Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Λαϊκή Συνέλευση Δημοτικής Κοινότητας Αλιάρτου



Διαβάστε Περισσότερα »

Ερχεται το πιο ψυχρό καλοκαίρι των τελευταίων 20 ετών

Ερχεται το πιο ψυχρό καλοκαίρι των τελευταίων 20 ετών

Οι πολικές συνθήκες που επικρατούν αυτές τις ημέρες στη βόρεια Ευρώπη κάθε άλλο παρά φυσιολογικές μπορούν να θεωρηθούν για την εποχή. Στη χώρα μας από την άλλη πλευρά, οι συνθήκες που επικρατούν μπορούν να θεωρηθούν άκρως φυσιολογικές.
Η Μεγάλη Βρετανία βίωσε τον πιο κρύο Μάρτιο των τελευταίων 50 χρόνων, με θερμοκρασίες κάτω των 0oC ακόμα και το μεσημέρι, ενώ κατά διαστήματα σημειώνονταν και χιονοπτώσεις. Ανάλογες πολικές συνθήκες, επικρατούσαν και στη Σκανδιναβία, στη βόρεια Γαλλία, τη βόρεια Γερμανία, το Βέλγιο και τη Ρωσία.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι διατάξεις των συστημάτων στο βόρειο ημισφαίριο είναι τέτοιες, που το κρύο όχι μόνο μπορεί και παραμένει αρκετά ενισχυμένο, αλλά εγκλωβίζεται όπως φαίνεται στη βόρεια Ευρώπη, λόγω των θερμότερων αερίων μαζών που επικρατούν στη νότια Ευρώπη.
Πιο ψυχρό ή πιο ζεστό το φετινό καλοκαίρι;
Μία τέτοια εξέλιξη, λένε πως ίσως επηρεάσει το φετινό καλοκαίρι αρκετά. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το φετινό καλοκαίρι είτε θα κυλίσει αρκετά ψυχρό με πιο πολλές βροχές στην Ευρώπη, είτε θα κυλίσει με αρκετούς καύσωνες και πολύ λίγες βροχές. Επισημαίνουν δε, πως τα λεγόμενα περί θέρμανσης του πλανήτη, ίσως μέσα στην επόμενη δεκαετία να ανατραπούν πλήρως προς την αντίθετη κατεύθυνση.
Τονίζουν πως στατιστικά, όταν οι προηγούμενοι χειμώνες είχαν παρατεταμένη διάρκεια στην Ευρώπη, έφταναν δηλαδή να δίνουν κρύο μέχρι και τον Απρίλιο και το Μάιο, αυτό είχε σαν συνέπεια να επικρατούν πιο ήπιες καιρικές συνθήκες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, με χαμηλότερες για την εποχή θερμοκρασίες αλλά και πιο πολλές βροχοπτώσεις. Η πορεία του καιρού λοιπόν μέσα στο καλοκαίρι, θα δείξει αν επιβεβαιωθούν τα σενάρια των επιστημόνων ή όχι.
Καταρχήν δεν γίνεται να προβλεφθεί κάτι τέτοιο με την ως τώρα τεχνολογία που διαθέτουμε. Βασιζόμαστε και εμείς αλλά και όλοι οι μετεωρολόγοι και επιστήμονες, μόνο σε ενδείξεις. Θα καταλάβετε στη συνέχεια του άρθρου τι εννοούμε. Η μέχρι τώρα λοιπόν πορεία του Μάη, δηλαδή οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες που παρατηρήθηκαν στις αρχές του αλλά και που θα παρατηρηθούν και στις αρχές του τελευταίου του δεκαημέρου, θέλουν αρκετούς να πιστεύουν πως το φετινό καλοκαίρι θα είναι το πιο θερμό καλοκαίρι των τελευταίων ετών και πως θα θυμίζει πολύ το καλοκαίρι του 2007 όπου τον Αύγουστο η θερμοκρασία άγγιξε και ξεπέρασε σε πολλές περιοχές της Ελλάδας και τους 45oC.
Oι επιστήμονες φαίνεται να μην είναι τόσο σίγουροι για το ότι το καλοκαίρι φέτος θα είναι αρκετά ζεστό, λέγοντας πως δεν μπορούμε με ακρίβεια να έχουμε τη πρόγνωση τόσο του καιρού όσο και των θερμοκρασιών του φετινού καλοκαιριού, λόγω του ότι τα τεχνολογικά μέσα που διαθέτουμε, δεν μπορούν να κάνουν κάτι τέτοιο. Μόνο μέσω παρατηρήσεων και ενδείξεων της υπάρχουσας διάταξης των συστημάτων αλλά και καιρικών συνθηκών, μπορούμε να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα, τα οποία όμως μπορεί και να μη βγουν στη πράξη. Η φύση είναι απρόβλεπτη.
Η δική μας προσωπική εκτίμηση είναι, πως φέτος θα είναι το πιο ψυχρό καλοκαίρι των τελευταίων τουλάχιστον 10 ετών, με βάση πως ως και τώρα, οι κρύες μάζες που υπάρχουν στο βόρειο πόλο, είναι αρκετά ενισχυμένες για την εποχή που διανύουμε, αλλά και με βάση τις παρατηρήσεις των καιρικών συνθηκών που επικράτησαν μέσα στο χειμώνα που πέρασε. Δεν μπορούμε να βασιστούμε στο γεγονός ότι φέτος επειδή δεν είχαμε βαρύ χειμώνα θα έχουμε ένα ζεστό καλοκαίρι. Αυτά δεν είναι ανάλογα σε καμία περίπτωση μεταξύ τους.
Εξάλλου, σε όλη την υπόλοιπη δυτική, κεντρική και βόρεια Ευρώπη, τώρα αρχίζει να μυρίζει άνοιξη, καθώς ο υδράργυρος σε πολλές περιοχές δεν ξεπερνούσε τους 13 με 14 βαθμούς (ιδιαίτερα στη βόρεια και κεντρική Ευρώπη). Οι επιστήμονες συμπεραίνουν, πως με βάση τις τωρινές συνθήκες που επικρατούν σε όλο το βόρειο ημισφαίριο, το φετινό καλοκαίρι θα κυλίσει πιθανότατα φυσιολογικά με λίγους καύσωνες και αρκετά σκαμπανεβάσματα στις θερμοκρασίες, κάτι που τονίσαμε και εμείς.
Μην θεωρείτε λοιπόν βέβαιο πως επειδή έχει τώρα αλλά και στις αρχές του Μάη, ζέστη για την εποχή, θα έχουμε υψηλές θερμοκρασίες και κατά τη διάρκεια ολόκληρου του καλοκαιριού. Τονίζουμε πάλι, πως οι κρύες μάζες στο βόρειο πόλο είναι αρκετά ενισχυμένες για την εποχή και ανά πάσα στιγμή σε κάθε αλλαγή της διάταξης των συστημάτων, μπορούν να ρίξουν σε όλη την Ευρώπη τη θερμοκρασία. Απλά τώρα η διάταξη που επικρατεί στην Ευρώπη, ευνοεί τη μεταφορά θερμότερων αέριων μαζών από τη βόρεια Αφρική, καρφί προς τη χώρα μας και τα Βαλκάνια. Έτσι οι θερμότερες μάζες εγκλωβίζονται στη περιοχή μας, ενώ οι ψυχρότερες μάζες εγκλωβίζονται στην υπόλοιπη Ευρώπη. Πηγή Yahoo

Διαβάστε Περισσότερα »

Οι βοηθοί του Λεμονή

Οι βοηθοί του Λεμονή

Ο Τάκης Λεμονής είναι εδώ και καιρό ο νέος τεχνικός του Λεβαδειακού και έψαχνε τους κατάλληλους συνεργάτες του στο τεχνικό τιμ των «πράσινων».


Έτσι, την Τετάρτη η ΠΑΕ ανακοίνωσε τα μέλη του τεχνικού επιτελείου, με τον πρώην παίκτη της ομάδας, Μιχάλη Καβαλιέρη, να αναλαμβάνει βοηθός του.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ ανακοινώνει τη σύνθεση του τεχνικού επιτελείου που θα πλαισιώσει τον προπονητή της ομάδας, κ. Λεμονή. Στην πορεία του ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΥ τη νέα αγωνιστική περίοδο, βοηθός του κ. Λεμονή θα είναι ο προπονητής κ. Καβαλιέρης Μιχάλης, γυμναστές οι κ.κ.: Λούλος Λουκάς, Ντουρουντός Ιωάννης και Πριόνας Γεώργιος, ενώ προπονητής τερματοφυλάκων θα είναι ο Τόσκας Κωνσταντίνος».sport-fm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Λαθροθήρες στο Λατσούδι Λιβαδειάς


Με συντονισμένες ενέργειες των δύο Ομοσπονδιακων Θηροφυλάκων Αθανάσιου Σεχρεμέλη και Χριστοδούλου Γεώργιου αλλά και με την συνδρομή των μελών το Δ.Σ. του Κυνηγετικού Συλλόγου Λιβαδειάς,το βραδυ, στις 2 προς 3 Ιουνίου 2013 εντοπίστηκαν τουλάχιστον τρεις  λαθροθήρες μέσα στο καταφύγιο άγριας ζωής Λατσουδίου να ενεδρεύουν πεζοί αγριόχοιρους.
Κατα την διαρκεια της επιχείρησης οι λαθροθηρες κατάφεραν να διαφύγουν εκμεταλεύομενοι το σκοτάδι και την πυκνή βλάστηση της περιοχής. Αναγνωρίστηκε όμως ένας εξ αυτών.
Οι λαθροθήρες άφησαν πίσω τους ενα θηρευμένο,με μονόβολο,αγριόχοιρο μικτού βάρους 55 κιλών περίπου αλλά και ένα πολύ  μικρό θηρευμένο το οποίο έφερε ακόμη στο σώμα του τις χαρακτηρηστικές ραβδώσεις των νεαρών αγριόχοιρων. Να σημειωθεί οτι είχαν και ένα μικρό αμαξίδιο για την πιο εύκολη μεταφορά των αγριόχοιρων.
Η δικογραφία θα διαβιβαστεί στο Δασαρχείο Λιβαδειάς και από εκεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Διάρρηξη στην ΔΕΥΑ Θήβας!

Βανδαλισμοί σε όλους τους χώρους …
Κατέστρεψαν ολοσχερώς τα συστήματα ελέγχου – τηλεχειρισμού και υπολογιστές…
Μια πολύ περίεργη διάρρηξη κλοπή έγινε τα ξημερώματα  της Δευτέρας στις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΘ
«Άγνωστοι, μπήκαν από την κεντρική πλευρά,  έσπασαν το τζάμι, απενεργοποίησαν  τον συναγερμό,  κόβοντας τα καλώδια του ΟΤΕ, κατέστρεψαν την κονσόλα με όλες τις επικοινωνίες, κατέβηκαν στον κάτω όροφο του κτιρίου, αναποδογύρισαν το χρηματοκιβώτιο, που έκοψαν με οξυγόνο, πήραν τα χρήματα που χρησιμοποιούνταν ως ρέστα στις συναλλαγές με τους καταναλωτές, προξένησαν πολλούς βανδαλισμούς, κατέστρεψαν ολοσχερώς τα συστήματα ελέγχου τηλεχειρισμού,   που παρακολουθούν τον βιολογικό καθαρισμό , τα αντλιοστάσια και τις δεξαμενές, έκλεψαν ένα λάπτοπ, κατέστρεψαν 5 ηλεκτρονικούς υπολογιστές, έκλεψαν 6 υπηρεσιακά κινητά τηλέφωνα, έσπασαν τζάμια και ντουλάπες κι έκαναν μέχρι και χαρακιές στους τοίχους» περιγράφει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΘ Αλ. Στάϊκος, που μετά την καταγραφή των ζημιών προχώρησε σε μήνυση κατά αγνώστων….
Γιατί είναι περίεργη η όλη υπόθεση; Γιατί οι κλέφτες - διαρρήκτες σπάνε ένα τζάμι για να μπούν, αδειάζουν το χρηματοκιβώτιο, ανακατεύουν τους εσωτερικούς χώρους μήπως βρουν κάτι χρήσιμο και φεύγουν…
Οι συγκεκριμένοι διαρρήκτες όμως, φαίνεται να χτύπησαν συγκεκριμένα και με σκοπό, καθώς από τους πίνακες ελέγχου είχαν καταστραφεί συγκεκριμένα εξαρτήματα και μάλιστα επιλεγμένα, ενώ δεν δικαιολογούνται οι βανδαλισμοί στους τοίχους και τα έπιπλα….
Της υπόθεσης ωστόσο, έχει επιληφθεί η ΕΛ.ΑΣ, οπότε σύντομα θα πληροφορηθούμε και τους λόγους της «διάρρηξης»!viotiki-ora.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Σοκ: Πατέρας ξέχασε το παιδί του στο αυτοκίνητο και πέθανε από τη ζέστη

Τραγικό θάνατο βρήκε ένα αγοράκι ηλικίας δύο ετών στην Ιταλία, όταν ο πατέρας του το ξέχασε για ώρες μέσα στο αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα να πεθάνει από ασφυξία.
Ο μικρός Λούκας Αλμπανέζε επιβιβάστηκε το πρωί της Τρίτης στο αυτοκίνητο του πατέρα του. Θα τον πήγαινε στον παιδικό σταθμό πριν ο κ. Αλμπανέζε πάει στην εργασία του, σε μια εταιρεία εστίασης στην οποία δουλεύει ως μάγειρας. Προφανώς αφηρημένος, δεν πέρασε ποτέ από τον παιδικό σταθμό, δεν άφησε το παιδί και κατευθύνθηκε στη δουλειά του χωρίς να θυμάται ότι έχει και το γιο του μαζί. Βγήκε από το αυτοκίνητο, πήγε κανονικά στη δουλειά του και θυμήθηκε ότι το παιδί ήταν στο αυτοκίνητο κάτω από τον καυτό ήλιο ύστερα από πολλές ώρες όταν ήδη αργά.
Τραγικό στοιχείο στην ιστορία ότι ο παππούς του άτυχου Λούκα πήγε να τον παραλάβει από το νηπιαγωγείο κανονικά στην ώρα που θα σχολούσε. Τότε ενημερώθηκε από τους νηπιαγωγούς ότι το παιδάκι δεν είχε πάει την Τρίτη στο σχολείο. Ο παππούς επικοινώνησε τότε με τον πατέρα του Λούκα που μόλις έλαβε το τηλεφώνημα, συνειδητοποίησε το τραγικό του λάθος.
Ο τραγικός πατέρας, έτρεξε στο αυτοκίνητο και βρήκε άψυχο τον γιο του. Ειδοποίησε τις αρχές και προσπάθησε να τον επαναφέρει στην ζωή, αλλά ήταν ήδη πολύ αργά. Τώρα, ο 39χρονος πατέρας ανακρίνεται από την αστυνομία ..
Διαβάστε Περισσότερα »

Τι προβλέπει η ρύθμιση για τα «κόκκινα» δάνεια των αγροτών

«Ανάσα» για χιλιάδες αγρότες προσφέρει το νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή και μέσω του οποίου ρυθμίζονται τα «κόκκινα» δάνεια της επαγγελματικής αυτής κατηγορίας.
Οι ρυθμίσεις αφορούν μη εξυπηρετούμενα ενυπόθηκα δάνεια αγροτών (φυσικών προσώπων) προς την Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος, η οποία τελεί υπό καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης.
Σύμφωνα με όσα ορίζονται, η υποθήκη περιορίζεται στο 120% της αξίας του δανείου, εφόσον δεν υπερβαίνει το διπλάσιο αυτού, ενώ περιορίζεται στο διπλάσιο αυτού αν είναι ανώτερο, κατά τον χρόνο που θα τεθεί σε ισχύ το παρόν.
Σημειώνεται ότι στην περίπτωση που η υποθήκη έχει εγγραφεί σε περισσότερα από ένα αγροτικά ακίνητα, τότε θα περιοριστεί στο ακίνητο ή στα ακίνητα που εξασφαλίζουν την απαίτηση της τράπεζας στα παραπάνω όρια και δεν αποτελούν πρώτη κατοικία ή κύρια αποθήκη του παραγωγού.
Πλέον, η νέα ληξιπρόθεσμη οφειλή εξοφλείται εφάπαξ από τον αγρότη, εντός δύο ετών. Σε περίπτωση μη εξόφλησης του οφειλόμενου ποσού στο εν λόγω διάστημα, τότε θεωρείται ως νέο μεσοπρόθεσμο δάνειο, διάρκειας από 5-15 έτη με επιτόκιο 3%.
Εφόσον το αγροτικό ακίνητο, δεν αποτελεί πρώτη κατοικία ή κύρια αποθήκη του αγρότη, στη σύμβαση του δανείου η τράπεζα μπορεί να απαιτήσει το δικαίωμα εκμίσθωσής του και την εκχώρηση του μισθώματος σε αυτήν μέχρι να αποπληρωθεί το δάνειο.
Τα ακίνητα θα εκμισθώνονται για τρία χρόνια μετά από ανοικτό πλειοδοτικό διαγωνισμό, ενώ την ευθύνη της όλης διαδικασίας θα έχει ο ΟΠΕΚΕΠΕ, ο οποίος διατηρεί βάση δεδομένων στην οποία απεικονίζονται ψηφιακά όλα τα αγροτικά ακίνητα της χώρας. Η τιμή εκκίνησης θα είναι στην ελάχιστη ετήσια δόση εξόφλησης του δανείου. Εφόσον ο διαγωνισμός αποβεί άγονος, επαναλαμβάνεται με νέα τιμή εκκίνησης. Σε κάθε νέα διακήρυξη ο προηγούμενος μισθωτής έχει δικαίωμα επί ίσοις όροις με τους λοιπούς υποψηφίους. Επισημαίνεται ότι κι ο ιδιοκτήτης του ακινήτου έχει δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό.
Στην περίπτωση που για οποιονδήποτε λόγο δεν υλοποιηθεί η εκμίσθωση ή δεν καταστεί δυνατή η εξόφληση της οφειλής από τα μισθώματα, ο εκκαθαριστής κινεί τη διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης επί του βεβαρημένου με υποθήκη αγροτικού ακινήτου για το μη εξοφληθέν ποσό.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις του υπουργείου, η εν λόγω ρύθμιση αφορά περί το 20% των συνολικών δανείων προς την παλιά ΑΤΕ, τα οποία δεν εξυπηρετούνται.

Διαβάστε Περισσότερα »

51 ΕΤΩΝ Η "ΗΛΙΚΙΑ" ΤΟΥ Μ113! Η ερπύστρια του "αρχαίου" Μ113 κόπηκε σαν καρότο κι έστειλε στον θάνατο τον 20χρονο πεζοναύτη

Αυτο είναι το τεθωρακισμένο άρμα μάχης που παρέσυρε στο θάνατο τον στρατιώτη [βί
Μια διαλυμένη ερπύστρια στο "αρχαίο" Μ113 ήταν η αιτία του θανατοφόρου ατυχήματος όπως δείχνει η πρώτη εικόνα από το όχημα που ανασύρθηκε.
Συγκεκριμένα κόπηκε η δεξιά ερπύστρια του οχήματος και εξ αυτού του λόγου το όχημα προσέκρουσε στην δεξιά μπάρα, όπως μετέδωσε πρώτο το defencenet.gr.

O 20χρονος οδηγός του ΤΟΜΠ, προσπάθησε να το κρατήσει στο δρόμο, αλλά αυτό έφυγε αριστερά. Μόλις που πρόλαβε και πήδηξε από το όχημα ένας δεύτερος πεζοναύτης. Το όχημα ήταν "ηλικίας" 51 ετών.

Η φάλαγγα 18 οχημάτων του 575 τάγματος πεζοναυτών ξεκίνησε από το στρατόπεδο στον Αυλώνα με προορισμό το λιμάνι του Ωρωπού. Τα 10 ερπυστριοφόρα οχήματα μεταφοράς προσωπικού τύπου Μ113 μαζί με οκτώ στρατιωτικά τζιπ τύπου Hummer επρόκειτο να φορτωθούν σε αρματαγωγό του Πολεμικού Ναυτικού για να διεξαχθεί ένα από τα σενάρια της τακτικής άσκησης.

Ο 20χρονος πεζοναύτης από την Κάρυστο οδηγούσε το όχημα μεταφοράς προσωπικού με την θυρίδα του οδηγού ανοικτή, όπως γίνεται πάντα προκειμένου να υπάρχει ορατότητα του οδηγού (βλέπουμε στην φωτό πως προεξέχει και πολεμά - ο Θεός να φυλάξει... - ο οδηγός και ο αρχηγός πληρώματος του Μ113 ενρελώς ακάλυπτοι) , αφού τα παλαιά οχήματα όπως το Μ113 δεν διαθέτουν περισκόπιο οδήγησης υπό την προστασία του θώρακα.

Σύμφωνα με το ΓΕΣ οι οδηγοί των ερπυστριοφόρων -όταν συμμετέχουν σε φάλαγγα- οδηγούν με το κάθισμα υπερυψωμένο και το κεφάλι πάνω και έξω από το όχημα. Μόλις το Μ113 «τούμπαρε», ο οπλίτης έπεσε από το ερπυστριοφόρο με αποτέλεσμα το βαρύ όχημα να τον καταπλακώσει.



Στον τόπο του δυστυχήματος μετέβη από την πρώτη στιγμή ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Αθανάσιος Τσέλιος για να συντονίσει τις έρευνες και διέταξε τα αρμόδια στρατιωτικά όργανα να διενεργήσουν Ένορκη Διοικητική Εξέταση και Προανάκριση.






















Πηγή

Διαβάστε Περισσότερα »

Χαλκίδα: Προσπάθησαν να λιντσάρουν τον δολοφόνο

Δεκάδες ήταν οι εξαγριωμένοι πολίτες που σήμερα το πρωί συγκεντρώθηκαν έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Χαλκίδας και προσπάθησαν να λιντσάρουν τον 23χρονο δολοφόνο του ζευγαριού, με τους άνδρες της Ασφάλειας να τον σώνουν από τα χέρια τους κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.

Έχοντας γίνει γνωστή η σημερινή εμφάνιση του δράστη στην Εισαγγελία, από νωρίς είχε μαζευτεί κόσμος χωρίς ωστόσο αρχικά να φαίνεται πως θα ακουλουθήσουν επεισόδια.

Κατά την έξοδό του όμως, από το κτήριο, το συγκεντρωμένο πλήθος κινήθηκε απειλητικά εναντίον του ενώ παράλληλα δεν έλειψαν και συγκεκριμένου τύπου ύβρεις οι οποίες στόχευαν στην πακιστανική καταγωγή και στο θρήσκευμα του δράστη, κάτι που φανερώνει πως ένα μέρος του πλήθους, σίγουρα απαρτιζόταν και από άτομα του ακροδεξιού ναζιστικού χώρου.

Σημειώνεται πως, ο 23χρονος δολοφόνος, πρώτα πήγε στον Ανακριτή και εν συνεχεία στον Εισαγγελέα, πάντα με τη συνοδεία δικηγόρου και την βοήθεια διερμηνέα.

Η δικηγόρος του 23χρονου Ειρήνη Τιοπούλου, δήλωσε χαρακτηριστικά πως όλα έχουν πάρει το δρόμο τους ενώ παράλληλα απηύθηνε έκκληση για σεβασμός προς την οικογένεια του δολοφονημένου ζευγαριού.
Διαβάστε Περισσότερα »

Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για τις σχολές αστυνομίας

Η προκήρυξη διαγωνισμού για την εισαγωγή σπουδαστών στις Σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας εκδόθηκε σήμερα και καθορίζει τον αριθμό των υποψηφίων που θα εισαχθούν στη Σχολή Αστυφυλάκων στους πεντακόσιους.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πάρουν περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 210-6977774, 210 6977327, 2106980910, από τα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα, καθώς και στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας  www.hellenicpolice.gr –όπου μπορούν να διαβάσουν ολόκληρη την προκήρυξη.

  ΑΠΕ
Διαβάστε Περισσότερα »

Έφτασε η ώρα να... κεράσει η Λιβαδειά Ελλάδα



ΔΗΜΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ
Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Στρατηγικού Σχεδιασμού σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, το Δήμο Λεβαδέων και το Επιμελητήριο Βοιωτίας διοργανώνουν στις 7-9 Ιουνίου 2013 στη Λιβαδειά, στην περιοχή της Κρύας, το φεστιβάλ «κερνάμε Ελλάδα».
Το «κερνάμε Ελλάδα» στοχεύει στην παρουσίαση των τοπικών προϊόντων από τους ντόπιους παραγωγούς, αλλά και στην ανάδειξη της ελληνικής γαστρονομίας με δημιουργίες Ελλήνων σεφ που συμμετέχουν στο φεστιβάλ. Επίσης, στο φεστιβάλ θα συμμετάσχουν με περίπτερα οι τοπικοί σύλλογοι για την ανάδειξη της τοπικής μας παράδοσης.


Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων για τη διασκέδαση των επισκεπτών καθώς και δημιουργικά εργαστήρια για τη ψυχαγωγία των παιδιών.
Τα εγκαίνια του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013 και ώρα 21:00 στην περιοχή της Κρύας.
Το ωράριο λειτουργίας του φεστιβάλ είναι: Παρασκευή και Σάββατο, 7 και 8 Ιουνίου 2013, από 18:00 – 24:00 και την Κυριακή 9 Ιουνίου 2013 από 11:00 – 24:00, είσοδος 3 € (παιδιά έως 12 ετών δωρεάν).
Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών, αλλά και των εμπόρων που θα συμμετέχουν στο φεστιβάλ, παρακαλούμε όλους τους δημότες για την τήρηση των κυκλοφοριακών αλλαγών για όσο διάστημα θα λειτουργήσει το φεστιβάλ στην περιοχή της Κρύας, καθώς δεν θα επιτρέπεται η στάθμευση και η διέλευση οχημάτων από τον χώρο στάθμευσης στην περιοχή.
Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας και ζητούμε εκ των προτέρων συγγνώμη για την όποια πιθανή όχληση μπορεί να δημιουργηθεί.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ψυχρολουσία για 450.000 συνταξιούχους του Δημοσίου..


 
Με μια πολύ δυσάρεστη έκπληξη θα έρθουν αντιμέτωποι περίπου 450.000 συνταξιούχοι του δημοσίου όταν λάβουν το εκκαθαριστικό της φετινής φορολογικής δήλωσης. 
Θα κληθούν να πληρώσουν το σύνολο της εισφοράς αλληλεγγύης διότι από λάθος της υπηρεσίας δεν τους έγινε η σχετική παρακράτηση κατά τη διάρκεια του 2012!

Να σημειωθεί ότι μόλις τον περασμένο Απρίλιο ξεκίνησε η... παρακράτηση της εισφοράς αλληλεγγύης από τις συντάξεις του Δημοσίου, δηλαδή με 16 μήνες καθυστέρηση από την ημερομηνία που όριζε ο νόμος. Για όλους τους υπόλοιπους συνταξιούχους και μισθωτούς η παρακράτηση της εισφοράς ξεκίνησε από την Πρωτοχρονιά του 2012.

Σημειώνεται ότι κατά την υποβολή των φορολογικών τους δηλώσεων, οι συνταξιούχοι του Δημοσίου δεν θα πρέπει να συμπληρώσουν τους κωδικούς 333-334 του πίνακα 8 της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος (του εντύπου Ε1), στους οποίους αναγράφονται τα ποσά της εισφοράς που παρακρατήθηκαν κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους.

Η συμπλήρωση των συγκεκριμένων κωδικών όμως είναι απαραίτητη για όλους τους μισθωτούς και τους υπόλοιπους συνταξιούχους από τις αποδοχές των οποίων παρακρατήθηκε κανονικά η εισφορά αλληλεγγύης το 2012. Με τη δήλωσή τους τα ποσά που παρακρατήθηκαν θα αφαιρεθούν από το ποσό της εισφοράς που αναλογεί στα συνολικά εισοδήματα που απέκτησαν οι φορολογούμενοι αυτοί το 2012 (όχι μόνο από μισθούς ή συντάξεις αλλά από όλες τις πηγές εισοδήματος).

Σημειώνεται ότι η ειδική εισφορά αλληλεγγύης του ν. 3986/2011 επιβάλλεται σε ετήσια εισοδήματα που υπερβαίνουν τις 12.000 ευρώ, με βάση την ακόλουθη κλίμακα:

• 1% επί του συνολικού ποσού ετησίου εισοδήματος, εφόσον αυτό υπερβαίνει τις 12.000 ευρώ και φθάνει μέχρι τις 20.000 ευρώ.

• 2% επί του συνολικού ετησίου εισοδήματος, εφόσον αυτό ανέρχεται σε 20.001 έως 50.000 ευρώ.

• 3% επί του συνολικού ετησίου εισοδήματος, εφόσον αυτό ανέρχεται σε 50.001 έως 100.000 ευρώ.

• 4% επί του συνολικού ετησίου εισοδήματος, εφόσον αυτό υπερβαίνει τις 100.000 ευρώ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Κλαίει το Αλιβέρι για τον θάνατο του άτυχου στρατιώτη-Δείτε φωτογραφίες



- Κλαίει το Αλιβέρι για τον θάνατο του άτυχου στρατιώτη
- Το τεθωρακισμένο που οδηγούσε αναποδογύρισε σε χαντάκι και ο άτυχος στρατιώτης σκοτώθηκε
- Πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις από την τραγωδία στον Ωρωπό - ΕΔΕ για τα αίτια του δυστυχήματος

Το δυστύχημα που βύθισε στο πένθος τις Ένοπλες Δυνάμεις έγινε στις 05.50 στο δρόμο από Συκάμινο προς Ωρωπό. Το άρμα μάχης Μ 113 που οδηγούσε ο 20χρονος Στάθης Κρόκος ανατράπηκε, έπεσε σε χαράδρα δυο μέτρων και τον καταπλάκωσε.

Οι γονείς του άτυχου πεζοναύτη ενημερώθηκαν για τον θάνατο του παιδιού τους λίγη ώρα αργότερα από το Γενικό Επιτελείο Στρατού. Η γειτονιά τους στο Αλιβέρι βυθίστηκε στο πένθος, αφού όλοι γνώριζαν τον Στάθη και κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει την τραγική είδηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του NewsIt από το στενό οικογενειακό περιβάλλον του 20χρονου, ο Στάθης ήταν το μεγαλύτερο από τα 3 παιδιά της οικογένειας. Ο 16χρονος αδερφός του και η 9χρονη αδερφή του, πληροφορήθηκαν την  τραγική είδηση από τους γονείς τους, που πλέον βρίσκονται στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Ο 20χρονος που υπηρετούσε τη στρατιωτική του θητεία ήταν φίλος του Παναθηναϊκού και από τις τελευταίες του αναρτήσεις στο facebook έδειχνε θαυμαστής του Bob Marley. Στις φωτογραφίες που είχε ανεβάσει βρίσκεται μαζί με φίλους τόσο εντός όσο και εκτός στρατοπέδου...

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό πως το τεθωρακισμένο βγήκε από το δρόμο και ανατράπηκε. Το Γενικό Επιτελείο Στρατού διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση και προκαταρκτική έρευνα για να διαπιστωθούν τα αίτια της τραγωδίας.

Στο μοιραίο τεθωρακισμένο βρισκόταν την ώρα του δυστυχήματος άλλος ένας στρατιώτης, ο οποίος είναι καλά στην υγεία του.

Το χρονικό της τραγωδίας

Ο άτυχος στρατιώτης έχασε τον έλεγχο του άρματος, που έφυγε από το σημείο που βλέπετε στις επόμενες φωτογραφίες και κατέληξε στο χαντάκι....
Το σημείο όπου ο άτυχος στρατιώτης προσπάθησε να σταματήσει το άρμα
Το σημείο όπου ο άτυχος στρατιώτης προσπάθησε να σταματήσει το άρμα

Το άρμα μάχης συμμετείχε σε φάλαγγα οχημάτων του 575ου Τάγματος Πεζοναυτών και πήγαινε στο λιμάνι του Ωρωπού για μπει σε αρματαγωγό και να συμμετάσχει στην άσκηση ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ.

Στον τόπο του δυστυχήματος μετέβη ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αθανάσιος Τσέλιος για να συντονίσει τις έρευνες.
Κομμάτια από τα δισκόφρενα του Μ 113
Κομμάτια από τα δισκόφρενα του Μ 113

Η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του θανόντος.
Διαβάστε Περισσότερα »

1o αντιφασιστικό αντιρατσιστικό φεστιβάλ Λιβαδειάς


Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτό είναι το τεθωρακισμένο άρμα μάχης που παρέσυρε στο θάνατο τον στρατιώτη -βίντεο

Αυτο είναι το τεθωρακισμένο άρμα μάχης που παρέσυρε στο θάνατο τον στρατιώτη [βί

Στο πένθος ο Ελληνικός Στρατός μετά την τραγωδία στην άσφαλτο με έναν 20χρονο νεκρό στρατιώτη, οδηγός του τεθωρακισμένου Μ 113. Το δυστύχημα σημειώθηκε στις 05:50 το πρωί έξω. Το όχημα Μ113 ήταν σε φάλαγγα που πήγαινε στο λιμάνι του Ωρωπού προκειμένου να συμμετάσχει στην άσκηση ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ, ωστόσο από άγνωστη έως τώρα αιτία εξετράπη της πορείας του και έπεσε σε χαράδρα με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο άτυχος στρατιώτης.
Για το περιστατικό έχει διαταχθεί Ενορκη Διοικητική Εξέταση και Προανάκριση από τα αρμόδια στρατιωτικά όργανα. Στον τόπο του δυστυχήματος μετέβη ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος κ. Αθανάσιος Τσέλιος για να συντονίσει τις έρευνες.

Διαβάστε Περισσότερα »

To "Aγνοημένο Ολοκαύτωμα της Βοιωτίας" στο Καλάμι



Διαβάστε Περισσότερα »

ΔΙΣΤΟΜΟ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 1944 - ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ. 69 χρόνια μετά στο Μουσείο Δελφών

Το Σάββατο 8 Ιουνίου στο Μουσείο Δελφών παρουσιάζεται το βιβλίο ΔΙΣΤΟΜΟ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 1944 - ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ. 69 χρόνια μετά, το μουσείο τιμά, το μουσείο θυμάται

 σας περιμένουμε …
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΩΡΑ-Ανατράπηκε άρμα μάχης-Ένας νεκρός





Άρμα μάχης ανατράπηκε στις 06.00 τα ξημερώματα κατά τη διάρκεια άσκησης στον παράδρομο της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας.


Πριν απο λίγα λεπτά ο στρατιώτης οδηγός του Μ113 υπέκυψε στα σοβαρά τραύματα του. Το όχημα συμμετείχε σε φάλαγγα 18 ΤΟΜΠ του ιδίου τύπου και όδευαν προς φόρτωση σε αρματαγωγό για να συμμετάσχουν στην "Καταιγίδα", την άσκηση του ΠΝ.
Όπως έγινε γνωστό το όχημα για άγνωστους λόγους (πιθανόν από μηχανική βλάβη) ξέφυγε από την πορεία του, κτύπησε την μπάρα δεξιά και μετά κατευθύνθηκε προς την αριστερή πλευρά του δρόμου, όπου έπεσε σε χαντάκι και ανατράπηκε με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό στο κεφάλι του οδηγού.

H ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού:
«Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι την Τρίτη 05 Ιουνίου 2013, στις 05:50 περίπου, στην παράπλευρη οδό της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας στο ύψος της περιοχής Συκάμινο, ερπυστριοφόρο όχημα Μ113, εξετράπη της πορείας του έπεσε σε χαράδρα και ανετράπη με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού του Στρατιώτη (ΠΝ) Ε. Κ. Το ερπυστριοφόρο όχημα συμμετείχε σε φάλαγγα οχημάτων του 575 Τάγματος Πεζοναυτών, η οποία κινείτο με προορισμό τον Λιμένα Ωρωπού, λόγω της συμμετοχής των τμημάτων σε Εθνική Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων.
Για το περιστατικό έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση και Προανάκριση από τα αρμόδια στρατιωτικά όργανα. Στον τόπο του δυστυχήματος μετέβη ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος κ. Αθανάσιος Τσέλιος για να συντονίσει τις έρευνες.
Η Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του θανόντος».
Διαβάστε Περισσότερα »

Απαλλαγή από ΦΠΑ για επιχειρήσεις με τζίρο έως 10.000 ευρώ

Την απαλλαγή από το καθεστώς του ΦΠΑ για περισσότερες από 400.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες με ετήσιο τζίρο έως 10.000 ευρώ εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών.
Να σημειωθεί, ωστόσο, ότι βάσει της κοινοτικής οδηγίας 2006/112/EC (άρθρο 287) για το κοινό σύστημα ΦΠΑ, η Ελλάδα μπορεί να εξαιρεί φορολογούμενους των οποίων ο ετήσιος τζίρος δεν υπερβαίνει τα 10.000 ευρώ. Η Ελλάδα απλώς δεν εφάρμοζε αυτή την εξαίρεση.
Σύμφωνα με την Ημερησία, περίπου το 42% των επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών στην Ελλάδα, δηλαδή συνολικά 415.548 φορολογούμενοι υπόχρεοι σε ΦΠΑ, δηλώνουν μηδενικό τζίρο ή ετήσιο τζίρο μέχρι 10.000 ευρώ και στο σύνολό τους διεκδικούν επιστροφές πιστωτικών υπολοίπων ΦΠΑ συνολικού ποσού περίπου 200 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο, μειώνοντας έτσι τα έσοδα.
Δηλαδή ο ΦΠΑ επί των εσόδων τους είναι μικρότερος κατά 200 εκατ. ευρώ από τον ΦΠΑ των δαπανών τους με αποτέλεσμα το δημόσιο να υποχρεούται να τους επιστρέφει κάθε χρόνο ΦΠΑ ύψους 200 εκατ. ευρώ.
Το κόστος διαχείρισης αυτών των μικρών επιχειρήσεων που συμμετέχουν στο σύστημα του ΦΠΑ είναι υψηλό. Το 1/3 των απαιτήσεων για επιστροφές ΦΠΑ δημιουργείται από φορολογούμενα πρόσωπα των οποίων ο ετήσιος τζίρος δεν είναι υψηλότερος των 10.000 ευρώ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος η 5η Ιουνίου


Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος η 5η Ιουνίου

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος θεσπίστηκε το 1972 από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, με σκοπό την ενημέρωση της παγκόσμιας κοινότητας για τα περιβαλλοντικά προβλήματα και την ανάγκη ανάληψης θετικής δράσης από τον κάθε πολίτη σε κάθε γωνιά του πλανήτη.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος το MEDASSET και η ΣΤΑ.ΣΥ Α.Ε, διοργανώνουν δράση για τον τερματισμό της υπεραλίευσης, σήμερα, 10.00-13.00 στη στάση του τραμ «Αγγέλου Μεταξά» στη Γλυφάδα.
Το επιβατικό κοινό και οι διερχόμενοι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν από εθελοντές της οργάνωσης και να συμμετάσχουν στην πανευρωπαϊκή εκστρατεία Paint-a-Fish ζωγραφίζοντας πολύχρωμα ψάρια τα οποία θα προστεθούν στο εικονικό αλιευτικό απόθεμα της εκστρατείας στην ιστοσελίδα paintafish.org.
Η συγκεκριμένη δράση προσφέρει στη νέα γενιά την ευκαιρία να στείλει το δικό της μήνυμα στους Υπουργούς (Αλιείας/ Αγροτικής Ανάπτυξης) ενθαρρύνοντάς τους να τερματίσουν την κακοδιαχείριση των θαλασσών μας.
Στις 30 Μαΐου, το Συμβούλιο Υπουργών Αλιείας και το Ευρωκοινοβούλιο κατέληξαν σε πολιτική συμφωνία για τη μεταρρύθμιση της Ευρωπαϊκής Αλιευτικής Πολιτικής, θέτοντας στόχους για την αποκατάσταση των ιχθυαποθέματων έως το 2020, τη μείωση των παρεμπιπτόντων αλιευμάτων και των απορρίψεων μη επιθυμητών ψαριών, καθώς και τη χρήση περιβαλλοντικών και κοινωνικών κριτήριων για την κατανομή των δικαιωμάτων αλιείας (ποσοστώσεων).  Η συμφωνία θα «κλείσει» με ψηφοφορία τον Ιούλιο.
Η δράση εντάσσεται στη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος “think-eat-save” του UNEP (United Nations Environment Programme) που έχει στόχο τη μείωση της σπατάλης και απώλειας φαγητού.
Για την ευαισθητοποίηση του επιβατικού κοινού σε τραμ, ΗΣΑΠ και μετρό, η εταιρία ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. προβάλει για δεύτερη συνεχή χρονιά στις οθόνες των σταθερών συγκοινωνιών, το κοινωνικό μήνυμα του MEDASSET «Εσύ Καταλαβαίνεις τη Διαφορά. Η Χελώνα Όχι», υποστηρίζοντας έμπρακτα το έργο της οργάνωσης
Διαβάστε Περισσότερα »

Οδηγίες προφύλαξης από τους σεισμούς: Τι πρέπει να κάνετε από πριν, κατά τη διάρκεια και αμέσως μετά

Το πρωινό «χτύπημα» του Εγκέλαδου στην Αττική κάνει επιτακτή την ανάγκη υπενθύμισης των οδηγιών προφύλαξης από τους σεισμούς. Ειδικά αν στο σπίτι υπάρχουν και μικρά παιδιά τα οποία δεν είχαν βιώσει ξανά μια τέτοια εμπειρία καλό θα είναι οι γονείς να τους εξηγήσουν τους απλούς γνωστούς κανόνες που θα τα βοηθήσουν να αντιδράσουν ψύχραιμα και να αποφύγουν τα ατυχήματα σε ενδεχόμενο νέο χτύπημα του Εγκέλαδου.
Ο ιστότοπος Seismoi έχει αναρτημένη μια πλήρη λίστα οδηγιών προφύλαξης από τους σεισμούς χωρισμένες σε τρεις κατηγορίες; Τι πρέπει να έχετε φροντίσει πριν το χτύπημα του Εγκέλαδου, τι πρέπει να κάνετα την ώρα του σεισμού και τι αμέσως μετά. Ετσι,
Γενικές οδηγίες προφύλαξης:
  • Στερεώστε καλά στους τοίχους, τα ράφια και τις βιβλιοθήκες.
  • Βιδώστε καλά στους τοίχους δεξαμενές καυσίμων και νερού καθώς και θερμοσίφωνες.
  • Τοποθετήστε τα βαριά αντικείμενα στα χαμηλότερα ράφια.
  • Απομακρύνετε τα βαριά αντικείμενα πάνω από κρεβάτια και καναπέδες.
  • Στερεώστε καλά τα φωτιστικά σώματα.
  • Προσδιορίστε καλά προφυλαγμένους χώρους σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού:
  1. Κάτω από ανθεκτικά γραφεία ή τραπέζια.
  2. Μακριά από γυάλινες επιφάνειες και βιβλιοθήκες.
  3. Μακριά από εξωτερικούς τοίχους.
  4. Καθορίστε ασφαλείς χώρους έξω από το σπίτι:-Μακριά από κτίρια και δέντρα.
  5. Τηλεφωνικά και ηλεκτρικά καλώδια.
  • Ελέγξτε τη σωστή λειτουργία του ηλεκτρικού δικτύου καθώς και των συνδέσεων του δικτύου φυσικού αερίου.Ενημερώστε όλα τα μέλη της οικογένειας για το πώς κλείνουν οι γενικοί διακόπτες (ηλεκτρικού, νερού, φυσικού αερίου)Προμηθευτείτε φορητό ραδιόφωνο με μπαταρίες, φακό και βαλιτσάκι πρώτων βοηθειών.Ενημερώστε, ειδικά τα παιδιά της οικογένειας, για τα τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης (112, 100, 166, 199 κ.τ.λ.).Συμφωνείστε όλοι για ένα συγκεκριμένο τόπο συνάντησης μετά το σεισμό.
Κατά τη διάρκεια του σεισμού:
Αν είστε μέσα στο σπίτι:
  • Παραμείνετε ψύχραιμοι
  • Καλυφθείτε κάτω από κάποιο ανθεκτικό έπιπλο και ταυτόχρονα προστατέψτε τα μάτια σας με το εσωτερικό τμήμα του χεριού σας.
  • Εάν δεν υπάρχει κοντά σας κάποιο ανθεκτικό έπιπλο καθίστε στο πάτωμα με το πρόσωπό σας στραμμένο σε εσωτερικό τοίχο, μακριά από παράθυρα και έπιπλα που μπορούν να πέσουν πάνω σας.
  • Εάν είστε στο κρεβάτι, μείνετε ακίνητοι και προστατέψτε το κεφάλι σας με ένα μαξιλάρι. Μην προσπαθείτε να απομακρυνθείτε από το σπίτι. Μην χρησιμοποιείτε τον ανελκυστήρα. Μην βγαίνετε στα μπαλκόνια.
  • Εάν βρεθείτε σε ψηλό κτίριο, απομακρυνθείτε από τζάμια και εξωτερικούς τοίχους.
  • Εάν βρεθείτε σε χώρο ψυχαγωγίας ή σε κάποιο κατάστημα ή εμπορικό κέντρο, διατηρήστε την ψυχραιμία σας και να αποφύγετε τον πανικό. Μείνετε μακριά από το πανικόβλητο πλήθος που κινείται άτακτα προς τις εξόδους.
Αν είστε έξω από το σπίτι:
  • Απομακρυνθείτε από τα γειτονικά κτίρια καθώς και από τηλεφωνικά ή ηλεκτρικά καλώδια.
  • Καλύψτε το κεφάλι σας με κάποια τσάντα ή χαρτοφύλακα που μπορεί να έχετε στη διάθεσή σας.
  • Μείνετε σε ανοιχτό χώρο μέχρι να σταματήσει η δόνηση.
Αν είστε μέσα στο αυτοκίνητο:
  • Καταφύγετε σε ανοιχτό χώρο και σταματήστε αμέσως το αυτοκίνητο.
  • Μείνετε μέσα στο αυτοκίνητο μέχρι να σταματήσει η δόνηση.
  • Αποφύγετε τις γέφυρες ή τις υπέργειες διαβάσεις.
Αμέσως μετά το σεισμό:
  • Μείνετε προετοιμασμένοι για τους μετασεισμούς. Ελέγξτε τον εαυτό σας και τους γύρω σας για πιθανούς τραυματισμούς
  • Μην μετακινείτε τους βαριά τραυματισμένους. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών και μην πιστεύετε τις ανυπόστατες φημολογίες.
  • Χρησιμοποιείτε το τηλέφωνο μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις, γιατί προκαλείτε υπερφόρτωση του τηλεφωνικού δικτύου.
  • Μην χρησιμοποιείτε άσκοπα το αυτοκίνητο, γιατί εμποδίζετε τα συνεργεία διάσωσης.
  • Αποφύγετε την είσοδο στο σπίτι ειδικά εάν παρατηρείτε ζημιές ή αισθάνεστε τη μυρωδιά γκαζιού ή βλέπετε κομμένα καλώδια.
  • Μην πλησιάζετε τις ακτές.
Οδηγίες προφύλαξης για τα παιδιά αν το «χτύπημα» του Εγκέλαδου τα βρει στο σχολείο:
Αν βρίσκεστε σε κλειστό χώρο:
  • Καλυφθείτε γρήγορα κάτω από το θρανίο.
  • Πέστε στα γόνατα και καλύψτε το κεφάλι σας με τα χέρια σας.
  • Απομακρυνθείτε από τα παράθυρα.
  • Παραμείνετε στη θέση σας μέχρι να σας δοθούν περισσότερες οδηγίες από τους δασκάλους σας.
Αν βρίσκεστε σε ανοιχτό χώρο:
  • Ακούστε προσεκτικά τις οδηγίες των δασκάλων σας και απομακρυνθείτε από άλλα κτίρια, δέντρα και καλώδια.
  • Καθίστε στο έδαφος και καλύψτε το κεφάλι σας με τα χέρια σας.
  • Παραμείνετε σε ανοιχτό χώρο.
Εάν βρίσκεστε στο δρόμο για το σχολείο μην αλλάζετε δρομολόγιο και συνεχίστε προς την ίδια κατεύθυνση.
Εάν βρίσκεστε στο δρόμο από το σχολείο προς το σπίτι μην αλλάζετε δρομολόγιο και συνεχίστε προς την ίδια κατεύθυνση.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ