Δευτέρα 6 Μαΐου 2013

Τρίτη του Πάσχα με βροχές και καταιγίδες - Ποιες περιοχές θα πλήξουν τα φαινόμενα

Στα ίδια υψηλά με των προηγουμένων ημερών επίπεδα θα κυμανθεί η θερμοκρασία και την Τρίτη του Πάσχα, ωστόσο, σε πολλές περιοχές και κυρίως στα βορειοδυτικά και στα ηπειρωτικά όρεινα είναι πιθανό να σημειωθούν βροχές και καταιγίδες τις μεσημεριανές και τις απογευματινές ώρες.
Αναλυτικά η πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ για την Τρίτη του Πάσχα έχει ως εξής:
  • Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος αλλά τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά.
Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 30 βαθμούς Κελσίου.
  • Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Στην Ήπειρο και το Ιόνιο, νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με πρόσκαιρους όμβρους στα ορεινά κυρίως τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 που από το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς μέχρι 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου.
  • Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 29 βαθμούς Κελσίου.
  • Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στην Κρήτη η μεγίστη θα είναι κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.
  • Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα βόρεια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου.
  • Αττική
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου.
  • Θεσσαλονίκη
Καιρός: Αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 και πρόσκαιρα νότιοι μέχρι 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Παρατράγουδα...στις Θεσπιές



Το κάψιμο του Ιούδα κατά την περιφορά του Επιταφίου είναι παράδοση χρόνων στις Θεσπιές. Παλιά στήνονταν τρείς μεγάλες φωτιές όπως φαίνονται στην αεροφωτογραφία. Πρώτη φωτιά στη στροφή του Βλάχου, δεύτερη στο Ντιβάνι και Τρίτη στη στροφή του Σκιαδά. Με κίτρινο χρώμα φαίνεται η πορεία του Επιταφίου.
Κάθε γειτονιά συναγωνιζόταν για τον καλύτερο Ιούδα και την μεγαλύτερη φωτιά. Τελευταία, αφού οι περισσότερες αλάνες έγιναν σπίτια έμεινε ο Ιούδας στη στροφή του Βλάχου.
Τα παιδιά μαζεύουν ξύλα και κλίματα όσο περισσότερα μπορούν και φτιάχνουν ένα ομοίωμα του Ιούδα. Το χαρακτηριστικό του είναι ότι είναι κρεμασμένος από σύρμα και όταν η φωτιά φουντώνει ο Ιούδας κινείται σαν να χορεύει πάνω της. Η μαγκιά είναι να μπει η φωτιά την κατάλληλη στιγμή ώστε όσοι ακολουθούν τον Επιτάφιο να δουν και να απολαύσουν το θέαμα.
Παλιά θυμάμαι τα πράγματα ήταν πιο άγρια. Μέσα στο σωρό από ξύλα βάζαμε άδεια κουτιά από αεροζόλ (φλιτ), και όταν έσκαγαν γινόταν χαμός.
Φέτος λοιπόν τα παιδιά μάζεψαν τα ξύλα, έφτιαξαν τον Ιούδα και τον έστησαν το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής στη γνωστή στροφή.
Έλα μου όμως που παράγοντες της εκκλησίας και ο παπάς μουλάρωσαν και δεν ήθελαν να κάνουν τη διαδρομή μπροστά από τον Ιούδα, παρά την αντίθετη άποψη της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατοίκων, καταργώντας στη πράξη μια παράδοση δεκαετιών.
Τα υπόλοιπα είναι γνωστά και μεγάλο θέμα συζήτησης στις Θεσπιές.
Δείτε τα βίντεο πού αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο και βγάλτε τα συμπεράσματά σας.

Θεσπιακά Blog

Χρόνια πολλάΔείτε τα βίντεο ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Απαράδεκτο βίντεο δείχνει να ανατινάζεται η Βουλή και κάνει το γύρο του διαδικτύου

Απαράδεκτο βίντεο δείχνει να ανατινάζεται η Βουλή και κάνει το γύρο του διαδικτύου [βίντεο]

Η παρακάτω σκηνή είναι από την «ανατίναξη» της βουλής και προέρχεται από την μικρή μήκους ταινία «Η ημέρα της κρίσης» του φερόμενου ως σκηνοθέτη Ζουάν Κούρτης.
Σύμφωνα με το Wikipedia ο Ζαν Κούρτης είναι υπαρκτό πρόσωπο. Γεννήθηκε στις 5 Ιανουαρίου του 1983 και μεγάλωσε στην Αθήνα. Στην αρχή παρακολούθησε μαθήματα προετοιμασίας καλών τεχνών για 3 χρόνια, μετα σπούδασε στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμησης και αργότερα συνέχισε την καλλιτεχνική πορεία της οικογένειας του σπουδάζοντας Σκηνοθεσία.
Υπήρξε μέλος της ροκ μουσικής μπάντας "Γκρίζα Πόλη" στο μπάσο. Το 2000 εκλέγεται έφηβος βουλευτής στην 6ʹ Σύνοδο στην Βουλή των εφήβων και αναλαμβάνει το τμήμα των "Μορφωτικών υποθέσεων". Το 2004 συμμετέχει στην θεατρική παράσταση "Τα φτερά του έρωτα" και το 2005 συμμετέχει στην όπερα "Don Carlos" στο Μέγαρο μουσικής. Το 2006 κερδίζει στο Athens Video art festival με την μικρή μήκους ταινία "Ταξίδι στην σελήνη". Το 2013 γυρίζει μια animation "Η ιστορία μιας χώρας" όπου διηγήται μέσα από μια υπαινιγματική παιδική ιστορία την πολιτική πορεία της Ελλάδας από την μεταπολίτευση έως σήμερα και λίγο καιρό αργότερα γυρίζει την μικρή μήκους ταινία "Η ημέρα της κρίσης" όπου η σκηνή με την οποία ανατινάζεται στο τέλος της ταινίας η βουλή των ελλήνων.

Διαβάστε Περισσότερα »

Οργισμένος ο Δήμαρχος Θήβας για τη νέα δυσφήμιση των αγροτικών προϊόντων της περιοχής.(video)


Να μπει τέλος στη συκοφαντική δυσφήμιση των αγροτικών προϊόντων της Θήβας καλεί ο δήμαρχος Σπύρος Νικολάου που παρακολουθεί με λύπη αλλά και οργή, να αναπαράγεται κυρίως στο διαδίκτυο ανυπόγραφο άρθρο με τίτλο «Όχι στα λαχανικά Θηβών και Οινοφύτων: Σκοτώνουν!» Στο άρθρο αυτό διαστρεβλώνονται τα αποτελέσματα της επιδημιολογικής μελέτης που πραγματοποίησε η καθηγήτρια κα Αθηνά Λινού η οποία όταν ενημερώθηκε για το άρθρο απέστειλε επιστολή στο δήμο τονίζοντας ότι ουδεμία σχέση έχει με το συγκεκριμένο δημοσίευμα και διαμαρτύρεται έντονα για την αυθαίρετη χρήση του ονόματός της από τους συντάκτες του κειμένου αυτού»
Ο Δήμος Θηβαίων και οι παραγωγοί τις περιοχής απαντούν σε όσους σκόπιμα επιχειρούν να βάλουν ταφόπλακα στην αγροτική περιοχή μιλώντας με ψεύδη, ανακρίβειες και συκοφαντίες ότι θα πρέπει να γνωρίζουν τις ποινικές κυρώσεις των λεγομένων τους, διότι τρομοκρατούν τους καταναλωτές, την ώρα που επίσημες έρευνες του ΕΦΕΤ και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μιλούν για ΑΡΙΣΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ προϊόντα από τη Θήβα ενώ προκαλούν τεράστια ζημιά στους παραγωγούς των προϊόντων και κατ' επέκταση στα ελληνικά προϊόντα.

 LAMIASTARGR
Διαβάστε Περισσότερα »

Χαλκίδα:Σοκ- Ανήμερα το Πάσχα τον έριξε ο αδελφός του από το μπαλκόνι και τον σκότωσε



Σοκαρισμένη η τοπική κοινωνία στη Χαλκίδα από την οικογενειακή τραγωδία...

Ο άτυχος 39χρονος ήρθε από την Γερμανία, όπου διέμενε, στο πατρικό του στη Χαλκίδα για να κάνει Πάσχα με την μητέρα του και τον 45χρονο αδελφό του.

Κανείς όμως δεν μπορούσε να φανταστεί την τραγωδία που θα ακολουθούσε.

Στις 9:15΄ το βράδυ ανήμερα του Πάσχα τα δυο αδέλφια ήταν στο μπαλκόνι του 3ου ορόφου πολυκατοικίας στο κέντρο της Χαλκίδας. Ξαφνικά ο 45χρονος έσπρωξε τον 39χρονοο αδελφό του στο κενό, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 45χρονος δράστης που αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα φέρεται να έχει παραδεχτεί την πράξη του. Μάλιστα σύμφωνα με κάποιον πριν τον πάρουν οι αστυνομικοί είπε στην τραγική μητέρα: << Εσένα έπρεπε να σκοτώσω και όχι τον αδελφό μου...>>.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτός είναι ο χρυσαυγίτης νταής που σκότωσε με γροθιές την 23χρονη Φαίη

Αυτός είναι ο χρυσαυγίτης νταής που σκότωσε με γροθιές την 23χρονη Φαίη [εικόνα]
Παρότι σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία σε βαθμό κακουργήματος για τις βαριές σκοπούμενες σωματικές βλάβες που προκάλεσε στην άτυχη κοπέλα, και ενώ ο 15ος Ειδικός Ανακριτής έχει εκδώσει ένταλμα σύλληψης από τις 8 Απριλίου, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 25χρονος νεαρός συνεχίζει ανενόχλητος να εμφανίζεται στα στέκια της Νέας Μάκρης.
Το «Εθνος της Κυριακής» αποκάλυψε το πρόσωπο του 25χρονου κατηγορούμενου για δύο υποθέσεις βιαιοπραγίας, εκ των οποίων η μία οδήγησε στον θάνατο τη νεαρή κοπέλα. Πρόκειται για τον Βαγγέλη Στεφανάκη, η φωτογραφία του οποίου «φιγουράρει» ήδη στα αστυνομικά τμήματα της Νέας Μάκρης και της Αγίας Παρασκευής, μολονότι ο ίδιος παραμένει ελεύθερος.
Τη σκότωσε με τις γροθιές του
Το τι έγινε το μοιραίο βράδυ της 5ης Απριλίου δεν είναι μέχρι σήμερα απολύτως ξεκάθαρο. Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, κάποια στιγμή το τηλέφωνο της Φαίης χτύπησε ενώ βρισκόταν στο σπίτι. Χωρίς να πάρει το κινητό ή την τσάντα της, η κοπέλα βγήκε για να συναντήσει τον φίλο της, Βαγγέλη. Κάποιο απροσδιόριστο γεγονός συνετέλεσε ώστε η συνάντησή τους να εκτροχιαστεί. Ο Στεφανάκης άρχισε να χτυπάει την ανυπεράσπιστη κοπέλα, η οποία έχασε την ισορροπία της και χτύπησε το κεφάλι της στον προφυλακτήρα του αυτοκινήτου μένοντας αναίσθητη. Τα τραύματά της ήταν τόσο βαριά που τελικά κατέληξε μερικές εβδομάδες αργότερα...
«Θα πεθάνετε κομμούνια»
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο 25χρονος προκαλεί με τη στάση και τη βίαιη συμπεριφορά του. Τον περασμένο Ιούνιο, λίγο πριν τις επαναληπτικές εκλογές, ο συγκεκριμένος με έναν φίλο του και έναν εκπαιδευμένο σκύλο ράτσας πιτ μπουλ είχαν επιτεθεί σε προεκλογικό περίπτερο του ΚΚΕ που βρισκόταν στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής. Φωνάζοντας «θα πεθάνετε κομμούνια» και «θα δείτε ποιος είναι ο Ηλίας» (σ.σ.: Κασιδιάρης), είχαν επιτεθεί και τραυματίσει τον δημοτικό σύμβουλο Γιώργο Τσιμπουκάκη. Το 31χρονο θύμα αναγνώρισε τον Στεφανάκη στις φωτογραφίες που του έδειξαν στο αστυνομικό τμήμα, η επίθεση ταυτοποιήθηκε επίσημα από την ΕΛΑΣ και εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης.
Παρ' όλα αυτά, ο 25χρονος ποτέ δεν συνελήφθη, ούτε δόθηκε στη δημοσιότητα το όνομα και η φωτογραφία του. Μετά την παρέλευση του αυτοφώρου, πληροφορίες λένε ότι ο πατέρας του επικοινώνησε με την αστυνομία, ενημερώνοντας πως ο ίδιος δεν γνωρίζει πού βρίσκεται ο γιος του. Ισχυρίστηκε ωστόσο ότι ο 25χρονος δεν ανήκει σε καμία συγκεκριμένη πολιτική οργάνωση, αλλά απλά έχει «βίαιη συμπεριφορά».
Λίγες μέρες μετά, η υπόθεση σταμάτησε να απασχολεί τα μέσα ενημέρωσης και εν τέλει ατόνησε. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Στεφανάκης εξακολουθούσε να κινείται μεταξύ Αγίας Παρασκευής, Γέρακα, Νέας Μάκρης και Μαραθώνα, παραμένοντας ωστόσο αφανής για την αστυνομία, που κατά τα άλλα τον αναζητούσε.
Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο 25χρονος διαμένει μόνιμα στον Γέρακα, με τον πατέρα του, ο οποίος είναι συνταξιούχος μηχανικός αυτοκινήτων. Εχει τη φήμη του «νταή», του ανθρώπου που αν δεν «συμπαθήσει τη φάτσα σου» θα προκαλέσει καβγά, που δεν θα διστάσει να δείρει για το τίποτα. Καθόλου τυχαίο άλλωστε δεν είναι που ο Βαγγέλης Στεφανάκης φέρεται να περνάει μεγάλο μέρος του χρόνου του στα γυμναστήρια.
Οσοι τον ξέρουν καλά, μιλούν για έναν τύπο που με το «αντριλίκι» και το παρουσιαστικό του μπορεί και προσελκύει τις γυναίκες, πολλές από τις οποίες όμως, μόλις καταλαβαίνουν την «τρέλα που κουβαλάει» -όπως λένε χαρακτηριστικά- φεύγουν τρέχοντας. Λέγεται ότι κάποιες από αυτές, μετά το φλερτ, γνώρισαν σύντομα την... κόλαση, αφού ο 25χρονος πέραν των άλλων πρωταγωνιστούσε συχνά σε σκηνές ζηλοτυπίας.
Ωστόσο, αυτό που είναι σίγουρο είναι πως ο Βαγγέλης Στεφανάκης έχει απασχολήσει και πριν από τον περασμένο Ιούνιο την αστυνομία για συμμετοχή σε καβγάδες και φασαρίες. Στο παρελθόν μάλιστα φέρεται να έχει συλληφθεί. Ετσι εξηγείται και το πώς η φωτογραφία του βρισκόταν ήδη στα χέρια των αστυνομικών, γεγονός που βοήθησε ώστε να τον ταυτοποιήσουν ως δράστη της επίθεσης στην Αγία Παρασκευή μετά την περιγραφή που έδωσε ο δημοτικός σύμβουλος. Εκτοτε υποτίθεται ότι αναζητούνταν, μάταια όμως, αφού μόλις καταλάγιασε ο θόρυβος, εκείνος βγήκε ξανά στην πιάτσα, κυκλοφορώντας ελεύθερος. Ετσι ο καιρός κύλησε και πριν από περίπου τρεις μήνες ο Βαγγέλης Στεφανάκης συνδέθηκε με τη Φαίη Μπλάχα, μια πανέμορφη κοπέλα 23 ετών.
Η ζήλια για την όμορφη κοπέλα κατέληξε σε τραγωδία
Ως μια πρόσχαρη κοπέλα, που ήταν πάντοτε ευγενική και χαμογελαστή, περιγράφουν τη Φαίη Μπλάχα οι άνθρωποι που την ήξεραν. Στη σύντομη ζωή της, η 23χρονη είχε κερδίσει τη συμπάθεια των γειτόνων, που εκφράζουν βαθιά λύπη για την απώλειά της.
Η Αθανασία-Ευθυμία, όπως είναι το πλήρες όνομά της, είχε γεννηθεί και μεγαλώσει στη Νέα Μάκρη, όπου διέμενε με τους γονείς, την αδερφή και τον σύζυγό της, καθώς και τη γιαγιά της. Μαζί τους, κατοικεί και μια οικιακή βοηθός, προκειμένου να φροντίζει την άρρωστη μητέρα της. Πληροφορίες του «Εθνους» αναφέρουν ότι η 23χρονη εργαζόταν σε καφετέρια της περιοχής και όλα της τα χρήματα τα έδινε για την περίθαλψη της μητέρας της. Ηταν πολύ δεμένη με τη μεγαλύτερη αδερφή της, με την οποία μοιραζόταν τα πάντα.
Πριν από περίπου τρεις μήνες, η Φαίη γνώρισε από κοινή παρέα τον Βαγγέλη Στεφανάκη και έγιναν ζευγάρι.
Συνεχώς στο πλευρό της
Οπως δήλωσε η αγαπημένη της φίλη Δάφνη, που δεν έφυγε ούτε στιγμή από το πλευρό της στο νοσοκομείο, «μετά τη γνωριμία της με το συγκεκριμένο άτομο, η Φαίη είχε απομακρυνθεί.
Τελευταία δεν είχαμε πολλές επαφές. Τις τελευταίες εβδομάδες η ένταση προοδευτικά κορυφωνόταν. Ο Βαγγέλης άρχισε να τη ζηλεύει παράφορα, θέλοντας να ελέγχει την κάθε της κίνηση. Η 'αστυνόμευση' που εκδηλωνόταν με... ανακρίσεις του τύπου 'πού πήγες για καφέ;', μέχρι και 'με ποιους μίλησες, τι ρούχα φόρεσες;' δημιουργούσε ένταση. Δεν ήταν λίγες οι φορές που δικοί της άνθρωποι την έβλεπαν στενοχωρημένη, καθώς η κατάσταση με τον φίλο της είχε αρχίσει να γίνεται ανυπόφορη», τόνισε η φίλη της άτυχης κοπέλας.
Μυστήριο για το πως πέθανε η άτυχη κοπέλα
Μυστήριο καλύπτει τις ακριβείς συνθήκες του θανατηφόρου ξυλοδαρμού της. Πηγές αναφέρουν ότι επί μία ώρα ο 25χρονος τριγύριζε με το πολυτελές αυτοκίνητό του την κοπέλα στη Νέα Μάκρη, περιμένοντάς τη να συνέλθει. Οταν κατάλαβε ότι η κατάσταση ήταν σοβαρή, πήρε την αδερφή της και μαζί την οδήγησαν στο νοσοκομείο. Οι γιατροί, ως όφειλαν, ενημέρωσαν την αστυνομία... Αρχικά η αδελφή της Φαίης και ο σύζυγός της δήλωσαν στην αστυνομία ότι δεν γνώριζαν ποιος έφερε την κοπέλα σ' αυτή την κατάσταση. Ωστόσο λίγες ώρες αργότερα κλήθηκαν ξανά στο τμήμα, για να δώσουν τελικά μια διαφορετική εκδοχή των πραγμάτων. Η αδελφή της φέρεται να εξήγησε στους αστυνομικούς τη σχέση του Στεφανάκη με την αδελφή της, τις εκρήξεις και τη ζήλια του και για τον λόγο αυτό ασκήθηκε δίωξη σε βάρος του και πλέον καταζητείται. Δίωξη ασκήθηκε και σε βάρος της αδερφής της.
Μέχρι την περασμένη Δευτέρα, η Φαίη βρισκόταν διασωληνωμένη στο νοσοκομείο. Είκοσι τέσσερις μέρες μετά τον ξυλοδαρμό της, η κοπέλα κατέληξε... Οι οικείοι της δώρισαν τα όργανα της 23χρονης σε ανθρώπους που τα είχαν ανάγκη...
Τώρα, ο Βαγγέλης Στεφανάκης θα κατηγορηθεί για ανθρωποκτονία. Μένει να βρεθεί από την αστυνομία και να οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ηλιοφάνεια αλλά και βροχές τη Δευτέρα του Πάσχα

Αίθριος και ζεστός θα είναι στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας ο καιρός, αφού σήμερα Δευτέρα του Πάσχα προβλέπεται ηλιοφάνεια, ωστόσο θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες το απόγευμα στα ορεινά.
Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πιθανώς πρόσκαιρη καταιγίδα, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 14 έως 28 βαθμούς Κελσίου.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα αναπτυχθούν νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά της Μακεδονίας. ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 11 έως 30 βαθμούς Κελσίου.
Στα Νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, θα αναπτυχθούν νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και το απόγευμα θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 30 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, αλλά το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 31 βαθμούς Κελσίου.
Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου.
Στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου

Διαβάστε Περισσότερα »

Κλειστά τα καταστήματα την Δευτέρα και την Τρίτη του Πάσχα

Κλειστά θα παραμείνουν τα καταστήματα την Δευτέρα του Πάσχα (6/5) και την Τρίτη (7/5).
Τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά την Τρίτη, λόγω μεταφοράς της αργίας της Πρωτομαγιάς και θα ανοίξουν κανονικά και πάλι την Τετάρτη 8 Μαϊου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ερέτρια:Σοβαρός τραυματισμός 22χρονου από βεγγαλικό



Το τραγικό συμβάν έγινε το πρωί της Κυριακής στο Νησί των Ονείρων στην περιοχή της Ερέτριας Ευβοίας....


Πιο συγκεκριμένα ο 22χρονος Αλβανός, στις 11:00’ το πρωί, πήγε στο Νησί των Ονείρων μαζί με έναν 36χρονο ομοεθνή του και μια 32χρονη Ρουμάνα.

Ο νεαρός Αλβανός στην προσπάθειά του να πυροδοτήσει αυτοσχέδιο βεγγαλικό, αυτό εξερράγη στα χέρια του με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει σοβαρά σε διάφορα σημεία του σώματος του.

Ο 22χρονος μεταφέρθηκε αρχικά, με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και από εκεί διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών Γεώργιος Γεννηματάς, όπου και νοσηλεύεται.

Από τους αστυνομικούς του Α.Τ. Ερέτριας, συνελήφθησαν ο 36χρονος και η 32χρονη, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση Νομοθεσίας περί βεγγαλικών και κροτίδων.

Επίσης όπως προέκυψε οι δύο Αλβανοί είχαν εισέλθει και παρέμεναν παράνομα στη χώρα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τρεις τραυματίες από κροτίδες σε όλη τη χώρα

Τρεις τραυματίες από κροτίδες σε όλη τη χώραΟύτε το φετινό Πάσχα έλειψαν οι τραυματισμοί πολιτών από κακή χρήση πυροτεχνικών ειδών. Σύμφωνα με την αστυνομία, κατά τις φετινές γιορτές τραυματίστηκαν τρεις άνθρωποι, ένας εκ των οποίων σοβαρά.
Οι αρχές συνεχίζουν τους ελέγχους σε όλη τη χώρα για την εμπορία και κατοχή βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων, τα οποία μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των πολιτών.
Από τις 5 Απριλίου ως και τις 5 Μαΐου (Κυριακή του Πάσχα), οι αστυνομικές αρχές έχουν προβεί σε συνολικά 1.359 ελέγχους, σε μικροπωλητές, ιδιώτες, μεταφορικά μέσα, καταστήματα, σπίτια και άλλους χώρους. Στους ελέγχους αυτούς διαπιστώθηκαν 102 παραβάσεις και συνελήφθησαν 111 άτομα.
Μέχρι στιγμής, έχουν κατασχεθεί 82.986 κροτίδες, 1.655 φωτοβολίδες, 1.506 καψύλια, 74.680 βεγγαλικά, 208 αυτοσχέδιοι μηχανισμοί και 351 συσκευές εκτόξευσης φωτοβολίδων/ρουκετών.
Συμβουλές από την ΕΛ.ΑΣ.
Η ελληνική αστυνομία υπενθυμίζει πως δυστυχώς κάθε χρόνο, πριν και κατά τη διάρκεια των γιορτών του Πάσχα, γινόμαστε μάρτυρες σοβαρών ατυχημάτων, ιδιαίτερα σε ανήλικους, εξαιτίας της επικίνδυνης συνήθειας καύσης κροτίδων, πυροτεχνημάτων και βεγγαλικών, παρόλο που κάτι τέτοιο απαγορεύεται από το νόμο.
Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο πλαίσιο της πρόληψης αυτών των ατυχημάτων συμβουλεύει - συνιστά στους πολίτες και ιδίως στους γονείς τα εξής :
  • Η κατασκευή, εμπορία, αγορά, κατοχή και χρήση κροτίδων και συσκευών εκτόξευσης αυτών από οποιονδήποτε απαγορεύεται.
  • Η αγορά βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων είναι παράνομη. Μην τα αγοράζετε.
  • Αποτρέψτε τα παιδιά από την χρήση ή την αυτοσχέδια κατασκευή τους.
  • Ενημερώστε τα παιδιά για τους κινδύνους σοβαρού τραυματισμού, ακρωτηριασμού ακόμα και θανάτου.
  • Μην τους επιτρέπετε να προσεγγίζουν χώρους παράνομης καύσης των ειδών αυτών, διότι κανείς δεν εγγυάται ότι δεν θα προκληθεί ατύχημα.
  • Οι ενήλικοι, μην χρησιμοποιείτε βεγγαλικά και πυροτεχνήματα, γιατί υπάρχει κίνδυνος να σας μιμηθούν τα παιδιά.
  • Μην ξεχνάτε ότι τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα και η χρήση τους εγκυμονεί κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα και την ίδια την ζωή.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ