Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Πακιστανοί με λαθραία τσιγάρα στα Οινόφυτα

Συνελήφθησαν, χθες το βράδυ στα Οινόφυτα Βοιωτίας, από αστυνομικούς της Γ΄ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας, δύο (2) υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 44 και 38 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση Νομοθεσίας περί Λαθρεμπορίας Ειδικότερα, χθες περίπου στις 08:35΄το βράδυ οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο διενεργούμενων ελέγχων και περιπολιών για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, εντόπισαν τον 44χρονο δράστη να κινείται πεζός στην περιοχή των Οινοφύτων και μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν (70) κούτες, καθεμία από τις οποίες περιείχε (10) πακέτα με αδασμολόγητα τσιγάρα.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 44χρονος είχε προμηθευθεί τα λαθραία τσιγάρα λίγο νωρίτερα από 38χρονο ομοεθνή του, ο οποίος μετά από εκτεταμένες αναζητήσεις, εντοπίσθηκε και συνελήφθη επίσης στην περιοχή των Οινοφύτων.
Συνολικά κατασχέθηκαν (700) πακέτα με λαθραία τσιγάρα, διαφόρων μαρκών, τα οποία δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης και δεν αναγραφόταν η χώρα προέλευσης και κατασκευής τους ενώ στην κατοχή 38χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των (350) ευρώ.
Τα προαναφερόμενα λαθραία πακέτα τσιγάρων θα σταλούν στο Τελωνείο Οινόης Βοιωτίας προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο.
Για την υπόθεση ενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Σχηματαρίου, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σαρώνουν τα… NEA ναρκωτικά στη χώρα μας

Σοκ προκαλούν τα νέα στοιχεία από έρευνες που αφορούν ναρκωτικές ουσίες και αποδεικνύουν ότι κάθε εβδομάδα εμφανίζονται και νέες...

Το 2011 ο αριθμός των νεοεμφανιζόμενων ναρκωτικών ήταν δεκαπλάσιος σε σχέση με έξι χρόνια πριν στην Ευρώπη, ενώ το φαινόμενο «σαρώνει» και στην χώρα μας, όπως αναφέρει δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας.

Οι ουσίες αυτές είναι ως επί το πλείστον «καμουφλαρισμένες», ώστε να γλιτώνουν την απαγόρευση, ενώ είναι προσαρμοσμένες και... οικονομικά στα δεδομένα της εποχής. Μιλάμε δηλαδή για ουσίες φθηνές, γεγονός που συνεπάγεται ότι είναι και πιο επικίνδυνες.

Ο βασικός κορμός των νέων εξαρτήσεων στην Ελλάδα είναι:

-τα συνθετικά κανναβινοειδή,
-η κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη και
-η κάνναβη υδροπονικής καλλιέργειας.

Το γεγονός ότι αλλάζουν συνεχώς τα συστατικά δίνει την δυνατότητα στους κατασκευαστές να τα «περνάνε» σαν νόμιμα.

Σύμφωνα με έρευνα του ΟΗΕ, βρέθηκαν πάνω από 690 ιστοσελίδες, που πωλούσαν τις ουσίες αυτές.





















Πηγή



Διαβάστε Περισσότερα »

Φωτογραφίες και βίντεο από τον ΕΥΧΙΔΕΙΟ ΑΘΛΟ 2013


Ο Ευχίδειος άθλος είναι δρόμος υπεραποστάσεων, που καλύπτει τη διαδρομή Δελφοί-Πλαταιές. Το όνομά του είναι παρμένο από τον Ευχίδα, που κατά το μύθο έτρεξε αυτή την απόσταση το 479 π.Χ., μετά τη Μάχη των Πλαταιών, θέλοντας να φέρει στις Πλαταιές νέο "ιερό πυρ" από τους Δελφούς, γιατί οι κάτοικοι θεωρούσαν ότι αυτό που είχαν μολύνθηκε από την παρουσία των Περσών.
Ο σύγχρονος Ευχίδειος Άθλος διοργανώθηκε πρώτη φορά το 2.000, μετά από μια ιδέα του δρομέα Παναγιώτη Αντωνόπουλου, που το 1993 έτρεξε ξανά τη διαδρομή.  Η διαδρομή έχει μήκος 107 χιλιόμετρα, περιλαμβάνει υψομετρικέςδιαφορές περίπου 1.400 μέτρων και ολοκληρώνεται περίπου σε 14-15 ώρες.
Ακολουθούν φωτογραφίες από τον 21ο σταθμό στο ΧΑΝΙ ΖΕΜΕΝΟΥ,  από τους περισσότερους αθλητές (με τυχαία σειρά) καθώς και βίντεο και με  δήλωση του κ. Αντωνόπουλου : 
Περισσότερες φωτογραφίες εδώ
Διαβάστε Περισσότερα »

Βίντεο: Ο πιο... ανόητος άνθρωπος του διαδικτύου

Πρόκειται ίσως για ένα από τα πιο ηλίθια βίντεο στο διαδίκτυο και ο πρωταγωνιστής δεν έχει και πολύ μυαλό...




Δείτε τον άνθρωπο που προσπαθεί να σπάσει το παράθυρο ενός αυτοκινήτου με το... κεφάλι του!


Διαβάστε Περισσότερα »

Τον συνέλαβαν 24 χρόνια μετά τη δολοφονία του γιου του

Στο Τρίλοφο Θεσσαλονίκης συνελήφθη ο Σ. Καμπερίδης που το 1989
έδειρε και πέταξε από παράθυρο τρίτου ορόφου τον 2χρονο γιο του στις Η.Π.Α.Δείτε τη φωτογραφία που έδωσε το FBI.

Το 1989, ο 21χρονος τότε Στίβεν ή Στέφανος Καμπερίδης, κατηγορήθηκε ότι ξυλοφόρτωσε μέχρι θανάτου τον 2χρονο θετό του γιο, στο New Hampshire των Ηνωμένων Πολιτειών. Φαίνεται να το είχε πετάξει από παράθυρο τρίτου ορόφου προκαλώντας του πολλαπλές σωματικές κακώσεις που προκάλεσαν τον θάνατο του. Η είδηση της άγριας δολοφονίας του μικρού Τζέιμς Καρτιέρ είχε προκαλέσει αίσθηση στην αμερικανική κοινή γνώμη. Ο δράστης αρχικά καταδικάστηκε για φόνο δευτέρου βαθμού.

Αφέθηκε ελεύθερος με χρηματική εγγύηση 50.000 δολαρίων έως την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό. Αντιμετώπιζε ακόμη και το ενδεχόμενο της θανατικής ποινής. Στις 14 Μαίου 1991καταδικάστηκε σε 30χρόνια κάθειρξη. Ο 21χρονος όμως, μία μέρα νωρίτερα είχε φροντίσει να εξαφανιστεί. Σχεδόν άμεσα οι αμερικανικές αρχές είχαν απευθυνθεί στις ελληνικές, οι οποίες είχαν θέσει σε ισχύ την καταδίκη του Έλληνα υπηκόου για έγκλημα που διέπραξε στην αλλοδαπή.

Σχεδόν 24χρόνια μετά την καταδίκη του, ο 45χρονος σήμερα, Στέφανος Καμπερίδης, εντοπίστηκε από τους Έλληνες αστυνομικούς. Στις 5 Φεβρουαρίου 2013 συνελήφθη στο Τρίλοφο Θεσσαλονίκης. Είχε αλλάξει μόνο το μικρό του όνομα σε Ευστάθιος Καμπερίδης. Είχε φτιάξει «καινούργια ζωή». Ήταν παντρεμένος, δεν έγινε γνωστό αν είχε παιδιά, και εργαζόταν σε επιχείρηση συγγενών στην τοποθέτηση πατωμάτων. Εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα από το Β’ Ανακριτικό Τμήμα Αθηνών. Η δίκη του ξεκίνησε την 1η Απριλίου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών και ολοκληρώθηκε στις 29 του ίδιου μήνα. Οι Ελληνικές δικαστικές αρχές αρνήθηκαν την έκδοσή του στις ΗΠΑ. Καταδικάστηκε σε 18 χρόνια κάθειρξης και προφυλακίστηκε σε σωφρονιστικό κατάστημα της Ελλάδας.

Η Τρέισι Νίκολσον, μητέρα του μικρού Τζέιμς, ενημερώθηκε για την εξέλιξη της υπόθεσης, αλλά αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο, ωστόσο ο αδερφό της Τιμ Γκλόβερ δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είμαστε ανακουφισμένοι. Οι λέξεις δεν μπορούν να αποτυπώσουν τις ευχαριστίες μας προς το FBI και τις άλλες δικαστικές αρχές για τις ακούραστες προσπάθειές τους».







Πηγή

Διαβάστε Περισσότερα »

Γιορτή της Μητέρας: Η Ανα Τζάρβις και η αληθινή ιστορία πίσω από την εμπορευματοποίηση

Κάθε χρόνο, τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου γιορτάζουν οι μητέρες όλου του κόσμου και τα ανθοπωλεία κάνουν χρυσές δουλειές. Ωστόσο πολλά χρόνια πριν, η γιορτή είχε διαφορετικό νόημα και η γυναίκα που την καθιέρωσε πέθανε πολεμώντας την ίδια την έμπνευσή της.
Πίσω στο 1908, η Ανα Τζαρβις, μία ακτιβίστρια από την Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, σε μία προσπάθεια να τιμήσει την μνήμη της μητέρας της, ξεκίνησε μία εκστρατεία προκειμένου να καθιερωθεί η μέρα της μητέρας ως επίσημη γιορτή.
Η Τζάρβις έχασε τη μητέρα της το 1905 και καθώς δεν είχε η ίδια παντρευτεί ή αποκτήσει παιδιά ένιωσε την ανάγκη να τιμήσει τη μνήμη της.
Η εκστρατεία που έκανε το 1908 για την καθιέρωση της γιορτής είχε μεγάλη απήχηση και στις 10 Μαΐου εκείνης της χρονιάς, εκατοντάδες οικογένειες συγκεντρώθηκαν στο Γκράφτον, τη γενέτειρα της Τζάνις σε μία εκκλησία που αργότερα μετονομάστηκε «Διεθνής Ναός της Μητέρας» καθώς και σε άλλες πόλεις για να υποστηρίξουν την κίνηση της.
Τελικά η ιδέα της Τζάρβις έγινε δεκτή με ενθουσιασμό και το 1914 καθιερώθηκε επίσημα ως γιορτή της Μητέρας η δεύτερη Κυριακή του Μαΐου και μάλιστα τα πρώτα χρόνια ήταν επίσημη αργία, ενώ ακόμα και οι ευγενείς έδιναν στους υπηρέτες τους άδεια προκειμένου να περάσουν την μέρα με τις μητέρες τους.
Ωστόσο με τα χρόνια η γιορτή πήρε άλλη τροπή και έχασε τον παραδοσιακό της χαρακτήρα. Γύρω στο 1920, η Τζάρβις εξοργισμένη από την διεθνή εμπορευματοποίηση της γιορτής και μαζί με την αδελφή της Ελσινόρη ξεκίνησαν νέα εκστρατεία προκειμένου να καταργήσουν την «εμποροπανύγηρη» στην οποία είχε εξελιχθεί το αρχικό τους όραμα και συνελήφθησαν αρκετές φορές για την προσπάθεια τους αυτή.
Οπως χαρακτηριστικά δήλωνε η Τζάρβις «το να στέλνεις τυπωμένες κάρτες στη γιορτή της μητέρας δείχνει ότι είσαι πολύ τεμπέλης για να γράψεις ένα γράμμα στη γυναίκα που έκανε για σένα περισσότερα απ' όσα οποιοσδήποτε άλλος άνθρωπος στον κόσμο» ενώ για τα γλυκά και τα σοκολατάκια δήλωνε ότι το θεωρούσε τελείως υποκριτικό, αφού τα περισσότερα εν τέλει τα έτρωγε ο ίδιος ο αποστολέας.
Ωστόσο ο πόλεμος που κήρυξε η Ανα Τζαρβις στη γιορτή που η ίδια εμπνεύστηκε δεν έφερε αποτέλεσμα και η ίδια πέθανε το 1948 πάμφτωχη και με άνοια σε κάποιο σανατόριο.

Διαβάστε Περισσότερα »

Θεσπιές:Κλέβουν ακόμη και τις ρόδες!!!

Καταγγελία αναγνώστη στο Permissospress
Συγχωριανός μας χθες το πρωί μπήκε στο αυτοκίνητό του κι ενώ προσπάθησε να ξεκινήσει αντιλήφθηκε πως η μπροστά δεξιά ρόδα έλειπε. Το αυτοκίνητο ήταν τακαρισμένο σε δύο τσιμεντόλιθους. Φανταστείτε την εικόνα καθώς και τον ήχο που δημιουργήθηκε όταν το αυτοκίνητο έπεσε στεγνά στο έδαφος.
Τελικά η ρόδα βρέθηκε σήμερα το πρωί σε χώρο πάρκιν μακριά από το χώρο στάθμευσης του οχήματος παρατημένη μαζί με μία επιπλέον ρόδα, για την οποία ο ιδιοκτήτης αγνοείται μέχρι στιγμής.
Θεωρώ ότι το χωριό μας αποτελεί μικρογραφία της χώρας μας και πραγματικά έχω απορία να δω τι μπορεί να συμβεί ακόμα!
Διαβάστε Περισσότερα »

Εορτασμός της Ι.Μονής Ζωοδόχου Πηγής Νεοχωρίου-Βίντεο

Την Παρασκευή 10 Μαΐου όπως και κάθε Παρασκευή της Διακαινησίμου εβδομάδας (εβδομάδα μετά την Κυριακή της Λαμπρής) γιορτάζει η Ιερά Μονή  Ζωοδόχου Πηγής στο Νεοχώρι.H Zωοδόχος Πηγή είναι μία εορτή προς τιμήν της Παναγίας,
δεν έχει σχέση με τη ζωή της υπεραγίας Θεοτόκου, όπως οι άλλες γνωστές θεομητορικές εορτές, λόγου χάριν τα Eισόδια, ο Eυαγγελισμός ή η Kοίμησις της Θεοτόκου. H εορτή αυτή έχει σχέση με τις θαυμαστές επεμβάσεις της Παναγίας προς σωτηρίαν δυστυχών και ταλαίπωρων ανθρώπων που την επικαλέσθηκαν με πίστη.
Στην Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής Νεοχωρίου στους πρόποδες του Ελικώνα πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή πολλών πιστών παρουσία του αντιδημάρχου Αλιάρτου κ.Μαλέση,ο Πανηγυρικός Όρθρος , η Θεία Λειτουργία μετά Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος από τον π.Χρήστο της Αγίας Αννας Χαλανδρίου,τον π.Νικόλαο Ευαγγελιστρίας,π.Γιάννη, τον εφημέριο του Νεοχωρίου π.Παναγιώτη Δαμώκα και την μοναχή  Αρσενία.Ακολούθησε Λιτάνευση τής Ιερής Εικόνας στη Μνήμη τής Παναγίας.











 
ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Απίστευτο! Το δημόσιο πληρώνει 850.000 ευρώ τη μέρα για κινητά τηλέφωνα

Το αστρονομικό ποσό των 310 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο πληρώνει το Ελληνικό Δημόσιο για τα έξοδα τηλεπικοινωνιακών αναγκών σε φορείς και υπουργεία!
Το ημερήσιο κόστος υπολογίζεται σε 850.000 ευρώ ενώ σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά» επικαλούμενο δήλωση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης σε ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέα Ψυχάρη, τα περισσότερα κινητά τα διέθετε το υπουργείο Δημόσιας Τάξης.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο αριθμός τους έφτανε τα 1.000, με ετήσιο κόστος 476.814 ευρώ και δεύτερο στη σειρά ακολουθούσε το υπουργείο Εξωτερικών με 105.895 ευρώ, ενώ το Οικονομικών έφτανε τις 685 συνδέσεις κινητών για την πολιτική ηγεσία, τις γενικές διευθύνσεις και το ΣΔΟΕ, με κόστος 99.985 ευρώ.
Το υπουργείο Εθνικής Αμυνας είχε 95 υπηρεσιακά κινητά για τον υπουργό, τον υφυπουργό, επιτελικά γραφεία, συμβούλους, διευθυντές, υποδιευθυντές και τμηματάρχες.
Κινητά τηλέφωνα δικαιούνται υπουργοί, υφυπουργοί, γενικοί γραμματείς υπουργείων, προϊστάμενοι τμημάτων, υπεύθυνοι ασφαλείας, διευθύνοντες σύμβουλοι και μέλη Δ.Σ. οργανισμών, τα γραφεία Τύπου αλλά και στενοί συνεργάτες.

Διαβάστε Περισσότερα »

Μεγάλη κίνηση στην αγορά της Λιβαδειάς χωρίς όμως αντίστοιχους τζίρους

4
Σε δύσκολη θέση συνεχίζουν να βρίσκονται οι έμποροι οι οποίοι όπως σημειώνει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς και μέλος του ΔΣ της ΕΣΕΕ Κώστας Παπασπύρου είδαν να σημειώνεται πρόσκαιρα κάποια κίνηση στην αγορά την περίοδο του Πάσχα ωστόσο δεν ήταν τέτοια που θα έδινε μια ανάσα.
«Οι πρώτες ημέρες της εορταστικής περιόδου παρουσίασαν μια διαφορετική κινητικότητα δίνοντας την αίσθηση ότι ίσως κάτι να γινόταν. Ωστόσο η εξέλιξη σε ότι αφορά στην αγοραστική κίνηση δεν διάφερε από την γενικότερη κατάσταση που έχει περιέλθει το εμπόριο τα τελευταία χρόνια», είπε ο κ. Παπασπύρου και πρόσθεσε: «Τελικά τα αποτελέσματα δεν ήταν τα αναμενόμενα αν και φέτος ήταν πολλοί εκείνοι που επισκέφθηκαν τη Λιβαδειά. Μάλιστα σε ορισμένες κατηγορίες καταστημάτων δεν υπήρξε η παραμικρή μεταβολή προς το καλύτερο της κίνησης που παρουσίασαν».
Σύμφωνα με τον κ. Παπασπύρου αισθητή ήταν στην αγορά η κατάργηση του δώρου γεγονός το οποίο οδήγησε σε μία μείωση της αγοραστικής κίνησης σε ποσοστό περίπου 20% σε σχέση με τις αντίστοιχες περιόδους των προηγούμενων ετών.
«Περιμέναμε κάποια αύξηση του τζίρου δεν περιμέναμε όμως να σωθούμε από τις γιορτές», είπε ο Κ. Παπασπύρου και συμπλήρωσε: «Υπήρχαν οφειλές και χρέη που ακολουθούσαν από τους προηγούμενους μήνες και η οποία αύξηση στην κίνηση στα καταστήματα δυστυχώς δεν μπορούσε να καλύψει τα κενά που έχουν δημιουργηθεί όλο το προηγούμενο διάστημα».
Σε ότι αφορά το άνοιγμα των καταστημάτων τις 52 Κυριακές του έτους ο πρόεδρος του Ε.Σ. Λιβαδειάς τόνισε ότι πρόκειται για παρεμβάσεις «παράλογες, εκτός τόπου και χρόνου» που σε καμία περίπτωση «δεν βοηθάνε στην οικονομική κατάσταση και την ανάπτυξη των επιχειρήσεων αλλά ούτε και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας»
Τέλος έκανε γνωστό ότι ο Εμπορικός Σύλλογος Λιβαδειάς «δεν πρόκειται να ακολουθήσει το άνοιγμα των καταστημάτων τις 52 Κυριακές» επισημαίνοντας ότι η τοπική αγορά «έχει τους δικούς της ρυθμούς και τρόπους λειτουργίας».
Και κατέληξε: «Οι μέρες που τα καταστήματα είναι ανοιχτά είναι αρκετές για να κάνει ο καταναλωτής τις αγορές του. Εκείνο που λείπει είναι η αγοραστική δύναμη και όχι οι ημέρες».
viotiki-ora.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

15χρονη Μυρτώ- Δείτε τα τελευταία νέα για την κατάσταση της υγείας της…


Μετά από 9 μήνες που η κατάσταση της υγείας της 16χρονης πλέον Μυρτώς από την Νέα Χαλκηδόνα, ήταν σχεδόν στάσιμη, παρουσιάστηκε κάποια μικρή...βελτίωση, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Ant1.

Η Μυρτώ που νοσηλεύεται στον 10ο όροφο της νευροχειρουργικής κλινικης του «Ευαγγελισμού», μετά από 4(!) χειρουργεία κατάφερε και αύξησε την αντίληψης της και την αίσθηση της με το περιβάλλον… και σύμφωνα με το ρεπορτάζ μπορεί με τα βλέφαρα να ανταλλάσει μηνύματα με την μητέρα της…

Η Μυρτώ πρέπει σύντομα να μεταφερθεί σε εξειδικευμένο κέντρο αποκατάστασης των ΗΠΑ. Μάλιστα το κόστος για την μεταφορά και θεραπεία της ανέρχεται στο ποσό των 400.000 ευρώ…

Να θυμίσουμε ότι το περασμένο καλοκαίρι η άτυχη Μυρτώ έπεσε θύμα βάρβαρης κακοποίησης της από Πακιστανό υπήκοο στο νησί της Πάρου…
elas-lyste.blogspot.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Σε άνοδο η θερμοκρασία σε όλη τη χώρα

Βροχές ακόμα και καταιγίδες κυρίως στα ορεινά ηπειρωτικά τμήματα της χώρας αλλά και άνοδο της θερμοκρασίας προβλέπει για σήμερα η Εθνική μετεωρολογική υπηρεσία.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 27 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 12 έως 27 στην Κεντρική Ελλάδα, από 15 έως 26 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 15 έως 27 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 16 έως 24 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη, ωστόσο οι μέγιστες στο Ανατολικό Αιγαίο θα είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερες.
Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο ,σύμφωνα με το meteo.gr, θα πνέουν από νότιες κυρίως διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3 με 5 μποφόρ, και στα υπόλοιπα πελάγη από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4 με 5 μποφόρ και τοπικά στα νότια ισχυροί 6 μποφόρ.
Παροδικές νεφώσεις και περιορισμένη τοπικά ορατότητα το πρωί, περιμένουμε το Σάββατο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 25 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι .
Λίγες νεφώσεις που το βράδυ θα πυκνώσουν και περιορισμένη τοπικά ορατότητα το πρωί, περιμένουμε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 26 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και από το μεσημέρι νοτιοανατολικοί μέτριοι.
Συννεφιά θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού το Σάββατο, ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες στα ορεινά της δυτικής Ελλάδας. Μικρή άνοδο αναμένεται να παρουσιάσει η θερμοκρασία.

Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόσκληση απο τον Σύλλογου Ποντίων Βοιωτίας "Ο Ευκλείδης"


Η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας και ο Σύλλογος Ποντίων Ν. Βοιωτίας
 « Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ » σας προσκαλούν να τιμήσετε με τη παρουσία σας την εκδήλωση μνήμης της 19ης Μαΐου για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου που θα πραγματοποιηθεί την ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΜΑΙΟΥ 2013.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
****************
Ώρα 10:30 πμ.  Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Λιβαδειάς
                           Επετειακή ομιλία
                           Επιμνημόσυνη Δέηση στο Ηρώο των Πεσόντων
                           Κατάθεση στεφάνων
Ώρα  11:30 πμ. Δεξίωση στα γραφεία του Συλλόγου (Στρατηγού Ιωάννου 46)
***********************************************************
Στα γραφεία του Συλλόγου θα λειτουργεί την Παρασκευή 17 /5 και το Σάββατο 18/5/2013 έκθεση με φωτογραφικά ντοκουμέντα από τον ξεριζωμό και την Γενοκτονία.( ώρες 7:00 μ.μ. έως 10:30 μ.μ.)
***********************************************************
Με εκτίμηση
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                                          Η Γ.Γραμματέας
Υφαντίδης Τριαντάφυλλος                   Παναγιώτου Φανή

Διαβάστε Περισσότερα »

Μειωμένες ως 45% οι τιμές για τα νέα φωτοβολταϊκά συστήματα

Νέα κίνητρα για την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών συστημάτων δίνουν τα υπουργεία Περιβάλλοντος και Οικονομικών.
Σύμφωνα με την κοινή απόφαση καθορίζονται οι νέες μειωμένες τιμές για νεοεισερχόμενους φωτοβολταϊκούς σταθμούς, καθώς και για τα φωτοβολταϊκά συστήματα του ειδικού προγράμματος για κτιριακές εγκαταστάσεις (οικιακά φωτοβολταϊκά), αντίστοιχα.
Τα ποσοστά των μειώσεων υπερβαίνουν το 45% και αφορούν όλες τις κατηγορίες φωτοβολταϊκών (και αυτά που εγκαθίστανται στις στέγες των σπιτιών). Οι μειώσεις αυτές γίνονται στην προσπάθεια μείωσης του ελλείμματος του λογαριασμού χρηματοδότησης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, προκειμένου να μην επιβαρυνθούν περαιτέρω οι καταναλωτές μέσω του τέλους ΑΠΕ που περιλαμβάνεται στους λογαριασμούς ρεύματος.
Οι νέες τιμές θα ισχύουν από 1η Ιουνίου 2013 και δεν επηρεάζουν τις ήδη ισχύουσες τιμές για τους φωτοβολταϊκούς σταθμούς, που με τον νόμο «Επείγοντα μέτρα εφαρμογής των νόμων 4046/2012, 4093/2012 και 4127/2013» έχουν πάρει παράταση έως τις 30 Ιουνίου 2013. Παράταση που αφορά σε:
- Φωτοβολταϊκούς σταθμούς ισχύος έως 100kW από κατ' επάγγελμα αγρότες των οποίων η διατήρηση των εγγυημένων τιμών έληγε στις 19 Μαΐου 2013 και τώρα ισχύει έως τις 30 Ιουνίου 2013.
- Φωτοβολταϊκούς σταθμούς των οποίων η διατήρηση των εγγυημένων τιμών έληγε στις 12 Μαρτίου 2013 και με τη δοθείσα παράταση μπορούν να υπαχθούν στις τιμές της υπουργικής απόφασης της 9ης Αυγούστου 2012 έως τις 30 Ιουνίου 2013.


Διαβάστε Περισσότερα »

Περισσότερα από 130.000 ακίνητα κινδυνεύουν με δήμευση

Ακίνητα που καταγραφεί από τις υπηρεσίες του Κτηματολογίου ως «αγνώστου ιδιοκτήτη» κινδυνεύουν με δήμευση καθώς οι ιδιοκτήτες τους ή δεν τα έχουν δηλώσει ή έχει γίνει λάθος κατά την διαδικασία της κτηματογράφησης.
Τα ακίνητα αυτά υπολογίζονται ότι ξεπερνούν τις 130.000 και είναι όλων των κατηγοριών δηλαδή, αδόμητες εκτάσεις, ειδικά κτίρια, καταστήματα, ακόμη και διαμερίσματα.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Σαββατιάτικη Ελευθεροτυπία», το «καμπανάκι» της προειδοποίησης για την απειλή δήμευσης χτυπάει για το σύνολο των 340 περιοχών της χώρας που έχουν ενταχθεί στο Κτηματολόγιο, ενώ άμεσες και αναπάντεχες θα είναι οι εξελίξεις στις 20 περιοχές οι οποίες κτηματογραφήθηκαν με το λεγόμενο πρώτο πιλοτικό πρόγραμμα της «Κτηματολόγιο Α.Ε.» και απέκτησαν Κτηματολογικό Γραφείο το 2003.


Διαβάστε Περισσότερα »

3ο Brevet Θήβας


Διαβάστε Περισσότερα »

Η Ελλάδα 7η ακριβότερη στο αέριο..

 
Η 7η ακριβότερη χώρα στις τιμές φυσικού αερίου μεταξύ 19 χωρών της Ε.Ε. είναι η Ελλάδα, σύμφωνα με την έκθεση που θα παρουσιάσει ο πρόεδρος της Κομισιόν Χοσέ Μανουέλ Μπαρόζο στο Συμβούλιο Κορυφής της 22 Μαΐου, στην ατζέντα του οποίου κυρίαρχο θέμα είναι τα ενεργειακά της Ε.Ε.



Η έκθεση του προέδρου της Επιτροπής με τίτλο... «Προκλήσεις και πολιτική στον τομέα της ενέργειας» θέτει τις βάσεις για μία εκτεταμένη αναδιάρθρωση του ενεργειακού τομέα στην ΕΕ. με στόχο να ανακτηθεί μέρος της χαμένης ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής οικονομίας, λόγω των υψηλών τιμών ενέργειας, να υπάρξουν απτά αποτελέσματα στη στρατηγική της διαφοροποίησης των πηγών εφοδιασμού και να διαμορφώνεται κοινή στάση των κρατών μελών έναντι τρίτων, στα ενεργειακά θέματα.

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της Επιτροπής στην έκθεσή του προς το Συμβούλιο, η ενεργειακή αγορά είναι κατακερματισμένη και ως εκ τούτου υφίστανται μεγάλες διαφορές τιμών στο εσωτερικό της Ε.Ε. και αν δεν υπάρξει αξιοποίηση των ωφελειών της ενεργειακής απόδοσης οι καταναλωτές θα πληρώνουν ακριβότερα τα ενεργειακά προϊόντα. Ενδιαφέρον έχουν οι επισημάνσεις της έκθεσης αναφορικά με τις τρομερές αλλαγές που έχει επιφέρει στις τιμές και στις καταναλώσεις η εκμετάλλευση σχιστολιθικού φυσικού αερίου στις ΗΠΑ.

Σημειώνει σχετικά ότι η μεγάλη κατανάλωση φθηνού και καθαρού αερίου στις ΗΠΑ είχε ως αποτέλεσμα την αποδέσμευση μεγάλων ποσοτήτων άνθρακα από τις ΗΠΑ και την πτώση της τιμής του, οπότε αυξήθηκαν σημαντικά οι εξαγωγές στην Ευρώπη, αλλά και οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.


Οι τιμές φυσικού αερίου

Σε ό,τι αφορά τις τιμές φυσικού αερίου, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν τα στοιχεία της έκθεσης, από τα οποία φαίνεται ότι η απόκλιση των τιμών φτάνει και το 50% από χώρα σε χώρα. Αυτό ισχύει στη διαφορά μεταξύ της φθηνότερης και της ακριβότερης χώρας που σύμφωνα με την έκθεση είναι το Ηνωμένο Βασίλειο και η Βουλγαρία.
Έναντι 22,9 ευρώ η μεγαβατώρα φυσικού αερίου (περίπου 86 κυβικά μέτρα) που είναι η μέση τιμή στο Ηνωμένο Βασίλειο, η τιμή στη Βουλγαρία ανέρχεται στα 43,3 ευρώ. Σύμφωνα με την έκθεση, οι χώρες με τη μεγαλύτερη εξάρτηση από τη Ρωσία, όπως οι πρώην ανατολικές χώρες, έχουν και τις υψηλότερες τιμές στην Ε.Ε.

Ειδικότερα, ακριβότερη χώρα μετά τη Βουλγαρία στο φυσικό αέριο είναι
η Λιθουανία με 37,9 ευρώ, ακολουθούν
η Τσεχία με 37 ευρώ,
η Εσθονία με 36,7 ευρώ,
η Λετονία με 35,9 ευρώ,
η Ιταλία με 34,6 ευρώ,
η Ελλάδα με 33,3 ευρώ,
η Ρουμανία με 32,3 ευρώ,
η Ισπανία με 30,1 ευρώ,
η Ουγγαρία με 30 ευρώ,
η Σλοβακία με 29,9 ευρώ,
η Πολωνία με 28,8 ευρώ,
η Γαλλία με 28,9 ευρώ,
η Αυστρία με 26,6 ευρώ,
η Γερμανία με 24,5 ευρώ,
η Ολλανδία και
το Βέλγιο με 24,3 ευρώ,
η Πορτογαλία με 24,9 ευρώ και
ο Ηνωμένο Βασίλειο με 22,9 ευρώ.
Ο (απλός) μέσος όρος των τιμών για τις 17 χώρες που περιλαμβάνει ο πίνακας είναι 29,8 ευρώ η μεγαβατώρα.

Ωστόσο εάν ο μέσος όρος εξαχθεί με στάθμιση στις καταναλώσεις των κρατών μελών, τότε θα μειωθεί σημαντικά καθώς χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία, το Βέλγιο και η Ολλανδία που έχουν τις χαμηλότερες τιμές είναι και οι μεγαλύτεροι καταναλωτές στην Ε.Ε.


ΑΠΕ

Αξίζει να επισημανθούν και οι αναφορές που κάνει η έκθεση Μπαρόζο στο θέμα των ΑΠΕ. Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά, η ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας εξακολουθεί να βασίζεται σε μεγάλο βαθμό σε επιδοτήσεις, ενώ ορισμένα άκαμπτα συστήματα στήριξης δεν έχουν λάβει υπόψη ότι οι τιμές μειώνονται σημαντικά όταν οι τεχνολογίες ωριμάσουν. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την υπεραντιστάθμιση σε καιρούς σοβαρών οικονομικών περιορισμών.

Ταυτόχρονα, αιφνίδιες αλλαγές στους μηχανισμούς στήριξης, σε ορισμένες περιπτώσεις αναδρομικά, δημιουργούν αβεβαιότητα στους επενδυτές. Ως λύση στο πρόβλημα δείχνει να προκρίνει η έκθεση την ανάπτυξη της εμπορίας ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές σε όλη την Ε.Ε.

Τέλος, ειδική αναφορά γίνεται και στα προβλήματα που έχει αναδείξει η μεγάλη διείσδυση των ΑΠΕ, αναφορικά με τη δυνατότητα των δικτύων να απορροφήσουν την ενέργεια των μονάδων ΑΠΕ, και των συμβατικών μονάδων να καλύπτουν με οικονομικό τρόπο τα κενά που αφήνουν οι ΑΠΕ, όταν οι καιρικές συνθήκες δεν επιτρέπουν την παραγωγή.

Στα μέτρα που μελετά η Επιτροπή περιλαμβάνονται επενδύσεις στην ενίσχυση των διασυνοριακών υποδομών, μέτρα ανταπόκρισης στη ζήτηση και αποθήκευση.


Διαβάστε Περισσότερα »

Κόκκινος συναγερμός για το Διοξείδιο του Άνθρακα

Αμερικανοί επιστήμονες εξέφρασαν την Παρασκευή την ανησυχία τους μετά τη δημοσίευση μελέτης που... αναφέρει ότι οι συγκεντρώσεις διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα της Γης ξεπέρασαν για πρώτη φορά το ψυχολογικό όριο των 400 μερών ανά εκατομμύριο (ppm).

Τους υπολογισμούς που αποκαλύπτουν ότι το διοξείδιο του άνθριακα έφτασε τα 400.03 ppm ανακοίνωσε το κέντρο ερευνών National Oceanic and Atmospheric Administration που βρίσκεται στη Μάουνα Λόα στη Χαβάη. Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν έπειτα από μετρήσεις στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Οι υπολογισμοί αυτοί, πάντως, δεν συμφωνούν με εκείνους που ανακοίνωσε το Ινστιτούτο Ωκεανογραφίας Scripps στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια. Στην τελευταία του μέτρηση στις 9 Μαΐου παρουσιάζει τα επίπεδα του C02 στα 399.73 ppm.

Σύμφωνα με αμερικανούς ερευνητές, επί 800.000 χρόνια τα επίπεδα CO2 δεν είχαν ξεπεράσει ποτέ τα 300 ppm. H τελευταία φορά που οι συγκεντρώσεις διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα της Γης είχαν ξεπεράσει τα 400 ppm ήταν, σύμφωνα με τους υπολογισμούς των επιστημόνων, πριν από 3,5 με 5 εκατομμύρια χρόνια, πολύ προτού υπάρξει ο άνθρωπος.

«Είναι σαν να δημιουργούμε ένα κλίμα που ενδεχομένως να έχει καταστροφικές συνέπειες για την ανθρωπότητα» λέει ο Μπομπ Ουάρντ του Ερευνητικού Ινστιτούτου για τις Κλιματικές Αλλαγές Grantham.

Διαβάστε Περισσότερα »

Αποσύρθηκε το «ΑΒ Παριζάκι»



Την προληπτική απόσυρση προϊόντος με την εμπορική ονομασία «ΑΒ Παριζάκι» ανακοίνωσε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), λόγω ανίχνευσης DNA αλόγου.

Ειδικότερα, έπειτα από καταγγελία, ο ΕΦΕΤ προέβη σε δειγματοληψία και κατόπιν εργαστηριακής ανάλυσης στο προϊόν (συσκευασίας βάρους 330 γραμ.) ανιχνεύτηκε DNA αλόγου (στο σύνολο του DNA ποσοστό <1% & >0,1%). Το τρόφιμο, που παράγεται και συσκευάζεται για την εταιρεία «ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.». έφερε στοιχεία επί της επισήμανσης «ανάλωση πριν από 05/06/2013».

Με πρωτοβουλία της εταιρείας, το προϊόν ανακλήθηκε προληπτικά ήδη από την 1η Μαΐου.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ