Κυριακή 28 Απριλίου 2013

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΚΛΕΦΤΕΣ… «ΠΕΙΡΑΤΕΣ» ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ! ΕΙΔΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΑΠΟΦΥΓΗ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ



Σύμφωνα με καταγγελία  ύποπτα τηλέφωνα αποτελούν μεγάλο κίνδυνο για τα περιουσιακά μας στοιχεία....

Αν κάποιος σας καλέσει από οποιοδήποτε αριθμό ξεκινώντας από 375, ή 371, κάνοντας ένα ''κουδούνισμα" και μετά το κλείσουν, αφήνοντας έτσι μια αναπάντητη κλήση ή μήνυμα ΠΡΟΣΟΧΗ‼!

Αν καλέσετε μετά ένα από αυτούς τους αριθμούς που σας άφησαν αναπάντητη κλήση θα χρεωθείτε 11.79 ή 23.57 και μπορούν να αντιγράψουν τη λίστα επαφών σας σε 3 δευτερόλεπτα.

Αν έχετε στο τηλέφωνό σας τραπεζικά ή τα στοιχεία της πιστωτικής κάρτας, μπορούν να τα αντιγράψουν πάρα πολύ εύκολα.

375 είναι ο κωδικός από τη Λευκορωσία και το Αφγανιστάν .

371 είναι ο κωδικός για τη Λετονία ...

Μην απαντήσετε ή μην καλέσετε πίσω.

ΕΙΔΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΑΠΟΦΥΓΗ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Με αφορμή περιστατικά εξαπάτησης πολιτών, σε διάφορες περιοχές της χώρας, από επιτήδειους που προσεγγίζουν κυρίως άτομα τρίτης ηλικίας και με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα τους αποσπούν χρηματικά ποσά, η Ελληνική Αστυνομία συνιστά:

Να μην πείθεστε εύκολα από άτομα, τα οποία σας "πλησιάζουν" ως γνωστοί συγγενικών - φιλικών προσώπων.

Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε άγνωστα άτομα που επιχειρούν με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα να εισέλθουν στην οικία σας.

Εφόσον άγνωστο άτομο εισέλθει στην οικία σας με οποιαδήποτε πρόφαση (π.χ. διεξαγωγή έρευνας, πώληση κάποιου προϊόντος, ανάγκη να πραγματοποιήσουν μια κλήση κ.λπ.), να μην επιτρέπετε να μεταβαίνει σε άλλους χώρους του σπιτιού σας, πέραν αυτών που χρειάζεται και ποτέ να μην χάνετε την οπτική επαφή μαζί του.

Στην περίπτωση αυτή, να προσέχετε τα προσωπικά σας αντικείμενα, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αφαίρεσής τους με τη μέθοδο της απασχόλησης.

Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν να σας πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού, με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης συγγενικού - φιλικού προσώπου (π.χ. νοσηλεία σε νοσοκομείο). Το ίδιο μπορεί να προσπαθήσουν και τηλεφωνικά. Για τους ίδιους λόγους να μην ενδίδετε σε προτροπές για συνάντηση (ραντεβού κ.λπ.).

Σε περιπτώσεις που άγνωστοι επικαλούνται έκτακτη ανάγκη γνωστού -συγγενικού σας προσώπου, να επιδιώκετε πάντα οι ίδιοι να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το γνωστό-συγγενικό σας πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται. Η επικοινωνία να γίνεται με δικό σας τηλέφωνο και κατόπιν δικής σας πρωτοβουλίας και να μην δέχεστε να μιλάτε με άτομο, το οποίο κάλεσαν οι άγνωστοι.

Σε κάθε περίπτωση, να δηλώνετε ότι δεν πρόκειται να παραδώσετε χρήματα, εάν δεν εμφανιστούν οι γνωστοί-συγγενείς σας.

Να μην δέχεστε σε καμία περίπτωση άγνωστα άτομα να σας οδηγήσουν σε Πιστωτικό Κατάστημα ή ΑΤΜ για ανάληψη χρηματικού ποσού.

Να μην πείθεσθε εύκολα σε ευκαιριακές αγορές προϊόντων που σας προτείνουν άγνωστα άτομα, ιδιαίτερα δε δίχως να δείτε πρώτα τα προϊόντα αυτά.

Να μην πείθεστε από άγνωστους, οι οποίοι εμφανίζονται ως υπάλληλοι Δημόσιας Υπηρεσίας ή άλλου φορέα για την επιδιόρθωση κάποιου τεχνικού προβλήματος, εάν δεν τους έχετε εσείς προηγουμένως καλέσει.

Να μην πείθεστε όταν άγνωστοι σας ζητούν να καταβάλλετε χρήματα για οφειλές γνωστών ή συγγενικών προσώπων σε δημόσιες υπηρεσίες ή σε καταστήματα-εταιρείες για αγορά αγαθών-προσφορά υπηρεσιών.

Επισημαίνεται ότι από νοσοκομεία ή από δημόσιες υπηρεσίες δεν χρησιμοποιείται η πρακτική υπάλληλοί τους να μεταβαίνουν σε οικίες ή σε δημόσιους χώρους και να ζητούν από πολίτες την καταβολή χρημάτων για υπηρεσίες που παρέχουν.

Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.).

Προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα χαρακτηριστικά των δραστών, καθώς και τα οχήματα με τα οποία κινούνται (αριθμό κυκλοφορίας, μάρκα οχήματος, χρώμα κ.λπ.), για να βοηθήσετε το έργο των διωκτικών αρχών.

Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.

Οι δράστες χρησιμοποιούν συνήθως την εξής μεθοδολογία :

ΑΠΑΤΗ ΜΕ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ (ΚΥΡΙΩΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ)

Οι δράστες επιλέγουν κυρίως ηλικιωμένους ανθρώπους, για τους οποίους πληροφορούνται με οποιανδήποτε τρόπο τα στοιχεία ταυτότητας τόσο των ιδίων, όσο και προσφιλών συγγενικών τους προσώπων, συνήθως των παιδιών ή των εγγονιών τους.

Τους προσεγγίζουν «δήθεν» ως απεσταλμένοι των συγγενών τους και με το πρόσχημα άμεσης και επείγουσας ανάγκης χρημάτων, επιδιώκουν να τους αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά. Η προσέγγιση συνήθως γίνεται κατά την έξοδο ή λίγο πριν την είσοδο στην κατοικία τους, έξω από Τράπεζες ή εμπορικά καταστήματα κ.λπ.

Οι τεχνικές, που χρησιμοποιούν οι δράστες για να πείσουν τους ηλικιωμένους να τους δώσουν τα χρήματα για λογαριασμό των οικείων τους, είναι ο αιφνιδιασμός και η παρουσίαση μιας αληθοφανούς οικονομικής ανάγκης που πρέπει να ικανοποιηθεί χωρίς αναβολή. Με τον τρόπο αυτό, αλλά και με την αναφορά σε συγγενικά πρόσωπα με ιδιαίτερη οικειότητα, επιδιώκουν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη και να μην αφήσουν περιθώρια δεύτερης σκέψης. Σε αρκετές περιπτώσεις, οι δράστες για να ισχυροποιήσουν τα επιχειρήματά τους, προσποιούνται πως τηλεφωνούν στα οικεία πρόσωπα για να επιβεβαιώσουν την οικονομική ανάγκη, πλην όμως οι ηλικιωμένοι μέσα στην αναστάτωση τους δεν αντιλαμβάνονται ότι συνομιλούν με συνεργούς των δραστών και όχι με τους συγγενείς τους.

Οι λόγοι που επικαλούνται οι δράστες για να αποσπάσουν χρήματα είναι συνήθως η εξόφληση ενός χρέους, η πληρωμή ασφαλιστηρίων συμβολαίων, η αγορά ηλεκτρικών συσκευών, ανταλλακτικών αυτοκινήτων κ.λπ., για λογαριασμό «δήθεν» συγγενικών προσώπων.

Τα χρηματικά ποσά, που ζητούν οι δράστες κυμαίνονται από μερικές εκατοντάδες έως αρκετές χιλιάδες Ευρώ, ποσά τα οποία μεταβάλλονται και προσαρμόζονται ανάλογα με τη δεκτικότητα και ευπιστία των ηλικιωμένων. Ενδεικτικά αναφέρεται πως στο παρελθόν δράστες έχουν μεταφέρει με αυτοκίνητο ηλικιωμένους ακόμα και σε Τράπεζες, προκειμένου να αναλάβουν μεγάλα χρηματικά ποσά και να τους τα παραδώσουν.

ΑΠΑΤΗ ΜΕ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ ΣΥΓΓΕΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

Οι δράστες επιλέγουν συνήθως ηλικιωμένους και πληροφορούνται με οποιανδήποτε τρόπο τα στοιχεία ταυτότητας τόσο των ιδίων, όσο και προσφιλών συγγενικών τους προσώπων, συνήθως των παιδιών τους.

Ακολούθως, επικοινωνούν τηλεφωνικώς μαζί τους κυρίως τις νυχτερινές ώρες (συνήθως μετά τα μεσάνυχτα) και εκμεταλλευόμενοι την αναστάτωση που προκαλείται, τους αναγγέλλουν ότι ένας στενός συγγενής τους (π.χ. γιος, κόρη, γαμπρός ή νύφη) εισήχθη εσπευσμένα σε κάποιο νοσοκομείο, λόγω τροχαίου ατυχήματος ή κάποιου άλλου εκτάκτου λόγου και απαιτούν χρήματα για να γίνει άμεσα κάποια ιατρική πράξη, συνήθως χειρουργική επέμβαση.

Οι δράστες ζητούν από τους ηλικιωμένους να μεταβούν αμέσως σε συγκεκριμένο σημείο (που νωρίτερα οι ίδιοι έχουν επιλέξει ως κατάλληλο, συνήθως κοντά στο σπίτι τους), όπου τους «αναμένει» άνθρωπος του νοσοκομείου π.χ. ένας νοσηλευτής ή υπάλληλος του ΕΚΑΒ, για να παραλάβει τα χρήματα και να τα παραδώσει το ταχύτερο δυνατό στους γιατρούς.

Οι ηλικιωμένοι χρησιμοποιούν συνήθως την ίδια τηλεφωνική συσκευή στην οποία δέχθηκαν την κλήση για να καλέσουν στο κινητό τηλέφωνο το συγγενικό τους πρόσωπο, που «δήθεν» νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Όμως, μέσα στη σύγχυση τους δεν αντιλαμβάνονται ότι η «γραμμή» είναι ακόμη ανοιχτή με τους δράστες, οι οποίοι δεν τερμάτισαν την προηγούμενη κλήση. Οι δράστες προσποιούνται ότι απαντούν στην κλήση των θυμάτων και «επιβεβαιώνουν» την άσχημη είδηση, παριστάνοντας για παράδειγμα κάποιον τραυματιοφορέα που κρατάει το κινητό του νοσηλευόμενου.

ΑΠΑΤΗ ΜΕ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ ΠΩΛΗΣΗΣ ΚΑΤΑΣΧΕΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ Η ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΣΥΜΦΕΡΟΥΣΑ ΤΙΜΗ

Οι δράστες εμφανίζονται συνήθως ως δικηγόροι Τραπεζών, οι οποίες προτίθενται να προχωρήσουν σε πλειστηριασμό κατασχεμένων ακινήτων και αυτοκινήτων. Με τη χρήση πλαστών εγγράφων και συνήθως με το πρόσχημα ότι οι ίδιοι ελέγχουν τη διενέργεια των πλειστηριασμών, πείθουν ότι μπορούν να μεσολαβήσουν στην κατακύρωση του πλειστηριαζόμενου αντικειμένου σε πολύ χαμηλή τιμή και αποσπούν έτσι μεγάλα χρηματικά ποσά.

Έχει παρατηρηθεί ότι μέλη αυτών των εγκληματικών ομάδων για να γίνονται περισσότερο πιστευτοί μισθώνουν πολυτελή διαμερίσματα και ακριβά αυτοκίνητα, προκειμένου να τα παρουσιάζουν ως προοριζόμενα για εκποίηση από τις Τράπεζες.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι οι δράστες «αλιεύουν» υποψήφιους συναλλασσόμενους, ακόμα και μέσα από τον κύκλο γνωριμιών άλλων ατόμων που έχουν εξαπατήσει, πριν αυτά αντιληφθούν την απάτη.

ΑΠΑΤΗ ΜΕ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΕ ΑΤΜ (ΣΥΝΗΘΩΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ)

Οι δράστες προσεγγίζουν ένα άτομο τη στιγμή που πραγματοποιεί συναλλαγή σε ΑΤΜ και χωρίς να γίνουν αντιληπτοί υποκλέπτουν οπτικά το «ΡΙΝ» κατά την πληκτρολόγησή του, ενώ στη συνέχεια περιμένουν να ολοκληρωθεί η συναλλαγή.

Τη στιγμή της εξόδου της κάρτας από το ΑΤΜ ένας από τους δράστες ρίχνει στα πόδια του συναλλασσόμενου ένα χαρτονόμισμα και τον προτρέπει να το πάρει με το πρόσχημα ότι του έπεσε από τη τσέπη.

Οι δράστες εκμεταλλεύονται το χρονικό διάστημα που ο συναλλασσόμενος απασχολείται με το πεσμένο χαρτονόμισμα και αφαιρούν την κάρτα του από το στόμιο εξόδου του ΑΤΜ, τοποθετώντας στη θέση της μία άλλη.

Μετά την αποχώρηση του συναλλασσόμενου, που δεν έχει αντιληφθεί τη αλλαγή της κάρτας, οι δράστες αφαιρούν το υπόλοιπο του λογαριασμού.
 
elas-lyste.blogspot.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Mάχη για τη ζωή του δίνει ο ηθοποιός Τόνυ Άντονυ!

Ήταν κοινό μυστικό ότι ο Τόνυ Άντονυ βιώνει από τις πιο δυσκολότερες περιόδους της ζωής του.

Ο ηθοποιός που επί χρόνια χάρισε το γέλιο στον κόσμο αντιμετωπίζει με θάρρος ένα πρόβλημα υγείας και το παλεύει για να γυρίσει και πάλι δυνατός στα αγαπημένα του πρόσωπα και στον κόσμο που τον λατρεύει.

Ο Τόνυ Άντονυ, ηθοποιός της παλιάς καλής γενιάς που πάντα κράτησε χαμηλούς τόνους παρά τη μεγάλη του επιτυχία, εδώ και αρκετούς μήνες βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα πρόβλημα υγείας.

Ο ίδιος θέλησε να αποσυρθεί σεμνά από το σανίδι και να το αντιμετωπίσει με την οικογένειά του με την αξιοπρέπεια που τον χαρακτηρίζει. Μόνο που η εισαγωγή του στο νοσοκομείο για μια λεπτή χειρουργική επέμβαση που χρειάστηκε να κάνει έγινε αμέσως γνωστή και η δυσάρεστη είδηση όπως αναφέρει το περιοδικό Λοιπόν, διαδόθηκε γρήγορα. Ο ίδιος επιβεβαίωσε τη δύσκολη κατάσταση της υγείας του, αλλά περιορίστηκε να πει ότι θα παλέψει για να βγει νικητής από αυτήν τη δοκιμασία.

Αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να μη στεναχωρεί τον κόσμο που τον λατρεύει και στον οποίο τόσα χρόνια χαρίζει γέλιο. Όπως λένε άτομα που τον ξέρουν δίνει τον αγώνα του με κουράγιο και αισιοδοξία, ενώ η αγάπη του κόσμου από την πρώτη στιγμή που μαθεύτηκε είναι συγκινητική.







Πηγή

Διαβάστε Περισσότερα »

"Σκηνοθετημένο σόου για τις κάμερες" η επανεκκίνηση των έργων στην Ολυμπία οδό


Για εργοτάξιο, με ψεύτικους εργαζομένους και οχήματα από αλλού, που στήθηκε απλά και μόνο για τις κάμερες, κάνει λόγο το σωματείο των πρώην εργαζομένων στην Ολυμπία οδό
Απίστευτες καταγγελίες για την διαφημιζόμενη επανεκκίνηση των εργασιών στην Ολυμπία οδό έκανε το σωματείο "Η Γαλαρία" των πρώην εργαζομένων στο συγκεκριμένο έργο, οι οποίοι είναι άνεργοι τα δύο τελευταία χρόνια.
Με ανακοίνωση που εξέδωσε, αποκαλύπτει ότι η πρόσφατη εκδήλωση, στην οποία παρέστη και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ήταν ένα σκηνοθετημένο σόου για τις κάμερες, με ψεύτικους εργαζομένους και μηχανήματα που είχαν μεταφερθεί από αλλού.
Αναλυτικά η ανακοίνωση
"Την Πέμπτη 25 Απριλίου ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς, ο Β. Βενιζέλος και ο Ν. Τσούκαλης επιθεώρησαν  τα έργα της Ολυμπίας Οδού που επαναξεκινούν. Αλήθεια, ποια Ολυμπία Οδός; Δεν υφίσταται καμία Ολυμπία οδός, κανένα έργο. Δεν υπάρχει σύμβαση σε ισχύ. Υπάρχει μόνο διακοπή εργασιών και τίποτε άλλο.
Στη φιέστα που παρουσιάστηκε ως επανεκκίνηση του έργου μεταφέρθηκαν εργάτες του “ΑΚΤΩΡ” από εργοτάξια του αυτοκινητόδρομου “ΜΟΡΕΑΣ”, ντύθηκαν με γιλέκα της “Ολυμπίας Οδού”, βαφτίστηκαν εργαζόμενοι της “Ολυμπίας Οδού” και παρίσταναν πως εργάζονται.
Μεταφέρθηκαν φορτηγά της εταιρείας “ΣΒΩΛΟΣ” από το λιμάνι της Πάτρας, βαφτίστηκαν φορτηγά της “Ολυμπίας Οδού”, έκαναν πως εργάζονται. Μεταφέρθηκαν χωματουργικά μηχανήματα δίχως άδειες, ασφάλειες και πινακίδες.

“Προσλαμβάνονται” πρώην εργαζόμενοι της “Ολυμπίας Οδού” που γνωρίζουν τα μέρη, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ για όσο διήρκησε η φιέστα, με την υπόσχεση πως θα προτιμηθούν  όταν ξαναξεκινήσει η “Ολυμπία Οδός”. Όλοι αυτοί, όταν τελείωσε το σόου, επέστρεψαν στην κυριολεξία από εκεί που ήρθαν".
Πληροφορίες από tharrosnews.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Παρουσία του προέδρου της ΠΟΑΣΥ η Γ.Σ. των αστυνομικών της Βοιωτίας



eas1Με σύνθημα “Όχι στην οικονομική και θεσμική εξαθλίωση” η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας, πραγματοποίησε τη Γενική Συνέλευση της.
Παρών στη συνέλευση ήταν και ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ Χ. Φωτόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε αναλυτικά στα προβλήματα των Ελλήνων αστυνομικών, οικονομικά και θεσμικά.
Τόνισε δε ότι η ΠΟΑΣΥ, δίνει διορία μέχρι τον Ιούνιο στην κυβέρνηση να πάρει μέτρα στήριξης των αστυνομικών της χώρας, που οδηγούνται στην εξαθλίωση.
Σε διαφορετική περίπτωση, θα υπάρξουν αγωνιστικές κινητοποιήσεις, μέχρι και απεργία πείνας, σύμφωνα με τον κ. Φωτόπουλο.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας Γ. Χαλβατζής, αναφέρθηκε στην οικονομική λεηλασία που υπέστησαν οι Αστυνομικοί τα προηγούμενα έτη, παρά τις όποιες διαβεβαιώσεις για προστασία και αποκατάσταση των μισθών τους καθώς και στην καταστρατήγηση θεσπισμένων εργασιακών δικαιωμάτων των Αστυνομικών από την Φυσική ηγεσία.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στα προβλήματα των αστυνομικών της Βοιωτίας, όπως η στελέχωση των υπηρεσιών, καλύπτεται μόνο το 30% των οργανικών θέσεων, της Αστυνομικής Διεύθυνσης, στην έλλειψη περιπολικών, στην απουσία τμήματος μεταγωγών για τις φυλακές του Ελαιώνα.
Οι αστυνομικοί προχώρησαν στην έκδοση ψηφίσματος, το οποίο εγκρίθηκε ομόφωνα και καταγράφει τα αιτήματα τους.
eas2ΨΗΦΙΣΜΑ
Εμείς τα μέλη της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Αστυνομικών
Υπαλλήλων Βοιωτίας διαμαρτυρόμαστε έντονα και απαιτούμε :
-ΟΧΙ στα μνημονιακά μέτρα και την οικονομική μας εξαθλίωση
-ΟΧΙ στην διάλυση του οργανισμού της Ελληνικής Αστυνομίας
-ΝΑΙ στο αγαθό της ασφάλειας του Πολίτη
Eγκρίνουμε το παρόν ψήφισμα και εξουσιοδοτούμε το Διοικητικό Συμβούλιο
της Ένωσης Αστυνομικών Βοιωτίας , σε συνεργασία με την Π.Ο.ΑΣ.Υ., να
προβεί στις απαραίτητες ενέργειες και πράξεις για την διεκδίκηση και
επίλυση των παρακάτω αιτημάτων:
Α.ΘΕΣΜΙΚΑ – ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ
1. Αναδιάρθρωση των Υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης
Βοιωτίας.Η διαρκώς αυξανόμενη εγκληματικότητα, η καθημερινή μετακίνηση-διαφυγή κακοποιών από την Αττική προς το Νομό μας αλλά και ο μεγάλος αριθμός αλλοδαπών που απασχολούνται στην περιοχή μας, επιτάσουν την άμεση ενίσχυση της Α.Δ. Βοιωτίας με Αστυνομικό προσωπικό καθώς η έλλειψη αγγίζει το 30% της προβλεπόμενης δύναμης.
2. Ίδρυση Τμήματος Μεταγωγών και επάνδρωση αυτού, με έδρα την Α.Υ. Θηβών, στην περιφέρεια της οποίας στεγάζονται και λειτουργούν οι Γυναικείες Φυλακές Ελαιώνα, προκειμένου να αποφορτιστούν οι λοιπές Υπηρεσίες της Α.Υ. Θηβών από την καθημερινή απασχόλησή τους με τις μεταγωγές των κρατουμένων.
3. Άμεση ανέγερση σύγχρονου Αστυνομικού μεγάρου της Α.Δ. Βοιωτίας ή μεταφορά σε νέο το οποίο θα τηρεί τις προβλεπόμενες προδιαγραφές.
4. Αντικατάσταση των πεπαλαιωμένων υπηρεσιακών οχημάτων της
Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας .
5. Βελτίωση-τροποποίηση του Κώδικα Μεταθέσεων-Πειθαρχικού Δικαίου.
6. Έκδοση εβδομαδιαίας Υπηρεσίας.
7. Εφαρμογή του Π.Δ. περί υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας.
8. Απεμπλοκή από πάρεργα(επιδόσεις ,ΓΟΚ., κλπ)
9. Aναγνώριση του επαγγέλματος μας ως επικίνδυνο.
10. Αναβάθμιση και συνεχής εκπαίδευση του προσωπικού σύμφωνα με τα διεθνή
πρότυπα.
11. Άμεση απογραφή των Αστυνομικών στην κατηγορία Τ Ε.
Β.ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ
1. Νέο σύγχρονο Μισθολόγιο του Αστυνομικού προσωπικού με αφετηρία
(μονάδα) τον Αστυφύλακα.
2. Επιταχυνση των διαδικασιών για τις απαιτούμενες ρυθμίσεις , όσον αφορά
το ΤΕΑΠΑΣΑ ,ώστε να εξασφαλιστεί το εφάπαξ των συναδέλφων για τα επόμενα
χρόνια.
3. Εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας για τη πληρωμή των
πενθημέρων και των νυχτερινών.
4. Αύξηση της αποζημίωσης της εκτός έδρας διανυκτέρευσης και της εκτός έδρας ημερήσιας αποζημίωσης.
5. Προκαταβολή της προβλεπόμενης εκτός έδρας αποζημίωσης, έστω και για
αυθημερόν ,μετακίνηση αστυνομικού προσωπικού εκτός ορίων Αστυνομικής
Διεύθυνσης .
Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι θα συνεχίσουμε τον δίκαιο αγώνα μας για την προάσπιση των αιτημάτων των συναδέλφων μας, ώστε αυτοί ασφαλείς πλέον και με τα κατάλληλα εφόδια να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε όλους τους συμπολίτες μας.siriosfm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Σκηνές από το πρώτο μέρος των γυρισμάτων στην Αλίαρτο Βοιωτίας




Η ομάδα του viotiashop το Σάββατο 27/4 βρέθηκε στην υπέροχη κωμόπολη του Αλιάρτου.  Ήταν το πρώτο μέρος από το οδοιπορικό που ετοιμάζουμε σε συνεργασία με το "Κοινό των Βοιωτών".  Μία υπέροχη ομάδα από ανθρώπους που αγαπούν  την Βοιωτία  και προσπαθούν για το καλύτερο.  Με την βοήθεια λοιπόν του Οδυσσέα Καρβούνη, πρόεδρο του Κοινού των Βοιωτών και του Δημήτρη Ζιώγα του πολύ ενεργού μέλους του, ξεκινήσαμε από τις 9.00 το πρωί.  Μας ξενάγησαν στα ιστορικά σημεία της πόλης του Αλιάρτο. Ήταν από μία πολυ ενδιαφέρουσα ξενάγηση, την οποία την διέκρινε η φιλοξενία, το κέφι και η αγάπη για αυτό τον τόπο.
Η βόλτα μας κράτησε περίπου πέντε ώρες.  Δώσαμε ραντεβού λοιπόν για την επόμενη συνάντησή μας, διότι μία μόνο επίσκεψη σε αυτό το μέρος το οποίο έχει τόσα να δείξει δεν είναι αρκετή.
Την παρουσίαση της πόλης της Αλιάρτου μας έκανε η Κατερίνα Παγώνα, μέλος της ομάδας του viotiashop και την ευχαριστούμε για αυτό.
Απολαύστε στιγμιότυπα...









ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Καλοκαιρία όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα – Λίγες βροχές τη Μεγάλη Παρασκευή

Η αίσθηση του... καλοκαιριού που επικρατεί σε όλη τη χώρα τις τελευταίες ημέρες θα συνεχιστεί και τις επόμενες, με τη θερμοκρασία να ξεπερνά μάλιστα και τους 30 βαθμούς Κελσίου.
Τη Μεγάλη Δευτέρα, ο καιρός
θα είναι γενικά αίθριος, ενώ θα παρατηρηθούν αρκετά υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες.
Ειδικότερα, στη Βόρεια Ελλάδα θα πνέουν ασθενείς άνεμοι 2 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 30 βαθμούς Κελσίου.
Στη Δυτική Ελλάδα, υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι τους 28 βαθμούς Κελσίου.
Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στην Κεντρική Ελλάδα, στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, όπου η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 30 βαθμούς Κελσίου.
Στην Αττική, η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει τους 28 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Τη Μεγάλη Τρίτη και τη Μεγάλη Τετάρτη, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με τη θερμοκρασία να φτάνει κατά τόπους στα ηπειρωτικά ακόμα και τους 32 βαθμούς Κελσίου, ενώ από τη Μεγάλη Πέμπτη θα υπάρξει διαφοροποίηση με κατά τόπους νεφώσεις και μικρή πτώση της θερμοκρασίας.
Τη Μεγάλη Παρασκευή θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ορεινά κατά τις απογευματινές ώρες, οι οποίες είναι πιθανό να εξελιχθούν σε πρόσκαιρες βροχές στα κεντρικά και βόρεια.

Διαβάστε Περισσότερα »

Πάνω από 1 εκατομμύριο Ι.Χ. χωρίς τέλη κυκλοφορίας!


Το υπουργείο Οικονομικών θα αποστείλει κλήσεις στους κατόχους να πληρώσουν το αναγκαίο πρόστιμο 


Ενα εκατομμύριο αυτοκίνητα κυκλοφορούν χωρίς να έχουν πληρώσει τέλη, ενώ την ίδια... στιγμή στο ενάμισι εκατομμύριο υπολογίζονται τα ανασφάλιστα οχήματα. Αυτό προκύπτει από την ύπαρξη τεσσάρων διαφορετικών αρχείων που τηρούν διαφορετικά υπουργεία και φορείς για τον αριθμό των κυκλοφορούντων και των ασφαλισμένων αυτοκινήτων και τα οποία θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν από το Δημόσιο, στην προσπάθειά του να αυξήσει τα έσοδα του προϋπολογισμού.

Αντιθέτως, το ελληνικό Δημόσιο δείχνει να είναι χαμένο μεταξύ των τεσσάρων αρχείων, αδυνατώντας να αναλάβει τις αναγκαίες πρωτοβουλίες που θα ενίσχυαν τα ταμεία του κράτους.

Παίρνοντας τα πράγματα από την αρχή, η προσπάθεια του υπουργείου Οικονομικών να εντοπίσει τον πραγματικό αριθμό των οχημάτων που κυκλοφορούν χωρίς ασφάλιση, αναδεικνύει την απραξία που επιδεικνύει στην είσπραξη ενός σίγουρου εσόδου, δηλαδή των τελών κυκλοφορίας, αφού τρεις μήνες μετά τη λήξη της προθεσμίας απόκτησής τους, ένα εκατομμύριο οχήματα αποδεικνύεται ότι κυκλοφορούν χωρίς το αναγκαίο σήμα.

Η οδύσσεια για τον εντοπισμό των αυτοκινήτων που κυκλοφορούν νόμιμα, δηλαδή διαθέτουν σήμα και ασφάλιση, περνάει μέσα από τέσσερα διαφορετικά αρχεία. Το πρώτο είναι το αρχείο των κυκλοφορούντων οχημάτων που διαθέτει το υπουργείο Μεταφορών, που αριθμεί 8 εκατομμύρια αυτοκίνητα. Η συγκεκριμένη βάση δεδομένων δεν είναι αξιόπιστη, αφού το αρμόδιο υπουργείο εγγράφει μόνο τις πινακίδες που εκδίδονται με τα στοιχεία του κατόχου, χωρίς παράλληλα να προβαίνει σε διαγραφή όσων βγαίνουν εκτός κυκλοφορίας.

Το δεύτερο αρχείο είναι επίσης του υπουργείου Μεταφορών και καταγράφει τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν, αφού προηγουμένως διασταυρωθούν με στοιχεία από τις εφορίες για τις πινακίδες που κατατέθηκαν από τους κατόχους αυτών των αυτοκινήτων. Το αρχείο αυτό περιλαμβάνει 7 εκατομμύρια αυτοκίνητα.

Το τρίτο αρχείο τηρείται από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και περιλαμβάνει τα οχήματα, οι κάτοχοι των οποίων προμηθεύτηκαν το σήμα κυκλοφορίας. Στο αρχείο αυτό έχουν καταγραφεί 6 εκατομμύρια αυτοκίνητα.

Το τέταρτο, τέλος, αρχείο είναι αυτό που τηρεί το Κέντρο Πληροφοριών της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών για το πόσα είναι τα ασφαλισμένα οχήματα. Το αρχείο περιλαμβάνει 5,5 εκατομμύρια αυτοκίνητα. Ακόμα και αν αυτά τα αρχεία απαιτούν μια πρόσθετη επαλήθευση για το κατά πόσον από αυτά τα νούμερα πρέπει να εξαιρεθούν τα οχήματα δημόσιας χρήσης ή αυτά που έχουν κλαπεί και δεν έχουν δηλωθεί, επιβεβαιώνεται ότι η απλή αριθμητική απέχει από την απλή λογική.

Εχοντας στη διάθεσή του όλα τα απαραίτητα εργαλεία, το υπουργείο Οικονομικών δηλώνει αποφασισμένο ότι θα προχωρήσει άμεσα στην αποστολή κλήσεων προς τους κατόχους ανασφάλιστων οχημάτων, καλώντας τους να πληρώσουν το αναγκαίο πρόστιμο και να ασφαλίσουν το όχημά τους. Ο χρόνος θα δείξει αν θα πράξει τα δέοντα και για τα αυτοκίνητα χωρίς σήμα κυκλοφορίας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Δείτε πόσα χρήματα ζήτησε η Νατάσα Θεοδωρίδου για εμφάνιση δύο ωρών στη Ρόδο!

Το χρήμα ρέει άφθονο!
Σύμφωνα με δημοσιεύματα η Νατάσα Θεοδωρίδου φέρεται να ζήτησε 18.000 ευρώ προκαταβολικά για να εμφανιστεί για δυο ώρες σε καζίνο της Ρόδου!

Η τραγουδίστρια δέχτηκε πρόταση από στελέχη του Καζίνο στη Ρόδο προκειμένου να εμφανιστεί στις 7 Ιουνίου με την ορχήστρα της! Ωστόσο τα 18 χιλιάρικα συν ΦΠΑ είναι μόνο η αμοιβή της Νατάσας! Φανταστείτε δηλαδή πως το δίωρο-αρπαχτή θα ακουμπήσει περίπου τα 35.000 ευρώ! Εμ... δύσκολοι καιροί για πρίγκηπες!









Πηγή

Διαβάστε Περισσότερα »

Επεισόδια στην πιάτσα των ταξί στη Θήβα




Σύμφωνα με αναγνώστη του viotiashop σημειώθηκαν επεισόδια χθες βράδυ στην πιάτσα των ΤΑΞΙ της Θήβας.
Ήταν αργά το βράδυ όταν άγνωστος πλησίασε κάποιον από τους οδηγούς ΤΑΞΙ και υπήρξε διαπληκτισμός. Στη συνέχεια μετά από καυγά των δύο , έφτασε αυτοκίνητο με 5 άτομα και άρχισαν να δέρνουν τον οδηγό του ΤΑΞΙ για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Viotiashop
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτοί είναι οι φορείς του Δημοσίου που καταργούνται - Απολύονται άμεσα όλοι οι εργαζόμενοι

Αυτοί είναι οι φορείς του Δημοσίου που καταργούνται - Απολύονται άμεσα όλοι οι εργαζόμενοι

Μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθούν από την κυβέρνηση οι φορείς του Δημοσίου οι οποίοι θα καταργηθούν και αυτόματα θα απολυθούν οι εργαζόμενοί τους.
Τη λίστα που έχουν επεξεργαστεί ιδιωτικές εταιρίες έχουν ήδη στα χέρια τους οι αρμόδιοι του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης και περιλαμβάνει την κατάργηση 20+2 φορέων του Δημοσίου.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ από την εφημερίδα «Το Εθνος της Κυριακής» κυβερνητικοί παράγοντες επισημαίνουν ότι η κυβέρνηση προτίθεται να προχωρήσει και στην κατάργηση οργανικών θέσεων ακόμα και διοικητικών μονάδων σε ΔΕΚΟ και σε εταιρείες του ευρύτερου δημόσιου τομέα που βρίσκονται υπό ιδιωτικοποίηση. Για τους υπαλλήλους που υπηρετούν στις συγκεκριμένες θέσεις θα καταγγελθεί η σύμβασή τους και θα απολυθούν αμέσως.
Όπως αναφέρουν κυβερνητικοί αξιωματούχοι, μια μεγάλη δεξαμενή υποχρεωτικών απομακρύνσεων θα προέλθει από καταργούμενες θέσεις στην ΕΥΑΘ, στους οργανισμούς μικρών λιμανιών και μαρινών, στα περιφερειακά αεροδρόμια, αλλά και σε ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ, στον Οργανισμό Διεξαγωγής Ιπποδρομιών, αλλά και από την ΕΥΔΑΠ, τον ΟΛΠ και τον ΟΛΘ, τα ΕΛΠΕ ή τη ΛΑΡΚΟ.
Οι φορείς που έχουν μπει στη λίστα είναι:
1. Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού
2. Ελληνικό Κέντρο Ευρωπαϊκών Μελετών
3. Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών
4. Εθνικό Ιδρυμα Μελετών Θ. Κολοκοτρώνης ο «Γέρος του Μοριά»
5. Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων
6. Κέντρο Ερευνας και Τεχνολογίας Εθνικής Αμυνας
7. Διεθνής Ακαδημία Ελευθερίας
8. Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία
9. Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Δικαίου
10. Ελληνικό Ινστιτούτο Διεθνούς και Αλλοδαπού Δικαίου
11. Ινστιτούτο Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων
12. Ινστιτούτο Αιγαίου και Δικαίου της Θάλασσας
13. Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας
14. Γραφείο Ευρέσεως Ναυτικής Συνεργασίας
15. Ταμείο Χρηματοδοτήσεων Δικαστικών Κτιρίων
16. Ανώνυμη Εταιρεία της Διώρυγας της Κορίνθου
17. Ανώνυμη Εταιρεία «Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων και Αναπλάσεις»
18. ΑΕΜΥ ΑΕ (Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας)
19. Οργανισμός Ανέγερσης Νέου Μουσείου Ακρόπολης
20. Εταιρεία Διανομής Αερίου ΑΕ

Διαβάστε Περισσότερα »

Κυριακή των Βαϊων


Κυριακή των Βαϊων




Από σήμερα Κυριακή των Βαΐων αρχίζει ουσιαστικά η Μεγάλη Εβδομάδα ή Εβδομάδα των Παθών. Κατά την ημέρα αυτή γιορτάζεται η ανάμνηση της θριαμβικής εισόδου του Ιησού Χριστού στα Ιεροσόλυμα όπου, κατά τους συγγραφείς των Ιερών Ευαγγελίων, οι Ιουδαίοι τον υποδέχθηκαν κρατώντας βάια ή βάγια (κλάδους φοινίκων) και απλώνοντας στο έδαφος τα φορέματά τους ζητωκραύγαζαν «Ωσαννά, ευλογημένος ο ερχόμενος εν ονόματι Κυρίου».
Στις πρώτες εκκλησίες εορταζόταν η μνήμη αυτή με αναπαράσταση του γεγονότος. Στους Αγίους Τόπους κατά τον 4ο αιώνα ο επίσκοπος ξεκινώντας με πομπή από το Όρος των Ελαιών εισερχόταν στα Ιεροσόλυμα επί «πώλου όνου» περιστοιχιζόμενος από τον κλήρο, ενώ οι πιστοί προπορευόταν κρατώντας κλάδους φοινίκων.
Στους δε βυζαντινούς χρόνους τελούνταν ο λεγόμενος «περίπατος του Αυτοκράτορα» όπου η πομπή ξεκινούσε από τα ανάκτορα στην οποία συμμετείχε ο αυτοκράτορας κρατώντας την εικόνα του Χριστού πλαισιωμένος από το ιερατείο όπου και κατέληγε στην Αγιά Σοφιά. Της αυτοκρατορικής αυτής πομπής προηγούνταν ο λαμπαδάριος, ο οποίος έψελνε «Εξέλθατε έθνη και θεώσασθε σήμερον τον βασιλέα των ουρανών…».
Σύμφωνα με τη μαρτυρία του Βαλσαμώνα στο τέλος της εορτής αυτής ο μεν Αυτοκράτορας διένειμε ιδιόχειρα βάγια και σταυρούς, ο δε Πατριάρχης κεριά για την Μεγάλη Εβδομάδα.
Το βυζαντινό αυτό έθιμο παρέλαβαν και τηρούσαν με ευλάβεια και οι τσάροι της Ρωσίας, τους οποίους ακολουθούσε ο κλήρος ξεκινώντας από το Κρεμλίνο και καταλήγοντας στο μητροπολιτικό ναό.
Στην Ελλάδα αντ΄ αυτών διατηρείται μόνο η διανομή των βαγιών από τους ιερουργούς των εκκλησιών.
Κατά το Μεσαίωνα στη Δυτική Εκκλησία υπήρξε ένα περίεργο έθιμο όπου μέσα στην εκκλησία περιαγόταν όνος επί του οποίου φερόταν ομοίωμα του Χριστού.
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι άλλες Νέες Μανωλάδες της Ελλάδας:Θήβα, Μαραθώνας, Μέγαρα, Αργος

Η Νέα Μανωλάδα Ηλείας αποτελεί μόνον την κορυφή του παγόβουνου. Οι ίδιες συνθήκες επικρατούν στο σύνολο σχεδόν των αγροτικών καλλιεργειών της χώρας. Χιλιάδες ξένοι εργάτες γης ζουν σε καθεστώς δουλοπάροικου. Κυρίως Πακιστανοί, Ινδοί, Μπαγκλαντεσιανοί και συνήθως παράνομοι ζουν και εργάζονται κάτω από άθλιες συνθήκες και τις περισσότερες φορές ακόμη και αυτό το μεροκάματο των 23 ευρώ καθυστερεί έως και 12 μήνες.
Οπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της εβδομαδιαίας εφημερίδας Πρώτο Θέμα, μόνον στα περιβόλια του Μαραθώνα, από τα οποία τροφοδοτείται η Αθήνα με φρέσκα λαχανικά, εργάζονται 3.000 αλλοδαποί, από την ανατολή έως τη δύση τη ηλίου με μεροκάματο 23 έως 26 ευρώ. Ζουν σε άθλια παραπήγματα από νάιλον και τσίγκο, συνήθως μέσα ή δίπλα στα περιβόλια.
Η δε πληρωμή τους καθυστερεί, ορισμένες φορές έως και 12 μήνες.
Αντίστοιχες συνθήκες επικρατούν στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας όπου υπάρχουν εργάτες απλήρωτοι ακόμη και για χρόνια. Το μεροκάματό τους είναι 20 ευρώ για δουλειά 12 ωρών.
Στο Αργος, περίπου 5.000 εργάτες που δουλεύουν στη συγκομιδή των φρούτων και στα εργοστάσια κομπόστας πληρώνονται με μεροκάματα 10 έως 12 ευρώ και κοιμούνται σε στάβλους.
Η κατάσταση είναι σχεδόν παρόμοια στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας όπου υπάρχει μαζική αγροτική παραγωγή, με το κράτος να απουσιάζει και όλους εμάς να πέφτουμε από... τα σύννεφα όταν το πρόβλημα αποκαλύπτεται.iefimerida.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

«ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ» Ραντεβού την 1η Μαϊου στον πεζόδρομο Θήβας


Ώρα 10.30 π.μ., γιατί  Η Πρωτομαγιά είναι απεργία δεν είναι αργία!
Η 1η ΜΑΗ συμβολίζει τους μακρόχρονους και σκληρούς αγώνες της εργατικής τάξης, από το Σικάγο του 1886 έως σήμερα, με τους οποίους κατακτήθηκε κάθε εργατικό δικαίωμα. Συμβολίζει τις θυσίες που κατέβαλαν χιλιάδες εργάτες και εργάτριες στην πάλη ενάντια στην ταξική εκμετάλλευση.
Μέρα αγώνα και απόδοση τιμής στους αγωνιστές της τάξης μας που έδωσαν και δίνουν το αίμα τους για να κερδίσουν τη ζωή που μας αξίζει.
Μέρα που οι εργάτες σ’ όλο τον κόσμο τινάζουν από πάνω τους το φόβο, σηκώνουν τη γροθιά τους και δείχνουν στους εκμεταλλευτές τη δύναμή τους.
Τα μηνύματά της είναι οδηγός για τους σημερινούς αγώνες, ενάντια στην πολιτική που ρίχνει το λαό στη φτώχεια και την ανεργία. Εμπνέουν και καθοδηγούν την πάλη της εργατικής τάξης, ενάντια στο σύγχρονο εργασιακό μεσαίωνα που απαιτεί η ανταγωνιστικότητα και η κερδοφορία των μονοπωλίων.
Αυτά είναι που τρέμουν κυβέρνηση και κεφάλαιο, αυτά προσπαθούν να χτυπήσουν. Γι’ αυτό μεταφέρουν την πρωτομαγιάτικη αργία. Η προσπάθεια κυβέρνησης και κεφαλαίου να εκφυλίσουν την πρωτομαγιά, στοχεύει απ’ απευθείας στη συνείδηση των εργαζομένων.
Η Πρωτομαγιά είναι απεργία δεν είναι αργία!   Θυμήσου:Όλα αυτά που σήμερα “χάνονται”, κερδήθηκαν με αγώνες και θυσίες, με οργάνωση και αντοχή. Τίποτα δε χαρίστηκε, τίποτα δεν πρέπει να χαθεί!
Είναι καθήκον του καθενός μας και όλων μας να σηκωθεί ψηλά η σημαία του αγώνα.
Γιορτάζουμε την πρωτομαγιά όπως αρμόζει στους αγώνες της εργατικής τάξης, μέχρι η νικηφόρα τους έκβαση να καταργήσει  την ταξική εκμετάλλευση που προκαλεί όλα τα βάσανα των εργαζομένων.
Μόνο ισχυρό ταξικό κίνημα σε συμμαχία με τους φτωχούς αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους και τα άλλα κοινωνικά στρώματα που συνθλίβονται απ’ τα μονοπώλια, μπορεί να προωθήσει αυτό το δρόμο. Κίνημα χωρίς αυταπάτες για καλύτερη, πιο ανθρώπινη διαχείριση του εκμεταλλευτικού καπιταλιστικού συστήματος. Κίνημα ρήξης για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και των μνημονίων, που δεν αναγνωρίζει τα χρέη και τα ελλείμματα, για αποδέσμευση από την Ε.Ε. με κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, για την εργατική εξουσία.

Διαβάστε Περισσότερα »

Αλλαγή ημερομηνίας του φιλικού Πανιωνίου-Λεβαδειακού λόγω… μπάσκετ

Αλλαγή ημερομηνίας υπήρξε στο φιλικό του Πανιωνίου με τον Λεβαδειακού, ούτως ώστε να μην συμπέσει με τον αγώνα μπάσκετ του «Ιστορικού» κόντρα τον Ολυμπιακό.


Αν και αρχικά το φιλικό ανάμεσα σε Πανιώνιο και Λεβαδεικό ήταν προγραμματισμένο για την Μεγάλη Τρίτη, εν τέλει υπήρξε αλλαγή.

Μετά από εισήγηση του «Ιστορικού», οι δύο ομάδες θα αγωνιστούν την Τετάρτη του Πάσχα (17:30) στην Νέα Σμύρνη, κάτι που βρήκε σύμφωνους και τους Βοιωτούς.

Κι αυτό γιατί την Μεγάλη Τρίτη η ομάδα μπάσκετ των Νεοσμυρνιωτών υποδέχεται για την Α1 τον Ολυμπιακό, σε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι του πρωταθλήματος και οι άνθρωποι του συλλόγου δεν ήθελαν να... πέσουν μαζί οι δύο υποχρεώσεις.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ολη η «μαύρη λίστα» Ρακιντζή με τους επίορκους δημοσίους υπαλλήλους

Ολη η «μαύρη λίστα» Ρακιντζή με τους επίορκους δημοσίους υπαλλήλους [Λίστα]

Στα χέρια του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη παραδόθηκε από τον επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρο Ρακιντζή η λίστα με τα ονόματα 229 επίορκων υπαλλήλων οι οποίοι διώκονται ποινικά για βαριά κακουργήματα.
Είναι μια λίστα που δημοσιεύει η εφημερίδα «Παραπολιτικά» και περιλαμβάνει προκλητικές περιπτώσεις δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι διώκονται ακόμη και για ασέλγεια σε ανήλικα και αναμένεται να καθίσουν στα εδώλια των Κακουργιοδικείων της χώρας, χωρίς όμως να έχουν υποστεί την παραμικρή πειθαρχική δίωξη και μάλιστα συνεχίζουν ακόμα να πληρώνονται από το ελληνικό Δημόσιο.
Δείτε τη λίστα -κάντε κλικ στην εικόνα



Διαβάστε Περισσότερα »

Σήμερα το Πασχαλινό παζάρι στις Θεσπιές


Σας περιμένουμε και Κυριακή 28/4 το πρωί 10+30-13+30
και το απόγευμα 5-8. 
Θυμίζουμε ότι μέρος των εσόδων θα διατεθούν για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου. 



Διαβάστε Περισσότερα »

"ΤΟ ΠΟΛΥΑΝΔΡΙΟΝ" Τ.26 Η Εφημερίδα του Λεονταρίου


                        




Διαβάστε Περισσότερα »

Όλοι οι συνταξιούχοι σε ένα ταμείο-Τι προβλέπει το σχέδιο της κυβέρνησης

Το σχέδιο που επεξεργάζεται η διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ περιλαμβάνει την ένταξη στον νέο φορέα των βασικών συνταξιοδοτικών ταμείων της χώρας εκτός του ΙΚΑ τη συμμετοχή του ΟΓΑ, του ΕΤΑΑ και του ΟΑΕΕ.
Δηλαδή την ενσωμάτωση των Ταμείων στα οποία ασφαλίζονται οι αγρότες, οι εργάτες γης (ΟΓΑ), καθώς και οι ελεύθεροι επαγγελματίες, είτε πρόκειται για επιστήμονες -νομικοί, ιατροί, μηχανικοί (ΕΤΑΑ)είτε πρόκειται για επαγγελματοβιοτέχνες (ΟΑΕΕ).
Το κρίσιμο , όπως γράφει η εφημερίδα «Καθημερινή» είναι να ξεκινήσει η ενοποίηση κυρίως με τον ΟΑΕΕ και τον ΟΓΑ και να ακολουθήσει αργότερα το Ταμείο των επιστημόνων, λόγω και της ιδιαιτερότητας που παρουσιάζουν οι πηγές εσόδων.
Το σχέδιο θα ακολουθήσει - εφόσον γίνει δεκτό έπειτα από εκτενή διάλογο και ευρεία διαβούλευση- τα πρότυπα του σουηδικού μοντέλου. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ανασχεδιαστεί όλη η δομή των συνταξιοδοτικών παροχών, προκειμένου να τεθεί σε ισχύ από το 2015, έτος κατά το οποίο αναμένεται να γίνει και έναρξη του θεσμού της βασικής σύνταξης, η οποία έχει θεσμοθετηθεί με τον νόμο Λοβέρδου - Κουτρουμάνη.
Υπενθυμίζεται ότι τη βασική σύνταξη -η οποία έχει προσδιοριστεί στα 360 ευρώ και την οποία θα καταβάλλει το κράτος- δικαιούνται όσοι θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα μετά την 1.1.2015, καθώς και όσοι συμπληρώνουν το ανώτατο ηλικιακό όριο συνταξιοδότησης, χωρίς να έχουν και τις απαιτούμενες προϋποθέσεις.
Επίσης, όλοι όσοι ασφαλίστηκαν πρώτη φορά μετά την 1.1.2011 και θεμελιώνουν δικαίωμα σύνταξης μετά την 1.1.2015, θα λάβουν αναλογική σύνταξη, με τα μειωμένα ποσοστά αναπλήρωσης ανά έτος, ενώ ο υπολογισμός των συντάξιμων αποδοχών θα γίνεται με βάση το σύνολο όλου του ασφαλιστικού βίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Παγκόσμια πρωτιά Πετρούνια και Κοσμίδη: Χρυσά μετάλλια σε κρίκους και έδαφος

Παγκόσμια πρωτιά Πετρούνια και Κοσμίδη: Χρυσά μετάλλια σε κρίκους και έδαφος

Περήφανοι έκαναν την Ελλάδα οι Λευτέρης Κοσμίδης και Λευτέρης Πετρούνιας κατακτώντας χρυσά μετάλλια στο έδαφος και στους κρίκους αντίστοιχα, στο παγκόσμιο κύπελλο της Λιουμπλιάνας που διεξάγεται 26 με 28 Απριλίου.
Ο 22χρονος Λευτέρης Κοσμίδης, με προπονητή τον Γιώργο Αγγέλου, ήταν παγκόσμιος πρωταθλητής του 2010 και πρωταθλητής Ευρώπης του 2012. Στη Λιουμπλιάνα επικράτησε στον τελικό των ασκήσεων εδάφους με 15,125 βαθμούς, αφού εκτέλεσε πρόγραμμα με συντελεστή δυσκολίας 6,50, ανεβασμένο κατά 0,20 β. συγκριτικά με τον προκριματικό της Παρασκευής αφηνοντας πίσω του τον Αμερικανό Αλεξάντερ Ναντούρ (15,075 β.) και τον Καναδό Σκοτ Μόργκαν (15,050 β.)
Παράλληλα, το τρίτο του χρυσό μετάλλιο κατέκτησε και ο 24χρονος Λευτέρης Πετρούνιας στο αγώνισμα των κρίκων, με 15,650 βαθμούς και συντελεστή δυσκολίας 7,00) ενώ ακολούθησαν ο Φινλανδός Μάρκου Βάχτιλα (14,725 β.) και ο Αμερικανός Αλεξάντερ Ναντούρ (14,650 β.)
Το παγκόσμιο κύπελλο της Λιουμπλιάνας ολοκληρώνεται αύριο Κυριακή 28 Απριλίου στις 18:00 ώρα Ελλάδας με το δεύτερο σκέλος των τελικών οργάνων, όπου περιμένουμε εναγωνίως ένα ακόμη μετάλλιο από την συμμετοχή της Βάσως Μιλλούση στη δοκό ισορροπίας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Bαγγέλης Ρωχάμης: Η ήσυχη ζωή στην Εύβοια και οι επώνυμοι φίλοι του!

Για παραπάνω από τριάντα χρόνια το όνομά του συνδέθηκε με την παρανομία στη χώρα μας.Ο Βαγγέλης Ρωχάμης όμως, μετά από περίπου 22 χρόνια στη φυλακή, πλέον περνάει μία ήρεμη ζωή στο Λευκαντί, στα Βασιλικά Ευβοίας. Έχει το δικό του «Λιμανάκι» όπως ονομάζει την ταβέρνα του δίπλα στη θάλασσα την οποία επισκέπτονται πολύ συχνά επώνυμοι φίλοι του όπως ο Θέμης Αδαμαντίδης, ο Γιώργος Μαργαρίτης και ο Γιώργος Τρομάρας.

Ο ίδιος θέλει όλοι οι πελάτες του να φεύγουν από το μαγαζί του ευχαριστημένοι και χορτασμένοι όχι μόνο από καλό φαγητό αλλά και από γλέντι που στήνεται μέσα σε μία στιγμή








Πηγή

Διαβάστε Περισσότερα »

Στερεά:Κατασχέθηκαν πάνω από 13 χιλιάδες κροτίδες και βεγγαλικά-Συλλήψεις σε Βοιωτία και Εύβοια

Οι Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, εν όψει των εορτών του Πάσχα, εντατικοποιούν τις δράσεις και τους ελέγχους...
για να αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το φαινόμενο της παράνομης κατοχής, διακίνησης, εμπορίας και χρήσης κροτίδων, φωτοβολίδων, βεγγαλικών κ.λ.π απαγορευμένων πυροτεχνικών ειδών.

Σε διαδοχικούς στοχευμένους ελέγχους σε καταστήματα χθες στην Ιστιαία Ευβοίας και στον Ελαιώνα Βοιωτίας, συνελήφθησαν από αστυνομικούς των Τμημάτων Ασφαλείας Χαλκίδας και Θηβών, τρεις (3) ακόμη Έλληνες, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν δικογραφίες για παράνομη εμπορία και διάθεση κροτίδων, ενώ κατασχέθηκαν συνολικά 13.063 τεμάχια κροτίδων και πυροτεχνημάτων.




Αναλυτικότερα, αρχικά χθες το μεσημέρι, συνελήφθη στην Ιστιαία Ευβοίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, ένας 63χρονος, διότι μετά από αιφνιδιαστικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από τους αστυνομικούς σε κατάστημα εμπορίας ειδών κυνηγιού, κατελήφθη, ως προσωρινά υπεύθυνος, να διαθέτει προς πώληση συνολικά 9.023 κροτίδες.

Από τις Αστυνομικές Αρχές αναζητείται για να συλληφθεί η 35χρονη κόρη του 63χρονου και ιδιοκτήτρια του καταστήματος.




Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, συνέλαβαν επίσης στην Ιστιαία χθες το απόγευμα, έναν 35χρονο ημεδαπό, διότι μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε κατάστημα βιβλιοχαρτοπωλείο, κατελήφθη και αυτός ως προσωρινά υπεύθυνος, να διαθέτει προς πώληση συνολικά 1.200 κροτίδες. Παράλληλα αναζητείται για να συλληφθεί η 36χρονη ιδιοκτήτρια του καταστήματος.

Επιπλέον χθες το απόγευμα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, συνέλαβαν μία 77χρονη ημεδαπή, ιδιοκτήτρια καταστήματος ψιλικών στον Ελαιώνα Βοιωτίας, διότι κατά τη διάρκεια αιφνιδιαστικού ελέγχου, κατελήφθη να διαθέτει στο κατάστημά της προς πώληση, συνολικά 2.800 κροτίδες και 40 πυροτεχνήματα πυρός (σφυρίχτρες).



Σε όλες τις ανωτέρω περιπτώσεις, οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων δεν είχαν εφοδιαστεί με την απαραίτητη άδεια από την αρμόδια Αστυνομική Αρχή, ενώ οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν θα υποβληθούν στις κατά τόπους Εισαγγελικές Αρχές.

Σημειώνεται ότι από τις αρχές Μαρτίου έχουν συλληφθεί έντεκα άτομα και έχουν κατασχεθεί, μετά από στοχευμένους αιφνιδιαστικούς ελέγχους σε καταστήματα και οικίες, συνολικά (38.365) τεμάχια κροτίδων, βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων και παιδικών αθυρμάτων, καθώς και ένα πιστόλι εκτόξευσης φωτοβολίδων.




Υπενθυμίζεται ότι, δυστυχώς κάθε χρόνο, πριν και κατά τη διάρκεια των Εορτών του Πάσχα, γινόμαστε μάρτυρες σοβαρών ατυχημάτων, ιδιαίτερα σε ανήλικους, εξαιτίας της επικίνδυνης συνήθειας καύσης κροτίδων, πυροτεχνημάτων και βεγγαλικών, παρόλο που κάτι τέτοιο απαγορεύεται από το Νόμο.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στο πλαίσιο της πρόληψης αυτών των ατυχημάτων συμβουλεύει - συνιστά στους πολίτες και ιδίως στους γονείς τα εξής :

• Η κατασκευή, εμπορία, αγορά, κατοχή και χρήση κροτίδων και συσκευών εκτόξευσης αυτών από οποιονδήποτε απαγορεύεται.

• Η αγορά βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων είναι παράνομη. Μην τα αγοράζετε.

• Αποτρέψτε τα παιδιά από την χρήση ή την αυτοσχέδια κατασκευή τους.

• Ενημερώστε τα παιδιά για τους κινδύνους σοβαρού τραυματισμού, ακρωτηριασμού ακόμα και θανάτου.

• Μην τους επιτρέπετε να προσεγγίζουν χώρους παράνομης καύσης των ειδών αυτών, διότι κανείς δεν εγγυάται ότι δεν θα προκληθεί ατύχημα.

• Οι ενήλικοι, μην χρησιμοποιείτε βεγγαλικά και πυροτεχνήματα, γιατί υπάρχει κίνδυνος να σας μιμηθούν τα παιδιά.

• Μην ξεχνάτε ότι τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα και η χρήση τους εγκυμονεί κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα και την ίδια την ζωή.

Οι παραπάνω συμβουλές θα επαναλαμβάνονται διαρκώς, με σκοπό να συμβάλλουν στην ευαισθητοποίηση των πολιτών και την κατανόηση των κινδύνων που διατρέχουν ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά.

Οι έλεγχοι των Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, εν όψει του εορτασμού του Πάσχα, θα συνεχισθούν με αμείωτη ένταση.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΟΚ: Δες τι παθαίνεις από τα πολλά αναψυκτικά!


Για κάθε 340ml ο κίνδυνος αυξάνεται κατά 22%...
Η κατανάλωση ενός ή περισσότερων αναψυκτικών με ζάχαρη κάθε μέρα αυξάνει τον κίνδυνο για εμφάνιση διαβήτη στο μέλλον, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη ευρωπαϊκή επιστημονική έρευνα. Κάθε αναψυκτικό παραπάνω που πίνει κάποιος μέσα στην ημέρα, αυξάνει ανάλογα ο σχετικός κίνδυνος.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη Ντόρα Ρομαγκουέρα του Imperial College του Λονδίνου, μελέτησαν τις διατροφικές συνήθειες περίπου 350.000 ατόμων σε οκτώ ευρωπαϊκές χώρες.

Η μελέτη έδειξε ότι για κάθε έξτρα 340 ml καθημερινής κατανάλωσης αναψυκτικών με ζάχαρη (δηλαδή περίπου όσο ένα αναψυκτικό), ο κίνδυνος για διαβήτη αυξάνεται κατά 22% σε σχέση με όσους πίνουν μόνο ένα αναψυκτικό το μήνα ή λιγότερο. Η κατανάλωση φρουτοχυμών δεν φαίνεται να αυξάνει την πιθανότητα εμφάνισης διαβήτη.

«Με δεδομένη την αύξηση της κατανάλωσης αναψυκτικών με ζάχαρη στην Ευρώπη, θα πρέπει να δοθούν στον πληθυσμό σαφή μηνύματα για τις ανθυγιεινές συνέπειες αυτών των ποτών», δήλωσε η υπεύθυνη της έρευνας.

Η ευρωπαϊκή μελέτη έρχεται να επιβεβαιώσει παρόμοια ευρήματα από προηγούμενες έρευνες στις ΗΠΑ, που έχουν συμπεράνει ότι τα αναψυκτικά με ζάχαρη συνδέονται με αύξηση του σωματικού βάρους και με καταστάσεις όπως ο διαβήτης τύπου 2. Η συγκεκριμένη χρόνια πάθηση, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, πλήττει πάνω από 310 εκατ. άτομα παγκοσμίως.

«Το συμπέρασμα είναι ότι τα αναψυκτικά με ζάχαρη δεν κάνουν καλό. Δεν έχουν θρεπτική αξία και, όπως δείχνουν τα στοιχεία, η καθημερινή κατανάλωσή τους μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για διαβήτη τύπου 2», δήλωσε ο Πάτρικ Γουλφ από το University College του Λονδίνου.

«Από μόνα τους, τα αναψυκτικά με ζάχαρη αποτελούν μόνο ένα μέρος της όλης εικόνας, έναν μόνο από τους δυνητικούς παράγοντες κινδύνου για τον διαβήτη τύπου 2. Από τη στιγμή όμως που κανείς μπορεί εύκολα να εξαλείψει αυτόν τον παράγοντα, προτιμώντας αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη ή, ακόμα καλύτερα, βγάζοντάς τα τελείως από τη διατροφή του, έχει πράγματι νόημα να το κάνει», πρόσθεσε.

Από την άλλη, ο δρ Μάθιους Χομπς, επικεφαλής ερευνών της βρετανικής οργάνωσης για το διαβήτη Diabetes UK, σχολιάζοντας τη νέα έρευνα, ανέφερε πως αν και ο αυξημένος κίνδυνος λόγω των αναψυκτικών δεν φαίνεται να προκαλείται μόνο επειδή αυτά έχουν περισσότερες θερμίδες και άρα αυξάνουν το σωματικό βάρος, «δεν υπάρχει ακόμα οριστική απόδειξη πως τα αναψυκτικά με ζάχαρη αυξάνουν τον κίνδυνο για διαβήτη τύπου 2 για κάποιον άλλο λόγο πέρα από την αύξηση του βάρους που επιφέρουν».

pistepseto.net

Διαβάστε Περισσότερα »

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων



Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Τι «απειλεί» τους οδηγούς Ι.Χ. εκτός από τον Κ.Ο.Κ...

Αυξημένες αρμοδιότητες έχουν πλέον οι αστυνομικοί οι οποίοι κάνουν περιπολίες. Εκτός από τα συνηθισμένα (αλκοτέστ, άδεια κυκλοφορίας, δίπλωμα κλπ) είναι πλέον επιφορτισμένοι να ελέγχουν αν...
χρωστάμε στο δημόσιο, αν έχουμε πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας ή την ασφάλεια του οχήματός μας. Οi

υπηρεσίες του υπουργείου Δημοσίας Τάξης, έχουν συνδεθεί πλέον με το Taxisκάτι που σημαίνει ότι οι αστυνομικοί που κάνουν τυπικούς ελέγχους στα αυτοκίνητα, έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν αν ο συγκεκριμένος ΑΦΜ (ο οποίος αναγράφεται πλέον και στα διπλώματα οδήγησης τα οποία έχουν σχήμα πιστωτικής κάρτας) είναι φορτωμένος με ληξιπρόθεσμα χρέη. Μάλιστα, σε πολλά περιπολικά έχουν ήδη εγκατασταθεί ηλεκτρονικοί υπολογιστές προκειμένου ο έλεγχος να γίνεται ακόμη γρηγορότερα και όχι μέσω του κέντρου της Αστυνομίας. Ειδικά αν χρωστάει πολλά, ο οδηγός που θα σταματήσει για τον τυπικό έλεγχο μπορεί να καταλήξει στο αυτόφωρο καθώς αυτό προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία για τους οφειλέτες του δημοσίου. Προσοχή λοιπόν ειδικά με τις βόλτες του Σαββατοκύριακου καθώς θα περάσετε δύο νύχτες μέσα για να παραστείτε ενώπιον του εισαγγελέα την Δευτέρα το πρωί.

1.Τέλη κυκλοφορίας:

Οι αστυνομικοί έχουν από φέτος αρμοδιότητα να ελέγχουν και αν έχουν πληρωθεί τα τέλη κυκλοφορίας. Καλό είναι λοιπόν να έχετε στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου το ένα από τα δύο αντίγραφα πληρωμής που σας έδωσε η τράπεζα για να μην ταλαιπωρηθείτε σε περίπτωση που σας σταματήσει κάποιος. Αν δεν έχετε πληρώσει, κινδυνεύετε με αφαίρεση διπλώματος και πινακίδων ενώ τα έγγραφα θα σας επιστραφούν μόνο αν πληρώσετε τα τέλη κυκλοφορίας και το πρόστιμο που είναι το ισόποσο των τελών.

2.Ασφάλιστρα αυτοκινήτου:

Το υπουργείο Οικονομικών, θέλοντας να περιορίσει το φαινόμενο των εκατοντάδων χιλιάδων ανασφάλιστων αυτοκινήτων, ανέθεσε –δια νόμου- στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών την αρμοδιότητα των ηλεκτρονικών διασταυρώσεων με στόχο τον εντοπισμό ανασφάλιστων αυτοκινήτων. Αν από τις ηλεκτρονικές διασταυρώσεις παραβάτες (και θεωρείται δεδομένο ότι θα εντοπιστούν δεδομένου ότι τα ανασφάλιστα εκτιμώνται σε τουλάχιστον ένα εκατομμύριο), η ΓΓΠΣ, αποστέλλει ειδοποιητήριο στον κάτοχο του αυτοκινήτου με το οποίο τον καλεί εντός οκτώ ημερών να δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις. Μετά την παραλαβή της επιστολής, ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου, εφόσον φυσικά θελήσει να συμμορφωθεί και να ασφαλίσει το όχημά του, θα πρέπει να επιδείξει στην ασφαλιστική εταιρεία το ειδοποιητήριο της ΓΓΣ και να προσκομίσει και ένα παράβολο υπέρ του ελληνικού δημοσίου ύψους 250 ευρώ. Δηλαδή, ούτως ή άλλως θα πρέπει να πληρώσει τα ασφάλιστρα (σ.σ υπολογίστε τουλάχιστον 600 ευρώ τον χρόνο για ένα αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού) αλλά και ένα «καπέλο» 250 ευρώ υπέρ του δημοσίου. Αν ο ιδιοκτήτης δεν ανταποκριθεί εντός των οκτώ ημερών, τότε η ΓΓΠΣ οφείλει να στέλνει στοιχεία και ονοματεπώνυμα στην αστυνομία. Η χρήση ανασφάλιστου αυτοκινήτου (είτε από τον οδηγό, είτε από τον ιδιοκτήτη) συνεπάγεται και ποινές φυλάκισης οι οποίες φτάνουν στους 12 μήνες. Και δεν είναι μόνο της φυλακής τα σίδερα… (σ.σ που δεν καταλήγει βέβαια κανένας εκεί διότι όλες αυτές οι ποινές εξαγοράζονται). Αν οδηγός εντοπιστεί από αστυνομικό να κυκλοφορεί με ανασφάλιστο όχημα, θα τιμωρείται:
-Με αφαίρεση άδειας κυκλοφορίας για10 ημέρες. Αν το ανασφάλιστο όχημα εντοπιστεί ύστερα από ατύχημα, η άδεια κυκλοφορίας αφαιρείται για δύο χρόνια ενώ σε περίπτωση υποτροπής, για τρία χρόνια
-Με επιπλέον χρηματικό πρόστιμο 500 ευρώ

3. Εγγραφα
Ξέχασες στο σπίτι την απόδειξη πληρωμής των τελών κυκλοφορίας; Ας λένε ότι έφτιαξαν ηλεκτρονικό σύστημα και μπορούν να ελέγξουν ποιος πλήρωσε και ποιος όχι. Αν σε σταματήσει για έλεγχο ο τροχονόμος, θα σου επιβάλλει πρόστιμο. Αυτό προβλέπει νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή το υπουργείο Ανάπτυξης πρόσφατα. Και δεν είναι μόνο η απόδειξη των τελών κυκλοφορίας. Για κάθε έγγραφο από τα παρακάτω που δεν θα έχουμε μαζί μας όταν οδηγούμε, θα πληρώνουμε 20 ευρώ:
Ο οδηγός οδικού οχήματος υποχρεούται, όταν οδηγεί, να φέρει:
-τη νόμιμη άδεια οδήγησης,
-την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος,
-το αποδεικτικό ασφάλισης,
-την απόδειξη πληρωμής των τελών κυκλοφορίας και κατά περίπτωση
-την ειδική άδεια οδήγησης οδηγού Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτου,
-το Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Ικανότητας (Π.Ε.Ι.),
-το Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Κατάρτισης Οδηγού Οχημάτων Μεταφοράς Επικίνδυνων Εμπορευμάτων (ADR) και τα λοιπά έγγραφα που απαιτεί η Συμφωνία ADR του ν.1741/1987 (Α΄225) όπως ισχύει,
-το Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου,
-την Κάρτα Ελέγχου Καυσαερίων,
- τη βεβαίωση καλής λειτουργίας ταχογράφου,
-τη βεβαίωση περιοριστή ταχύτητας και το σχετικό αυτοκόλλητο σήμα, καθώς και οποιαδήποτε άλλο έγγραφο, βεβαίωση, ή πιστοποιητικό απαιτείται ανάλογα με την κατηγορία του οχήματος από τις ειδικές διατάξεις...
Διαβάστε Περισσότερα »

Σεμινάρια "Αναζήτηση Εργασίας με Αρωγό τη Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς"



Περισσότερα στοιχεία για το πρόγραμμα μπορείτε να δείτε στο site http://jobsearch.futurelibrary.gr/
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ