Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Έτσι ικανοποιούνται ερωτικά οι 8.000 μετανάστες της Μανωλάδας; Στοιχεία ΣΟΚ!

Πηγαίνοντας αρκετά συχνά στη Μανωλάδα για να βρεθώ δίπλα στους πρόσφυγες εργάτες γης και να σταθώ αλληλέγγυος μαζί τους, βρέθηκα και σε ένα άλλο πλήθος προβλημάτων – καταστάσεων που συντηρούνται – απορρέουν εξαιτίας...
του βασικού προβλήματος. Την Κυριακή 28/04, κατά την διάρκεια της πορείας από τη Μανωλάδα μέχρι το αστυνομικό τμήμα της Βάρδας (4klm περίπου) είχα την ευκαιρία να μιλήσω με αρκετούς πρόσφυγες – εργάτες γης. Κάποια στιγμή ρωτάω έναν μπαγκλαντεσιανό συνοδοιπόρο - ”Ρε φίλε, υπάρχουν γυναίκες που τις πληρώνεται για να πάτε μαζί τους; ”

Η απάντησή του ήταν ξεκάθαρη: - ”Υπάρχουν σπίτια , τα περισσότερα μέσα στα χωράφια , που έχουν γυναίκες και με 20 ευρώ πάμε” Τον ρώτησα αν οι γυναίκες είναι ελληνίδες ή ξένες και μου απάντησε ότι υπάρχουν από όλο τον κόσμο ακόμα και ”chinese girls” όπως μου είπε χαρακτηριστικά ! Τον ρώτησα για το ποιος έχει τα σπίτια και τις γυναίκες και μου είπε ότι τα έχουν έλληνες , αλλά πολύ σπάνια πάνε οι ίδιοι και στο πόδι τους αφήνουν ρουμάνους και βούλγαρους ”γύφτους” !

Στην ερώτησή μου σε τι κατάσταση είναι οι γυναίκες μου απάντησε ότι δεν είναι όμορφες και ότι τις έχουν κλεισμένες – κλειδωμένες σε δωμάτια και ότι δεν βγαίνουν ποτέ έξω. Μου είπε ότι δεν μιλούν ποτέ και ότι δεν λένε ούτε όνομα , ούτε ψευδώνυμο. Είπε ακόμα ότι τα σπίτια δουλεύουν μέρα – νύχτα , όλες τις μέρες. Την κουβέντα αυτή (με τις ίδιες διαπιστώσεις ) την έκανα και με άλλους πρόσφυγες και τις προηγούμενες και τις επόμενες μέρες. Αυτό που ήταν όμως το διαφορετικό , ήταν ότι μου έδειξε προς το μέρος που ήταν ένα από τα σπίτια αυτά ”να εκεί , μετά το ποτάμι , κανένα μισάωρο περπατώντας ” μου είπε. Ξέρω από κουβέντες με τους πρόσφυγες , ότι οι καταυλισμοί τους είναι γεμάτοι από χαφιέδες – καρφιά και της αστυνομίας και των αφεντικών τους. Και ρωτώ , είναι ποτέ δυνατόν να μη γνωρίζουν , αυτό που εγώ έμαθα με μια απλή ερώτηση ; Και αν γνωρίζουν, τι κάνουν;

Το trafficking γυναικών είναι μεγάλη και πλούσια μπίζνα παγκοσμίως βέβαια , αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι εκτός από ανήθικο είναι ΚΑΙ παράνομο. Δεν έχω δει όμως , ούτε έχω ακούσει , καμιά καταδικαστική απόφαση , σε κανένα δικαστήριο , ούτε κανένα ΜΜΕ (μεγάλο ή μικρό ) να ασχολούνται καθόλου μα καθόλου με αυτό θέμα. Δίπλα μας υπάρχει και κινείται ένας παράλληλος κόσμος – υπόκοσμος που με την ενοχή , για να μην πω με τις πλάτες του συστήματος , βγάζει χρήμα , διακινεί σκλάβους – σκλάβες , ναρκωτικά , εκμεταλλεύεται κορμιά και ψυχές, πλουτίζει και με αυτόν τον βρώμικο πλούτο καταφέρνει και μας εξουσιάζει.

Υ.Γ. 1. Τα νόμιμα ”σπίτια” στην περιοχή είναι 4 – 5 και σύμφωνα με το νόμο επιτρέπεται να δουλεύουν σε αυτά μέχρι 2 γυναίκες (σε αυτά προφανώς θα υπάρχει καλύτερο ”υλικό” και άρα θα τα επισκέπτονται μόνο οι ντόπιοι).

Υ.Γ. 2. Στην ερώτησή μου σε άλλον πρόσφυγα , τι κάνουν όταν δεν έχουν λεφτά , μου μίλησε για βιασμούς των μικρότερων και πιο αδύναμων συμπατριωτών τους ή άλλων εθνοτήτων.

Υ.Γ. 3. Τα κέρδη της επιχείρησης – επένδυσης του trafficking στην περιοχή της Μανωλάδας είναι τεράστια , αν αναλογιστεί κανείς τους 8000 μουσουλμάνους άνδρες , ηλικίας από 15 έως 45 ετών (σίγουρη πελατεία – μονοπώλιο).

Υ.Γ. 4. Θα ήθελα να σκεφτείτε λίγο και το ότι οι ντόπιοι αναπαράγουν την κοινωνική δομή και τις συνήθειες της κοινότητάς τους και στους πληθυσμούς των προσφύγων – σκλάβων. Άρα αυτά που παρακολουθούμε δεν είναι παρά η αντανάκλαση αυτών που συμβαίνουν εδώ.

Πηγή: Από το omniatv.com. (Διατηρήσαμε τη στίξη και την ορθογραφία του αρχικού κειμένου).zoomblog.org






Διαβάστε Περισσότερα »

Δεν πάει Σαγκάη ο Λεμπέσης


Τη συμμετοχή του από το Diamond League της Σανγκάη ακύρωσε την Τετάρτη ο Σπύρος Λεμπέσης όπως ενημέρωσε ο ΣΕΓΑΣ. Ο πρωταθλητής του ακοντισμού στην αρχή της σεζόν αντιμετώπισε πρόβλημα στον ώμο, το οποίο τον κράτησε πίσω στις προπονήσεις.  Αυτό έχει ως συνέπεια να μην βρίσκεται στα αγωνιστικά επίπεδα που θα ήθελε με αποτέλεσμα να πρέπει αυτό το διάστημα να ρίξει το βάρος του στη δουλειά που κάνει με τον προπονητή του.
Ο αθλητής του Πέτρου Ακριβάκη, ο οποίος ξεκίνησε τη χρονιά στη Ντόχα όπου έστειλε το ακόντιο στα 73,92 μ., θα κάνει τον επόμενο αγώνα του στα Παπαφλέσσεια την 1η Ιουνίου.contra.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΤΗ ΘΗΒΑ Η ΙΕΡΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΓΟΡΓΟ'Υ'ΠΗΚΟΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ



Με αφορμή την άφιξη του αυθεντικού αντιγράφου της Ιερής Εικόνας της Παναγίας του Γοργοϋπήκοου από το Άγιο Όρος στον Ιερό Ναό των Κωνσταντίνου και Ελένης στη Θήβα, κάνουμε ένα μικρό αφιέρωμα στην Μονή Δοχειαρίου του Αγίου Όρους όπου βρίσκεται η εικόνα της Παναγίας
 
Ένα από τα πολλά ονόματα που προσδίδουμε στην Παναγία μας είναι Γοργοεπήκοος και η ομώνυμη θαυματουργή εικόνα της βρίσκεται στην Ιερά Μονή Δοχειαρίου Αγίου Όρους από το 1646.

Εκεί, όπως αναφέρεται στο ιστορικό της Μονής, "λάμπει ως πολύφωτος σελήνη, σαν άριστος κυβερνήτης και σοφός οικονόμος το διακυβερνά", φυλάσσοντας από κάθε προσβολή και επήρρεια τους ασκομένους σε αυτό οσίους πατέρες, αλλά και όσους προστρέχουν σ' εκείνη με πίστη, ζητώντας την βοήθεια της. Και γενικά διαφυλάττει και γοργώς και προθύμως υπακούει και ελεεί όλους, όσοι την ευλαβούμαστε και την επικαλούμαστε με πίστη.

Όπως αναφέρει στο Συναξάρι Ο όσιος Νικόδημος, στη Μονή του Δοχειαρίου, στο δεξί μέρος της Τραπέζης του Μοναστηρίου, βρισκόταν μια παλαιά εικόνα της Παναγίας. Οι πατέρες της Μονής αναφέρουν ότι είχε αγιογραφηθεί από την εποχή του κτήτορος της Μονής Νεοφύτου, τον 11ο αιώνα.

Το έτος 1646, που ήταν ένα έτος πολύ δύσκολο για την Ιερά Μονή, διότι δεν είχε τα απαραίτητα χρήματα για να πληρώσει τους καθορισμένους φόρους στους Τούρκους κατακτητές, ο τραπεζάριος του Μοναστηριού, περνούσε μπροστά από αυτήν την εικόνα συνεχώς, ακόμα και τη νύχτα βαστάζοντας στα χέρια του αναμμένα δαδιά.

Μια βραδυά, εκείνο το έτος, λοιπόν, καθώς περνούσε και πάλι μπροστά από την εικόνα της Θεοτόκου, ακούει φωνή να βγαίνει από την εικόνα και να του λέει: "Μην περνάς από εκεί και μαυρίζεις τον τόπο με καπνό". Ό μοναχός νομίζοντας ότι κάποιος άνθρωπος φώναξε, καταφρόνησε τη φωνή και δεν έδωσε σημασία. Μετά από λίγες ημέρες, κι ενώ εκείνος συνέχιζε να περνάει μπροστά από την εικόνα με αναμμένα τα δαδιά, ακούει και πάλι τη φωνή να του λέει: '"Ώ Μοναχέ αμόναχε, έως πότε θα συνεχίσεις να καπνίζεις τη μορφή μου και να με μαυρίζεις ατιμώντας με;".

Και συγχρόνως με τη φωνή έχασε ο ταλαίπωρος το φως του κι έμεινε τυφλός. "Ετσι καταλαβαίνοντας το σφάλμα του, ότι δηλαδή καταφρόνησε την πρώτη φωνή και δεν υπάκουσε, κατασκεύασε ένα στασίδι μπροστά στην εικόνα της Παναγίας και την παρακαλούσε συνεχώς να του συγχωρέσει αυτό το εξ' απροσεξίας αμάρτημα και να του χαρίσει το φως του, ώστε βλέποντας την Αγία Εικόνα της να την δοξάζει και να την ευχαριστεί πάντοτε.

Και η Παναγία μας, εισάκουσε την προσευχή του και του είπε: "Ιδού, από σήμερα σου χαρίζω το φως και πρόσεξε στο εξής να μην περάσεις με αναμμένα δαδιά, γιατί εγώ είμαι η Κυρία της Μονής αυτής και γοργά υπακούω σ' εκείνους που με επικαλούνται και τους χαρίζω τα προς σωτηρία αιτήματά τους, διότι καλούμαι Γοργοεπήκοος".

Από τότε η Αγία αυτή εικόνα ονομάζεται Γοργοεπήκοος, γιατί πραγματικά με τα θαυμαστά έργα της συνεχώς αποδεικνύει ότι γρήγορα υπακούει σ' εκείνους που προστρέχουν σ' αυτήν με ευλάβεια και πίστη.

Και πραγματικά η χάρη της ενεργεί πάμπολλα θαύματα όχι μόνο στο Άγιο Όρος, αλλά και έξω από αυτό, σε πόλεις και χωριά, σε ολόκληρη την Ελλάδα, αλλά και σε άλλα μέρη, όπου την ευλαβούνται και την επικαλούνται.

Η Παναγία η Γοργοεπήκοος είναι πολύ θαυματουργή, ιατρεύει διάφορες ασθένειες, χαρίζει παιδιά σε άτεκνα ζευγάρια, φανερώνει απολεσθέντα αντικείμενα, προστατεύει όσους κινδυνεύουν στη θάλασσα, λυτρώνει όσους αιχμαλωτίζονται, θεραπεύει από τον πονοκέφαλο και την κόπωση, ανορθεί τους παραλύτους, χαρίζει το φως στους τυφλούς, θεραπεύει από θανατηφόρες ασθένειες, διώκει τις ακρίδες από τα χωράφια και άλλα πολλά θαυμαστά που βρίσκονται γραμμένα στη Μονή Δοχειαρίου, ως θαυματουργές επεμβάσεις της Παναγίας της Γοργοεπηκόου.

Όταν λοιπόν θεραπεύθηκε από την τύφλωση του ο τραπεζάρης Μοναχός, ονόματι Νείλος, οι πατέρες της Μονής έφτιαξαν στο χώρο αυτό ένα παρεκκλήσι προς τιμήν της Παναγίας της Γοργοϋπηκόου, αφού η ίδια η Παναγία χαρακτήρισε τον εαυτό της με το επίθετο αυτό. Εκεί τελείται δύο φορές την εβδομάδα η θεία Λειτουργία, εκεί γίνονται οι κουρές των μοναχών και καθημερινά, πρωί και βράδυ, ψάλλονται παρακλήσεις μπροστά στην ιερή εικόνα.
Διαβάστε Περισσότερα »

12.000.000 Ευρω για καταστροφες της περιοδου Ιανουάριος-Δεκέμβριος 2010

Εγκρίθηκε η ανάθεση στον ΕΛΓΑ της υλοποίησης του
προγράμματος κρατικών οικονομικών ενισχύσεων  υπέρ των παραγωγών της χώρας που οι γεωργικές τους εκμεταλλεύσεις ζημιώθηκαν από θεομηνίες το έτος 2010.
Υπογράφηκε σήμερα από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη και προωθήθηκε στον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα,  η απόφαση για την «Ανάθεση στον ΕΛΓΑ της υλοποίησης του προγράμματος κρατικών οικονομικών ενισχύσεων  υπέρ των παραγωγών της χώρας που οι γεωργικές τους εκμεταλλεύσεις ζημιώθηκαν από θεομηνίες (πλημμύρες, κατολισθήσεις) και δυσμενείς καιρικές συνθήκες κατά τη χρονική περίοδο Ιανουάριος-Δεκέμβριος 2010».
Οι ενισχύσεις αφορούν:
Ι. Ενισχύσεις εφάπαξ καταβαλλόμενες για:
1.    την ανασύσταση φυτικού κεφαλαίου
2.    την αντικατάσταση ζωικού κεφαλαίου
3.    την αποκατάσταση ζημιών παγίου κεφαλαίου
ΙΙ. Ενισχύσεις σταδιακά καταβαλλόμενες για:
1.    την απώλεια εισοδήματος λόγω ανασύστασης φυτικού κεφαλαίου
2.    την απώλεια παραγωγής
3.  την καταστροφή αποθηκευμένων γεωργικών προϊόντων-ζωοτροφών μετά από καταστροφή του αποθηκευτικού   χώρου.
Το πρόγραμμα εγκρίθηκε από τις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τον Φεβρουάριο του 2013 και ανέρχεται σε 12.000.000 €. Η πληρωμή του προγράμματος θα γίνει σταδιακά, ήτοι 7.000.000 € το 2013 και 5.000.000 € το 2014, μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων από τις υπηρεσίες του ΕΛΓΑ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι νέες θέσεις εργασίας του ΟΑΕΔ στην Βοιωτία!

9 σε Θήβα – 9 σε Λιβαδειά…
Ποιες ειδικότητες ζητούνται…
Τις νέες θέσεις εργασίας στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ) του ΟΑΕΔ Πανελλαδικά, έδωσε στην δημοσιότητα ο Οργανισμός, θέσεις υπό κάλυψη της 10ης Μαΐου 2013…
Για την Βοιωτία, στο ΚΠΑ Θήβας, έχουν δοθεί 9 θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων και συγκεκριμένα: 1 θέση Οδηγοί φορτηγών και βαρέων οχημάτων, 1 Πωλητές σε κατάστημα, 1 Φυσικοθεραπευτές και ασκούντες συναφή επαγγέλματα (ενιαίο Λύκειο), 1 Νηπιαγωγοί (ΑΕΙ), 1 Γραφίστες (εν. Λύκειο), 1 Μάγειροι (εν. Λύκειο), 2 Ανειδίκευτοι εργάτες μεταποιητικών βιομηχανιών, 1 Ηλεκτρολόγοι Επισκευαστές Ηλεκτρολογικού εξοπλισμού (ΤΕΣ) και 1 Βρεφοκόμοι (ΤΕΣ).
Για το ΚΠΑ Λιβαδειάς έχουν δοθεί επίσης 9 θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων και συγκεκριμένα: 1 Ηλεκτρολόγοι Συναρμολογητές και Εγκαταστάτες εναέριων γραμμών  μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας (ΤΕΕ Β Κύκλου), 1 Οδηγοί αυτοκινήτου, ταξί και μικρών φορτηγών (Γυμνάσιο), 4 Πωλητές σε καταστήματα, 1 Χειριστής Γερανού, Γερανοφόρων (Γυμνάσιο), 1 Υπάλληλος υποδοχής πελατών ξενοδοχείου (εν. Λύκειο) και 1 Νοσοκόμοι πρακτικοί σε νοσηλευτικά ιδρύματα, ιατρεία κ.α (ΤΕΕ Β Κύκλου).
 viotiki-ora.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Oι δαπάνες που μας προδίδουν



Σε τεκμήριο εισοδήματος μετατρέπονται πλέον οι δαπάνες των φορολογουμένων καθώς η Εφορία θα προσδιορίζει το πραγματικό φορολογητέο εισόδημά τους κυρίως βάσει των εξόδων. Με τις νέες τεχνικές ελέγχου οι φορολογικές υπηρεσίες θα προχωρούν στη χαρτογράφηση του συνόλου της περιουσίας των φορολογουμένων μέχρι και σε βάθος 15ετίας, ενώ όσοι βρεθούν να φοροδιαφεύγουν θα βρίσκονται αντιμέτωποι ακόμη και με ποινή κάθειρξης μέχρι δέκα ετών.
Η απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη, που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, παρέχει στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες οδηγίες σχετικά με την εφαρμογή των έμμεσων τεχνικών ελέγχου, περιγράφοντας το πώς θα αξιοποιούνται εφεξής τα στοιχεία και οι πληροφορίες για τα έσοδα και τις δαπάνες του φορολογουμένου, της συζύγου και των προστατευόμενων μελών καθώς και οι τραπεζικές καταθέσεις.
Κατά τον έλεγχο των υποθέσεων θα αξιοποιούνται στοιχεία από τους φακέλους των ΔΟΥ, της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων, το ΣΔΟΕ αλλά και από τρίτες πηγές. Πρέπει να σημειωθεί πως ήδη η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών έχει συλλέξει από τις ΔΕΚΟ, ιδιωτικά εκπαιδευτήρια και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα μεγάλο όγκο δεδομένων για τις δαπάνες που πραγματοποιούν οι φορολογούμενοι, τα οποία είναι σε θέση να εμπλουτίζει με τα δεδομένα των δηλώσεων των φορολογουμένων (πχ. ενοίκια, δόσεις δανείων, εκπιπτόμενες δαπάνες κ.ά.).
Εκτιμάται πάντως ότι ο νέος τρόπος τεκμαρτού προσδιορισμού του εισοδήματος των φορολογουμένων θα συνοδευθεί από κύμα προσφυγών στα δικαστήρια καθώς πολλοί θα αμφισβητήσουν τη νομιμότητα των αποτελεσμάτων του.
Ποιοι θα ελέγχονται
Οι «αμερικανικού τύπου» φοροέλεγχοι θα εφαρμόζονται κυρίως στις περιπτώσεις:
- Αδικαιολόγητου πλουτισμού, όταν πραγματοποιούνται δαπάνες οι οποίες δεν δικαιολογούνται από τα δηλωθέντα εισοδήματα του φορολογουμένου (ατομικά ή και οικογενειακά) ή της επιχείρησης στην οποία συμμετέχει.
- Οταν τα δηλωθέντα εισοδήματα από άσκηση ατομικής επιχείρησης ή ελευθέριου επαγγέλματος δεν αποκλίνουν σημαντικά από το αφορολόγητο όριο.
- Οταν δεν τηρούνται ή δεν επιδεικνύονται βιβλία και στοιχεία (ΚΒΣ/ΚΦΑΣ).
- Οταν υπάρχουν βάσιμες υποψίες ή πληροφορίες ότι το πραγματικό εισόδημα του φορολογουμένου είναι μεγαλύτερο από αυτό που δηλώνει.
Σημειώνεται πως ήδη η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων έχει δρομολογήσει σχετικούς ελέγχους στις υποθέσεις φορολογουμένων τα εισοδήματα των οποίων δεν δικαιολογούν τα εμβάσματα που απέστειλαν στο εξωτερικό την περίοδο 2009-2011. Ο προσδιορισμός του εισοδήματος και του φόρου που πρέπει να καταβάλουν οι φορολογούμενοι αυτοί θα γίνει με τον νέο τρόπο ελέγχου.
Ο έλεγχος θα διενεργείται ύστερα από έγγραφη εντολή του προϊσταμένου της αρμόδιας ελεγκτικής υπηρεσίας και η εντολή θα κοινοποιείται στον φορολογούμενο. Οι ελεγκτές θα συγκεντρώνουν τις δηλώσεις και τα στοιχεία για όλους τους ελεγχομένους, φυσικά πρόσωπα ή επιτηδευματίες, και εν συνεχεία θα πραγματοποιούνται οι ελεγκτικές επαληθεύσεις.
Εφόσον διαπιστωθεί πως πρέπει να υπάρξει περαιτέρω έλεγχος, θα εφαρμόζονται οι έμμεσες τεχνικές ελέγχου. Ειδικά όσοι από τους ελεγχόμενους έχουν πολλές δαπάνες και μεγάλες που δεν συνάδουν με τα εισοδήματά τους θα κατατάσσονται ψηλά στις υποθέσεις επικινδυνότητας.
Οι ελεγκτές θα εξετάζουν στοιχεία που αφορούν τις δαπάνες για την πληρωμή λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος, ύδρευσης και τηλεφώνων, έξοδα διαβίωσης, δαπάνες για ταξίδια, δαπάνες επισκευής και συντήρησης ακινήτων και οχημάτων, δαπάνες για την εξόφληση δόσεων δανείων, έξοδα που πραγματοποιούνται με την καταβολή μετρητών ή μέσω πιστωτικών καρτών αλλά και το ύψος των καταθέσεων στις τράπεζες.



Πηγή: Τα Νέα
Διαβάστε Περισσότερα »

«Αρχαιοκαπηλίες των Γερμανών στην Ελλάδα επί Κατοχής»στο Πνευματικό Κέντρο Άσκρης

Διαβάστε Περισσότερα »

Παράταση στις άδειες γεωτρήσεων μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2014


Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη προθεσμία για τις άδειες γεωτρήσεων εξέπνεε στις 15 Μαΐου.Στην εκπνοή της προθεσμίας δημοσιεύθηκε η κοινή υπουργική απόφαση που δίνει παράταση άλλους επτά μήνες στους αγρότες για την έκδοση αδειών υφιστάμενων γεωτρήσεων.
Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη προθεσμία για τις άδειες γεωτρήσεων εξέπνεε στις 15 Μαΐου.
Επιβεβαιώνοντας τα δημοσιεύματα του Agronews και της Agrenda, η ΚΥΑ δημοσιεύθηκε την Τρίτη 14 Μαΐου στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και αναφέρει:
Τροποποίηση και κατάργηση διατάξεων της αριθ. οικ. 150559/10.6.2011 απόφασης (ΦΕΚ Β΄ 1440/16.6.2011)
1. Η παρ. 1 του άρθρου 2, όπως αντικαταστάθηκε με την αριθ. 111084/17.12.2012 απόφαση (ΦΕΚ Β΄ 3368/17.12.2012), αντικαθίσταται ως εξής:
«1. Όσοι θεμελιώνουν δικαίωμα χρήσης νερού σύμφωνα με το άρθρο 1 της παρούσας, υποχρεούνται να ζητήσουν την έκδοση άδειας χρήσης νερού για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού, σύμφωνα με τις διαδικασίες της παρούσας, μέχρι 15 Ιανουαρίου 2014.»
2. Η παρ. 3 του άρθρου 9 όπως αυτή προστέθηκε με την παρ. 8 του άρθρου 1 της αριθ. οικ. 111084/17.12.2012 (ΦΕΚ Β΄ 3368/17.12.2012), αντικαθίσταται ως εξής:
«3. Όσοι κάνουν χρήση νερού μετά την 20.12.2005 και προϋφίστανται της 16.6.2011, χωρίς να διαθέτουν την προβλεπόμενη από την υπ’ αριθμ. 43504/5.12.2005 κοινή υπουργική απόφαση (ΦΕΚ Β΄ 1784/20.12.2005) σχετική άδεια, υποχρεούνται να ζητήσουν την έκδοση άδειας χρήσης νερού, σύμφωνα με τις διαδικασίες της παρούσας, μέχρι 15 Ιανουαρίου 2014.»

Δείτε αναλυτικά το ΦΕΚ για την παράταση στις άδειες γεωτρήσεων.pdf
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτός είναι o μαχαιροβγάλτης Oλλανδός ανιματέρ με το αγγελικό πρόσωπο




Μόλις την περασμένη Παρασκευή είχε πιάσει δουλειά ως ανιματέρ στο ξενοδοχείο ο 20χρονος Ολλανδός ο οποίος επιτέθηκε και μαχαίρωσε 20 φορές τον άτυχο 12χρονο Ρώσο, μόνο και μόνο για να του κλέψει το κινητό και το laptop του.
Σύμφωνα με το Cretalive ο 20χρονος Ολλανδός είχε επισκεφθεί πέρυσι και πρόπερσι την περιοχή και φέτος ο επικεφαλής των ανιματέρ του ξενοδοχείου όπου συνέβη το τραγικό περιστατικό τον πρότεινε στη διοίκηση. Ετσι ξεκίνησε δουλειά, δοκιμαστικά, την περασμένη Παρασκευή.
Το τραγικό περιστατικό προκάλεσε την άμεση παρέμβαση του Συνδέσμου Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης, ο οποίος σε ανακοίνωσή του, αφού εκφράζει τη λύπη του για την τροπή που πήραν οι διακοπές του μικρού και της οικογένειας του, θίγει και το μείζον ζήτημα που αναδεικνύει η υπόθεση, αυτό της πρόσληψης εργαζομένων κυρίως από το εξωτερικό.
Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του Συνδέσμου έχει ως εξής:
«Ο Σύνδεσμός Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης με αφορμή το λυπηρό συμβάν που συνέβη στην περιοχή Ανάληψη Χερσονήσου, με θύμα 11χρονο παιδί από την Ρωσία, το οποίο μαχαιρώθηκε από Ολλανδό ανιματέρ του ξενοδοχείου, διαβεβαιώνει τους επισκέπτες μας ότι η Κρήτη εξακολουθεί να είναι από τους ασφαλέστερους προορισμούς του κόσμου και οι Κρητικοί από τους πιο φιλόξενους λαούς.
Εκφράζουμε την βαθύτατη λύπη μας στην οικογένεια του θύματος και τις θερμότατες ευχές μας για γρήγορη ανάρρωση.
Επιπρόσθετα, ζητάμε από όλους τους ανθρώπους του Τουρισμού και ιδιαίτερα τους ξενοδόχους να προσέχουν στην επιλογή των εργαζομένων που προσλαμβάνουν κυρίως από το εξωτερικό , προκειμένου να αποφύγουμε στο μέλλον τέτοιου είδους καταστάσεις».



Διαβάστε Περισσότερα »

15χρονοι έκλεβαν σπίτια και καταστήματα στον Ορχομενό



Συνελήφθη, χθες (14-05-2013) το μεσημέρι στον Ορχομενό Βοιωτίας, από αστυνομικούς του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, ένας 15χρονος ημεδαπός ROMA, μέλος εγκληματικής ομάδας που διέπραττε κλοπές σε οικίες και καταστήματα, στην ευρύτερη περιοχή του Ορχομενού.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, ταυτοποιήθηκαν για την συμμετοχή τους στην συγκεκριμένη εγκληματική ομάδα, ακόμη δύο ημεδαποί ROMA. Πρόκειται για έναν επίσης 15χρονο και έναν 39χρονο. Σε βάρος των τριών δραστών σχηματίσθηκε δικογραφία για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών.

Ειδικότερα χθες το πρωί, καταγγέλθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Ορχομενού απόπειρα κλοπής σε οικία 78χρονης ημεδαπής, όπου ο 15χρονος συλληφθείς έγινε αντιληπτός από την ηλικιωμένη ιδιοκτήτρια, να έχει εισέλθει από ανασφάλιστη πόρτα και να επιχειρεί να αφαιρέσει προσωπικά της αντικείμενα.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και μετά από εκτεταμένες αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή και κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, ο 15χρονος εντοπίστηκε να κινείται πεζός και προσήχθη στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα.
Από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε, προέκυψε ότι ο 15χρονος, μαζί με τους δύο συνεργούς του, έχοντας διακριτούς ρόλους, είχαν διαπράξει τουλάχιστον τρεις (3) κλοπές, την τελευταία εβδομάδα, στην ίδια περιοχή και συγκεκριμένα:

•    Νωρίτερα χθες το πρωί, αφαίρεσαν από οικία 79χρονης ημεδαπής ένα πορτοφόλι που περιείχε μικρό χρηματικό ποσό και διάφορα κοσμήματα.
•    Την 09-05-2013, αφαίρεσαν από οικία 41χρονου ημεδαπού κοσμήματα, αξίας (3.500) περίπου ευρώ.
•    Την 07-05-2013 το απόγευμα, αφαίρεσαν από 35χρονη ιδιοκτήτρια αρτοποιείου, ένα πορτοφόλι που περιείχε το χρηματικό ποσό των (80) ευρώ και διάφορα προσωπικά της έγγραφα.

Σύμφωνα με τον τρόπο δράσης τους, ο 39χρονος επέλεγε τους υποψήφιους «στόχους» και οι δύο 15χρονοι προέβαιναν στις κλοπές, με θύματα κυρίως ηλικιωμένες γυναίκες. Ο 15χρονος συλληφθείς αναγνωρίστηκε από τις παθούσες και ομολόγησε τις πράξεις του.
Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό των υπολοίπων δύο μελών της εγκληματικής ομάδας, ενώ επίσης διερευνάται το ενδεχόμενο εμπλοκής των δραστών και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.
Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Ορχομενού.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.
Διαβάστε Περισσότερα »

«ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΩ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΦΑΚΟ – ΘΗΒΑ 2013»

 
Ο Σύλλογος Φωτογραφίας & Καλλιτεχνικής Έκφρασης Θήβας, «Ελείτροχος», στο πλαίσιο των πολιτιστικών δράσεών του για τη περίοδο 2013, και σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Θηβαίων και το Δημοτικό Οργανισμό Θήβας (Δ.Ο.Θ.) σάς προσκαλεί στη δράση του με τίτλο: «Ανακαλύπτω την πόλη μου μέσα από το Φωτογραφικό Φακό – Θήβα 2013».
 
Η Φωτογραφικός Περίπατος απευθύνεται σε όλους τους Θηβαίους συμπολίτες μας, ενήλικες και παιδιά, και σκοπός του είναι η προσέγγιση της εικόνας της πόλης στην οποία ζούμε μέσα από το φακό μιας Φωτογραφικής μηχανής.
Μια πρόσκληση, αλλά και πρόκληση, να «δούμε» την πόλη μας με διαφορετική ματιά: σημεία από τα οποία καθημερινά περνάμε έχουν κάτι διαφορετικό να μάς «πουν» αν τα προσεγγίσουμε φωτογραφικά. Μια διαφορετική οπτική γωνία αλλάζει την αισθητική μας προσέγγιση στο καθημερινό, οικείο και μέχρι πριν «αδιάφορο».
Παράλληλα, ο φωτογραφικός περίπατος θα είναι μια ψυχαγωγική εμπειρία για τους συμμετέχοντες και μια ευκαιρία να γνωριστούν με άλλους συμπολίτες με κοινό χόμπι, τη Φωτογραφία.
 
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

ΣΗΜΕΙΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ: Παλιό Δημαρχείο Θήβας
 
ΩΡΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ: 6.30 – 7.00 μ.μ.
 
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 7.00 – 8.30 μ.μ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 6978120863
 
ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ
 
Σημείο συνάντησης: Παλιό Δημαρχείο Θήβας
 
Διαδρομή: Οδός Πινδάρου
1η Στάση: Καδμεία
 
Διαδρομή: Οδός Πινδάρου
2η Στάση: Εκκλησία Άγιου Γεωργίου – Αρχαιολογικός χώρος
 
Διαδρομή: Οδός Πινδάρου
3η Στάση: Μουσείο
 
Διαδρομή: Οδός Πινδάρου - Θρεψιάδου – Λουκά Μπέλλου
4η Στάση: Συνεδριακό Κέντρο
 
Διαδρομή: Οδός Επαμεινώνδα – Αντιγόνης - Κάδμου
5η Στάση: Πούρος
 
Διαδρομή: Οδός Κάδμου - Δημοκρίτου
6η Στάση: Πεζόδρομος – Κεντρική Πλατεία Θήβας
Προσφορά αναψυκτικού στους συμμετέχοντες
 
 
 Μετά τιμής,

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
 
Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 
 
 
Αναστασίου Ειρήνη
 
Μαρία Φουστανελλά
Διαβάστε Περισσότερα »

Απίστευτες εικόνες στο κέντρο της Αθήνας: Ουρές για μια σακούλα λαχανικά! (φωτό)

Δωρεάν τρόφιμα...



Δωρεάν τρόφιμα μοιράζουν οι παραγωγοί των λαϊκών αγορών σε κεντρικά σημεία της Αθήνας όπως στο Μετρό του Μεταξουργείου, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που είχαν εξαγγείλει. Η Τροχαία τους απαγόρευσε μάλιστα την ..
είσοδο των φορτηγών τους στο Σύνταγμα, όπως καταγγέλλουν μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πωλητών Λαϊκών Αγορών και τους πήραν τις πινακίδες.

Στο Μεταξουργείο, έχει προσέλθει πλήθος κόσμου προκειμένου να επωφεληθεί από τα δωρεάν τρόφιμα που μοιράζουν.

























Πηγή

Διαβάστε Περισσότερα »

Η Γιορτή του Αγίου Καλοκτένη στη Θήβα


Με μεγάλη λαμπρότητα γιορτάστηκε και φέτος η εορτή του Αγίου Καλοκτένη πολιούχου της πόλης της Θήβας.  Πλήθος πιστών έφτασαν από νωρίς στην κεντρική πλατεία της Θήβας όπου βρίσκεται η εκκλησία του Αγ. Καλοκτένη και ακολούθησαν την Λιτανεία της εικόνας
Ο Δήμαρχος της Θήβας κύριος Νικολάου και ο κ.Χατζησταμάτης παραβρέθηκαν από νωρίς στη Θεία Λειτουργία μαζί με άλλους Δημοτικούς Φορείς..  Αργότερα έφτασαν και φορείς του νομού και Περιφέρειας όπως ο  κ.Μπασιάκος, κ.Καράμπελας, κ.Μουλκιώτης, κ.Παπαθωμά, κ.Περγαντάς.
Την τιμή μας έκανε ο κ.κ.Γεώργιος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας.
Άγημα του ΚΕΠΒ Θήβας συνόδεψε την εικόνα του Αγ. Καλοκτένη καθώς και η Φιλαρμονική της Θήβας.  Επίσης παραβρέθηκαν και οι γυναίκες του Ερυθρού Σταυρού.
Όλες οι φωτογραφίες εδώ
Διαβάστε Περισσότερα »

Ερώτηση από Γ. Σταθά προς τον κ. Υπουργό Οικονομικών για τις γερμανικές οφειλές


Ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων

Προς τον  κ. Υπουργό Οικονομικών




Θέμα: Ανάγκη άμεση κατάθεσης στη Βουλή της έκθεσης του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για τις γερμανικές οφειλές

Στην εφημερίδα «Real News» της 28ης Απριλίου 2013 δημοσιοποιούνται έγγραφα τα οποία, χαρακτηρισμένα ως απόρρητα, χρησιμοποιήθηκαν για την σύνταξη της έκθεσης του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους αναφορικά με το σύνολο των γερμανικών οφειλών, η οποία -σημειωτέον χαρακτηρίστηκε κι αυτή ως απόρρητη.
Ειδικότερα, στην εφημερίδα «Real News» παρατίθενται πέντε έγγραφα – ντοκουμέντα, προερχόμενα από τα αρχεία του ελληνικού Υπουργείου Οικονομικών  και της Τράπεζας της Ελλάδος, εκ των οποίων τρία άπτονται της ενημέρωσης της ελληνικής κυβέρνησης για την σύμβαση του κατοχικού δανείου, της τροποποίησης της αρχικής συμφωνίας καθώς και της εντολής που έδωσε ο τότε Υπουργός Οικονομικών στην Τράπεζα της Ελλάδος να ανοιχθούν δύο ειδικοί λογαριασμοί που θα ικανοποιούν τις απαιτήσεις των κατοχικών δυνάμεων, θα εξυπηρετούν δηλαδή τις αναλήψεις των Γερμανών και των Ιταλών.
Βλέπουμε επομένως, ότι τα στοιχεία στα οποία βασίσθηκε η υποτιθέμενη απόρρητη έκθεση να διακινούνται στις κυριακάτικες εφημερίδες, την στιγμή που οι βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου δεν έχουν την παραμικρή ενημέρωση, γεγονός το οποίο γεννά ερωτήματα για το εάν τα άτομα που έχουν πρόσβαση στα συγκεκριμένα έγγραφα τα διακινούν κατά το δοκούν, κερδοσκοπώντας μάλιστα από την δράση αυτή.
Με βάση τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
-Εφόσον τα έγγραφα στα οποία βασίσθηκε η απόρρητη έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους αναφορικά με το σύνολο των γερμανικών οφειλών, διακινούνται στις εφημερίδες, γιατί δεν έχουν ακόμα ενημερωθεί οι βουλευτές και το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών;
- Παρακαλούμε όπως καταθέσετε άμεσα στη Βουλή την εν λόγω έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.


Ο ερωτών και αιτών βουλευτής

Σταθάς Γιάννης

Διαβάστε Περισσότερα »

Βετεράνοι Α.Ο Θήβας - Βετεράνοι Ειδυλλιακού 3-2 (Ύπατο, 13-05-13)

Βετεράνοι Α.Ο Θήβας - Βετεράνοι Ειδυλλιακού 3-2
Α.Ο Θήβα: Σταματίου, Μανόπουλος, Κυριακού, Σταμέλος,  Ζαγαρίτης, Κουτρούμπας, Φούκας,  Μακρυπούλιας, Χαλβατζής, Τσακανίκας,  Ζυγογιάννης, έπαιξαν και οι: Φουστανελάς, Καραμπιτσάκος, Σάκουλης, Τριανταφύλλου, Πέτικας
Α.Σ Ειδυλλιακός: Μεγάλος Θαν., Λεγκίτσας, Μεγάλος Γιαν, Μπόφος, Δουδέσης, Βάππας, Τζούρος, Νούτσης, Μπότσης, Δήμος, Τιπτιρής, έπαιξαν  και οι: Τσιτίνης, Νίκας, Τζαβάρας. Κόουτς: Η. Δερβένης

Έπειτα από ένα πολύ όμορφο παιχνίδι κάτω από συνεχή και  δυνατή βροχή στο γήπεδο του  Ύπατου, οι βετεράνοι της Θήβας κατάφεραν να «λυγίσουν» τους ομολόγους τους του Ειδυλλιακού με 3-2. Σε ένα πολύ καλό 1ο ημίχρονο η ομάδα των  Βιλλίων κατάφερε να προηγηθεί  2-0  με τους   Μπότση στο 13’ (βολέ στην κίνηση)  και Τζούρο στο 18’ (καρφωτή κεφαλιά) ύστερα από ισάριθμες σέντρες  του Τιπτηρή, όμως η  ομάδα της Θήβας αντέδρασε άμεσα,  πρώτα  μειώνοντας  με ωραίο διαγώνιο  σουτ του Τσακανίκα στο 23’  και στη συνέχεια  ισοφαρίζοντας  με προβολή του Μακρυπούλια στο 30’ ύστερα από ασταθή απόκρουση του Μεγάλου. Οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να πάνε στην ανάπαυλα με το προβάδισμα,  αλλά το σούτ του Τιπτηρή στο 35’ σταμάτησε στο οριζόντιο  δοκάρι του Σταματίου. Στο 2ο μισό του παιχνιδιού,  οι γηπεδούχοι  παρουσιάστηκαν  πιο φρέσκοι και με περισσότερες δυνάμεις,  καταφέρνοντας τελικά  να σημειώσουν  το νικητήριο γκόλ στο 70ο λεπτό  με σκόρερ τον –εκ των κορυφαίων- Ζυγογιάννη.

Διακρίθηκαν για τις δύο ομάδες οι:   Φούκας, Τσακανίκας, Ζυγογιάννης, Καραμπιτσάκος, Χαλβατζής, και:  Τσιτίνης, Βάππας, Τιπτηρής, Μπότσης

Επόμενος αγώνας Ειδυλλιακού: Δευτέρα 20-5-13 @ 7:00 μ.μ Vs Α.Ε Ορχομενού  (Ορχομενό)
Επόμενος αγώνας Θήβας : Δευτέρα 20-5-13  Vs  Πανελευσινιακό (Ελευσίνα)
Διαβάστε Περισσότερα »

Εγινε και αυτό - Αντιδήμαρχος ζήτησε εκπτώσεις σε οίκο ανοχής για τους συμπολίτες του

Εγινε και αυτό - Αντιδήμαρχος ζήτησε εκπτώσεις σε οίκο ανοχής για τους συμπολίτες τουEκπτωση 20% σε πελάτες ηλικίας άνω των 50 ετών ζήτησε από τους υπεύθυνους οίκου ανοχής ο Αντιδήμαρχος Τρικκαίων Θεόδωρος Σπανός.
Ο τοπικός άρχοντας πραγματοποίησε αυτοψία σε «ροζ σπίτι» που άνοιξε πρόσφατα στην περιοχή και όπως αποκάλυψε, ζήτησε από την υπεύθυνη του οίκου ανοχής την παραπάνω έκπτωση λόγω της οικονομικής κρίσης.
Πηγή: trikalanews.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Τροφώνιο Ωδείο-Γενική μαθητική συναυλία " Μουσικοί διάλογοι" Σάββατο 18/5/13




Το Τροφώνιο Ωδείο σας προσκαλεί στη γενική μαθητική συναυλία "Μουσικοί  Διάλογοι"(Λόγια Ελληνική Μουσική & Έντεχνο λαϊκό τραγούδι)
Συμμετέχει η παιδική- εφηβική χορωδία και η ορχήστρα των καθηγητών του Τροφώνιου Ωδείου.
Διευθύνει ο μαέστρος Νίκος Καριώτης
                        Σάββατο 18 Μαϊου 2013 και ώρα 8μ.μ. 
Αίθουσα:  Ιωάννας και Αργύρη Κορτέση Εστίας Μητέρας - Λιβαδειά
Διαβάστε Περισσότερα »

Σοκ στην Κρήτη: Υπάλληλος ξενοδοχείου μαχαίρωσε 11 φορές 11χρονο -Σε κρίσιμη κατάσταση το παιδί

Οι διακοπές μετατράπηκαν σε έναν απίστευτο εφιάλτη για μία οικογένεια από τη Ρωσία. Ο 11χρονος γιος της οικογένειας βρέθηκε κατακρεουργημένος με πολλαπλά τραύματα από μαχαίρι στο πάρκινγκ του ξενοδοχείου στην περιοχή του Ανισσαρά Χερσονήσου. Δράστης του απίστευτου εγκλήματος φέρεται να είναι ένας 20χρονος ανιματέρ που εργαζόταν στο ξενοδοχείο.
Οι πληροφορίες μέχρι τώρα είναι συγκεχυμένες καθώς κάποιοι ισχυρίζονται πως ο 20χρονος άρπαξε ένα λάπτοπ και ένα κινητό από το παιδί και όταν ο μικρός τον κατάλαβε, ο δράστης τον μαχαίρωσε. Κάποιοι άλλοι υποστηρίζουν πως ο το άτυχο παιδί ήταν αυτόπτης μάρτυρας κλοπής και ο δράστης προσπάθησε να το σκοτώσει
Σύμφωνα με το cretalive ο μικρός φαίνεται πως διέφυγε της προσοχής των γονιών του, που περίπου στις 21.00 το βράδυ διαπίστωσαν την απουσία του κι άρχισαν να τον ψάχνουν. Επί τρεις ώρες δεν κατάφεραν να βρουν σημάδι του κι έτσι, στις 12.00 κατέληξαν στο αστυνομικό τμήμα Χερσονήσου, δηλώνοντας την εξαφάνισή του παιδιού. Αμέσως υπήρξε μια μεγάλη κινητοποίηση και τελικά το παιδί, βρέθηκε περίπου στις 02.30 τα ξημερώματα, σε χώρο με μπάζα έναντι του ξενοδοχείου, με πολλαπλά τραύματα από μαχαίρι (πληροφορίες κάνουν λόγο για 11 μαχαιριές), κυρίως στην πλάτη, με μία μαχαιριά να έχει κόψει το νωτιαίο μυελό στο σώμα του παιδιού.
Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έσπευσε και παρέλαβε το παιδί, το οποίο μετέφερε στο Βενιζέλειο νοσοκομείο. Η κρίσιμη κατάσταση του 11χρονου καθιστά αναγκαία τη διακομιδή του στην Αθήνα, η οποία προετοιμάζεται αυτή την ώρα. Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ αναμένει να παραλάβει το παιδί, ενώ στις 08.40 περίπου αφίχθη το αεροσκάφος, τύπου C-130 που θα μεταφέρει το 11χρονο.
Οταν το παιδί βρέθηκε από την αστυνομία είχε τις αισθήσεις του και φέρεται να είπε ότι δέχτηκε τις μαχαιριές από τον 20χρονο Ολλανδό ανιματέρ του ξενοδοχείου επειδή ο μικρός ... του είχε πάρει μία τσάντα που είχε τα «σύνεργα» για τα νούμερά του... Ο άνδρας εντοπίστηκε να κινείται περίεργα έξω από το ξενοδοχείο, μετά την καταγγελία και κατά τη διάρκεια των ερευνών από την αστυνομία για τον εντοπισμό του παιδιού και προσήχθη.

Διαβάστε Περισσότερα »

Εύβοια:Με ρόπαλα σε γραφείο τελετών



Ένα αιματηρό περιστατικό συνέβη αργά χθες το απόγευμα στο Βασιλικό Ευβοίας. Δύο άγνωστοι που φορούσαν κράνη και κρατούσαν ξύλινα ρόπαλα, εισήλθαν σε γραφείο τελετών ιδιοκτησίας 31χρονου και επιτέθηκαν στον ίδιο καθώς και στον υπάλληλό του, προκαλώντας τους σωματικές βλάβες.
Ακολούθως, ο ένας εκ των δραστών πυροβόλησε στο έδαφος για εκφοβισμό, με αποτέλεσμα η βολίδα να εξοστρακιστεί και να τραυματίσει τον ιδιοκτήτη στο δεξιό μηρό.  Τα θύματα μεταφέρθηκαν για παροχή Α΄ βοηθειών σε νοσοκομείο ενώ οι δράστες διέφυγαν με ΙΧ το οποίο δεν έφερε ελληνικές πινακίδες.
Διαβάστε Περισσότερα »

Το πρώτο εργαστήρι για την επιχειρηματική γεωργία στην Αλίαρτο


Το πρώτο εργαστήριο στα πλαίσια του έργου FarmsUP θα πραγματοποιηθεί στην Αλίαρτο, Βοιωτίας, στις 17 Μαΐου 2013, στις 11.00, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Πολλά λέγονται και γράφονται τελευταία για το ρόλο και την προοπτική της αγροτικής οικονομίας. Ενδιαφέρον που δημιουργεί ερωτηματικά, ειδικά για τις προθέσεις όσων μέχρι χθες όχι μόνον αδιαφόρησαν για την απαξίωση των επαγγελμάτων της υπαίθρου, αλλά ουσιαστικά ανέχτηκαν ή συνέβαλαν στην πλήρη αποδιάρθρωση της αγροτικής παραγωγής.

Και βέβαια δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι, καλλιεργείται πολύπλευρα η εντύπωση ότι για την κατάσταση αυτή φταίνε οι αγρότες που δεν είναι «καλοί επιχειρηματίες».

Στην ελληνική οικονομία, οι αγρότες καλούνται να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα τους μόνοι, καθώς δεν υπάρχει Αγροτικό Επιμελητήριο, ούτε τους δέχονται στα Επιμελητήρια.

Το έργο farms UP θα προσπαθήσει να βοηθήσει αγρότες και να ενημερώσει για τον τρόπο με τον οποίο οι αγρότες πρέπει να αντιμετωπίζουν την προώθηση της παραγωγής τους στην κατανάλωση, βοηθώντας τους να εκμεταλλευτούν την αναπτυσσόμενη αγροτική οικονομία της Ευρώπης και να αυξήσουν τις ωφέλειες.

Αυτό θα το επιτύχει το έργο FarmsUP προωθώντας 22 υλοποιηθέντα έργα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Προγράμματος Δια Βίου Μάθησης, τα οποία μπορούν να προσφέρουν στους αγρότες απαραίτητα εργαλεία και εκπαιδευτικό υλικό, ώστε οι αγρότες να σκεφτούν περισσότερο σαν επιχειρηματίες και να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί σε εθνικό, Ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, εάν το επιτρέψει η ελληνική νομοθεσία. Το έργο farmsUP έχει ως σκοπό να ενισχύσει την Ελληνική αγροτική οικονομία, ενθαρρύνοντας τους αγρότες να προσεγγίσουν την παραγωγή τους πιο επιχειρηματικά.

Το έργο FarmsUP συντονίζεται από την ΜΙΛΗΤΟΣ Αναδυόμενες Τεχνολογίες & Υπηρεσίες, με εταίρους τους: Copa-Cogeca, Ινστιτούτο Μελετών Δια Βίου Εκπαίδευσης και MSCOMM, ενώ συνεργάζονται στα τέσσερα εργαστήρια η Ένωση Νέων Αγροτών Βοιωτίας (Αλίαρτος, 17-5-2013, 11.00), η Ένωση Νέων Αγροτών Πιερίας (Κονταριώτισα, 10-6-2013, 11.00), η Ένωση Νέων Αγροτών Σερρών, (Σέρρες, 12-6-2013,11.00) και η Ένωση Νέων Αγροτών Λακωνίας (Σκάλα, 5-7-2013, 11.00). Το έργο θα ολοκληρωθεί με Συνέδριο στο Ναύπλιο, 15-10-2013 (Ξεν. Αμαλία).

Στο πρώτο εργαστήριο στην Αλίαρτο Βοιωτίας, 17 Μαΐου 2013, στις 11.00, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, ο πρόεδρος της Ένωσης Νέων Αγροτών Βοιωτίας κ. Βασίλης Κόλλιας (6949982924) επεσήμανε ότι το κύριο ενδιαφέρον θα εστιασθεί στην αγροτική εκπαίδευση και κατάρτιση στην αγροτική επιχειρηματικότητα.

Η επιχειρηματικότητα είναι η διάθεση ανάληψης δράσης με μεγάλες αβεβαιότητες για την επίτευξη των στόχων. Απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη αγροτικής επιχειρηματικής δράσης είναι (1) να προσφέρεται επαγγελματική αγροτική εκπαίδευση & κατάρτιση στην αγροτική επιχειρηματικότητα και άδεια ασκήσεως αγροτικού επαγγέλματος, (2) να υπάρχει εφαρμοσμένη αγροτική έρευνα και σύστημα διάχυσης της, (3) να λειτουργεί η υποστήριξη της αγροτικής επιχειρηματικότητας, όπως λειτουργούν τα τοπικά Επιμελητήρια ή, αν χρειάζεται, νέα Αγροτικά Επιμελητήρια, και βέβαια (4) να «πουλάει» δηλαδή ο αγρότης να φροντίζει (και μέσω συνεργατών του) για την τυποποίηση, μάρκετινγκ και προώθηση των αγροτικών προϊόντων.
Το χωράφι, ο στάβλος, η θάλασσα και το δάσος είναι το φυσικό περιβάλλον που φροντίζει ο αγρότης και ταυτόχρονα είναι η «επιχείρησή» του κάθε αγρότη.

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Για δηλώσεις συμμετοχής email: georgakopoulos@militos.org, ή τηλεφωνικά 210 6762127 (κ. Στάθης Γεωργακόπουλος).
Διαβάστε Περισσότερα »

“Ναι” στην απεργία από την ΕΛΜΕ Βοιωτίας


elme1Υπέρ της πρότασης της ΟΛΜΕ για 24ωρη απεργία στη διάρκεια των πανελλαδικών εξετάσεων και συγκεκριμένα 24ωρη την Παρασκευή 17/5 και 5νθήμερη απεργία από 20/5 έως 24/5/2013, τάχθηκε η πλειοψηφία των καθηγητών που συμμετείχαν στη Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Βοιωτίας,το απόγευμα της Τρίτης στη Λιβαδειά.
Η συνέλευση χαρακτηρίστηκε από μαζικότητα αλλά και ασαφείς απαντήσεις στο αν είναι εφικτή η απεργία, μετά από την επιστράτευση που κήρυξε η κυβέρνηση, η ισχύς της οποίας αρχίζει το μεσημέρι της Τετάρτης.
elme2Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στην αυριανή συνεδρίαση των προέδρων όλων των ΕΛΜΕ στην Αθήνα.
Οι καθηγητές πραγματοποίησαν και πορεία στο κέντρο τη Λιβαδειάς φωνάζοντας συνθήματα κατά της επιστράτευσης.siriosfm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας

Αισθητή βελτίωση σημειώνει ο καιρός αφού σήμερα Τετάρτη, προβλέπεται ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα.
Στην Αττική ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος, αλλά το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις από το μεσημέρι, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός, με λίγες νεφώσεις κυρίως το μεσημέρι, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 10 έως 26 βαθμούς Κελσίου.
Στα Νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο αίθριος προβλέπεται ο καιρός με λίγη συννεφιά το απόγευμα, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 11 έως 25 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι αίθριος, με λίγες αραιές νεφώσεις το απόγευμα, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 11 έως 27 βαθμούς Κελσίου.
Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με γρήγορη βελτίωση, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.
Στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Πώς -υποτίθεται ότι- θα γλιτώσουν το «χαράτσι» άνεργοι, ανάπηροι και πολύτεκνοι..

 

Ένα «βουνό» από δικαιολογητικά θα πρέπει να προσκομίσουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού (άνεργοι, πολύτεκνοι και ΑμΕΑ), για να γλιτώσουν από το χαράτσι.


Με βάση και τις οδηγίες του υπουργείου που... απέστειλε στις εφορίες ο γ.γ. Δημοσίων Εσόδων κ.Χάρης Θεοχάρης, θα πληρώνουν μειωμένο φόρο με χαμηλό συντελεστή 0,5 αντί 3 και άνω, όπως προβλέπεται για τους υπόλοιπους ιδιοκτήτες. Από την απόφαση αυτή πάντως δεν εξειδικεύονται οι όροι για την ελάφρυνση όσων βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούνται με φτώχεια, για τα οποία θα απαιτηθεί άλλη ειδική απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Συγκεκριμένα η εγκύκλιος Θεοχάρη για το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων, ορίζει ότι:

- Πολύτεκνοι πρέπει να προσκομίσουν φωτοτυπίες της φετινής δήλωσης Ε1 και του εκκαθαριστικού σημειώματος ΦΑΠ έτους 2010 ή συμβόλαιο για απόκτηση ακινήτου μετά την 1η Ιανουαρίου 2010.

- Προκειμένου για ανάπηρο, απαιτείται επιπλέον βεβαίωση από τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) για την πιστοποίηση και το ποσοστό της αναπηρίας,

- Προκειμένου για άνεργο, απαιτείται και ειδική βεβαίωση από τον κατά περίπτωση αρμόδιο φορέα για την ανεργία.

Όσοι αμέλησαν να υποβάλουν δηλώσεις στοιχείων ακινήτων (Ε9) και φορολογίας εισοδήματος (Ε1) χάνουν την ελάφρυνση.

Επιπλέον όμως, ο προϊστάμενος της Δ.Ο.Υ. μπορεί να ζητήσει από τον αιτούντα, κατά την κρίση του, και οποιοδήποτε άλλο στοιχείο θεωρεί αυτός απαραίτητο. Ειδικότερα, για να πετύχουν την ελάφρυνση στο ΕΕΤΑ.

1. Οι πολύτεκνοι (και όχι οι τρίτεκνοι) θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση σε ειδικό έντυπο που θα βρουν σε όλες τις ΔΟΥ. Την αίτηση κάνει μόνο για ένα ακίνητο (κύρια κατοικία) ο πολύτεκνος που του ανήκει το ακίνητο κατά πλήρη κυριότητα ή επικαρπία ή κατά ποσοστό αυτών σε πολύτεκνο. Για το χαρακτηρισμό του πολυτέκνου λαμβάνεται υπόψη, αυτοτελώς για τον αιτούντα, ο αριθμός των τέκνων (κωδικοί 003 και 004 του εντύπου Ε1 φορολογίας εισοδήματος οικονομικού έτους 2013) εφόσον είναι ίσος ή μεγαλύτερος των 4.

Ο δικαιούχος θα προσκομίσει φωτοτυπίες:

- της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος οικονομικού έτους 2013, από την οποία να προκύπτει η κύρια κατοικία του αιτούντος,

- του εκκαθαριστικού σημειώματος φορολογίας εισοδήματος του ιδίου έτους, εφόσον αυτό έχει εκδοθεί, καθώς και

- του εκκαθαριστικού σημειώματος – δήλωσης ΦΑΠ έτους 2010

- ή συμβόλαιο για απόκτηση ακινήτου μετά την 1η Ιανουαρίου 2010, αν το ακίνητο, για το οποίο ζητείται η απαλλαγή ή ο υπολογισμός του ΕΕΤΑ με μειωμένο συντελεστή, αποκτήθηκε μετά την ημερομηνία αυτή.

Ο μειωμένος συντελεστής εφαρμόζεται και στην περίπτωση που η κύρια και ιδιοκατοικούμενη κατοικία ανήκει κατά πλήρη κυριότητα ή επικαρπία ή ποσοστό αυτών στον ή στη σύζυγο του ή της δικαιούχου, καθώς και όταν το ποσοστό συνιδιοκτησίας επί της κύριας ιδιοκατοικούμενης κατοικίας κατανέμεται μεταξύ των συζύγων. Επίσης, ο μειωμένος συντελεστής εφαρμόζεται και όταν κύριος ή επικαρπωτής της κύριας και ιδιοκατοικούμενης κατοικίας κατά πλήρη κυριότητα ή επικαρπία ή ποσοστό αυτών είναι ένα ή περισσότερα από τα προστατευόμενα τέκνα, λόγω θανάτου του ενός εκ των γονέων τους.

Για την εφαρμογή του μειωμένου συντελεστή απαιτείται να πληρούνται οι εξής προϋποθέσεις:

α) η τιμή ζώνης του ακινήτου να μην υπερβαίνει τις τρεις χιλιάδες (3.000) ευρώ,

β) το οικογενειακό εισόδημα κατά το οικονομικό έτος 2013, να μην υπερβαίνει τις τριάντα χιλιάδες (30.000) ευρώ,

γ) το εμβαδόν του ακινήτου να μην υπερβαίνει τα εκατόν είκοσι (120) τ.μ., τα οποία προσαυξάνονται κατά 20 τ.μ. για κάθε προστατευόμενο τέκνο και μέχρι τα 200 τ.μ.

δ) η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας έτους 2010 του πολύτεκνου να μην υπερβαίνει τις εκατόν πενήντα χιλιάδες (150.000) ευρώ, οι οποίες προσαυξάνονται κατά δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ για κάθε προστατευόμενο τέκνο.

Αν το ακίνητο ανήκει κατά ποσοστό στους δύο συζύγους ή μόνο στη σύζυγο και ζητείται ο υπολογισμός του Ε.Ε.Τ.Α. με την εφαρμογή του μειωμένου συντελεστή και από τους δύο συζύγους ή μόνο από τη σύζυγο αντίστοιχα, η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας έτους 2010 και των δύο συζύγων δεν πρέπει να υπερβαίνει τις εκατόν πενήντα χιλιάδες (150.000) ευρώ, οι οποίες προσαυξάνονται κατά δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ για κάθε προστατευόμενο τέκνο. Αν το ακίνητο ανήκει σε ένα ή περισσότερα από τα προστατευόμενα τέκνα, λόγω θανάτου του ενός εκ των γονέων τους, η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας έτους 2010 του πολύτεκνου και των προστατευόμενων τέκνων δεν πρέπει να υπερβαίνει τις εκατόν πενήντα χιλιάδες (150.000) ευρώ, οι οποίες προσαυξάνονται κατά δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ για κάθε προστατευόμενο τέκνο.

2. Ο μειωμένος συντελεστής (0,5) του Ε.Ε.Τ.Α. εφαρμόζεται με τις ίδιες προϋποθέσεις και για τους αναπήρους και άνω, για ένα μόνο ακίνητο, εφόσον ανήκει κατά πλήρη κυριότητα ή επικαρπία ή ποσοστό αυτών σε πρόσωπο, που, το ίδιο ή πρόσωπο που το βαρύνει φορολογικά, παρουσιάζει αναπηρία σε ποσοστό από ογδόντα τοις εκατό (80%) και άνω, ή, αν πάσχουν από εγκεφαλική παράλυση, νοητική αναπηρία, αυτισμό ή σύνδρομο DOWN, ποσοστό από εξήντα επτά τοις εκατό (67%) και άνω, με την προϋπόθεση ότι το ακίνητο αποτελεί την κύρια και ιδιοκατοικούμενη κατοικία αυτού.

Απαιτούνται τα ίδια δικαιολογητικά (Ε1 και Ε9) αλλά και βεβαίωση από τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) για την πιστοποίηση και το ποσοστό της αναπηρίας.

3. Ο μειωμένος συντελεστής εφαρμόζεται επίσης

α) σε μακροχρόνια άνεργο με μη διακοπτόμενο χρόνο ανεργίας ίσο ή μεγαλύτερο του ενός έτους, κατά την ημερομηνία έκδοσης του πρώτου λογαριασμού που περιλαμβάνει Ε.Ε.Τ.Α., εγγεγραμμένο στα μητρώα του ΟΑΕΔ ή στους καταλόγους προσφερομένων προς εργασία του Γραφείου Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας και των παραρτημάτων του ή του λογαριασμού ανεργίας προσωπικού ημερήσιων εφημερίδων Αθηνών και Θεσσαλονίκης ή του λογαριασμού ανεργίας τεχνικών τύπου Αθηνών και Θεσσαλονίκης και

β) σε άνεργο που επιδοτήθηκε λόγω τακτικής επιδότησης από τους ως άνω φορείς και λογαριασμούς κατά τους έξι (6) τουλάχιστον από τους δώδεκα (12) μήνες που προηγούνται της ημερομηνίας έκδοσης του πρώτου λογαριασμού που περιλαμβάνει Ε.Ε.Τ.Α. (από Σεπτέμβριο δηλαδή).

Ο άνεργος πρέπει να προσκομίσει βεβαίωση από τον κατά περίπτωση αρμόδιο φορέα για την ανεργία. Θα πρέπει όμως να πληρούνται αθροιστικά όλες οι πιο κάτω προϋποθέσεις:

α) ο υποκείμενος στο Ε.Ε.Τ.Α. να είναι άνεργος κατά την ημερομηνία έκδοσης του πρώτου λογαριασμού που περιλαμβάνει Ε.Ε.Τ.Α.,

β) η τιμή ζώνης του ακινήτου να μην υπερβαίνει τις τρεις χιλιάδες (3.000) ευρώ,

γ) το οικογενειακό εισόδημα, κατά το οικονομικό έτος 2013, να μην υπερβαίνει τις δώδεκα χιλιάδες (12.000) ευρώ,

δ) το εμβαδόν του ακινήτου να μην υπερβαίνει τα εκατόν είκοσι (120) τ.μ., τα οποία προσαυξάνονται κατά 20 τ.μ. για κάθε προστατευόμενο τέκνο και μέχρι τα 200 τ.μ.. Εφόσον το εμβαδόν του ακινήτου υπερβαίνει την έκταση αυτή, για την επιπλέον επιφάνεια το Ε.Ε.Τ.Α. υπολογίζεται χωρίς την εφαρμογή του μειωμένου συντελεστή,

ε) η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας έτους 2010 του δικαιούχου να μην υπερβαίνει τις εκατόν πενήντα χιλιάδες (150.000) ευρώ, οι οποίες προσαυξάνονται κατά δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ για κάθε προστατευόμενο τέκνο, σύμφωνα με το άρθρο 7 του Κ.Φ.Ε.

Στην εγκύκλιο υπενθυμίζεται ότι το ΕΕΤΑ του 2013 επιβάλλεται σε ακίνητα που ηλεκτροδοτούνται ή θα ηλεκτροδοτηθούν οποτεδήποτε στο διάστημα από 1ης Μαΐου έως 31 Δεκεμβρίου 2013.

Διαβάστε Περισσότερα »

Βίντεο-Πακιστανοί χορεύουν τα "Καγγέλια"

Μικρογραφία
Θαυμάστε κίνηση, χάρη και φιγούρες σε πακιστανικό γλέντι...



όλα τα λεφτά ο χορευτής!

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ