Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Τα δάκρυα των ανθρώπων της ΕΡΤ


Μια φωτογραφία ίσον 1.000 λέξεις...«Τώρα θα λυγίσεις; Δεν γίνεται, θα σταθείς όρθια, για τη μαμά, που έχει προβλήματα υγείας και παλεύει, για τον αδελφό σου τον άνεργο, ζούμε οι τρεις μαζί, θα παλέψεις, θα κλάψεις, θα φωνάξεις, αλλά θα νικήσεις!!! Ψάχνω τη δύναμη να αντέξω, προσπαθώ να κλάψω για να ηρεμήσω, να φύγουν οι ταχυπαλμίες, είσαι σε κατάσταση σοκ, είπε ο γιατρός, πρόσεχε, Νικολέττα, κινδυνεύει η ψυχή σου, η καρδιά σου, το μυαλό σου... τα δάκρυα άρχισαν να κυλούν, μα το βάρος στην ψυχή παραμένει και μεγαλώνει, το μαύρο σκουραίνει και άλλο, όπως το μαύρο στην ΕΡΤ»: Αυτά ήταν μόνο μερικά από τα λόγια της δημοσιογράφοου της ΕΤ3 Νικολέττας Γεωργιοπούλου.

Μόνο με αυτά τα λόγια, μιας εργαζόμενης της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, που εν μία νυκτί έχασε τα πάντα, μπορεί κάποιος να εκφράσει αυτά που ένιωσε η βιολονίστρια των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ αλλά και τα μέλη της χορωδίας όταν, ενώ ψάλλουν τον Εθνικό Ύμνο, ξεσπούν σε λυγμούς...

Διαβάστε Περισσότερα »

Σεισμός 5,8R νότια της Κρήτης

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 19.11 στον θαλάσσιο χώρο νότια της Κρήτης.
Σύμφωνα με προκαταρκτική εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου
Αθηνών ο σεισμός εντοπίζεται 84 χιλιόμετρα νότια νοτιοανατολικά του Τυμπακίου Κρήτης.

Το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 10 χιλιόμετρα.



Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΟΚ: Πεθερά και κουνιάδα δολοφόνησαν τον αστυνομικό

Σοκ προκαλούν τα στοιχεία για την υπόθεση δολοφονίας του 37χρονου υπαρχιφύλακα στη Θεσπρωτία.

Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας και το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, εξιχνιάστηκε η υπόθεση της ανθρωποκτονίας, που διαπράχθηκε την Τέταρτη 12 Ιουνίου 2013 στην περιοχή Κιοσέικα στο Μαυρομάτι.

Για την υπόθεση αυτή ταυτοποιήθηκαν ως δράστριες η 42χρονη κουνιάδα του θύματος, η οποία είχε βρεθεί στον χώρο της ανθρωποκτονίας τραυματισμένη στο κεφάλι, καθώς και η 60χρονη μητέρα της, πεθερά του θύματος.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της μεθοδικής αστυνομικής έρευνας, διακριβώθηκε η εμπλοκή-συμμετοχή των δύο γυναικών, έπειτα από κατάλληλη αξιολόγηση, αξιοποίηση, ανάλυση και συσχέτιση όλων των στοιχείων και των ενδείξεων που προέκυψαν, σε συνδυασμό με τα ευρήματα τα οποία εντοπίστηκαν στην αυτοψία του χώρου του εγκλήματος.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της προανάκρισης, η 42χρονη εξεταζόμενη ομολόγησε το έγκλημα και περιέγραψε με λεπτομέρειες το κίνητρο, τον τρόπο, το χρονικό και τις επιμέρους συνθήκες διάπραξης της ανθρωποκτονίας.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια διαπληκτισμού για οικονομικής φύσης διαφορές, οι δυο γυναίκες, ενεργώντας από κοινού, προκάλεσαν τραύματα στο θύμα, ενώ επιπλέον η 42χρονη τον πυροβόλησε τέσσερις φορές με πιστόλι, το οποίο βρέθηκε κρυμμένο κοντά στον χώρο του εγκλήματος, σε σημείο που υποδείχθηκε από την ίδια.

Σε βάρος των δυο γυναικών σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση και συνελήφθησαν με εντάλματα της ανακρίτριας Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας. Σήμερα οι δυο συλληφθείσες οδηγούνται στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεσάλωσαν οι Τούρκοι ποδοσφαιριστές στην Μύκονο -βίντεο



 
Και τι δεν έγινε στην Μύκονο με τους Τούρκους ποδοσφαιριστές της Fenerbahçe. Oι Selcuk Sahin,Serkan, Kırıntılı,Bekir Irtegun ξεσάλωσαν στην κυριολεξία. Βρέθηκαν στο beach bar Tropicana όπου….

σέξι Ρωσίδες χόρευαν σε ξέφρενους ρυθμούς και έπιναν σαμπάνια. Οι ποδοσφαιριστές με «κολλημένο» το βλέμμα στα καυτές Ρωσίδες δεν έλεγαν να φύγουν από το beach bar παρά το γεγονός ότι τους περίμενε το χρυσό, ναι καλά διαβάσατε, χρυσό σκάφος που ήταν αραγμένο στη θάλασσα και περίμενε τα αστέρια του ποδοσφαίρου να επιβιβαστούν για να αποχωρήσουν.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πυρκαγιά στην Τραγάνα κοντά στην εθνική οδό




Η φωτιά εκδηλώθηκε στη 1:30΄ το μεσημέρι σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή της Τραγάνας και συγκεκριμένα στο 134ο χλμ Αθηνών - Λαμίας, δύο χιλιόμετρα περίπου μετά τα διόδια στο ρεύμα προς Λαμία.

Η πυρκαγιά είναι κοντά στην εθνική οδό, ωστόσο προς το παρόν δεν έχει αναφερθεί πρόβλημα, στην ορατότητα των οδηγών από τους καπνούς.

Στην Π.Υ έχει σημάνει συναγερμός. Στο σημείο έχουν σπεύσει ήδη πυροσβεστικά οχήματα από τη Λοκρίδα, ενώ στο δρόμο είναι και οχήματα με άνδρες της Π.Υ. από τη Λαμία.

Συνολικά επιχειρούν 12 οχήματα με 24 άνδρες και δυο ομάδες πεζοπόρου, ενώ από το αεροδρόμιο της Λαμίας σηκώθηκαν για να συνδράμουν από αέρος και τα δυο PZL.lamiareport.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

"Κερνάμε Ελλάδα" στο Μοσχοπόδι Θήβας-φωτο-βίντεο


Με πολύ μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης "Κερνάμε  Ελλάδα" στο Μοσχοπόδι Θήβας.
Μετά τη Λιβαδειά σειρά είχε η Θήβα να υποδεχτεί την πολιτιστική και γαστρονομική διοργάνωση "Κερνάμε Ελλάδα".
Η επιτυχία λοιπόν συνεχίζεται από την πόλη της Λιβαδειάς στην πόλη της Θήβας. 
Ο Δήμαρχος της Θήβας κ.Σπύρος Νικολάου καλωσόρισε την Αντιπεριφερειάρχη Στερεάς κ.Παπαθωμά, τον Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας κ.Μουλκιώτη, τον εκλεκτό καλεσμένο της βραδυάς κ.Μανούσο Μανουσάκη σεναριογράφο και σκηνοθέτη που τίμησε την πόλη μας.
Το επιμελητήριο  Βοιωτίας εκπροσώπησε ο κ.Ξενάκης.
Ο πατέρας Γεώργιος τέλεσε την λειτουργία του Αγιασμού. 
Οι εκθέτες παρουσίασαν για ακόμα μία φορά υπέροχα ελληνικά προϊόντα.  
Οι επισκέπτες δοκίμαζαν από τα υπέροχα φαγητά τα οποία μαγείρευαν ντόπιες κυρίες και πρόσφεραν με χαμόγελο στον κόσμο.
Ντόπιο κρασί πρόσφερε ο Δήμος Θηβαίων που αξίζει να δοκιμάσετε.
Πολλές οι Πολιτιστικές εκδηλώσεις τις πρώτης ημέρας με τοπικά χορευτικά και παιδικό θέατρο.
Καλούμε τον κόσμο να μη χάσει αυτή την τριήμερη γιορτή στην πόλη της Θήβας.
Σας περιμένουμε για περισσότερες γεύσεις και πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Το  viotiashop θα καλύψει όλο το τριήμερο του "Κερνάμε Ελλάδα" όπως και όλες τις υπόλοιπες εκδηλώσεις. 
Ακολουθεί πλούσιο φωτογραφικό υλικό και βίντεο
Οι φωτογραφίες θα ανανεώνονται κατα τη διάρκεια της έκθεσης
Στιγμιότυπα από την έκθεση... ακολουθεί όλο το βίντεο












ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Πακιστανοί είχαν κατακλέψει τη Θήβα-60.000 η ζημιά στη Δ.Ε.Η



Συνελήφθησαν δύο (2) υπήκοοι Πακιστάν, οι οποίοι προέβαιναν συστηματικά σε κλοπές χαλκού από μετασχηματιστές στο δίκτυο της Δ.Ε.Η.

Η σύλληψή τους πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, την ώρα που αφαιρούσαν χαλκό από μετασχηματιστή γεώτρησης ιδιώτη στη Θήβα
Εξιχνιάσθηκαν συνολικά δεκαπέντε (15) περιπτώσεις κλοπών χαλκού από μετασχηματιστές της Δ.Ε.Η. που διέπραξαν οι δράστες τον τελευταίο μήνα σε διάφορες περιοχές της Βοιωτίας
Σημειώνεται ότι η ζημιά που προκλήθηκε στην Δ.Ε.Η. από τις ανωτέρω κλοπές, ανέρχεται στις - 60.000 - περίπου ευρώ
Συνελήφθησαν, χθες (14-06-2013) το πρωί σε περιοχή της Θήβας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, δύο (2) υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 35 και 18 ετών, οι οποίοι προέβαιναν συστηματικά σε κλοπές χαλκού από μετασχηματιστές στο δίκτυο της Δ.Ε.Η. σε διάφορες περιοχές της Βοιωτίας.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και παρακώλυση της λειτουργίας κοινωφελούς εγκατάστασης. Επιπλέον ο 35χρονος είχε εισέλθει και παρέμενε παράνομα στη χώρα μας, ενώ σε βάρος του 18χρονου είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι για υπόθεση ναρκωτικών.
Ειδικότερα, χθες το πρωί οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο ειδικών περιπολιών για την πρόληψη και καταστολή κλοπών χαλκού, εντόπισαν τους δύο δράστες και τους συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω, την ώρα που αφαιρούσαν χαλκό από μετασχηματιστή γεώτρησης, ιδιοκτησίας 60χρονου ημεδαπού, μέσα σε οικόπεδό του στη Θήβα.
Ο ανωτέρω μετασχηματιστής με το περιεχόμενό του, κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του, ενώ στην κατοχή των δραστών βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας μεταλλικός λοστός, μήκους (60) εκατοστών, που χρησιμοποίησαν για την διάνοιξη του μετασχηματιστή.
Από την μεθοδική αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, προέκυψε ότι οι δύο δράστες, δρώντας από κοινού και χρησιμοποιώντας την ίδια μεθοδολογία, διέπραξαν τον τελευταίο μήνα δεκαπέντε (15) κλοπές χαλκού από μετασχηματιστές στο δίκτυο της Δ.Ε.Η. σε διάφορες περιοχές της Βοιωτίας.
Συγκεκριμένα εξιχνιάστηκαν:
·         Πέντε (5) κλοπές χαλκού από μετασχηματιστές στα Λεύκτρα Βοιωτίας την 02-06-2013 και 12-06-2013.
·         Τρεις (3) κλοπές χαλκού από μετασχηματιστές στην περιοχή Πυρίου Θηβών, την 10-06-2013 και 11-06-2013.
·         Δύο (2) κλοπές χαλκού από μετασχηματιστές στην περιοχή Καναβαρίου Θηβών, 01-06-2013 και 14-06-2013.
·         Δύο (2) κλοπές χαλκού από μετασχηματιστές στο Ακραίφνιο Βοιωτίας την 09-06-2013.
·         Μία (1) κλοπή χαλκού από μετασχηματιστή στο Ύπατο Βοιωτίας την 06-06-2013.
·         Μία (1) κλοπή χαλκού από μετασχηματιστή στα Λουκίσσια Βοιωτίας επίσης την 06-06-2013.
·         Μία (1) κλοπή χαλκού από μετασχηματιστή στις Ερυθρές Βοιωτίας την 10-06-2013.
Σημειώνεται ότι η ζημιά που προκλήθηκε στη Δ.Ε.Η. από τις ανωτέρω κλοπές, σύμφωνα με εκπρόσωπο της επιχείρησης, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των (60.000) περίπου ευρώ.
Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ ερευνάται η τυχόν εμπλοκή των δραστών και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών και διατάχθηκε η κράτησή τους και η παραπομπή τους την Δευτέρα (17-06-2013) ενώπιον του κ. Ανακριτή Θηβών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Τύπος του Σαββατοκύριακου

Διαβάστε Περισσότερα »

Βοήθεια στο κοινωνικό παντοπωλείο του Ε.Κ. Λιβαδειάς από εργαζόμενους της Γερμανίας


ek




Εκπρόσωποι εργατικών συνδικάτων από την πόλη Ντάρμστατ της Γερμανίας επιγράφθηκαν το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς και πρόσφεραν το ποσό των περίπου 5000 ευρώ για την ενίσχυση του κοινωνικού του παντοπωλείου για την δράση του οποίου είχαν ενημερωθεί πριν από περίπου ένα χρόνο.
Όπως σημείωσαν η κα Λίσλα Ράτφιτς και οι κύριοι Ράινχαντ Ράικα, και Λέο Σπαν προκειμένoυ να βοηθήσουν το κοινωνικό παντοπωλείο του ΕΚ, στο πλαίσιο της αλληλεγγύης διοργάνωσαν σειρά εκδηλώσεων και συγκέντρωσαν τα χρήματα «υποστηρίζοντας έτσι την αντίσταση του κόσμου στην Ελλάδα ενάντια στο μνημόνιο».
Η αντιπροσωπεία των γερμανών εργαζομένων παραβρέθηκε επίσης και στις εκδηλώσεις στο Δίστομο για τα 69 χρόνια από το ολοκαύτωμα της Μαρτυρικής πόλης όπου και ενημερώθηκαν για πράγματα που όπως σημείωσαν δεν γνώριζαν αρκετά.
«Ήρθαμε από τη Γερμανία, τη χώρα της οποίας η Άνγκελα Μέρκελ είναι Καγκελάριος και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε Υπουργός Οικονομικών. Μας είπαν ότι ο ελληνικός λαός ζούσε στο παρελθόν πέρα από τις δυνατότητες του και τώρα θα έπρεπε να εξοικονομήσει χρήματα. Μας είπαν ότι πρέπει να δώσουμε τώρα χρήματα για τον ελληνικό λαό. Δεν πιστεύουμε αυτή την προπαγάνδα», είπαν και πρόσθεσαν «Γνωρίζουμε ότι η Ελλάδα δεν είναι η αιτία για τη μείωση των εισοδημάτων στη Γερμανία και για τις χειρότερες κοινωνικές παροχές. Επίσης στη Γερμανία υπάρχουν άνθρωποι που ψάχνουν για βαθύτερες ερμηνείες».
Επίσης επεσήμαναν ότι «και στη Γερμανία τα προβλήματα αυξάνονται για μεγάλο τμήμα του πληθυσμού» καθώς και ότι «εργαζόμενες και εργαζόμενοι πλήττονται από τις περικοπές» ενώ «οι ώρες εργασίας αυξάνονται, σε πολλούς τομείς οι μισθοί παραμένουν στάσιμοι ή ακόμα και μειώνονται, τα ενοίκια και η τιμή του ρεύματος αυξάνονται ασταμάτητα».
Εκτιμούν δε ότι «αυτό το οποίο σήμερα επιβάλλεται στην Ελλάδα, μπορεί επίσης να θίξει τους
Γερμανούς εργαζόμενους, όταν η Γερμανία πληγεί περισσότερο από την κρίση» και ένα από τα συνθήματά τους είναι: «Χτυπάνε τους Έλληνες και εννοούν εμάς».
Και συνέχισαν: «Για να μπορέσουμε να αντιταχθούμε σε αυτά τα συμφέροντα του κεφαλαίου και στην συναφή πολιτική, χρειαζόμαστε μια διεθνή συνεργασία των εργατικών και κοινωνικών κινημάτων. Δουλεύουμε σε συνεργασία με την τοπική συνδικαλιστική οργάνωση στο Ντάρμστατ, μια πόλη κοντά στη Φρανκφούρτη. Δεν μπορούμε να περιμένουμε έως ότου τα συνδικαλιστικά σωματεία εκ των άνω να οργανώσουν τη διεθνή αλληλεγγύη. Πρέπει να πάρουμε την πρωτοβουλία κάτωθεν, να δημιουργήσουμε επαφές και να οργανώσουμε τη συνεργασία».
Στο πλαίσιο λοιπόν αυτής της αλληλεγγύης και αφού ενημερώθηκαν για τις δράσεις του Ε.Κ. Λιβαδειάς διοργάνωσαν συναυλία και προέβησαν σε ενημερωτική εκστρατεία με αποτέλεσμα να συγκεντρωθεί το συγκριμένο ποσό για το κοινωνικό παντοπωλείο.
Για την επίσκεψη στο Δίστομο και τη συμμετοχή στις εκδηλώσεις είπαν ότι ήταν ιδιαίτερης σημασίας
«Τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν κατά του πληθυσμού υπό γερμανική κατοχή δεν πρέπει να λησμονηθούν. Αλλά αυτά τα γεγονότα είναι σε πολλούς στη Γερμανία άγνωστα. Και εκείνοι οι οποίοι σήμερα θέλουν να επιβάλλουν τη δικτατορία της λιτότητας στον ελληνικό λαό δεν έχουν φυσικά κανένα ενδιαφέρον να αλλάξουν τα πράγματα. Θεωρούμε ότι είναι επιτακτική ανάγκη η Γερμανία -ανεξάρτητα από την εκάστοτε κυβέρνηση- να αναλάβει την ευθύνη που προκύπτει από την ιστορία αμφότερων των χωρών μας. Για εμάς είναι σημαντικό να υποστηρίξουμε να μην μπορέσουν να επαναληφθούν τέτοια γεγονότα. Αυτό περιλαμβάνει και τον αγώνα κατά του φασισμού παντού», τόνισαν χαρακτηριστικά.
Από την πλευρά του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς ο πρόεδρος και βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Γιάννης Σταθάς σημείωσε μεταξύ άλλων: «Ευχαριστούμε τους φίλους ακτιβιστές από την Γερμανία για την βοήθεια που προσέφεραν στο κοινωνικό παντοπωλείο ώστε να μπορέσουμε να αγοράσουμε και να προσφέρουμε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στους συμπολίτες μας που υποφέρουν. Επίσης κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στο Δίστομο ενημερώθηκαν για τη σφαγή που προκάλεσαν τα γερμανικά ναζιστικά στρατεύματα. Τέλος είναι σημαντικό οτι έχουν διαπιστώνουν πως η κρίση δεν αφορά μόνο την Ελλάδα και ότι τα προβλήματα που υπάρχουν σήμερα εδώ μπορεί να μεταφερθούν και στη Γερμανία και γι΄ αυτό εξέφρασαν και την ανησυχία τους».
 viotiki-ora.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

O Κάντζι στον Λεβαδειακό!

Ανακοίνωσε Κάντζι ο Λεβαδειακός!

«Ακούστηκε» για πολλές ομάδες της Σούπερ Λίγκας, ακόμα και για την ΑΕΚ, ωστόσο ο Μακούμπα Κάντζι τα είχε βρει σε όλα με τον Λεβαδειακό κι ανακοινώθηκε!

Παίκτης του Λεβαδειακού είναι και με τη βούλα ο Μακούμπα Κάντζι!

Οι δύο πλευρές είχαν έρθει σε πλήρη συμφωνία, με τους Βοιωτούς να δίνουν κι ένα μικρό ποσό στην Καλλονή για την μεταγραφή του 23χρονου άσου, αφού το πρώην –πλέον- συμβόλαιό του εξέπνεε τον Ιανουάριο.

Ο διεθνής από την Γκάμπια πραγματοποίησε εξαιρετική σεζόν και βοήθησε τα μέγιστα τους νησιώτες για να ανέβουν στην Σούπερ Λίγκα και γι’ αυτό ήταν μήλος της έριδος για πολλές ομάδες, με τον Λεβαδειακό να νικάει τους πάντες στο τέλος!

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

«Η ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ ανακοινώνει την απόκτηση του διεθνούς με την εθνική Γκάμπια επιθετικού, Macoumba Kandji».
Διαβάστε Περισσότερα »

Μοναδικό: Εγχρωμες εικόνες εμβρύων ζώων στην κοιλιά της μητέρας τους

Μοναδικό: Εγχρωμες εικόνες εμβρύων ζώων στην κοιλιά της μητέρας τους [εικόνες]

Μωρά στην κοιλιά της μαμάς τους έχουμε δει πολλές φορές. Οι υπέρηχοι προσφέρουν τη δυνατότητα να έχουν εικόνα του παιδιού της σχεδόν από τη στιγμή της σύλληψης μέχρι και την τελευταία στιγμή, λίγο πριν έρθει στον κόσμο. Ωστόσο, πολύ σπάνια μέχρι τώρα είχε τύχει να δούμε εικόνες από έμβρυα ζωάκια.
Ο Πέτερα Τσιν, παραγωγός του ντοκιμαντέρ «Extraordinary Animals in the Womb» του National Geographic χρησιμοποιώντας ένα συνδυασμό τρισδιάστατων υπερηχογραφημάτων, εφαρμογών υπολογιστών και μικροσκοπικών καμερών συνέλαβε όλη τη διαδικασία, από τη σύλληψη μέχρι τη γέννηση διαφόρων ζώων.
Το αποτέλεσμα εκπληκτικό:

Σκύλος

Πιγκουίνος

Καρχαρίας

Σκύλος

Σκύλος

Σκύλος

Σκύλος

Πιγκουίνος

Πιγκουίνος

Ελέφαντας

Δελφίνι

Διαβάστε Περισσότερα »

Απαράδεκτο και προκλητικό εξώφυλλο της ακροδεξιάς εφημερίδας Στόχος

Δεν κρύβουν τη χαρά τους οι ακραίοι κύκλοι της χώρας για το λουκέτο στην ΕΡΤ. Το εξώφυλλο της ακροδεξιάς εφημερίδας Στόχος τα λέει όλα αφού η άποψη είναι τόσο απαράδεκτη όσο και κακόγουστη.


Διαβάστε Περισσότερα »

Εως την 1η Ιουλίου η εξόφληση παλαιών χρεών στην εφορία

Εως την 1η Ιουλίου θα πρέπει να έχουν τακτοποιήσει τα παλιά τους χρέη προς τις εφορίες οι οφειλέτες. Αυτό αφορά όσους θέλουν να εξοφλήσουν εφάπαξ το ποσό, επωφελούμενοι από την έκπτωση 50% επί των προσαυξήσεων, ενώ υπάρχει και ρύθμιση για δόσεις.
Οσοι επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα των 48 ως 100 δόσεων θα πρέπει να υποβάλουν ως τις 20 Ιουνίου τις σχετικές αιτήσεις στις αρμόδιες υπηρεσίες (ΔΟΥ, Τελωνεία, για οφειλές ως 1,5 εκατ. ευρώ ή για ποσά μεγαλύτερα στην Επιχειρηματική Μονάδα Είσπραξης).
Από τις 18 Ιουλίου η σχετική αίτηση για τις δόσεις θα υποβάλλεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω διαδικτυακής εφαρμογής.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ξανάρχεται το καλοκαίρι-Αίθριος καιρός και άνοδος της θερμοκρασίας

Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με ηλιοφάνεια και κάποιες πρόσκαιρες βροχοπτώσεις στα βορειοανατολικά.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής μετεωρολογικής υπηρεσίας τις απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ορεινά ηπειρωτικά καθώς και στα νησιά του Αιγαίου.
Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο και θα κυμανθεί από 19 έως 32 βαθμούς στα ανατολικά ηπειρωτικά, 16 έως 30 στη βόρεια Ελλάδα, 17 έως 31 στη δυτική Ελλάδα, 17 έως 29 στο βόρειο Αιγαίο και από 16 έως 29 βαθμούς στο κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.
Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από τα βορειοδυτικά, με ένταση από 4 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα είναι βόρειοι – βορειοδυτικοί 4 έως 5 και τοπικά στα νοτιοανατολικά τμήματα 6 με 7 μποφόρ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Tραγική διαπίστωση: Στη Γερμανία οι μαθητές δεν μαθαίνουν για το Δίστομο!

Τα βιώματα μιας καταγόμενης από το Δίστομο νεαρής -
της Αφροδίτης Μπασδέκη, που φοιτά στην Γερμανική Σχολή Αθήνας - από τις αφηγήσεις του παππού της για την Σφαγή των 218 Διστομιτών το 1944 περιλαμβάνονται σε άρθρο του δημοσιογράφου Παναγιώτη Κουπαράνη, της Ντόυτσε Βέλλε (DW), με τίτλο ''Η μνήμη της κατοχής σε Ελλάδα και Γερμανία'', με αφορμή εκδήλωση του γερμανικού συλλόγου «Ενάντια στη λήθη - Για τη Δημοκρατία» που έγινε στο Βερολίνο, παραμονές της 69ης επετείου της Σφαγής του Διστόμου.

Η οδυνηρή - για μας - διαπίστωση είναι ότι δυο καθηγητές, ο κ. Χάγκεν Φλάισερ και ο κ . Φρίντχελμ Μπολ, αποκάλυψαν ότι κανένας Γερμανός μαθητής δεν μαθαίνει κάτι για το Δίστομο,για τα γερμανικά εγκλήματα στην Ελλάδα της κατοχής : Ενώ οι Γερμανοί μαθητές μαθαίνουν για την ( όποια) γερμανική αντίσταση κατά του ναζισμού, δεν προχωρούν παρακάτω :«Απλώς σε μια δευτερεύουσα φράση γίνεται η αναφορά ότι οι Γερμανοί εισέβαλαν στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 1941. Ενδεχομένως να αναφέρεται, 10 σελίδες αργότερα, ότι έφυγαν τον Οκτώβριο 1944. Τίποτα όμως για το τι έγινε ενδιάμεσα. Έτσι προκύπτει ο μύθος ότι τώρα που χρεοκόπησαν οι Έλληνες θυμήθηκαν το παρελθόν. Οι Έλληνες πάντα το ήξεραν, οι Γερμανοί δεν το ήξεραν».
Κάτι που ίσως εν μέρει να εξηγεί τις προκαταλήψεις και τα στερεότυπα για τους Έλληνες που εκφράστηκαν πρόσφατα από μερίδα του γερμανικού τύπου, είπε ο κ. Φλάισερ...

(Από ανάρτηση του Λ. Δημάκα στο Facebook)

"Για τους Έλληνες η γερμανική κατοχή είναι συνυφασμένη με φριχτές εικόνες και διηγήσεις, για πολλούς Γερμανούς μια άγνωστη ιστορία. Μία εκδήλωση για την ελληνική αντίσταση κατά των ναζί στο Βερολίνο.

Τι σημαίνει για έναν άνθρωπο να μεγαλώνει σε μια οικογένεια, την οποία έχει σφραγίσει η σφαγή στο Δίστομο από τις γερμανικές δυνάμεις κατοχής; Η Αφροδίτη Βασδέκη (σ. Λ.Δ., Αφροδίτη Μπασδέκη) , αν και μόλις 19 ετών, το γνωρίζει πολύ καλά. Ο παππούς της Γιώργος ανήκει στους λιγοστούς επιζώντες της σφαγής στις 10 Ιουνίου 1944. «Ήταν σοβαρά τα ψυχολογικά τραύματα για τον παππού μου. Έχουμε κάνει αρκετές συζητήσεις μαζί του γι' αυτό το θέμα. Κάθε χρόνο στις 10 Ιουνίου πηγαίνουμε στο μνημόσυνο του Διστόμου. Και το συζητούσαμε πάντα αυτό το θέμα στην οικογένεια, επειδή ο παππούς πέρασε πάρα πολύ δύσκολες στιγμές», λέει χαρακτηριστικά η Αφροδίτη.



Η μαθήτρια της Γερμανικής Σχολής Αθηνών ήταν ένα από τα κεντρικά πρόσωπα σε εκδήλωση του γερμανικού υπερκομματικού συλλόγου «Ενάντια στη λήθη - Για τη Δημοκρατία» (Gegen Vergessen-Für Demοkratie e.V.), ο οποίος ασχολείται με τη διατήρηση της μνήμης για τη ναζιστική περίοδο στη Γερμανία αλλά και στις χώρες που έζησαν τη γερμανική κατοχή. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο, στους χώρους του μνημείου για τη γερμανική αντίσταση κατά του ναζισμού (Gedenkstätte Deutscher Widerstand), ακριβώς εκεί όπου εκτελέσθηκαν οι αξιωματικοί που επιχείρησαν να δολοφονήσουν τον Χίτλερ τον Ιούλιο του 1944.

Να αναπληρωθεί το κενό μνήμης
Σε αντίθεση με αυτούς τους αξιωματικούς που κάθε χρόνο μνημονεύονται στις 20 Ιουλίου, και των οποίων οι πράξεις αποτελούν αντικείμενο του μαθήματος της ιστορίας στα σχολεία, κανένας γερμανός μαθητής δεν μαθαίνει κάτι για το Δίστομο. Σε αυτή την έλλειψη ανάγει ο δεύτερος κεντρικός ομιλητής της βραδιάς, ο ομότιμος καθηγητής ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Χάγκεν Φλάισερ, τους λόγους για τις προκαταλήψεις και τα στερεότυπα για τους Έλληνες που εκφράστηκαν πρόσφατα από μερίδα του γερμανικού τύπου: «Απλώς σε μια δευτερεύουσα φράση γίνεται η αναφορά ότι οι Γερμανοί εισέβαλαν στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 1941. Ενδεχομένως να αναφέρεται, δέκα σελίδες αργότερα, ότι έφυγαν τον Οκτώβριο 1944. Τίποτα όμως για το τι έγινε ενδιάμεσα. Έτσι προκύπτει ο μύθος ότι τώρα που χρεοκόπησαν οι Έλληνες θυμήθηκαν το παρελθόν. Οι Έλληνες πάντα το ήξεραν, οι Γερμανοί δεν το ήξεραν».


Σε αυτούς συγκαταλέγει τον εαυτό του και ο καθηγητής ιστορίας Φρίντχελμ Μπολ από το προεδρείο του συλλόγου «Ενάντια στη λήθη – Για τη Δημοκρατία». Όπως ομολόγησε στο Βερολίνο, την πρώτη του επαφή με το θέμα την είχε σε ένα συνέδριο τον περασμένο χρόνο στο μαρτυρικό χωριό Παραμυθιά Θεσπρωτίας , που είχε διοργανωθεί από το πολιτικό ίδρυμα Φρίντριχ Έμπερτ. «Για μεγάλο χρονικό διάστημα γνωρίσαμε τους Έλληνες με την ιδιότητα των "γκασταρμπάιτερ". Αλλά τους διανοούμενους, τους ερευνητές, τους νομικούς; Αγνοούσαμε ότι υπήρχαν και αυτοί οι Έλληνες. Το ίδιο ισχύει και για την περίοδο της κατοχής. Επιβάλλεται να αναπληρώσουμε αυτό το κενό. Αυτό θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί με τη σύσταση μιας κοινής επιτροπής που θα ασχολείται με τα συγγράμματα ιστορίας στα σχολεία. Που εμφανίζεται στα σημερινά σχολικά βιβλία η Ελλάδα και οι σφαγές που έχουν διαπραχθεί», αναρωτήθηκε ο κ. Μπολ.

Διμερείς επαφές νέων

Η λήθη για την κατοχική περίοδο δεν αφορά όμως μόνο τη Γερμανία. Και στην Ελλάδα ως τη δεκαετία του 1980 το θέμα αποτελούσε ταμπού. Για τους λόγους που είχε η κάθε πλευρά να αποσιωπήσει το πρόσφατο παρελθόν ο Χάγκεν Φλάίσερ σημειώνει: «Τη Γερμανία για τους ευνόητους λόγους των αποζημιώσεων δεν τη συνέφερε. Την ελληνική πλευρά δεν τη συνέφερε επειδή βρισκόταν στα ίδια ιδεολογικά χαρακώματα με τη Γερμανία. Αυτό που ενδιέφερε την εκάστοτε ελληνική κυβέρνηση ήταν η διατήρηση του μετώπου κατά του κοινού εχθρού, δηλαδή του κομμουνισμού».

Αλλά σίγουρα και επειδή η Γερμανία βρισκόταν σε μια ισχυρότερη θέση. Οι δικαστικές αξιώξεις των οικογενειών των αμάχων που έπεσαν θύματα των γερμανικών δυνάμεων κατοχής δείχνουν όμως ότι αυτό το κεφαλαίο παραμένει ανοιχτό. Ένα παράδειγμα για το πως μπορεί να αντιμετωπισθεί το θέμα από τη νέα γενιά είναι η πρωτοβουλία που έχει αναλάβει η Γερμανική Σχολή Αθηνών. Κάθε χρόνο έλληνες και γερμανοί μαθητές της επισκέπτονται το Δίστομο για να συζητήσουν με τους εκεί μαθητές θέματα που σχετίζονται με την κατοχή. Συναντήσεις που πραγματοποιούνταν στο παρελθόν με σχολείο στα Καλάβρυτα έπρεπε φέτος να ακυρωθούν επειδή υπήρξαν απειλές ενάντια στον καθηγητή λυκείου στο μαρτυρικό χωριό να μη «συνεργάζεται» με Γερμανούς. Κατά τις πληροφορίες του Χάγκεν Φλάισερ αυτές οι απειλές δεν εκφράστηκαν μόνο από τη Χρυσή Αυγή αλλά και από κόμμα της αριστεράς.Η λήθη για την κατοχική περίοδο δεν αφορά όμως μόνο τη Γερμανία. Και στην Ελλάδα ως τη δεκαετία του 1980 το θέμα αποτελούσε ταμπού. Για τους λόγους που είχε η κάθε πλευρά να αποσιωπήσει το πρόσφατο παρελθόν ο Χάγκεν Φλάίσερ σημειώνει: «Τη Γερμανία για τους ευνόητους λόγους των αποζημιώσεων δεν τη συνέφερε. Την ελληνική πλευρά δεν τη συνέφερε επειδή βρισκόταν στα ίδια ιδεολογικά χαρακώματα με τη Γερμανία. Αυτό που ενδιέφερε την εκάστοτε ελληνική κυβέρνηση ήταν η διατήρηση του μετώπου κατά του κοινού εχθρού, δηλαδή του κομμουνισμού» "



























Πηγή

Διαβάστε Περισσότερα »

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Ελευσίνας – Θήβας


Λόγω εργασιών συντήρησης οδοστρώματος, θα πραγματοποιηθούν προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Ελευσίνας-Θήβας, περιοχής Δήμου Μάνδρας/Ειδυλλίας, σύμφωνα με ανακοίνωση της Τροχαίας.

Α΄ ΦΑΣΗ: Από 22.00΄ ώρα της 14-6-2013 έως 07.00΄ ώρα της 15-6-2013.

Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στο δεξιό μέρος του οδοστρώματος και σε μήκος 100 μ. στο ύψος της συμβολής της άνω διάβασης του Α/Κ με τον κλάδο εξόδου της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου, ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα.

Β΄ ΦΑΣΗ: Από 22.00΄ ώρα της 14-6-2013 έως 06.00 ώρα της 17-6-2013.


Ι) Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στο δεξιό μέρος του οδοστρώματος και σε μήκος 60 μ. πριν και μετά τη σηματοδοτούμενη διασταύρωση με τον κλάδο εξόδου από την Αττική Οδό, ρεύμα κυκλοφορίας προς Ελευσίνα.

ΙΙ) Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στο αριστερό μέρος του οδοστρώματος και σε μήκος 30 μ. πριν τη σηματοδοτούμενη διασταύρωση με τον κλάδο εισόδου προς την Αττική Οδό, ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα.

Κατά τις ανωτέρω διακοπές η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από το εναπομένον μέρος του οδοστρώματος πλάτους τουλάχιστον 4μ.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την διέλευσή τους από τα σημεία των έργων και να ακολουθούν την υπάρχουσα οδική σήμανση.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συμπαράσταση στους εργαζόμενους της ΕΡΤ από τη Λιβαδειά



ertΤη συμπαράσταση τους στους εργαζόμενους της ΕΡΤ εξέφρασαν δεκάδες πολίτες και φορείς της Λιβαδειάς με συλλαλητήριο που διοργάνωσαν το απόγευμα της Πέμπτης.
Εργατικό Κέντρο, ΕΛΜΕ Βοιωτίας, εργαζόμενοι ΟΤΑ, Συντονιστικό Πρωτοβάθμιων Σωματείων, έκαναν λόγο για “φασιστικού τύπου” ενέργεια από πλευράς της κυβέρνησης για να τρομοκρατήσει και να αναχαιτίσει κάθε κοινωνικά αντίδραση.
Το παρόν έδωσε και ο δήμαρχος Ορχομενού Κ. Ξηρογιάννης.
«Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει ασκήσεις φασιστικής πρακτικής πάνω σε κάθε χώρο ξεχωριστά και τελικά σε ολόκληρη την κοινωνία. Η αίσθηση όλων είναι κοινή δεν υπάρχει τέλος σε αυτό το δρόμο, άρα θα πρέπει να βάλουμε ένα φρένο εμείς. Ο αγώνας αυτή τη στιγμή δεν είναι αγώνας μόνο για την δημόσια τηλεόραση που είναι πολύ σημαντικό θέμα για όλη τη χώρα αλλά και ένας αγώνας επιβίωσης της ελληνικής κοινωνίας απέναντι στις φασιστικές πρακτικές της κυβέρνησης που ουσιαστικά στέλνει ένα μήνυμα ότι οποιαδήποτε κοινωνική αντίσταση θα ισοπεδώνεται», δήλωσε η Δέσποινα Σπανούδη, εργαζόμενη στο Δ. Λεβαδέων.
Σύμφωνα με το μέλος της ΕΛΜΕ Τασία Κοντογιάννη « Ο αγώνας των εργαζομένων της ΕΡΤ αποκτά γενικότερα χαρακτηριστικά γιατί μέσα σε μια νύχτα πάνω από 2500 εργαζόμενοι βρέθηκαν στο δρόμο, η δημόσια ραδιοτηλεόραση ξεπουλιέται με ότι αυτό συνεπάγεται και για να κάνουν πάρτι οι μεγαλοκαναλάρχες από τη μια ενώ από την άλλη μένουν χωρίς ενημέρωση οι ακριτικές περιοχές».
Και πρόσθεσε: «Ενδεχομένως κάποιοι να έχουμε ενστάσεις για το πώς λειτουργούσε η ΕΡΤ αλλά αυτό δεν είναι το πρωτεύον σήμερα. Σήμερα είναι τα δικαιώματα του λαού που χτυπιούνται και αυτό πρέπει να συναντήσει την καθολική αντίδραση του ελληνικού λαού που πρέπει να οικοδομήσει την συμμαχία του. Πρέπει να ακουμπήσει ο ένας στον άλλο να αγωνιστούμε για σπάσει το δόγμα του νόμος και τάξη, να σπάσει η επιστράτευση των εκπαιδευτικών, των δασκάλων των παιδιών μας στην οποία απροκάλυπτα προχώρησε η κυβέρνηση σαν μέτρο προληπτικό για την απεργία που είχε εξαγγελθεί».
 siriosfm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Το 65% διαφωνεί με το "λουκέτο" στην ΕΡΤ

Τι δείχνει νέα δημοσκόπηση της VPRC για το κλείσιμο της ΕΡΤ. Με 2,5 μονάδες προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ της ΝΔ 
Με συντριπτικό ποσοστό οι πολίτες τάσσονται κατά του "λουκέτου" που επέβαλε η κυβέρνηση στην ΕΡΤ. Το 65% των πολιτών δηλώνουν ότι διαφωνούν με το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης
Παράλληλα τάσσονται κατά της ιδιωτικοποίησής της ενώ διαφωνούν και με τις αποκρατικοποιήσεις των ΕΥΔΑΠ/ΕΥΑΘ/ΔΕΗ αλλά και της αξιοποίησης του ορυκτού πλούτου της χώρας από ιδιώτες, όπως στην περίπτωση της εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική.
Την ίδια ώρα, αναφορικά με το πολιτικό σκηνικό της χώρας, οι πολίτες δηλώνουν δυσαρεστημένοι με κυβέρνηση και κόμματα.
Στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα με ποσοστό 29%. Η ΝΔ βρίσκεται 2,5 μονάδες πίσω.
Ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας; Ποια είναι η οικονομική κατάσταση των Ελλήνων; Πώς βλέπουν το μέλλον; Πώς βλέπουν την πιθανότητα ανάληψης της εξουσίας από ένα ναζιστικό – φασιστικό κόμμα; Οι πολίτες απαντούν. 
"Όχι" στο λουκέτο της ΕΡΤ  
Η ΕΡΤ αποτελεί το θέμα των ημερών σε Ελλάδα και εξωτερικό. Η Vprc θέτει στους πολίτες την ερώτηση αν συμφωνούν ή διαφωνούν με την αιφνιδιαστική απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει τη δημόσια ραδιοτηλεόραση.
Το 65% των πολιτών δηλώνει ότι διαφωνεί με το «λουκέτο» στην ΕΡΤ. Το 27%δηλώνει ότι συμφωνεί, ενώ Δεν Γνωρίζω απαντά το 3% των πολιτών. Ένα 5%απαντά Ούτε Διαφωνώ/Ούτε Συμφωνώ.
Διαφωνούν με τις ιδιωτικοποιήσεις οι πολίτες
Σε μεγάλα ποσοστά οι πολίτες διαφωνούν με τις ιδιωτικοποιήσεις σημαντικών για τη χώρα δημόσιων επιχειρήσεων.
Αναφορικά με την ιδιωτικοποίηση της ΕΡΤ το 59% μάλλον διαφωνεί ενώ το 31% μάλλον συμφωνεί. Το 9% απάντησε Δεν Γνωρίζω ενώ το 1% δεν απάντησε στην ερώτηση.
Αναφορικά με την ιδιωτικοποίηση των ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ το 64% των πολιτών μάλλον διαφωνεί, το 23% μάλλον συμφωνεί. Δεν Γνωρίζω απαντά το 12% ενώ το 1% των ερωτώμενων δεν απάντησε. Την ίδια ώρα, το 56% μάλλον διαφωνεί με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, το 56% μάλλον συμφωνεί ενώ το 10% απάντησε Δεν Γνωρίζω. Το 1% δεν απάντησε στην ερώτηση.
Αναφορικά με τις ιδιωτικοποιήσεις περιοχών ιδιαίτερου φυσικού κάλλους (τουριστικού ενδιαφέροντος) το 59% μάλλον διαφωνεί ενώ το 29% μάλλον συμφωνεί. Δεν Γνωρίζω λέει το 11%. Το 1% δεν απάντησε στην ερώτηση.
Αναφορικά με τον ορυκτό πλούτο της χώρας (Σκουριές/εξόρυξη χρυσού Χαλκιδικής/Πετρέλαια) το 59% των πολιτών μάλλον διαφωνεί με την εκμετάλλευση από ιδιώτες, το 29% μάλλον συμφωνεί, ενώ το 12% απάντησε Δεν Γνωρίζω.
Τέλος αναφορικά με τις ιδιωτικοποιήσεις αεροδρομίων και λιμανιών το 51% των πολιτών δηλώνει ότι μάλλον διαφωνεί, το 37% μάλλον συμφωνεί ενώ το 11% απαντά Δεν Γνωρίζω. Το 1% δεν απάντησε στην ερώτηση.
Εκτίμηση εκλογικής επιρροής
Με 2,5 μονάδες προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ της ΝΔ
Στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται πρώτο κόμμα με ποσοστό 29%. Δεύτερη ακολουθεί η ΝΔ με 26,5% ενώ τρίτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 14%. Κατόπιν ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με ποσοστό μόλις 7% αλλά και το ΚΚΕ που συγκεντρώνει το ίδιο ποσοστό. Έπονται Ανεξάρτητοι Έλληνες με ποσοστό 6% και η ΔΗΜΑΡ με 4,5%. Άλλο κόμμα επιλέγει το 6% των πολιτών.
Στο άλλο κόμμα περιλαμβάνονται: ΛΑΟΣ 1%, Δημιουργία Ξανά 1%, Οικολόγοι Πράσινοι 1%, Ένωση Κεντρώων 0,5%, ΕΠΑΜ 0,5%, Διάφορα άλλα: (Κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Κόμμα Πειρατών Ελλάδα, ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ κλπ) 2%.
Την ίδια ώρα, τα ποσοστά εκλογικής επιρροής του ΣΥΡΙΖΑ κυμαίνονται από 27,6% έως 30,4% ενώ της ΝΔ κυμαίνονται από 25,2% έως 27,8%.
Πάντως στο σύνολο του εκλογικού σώματος το 44% δηλώνει εκλογική προτίμηση, το12,9% δηλώνει αναποφάσιστο, το 31,5% δηλώνει ότι θα απείχε/θα έριχνε λευκό ή άκυρο στις εκλογές ενώ το 11,6% Δεν ξέρει/Δεν απαντά αναφορικά με την εκλογική του προτίμηση.
Πολιτικό τοπίο
Στην ερώτηση αν τα πράγματα στη χώρα πηγαίνουν σε σωστή η λάθος κατεύθυνση το 75% απαντά σε λάθος κατεύθυνση και μόλις το 13% απαντά σε σωστή.
Το 86% δηλώνει δυσαρεστημένο από τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τα προβλήματα της χώρας ενώ μόλις το 13% δηλώνει ικανοποιημένο. Από το 86%, το 63% δηλώνει καθόλου ικανοποιημένο ενώ το 23% λίγο ικανοποιημένο.
Καταλληλότερος πρωθυπουργός παραμένει ο «κανένας» λαμβάνοντας το συντριπτικό ποσοστό 60,2%. Ο νυν πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς λαμβάνει ποσοστό καταλληλότητας 15,4% ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας λαμβάνει 9,2%.
Αναφορικά με την εικόνα των κομμάτων η αξιωματική αντιπολίτευση συγκεντρώνει τις πιο θετικές εντυπώσεις. Σε γενικές γραμμές πάντως οι πολίτες δεν είναι ευχαριστημένοι από τα ελληνικά κόμματα.
Στην ερώτηση πιο κόμμα έχει τις καλύτερες προτάσεις για τον τόπο, το 12% απαντά το ΣΥΡΙΖΑ, το 11% απαντά τη ΝΔ, 3,5% συγκεντρώνει η Χρυσή Αυγή και 3,4% το ΚΚΕ. Δεν ξέρω/Δεν απαντώ λέει το 8,6% των ερωτώμενων. Πάντως το συντριπτικό 51,6% απαντά κανένα κόμμα.
Στην ερώτηση ποιο κόμμα ανταποκρίνεται καλύτερα στις προσδοκίες σας, το 56,7% των πολιτών απαντά κανένα κόμμα. Το 12,3% απαντά η ΝΔ, ενώ το 10,2% απαντά το ΣΥΡΙΖΑ. Τέλος στην ερώτηση ποιο κόμμα μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τη διαφθορά το 59,5% απαντά κανένα κόμμα. Κατόπιν το υψηλότερο ποσοστό απαντά το ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 10,1% και ακολουθεί δεύτερη η ΝΔ με 9,6%.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ