προβλήματα λειτουργίας του Νοσοκομείου και ελήφθησαν αποφάσεις για την πραγματοποίηση κινητοποιήσεων.
 
Οι συνεχείς συναντήσεις με υπουργούς, υφυπουργούς και γενικούς γραμματείς δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα μέχρι σήμερα και γι’ αυτό το λόγο αποφασίστηκε η δυναμική διεκδίκηση των αιτημάτων της τοπικής κοινωνίας για το Νοσοκομείο με πανεπαρχιακές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, με πρώτη αυτή στις 17 Απριλίου στην Κεντρική Πλατεία της πόλης των Θηβών, που είχε αποφασίσει η συντονιστική επιτροπή των Φορέων της Θήβας στη συγκέντρωση στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Βοιωτίας στη Θήβα, έπειτα από πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου Θήβας.
 Παράλληλα αποφασίστηκε αντιπροσωπεία του Δήμου και των Φορέων με επικεφαλής τον Δήμαρχο Θηβαίων κ. Σπύρο Νικολάου να θέσει σε γνώση το θέμα στα πολιτικά κόμματα.
Κατά τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο παρευρέθησαν και ανέπτυξαν τις απόψεις τους, ο Βουλευτής Βοιωτίας κ. Σταθάς, ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Βοιωτίας κ. Μουλκιώτης, ο Διοικητής των διασυνδεδεμένων Νοσοκομείων Λιβαδειάς- Θήβας κ. Γκιζίμης, η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θήβας κα. Πρωτόπαπα, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θήβας κ. Δημητρίου, από πλευράς του ιατρικού προσωπικού του Νοσοκομείου το μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου αυτού και επίσης μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Θήβας κ. Γεωργακόπουλος, από πλευράς των εργαζομένων στο Νοσοκομείο ο κ. Παπαπέτρου και ο  Διευθυντής  Δ/κών Υπηρεσιών του Γ.Ν. Θηβών  κ. Καλπένης.   
Ο Δήμος Θηβαίων και οι Φορείς της Θήβας καλούν όλους τους πολίτες του Δήμου και τις ευρύτερης περιοχής στην Πανεπαρχιακή Συγκέντρωση στις 17 Απριλίου 2013 ώρα 11:00 στην Κεντρική Πλατεία Θήβας, με σκοπό να διεκδικήσουμε άμεσα, όπως αναφέρει και η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Θηβών :
 
 
-           Την επανασύσταση του νομικού προσώπου του Νοσοκομείου Θηβών.
-           Την άμεση στελέχωση του Νοσοκομείου με το αναγκαίο ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό.
-           Τη χρηματοδότηση του Νοσοκομείου για να ανταποκριθεί άμεσα στις ανάγκες των πολιτών της Θήβας και της ευρύτερης περιοχής για Δημόσια και Δωρεάν Υγεία.
 
Τέλος, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης εκφράστηκε η θέληση για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων εάν δεν ανταποκριθεί το Υπουργείο στα αιτήματα της τοπικής κοινωνίας. 




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

                  Με πρωτοβουλία του Ι.Σ.Θήβας πραγματοποιήθηκε  συγκέντρωση όλων των φορέων της πόλης στην αίθουσα του Ε. Επιμελητηρίου με θέμα την επικρατούσα τραγική κατάσταση  του Νοσοκομείου την Θήβας.Μετά από την συζήτηση που ακολούθησε οι φορείς    της πόλης της Θήβας, εκτίμησαν τις δυσχερείς εξελίξεις σε σχέση με τη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Θηβών, μετά την κατάργηση της νομικής του προσωπικότητας από τις αρχές του 2013, σύμφωνα με το νόμο 4052/2012, της έλλειψης διοίκησής του, την αδυναμία πλήρους λειτουργίας των ιατρικών υπηρεσιών, τη σοβαρή έλλειψη προσωπικού ιατρικού, νοσηλευτικού, διοικητικού και παραϊατρικού καθώς και τις σημαντικές ελλείψεις σε εξοπλισμό, υγειονομικό υλικό, περικοπή δαπανών, μη λειτουργία αναγκαίων εργαστηρίων κοκ.
                 Η κατάσταση είναι τραγική.
                 Προκειμένου να αντιμετωπισθεί η κατάσταση αυτή, απαιτείται να αποκτήσει:
Στελέχωση χωρίς καθυστέρηση σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, - Διοίκηση και επομένως απαιτείται η ανασύσταση της νομικής του προσωπικότητας, - προμήθεια των απαραίτητων υλικών για την αξιοπρεπή και ελάχιστη λειτουργία του, - και  χρηματοδότησή του, σύμφωνα με τις ανάγκες του για την εξυπηρέτηση της πόλης και της ευρύτερης περιοχής για Δημόσια και Δωρεάν Υγεία .
             Όμως παρά τα προβλήματα, και τις συνεχείς παραστάσεις οι αρμόδιες αρχές, (Κυβέρνηση,  αρμόδια ΥΠΕ – ενιαία Διοίκηση) δεν έχουν ανταποκριθεί μέχρι σήμερα στις εκκλήσεις για να ανατραπεί η δυσμενής αυτή κατάσταση.
           Κατόπιν αυτών, η συγκέντρωση των φορέων της Θήβας αποφάσισε ότι μόνη διέξοδος για να αντιμετωπισθεί το μείζον αυτό πρόβλημα, είναι η δυναμική κινητοποίηση των φορέων,
η συνέχιση συλλογής υπογραφών για την ενημέρωση και την συμμετοχή όλων των πολιτών και
η προσφυγή στην δικαιοσύνη για την αδυναμία της ασφαλούς προσφοράς υπηρεσιών από το
Νοσοκομείο.
             Καλούμε τους πολίτες της Θήβας και της ευρύτερης περιοχής σε μαζική, παλλαϊκή συγκέντρωση και Πανθηβαϊκή απεργία στις 17 Απριλίου 2013 και ώρα 10: 30 πμ στην κεντρική Πλατεία της Θήβας με σκοπό να διεκδικήσουμε άμεσα:
-          Την επανασύσταση του νομικού προσώπου του Νοσοκομείου Θηβών.
-          Την άμεση στελέχωση του Νοσοκομείου με το αναγκαίο ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό.
-          Τη χρηματοδότηση του Νοσοκομείου για να ανταποκριθεί άμεσα στις ανάγκες των πολιτών της Θήβας και της ευρύτερης περιοχής για Δημόσια και Δωρεάν Υγεία.
Θήβα 3 Απριλίου 2013
Η συντονιστική Επιτροπή των Φορέων της Θήβας
Διαβάστε Περισσότερα »

ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΚΙΝΔΥΝΟΥ !!! ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΛΟΓΩ ΕΛΕΙΨΗΣ ΣΦΑΓΕΙΩΝ !!!


Αξιότιμε κ. Αντιπεριφερειάρχη,
Αξιότιμοι κύριοι Δήμαρχοι,

Το Επιμελητήριο Βοιωτίας, ως θεσμοθετημένος εκφραστής της επιχειρηματικής κοινότητας του τόπου μας, επιθυμεί για μια ακόμη χρονιά να θίξει το σοβαρό θέμα της μη λειτουργίας σφαγείων, εντός της Περιφερειακής Ενότητας της Βοιωτίας.

Δυστυχώς, ανάμεσα στα άλλα πρωτεία που διατηρεί η Βοιωτία είναι και η παντελής έλλειψη δημοτικών ή ακόμη και ιδιωτικών σφαγείων δημόσιας χρήσης, με αποτέλεσμα πολλαπλές αρνητικές επιπτώσεις στην τοπική κοινωνία.

Επιπτώσεις, που δεν αφορούν μόνο τους άμεσα σχετιζόμενους επιτηδευματίες, κρεοπώλες, κτηνοτρόφους κτλ. οι οποίοι αναγκάζονται να ταξιδεύουν χιλιόμετρα για να εξυπηρετηθούν, σε γειτονικούς νομούς άλλα και επιπτώσεις σε σοβαρά ζητήματα δημόσιας υγείας, καθώς χρησιμοποιούνται ακόμη και εντελώς ανεξέλεγκτοι χώροι σφαγής και επεξεργασίας κρέατος.

Στο πλαίσιο αυτό, είναι απαιτητό να αναληφθούν πρωτοβουλίες προς δυο κατευθύνσεις.

Η πρώτη είναι να δοθούν κάποιες άμεσες και αναγκαστικά πρόχειρες και έκτακτες λύσεις, ιδιαίτερα μάλιστα εν όψει των εορτών του Πάσχα, οι οποίες όμως είναι τελικά προτιμότερες από την παντελή έλλειψη ελέγχου και επιστασίας.

Η δεύτερη είναι να σχεδιασθούν και να αναληφθούν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, με την δέσμευση όλων των εμπλεκόμενων φορέων, για την λειτουργία ενός τουλάχιστον δημοτικού σφαγείου στην Βοιωτία, με στόχο την οργάνωση της κτηνοτροφικής παραγωγής και την ανάπτυξη της τοπικής μας οικονομίας.

Έχοντας εδραιωμένη την πεποίθηση, ότι όλοι μας αντιλαμβανόμαστε την κρισιμότητα του ζητήματος, είμαστε στην άμεση διάθεση σας για κάθε παραγωγική συζήτηση, που θα προωθήσει λύσεις στο πρόβλημα, τόσο άμεσα όσο και μακροπρόθεσμα.

Με τιμή
Ο Πρόεδρος τού Επιμελητηρίου  Βοιωτίας
Παναγιώτης Αγνιάδης
Διαβάστε Περισσότερα »

Είδη πρώτης ανάγκης από τους Ξηρονομείς στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Θηβαίων


Τρόφιμα, 120 κιλά λάδι και ρούχα κατάφεραν να συγκεντρώσουν ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ξηρονομής Δ.Ε. Θίσβης Δήμου Θηβαίων κ. Στάθης Κεφαλάς, σε συνεργασία με το Σύλλογο Ξηρονομέων και τον Σύλλογο Γυναικών Ξηρονομής, για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου.
Δεκάδες δημότες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Τοπικής Κοινότητας και από το υστέρημά τους προσέφεραν με χαρά είδη πρώτης ανάγκης για τους άπορους συμπολίτες μας, που εξυπηρετούνται σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο της ζωής τους από το Κοινωνικό Παντοπωλείου του Δήμου.
Τα προϊόντα παρέλαβαν το πρωί της Τρίτης 9 Απριλίου με όχημα της ΔΕ Πλαταιών  ο Αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτης Ζερικιώτης και η Δημοτική Σύμβουλος κα. Ιουλία Κοντού, τα οποία μετέφεραν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο στη Θήβα.
Ο Δήμος Θηβαίων και η Επιτροπή του Κοινωνικού Παντοπωλείου ευχαριστεί θερμά όλους όσους συνέβαλλαν στη συγκέντρωση των προϊόντων και εύχεται να ακολουθήσουν την αξιέπαινη αυτή πράξη και άλλοι συμπολίτες μας.
Λίγες πληροφορίες για το Κοινωνικό Παντοπωλείο:
Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Θηβαίων βρίσκεται στην διασταύρωση των οδών Πελοπίδου και Αγγελίδη ( Παλαιό Σούπερ Μάρκετ της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών) και είναι ανοιχτό κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή από τις 10:00 έως τις 12:00 για όσους επιθυμούν να προσφέρουν προϊόντα.
Τηλέφωνο Επικοινωνίας 2262350600 και 2262350607 .
Οι δικαιούχοι ειδοποιούνται τηλεφωνικά για τις ημέρες και τις ώρες παραλαβής των προϊόντων από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Θηβαίων, από την οποία έχουν προμηθευτεί και τις ειδικές κάρτες, τις οποίες επιδεικνύουν κατά την παραλαβή των προϊόντων, υπογράφοντας παράλληλα ότι παρέλαβαν τα προϊόντα.
Όσοι δικαιούχοι έχουν δηλώσει αδυναμία προσέλευσης στο χώρο του Παντοπωλείου εξυπηρετούνται μέσω των εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι».
Διαβάστε Περισσότερα »

Σε ετοιμότητα η Βοιωτία για την αντιπυρική περίοδο



Πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, η Συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου της Πολιτικής Προστασίας Βοιωτίας, υπό την Προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Γεωργίου Μουλκιώτη.
Θέμα της Συνεδρίασης, στην οποία συμμετείχαν όλοι οι συναρμόδιοι φορείς (Πυροσβεστική, Ένοπλες Δυνάμεις, Αστυνομία, Δασαρχεία, Δήμοι, ΔΕΗ, Αρχαιολογική Υπηρεσία, Υπηρεσιακοί Παράγοντες της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, Εθελοντικές Ομάδες), ήταν ο απολογισμός της  Χειμερινής Περιόδου και ο σχεδιασμός και οι δράσεις της πολιτικής προστασίας, για την πρόληψη και ετοιμότητα στην αντιμετώπιση κινδύνων λόγω πυρκαγιών, ιδιαίτερα των δασικών, εν όψει της θερινής περιόδου.
Στόχος της συνεδρίασης ήταν ο καλύτερος συντονισμός των εμπλεκόμενων φορέων, ώστε σε περίπτωση εκδήλωσης του φαινομένου, να δράσουν άμεσα και αποτελεσματικά στο πεδίο ευθύνης τους, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι συνέπειες του γεγονότος.
Κατά  τη συζήτηση αναδείχθηκε η αναγκαιότητα έγκαιρης εκτέλεσης από όλους τους φορείς, των εργασιών που προβλέπονται  και έχουν την αποκλειστική ευθύνη, ως και η σπουδαιότητα της εκ των προτέρων οργάνωσης των φορέων (εξοπλισμός, ανθρώπινο δυναμικό), ώστε να βρίσκονται σε άμεση ετοιμότητα παρέμβασης. 
Επίσης ζητήθηκε η ενεργοποίηση των προβλεπόμενων από τη Νομοθεσία Γραφείων Πολιτικής Προστασίας και Συντονιστικών Τοπικών Οργάνων των Δήμων, με ευθύνη να ενημερώσουν τις Τοπικές Κοινότητες και να καθορίσουν υπευθύνους για κάθε τομέα.
Ιδιαίτερη έμφαση, κατά τη συνεδρίαση, δόθηκε στα μέτρα πρόληψης (αποψίλωση οικοπέδων, αρχαιολογικών χώρων, στρατιωτικών μονάδων και γενικότερα δημόσιων χώρων, διάνοιξη δασικών δρόμων) αλλά και ενημέρωσης των πολιτών μέσω ενημερωτικών φυλλαδίων, που θα διανεμηθούν άμεσα.
Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γεώργιος Μουλκιώτης, μετά τη λήξη των εργασιών, δήλωσε: 
«Λάβαμε ομόφωνες αποφάσεις, η άμεση και πρωταρχική υποχρέωση των εμπλεκομένων φορέων  για την αντιμετώπιση τέτοιων φυσικών φαινομένων, όπως είναι οι δασικές πυρκαγιές, είναι η ετοιμότητα  σε στρατηγικό, επιχειρησιακό και τακτικό επίπεδο καθώς και ο συντονισμός τους σε δράσεις συνέργιας, συνεργασίας και αλληλοϋποστήριξης».
Απ’ όλους εκφράσθηκε η ομόθυμη βούληση για την καλύτερη οργάνωση, προγραμματισμό και συντονισμό των δυνάμεών τους, για την ελαχιστοποίηση των κινδύνων δασικών πυρκαγιών κατά την θερινή περίοδο 2013. Για τον λόγο αυτό, ζητούμε εγρήγορση και συνεργασία  από τους συμπολίτες μας, αλλά και ενδυνάμωση των εθελοντικών ομάδων.

                               ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
Διαβάστε Περισσότερα »

Τέλος το Λύκειο όπως το ξέραμε - Επιστροφή στις Δέσμες - Ποιοι θα είναι οι τρεις κύκλοι σπουδών

Τέλος το Λύκειο όπως το ξέραμε -Επιστροφή στις δέσμεςΣημαντικότατες αλλαγές έρχονται στην τρίτη τάξη του Λυκείου, αφού σύμφωνα με την πρόταση της άτυπης επιτροπής του υπουργείου Παιδείας οι κατευθύνσεις καταργούνται και αναμένεται να αντικατασταθούν από τρεις κύκλους σπουδών, οι οποίοι θα θυμίζουν αρκετά το σύστημα με τις Δέσμες. Ωστόσο, όπως αναφέρει και η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί το πότε θα εφαρμοστεί το νέο σύστημα εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Ποιοι θα είναι οι τρεις κύκλοι σπουδών
  • Ο 1ος κύκλος εστιάζει στις Κλασικές και Ανθρωπιστικές Επιστήμες και τα μαθήματα που θα έχει είναι: Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, Λατινικά, Ιστορία, Κοινωνιολογία, Εισαγωγή στο Δίκαιο και τους Πολιτικούς Θεσμούς, Λογοτεχνία ή Φιλοσοφία
  • Ο 2ος κύκλος στις Θετικές, στις Τεχνολογικές και τις Επιστήμες Υγείας και τα μαθήματα που θα έχει είναι: Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία, Βιολογία, Επιστήμη Υπολογιστών, Ειδικά Θέματα Μαθηματικών ή Ειδικά Θέματα Βιολογίας
  • Ο 3ος κύκλος στις Οικονομικές, Κοινωνικές και Πολιτικές Επιστήμες και τα μαθήματα που θα έχει είναι: Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής, Εφαρμογές της Πληροφορικής, Οικονομία, Ιστορία, Κοινωνιολογία, Εισαγωγή στο Δίκαιο και τους Πολιτικούς Θεσμούς, Ειδικά Θέματα Οικονομίας ή ΑΟΔΕ.
Η Ξένη Γλώσσα υπάρχει ως μάθημα επιλογής και στους τρεις κύκλους σπουδών, η Κοινωνιολογία είναι βασικό μάθημα του πρώτου και του τρίτου κύκλου. Το μάθημα των Θρησκευτικών δεν υπάρχει στην τρίτη Λυκείου, όπου σήμερα είναι μονόωρο. Παραμένει δίωρο στην Α' Λυκείου και μονόωρο στη Β' Λυκείου, αλλάζει τίτλο και μετονομάζεται «Θρησκεία και Κόσμος».
Τι αλλάζει στα μαθήματα Γενικής Παιδείας - Ποια μένουν, ποια φεύγουν
Τα μαθήματα μειώνονται από 11 σε τέσσερα και συγκεκριμένα μένουν:
  • Νέα Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία
  • Τα Μαθηματικά
  • Η Ιστορία
  • Η Φυσική Αγωγή με 11 ώρες διδασκαλίας
Ποια μαθήματα φεύγουν
  • Τα Αρχαία
  • Η Φυσική
  • Η Βιολογία
  • Η Ξένη Γλώσσα
  • Τα Θρησκευτικά
  • Η Κοινωνιολογία
Τι αλλάζει στη Β' Λυκείου
Μετατρέπεται σε τάξη γενικής Παιδείας, χωρίς κατευθύνσεις ή κύκλους. Εχει μόνο δυο πακέτα επιλογής με δύο μαθήματα το καθένα, τα οποία παραπέμπουν στον παλιό διαχωρισμό του Λυκείου σε πρακτικό και κλασικό.
Οι μαθητές της Β' Λυκείου μπορούν να επιλέξουν είτε Ειδικά Θέματα Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας και Ιστορία είτε Ειδικά Θέματα Μαθηματικών και Φυσικής. Οι ώρες διδασκαλίας μειώνονται σε 33 (από 35) από τις οποίες οι 28 είναι για μαθήματα γενικής παιδείας. Η Ερευνητική Εργασία διατηρείται, ενώ προστίθενται στο πρόγραμμα γενικής Παιδείας τα μαθήματα Πολιτειακή Παιδεία, Οικονομικά, Κοινωνιολογία, Φιλοσοφία.
Τι αλλάζει στην Α' Λυκείου
Στο πρόγραμμα της πρώτης τάξης του Λυκείου προστίθενται δυο μαθήματα, Πολιτειακή Παιδεία, Οικονομικά, Κοινωνιολογία και 2η ξένη γλώσσα αυξάνοντας το σύνολο των εβδομαδιαίων ωρών διδασκαλίας από 32 που είναι σήμερα σε 34.

Διαβάστε Περισσότερα »

Μάχη για μία θέση στις στρατιωτικές σχολές -Τι πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι

Μάχη για μία θέση στις στρατιωτικές σχολές -Τι πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι

Κατακόρυφα αναμένεται να αυξηθεί ο ανταγωνισμός των υποψηφίων για μία θέση στις στρατιωτικές σχολές. Αν και σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει το υπουργείο Εθνικής Αμυνας περισσότεροι από 20.000 άτομα θα θελήσουν να περάσουν το κατώφλι των στρατιωτικών σχολών, ωστόσο το γεγονός ότι οι θέσεις των εισακτέων θα μειωθούν κατά 30% για το 2013 θα φέρει τα πάνω κάτω σε ένα κλάδο όπου πολλοί νέοι επιλέγουν να ακολουθήσουν λόγω της άμεσης εισόδου που προσφέρει στην αγορά εργασίες.
Φέτος όμως τα πράγματα θα δυσκολέψουν ιδιαίτερα για τους νέους που θα θελήσουν να βάλουν τα χακί, αφού όπως αναφέρει το Εθνος σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις οι εισακτέοι δεν θα ξεπεράσουν τους 1.300. Ηδη από με την προκήρυξη του 2008-2009 δεν είναι δυνατή η εισαγωγή υποψηφίων ως επιλαχόντων.
Τα απαραίτητα προσόντα για την εισαγωγή στα ΑΣΕΙ – ΑΣΣΥ
  • Οι υποψήφιοι που θα προσπαθήσουν να εισαχθούν στα ΑΣΕΙ – ΑΣΣΥ θα πρέπει να κριθούν κατάλληλοι στις προκαταρκτικές εξετάσεις (ψυχομετρικές, υγειονομικές, αθλητικές). Παράλληλα θα πρέπει να έχουν τα παρακάτω προσόντα:
  • Να έχουν ελληνική ιθαγένεια -Δεκτοί γίνονται και ομογενείς που δεν έχουν ελληνική ιθαγένεια και την οποία αποκτούν με την εισαγωγή τους στη σχολή.
  • Να έχουν υγεία και άρτια σωματική διάπλαση
  • Να είναι κάτοχοι τίτλου σπουδών που θα τους επιτρέπει τη συμμετοχή σε γραπτές εξετάσεις για την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ της χώρας
  • Η αναγραφόμενη διαγωγή στον τίτλο σπουδών να είναι τουλάχιστον «Κοσμία»
Τα ηλικιακά κριτήρια
  • Οι υποψήφιοι και οι υποψήφιες των ΣΣΕ, ΣΝΔ, ΣΙ και ΣΑΝ πρέπει να έχουν γεννηθεί από την 1η Ιανουαρίου 1992 και μεταγενέστερα.
  • Στη ΣΣΑΣ όσοι γεννήθηκαν από την 1/1/1993 και μεταγενέστερα
  • Παράλληλα οι υποψήφιοι θα πρέπει να μην έχουν καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης για οποιοδήποτε έγκλημα ή σε φυλάκιση για κλοπή, υπεξαίρεση, απάτη, εκβίαση, πλαστογραφία, δωροδοκία, απιστία περί την υπηρεσία, παράβαση καθήκοντος, συκοφαντική δυσφήμιση, ψευδορκία, ανυποταξία, λιποταξία για παράβαση των Νόμων περί Προστασίας της Χώρας, του Πολιτεύματος και της ελευθερίας των Πολιτών, προσβολή της Σημαίας ή του Στρατού, νομοθεσίας σχετικής με τα ναρκωτικά, αρχαιότητας, περί τρομοκρατίας και μην έχουν παραπεμφθεί σε δίκη.
  • Να μην διώκονται για εγκλήματα ή αδικήματα
  • Να μην έχουν αποβληθεί ή απολυθεί στο παρελθόν από καμιά Στρατιωτική Σχολή (ΑΣΕΙ-ΑΣΣΥ) για λόγους υγείας
  • Να μην έχουν στερηθεί τα πολιτικά τους δικαιώματα
Υποβολή δικαιολογητικών
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν με συστημένη επιστολή το αργότερο μέχρι τις 23 Απριλίου (σφραγίδα ταχυδρομικής υπηρεσίας) την πλήρη σειρά των δικαιολογητικών στη Σχολή της πρώτης προτίμησης τους ή στη ΔΑΕ αν αυτή είναι σχολή της Πολεμικής Αεροπορίας. Μετά από αυτή την ημερομηνία δεν θα γίνονται δεκτές άλλες αιτήσεις. Μόνο οι Ελληνες τους εξωτερικού θα μπορούν να υποβάλουν τα δικαιολογητικά τους μέχρι τις 8 Ιουλίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Συγχαρητήρια Δημάρχου Λεβαδέων προς την Αθλητική Ένωση Λιβαδειάς

A.E.L._2012-2013_afisa

Ο Δήμαρχος Λεβαδέων εκφράζει τα πιο θερμά του συγχαρητήρια  προς την ομάδα καλαθοσφαίρισης Αθλητική Ένωση Λιβαδειάς για την εξαιρετική πορεία της στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής στο δεύτερο όμιλο νότου, που ουσιαστικά ολοκληρώθηκε με την νίκη της ομάδας την προηγούμενη Κυριακή και είχε ως αποτέλεσμα την κατάκτηση του τίτλου και την άνοδό της στη Β’ Εθνική.
Ιδιαίτερα συγχαρητήρια αξίζουν προς όλους τους αθλητές, τον προπονητή τους και τη διοίκηση της ομάδας, οι οποίοι με προσωπικές θυσίες και αγώνα κατάφεραν να πετύχουν να ανέβουν στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου και να μας κάνουν περήφανους για την επιτυχία τους.
Εύχομαι καλή δύναμη στους παίκτες της ομάδας και κάθε επιτυχία στις μελλοντικές αθλητικές τους διεκδικήσεις.         
Διαβάστε Περισσότερα »

Ολες οι αλλαγές στις Πανελλαδικές – Πόσοι θα είναι οι εισακτέοι σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Ολες οι αλλαγές στις Πανελλαδικές – Πόσοι θα είναι οι εισακτέοι σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Με τους υποψήφιους φοιτητές να έχουν ξεκινήσει να μετρούν αντίστροφα για την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων, τα αποτελέσματα των οποίων θα κρίνουν την είσοδο τους στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ και της χώρας οριστικοποιήθηκε και ο αριθμός των εισακτών για το 2013 βάσει του σχεδίου «Αθηνά».
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Εθνος την είσοδο των ΑΕΙ και των ΤΕΙ εφέτος θα περάσουν 76.444 μαθητές.
Οι εισακτέοι σε αριθμούς
  • Από την κατηγορία του 90%, θα δώσουν δηλαδή για πρώτη φορά εφέτος εξετάσεις, θα εισαχθούν 61.747
  • Από την κατηγορία του 10% θα εισαχθούν 9.578 άτομα. Επιπλέον οι 5.119 θα εισαχθούν από την κατηγορία των ΕΠΑΛ.
Στην κατηγορία του 90% θα εισαχθούν σε ΑΕΙ-ΤΕΙ, συμπεριλαμβάνονται και οι εξής θέσεις
  • 610 εισακτέοι από τα Εσπερινά Λύκεια
  • 1.300 θα είναι εισακτέοι στις στρατιωτικές σχολές
  • 416 θέσεις προβλέπονται για τις εκκλησιαστικές σχολές
  • 68 θέσεις αφορούν σε σχολές τουριστικών επαγγελμάτων
  • 9,678 θέσεις για πολύτεκνους και τρίτεκνους

Διαβάστε Περισσότερα »

Αποχωρεί από το ΚΚΕ η Αλέκα Παπαρήγα

 
Αποχωρεί από το ΚΚΕ η Αλέκα Παπαρήγα
Υστερα από 22 χρόνια, η Αλέκα Παπαρήγα αφήνει το τιμόνι του ΚΚΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες είναι πολύ κοντά στην απόφαση να μην είναι πάλι υποψήφια για γραμματέας.
Η κ. Παπαρήγα είχε προϊδεάσει γι’ αυτήν την επιλογή τους τελευταίους μήνες, με ασαφείς απαντήσεις σε σχετικές ερωτήσεις. Σε συνέντευξη στην «Κ», στις 3 Μαρτίου, είχε πει ότι «το συνέδριο θα αποφασίσει για τη σύνθεση των οργάνων», αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά, ενώ τον Ιανουάριο στο Mega είχε αντιπαρέλθει το θέμα με τη φράση «ουδείς αναντικατάστατος και καμία αναντικατάστατη», επισημαίνοντας ότι «στο κόμμα έχει αναπτυχθεί μια νέα γενιά ικανότατων στελεχών».

Οι τελευταίες της ομιλίες είχαν και ένα στοιχείο παρακαταθήκης για τα στελέχη του κόμματος. «Αυτό που έχει πολύ μεγάλη σημασία, είναι να αποκτήσουμε την ικανότητα να δουλεύουμε κάτω στον λαό. Περίοδος χάριτος δεν υπάρχει για το ΚΚΕ», είπε το Σάββατο σε συνεστίαση της Κομματικής Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας το βράδυ του Σαββάτου.

Το θέμα της εκλογής του νέου Γ.Γ. θα διευθετηθεί το βράδυ της Κυριακής από τη νέα Κ.Ε., η οποία θα προκύψει από το συνέδριο. Καθώς είθισται γενικοί γραμματείς να γίνονται μέλη του Π.Γ., ως επικρατέστεροι υποψήφιοι για τη διαδοχή της κ. Παπαρήγα φέρονται οι κ. Δ. Κουτσούμπας και Γ. Μαρίνος, ενώ έχει ακουστεί και το όνομα του κ. Ν. Σοφιανού.

Παρά τις διαφωνίες που υπήρξαν στο εσωτερικό του κόμματος και αποτυπώθηκαν στον προσυνεδριακό διάλογο, οι Θέσεις της Κ.Ε υπερψηφίστηκαν με τη συντριπτική πλειοψηφία του 96,8% από τα κομματικά μέλη (με 1,65% κατά και 1,55% λευκά). Με 97,3% εγκρίθηκε και το νέο καταστατικό του κόμματος. Η θέση της Κ.Ε. ότι καλώς το ΚΚΕ δεν συνέπραξε σε μια αριστερή κυβέρνηση επιβεβαιώθηκε έτσι και από τα μέλη. Αξίζει να σημειωθεί, άλλωστε, πως και όσοι διαφώνησαν στον προσυνεδριακό διάλογο με τις Θέσεις του κόμματος, δεν αμφισβήτησαν την ορθότητα αυτής της επιλογής.

Περί κριτικής

Η ηγεσία του κόμματος, πάντως, έριξε το βάρος της για να αντικρούσει την κριτική και η ίδια η Γ.Γ. δεν άφησε καμιά αμφιβολία ότι δεν θεωρούσε τις διαφωνίες γόνιμες: «Αμα διαφωνείς με το πρόγραμμα, με τη λαϊκή συμμαχία, δεν μπορείς, όσο καλή διάθεση και να έχεις, να εφαρμόσεις το καταστατικό, δεν γίνεται», είπε χαρακτηριστικά στην Κομματική Οργάνωση Αττικής. Η αυτοκριτική για το εκλογικό αποτέλεσμα, που έστειλε το ΚΚΕ στις τελευταίες εκλογές πίσω στα επίπεδα του 1993, είχε γίνει πάντως από την πλευρά της Κ.Ε. ήδη από τον Ιούλιο.

Το συνέδριο του ΚΚΕ θα ανοίξει τις εργασίες του με ομιλία της κ. Παπαρήγα στις 10 το πρωί της Πέμπτης. Ηδη, χαιρετιστήρια μηνύματα αλληλεγγύης έχουν στείλει στην Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ 66 κομμουνιστικά και εργατικά κόμματα από όλες τις ηπείρους.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ