Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Χαλάει απότομα ο καιρός την Κυριακή - Προβλέπονται βροχές και ισχυρές καταιγίδες

Χαλάει απότομα ο καιρός την Κυριακή - Προβλέπονται βροχές και ισχυρές καταιγίδεςΕνα βροχερό διάλειμμα στις καυτές ανοιξιάτικες μέρες φαίνεται πως θα γίνει την Κυριακή, αφού προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Στερεά και την Πελοπόννησο, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.
Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα, οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή σποραδικές καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 9 έως 21 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, οι οποίες θα είναι τοπικά ισχυρές. ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 8 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
Στα Νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός αλλά από το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 22 βαθμούς Κελσίου
Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 25 βαθμούς Κελσίου
Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που το βράδυ θα πυκνώσουν και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου.
Στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες στα βόρεια, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και ίσως σποραδικές καταιγίδες. ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τώρα: τροχαίο έξω από τον Ελεώνα




Απ'ότι μας πληροφορούν αναγνώστες του viotiashop , πολύ πιθανόν να έχει γίνει τρακάρισμα στον παράδρομο μετά τον Ελεώνα, προς τη Θήβα.  Πρέπει να είναι σοβαρό τρακάρισμα διότι έχει φτάσει στο σημείο η τροχαία και έχει μαζεμένο κόσμο.   Εάν μάθουμε νεότερα θα σας πληροφορήσουμε
Διαβάστε Περισσότερα »

Προϊόντα δεύτερης κατηγορίας φέρνουν στην Ελλάδα οι πολυεθνικές

Προϊόντα δεύτερης κατηγορίας φέρνουν στην Ελλάδα οι πολυεθνικές
Η παρατεταμένη οικονομική κρίση που υπάρχει στην Ελλάδα αποτελεί το βασικό επιχείρημα των πολυεθνικών ομίλων για να προωθούν προϊόντα δεύτερης κατηγορίας στη χώρα μας,.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή της Κυριακής», οι πολυεθνικές θεωρούν πως οι Ελληνες έχουν μειωμένη αγοραστική δύναμη, οπότε κατατάσσουν τη χώρα μας στους προορισμούς όπου θα πρέπει να προωθήσουν φθηνότερα αλλά χαμηλότερης ποιότητας, αγαθά. Αυτό γίνεται προκειμένου οι εταιρείες να συνεχίσουν να είναι ανταγωνιστικές έναντι των άλλων επιχειρήσεων.
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χονδρεμπόριο, προμηθεύονται επώνυμα προϊόντα από άλλες χώρες (Βουλγαρία, Ρουμανία κ.ά.) σε χαμηλότερες τιμές, και στη συνέχεια, τα προωθούν στην ελληνική αγορά, με το πλεονέκτημα πως είναι αρκετά φθηνότερα από τα ανταγωνιστικά αγαθά. Ωστόσο τα προϊόντα αυτά είναι προηγούμενης τεχνολογίας, κατασκευασμένα για χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, με τελική συνέπεια την προώθηση χαμηλότερης ποιότητας αγαθών στην ελληνική αγορά.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εκδήλωση με ομιλίες βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στη Θήβα-Φώτο - Βίντεο

Viotiashop
 Στο συνεδριακό κέντρο της Θήβας μίλησαν χθες (12/4/2013) οι  βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Δημήτρης Στρατούλης, Αλέξης Μητρόπουλος και Γιάννης Σταθάς οι οποίοι παρουσίασαν τα μεταμνημιακά δεδομένα των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.  Μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση όπου ο Θηβαϊκός κόσμος ήταν εκεί και παρακολούθησε.









Διαβάστε Περισσότερα »

Η συγκινητική ομιλία μητέρας που έχασε το γιο της από πυρά σε δημοτικό σχολείο

Η συγκινητική ομιλία μητέρας που έχασε τον 6χρονο γιο της από πυρά σε δημοτικό σ
Τη θέση του έδωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα - για την εκφώνηση της καθιερωμένης εβδομαδιαίας ομιλίας - στη μητέρα ενός εξάχρονου αγοριού που σκοτώθηκε σε επίθεση ενόπλου, σε δημοτικό σχολείο του Κονέκτικατ. Η Φρανσίν Γουίλερ, ο γιος της οποίας, ο Μπεν, σκοτώθηκε μαζί με 19 άλλα παιδιά και έξι ενήλικες στην επίθεση 20χρονου ενόπλου στο δημοτικό σχολείο Σάντι Χουκ τον Δεκέμβριο, εκφώνησε την εβδομαδιαία ομιλία του προέδρου εκ μέρους του: όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τζέι Κάρνεϊ, είναι εξαιρετικά σπάνιο να εκφωνεί άλλος αντί του προέδρου την εβδομαδιαία ομιλία και επί προεδρίας Ομπάμα μόνο ο αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν το έχει κάνει.
«Η αστείρευτη ενέργειά του τον έκανε να συνεχίσει να τρέχει στο γήπεδο του ποδοσφαίρου πολύ μετά τη λήξη του αγώνα. Το πρωί δεν έβλεπε την ώρα και τη στιγμή να πάει στο σχολείο», είπε με τρεμάμενη φωνή η Γουίλερ αναφερόμενη στον γιο της, έχοντας δίπλα της τον εξίσου ταραγμένο σύζυγό της Ντέιβιντ.
«Κάποιες φορές κλείνω τα μάτια μου και το μόνο που θυμάμαι είναι εκείνη η φρικτή ημέρα στο Κέντρο Εθελοντών Πυροσβεστών Σάντι Χουκ για το αγόρι που ποτέ δεν θα επέστρεφε σπίτι – στον ίδιο χώρο που στεγαζόταν το προσκοπικό σώμα όπου πήγαινε ο Μπεν. Αλλά άλλες φορές νιώθω την παρουσία του Μπεν να με γεμίζει με κουράγιο για αυτό που έχω να κάνω – για εκείνον και για όλους τους άλλους που μας τους στέρησαν με τόσο βίαιο τρόπο και τόσο νωρίς», είπε η Γουίλερ.
Πιέσεις για αυστηρότερη νομοθεσία
Οι γονείς των θυμάτων του Νιούταουν βρίσκονται στην Ουάσινγκτον όλη την εβδομάδα πιέζοντας για αυστηρότερη νομοθεσία για την οπλοκατοχή το Κογκρέσο. Την Δευτέρα, κάποιοι από αυτούς ταξίδεψαν μέχρι την πρωτεύουσα μαζί με τον πρόεδρο Ομπάμα με το προεδρικό αεροσκάφος μετά την έκκλησή του για αυξημένο έλεγχο των όπλων στο Κονέκτικατ.
Την Πέμπτη, η Γερουσία υπερψήφισε την έναρξη διαβουλεύσεων αναφορικά με τις προτάσεις του προέδρου Ομπάμα για την επέκταση των ελέγχων σχετικά με το προφίλ των αγοραστών όπλων, την ενίσχυση των περιορισμών αναφορικά με την διακίνηση και εμπορία των όπλων καθώς και την αύξηση των κονδυλίων για την ασφάλεια των σχολείων.
Ωστόσο, οι προτάσεις του Ομπάμα για την απαγόρευση περισσότερων τύπων επιθετικών όπλων, όπως εκείνο που χρησιμοποιήθηκε στο Κονέκτικατ, δεν φαίνεται να έχουν ελπίδες ψήφισης στη Γερουσία.
«Πρέπει να πείσουμε την Γερουσία να σκληρύνει τη στάση της και να ψηφίσει λογικές μεταρρυθμίσεις για την ευθύνη της οπλοκατοχής που θα κάνουν ασφαλέστερες τις γειτονιές μας και θα αποτρέψουν περισσότερες τραγωδίες σαν εκείνη που ποτέ δεν περιμέναμε ότι θα συμβεί σε εμάς. Αλλά αυτή είναι μόνο η αρχή. Δεν έχουν ακόμη ψηφίσει κάποιο νόμο που δεν θα οπλίζει τα χέρια επικίνδυνων ανθρώπων», είπε η Γουίλερ και αναφέρθηκε στις προσπάθειες του ισχυρού λόμπι υπέρ της οπλοκατοχής να εμποδίσει σχετική νομοθεσία, ενώ κάλεσε τους πολίτες να πιέσουν κι εκείνοι τους βουλευτές. «Βοηθήστε ώστε αυτή να γίνει η στιγμή που θα ξεκινήσει η πραγματική αλλαγή», είπε.

Διαβάστε Περισσότερα »

Τελικά Αποτελέσματα στην Α' Βοιωτίας


 
Α' Βοιωτιας
Αποτελεσματα 30ης Τελευταιας Αγωνιστικης


ΑΕ ΟΡΧΟΜΕΝΟΣ - ΕΝΩΣΗ ΑΣΑ                                         0-1
ΑΟ ΠΛΑΤΑΙΕΣ - ΠΑΝΑΛΙΑΡΤΟΣ                                         5-2 
ΚΙΘΑΙΡΩΝΑΣ ΚΑΠΑΡΕΛΛΙΟΥ - ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΛΕΥΚΤΡΩΝ 2-2 
ΙΟΛΑΟΣ ΘΗΒΑΣ - ΑΜΒΡΥΣΣΕΑΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ                       1-5 
ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ - ΠΑΜΒΑΓΙΑΚΟ                            5-3 
ΠΑΟΚ ΚΥΡΙΑΚΙΟΥ - ΠΑΟΚ ΚΟΚΚΙΝΟ                                  3-1 
ΔΑΦΝΗ ΕΡΥΘΡΩΝ - ΑΟ ΘΗΒΑ                                            3-1        
ΑΕ ΣΚΟΥΡΤΑ - ΔΟΞΑ ΜΟΥΡΙΚΙΟΥ                                       0-3 α.α


Τελικη Βαθμολογια στην Α' Βοιωτιας
σε 30 Αγωνες

1. ΕΝΩΣΗ ΑΣΑ                          77
2. ΑΟ ΠΛΑΤΑΙΕΣ                       69
3. ΠΑΟΚ ΚΥΡΙΑΚΙΟΥ                  59
4. ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΛΕΥΚΤΡΩΝ  55
5. ΚΙΘΑΙΡΩΝΑΣ ΚΑΠΑΡΕΛΛΙΟΥ  51
6.ΑΟ ΘΗΒΑ                             50
7. ΑΜΒΡΥΣΣΕΑΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ      49
8. ΔΟΞΑ ΜΟΥΡΙΚΙΟΥ                47
9. ΠΑΟΚ ΚΟΚΚΙΝΟ                   46
10. ΔΑΦΝΗ ΕΡΥΘΡΩΝ               44
11. ΑΕ ΟΡΧΟΜΕΝΟΣ                 40
12. ΠΑΜΒΑΓΙΑΚΟΣ                    36
13. ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ      34
14. ΠΑΝΑΛΙΑΡΤΟΣ                     8
15. ΙΟΛΑΟΣ ΘΗΒΑΣ                   8
16. ΑΕ ΣΚΟΥΡΤΑ                        0

Διαβάστε Περισσότερα »

Όταν η φύση «αντεπιτίθεται» - Ζωϊκές ασθένειες που προκάλεσαν παγκόσμιο πανικό

Η γρίπη των πτηνών έκανε ξανά την εμφάνισή της στην μακρινή Κίνα, προκαλώντας ντελίριο στην Ασία και οδηγώντας στη μαζική σφαγή και θάψιμο εκατομμυρίων πουλερικών. Ωστόσο αυτή η επιδημία δεν είναι η πρώτη φορά που η φύση δείχνει στον άνθρωπο το δικό της σκληρό πρόσωπο.
Η παρέμβαση του ανθρώπου στο περιβάλλον, είναι γνωστό ότι έχει σχεδόν κατά κανόνα καταστροφικές συνέπειες, ωστόσο ορισμένες φορές και η ίδια η φύση «αντεπιτίθεται» δημιουργώντας μαζικό πανικό στην παγκόσμια κοινή γνώμη.
Ας θυμηθούμε λοιπόν τις μεγαλύτερες επιδημίες οι οποίες ξεκίνησαν από ασθένειες ζώων μεταδοτικές προς τον άνθρωπο.
Νόσος των «Τρελών Αγελάδων»
Ποιος θα μπορούσε να ξεχάσει τον πανικό που προκάλεσε η ασθένεια των βοοειδών στις αρχές της χιλιετίας, γεγονός που έριξε τις πωλήσεις κρέατος στα Τάρταρα για αρκετά χρόνια. Η Σπογγώδης Εγκεφαλοπάθεια, που έγινε ευρέως γνωστή ως η «νόσος των τρελών αγελάδων» (λόγω των συμπτωμάτων που παρουσίαζαν τα συμπαθή βοοειδή) δεν οφειλόταν σε βακτήριο ή σε ιο,αλλά σε μία πρωτεΐνη που ανήκει σε μία νέα ομάδα λοιμωδών παραγόντων που λέγονται prions. Τα prions ανακαλύφθηκαν το 1980 από τον Στανλει Προυζινερ, ο οποίος μάλιστα πήρε και Νόμπελ το 1997 για την ανακάλυψη του αυτή.
Γρίπη των χοίρων
Και από τις αγελάδες, περνάμε στα γουρούνια και την Η1Ν1, γνωστή και ως γρίπη των χοίρων. Το πρώτο κρούσμα σε άνθρωπο σημειώθηκε το 2009, όταν ο ιός μεταδόθηκε σε άνθρωπο για πρώτη φορά και άρχισε η πανδημία του 2009. Ουσιαστικά η συγκεκριμένη πανδημία ήταν μια μετάλλαξη της γρίπης με γενετικό υλικό από τέσσερις προϋπάρχουσες μορφές του ιού: δύο από τη γρίπη των χοίρων (ένα από Βόρεια Αμερική και ένα από Ευρασία), ένα από τη γρίπη των πτηνών, και ένα από την ανθρώπινη κοινή γρίπη, γεγονός που την έκανε ιδιαίτερα ισχυρή και θανατηφόρα, δικαιολογώντας τον μαζικό πανικό που ακολούθησε.
Γρίπη των Πτηνών
Αρκετά κοντινή με τη γρίπη των χοίρων είναι και η γρίπη των πτηνών η οποία είναι ξανά σε έξαρση στην Ανατολική Κίνα τις τελευταίες ημέρες. Ο ιός Η5Ν1, η επονομαζόμενη γρίπη των πτηνών είναι μία επικίνδυνη μορφή γρίπης που μεταδίδεται από τα πτηνά στον άνθρωπο. Στα πουλερικά, οι ιοί της γρίπης των πτηνών προκαλούν δύο διαφορετικούς τύπους νόσου: ο πρώτος είναι σχετικά κοινός και αποτελεί ασθένεια ήπιας μορφής, αλλά ο δεύτερος είναι πιο σπάνιος και συχνά θανατηφόρος. Σημειώνεται ότι τα τελευταία χρόνια ο Η5Ν1 έχει προκαλέσει περισσότερα από 200 κρούσματα σοβαρής ασθένειας σε ανθρώπους και πάνω από 100 θανάτους.
Ιός του Δυτικού Νείλου
Τελευταίο και πιο πρόσφατο κρούσμα ο Ιός του Δυτικού Νείλου (WNV) έκανε έναν ολόκληρο κόσμο να τρέμει τα κουνούπια. Ο ιος ανήκει στην οικογένεια WNV1Flaviviridae, είναι μέλος της κατηγορίας του Iαπωνικής Αντιγονικής Εγκεφαλίτιδας (JE) και συναντάται κυρίως σε τροπικές και εύκρατες περιοχές. Μολύνει κυρίως πτηνά, αλλά η μετάδοσή του είναι δυνατή και σε άλογα, σκυλιά, γάτες, σκίουρους και κουνέλια. Μεταδίδεται επίσης και στους ανθρώπους και παρόλο που γενικά δεν είναι θανατηφόρος, τα συμπτώματά του είναι αρκετά επίπονα και ενοχλητικά, ωστόσο εμφανίζονται μόλις στο 20% των ασθενών.

Διαβάστε Περισσότερα »

Αναζητούνται οι ιδιοκτήτες 1,5 εκατ. ανασφάλιστων Ι.Χ.



Από την προσεχή Δευτέρα ενεργοποιείται το κυνήγι της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων για την επιβολή των προστίμων στους κατόχους ανασφάλιστων οχημάτων, ο αριθμός των οποίων εκτιμάται ότι προσεγγίζει το 1,5 εκατομμύριο. 



Η ΓΓΠΣ αναμένεται να στείλει ειδοποιητήρια στους... κατόχους ανασφάλιστων οχημάτων με τα οποία θα τους ζητεί εντός οκτώ ημερών την ασφάλιση του οχήματός τους, με παράλληλη πληρωμή του προστίμου των 250 ευρώ. Αν οι κάτοχοι των οχημάτων δεν προσέλθουν οικειοθελώς, τότε η ΓΓΠΣ αποστέλλει τα στοιχεία του κατόχου του αυτοκινήτου στην αρμόδια αστυνομική αρχή του τόπου διαμονής του ιδιοκτήτη. Στην περίπτωση αυτή, το πρόστιμο κλιμακώνεται στα 500 ευρώ για τα Ι.Χ., 1.000 ευρώ για φορτηγά και 250 για μοτοσικλέτες, ενώ ενεργοποιείται παράλληλα και η ποινική διαδικασία, με επιπλέον πρόστιμο που μπορεί να φτάσει έως 3.000 ευρώ. Το κυνήγι των ανασφάλιστων δεν σταματά εδώ, αφού σε περίπτωση που ένα αυτοκίνητο που δεν είναι ασφαλισμένο εμπλακεί σε ατύχημα, προβλέπεται αφαίρεση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας για δύο χρόνια και σε περίπτωση υποτροπής, για τρία χρόνια.

Ο εντοπισμός των ανασφάλιστων γίνεται πλέον δυνατός από τη διαρκή διασταύρωση της βάσης δεδομένων με τα κυκλοφορούντα οχήματα του υπουργείου Μεταφορών και της βάσης δεδομένων με τα ασφαλισμένα οχήματα της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος. Από τη διασταύρωση προκύπτει ότι τα κυκλοφορούντα οχήματα ανέρχονται σε 8 εκατομμύρια, ενώ τα ασφαλισμένα δεν ξεπερνούν τα 5,6 εκατομμύρια. Η διαφορά είναι συντριπτική υπέρ ενός μεγάλου αριθμού ανασφάλιστων οχημάτων, αλλά όπως εξηγούν στελέχη από την ασφαλιστική αγορά, από τον αριθμό των 8 εκατομμυρίων, πρέπει να εξαιρεθούν τα κρατικά οχήματα, αλλά και να εντοπιστούν εκείνα των οποίων οι κάτοχοι παρέδωσαν τις πινακίδες κυκλοφορίας το 2012.

Η ηλεκτρονική διασταύρωση και φυσικά τα υψηλά πρόστιμα που προβλέπονται έχουν θορυβήσει αρκετούς κατόχους ανασφάλιστων αυτοκινήτων, καθώς σύμφωνα με στοιχεία από τις ασφαλιστικές εταιρείες, τον τελευταίο μήνα παρατηρείται αυξημένη κινητικότητα, που συνδέεται με την ενεργοποίηση της διαδικασίας καταλογισμού προστίμων από το υπουργείο Οικονομικών. Στην κατεύθυνση της συμμόρφωσης βοηθάει το γεγονός ότι τα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων έχουν συμπιεστεί αρκετά και ξεκινούν από 130 ευρώ το εξάμηνο για την υποχρεωτική κάλυψη της αστικής ευθύνης έναντι τρίτου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συλλήψεις για ναρκωτικά στα Σκούρτα Βοιωτίας


Συνελήφθησαν, χθες (12-04-2013) το βράδυ στα Σκούρτα Βοιωτίας, από αστυνομικούς της Α΄ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 23 και 18 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι κατηγορούνται για κατοχή και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί χθες περίπου στις 21:30΄ το βράδυ, στο πλαίσιο διενεργούμενων ελέγχων και περιπολιών για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, εντόπισαν στα Σκούρτα να κινείται ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι δύο δράστες και έκαναν σήμα στον 23χρονο οδηγό του να σταθμεύσει, προκειμένου να διενεργηθεί αστυνομικός έλεγχος.
Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, βρέθηκε στην θήκη της πόρτας του συνοδηγού και κατασχέθηκε μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία που περιείχε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, μεικτού βάρους (46,1) γραμμαρίων.
Το όχημα των δραστών μεταφέρθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, όπου μετά από εξονυχιστική έρευνα βρέθηκε επιπλέον και κατασχέθηκε, επιμελώς κρυμμένη στην πόρτα του συνοδηγού, μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία που περιείχε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, μεικτού βάρους (51) γραμμαρίων.
Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι δράστες, ως μέσο μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών.

Για την υπόθεση ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα το πρωί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μια βόλτα στο όμορφο Νεοχώρι

TO NEOXΩΡΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΧΩΡΙΟ ΧΤΙΣΜΕΝΟ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΠΟΔΕΣ ΤΟΥ ΕΛΙΚΩΝΑ.ΕΧΕΙ 350 ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ Κ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ Δ.ΑΛΙΑΡΤΟΥ.ΠΑΡ ΟΛΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΝΕΟΣΥΣΤΑΤΟ ΧΩΡΙΟ ΔΕΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΓΙΑΤΙ ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΗΓΕΣ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ 1355 ΗΤΑΝ ΦΕΟΥΔΟ ΤΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥ ΙΕΡΕΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ ΛΟΚΑΝΤΑ. Ο ΛΟΚΑΝΤΑ ΕΙΧΕ ΦΤΙΑΞΕΙ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΟΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΕ ΝΑ ΠΡΟΣΗΛΙΤΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΠΑΠΙΣΜΟ.ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821 Ο ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΣΚΟΥΡΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΕ ΤΟ ΝΕΟΧΩΡΙ ΩΣ ΟΡΜΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ..ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΙΔΟΔΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΠΕΡΝΑ Ο ΠΕΡΜΗΣΣΟΣ ΠΟΤΑΜΟΣ ΓΝΩΣΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΑΦΟΥ ΣΤΑ ΝΕΡΑ ΤΟΥ ΚΑΘΡΕΦΤΙΣΤΗΚΕ Κ ΠΝΙΓΗΚΕ Ο ΜΥΘΙΚΟΣ ΝΑΡΚΙΣΣΟΣ.ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΝΕΟΧΩΡΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΩΡΑΙΟΤΕΡΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥ Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΚΟΣΜΗΜΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΕΤΡΟΚΤΙΣΤΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ.ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΞΙ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΟΥ Ν.ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΚΤΙΣΜΕΝΗ ΤΟ 1902 ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΟΣΜΕΙ Κ Η ΠΡΟΤΟΜΗ ΤΟΥ Η Σ Ι Ο Δ Ο Υ.ΤΟ ΝΕΟΧΩΡΙ ΦΗΜΗΖΕΤΑΙ Κ ΓΙΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΟΠΩΣ Η ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗ ΚΤΙΣΜΕΝΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΠΟΔΕΣ ΤΟΥ ΕΛΙΚΩΝΑ ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΚΑΤΑΠΡΑΣΙΝΟ ΤΟΠΙΟ  ΤΟΝ ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟ Κ ΤΗΝ Ι.ΜΟΝΗ ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ.ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΥΤΤΑΡΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ ΟΙ ΕΝΝΕΑ ΜΟΥΣΕΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΖΩΗ.

 













 .ΠΕΡΙΣΣΟΣΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Δημόσια Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς-Πασχαλινό Εργαστήρι Δημιουργικής Ανακύκλωσης για παιδιά


Εργαστήρια δημιουργικής ανακύκλωσης (Upcycling) στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς, τα Σάββατα 20 και 27 Απριλίου 2013 στις 11 το πρωί.

Ελάτε να κατασκευάσουμε Διακοσμητικά για Λαμπάδες και για το σπίτι καθώς και άλλες δημιουργίες με παλιά, χρησιμοποιημένα πλαστικά μπουκάλια και αλουμινένια κουτάκια. 

Γνωρίστε από κοντά την πρακτική του Upcycling ως τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων και δείτε πως μπορείτε να επωφεληθείτε από τη δημιουργική επαναχρησιμοποίηση των σκουπιδιών σας.


Απαραίτητες προϋποθέσεις:

·         Δήλωση συμμετοχής στα τηλέφωνα 2261089970 και 2261081340 της Δημόσιας Κεντρικής  Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς.

·         Να φέρετε μαζί σας ένα πλαστικό μπουκάλι, αλουμινένια κουτάκια αναψυκτικού, ένα ψαλίδι και τη λαμπάδα σας! 

Κόστος συμμετοχής: 2 ευρώ   

Εμψυχώτριες: Βούλα Ρέντζου, Σώτη Βαγενά 

Τι είναι όμως το Upcycling ή αλλιώς Δημιουργική Ανακύκλωση;

Είναι η διαδικασία μετατροπής των απορριμμάτων ή άχρηστων υλικών  σε νέα υλικά ή προϊόντα  καλύτερης ποιότητας  ή   υψηλότερης περιβαλλοντικής αξίας. Με το upcycling αποφεύγουμε την απόρριψη στα σκουπίδια χρήσιμων υλικών ,γιατί τα ξαναχρησιμοποιούμε   μειώνοντας   την κατανάλωση  πρώτων  υλών για  τη δημιουργία νέων προϊόντων. Η μείωση της  κατανάλωσης  νέων πρώτων υλών  οδηγεί  σε μείωση της χρήσης ενέργειας,  της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, της ρύπανσης των υδάτων,  ακόμη και των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου.

Λίγα λόγια για το Yiuco: The upcycling society!

Τo yiuco.com, πρωτοστατεί στην παγκόσμια διαδικτυακή αγορά επιτρέποντας την αγορά, πώληση και ανταλλαγή προϊόντων που προέρχονται μόνο από ανακατασκευασμένα, ανακυκλωμένα ή επαναχρησιμοποιημένα υλικά. Παράλληλα, λειτουργεί ως πλατφόρμα ανταλλαγής, φιλικών προς το περιβάλλον, ιδεών με σκοπό την πλήρη εφαρμογή τους στην πράξη.
 
Περισσότερες πληροφορίες: www.yiuco.com
Διαβάστε Περισσότερα »

Ηλιοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα

Ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και άνοδο της θερμοκρασίας αναμένουμε το Σάββατο, ενώ τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν μετά το μεσημέρι στο Ιόνιο και στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.
Η θερμοκρασία, σύμφωνα με την ιστοσελίδα weather.gr, θα κυμανθεί από 10 έως 26 βαθμούς στα ανατολικά ηπειρωτικά, 9 έως 23 στη βόρεια Ελλάδα, 8 έως 23 στη δυτική Ελλάδα, 9 έως 22 στο βόρειο Αιγαίο και από 8 έως και 21 βαθμούς στο κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.
Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα είναι νότιοι – νοτιοδυτικοί, εντάσεως 2 έως 4 μποφόρ, ενώ από αργά το βράδυ βαθμιαία από το βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν. Στο Αιγαίο θα πνέουν νότιοι – νοτιοδυτικοί άνεμοι 3 έως 4 και τοπικά στα νότια 5 μποφόρ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Νέες φορολογικές παγίδες για τους ελεύθερους επαγγελματίες

«Παγίδες» έξτρα φόρων κρύβει και φέτος η δήλωση φορολογίας εισοδήματος για περίπου 900.000 ελεύθερους επαγγελματίες και εμποροβιοτέχνες.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ημερησία», η αύξηση του τέλους επιτηδεύματος, τα «ακριβά» τεκμήρια δαπανών διαβίωσης αλλά και η υποχρεωτική αναγραφή όλων των εισοδημάτων όπως τόκοι καταθέσεων, ομολόγων, κέρδη από μετοχές, μερίσματα οδηγούν σε μεγάλες φορολογικές επιβαρύνσεις για τους φορολογούμενους της συγκεκριμένης κατηγορίας.
Κοινώς, ελεύθεροι επαγγελματίες και επιτηδευματίες θα κληθούν να πληρώσουν σημαντικά ποσά φόρων για τα εισοδήματα (τεκμαρτά ή δηλωθέντα) που απέκτησαν το 2012 ενώ μαζί με το εκκαθαριστικό σημείωμα που θα λάβουν θα καταβάλλουν και:
1. Την ειδική εισφορά αλληλεγγύης που επιβάλλεται σε όσους έχουν εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ με συντελεστές:
- 1% για εισοδήματα από 12.000 – 20.000 ευρώ.
- 2% για εισοδήματα από 20.000 - 50.000 ευρώ
- 3% για εισοδήματα από 50.000 - 100.000 ευρώ.
- 4% για εισοδήματα άνω των 100.000 ευρώ.
Με την υποχρεωτική δήλωση όλων των εισοδημάτων (τόκοι από καταθέσεις, κέρδη από μετοχές ή μερίσματα, κέρδη από ρευστοποιήσεις μεριδίων αμοιβαίων κεφαλαίων ακόμη και επιδόματα τριτέκνων και πολυτέκνων) οι φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν υψηλότερη εισφορά αλληλεγγύης για τα εισοδήματα του 2012.
2. Το αυξημένο τέλος επιτηδεύματος που ανέρχεται σε:
- 800 ευρώ από 400 ευρώ για νομικά πρόσωπα που ασκούν εμπορική επιχείρηση και έχουν την έδρα τους σε τουριστικούς τόπους και σε πόλεις ή χωριά με πληθυσμό έως 200.000 κατοίκους.
- 650 ευρώ από 500 ευρώ για ατομικές εμπορικές επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες.
- 600 ευρώ από 300 ευρώ για κάθε υποκατάστημα.
Τέλος επιτηδεύματος 500 ευρώ θα εξακολουθούν να καταβάλλουν οι αστικές μη κερδοσκοπικές εταιρείες, καθώς και τα φυσικά πρόσωπα που το εισόδημά τους προέρχεται από ατομική επιχείρηση παροχής υπηρεσιών ή ελευθέριο επάγγελμα και έχουν έγγραφη σύμβαση με μέχρι 3 φυσικά ή/και νομικά πρόσωπα, ή το 75% των ακαθάριστων εσόδων τους προέρχεται από 1 φυσικό ή/και νομικό πρόσωπο.
Σημειώστε ότι από το τέλος εξαιρούνται οι εμπορικές επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες που ασκούν τη δραστηριότητά τους σε χωριά με πληθυσμό έως 500 κατοίκους και σε νησιά κάτω από 3.100 κατοίκους εκτός αν πρόκειται για τουριστικούς τόπους.
Επίσης εξαιρούνται ατομικές εμπορικές επιχειρήσεις και η ατομική άσκηση ελευθέριου επαγγέλματος, εφόσον δεν έχουν παρέλθει 5 έτη από την πρώτη έναρξη εργασιών, καθώς και οι περιπτώσεις ατομικών επιχειρήσεων εφόσον για τον επιτηδευματία υπολείπονται 3 έτη από το έτος της συνταξιοδότησής του. Ως έτος συνταξιοδότησης νοείται το 65ο έτος της ηλικίας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο γρίφος του Βέλιτς

Τον αντικαταστάτη του Βασιλείου ψάχνει ο τεχνικός του Λεβαδειακού

Τον παίκτη που θα αντικαταστήσει τον Στέλιο Βασιλείου ψάχνει ο Γιάσμινκο Βέλιτς για το κυριακάτικο παιχνίδι του Λεβαδειακού με τον ΠΑΟΚ.

Ο Πόι, ο οποίος θα μπορούσε να αγωνιστεί στην κορυφή της επίθεσης, δεν κατάφερε να προπονηθεί ούτε την Παρασκευή και αυτή τη στιγμή κρίνεται αμφίβολος για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Επίσης, ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε ο Ακόστα και δεν παίζει κόντρα στον «Δικέφαλο του Βορρά».

sport-fm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ VIDEO: Πέταξε το μωρό της για να παλέψει με συνεπιβάτισσα σε λεωφορείο


Μικρογραφία

Πως ένα μωρό εκτοξεύτηκε στα χέρια επιβατών λεωφορείου επειδή η μητέρα του ήθελε να...


παλέψει.

Το ξέσπασμα μιας νεαρής μητέρας μέσα σε λεωφορείο ήταν τόσο έντονο που δεν την απέτρεψε ούτε από το να εκτοξεύσει το ίδιο της το μωρό σε συνεπιβάτες της για να μπορέσει να έρθει στα χέρια με μια άλλη γυναίκα.

Το περιστατικό που έλαβε χώρα στο Κονέκτικατ των ΗΠΑ, κατεγράφη σε κάμερα κινητού από επιβάτη που λίγο αργότερα το ανέβασε στο διαδίκτυο και έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις.


Διαβάστε Περισσότερα »

Νέο ψαλίδι στις συντάξεις του ΟΑΕΕ...

Μικρότερο τμήμα σύνταξης θα λαμβάνουν για την ασφάλιση από 1/1/2013 και μετά όσοι συνταξιοδοτούνται...
Τη μείωση που γίνεται λόγω αλλαγής του τρόπου υπολογισμού των συντάξεων σε όλα τα Ταμεία από 1/1/2013 σε εφαρμογή του ν. 3863/10, προβλέπει εγκύκλιος του ΟΑΕΕ. Σύμφωνα με...
την εγκύκλιο οι συνταξιοδοτούμενοι θα λαμβάνουν πλήρως το τμήμα της σύνταξης που αναλογεί για το χρόνο ασφάλισης έως τις 31/12/2012, ενώ για το χρόνο ασφάλισης από 1/1/2013 και μετά, το 2% επί του ποσοστού των ασφαλιστικών κατηγοριών του ΟΑΕΕ, δηλ. το ποσό δεν μπορεί να υπερβαίνει το 2% των συντάξιμων αποδοχών ή των ασφαλιστικών κατηγοριών.

Η μείωση φτάνει έως τα 10 ευρώ, με βάση τα παραδείγματα. Μικρότερα ποσά θα λαμβάνουν, τέλος, και όσοι συνταξιοδοτούνται με τους νέους όρους (από 1/1/2013) και με διαδοχική ασφάλιση σε ηλικία κάτω των 62 ετών. Ο ΟΑΕΕ δεν θα καταβάλει ολόκληρο το ποσοστό συμμετοχής του αν ο ασφαλισμένος δεν έχει συμπληρώσει το 62ο έτος.

Εφημ. Ημερησία

Διαβάστε Περισσότερα »

Κουνιέται καντήλι στο Άγιο Όρος, επί ποδός οι μοναχοί!


 
 
Κουνιέται καντήλι στο Άγιο Όρος, επί ποδός οι μοναχοί!Ανάστατο το Άγιο Όρος και οι Άγιοι Πατέρες. Το καντήλι που βρίσκεται μπροστά από την εικόνα του Αγίου Μανδηλίου του Καθολικού στον Ι.Ν. Αγίας Άννης κουνιέται μόνο του από χθες στις 9.00 το πρωί.

Η παράδοση αναφέρει, αλλά και όπως έχει αποδειχθεί με τα γεγονότα, ότι όταν το καντήλι κινείται στις εορτές προμηνύει ευχάριστα γεγονότα, ενώ αντιθέτως...

όταν κινείται στις καθημερινές ημέρες πιστεύεται ότι αυτό το γεγονός είναι ένα προμήνυμα για δυσμενή γεγονότα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τραγωδία: 8χρονος σκοτώθηκε πέφτοντας από καρότσα αγροτικού εν κινήσει

Tραγικό θάνατο βρήκε ένας 8χρονος αθίγγανος το απόγευμα της Παρασκευής όταν έπεσε από τη καρότσα αγροτικού το οποίο ήταν εν κινήσει.
Σύμφωνα με το Tharrosnews το τραγικό περιστατικό συνέβη στις έξι το απόγευμα στο Κοπανάκι της Μεσσηνίας. Το αγροτιό αυτοκίνητο από το οποίο έπεσε και τρυματίστηκε ο 8χρονος, όπως αναφέρει η ίδια πηγή, οδηγούσε ο πατέρας του.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ