Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

ΟΓΑ:ΝΕΑ Οικογενειακά Επιδόματα

 

Με το ν. 4093/2012 (ΦΕΚ 222 Α'/12-11-2012) θεσπίζεται Ενιαίο Επίδομα
Στήριξης Τέκνων, το οποίο θα χορηγείται σε όλες τις οικογένειες από το πρώτο παιδί, με εισοδηματικά κριτήρια.
Με το ν.4141/2013 αρ.40 θεσπίζεται Ειδικό Επίδομα σε τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΝΤΥΠΟΥ Α21
ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΕΝΤΥΠΟΥ Α21 (ΤΟ ΕΝΤΥΠΟ Α21 ΥΠΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ μέσω του περιβάλλοντος TaxisNet μετά την οριστική υποβολή της φορολογικής δήλωση
Διαβάστε Περισσότερα »

Θεσπρωτία: Η κουνιάδα σκότωσε τον αστυνομικό..



Κινηματογραφική ταινία αρχίζει να θυμίζει η δολοφονία του άτυχου αστυνομικού προχθές το βράδυ μετά και την ομολογία
της 42χρονης γυναίκας, κουνιάδας του άτυχου αστυνομικού. Ομολόγησε οτι εκείνη βρίσκεται πίσω από την άγρια δολοφονία του.

Η 42χρονη που βρίσκοταν στο νοσοκομείο, καθώς έφερε και η ίδια τραύματα από πέτρες, δεν άντεξε κάτω από τα συντριπτικά στοιχεία που είχαν προκύψει σε βάρος της τόσο από την έκθεση του ιατροδικαστή Θεόδωρου Βουγιουκλάκη σύμφωνα με το epiruspost.gr όσο και από την έρευνα της αστυνομίας.

Η Αστυνομία ωστόσο συνεχίζει την έρευνα εξετάζοντας και τον ρόλο της μητέρας της και πεθεράς του θύματος. Η 42χρονη επικαλέστηκε οικονομικές διαφορές και συναισθηματικούς λόγους που την οδήγησαν στη δολοφονία του αστυνομικού. Ο αστυνομικός δέχθηκε δύο σφαίρες και πολλαπλά χτυπήματα από πέτρες, κυρίως στο κεφάλι.

Οι αστυνομικοί την Παρασκευή βρήκαν και το πιστόλι που είχε χρησιμοποιήσει η 42χρονη και το είχε πετάξει σε κοντινή απόσταση από το σημείο του εγκλήματος.
Διαβάστε Περισσότερα »

374 εκδηλώσεις σε 11 Βιβλιοθήκες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας αυτό το καλοκαίρι

Στην τελική ευθεία η Καλοκαιρινή Εκστρατεία του FUTURE LIBRARY,  με τη συμμετοχή 103 Βιβλιοθηκών απ΄ όλη την Ελλάδα  και τελικούς αποδέκτες τα παιδιά.
Πανέτοιμες και οι Βιβλιοθήκες της Στερεάς Ελλάδας: Λιβαδειάς, Θήβας, Ορχομενού, Λαμίας, Αταλάντης, Δομοκού, Γαλαξιδίου, Ιτέας, Καρπενησίου, Χαλκίδας,  και Ψαχνών!  Υπάλληλοι και εθελοντές είναι εκεί, από τις 15 Ιουνίου και για ένα ολόκληρο καλοκαίρι μέχρι 15 Σεπτεμβρίου, να υποδεχτούν τους μικρούς αναγνώστες σε ένα αξέχαστο, μοναδικό καλοκαίρι ανάγνωσης και δημιουργικότητας, σε έναν κόσμο γεμάτο χρώμα, με πλήθος δραστηριοτήτων υπό τον συμβολικό τίτλο «Στις Βιβλιοθήκες ο κόσμος είναι πολύχρωμος».!
Η κεντρική ιδέα δεν είναι απλώς το χρώμα”, όπως επισημαίνει η Ειρήνη Βοκοτοπούλου, υπεύθυνη για το σχεδιασμό της εκστρατείας, “αλλά η πολυχρωμία που παραπέμπει ευθέως στην πολυφωνία, και την ποικιλία των εκδηλώσεων και εργαστηρίων που καλούνται να οργανώσουν οι βιβλιοθήκες, από την Ιστορία και τη Φυσική μέχρι τη λογοτεχνία και τις Τέχνες, με άξονα τα βιβλία και την ανάγνωση, αναδεικνύοντας τη δημιουργικότητα και τη δυναμική τους. Οι δραστηριότητες αυτές θα αποτελέσουν για τα παιδιά αφετηρία για νέους τρόπους έκφρασης, ψυχαγωγίας, πειραματισμού και προσέγγισης της γνώσης”.
Βασικός στόχος της φετινής καμπάνιας, στην οποία συμμετέχουν 103 Βιβλιοθήκες απ” όλη την Ελλάδα, είναι η γνωριμία και το κτίσιμο μιας ισχυρής, διαχρονικής σχέσης των παιδιών με τις βιβλιοθήκες, ενώ απαντά και στην πραγματική ανάγκη για εκδηλώσεις και δραστηριότητες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ειδικά για τα παιδιά που δεν έχουν τη δυνατότητα για διακοπές ή κατασκήνωση.
Πληροφορίες για τα προγράμματα των Βιβλιοθηκών της Στερεάς Ελλάδας: στις ιστοσελίδες των Βιβλιοθηκών, αλλά και εδώ http://summer.futurelibrary.gr.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ποια άλλη ΔΕΚΟ πάει για “ξαφνικό θάνατο” μετά την ΕΡΤ;

Η ΕΡΤ είναι μόνο η αρχή και η απόδειξη βρίσκεται στους αριθμούς.
Με το λουκέτο στην ΕΡΤ και το πέρασμα στην νέα κατάσταση δεν εξασφαλίζονται παρά 1.400 ως 1.600 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων απ' το σύνολο των 4.000 που θα πρέπει να... κάνει εφέτος το Ελληνικό Κράτος
Αν επανέλθουμε στους αριθμούς είναι εύκολο να δει κανείς ότι η ΕΡΤ καλύπτει προσωρινά την υποχρέωση για 2.000 απολύσεις ως το καλοκαίρι, αλλά όχι για αρκετό διάστημα. Με την πρόσληψη 1.000 ως 1.200 ατόμων για το νέο σχήμα θα πρέπει να αναζητηθούν 400 ως 600 ακόμη άνθρωποι που θα συμπληρώσουν τον αριθμό των 2.000.
Αυτός ο αριθμός είναι μάλλον εύκολος στόχος. Επίορκοι και υπάλληλοι φορέων που κλείνουν αρκούν για να τον καλύψουν.
Μένει όμως ο στόχος των επιπλέον (ως τις 4.000 συνολικά για το 2013) 2.000 απολύσεων μέχρι τα τέλη του έτους
Εδώ τα πράγματα είναι θολά. Δεν υπάρχει μεγάλη δεξαμενή. Η μόνη τακτική που μπορεί να ακολουθηθεί είναι αυτή που ζούμε αυτές τις ημέρες στην ΕΡΤ.
Κάποιοι ήδη διαρρέουν τα ονόματα των τριών αμυντικών βιομηχανιών της χώρας. Οι εργαζόμενοι σε ΕΑΒ, Αμυντικά Συστήματα και ΕΛΒΟ είναι περίπου όσοι και αυτοί της ΕΡΤ.
Σε αυτή την περίπτωση μελετάται η δημιουργία ενός ενιαίου οργανισμού και για τις τρεις βιομηχανίες και περιορισμό των διοικητικών δομών. Ο αριθμός των εργαζόμενων που θα βρεθούν εκτός υπολογίζεται μεταξύ 500 και 700.
Ούτε απ' την αμυντική βιομηχανία λοιπόν προκύπτει αριθμός ικανός για να συμπληρωθεί το ποσό των απολύσεων που απαιτείται απ' το μνημόνιο.
Οι απολύσεις ωστόσο του τρέχοντος έτους δεν είναι παρά μόνο η αρχή. Για το 2014 οι απολύσεις θα πρέπει να είναι 11.000, ενώ παράλληλα θα τρέχει και το καθεστώς της διαθεσιμότητας για επιπλέον 25.000 υπαλλήλους του Δημοσίου.
Κάπως έτσι και με βάση το ότι ακούμε για φορείς που συγχωνεύονται ή κλείνουν για χρόνια, για αναδιάρθρωση υπηρεσιών κλπ, αλλά επί της ουσίας τίποτε δεν γίνεται το παράδειγμα της ΕΡΤ μάλλον θα αποτελέσει τον “μπούσουλα” για την “αναμόρφωση” του Δημοσίου.

























Πηγή

Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΡΤ: Ιδού οι προσλήψεις Σαμαρά – Όλα τα ποσά


Δείτε τη λίστα με τις προσλήψεις της κυβέρνησης Σαμαρά στην ΕΡΤ.


Δείτε τους μισθούς που δίνουν σε συμβούλους και «Πρόσωπα Ειδικής Θέσεως».
Ποιος φεσώνει τελικά την ΕΡΤ;
Δείτε τη φωτόγραφία


newsbomb.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ερώτηση Σταθά για το κλείσιμο της ΔΟΥ Θηβών



Ο Νομός Βοιωτίας έχει την ιδιομορφία να αποτελείται από δύο αστικά κέντρα, την Λιβαδειά και την Θήβα, με τον ίδιο πληθυσμό. Κατά συνέπεια, λειτουργούν και στις δύο πόλεις οι ίδιες δημόσιες υπηρεσίες για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των πολιτών και την εξοικονόμηση των πόρων των πολιτών (έξοδα μετακίνησης), καθώς και για λόγους που συνδέονται με την ανάπτυξη των δύο πόλεων. Ανάμεσα σε αυτές τις υπηρεσίες είναι και αυτή της ΔΟΥ, η οποία στεγάζεται σε Θήβα και Λιβαδειά.
Ωστόσο, παρά τις συνεχείς διαβεβαιώσεις του Υπουργείου Οικονομικών σχετικά με τη διατήρηση σε λειτουργία της ΔΟΥ Θηβών συνολικά, σε ανύποπτο χρόνο και σαν «κεραυνός εν αιθρία» ήλθε η διάψευση.
Όπως έντονα δημοσιοποιήθηκε στο διαδίκτυο αλλά και με τον πλέον επίσημο τρόπο, βλέπε υπ’ αριθμ. πρωτ: Δ6Α1092694ΕΞ2013/6-6-2013 απόφαση του Γ.Γ. Εσόδων κ. Θεοχάρη, μεταφέρονται από 1/7/2013 τα τμήματα του Δικαστικού και Εσόδων από τη ΔΟΥ Θηβών στη ΔΟΥ Λιβαδειάς. Η ξαφνική αυτή τροποποίηση της πρόσφατης απόφασης του Υπουργείου Οικονομικών Δ6Α1133106ΕΞ2011/2-09-2011, καταδικάζει τη ΔΟΥ Θηβών σε μαρασμό και δυσλειτουργία, την ώρα που έχει χαρακτηριστεί ως από τις πιο εύρωστες ΔΟΥ πανελληνίως.
Η πόλη της Θήβας θα στερηθεί σημαντικότατων υπηρεσιών, όπως οι μεταφερόμενες, και θα προκληθεί μεγάλη επιβάρυνση στις επιχειρήσεις που καλύπτουν την μεγαλύτερη βιομηχανική ζώνη στη χώρα, όπως και σε πολίτες, με αποτέλεσμα να χαθούν δημόσια έσοδα.
Παράλληλα, η συνακόλουθη μετακίνηση υπαλληλικού προσωπικού θα επιφέρει σοβαρότατα προβλήματα στις οικογένειες των εργαζομένων και ταυτόχρονα θα αποσυνθέσει πλήρως τη λειτουργικότητα και αποτελεσματικότητα της Υπηρεσίας.
Με βάση τα ανωτέρω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
-Ευσταθούν τα δημοσιεύματα σχετικά με την διακοπή λειτουργίας της ΔΟΥ Θηβών; Αν ναι, προτίθεται να ακυρώσει εδώ και τώρα, αυτόν τον απαράδεκτο σχεδιασμό;

Ο ερωτών βουλευτής
Σταθάς Γιάννης
Διαβάστε Περισσότερα »

Τοπικές νεφώσεις με βροχές και εξασθένηση το απόγευμα

Βελτιώνεται σταδιακά ο καιρός, αφού σήμερα Παρασκευή προβλέπονται νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην ανατολική Στερεά, τις Σποράδες και την Εύβοια. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν το απόγευμα, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.
Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με σποραδικές βροχές και πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας στα βόρεια. ο καιρός θα βελτιωθεί το απόγευμα, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις που το απόγευμα θα αυξηθούν θα αυξηθούν και θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες από τις πρωινές ώρες. Ο καιρός θα βελτιωθεί από το απόγευμα, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου.
Στα Νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις που το μεσημέρι θα πυκνώσουν και στα ηπειρωτικά θα σημειωθούν πρόσκαιρες μπόρες που πιθανόν στην δυτική Πελοπόννησο να είναι ισχυρές, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες μέχρι το μεσημέρι. Βελτίωση του καιρού προβλέπεται από το απόγευμα, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου.
Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην Κρήτη, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.
Στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση του καιρού αναμένεται από το βράδυ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Λαμία: Έβγαλε το στιλέτο και τον κάρφωσε!


 

 
Ήταν λίγο μετά τις 10:00 το βράδυ, όταν οι περίοικοι στη συμβολή των οδών Βενιζέλου και Μπότσαρη στη Λαμία αναστατώθηκαν από τις φωνές ενός νεαρού άνδρα που μένει στη γειτονιά.
Σύμφωνα με το LamiaReport, όταν εκείνος βγήκε από το σπίτι του ένας άλλος νεαρός, που βγήκε από ένα λευκό αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν δυο άτομα, κινήθηκε προς το μέρος του και έπειτα από σύντομη λογομαχία, έβγαλε ένα στιλέτο και τον τραυμάτισε σοβαρά στο χέρι.
Το θύμα έπεσε στο πεζοδρόμιο φωνάζοντας και σφαδάζοντας από τους πόνους, ενώ ο δράστης με το φίλο του, σύμφωνα με μαρτυρίες, πέταξαν κάτι σε παρακείμενη υδρορροή.
Στο σημείο έφτασαν αμέσως αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι συνέλαβαν το δράστη και το φίλο του, ενώ ο νεαρός άνδρας που είχε τραυματιστεί διακομίσθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Λαμίας.
Οι αστυνομικοί έψαξαν και βρήκαν στην υδρορροή κρυμμένα δυο στιλέτα, ένα εκ των οποίων είχε χρησιμοποιήσει λίγο πριν ο δράστης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μέχρι την Τρίτη «νεκρική σιγή» στα Μέσα Ενημέρωσης

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ «μετά τη σκοταδιστική ομιλία του πρωθυπουργού κ. Σαμαρά για το "λουκέτο" της ΕΡΤ, που προκάλεσε ευρύτερο λαϊκό ξεσηκωμό στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο, οι ομοσπονδίες και το διασωματειακό των εργαζομένων στα ΜΜΕ αποφάσισαν ομόφωνα τη συνέχιση της απεργίας». Τα Μέσα λοιπόν θα σιγήσουν μέχρι την Τρίτη.
«Τη συμπαράσταση του ελληνικού λαού και όλου του κόσμου με τις ογκώδεις και μαχητικές διαδηλώσεις του, τις θεωρούμε ως ύψιστη εντολή να συνεχίσουμε τον απεργιακό αγώνα μας για το κλείσιμο της ΕΡΤ και την επιστροφή των εργαζομένων της ΕΡΤ στη δουλειά τους. Η ελευθερία του Τύπου και η δημοκρατία δε φιμώνονται. Καλούμε τον κόσμο να συνεχίσει να πυκνώνει τις συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις μας στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή» καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ.
Πρακτικά αυτό σημαίνει πως δεν θα εκδοθούν ούτε τα κυριακάτικα φύλλα.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιοι είναι οι 10 πιο ισχυροί στρατοί του κόσμου




Τo Business Insider παρουσιάζει τη λίστα με τα πλήρη στοιχεία των στρατιωτικών δυνάμεων των δέκα ισχυρότερων και  πιο καλά εξοπλισμένων χωρών.





Στην πρώτη θέση φυσικά βρίσκονται οι ΗΠΑ και ακολουθούν η... Ρωσία και η Κίνα. Εντύπωση κάνει ότι στην πρώτη δεκάδα βρίσκεται και η Ιταλία,αλλά και η ενίσχυση του στρατού της Γερμανίας.

1.ΗΠΑ
Κόστος: 689.591.000.000
Μάχιμοι στρατιωτικοί: 1.477.896
* Διαθέσιμη δύναμη: 153.600.000
Αεροσκάφη: 15.293
Ναυτικός στόλος: 290
* Αφορά όλον τον πληθυσμό που κρίνεται μάχιμος σε περίπτωση επιστράτευσης

2.Ρωσία
Κόστος: 64.000.000.000
Μάχιμοι στρατιωτικοί: 1.200.000
* Διαθέσιμη δύναμη: 75.330.000
Αεροσκάφη: 4.498
Ναυτικός στόλος: 224
* Αφορά όλον τον πληθυσμό που κρίνεται μάχιμος σε περίπτωση επιστράτευσης

3.Κίνα
Κόστος: 129.272.000.000
Μάχιμοι στρατιωτικοί: 2.285.000
* Διαθέσιμη δύναμη: 795.500.000
Αεροσκάφη: 5.048
Ναυτικός στόλος: 972
* Αφορά όλον τον πληθυσμό που κρίνεται μάχιμος σε περίπτωση επιστράτευσης

4.Ινδία
Κόστος: 44.282.000.000
Μάχιμοι στρατιωτικοί: 1.325.000
* Διαθέσιμη δύναμη: 487.600.000
Αεροσκάφη: 1.962
Ναυτικός στόλος: 70
* Αφορά όλον τον πληθυσμό που κρίνεται μάχιμος σε περίπτωση επιστράτευσης

5.Μεγάλη Βρετανία
Κόστος: 57.875.170.000 δολάρια
Μάχιμοι στρατιωτικοί: 224.500
* Διαθέσιμη δύναμη: 31.720.000
Αεροσκάφη: 1.412
Ναυτικός στόλος: 77
* Αφορά όλον τον πληθυσμό που κρίνεται μάχιμος σε περίπτωση επιστράτευσης

6.Γαλλία
Κόστος: 58.244.000.000
Μάχιμοι στρατιωτικοί: 362.485
* Διαθέσιμη δύναμη: 29.610.000
Αεροσκάφη: 544
Ναυτικός στόλος: 180
* Αφορά όλον τον πληθυσμό που κρίνεται μάχιμος σε περίπτωση επιστράτευσης

7.Γερμανία
Κόστος: 43.478.000.000
Μάχιμοι στρατιωτικοί: 148.996
* Διαθέσιμη δύναμη: 43.620.000
Αεροσκάφη: 925
Ναυτικός στόλος: 67
* Αφορά όλον τον πληθυσμό που κρίνεται μάχιμος σε περίπτωση επιστράτευσης

8.Νότια Κορέα
Κόστος: 28.280.000.000
Μάχιμοι στρατιωτικοί: 653.000
* Διαθέσιμη δύναμη: 25.100.000
Αεροσκάφη: 871
Ναυτικός στόλος: 190
* Αφορά όλον τον πληθυσμό που κρίνεται μάχιμος σε περίπτωση επιστράτευσης

9.Ιταλία
Κόστος: 31.946.000.000 δολάρια
Μάχιμοι στρατιωτικοί: 293.202
* Διαθέσιμη δύναμη: 25.080.000
Αεροσκάφη: 770
Ναυτικός στόλος: 179
Αφορά όλον τον πληθυσμό που κρίνεται μάχιμος σε περίπτωση επιστράτευσης

10.Βραζιλία
Κόστος: 31.576.000.000 δολάρια
Μάχιμοι στρατιωτικοί: 371.199
* Διαθέσιμη δύναμη: 104.700.000
Αεροσκάφη: 822
Ναυτικός στόλος: 106
* Αφορά όλον τον πληθυσμό που κρίνεται μάχιμος σε περίπτωση επιστράτευσης



Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΗΜΕΡΑ-ΚΕΡΝΑΜΕ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗ ΘΗΒΑ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΘΗΒΑΙΩΝ

Πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων τριήμερου φεστιβάλ «Κερνάμε Ελλάδα» στο Μοσχοπόδι Θηβών

Ο Ευρωπαϊκός  Οργανισμός  Στρατηγικού  Σχεδιασμού, η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, το Επιμελητήριο Βοιωτίας και ο Δήμος Θηβαίων και διοργανώνουν  στο Μοσχοπόδι Θηβών το Φεστιβάλ «Κερνάμε Ελλάδα», το οποίο  τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας.

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στις 14, 15 & 16 Ιουνίου στο Μοσχοπόδι Θηβών.

Πρόκειται για ένα σημαντικότατο γεγονός στον τομέα των ελληνικών προϊόντων και στόχος της διοργάνωσης είναι να προβάλλει και να αναδείξει τα τοπικά ποιοτικά προϊόντα των επιχειρήσεων όχι μόνο της Βοιωτίας αλλά και των 13 περιφερειών που θα συμμετέχουν με περίπτερα στην έκθεση, μέσα από μια σειρά δράσεων που θα λάβουν χώρα στο τριήμερο με ιδιαίτερο βάρος στον πολιτισμό και στους γαστρονομικούς θησαυρούς της περιοχής.

Παράλληλα ο Δήμος Θηβαίων σε συνεργασία με τον Δημοτικό Οργανισμό Θήβας έχει προγραμματίσει το τριήμερο αυτό πολιτιστικές εκδηλώσεις στο θέατρο Μοσχοποδίου, με τη συμμετοχή πολιτιστικών συλλόγων από όλο το Δήμο και της ευρύτερης περιοχής.


Διαβάστε Περισσότερα »

Με τη σύνταξη του Ιουλίου το ΕΚΑΣ


Για ποιους λόγους δεν καταβλήθηκε με τη σύνταξη Ιουνίου

Με την σύνταξη του Ιουλίου θα καταβάλλει στους δικαιούχους το ΕΚΑΣ του 2013 ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ).

Σε ανακοίνωση της διοίκησης του Οργανισμού αναφέρεται ότι για τον έλεγχο των δικαιούχων, απαιτείται η διασταύρωση των εισοδημάτων έτους 2011 (οικ. έτος 2012) ώστε να χορηγηθεί σε όσους το δικαιούνται βάσει των κριτηρίων αυτών και να διακοπεί στους λοιπούς.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρονται οι λόγοι για τους οποίους το ΕΚΑΣ δεν καταβλήθηκε με τη σύνταξη Ιουνίου.

«Το σχετικό αρχείο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων παρέλαβε η ΗΔΙΚΑ στις 15 Μαΐου 2013, οπότε και άρχισε από τις υπηρεσίες του ΟΑΕΕ ο εισοδηματικός έλεγχος. Για την ολοκλήρωση του ελέγχου απαιτείται η εκ νέου αποστολή στο Κέντρο Ελέγχου Πληρωμών Συντάξεων, για τον τελικό έλεγχο, ώστε να είναι δυνατή η καταβολή του ΕΚΑΣ και ο προσδιορισμός των αντιστοιχουσών κρατήσεων και μειώσεων.

Επειδή η αποστολή στο Κέντρο Ελέγχου Πληρωμών Συντάξεων του αρχείου καταβολών συντάξεων οφείλει να γίνει το αργότερο έως στις 10 κάθε μήνα, επομένως και έως 10 Μαΐου για τις συντάξεις του Ιουνίου ήταν αδύνατο να γίνει η χορήγηση του ΕΚΑΣ με τη σύνταξη μηνός Ιουνίου» αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ