Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε Περισσότερα »

Η Λιβαδειά κερνάει Ελλάδα-φωτορεπορτάζ

 7 Ιουνίου και η Λιβαδειά "Κέρασε" Ελλάδα. Η Λιβαδειά  Έκανε την αρχή στην Βοιωτία και άνοιξε την εκδήλωση "κερνάμε Ελλάδα" δίπλα στην Κρύα.  Συνδυασμός, γεύσεων, απολαύσεων, τρεχούμενων νερών, πολιτιστικών εκδηλώσεων.  Μία εκδήλωση που τα είχε όλα.
Πολύς ο κόσμος που βρέθηκε στα εγκαίνα της έκθεσης με τη Δημοτική αρχή και την Περιφέρεια καθώς και το επιμελητήρια Βοιωτίας. 
Το viotiashop με τον συνεργάτη Δημήτρη Παπαθεοδοσίου  από το Permissospress  ήταν εκεί και γύρισαν όλα τα περίπτερα και κατέγραψαν τα προϊόντα, μίλησε με τους εκθέτες, απόλαυσε τα χορευτικά και κατέγραψε τα πάντα για εσάς. Απολαύστε φωτογραφίκο υλικό και το βίντεο που θα ακολουθήσει με όλη την εκδήλωση.
Αξίζει να περάσετε μία βόλτα από την Κρύα της Λιβαδειάς μέχρι και αύριο Κυριακή 9 Ιουνίου. Μία βόλτα που τα συνδυάζει όλα.
Συγχαρητήρια στους διοργανωτές και ευχόμαστε την ίδια επιτυχία να έχει και την ερχόμενη εβδομάδα στη Θήβα.











ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Το έγκλημα πάθους που συγκλονίζει την Ίμβρο-Η Τουρκάλα που σκότωσε μια Ελληνίδα για τα μάτια του Μουσταφά

Είναι ένα πρωτοφανές περιστατικό για την Ίμβρο.
Ένα έγκλημα πάθους που συγκλονίζει τους κατοίκους του νησιού. Μια Τουρκάλα κάτοικος του χωριού Σχοινούδι πήρε το όπλο και πήγε στο σπίτι μιας Ελληνική οικογένειας και πυροβόλησε μάνα και κόρη.

Αιτία όπως λένε οι πρώτες πληροφορίες , ο δεσμός της 25χρονης Ελληνίδας με τον 35χρονο Μουσταφά, κάτι που δεν μπορούσε να χωνέψει η νεαρή Τουρκάλα.

Η ζήλια θόλωσε το μυαλό της. Πήρε στο σπίτι να ζητήσει εξηγήσεις και δεν δίσυασε να πυροβολήσει εν ψυχρώ την 25χρονη Ελληνίδα και τη μητέρα της που βρέθηκε μπροστά στο περιστατικό. Επί τόπου έπεσε νεκρή η μητέρα της 25χρονης ενώ η ίδια μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο του Τσανάκαλε όπου και νοσηλεύεται.

Η νεαρή Τουρκάλα συνελήφθη και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα

























Πηγή



Διαβάστε Περισσότερα »

Θρήνος στη Λιβαδειά: Μητέρα βρήκε την κόρη της νεκρή στο κρεβάτι της

Θρήνος στη Λειβαδιά: Μητέρα βρήκε την κόρη της νεκρή στο κρεβάτι της


Στο πένθος έχει βυθιστεί η Λειβαδιά μετά τον ξαφνικό θάνατο μιας 39χρονης κοπέλας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 12 το μεσημέρι η μητέρα της πήγε στο δώμα που βρίσκεται στην ταράτσα του σπιτιού τους,  άνοιξε την πόρτα και μπήκε μέσα. Μιλούσε στην κόρη της αλλά εκείνη δεν απαντούσε. 
Όταν την άγγιξε, την έλουσε κρύος ιδρώτας και τότε εκτυλίχθηκαν τραγικές σκηνές, που ξεσήκωσαν ολόκληρη τη γειτονία. Η 39χρονη κοπέλα δεν είχε σφυγμούς.

Αμέσως η μητέρα της ειδοποίησε  το ΕΚΑΒ και ασθενοφόρο την μετέφερε εσπευσμένα στο νοσοκομείο αλλά δυστυχώς ήταν αργά.

Ιατροδικαστής αναμένεται να εξετάσει την άτυχη κοπέλα έτσι ώστε να διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου της που έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία.star.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

O γυμνός ποδηλάτης Μιχάλης Τρεμόπουλος!-βιντεο

O γυμνός ποδηλάτης Μιχάλης Τρεμόπουλος! [Βίντεο]

Το ιδρυτικό μέλος των Οικολόγων Πράσινων, πρώην ευρωβουλευτής και μέλος της πολιτικής ομάδας των Ευρωπαίων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος φόρεσε το μαγιό του, πήρε το ποδήλατο και συμμετείχε στην 6η Γυμνή Ποδηλατοδρομία στη Θεσσαλονίκη.
Ο Μιχάλης Τρεμόπουλος είχε ζωγραφισμένη πάνω του, στο στήθος και την πλάτη, τη «μαργαρίτα», σύμβολο των Οικολόγων Πράσινων.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Δήμαρχος Αλιάρτου κ Ντασιώτης επανεκκινεί το θέμα του Μουσείου Αγροτικής Κληρονομιάς & Γεωργικής Τεχνολογίας στην Αλίαρτο


 
Με προσωπική του ευθύνη και ευαισθησία ο Δήμαρχος Αλιάρτου Κος Ντασιώτης Γεώργιος , προς τιμή του, επανεκκινεί το έργο του Μουσείου Αγροτικής Κληρονομιάς & Γεωργικής Τεχνολογίας στην Αλίαρτο.
Με εμπεριστατωμένη και ουσιαστική επιστολή προς τον  Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων ζητά όπως επανεξεταστεί  το ζήτημα , να αναγνωριστεί η αναγκαιότητα δημιουργίας του «Μουσείου Αγροτικής Κληρονομιάς & Γεωργικής Τεχνολογίας» στην πόλη μας και να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες υλοποίησής του .
Διαβάστε την επιστολή εδώ
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι «ράμπο» του ΣΔΟΕ ανακάλυψαν το μεγάλο κόλπο με τα εικονικά τιμολόγια

Οι «ράμπο» του ΣΔΟΕ ανακάλυψαν το μεγάλο κόλπο με τα εικονικά τιμολόγια

Απίστευτες διαστάσεις έχει πάρει η έκδοση και λήψη εικονικών ή πλαστών τιμολογίων, προκαλώντας τον εκνευρισμό στο υπουργείο Οικονομικών, που διαπιστώνει ότι η κατάσταση έχει τεθεί εκτός ελέγχου. Απορίας άξιον είναι, όμως, ότι ενώ έχει εντοπιστεί εξαρχής το πρόβλημα και η ενδεδειγμένη λύση, που δεν είναι άλλη από την ηλεκτρονική σήμανση των τιμολογίων και τη διασύνδεση όλων των ταμειακών μηχανών με το ΚΕΠΥΟ, δεν έχει γίνει ακόμα το παραμικρό βήμα σε αυτή τη κατεύθυνση.
Τα νεώτερα στοιχεία του ΣΔΟΕ είναι πραγματικά εντυπωσιακά, καθώς δείχνουν ότι σε αυτό το... γαϊτανάκι φοροδιαφυγής εμπλέκονται ποδοσφαιρικές ομάδες, μεγάλες εταιρίες, ακόμα και δημοτικές επιχειρήσεις. Μόνο στην Αττική εντοπίστηκαν 22 επιχειρήσεις που εξέδωσαν ή έλαβαν εικονικά τιμολόγια αξίας 55 εκατ. ευρώ, ενώ εκεί που έχει πέσει το βάρος των ερευνών είναι η δράση εταιρίας η οποία στήθηκε με "βιτρίνα" πρόσωπο που είναι κρατούμενος στις φυλακές Ιωαννίνων.
Η εταιρία αυτή, με έδρα τη περιοχή του Γαλατσίου, δεν προμήθευσε εικονικά τιμολόγια μόνο ιδιώτες αλλά και δημοτική επιχείρηση σε νησί του Ιονίου και όπως αναφέρουν πληροφορίες, στο στόχαστρο δεν έχουν μπει μόνο οι εμπλεκόμενοι δημοτικοί υπάλληλοι αλλά και οι αιρετοί του Δήμου!
Στη Θεσσαλονίκη, ανάμεσα στις 3 επιχειρήσεις που συμμετείχαν στο όργιο των εικονικών τιμολογίων, είναι και μια ΠΑΕ, η οποία σε χρονικό διάστημα 3 ετών (2006- 2008), έλαβε πάνω από 300 εικονικά τιμολόγια στο πλαίσιο χορηγιών. Μεγάλοι ωφελημένοι οι χορηγοί, καθώς ενώ έδιναν στα ταμεία της ΠΑΕ μικρότερα ποσά ως χορηγία, τα τιμολόγια ανέγραφαν τα διπλάσια ή τριπλάσια ποσά, τα οποία βέβαια εξέπιπταν από τα ακαθάριστα έσοδα τους, μειώνοντας αναλόγως τον φόρο τους.
Στην Κρήτη το ΣΔΟΕ αποκάλυψε περίπτωση μεγάλης γνωστής επιχείρησης, της οποίας ο εκπρόσωπος υπερκοστολογούσε τον πάγιο εξοπλισμό της επιχείρησης που προμηθευόταν από το εξωτερικό, προκειμένου να καταθέτει τη διαφορά σε offshore εταιρεία συμφερόντων του. Από τις έρευνες διαπιστώθηκε ότι ο τραπεζικός λογαριασμός της offshore πιστώθηκε με το ποσόν των 1.450.000 ευρώ.

iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΟΥ ΠΑΜΕ; 13χρονος πιστολέρο δολοφόνησε εν ψυχρώ έναν άνθρωπο σε ληστεία αξίας ... 100 ευρώ!

Πραγματικά σταματάει ο νους του ανθρώπου, του πολίτη που θέλει να νιώθει ασφαλής: Ενας 13χρονος με συνεργό έναν 19χρονο ήταν οι δύο δράστες της δολοφονίας πριν από τρία χρόνια υπαλλήλου σε βενζινάδικο στο Μελίσσι Κορινθίας, όπως αποκαλύφθηκε τώρα μετά την σύλληψη του δολοφόνου σε μια άλλη ληστεία! 
Στις 22 Δεκεμβρίου του 2010 το βράδυ, στο βενζινάδικο στο Μελίσσι Κορινθίας, αφού πρώτα πήραν 100 ευρώ που βρήκαν στο ταμείο στη συνέχεια κατά την αποχώρηση τους και χωρίς να υπάρξει κανένας λόγος, ο 13χρονος εκτέλσε εν ψυχρώ τον 36χρονο υπάλληλο.
Ο άτυχος άνδρας μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Ξυλοκάστρου, όπου και υπέκυψε στα τραύματά του.
Ο 16χρονος, πλέον δράστης, συνελήφθη το βράδυ της Τρίτης στην Τραγάνα Κορινθίας, όταν αφού μπήκε σε κατάστημα ψιλικών, φορώντας κουκούλα, προσπάθησε με την απειλή μαχαιριού να ληστέψει την ιδιοκτήτρια, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει, καθώς συνελήφθη μετά από άμεση επέμβαση των αστυνομικών.
Στην κατοχή του 16χρονου, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν, μία κουκούλα τύπου «Full Face» και ένα μαχαίρι με μήκος λάμας 21 εκατοστών.
Οπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, στις 21 Μαρτίου του 2013 το απόγευμα, είχε μπει πάλι στο ίδιο κατάστημα και με την απειλή μαχαιριού, είχε αφαιρέσει το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ.
Στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψε επίσης ότι ο 16χρονος, μαζί με έναν 22χρονο σήμερα -19χρονο τότε-,
Ο 22χρονος συνελήφθη το μεσημέρι της Πέμπτης και σε βάρος και των δύο σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για ανθρωποκτονία και ένοπλη ληστεία.
Πραγματικά σταματάει ο νους του ανθρώπου.
Η ΕΛΑΣ δεν έχει δώσει ακόμα στοιχεία της εθνικότητας των δύο, αν και μικρή σημασία έχει αν είναι ημεδαποί ή αλλοδαποί.
13χρονοι και 17χρονοι δολοφόνοι στην Ελλάδα του 2013...
Διαβάστε Περισσότερα »

Tι προβλέπει το Προεδρικό διάταγμα για τις μικρές πορείες

 

Υπεγράφη  από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια το Προεδρικό Διάταγμα σχετικά με τις διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας και στις πόλεις με πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων.




Οπως είχε προαναγγελθεί, ο κ. Δένδιας υπέγραψε και έστειλε στο Συμβούλιο της Επικρατείας για επεξεργασία το... σχετικό Π.Δ. που προβλέπει ότι οι μετέχοντες σε «ιδιαίτερα μικρές» πορείες δεν θα μπορούν να καταλαμβάνουν ολόκληρο το οδόστρωμα και να διακόπτουν την κυκλοφορία στους κεντρικούς οδικούς άξονες των μεγάλων πόλεων. Προηγήθηκαν συναντήσεις του υπουργού Δημόσιας Τάξης, αρχικά με τις ηγεσίες των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και στη συνέχεια με τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη και εκπροσώπους των επαγγελματιών του κέντρου. Πλην των συνδικαλιστών, οι υπόλοιποι εκφράστηκαν θετικά για την πρωτοβουλία του κ. Δένδια, γεγονός που επιτάχυνε τις εξελίξεις.

Σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα, αρμόδιος να εκτιμήσει το μέγεθος της συνάθροισης και τη δυνατότητα περιορισμού της σε μέρος του οδοστρώματος είναι ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.: «Κατά τη λήψη της απόφασης λαμβάνεται υπόψη ιδίως ο αριθμός των συμμετεχόντων, η σημασία της συγκεκριμένης οδού, η τουριστική κίνηση της περιοχής» και άλλα δεδομένα. Υπεγράφη χθες από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Νίκο Δένδια, το Προεδρικό Διάταγμα σχετικά με τις διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας και τις πόλεις με πληθυσμό πάνω από 100.000 κατοίκους. Οπως είχε προαναγγελθεί, ο κ. Δένδιας υπέγραψε και έστειλε στο Συμβούλιο της Επικρατείας για επεξεργασία το σχετικό Π.Δ. που προβλέπει ότι οι συμμετέχοντες στις «ιδιαίτερα μικρές» πορείες δεν θα μπορούν να διακόπτουν την κυκλοφορία στους κεντρικούς οδικούς άξονες της πρωτεύουσας και των υπολοίπων μεγάλων πόλεων. Προηγήθηκαν συναντήσεις του υπουργού Δημόσιας Τάξης, αρχικά με την ηγεσία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ και στη συνέχεια με τον δήμαρχο της Αθήνας Γ. Καμίνη και εκπροσώπους των επαγγελματιών της Αθήνας. Εκτός των συνδικαλιστών, οι υπόλοιποι εκφράστηκαν θετικά για την πρωτοβουλία του κ. Δένδια, γεγονός που επιτάχυνε τις εξελίξεις.

Το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος (τις λεπτομέρειες του οποίου είχε αποκαλύψει η «Κ» στο φύλλο της περασμένης Κυριακής) δόθηκε χθες στη δημοσιότητα. Στη 2η παράγραφο του άρθρου 1 αναφέρονται τα εξής: «Οι συναθροίσεις διεξάγονται κατά τρόπο που δεν διαταράσσεται παρά στο μέτρο του απολύτως αναγκαίου η οδική κυκλοφορία και η κοινωνικοοικονομική ζωή της πόλης. Σε πόλεις με πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων δεν επιτρέπεται η κατάληψη ολόκληρου του οδοστρώματος και η πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων από ιδιαίτερα μικρές, σε σχέση με τη σημασία της συγκεκριμένης οδού για την εξυπηρέτηση της οδικής κυκλοφορίας και της κοινωνικοοικονομικής ζωής της πόλης, συναθροίσεις». Το σχέδιο Π.Δ. προσδιορίζει ότι αρμόδιος να εκτιμήσει το μέγεθος της συνάθροισης και τη δυνατότητα περιορισμού της σε μέρος του οδοστρώματος είναι ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ: «Κατά τη λήψη της απόφασης λαμβάνεται υπόψη ιδίως ο αριθμός των συμμετεχόντων, η σημασία της συγκεκριμένης οδού, η τουριστική κίνηση της περιοχής, η δυνατότητα ομαλής πρόσβασης σε αρχαιολογικούς και ιστορικούς χώρους και εν γένει η εμπορική και οικονομική δραστηριότητα».

Σε ισχύ μετά το ΦΕΚ

Οπως προβλέπεται, το Π.Δ. θα τεθεί σε ισχύ μετά τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ., το 2012 πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της Αθήνας 796 διαδηλώσεις (περισσότερες από δύο την ημέρα) με συμμετοχή χαμηλότερη των 200 ατόμων. Υπενθυμίζεται ότι από έρευνα του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας, σε ποσοστό 45,7% οι έμποροι του κέντρου απάντησαν ότι για την πτώση του τζίρου τους «ευθύνονται οι συχνές πορείες και διαδηλώσεις», ενώ το 37,5% απέδωσε την κάμψη της ζήτησης στη μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος λόγω της οικονομικής κρίσης. Σημειώνεται, τέλος, ότι το προωθούμενο Π.Δ. δεν θα έχει εφαρμογή σε πόλεις κάτω των 100.000 κατοίκων.

Διαβάστε Περισσότερα »

Βήμα πρόκρισης για την Εθνική μας

Σημαντικότατο βήμα για την κατάκτηση της 2ης θέσης στον 7ο προκριματικό όμιλο του Μουντιάλ 2014
έκανε η εθνική Ελλάδας με τη νίκη της, 1-0, επί της Λιθουανίας στο Βίλνιους.

Το γκολ του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου στο 20ο λεπτό χάρισε το «τρίποντο» στη «γαλανόλευκη», η οποία μετά την ισοπαλία της Σλοβακίας στο Λιχτενστάιν πήρε προβάδισμα τεσσάρων βαθμών από τους Σλοβάκους στη μάχη για τη 2η θέση που οδηγεί στα μπαράζ πρόκρισης στα τελικά της κορυφαίας διοργάνωσης.







Πηγή

Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΤΑΘΑΣ:ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΣΧΕΔΙΑΖΟΜΕΝΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΑΘΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ,ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ
Σύμφωνα με πληθώρα δημοσιευμάτων στον Τύπο, εκτός οργανογράμματος φαίνεται να μένει η Επιθεώρηση Εργασίας Λιβαδειάς. Κατόπιν λοιπόν των σχετικών δημοσιευμάτων, θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι στο  Νομό Βοιωτίας υπάρχει η «ιδιορρυθμία» να υπάρχουν δύο πόλεις, Λιβαδειά και Θήβα, με τις ίδιες ακριβώς ανάγκες, καθώς έχουν τόσο τον ίδιο πληθυσμό, όσο και μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων. Ως εκ τούτου, οι περισσότερες Υπηρεσίες υπάρχουν και στις δύο πόλεις. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τις Υπηρεσίες του Σ.ΕΠ.Ε στον Νομό Βοιωτίας. Ωστόσο, σύμφωνα με το νέο, προτεινόμενο οργανόγραμμα του Υπουργείου Εργασίας φαίνεται ότι καταργείται η Επιθεώρηση Εργασίας Λιβαδειάς, γεγονός απαράδεκτο διότι:
  • Η Επιθεώρηση Εργασίας Λιβαδειάς εδρεύει στην πρωτεύουσα του Νομού Βοιωτίας.
  • Έχει υπό την εποπτεία της μία από τις μεγαλύτερες βαριές βιομηχανίες της χώρας, την «Αλουμίνιον Α.Ε.» στην οποία δραστηριοποιούνται δεκάδες εργολαβικές επιχειρήσεις.
  • Εποπτεύει την περιοχή του Παρνασσού και το Χιονοδρομικό Κέντρο, όπου δραστηριοποιούνται εκατοντάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
  • Εποπτεύει την ευρύτερη περιοχή, συμπεριλαμβανομένων των πόλεων της Λιβαδειάς, του Ορχομενού και του Αλιάρτου, στην οποία υπάρχουν δεκάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις καθώς και βιοτεχνίες,  οποίες απασχολούν χιλιάδες εργαζόμενους.
Από την παράθεση των ανωτέρω ευκόλως προκύπτει ότι σε περίπτωση που κλείσει η Επιθεώρηση Εργασίας Λιβαδειάς θα δημιουργηθούν σοβαρότατα προβλήματα όπως:
  • Θα δημιουργήσει μεγάλο οικονομικό πρόβλημα τόσο στους εργαζομένους των επιχειρήσεων, όσο και στους επιχειρηματίες διότι θα αναγκάζονται να μετακινούνται στη Θήβα για την διευθέτηση των υποθέσεών  τους, όπως επί παραδείγματι καταστάσεις ή καταγγελίες κ.α.
  • Θα υπάρξει αθέμιτος ανταγωνισμός μεταξύ των επιχειρήσεων, διότι δεν θα γίνεται ο απαιτούμενος έλεγχος και θα εκτοξευθεί η ανασφάλιστη και αδήλωτη εργασία.
Όσον αφορά την Επιθεώρηση Εργασίας Θήβας, είναι δεδομένο ότι πρέπει να παραμείνει και αυτή, δεδομένου ότι εξυπηρετεί μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανικές ζώνες της χώρας, αυτή των Οινοφύτων – Σχηματαρίου. Πρέπει δε  να ενισχυθούν περαιτέρω και οι δύο υπηρεσίες ώστε να είναι σε θέση να επιτελέσουν αποτελεσματικότερα το δύσκολο έργο τους, το οποίο συνίσταται στην καταπολέμηση της ανασφάλιστης και αδήλωτης εργασίας στη βιομηχανική ζώνη Οινοφύτων – Σχηματαρίου όπως και σε ολόκληρο τον Νομό Βοιωτίας, εν όψει μάλιστα της επικείμενης συνταξιοδότησης επιθεωρητών και στις δύο υπηρεσίες.
Η εφαρμογή των μνημονιακών αυτών πολιτικών, δεν έχει παρά ως αποτέλεσμα την μη εξυπηρέτηση των συμφερόντων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των εργαζομένων, όσων έχουν απομείνει, αυξάνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την ανασφάλιστη και αδήλωτη εργασία.
Με βάση τα παραπάνω:Ερωτάται ο κύριος Υπουργός
-Ευσταθούν τα δημοσιεύματα σχετικά με την σχεδιαζόμενη κατάργηση του         Σ.ΕΠ.Ε Λιβαδειάς;
-Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να ακυρωθεί ο απαράδεκτος σχεδιασμός για την κατάργηση του Σ.ΕΠ.Ε Λιβαδειάς και να ενισχυθούν άμεσα με προσωπικό τόσο το Σ.ΕΠ.Ε Λιβαδειάς όσο και το Σ.ΕΠ.Ε Θηβών;
 Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΘΑΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεχίζονται τα μπουρίνια και το Σάββατο - Ποιες περιοχές θα πλήξουν τα φαινόμενα

Συνεχίζονται και το Σάββατο τα μπουρίνια, το οποία, όμως, θα περιοριστούν κυρίως στα κεντρικά και στα βόρεια. Την ίδια ώρα μικρή πτώση αναμένεται να καταγράψει η θερμοκρασία η οποία δεν πρόκειται να ξεπεράσει τους 29 βαθμούς Κελσίου.
Αναλυτικά η πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ για το Σάββατο έχει ως εξής:
  • Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές η καταιγίδες. Βελτίωση από το απόγευμα.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 27 βαθμούς Κελσίου.
  • Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 28 βαθμούς Κελσίου.
  • Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές η καταιγίδες κυρίως τις μεσημεριανές ώρες. Βελτίωση από το απόγευμα.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 29 βαθμούς Κελσίου.
  • Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στην Κρήτη η μεγίστη 2 με 4 βαθμούς υψηλότερη.
  • Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.
  • Αττική
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες. Πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας κυρίως στα δυτικά και βόρεια τις μεσημεριανές ώρες. Βελτίωση από το απόγευμα.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.
  • Θεσσαλονίκη
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση από το απόγευμα.
Ανεμοι: Ασθενείς μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ