Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

«Ο Λαζόπουλος μας είχε ανασφάλιστους και μας απέλυσε γιατί κάναμε στάση εργασίας για την ΕΡΤ»

«O κ. Λαζόπουλος στάθηκε αλληλέγγυος στους, απολυμένους πια, εργαζόμένους της ΕΡΤ, την ίδια ώρα που απέλυε τους δικούς του εργαζόμενους επειδή στάθηκαν αλληλέγγυοι στους απολυμένους εργαζόμενους της ΕΡΤ!»

Με αυτά τα λόγια οι απολυμένοι και οι απολυμένες της εκπομπής «Αλ Τσαντίρι Νιουζ» αναφέρονται στην απομάκρυνσή τους από την τηλεοπτική εκπομπή, μετά το επεισόδιο της περασμένης Τρίτης στον Alpha, το οποίο συνέπεσε με το λουκέτο στην ΕΡΤ.

«Οταν στις 11 Ιουνίου έπεσαν πολύχρωμες μπάρες στην ΕΡΤ, οι πέντε ταξιθέτες / ταξιθέτριες της εκπομπής «Αλ Τσαντίρι Νιουζ» αποφασίσαμε συλλογικά και ομόφωνα να συμμετάσχουμε στη στάση εργασίας που κήρυξε η ΠΟΣΠΕΡΤ, η ΠΟΕΠΤΥΜ η ΠΟΕΣΥ και η ΕΤΙΤΑ» γράφουν, συμπληρώνοντας πως γνώριζαν ότι «δεν καλύπτονταν θεσμικά, αφού ανήκουν στο πλήθος των χιλιάδων ανασφάλιστων-αφανών εργατών».

Οι εργαζόμενοι ενημέρωσαν την παραγωγή της εκπομπής και αποχώρησαν για το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής «σε ένδειξη αλληλεγγύης και στήριξης των απολυμένων της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Οταν μια βδομάδα μετά επικοινώνησαν με την παραγωγή για να μάθουν αν θα βγει στον αέρα η εκπομπή, πληροφορήθηκαν, όπως λένε, από τρίτους πως είχαν απολυθεί. Στην επιστολή τους υποστηρίζουν ακόμη πως «ο χώρος εργασίας» τους ήταν «μια αποθήκη» και η εργασία τους «ανασφάλιστη και μαύρη».

Διαβάστε Περισσότερα »

Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής την Παρασκευή 21 Ιουνιου στο Art Cafe Αστραδενή





Η Λιβαδειά βρίσκεται για 6η χρονιά ανάμεσα στις 29 πόλεις της Ελλάδας και σε εκατοντάδες πόλεις σε ολόκληρη την Ευρώπη που συμμετέχουν στην Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής.

Το Τροφωνιο Ωδείο και το ArtCafe Αστραδενή συνεργάζονται για 3η χρονιά και συμμετέχουν στην Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής με τη συναυλία που διοργανώνουν την

Παρασκευή 21 Ιουνιου 2013 στο Art Cafe Αστραδενή
(πεζόδρομος - Ερκυνας 5 Λιβαδειά) και ώρα 9.30 μ.μ.


Σας προσκαλούμε να αφήσετε στην άκρη τα προβλήματα της καθημερινότητας και να αφεθείτε στους ρυθμούς της καρδιάς και στη δύναμη της μουσικής.

Στο πρόγραμμμα της συναυλίας με τίτλο " Οδός μουσικών ονείρων με άρωμα Μεσογείου " θα παρουσιαστούν μουσικές και τραγούδια
από τη μπαρόκ έως τη σύγχρονη μουσική από τους καθηγητές του Τροφώνιου Ωδείου.
 
Αναλυτικά συμμετέχουν οι καθηγητές
τραγούδι: Άννα Μουζάκη, Σταυρούλα Πολλάτου
βιολί: Ρεγγίνα Σαρούν
τσέλο: Ναταλία Σερμπάτα
πιάνο:Φιλιώ Στάμου
κιθάρα: Κωνσταντίνος Ζώτας
(πιάνο παίζει επίσης και η μαθήτρια της Ανωτέρας Σχολής πιάνου Γεωργία Μήτραινα)
Διαβάστε Περισσότερα »

Έτσι θα πιάσουν τον Αρχιδολοφόνο Κόλα?


Εμπαίζουν την ΟΠΚΕ

Οι άνθρωποι είναι άκρως επικίνδυνοι!
Από την Αθήνα στέλνουν τις OΠΚΕ στην Α.Δ. ΦΩΚΙΔΑΣ αυθημερόν 6 ώρες οδήγηση και 10 ώρες υπηρεσία για να μην τους πληρώσουν τα έξοδα διαμονής.
crimesonair
Διαβάστε Περισσότερα »

"Αγιατριαδίτικα 2013"Πρόσκληση απο τον Δ.Λιβαδειάς

Διαβάστε Περισσότερα »

Δήμος Θηβαίων:Ανακύκλωση ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών



Ο Δήμος Θηβαίων έπειτα από την υπογραφή σύμβασης με την εταιρεία «Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε» στη βάση του προγράμματος «Συλλογή ογκωδών», αναλαμβάνει- για όλο τον Καλλικρατικό Δήμο- τη συλλογή, φόρτωση και μεταφορά των αποβλήτων ειδών ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού (μικρές και μεγάλες οικιακές συσκευές, ψυγεία, κλιματιστικά, εξοπλισμός πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών, οθόνες Η/Υ, είδη φωτισμού, καταναλωτικός εξοπλισμός – τηλεοράσεις, λαμπτήρες, ηλεκτρικά – ηλεκτρονικά εργαλεία, παιχνίδια και εξοπλισμός ψυχαγωγίας, ιατροτεχνολογικά προϊόντα, όργανα παρακολούθησης και ελέγχου, αυτόματοι διανομείς με ψύξη, ΑΤΜ).
Συγκεκριμένα οι δημότες μπορούν να αφήνουν τα παραπάνω απόβλητα σε κοντέινερ στο χώρο του αμαξοστάσιου του Δήμου στην περιοχή Κοντίτο (ώρες 07:00-15:00) , ενώ κατόπιν συνεννόησης με το τμήμα καθαριότητας (τηλ. 2262026297) θα μπορεί να γίνει παραλαβή αυτών εξωτερικά της οικίας τους.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τέλος στις άδειες για φωτοβολταϊκά βάζει το ΥΠΕΚΑ

Καμία διαδικασία νέων αδειοδοτήσεων για επενδύσεις φωτοβολταϊκών δεν πρόκειται να ξεκινήσει, πριν να εκπονηθεί ένα στρατηγικό σχέδιο για τις ΑΠΕ, το οποίο θα καθορίζει τις προτεραιότητες, τις ανάγκες αλλά και τις αντοχές της χώρας.
Αυτή είναι η πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΚΑ όπως εκφράζεται όταν καλείται να απαντήσει στο αίτημα που υποβάλλουν οι εταιρείες του κλάδου των φωτοβολταϊκών (κατασκευαστές, έμποροι, εγκαταστάτες κ.λπ) για επανέναρξη της δραστηριότητας.
«Στόχος μας είναι από εδώ και πέρα να λειτουργήσουμε προληπτικά και με μακροπρόθεσμο σχεδιασμό για τις ΑΠΕ. Το Υπουργείο προχωρά ήδη στην εκπόνηση ενός στρατηγικού σχεδίου για τις ΑΠΕ με χρονικό ορίζοντα το 2030 που προγραμματίζουμε να ολοκληρωθεί στο δεύτερο εξάμηνο του 2013 και να πλαισιωθεί με όλες τις απαραίτητες νομοθετικές πρωτοβουλίες. Εκεί θα διατυπώνονται οι νέοι στόχοι της χώρας, που θα αποτελέσουν τον «οδηγό» για την παραπέρα θεμελίωση του κατάλληλου θεσμικού πλαισίου». Αυτό απαντά, συγκεκριμένα, σε σχετική ερώτηση ο υφυπουργός Ενέργειας κ. Μάκης Παπαγεωργίου.
Την ίδια στιγμή, μετά τη σειρά των αποφάσεων του ΥΠΕΚΑ, η αγορά έχει κυριολεκτικά παγώσει. Αυτή τη στιγμή ολοκληρώνονται τα λίγα αγροτικά πάρκα που έχουν περιθώριο λίγες ημέρες ακόμα για να «ηλεκτριστούν». Στη συνέχεια, ο επόμενος και τελευταίος «σταθμός» είναι η 12η Νοεμβρίου οπότε λήγει η προθεσμία που έχουν τα μεγάλα πάρκα που συνδέονται στο δίκτυο υψηλής τάσης. Στην πραγματικότητα με αυτά τα έργα ολοκληρώνεται η δραστηριότητα στον κλάδο και οι εταιρείες εκείνο που έχουν να περιμένουν είναι το άνοιγμα εκ νέου των αδειοδοτήσεων.
«Αν δεν δοθεί ένα θετικό μήνυμα ώστε οι εταιρείες να έχουν κάτι να περιμένουν, οι εξελίξεις για την απασχόληση στον κλάδο θα είναι ιδιαίτερα αρνητικές» δηλώνει στέλεχος της αγοράς στο energypress. Το ίδιο στέλεχος προβλέπει ότι από τις 50.000 θέσεις εργασίας που έχει δημιουργήσει ο κλάδος των φωτοβολταϊκών (20.000 άμεσες και 30.000 έμμεσες) δεν θα «αντέξουν» πάνω από τις 15.000 εάν δεν δρομολογηθεί κάποια θετική εξέλιξη.
 energypress.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Φωτιά στα Καστέλια της Θήβας-φωτο-βιντεο

 

Φωτιά στην περιοχή Καστέλια αυτή τη στιγμή στη Θήβα, πίσω από το 2ο Γυμνάσιο της Θήβας. Η πυροσβεστική είναι αυτή τη στιγμή στο σημείο και προσπαθεί να ελέγξει τη φωτιά. Η φωτιά προκλήθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτίας και δυστυχώς υπάρχει αρκετός αέρας στην περιοχή.

Ενημέρωση: σύμφωνα με πληροφορίες των πυροσβεστών η φωτιά ξεκίνησε από ξερά χόρτα στο λόφο Καστέλια, από την μεριά της οδού Οπλαρχηγού Βόγκλη . Το ευτύχημα ήταν ότι πρόσφατα ο Δήμος είχε καθαρίσει τα ξερά από το λόφο και έτσι οι πυροσβέστες έσβησαν τη φωτιά χωρίς να καούν πεύκα, και τώρα παραμένουν μόνο μικρές εστίες.
Viotiashop.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Συγκλονίζει η εξομολόγηση του φονιά της 23χρονης Φαίης στη Νέα Μάκρη - Αποκαλύπτεται για πρώτη φορά

Τη δική του εκδοχή για το τι έγινε το βράδυ της 25ης Απριλίου αποκαλύπτει για πρώτη φορά ο 25χρονος που κατηγορείται για το θανάσιμο τραυματισμό της Φαίης Μπλάχα.
Οπως ισχυρίζεται, σύμφωνα με το star, όλα ξεκίνησαν από έναν καυγά που ακόμα και στην πιο τρελή του φαντασία δεν μπορούσε να προβλέψει την τραγική κατάληξη που θα είχε.
«Δεν ήθελα να της κάνω κακό»
«Τη Φαίη τη χτύπησα κυρίως στο κεφάλι με σφαλιάρες και όχι γροθιές, δεν είχα την πρόθεση να τη σκοτώσω, ίσως τα υπόλοιπα χτυπήματα να έγιναν από το πέσιμο που είχε η κοπέλα».
«Ζήτησα βοήθεια από την αδελφή της».
«Σε κοντινή απόσταση ήταν το αυτοκίνητο και χτύπησε το κεφάλι της και έπεσε στο πάτωμα και έχασε τις αισθήσεις της. Εγώ πανικοβλήθηκα και την πήγα πολύ γρήγορα στο νοσοκομείο, ζήτησα βοήθεια από δυο φίλους μου. Μετά κάλεσα την αδελφή της γιατί μου ζήτησαν έναν συγγενή και εκείνη ήρθε στο νοσοκομείο και μου ζήτησε να μην απευθυνθώ ποτέ στην αστυνομία για τη σχέση που είχαμε. Οτι θα τα κανονίσει όλα εκείνη και ότι θα είναι πάντα δίπλα μου και με παρακαλούσε να μην κλαίω και να είμαι ψύχραιμος».
Τέσσερις μήνες είχε δεσμό με την πανέμορφη Φαίη. Από την πρώτη στιγμή όμως, όπως υποστηρίζει, καταλυτικός ήταν ο ρόλος της αδελφής της. Πράγμα το οποίο διαψεύδει κατηγορηματικά ο δικηγόρος της.
«Με τη Φαίη περνάγαμε ωραία»
«Με τη Φαίη πέρναγα πολύ ωραία και σχεδιάζαμε πολλά πράγματα να κάνουμε αλλά πάντα είχαμε ένα μεγάλο εμπόδιο την αδελφή της και ψάχναμε τρόπους να το ξεπεράσουμε αυτό αλλά εκείνη δεν μας άφηνε».
Ο ρόλος της αδελφής της Φαίης
«Η Φαίη γνώριζε ότι η αδελφή της με προσέγγιζε γιατί το είχα πει εγώ ξεκάθαρα ενώπιων και των δυο γιατί ένιωθα άσχημα μέσα μου».
Η αντίδραση της Φαίης όταν το έμαθε
«Η Φαίη στεναχωρήθηκε πολύ. Στη συνέχεια με συγχώρεσε, εγώ της έλεγα ότι δεν ήταν καθόλου σωστό αυτό που έκανα και θα πρέπει να διακόψει μαζί μου. Εκείνη θέλησε να είναι μαζί μου, λέγοντάς μου να μην ξανασχοληθώ με την αδελφή της. Ετσι και έκανα. Αλλά η μεγάλη αδελφή της το πήρε πολύ άσχημα όλο αυτό. Μου είχε πει ότι θα σε καταστρέψω θα σε εκδικηθώ το ίδιο έκανε και στη Φαίη».
«Θέλω να πάω κοντά της»
«Έχει περάσει πολλές φορές από το μυαλό μου να κάνω κάτι κακό στον εαυτό μου ώστε να μπορέσω να πάω εκεί κοντά της αλλά δεν έχω τη δύναμη. Τη βλέπω σχεδόν κάθε βράδυ και σας είπα ότι δεν κοιμάμαι».
Για τον 25χρονο, σύμφωνα με το star η πιο δύσκολη ώρα θα είναι η στιγμή που θα συναντήσει τους γονείς της Φαίης. Ξέρει ότι μια συγγνώμη δεν αρκεί.
«Θέλω να ζητήσω ένα μεγάλο συγγνώμη στους γονείς της για το μεγάλο κακό που προκάλεσα. Νιώθω πολύ άσχημα μετά το χαμό της. Νιώθω μισός. Δεν ξέρω ποια θα είναι η συνέχεια της ζωής μου μετά από όλο αυτό».

Διαβάστε Περισσότερα »

Ηράκλειο: Προσήγαγαν τους γονείς του Μάριαν Κόλα


Με τη συμμετοχή της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας πραγματοποιήθηκε τις τελευταίες ώρες γιγαντιαία αστυνομική επιχείρηση στο Ηράκλειο που είχε άμεση σχέση με την υπόθεση του Διστόμου και των καταζητούμενων δραπετών των φυλακών Τρικάλων που σκότωσαν τον 37χρονο υπαρχιφύλακα Γιώργο Ανδριτσόπουλο. 
 
Τεράστιες αστυνομικές δυνάμεις όχι μόνο από την Κρήτη είχαν απλωθεί στην ευρύτερη περιοχή με πλήρη εξάρτιση κάνοντας κατ' οίκον έρευνες και έχοντας ζώσει όλο το τετράγωνο. 
 
Μάλιστα, όπως αναφέρει το prismanews.gr, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι προσήχθησαν για να εξεταστούν οι γονείς του επικίνδυνου δραπέτη των φυλακών Τρικάλων Μάριαν Κόλα. 
 
Ανιχνεύτηκαν προηγουμένως από τους κοριούς της αντιτρομοκρατικής τηλεφωνικές επικοινωνίες με «ακαταχώρητους» αριθμούς.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πανελλήνιο Νέων-«Χάλκινο» η Γαρδικιώτη (τριπλούν), και Φράγκος (400μ.)



Το σαββατοκύριακο που πέρασε, 15-16/6, στο δημοτικό στάδιο των Σερρών, πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου στην κατηγορία των νέων ανδρών-γυναικών (κάτω των 23 ετών).
Στους αγώνες υπήρξε πολύ μεγάλη συμμετοχή αθλητών-τριών, σημειώθηκαν καλές επιδόσεις, 3 πανελλήνια ρεκόρ ενώ αρκετοί-ες αθλητές-τριες «έπιασαν» τα όρια για τις μεγάλες διοργανώσεις.

Από πλευράς αθλητών-τριών συλλόγων της Βοιωτίας είχαμε:
Ο Τάσος Φράγκος (φωτο αρχείου) του Γ.Σ. «Πινδάρου» Θηβών, στα 400 μέτρα κατέκτησε την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο με επίδοση 48’’02 που είναι νέο ρεκόρ Ε.Α.Σ. Βοιωτίας-Εύβοιας στις κατηγορίες Εφήβων και Νέων. Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε απο το 1986, ο Νίκος Ντούμπας του Μεδεώνα με 48.72. Επίσης το 48.02 είναι και ισοφάριση του ρεκόρ των ανδρών που σημείωσε το 2003 ο Παναγιώτης Λιοπύρης, επίσης του Γ.Σ. «Πινδάρος» Θηβών.
Η Σοφία Γαρδικιώτη (φωτο αρχείου) του Γ.Σ. «Ερμής» Σχηματαρίου, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο τριπλούν με άλμα στα 12 μέτρα 42 εκατοστά.
- Η Μαρία Πιτσινή, επίσης του Γ.Σ. «Ερμής» Σχηματαρίου, ήταν 4η στην σφυροβολία με βολή στα 45.84 μέτρα.
- Ο Βίκτωρ Κρεμμύδας του Γ.Σ. «Πινδάρος» Θηβών, ήταν 6ος στην κούρσα των 100 μέτρων με χρόνο 10’’81
- Ο Αλέξανδρος Καπέλος του Γ.Σ. «Ερμής» Σχηματαρίου, ήταν 6ος στα 400 μέτρα με εμπόδια με χρόνο 56’’00 .

Από πλευράς αθλητών-τριών συλλόγων της Εύβοιας είχαμε:
- Η Αναστασία Μαρινάκου του Γ.Σ. Νεάπολης Χαλκίδος, κατετάγη 4η στα 800μ με χρονο 2’10’’93. Σημειώνεται ότι η αθλήτρια κατέρριψε τις προηγούμενες ημέρες 2 φορές το Πανευβοικό ρεκόρ όλων των κατηγοριών και συγκεκριμένα στις 8 Ιουνίου στα Χανιά στα "Βενιζέλεια" πέτυχε 2’10’’78 και στις 12 Ιουνίου στην Πάτρα στα "Τοφάλεια" 2’10’’24
- Η Ελένη Καραμπέτσου επίσης του Γ.Σ. Νεάπολης Χαλκίδος, ήταν 5η στα 400 μέτρα με εμπόδια με 65’’76
- Ο Δημήτρης Τάγκης του Τρίτωνα Χαλκίδος, ήταν 6ος στα 5.000 μέτρα με χρόνο 16’43’’40
- Τέλος ο Νικόλαος Ρουσούλης του Ευβοικού Γ.Α.Σ., κατέλαβε την 8η θέση στα 800 μέτρα με 1’53’’78 , που είναι Πανευβοικό ρεκόρ στις κατηγορίες Εφήβων, Νέων και Ανδρών. Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε ο ίδιος αθλητής απο το 2012 με 1’55’’44.


Ρεκόρ και όρια
Το Σάββατο η Αθηνά Κοΐνη, στα 3.000 μ. στιπλ, τερμάτισε σε 9.54.27 βελτιώνοντας το πανελλήνιο ρεκόρ στην κατηγορία των Νέων. Η αθλήτρια του Χρήστου Παπαχρήστου έπιασε και το όριο για τη διοργάνωση του Τάμπερε και έδειξε πως είναι σε θέση να πετύχει το όριο για το Παγκόσμιο Α-Γ, το οποίο είναι 9.48.00.
Η Ηλιάνα Κοροσίδου (Αίολος Μακ.) βελτίωσε το πανελλήνιο ρεκόρ Νεανίδων καθώς έστειλε τη σφύρα στα 63,88 μ. και άφησε στην ιστορία το 63,56 μ. της Ανδριάννας Παπαδοπούλου (25/4/09). Η αθλήτρια που γυμνάζεται με τον πατέρα της έγινε η 5η όλων των εποχών.
Ο Κώστας Μουράτης με 47.75 βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ και ήταν νικητής στα 400 μ.. Ο Δημήτρης Βλάχας με χρόνο 47.96 (1η κούρσα της καριέρας του κάτω από τα 48.00) κατάφερε να πετύχει το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παίδων-Κοραίδων.
Την Κυριακή ο Χρήστος Κοτίτσας στα 800 μ., όχι μόνο κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση έναντι μεγαλύτερων αντιπάλων του, αλλά να πετύχει πανελλήνιο ρεκόρ παίδων, τερματίζοντας σε 1.50.91, βελτιώνοντας το δικό του 1.51.14.
Το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Π-Κ έπιασε στα 800 μ. ο Γιώργος Κίλογλου με 1.51.60, ο οποίος κατέλαβε την 3η θέση στην κούρσα χάνοντας πάνω στο νήμα από τον Εντισον Μούτσο (1.51.58).
Ο Παναγιώτης Λάσκαρης ξεπέρασε τους τραυματισμούς και επέστρεψε σε καλές εμφανίσεις. Με άλμα 5,35μ. ήταν νικητής στο επί κοντώ και θα αγωνιστεί απ’ ευθείας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων. Στη συνέχεια είχε πολύ καλές προσπάθειες στα 5,51 μ.,
Ο Πέτρος Χατζίου κατέλαβε την 5η θέση στο αγώνισμα με 4,90 μ. και έπιασε το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Ντόνετσκ. Ο Θοδωρής Χρυσανθόπουλος ήταν δεύτερος με 5,00μ.
Η Κατερίνα Κυριακοπούλου πανηγύρισε με την ψυχή της το επιτυχημένο άλμα στα 1,84 μ., επίδοση που δεν είναι μονάχα ατομικό της ρεκόρ, αλλά και όριο συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό του Τάμπερε.viotiki-ora.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Πλήρωσε σιτοπαραγωγούς η ΕΑΣ Λιβαδειάς

Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λιβαδειάς ανακοίνωσε για τους σιτοπαραγωγούς που παρέδωσαν το προϊόν τους στις αποθήκες της και δήλωσαν ότι επιθυμούν την εξόφλησή τους με 22 λεπτά/κιλό ότι πιστώθηκαν τα χρήματα στους λογαριασμούς τους.
Η εν λόγω πίστωση έγινε από τις 14 Ιουνίου 2013.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη Πακιστανός με λαθραία τσιγάρα στα Οινόφυτα


Συνελήφθη, χθες (17-06-2013) το πρωί στα Οινόφυτα Βοιωτίας, από αστυνομικούς της Γ΄ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας, ένας 28χρονος υπήκοος Πακιστάν, κατηγορούμενος για παράβαση Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα.
Ειδικότερα, χθες περίπου στις 10:30΄ το πρωί οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, εντόπισαν τον δράστη να κινείται πεζός στην περιοχή των Οινοφύτων και σε έλεγχο που διενεργήθηκε βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν (81) κούτες, καθεμία από τις οποίες περιείχε (10) πακέτα με
αδασμολόγητα τσιγάρα.
Συνολικά κατασχέθηκαν (810) πακέτα με λαθραία τσιγάρα, διαφόρων μαρκών, τα οποία δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης και δεν αναγραφόταν η χώρα προέλευσης και κατασκευής τους.
Τα προαναφερόμενα λαθραία πακέτα τσιγάρων θα σταλούν στο Τελωνείο Οινόης Βοιωτίας προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο.
Ενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Σχηματαρίου, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Διαβάστε Περισσότερα »

Βίντεο-σοκ: Κεραυνός χτυπά τρεις φορές και καίει 28χρονη γυναίκα και το 6χρονο κοριτσάκι της

Το γύρο του Διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες ένα σοκαριστικό βίντεο στο οποίο έχει καταγραφεί η στιγμή που ένας κεραυνός χτυπά τρεις φορές δύο πεζές, μια 28χρονη γυναίκα με την 6χρονη κόρη της.
Οι δυο τους περπατούσαν στην άκρη του δρόμου επαρχιακής πόλης της Ρωσίας, όταν, πιθανότατα λόγω της ομπρέλας που κρατούσαν, τις χτύπησε τρεις απανωτές φορές κεραυνός.
Το περιστατικό κατέγραψε κάμερα αυτοκινήτου που έτυχε να περνά από το σημείο. Η μητέρα και το παιδί νοσηλεύονται στο νοσοκομείο με εγκαύματα δευτέρου και τρίτου βαθμού.

Διαβάστε Περισσότερα »

Στους 36 βαθμούς Κελσίου ο υδράργυρος

Στα ύψη θα παραμείνει ο υδράργυρος και την Τετάρτη με τη θερμοκρασία να σκαρφαλώνει σε ορισμένες περιοχές της χώρας ακόμη και στους 36 βαθμούς Κελσίου. Παράλληλα, θα συνεχίσουν να πνέουν ενισχυμένοι βοριάδες στο Αιγαίο εντάσεως μέχρι και επτά μποφόρ.
Αναλυτικά η πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ για την Τετάρτη έχει ως εξής:
  • Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα κυρίως στα ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 και από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ .
Θερμοκρασία: Από 18 έως 35 και τοπικά στην κεντρική Μακεδονία έως 36 βαθμούς Κελσίου .
  • Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα κυρίως στα ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Στο ιόνιο βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 35 και τοπικά στα ηπειρωτικά έως 36 βαθμούς Κελσίου.
  • Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Στα κεντρικά και νότια θαλασσιά τμήματα 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 35 και τοπικά έως 36 βαθμούς Κελσίου.
  • Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στη νότια Κρήτη έως 34 βαθμούς Κελσίου.
  • Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά στα βόρεια 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.
  • Αττική
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
  • Θεσσαλονίκη
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα κυρίως στα ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Με τουρκικά χρήματα το ντοκιμαντέρ του Πλούταρχου!...


Οι Τούρκοι ελαιοπαραγωγοί θα διαφημίσουν το λάδι τους μέσω του ντοκιμαντέρ που θα παρουσιάζει ο Γιάννης Πλούταρχος, την ίδια ώρα που η ελληνική πλευρά αδιαφορεί.
«Ξεκινήσαμε την προηγούμενη εβδομάδα με...
τις συνεντεύξεις των επιστημόνων και από τον Αύγουστο την σκυτάλη θα... πάρει ο Γιάννης Πλούταρχος. Το ντοκιμαντέρ έχει προγραμματιστεί να προβληθεί από τον ΣΚΑΪ γύρω στα Χριστούγεννα» τόνισε η Ρούλα Χάμου στο περιοδικό TVBOX. Το τηλεοπτικό αυτό εγχείρημα του τραγουδιστή έχει καθαρά να κάνει με θέματα που αφορούν την μεσογειακή διατροφή, τις ομορφιές και τον πολιτισμό τη Ελλάδας
και φυσικά την μουσική. Ωστόσο σε μια καθαρά ελληνική παραγωγή, η συμμετοχή ελληνικών κεφαλαίων, είναι σχεδόν μηδενική, καθώς Γάλλοι και Τούρκοι είναι αυτοί που έβαλαν χτήματα προκειμένου να πραγματοποιηθεί το ντοκιμαντέρ. «Ο γαλλικός οργανισμός τουρισμού και Τούρκοι ελαιοπαραγωγοί οι οποίοι θέλουν να διαφημίσουν το λάδι τους είναι αυτοί που μας βοήθησαν. Είναι πολύ λυπηρό. Εδώ και δυο χρόνια δεν έχει βρεθεί κανείς από το ελληνικό υπουργείο Τουρισμο΄θ να δείξει ενδιαφέρον για ένα ντοκιμαντέρ που προβάλλει κατά κύριο λόγο τον πολιτισμό και την ιστορία της Ελλάδας καθώς και την αξία που έχουν τα ελληνικά προϊόντα στην διατροφή μας.» «Το 2014 φιλοδοξούμε η παραγωγή μας να συμμετέχει σε όλα τα φεστιβάλ ντοκιμαντέρ ανά τον κόσμο» τόνισε η Ρούλα Χάμου...
gossiptv

Διαβάστε Περισσότερα »

Γιορτή Θερισμού στη Λιβαδειά-Όλο το βίντεο

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ