Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Πολίτες εξηγούν τι ένιωσαν όταν έπεσε «μαύρο» στην ΕΡΤ -Συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ

Πολίτες εξηγούν τι ένιωσαν όταν έπεσε «μαύρο» στην ΕΡΤ -Συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ [βίντεο]

Η Ενωση Ντοκυμαντέρ έκανε μια καταγραφή των πρώτων ημερών χωρίς δημόσια τηλεόραση. Απλοί άνθρωποι στο δρόμο και στο σπίτι τους λένε τι ένιωσαν όταν έγραψε «μαύρο» στην ΕΡΤ. Μιλούν ειλικρινά, δεν είναι στημένο, συγκλονίζει.
Οι πολίτες στο ντοκιμαντέρ μιλούν ανοιχτά και λένε το όνομά τους στην κάμερα της Ενωσης Ντοκυμαντέρ. Πηγή GreekDocAssociation


Διαβάστε Περισσότερα »

ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΣΤΟΝ ΛΕΟΝΤΑΡΙΤΗ ΓΙΑΝΝΗ ΚΛΕΙΣΣΑ

ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΠΗΡΕ  ΣΤΙΣ  15/6/2013 Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΛΕΙΣΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΛΕΟΝΤΑΡΙ ΒΟΙΩΤΙΑΣ  ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ WADO ΚΑΡΑΤΕ 2013  ΣΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΩ ΛΟΣΙΩΝ.ΕΝΑ ΑΣΤΕΡΙ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΑΣ!!!! ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ!!!!!!







Διαβάστε Περισσότερα »

Ο χάρτης της ανεργίας στην Ελλάδα -Σε ποιες περιοχές η λέξη εργασία είναι άγνωστη

Η ανεργία στην Ελλάδα έχει φτάσει στο 27,4% σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Το μεγαλύτερο πρόβλημα το αντιμετωπίζουν οι νέοι ηλικίας 15-24 ετών με το ποσοστό να σκαρφαλώνει στο 60%.
Την ίδια στιγμή με μία ματιά στο χάρτης της ανεργίας στην Ελλάδα, η Δυτική Μακεδονία έχει ποσοστό 32,3%, η Κεντρική Μακεδονία 29,6% και η Αττική 28,2%.



ΠΗΓΗ: 3comma14.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ: Η μάχη της ΕΡΤ αγώνας όλου του λαού για να ανατραπεί η κυβέρνηση της καταστροφής


Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΕΡΤ ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ  ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ


Η πρωτοφανής πραξικοπηματική επιλογή της τροϊκανής Χούντας να κλείσει την ΕΡΤ, να καταργήσει τη δημόσια ραδιοτηλεόραση και να στείλει στον καιάδα της ανεργίας 2656 εργαζομένους πυροδότησε ένα πρωτόγνωρο κίνημα συμπαράστασης και διαμαρτυρίας. Η μαύρη οθόνη της ΕΡΤ συμβολίζει όλη τη βία και την καθεστωτική αλητεία της τρικομματικής κυβέρνησης των υποτακτικών της...
Τρόικας. Αποδείχτηκε ότι ζούμε μέρες «χούντας» των αγορών, των τραπεζών και των πιστωτών.
Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΡΤ ΕΙΝΑΙ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ
Αυτοί που κλείνουν την ΕΡΤ είναι έτοιμοι να κάνουν δεκάδες χιλιάδες απολύσεις (15.000 μόνο στην εκπαίδευση!), να ξεπουλήσουν κάθε δημόσιο κοινωνικό αγαθό, (νερό, ενέργεια κλπ), να διαλύσουν την δημόσια υγεία και παιδεία. Να οδηγήσουν σε μαζικούς πλειστηριασμούς σπιτιών και χωραφιών, να επιβάλλουν τα νέα δυσβάσταχτα χαράτσια σε μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες. Οδήγησαν 1.5 εκατομμύριο ανθρώπους στην ανεργία, και τώρα με θράσος τους επικαλούνται για να απολύσουν και άλλους!. Κάθε μέρα μεθοδεύουν ένα ακόμη πραξικόπημα ενάντια στη ζωή και το μέλλον αυτού του τόπου, καταλύοντας κάθε έννοιας δημοκρατίας. Το ανύπαρκτο success story του Σαμαρά είναι ένα απέραντο τοπίο κοινωνικής καταστροφής.
ΟΜΩΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΠΗΓΑΝ ΚΑΤΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ
Με το πέσιμο του σήματος της ΕΡΤ, δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι και νέοι σε όλη την Ελλάδα, έδειξαν συγκλονιστική ανταπόκριση στην έκκληση για στήριξη των καταλήψεων των εγκαταστάσεων της. Η τρικομματική κυβέρνηση του τροϊκανού ολέθρου δεν βρέθηκε αντιμέτωπη με κάποια «συντεχνία» αλλά με ένα πλατύ και μαζικό κίνημα απάντησης στο πραξικόπημα.
Αυτό φαίνεται κάθε βράδυ στη συντονισμένη περιφρούρηση των εγκαταστάσεων για να παραμείνει η ΕΡΤ χώρος που εκπέμπει ελεύθερα ως η φωνή των κινημάτων και της αγωνιζόμενης κοινωνίας, στη μεγάλη εντυπωσιακή και ενωτική απεργιακή διαδήλωση την Πέμπτη 13 Ιούνη.
ΤΙ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΡΤ..
Αυτό που διακυβεύεται στη μάχη, που άνοιξε στην ΕΡΤ δεν είναι μόνο οι θέσεις εργασίας ούτε το δικαίωμα στη δημόσια ραδιοτηλεόραση. Αυτό που κρίνεται είναι εάν θα συνεχιστεί ή θα ανατραπεί η δικτατορία των πιστωτών, της Τρόικας του ευρώ και της ΕΕ. Η πολιτική που δίνει τα πάντα στο κεφάλαιο, για να ξεπεράσει την κρίση του πάνω στα συντρίμμια των εργατικών, λαϊκών δικαιωμάτων ή θα γίνει βήμα για την ανατροπή τους.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ…
Για αυτό ο αγώνας που ξεκίνησε σαν μάχη ενάντια στο πραξικοπηματικό κλείσιμο της ΕΡΤ πρέπει να γίνει πανεργατικός – παλλαϊκός ξεσηκωμός για να πέσει εδώ και τώρα η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, να φύγει η Τρόικα και οι δανειστές.
Ούτε η «αποφασιστική επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου», ούτε η αναμονή της μακρινής «λαϊκής εξουσίας», αποτελούν λύση. Η λύση βρίσκεται στην πάλη για να έρθουν τώρα οι εργαζόμενοι και ο λαός στο τιμόνι, να γίνει πράξη ένας άλλος δρόμος έξω από το ευρώ και την ΕΕ, με διαγραφή του χρέους, εθνικοποιήσεις τραπεζών και μεγάλων επιχειρήσεων, εργατικό-λαϊκό έλεγχο παντού, σε ρήξη με την καπιταλιστική βαρβαρότητα σε μια σύγχρονη σοσιαλιστική προοπτική
ΣΤΟΝ «ΘΑΝΑΤΟ» ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ
Οι θλιβεροί συνοδοιπόροι του Σαμαρά ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ γελιούνται εάν πιστεύουν ότι μπορούν να εκμεταλλευτούν την δήθεν αντίθεσή τους στο κλείσιμο της ΕΡΤ για να ξεπλύνουν τις τεράστιες ευθύνες τους για τη μνημονιακή καταστροφή, ενώ το πιθανότερο είναι ότι εν τέλει με κάποιο ελιγμό θα συνεχίσουν να στηρίζουν την κυβέρνηση Σαμαρά. Είναι οριστικά καταδικασμένοι στην συνείδηση του λαού.
Οι φασίστες της Χρυσής Αυγής έδειξαν ότι, όποτε χρειάζονται, γίνονται το πιο αποφασισμένο δεκανίκι του Σαμαρά. Γιατί οι φασίστες είναι με τους ισχυρούς του πλούτου, «έλληνες» και «ξένους». Εχθροί του λαού, μαντρόσκυλα των φίλων τους των καναλαρχών που τους στηρίζουν πλουσιοπάροχα και του κεφαλαίου.
ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΛΑΤΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΡΗΞΗΣ - ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ
Οι δυνάμεις της Αριστεράς και του κινήματος πρέπει σε αυτή τη μάχη να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Να αναμετρηθούν με την ευθύνη τους και να συμβάλουν στον αγώνα για την ανατροπή της κυβέρνησης. Με λογική κινήματος, ρήξης και ανατροπής και όχι «νομιμότητας». Έξω και πέρα από κάθε λογική αναμονής για να «ωριμάσουν οι συνθήκες».
Να οργανώσουν την περιφρούρηση των καταλήψεων σε όλες τις εγκαταστάσεις και τη συνέχεια του ελεύθερου βήματος της ΕΡΤ. Να συμβάλλουν στην δημιουργία ενός ενωτικού εργατικού αγωνιστικού συντονισμού, σωματείων, αγωνιστικών ομοσπονδιών και μαζικών επιτροπών αγώνα, που θα πάρει τους αγώνες από τα χέρια της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας.
Κανένας χρόνος δεν πρέπει να δοθεί στην κυβέρνηση να σταθεί στα πόδια της. Να υπάρξει πραγματικός απεργιακός κλοιός. Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι, ελευθεροεπαγγελματίες που στενάζουν, αγρότες. Όλοι στους δρόμους και στις πλατείες, σε συνεχείς κινητοποιήσεις. Με λαϊκή αυτοοργάνωση, αλληλεγγύη και αυτοάμυνα. Εμπνευσμένοι από την λαϊκή εξέγερση που συνεχίζεται στην φλεγόμενη Τουρκία.
ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα στηρίξει με όλες τις δυνάμεις αυτό το μεγάλο αγώνα. Θα αγωνιστούμε για τη μετωπική συμπόρευση όλων των ριζοσπαστικών αριστερών, αντικαπιταλιστικών και αντι-ΕΕ δυνάμεων. Για να αλλάξουν τα πράγματα στο κίνημα και την Αριστερά, να αποκτήσει ραχοκοκαλιά και νεύρο ο λαϊκός ξεσηκωμός, να ανοίξουν δρόμοι νίκης και ανατροπής! Αυτή τη φορά ο λαός μπορεί και πρέπει να βγει νικητής.

ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ – ΚΑΤΟΧΥΡΩΝΟΥΜΕ ΣΤΗ ΠΡΑΞΗ ΟΤΙ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
-ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
-ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΕΥΡΩ, ΕΕ, ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ολονύχτιο θρίλερ με τους δραπέτες σε Βοιωτία,Φθιώτιδα,Φωκίδα-Πυροβόλησαν αστυνομικούς!!!




- Μόλις πλησίασαν το μπλόκο άνοιξαν πυρ εναντίον των αστυνομικών
- Από τύχη δεν χτυπήθηκε αστυνομικός από τις σφαίρες των καλάσνικοφ
- Έκλεψαν ακόμη δυο αυτοκίνητα τη νύχτα
- Συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας σε Φθιώτιδα, Βοιωτία και Φωκίδα

Ένα πολύωρο πραγματικό θρίλερ εκτυλίχθηκε τη νύχτα που μας πέρασε, με τους δραπέτες να παίζουν τη γάτα με το ποντίκι με τους αστυνομικούς. Τους εντόπισαν αρκετές φορές αλλά τους έχαναν, αφού οι επικίνδυνοι κακοποιοί, απ΄ ότι φάνηκε γνωρίζουν πολύ καλά το επαρχιακό και αγροτικό οδικό δίκτυο της περιοχής, ενώ άλλαζαν τα αυτοκίνητα σαν τα πουκάμισα.

Τη μια και μοναδική φορά που έπεσαν σε μπλόκο αστυνομικών, μόλις πλησίασαν, χωρίς δεύτερη σκέψη, άνοιξαν πυρ με τα καλάσνικοφ εναντίον των αστυνομικών.

Όλα ξεκίνησαν λίγο πριν τις 11:00΄ το βράδυ, όταν κοντά στο Πολύδροσο (Σουβάλα), εντοπίστηκε να κινείται το κλεμμένο Lada Samara, που είχαν κλέψει οι δραπέτες από τον Σκαμνό. Αμέσως σήμανε συναγερμός.

Οι δραπέτες όταν κατάλαβαν ότι το συμβατικό αυτοκίνητο που τους ακολουθεί είναι της αστυνομίας, ανέπτυξαν ταχύτητα και χάθηκαν μέσα στους αγροτικούς δρόμους του Παρνασσού στην περιοχή της Αμφίκλειας. Οι αστυνομικοί που είχαν στήσει μπλόκα σε κομβικά σημεία, εντόπισαν τουλάχιστον τρεις φορές το κλεμμένο αυτοκίνητο, αλλά οι δραπέτες κατάφεραν να διαφύγουν, μέσα στο δαιδαλώδες αγροτικό οδικό δίκτυο του Παρνασσού.

Λίγη ώρα αργότερα έκλεψαν μια ασημί κλούβα από τη Δαύλεια και με αυτή κινήθηκαν προς Βοιωτία μέσα από τα χωριά της Λοκρίδας. Λίγο μετά τις 2:00΄ τα ξημερώματα έπεσαν σε μπλόκο της ΟΠΚΕ Βοιωτίας, στα όρια των νομών Φθιώτιδας και Βοιωτίας στο ύψος του παλιού "Λεβέντη".

Οι αστυνομικοί που δεν ήξεραν ότι οι επικίνδυνοι κακοποιοί είχαν αλλάξει αυτοκίνητο αιφνιδιάστηκαν. Οι δραπέτες μόλις πλησίασαν στο μπλόκο άνοιξαν πυρ με τα καλάσνικοφ εναντίον των αστυνομικών. Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν, χωρίς να καταφέρουν να ακινητοποιήσουν το κλεμμένο όχημα. Ευτυχώς από τη συμπλοκή δεν υπήρξε τραυματισμός αστυνομικού.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Lamiareport  η κλεμμένη ασημί κλούβα, βρέθηκε τα ξημερώματα παρατημένη στους Δελφούς, απ΄ όπου οι δραπέτες έκλεψαν ένα φορτηγάκι και εξαφανίστηκαν προς τον Παρνασσό, όπου φαίνεται ότι δραπέτες έχουν βρει το τελευταίο χρονικό διάστημα καταφύγιο.

Οι αστυνομικές Διευθύνσεις Φθιώτιδας, Βοιωτίας και Φωκίδας είναι επί ποδός και οι έρευνες συνεχίζονται, ενώ αναμένονται ενισχύσεις και από Αθήνα.
Lamiareport 
Διαβάστε Περισσότερα »

Συγκλονιστική η ομιλία του Ηλία Μαριολάκου στο Συνεδριακό Αλιάρτου-βίντεο


Ένα μεγάλο ''Ευχαριστώ'' στον καθηγητή Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Μέλος του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου και συνεργάτη πολλών πανεπιστημίων του εξωτερικού, κ. Ηλία Μαριολάκο, για την εξαιρετική διάλεξη που έκανε στα πλαίσια του 
«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΛΙΑΡΤΟΥ», με θέμα: «Κωπαϊδα και Βοιωτία». Τότε που οι προϊστορικοί της κάτοικοι έθεταν τα θεμέλια του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού!
Ο διαφωτιστικός, χειμαρρώδης, γλαφυρός λόγος του, μας άγγιξε και μας ενθουσίασε.
Πιστεύω ότι η διάλεξη του ήταν απ' τις ομορφότερες και σημαντικότερες στιγμές του
Ελεύθερου Πανεπιστημίου. Σημαντική και άκρως κατατοπιστική ήταν και η παρέμβαση του Δρ. Νίκου Καρρά, Γεωλόγου - Παλαιοντολόγου.
Το σημαντικό για όλους μας ήταν πως μάθαμε εξαιρετικού ενδιαφέροντος πράγματα για την περιοχή μας που τα αγνοούσαμε, ενώ ξένοι λαοί τα έχουν διδαχτεί και τα εκμεταλλεύονται ήδη.
Εύχομαι και ελπίζω οι προτάσεις που έκανε για την ανάδειξη της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς μας, να τύχουν της απαραίτητης αξιοποίησης και εμείς, να έχουμε την χαρά και την τιμή να τον ξαναδούμε!

Κωνσταντίνα Σταθακοπούλου
aliartos-boiotias.blogspot.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Στους 35 βαθμούς σήμερα ο υδράργυρος

Ηλιοφάνεια και ζέστη σε ολόκληρη τη χώρα προβλέπει η Εθνική μετεωρολογική υπηρεσία με περιορισμένη τοπικά ορατότητα τις πρωινές ώρες και τοπικές νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 34 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 16 έως 32 στη Δυτική Ελλάδα, από 16 έως 35 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 18 έως 31 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη, αλλά στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου οι μέγιστες θα είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερες.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο , σύμφωνα με το meteo.gr, θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι, με εξαίρεση τα νοτιοανατολικά τμήματα του Αιγαίου όπου θα επικρατήσουν ισχυροί και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις βορειοδυτικοί άνεμοι. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι.
Αραιές νεφώσεις περιμένουμε την Κυριακή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς.
Λίγες νεφώσεις περιμένουμε την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι.

Διαβάστε Περισσότερα »

Σοκ στην Τουρκία: Υδροφόρα παρασύρει διαδηλωτή στο πάρκο Γκεζίμ -βίντεο

Σοκ στην Τουρκία: Υδροφόρα παρασύρει διαδηλωτή στο πάρκο Γκεζίμ [βίντεο]
Πολύ σκληρές εικόνες από τα άγρια επεισόδια στην Τουρκία κυκλοφορούν στο διαδίκτυο μετά από την απόφαση της αστυνομίας για εισβολή και διάλυση της κατάληψης στο πάρκο Γκεζί με τον κόσμο να συγκλονίζεται τη στιγμή που υδροφόρα παρασύρει διαδηλωτή και ο άτυχος άνθρωπος σφαδάζει κάτω από τις ρόδες του οχήματος.
Από την πλευρά του ο Ερντογάν δείχνει αποφασισμένος σε ομιλία του στην Άγκυρα το απόγευμα του Σαββάτου να διαλύσει με τη βία κάθε κατάληψη.

Διαβάστε Περισσότερα »

Mε νέα βιβλία ανανεωμένη και σύγχρονη η βιβλιοθήκη Λεονταρίου



Αγαπητοί φίλοι
Η Παμβοιωτική  Βιβλιοθήκη «Αθηνά Γλαυκώπις»  με έδρα το Λεοντάρι του δήμου Αλιάρτου, έχει εμπλουτιστεί  με νέα βιβλία λογοτεχνικά – ιστορικά – και δοκίμια.
Η βιβλιοθήκη είναι  πλέον η πιο ανανεωμένη και σύγχρονη κατά την μαρτυρία πολλών πανεπιστημιακών δασκάλων και περιμένει τους βιβλιόφιλους.
Υπάρχουν βιβλία όλων των προτιμήσεων, επιπέδων μόρφωσης και όλων των ηλικιών.
Το καλοκαίρι είναι ευκαιρία να διαβάσετε ευχάριστα και μορφωτικά βιβλία.
Περιμένουμε όλους σας, ιδιαίτερα γονείς και παιδιά να την επισκεφτούν.
Καλό καλοκαίρι σε όλους. 
                                                                   Βιβλιοθήκη «Αθηνά Γλαυκώπις»
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ
ΤΡΙΤΗ & ΠΕΜΠΤΗ:             10.00 π. μ. -12.00 μ. μ.
ΤΕΤΑΡΤΗ & ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ :   5.00 μ. μ. - 8.00 μ.μ.
ΣΑΒΒΑΤΟ & ΚΥΡΙΑΚΗ:  10.00 π. μ. -12.00 μ.μ. &5.00 μ. μ.- 8.00 μ. μ.
Εκτός των παραπάνω ωρών λειτουργίας, μπορείτε να εξυπηρετηθείτε οποιαδήποτε άλλη ώρα, τηλεφωνώντας στα παρακάτω τηλέφωνα : 6932662846 , 6973495836,

22620-65463, 22620-65611, 22620-65757
Διαβάστε Περισσότερα »

Καταστράφηκαν 2.000 προϊόντα «μαϊμού» στη Χαλκίδα

Συνελήφθη μια Κινέζα, αναζητείται ένας ομοεθνής της

Κατάστημα με μεγάλο αριθμό προϊόντων απομίμησης εντοπίστηκε σε περιοχή της Χαλκίδας.

Μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στους χώρους του καταστήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πάνω από 2.000 απομιμητικά προϊόντα γνωστών εμπορικών οίκων του εξωτερικού, όπως είδη ένδυσης και υπόδησης, γυναικείες τσάντες, πορτοφόλια, γυαλιά ηλίου και άλλα είδη.

Συνελήφθη μία 27χρονη Κινέζα ως προσωρινά υπεύθυνη του καταστήματος, ενώ αναζητείται από τις Αστυνομικές Αρχές ένας άνδρας, ομοεθνής της, που φέρεται ως ιδιοκτήτης του καταστήματος.

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας. Τα προϊόντα καταστράφηκαν από αρμόδιο συνεργείο του δήμου Χαλκιδέων.
newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Κάνουν τα τρία ένα...



Ποιο είναι το σχέδιο της κυβέρνησης για τη ΝΕΡΙΤ...
Μπορεί οι οριστικές αποφάσεις σχετικά με τη μορφή που θα έχει η νέα κρατική ραδιοτηλεόραση να ληφθούν από την επιτροπή που θα ορισθεί για τη διαχείρισή της, ωστόσο οι
πρώτες ανεπίσημες συζητήσεις έχουν...
ήδη ξεκινήσει στο περιβάλλον του Μεγάρου Μαξίμου.
Πρόθεση της κυβέρνησης, όπως διαμηνύεται, είναι να εκπέμψει το συντομότερο δυνατό το νέο πρόγραμμα.
Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η εφημερίδα «Έθνος», ο σχεδιασμός που θέλει να προωθήσει το επιτελείο του πρωθυπουργού περιλαμβάνει κωδικοποιημένα τα εξής:
1. Τη δημιουργία τριών καναλιών. Το πρώτο θα έχει αμιγώς ενημερωτικό χαρακτήρα, με ειδήσεις και ενημερωτικές εκπομπές, καθώς παράλληλα και με προβολή ιστορικών σειρών που θα αφορούν προσωπικότητες που σφράγισαν την πορεία της Ελλάδας από την αρχαιότητα έως σήμερα. Το δεύτερο θα είναι το δορυφορικό και το τρίτο θα εκπέμπει μέσα από το Ίντερνετ.
2. Τη δημιουργία τριών ραδιοφώνων. Το ένα αθλητικό, το δεύτερο ενημερωτικό και το τρίτο με πολιτιστικό πρόγραμμα.
3. Τη λειτουργία του νέου εθνικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα με προσωπικό που δεν θα υπερβαίνει τους 800 υπαλλήλους αρχικά.
4. Τη μείωση τουλάχιστον κατά 50% του ειδικού τέλους που καταβάλλουν οι Έλληνες για τη λειτουργία της ΕΡΤ.
Παράλληλα, πληροφορίες αναφέρουν ότι στις προθέσεις του Μεγάρου Μαξίμου είναι να υπάρξουν μεγάλες παραγωγές, ικανές να πουληθούν και στο εξωτερικό.
Σε ό,τι αφορά τις προσλήψεις που θα γίνουν άμεσα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος ο πρωθυπουργός θα εγγυηθεί δημόσια ότι θα γίνουν με αξιοκρατικό τρόπο, ενώ παράλληλα με την ίδια δήλωση που πιθανώς να κάνει και τη Δευτέρα, εφόσον εξελιχθεί ομαλά η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, θα δεσμευθεί ότι στόχος του είναι η νέα ΕΡΤ να εκπέμψει το συντομότερο δυνατόν, εάν καταστεί δυνατό ακόμη και μέσα στον Ιούλιο.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ