Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Συνελήφθη Ινδός για κλοπή στην Πέτρα Βοιωτίας

Εξιχνιάσθηκε κλοπή που είχε γίνει πριν από πέντε ημέρες σε μονοκατοικία στην Αλίαρτο Βοιωτίας
Συνελήφθη για την υπόθεση αυτή 27χρονος υπήκοος Ινδίας, ο οποίος είχε εισέλθει και παρέμενε παράνομα στην χώρα μας
Αναζητούνται ακόμη τρεις συνεργοί του
Εξιχνιάστηκε άμεσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, περίπτωση κλοπής που διαπράχθηκε την περασμένη Δευτέρα (20-05-2013) το βράδυ, σε μονοκατοικία στην περιοχή Πέτρα Αλίαρτου Βοιωτίας.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, ταυτοποιήθηκε και συνελήφθη για την συμμετοχή του στη ανωτέρω κλοπή, 27χρονος υπήκοος Ινδίας, ο οποίος είχε εισέλθει και παρέμενε παράνομα στην χώρα μας.
Ειδικότερα, περίπου στις 22:00΄το βράδυ της 20-05-2013, ο 27χρονος, μαζί με τρεις ακόμη συνεργούς του που αναζητούνται, εισήλθαν από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα σε μονοκατοικία, ιδιοκτησίας 69χρονης ημεδαπής, την ώρα που εκείνη κοιμόταν.
Οι δράστες αφού ερεύνησαν τους εσωτερικούς χώρους της οικίας, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (250) ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο, είδη ρουχισμού, διάφορα ποτά και άλλα μικροαντικείμενα της παθούσας, πλην όμως η παρουσία τους έγινε αντιληπτή από την 69χρονη και τράπηκαν πεζή σε φυγή.
Η 69χρονη προσήλθε την επόμενη ημέρα και κατήγγειλε την σε βάρος της κλοπή στο Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς. Οι αστυνομικοί, αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορίες, εντόπισαν και προσήγαγαν τον 27χρονο δράστη προχθές (23-05-2013) το μεσημέρι από την περιοχή Δομβραίνα Θηβών.
Ο 27χρονος αναγνωρίστηκε από την παθούσα, ενώ όπως διαπιστώθηκε στερούταν παντελώς νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής του στη χώρα και σε βάρος του θα εφαρμοστεί το διοικητικό μέτρο της απέλασης.
Η έρευνα συνεχίζεται για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό των υπολοίπων συνεργών του 27χρονου, ενώ παράλληλα εξετάζεται το ενδεχόμενο εμπλοκής τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.
Η δικογραφία που σχηματίζεται, με την ολοκλήρωση του προανακριτικού έργου, θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ολοκληρώθηκε το 3ο Brevet στη Θήβα


Ολοκληρώθηκε και το φετινό Brevet στη Θήβα σήμερα 25/5/2013 με μεγάλη επιτυχία.  Κάθε χρόνο και καλύτερο με περίπου 200 ποδηλάτες να συμμετέχουν. Να σημειωθεί ότι οι ποδηλάτες ήταν από όλη την Ελλάδα και όχι μόνο. Συναντήσαμε ποδηλάτες και από το εξωτερικό όπως θα δείτε στο βίντεο.
Το viotiashop ήταν εκεί και κάλυψε όλη την εκδήλωση με πολλές φωτογραφίες από όλους τους ποδηλάτες και βίντεο από όλη την υπέροχη διαδρομή. Διασχίσαμε λίμνες, καταπράσινα βουνά και αναπνεύσαμε τον θαλασσινό αέρα του ευβοϊκού. Όλα αυτά σε ένα μόνο Βrevet, το Brevet της Θήβας με την άψογη διοργάνωση. Συγχαρητήρια στον Δημήτρη Μπαρακάκο, στον Πάνο Νικήτα για την υπέροχη διοργάνωση και όλους όσους βοήθησαν σε αυτό το υπέροχο γεγονός.  Πολλά μπράβο σε όσους συμμετείχαν και είχαν την δύναμη και το κουράγιο να διασχίσουν 200 χλμ κάτω από τον καυτό ήλιο και τον δυνατό αέρα που επικρατούσε στην περισσότερη διαδρομή.  Η ομορφιά της φύσης και η αγάπη για το ποδήλατο τους έκανε να τερματίσουν.
Ο Δήμαρχος της Θήβας παρόν στην εκκίνηση ευχήθηκε στους αθλητές καλή επιτυχία.
Οάσεις δροσιάς περίμεναν τους αθλητές μας σε διάφορα σημεία, με αιθέριες υπάρξεις να τους προσφέρουν νεράκι και μπανάνα για να πάρουν δύναμη.
Συγχαρητήρια σε όλους... Και του χρόνου να είστε καλά.
 
 
 
 
 
Όλες οι φωτογραφίες εδώ
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο… κακός μας ο καιρός έφερε ζήτηση στην αγορά του καρότου

Οι σημαντικές δυσχέρειες για τους παραγωγούς λόγω των άστατων καιρικών συνθηκών και των συνεχών βροχοπτώσεων, αλλά και οι ευκαιρίες στην αγορά λόγω υψηλής ζήτησης, σηματοδότησαν τη φετινή χρονιά στην καλλιέργεια καρότου.

Σύμφωνα με πληροφορίες λόγω του άστατου καιρού οι παραγωγοί σε περιοχές, όπως η Βοιωτία, δεν μπόρεσαν να συγκομίσουν στη σωστή εποχή, με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται διακυμάνσεις στις τιμές. Είναι ενδεικτικό πως οι τιμές στη λαχαναγορά της Θεσσαλονίκης για χονδρική πώληση έφτασαν και τα 45 λεπτά του ευρώ για κάθε κιλό, ωστόσο ανάλογα με την ποιότητα οι τιμές που αγοράζει ο καταναλωτής ποικίλουν σημαντικά.

Διαβάστε περισσότερες λεπτομέρειες στην ηλεκτρονική έκδοση του "Αγροτικού Συνεργατισμού"

http://www.paseges.gr/el#!prettyPhoto/1/
Διαβάστε Περισσότερα »

Απίστευτο - Μηνιαίο επίδομα καφέ παίρνουν τα στελέχη της ΕΡΤ





«Επίδομα καφέδων» ύψους 300 ευρώ το μήνα απολαμβάνουν τα στελέχη της ΕΡΤ! Οι διευθυντές και οι αναπληρωτές διευθυντές της ΕΡΤ, τον τελευταίο χρόνο, λαμβάνουν κάθε μήνα ένα επίδομα 300 ευρώ, για τους καφέδες που θα κεράσουν στους επισκέπτες στους Ραδιομέγαρο. Το επίδομα αυτό που αντιστοιχεί σε 3 βδομάδες εργασίας στους κανονικούς εργαζόμενους, σύμφωνα με τα νέα πραγματικά μισθολόγια, επανήλθε το τελευταίο έτος μαζί με το «στρατό» των συμβούλων, των διευθυντών και των αναπληρωτών τους, που έφεραν στην ΕΡΤ, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ. Το λαμβάνουν άπαντες ακόμη και αυτοί οι διευθυντές και οι αναπληρωτές που έχουν ελάχιστη παρουσία στο Ραδιομέγαρο. Η ΠΟΣΠΕΡΤ έχει ζητήσει την κατάργηση του, αλλά τα στελέχη ανθίστανται σθεναρώς και το θέμα έχει πάει στο Γκίκα Μάναλη. Στο γραφείο του έχουν συσσωρευθεί αιτήματα για την τοποθέτηση και άλλων αναπληρωτών διευθυντών, σε μια εταιρεία που δεν έχει προσωπικό στις βασικές υπηρεσίες όπως αυτή του οικονομικού ελέγχου-λογιστηρίου και λειτουργεί χωρίς δημοσιογράφους, μετά το κόψιμο των συμβασιούχων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εντόπισαν τόνους από ποτά-«μπόμπες»

Παράνομο παρασκευαστήριο και εμφιαλωτήριο οινοπνευματωδών ποτών, που εξετάζεται κατά πόσον είναι ασφαλή για τους καταναλωτές, εντοπίσθηκε στο υπόγειο μονοκατοικίας 44χρονου ομογενή από την πρωην ΕΣΣΔ, στην περιοχή των Αχαρνών.
Ο δράστης συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, κατηγορούμενος για παράβαση των νόμων «περί τελωνειακού κώδικα», «περί αθέμιτου ανταγωνισμού», «περί σημάτων» και «περί αιθυλικής αλκοόλης και αλκοολούχων προϊόντων».
Τα αλκοολούχα ποτά, σύμφωνα με τα ευρήματα στο εργαστήριο, εμφιαλώνονταν σε μπουκάλια με ετικέτες γνωστών ποτών και πιθανότατα διατίθεντο στην αγορά ως γνήσια.
Σε έρευνα που έγινε στο παρασκευαστήριο από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Τρεις μεταλλικές δεξαμενές συνολικής χωρητικότητας 11.500 λίτρων, μία πλαστική δεξαμενή χωρητικότητας 1.500 λίτρων και ένα πλαστικό βαρέλι χωρητικότητας 1.500 λίτρων, που περιείχαν μεγάλες ποσότητες αλκοολούχων ποτών αμφιβόλου χημικής σύστασης.
Επίσης, κατασχέθηκαν πλήθος από κενές γυάλινες φιάλες, πώματα, σήματα και συσκευασίες γνωστής εταιρείας ποτών, δύο αντλίες υγρών και ένα θερμοκολλητικό μηχάνημα.
Στον χώρο μετάβησαν υπάλληλοι της Α” Χημικής Υπηρεσίας Αθηνών, οι οποίοι διενήργησαν ογκομέτρηση των οινοπνευματωδών ποτών και έλαβαν δείγματα για εξέταση, καθώς και υπάλληλοι του Τελωνείου Αθηνών, στους οποίους αποδόθηκαν όλα τα κατασχεθέντα και σφράγισαν τις δεξαμενές.
Από τις Αρχές ερευνάται πού διέθετε ο 44χρονος τα ποτά «μπόμπες», ενώ, σε ό,τι αφορά τις φορολογικές παραβάσεις, απο τα ανευρεθέντα υπολογίζεται ό
Διαβάστε Περισσότερα »

Πράσινο φως για 400.000 ανέργους




Το τελικό ναι στη συγχρηματοδότηση του ελληνικού προγράμματος απασχόλησης 400.000 ανέργων φαίνεται να λέει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, παρά τη χθεσινή εμπλοκή που προέκυψε λόγω «γραφειοκρατικών εμποδίων».

Ο επίτροπος Λάζλο Άντορ έδωσε ρητή εντολή προς τη Γενική Διεύθυνση Απασχόλησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και κάθε αρμόδιο να αρθούν τα εμπόδια αυτά, ώστε να ενεργοποιηθεί το πρόγραμμα απασχόλησης των 400.000 ανέργων, μελών οικογενειών χωρίς κανέναν εργαζόμενο.

Η εντολή του κ. Άντορ δόθηκε σε απάντηση σχετικής επιστολής της Ελληνίδας επιτρόπου Μαρίας Δαμανάκη. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, πάντως, επιβεβαίωσε με επιστολή της τα περί εμπλοκής, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «μια πιθανή πηγή χρηματοδότησης του προγράμματος, κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις, είναι το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, κάτι που απαιτεί ωστόσο την αναθεώρηση των προγραμμάτων, δυνατότητα που είναι περιορισμένη, δεδομένου ότι το ΕΣΠΑ διανύει ουσιαστικά την τελευταία χρονιά της προγραμματικής περιόδου».

Το θρίλερ της εμπλοκής

Το σχέδιο του Υπουργείου Εργασίας και του ΟΑΕΔ για την αντιμετώπιση της ανεργίας χθες έμοιαζε να βρίσκεται στον αέρα, με τον γενικό διευθυντή της Διεύθυνσης Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ένταξης της Ε.Ε. Κ. Ρισέλ να δηλώνει πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν μπορεί να χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ, ως μη αναπτυξιακό.

Προειδοποίησε, μάλιστα, ότι σε τέτοια περίπτωση θα απαιτηθεί επιστροφή των χρημάτων. Η βασική αιτιολογία για το «μπλόκο» στο σχέδιο είχε να κάνει με το γεγονός ότι, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η λογική του προγράμματος είναι αντίθετη με τα όσα προβλέπουν οι κανονισμοί της Ε.Ε. σχετικά με τη χρήση των πόρων του ΕΣΠΑ για τομείς κοινωφελούς δράσης.

Από την πλευρά του, το Υπουργείο Εργασίας αναφέρει ότι το πρόγραμμα θα προχωρήσει ως έχει σχεδιαστεί. Σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι «το πρόγραμμα σχεδιάζεται σε συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης, ώστε να διασφαλιστούν οι απαραίτητοι πόροι για την υλοποίησή του. Σε κάθε περίπτωση, θα είναι πλήρως εναρμονισμένο με τους κανόνες επιλεξιμότητας που θέτει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή».

Στο μεταξύ, ο υπουργός Εργασίας προανήγγειλε και νέο πρόγραμμα, 75.000 θέσεων εργασίας, για τους νέους, το οποίο θα υλοποιηθεί τους πρώτους μήνες του 2014.
Διαβάστε Περισσότερα »

3ο Brevet Θήβας-Οι ποδηλάτες στην Ριτσώνα και στο Άρμα -Συνεχής ενημέρωση

Διαβάστε Περισσότερα »

«Θεσπιέων Δρόμος» -23-26 Μαΐου 2013

ΑΓΩΝΑΣ  ΔΡΟΜΟΥ  ΤΗΣ  ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ  ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ
 ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ – ΘΕΣΠΙΕΣ από τον πεζοπόρο Τετριμίδα Χρήστο.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
1η ημέρα :  Διαδρομή Θερμοπύλες - Αμφίκλεια
2η ημέρα :  Διαδρομή Αμφίκλεια - Λιβαδειά
3η ημέρα : Διαδρομή Λιβαδειά - Αλίαρτος
4η ημέρα : Διαδρομή Αλίαρτος - Θεσπιές
            Όποιος εθελοντής δρομέας επιθυμεί να συμμετέχει μπορει την Κυριακή 26/05/2013 να ακολουθήσει τον πεζοπόρο
Ø  στις 8:00 π.μ. από Αλίαρτο, σημείο εκίνησης Δημαρχείο
Ø  στις 10:00 π.μ. από το καινούργιο γήπεδο Θεσπιών
Ø  στις 10:30 π.μ. στο σημείο τερματισμού της πεζοπορίας, στο άγαλμα του Δημόφιλου  όπου θα ακολουθήσει ομιλία του προέδρου «των εν Αθήναις Θεσπιέων» Κάπρου Σωτήρη, του πεζοπόρου Τετριμίδα Χρήστου και του ιστορικού Κόλλια Νίκου. Θα ακολουθήσει απονομή τιμητικής πλακέτας στον πεζοπόρο.
Το απόγευμα της ίδιας μέρας στις 20:00 θα προβληθεί ταινία με περιεχόμενο τη θυσία των 700 Θεσπιών στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Θεσπιών.
Υπο την αιγίδα του Δήμου
Διαβάστε Περισσότερα »

Γέμισε με όπλα η Βουλή-51 πολιτικοί κυκλοφορούν με το «κουμπούρι» στη ζώνη


Την ώρα που ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης προσπαθεί να εμποδίσει την είσοδο στην Βουλή των «κουμπουροφόρων» Βουλευτών αναγκάζοντας ακόμα και τον πρωθυπουργό να περνά από το ειδικό μηχάνημα ελέγχου, τα στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα δείχνουν ότι το υπουργείο Δημόσιας Τάξης έχει δώσει άδεια οπλοφορίας-οπλοκατοχής σε 51 από τους 300 βουλευτές. Ο αριθμός των πολιτικών που οπλοφορεί αυξάνεται κατακόρυφα εαν προστεθούν και οι πρώην υπουργοί και πρώην βουλευτές, που διατηρούν τις άδειες οπλοφορίας κάνοντας χρήση των προστατευτικών διατάξεων των σχετικών νόμων,. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Παραπολιτικά», από τους 51 , 15 είναι τα μέλη της Κ.Ο. του κόμματος του Νίκου Μιχαλολιάκου, ανάμεσά τους και η σύζυγός του, Ελένη Ζαρούλια. Οι βουλευτές που κατέχουν νομίμως όπλο προέρχονται σχεδόν από όλους τους κομματικούς χώρους και, θεωρητικά τουλάχιστον, έχουν περάσει από την ίδια ακριβώς διαδικασία που απαιτείται για έναν πολίτη ο οποίος ζητά να οπλοφορεί για λόγους ασφαλείας.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ 3ο ΒREVET ΘΗΒΑΣ

 Ξεκίνησε σήμερα το πρωί απο την πλατεία των Αγίων Θεοδώρων Θήβας το 3ο Βrevet αγώνας ποδηλασίας,ο οποίος θα διανύσει 200 χιλιόμετρα.Η ομάδα του Viotiashop είναι εκεί και θα σας ενημερώνει με αποκλειστικές φωτογραφίες,και ρεπορτάζ.Η διαδρομή έχει μήκος 200 χλμ ξεκινωντας απο ΘΗΒΑ-ΜΟΥΡΙΚΙ-ΛΟΥΚΙΣΙΑ-ΔΡΟΣΙΑ-Ρ
ΙΤΣΩΝΑ-ΤΑΝΑΓΡΑ-ΑΡΜΑ-ΚΑΛΛΙΘΕΑ-ΝΕΩΧΩΡΑΚΙ-ΠΛΑΤΑΙΕΣ-ΜΕΛΛΙΣΟΧΩΡΙ-ΕΛΛΟΠΙΑ-ΞΗΡΟΝΟΜΗ-ΔΟΜΒΡΑΙΝΑ-ΕΛΙΚΩΝΑΣ-ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ-ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ-ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ-ΑΛΙΑΡΤΟΣ-ΘΗΒΑ και θα τερματίσει στο ίδιο μέρος


Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΤΟ ΛΕΟΝΤΑΡΙ ΑΛΙΑΡΤΟΥ


Εδώ και 2 χρόνια στο Λεοντάρι Αλιάρτου λαμβάνουν χώρα εθελοντικές ενέργειες του Τοπικού Συμβουλίου και του Προέδρου Λιάκου Κυριάκου σε συνεργασία με το Δήμο Αλιάρτου.Η αρχή έγινε το καλοκαίρι του 2012 όταν και βάφτηκε η παιδική χαρά Λεονταρίου.
Η συμμετοχή ήταν μεγάλη-κυρίως παιδιών- και απέδειξε εκ του αποτελέσματος οτι μπορούμε όλοι να κάνουμε κάτι ουσιαστικό για τον τόπο μας αρκεί να υπάρχει η διάθεση και η θέληση.Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε καθαρισμός κεντρικών σημείων του χωριού με τη συμμετοχή πάνω απο 20 εθελοντών,ανάμεσα στους οποίους βρίσκονταν πολλά μικρά παιδιά.
Η συνέχεια δόθηκε φέτος με τη δενδροφύτευση η οποία έγινε πίσω απο το δημοτικό σχολείο Λεονταρίου με τη συμμετοχή δασκάλων-νηπιαγωγών αλλά και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.Εν συνεχεία,έγινε καλλωπισμός της πλατείας και άλλων σημείων του Λεονταρίου.
Στο σημείο αυτό πρέπει να τονιστεί οτι η ατομική πρωτοβουλία σε συνδυασμό με τη βοήθεια των αρμοδίων φορέων, αναφορικά με ενέργειες που αποσκοπούν στο γενικότερο καλό του τόπου,πρέπει πάντα να υπάρχει σε υψηλή θέση μέσα μας και μέσα απο αυτή τη σχέση ανθρώπων-φορέων να προκύψει αποτέλεσμα που να φανερώνει οτι σε δύσκολες κοινωνικές συνθήκες η συστράτευση όλων των δυνάμεων αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για τη γενικότερη πρόοδο κάθε τόπου.
Πρόοδος η οποία,αν και τοπική αρχικά,στη συνέχεια και λειτουργώντας σαν εφαλτήριο θα παρακινήσει το σύνολο των ανθρώπων που απαρτίζουν το κοινωνικό σύνολο προς τέτοιες δράσεις άκρως απαραίτητες στη σημερινή εποχή.




Διαβάστε Περισσότερα »

Δεν θα πιστέψετε τι ρωτούσαν οι Αρχαίοι Έλληνες την Πυθία!


Τα πιο συχνά ερωτήματα που ήθελαν να απαντήσουν οι πρόγονοί μας όταν επισκέπτονταν μαντεία, αποκάλυψε καθηγητής του Πανεπιστημίου του Ελσίνκι και όπως αποδεικνύεται δεν απέχουν πολύ από αυτά που διερωτώνται και οι σύγχρονοι άνθρωποι.

Θα ευτυχήσω με τη γυναίκα που θα παντρευτώ; Θα αποκτήσω παιδιά στον γάμο μου; Θα κινδυνεύσω στο επικείμενο ταξίδι μου στις αποικίες; Σε ποιους θεούς να απευθύνω θυσίες για να έχω καλή υγεία; Απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα ευελπιστούσαν να αποκτήσουν, μέσω των χρησμών, οι αρχαίοι Έλληνες που κατέφευγαν στα μαντεία της εποχής, λαμβάνοντας όχι πάντα τις πιο σαφείς απαντήσεις.

Στο ενδιαφέρον αυτό θέμα αναφέρθηκε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Ελσίνκι Mika Kajava, μιλώντας στην 28η ετήσια συνάντηση του Φινλανδικού Ινστιτούτου στην Αθήνα για τις δραστηριότητες του 2012.

Κατά την ομιλία του με τίτλο «Αρχαία μαντεία και επιγραφική» («Ancient Oracles and Epigraphy») ο καθηγητής έδωσε, μεταξύ άλλων, γλαφυρά στοιχεία για τα ερωτηματικά που βασάνιζαν τους αρχαίους, ελεύθερους πολίτες και μη, οι οποίοι ζητούσαν την καθοδήγηση των θεών από τα μαντεία, όπως αυτό της Δωδώνης.

«Να φύγω ή να μείνω;», ρωτούσε τον Νάιο Δία και τη Διώνη τις θεότητες στις οποίες ήταν αφιερωμένο το μαντείο, ένας δούλος, καταγράφοντας την ερώτησή του σε μολυβένιο έλασμα, το υλικό που χρησιμοποιούσαν και οι υπόλοιποι επισκέπτες της Δωδώνης. «Ποιος έκλεψε το σεντόνι;» ή «ποιος δηλητηρίασε την Αριστοβούλα;», ήταν οι απορίες ανθρώπων που προσπαθούσαν να εξιχνιάσουν το έγκλημα που τους απασχολούσε. «Να ζητήσω την ιθαγένεια τώρα;», αναρωτιόταν ένας μέτοικος, ενώ ένας ανήσυχος σύζυγος ζητούσε να μάθει αν το παιδί που κυοφορούσε η γυναίκα του ήταν πράγματι δικό του. «Σε ποιον θεό να προσευχηθώ ώστε να πάει καλά η επιχείρησή μου» ανέφερε ένα άλλο ερώτημα, που κάλλιστα θα μπορούσε να είναι και σύγχρονο, όπως και όλα τα παραπάνω.

koolnews.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Βλέπει Στάντσεφ ο Λεβαδειακός

Βλέπει Στάντσεφ ο Λεβαδειακός

Τον Βούλγαρο αμυντικό Στέφαν Στάντσεφ έχει στο μεταγραφικό του στόχαστρο ο Λεβαδειακός.

Την περίπτωση απόκτησης του Στέφαν Στάντσεφ εξετάζει ο Λεβαδειακός. Πρόκειται για τον 24χρονο Βούλγαρο δεξιό μπακ που αγωνίζεται στην πατρίδα του με τη Μίνιορ Πέρνικ.

Πληροφορίες, μάλιστα, θέλουν τον τεχνικό διευθυντή των Βοιωτών, Δημήτρη Φαράντο, να παρακολούθησε τον παίκτη στο ματς της Τετάρτης με την Τσέρνο Μόρε.

Ο Στάντσεφ άρχισε την καριέρα του από τη Λέφσκι Σόφιας, τη σεζόν 2009/10 έπαιξε δανεικός στην Πίριν, ενώ το περασμένο καλοκαίρι μετακόμισε στην Μπότεφ. Από την τελευταία αποχώρησε στα μέσα της σεζόν και από τον Ιανουάριο φορά τη φανέλα της Μίνιορ Πέρνικ.

Φέτος έχει 22 συμμετοχές στο βουλγαρικό πρωτάθλημα.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ