Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Θρήνος στο Καπαρέλλι Θηβών-Δεν άντεξε το χαμό του γιού του!!!


Βαρύ το πένθος αύριο Σάββατο στο Καπαρρέλι Θηβών.  Η κηδεία μαζί με τα τριήμερα του αδικοχαμένου πατέρα , το μνημόσυνο του γιού του.

Βρήκαν νεκρό χθες βράδυ στο εξοχικό του στον Αγ. Βασίλη Βοιωτίας, ηλικιωμένο άνδρα 70 ετών .  Τον μετέφεραν με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο της Θήβας όπου διαπιστώθηκε και ο θάνατός του.  Μάλιστα όπως είπαν ήταν ήδη δύο μέρες νεκρός.  Οι κάτοικοι του χωριού συγκλονισμένοι από το τραγικό συμβάν. Όλοι υποστηρίζουν ότι δεν άντεξε η καρδιά του τον πόνο, αφού πριν λίγο καιρό είχε χάσει τον 38χρονο γιό του.
Αύριο λοιπόν οι κάτοικοι του χωριού έχουν την κηδεία του 70χρονου, τα τριήμερα του (αφού ήταν νεκρός ήδη δύο μέρες) και ... τι τραγική σύμπτωση το μνημόσυνο του γιού του.

Διαβάστε Περισσότερα »

Κάθετη μείωση στον αριθμό εισόδου λαθρομεταναστών στη χώρα.

 

O Ευρωπαϊκός Οργανισμός διαπιστώνει κάθετη μείωση στις ροές παράνομων μεταναστών από τα χερσαία σύνορα Ελλάδας - Τουρκίας και σημαντική αύξηση του αριθμού των απελάσεων.



 Θετικά για την Ελλάδα είναι τα συμπεράσματα της ετήσιας απολογιστικής έκθεσης του Frontex που... δόθηκε στη δημοσιότητα.
Κι αυτό διότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός διαπιστώνει κατακόρυφη μείωση στις ροές παράνομων μεταναστών από τα χερσαία σύνορα Ελλάδας - Τουρκίας και σημαντική αύξηση του αριθμού των απελάσεων. Ωστόσο, η «ετήσια ανάλυση ρίσκου 2013», όπως είναι ο ακριβής τίτλος της έκθεσης, επισημαίνει ότι το πρόβλημα δεν έχει εκλείψει, καθώς στα απέναντι τουρκικά παράλια συγκεντρώνονται αλλοδαποί που περιμένουν την ολοκλήρωση της αστυνομικής επιχείρησης στον Εβρο («Ξένιος Ζευς») για να διασχίσουν τα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Αναλυτικότερα, ο Frontex διαπιστώνει ότι το 2012 συνελήφθησαν στα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε. 73.000 αλλοδαποί, οι μισοί σε σύγκριση με τους συλληφθέντες του 2011. Στην έκθεση, μάλιστα, επισημαίνεται ότι είναι η πρώτη φορά από το 2008 που οι συλλήψεις στα εξωτερικά σύνορα είναι λιγότερες από 100.000.
Στην περιοχή της κεντρικής Μεσογείου ειδικότερα, ο αριθμός των αλλοδαπών που συνελήφθησαν για παράνομη είσοδο εντός της Ε.Ε. σημείωσε μικρή αύξηση και ανήλθε σε 10.300.
Για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, ο Frontex παρατηρεί ότι «η κατάσταση άλλαξε δραματικά τον Αύγουστο του 2012 όταν οι ελληνικές αρχές απέστειλαν στα χερσαία σύνορα Ελλάδας - Τουρκίας δύναμη 1.800 ανδρών».
Επίσης, επισημαίνεται στην έκθεση ότι η «στεγανοποίηση» των χερσαίων συνόρων είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση στις ροές παράνομων μεταναστών διαμέσου των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου αλλά και των χερσαίων συνόρων Τουρκίας - Βουλγαρίας.
Επίσης ο Frontex διαπιστώνει αύξηση (37%) του αριθμού των παράνομων μεταναστών που ταξιδεύουν από την Ελλάδα προς χώρες της κεντρικής Ευρώπης. Σταθερή μείωση, αντίθετα, παρατηρήθηκε το 2012 στον αριθμό των αλλοδαπών που συνελήφθησαν να διαμένουν δίχως άδεια σε χώρες της Ε.Ε.
Σε όλα τα κράτη-μέλη βρέθηκαν συνολικά 350.000 αλλοδαποί κυρίως από το Μαρόκο και το Αφγανιστάν.


Συλλήψεις δουλεμπόρων
Σταθερή μείωση από το 2008 και μέχρι σήμερα καταγράφεται και στις συλλήψεις δουλεμπόρων. Ο αριθμός τους το 2012 «περιορίστηκε» στις 7.700 σε όλη την Ευρώπη.
Αναφορικά με το άσυλο οι αιτήσεις αυξήθηκαν κατά 7%, φαινόμενο που αποδίδεται εν μέρει στη συνεχιζόμενη κρίση στη Συρία.
Συνολικά, 160.000 αλλοδαποί που διέμεναν παράνομα σε κράτη-μέλη επέστρεψαν στις πατρίδες τους είτε μέσω απελάσεων είτε μέσω της διαδικασίας εθελουσίων επιστροφών.
Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, ο Frontex διαπιστώνει βελτίωση των «επιδόσεων» στο πεδίο των επιστροφών το τελευταίο τρίμηνο του 2012. Κατά τον Οργανισμό, στα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε. συνελήφθησαν 8.000 αλλοδαποί που με πλαστά έγγραφα προσπάθησαν να ταξιδέψουν εντός της ζώνης Σένγκεν. Μεγαλύτερη είναι η αύξηση σε Βουλγαρία και Τουρκία

Διαβάστε Περισσότερα »

Κάπνιζε ηλεκτρονικό τσιγάρο και μάθετε τι έπαθε…



Μεγάλη ζημιά έπαθε ο Tom Holloway απο το Niceville της Florida απο ένα ηλεκτρονικό τσιγάρο… Ο 57χρονος εδώ και 2 χρόνια καπνίζει μόνο ηλεκτρονικά τσιγάρα γιατί παρουσίασε κάποιο πρόβλημα στους πνεύμονες του. Ομως αυτό που του έτυχε μάλλον δεν το περίμενε. Την ώρα που κάπνιζε… η μπαταρία του τσιγάρου εξερράγη με αποτέλεσμα να του φύγουν όλα τα δόντια και ενα μέρος απο τη γλώσσα του.


 Η γυναίκα του που ήταν στο σπίτι άκουσε την έκρηξη και έτρεξε να δει τι συμβαίνει. Ειδοποίησε αμέσως τις πρώτες βοήθειες και την πυροσβεστική που όπως είπαν δεν είχαν δει ποτέ ξανά κάτι παρόμοιο..eglimatikotita.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

2ο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΣΤΗΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑ


ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
Ταχυδρομική Διεύθυνση: Μηδείας & Ισμήνης 39, Τ.Κ. 32100, Λιβαδειά
Τηλ.: 6972805779, 6974924736, 6946094946
Site: http://xlolivadias.blogspot.com
e-mail: xoreutikosomiloslivadias@gmail.com

2Ο  ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ   27  & 28  / 04 / 2013
                                                                                                     
O Χορευτικός Λαογραφικός Όμιλος Λιβαδειάς, διοργανώνει το 2ο Σεμινάριο Παραδοσιακών χορών στις   27 και  28 Απριλίου 2013 στη Λιβαδειά.
Στο σεμινάριο θα διδαχτούν χοροί από την Κρήτη, τις Σέρρες  και την Κύπρο και θα παρουσιαστούν μέθοδοι διδασκαλίας του χορού.
 
ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ
Καρφής Βασίλης
Κυλάφας Γιώργος
Η εφαρμογή της μορφολογικής μεθόδου στη διδασκαλία των χορών της Κρήτης
Τσαγανός Βαγγέλης
Χοροί των ντόπιων χωριών του νομού Σερρών. Συγκρίσεις χορευτικών μορφών, ρυθμοκινητική ανάλυση, διδακτική προσέγγιση.
Καρφής Βασίλης
Κυπριανού Μιχάλης
Ιδιαιτερότητες, σχήματα και λαϊκά χορογραφήματα στον παραδοσιακό χορό της Κύπρου - Διδακτική προσέγγιση.

ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
Σάββατο 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013 από 10:00 έως 14:00 & 17:00 έως 20:30
Κυριακή 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013 από 10:00 έως 14:00

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΟΙ ΜΟΥΣΙΚΟΙ
§      Κώτσικας Δημήτρης,
κλαρίνο, τραγούδι
§      Κώτσικας Γιώργος
βιολί
§      Καλαϊτζάκης Κωστής
λαούτο, τραγούδι
§      Κώτσικας Θάνος
κρουστά
§      Γραμματικός Βασίλης
γκάιντα, τσαμπούνα
§      Ζιάκα Μαρία
τραγούδι
§      Αρβανίτης Ανδρέας
§      Κυριάκου Έκτορας
λύρα, βιολί, ασκομαντούρα & τραγούδι Κρήτης
λαούτο & τραγούδι Κρήτης,
§      Δράμαλης Αριστείδης
§      Ματζίρης Ηλίας
§      Δράμαλης Γιάννης
ζουρνάς Σερρών
ζουρνάς Σερρών
νταούλι Σερρών

Το κόστος συμμετοχής στο σεμινάριο είναι 60 ΕΥΡΩ και περιλαμβάνει:
·      Παρακολούθηση των εισηγήσεων.
·      Συμμετοχή στο παραδοσιακό γλέντι του Σαββάτου με γεύμα και απεριόριστη κατανάλωση κρασιού και αναψυκτικών.
·      Κατά την διεξαγωγή του σεμιναρίου θα υπάρχει μπουφές με καφέ και διάφορα γλυκίσματα.
·      Χορήγηση φακέλου και βεβαίωση συμμετοχής.

Για όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν μόνο στο βραδινό γλέντι, το κόστος συμμετοχής είναι 20 ΕΥΡΩ.
Το Σεμινάριο έχει περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων και για την κράτηση θέσεων απαιτείται προκαταβολή που θα κατατεθεί σε λογαριασμό Ταμιευτηρίου (θα σας δοθεί τηλεφωνικά).

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής:
§      Κουτσούμπας Ανδρέας: 6972805779, Email : koutsoubas1960@yahoo.gr
§       Κουτσούμπας  Κων/νος: 6972778025 

                                                       ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τι ισχύει στους ελέγχους για "μαύρη" εργασία


Τι ισχύει στους ελέγχους για μαύρη εργασία




Το νομικό πλαίσιο που ισχύει (έγγραφο του υπουργείου Εργασίας με ημερομηνία 18 Ιουνίου του 2012 (υπ' αριθμ. 9340/362), παρέχει σαφές εργασιακό και ασφαλιστικό πλαίσιο για τους εργάτες γης, το οποίο βασίζεται στην εκάστοτε Εθνική Σύμβαση Εργασίας, ενώ οι εργοδότες είναι υποχρεωμένοι να καταθέτουν μια φορά τον χρόνο, από 15 Σεπτεμβρίου έως 15 Νοεμβρίου, πίνακα των εργαζομένων που απασχολούν, επισημαίνουν στελέχη του υπουργείου Εργασίας.
Σύμφωνα με τα ίδια στελέχη, υπήρχαν έως την ψήφιση του νόμου, «ασάφειες» που δεν επέτρεπαν τη διενέργεια αποτελεσματικών ελέγχων για μαύρη εργασία στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις, κι' αυτό παρ' ότι από το 2010, υπήρχε πρόταση της ΓΣΕΕ για την ανάθεση στο Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας και τους επιθεωρητές του ΙΚΑ, των ελέγχων αυτών.
Όπως ανέφεραν στο ΑΠΕ στελέχη των ελεγκτικών μηχανισμών του υπουργείου Εργασίας, έχουν πραγματοποιηθεί επανειλημμένα έλεγχοι στην περιοχή της Μανωλάδας και σε άλλες περιοχές της χώρας όπου είχαν αναφερθεί παραβιάσεις τις εργατικής νομοθεσίας σε αγροτικές εκμεταλλεύσεις.
Οι έλεγχοι όμως αυτοί δεν είχαν τα αναμενόμενα αποτελέσματα γιατί περιορίζονταν αναγκαστικά σε συσκευαστήρια και διαλογητήρια προϊόντων που ανήκουν στην αρμοδιότητα του ΙΚΑ. Δεν μπορούσαν να επεκταθούν σε θερμοκήπια και αμιγώς αγροτικές εργασίες που ανήκουν στην αρμοδιότητα του ΟΓΑ που δεν διαθέτει ελεγκτικούς μηχανισμούς.
Σύμφωνα με τα ίδια στελέχη, κατά τη διάρκεια πρόσφατων ελέγχων στις περιοχές της Αργολίδας και της Κορινθίας με τη συμμετοχή για πρώτη φορά και της Οικονομικής Αστυνομίας τα προβλήματα αυτά είχαν ξεπερασθεί καθώς οι έλεγχοι μπορούσαν να επεκταθούν σε όλους τους χώρους και στον εντοπισμό της παράνομης μετανάστευσης που συνδέεται σε αρκετές περιπτώσεις με τη «μαύρη εργασία».
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η αδήλωτη εργασία στην Ελλάδα ξεπερνά το 30% ενώ σε περιπτώσεις όπως οι επιχειρήσεις φασόν και οι γεωργικές εκμεταλλεύσεις υπερβαίνει το 60% έως 70%.
Ανώτερα στελέχη των φορέων κοινωνικής ασφάλισης υποστηρίζουν ότι το 50% της αδήλωτης εργασίας αφορά αλλοδαπούς, στην πλειοψηφία τους παράνομους, ενώ από τα στοιχεία της επιθεώρησης εργασίας προκύπτει ότι το 47% των αλλοδαπών εργαζομένων που ελέγχθηκαν κατά το περασμένο έτος σε ολόκληρη τη χώρα, ήταν ανασφάλιστο.
Το ότι η ανασφάλιστη εργασία αλλοδαπών συνδέεται με την παράνομη μετανάστευση προκύπτει και από τα στοιχεία του ΟΑΕΔ σύμφωνα με τα οποία το 92% των εγγεγραμμένων στα μητρώα του ΟΑΕΔ ανέργων είναι Έλληνες, ενώ μόλις το 6% είναι υπήκοοι τρίτων χωρών, καθώς για την εγγραφή απαιτείται απόδειξη προϋπηρεσίας, μέσω της βεβαίωσης καταβολής ασφαλιστικών εισφορών.
Τα στελέχη του υπουργείου Εργασίας εκτιμούν ότι η διενέργεια επαρκών ελέγχων με τη συμμετοχή της οικονομικής Αστυνομίας θα συνδράμει στην τήρηση της εργατικής νομοθεσίας, κάτι που εκτός των άλλων θα δώσει και μια πραγματική ανάσα ρευστότητας στο Ασφαλιστικό Σύστημα οι απώλειες του οποίου από την ανασφάλιστη εργασία ξεπερνούν τα 6,5 δισ. ευρώ.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΚΑΘΙΣΤΟΣ ΥΜΝΟΣ: Οι τελευταίοι Χαιρετισμοί της Παναγίας σήμερα (βίντεο)

Πλησιάζοντας στις Άγιες ημέρες της μεγάλης εβδομάδας, φτάσαμε στην τέλεση της ακολουθίας των τελευταίων Χαιρετισμών της Παναγίας, του επονομαζόμενου και Ακάθιστου Ύμνου


Σήμερα λοιπόν, αναγνώσκεται το σύνολο των χαιρετισμών που γράφτηκαν προς τιμή της Θεοτόκου και του δράματος που έζησε η Υπεραγία Παρθένος και μητέρα του Θεανθρώπου Ιησού.

Ο Ακάθιστος Ύμνος επικράτησε να λέγεται ένας...

ύμνος «Κοντάκιο» της Ορθόδοξης Εκκλησίας, προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου, από την όρθια στάση, που τηρούσαν οι πιστοί κατά τη διάρκεια της ψαλμωδίας του.

Οι πιστοί έψαλλαν τον Ακάθιστο ύμνο όρθιοι, υπό τις συνθήκες που θεωρείται ότι εψάλη για πρώτη φορά, ενώ το εκκλησίασμα παρακολουθούσε όρθιο κατά την ακολουθία της γιορτής του Ευαγγελισμού, με την οποία συνδέθηκε ο ύμνος.

Ψάλλεται ενταγμένος στο λειτουργικό πλαίσιο της ακολουθίας του Μικρού Αποδείπνου, σε όλους τους Ιερούς Ναούς, τις πέντε πρώτες Παρασκευές της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, τις πρώτες τέσσερις τμηματικά, και την πέμπτη ολόκληρος. 

Είναι ένας ύμνος που αποτελείται από προοίμιο και 24 οίκους (στροφές) σε ελληνική αλφαβητική ακροστιχίδα, από το Α ως το Ω (κάθε οίκος ξεκινά με το αντίστοιχο κατά σειρά Ελληνικό γράμμα), και είναι γραμμένος πάνω στους κανόνες της ομοτονίας, ισοσυλλαβίας και εν μέρει της ομοιοκαταληξίας.

Θεωρείται ως ένα αριστούργημα της βυζαντινής υμνογραφίας, η γλώσσα του είναι σοβαρή και ποιητική και είναι εμπλουτισμένος από κοσμητικά επίθετα και πολλά σχήματα λόγου (αντιθέσεις, μεταφορές, κλπ). 

Το θέμα του είναι η εξύμνηση της ενανθρώπισης του Θεού μέσω της Θεοτόκου, πράγμα που γίνεται με πολλές εκφράσεις χαράς και αγαλλίασης, οι οποίες του προσδίδουν θριαμβευτικό τόνο.

Ο Ακάθιστος Ύμνος συνδέθηκε με τη Μεγάλη Τεσσαρακοστή, προφανώς, εξ αιτίας ενός άλλου καθαρώς λειτουργικού λόγου. Μέσα στην περίοδο της Νηστείας εμπίπτει πάντοτε η μεγάλη γιορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. 

Είναι η μόνη μεγάλη γιορτή, που λόγω του πένθιμου χαρακτήρα της Τεσσαρακοστής, στερείται προεορτίων και μεθεορτίων. 

Αυτήν ακριβώς την έλλειψη έρχεται να καλύψει η ψαλμωδία του Ακαθίστου, τμηματικά κατά τα απόδειπνα των Παρασκευών και ολόκληρος κατά το Σάββατο της Ε΄ εβδομάδας. Το βράδυ της Παρασκευής και το Σάββατο είναι μέρες που μαζί με την Κυριακή είναι οι μόνες μέρες των εβδομάδων των Νηστειών, κατά τις οποίες επιτρέπεται ο γιορτασμός χαρμόσυνων γεγονότων, και στις οποίες, μετατίθενται οι γιορτές της εβδομάδας. Σύμφωνα με ορισμένα Τυπικά, ο Ακάθιστος Ύμνος ψαλλόταν πέντε μέρες πριν τη γιορτή του Ευαγγελισμού και κατά άλλα τον όρθρο της μέρας της γιορτής.

Απόσπασμα από τον Ακάθιστο Ύμνο:

Ἄγγελος πρωτοστάτης,
οὐρανόθεν ἐπέμφθη,
εἰπεῖν τῇ Θεοτόκω τὸ Χαῖρε·
καὶ σὺν τῇ ἀσωμάτῳ φωνῇ,
σωματούμενόν σε θεωρῶν, Κύριε,
ἐξίστατο καὶ ἵστατο,
κραυγάζων πρὸς Αὐτὴν τοιαῦτα·
Χαῖρε, δ' ἧς ἡ χαρὰ ἐκλάμψει,
χαῖρε, δι' ἧς ἡ ἀρὰ ἐκλείψει.
Χαῖρε, τοῦ πεσόντος Ἀδάμ ἡ ἀνάκλησις,
χαῖρε, τῶν δακρύων τῆς Εὔας ἡ λύτρωσις.
Χαῖρε, ὕψος δυσανάβατον ἀθρωπίνοις λογισμοῖς,
χαῖρε, βάθος δυσθεώρητον καὶ ἀγγέλων ὀφθαλμοῖς.
Χαῖρε, ὅτι ὑπάρχεις Βασιλέως καθέδρα,
χαῖρε, ὅτι βαστάζεις τὸν βαστάζοντα πάντα.
Χαῖρε, ἀστὴρ ἐμφαίνων τὸν ἥλιον,
χαῖρε, γαστὴρ ἐνθέου σαρκώσεως.
Χαῖρε, δι' ἧς νεουργεῖται ἡ κτίσις,
χαῖρε, δι' ἧς βρεφουργεῖται ὁ Κτίστης.
Χαῖρε, Νύμφη ἀνύμφευτε.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτά είναι τα αδέρφια από την Τσετσενία που σκόρπισαν τον τρόμο στη Βοστώνη

Αυτά είναι τα αδέρφια από την Τσετσενία που σκόρπισαν τον τρόμο στη Βοστώνη

Δύο παιδιά ηλικίας 19 και 20 ετών ήταν οι άνθρωποι που σκόρπισαν τον τρόμο στο Μαραθώνιο της Βοστώνης και βύθισαν στο πένθος την πόλη. Και οι δύο ήταν αθλητές, δήλωναν πιστοί στο Ισλάμ και είχαν στρατιωτική εκπαίδευση. Μάλιστα ο 20χρονος δήλωνε πως δεν ήθελε να έχει κανέναν Αμερικανό φίλο.
Ποιος είναι ο 19χρονος Ντζοκχάρ Τσαρνάεφ
Φωτογραφίες του 19χρονου βομβιστή της Βοστώνης Ντζοκχάρ Τσαρνάεφ (Dzhokhar A. Tsarnaev) -δεξιά στη φωτογραφία-, κυκλοφορούν στο twitter. Η αστυνομία μετά τον εντοπισμό του πρώτου δράστη, ο οποίος έπεσε νεκρός, έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δεύτερου μακελάρη.
Οι φωτογραφίες του κυκλοφορούν στο διαδίκτυο σε μία προσπάθεια να εντοπιστεί και αυτός και να συλληφθεί. Αστυνομία και FBI θέλουν να τον συλλάβουν ώστε να τους οδηγήσει σε πιθανούς συνεργούς του.
Ο νεαρός Ντζοκχάρ Τσαρνάεφ είχε πάρει και υποτροφία 2.500 δολάρια από το γυμνάσιο του Κέμπριτζ, ενώ ήταν μέλος της ομάδας πάλης του σχολείου και είχε βγει αθλητής του μήνα για το Φεβρουάριο του 2011. Ο ίδιος και ο αδερφός του ήθελαν να σπουδάσουν μηχανικοί.
Σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης της Ρωσίας το Vkontakteο ο 19χρονος δράστης διατηρούσε λογαριασμό με το όνομά του Ντζοκχάρ Τσαρνάεφ και αναφέρει πως φοιτούσε σε σχολείο του Κέμπριτζ.
Από το 1999 έως το 2001 ο Ντζοκχάρ Τσαρνάεφ φοίτησε σε σχολείο στη Μαχατσκάλα, την πρωτεύουσα της Δημοκρατίας του Νταγκεστάν.
Μιλάει ρωσικά και αγγλικά και στόχοι του είναι να κάνει καριέρα και να βγάλει χρήματα. Παράλληλα δήλωνε πιστός στο Ισλάμ.
Ποιος ήταν ο 20χρονος Ταμερλάν Τσαρνάεφ
Ο δεύτερος δράστης που έπεσε νεκρός από τις σφαίρες των αστυνομικών είναι ο μεγαλύτερος αδερφός, ο Ταμερλάν Τσαρνάεφ και έχει παρελθόν με τις αρχές. Ο 20χρονος, που άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο έπειτα από την ανταλλαγή πυροβολισμών με την αστυνομία στο Γουότεργουορντ είχε συλληφθεί το 2009 για ενδοοικογενειακή βία, έπειτα από επίθεση στη σύντροφό του.
Μάλιστα, στο λογαριασμό του στο YouTube έχει ειδική κατηγορία με τον τίτλο «Τρομοκράτες», αλλά τα βίντεο που είχαν αναρτηθεί εκεί έχουν διαγραφεί.
Όπως και ο αδερφός του, ο Ταμερλάν Τσαρνάεφ ασχολούνταν με τον αθλητισμό. Συγκεκριμένα ήταν πυγμάχος και όνειρό του ήταν να αλλάξει εθνικότητα προκειμένου να εκπροσωπήσει τις ΗΠΑ στις μεγάλες διοργανώσεις. Βέβαια σε δηλώσεις του είχε πει «Δεν έχω κανένα φίλο. Δεν τους καταλαβαίνω».
Δείτε τις φωτογραφίες των δύο βομβιστών



Διαβάστε Περισσότερα »

«Μεγάλος αδελφός» από Δευτέρα για τη συνταγογράφηση φαρμάκων..

Βήμα προς βήμα θα παρακολουθείται ηλεκτρονικά από την προσεχή Δευτέρα η πορεία από την συνταγογράφηση και τη δημιουργία παραπεμπτικού για διαγνωστική εξέταση ή θεραπεία μέχρι την υποβολή του τιμολογίου στον ΕΟΠΥΥ για να πληρωθεί η ιατρική πράξη. 


Το νέο σύστημα «μεγάλου αδελφού».. παρουσίασε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Μάριος Σαλμάς, τονίζοντας ότι επιχειρείται να καλυφθεί το κενό που υπήρχε μέχρι σήμερα στους ελέγχους. Ενδεικτικά, όπως ο ίδιος παραδέχτηκε, με το παλιό σύστημα δεν ήταν δυνατό να διασταυρωθεί εάν ο ασθενής είχε υποβληθεί σε μαγνητική ή αξονική τομογραφία ή εάν είχε υποβληθεί σε περισσότερες από μία φορές. Όμως, ο ΕΟΠΥΥ ήταν σε κάθε περίπτωση υποχρεωμένος να αποδίδει τα ποσά βάσει των παραπεμπτικών που υπέβαλαν τα διαγνωστικά κέντρα.

Τον έλεγχο των διαγνωστικών εξετάσεων ηλεκτρονικά θα διενεργούν από τη Δευτέρα 22 Απριλίου οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ.

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Υγείας εξετάζει νέο, αυστηρό ποινολόγιο για τους παραβάτες γιατρούς, φαρμακοποιούς και λοιπούς παρόχους υπηρεσιών υγείας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Περπατώ στο δάσος του Μοσχοποδιού & Προσφέρω στο Κοινωνικό Παντοπωλείο

Σάββατο 27 Απριλίου 2013
Ώρα: 6:00μ.μ.
Περπατώ στο δάσος του Μοσχοποδιού και Προσφέρω στο Κοινωνικό Παντοπωλείο...

Οργάνωση:
Δημοτικός Οργανισμός Θήβας
Υποστηρικτές:
Δήμος Θηβαίων
Γ.Σ. Πίνδαρος
Σ.Δ.Υ.Μ. Θήβας
Φ.Ε.Ο.Θ.
ΕΛΜΕ Βοιωτίας
Σύλλογος Δασκάλων Θήβας
Ένωση Γονέων Θήβας

Η συμμετοχή προϋποθέτει την προσφορά προϊόντων στο Κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου μας.
(ΓΑΛΑ ΕΒΑΠΟΡΕ, ΟΣΠΡΙΑ, ΑΛΕΥΡΙ, ΖΑΧΑΡΗ, ΧΥΜΟ ΝΤΟΜΑΤΑΣ και ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ)
Σημείο συνάντησης συγκέντρωσης των προϊόντων και εκκίνησης στην εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής

Πληροφορίες : Δημοτικός Οργανισμός Θήβας ( ΔΟΘ) Τηλ/fax :2262023970
Διαβάστε Περισσότερα »

Με επιτυχία η δενδροφύτευση στο Λεοντάρι Αλιάρτου




Την αγάπη τους προς το περιβάλλον και το πράσινο, έδειξαν δεκάδες Λεονταρίτες όλων των ηλικιών,που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Τοπικού Συμβουλίου Λεονταρίου,να συμμετάσχουν σε οργανωμένη δεντροφύτευση το πρωί της Παρασκευής  19 Απριλίου  πίσω απο το Δημοτικό Σχολείο.

Το Τ.Σ Λεονταρίου-Αλιάρτου ευχαριστεί θερμά για την προσφορά τους:τον Δήμο Αλιάρτου,τον Spyros Zaf,τα μέλη του Πολιτιστικού-Περιβαλλοντικού Συλλόγου Θεσπιών "Δημόφιλος" Γιάννα Στάθη και Χρύσα Κούνου για την ενεργή συμμετοχή τους,καθώς επίσης και τους δασκάλους του Δημοτικού Σχολείου-Νηπιαγωγείου Λεονταρίου όπως και τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων για την ουσιαστική παρουσία τους.
Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Λαική βραδιά κοινωνικής αλληλεγγύης απο το Ε.Κ. Λιβαδειάς


            ΕΡΓΑΤΙΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ  ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
   ΕΠΙΤΡΟΠΗ  ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ   ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ 
              


                                           Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η


  Σας  προσκαλούμε  την Παρασκευή 26 Απριλίου 2013 στο « ΚΑΦΩΔΕΙΟ»
στη Λιβαδειά, σε  μια  λαϊκή βραδιά  αλληλεγγύης προς τους συμπολίτες μας, που περνούν δύσκολες στιγμές.
 Με το ΓΙΩΡΓΟ  ΠΟΥΛΟ  λαούτο , τραγούδι  
Τη ΓΩΓΩ στο  τραγούδι και το ΓΙΩΡΓΟ ΝΥΔΡΙΩΤΗ στο μπουζούκι.
  Τα έσοδα θα διατεθούν για την αγορά τροφίμων στις οικογένειες που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες διαβίωσης.


Τιμή  Εισόδου :   3 €
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόσκληση απο τον αντιπεριφερειάρχη για το παραεμπόριο στη Βοιωτία


Σας καλούμε σε συνάντηση εργασίας, την ΤΕΤΑΡΤΗ 24-4-2013 και ώρα 10:30 π.μ., στο γραφείο μου (Διοικητήριο - 4ος όροφος), για να συζητήσουμε τα παρακάτω θέματα:
1.
2. Έλεγχος αγοράς από μικτά κλιμάκια-υπηρεσιακούς παράγοντες
3. Αποτίμηση αποτελεσμάτων ελέγχων
Η παρουσία όλων σας είναι εξαιρετικά σημαντική.
Παρεμπόριο

O ANTIΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΟΥΛΚΙΩΤΗΣ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ:
Α. Αποδέκτες προς ενέργεια
1. ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
Υπ΄όψιν Προέδρου κ. Π. Αγνιάδη
2. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓ/ΤΙΩΝ –ΒΙΟΤ/ΝΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΘΗΒΩΝ
Υπ΄όψιν κ. Χ. Χαρατσή
3. ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
4. ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
Υπ΄όψιν κ. Κ. Παπασπύρου
5. ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΘΗΒΩΝ
Υπ΄όψιν Ν. Στρατέλου
6. ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΜΠΟΡΩΝ & ΕΠ/ΤΩΝ
ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ
Υπ΄όψιν Κ. Αποστολάτου
7. ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ-ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ
ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ
Υπ΄όψιν κ. Ι. Κιαλιού
8. ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ & ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΑΛΙΑΡΤΟΥ
Υπ΄όψιν κ. Η. Κολοβού
Β. Αποδέκτες προς Κοινοποίηση:
- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤ. ΕΛΛΑΔΟΣ
-Περιφερειάρχη κ.Κλ. Περγαντά
-Εκτ. Γραμματέα κ. Ε. Ψαθά
Γ. Εσωτερική Διανομή
- Δ/νση Ανάπτυξης
- Τμήμα Εμπορίου
Διαβάστε Περισσότερα »

Βόλος:Το Facebook τον έσωσε από τον θάνατο

Απόπειρα αυτοκτονίας 30χρονου πατέρα δύο παιδιών
Aπόπειρα αυτοκτονίας έκανε σήμερα τα ξημερώματα ένας 30χρονος παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών, που διαμένει μόνος σε διαμέρισμα στη Ν. Ιωνία, αλλά τον έσωσε το μήνυμα που έστειλε μέσω Facebook σε συγγενικό του πρόσωπο, με αποτέλεσμα να τον βρει η Αστυνομία σε ημιλιπόθυμη κατάσταση και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 30χρονος ο οποίος διαμένει μόνος του σε διαμέρισμα στη Ν. Ιωνία, είναι πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, κατανάλωσε μεγάλη ποσότητα χαπιών μαζί με χλωρίνη, αφού προηγουμένως είχε γνωστοποιήσει σε συγγενικό του πρόσωπο, την πρόθεσή του να αυτοκτονήσει, με την αποστολή μηνύματος στο facebook.

Αυτή η κίνηση φαίνεται ότι τον έσωσε από βέβαιο θάνατο, καθώς ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και άνδρες του Α.Τ. Ν. Ιωνίας πήγαν στο διαμέρισμά του και τον βρήκαν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση. Αμέσως ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέφερε τον νεαρό στο Νοσοκομείο του Βόλου, όπου υποβλήθηκε σε πλύση στομάχου και ο 30χρονος άνδρας νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.























Πηγή

Διαβάστε Περισσότερα »

Παράδεισος των offshore η Εύβοια


Σε ελληνικές «Παρθένες Νήσους» αναδεικνύεται η Εύβοια, η οποία εξελίσσεται ραγδαία σε παράδεισο των offshore, κυρίως από την Κύπρο, όπως τουλάχιστον επιβεβαιώνουν στοιχεία που κατατέθηκαν χθες στη Βουλή.

Στις 27 εταιρείες που λειτουργούσαν ήδη στην Κύμη, σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Β. Αποστόλου, προστέθηκαν άλλες 46 στα Νέα Στύρα, στο χαρτοφυλάκιο των οποίων περιήλθαν συνολικά 92 τίτλοι δασικών εκτάσεων μεγάλης αξίας και με πρόσβαση στις παραλίες.

Ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης τόνισε ότι ο έλεγχος για 24 εταιρείες της Κύμης βρίσκεται σε εξέλιξη. Παραδέχθηκε ότι ασχολήθηκε προσωπικά με το θέμα, όταν διαπίστωσε ότι «υπήρχαν αδυναμίες ως προς το ανθρώπινο δυναμικό ορισμένων ΔΟΥ να ελέγξουν εξωχώριες εταιρείες». Ιδιαίτερα σημείωσε την παρατήρηση του κ. Αποστόλου, ότι «πίσω από εταιρείες υπάρχουν Κύπριοι επιχειρηματίες, οι οποίοι, προκειμένου να αποφύγουν τους νόμιμους φόρους, κατατεμαχίζουν τις εκτάσεις, ενώ αντίθετα, όταν έρχεται η στιγμή να τις αξιοποιήσουν, πιέζουν εκτιμητές, οι οποίοι τις υπερτιμολογούν, με αποτέλεσμα να λαμβάνουν υπέρογκα δάνεια από τις γνωστές κυπριακές τράπεζες».
Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ


ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ





Οι προτάσεις της Δημοκρατικής Αριστεράς για την κοινωνική πολιτική στη συγκυρία είναι συγκεκριμένες και ρεαλιστικές. Συνυπολογίζουμε τις δημοσιονομικές δυσκολίες. Δεν παραιτούμαστε όμως από την πολιτική προσπάθεια για την υλοποίηση προνοιακών πολιτικών.

Η αλλαγή του μοντέλου ανάπτυξης στην Ελλάδα ώστε να ανασυγκροτηθεί η οικονομία της με σύγχρονους όρους, είναι η μακροπρόθεσμη λύση. Όμως το μέγεθος της ανεργίας είναι τόσο μεγάλο που το πέρασμα στην ανάπτυξη δεν ισοδυναμεί με άμεση ένταξη στην εργασία του ενός εκατομμυρίου τριακοσίων χιλιάδων ανέργων. Γι αυτό χρειάζεται να υπάρξουν έκτακτα και εκτεταμένα μέτρα, κυρίως για τις ομάδες υψηλού κινδύνου, όπως οι άνεργοι που ζουν σε νοικοκυριά στα οποία δεν υπάρχει ενήλικας εργαζόμενος, οι μακροχρόνια άνεργοι με παρωχημένες ειδικότητες, οι άνεργοι άνω των 55 ετών.


Σε περιόδους που δεν δημιουργούνται θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα πρέπει τα συστήματα υποστήριξης να διευρύνονται. Η πρόταση της Δημοκρατικής Αριστεράς περιλαμβάνει: 
ü      Αναμόρφωση των Συστημάτων Επιδότησης Ανεργίας, με στόχο την αύξηση του χρόνου επιδότησης και διεύρυνση των ωφελούμενων.
ü      Υγειονομική περίθαλψη όλων των εγγεγραμμένων ανέργων, χωρίς προϋποθέσεις.
ü      Έκτακτες και εκτεταμένες δράσεις ένταξης των ανέργων σε προγράμματα «άμεσης δημιουργίας θέσεων απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα», εργασιακής τοποθέτησης και στοχευμένης κατάρτισης.



Θέσαμε το ζήτημα στο υψηλότερο πολιτικό επίπεδο και ζητήσαμε να ενταχθεί στην πρόσφατη διαπραγμάτευση με τους εταίρους. Φαίνεται ότι γίνεται κατανοητή η ανάγκη να υπάρξουν μέτρα ανακούφισης των ανέργων. Αποτελεί εξάλλου αντικείμενο της επίσκεψης μας στις Βρυξέλλες και στη συνάντηση που θα έχουμε με τον αρμόδιο Κοινοτικό Επίτροπο της Ε.Ε. Τα μέτρα πρέπει να είναι άμεσα. Καμιά
οικογένεια χωρίς ενήλικα απασχολούμενο ή ενταγμένο σε πρόγραμμα στήριξης.


Ειδική η αναφορά μας στους νέους.
 Έχουμε πλήρη γνώση των δυσκολιών και ταυτόχρονα γνωρίζουμε τις δυνατότητες τους. Η προώθηση της νεανικής απασχόλησης και επιχειρηματικότητας πρέπει να υποστηριχθεί με διάφορους τρόπους. Μεταξύ αυτών και με τη δημιουργία χρήσιμων υποδομών σε όλους τους Δήμους, που θα υποστηρίξουν τους νέους που θέλουν να επιχειρήσουν. Με συμβουλευτική στήριξη και με παροχή χώρων και εξοπλισμού κοινής χρήσης ως επαγγελματικής στέγης. Νέες ιδέες και νοοτροπίες θα οδηγήσουν τη χώρα στην αλλαγή του αναπτυξιακού μοντέλου. Και η νέα γενιά μπορεί και πρέπει να πρωτοπορεί σε αυτή την κατεύθυνση.



Η ανεργία και η μη καταβολή δεδουλευμένων οδηγεί οικογένειες σε ακραία φτώχεια. Τέτοια που να μην μπορούν να θρέψουν ικανοποιητικά τα παιδιά τους. Το
20% των παιδιών ζουν σε τέτοιο οικογενειακό περιβάλλον. Η υποστήριξη σε αυτά τα παιδιά είναι θέμα άμεσης προτεραιότητας. Πρέπει όλοι μαζί – κυβέρνηση, κόμματα, θεσμοί και συλλογικότητες - να κάνουμε υπόθεση μας την αντιμετώπιση της έλλειψης τροφής για τα παιδιά. Η καθιέρωση του θεσμού των σχολικών γευμάτων πρέπει να προχωρήσει άμεσα ξεκινώντας από σχολεία υποβαθμισμένων περιοχών.

Η κοινωνική προστασία όμως δεν μπορεί να είναι επαρκής χωρίς την καθιέρωση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος. Αυτό πρέπει να λειτουργεί ως το τελευταίο δίχτυ για όσους απειλούνται από ακραία φτώχεια. Για μας αυτό είναι ένα μέτρο γενικής εφαρμογής. Εκτός από το χρηματικό εισόδημα πρέπει να πλαισιωθεί από τη δυνατότητα πρόσβασης στην υγεία και την εκπαίδευση.

Πρέπει να φθάσουμε στο επίπεδο να μπορούμε να δίνουμε το 1% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος για την υλοποίηση αυτού του μέτρου, έτσι ώστε να εξαλειφθεί η ακραία φτώχεια. Η πιλοτική εφαρμογή μπορεί να γίνει μέσα στο 2013 και η γενική εφαρμογή να υλοποιηθεί από τον Ιανουάριο του 2014.

Κανείς πολίτης δεν πρέπει να αφήνεται μόνος του.

Η χρηματοδότηση αυτού του πλαισίου μέτρων για την αντιμετώπιση της οξείας κοινωνικής κρίσης και της προστασίας των ομάδων υψηλού κινδύνου, μπορεί και πρέπει να γίνει:
ü      Με αναπροσανατολισμό των πόρων του ΕΣΠΑ που υλοποιείται και έχει 8,7 δις ευρώ αναξιοποίητα.
ü      Με ταχύτατη χρηματοδότηση δράσεων για τους νέους μέσα από την ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για την απασχόληση των νέων.
ü      Με τη διεκδίκηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση υψηλότερων προκαταβολών στις αρχές του 2014 από τον Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2014-2020, που εμπεριέχει ως έναν από τους κύριους άξονες την καταπολέμηση της φτώχειας.
ü      Με τη δημιουργία ενός ταμείου κοινωνικής αλληλεγγύης που θα συγκεντρώνει πόρους που θα διατίθενται αποκλειστικά σε δράσεις κοινωνικής στήριξης. Το ταμείο αυτό θα συγκεντρώνει την εισφορά κοινωνικής αλληλεγγύης, την επιπλέον χρηματοδοτική συμβολή επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων, την προσφορά εθελοντικής εργασίας και την προσφορά διαφόρων ειδών. 

Dimokratiki aristera Livadias
Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΥΡΙΖΑ: Πληρώνουν οι Ελληνες 4.000 ευρώ για τη βίλα του Τόμσεν στη Φιλοθέη; -Απαντήστε κύριε υπουργέ

Οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Στάθης Παναγούλης, Νάσος Αθανασίου και
Δημήτρης Στρατούλης κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή και ζητούν να μάθουν αν επιβαρύνεται το Ελληνικό Δημόσιο με το υπέρογκο ποσό των 4.000 ευρώ, που δαπανάται για την ενοικίαση πολυτελούς βίλας στη Φιλοθέη, όπου στεγάζεται ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν.

Παράλληλα με ερώτηση στους υπουργούς Οικονομικών και Εξωτερικών ζητούν πλήρη ενημέρωση για το νομικό καθεστώς της παρουσίας των μελών της Τρόικα στην Ελλάδα, τον συνολικό αριθμό των απασχολούμενων συμβούλων και υπαλλήλων της, τις εγκεκριμένες δαπάνες για τα λειτουργικά της έξοδα, καθώς και το περιβάλλον φορολογικών απαλλαγών και διευκολύνσεων που απολαμβάνει στο σύνολό της.

Επιπλέον, θίγονται ευθέως στους υπουργούς ο ρόλος και η «συνταγματικότητα» του χαρακτήρα των ενεργειών του Υφυπουργού Εργασίας της Γερμανικής Κυβέρνησης Χανς Γιοακίμ Φούχτελ σε σχέση με την τοπική αυτοδιοίκηση στη Χώρα μας, ενώ ερωτώνται αν εκκρεμούν δικαστικές κρίσεις εις βάρος του εκπροσώπου του ΔΝΤ στην Αθήνα Μποπ Τραά με αφορμή τη δράση και τη συμμετοχή ως ειδικού απεσταλμένου αντίστοιχου προγράμματος του Ταμείου στο Εκουαδόρ. Ακόμη, ζητείται η ενημέρωση της Βουλής για το αν επιβαρύνεται το Ελληνικό Δημόσιο με το υπέρογκο ποσό των 4.000 ευρώ, που δαπανάται για την ενοικίαση πολυτελούς βίλας στη Φιλοθέη, όπου στεγάζεται ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ.





















Πηγή

Διαβάστε Περισσότερα »

Η Αντιφασιστική Κίνηση Λιβαδειάς καταδικάζει τη δολοφονική επίθεση στη Μανωλάδα

Η Αντιφασιστική – Αντιρατσιστική Κίνηση Πολιτών Λιβαδειάς καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη δολοφονική επίθεση μπράβων της εργοδοσίας των ματωμένων χωραφιών της φράουλας στη Νέα Μανωλάδα. Μπράβοι γνωστού μεγαλοπαραγωγού - μεγαλοεργοδότη και μεγαλοεμπόρου φράουλας πυροβόλησαν εν ψυχρώ εναντίον 200 εργατών γης, Μπαγκλαντεζιανής καταγωγής, και τραυμάτισαν 26 απο αυτούς οι οποίοι διεκδικούσαν τα δεδουλευμένα μηνών, μεροκάματα που πραγματοποιούνται κάτω από άθλιες συνθήκες εργασίας.
Το γεγονός δεν μας εξέπληξε διότι και στο παρελθόν έχουμε γίνει μάρτυρες ρατσιστικών και φασιστικών επιθέσεων από τον ίδιο εργοδότη στην περιοχή οι οποίες έχουν μείνει ατιμώρητες. Η αντιλαϊκή πολιτική των μνημονίων  της κυβέρνησης, της Ε.Ε. και του ΔΝΤ είναι αυτή που ενισχύει την εργοδοτική αυθαιρεσία και ασυδοσία και επιτρέπει τέτοια φαινόμενα εργοδοτικής τρομοκρατίας, ρατσισμού και ξενοφοβίας. Τα σύγχρονα σκλαβοπάζαρα δούλων, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και ο εργασιακός μεσαίωνας, ανεξαρτήτως εθνικής καταγωγής, είναι η ανάπτυξη που ευαγγελίζεται ο Σαμαράς. 
Καλούμε όλους τους πολίτες της Λιβαδειάς να καταδικάσουν το γεγονός και να απαιτήσουμε απο κοινού την άμεση σύλληψη και την παραδειγματική τιμωρία όλων των ενόχων. Να αναλάβουμε πρωτοβουλίες για ίσα δικαιώματα ελλήνων και ξένων εργατών, για μια ζωή με αξιοπρέπεια για όλους μας. 
Η σιωπή είναι συνενοχή.
Λιβαδειά 18/4/2013
αντιφασιστική αντιρατσιστική κίνηση πολιτών λιβαδειάς
Διαβάστε Περισσότερα »

Δ.Θηβαίων:Αναγκαστική απαλλοτρίωση ακινήτων για την κατασκευή της Ανατολικής Παράκαμψης Θηβών


Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας πρόκειται να προβεί σε αναγκαστική απαλλοτρίωση ακινήτων σύμφωνα με τις διατάξεις του αρθ. 280 του Ν. 3852/2010 και του Ν. 2882/2001 (ΦΕΚ 17/2001 τ.Α.) «Κώδικας Αναγκαστικών Απαλλοτριώσεων» για την κατασκευή της Ανατολική Παράκαμψης Θηβών.
Καλούνται οι εικαζόμενοι ιδιοκτήτες ή όσοι δεν συμπεριλαμβάνονται στα σχέδια κτηματογράφησης (που βρίσκονται στην τεχνική υπηρεσία του Δήμου Θηβαίων) να προσέλθουν στο Παλαιό Δημαρχείο στις 29 και 30 Απριλίου από ώρα 10:00 έως τις 13:00, όπου μηχανικοί του Δήμου και του αναδόχου, ο οποίος συνέταξε το κτηματολόγιο, θα παρέχουν διευκρινήσεις.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών, τη Δευτέρα (29 Απριλίου) θα εξυπηρετηθούν ο ιδιοκτήτες των οποίων τα επίθετα ξεκινούν από το «Α» μέχρι το «Κ»  ενώ την Τρίτη  (30 Απριλίου) θα εξυπηρετηθούν οι ιδιοκτήτες των οποίων τα επίθετα ξεκινούν από το «Λ» μέχρι και το «Ω».

Για την κατασκευή της ανατολικής παράκαμψης Θηβών απαιτείται απαλλοτρίωση εδαφικής λωρίδας η οποία αρχίζει από την E.O. Θηβών-Χαλκίδας στο ύψος του κόμβου Κοντίτου (Κουτσούρας), διέρχεται από την περιοχή πηγών Αγ. Ιωάννη, μεταξύ Αγ. Φωτεινής και Δασαρχείου ανατολικά του ρέματος Καλές Κυράδες (ρέμα Αγ. Θεοδώρων) ανατολικά του Κοντίτου και καταλήγει στην Π.Ε. Ο. Θηβών-Ελευσίνας (περίπου απέναντι από το πρατήριο καυσίμων Κουτρούμπα)
Διαβάστε Περισσότερα »

Άστατος καιρός με συννεφιά και πιθανότητα βροχών στα νότια

Με άστατο καιρό έρχεται το Σαββατοκύριακο, αφού σήμερα Παρασκευή προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις σε όλη τη χώρα, ενώ θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή σποραδικές καταιγίδες στα κεντρικά και νότια.
Στην Αττική προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με πιθανότητα τοπικών βροχών στα δυτικά και βόρεια, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών ή σποραδικών καταιγίδων κυρίως τις απογευματινές ώρες, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών ή σποραδικών καταιγίδων κυρίως τις απογευματινές ώρες, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 2 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
Στα Νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές ή σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις νοτιότερες περιοχές, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στη Κρήτη, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
Στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις οι οποίες στις νοτιότερες περιοχές θα είναι αυξημένες και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή σποραδικές καταιγίδες στα Δωδεκάνησα, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Δ.Θηβαίων:Δηλώστε συμμετοχή στην 47η Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας

Καλούνται παραγωγοί, μεταποιητές και τυποποιητές να δηλώσουν τη συμμετοχή τους για το περίπτερο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην 47 η Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας.

Με στόχο την προβολή των τοπικών αγροτικών προϊόντων η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, θα συμμετάσχει στην 47η Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας. Για το σκοπό αυτό θα παραχωρηθεί δωρεάν εκθεσιακός χώρος ειδικά διαμορφωμένος με περίπτερα, σε συμμετέχοντες παραγωγούς, μεταποιητές, τυποποιητές κλπ, 
Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι το συντομότερο δυνατό και έως 22-4-2013 να επικοινωνήσουν με το Γραφείο Τύπου του Δήμου (τηλ. 2262350607), ώστε εγκαίρως να δηλώσουν συμμετοχή.
 
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ