Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Έτσι ήταν το σουτιέν πριν 533 χρόνια

Από την αρχή πρέπει να γραφτεί η ιστορία των εσωρούχων, ισχυρίζονται οι ειδικοί του χώρου,
αφού οι ερευνητές του Πολυτεχνείου της Ζυρίχης απέδειξαν πως οι τέσσερις στηθόδεσμοι που βρέθηκαν στο ανάκτορο Λένγκμπεργκ στο Ανατολικό Τιρόλο στην Αυστρία, έχουν ηλικία 533 ετών.

Η ανακάλυψη αυτή ανατρέπει πλήρως τα μέχρι τώρα ισχύοντα, πως ο στηθόδεσμος χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά πριν από 100 χρόνια, ενώ η Μέρι Φελπς Γιάμπομπ έλαβε στις Ηνωμένες Πολιτείες το σχετικό δίπλωμα ευρεσιτεχνίας μόλις το 1914.

Η ανακάλυψη έγινε στη διάρκεια των εργασιών της γενικής ανακαίνισης του ανακτόρου, όταν, πίσω από θόλους της οροφής, βρέθηκαν σχεδόν 2.700 υφασμάτινα αντικείμενα, πολλά από τα οποία ήταν ολοκληρωμένα ενδύματα, διατηρημένα σε καλή κατάσταση, ανάμεσά τους και οι τέσσερις στηθόδεσμοι, που δεν διαφέρουν πολύ από τους συγχρόνους.







Πηγή
Διαβάστε Περισσότερα »

Ορκωμοσία Νεοσύλλεκτων στη Θήβα


ΚΕΠΒ: ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΝΕΟΣΥΛΛΕΚΤΩΝ ΤΗΣ 2013 Β΄ΕΣΣΟ
Την Παρασκευή 12 Απριλίου 2013, πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Πυροβολικού στη Θήβα η ορκωμοσία των νεοσυλλέκτων οπλιτών της 2013 Β΄ ΕΣΣΟ, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεωργίου, συνοδευόμενου από τον Πρωτοπρεσβύτερο Συνταγματάρχη (ΣΙ) Νικήτα Βελεγράκη. Στην τελετή, το Γενικό Επιτελείο Στρατού εκπροσώπησε ο Διευθυντής Πυροβολικού Υποστράτηγος Γεώργιος Καμπούρης. Επίσης παρέστησαν εκπρόσωποι  της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, Βουλευτές, οι Δημοτικές Αρχές,  Ανώτατοι και Ανώτεροι Αξιωματικοί ε.ε. και ε.α. των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και λοιπών αρχών καθώς και μεγάλος αριθμός συγγενών και φίλων των νεοσυλλέκτων.




Διαβάστε Περισσότερα »

Την Τετάρτη η συζήτηση για το Πανεπιστήμιο στον Δήμο Λιβαδειάς


Με πρώτο θέμα τον απολογισμό των δράσεων και τις εξελίξεις που οδήγησαν στην κατάργηση του Πανεπιστημιακού Τμήματος, όπως ζήτησαν γραπτά από τον πρόεδρο του Δ.Σ., 12 σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, συνεδριάζει στις 17 Απριλίου το Δ.Σ. Λεβαδέων.
Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι:
1. Απολογισμός δράσεων και προγραμματισμός περαιτέρω ενεργειών μετά τις εξελίξεις του σχεδίου «Αθηνά» και την κατάργηση της Πανεπιστημιακής Σχολής της Λιβαδειάς.
2.Έκδοση ψηφίσματος Συμπαράστασης προς τους εργαζομένους του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ).
3. Λήψη απόφασης του Δ.Σ. που αφορά: «Την παραχώρηση κτιρίου στο Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ), για την στέγαση Συμβουλευτικού Σταθμού στη Λιβαδειά».
4.Κλείσιμο λογαριασμού Ν.Ε.Λ.Ε. Ν. Βοιωτίας στην Τράπεζα Ελλάδος και μεταφορά υπολοίπου.
5.Περί διακοπής παροχής νερού άρδευσης σε αγροκτήματα στην Τ.Κ. Προσηλίου.
6. Έγκριση διενέργειας προμήθειας ξυλείας, χρωμάτων για κοινόχρηστους χώρους, διαγράμμιση οδών κλπ, σφαλτομίγματος, υδραυλικών υλικών και εξαρτημάτων, σιδηρών κιγκλιδωμάτων και φρεατίων και οικοδομικών υλικών.
7.Λήψη απόφασης υποβολής αίτησης για ένταξη πράξεων στα πλαίσια του χρηματοδοτικού προγράμματος του Πράσινου Ταμείου «Αστική Αναζωογόνηση 2012 – 2015» του άξονα προτεραιότητας 2 «Αναβάθμιση αστικών Υποδομών» στα μέτρα 2.1 Υποστήριξη της βιώσιμης κινητικότητας και 2.2 Βελτίωση αστικού εξοπλισμού.
8.Λήψη απόφασης υποβολής αίτησης για ένταξη πράξεων στα πλαίσια του χρηματοδοτικού προγράμματος του Πράσινου Ταμείου «Αστική Αναζωογόνηση 2012 – 2015» του άξονα προτεραιότητας 3 «» στο μέτρο 3.3 Διαχείριση αστικών απορριμμάτων και ανακύκλωση.
9.Λήψη απόφασης υποβολής αίτησης για ένταξη πράξης στα πλαίσια του χρηματοδοτικού προγράμματος του Πράσινου Ταμείου «Αστική Αναζωογόνηση 2012 – 2015» του άξονα προτεραιότητας 4 «Ενίσχυση Ελκυστικότητας Πόλεων» στο μέτρο 4.2 Βελτίωση κτιριακού αποθέματος.
10.Απ΄ευθείας αγορά χώρου πρασίνου στη Λιβαδειά.
11.Επικαιροποίηση της Τεχνικής Μελέτης έργου με τίτλο: «Αναβάθμιση Παιδικών Χαρών» Δήμου Λεβαδέων.
12.Έγκριση της υπ΄αριθμ 10/2013 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής που αφορά : «Εξέταση αιτήματος περί έγκρισης κατασκευής σχετικής εισόδου-εξόδου των εγκαταστάσεων ΚΤΕΛ επαρχίας Λιβαδειάς».
13.Έγκριση της υπ΄αριθμ 12/2013 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής που αφορά : «Εξέταση αιτήματος τροποποίησης σχεδίου πόλης Δαύλειας προς εξέταση».

Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτός είναι ο βοσκός που έσφαξε με 35 μαχαιριές την 20χρονη Μαρία στους Φιλιάτες


Το φως της δημοσιότητας είδε μια φωτογραφία του 25χρονου βοσκού που την Τετάρτη έσφαξε στη μέση του δρόμου την άτυχη φοιτήτρια νοσηλευτικής καταφέρνοντάς της 35 μαχαιριές, μόνο και μόνο επειδή δεν ενέδιδε στις ασφυκτικές πιέσεις του να συνάψουν σχέση. O 25χρονος είχε στήσει ενέδρα στο 20χρονο κορίτσι στην καφετέρια που έπινε τον καφέ της. Οταν εκείνη αρνήθηκε να μπει στο μαύρο αγροτικό του 4x4, αυτός με ένα μαχαίρι την έσφαξε. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Θεόδωρο Βουγιουκλάκη «οι θανατηφόρες κακώσεις ήταν στο λαιμό, ενώ στο θώρακα είχε μαχαιριές και από μπροστά αλλά και από πίσω. Ο δράστης έβαλε όλη του τη δύναμη στο μαχαίρι, το οποίο εισχώρησε μέχρι και τη σπονδυλική στήλη ...». Ο εισαγγελέας άσκησε στον δολοφόνο ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Μάλιστα εξαιτίας των επεισοδίων που δημιούργησαν συγγενείς και φίλοι της άτυχης κοπέλας έξω από το αστυνομικό τμήμα Ιωαννίνων, πήγε ο εισαγγελέας εκεί αφού ήταν αδύνατη η μεταφορά του δράστη. Η κηδεία του αδικοχαμένου κοριτσιού έγινε την Πέμπτη στις 6 το απόγευμα στο Γαρδίκι της Θεσπρωτίας ενώ κανείς ακόμη δεν μπορεί να πιστέψει πώς έγινε αυτό το φρικτό έγκλημα. Σύμφωνα με πληροφορίες κανένας δικηγόρος έως τώρα δεν έχει δεχθεί να αναλάβει την υπεράσπιση του δολοφόνου της άτυχης κοπέλας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Αντιφασιστική Αντιρατσιστική Κίνηση Πολιτών Λιβαδειάς συμμετέχει στην ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ενάντια στην καταστροφή της Χαλικιδικής.

Διαβάστε Περισσότερα »

Λιβαδειά:Συνάντηση δημοσιογράφων με τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Στερεάς



 Σήμερα 12/4 στην Αστυνομική διεύθυνση Λιβαδειάς πραγματοποιήθηκε η παράδοση δελτίων διαπίστευσης δημοσιογράφων Βοιωτίας.
Την παράδοση των δελτίων τίμησαν με την παρουσία τους ο Γενικός Στερεάς Ελλάδος Υποστράτηγος Κασκάνης, και ο Αστυνομικός Διευθυντής Βοιωτίας Στέφανος Λουλακούδης. Την παράδοση των δελτίων έκανε ο Σταύρος ΚΟΥΤΟΥΛΟΓΕΝΗΣ, Αστυνόμος Β΄, Προϊστάμενος Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.  Το viotiashop ήταν παρόν και παρέλαβε τα δικά του δελτία για τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους του.
Η παράδοση των δελτίων έγινε σε ένα ευχάριστο κλίμα γνωριμίας και ανταλλαγής απόψεων.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΙ ΒΟΙΩΤΙΑΣ


Αιμοδοσία με σκοπό τη δημιουργία Τράπεζας αίματος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Απριλίου 2013 στο Δημοτικό Σχολείο Μαυρομματίου Βοιωτίας, από τις 10:00 π.μ. έως τις 2 μ.μ..
Σκοπός της Τράπεζα Αίματος είναι η δημιουργία διαρκούς παρακαταθήκης αίματος για την αντιμετώπιση των αναγκών των κατοίκων.
Πληροφορίες: 6974100689
Διαβάστε Περισσότερα »

Μπλόκα και στη Στερεά για τους βαριά οπλισμένους κακοποιούς - δραπέτες

Με τα Καλάσνικοφ στα χέρια και με βαριοπούλα προσπάθησαν αν ληστέψουν τράπεζα το μεσημέρι στον Ωρωπό, αλλά δεν τα κατάφεραν - Βρέθηκε το μπλε Mercedes με το οποίο διέφυγαν - Εξετάζεται το ενδεχόμενο να πρόκειται για τους δραπέτες των φυλακών Τρικάλων.

Η ώρα ήταν 14.10 όταν 4 άτομα με Καλάσνικοφ προσπάθησαν να εισβάλουν στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στη Σκάλα Ωρωπού, στην πλατεία Μητέρας.

Με βαριοπούλα επιχείρησαν να σπάσουν την τζαμαρία ώστε να μπουν στο υποκατάστημα αλλά δεν τα κατάφεραν.
Στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο που οδηγούσε συνεργός τους κι εξαφανίστηκαν.

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους.Το αυτοκίνητο των ληστών βρέθηκε εγκαταλελειμμένο σε παράδρομο της εθνικής στο ρεύμα προς Λαμία. Όπως έγινε γνωστό, είχε κλαπεί πριν από 3 ημέρες από το Άρμα Βοιωτίας. Το όχημα μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια προκειμένου να ερευνηθεί.

Η αστυνομία εκτιμά ότι ενδεχομένως να πρόκειται για κάποιους από τους δραπέτες των φυλακών Τρικάλων που αναζητούνται. Κι αυτό γιατί σύμφωνα με εκτιμήσεις των αστυνομικών οι δραπέτες κινούνται στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, έχουν ξεμείνει από λεφτά και θα αναγκαστούν να κάνουν ληστείες.

Μπλόκα έχουν στηθεί και σε κομβικά σημεία σε νομούς της Στερεάς.
Διαβάστε Περισσότερα »

1ο ενημερωτικό σεμινάριο των εθελοντών Special Olympics της Τοπικής Επιτροπής Νομού Βοιωτίας




Την Τετάρτη 10 Απριλίου 2013, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Βοιωτίας, πραγματοποιήθηκε το 1ο ενημερωτικό σεμινάριο των εθελοντών Special Olympics της Τοπικής Επιτροπής Νομού Βοιωτίας.
Την εκδήλωση παρακολούθησε το σύνολο των εθελοντών, στους οποίους μοιράστηκε και έντυπο υλικό.
Η ενημέρωσή τους έγινε από εκπροσώπους των Special Olympics Hellas, την διευθύντρια  Κα Άρτεμις Βασιλικοπούλου, την υπεύθυνη των εθελοντών Κα Στέλλα Ψαρρού & τον κ. Βασίλη Κασιμάτη, υπεύθυνο αγωνισμάτων.
Με την ευκαιρία, για μία ακόμη φορά, ενημερώνουμε όλους όσοι επιθυμούν να ενταχθούν στους εθελοντές, μπορούν να επικοινωνήσουν με το τηλέφωνο 22610 21100, καθημερινά, από τις 5:00 μέχρι 8:00, εκτός Σαββάτου & Κυριακής.
Η Τοπική Επιτροπή Special Olympics Hellas Νομού Βοιωτίας
Διαβάστε Περισσότερα »

Γιάννης Σταθάς: Ανάγκη άμεσης στελέχωσης και ορθής λειτουργίας του Κέντρου Βάμβακος Στερεάς Ελλάδας στον Ορχομενό


Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με θέμα: Ανάγκη άμεσης στελέχωσης και ορθής λειτουργίας του Κέντρου Βάμβακος Στερεάς Ελλάδας στον Ορχομενό Βοιωτίας κατέθεσε ο βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Γιάννης Σταθάς:
 Το 1995 εγκρίθηκε η σύσταση τεσσάρων Περιφερειακών Κέντρων Βάμβακος σε Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα, Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία. Το 2007 ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής του Κέντρου Στερεάς Ελλάδας στον Ορχομενό Βοιωτίας και το 2009 – 2010 ολοκληρώθηκαν τα υποέργα εγκατάστασης του εργαστηριακού εξοπλισμού, τα οποία χρηματοδοτήθηκαν κατά 75%  από την Ε.Ε. (3ο ΚΠΣ) και κατά 25% από το Ταμείο Δημόσιων Επενδύσεων. Το κόστος κατασκευής του Κέντρου Ορχομενού ανήλθε συνολικά στα 3.780.000 ευρώ (2.780.000 ευρώ από το 3ο ΚΠΣ και 1.000.000 από το ΤΔΕ).
Ο εργαστηριακός εξοπλισμός του κέντρου περιλαμβάνει:
  • Συστήματα υψηλής απόδοσης (7+3 HVI), για μέτρηση ποιοτικών χαρακτηριστικών βάμβακος.
  • Σύστημα υψηλής ανάλυσης ινών βάμβακος – AFIS, για μέτρηση ποιοτικών χαρακτηριστικών ινών βάμβακος.
  • Σύστημα προσδιορισμού περιεχομένου υγρασίας σε σύσπορο , με εκκοκκισμένο βαμβάκι.
  • Σύστημα προσδιορισμού λεπτότητας – ωριμότητας ινών βάμβακος (Cotton Fineness Maturity Tester – Micromat).
  • Συσκευή ανάλυσης ξένων υλών σε βαμβάκι και λοιπές ίνες (Trash analyzer – F 102).
  • Συσκευή εργαστηριακής ανάλυσης των κλωστικών ινών – μηχάνημα εγγραφής και αναπαραγωγής εικόνων (video analyzer).
  • Θάλαμος φωτισμού αναγνώρισης σφαλμάτων και προσμίξεων σε ακατέργαστο βαμβάκι και λοιπές ίνες.
  • Προβολικά μικροσκόπια ανάλυσης με ψηφιακές κάμερες Η/Υ – λογισμικού.
  • Εργαστηριακή μηχανή ανοιχτής κλώσης (open end) (κλώστρια και φυτιλομηχανή).
Όσον αφορά την διαπίστευση του Κέντρου, η οποία είναι υποχρεωτική σύμφωνα με τους όρους της συγχρηματοδότησης, το 2010 – 2011 αυτή πραγματοποιήθηκε από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (ΕΣΥΔ) ως Εργαστήριο Βάμβακος με το ISO 17025 –το μοναδικό διαπιστευμένο εργαστήριο βάμβακος μαζί με το αντίστοιχο της Καρδίτσας- στις μεθόδους αναλύσεων:
  • Των ποιοτικών χαρακτηριστικών ινών βάμβακος με σύστημα HVI (Πρότυπο ASTM-D-5867).
  • Των ποιοτικών χαρακτηριστικών ινών βάμβακος με σύστημα AFIS ((Πρότυπο ASTM-D-5866).
  • Του περιεχομένου υγρασίας σε σύσπορο και εκκοκκισμένο βαμβάκι με δύο μεθόδους (Πρότυπο ASTM-D 2495).
Αρχικοί στόχοι της σύστασης του Κέντρου ήταν:
  • Η αντικατάσταση της κλασικής μεθόδου ταξινόμησης με σύγχρονα συστήματα.
  • Η ταξινόμηση όλων των παραγόμενων δεμάτων βάμβακος και η τυποποίησή τους.
  • Η ταχεία πληροφόρηση  των ενδιαφερομένων για την ποιότητα του ελληνικού βαμβακιού.
  • Η αξιόπιστη τοποθέτηση του προϊόντος στην διεθνή αγορά.
  • Η δημιουργία συστήματος πληροφόρησης και βάσης δεδομένων για την ποιότητα.
  • Η σύνδεση του Κέντρου με τους χρήστες.
  • Η καλύτερη σύνδεση της έρευνας με την παραγωγή και η συνεργασία με Κέντρα Βάμβακος του εξωτερικού.
  • Η διαμόρφωση αντίστοιχων της ποιότητας τιμών.
Ωστόσο, το Κέντρο Βάμβακος Ορχομενού δεν διαθέτει προσωπικό (εξυπηρετείται από το προσωπικό του Κέντρου Βάμβακος Καρδίτσας, το οποίο επιτελεί παράλληλα καθήκοντα), δεν λειτουργεί παρά μόνο όταν απαιτούνται δοκιμές εσωτερικού ελέγχου ποιότητας, συμμετοχής σε Διεργαστηριακά και ελέγχου οργάνων. Ταυτόχρονα δεν λειτουργεί για πελάτες , ενώ συμμετέχει στην Διεργαστηριακή Κυκλική Δοκιμή της Βρέμης (Bremen Cotton Round Test). Απόρροια της έλλειψης προσωπικού καθώς και της έλλειψης στρατηγικής για την παραγωγή και διάθεση του βαμβακιού, είναι η απόκλιση του Κέντρου από τους αρχικούς του στόχους.
Η διευθέτηση των προαναφερθέντων προβλημάτων και η κατά συνέπεια ορθή λειτουργία του Κέντρου Βάμβακος Ορχομενού θα  επιλύσει, μεταξύ άλλων, τα ζητήματα της παντελούς απουσίας ενιαίας ταξινόμησης, ανεξάρτητης αρχής διαιτησίας, αλλά και της έλλειψης πληροφοριών για αλλαγές στην ποιότητα των νέων ποικιλιών, καθώς και της έλλειψης επαγγελματικών σχέσεων και σχέσεων εμπιστοσύνης. Πρωτίστως όμως θα καλυφθεί το κενό απουσίας επίσημου φορέα για την ενημέρωση, τον συντονισμό, την παρακολούθηση και την παροχή πληροφοριών σχετικά με τις νέες εξελίξεις τον τομέα της βαμβακοκαλλιέργειας. Ταυτόχρονα, θα επιλυθούν οι όποιες ελλείψεις αναφορικά αφενός με τα νέα συστήματα καλλιέργειας μείωσης  περιβαλλοντικών επιπτώσεων και αφετέρου με την γεωργία ακριβείας.
Με βάση τα παραπάνω,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
-Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να λειτουργήσει άμεσα το Κέντρο Βάμβακος Ορχομενού ώστε να εξυπηρετηθούν τόσο οι παραγωγοί, όσο και οι πελάτες;
-Σε περίπτωση μη λειτουργίας του Κέντρου Βάμβακος Ορχομενού θα χαθούν τα κονδύλια που δαπανήθηκαν ύψους 3.780.000 ευρώ και θα αναγκαστεί η Ελλάδα να πληρώσει πρόστιμο στην Ε.Ε.;

 Ο ερωτών βουλευτής
Σταθάς Γιάννης
Διαβάστε Περισσότερα »

Eκδήλωση με θέμα τον Σχολικό Εκφοβισμό στη Θήβα




Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της, που αφορούν στην παροχή υπηρεσιών πληροφόρησης, υποστήριξης και κοινωνικής φροντίδας της βρεφικής και παιδικής ηλικίας, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Θηβαίων, πραγματοποιεί την Παρασκευή 19 Απριλίου, ώρα 18.00 στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας, εκδήλωση με θέμα το «σχολικό εκφοβισμό».
Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη συνεργασία της ΜΚΟ «Χαμόγελο του Παιδιού», η οποία έχει αναλάβει το συντονισμό δημιουργίας Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το «σχολικό εκφοβισμό».
Κεντρική ομιλήτρια θα είναι η ψυχολόγος κα Έλλη Στάμου, η οποία θα αναλύσει τα αίτια και τις επιπτώσεις του φαινομένου και θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα σχετικής έρευνας.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση εκπαιδευτικού εργαλείου με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των ενδιαφερομένων (γονέων, κηδεμόνων, εκπαιδευτικών κλπ), για την αντιμετώπιση του φαινομένου.
Η εφαρμογή του προγράμματος δύναται να συνεχιστεί σε σχολεία της Α΄θμιας και Β΄θμιας Εκπαίδευσης που επιθυμούν να το υλοποιήσουν, από ψυχολόγους της ΜΚΟ «ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ».  
                                                                       ΓΙΑ  ΤΗ ΔΗ.Κ.Ε ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ
                                                                                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Με κλεμμένο αυτοκίνητο απο το 'Aρμα Βοιωτίας οι επίδοξοι ληστές του Ωρωπού


Σε παράδρομο της εθνικής οδού στο ρεύμα προς Λαμία βρέθηκε πριν από λίγη ώρα το αυτοκίνητονητο διαφυγής των επίδοξων ληστών τράπεζας στην Σκάλα Ωρωπού. Σύμφωνα με πληροφορίες το συγκεκριμένο είχε κλαπεί πριν από 3 μέρες από το Άρμα της Βοιωτίας. Το αυτοκίνητο μεταφέρεται στα εγκληματολογικά για εξερεύνηση για να διαπιστωθεί αν οι δράστες που φορούσαν κουκούλες full face είναι οι δραπέτες των Τρικάλων.
Η ώρα ήταν 14.10 όταν 4 άτομα με καλάσνικοφ προσπάθησαν να εισβάλουν στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στη Σκάλα Ωρωπού, στην
πλατεία Μητέρας.

Με βαριοπούλα επιχείρησαν να σπάσουν την τζαμαρία ωστε να μπουν στο υποκατάστημα αλλά δεν τα κατάφεραν.
Στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο που οδηγούσε συνεργός τους κι εξαφανίστηκαν.

Στην περιοχή επικρατεί πανικός με την αστυνομία να έχει εξαποολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους.

Η αστυνομία εκτιμά οτι ενδεχομένως να πρόκειται για κάποιους απο τους δραπέτες των φυλακών Τρικάλων που αναζητούνται. Κι αυτό γιατί σύμφωνα με εκτιμήσεις των αστυνομικών οι δραπέτες κινούνται στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, έχουν ξεμείνει απο λεφτά και θα αναγκαστούν να κάνουν ληστείες.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τραγωδία στο Δήλεσι: Μπήκαν στο δωμάτιο και βρήκαν την κόρη τους νεκρή




Συγκλονισμένη η τοπική κοινωνία στο Δήλεσι από τον ξαφνικό χαμό της 22χρονης κοπέλας - Οι γονείς ανησύχησαν επειδή η κόρη τους δεν είχε ξυπνήσει και όταν μπήκαν στο δωμάτιο την βρήκαν νεκρή.

Όλα έγιναν στο σπίτι της οικογένειας που βρίσκεται στο Δήλεσι. Η 22χρονη καληνύχτισε τους γονείς της και πήγε για ύπνο. Το ίδιο έκαναν και οι γονείς της, που το πρωί σηκώθηκαν και ανησύχησαν που το παιδί τους κοιμόταν ακόμα. Η μάνα και ο πατέρας της κοπέλας μπήκαν στο δωμάτιο και τότε εκτυλίχθηκαν τραγικές σκηνές, που ξεσήκωσαν ολόκληρη τη γειτονία.

Οι γονείς προσπαθούσαν να την ξυπνήσουν αλλά μάταια. Η 22χρονη ήταν αναίσθητη χωρίς να δείχνει κάποια σημάδια ζωής. Αμέσως ειδοποίησαν ασθενοφόρο και την μετέφεραν στο κέντρο υγείας Σχηματαρίου. Οι γιατροί όμως δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα μιας και το άτυχο κορίτσι είχε πεθάνει κατά την διάρκεια του ύπνου.

Από την αστυνομία αποκλείστηκε η εγκληματική ενέργεια ενώ παραγγέλθηκε νεκροψία και νεκροτομή, για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου της 22χρονης.

Η τραγική είδηση έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία που κάνει λόγο για ένα όμορφο και ευγενικό κορίτσι, ιδιαίτερα αγαπητό σε όλους.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρωταθλήτρια στις αξονικές η Ελλάδα -λίστα

Πρωταθλήτρια στις αξονικές η Ελλάδα [λίστα]Με τεράστια ποσά επιβαρύνονται οι προϋπολογισμοί των νοσοκομείων και των ασφαλιστικών ταμείων από την αλόγιστη παραπομπή νοσηλευομένων σε αξονικές τομογραφίες χωρίς προφανή λόγο. Το προηγούμενο έτος σε 47 νοσοκομεία πραγματοποιήθηκαν 322.805 τομογραφίες, επιβαρύνοντας όχι μόνο την υγεία των ασθενών λόγω της ακτινοβολίας, αλλά και τον -ήδη «φουσκωμένο»- προϋπολογισμό του ΕΣΥ.
Οι μισοί σχεδόν ασθενείς που εισάγονται σε νοσοκομείο, υποβάλλονται σε αξονική τομογραφία με αποτέλεσμα να εκτίθενται στην βλαβερή για τον οργανισμό ακτινοβολία και μάλιστα χωρίς να υπάρχει σοβαρός λόγος, όπως αναφέρει «Το Έθνος». Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει η εφημερίδα τα νοσηλευτικά ιδρύματα μικρής δυναμικότητας στέλνουν πάνω από το 40% των ασθενών τους για αξονική τομογραφία, την ίδια στιγμή που τα νοσοκομεία αιχμής εμφανίζουν ποσοστά από 20% έως 30%.
Τα στοιχεία, περιλαμβάνονται σε έκθεση που εστάλη στο γραφείο του υπουργού Υγείας κ. Λυκουρέντζου και συνοδεύονται με τις εισηγήσεις τεχνοκρατών οι οποίοι ζητάνε να σταματήσουν τα περιττά έξοδα τονίζοντας πως το ποσοστό των αξονικών τομογραφιών στα νοσοκομεία μικρής και μέσης δυναμικότητας, δεν ξεπερνά το 15% ανά ασθενή.
Πολύ λιγότερες οι αξονικές στην Ευρώπη
  • Ελλάδα: 320 αξονικές τομογραφίες ανά 1.000 κατοίκους
  • Αυστρία: 145 αξονικές τομογραφίες ανά 1.000 κατοίκους
  • Δανία: 105 αξονικές τομογραφίες ανά 1.000 κατοίκους
  • Γερμανία: 117 αξονικές τομογραφίες ανά 1.000 κατοίκους
  • Γαλλία: 145 αξονικές τομογραφίες ανά 1.000 κατοίκους
  • Ολλανδία: 66 αξονικές τομογραφίες ανά 1.000 κατοίκους
  • Ισπανία: 82,9 αξονικές τομογραφίες ανά 1.000 κατοίκους
  • Πόσοι ασθενείς έκαναν αξονική τομογραφία ανά νοσοκομείο:
  • Ασκληπιείο: 43% των ασθενών
  • Βόλου, Λάρισας και Φιλιατών: 43%
  • Νοσοκομείο Τρικάλων: 41%
  • Νοσοκομείο Χαλκιδικής: 40%
  • Νοσοκομείο Αγρινίου: 39%
  • Νοσοκομείο Ρεθύμνου: 38%
Μικρότερα ποσοστά στα μεγάλα νοσοκομεία
  • «Θεαγένειο» Θεσσαλονίκης: 19%
  • Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου: 26%
  • «Αττικόν»: 28%
  • «Ιπποκράτειο» Θεσσαλονίκης: 30%
  • Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας: 31%
  • «Παπανικολάου» Θεσσαλονίκης: 31%
  • Ευαγγελισμός: 34%

Διαβάστε Περισσότερα »

Μας πέρασε η Τουρκία, πλησίασε η Ελβετία


 
Στην δωδέκατη θέση της κατάταξης των χωρών της UEFA υποχώρησε η Ελλάδα. Η Τουρκία μετά την πρόκριση της Φενέρμπαχτσε στα ημιτελικά του Europa League την υποσκέλισε, ενώ πλησιάζει επικίνδυνα (όχι όμως για φέτος) η Βασιλεία που απέκλεισε την Τότεναμ. Η Ελλάδα έχει 34.000 βαθμούς και δεν έχει δυνατότητα να αυξήσει τη συγκομιδή της, καθώς όλοι οι εκπρόσωποι της χώρας στα Κύπελλα Ευρώπης έχουν αποκλειστεί.
Για την προσεχή διετία δεν υπάρχει κίνδυνος για την παρουσία των ελληνικών ομάδων στα Κύπελλα Ευρώπης, καθώς ο μεν πρωταθλητής θα συμμετέχει-όπως και φέτος-απευθείας στους ομίλους, ο δευτεραθλητής στον τρίτο προκριματικό και άλλες τρεις ομάδες στο Europa League. Αν όμως η Ελλάδα υποχωρήσει στο τέλος της επόμενης χρονιάς κάτω από τη δωδέκατη θέση, θα χάσει την απευθείας θέση στους ομίλους του Champions League από τη σεζόν 2015/16.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΧΩΡΑ ΒΑΘΜΟΙ ΟΜΑΔΕΣ
1.ΙΣΠΑΝΙΑ 87.739 (2/7)
2.ΑΓΓΛΙΑ 81.963 (1/7)
3.ΓΕΡΜΑΝΙΑ 78.186 (2/7)
4.ΙΤΑΛΙΑ 64.147 (0/6)
5.ΓΑΛΛΙΑ 59.000 (0/6)
6. ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ 58.668 (1/6)
7.ΟΥΚΡΑΝΙΑ 49.758 (0/6)
8.ΡΩΣΙΑ 46.332 (0/6)
9.ΟΛΛΑΝΔΙΑ 44.729 (0/7)
10.ΒΕΛΓΙΟ 34.400 (0/5)
11.ΤΟΥΡΚΙΑ 34.100 (1/5)
12.ΕΛΛΑΔΑ 34.000 (0/5)
13. ΕΛΒΕΤΙΑ 28.925 (1/4)
14. ΚΥΠΡΟΣ 26.833 (0/4)
15. ΔΑΝΙΑ 25.700 (0/5)
16. ΑΥΣΤΡΙΑ 25.375 (0/4)
17. ΤΣΕΧΙΑ 23.725 (1/4)
18.ΡΟΥΜΑΝΙΑ 23.024 (0/5)
19.ΙΣΡΑΗΛ 22.875 (0/4)
20. ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ 20.875 (0/4)
Πηγή: sport-fm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Πάτρα: Έπαθε ΣΟΚ όταν πήγε να πάρει 25.000 ευρώ που είχε κρύψει!


Ένας συνταξιούχος που ζει στην περιοχή.. Μακρυγιάννη της Πάτρας, θορυβημένος από τα όσα διαδραματίζονται το τελευταίο διάστημα με τις τράπεζες, σήκωσε....

τις καταθέσεις του και αποφάσισε να φυλάξει τα λεφτά του στο υπόγειο του σπιτιού του.

Όπως γράφει το patrastimes, ο συνταξιούχος είχε την έμπνευση να κρύψει τις 25.000 ευρώ, που ήταν οικονομίες μιας ζωής μαζί με εγκυκλοπαίδειες που είχε μέσα σε κουτιά.

Για κακή του τύχη έπεσε σε ποντίκια που είχαν ροπή προς τη... γνώση, με αποτέλεσμα πριν από δυο εικοσιτετράωρα, όταν πήγε να ελέγξει αν τα λεφτά βρίσκονται στη θέση τους, να πάθει σοκ με αυτό που αντίκρισε. Λεφτά και εγκυκλοπαίδειες είχαν γίνει κομμάτια μετά από επίθεση των ποντικών ενώ μεγάλο μέρος των χρημάτων αναπαυόταν στην κοιλιά των τρωκτικών.

Διαβάστε Περισσότερα »

Συγκέντρωση για την Πρωτομαγιά στη Θήβα



ΑΠΕΡΓΙΑ 1η ΜΑΗ
Η Πρωτομαγιά δεν είναι κινητή γιορτή. Δεν είναι Αργία. Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι ΑΠΕΡΓΙΑ για τους εργαζόμενους όλου του κόσμου και δεν μετακινείται κατά το δοκούν.
Η Πρωτομαγιά δεν είναι μια απλή επέτειος μνήμης και ιστορικής αναδρομής, ούτε αφορά την έναρξη της άνοιξης και την ανθοφορία.
Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι ημέρα ΑΓΩΝΑ και ΠΑΛΗΣ για την Εργατική τάξη, για τον κόσμο της εργασίας ανεξάρτητα από τομέα απασχόλησης.
Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και συνταξιούχοι, έχουμε αυξημένο χρέος να στείλουμε ένα μήνυμα σε κάθε γωνιά της Ευρώπης, ένα αγωνιστικό μήνυμα απόρριψης των πολιτικών που μας εξοντώνουν.
Η Τρικομματική κυβέρνηση υπό την υποταγή της Ε. Ένωσης και του Δ.Ν.Τ συνεχίζει την καταστροφική πολιτική έχοντας εξαφανίσει κάθε εργασιακό δικαίωμα μας, μας έχουν εξαθλιώσει και μας οδηγούν στην πτώχευση της κοινωνίας προς όφελος της οικονομικής ολιγαρχίας.
Απαιτούμε από τον Υπουργό Εργασίας να πάρει πίσω την προκλητική του απόφαση για την μεταφορά της Απεργίας της Πρωτομαγιάς. Να σταματήσουν να προκαλούν άλλο τους εργαζόμενους!
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θήβας απευθύνει αγωνιστικό προσκλητήριο στους εργαζόμενους της περιοχής, τους νέους και νέες, τους άνεργους και συνταξιούχους και καλεί τα Σωματεία – μέλη του να κινητοποιήσουν τους συνάδελφους και τις συναδέλφισσες στην ΑΠΕΡΓΙΑ της 1η ΜΑΗ 2013, ημέρα Μ. Τετάρτη και να συμμετέχουν στη συγκέντρωση στην Κεντρική Πλατεία της Θήβας.
Με ΕΝΟΤΗΤΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να διαδηλώσουμε και να βροντοφωνάξουμε ότι ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΑΛΛΟ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ!
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ ΣΤΗΣ 11: ΠΜ
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανησυχητική ηρεμία στον Ήλιο ...προβληματίζει τους επιστήμονες!

 



Η NASA έδωσε στη δημοσιότητα μια εντυπωσιακή εικόνα του Ηλιου την οποία κατέγραψε την Τρίτη το διαστημικό παρατηρητήριο SDO που μελετά το μητρικό μας άστρο. 
Η εικόνα αποκαλύπτει την... ηρεμία που επικρατεί στον Ηλιο σε ορισμένες περιοχές του οποίου μάλιστα ...δεν φαίνεται να υπάρχει οποιαδήποτε δραστηριότητα!

  • Συνεχίζεται η παρατεταμένη απουσία δραστηριότητας του άστρου

Το φαινόμενο διαρκεί μεγάλο χρονικό διάστημα, γεγονός που έχει εκπλήξει τους επιστήμονες οι οποίοι...
προσπαθούν να κατανοήσουν τι ακριβώς συμβαίνει. Η έκπληξη αρχίζει να μετατρέπεται σε ανησυχία αφού αυτή την εποχή ο Ηλιος θα έπρεπε να βρίσκεται σε κατάσταση πλήρους δραστηριότητας.
Oι επιστήμονες εκφράζουν τον προβληματισμό τους για το γεγονός ότι η δραστηριότητα του Ηλιου βρίσκεται σε υφεσιακή κατάσταση καθώς ο Ηλιος εμφανίζει κατά κανόνα έναν περίπου 11ετή κύκλο δραστηριότητας, κατά τον οποίο τα φαινόμενα στην επιφάνειά του εντείνονται και στη συνέχεια υποχωρούν. Το πλέον χαρακτηριστικό σημάδι της περιόδου μεγάλης δραστηριότητας είναι η αύξηση του αριθμού των ηλιακών κηλίδων που εμφανίζονται στην επιφάνεια του μητρικού μας άστρου.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των επιστημόνων, το 2013 ταυτίζεται με το σημείο του περιοδικού αυτού κύκλου όπου η δραστηριότητα του άστρου θα πιάσει...ταβάνι, θα είναι δηλαδή στο μάξιμουμ.
Ομως, μέχρι σήμερα, ο Ηλιος παρουσιάζει εφέτος ελάχιστη δραστηριότητα...

Διαβάστε Περισσότερα »

Του έκλεισε το facebook ο μητροπολίτης


Ο μητροπολίτης Τριφυλίας επέβαλε σε ιερέα να κλείσει τη σελίδα του στο facebook. Ο ιερέας ανέφερε ότι «αναγκάζεται» με άνωθεν εντολή να «κλείσει» το προφίλ του το μεσημέρι της Πέμπτης.

Όπως έγραψε ο ίδιος στο προφίλ του με εντολή του Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ.κ. Χρυσόστομου (όπου υπάγεται), θα κλείσει τη σελίδα του στο Facebook.

Οι πολυπληθείς φίλοι του ιερέα αμέσως μόλις έγινε γνωστό το γεγονός ξεκίνησαν ασταμάτητα να αναρτούν μηνύματα συμπαράστασης στο προφίλ του, απειλώντας με διαμαρτυρίες.

  eleftheriaonline.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ