Τρίτη 7 Μαΐου 2013

Λεοντάρι:Πρόσκληση- «Τι πρέπει να γνωρίζετε για την οργάνωση και την λειτουργία της εκκλησίας μας»


ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΝΟΡΙΑΣ ΛΕΟΝΤΑΡΙΟΥ & ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΕΟΝΤΑΡΙΟΥ «ΑΘΗΝΑ ΓΛΑΥΚΩΠΙΣ»

   ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

«Τι πρέπει να γνωρίζετε για την οργάνωση και την λειτουργία της εκκλησίας μας»

Την κυριακή του Θωμά  12-05-2013 στις 11:00 θα γίνει ομιλία στο πνευματικό κέντρο της ενορίας Λεονταρίου, από τον κ. Νεκτάριο Τσαρουχά ( νομικό-ειδικό εκκλησιολόγο), με το ενδιαφέρον θέμα: ‘’Πολίτευμα της εκκλησίας μας’’
Διαβάστε Περισσότερα »

Την Παρασκευή γιορτάζει η Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής Νεοχωρίου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής Νεοχωρίου εορτάζει την μνήμη της Παναγίας μας,σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα.
Πέμπτη 9 Μαίου 6:30 μ.μ.
Πανηγυρικός Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος
Παρασκευή 10 Μαίου 7:00 π.μ.
Πανηγυρικός Όρθρος,Θεία Λειτουργία και λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος
Παρασκευή 10 Μαίου 6:30 μ.μ.
Μεθεόρτιος Εσπερινός μετά παρακλήσεως της Παναγίας μας
ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ





Διαβάστε Περισσότερα »

Dragbattle 11-12 Μαΐου στη Κωπαίδα

Διαβάστε Περισσότερα »

Γίνεται ή δεν γίνεται; Το βίντεο με τον «φύλακα άγγελο» που σώζει ποδηλάτη και προκαλεί σάλο

Γίνεται ή δεν γίνεται; Το βίντεο με τον «φύλακα άγγελο» που σώζει ποδηλάτη και πΠολλά ερωτηματικά για την αυθεντικότητά του προκαλεί το βίντεο που καταγράφει ένα περιστατικό... τηλεμεταφοράς στην Κίνα και το οποίο τις τελευταίες ώρες κάνει το γύρο του διαδικτύου.
Το περιστατικό «τηλεμεταφοράς» σημειώθηκε στην Κίνα το περασμένο έτος και κατεγράφη από τις κάμερες κλειστού κυκλώματος ασφαλείας και ελέγχου της κυκλοφορίας των δρόμων.
Τι βλέπουμε σε αυτό; Εναν ποδηλάτη που ενώ λογικά -έτσι όπως πετάχτηκε- θα έπρεπε να βρεθεί κάτω από τις ρόδες του φορτηγού, κλάσματα του δευτερολέπτου πριν τη σύγκρουση εξαφανίζεται από το συγκεκριμένο σημείο και εμφανίζεται πέντε μέτρα πιο πίσω στη διάβαση πεζών, σώος και αβλαβής.
Το περιστατικό επαναλαμβάνεται στο βίντεο αρκετές φορές και βλέπουμε σε αυτό έναν πεζό που εμφανίζεται από το πουθενά και σώζει τον ποδηλάτη μεταφέροντάς τον στην άκρη του δρόμου.
Ολα αυτά σε κλάσματα του δευτερολέπτου και ενώ στο σκηνικό εμφανίζονται... περίεργες λάμψεις.
Επιστήμονες που εξέτασαν τη γνησιότητα του βίντεο διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους ότι το βίντεο είναι πέρα για πέρα αυθεντικό, τονίζοντας ότι σε τέτοιου είδους βίντεο που προέρχονται από δίσκους ελέγχου κυκλοφορίας δεν μπορεί να γίνει ψηφιακή επεξεργασία.
Ορισμένοι, βέβαια, με το που το είδαν άρχισαν να κάνουν λόγο για περιστατικό «τηλεμεταφοράς», ενώ κάποιοι άλλοι μιλούν για το γνωστό από την ελληνική παράδοση «φύλακα άγγελο» που έκανε τελευταία στιγμή την εμφάνισή του και έσωσε τον ποδηλάτη.
Ότι κι αν έγινε στην πραγματικότητα, ο ποδηλάτης είχε σίγουρα άγιο, είτε ήταν ο πεζός από το πουθενά, ή η μηχανή τηλεμεταφοράς που τον έσωσε.
Τα σχόλια δικά σας...

Διαβάστε Περισσότερα »

Η 17η Έκθεση Γελοιογραφίας Λαφυστίου στη Θήβα

Ο Σύλλογος Φωτογραφίας και Καλλιτεχνικής Έκφρασης Θήβας, «Ελείτροχος» μέσα στο πλαίσιο των πολιτιστικών δράσεών του για τη περίοδο 2013, και σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Θηβαίων και τη Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Θήβας (ΔΗ.Κ.Ε.Θ.), θα φιλοξενήσει στην πόλη της Θήβας την 17η Έκθεση Γελοιογραφίας Λαφυστίου με τίτλο: «Ζωή, Χαρτί & Μολύβι».

Στην Έκθεση συμμετείχαν διακεκριμένοι γελοιογράφοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι, με λεπτό και δριμύ ύφος διακωμώδησαν τη σημερινή πολιτική, οικονομική και κοινωνική κατάσταση. Τιμώμενος δημιουργός της 17ης Έκθεσης Γελοιογραφίας ήταν ο Γιάννης Λογοθέτης (Λογό).

Η φιλοξενία της έκθεσης στην πόλη της Θήβας πραγματοποιείται κατόπιν της ευγενικής παραχώρησής της από το Δήμο Λεβαδέων και τον Μορφωτικό Σύλλογο του Λαφυστίου, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά.

Η 17η Έκθεση Γελοιογραφίας διοργανώθηκε από τον Δήμο Λεβαδέων, τον Αθλητικό και Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Λεβαδέων και τον Μορφωτικό Σύλλογο Λαφυστίου, και πραγματοποιήθηκε στο Λαφύστι Λειβαδιάς από 26 Μαΐου ως τις 3 Ιουνίου 2011.

ΕΓΚΑΙΝΙΑ: Παρασκευή 17 Μαΐου, Ώρα: 20.00

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ: Παρασκευή 17 ως Κυριακή 19 Μαΐου 2013

ΧΩΡΟΣ: Συνεδριακό Κέντρο Θήβας – Αίθουσα «Σεμέλη»

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: 19.30 – 21.30

ΕΙΣΟΔΟΣ: ελεύθερη.
Διαβάστε Περισσότερα »

Το βίντεο που κάνει το γύρο του κόσμου: Ανδρας από το Ναύπλιο πιάνει το Αγιος Φως και δεν καίγεται

Το βίντεο που μετέδωσε και το CNN και κάνει θραύση: Ναυπλιώτης πιάνει το Αγιο ΦωΤο γύρο του κόσμου μέσω του Ιντερνετ αλλά και μέσω των μεγάλων ειδησεογραφικών πρακτορείων κάνει το βίντεο που δείχνει τον Ναυπλιώτη Ιορδάνη Δαμιανό να πιάνει -λίγο μετά την τελετή αφής του Αγίου Φωτός στον Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσόλυμα- τη φωτιά από τα κεριά και να μην καίγεται.
Ο κ. Δαμιανός, ο οποίος προφανώς δεν θα μπορούσε να πιστέψει την έκταση που θα έπαιρνε η προσπάθειά του να αποδείξει την πίστη του, ακούγεται κάποια στιγμή (περίπου στο 6ο λεπτό του βίντεο) να λέει «πιάστο, πιάστο δεν καίει» και να περνάει το χέρι του μέσα από τη φωτιά, ατάραχος και χωρίς να αισθάνεται το παραμικρό κάψιμο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως αναφέρει και η Zougla στο περιστατικό αναφέρθηκαν τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία του κόσμου, μεταξύ άλλων και το CNN.

Διαβάστε Περισσότερα »

Χαλκίδα:"Βουτιά" στον θάνατο μέσα στη νύχτα για τον υπολοχαγό της απόγνωσης

Σοκ στις Ένοπλες Δυνάμεις.
Ένας υπολοχαγός αυτοκτόνησε και οι λόγοι που τον οδήγησαν σ΄αυτή τη τραγική απόφαση όλα δείχνουν ότι είναι οικονομικοί. Ο υπολοχαγός είχε αφήσει σημείωμα στο οποίο εξηγούσε τους λόγους της απόφασής του .

Ο υπολοχαγός παντρεμένος και πατέρας δύο μικρών παιδιών έπεσε από το μπαλκόνι του σπιτιού του. Υπηρετούσε σε μονάδα της Ριτσώνας.

Οι συνάδελφοί του υποστηρίζουν ότι οι λόγοι είναι οικονομικοί και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι ο υπολοχαγός είχε αναγκαστεί να εργάζεται και εκτός στρατού για να μπορεί να τα βγάλει πέρα. Κάτι που δεν κατάφερε με αποτέλεσμα δύο 24ωρα μετά το Πάσχα να δώσει τέρμα στη ζωή του.

Η είδηση έχει προκαλέσει σοκ στη μονάδα του και δείχνει ότι η κατάσταση που επικρατεί στις ΕΔ είναι πλέον δυσβασταχτη και κανείς δεν μπορεί να αποφύγει την σκληρή πραγματικότητα . Κυρίως οι ηγεσίες που "σφυρίζουν" αδιάφορα.






















Πηγή

Διαβάστε Περισσότερα »

Επώνυμη καταγγελία για το Νοσοκομείο Άμφισσας...- Ε.Σ.Υ. ΕΣΥ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!

ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ ΜΑΣ....




  ΕΙΠΑΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΑΣΧΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΕΡΝΙΚΑΚΙ 5 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΦΙΣΣΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΟΣ, ΟΜΩς Ο ΜΙΚΡΟΣ ΜΟΥ 2,5 ΕΤΩΝ ΜΟΛΙΣ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΕΚΑΝΕ ΠΥΡΕΤΟ 39 ΚΑΙ ΕΜΕΤΟΥΣ.
  ΑΝΗΣΥΧΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΤΡΕΞΑΜΕ ΑΜΕΣΩΣ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΚΟΚΟΜΕΙΟ ΑΜΦΙΣΣΑΣ.  ΕΚΕΙ ΜΟΛΙΣ  ΦΤΑΣΑΜΕ,  Η ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗ ΣΤΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΡΘΟΥΜΕ 5 ΛΕΠΤΑ ΝΩΡΙΤΕΡΑ....!!!! ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΣΧΟΛΑΣΕ!!!!
  ΕΜΕΙΣ ΑΝΗΣΥΧΟΙ ΖΗΤΗΣΑΜΕ ΝΑ ΔΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ,  ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ.  ΤΟΤΕ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΠΑΘΟΛΟΓΟ ΚΑΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΕΙ..... ΣΤΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΞΑΝΑ ΤΟΝΙΖΩ  ΜΕΤΑ ΑΠΟ 45 ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΚΛΕΙΣΕΙΣ ΜΑΣ ΗΡΘΕ Ο ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ''ΥΦΟΣ'' ΜΑΣ ΕΙΠΕ -  '' ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΤΩΡΑ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΣΑΣ ΕΞΕΤΑΣΩ?'' 
ΤΟΥ ΕΙΠΑΜΕ - ΟΧΙ,  ΑΠΛΑ ΔΕΝ  ΕΧΟΥΜΕ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΟΒΔΟΜΑΔΙΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ...
- ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 45 ΛΕΠΤΑ ΑΝΑΜΟΝΗΣ ΚΑΙ ΕΝΩ ΜΑΣ ΕΙΧΑΝ ΠΕΙ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΕΠΑΝΕΛΗΜΕΝΩΣ.
 - ΤΟΥ ΖΗΤΗΣΑ ΠΑΡΕΠΕΜΠΤΙΚΟ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΕΙΛΕΙ ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ!
 - ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΑ ΠΩΣ ΕΓΩ ΤΟ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ, ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑΠΕΜΠΤΙΚΟ ΜΕ ΕΣΤΕΛΝΕ ΣΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ Η' ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ Η' ΛΕΙΒΑΔΕΙΑΣ ΠΟΥ ΑΠΕΧΟΥΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 90 ΛΕΠΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΦΙΣΣΑ!!!
  Η' ΣΤΟ  ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΙΤΕΑΣ!!!... ΑΠΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΕ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ?? 

 ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ... ΤΟ ΘΕΜΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΓΙΝΟΤΑΝ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ.... ΠΑΙΡΝΩ ΤΟΝ ΜΙΚΡΟ ΚΑΙ ΠΑΩ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΙΤΕΑΣ... ΕΚΕΙ Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΟΣ ΙΑΤΡΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΙΑΤΡΟΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΕ ΜΑΣ ΔΕΧΤΗΚΑΝ ΜΕ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΠΛΗΝ ΟΜΩΣ ΜΑΣ ΔΗΛΩΣΑΝ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ...
  ΕΞΕΤΑΣΑΝ ΤΟΝ ΜΙΚΡΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΑΛΛΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΕΞΕΤΑΣΗ ΑΙΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ  ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΜΦΙΣΣΑΣ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΕΧΤΗΚΑΝ! 
 ΜΑΣ ΕΔΩΣΑΝ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΝΟΣ ΙΔ.ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΠΗΡΑ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΑΛΛΑ ΜΟΛΙΣ ΕΚΛΕΙΝΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΕΧΤΗΚΕ!
  ΤΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΠΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ ΤΕΤΟΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ Ο ΕΝΑΣ ΗΤΑΝ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ  ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!!! 
ΣΤΟ ΠΑΙΔΩΝ!!!!
  ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΕΝΑΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΙΩΣΗ Η' ΚΑΤΙ ΠΟΙΟ ΣΟΒΑΡΟ! ΤΕΛΙΚΑ ΕΡΙΞΑ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΜΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΜΟΥ ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ Ο Κ.ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ  ΕΒΑΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΒΡΟΥΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ... ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ Η ΜΑΝΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΓΟΝΙ ΤΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΓΑ ΤΩΝ 300 ΕΥΡΩ!!!
  ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ... ΤΙΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ  ΠΟΥ ΜΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΤΙΣ ΚΑΝΟΥΝ???ΕΓΩ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΩ ΓΙΑΤΡΟ ΟΠΟΤΕ ΤΟΝ ΧΡΕΙΑΣΤΩ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΤΟΝ ΧΡΕΙΑΣΤΩ? ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΑΙΔΑΚΙ 2,5 ΧΡΟΝΩΝ???
  ΕΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΤΟΤΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΜΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΩ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ! ΠΑΝΤΑ ΠΛΗΡΩΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΩ... ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΟΥ?ΜΗΠΩΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥς ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΠΕΙ ΗΔΗ ΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΥΝΕ ΠΟΤΕ???

Υ.Γ. ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΡΡΩΣΤΗΣΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΕ 39,9.... ΔΕΝ ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΝΑ ΠΑΩ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ- ΕΡΕΙΠΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ!.
ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΕΙ ΕΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕΓΑΛΟΣ Η ΜΙΚΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ?????????


ΜΑΡΙΝΟΣ ΛΥΤΡΑΣ 
 
Διαβάστε Περισσότερα »

Συμπλοκές με τραυματίες στη Φωκίδα


Συνελήφθησαν χθες το απόγευμα στην ευρύτερη περιοχή της Άμφισσας και στην Ιτέα Φωκίδας, από αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φωκίδας, οκτώ υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας από 22 έως 37 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται ότι χθες το μεσημέρι, σε οικία στην Άμφισσα Φωκίδας, επιτέθηκαν και τραυμάτισαν δύο ομοεθνείς τους, ηλικίας 27 και 32 ετών και έναν 23χρονο υπήκοο Αφγανιστάν.

Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι, οι τρεις παθόντες αλλοδαποί μετέβησαν σε οικία στην περιοχή της Άμφισσας, όπου τους ανέμεναν οι οκτώ δράστες προκειμένου, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, να διευθετήσουν προσωπικές τους διαφορές.

Κατά την είσοδό τους στην οικία, οι παθόντες δέχτηκαν αιφνιδιαστικά επίθεση από τους οκτώ δράστες, εκ των οποίων ο ένας 24χρονος τους τραυμάτισε με μαχαίρι και κάποιοι από τους άλλους με ξύλινα καδρόνια και σιδερένιους πασσάλους.

Οι τρεις τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Άμφισσας, όπου στους δύο υπηκόους Πακιστάν παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησαν, ενώ ο 23χρονος Αφγανός νοσηλεύεται ακόμη.

Άμεσα στο σημείο της συμπλοκής έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και μετά από ευρείες αναζητήσεις, εντοπίστηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Άμφισσας και στην Ιτέα Φωκίδας οι οκτώ δράστες και συνελήφθησαν.

Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκαν από τους αστυνομικούς και κατασχέθηκαν το μαχαίρι που χρησιμοποίησε ο 24χρονος συλληφθείς, καθώς και τέσσερα καδρόνια και ένας σιδερένιος πάσσαλος με τα οποία οι δράστες τραυμάτισαν τους παθόντες.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών, συμπλοκή και παράβαση Νομοθεσίας περί όπλων, ενώ ο 24χρονος δράστης κατηγορείται επιπλέον και για απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση.

Επίσης στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψε ότι οι επτά από τους συλληφθέντες, καθώς και ο 23χρονος Αφγανός που νοσηλεύεται φρουρούμενος, είχαν εισέλθει και παρέμεναν παράνομα στην χώρα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα το απόγευμα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άμφισσας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανάσταση στον Όσιο Λουκά

Διαβάστε Περισσότερα »

Έως τέλος Αυγούστου η δήλωση των αγροτεμαχίων

Για το τέλος Αυγούστου μετατίθεται η προθεσμία για την υποβολή των φετινών Ε9 όπου κάθε φορολογούμενος, συν τοις άλλοις, θα επικαιροποιήσει την εικόνα της εκτός σχεδίου ακίνητης περιουσίας του.
Αυτή ήταν η κυριότερη απόφαση που έλαβε η διακομματική επιτροπή της συγκυβέρνησης που συνεδρίασε το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης για το νέο ενιαίο φόρο ακινήτων καθώς κρίθηκε ότι δεν υπάρχει επαρκής χρόνος προκειμένου να δημιουργηθεί το νέο έντυπο Ε9 και ειδικά ο πίνακας για τις εκτός σχεδίου εκτάσεις.

Όπως μεταδίδει το capital.gr, στη συνεδρίασης της διακομματικής επιτροπής όπου συμμετείχε ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνης, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Απ. Βεσυρόπουλος, ο εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Δημήτρης Χατζησωκράτης και εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ άλλων αποφασίστηκαν τα εξής:

-ο νέος ενιαίος φόρος ακινήτων ο οποίος θα αντικαταστήσει το χαράτσι (Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων-ΕΕΤΑ) και το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) πρόκειται να εφαρμοστεί από το 2014. Η συνολική βεβαίωση εσόδων από το νέο φόρο θα πρέπει να ανέλθουν τουλάχιστον στα 3,2 δισ. ευρώ με την είσπραξη να ανέλθει τουλάχιστον στα 2,7 δισ. ευρώ ετησίως (η απόκλιση υπολογίζεται λόγω της οικονομικής αδυναμίας των πολιτών και των ζητημάτων που προκύπτουν από τις αλλαγές στη βάση υπολογισμού του φόρου, όπως είναι οι διορθώσεις στοιχείων ακινήτων κ.ά.).

-από τα παραπάνω προβλεπόμενα έσοδα τα περίπου 400 έως 500 εκατ. ευρώ θα πρέπει να προέλθουν από τη φορολόγηση των εκτός σχεδίου εκτάσεων, οι οποίες με το σημερινό καθεστώς εξαιρούνται της φορολογίας.

-για την επιβολή του φόρου στα αγροτεμάχια απαιτείται η λεπτομερής καταγραφή τους μέσω της υποβολής νέων εντύπων Ε9 από τους φορολογούμενους. Στα έντυπα αυτά οι φορολογούμενοι θα κληθούν να δώσουν περισσότερα στοιχεία για τα χαρακτηριστικά των αγροτεμαχίων τους, όπως για παράδειγμα το αν αποτελούν βοσκότοπους, λατομεία, την ακριβή απόστασή τους από τον αιγιαλό κ.ά. Με βάση αυτά τα στοιχεία θα καθοριστεί και η ακριβής φορολογική βάση για την επιβολή του ενιαίου φόρου.

-η προθεσμία για την υποβολή του νέου Ε9 μετατίθεται από την 30η Ιουνίου στην 31η Αυγούστου (και όχι 31 Δεκεμβρίου όπως εκ παραδρομής αναφέρθηκε αρχικά) προκειμένου να δοθεί χρόνος στις υπηρεσίες του ΥΠΟΙΚ να σχεδιάσουν το νέο έντυπο και στους φορολογούμενους να υποβάλουν ηλεκτρονικά το έντυπο.

-ο νέος φόρος στα αγροτεμάχια πρόκειται να σχεδιαστεί προς το παρόν με βάση τα στοιχεία για τις εκτός σχεδίου εκτάσεις που διαθέτει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και συγκεκριμένα ο Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ).

-η επιτροπή πρόκειται να συνεδριάσει την ερχόμενη εβδομάδα προκειμένου να μπει σε λεπτομέρειες αναφορικά με το αφορολόγητο όριο του νέου φόρου, τους συντελεστές φορολόγησης και άλλα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι Γερμανοί πούλησαν το «Ελ. Βενιζέλος» έναντι 1,5 δισ. ευρώ

Υπό τον έλεγχο Καναδών πλέον η μονάδα διαχείρισης αεροδρομίων AirPorts Unit
Η Hochtief AG, η μεγαλύτερη κατασκευαστική επιχείρηση της Γερμανίας, συμφώνησε να πουλήσει την μονάδα αεροδρομίων (Airports Unit) στην Public Sector Pension Investment Board of Canada, έναντι περίπου 1,5 δισ. ευρώ.

Η εταιρία πώλησε όλες τις μετοχές της μονάδας στην PSP Investments του Καναδά, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Περίπου 400 εκατ. ευρώ θα δοθούν σε συμμετοχές μειοψηφίας.

Η κίνηση εντάσσεται στην προσπάθεια συγκέντρωσης των επιχειρήσεων και επικέντρωσης στις πιο κερδοφόρες μονάδες.

Η Hochtief AirPort επενδύει και διαχειρίζεται αερολιμένες ανά τον πλανήτη, μεταξύ των οποίων σε Αθήνα, Βουδαπέστη, Ντίσελντορφ, Αμβούργο, Σύδνεϋ και Τίρανα.

Σε μια αποτυχημένη προσπάθεια επιχείρησης των έξι αεροδρομίων της πέρσι, οι πλειοδότες μεταξύ των οποίων η Vinci καθώς και η κινεζική HNA Group πρόσφεραν πάνω από 1 δισ. ευρώ για την μονάδα, την οποία όμως η Hochtief αποτιμούσε μέχρι τα 1,6 δισ. ευρώ, σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg.


















Πηγή

Διαβάστε Περισσότερα »

Τίμησαν τον Αι Γιώργη στη Αράχωβα.(video)





Χιλιάδες ήταν και φέτος οι επισκέπτες στην Αράχωβα για να παρακολουθήσουν από κοντά τα δρώμενα της γιορτής του Αι Γιώργη που για τους ντόπιους αποτελεί δεύτερο Πάσχα. Το πασίγνωστο πανηγυράκι ξεκίνησε με τα αγωνίσματα στην πλαγιά του Παρνασσού στο ιστορικό σημείο της μάχης της Αράχωβας και το δρώμενο στις βρύσες έξω από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου.

LAMIASTARGR
Διαβάστε Περισσότερα »

Τροχαίο με περιπολικό στη Θήβα


Ένα περιπολικό ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα το οποίο σημειώθηκε στο Πυρί Θηβών, όταν συγκρούστηκε μετωπικά με αυτοκίνητο το οποίο πέρασε με μεγάλη ταχύτητα στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.
Από τη σύγκρουση δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός, παρά μόνο υλικές ζημιές, ενώ ο οδηγός του Ι.Χ. άνοιξε την πόρτα και διέφυγε στα χωράφια.ysterografa.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Θα σπάσουν τα θερμόμετρα φέτος το καλοκαίρι

Ένα από τα θερμότερα καλοκαίρια των τελευταίων ετών φαίνεται πως θα ζήσουμε φέτος με τη θερμοκρασία να χτυπάει κόκκινο για μεγάλα διαστήματα.
Ο υδράργυρος θα "πιάσει" 40άρια από τον Ιούνιο, ιδιαίτερα ζεστός και ξηρός θα είναι ο Ιούλιος, ενώ χωρίς βροχές και μπουρίνια αναμένεται ο Αύγουστος.

"Αρκετά υψηλές αναμένεται να είναι οι θερμοκρασίες που θα σημειωθούν το φετινό καλοκαίρι και μάλιστα για μεγάλα χρονικά διαστήματα, εντείνοντας το αίσθημα του καύσωνα" δήλωσε στον Τύπο της Κυριακής, ο διδάκτωρ Μετεωρολογίας του Κέντρου Μετεωρολογικών Εφαρμογών ΕΛΓΑ, Μιχάλης Σιούτας.

"Ακόμα και αν δεν σημειωθούν ισχυροί καύσωνες με τον υδράργυρο να καταγράφει πολύ υψηλές τιμές, η παρατεταμένη διάρκεια θερμοκρασιών πάνω από τα κανονικά επίπεδα δημιουργεί το αίσθημα καύσωνα, ενώ μπορεί να προκαλέσει και προβλήματα στον οργανισμό, αλλά και στα ζώα" σημειώνει ο μετεωρολόγος.

Οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες έχουν κάνει την εμφάνισή της ήδη από τις αρχές Μαΐου και τον Ιούνιο ο υδράργυρος αναμένεται να χτυπήσει κόκκινο, αγγίζοντας του 40 βαθμούς Κελσίου. Οι περιοχές που αναμένεται να καταγράψουν τις υψηλότερες θερμοκρασίες είναι τα ηπειρωτικά της Στερεάς, της Θεσσαλίας, αλλά και της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας.

Ιδιαίτερα ζεστός και ξηρός αναμένεται να είναι και ο Ιούλιος, με πιθανά παρατεταμένα διαστήματα υψηλών θερμοκρασιών ή ακόμα και καύσωνα.

Ο Αύγουστος διαφαίνεται να είναι ένας ζεστός μήνας με τις θερμοκρασίες να κυμαίνονται στα κανονικά επίπεδα του μήνα. Ωστόσο οι καλοκαιρινές μπόρες και τα μπουρίνια που εμφανίζονται συνήθως τον μήνα αυτό δείχνουν πως φέτος θα είναι μειωμένα.

Πάντως το ρεκόρ για την υψηλότερη θερμοκρασία που έχει σημειωθεί ποτέ στη χώρα μας το κρατάει η περιοχή της Ελευσίνας, όπου καταγράφηκαν 48 βαθμοί Κελσίου στις 10 Ιουλίου του 1977, ενώ η δεύτερη θέση ανήκει στα Τρίκαλα Θεσσαλίας με 47,2 βαθμούς τον Αύγουστο του 1958.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ολες οι σαρωτικές αλλαγές στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα

Μεγάλες ανατροπές φέρνουν στους μισθούς περίπου ενός εκατομμυρίου υπαλλήλων του ιδιωτικού τομέα οι νέες ρυθμίσεις που θα τεθούν σε ισχύ από τις 15 Μαΐου και αναμένεται να οδηγήσουν σε σημαντικές μειώσεις μισθών και περαιτέρω ελαστικοποίηση της εργασίας.
Την ημέρα που πρωθυπουργός θα μεταβαίνει στην Κίνα για να συζητήσει για επενδύσεις, αλλά και να κινήσει το ενδιαφέρον επιχειρηματιών για νέες αποκρατικοποιήσεις αρκετοί εργαζόμενοι θα δουν τους μισθούς τους να συρρικνώνονται έως και σε ποσοστό 35%, καθώς λήγουν συμβάσεις που βρίσκονταν υπό το καθεστώς της μετενέργειας και, πλέον, οι εργοδότες δεν θα είναι υποχρεωμένοι να καταβάλουν παρά μόνο τέσσερα επιδόματα: τέκνων, προϋπηρεσίας, σπουδών και ανθυγιεινής εργασίας.
Οπως αναφέρει η εφημερίδα «Τύπος της Κυριακής», πλέον, επικρατούν κατά κράτος οι επιχειρησιακές συμβάσεις και οι αόριστης διάρκειας (ατομικές) εις βάρος των κλαδικών, προσθέτοντας ότι το 2012 υπογράφηκαν σχεδόν 1.000 επιχειρησιακές συμβάσεις έναντι 12 κλαδικών, ενώ το 2013 υπογράφηκαν 3 κλαδικές και 70 επιχειρησιακές.
Τι θα συμβεί στα επιδόματα και τον βασικό μισθό
Η αρχή αναμένεται να γίνει από τις 45 κλαδικές συμβάσεις που έληξαν στις Φεβρουαρίου και, σε δέκα ημέρες, λήγει και η τρίμηνη μετενέργεια, το χρονικό περιθώριο που υπήρχε για να υπογραφεί καινούργια σύμβαση, συνεπώς οι εργοδότες δεν θα είναι υποχρεωμένοι να καταβάλουν επιδόματα πέρα από τα τέσσερα προαναφερθέντα που είναι νομοθετημένα.
Ωστόσο, ακόμη και σε περίπτωση υπογραφής νέων συμβάσεων η σταθερότητα των αποδοχών δεν είναι εγγυημένη, καθώς η διαπραγμάτευση μπορεί να ξεκινήσει από τα 586 ευρώ.
Αυτό γιατί με βάση το νόμο 4024/11 (επί Κατσέλη) και μετέπειτα το νόμο 4046/12 (πρωθυπουργία Παπαδήμου με Κουτρουμάνη υπουργό Εργασίας) οι επιχειρησιακές και ατομικές συμβάσεις μπορούν να αποκλίνουν από τις κλαδικές και να έχουν σαν όριο όχι το μισθό της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης, αλλά το μισθό που μειώθηκε κατά 22% από το κράτος με την 6η Πράξη υπουργικού Συμβουλίου και ορίζει ως βασικό μισθό τα 586 ευρώ ( -22%) και τα 511 (-32%) για τους νέους μέχρι 25 ετών.
Με τη λήξη του τριμήνου της μετενέργειας και εφόσον δεν έχει υπογραφεί νέα σύμβαση ο εργαζόμενος εξακολουθεί να πληρώνεται το βασικό μισθό της σύμβασής του και μόνο τα επιδόματα τέκνων (5% για κάθε παιδί), προϋπηρεσίας, σπουδών (15% - 25%) και επίδομα ανθυγιεινής εργασίας, καθώς όλα τα υπόλοιπα ειδικά και κλαδικά επιδόματα παύουν να ισχύουν.
Μειώσεις μισθών έως και 35%
Αυτό πρακτικά θα σημάνει πως για πολλούς εργαζόμενους που έχουν συμβάσεις με 7 ή 8 ειδικά επιδόματα η μείωση μπορεί να ξεπεράσει και το 30% - 35%, ενώ ο μόνος τρόπος να μπορέσει ο εργαζόμενος να διασφαλίσει κάποια από τα επιδόματα είναι η διαπραγμάτευση και υπογραφή νέας συλλογικής – κλαδική ή επιχειρησιακής σύμβασης για να καθοριστούν εκ νέου οι αμοιβές.
Τα πράγματα είναι διαφορετικά σε περίπτωση ατομικής διαπραγμάτευσης, καθώς, όπως αναφέρει η εφημερίδα, η επιχείρηση μπορεί να εφαρμόσει οποιοδήποτε σύστημα αμοιβών θέλει, ανάλογα με το τι ζητά από τον κάθε υπάλληλο. Δηλαδή, δεν υπάρχει οριζόντιο σύστημα αμοιβών, με τη διαπραγμάτευση, γεγονός που ελοχεύει τον κίνδυνο να υπάρξουν και νέες μειώσεις μισθών υπό τον φόβο της απόλυσης.
Πως επηρεάζονται οι κλαδικές συμβάσεις
Σε περίπτωση που ένας εργαζόμενος έχει υπογράψει κλαδική σύμβαση που έληξε και δεν ανανεώθηκε οι επιπτώσεις ποικίλουν ανάλογα με το είδος της σύμβασης και το αν ο εργοδότης είναι μέλος εργοδοτικής οργάνωσης:
  1. Αν η σύμβασή του έληξε πριν τις 14.2.12 και δεν έχει υπογράψει καμία άλλη, τότε μετά τις 15 Μαΐου, ο εργοδότης του ή η επιχείρηση που εργάζεται, δεν δεσμεύεται να του καταβάλλει τυχόν ειδικά επιδόματα, εκτός από το επίδομα τέκνων, προϋπηρεσίας, σπουδών και ανθυγιεινό.
  2. Αν η σύμβαση έληξε και έχει υπογράψει επιχειρησιακή διετούς διάρκεια μετά τις 14/2/12, δεν επηρεάζεται και θα εξακολουθήσει να έχει τις αμοιβές που συμφώνησε μέχρι την ημερομηνία που λήγει η επιχειρησιακή του σύμβαση. Μετά τη λήξε της θα μπει στο τρίμηνο της μετενέργειας. Προσοχή όμως γιατί πλέον η ανώτατη διάρκεια όλων των συμβάσεων που έχουν υπογραφεί μετά τις 14/2/12, είναι μέχρι 3 χρόνια.
  3. Αν ο εργοδότης του είναι μέλος των οργανώσεων (ΣΕΒ, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ) που διαπραγματεύονται με τη ΓΣΕΕ, τότε ο εν λόγω εργαζόμενος ακόμη και αν έχει επιχειρησιακή σύμβαση που έληξε δικαιούται μεν τα 4 επιδόματα, αλλά ο μισθό του δεν μπορεί να είναι χαμηλότερος από το μισθό της Εθνικής Σύμβασης, επειδή ο εργοδότης του ή η επιχείρησή του είναι μέλος των εργοδοτικών οργανώσεων που συνυπέγραψαν την Εθνική Σύμβαση. Ως εκ τούτου, από τη στιγμή που ο μισθό της Εθνικής Σύμβασης ξεκινά από 751 ευρώ, ο εν λόγω εργαζόμενος δεν μπορεί να πέσει κάτω από τα 751 ευρώ.
  4. Αν ο εργοδότης του δεν είναι μέλος οργανώσεων, τότε δεσμεύεται να καταβάλλει όχι το μισθό της Εθνικής Σύμβασης, αλλά το νομοθετημένο μισθό των 586 ευρώ και τα 4 επιδόματα.
Παράδειγμα: Υπάλληλος με βασικό μισθό 1.100 ευρώ και 10 χρόνια προϋπηρεσία, έγγαμος, με πτυχίο και σε θέση διοικητικού οικονομικού : παίρνει επιδόματα γάμου, 10%, τέκνων 10%, προϋπηρεσίας 5%, ισολογισμού έως ένας μισθός, χρονοεπίδομα 4%, επίδομα ηλεκτρονικού υπολογιστή 10%, επιστημονικό επίδομα 20%. Με τα 7 επιδόματα ο μισθός του διαμορφώνεται στα 2.580 ευρώ. Με μόνο τα 4 επιδόματα μετά τη μετενέργεια, οι αποδοχές του θα πέσουν στα 1.742 ευρώ (-32%). Μόνο με νέα σύμβαση μπορεί να περιορίσει την απώλεια.
«Αντίο» στο επίδομα γάμου - Φόβοι για νέες πιέσεις στον κατώτατο μισθό
Σε κάθε περίπτωση οι υπάλληλοι που αμείβονται με την εθνική συλλογική σύμβαση αποχαιρετούν το επίδομα γάμου το οποίο σημαίνει μείον 10%, ενώ, πλέον θα καταβάλλεται ο βασικός μισθός και οι τριετίες, οι οποίες, πάντως, θα παραμείνουν παγωμένες μέχρι να πέσει η ανεργία κάτω από το 10%.
Τέλος, επιπλέον πίεση στους εργαζόμενους αναμένεται να δημιουργήσει το νέο σύστημα καθορισμού του κατώτατου μισθού, με την Τρόικα να βρίσκεται πάντα «στις επάλξεις» για νέες περικοπές και το υπουργείο Εργασίας να έχει ήδη καθορίσει τους παράγοντες που θα λαμβάνονται υπόψη για τον καθορισμό του, όπως η πορεία της οικονομίας, της ανεργίας και η αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής.iefimerida.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Δες τι παθαίνεις όταν καπνίζεις πριν πας για ύπνο...


Μέχρι τώρα ξέραμε τις θανατηφόρες επιπτώσεις του καπνίσματος στον ανθρώπινο οργανισμό...



Το τσιγάρο είναι υπεύθυνο για χίλια μύρια κακά, που ξεκινάνε από το έμφραγμα και καταλήγουν στους καρκίνους διαφόρων μορφών. Τώρα οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι το κάπνισμα καταστρέφει και κάτι άλλο.

Τον ήρεμο ύπνο...

Οι καπνιστές κοιμούνται λιγότερες ώρες και κάνουν γενικά χειρότερο ύπνο, σε σχέση με όσους δεν καπνίζουν, σύμφωνα με μια νέα γερμανική επιστημονική έρευνα. Μια άλλη αμερικανική μελέτη ανακάλυψε ότι οι καπνιστές που έχουν πάθει καρκίνο των πνευμόνων, έχουν κατά μέσο όρο δεκαπλάσιες γενετικές μεταλλάξεις στους όγκους τους, σε σχέση με όσους ποτέ δεν είχαν καπνίσει.

Οι Γερμανοί ερευνητές, με επικεφαλής τον Στέφαν Κορς της ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου Charite του Βερολίνου, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό για θέματα βιολογίας του εθισμού "Addiction Biology", μελέτησαν πάνω από 2.000 άτομα.

Όπως διαπιστώθηκε, το 17% των καπνιστών κοιμούνταν λιγότερο από έξι ώρες κάθε βράδυ και το 28% ανέφεραν διαταραχές κατά τον ύπνο τους. Τα αντίστοιχα σαφώς χαμηλότερα ποσοστά για τους μη καπνιστές ήσαν 7% και 19%.

«Η μελέτη αναδεικνύει για πρώτη φορά την αυξημένη πιθανότητα διαταραχών στον ύπνο των καπνιστών σε σύγκριση με τους μη καπνιστές», δήλωσε ο Στέφαν Κορς. Πάντως η έρευνα δεν αποδεικνύει ότι είναι το κάπνισμα που ευθύνεται άμεσα για τα προβλήματα του ύπνου, καθώς οι καπνιστές συνήθως έχουν κι άλλες συνήθειες που δεν τους βοηθούν να κοιμηθούν, όπως να βλέπουν έως αργά τηλεόραση ή να μην ασκούνται αρκετά σωματικά.

Όμως οι Γερμανοί ερευνητές πιστεύουν ότι η νικοτίνη έχει τη δική της ευθύνη, καθώς διεγείρει τον οργανισμό. «Αν κανείς καπνίζει και δυσκολεύεται να κοιμηθεί, έχει ένα ακόμα λόγο να το κόψει», ανέφερε ο Γερμανός επικεφαλής της έρευνας. Παλαιότερες έρευνες έχουν συσχετίσει τον ελλιπή ή κακό ύπνο με άλλα προβλήματα υγείας, όπως την παχυσαρκία, το διαβήτη και την καρδιοπάθεια.

Στη δεύτερη έρευνα, οι Αμερικανοί επιστήμονες, με επικεφαλής τον Ρίτσαρντ Γουίλσον της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό βιολογίας "Cell" (Κύτταρο), διαπίστωσαν ότι οι καρκινοπαθείς με όγκο στους πνεύμονες και ιστορικό καπνίσματος έχουν δέκα φορές περισσότερες μεταλλάξεις στον όγκο τους σε σχέση με τους καρκινοπαθείς που ποτέ δεν υπήρξαν καπνιστές.

«Αποτέλεσε έκπληξη που είδαμε τόσες περισσότερες μεταλλάξεις. Η ανακάλυψη έρχεται να ενισχύσει το παλαιό μήνυμα: Μην καπνίζετε», τόνισε ο Ρίτσαρντ Γουίλσον.tragiko


Διαβάστε Περισσότερα »

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ:ΔΙΑΛΕΞΗ – ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΤΣΑΓΓΕΛΟΥ




    ΔΙΑΛΕΞΗ – ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
             ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΤΣΑΓΓΕΛΟΥ


Η  Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς, στα πλαίσια της εκδήλωσης ΜΑΪΟΣ ΜΗΝΑΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ 2013 έχει την τιμή να φιλοξενήσει στην πόλη μας τον σημαντικό Έλληνα φωτογράφο, Καθηγητή της Σχολής Καλών Τεχνών Α.Π.Θ. Γιώργο Κατσάγγελο. Το  Σάββατο 11/5 και ώρα 19.00 στο Συνεδριακό Κέντρο Κρύας στη Λιβαδειά θα πραγματοποιηθεί διάλεξη με θέμα «Κοινωνική φωτογραφία, μια προσωπική μαρτυρία». Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν τα εγκαίνια της έκθεσης του φωτογράφου με τίτλο «Η αθέατη πλευρά» στο ισόγειο του Νερόμυλου. Διάρκεια έκθεσης: 11/5 έως 17/5, ώρες 18.30 – 22.00. Είσοδος ελεύθερη

Οι φωτογραφίες του Γιώργου Κατσάγγελου από τα Βαλκάνια, τη Ρωσία και την Αμερικάνικη ήπειρο έγιναν στην διάρκεια των 5 τελευταίων χρόνων. Τα θέματα του κυρίως παιδιά και γυναίκες αλλά και κάθε τι που εικονογραφεί την ανθρώπινη προσπάθεια και αγωνία για επιβίωση,
        Μικρά παιδικά σώματα, φορτωμένα το βάρος της επιβίωσης. Μάτια, πρόωρα ώριμα και σοβαρά που σε κοιτάνε με την κούραση αλλά και με την σιγουριά του εργαζόμενου.
    Η παιδική εργασία, εξαφανισμένη στον σύγχρονο δυτικό κόσμο από τις αρχές του 20ου αιώνα, στις υπανάπτυκτες αλλά και στις αναπτυσσόμενες χώρες αποτελεί δεκανίκι της οικονομίας τόσο της κρατικής όσο και της στενά οικογενειακής.
    Μικροί πωλητές –οι πιο τυχεροί-, μικροί αγρότες, εργαζόμενοι στην βιομηχανία και στα ορυχεία. Για παράδειγμα ένα στα δέκα παιδιά στην Τουρκία εργάζονται. Απ’ αυτά τα μισά βοηθούν την οικογένειά τους χωρίς αμοιβή ενώ τα άλλα μισά αμείβονται δουλεύοντας εκτός σπιτιού.
    Για τα περισσότερα απ’ αυτά τα παιδιά η ζωή τους προδιαγράφει ένα δρόμο σκληρό και δύσκολο χωρίς εκπαίδευση, χωρίς παιχνίδι χωρίς ξενοιασιά.
Γυναίκες μετανάστριες, που συχνά έχουν φύγει από μια σκληρή, άνιση, αντροκρατούμενη κοινωνία και έρχονται να κερδίσουν μια ζωή καλύτερη βιώνοντας όμως τελικά άλλες πολλαπλές ανισότητες
Γυναίκες που έχουν χάσει την εστία τους, το καταφύγιο της οικογένειας τους και παλεύουν να επιβιώσουν δημιουργώντας από το τίποτα περιβάλλοντα ζωής.
Γυναίκες φτωχές καθώς το 70% των φτωχών αυτού του πλανήτη είναι γυναίκες, που μέσα στις σκληρές συχνά απίστευτες συνθήκες που τους επιτρέπει κάποιες φορές η κοινωνία δημιουργούν το δικό τους θηλυκό κόσμο, το δικό τους πλανήτη.
Γυναίκες νέες, μόνες ανήλικες μητέρες που  δέχονται την ζωή και χαμογελούν αβίαστα εξαγνίζοντας και δίνοντας μια άλλη διάσταση στην άνιση συχνά άδικη συγκυρία που τις έφερε αντιμέτωπες με την σκοτεινή μεριά του κόσμου και τις ανάγκασε να προσπαθήσουν ακόμη περισσότερο.


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Ο Γεώργιος Κατσάγγελος γεννήθηκε το 1956. Την περίοδο 1981 - 1985 σπουδάζει φωτογραφία με υποτροφία, στο Brooklyn College της Νέας Υόρκης και αποφοιτεί με το Masters of Fine Arts από το ίδιο Πανεπιστήμιο. Δάσκαλος του ήταν ο Walter Rosenblum. Το 1987 εκλέγεται Ειδικός Επιστήμονας, στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ. Το 2006 εκλέγεται Κοσμήτορας της Σχολής Καλών Τεχνών Α.Π.Θ. Εκλέγεται Καθηγητής τον Νοέμβριο του 2009.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σοκ στη Δάφνη: 24χρονη σκότωσε 30χρονο που γνώρισε μέσω facebook



Εξιχνιάστηκε το φρικτό έγκλημα που είχε γίνει στη Δάφνη το Σάββατο 13 Απριλίου και είχε σοκάρει τους κατοίκους της περιοχής.
Ο 30χρονος έκανε το λάθος να κανονίσει να βρεθεί με μία 24χρονη μέσω του Facebook, αφού πρώτα την έπεισε για την καλή του οικονομική κατάσταση. Ένα μήνα μετά αποφάσισαν να συναντηθούν και τότε συνέβη το μοιραίο.
Η 24χρονη πήγε στο σπίτι του, αρχικά μόνη της για να μην κινήσει υποψίες. Σε ανύποπτο χρόνο, σύμφωνα με την Αστυνομία, άνοιξε την πόρτα στους τρεις συνεργούς της.
Οι δράστες, εισήλθαν στο σπίτι του θύματος και κατά το χρόνο που ερευνούσαν τους εσωτερικούς χώρους για χρήματα ή τιμαλφή, χτύπησαν, έδεσαν και φίμωσαν τον 30χρονο, με αποτέλεσμα το θάνατο του.
Αφού έψαξαν όλο το σπίτι, κατάφεραν να παραβιάσουν το χρηματοκιβώτιο και να κλέψουν πράγματα αξίας 150.000 ευρώ.
Μετά τη στυγερή δολοφονία και σαν να μη συμβαίνει τίποτα οι δράστες, έφυγαν για τη Γερμανία.
Η αστυνομία κατάφερε να εξιχνιάσει το έγκλημα και όταν δυο από τους δράστες, η 24χρονη και ένας 20χρονος αποφάσισαν να επιστρέψουν στην Ελλάδα, τους συνέλαβαν.
Η σύλληψή τους έγινε το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου, στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Για τους άλλους δυο δράστες, δυο 27χρονους, έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ