Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Αυτά είναι τα 16χρονα αγγελούδια που έχασαν τη ζωή τους στην άσφαλτο




Μάτια δακρυσμένα, πρόσωπα σκυθρωπά, χείλη σφιγμένα ….  και στην ατμόσφαιρα ένα πικρό «γιατί» για τον άδικο χαμό της Σίας, της Κάτιας, της Μαρίας -Ειρήνης και της Μαρίνας!

Ήταν μόλις 16 χρόνων, είχαν όλη τη ζωή μπροστά τους αλλά η μοίρα και ο θεός είχαν άλλα σχέδια για τις έφηβες που σκοτώθηκαν στην οδό Τραπεζούντος 39 στον Άγιο Στέφανο, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν ανατράπηκε, μετά από τρελή πορεία.

Η Σία, η Κάτια, η Μαρία –Ειρήνη και η Μαρίνα ήταν αχώριστές…. Μαζί στο σχολείο, μαζί στις εκδρομές, μαζί στα φροντιστήρια, μαζί στο βόλεϊ,  μαζί και στο σχολικό πάρτι που έμελε να  είναι το τελευταίο της ζωή τους.

Χαμογελαστές, ανέμελες, γεμάτες όνειρα η Σία, η Κάτια, η Μαρία –Ειρήνη και η Μαρίνα συγκλόνισαν το Πανελλήνιο με τον φρικτό θάνατο που βρήκαν στην άσφαλτο.

Το χρονικό

22 Ιούνιου περίπου 3 παρά το ξημέρωμα…. η Σία, η Κάτια, η Μαρία –Ειρήνη και η Μαρίνα αποχαιρετούν τους φίλους τους, αλλά κανείς δεν φανταζόταν ότι αυτή θα ήταν και η τελευταία φορά που τις αντίκριζαν….

Επιβιβάζονται στο αυτοκίνητο της 41χρονης γυναίκας που ήταν και μητέρα ενός εκ των κοριτσιών για να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Η κακιά στιγμή όμως και μερικά δευτερόλεπτα ήταν αρκετά για να κόψουν άδικα και πολύ σκληρά το νήμα της ζωής των 16χρονων κοριτσιών ….

 Ώρα 3 το ξημέρωμα: Το αυτοκίνητο που οδηγούσε η 41χρονη γυναίκα, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ακολουθεί ξέφρενη πορεία, προσκρούει σε  σταθμευμένο ΙΧ  και στη συνέχεια χτυπά  σε μια μάντρα, με αποτέλεσμα να αναποδογυρίσει με τον ουρανό στο οδόστρωμα….

Η άσφαλτος γεμίζει αίμα και σύντομα ο δρόμος κατακλύζεται  από άνδρες της αστυνομίας, της πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ. Το θέαμα φρικτό ….  η Σία, η Κάτια, η Μαρία –Ειρήνη και η Μαρίνα είναι σοβαρά τραυματισμένες και «πνιγμένες» στο αίμα ….

Το τέλος ήρθε ακαριαία και πήρε βίαια την  Σία, την  Κάτια, την Μαρία –Ειρήνη και την  Μαρίνα….


Μαζί πήγαν στον τελευταίο χορό, μαζί και στο τελευταίο ταξίδι ….

Καλό παράδεισο κορίτσια…..star.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΒΙΝΤΕΟ-Ο τσολιάς...έπεσε


Τουρίστες απαθανάτισαν με την κάμερα τους στο Σύνταγμα το ατύχημα που είχε ένας άνδρας της Προεδρικής Φρουράς, ο οποίος έχασε την ισορροπία του και έπεσε στο έδαφος. Το βίντεο έχει σημερινή ημερομηνία, αλλά δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν έχει αναρτηθεί και στο παρελθόν στο YouTube. 
Διαβάστε Περισσότερα »

Τέσσερις πυρκαγιές σε εξέλιξη στην Αττική

Σε εγρήγορση η Πυροσβεστική υπηρεσία στην Αττική, καθώς αυτή την ώρα μαίνονται πυρκαγιές σε Μέγαρα, Μαρκόπουλο Ωρωπού, Κορωπί και Θρακομακεδόνες

Πρώτα ξέσπασε η πυρκαγιά στα Μέγαρα,λίγο πριν από τις 12.30. Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων και δύο αεροπλάνα, ενώ δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι, εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε δασική έκταση με πεύκα στην περιοχή Αμφιάρειο, στο Μαρκόπουλο Ωρωπού, όπου σύμφωνα με την πυροσβεστική, είναι μέχρι στιγμής η πιο δύσκολη, καθώς πνέουν άνεμοι μέτριοι προς ισχυροί και η φωτιά είναι κοντά σε σπίτια. Επί τόπου βρίσκονται 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα, ενώ από αέρος ενεργούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

Λίγο πριν από τις τέσσερις, ξέσπασε άλλη μια πυρκαγιά που καίει χαμηλή βλάστηση, στον Άγιο Γεώργιο Κορωπίου. Εκεί επιχειρούν 36 πυροσβέστες με 18 οχήματα.



Τέλος νέα πυρκαγιά ξέσπασε πριν από λίγα λεπτά στους Θρακομακεδόνες.

Η φωτιά ξέσπασε στη συμβολή των οδών Μακεδονίας και Μεγάλου Αλεξάνδρου και καίει δασική έκταση, σύμφωνα με την ενημέρωση της πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, στο σημείο επιχειρούν 30 Πυροσβέστες με 13 οχήματα, 2 αεροπλάνα και 2 ελικόπτερα

Διαβάστε Περισσότερα »

Σοκ στα Μέγαρα: Ενας 15χρονος και ένας 19χρονος έσφαξαν 15χρονο για λόγους «τιμής»

Στα μέσα του Δεκέμβρη του 2012 οι κοινωνία των Μεγάρων είχε συγκλονιστεί από το μακάβριο εύρημα της αστυνομίας, η οποία είχε εντοπίσει κατακρεουργημένο το πτώμα ενός 15χρονου παιδιού, τσιγγάνικης καταγωγής, κοντά στον καταυλισμό όπου διέμενε.

Οι έρευνες των Αρχών έρχονται σήμερα να δώσουν περισσότερο φως στην τραγική αυτή ιστορία καθώς οι άνδρες του τμήματος εγκλημάτων κατά ζωής και προσωπικής ελευθερίας της Ασφάλειας Αττικής συνέλαβαν τους δύο δράστες , έναν 15 ετών και έναν 19 ετών, και οι δύο τσιγγάνικης καταγωγής.

Οι δράστες συνελήφθησαν στον καταυλισμό, ενώ σε έρευνα κοντά στο χώρο που διέμενε ο 15χρονος δράστης βρέθηκαν θαμμένα και τυλιγμένα σε σεντόνια πέντε κυνηγετικές καραμπίνες.

Κίνητρο της ανθρωποκτονίας ήταν προσωπικές διαφορές μεταξύ των δύο 15χρονων, για λόγους αντιζηλίας και «τιμής». Συγκεκριμένα, το θύμα πήγε από τον καταυλισμό των Ρομά στη Μάνδρα, όπου διέμενε, στον καταυλισμό στον Βλυχό Μεγάρων, με σκοπό να «κλέψει» την επίσης ανήλικη γυναίκα τού 14χρονου, τότε, δράστη, ο οποίος ήταν ήδη πασίγνωστος στην Αστυνομία, για πυροβολισμούς εναντίον αστυνομικών και άλλες ενέργειες.

Οι δράστες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι η σωρός του 15χρονου είχε βρεθεί να φέρει πολλαπλά τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο τόσο στο σώμα όσο και στο κεφάλι.

Διαβάστε Περισσότερα »

Αύριο η μεγαλύτερη πανσέληνος του έτους





Στο κοντινότερο σημείο της από τη Γη θα βρίσκεται η πανσέληνος της Κυριακής 23 Ιουνίου, και θα είναι η μεγαλύτερη του έτους.



Το φεγγάρι θα απέχει 356.991 χιλιόμετρα από τον πλανήτη μας και έρχεται δύο μόλις μέρες μετά το... θερινό ηλιοστάσιο της 21ης Ιουνίου (η μεγαλύτερη μέρα του χρόνου), με το οποίο εγκαινιάστηκε και επισήμως το καλοκαίρι.

Η επόμενη φορά που η πανσέληνος θα φτάσει σε παρόμοιο μέγεθος, θα είναι στις 10 Αυγούστου 2014, όταν η απόσταση Γης-Σελήνης θα είναι 353.800 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με τους αστρονόμους, η απόσταση Γης-Σελήνης αυξομειώνεται, επειδή η τροχιά του φεγγαριού γύρω από τον πλανήτη μας είναι ελαφρώς ελλειπτική και δεν διαγράφει πλήρη κύκλο. Σχεδόν μία φορά το χρόνο, όμως, συμβαίνει το περίγειο (η μικρότερη απόσταση της Σελήνης από τη Γη) να συμπίπτει με την πανσέληνο. Στην περίπτωση αυτή, η πανσέληνος φαίνεται περίπου 14% μεγαλύτερη και 30% φωτεινότερη από ό,τι όταν η πανσέληνος συμπίπτει με το φεγγάρι στο απόγειο (τη μεγαλύτερη απόσταση από τη Γη).

Διαβάστε Περισσότερα »

2.500 Ελληνίδες και 18.000 Έλληνες εξαρτημένοι από την ηρωίνη..



Σοβαρό χρόνιο πρόβλημα εξάρτησης από την ηρωίνη αντιμετωπίζουν περίπου 2.500 γυναίκες στην Ελλάδα, ενώ ο αντίστοιχος αριθμός των ανδρών είναι 18.038



Σοβαρό χρόνιο πρόβλημα εξάρτησης από την ηρωίνη αντιμετωπίζουν περίπου 2.500 γυναίκες στην Ελλάδα, ενώ ο αντίστοιχος αριθμός των ανδρών είναι 18.038.
Ταυτόχρονα περίπου το 15% των χρηστών που... αρχίζει θεραπεία απεξάρτησης κάθε χρόνο είναι γυναίκες, με μέση ηλικία τα 30 έτη.
Παρότι οι γυναίκες αποτελούν περίπου το 12% του πληθυσμού προβληματικών χρηστών και το 15% όσων αρχίζουν θεραπεία, είναι εντυπωσιακό ότι συνιστούν το 24% στο σύνολο των δηλωθέντων HIV οροθετικών χρηστών ενδοφλέβιων ουσιών. Επιπλέον σύμφωνα με τα διαχρονικά στοιχεία για τους θανάτους που σχετίζονται άμεσα με τη χρήση ναρκωτικών κατά την τελευταία δεκαετία το ποσοστό που αφορά γυναίκες κυμαίνεται μεταξύ 5,2% και 12,8%.
Τα στοιχεία αυτά παρουσίασε η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ Μένη Μαλλιώρη κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με θέμα «Γυναίκες και χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών». Παράλληλα ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή στο πρόγραμμα υποκατάστασης του ΟΚΑΝΑ λαμβάνουν θεραπεία περίπου 1.200 γυναίκες με εξάρτηση από την ηρωίνη.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του προγράμματος σε σύγκριση με τους άνδρες θεραπευόμενους οι γυναίκες αρχίζουν τη χρήση ηρωίνης σε νεαρότερη ηλικία, ενώ εισάγονται νωρίτερα σε θεραπεία με υποκατάστατα. Επίσης αντιμετωπίζουν περισσότερα προβλήματα σωματικής και ψυχικής υγείας, ενώ έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να διαβιούν σε προβληματικό κοινωνικό και οικογενειακό περιβάλλον, να έχουν σε μεγαλύτερο βαθμό διαταραγμένες διαπροσωπικές σχέσεις και να έχουν υποστεί συναισθηματική, σωματική και σεξουαλική κακοποίηση. Επιπλέον οι γυναίκες ασθενείς του προγράμματος υποκατάστασης έχουν μικρότερη πιθανότητα εμπλοκής με το νόμο και το σωφρονιστικό σύστημα σε σχέση με τους άνδρες.
Στο πλαίσιο της προσπάθειας για την όσο το δυνατόν καλύτερη ανταπόκριση στις ιδιαίτερες ανάγκες των γυναικών μελών του προγράμματος ο ΟΚΑΝΑ εγκαινίασε το Μάρτιο του 2012 μία ειδική μονάδα υποκατάστασης για έγκυες και μητέρες. Στη μονάδα, που λειτουργεί στο μαιευτήριο «Έλενα Βενιζέλου», έχουν εισαχθεί συνολικά 70 γυναίκες, ενώ σήμερα υπηρεσίες λαμβάνουν 40 εξαρτημένες.
Με την ευκαιρία της φετινής παγκόσμιας ημέρας κατά των ναρκωτικών (26 Ιουνίου) ο ΟΚΑΝΑ θέλησε να επικεντρωθεί στη δημοσιοποίηση των ειδικών απαιτήσεων της εξάρτησης των γυναικών και ειδικότερα των εγκύων χρηστών εξαρτησιογόνων ουσιών με την έκδοση του συνοπτικού εγχειριδίου «Κύηση και χρήση ουσιών» Μακεδονία.

Διαβάστε Περισσότερα »

Τραγωδία στον Άγιο Στέφανο- Τέσσερις 16χρονες και μια 41χρονη νεκρές σε τροχαίο δυστύχημα

Απίστευτη τραγωδία εκτυλίχθηκε σήμερα στις 3.00 τα ξημερώματα σε τροχαίο δυστύχημα που έγινε στον Άγιο Στέφανο Αττικής, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τέσσερα κορίτσια 16 ετών και η 41 ετών οδηγός του οχήματος η οποία ήταν η μητέρα ενός από τα κορίτσια.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το δυστύχημα συνέβη όταν το αυτοκίνητο ξέφυγε από την πορεία του, προσέκρουσε επάνω σε άλλο όχημα το οποίο ήταν παρκαρισμένο και εν συνεχεία έπεσε επάνω σε ένα τοίχο και τέλος ανατράπηκε.

Στο σημείο έσπευσαν άνδρες της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής προκειμένου να τις απεγκλωβίσουν. Με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ μεταφέθηκαν στο ΚΑΤ, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός τους.

Διαβάστε Περισσότερα »

Σύσκεψη στην Αταλάντη για το μέλλον της ΛΑΡΚΟ

Σύσκεψη των φορέων θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Λοκρών στην Αταλάντη, με θέμα τη βιώσιμη λειτουργία της

Η ανακοίνωση

«Την Κυριακή 30 Ιουνίου 2013, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Λοκρών στην Αταλάντη και ώρα 11 π.μ., θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη των φορέων, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της βιωσιμότητας της ΛΑΡΚΟ.

»Εν μέσω αυτής της δυσμενούς μεταβαλλόμενης οικονομικής συγκυρίας, καλούμαστε να πάρουμε θέση στα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν την οικονομική ζωή του τόπου.

»Είναι επιτακτική ανάγκη οι εμπλεκόμενοι φορείς να λάβουν αποφάσεις, προκειμένου να ενεργοποιηθούν εκείνες οι δυνάμεις που θα διασφαλίσουν τη βιώσιμη λειτουργία της επιχείρησης, τους εργαζομένους, το συμφέρον των τοπικών κοινωνιών, αλλά και της Εθνικής Οικονομίας συνολικότερα.

»Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΟΚΡΩΝ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΕΛ. ΛΙΟΛΙΟΣ»
ΛΑΡΚΟ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ψυχρολουσία από τις βαθμολογίες

Δυσάρεστη έκπληξη επιφύλαξε για πολλούς υποψήφιους των πανελλαδικών εξετάσεων η ανακοίνωση των βαθμολογιών. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από έγκριτους φροντιστηριούχους και εκπαιδευτικούς αναλυτές που έχουν συλλέξει βαθμολογικά δεδομένα εκατοντάδων μαθητών διαπιστώνονται πολλές χαμηλές έως και μέτριες βαθμολογίες.

Τα επίσημα στατιστικά στοιχεία των βαθμολογιών των φετινών πανελλαδικών αναμένεται να ανακοινωθούν την ερχόμενη Τρίτη.

Από τις μέχρι στιγμής πληροφορίες για την πορεία των βαθμολογιών, τα μαθήματα στα οποία εντοπίζονται οι πιο χαμηλές βαθμολογίες είναι τα Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής Γενικής Παιδείας, για το οποίο η Μαθηματική Εταιρία είχε εκφράσει τις επιφυλάξεις της για το επίπεδο δυσκολίας. Αντίστοιχα μεγάλο ποσοστό χαμηλών βαθμολογιών εντοπίζουν φροντιστηριούχοι και στα Αρχαία Ελληνικά θεωρητικής κατεύθυνσης και στη Φυσική της Θετικής και Τεχνολογικής. Με βάσεις τις πρώτες εκτιμήσεις, φέτος αναμένεται πολύ μικρός αριθμός αριστούχων, καθώς ελάχιστοι είναι εκείνοι που έχουν ξεπεράσει τα 19.000 μόρια.

Σε πτώση οι βάσεις

Τα θέματα των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων κρίνονται από τους εκπαιδευτικούς αλλά και τους υποψηφίους ως τα δυσκολότερα των τελευταίων ετών, καθώς σε αρκετά μαθήματα τα ερωτήματα ήταν ιδιαίτερα απαιτητικά. Οι χαμηλές βαθμολογίες αναμένεται να συμπιέσουν προς τα κάτω και τις βάσεις εισαγωγής. Αυτό όμως θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό και από τις επιλογές των υποψηφίων στο μηχανογραφικό.

Η μεγαλύτερη πτώση των βάσεων αναμένεται στις φυσικομαθητικές και πολυτεχνικές σχολές, ενώ θα ακολουθήσουν οι οικονομικές, οι ιατρικές και οι φαρμακευτικές. Από την άλλη πλευρά στις σχολές θεωρητικής κατεύθυνσης όπως οι νομικές, οι φιλολογικές και οι σχολές ψυχολογίας δεν αναμένονται μεγάλες διαφοροποιήσεις στις βάσεις.

Από την ερχόμενη εβδομάδα τα Μηχανογραφικά

Στο μεταξύ, αμέσως μετά την ανακοίνωση των στατιστικών των βαθμολογιών οι υποψήφιοι θα κληθούν να δηλώσουν τις προτιμήσεις τους στο μηχανογραφικό.

Ο αριθμός των εισακτέων είναι 69.288 από 76.094 που ήταν πέρυσι. Στα ΑΕΙ οι εισακτέοι αυξήθηκαν κατά 4,76%, ενώ στα ΤΕΙ μειώθηκαν κατά 28,1% εξαιτίας και της μείωσης των συγκεκριμένων ιδρυμάτων κατά 25%. Οι βάσεις θα ανακοινωθούν στα τέλη Αυγούστου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Οδός «Υπαρχιφύλακα Γεωργίου Ανδριτσόπουλου» στο Δίστομο



Στη μετονομασία της οδού Αναπαύσεως μέχρι τον περιφερειακό του Διστόμου, σε οδό «Υπαρχιφύλακα Γεωργίου Ανδριτσοπούλου» προχωρά ο Δήμος Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας ενώ στο σημείο του χώρου της δολοφονίας, θα αναρτηθεί μαρμάρινη επιγραφή.

Η σχετική απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου εστάλη προς έγκριση στην αρμόδια Επιτροπή (ονομασία και μετονομασία οδών, πλατειών κ.λ.π.) της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδος και στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου.

Την απόφαση για την μετονομασία του συγκεκριμένου δρόμου που αποτελεί ελάχιστο φόρο τιμής στην μνήμη του 37χρονου αστυνομικού που δολοφονήθηκε εν ώρα καθήκοντος από τους αδίστακτους εγκληματίες, έλαβε ομόφωνα το Τ.Σ. της Δημοτικής Ενότητας Διστόμου, την περασμένη Τρίτη σε έκτακτη συνεδρίασή του.

«Το γεγονός της δολοφονίας του Υπαρχιφύλακα Γεωργίου Ανδριτσοπούλου, από καταζητούμενους Αλβανούς κακοποιούς, άφησε άφωνους τους συντοπίτες μας και εμβρόντητη την τοπική κοινωνία, δεδομένου ότι, τέτοιου είδους εγκληματική ενέργεια για τα τοπικά πράγματα ήταν πρωτόγνωρη. Παράλληλα δε, κατέδειξε το μέγεθος της ευθύνης και της αίσθησης για την εκτέλεση του καθήκοντος που χαρακτήριζε τον απολεσθέντα» επεσήμανε ο δήμαρχος Ιωάννης Πατσαντάρας ενώ παράλληλα  εξέφρασε «τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην Ελληνική Αστυνομία και στους οικείους».
viotikiora
Διαβάστε Περισσότερα »

Ψάχνει για τερματοφύλακα ο Λεβαδειακός

Ψάχνονται για τερματοφύλακα
Στο εξωτερικό ψάχνει για τερματοφύλακα ο Λεβαδειακός.


Η απόκτηση ενός έμπειρου τερματοφύλακα είναι προτεραιότητα για τον Λεβαδειακό, δεδομένου ότι στο ρόστερ τους δεν υπάρχει κάποιος έμπειρος γκολκίπερ μετά τις αποχωρήσεις των Κυριακίδη και Κασμερίδη.

Η διοίκηση της ομάδας της Λιβαδειάς προς το παρόν κοιτάζει στο εξωτερικό, με τις φήμες να αναφέρουν πως η πράσινη ΠΑΕ προσπαθεί να κάνει το μπαμ με τη μεταγραφή ενός σπουδαίου παίκτη.

Διαβάστε Περισσότερα »

Πάλι με κόκα ο Αλβανός στη Χαλκίδα


Σημειώνεται ότι τον Απρίλιο του 2008 είχε συλληφθεί για διακίνηση ηρωίνης και είχε προφυλακισθεί στο Κατάστημα Κράτησης Αυλώνα

Συνελήφθηστη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, ένας 24χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος κατηγορείται για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, χθες περίπου στις 19:00΄ το απόγευμα οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και πολυήμερη διακριτική παρακολούθηση, εντόπισαν τον 24χρονο να κινείται πεζός σε περιοχή της Χαλκίδας και σε έλεγχο που διενήργησαν, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν:

    Μία (1) αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, που περιείχε ποσότητα κοκαΐνης, καθαρού βάρους (45,1) γραμμαρίων και
    δύο (2) κινητά τηλέφωνα.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 24χρονος κατείχε την ανωτέρω ποσότητα κοκαΐνης, με σκοπό την διάθεσή της σε χρήστες της ευρύτερης περιοχής, έναντι ανάλογων χρηματικών ποσών.
Σημειώνεται ότι τον Απρίλιο του 2008, ο 24χρονος είχε συλληφθεί, μαζί με άλλους συνεργούς του, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας και πάλι για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, ενώ στην κατοχή του τότε είχαν βρεθεί και κατασχεθεί, μεταξύ άλλων, πάνω από (600) γραμμάρια ηρωίνης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανέπτυξε μετά τη γέννησή του ουρά 10 εκατοστών

Με μια σπάνια συγγενή ανωμαλία της σπονδυλικής στήλης, τη δισχιδή ράχη, γεννήθηκε ένα αγοράκι στην Κίνα. Ο μικρός Ξιάο Γουέι έχει χαμηλά στη μέση του μια ουρά, την οποία οι γιατροί αρνούνται να «κόψουν» γιατί όπως υποστηρίζουν, ούτως ή άλλως, θα ξαναβγεί.

Πώς σχηματίστηκε η ούρα μήκους 10 εκατοστών; Οπως αναφέρει η Daily Mail τμήμα των οστών της σπονδυλικής στήλης και των γύρω ιστών δεν σχηματίζεται σωστά, με αποτέλεσμα τμήματα του νωτιαίου μυελού να είναι εκτεθειμένα στην υποτυπώδη «ουρά» που υπάρχει χαμηλά στη μέση του μκρού Ξιάο. Οι γιατροί αρνούνται να τον χειρουργήσουν καθώς υποστηρίζουν ότι ούτως ή άλλως αυτή θα ξαναφυτρώσει.

Διαβάστε Περισσότερα »

Στους 39 βαθμούς Κελσίου θα φτάσει η θερμοκρασία


Και ζέστη και βροχή θα έχει το μενού του καιρού για σήμερα Σάββατο καθώς σύμφωνα με τις προβλέψεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει στους 38 βαθμούς Κελσίου, ενώ σε πολλές περιοχές της χώρας αναμένεται να σημειωθούν βροχοπτώσεις.

Αναλυτικά η πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ για το Σάββατο έχει ως εξής:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα με πρόσκαιρους όμβρους στα ορεινά.

Ανεμοι: Ασθενείς μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Στα ανατολκαιικά βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 20 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά με πρόσκαιρους όμβρους στα ορεινά της ηπείρου.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από το απόγευμα στο ιόνιο βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 20 έως 38 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα βόρεια ορεινά.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα κεντρικά και νότια θαλασσιά και παραθαλάσσια τμήματα 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 20 έως 36 και κατά τόπους 37 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Αίθριος.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στη νότια Κρήτη έως 34.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Αίθριος.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα βόρεια πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Καιρός: Αίθριος.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η κυβέρνηση φορολογεί τα επιδόματα και τις κοινωνικές παροχές – Η διευκρινιστική εγκύκλιος

Η υποχρεωτική αναγραφή όλων των εισοδημάτων - ακόμα κι αν απαλλάσσονται ή φορολογούνται με ειδικό τρόπο – στην οικονομική δήλωση και η συνάθροισή τους με τα υπόλοιπα φορολογητέα εισοδήματα φέρνει νέες επιβαρύνσεις ύψους 1 εως 4%.

Η επιβάρυνση αυτή αφορά εισφορά αλληλεγγύης επί μίας σειράς επιδομάτων και κοινωνικών παροχών. Τα εισοδήματα αυτά, όπως αναφέρει το αναλυτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Το Βήμα» θα συναθροιστούν με τα υπόλοιπα φορολογητέα εισοδήματα του φορολογούμενου και θα επιβαρυνθούν στο σύνολό τους με εισφορά αλληλεγγύης που διαμορφώνεται σε 1% για ετήσιο εισόδημα από 12.000 ευρώ έως 20.000 ευρώ, σε 2% για ετήσιο εισόδημα από 20.001 ευρώ έως 50.000 ευρώ, σε 3% για ετήσιο εισόδημα από 50.001 ευρώ έως 100.000 ευρώ και με 4% για ετήσιο εισόδημα άνω των 100.000 ευρώ.

Σύμφωνα με διευκρινιστική εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών η ειδική εισφορά αλληλεγγύης επιβάλλεται, σε όλα τα εισοδήματα, ακόμη και τα απαλλασσόμενα, εκτός από τις εξαιρέσεις που ρητά ορίζονται στο νόμο.

Όσα από τα επιδόματα - βοηθήματα αποτελούν σύμφωνα με τις διατάξεις του ΚΦΕ εισόδημα, ακόμη κι αν απαλλάσσονται της φορολογίας, δηλώνονται υποχρεωτικά στον κωδικό 659-660 της δήλωσης (έντυπο Ε1) με βάση τις διατάξεις της παραγρ. 6 του άρθρου 62 του ΚΦΕ, όπως τροποποιήθηκε με τον ν.4110/2013 και συνεπώς υπόκεινται στην ειδική εισφορά αλληλεγγύης. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι, σύμφωνα με τις υφιστάμενες διατάξεις του ΚΦΕ, συγκεκριμένα την παραγρ. 5 του άρθρου 6, αποτελούν εισόδημα απαλλασσόμενο της φορολογίας οι συντάξεις αναπήρων πολέμου, το εξωιδρυματικό επίδομα, η ισόβια σύνταξη, το επίδομα πολύτεκνων, το ΕΚΑΣ, το επίδομα επικίνδυνης εργασίας.

Αντίθετα, όσα επιδόματα - βοηθήματα δεν φέρουν τα απαραίτητα γενικά εννοιολογικά χαρακτηριστικά του εισοδήματος, δίδονται ως κοινωνική παροχή για την αντιμετώπιση και κάλυψη συγκεκριμένων ειδικών δαπανών στις οποίες υποβάλλονται ευπαθείς ομάδες φορολογούμενων, δίδονται χωρίς αντάλλαγμα παροχής εργασίας, χωρίς να αποτελούν καρπό περιουσιακών στοιχείων, δεν αναγράφονται στον συγκεκριμένο κωδικό της δήλωσης και συνεπώς δεν τίθεται θέμα επιβολής εισφοράς. Παραδείγματα επιδομάτων που σύμφωνα με την θέση της Διοίκησης δεν αποτελούν εισόδημα, είναι το διατροφικό επίδομα, το επίδομα τυφλότητας, το επίδομα τοκετού, τα επιδόματα λουτροθεραπείας, εισπευσοθεραπείας, αεροθεραπείας, ενεσοθεραπείας κλπ.
Από τον πίνακα 6 της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος οικονομικού έτους 2013, οι κωδικοί που λαμβάνονται υπόψη για τον προσδιορισμό του εισοδήματος επί του οποίου θα υπολογίζεται η ειδική εισφορά, είναι οι εξής: 659-660,661-662,431-432,433-434,305-306.

Όσον αφορά στις εξαιρέσεις και προκειμένου να απαλλαγεί ένας άνεργος από την επιβολή της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, για το οικονομικό έτος 2013, οι προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται αθροιστικά, είναι οι εξής:

α) Να λαμβάνει επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ, ή να είναι εγγεγραμμένος στο μητρώο των ανέργων του εν λόγω οργανισμού για τουλάχιστον 12 συνεχόμενους μήνες, ούτως ώστε να χαρακτηρίζεται μακροχρόνια άνεργος. Οι προϋποθέσεις αυτές πρέπει να συντρέχουν στο πρόσωπο του κατά την 30/04/2013, για να υπάρχει και για το τρέχον οικονομικό έτος ένα σημείο αναφοράς, κοινό για όλους τους φορολογούμενους. Συνεπώς μακροχρόνια άνεργος, για την εφαρμογή του νόμου κατά το οικονομικό έτος 2013, νοείται αυτός που είναι συνεχόμενα εγγεγραμμένος στον ΟΑΕΔ, τουλάχιστον από 30/04/2012 έως και 30/4/2013.

β) Να μην έχει κατά το χρόνο της βεβαίωσης της εισφοράς πραγματικά εισοδήματα, γεγονός που το δηλώνει υπεύθυνα ο φορολογούμενος, μαζί με την αίτηση απαλλαγής του από την εισφορά που θα υποβάλλει στη Δ.Ο.Υ. (μετά τη λήψη του εκκαθαριστικού σημειώματος) και θα ελεγχθεί κατά την υποβολή της φορολογικής του δήλωσης κατά το επόμενο οικονομικό έτος.

Διευκρινίζεται ότι, πραγματικά εισοδήματα εννοούνται τα εισοδήματα άλλης πηγής εκτός από αυτά που προέρχονται από μισθωτές υπηρεσίες ΣΤ' πηγής, δηλαδή τα εισοδήματα Α', Γ, Δ', Ε' και Ζ' πηγής, διότι εννοείται ότι υπάρχει το ενδεχόμενο, φορολογούμενος μισθωτός υπάλληλος να εργάστηκε κατά ένα χρονικό διάστημα μέσα στο έτος 2013, να διακόπηκε εν συνεχεία η εργασιακή του σχέση και κατά την 30/04/2013 να είχε ήδη αρχίσει να λαμβάνει επίδομα ανεργίας, συνεπώς και να απαλλάσσεται από την εισφορά. Στην έννοια του πραγματικού εισοδήματος, για τις ανάγκες εφαρμογής αυτής της εξαίρεσης, δεν περιλαμβάνονται τα αντικειμενικά εισοδήματα που προσδιορίζονται με βάση τη συνολική ετήσια δαπάνη διαβίωσης και την ετήσια δαπάνη απόκτησης περιουσιακών στοιχείων.

Περαιτέρω,εξαιρούνται από την επιβολή της εισφοράς, για όλα τους τα εισοδήματα, οι κινητικά ανάπηροι με ποσοστό αναπηρίας από 80% και άνω, συνεπώς και όσοι έχουν βαριά κινητική αναπηρία 80% ακριβώς. Σημειώνεται ότι, τα άτομα με κινητική αναπηρία 80% ακριβώς, εξαιρούνται μόνο από την εισφορά και όχι από την επιβολή του φόρου εισοδήματος. Το γεγονός αυτό πρέπει να δηλώνεται υπεύθυνα, από τον ίδιο τον φορολογούμενο, στην περίπτωση 19 του πίνακα 2 της πρώτης σελίδας της δήλωσης (έντυπο Ε1) στους κωδικούς 913-914.

Τονίζεται ότι η αποζημίωση λόγω λύσης εργασιακής σχέσης και τα εφάπαξ των ταμείων πρόνοιας & των ασφαλιστικών οργανισμών, όπως επίσης και οι αμοιβές υπαλλήλων της Ε.Ε. για τις οποίες έχουν εφαρμογή οι διατάξεις του Πρωτοκόλλου περί Προνομίων και Ασυλιών της Ε.Ε, δηλώνονται στους κωδικούς 657-658 του Πίνακα 6 της δήλωσης, προκειμένου κατά την εκκαθάριση να μην υπολογιστεί εισφορά για αυτά.

Τέλος επιτηδεύματος

Ο υπολογισμός του τέλους επιτηδεύματος γίνεται με βάση τα στοιχεία που τηρούνται στο Μητρώο της εφορίας.
Το τέλος επιτηδεύματος και για το οικονομικό έτος 2013 (χρήση 2012) θα επιβληθεί σε όσους επιτηδευματίες, φυσικά ή νομικά πρόσωπα, άσκησαν δραστηριότητα μέσα στην διαχειριστική περίοδο 2012 και η ΓΓΠΣ θα βεβαιώσει τα ποσά με βάση τα στοιχεία που τηρούνται στο Μητρώο. Συνεπώς, η μη άσκηση δραστηριότητας αναγνωρίζεται, όπως και κατά το οικονομικό έτος 2012, μόνο με υποβληθείσα δήλωση διακοπής εργασιών στην Δ.Ο.Υ., ακόμη κι αν αυτή υποβλήθηκε εκπρόθεσμα. Διευκρινίζεται ότι, η ημερομηνία της διακοπής εργασιών είναι μία και μοναδική (καταληκτική), δεν τροποποιείται και οι φορολογούμενοι δεν δύνανται να την αντικαταστήσουν με μια προγενέστερη ούτως ώστε να απαλλαχθούν από την καταβολή του τέλους επιτηδεύματος.

Από το οικονομικό έτος 2013 και μετά, αυξάνεται το τέλος επιτηδεύματος ως εξής:

α) Για νομικά πρόσωπα που ασκούν εμπορική επιχείρηση και έχουν την έδρα τους σε τουριστικούς τόπους και σε πόλεις ή χωριά με πληθυσμό έως 200.000 κατοίκους, σε 800 ευρώ ετησίως.

β) Για νομικά πρόσωπα που ασκούν εμπορική επιχείρηση και έχουν την έδρα τους σε πόλεις με πληθυσμό πάνω από 200.000 κατοίκους, σε 1.000 ευρώ ετησίως.

γ) Για ατομικές εμπορικές επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες, σε 650 ευρώ ετησίως.

δ) Για κάθε υποκατάστημα σε 600 ευρώ ετησίως.

Η αύξηση αυτή δεν ισχύει για τις Αστικές μη Κερδοσκοπικές Εταιρίες της παραγράφου 4 του άρθρου 2 του Κ.Φ.Ε., καθώς και για τα φυσικά πρόσωπα που το εισόδημά τους προέρχεται από ατομική επιχείρηση παροχής υπηρεσιών ή ελευθέριο επάγγελμα και έχουν έγγραφη σύμβαση με μέχρι 3 φυσικά ή/ και νομικά πρόσωπα, ή το 75% των ακαθάριστων εσόδων τους προέρχεται από 1 φυσικό ή/ και νομικό πρόσωπο. Για αυτές τις περιπτώσεις, εξακολουθούν να ισχύουν τα ποσά του τέλους επιτηδεύματος όπως επιβλήθηκαν κατά το οικονομικό έτος 2012. Η υπαγωγή στην παραπάνω περίπτωση δηλώνεται υπεύθυνα, από τον ίδιο τον φορολογούμενο, στην περίπτωση 11 του Πίνακα 2 της πρώτης σελίδας της δήλωσης (έντυπο Ε1) στους κωδικούς 019-020 και δύναται να ελεγχθεί από την Δ.Ο.Υ.

Σημειώνεται ότι τα φυσικά πρόσωπα που πληρούν αυτές τις προϋποθέσεις, από το οικονομικό έτος 2014 και μετά θα φορολογούνται με την κλίμακα των μισθωτών, χωρίς να δικαιούνται την έκπτωση των δαπανών του άρθρου 31 του Κ.Φ.Ε.

Υπενθυμίζεται ότι εξαιρούνται από την υποχρέωση καταβολής τέλους επιτηδεύματος οι επιχειρήσεις, φυσικά ή νομικά πρόσωπα, και οι ελεύθεροι επαγγελματίες που ασκούν την δραστηριότητά τους αποκλειστικά σε χωριά, όπως προβλέπονταν πριν από την έναρξη του σχεδίου «Καποδίστριας», με πληθυσμό ως πεντακόσιους κατοίκους και νησιά έως 3.100 κατοίκους, εκτός κι αν είναι τουριστικοί τόποι. Με υπουργική απόφαση του 2011 ορίστηκε για τον προσδιορισμό του πληθυσμού να λαμβάνεται υπόψη η απογραφή του 2001 και ως τουριστικοί τόποι να θεωρούνται αυτοί που περιλαμβάνονται στο ΠΔ 899/76 όπως τροποποιήθηκε με το ΠΔ 664/77.

Από την διοίκηση, έχει ήδη γίνει δεκτό ότι, θα ληφθεί υπόψη ο πληθυσμός των χωριών τα οποία αποτελούσαν, πριν από εφαρμογή του σχεδίου «Καποδίστριας» (ν. 2539/1997), αυτοτελή νομικά πρόσωπα, δηλαδή κοινοτητες. Συνεπώς αν κάποιο χωριό δεν αποτελούσε, κατά το εξεταζόμενο χρονικό διάστημα, από μόνο του κοινότητα και άνηκε διοικητικά σε άλλη κοινότητα ή σε κάποιο δήμο, λαμβάνεται υπόψη για την απαλλαγή από το τέλος επιτηδεύματος, ο πληθυσμός της κοινότητας (ή αντίστοιχα του δήμου) που υπαγόταν.

Επίσης, εξαιρούνται της καταβολής του τέλους επιτηδεύματος οι ατομικές επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες κατά τα πέντε πρώτα χρόνια της δραστηριότητάς τους, όπου για το οικονομικό 2013 διευκρινίζεται ότι είναι τα φυσικά πρόσωπα που έκαναν έναρξη για πρώτη φορά μετά την 01/01/2008 και όσοι ασκούν ατομική εμπορική επιχείρηση και είναι άνω των εξήντα δύο ετών, όπου για το οικονομικό 2013 είναι τα πρόσωπα που γεννήθηκαν μέχρι την 31/12/1950. Το γεγονός αυτό πρέπει να δηλώνεται υπεύθυνα, από τον ίδιο τον φορολογούμενο, στην περίπτωση 12 του Πίνακα 2 της πρώτης σελίδας της δήλωσης (έντυπο Ε1) στους κωδικούς 027-028.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Αρχιεπίσκοπος ύψωσε την ελληνική σημαία στα ελληνοσκοπιανά σύνορα

 Ακριτικές περιοχές του Κιλκίς επισκέφθηκε το απόγευμα της Παρασκευής ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Συγκεκριμένα ο Μακαριώτατος επισκέφθηκε τις παλαιές κατασκηνώσεις της Μητροπόλεως συνοδευόμενος από τους Μητροπολίτες Κιλκισίου Εμμανουήλ, Παροναξίας κ. Καλλίνικο και τον Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου Διαυλείας κ. Γαβριήλ.

Ο Μητροπολίτης Κιλκισίου ξενάγησε τον κ. Ιερώνυμο στις παλαιές κατασκηνώσεις που χρησιμοποιούνται από την Μητρόπολη ως χώρος φιλοξενίας ζώων, όπως άλογα, κατσίκια, ελάφια και άλλα.

Ο κ. Ιερώνυμος φανερά ευδιάθετος πλησίασε και τάισε ο ίδιος τα ζώα από κοντά όπως και η συνοδεία του.

Αμέσως μετά, μετέβη στα Ελληνοσκοπιανά σύνορα, στην λίμνη Δοϊράνη και επισκέφθηκε το φυλάκιο του Ελληνικού Στρατού όπου έγινε δεκτός από τους στρατιωτικούς.

Εκεί ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας έκανε την έπαρση της Ελληνικής Σημαίας υπό το άκουσμα του Εθνικού μας ύμνου από τους στρατιώτες.




Με τις επισκέψεις αυτές, ο Μακαριώτατος ολοκλήρωσε την επίσημη επίσκεψή στην Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου ενώ ευχαρίστησε από καρδιάς όλους που συντέλεσαν για την οργάνωση της επισκέψεως του.romfea.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ