Τρίτη 28 Μαΐου 2013

ΠΡΟΣΟΧΗ: Βοηθήστε στον εντοπισμό αυτής τις γυναίκας.




Μια διεθνής προσπάθεια εντοπισμού αυτής της γυναίκας που βλέπετε στη φωτογραφία να κακοποιεί το άμοιρο σκυλί βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η βοήθειά σας είναι σημαντική!

Παρακαλούμε ....
κοινοποιήστε όσο περισσότερο μπορείτε ώστε να βοηθήσουμε στον εντοπισμό της και την τιμωρία της.



Διαβάστε Περισσότερα »

«Θερίζει» το AIDS τους Έλληνες χρήστες ναρκωτικών

 


Ολοένα και πιο επικίνδυνο γίνεται το κοκτέιλ των ναρκωτικών ουσιών που διακινείται και «καταναλώνεται» στην Ευρώπη.


Χασίς, κοκαΐνη και ηρωίνη συνεχίζουν να αποτελούν τα βασικά συστατικά του, ωστόσο το...δραστικό περιεχόμενό του έχει εμπλουτιστεί με 73 νέες ψυχοδραστικές ουσίες. Τουλάχιστον 15 εκατ. Ευρωπαίοι ηλικίας 15 έως 34 έχουν κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών τον τελευταίο χρόνο, με τους Έλληνες να διεκδικούν μια επιπλέον αρνητική «πρωτιά»: στους χρήστες ενέσιμων ναρκωτικών της χώρας μας καταγράφηκε μια πρωτοφανής επιδημία των κρουσμάτων HIV με 1.507 νέα κρούσματα μέσα σε ένα χρόνο.

Πρόκειται για ορισμένα από τα συμπεράσματα της έκθεσης που δημοσιοποιήθηκε την Τρίτη από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Παρακολούθησης Ναρκωτικών και Τοξικομανίας (EMCDDA) και η οποία αφορά τα κράτη μέλη της ΕΕ, την Κροατία και την Τουρκία ως υποψήφιες χώρες, καθώς και τη Νορβηγία. Τα στατιστικά στοιχεία που παρουσιάζονται σε αυτήν αφορούν το έτος 2011 ή το τελευταίο έτος για το οποίο υπάρχουν στοιχεία.

Οι συντάκτες της έκθεσης διαπιστώνουν ότι τα επίπεδα χρήσης ναρκωτικών εξακολουθούν να είναι υψηλά, επισημαίνουν όμως ότι διαφαίνονται ορισμένες θετικές αλλαγές, όπως τα υψηλά επίπεδα παρεχόμενης θεραπείας, σε συνδυασμό με ενδείξεις σταδιακής υποχώρησης της ενέσιμης χρήσης, του αριθμού των νέων χρηστών ηρωίνης, της κατανάλωσης κοκαΐνης και του καπνίσματος κάνναβης.

Νέες ναρκωτικές ουσίες στην Ευρώπη

Στη διάρκεια του 2012, μέσω του συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης της ΕΕ, τα κράτη μέλη κοινοποίησαν για πρώτη φορά 73 νέες ψυχοδραστικές ουσίες.

Ωστόσο, όπως φαίνεται από τα στοιχεία των ειδικών, το χασίς παραμένει… σταθερή επιλογή. Έτσι, η κάνναβη είναι η δεύτερη συχνότερα αναφερόμενη ουσία χρήσης από τους χρήστες που εισάγονται σε θεραπεία σε εξειδικευμένα προγράμματα απεξάρτησης, με τους άνδρες να έχουν τα πρωτεία στη χρήση της. Συνολικά καταναλώθηκαν τουλάχιστον 2,5 τόνοι κάνναβης, η φυτική κάνναβη (μαριχουάνα) και η ρητίνη κάνναβης (χασίς).

Η χρήση κοκαΐνης σε σκόνη χαρακτηρίζεται πολύ πιο διαδεδομένη, τείνει, όμως, να συγκεντρώνεται σε σχετικά μικρό αριθμό χωρών της Δυτικής Ευρώπης. Η αμφεταμίνη και η έκσταση παραμένουν τα ευρύτερα διαδεδομένα συνθετικά διεγερτικά στην Ευρώπη και, σε κάποιο βαθμό, λειτουργούν ως ανταγωνιστικές ουσίες της κοκαΐνης.

Η ηρωίνη που καταναλώνεται στην Ευρώπη προέρχεται κυρίως από το Αφγανιστάν και, σε μικρότερο βαθμό, από το Ιράν ή το Πακιστάν. Η ηρωίνη εισέρχεται στην Ευρώπη, κατά κανόνα, από δύο κύριες οδούς διακίνησης, αφενός από την «βαλκανική οδό», μεταφερόμενη προς δυσμάς μέσω Τουρκίας για να καταλήξει σε χώρες των Βαλκανίων (Βουλγαρία, Ρουμανία ή Αλβανία) και στη συνέχεια σε χώρες της Κεντρικής, της Νότιας και της Δυτικής Ευρώπης, και αφετέρου τα τελευταία χρόνια από την «οδό του μεταξιού» ή αλλιώς «βόρεια οδό» μέσω των πρώην σοβιετικών δημοκρατιών της Κεντρικής Ασίας προς Ρωσία.

Ένας στους τέσσερις Ευρωπαίους έχει κάνει χρήση ναρκωτικών

Τουλάχιστον 85 εκατομμύρια ενήλικες Ευρωπαίοι έχουν κάνει χρήση παράνομης ουσίας κάποια στιγμή στη ζωή τους, αριθμός που αντιστοιχεί στο 25% περίπου του πληθυσμού ενηλίκων στην Ευρώπη.

Υπολογίζεται ότι 15,4 εκατομμύρια νεαροί Ευρωπαίοι (15–34 ετών) (11,7% της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας) έκαναν χρήση κάνναβης τον τελευταίο χρόνο, ενώ 9,2 εκατομμύρια εξ αυτών είναι ηλικίας 15–24 ετών (14,9%). Το 2011, 109.000 χρήστες που εισήχθησαν σε θεραπεία σε εξειδικευμένα κέντρα απεξάρτησης στην Ευρώπη δήλωσαν ως κύρια ουσία χρήσης την κάνναβη, γεγονός που την καθιστά τη δεύτερη συχνότερα αναφερόμενη ουσία μετά την ηρωίνη.

Υπολογίζεται ότι περίπου 2,5 εκατομμύρια νεαροί Ευρωπαίοι (1,9% της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας) έκαναν χρήση κοκαΐνης τον τελευταίο χρόνο.

Σχετικά υψηλά επίπεδα χρήσης κοκαΐνης τον τελευταίο χρόνο στους νεαρούς ενήλικες (2,5%–4,2%) αναφέρονται από τη Δανία, την Ιρλανδία, την Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Τέλος, σε περίπου 1,7 εκατ εκτιμώνται οι νεαροί ενήλικες (15–34 ετών) που έκαναν χρήση αμφεταμινών τον τελευταίο χρόνο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πώς θα πάρουν επιστροφή ΦΠΑ οι αγρότες

Διευκρινήσεις που αφορούν στις καινούργιες διαδικασίες που θα ακολουθηθούν για την επιστροφή του ΦΠΑ στους αγρότες, έδωσε ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνης, σε απάντησή Ερώτησης του βουλευτή Λακωνίας κ.Θανάση Δαβάκη.
Ο Υφυπουργός ανέφερε πως σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 41 του κώδικα ΦΠΑ, η επιστροφή του ΦΠΑ από το δημόσιο στους αγρότες του ειδικού καθεστώτος πραγματοποιείται με την εφαρμογή κατ΄αποκοπή συντελεστή στην αξία των παραδιδόμενων αγροτικών προϊόντων και των παρεχόμενων αγροτικών υπηρεσιών.

Με την απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών (ΠΟΛ.1066/2-4-2013) σύμφωνα με την οποία πρόκειται να πραγματοποιηθεί η επιστροφή ΦΠΑ στους δικαιούχους αγρότες του ειδικού καθεστώτος για το σύνολο των ακαθάριστων εσόδων τους κατά το έτος 2012, ορίζεται ότι με την αίτηση επιστροφής συνυποβάλλονται τα πρωτότυπα των νόμιμων φορολογικών στοιχείων, σύμφωνα με τις διατάξεις του ισχύοντος έως  1-1-2013 ΚΒΣ, είτε αντίγραφα αυτών επικυρωμένα από την υπηρεσία στην οποία έχουν κατατεθεί τα πρωτότυπα.

Η επιστροφή πραγματοποιείται από τις Δ.Ο.Υ. χωρίς περαιτέρω έλεγχο εντός μηνός από την αίτηση εφόσον το συνολικό ποσό των ακαθάριστων εσόδων που προκύπτει  από τα φορολογικά παραστατικά της αίτησης επιστροφής δεν υπερβαίνει τη συνολική κανονική αξία της αγροτικής παραγωγής του αιτούντος με βάση το ηλεκτρονικό αρχείο του ΥΠΑΑΤ, εκτός αν υπάρχουν στοιχεία ή πληροφορίες με βάση τα οποία υπάρχουν υπόνοιες καταστρατήγησης των διατάξεων. Σε αντίθετη περίπτωση η επιστροφή πραγματοποιείται  μετά από προσωρινό φορολογικό έλεγχο και αν κριθεί απαραίτητο μετά από τακτικό έλεγχο. Αν η επιστροφή πραγματοποιείται μετά από έλεγχο το ποσό του επιστρεπτέου ΦΠΑ καταβάλλεται στο δικαιούχο το αργότερο εντός μηνός από την ολοκλήρωση του ελέγχου. Σε κάθε περίπτωση ο χρόνος ολοκλήρωσης του ελέγχου δεν μπορεί να υπερβαίνει τους έξι μήνες.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σημαντικές δικαστικές αποφάσεις στα Δικαστήρια Θηβών!


Αναστολή  έκδοσης εξώσεων  - Προστασία πρώτης κατοικίας…
Ε. Κρητικός: «Αποφάσεις σαν αυτές δημιουργούν διάχυτη αισιοδοξία για δικαστική δικαίωση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών…»
Την Έκδοση σημαντικών δικαστικών αποφάσεων για τα δεδομένα της Βοιωτίας πέτυχαν οι νομικές υπηρεσίες της Εθνικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Προστασίας Καταναλωτών στο  Δικαστήρια της Θήβας…
Συγκεκριμένα,  στο Ειρηνοδικείο και στο Πρωτοδικείο Θηβών, στις σχετικές εκδικάσεις, που  πραγματοποιήθηκαν,  εκδόθηκαν 4 σημαντικές δικαστικές αποφάσεις για την προστασία των δικαιωμάτων των δανειοληπτών.
Με απόφαση ασφαλιστικών μέτρων που εκδόθηκε, ανεστάλη η έξωση οικογενείας από το σπίτι, που κατοικούσε,  την οποία είχε κατασχέσει η τράπεζα, αλλά η οικογένεια συνέχισε να διαμένει,  πληρώνοντας ενοίκιο στην τράπεζα.
Με σχετική απόφαση απορρίφθηκε το αίτημα τράπεζας κατά περιουσιακών στοιχείων δανειολήπτη,  που σκοπό είχε να μην έχει το δικαίωμα ο δανειολήπτης να αλλάξει την νομική κατάσταση της περιουσίας του.
«Αποφάσεις σαν αυτές δημιουργούν διάχυτη αισιοδοξία για δικαστική δικαίωση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών,  που έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από την σφοδρότατη οικονομική κρίση που πλήττει την χώρα μας» δηλώνει ο Πρόεδρος της Ένωσης Ε. Κρητικός, αναφερόμενος στην εκδίκαση των υποθέσεων, σύμφωνα με τις αποφάσεις των οποίων, με προσωρινή απόφαση,  που εκδόθηκε από το Ειρηνοδικείο Θηβών στα πλαίσια του Ν.3869/2010,  προστατεύτηκε άνευ όρων η πρώτη κατοικία οικογένειας στη Θήβα και με δεύτερη, επίσης  προσωρινή απόφαση,  που εκδόθηκε από το Ειρηνοδικείο Θηβών στα πλαίσια του Ν.3869/2010,  προστατεύτηκε άνευ όρων η πρώτη κατοικία μονογονεικής οικογένειας στη Θήβα.viotiki-ora.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Με χριστιανική ευλάβεια και φέτος οι πιστοί στον Άγιο Ιωάννη τον Ρώσσο στο Προκόπι


Με χριστιανική ευλάβεια και φέτος οι πιστοί στον Άγιο Ιωάννη τον Ρώσσο στο Προκόπι.
Χιλιάδες ήταν οι πιστοί που και φέτος επισκεύθηκαν το ιερό Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Ιωάννη του Ρώσσου στο Προκόπι Εύβοιας.
Ο Όσιος Ιωάννης είναι υπέροχο παράδειγμα για την «εν Θεώ» ζωή των ανθρώπων γιατί αποκαλύπτει με τα θαύματά του τη θεία δύναμη και μας καθοδηγεί να γνωρίσουμε ψυχικώς μια όντως άγια ζωή, ευεργετική για τον άνθρωπο
Την μνήμη του Αγίου Ιωάννου του Ρώσου εορτάζουμε στις 27 Μαΐου.
Δείτε εδώ περισσότερες φωτογραφίες
Διαβάστε Περισσότερα »

Πώς θα αναγνωρίσετε έναν παιδόφιλο - Οδηγίες της ΕΛ.ΑΣ. προς γονείς και παιδιά

Χρήσιμες συμβουλές, τόσο προς τους γονείς, όσο και προς τα παιδιά, για την προφύλαξη και προστασία τους από πράξεις ασέλγειας ή κακοποίησης δίνει μέσω ανακοίνωσής της η ΕΛ.ΑΣ., μετά και το περιστατικό με τον 40χρονο «Δράκο» των Πετραλώνων ο οποίος κατηγορείται για ασέλγεια σε 21 ανήλικες.
Στην ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ. τονίζει ότι οι συμβουλές για την αναγνώριση των παιδοφίλων αποτελούν ενδείξεις αλλά όχι απαραίτητα και αποδείξεις ότι κάποιος είναι παιδόφιλος. Σε συνδυασμό, ωστόσο, με οποιαδήποτε «περίεργη» συμπεριφορά, θα πρέπει να κινήσει υποψίες.
Τι είναι η σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου;
Σεξουαλική κακοποίηση είναι οποιουδήποτε τύπου επαφή ενός ενήλικου (παιδόφιλος) με ένα παιδί με στόχο τη σεξουαλική ικανοποίηση του ενηλίκου, ο οποίος έχει πάντα την αποκλειστική ευθύνη μιας τέτοιας πράξης.
Ο παιδόφιλος, στα γενικά του χαρακτηριστικά, είναι συνήθως άντρας, άνω των 30 ετών, με λίγους φίλους της ηλικίας του και συχνάζει σε χώρους με παιδιά όπως παιδικές χαρές, Ίντερνετ καφέ, αθλητικά κέντρα κ.α. Συχνά μάλιστα εργάζεται με παιδιά, ενώ δεν αποκλείεται να είναι άτομο «υπεράνω πάσης υποψίας».
Σε πολλές περιπτώσεις είναι γνωστό μέλος της εκάστοτε τοπικής κοινωνίας και συνήθως ανήκει στο περιβάλλον του παιδιού ή και της οικογένειας. Οπως έχει αποδειχθεί σε αρκετές περιπτώσεις στην πράξη, χρησιμοποιεί τα ηλεκτρονικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση σε παιδιά, ενώ ενδέχεται να προσποιείται τον έφηβο για να συζητά και να παίζει παιχνίδια μαζί τους στο Διαδίκτυο.
Στοχεύει σε συγκεκριμένες ηλικίες και φύλο, συνήθως παιδιά προεφηβικής ηλικίας, και δρα μεθοδικά και με υπομονή για να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους. Μπορεί επίσης να προβεί σε πράξεις συναισθηματικού εκβιασμού ή να απειλήσει το παιδί, προκειμένου να μην αποκαλύψει τις δραστηριότητές του στους γονείς του.
Οδηγίες προς τους γονείς:
1.Παρατηρήστε το άτομο που υποψιάζεστε για σεξουαλικά κακοποιητική συμπεριφορά σε παιδιά:
α) Παρατηρήστε τη συμπεριφορά του:
  • Ενδιαφέρεται περισσότερο για τα παιδιά απ' ότι για τους ενήλικες;
  • Προσφέρεται να κρατήσει τα παιδιά σας για να κάνετε τις δουλειές σας ή για να βγείτε έξω;
  • Εργάζεται με παιδιά;
  • Είναι ιδιαίτερα εκδηλωτικός με τα παιδιά;
  • Εμπλέκεται σε δραστηριότητες με παιδιά, όταν δεν είναι παρόντες οι γονείς;
β) Παρατηρήστε τις προσωπικές του σχέσεις:
  • Είναι ελεύθερος, δεν ενδιαφέρεται να έχει ένα σύντροφο της ηλικίας του ή έναν οποιονδήποτε σύντροφο;
  • Ενδιαφέρεται περισσότερο για τα παιδιά της συντρόφου του απ' ότι για την ίδια; (σε μονογονεϊκές οικογένειες)
  • Είναι παντρεμένος, αλλά πιο εκδηλωτικός με τα παιδιά του απ' ότι με τη σύζυγό του;
γ) Παρατηρήστε τις κοινωνικές του σχέσεις:
  • Ταυτίζεται περισσότερο με τα παιδιά απ' ότι με άτομα της ηλικίας του;
  • Εχει περισσότερες φιλικές σχέσεις με παιδιά απ' ότι με ενήλικες;
  • Οι φίλοι του (που είναι παιδιά) είναι συγκεκριμένης ηλικιακής κατηγορίας ή/και φύλου;
2. Προσέξτε τα παιδιά σας:
  • Παρατηρείτε κάποια απότομη αλλαγή στη συμπεριφορά του παιδιού σας;
  • Μήπως εμφανίζει ξαφνικά προβλήματα στον ύπνο ή βλέπει πιο συχνά εφιάλτες;
  • Ζωγραφίζει θέματα με σεξουαλικό περιεχόμενο;
  • Εχει σεξουαλική συμπεριφορά που δεν ταιριάζει με την ηλικία του ή επιδεικνύει σεξουαλική συμπεριφορά προς άλλα παιδιά;
  • Εχει παλινδρομήσει σε προηγούμενες συμπεριφορές, όπως ενούρηση και εγκόπρηση, ενώ είχε μάθει να ελέγχει τις συμπεριφορές αυτές;
  • Φοβάται πρόσωπα ή μέρη που δεν φοβόταν παλιότερα;
  • Μιλάει τον τελευταίο καιρό συνέχεια για κάποιον ενήλικο για τον οποίο δε μιλούσε στο παρελθόν;
  • Προσπαθεί να σας πει κάτι, αλλά σταματά όταν εμφανίζεται κάποιος άλλος ενήλικος;
  • Ερχεται σπίτι με σκισμένα ρούχα ή λερωμένα εσώρουχα;
  • Εμφανίζει δυσκολία να περπατήσει ή να καθίσει;
Όλα τα παραπάνω αποτελούν σημάδια που θα πρέπει να υποψιάσουν τους γονείς, προκειμένου να δώσουν περισσότερη προσοχή στο παιδί τους και να δουν τι συμβαίνει. Μην πανικοβάλλεστε, αλλά έχετε τα μάτια και τα αυτιά σας ανοιχτά.
3. Ασφάλεια στο Διαδίκτυο:
  • Συζητείστε με το παιδί σας για τους κινδύνους του Διαδικτύου, χωρίς βέβαια να απαγορεύσετε τη χρήση του. Εξηγείστε του ότι δεν πρέπει να δίνει προσωπικές πληροφορίες (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κ.λπ.) ή να στέλνει φωτογραφίες σε αγνώστους μέσω Διαδικτύου.
  • Σκόπιμο είναι να φροντίσετε ώστε να έχετε πρόσβαση στο Διαδίκτυο από το σπίτι, ώστε να μπορείτε να ελέγχετε τις ηλεκτρονικές δραστηριότητες του παιδιού σας και να μη χρειάζεται να πηγαίνει σε Ίντερνετ καφέ.
  • Βάλτε τον υπολογιστή σε έναν κοινό χώρο του σπιτιού και όχι στο παιδικό δωμάτιο, για να αποφύγετε την πιθανότητα να το «βρει» ο παιδόφιλος μόνο του.
  • Ρωτήστε το παιδί σας ποιες ιστοσελίδες επισκέπτεται ή/και ελέγξτε το μόνοι σας μέσω των «αγαπημένων» και του «ιστορικού περιήγησης» του προγράμματος φυλλομετρητή (browser) και κάντε του προτάσεις για ηλεκτρονικές διευθύνσεις κατάλληλες για την ηλικία του.
Λάβετε επίσης υπόψη ότι τα παιδιά στην εφηβεία μπορεί να είναι αντιδραστικά και να αναζητούν την ιδιωτικότητα, ενώ πολλές αλλαγές στη συμπεριφορά τους μπορεί να οφείλονται στο σεξουαλικό ξύπνημα της εφηβικής ηλικίας. Σταθείτε δίπλα τους με τρόπο διακριτικό και όχι παρεμβατικό.
Μιλήστε στα παιδιά σας, κερδίστε την εμπιστοσύνη τους. Πρέπει να πιστεύουν ότι μπορούν να σας πουν οτιδήποτε χωρίς να φοβούνται ή να ντρέπονται. Μιλήστε τους για το σώμα τους. Πείτε τους τι να προσέχουν. Διδάξτε τους τις συμπεριφορές που είναι αποδεκτές απέναντι στους άλλους ενήλικες, αλλά και απέναντι στα παιδιά της ηλικίας τους.
Οδηγίες προς τα παιδιά
Ο παρακάτω ενδεικτικός οδηγός μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τα παιδιά, είτε διαβάζοντάς τον απευθείας, είτε μπορεί να διαβαστεί από τους γονείς, προκειμένου να πάρουν ιδέες για το πώς μπορούν να μιλήσουν με απλό τρόπο στα παιδιά τους για το τι να αποφεύγουν.
  • Ενας ενήλικος δεν πρέπει ποτέ να ζητάει από ένα παιδί να αγγίξει το ίδιο τα γεννητικά του όργανα.
  • Κανένας ενήλικος δεν πρέπει να αγγίζει τα γεννητικά όργανα των παιδιών, εκτός αν είναι γιατρός στο ιατρείο του.
  • Κανένας ενήλικος δεν πρέπει να ζητάει από ένα παιδί να κάνει οτιδήποτε μαζί του, ενώ είναι είτε εκείνος είτε το παιδί χωρίς ρούχα.
  • Κανένας ενήλικος δεν πρέπει να ζητάει από ένα παιδί να κρατήσει κάτι κρυφό ή μυστικό από τους γονείς του, κυρίως κάτι που αφορά το ίδιο.
Πες «όχι» όταν:
  • Ενας ενήλικος σου ζητά να κάνεις κάτι που ξέρεις ότι είναι λάθος.
  • Ενας ενήλικος θέλει να σε αγγίξει κάπου που δεν θέλεις εσύ.
  • Ενας ενήλικος κάνει κάτι στο σώμα σου, που σε κάνει να νιώθεις περίεργα ή και να πονάς.
  • Ενας ενήλικος σου ζητά να κάνεις κάτι και να μην το πεις στους γονείς σου.
Ξεχώρισε το «δώρο» από τη «δωροδοκία»:
Δώρο έιναι κάτι που σου δίνει κάποιος γιατί σε αγαπάει. Δωροδοκία είναι όταν κάποιος σου δίνει κάτι ή σε αφήνει να κάνεις κάτι και ζητάει αντάλλαγμα για αυτό. Για παράδειγμα: «Θα σου δώσω ένα γλυκό, αν βγάλεις τα ρούχα σου και ξαπλώσεις δίπλα μου».
Προστασία στο δρόμο:
  • Φρόντισε να είσαι έξω με παρέες και απόφυγε να τριγυρνάς μόνος σου.
  • Μη μιλάς σε αγνώστους ή άτομα που δεν γνωρίζεις καλά.
  • Βάλε τις φωνές και τρέξε γρήγορα, αν κάποιος προσπαθήσει να σε παρασύρει κάπου απόμερα ή να σε βάλει σε ένα αυτοκίνητο.
  • Εχε το νου σου να αρνηθείς, αν είσαι έξω και κάποιος σου προσφέρει χρήματα για να του κάνεις μια χάρη.
  • Πρόσεχε στις δημόσιες τουαλέτες και πήγαινε με έναν φίλο, αν αυτό είναι δυνατό. Βγες γρήγορα έξω αν σε πλησιάσει κάποιος.
  • Εχε πάντα χρήματα μαζί σου για να γυρίσεις στο σπίτι και μην ξοδεύεις ποτέ αυτά τα χρήματα.
Προστασία στο Διαδίκτυο:
  • Ρύθμισε την ασφάλεια του λογαριασμού σου (στο facebook , myspace , friendster κ.λπ.), ώστε να μπορούν μόνο οι «φίλοι» σου να δουν λεπτομέρειες του προφίλ σου.
  • Μη δίνεις ποτέ και σε κανέναν τους κωδικούς πρόσβασής σου.
  • Χρησιμοποίησε μια φωτογραφία προφίλ που να μη δείχνει το πρόσωπό σου ή να εμφανίζει άλλες πληροφορίες για εσένα.
  • Μη δίνεις πληροφορίες για το σχολείο σου, το πού μένεις ή το τηλέφωνό σου.
  • Μην κάνεις «φίλους» άτομα που δεν έχεις γνωρίσει προσωπικά.
  • Μη συναντάς άτομα που έχεις «γνωρίσει» στο Διαδίκτυο, χωρίς την παρουσία ενός από τους γονείς σου.
  • Εχε στο νου σου ότι οι άνθρωποι που γνωρίζεις στο Διαδίκτυο μπορεί να λένε ψέματα για το ποιοι είναι.
Τι να κάνω σε περίπτωση που υποψιάζομαι ή έχω ενδείξεις ότι κάποιος ενήλικος ασελγεί σε βάρος ανηλίκων;
Μπορείτε να απευθυνθείτε
  • Στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής – Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ): Λεωφ. Αλεξάνδρας 173, 3ος όροφος, τηλ. 210 6476370.
  • Στο Τμήμα Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης: Μοναστηρίου 326, τηλ. 2310 388456, 2310 388457, 2310 388458.
  • Στις κατά τόπους Υπηρεσίες Ασφαλείας των Νομών των υπόλοιπων Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας.
  • Για αναφορές περιστατικών διαδικτυακής παρενόχλησης – παιδοφιλίας ή παιδικής πορνογραφίας, μπορείτε να επικοινωνείτε με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην ειδική τηλεφωνική γραμμή καταγγελιών 11012 (λειτουργεί όλο το 24ωρο) ή και μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (e-mail) στη διεύθυνση 11012@hellenicpolice.gr
Οποιαδήποτε πληροφορία ή καταγγελία ελέγχεται από εξειδικευμένο αστυνομικό προσωπικό, προκειμένου να διερευνηθεί και να διαλευκανθεί η υπόθεση.

Διαβάστε Περισσότερα »

Βίντεο: Δείτε τι είναι οι μαγνητικές καταιγίδες

Είναι αποτέλεσμα ηλιακών εκρήξεων, όπου τεράστιες ποσότητες φορτισμένων σωματιδίων κυρίως
πρωτονίων και ηλεκτρονίων εκτοξεύονται από την επιφάνεια του ηλίου με ταχύτητες 400 έως 1200 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο και σε δύο περίπου μέρες φθάνουν στην Γη.
Τότε αλληλεπιδρούν με το μαγνητικό πεδίο της Γης το οποίο και συλλαμβάνει πολλά από τα φορτισμένα σωματίδια. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να επηρεάζεται το μαγνητικό πεδίο του πλανήτη μας.

Οι μαγνητικές καταιγίδες συμβαίνουν συχνά, ίσως και πάνω από μία φορά τον μήνα και δεν είναι πάντα εύκολο να προβλεφθούν.

Οι μαγνητικές καταιγίδες επηρεάζουν το 50 έως 75% του πληθυσμού αλλά σε διαφορετικό βαθμό για κάθε άνθρωπο και οι περισσότεροι άνθρωποι επηρεάζονται σε ελάχιστο έως πολύ μικρό βαθμό. Μάλιστα οι νέοι άνθρωποι κατά πλειοψηφία νοιώθουν ελάχιστα έως καθόλου τις μαγνητικές επιδράσεις.

Συστήνεται σε εκείνους που είναι ευαίσθητοι στις μαγνητικές καταιγίδες να αποφεύγουν την έντονη σωματική δραστηριότητα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Σε απόγνωση οι τοματοπαραγωγοί στη Βοιωτία (video)



Μέσω του υπουργείου Οικονομικών επιχειρεί η ΕΑΣ Λιβαδειάς να ξεμπλοκάρει την κατάσχεση των χρημάτων των τοματοπαραγωγών από τη Δ.Ο.Υ. της περιοχής. Όπως υποστηρίζει ο πρόεδρος της συνεταιριστικής οργάνωσης υπάρχει η απόφαση του πολυμελούς πρωτοδικείου Λιβαδειάς που χαρακτηρίζει ακατάσχετα τα χρήματα των τοματοπαραγωγών και οι Δ.Ο.Υ. δεν τα αποδεσμεύει.

 από LAMIASTARGR
Διαβάστε Περισσότερα »

Ε.Ε.Σ. Θήβας: Βοηθήστε και εσείς...



ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΡΙΕΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΘΗΒΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ  ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ  ΥΛΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΑΣΘΕΝΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ   π.χ ( υποσεντονα, πάνες, επιθέματα, νοσοκομειακό ρουχισμό, φανέλες κ.λ.π.)



 ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ ΣΥΜΒΑΛΕΤΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΤΟΥ ΠΟΝΟΥ ΤΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΣ.

 ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ :      69 80 80 68 17  69 77 25 37 55

 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:      ΘΗΒΑ

                          ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 4

                          Τ.Κ. 32200
Facebook : thivastavros@yahoo.gr  Ε.Ε.Σ. ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΟ  ΤΜΗΜΑ ΘΗΒΑΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Λάρυμνα: Για 20€ έστειλαν ηλικιωμένο στο νοσοκομείο





Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αστυνομικών Αρχών, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τεσσάρων (4) αγνώστων δραστών, οι οποίοι σήμερα (28-05-2013) τα ξημερώματα, διέπραξαν ληστεία σε βάρος 90χρονου ημεδαπού στην οικία του, στη Λάρυμνα Φθιώτιδας.

Ειδικότερα, σήμερα περίπου στις 01:00΄ τα ξημερώματα, οι τέσσερις δράστες παραβίασαν, με βαρύ μεταλλικό αντικείμενο, την κεντρική είσοδο της οικίας του ηλικιωμένου και εισήλθαν στο εσωτερικό της.

Στη συνέχεια οι δύο από τους δράστες ακινητοποίησαν τον 90χρονο με τη χρήση σωματικής βίας, ενώ οι άλλοι δύο ερεύνησαν τους εσωτερικούς χώρους της οικίας και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (20) ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο και ακολούθως διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Ο 90χρονος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αταλάντης, όπου αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες αποχώρησε.

Διενεργούνται εκτεταμένες έρευνες στην ευρύτερη περιοχή, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας.
Διαβάστε Περισσότερα »

O Μαμαλάκης στη Θήβα




Στην εκδήλωση παρουσίασης του συλλογικού βιβλίου μαγειρικής που επιμελήθηκε ο Ηλίας Μαμαλάκης με τίτλο «Μαγειρικές Εντός», που συνδριοργάνωσαν η ΧΕΝ Θήβας και το ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ με την υποστήριξη του Δήμου Θηβαίων, παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου.
Ο κ. Δήμαρχος στον χαιρετισμό που απηύθυνε καλωσόρισε στη πόλη της Θήβας τον γαστρονόμο, γευσηγνώστη, μάγειρα, παρουσιαστή και συγγραφέα κ. Ηλία Μαμαλάκη και τον συνεχάρη για την εθελοντική του συμμετοχή στις δράσεις του ΚΕΘΕΑ.
Δεν παρέλειψε επίσης να αναφερθεί στο έργο του ΚΕΘΕΑ, που πραγματοποιεί προγράμματα συμβουλευτικής υποστήριξης κρατουμένων, με στόχο όχι μόνο την ενημέρωση γύρω από την εξάρτηση και τη θεραπευτική της αντιμετώπιση αλλά και την κοινωνική επανένταξη των ανθρώπων αυτών, και έχει δημιουργήσει συμβουλευτική, θεραπευτική δράση και υποστήριξη και στις γυναικείες φυλακές του Ελεώνα Θηβών.
Συνεχάρη επίσης την ΧΕΝ Θήβας που όλα αυτά τα χρόνια επιτελεί πολύπλευρο κοινωνικό έργο στα πλαίσια του οποίου στηρίζει και τις κρατούμενες στις γυναικείες φυλακές του Ελεώνα και συνεργάζεται με το ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ.
Στο εν λόγω βιβλίο περίπου 100 άνδρες και γυναίκες φυλακισμένοι, μέλη των κοινοτήτων απεξάρτησης του ΚΕΘΕΑ, με τη φροντίδα και τη βοήθεια του Ηλία Μαμαλάκη, που εργάζεται ως εθελοντής μάγειρας στο πρόγραμμα του ΚΕΘΕΑ εδώ και τρία χρόνια, κατέγραψαν αγαπημένες συνταγές, αφηγήθηκαν προσωπικές ιστορίες, φωτογράφισαν φαγητά και σκηνές από την καθημερινότητά τους και δημιούργησαν ένα βιβλίο «για την έγκλειστη γαστρονομία που αναζητά μια ευκαιρία ελεύθερης έκφρασης», όπως αναφέρει ο κ. Μαμαλάκης στο οπισθόφυλλο του βιβλίου.
Η έκδοση του βιβλίου έγινε στο ΚΕΘΕΑ ΣΧΗΜΑ+ΧΡΩΜΑ, το τυπογραφείο του ΚΕΘΕΑ, και τα έσοδα από την πώλησή της θα διατεθούν για τις ανάγκες των μελών του ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ, που, κερδίζοντας τη μάχη με τα ναρκωτικά και τον εγκλεισμό, παλεύουν για μια θέση στην κοινωνία σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία.
Μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης του βιβλίου και των δράσεων του ΚΕΘΕΑ, ο κ. Δήμαρχος Θηβαίων δώρισε στον κ. Μαμαλάκη και στον υπεύθυνο του προγράμματος του ΚΕΘΕΑ, εις ανάμνηση της επισκέψεώς τους στη Θήβα, το βιβλίο του Γιώργου Τσεβά « Η Ιστορία της Θήβας και της Βοιωτίας».
Τη βραδιά έκλεισε με έντεχνα αγαπημένα τραγούδια η κα. Νόνα Βουδούρη.

Διαβάστε Περισσότερα »

Επιστολή Δημάρχου Θηβαίων στον Υπουργό Εσωτερικών σχετικά με τον καταυλισμό των ΡΟΜΑ




O Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, μετά την πρόσφατη καταγραφή των αυθαίρετων κατασκευών εντός του οικισμού των ΡΟΜΑ (πλησίον της συνοικίας Πυρί της Θήβας), απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, όπου του εξηγεί αναλυτικά την κατάσταση και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος, ζητώντας του στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του, να μεριμνήσει με σκοπό τη χρηματοδότησή μέσω προγράμματος ή οποιουδήποτε άλλου εφικτού τρόπου, με σκοπό την μετεγκατάσταση όλου ή μέρους του οικισμού των ΡΟΜΑ.
Ακολουθεί αυτούσια η επιστολή του κ. Δημάρχου Θηβαίων :

«Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ
Με την παρούσα επιστολή μου θέλω να σας εκθέσω το πιο σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Δήμος μας και να ζητήσω την αρωγή και συνδρομή σας, στις πολλές και επίπονες προσπάθειες που έχω καταβάλει προσωπικά αλλά και όλη η Δημοτική αρχή καθώς και το Δημοτικό Συμβούλιο, με σκοπό την επίλυσή του.
Συγκεκριμένα και περιληπτικά σας αναφέρω τα ακόλουθα:
Δίπλα από την συνοικία Πυρί της Θήβας υπάρχει οικισμός, όπου διαμένουν περίπου 1000 τσιγγάνοι. Η εγκατάστασή τους έγινε την χρονική περίοδο 2000 -2002 από τον Δήμο Θηβαίων σε συνεργασία με το τότε Υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ, σε 36 λυόμενους οικίσκους, που παραχωρήθηκαν από το Υπουργείο για την δημιουργία καταυλισμού τσιγγάνων στην εν λόγω περιοχή.
Ο καταυλισμός με τα τότε δεδομένα χαρακτηριζόταν ως προσωρινός και γι’ αυτόν το λόγο ένα τμήμα του χώρου εγκατάστασης ήταν και παραμένει σε ενοικιαζόμενο από το Δήμο οικόπεδο και το υπόλοιπο σε γήπεδο ιδιοκτησίας του Δήμου καθώς και σε ιδιόκτητο από τσιγγάνους οικόπεδο.
Έκτοτε και μέχρι σήμερα έχουν γίνει μετακινήσεις των αρχικά από τον Δήμο τοποθετημένων οικίσκων, προσθήκες σε αυτά και πολλές νέες κατασκευές, συνιστώντας ουσιαστικά μια γενικευμένη αυθαίρετη πολεοδομική κατάσταση κατά το γράμμα και τύπο του νόμου.
Μετά από συντονισμένες ενέργειες του Δήμου και της Αστυνομίας έγιναν οι καταγραφές όλων των αυθαιρέτων κατασκευών.
Παρά του ότι η αρχική εγκατάσταση οικίσκων έγινε με την σύμφωνη γνώμη και συμμετοχή του Δήμου αλλά και του ΥΠΕΧΩΔΕ, που παραχώρησε τα λυόμενα, συμβάλλοντας στην προσωρινή επίλυση του προβλήματος στέγασης και εγκατάστασης των τσιγγάνων στο συγκεκριμένο μέρος, πουθενά στην πολεοδομική νομοθεσία δεν προβλέπεται η με νόμιμη διαδικασία και χωρίς την έκδοση οικοδομικής άδειας δημιουργία μόνιμου οικισμού οποιασδήποτε αιτιολογίας.
Κατ΄αυτή την έννοια το σύνολο του καταυλισμού πολεοδομικά μπορεί να θεωρηθεί αυθαίρετο, αφού έπαψε πλέον μετά δέκα ή δώδεκα έτη να ισχύει, κατά την άποψή μας, ο χαρακτηρισμός του προσωρινού.
Δυστυχώς με την πάροδο των ετών ο αριθμός των διαβιούντων εκεί τσιγγάνων πολλαπλασιάστηκε με την προσέλευση άλλων από άλλες περιοχές, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένας άναρχος χώρος, που μπορεί να χαρακτηρισθεί ως γκέτο ή άσυλο εγκληματιών με όλα τα συνεπεγόμενα προβλήματα και τα οποία επιγραμματικά είναι τα εξής:
• Μεγάλη έκταση της εγκληματικότητας και ανεξέλεγκτη δράση των τσιγγάνων.
• Σοβαρά θέματα διακίνησης ναρκωτικών με αποτέλεσμα παιδιά της περιοχής μας να πεθαίνουν.
• Κλοπές, φθορές, ληστείες και πλήθος καταστροφών ιδιωτικής περιουσίας των κατοίκων της πόλης μας.
• Σοβαρά προβλήματα στην ασφάλεια των διερχομένων οχημάτων από τον οδικό άξονα Θήβας – Λιβαδειάς που εφάπτεται του καταυλισμού διότι πολύ συχνά αυτά αναγκάζονται να ακινητοποιηθούν και στη συνέχεια να καταληστεύονται οι επιβαίνοντες.
Πρόσφατα κατά την καταγραφή αυθαιρέτων κτισμάτων, τσιγγάνοι βιαιοπράγησαν κατά του Αντιδημάρχου του Δήμου, παρά το γεγονός ότι σε μικρή απόσταση παρευρίσκοντο Αστυνομικές δυνάμεις και είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα αποφύγουμε τις αυτοδικίες, με κίνδυνο να θρηνήσουμε ακόμη και θύματα.
Η μη επαρκής στελέχωση της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Θήβας, έχει ως αποτέλεσμα να μην είναι δυνατόν να αντιμετωπισθούν όλα τα προκύπτοντα προβλήματα, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των Αστυνομικών.
Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία ο κάθε Δήμος είναι υπεύθυνος για την επίλυση των προβλημάτων των δημοτών του, για τον σκοπό αυτό η Δημοτική αρχή πασχίζει και προσπαθεί με όσα μέσα διαθέτει να λύσει ή έστω να αμβλύνει τα προβλήματα που προαναφέραμε πλην όμως δεν μπορεί ο Δήμος από μόνος του να φέρει αποτελέσματα αν δεν έχει την δέουσα αρωγή από τις αρμόδιες υπηρεσίες του κεντρικού κράτους (Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, Υπουργείο Εσωτερικών, Εισαγγελικές αρχές κ.τ.λ.).
Προς αυτή την κατεύθυνση ο Δήμος μας έχει προχωρήσει εδώ και δύο χρόνια περίπου σε πολλές ενδεδειγμένες ενέργειες, αφιερώνοντας μεγάλο μέρος της δραστηριότητάς του στο σοβαρό αυτό θέμα.
Μετά τα παραπάνω, υποβάλλουμε την παράκληση όπως στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας ενεργήσετε σχετικά, με σκοπό την χρηματοδότησή μας μέσω προγράμματος ή οποιουδήποτε άλλου τρόπου κρίνετε εφικτό, με σκοπό την μετεγκατάσταση όλου ή μέρους του οικισμού σε κάποια απόσταση από την πόλη. Η μετεγκατάσταση όπως γνωρίζετε απαιτεί αγορά οικοπέδου, λυόμενους οικίσκους καθώς και υποδομές για ύδρευση αποχέτευση και ηλεκτροφωτισμό.
Επίσης ως εναλλακτική λύση προτείνουμε την χρηματοδότηση των ιδίων των τσιγγάνων με ποσό που θα διατεθεί για την αγορά οικιών εντός της πόλης ή των χωριών ώστε να μπορέσουν να ενταχθούν στον κοινωνικό σύνολο κάτι το οποίο είναι σίγουρο ότι επιθυμεί και η πολιτεία.
Με την πεποίθηση ότι θα προσπαθήσετε να δώσετε την πιο ενδεδειγμένη λύση στο πολύ σοβαρό πρόβλημα που ταλανίζει για πολλά χρόνια την πόλη μας, παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε συνεργασία».
Διαβάστε Περισσότερα »

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε το 1ο Τουρνουά ποδοσφαίρου στην Αλίαρτο

 ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΕΦΘΗΚΕ ΤΟ 1ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΗΛΙΚΙΩΝ ΠΟΥ ΔΙΩΡΓΑΝΩΣΕ Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΛΠΙΔΕΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ. ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΣΤΕΦΘΗΚΕ Η ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΑΕ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΙΣΕ ΜΕ 3-0 ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΕΛΠΙΔΩΝ ΑΛΙΑΡΤΟΥ. ΣΤΟΝ ΜΙΚΡΟ ΤΕΛΙΚΟ Η ΟΜΑΔΑ ΡΟΥ ΑΚΡΑΙΦΝΙΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ ΣΤΑ ΠΕΝΑΛΝΤΥ 7-6 ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΠΑΟ ΚΑΚΚΙΝΟΥ. 
Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΩΝ ΕΛΠΙΔΩΝ ΑΛΙΑΡΤΟΥ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΙΩΑΝΝΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣ ΔΗΛΩΣΕ: ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΑΜΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΗΛΙΚΙΑΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ ΕΙΧΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΘΙΕΡΩΣΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ.ΕΛΠΙΖΩ ΟΤΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΙΗΜΕΡΟ ΚΑΙ ΞΕΧΑΣΑΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ. 
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΑΡΤΟΥ ΕΙΔΕ ΟΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΣΟΒΑΡΟ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ.ΤΕΛΟΣ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΤΟΝ ΔΗΆΡΧΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΜΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΗΣΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Σάρωσαν οι λιλιπούτειοι αθλητές της Ακαδημίας Ταεκβοντό Κεντρικής Στερεάς Ελλάδας στους αγώνες Baby Cup στην Αθήνα

Εξαιρετική αγωνιστική εμφάνιση !!! Μπράβο στους αθλητές μας
Σάρωσαν οι λιλιπούτειοι αθλητές της Ακαδημίας Ταεκβοντό Κεντρικής Στερεάς Ελλάδας στους αγώνες Baby Cup στην Αθήνα στις 26 Μαίου 2013.
Καλή καριέρα σε όλους τους μικρούς μας αθλητές
Οι προπονητές της Ακαδημίας :
- κ.Ελένη Ανδρέου (Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού) Προπονήτρια Α' Αγωνιστικού Ταεκβοντό-Poomse,Μαύρη Ζώνη3 DAN KOREAN WTF.
- κ.Αργύρης Κουβαράς (Καθηγητής Φυσικής Κατάστασης & Αθλητισμού) Προπονητης Φυσικής Καταστασης και Υγείας των αθλητών της Ακαδημίας Ταεκβοντό κεντρικής Στερεάς Ελλάδας.

Ιατρός των αθλητών :
- κ.Μαγδαληνή Ράπτη ,ιατρός Παθολόγος,Διευθύντρια της Παθολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Λιβαδειάς.




Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχαριστήρια Επιστολή του Δημάρχου Αλιάρτου για το Κοινωνικό Παντοπωλείο

Ευχαριστήρια Επιστολή
Ο Δήμαρχος Αλιάρτου και η επιτροπή του Κοινωνικού Παντοπωλείου  ευχαριστούν θερμά τους κυρίους Κυρήκο Ιωάννη από το Μαυρομάτι και Στάμου Ιωάννη από τις Θεσπιές, για την οικονομική προσφορά τους στο Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο αντί στεφάνου για τους εκλιπόντες συγγενείς τους.                                   

Ευχόμαστε ο Θεός να αναπαύσει τις ψυχές τους.


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ                                             Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ
                                                           ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ
ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ