Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Νύχτα τρόμου – Φωτιές και οδοφράγματα σε Πόλη, Αγκυρα και Σμύρνη

Εκρυθμη παραμένει η κατάσταση στην Τουρκία και κυρίως τις μεγάλες πόλεις Κωνσταντινούπολη, Αγκυρα και Σμύρνη καθώς συνεχίζονται οι ογκώδεις διαδηλώσεις χιλιάδων πολιτών κατά του πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν και της πολιτικής του, ενώ οι διαμαρτυρίες σημαδεύτηκαν από αιματηρά επεισόδια και βίαιες επεμβάσεις της αστυνομίας.
Η «σπίθα» που άναψε τη φωτιά ήταν η ειρηνική διαμαρτυρία πολιτών της Κωνσταντινούπολης, που έχει ξεκινήσει από τις 26 Μαΐου, για να μην ισοπεδωθεί το πάρκο που βρίσκεται στην πλατεία Ταξίμ, ώστε να κατασκευαστούν ξενοδοχεία και εμπορικό κέντρο. Ωστόσο, η διαμαρτυρία, έπειτα και από τις επεμβάσεις των δυνάμεων καταστολής με απίστευτη σκληρότητα, έχει εξελιχθεί σε «κραυγή αγωνίας» για την πολιτική του Τούρκου πρωθυπουργού, ενώ πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν την παραίτησή του.
Από το απόγευμα της Δευτέρας χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν εκ νέου στην πλατεία Ταξίμ, ενώ ένας μεγάλος όγκος διαμαρτυρόμενων συγκεντρώθηκε στην περιοχή Μπεσίκτας, κοντά στο γραφείο του πρωθυπουργού, όπου τείνει να γίνει από την Κυριακή το επίκεντρο των αντιδράσεων.
Την συγκέντρωση διέλυσαν με απίστευτη βιαιότητα για ακόμη μια φορά οι δυνάμεις της αστυνομίας με χημικά και δακρυγόνα, ενώ η περιοχή γύρω από το γραφείο του κ. Ερντογάν θυμίζει φρούριο.
Στο επίκεντρο για ακόμη μαι βραδιά η πλατεία Ταξίμ όπου βρέθηκαν πολλές χιλιάδες διαδηλωτών, με τις συνθήκες να θυμίζουν πολεμική επιχείρηση. Χαρακτηριστικό είναι, όπως, μας ενημερώνουν από τη σελίδα τους στο facebook, Ελληνες που μένουν στην Κωνσταντινούπολη, ότι το βράδυ της Δευτέρας η αστυνομία έκανε και χρήση χημικών από... αέρος, μέσω ελικοπτέρων, καθώς οι διαδηλωτές έχουν στήσει ισχυρά οδοφράγματα εμποδίζοντας τις «χερσαίες δυνάμεις» να εισέλθουν στην πλατεία.
Ενισχύσεις από τα... βάθη της Ανατολής – Μεγάλη ένταση και σε Αγκυρα, Σμύρνη
Εν τω μεταξύ, εκφράζονται φόβοι για συνέχιση της βίας τη στιγμή που μεταφέρονται νέες αστυνομικές δυνάμεις από τις ανατολικές επαρχίες της χώρας όπου και εκεί υπάρχουν δράσεις, αλλά σε μικρότερη κλίμακα.
Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου τόσο στη Σμύρνη όσο και στην Αγκυρα, ενώ στην τουρκική πρωτεύουσα, όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία Κιζιλάι ζητώντας την παράιτηση του Ταγίπ Ερντογάν με την απάντηση της αστυνομίας να είναι «βροχή» δακρυγόνων.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΓΑ: Παράταση για την καταβολή ασφαλιστικών εισφορών


Παράταση έως τις 14 Ιουνίου έδωσε ο ΟΓΑ για την πληρωμή ασφαλιστικών εισφορών, σε όσους ασφαλισμένους έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση δόσεων και δεν κατέβαλαν την τρέχουσα δόση εμπρόθεσμα.
Οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να πληρώσουν τις εισφορές τους μέσω ΕΛΤΑ, με τις ειδικές ειδοποιήσεις- αποδείξεις που τους έχουν αποσταλεί.
Μπορούν επίσης να τις πληρώνουν και μέσω της Τράπεζας Πειραιώς (ATEbank), με την προσκόμιση ειδικού εντύπου για την ΑΤΕ.
Η επόμενη δόση και η τρέχουσα εισφορά πρέπει να καταβληθεί μέχρι την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013.

Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτός είναι ο άτυχος γυναικολόγος που σκότωσε ο Πακιστανός καρφώνοντάς του ένα σκουπόξυλο στην καρωτίδα

Αυτός είναι ο άτυχος γυναικολόγος που σκότωσε ο Πακιστανός καρφώνοντάς του ένα σ

Φρικτό θάνατο από τα χέρια του 23χρονου Πακιστανού που φρόντιζε τον κήπο του σπιτιού τους στο Αλιβέρι βρήκε ο 56χρονος γυναικολόγος Νικος Πολυδωρόπουλος.
Σε εκπομπή του Star προβλήθηκε μια φωτογραφία του άτυχου γυναικολόγου τον οποίο σκότωσε ο Πακιστανός την ώρα που είχε ξαπλώσει στο κρεβάτι να ξεκουραστεί. Σύμφωνα με πληροφορίες ο νεαρός προσπάθησε να τον πνίξει και στη συνέχεια του έδωσε το τελειωτικό χτύπημα καρφώνοντάς του ένα σκουπόξυλο στην καρωτίδα.

Το χρονικό του άγριου εγκλήματος
Η δολοφονία του άτυχου ζευγαριού. σύμφωνα και με τον ιατροδικαστή πρέπει να έγινε στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου. Η Αστυνομία ειδοποιήθηκε την Κυριακή από την κόρη του ζευγαριού που αδυνατούσε να τους βρει στο τηλέφωνο.
Οι άνδρες της αστυνομίας έφθασαν αμέσως στο σημείο, πήδηξαν τη μάντρα και αμέσως βρέθηκαν μπροστά σε ένα αποτρόπαιο θέαμα: Την 54χρονη γυναίκα να κείτεται νεκρή στην πίσω αυλή.
Ανήσυχη απευθύνθηκε στην αστυνομία, που έσπευσε στο σπίτι για επιτόπια έρευνα. Στη συνέχεια μπήκαν στο σπίτι όπου βρήκαν δολοφονημένο στην κρεβατοκάμαρα και τον 56χρονο γυναικολόγο.
Το σπίτι δεν ήταν αναστατωμένο, ενώ δεν διαπιστώθηκε διάρρηξη. Το σπίτι αλλά και η εξωτερική πόρτα ήταν κλειδωμένες, αφού ο δράστης είχε κλειδώσει και είχε πάρει μαζί του τα κλειδιά. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. ο δράστης άρπαξε από το σπίτι 150 ευρώ και τις πιστωτικές κάρτες του ζευγαριού.
Μαζί με τον 23χρονο Πακιστανό, ο οποίος οδηγήθηκε σήμερα στον εισαγγελέα από τον οποίο ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη, συνελήφθησαν ακόμα έξι ομοεθνείς του για υπόθαλψη εγκληματία.

Διαβάστε Περισσότερα »

Τρίτος νεκρός στην Πόλη – Χρησιμοποίησαν εκσκαφέα για να φτάσουν στο γραφείο του Ερντογάν [εικόνες&βίντεο]

Ενας διαδηλωτής φέρεται να έχει χάσει τη ζωή του στις αιματηρές διαδηλώσεις της Δευτέρας, όταν παρασύρθηκε
από διερχόμενο όχημα του οποίο ο οδηγός έπεσε πάνω στους συγκεντρωμένους σε περιοχή της Κωνσταντινούπολης.

Οπως ανακοίνωσε ο Ιατρικός Σύλλογος της Τουρκίας, ο Μεχμέτ Αϊβαλίτας, μέλος σοσιαλιστική οργάνωσης είναι νεκρός έπειτα από σύγκρουση με αυτοκίνητο, κατά πάσα πιθανότητα ταξί, όταν ο οδηγός του οχήματος έπεσε πάνω στους διαδηλωτές.

«Την ευθύνη φέρει η πολιτική εξουσία που επιχειρεί να εμποδίσει βίαια τους ειρηνικούς διαδηλωτές, τους οποίους αποκαλεί πλιατσικολόγους , ενώ κάνει εμφυλιοπολεμικές εκκλήσεις με δηλώσεις της μορφής 'κρατάμε με δυσκολία στα σπίτια του το 50%'», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του Συλλόγου.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμα ότι «εάν συνεχιστεί η απάνθρωπη αυτή βία εναντίον των πολιτών οι οποίοι διαδηλώνουν ειρηνικά, ασκώντας τα δημοκρατικά τους δικαιώματα, φοβόμαστε ότι θα υπάρξουν και άλλες περιπτώσεις θανάτου, πράγμα για το οποίο την ευθύνη θα φέρει η κυβέρνηση».

Χρησιμοποίησαν μέχρι και εκσκαφέα για να βρεθούν μπροστά από το γραφείο του Ερνοτγάν

Εν τω μεταξύ οι χιλιάδες διαμαρτυρόμενοι έχουν αποδείξει ότι διαθέτουν ένα ιδιαίτερο τρόπο οργάνωσης, καθώς, παρά το γεγονός ότι κατεβαίνουν εδώ και οκτώ ημέρες έχουν στη... δούλεψή τους μέχρι και έναν εκσκαφέα τον οποίο χρησιμοποιούν για να στήνουν όδοφράγματα και να μπλοκάρουν την πρόσβαση της αστυνομίας.

Ο εκσκαφέας έκανε την εμφάνισή του κατά τα χθεσινά επεισόδια στην περιοχή Μπεσίκτας, ενώ σύντομα βρέθηκε και στην πρώτη γραμμή των ταραχών όπου χρησιμοποιήθηκε ως μετακινούμενη ασπίδα για τους διαδηλωτές μαζί με άλλα υλικά όπως μεγάλα τραπέζια και μεταλλικά αντικείμενα.

Με τον εκσκαφέα ως «πολιορκητικό κριό» κατάφεραν να αναγκάσουν την αστυνομία σε υποχώρηση και να φθάσουν πολύ κοντά στο γραφείο του πρωθυπουργού, Ταγίπ Ερντογάν, ωστόσο, έπειτα από μια ακόμη πολύ βίαιη επέμβαση οι δυνάμεις καταστολής κατάφεραν να τους απωθήσουν.

Ανέπαφα το Ελληνικό και Αρμένικο σχολείο στην Κωνσταντινούπολη

Οπως μας πληροφορεί ο αναγνώστης του iefimerida, Γιώργος Ιατρίδης, οι φήμες που είχαν φθάσει στην Ελλάδα πως το ελληνικό και αρμένικο σχολείο δέχθηκαν επίθεση και έχουν υποστεί υλικές ζημιές είναι αναληθής.

Την Παρασκευή ο δρόμος μπροστά από το κτίριο έγινε πεδίο μάχης, ενώ τα δακρυγόνα έκαναν την ατμόσφαιρα αποπνικτική τόσο για τους διαδηλωτές όσο και για τους Ελληνες ή Αρμένιους που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην περιοχή , ωστόσο, η επέμβαση της αστυνομίας είχε στόχο τους διαμαρτυρόμενους και όχι το σχολείο.

Οι φωτογραφίες είναι από τον κ. Ιατρίδη, όπως δημοσιεύονται στο alexiptoto






Διαβάστε Περισσότερα »

Ο συγγραφέας Γ. Λεκάκης στο Δίστομο

Την Τρίτη 4 Ιουνίου 2013 και ώρα 18.30 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ν. Αγ. Νικολάου Διστόμου, η ΜΚΟ Αειφέρων (Οργανισμός Περιβαλλοντικής και Πολιτιστικής Υποστήριξης) στα πλαίσια των εκδηλώσεων μνήμης του Ολοκαυτώματος του Διστόμου, οργανώνει ομιλία του Γιώργου Λεκάκη με θέμα: «Αρχαιοκαπηλίες των Γερμανών στην Ελλάδα επί Κατοχής» (με βάση το ομώνυμο βιβλίο του που κυκλοφορεί από τις εκδ. Κάδμος)
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΡΑΔΙΟ ΔΙΣΤΟΜΟ
                                                                                
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ Ε. ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ

ΑΕΙΦΕΡΩΝ
Μ.Κ.Ο   Περιβαλλοντικής & Πολιτιστικής Συνείδησης & Επαγρύπνησης
ΕΛΛΑΔΑ - ΛΙΒΑΔΕΙΑ - ΔΙΣΤΟΜΟ   Τ.Κ 32005
ΤΗΛ. : 22670 29044, κιν. : 6976974481
Φαξ : 22670 29042
Site:    http://www.enviropol.org.gr              

E-mail:   info.mko@enviropol.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ψήφισμα διαμαρτυρίας από το Δήμο Θηβαίων για την επικείμενη κατάργηση του γραφείου ΟΑΕΕ Θηβών

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α  
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θηβαίων στη συνεδρίασή του της 27ης Μαΐου 2013 συζήτησε προ ημερησίας διατάξεως το ζήτημα που έχει προκύψει από τη σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, προερχόμενες από τους εργαζόμενους υπαλλήλους και την Ομοσπονδία Επαγγελματιών- Βιοτεχνών Επαρχίας Θηβών, επικείμενη κατάργηση του Περιφερειακού Γραφείου ΟΑΕΕ Θηβών και τη μεταφορά του στη Λιβαδειά.
Το Δημοτικό Συμβούλιο, αφού ενημερώθηκε επί του θέματος από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών-Βιοτεχνών Επαρχίας Θηβών κ. Χρήστο Χαρατσή, τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Θηβών και Δημοτικό Σύμβουλο κ. Νικόλαο Στρατέλο και από τους εργαζόμενους στο Περιφερειακό Γραφείο του ΟΑΕΕ στη Θήβα εξέδωσε ομόφωνα το ακόλουθο ψήφισμα:
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θηβαίων
Καταδικάζει την πρόθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΕΕ και της Κυβέρνησης για κλείσιμο του Περιφερειακού Γραφείου του ΟΑΕΕ στη Θήβα και τη μεταφορά του στη Λιβαδειά.
Το Περιφερειακό Γραφείο του ΟΑΕΕ στη Θήβα, το οποίο στεγάζεται σε ιδιόκτητο οίκημα, εξυπηρετεί τους έμπορους και επαγγελματοβιοτέχνες του μεγαλύτερου Δήμου της Βοιωτίας και τρίτου σε πληθυσμό στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, του Δήμου Θηβαίων, που είναι έδρα Πρωτοδικείου, με έντονη επιχειρηματική και εμπορική κίνηση. Επίσης στην αρμοδιότητα του Περιφερειακού Γραφείου ΟΑΕΕ Θηβών υπάγεται ο Δήμος Τανάγρας, που περιλαμβάνει τη βιομηχανική περιοχή Οινοφύτων- Σχηματαρίου με τις εκατοντάδες των επιχειρήσεων που είναι εγκατεστημένες σε αυτήν, η Δημοτική Κοινότητα Ερυθρών του Δήμου Ειδυλλίας και η Τοπική Κοινότητα Κάστρου του Δήμου Αλιάρτου. Υπολογίζεται ότι το Περιφερειακό Γραφείο του ΟΑΕΕ στη Θήβα εξυπηρετεί περί τους 5.000 ενεργούς ασφαλισμένους και ανάλογο αριθμό συνταξιούχων. Επίσης εξυπηρετεί τους αγρότες, κτηνοτρόφους και πτηνοτρόφους που ασκούν και εμπορική δραστηριότητα.
Τα παραπάνω καθιστούν ολοφάνερη την προχειρότητα, την έλλειψη σχεδιασμού και την ισοπεδωτική πολιτική με την οποία επιχειρείται το κλείσιμο του Γραφείου του ΟΑΕΕ στη Θήβα δεδομένου ότι τούτο, πέραν του ότι θα επιφέρει την υποβάθμιση της Θήβας με την αποδυνάμωση των διοικητικών λειτουργιών της πόλης και της ευρύτερης περιοχής της, ουδόλως θα συμβάλει στην περιστολή δαπανών. Αντίθετα θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην εξυπηρέτηση των επαγγελματοβιοτεχνών, εμπόρων και συνταξιούχων, που θα είναι αναγκασμένοι για το σκοπό αυτό να μετακινούνται στη Λιβαδειά, που απέχει 40 χιλιόμετρα από την πόλη της Θήβας, με επακόλουθο την άνοδο του κόστους των παρεχόμενων υπηρεσιών και τη μειωμένη είσπραξη εσόδων.
Ο Δήμος Θηβαίων μπροστά σε αυτόν τον απαράδεκτο σχεδιασμό του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΕΕ και της Κυβέρνησης ασφαλώς και δεν θα παραμείνει απαθής. Θα σταθεί αλληλέγγυος στους χιλιάδες των ασφαλισμένων και συνταξιούχων του ΟΑΕΕ που εξυπηρετούνται από τα Περιφερειακά Γραφεία αυτού στη Θήβα, καθώς και στους υπαλλήλους που εργάζονται σε αυτό, και θα πρωτοστατήσει σε δυναμικές κινητοποιήσεις, για να αποτραπεί η προσπάθεια της κατάργησης των Γραφείων και της παραπέρα υποβάθμισης της πόλης της Θήβας. 
                      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                               Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
   ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Μ.ΚΟΚΟΝΤΙΝΗΣ                                                   ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΤΑ ΜΕΛΗ
                           ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Γ.ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
Δ.ΓΙΑΝΝΙΚΑΣ
Σ.ΔΡΕΝΙΟΣ
Π.ΖΕΡΙΚΙΩΤΗΣ
Ι.ΚΟΝΤΟΥ
Δ.ΚΟΥΝΤΟΥΠΗΣ
Π.ΜΙΧΑΣ
Ι.ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΗΛ.ΠΕΤΡΑΙΝΑΣ
ΑΛ.ΣΤΑΪΚΟΣ
Ν.ΣΤΡΑΤΕΛΟΣ
Χ.ΤΣΙΤΡΑΣ
Γ.ΦΙΛΟΣ
ΑΝ.ΧΑΤΖΗΣΤΑΜΑΤΗΣ
ΑΙΚ.ΧΑΤΖΙΝΑ
Ν.ΣΒΙΓΓΟΣ
Κ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ
Δ.ΜΠΑΤΣΟΥΛΗΣ
ΣΤ.ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
Δ.ΚΟΥΤΣΟΔΗΜΟΥ
ΑΘ.ΣΚΟΥΜΑΣ
Λ.ΚΟΛΙΓΙΑΝΝΗΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Νέα σύλληψη για παρενόχληση 13χρονης μέσω Facebοok στη Λαμία – Ηταν οικογενειακός φίλος

Ενας 40χρονος συνελήφθη στη Λαμία επειδή παρενοχλούσε σεξουαλικά μέσω facebοok μια 13χρονη. Ήταν άνθρωπος του ευρύτερου οικογενειακού έως φιλικού περιβάλλοντος της κοπέλας.
Η μαθήτρια όταν κατάλαβε τις προθέσεις του 40χρονου, τον «μπλόκαρε» κι έστειλε όλα τα «πονηρά» μηνύματα σε ξαδέλφη της. Παράλληλα, σύμφωνα με το lamiastar.gr, ζήτησε από τους γονείς της να μιλήσει με ψυχολόγο, στον οποίο αποκάλυψε τα πάντα.
Ακολούθησε κατάθεση στην αστυνομία και ο 40χρονος συνελήφθη. Μέσω του υπολογιστή της 13χρονης η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος βρήκε όλη την επικοινωνία και έχει όλα τα στοιχεία για την υπόθεση.

Διαβάστε Περισσότερα »

Έκτακτη Γενική Συνέλευση στη Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ  ΛΕΣΧΗ  ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
ΜΠΟΥΦΙΔΟΥ  32-34
( εντός στοάς )
Τ.Κ. 32100 Λιβαδειά
Site : fotolesxilivadias.gr   E-mail : fotolesxilivadias@gmail.com


Λιβαδειά 21-05-2013
Α.Π. : 8
      
Π  Ρ  Ο  Σ  Κ  Λ  Η  Σ  Η

    Το Διοικητικό Συμβούλιο της Λέσχης μας, στη 15η / 20-05-2013 (Θέμα 1ο) συνεδρίασή του, αποφάσισε την πραγματοποίηση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, σύμφωνα με το άρθρο 11 του καταστατικού.   
Η Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στις 16 Ιουνίου 2013, ημέρα Κυριακή και ώρα 6.00 μ.μ., στην αίθουσα της Λέσχης μας, με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

1.    Εκλογή Προεδρείου Γενικής Συνέλευσης   
2.    Διοικητικός & οικονομικός απολογισμός απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου
3.    Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής
4.    Τοποθετήσεις μελών Γενικής Συνέλευσης
5.    Έγκριση πεπραγμένων και απαλλαγή απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου
6.    Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής και διεξαγωγή αρχαιρεσιών ανάδειξης νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής.

Σε περίπτωση μη απαρτίας, η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 23 Ιουνίου 2013, στις 6.00 μ.μ. στον ίδιο χώρο και με τα ίδια θέματα ημερήσιας διάταξης.
Σε περίπτωση που δεν υπάρξει απαρτία κι’ αυτή τη φορά, η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα, δηλαδή την 23η Ιουνίου 2013, με μία ώρα καθυστέρηση, δηλαδή στις 7.00 μ.μ., με όσα μέλη είναι παρόντα.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα μέλη που έχουν εκπληρώσει τις οικονομικές τους υποχρεώσεις (άρθρο 7 & 9 καταστατικού).
   
Η παρουσία όλων θεωρείται απαραίτητη, με δεδομένο ότι από τη  Γενική Συνέλευση αυτή, θα προκύψουν τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Λέσχης μας, για τα επόμενα δύο χρόνια.

Για το Δ. Σ. της Φ. Λ. Λιβαδειάς
Ο   Π Ρ Ο Ε Δ Ρ Ο Σ                    H   Γ Ρ Α Μ Μ Α Τ Ε Α Σ

  Ιωάννης  Βελούδιος                            Δήμητρα  Βήττα
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη 54χρονη στο Σχηματάρι για χρέη προς το Δημόσιο



Συνελήφθη 54χρονη ημεδαπή για οφειλές προς το Δημόσιο στο Σχηματάρι Βοιωτίας
Εκκρεμούσαν σε βάρος της χρέη προς το Δημόσιο
που ξεπερνούν τις - 380.000 - ευρώ

Συνελήφθη, χθες (02-06-2013) το απόγευμα στο Σχηματάρι Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σχηματαρίου, μία 54χρονη ημεδαπή, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.
Το ύψος των οφειλών της ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 383.797,33 ευρώ.
Η συλληφθείσα  οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μόνιμη η έκτακτη εισφορά -Διατηρείται μέχρι το 2016 -Πόσο θα πληρώσουμε

Τελικά ήρθε για να μείνει η έκτακτη εισφορά, αφού θα διατηρηθεί μέχρι το 2016 η εισφορά αλληλεγγύης στα εισοδήματα που κυμαίνεται από 1% έως 4%.
Η ειδική εισφορά αλληλεγγύης στα εισοδήματα άνω των δώδεκα χιλιάδων (12.000) ευρώ των φυσικών προσώπων, που προέκυψαν κατά τις διαχειριστικές χρήσεις 2010 έως και 2014 και δηλώνονται με τις δηλώσεις των αντίστοιχων οικονομικών ετών 2011 - 2015.
Για την επιβολή της εισφοράς, λαμβάνεται υπόψη το ετήσιο συνολικό καθαρό ατομικό εισόδημα, πραγματικό ή τεκμαρτό, φορολογούμενο ή απαλλασσόμενο του φυσικού προσώπου ή σχολάζουσας κληρονομιάς. Το τεκμαρτό εισόδημα λαμβάνεται υπόψη πριν από τις μειώσεις του άρθρου 19 του Κ.Φ.Ε..
Ποιοι εξαιρούνται
Εξαιρούνται και δεν προσμετρώνται τα εισοδήματα της περίπτωσης θ' της παραγράφου 5 του άρθρου 6, της παραγράφου 1 του άρθρου 14 και της περίπτωσης γ' της παραγράφου 4 του άρθρου 45 του Κ.Φ.Ε.. Επίσης, εξαιρούνται από την υποχρέωση καταβολής ειδικής εισφοράς οι μακροχρόνια άνεργοι που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, καθώς και όσοι λαμβάνουν επίδομα ανεργίας από τον εν λόγω οργανισμό, εφόσον κατά το χρόνο της βεβαίωσης δεν έχουν πραγματικά εισοδήματα.
Πως υπολογίζεται η ειδική εισφορά αλληλεγγύης
Η ειδική εισφορά αλληλεγγύης, που επιβάλλεται στο συνολικό καθαρό εισόδημα της προηγούμενης παραγράφου, υπολογίζεται ως εξής:
  1. Για συνολικό καθαρό εισόδημα από δώδεκα χιλιάδες ένα (12.001) ευρώ έως είκοσι χιλιάδες (20.000) ευρώ, η ειδική εισφορά υπολογίζεται με συντελεστή ένα τοις εκατό (1%) επί ολόκληρου του ποσού.
  2. Για συνολικό καθαρό εισόδημα από είκοσι χιλιάδες ένα (20.001) ευρώ έως και πενήντα χιλιάδες (50.000) ευρώ, η ειδική εισφορά υπολογίζεται με συντελεστή δύο τοις εκατό (2%) επί ολόκληρου του ποσού.
  3. Για συνολικό καθαρό εισόδημα από πενήντα χιλιάδες ένα (50.001) έως και εκατό χιλιάδες (100.000) ευρώ, η ειδική εισφορά υπολογίζεται με συντελεστή τρία τοις εκατό (3%) επί ολόκληρου του ποσού.
  4. Για συνολικό καθαρό εισόδημα από εκατό χιλιάδες ένα (100.001) ευρώ και άνω, η ειδική εισφορά υπολογίζεται με συντελεστή τέσσερα τοις εκατό (4%) επί ολόκληρου του ποσού.
  5. Για το συνολικό καθαρό εισόδημα, όπως αυτό ορίζεται στην παράγραφο 2, του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Προέδρου και των Αντιπροέδρων της Βουλής, των Βουλευτών, του Προέδρου και των Αντιπροέδρων της Κυβέρνησης, των Υπουργών, των Αναπληρωτών Υπουργών και Υφυπουργών, των Γενικών και Ειδικών Γραμματέων Υπουργείων, των Γενικών Γραμματέων των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, των Περιφερειαρχών, των Ευρωβουλευτών, των Δημάρχων και των προσώπων των περιπτώσεων α' και β' της παρ. 3 του άρθρου 56 του Συντάγματος, εφόσον οι πάσης φύσεως αποδοχές και πρόσθετες αμοιβές ή απολαβές τους είναι τουλάχιστον ίσες με τις αποδοχές Γενικού Γραμματέα Υπουργείου, όπως ορίζεται στην παρ. 1 του άρθρου 2 του ν. 3833/2010 (Α'40), η ειδική εισφορά υπολογίζεται με συντελεστή πέντε τοις εκατό (5%) επί ολόκληρου του ποσού.
Το ποσό της έκτακτης εισφοράς περιορίζεται αναλόγως, σε κάθε περίπτωση ώστε το συνολικό καθαρό εισόδημα που προκύπτει μετά την αφαίρεση της ειδικής εισφοράς να μην υπολείπεται του καθαρού εισοδήματος που απομένει μετά την αφαίρεση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, η οποία υπολογίστηκε με την εφαρμογή του αμέσως προηγούμενου συντελεστή.

Διαβάστε Περισσότερα »

Οι Ελληνες στηρίζουν τους Τούρκους διαδηλωτές - Συγκέντρωση αλληλεγγύης στις 5.30 μ.μ.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους Τούρκους διαδηλωτές πραγματοποιούν σήμερα στην Αθήνα στις 5.30 μ.μ., ελληνικές, τουρκικές και κουρδικές αριστερές οργανώσεις. Εξω από την τουρκική πρεσβεία στην συμβολή των οδών Βασ. Σοφίας και Ρηγίλλης.

Παρόμοια συγκέντρωση με κεντρικό σύνθημα «μας χωρίζει μια θάλασσα, μας ενώνει η αξιοπρέπεια» πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στη Θεσσαλονίκη. Στη συγκέντρωση το «παρών» έδωσαν πολιτικές και κοινωνικές συλλογικότητες, καθώς και φοιτητές από την Τουρκία.
Συγκέντρωση συμπαράστασης στους Τούρκους διαδηλωτές διοργανώθηκε και στα Χανιά το απόγευμα της Κυριακής.
Τα τελευταία 24ωρα η κυβέρνηση του Ταγίπ Ερντογάν βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα πρωτοφανές κύμα αντίδρασης στην χώρα, το οποίο ξεκίνησε από την πλατεία Ταξίμ, με αφορμή την ανέγερση ενός νέου εμπορικού κέντρου και επεκτάθηκε σε πολλές μεγάλες πόλεις της χώρας, αλλά και στην Αγκυρα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Το καλοκαίρι επιστρέφει σιγά σιγά

Βελτιωμένος σε σχέση με το Σαββατοκύριακο θα είναι ο καιρός τη Δευτέρα, με τις βροχές να περιορίζονται στα βόρεια ορεινά και μόνο τις απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία αναμένεται να κινηθεί σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει μέχρι τους 29 βαθμούς Κελσίου.
Αναλυτικά η πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ για τη Δευτέρα έχει ως εξής:
  • Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τοπικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από το απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 27 βαθμούς κελσίου και στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
  • Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά τοπικά θα αυξηθούν και είναι πιθανό στην ήπειρο να σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 26 βαθμούς κελσίου. Στην ήπειρο κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
  • Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τοπικά θα αυξηθούν και είναι πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά της Θεσσαλίας.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 29 βαθμούς κελσίου.
  • Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και στην Κρήτη πρόσκαιρα μέχρι 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 27 βαθμούς κελσίου.
  • Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Γενικά αίθριος και μόνο στα βόρεια τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 26 βαθμούς κελσίου.
  • Αττική
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα βόρεια.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 28 βαθμούς κελσίου.
  • Θεσσαλονίκη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τοπικά θα αυξηθούν και είναι πιθανό να σημειωθεί πρόσκαιρος όμβρος στα γύρω ορεινά.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 27 βαθμούς κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιον παίκτη θέλει να πάρει ο Κομπότης από τους "πράσινους"


Θα αφήσει το "τριφύλλι" για τον Λεβαδειακό; (ΦΩΤΟ)
Πρόκεται για τον Αντρέ Άλβες, της Ομόνοιας, τον οποίο ο Τάκης Λεμονής θέλει στον Λεβαδειακό τη νέα σεζόν. Εντάξει, ο σκύλος δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι θα τον πάρουν. Περισσότερο μία πληροφορία που γράφουν τα κυπριακά ΜΜΕ ήθελε να μεταφέρει...

Θα αφήσει το "τριφύλλι" για τον Λεβαδειακό;

Διαβάστε Περισσότερα »

Ταχύτερος Έλληνας στο Ράλι Ακρόπολις ο Θέμης Χαλκιάς


Για μία ακόμη χρονιά η Ελλάδα έγινε το επίκεντρο του κόσμου με την... διεξαγωγή του ράλι Ακρόπολις. Χιλιάδες θεατές βρέθηκαν για τρεις μέρες στις ειδικές διαδρομές του αγώνα και κατά γενική ομολογία, οι σκληρές συνθήκες επιβεβαίωσαν το όνομα που έχει ο εθνικός μας αγώνα.

Πενήντα πληρώματα ξεκίνησαν τον αγώνα. Τελικά ο Jari Latvala με VW Polo κατάφερε, για πρώτη φορά, να κατακτήσει την κορυφή της γενικής κατάταξης στο Ακρόπολις. Από την πλευρά των Ελλήνων, ο Θέμης Χαλκιάς μαζί με τον Λεωνίδα Μαχαίρα άφησαν το στίγμα τους στο επετειακό ράλι Ακρόπολις το οποίο φέτος συμπλήρωσε 60 χρόνια ιστορίας. Έχοντας στα χέρια τους ένα Mitsubishi EVO 9 κατάφεραν να βγουν αλώβητοι από την σκληρή μάχη και να αναδειχτούν οι ταχύτεροι μεταξύ των ελληνικών πληρωμάτων. Παράλληλα, τερμάτισαν στην 22η θέση της γενικής κατάταξης.

Αμέσως μετά τον αγώνα ο Θέμης Χαλκιάς δήλωσε χαρακτηριστικά: «Το αποτέλεσμα που καταφέραμε ήταν μοναδικό. Τερματίσαμε τον αγώνα και ήμασταν και οι ταχύτεροι μεταξύ των ελληνικών πληρωμάτων. Θέλαμε πολύ να ολοκληρώσουμε το συγκεκριμένο Ακρόπολις που είναι το 12ο που λαμβάνουμε μέρος. Συγχαρητήρια στους θεατές που ήταν χιλιάδες και χειροκρότησαν την προσπάθειά μας».






Διαβάστε Περισσότερα »

Μητέρα με το μωρό της ψάχνει στα σκουπίδια


Φωτογραφία που δημοσίευσε τοπικός ιστότοπος στην Κρήτη απεικονίζει μια μητέρα με το παιδί της στο καρότσι να ψάχνει στα σκουπίδια. Τη φωτογραφία έστειλε αναγνώστης τιτλοφορώντας την ως  «Η ανθρωπιστική κρίση είναι εδώ!».

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Η ανθρωπιστική κρίση είναι εδώ, την βιώνουμε καθημερινά, και σε πολλά επίπεδα. Η ‘ανάπτυξη’ των Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη, είναι ένα στημένο επικοινωνιακό παιχνίδι, που περνάει ως μήνυμα κυρίως από τα Αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης.

Απόδειξη της ανθρωπιστικής κρίσης, άλλη μια φωτογραφία από περιοχή των Καμινίων στο Ηράκλειο, όπου μια μητέρα με το παιδί της στο καρότσι, έχει χωθεί στα σκουπίδια και ψάχνει.

Οι κρατούντες την εξουσία και τα αξιώματα, καλά θα κάνουν να ασχοληθούν επιτέλους με αυτά τα δράματα, γιατί το φυτίλι δεν θα αργήσει να ανάψει, με απρόβλεπτες εξελίξεις» .

  CretePlus.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Στην Λευκάδα συνελήφθη δράστης της ένοπλης ληστείας στα ΕΛΤΑ Βαγίων

Συνελήφθη χθες το μεσημέρι στην πόλη της Λευκάδας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λευκάδας, 33χρονος ημεδαπός, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης για ληστεία.
Ειδικότερα, ο 33χρονος εντοπίστηκε από αστυνομικούς, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου και όπως διαπιστώθηκε εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα του Ανακριτή Θηβών, για συμμετοχή σε ένοπλη ληστεία την 1-7-20011 στο
Ταχυδρομείο Βαγίων Βοιωτίας, όπου τέσσερις δράστες, με την απειλή βαρύ οπλισμού, αφαίρεσαν από τα ταμεία το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ.
Η συγκεκριμένη υπόθεση είχε εξιχνιαστεί στις 29.11.2012 από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, με την εξάρθρωση σπείρας ληστών η οποία είχε διαπράξει σωρεία ένοπλων ληστειών σε διάφορες περιοχές της Επικράτειας.
Ο 33χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λευκάδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Χρυσό μετάλλιο η Νικολαΐδου στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κωπηλασίας...



Στην κορυφή της Ευρώπης βρίσκεται από σήμερα το πρωί η Κατερίνα Νικολαΐδου, η...


οποία κατάκτησε το χρυσό μετάλλιο στο σκιφ ελαφρών βαρών, στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κωπηλασίας που διεξάγεται στη Σεβίλη.

Η ελληνίδα πρωταθλήτρια τα πήγε εξαιρετικά και ανέβηκε στο ψηλότερο βάθρο, κάνοντας χρόνο 8:32.92.

Στην δεύτερη θέση με διαφορά σχεδόν τέσσερα δευτερόλεπτα τερμάτισε η Αυστριακή, Μικαέλα Τόπε-Τράερ ενώ το χάλκινο μετάλλιο πήρε η Ιρλανδή, Μαριάν Φρένκεν.

Η Νικολαΐδου είχε δείξει από νωρίς τις...προθέσεις της, καθώς την Παρασκευή είχε εξασφαλίσει την πρώτη θέση στα προκριματικά. Έτσι δεν χρειάστηκε να λάβει μέρος χθες το Σάββατο στα ημιτελικά και αγωνίστηκε απευθείας σήμερα το πρωί στον τελικό...
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ