Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Ρε τι είχαν στον Λεβαδειακό...

Θυμάται κανείς τον Κίκε Σόλα; Έναν Ισπανό που τη σεζόν 2009-10 είχε παίξει στον Λεβαδειακό;
Ο 27χρονoς επιθετικός θα υπογράψει συμβόλαιο πέντε ετών με την Αθλέτικ Μπιλμπάο και θα έχει ετήσιες αποδοχές 450.000 ευρώ και ρήτρα 30 εκατομμύρια ευρώ!

Ο Βαλβέρδε λέγεται ότι επιθυμούσε πολύ να κάνει τον Σόλα παίκτη του ενώ για να τον φέρει στο Μπιλμπάο θα δώσει στην Οσασούνα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με ισπανικά Μέσα. Ο Σόλα μετά τον Λεβαδειακό πέρασε μια τριετία στην Οσασούνα και πέρσι σκόραρε εννιά γκολ σε 31 εμφανίσεις.

Πηγή: sentragoal.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Είδε τους Αλβανούς δραπέτες να κλέβουν το αυτοκίνητο μου..(Βίντεο)


Σύμφωνα με πληροφορίες, έφτασαν τα ξημερώματα, περίπου στις 01:50 σε σπίτι στην Παραβόλα από όπου και έκλεψαν το αγροτικό αυτοκίνητο το οποίο βρισκόταν παρκαρισμένο και κλειδωμένο, με τα κλειδιά ωστόσο πάνω στη μίζα.
Οι δραπέτες παραβίασαν το αυτοκίνητο και ξεκίνησαν τη μηχανή με σκοπό να διαφύγουν. Εκείνη την ώρα ήταν ξύπνιος ο γιος του ιδιοκτήτη του οχήματος ο οποίος, όπως δήλωσε, παραξενεύτηκε που άκουσε το αμάξι θεωρώντας ότι κάπου πήγαινε ο πατέρας ενώ ήταν προχωρημένη η ώρα. Κινήθηκε προς τον εξωτερικό χώρο του σπιτιού και εκείνη την ώρα είδε τους δραπέτες να φεύγουν με την όπισθεν με το αμάξι.eglimatikotita.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνάντηση κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με το σωματείο εργαζομένων της ΕΑΒ .


Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ αποτελούμενη από τους: Θοδωρή Δρίτσα, Βουλευτή Α’ Πειραιά, υπεύθυνου της ΕΕΚΕ Υπουργείου Άμυνας, Δημήτρη Στρατούλη,  Βουλευτή Β’ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, υπεύθυνου της επιτροπής κοινοβουλευτικού ελέγχου Υπουργείου Εργασίας, Γιάννη Σταθά, Βουλευτή Βοιωτίας ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και Μάξιμο Μπόλλα, γραμματέα ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στις ΔΕΚΟ επισκέφτηκε την ΕΑΒ, συναντήθηκε με το ΔΣ του σωματείου εργαζομένων στην ΕΑΒ και τη Διοίκηση και μίλησε σε μαζική συγκέντρωση εκατοντάδων εργαζομένων.
Οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ανέφεραν μεταξύ άλλων τα εξής:
«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θεωρεί ότι η ΕΑΒ έχει τεράστιες δυνατότητες να συμβάλλει ως βασικός μοχλός στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας λόγω της τεχνογνωσίας του πολυειδικευμένου εργατικού δυναμικού της και των σύγχρονων παραγωγικών υποδομών της.
Οι μνημονιακές κυβερνήσεις και η Διοίκηση της ΕΑΒ έχουν μεγάλες πολιτικές ευθύνες, γιατί δεν αξιοποιούν τις παραγωγικές δυνατότητες της επιχείρησης, γιατί δεν προωθούν επενδύσεις και κυρίως γιατί δεν προσλαμβάνουν το αναγκαίο για την επιβίωση και την ανάπτυξη της εταιρείας μόνιμο προσωπικό. Αντίθετα, αναθέτουν σημαντικά τμήματα ακόμα και του κατασκευαστικού έργου σε εργολάβους, υπονομεύοντας την ίδια την εταιρεία, αφού οι περισσότεροι από αυτούς λειτουργούν ως εν δυνάμει ή ως πραγματικοί ανταγωνιστές της. Ταυτόχρονα, έχουν σφαγιάσει τους μισθούς των εργαζομένων της ΕΑΒ.
Η συστηματική και μεθοδευμένη μείωση του μόνιμου προσωπικού της ΕΑΒ χωρίς τις αναγκαίες αντικαταστάσεις βάζει σε κίνδυνο την ίδια την επιχείρηση γιατί παραμένουν ανεκτέλεστες εργασίες ύψους 850.000.000 ευρώ σε βάθος τετραετίας και κινδυνεύουν να χαθούν κρίσιμες για το έργο της πιστοποιήσεις με ανυπολόγιστες και άμεσες επιπτώσεις στην εθνική άμυνα και ασφάλεια της χώρας (π.χ. συντήρηση πυροσβεστικών αεροπλάνων).
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ εκφράζει την αλληλεγγύη και τη στήριξή του στον αγώνα του σωματείου εργαζομένων της ΕΑΒ για την επιβίωση και  την ανάπτυξή της εταιρείας, για να μπει ένα τέλος στις εργολαβίες, για να πραγματοποιηθούν οι αναγκαίες προσλήψεις και για αξιοπρεπείς μισθούς  και συνθήκες εργασίας. Το επόμενο διάστημα θα πάρει όλες τις αναγκαίες πολιτικές και κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες για αυτά τα θέματα.
Επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ διαμηνύει στην κυβέρνηση να μην τολμήσει να προωθήσει στην ΕΑΒ το πρότυπο του αυταρχικού και παράνομου κλεισίματος της ΕΡΤ για τη συρρίκνωσή της, απόλυση προσωπικού και την ιδιωτικοποίησή της.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα σταθεί μαζί με τους εργαζόμενους της ΕΑΒ αποφασιστικά απέναντι σε τέτοιες κυβερνητικές μεθοδεύσεις και εφόσον συμμετέχει σε μία αριστερή κυβέρνηση θα επαναφέρει τον δημόσιο χαρακτήρα της ΕΑΒ, θα αποκαταστήσει τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, θα επαναφέρει τους απολυμένους και θα αναζητήσει πολιτικές, αστικές και ποινικές ευθύνες από όσους τολμήσουν τέτοιες αντικοινωνικές πολιτικές».

Αθήνα, 5/7/2013
Το Γραφείο Τύπου
Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΝΑ "ΠΕΣΕΙ" Ο ΗΛΙΟΣ ΓΙΑ ΝΑ "ΧΤΥΠΗΣΕΙ" ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΔΡΑΠΕΤΕΣ



Οι δύο αλβανοί δραπέτες-σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες-φοράνε μαύρα ρούχα και κουκούλες και φέρουν μαζί τους βαρύ οπλισμό.

Η Αστυνομία έχει καταστρώσει πλήρες σχέδιο δράσης για τις επόμενες ώρες και το σημαντικό είναι ότι με το που βραδιάσει θα έχει στα χέρια της το μεγάλο πλεονέκτημα των θερμικών καμερών.Στις έρευνες μετέχουν από το μεσημέρι βατραχάνθρωποι του Λιμενικού οι οποίοι κινούνται από την περιοχή της Αμμουδιάς μέχρι και τη Σαγιάδα ενώ μετέχει και το ελικόπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας το οποίο πετάει συνεχώς στην περιοχή Καναλακίου και Λάκκας Σουλίου.Σύμφωνα με μαρτυρίες στο epiruspost.gr από την περιοχή της Γλυκής εκλάπη ένα μηχανάκι το οποίο φέρεται να έχουν χρησιμοποιήσει οι δύο δράστες και μέχρι τώρα δεν έχει εντοπιστεί.
makeleio.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Το μέλλον των Δημοσίων Βιβλιοθηκών



Το Γενικό Συμβούλιο Δημοσίων Βιβλιοθηκών, Γενικών Αρχείων του Κράτους και

Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης σε συνεδρίασή του την Παρασκευή 28/6/2013 και

με αφορμή τη φημολογία που αναπτύσσεται για το μέλλον των Δημοσίων

Βιβλιοθηκών και το μοντέλο διοικητικής συγκρότησης του όλου συστήματος

Βιβλιοθηκών της χώρας μας αποφάσισε ομόφωνα και δηλώνει ότι:

Το Συμβούλιο έχει εκφράσει από καιρό την αντίθεσή του σε κάθε σκέψη για

κλείσιμο Βιβλιοθηκών και έχει τονίσει επανειλημμένα ότι σε μια εποχή οικονομικής

και κοινωνικής κρίσης είναι εθνική ανάγκη και στοιχειώδης πολιτική υποχρέωση να

στηριχθούν φορείς πολιτισμού, εκπαίδευσης και στήριξης της κοινωνικής συνοχής

όπως είναι οι Βιβλιοθήκες.

Στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα οι Βιβλιοθήκες με λίγη βοήθεια μπορούν να

διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη στήριξη των προγραμμάτων Δια-βίου μάθησης

και επανακατάρτισης των ανέργων, στη στήριξη των μαθητών που αδυνατούν να

καλύψουν τις ανάγκες τους στο σχολείο κ.α.



Αντίθετα με την φημολογία που κυκλοφορεί, το Συμβούλιο θεωρεί ότι όχι μόνο δεν

πρέπει να κλείσουν Βιβλιοθήκες αλλά αντίθετα πρέπει να αναπτυχθεί περαιτέρω ο

θεσμός ώστε να καλύπτεται χωροταξικά όλη η χώρα.

Στην κατεύθυνση αυτή καταθέσαμε συγκεκριμένες προτάσεις, αποτέλεσμα μελέτης

από ειδικούς και σύμφωνα με τη διεθνή εμπειρία, για μια διοικητική

ανασυγκρότηση του συστήματος των Δημοσίων Βιβλιοθηκών με οργάνωσή τους σε

Περιφερειακό επίπεδο, λαμβάνοντας υπόψη της ιδιαιτερότητες που υπάρχουν σε

κάθε Περιφέρεια.

Η ανασυγκρότηση του Συστήματος των Δημοσίων Βιβλιοθηκών πρέπει να

συνδυαστεί με μια πολιτική Βιβλιοθηκών που θα προβλέπει και θα επιβάλει τη

συνεργασία και τη συνέργεια των Βιβλιοθηκών της κάθε Περιφέρειας ανεξάρτητα

από τους φορείς που ανήκουν όπως την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τα Εκπαιδευτικά

Ιδρύματα, και σύμφωνα πάντα με την αρχή ότι όσοι λαμβάνουν δημόσιους πόρους

πρέπει να παρέχουν υπηρεσίες σε όλους τους πολίτες. Σε εθνικό επίπεδο η

ανασυγκρότηση των Βιβλιοθηκών πρέπει νσ προβλέπει τη θεσμοθέτηση οργάνων

όπως το Γενικό Συμβούλιο Βιβλιοθηκών και Αρχείων με ουσιαστικές αρμοδιότητες

που θα εξασφαλίζουν την αξιολόγηση και την αποδοτική λειτουργία του όλου

συστήματος.

Οι προτάσεις του Συμβουλίου αποβλέπουν στην αποτελεσματική λειτουργία και

στην αναβάθμιση του Συστήματος των Βιβλιοθηκών της χώρας μας και όχι στην

αποδόμηση και στη διάλυσή του.

Το Συμβούλιο ελπίζει ότι η Πολιτική Ηγεσία θα λάβει αποφάσεις με γνώμονα τις

εισηγήσεις των ειδικών και του μοναδικού αρμόδιου οργάνου έκφρασης γνώμης

για θέματα Βιβλιοθηκών που η ίδια θεσμοθέτησε και με το οποίο δυστυχώς δεν

συνομιλεί, και Όχι σύμφωνα με τις εισηγήσεις παραγόντων που έχουν άγνοια των

θεμάτων.



Για το Γενικό Συμβούλιο Δημοσίων Βιβλιοθηκών,

Γενικών Αρχείων του Κράτους και Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης

Ο Πρόεδρος

Δρ. Γεώργιος Κ. Ζάχος

Διευθυντής της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
Διαβάστε Περισσότερα »

Στον Αχέροντα οι Αλβανοί δραπέτες



Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στην περιοχή πάνω από τον ποταμό Αχέροντα πετάνε εδώ και λίγη ώρα ελικόπτερα γεγονός που σημαίνει ότι οι έρευνες πλέον γίνονται και από αέρος. Σύμφωνα με το pamepreveza.gr τα ελικόπτερα χτενίζουν όλη την περιοχή από το Καναλάκι έως την Γλυκή ενώ οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι οι δραπέτες κινούνται πεζοί.

Από νωρίς το πρωί αυτοκίνητα των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας καταφθάνουν στην Γλυκή. Μάλιστα δεν ήταν λίγα αυτά που πέρασαν και μέσα από την Πρέβεζα ενώ και στο Καναλάκι υπήρχε το πρωί μεγάλη κινητικότητα.

Οι κακοποιοί θα προσπαθήσουν να διαφύγουν στην Αλβανία για το λόγο αυτό η αστυνομική διεύθυνση Ηπείρου βρίσκεται σε συναγερμό. Πάνοπλοι αστυνομικοί με το χέρι στην σκανδάλη ερευνούν σπιθαμή προς σπιθαμή την περιοχή στον Αχέροντα.
makeleio.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Συμφώνησε με Πζιρόφσκι ο Λεβαδειακός


Την απόκτηση του Σεμπάστιαν Πζιρόφσκι αναμένεται να ανακοινώσει εντός της ημέρας ο Λεβαδειακός.

Κοντά στην ολοκλήρωση ακόμη μίας μεταγραφής παρουσιάζεται ο Λεβαδειακός, ο οποίος – σύμφωνα με πληροφορίες της SportDay – έχει συμφωνήσει προφορικά με τον Σεμπάστιαν Πζιρόφσκι.

Ο Πολωνός τερματοφύλακας αναμένεται σήμερα στην Ελλάδα για να υπογράψει στους Βοιωτούς, έχοντας στο παρελθόν σε Πολόνια Βαρσοβίας και Δισκομπόλια.

Ο 31χρονος πορτιέρο, που αγωνιζόταν στην Πολόνια Βαρσοβίας, απαριθμεί και εννιά συμμετοχές με την εθνική ομάδα της χώρας του
Διαβάστε Περισσότερα »

Ένοπλη ληστεία στα ΕΛ.ΤΑ. Οινοφύτων Βοιωτίας


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αστυνομικών Αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τριών (3) αγνώστων δραστών, οι οποίοι σήμερα (05-07-2013) το πρωί, αφαίρεσαν, με την απειλή όπλων, χρηματικό ποσό από το υποκατάστημα ΕΛ. ΤΑ.  Οινοφύτων Βοιωτίας.

Ειδικότερα, σήμερα περίπου στις 09:00΄ το πρωί, οι δύο από τους δράστες εισήλθαν στο υποκατάστημα έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες, ενώ στα χέρια τους φορούσαν γάντια.

Στη συνέχεια με την απειλή πιστολιών, αφαίρεσαν από τα ταμεία το χρηματικό ποσό των (1.000) περίπου ευρώ και ακολούθως επιβιβάστηκαν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, όπου τους ανέμενε και τρίτος συνεργός τους και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας και συγκροτήθηκαν συνεργεία ελέγχων σε κομβικά σημεία και πιθανούς δρόμους διαφυγής.

Στο πλαίσιο των ευρείας κλίμακας ερευνών, εντοπίστηκε λίγη ώρα αργότερα το όχημα διαφυγής των δραστών, εγκαταλελειμμένο και ολοσχερώς καμένο, στη θέση «Κέσσερι» Οινοφύτων Βοιωτίας.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε, ότι το ανωτέρω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο είχε αφαιρεθεί, βραδινές ώρες, από την περιοχή της Νέας Ιωνίας Αττικής.      

Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες, στην ευρύτερη περιοχή, για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι δραπέτες των φυλακών Τρικάλων στο δρόμο προς την Αλβανία: Η απόδραση, οι δολοφονίες του αστυνομικού και της 25χρονης

Σε ανθρωποκυνηγητό έχει εξελιχθεί η υπόθεση με τους Αλβανούς δραπέτες των φυλακών Τρικάλων, οι οποίοι από την ημέρα της απόδρασης τους μέχρι και σήμερα που προσπαθούν να διαφύγουν στην Αλβανία έχουν δημιουργήσει ένα καταστροφικό μονοπάτι αίματος με δύο μέχρι στιγμής δολοφονίες και αρκετούς τραυματισμούς.

Η «απόδραση των 11» Αλβανών κακοποιών από τις φυλακές Τρικάλων, έγινε την Παρασκευή 22 Μαρτίου όταν οι 11 κρατούμενοι έκοψαν τα κάγκελα, ανέβηκαν στην ταράτσα και άρχισαν να πυροβολούν κατά των φρουρών. Την ίδια στιγμή έξω από τις φυλακές πέρασε όχημα με ενόπλους συνεργούς τους, οι οποίοι άνοιξαν πυρ με Καλάσνικοφ, κατά των εξωτερικών φρουρών με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο εξωτερικοί φρουροί στην κοιλιά και τα πλευρά.

Στη συνέχεια ακολούθησε πραγματική μάχη μεταξύ των κρατουμένων που βρέθηκαν οπλισμένοι στις ταράτσες και των σωφρονιστικών υπαλλήλων.

Το σχέδιο της συμμορίας των Αλβανών της οποία αρχηγός φέρεται να είναι ο «σκληρός» δολοφόνος Μάριο Κόλα, χαρακτηρίστηκε από τον τότε Υπουργό Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη ως μία «στρατιωτικού τύπου επιχείρηση». Σύντομα τρεις από τους έντεκα συνελήφθησαν, ωστόσο οι υπόλοιποι οκτώ διέφυγαν τη σύλληψη. Στη συνέχεια, κατευθύνθηκαν προς τη Λαμία όπου πραγματοποίησαν κλοπές αυτοκινήτων και ρούχων αναστατώνοντας την περιοχή και κατευθύνθηκαν προς τη νότιο Ελλάδα, όπου προσπάθησαν να καλύψουν τα ίχνη τους μέχρι το τραγικό περιστατικό με την δολοφονία της άτυχης γυναίκας στα Ισθμια Κορίνθου.

Η δολοφονία της 25χρονης Κατερίνας στα Ισθμια

Στις 30 Μαρτίου, η συμμορία των Αλβανών ξαναχτύπησε. Πρώτα λήστεψαν μια ταβέρνα στην παλιά Εθνική οδό Αθηνών- Θήβας και στη συνέχεια μετά από καταδίωξη της Αστυνομίας και ανταλλαγή πυρών με τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ, οι Αλβανοί δραπέτες τραυμάτισαν θανάσιμα την 25χρονη Κατερίνα, η οποία βρέθηκε την λάθος στιγμή στο λάθος μέρος. Το πιο τραγικό ήταν ότι η 25χρονη είχε «νικήσει» τη λευχαιμία και έχασε τη ζωή της από τους πυροβολισμούς στους οποίους βρέθηκε τυχαία.

Στις αρχές Μαΐου,ο Λίτα Ερμάλ ένας από τους δραπέτες συνελήφθη. Ο Εμάλ και ο συνεργός του είχαν σχεδιάσει να χτυπήσουν χρηματαποστολή και όχι τα ταμεία του σουπερμάρκετ στο Περιστέρι. Οπως κατέθεσε ο ίδιος ο συλληφθείς, όταν είδε ότι δεν έφθανε η χρηματαποστολή που περίμεναν, πήγε στο σουπερμάρκετ για να ψωνίσει σαμπουάν, χωρίς να αντιληφθεί ότι ο συνεργός του άρχισε να «αδειάζει» τα ταμεία. Ο Αλβανός δραπέτης άρχισε να τρέχει και να πετάει προς τους αστυνομικούς ασφαλισμένες χειροβομβίδες, αλλά συνελήφθη λίγη ώρα αργότερα σε παραπλήσια οδό, αφού ο συνεργός του φέρεται να έφυγε με το αυτοκίνητο που είχαν μαζί τους.

Ο 35χρονος, κατά τη διάρκεια της ανάκρισης υποστήριξε πως δεν έχει σχέση με τον φόνο της 25χρονης Κατερίνας στα Ισθμια η οποία βρέθηκε ανάμεσα στα πυρά των δραπετών και της Αστυνομίας, ενώ το μόνο που παραδέχθηκε ήταν ότι επέβαινε στο αυτοκίνητο που ενεπλάκη στην καταδίωξη της Κορίνθου τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Εγώ πυροβόλησα στον αέρα για εκφοβισμό και όχι για να σκοτώσω την κοπέλα». Λίγο καιρό αργότερα, οι πληροφορίες της ΕΛ.ΑΣ έδειξαν ως δολοφόνο της άτυχης 25χρονης τον πλέον επικίνδυνο δραπέτη, τον Μάριον Κόλα, για τον οποίο αστυνομικές πηγές έχουν αναφέρει πως «είναι τρελαμένος από την κοκαΐνη και δεν δίνει δεκάρα για την ανθρώπινη ζωή».

Η δολοφονία του αστυνομικού στο Δίστομο

Η συμμορία του Μάριον Κόλα, κατευθύνθηκε προς τη Στερεά Ελλάδα και μετά από μια «συνάντηση» με πυροσβέστες σε περιοχή της Φθιώτιδας- χωρίς ευτυχώς να τους κάνουν κακό- ήρθε η τραγική δολοφονία ενός υπαρχιφύλακα στις 17 Ιουνίου στο Δίστομο.

Ο άτυχος υπαρχιφύλακας Γιώργος Ανδριτσόπουλος πατέρας δύο παιδιών με την γυναίκα του να είναι έγκυος στο τρίτο, έχασε τη ζωή του όταν κατά τη διάρκεια έρευνας για τον εντοπισμό της συμμορίας των κακοποιών, οι αστυνομικοί χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Η πρώτη ομάδα η οποία αποτελούνταν από τρία άτομα, έπεσε σε ενέδρα από την συμμορία του Κόλα και παραδόθηκε, με τους κακοποιούς να παίρνουν όλο τον εξοπλισμό τους, καθώς και το αυτοκίνητο τους. Τη στιγμή που επιβιβάζονταν στο αυτοκίνητο, οι κακοποιοί είδαν και την δεύτερη ομάδα των δύο αστυνομικών στην οποία ήταν ο Ανδριτσόπουλος. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις αστυνομικοί που είχαν παραδοθεί φώναξαν στους συναδέλφους τους ότι πρόκειται για ενέδρα όμως ήταν ήδη πολύ αργά. Ο Κόλα όπως αναφέρεται άνοιξε πυρ εναντίον τους, τραυματίζοντας θανάσιμα τον 37χρονο υπαρχιφύλακα στον μηρό.

Θέμα τιμής για την ΕΛ.ΑΣ η σύλληψη τους- Η εξόντωση των δύο κακοποιών

Στην ΕΛ.ΑΣ, αμέσως σήμανε κινητοποίηση για τον εντοπισμό της συμμορίας των Αλβανών, καθώς χαρακτηρίστηκε «ζήτημα τιμής» η σύλληψη των δολοφόνων του άτυχου υπαρχιφύλακα. Οι έρευνες εντατικοποιήθηκαν μέχρι που οι κακοποιοί εγκλωβίστηκαν σε ένα γεωγραφικό τρίγωνο μεταξύ Φθιώτιδας και Αιτωλοακαρνανίας, κάνοντας κυριολεκτικά πλιάτσικο σε σπίτια προκειμένου να τραφούν.

Στις 2 Ιουλίου, οι δράστες έκαναν ένα μοιραίο λάθος, καθώς άνοιξαν το κινητό τους προκειμένου να ζητήσουν βοήθεια από τους συνεργούς τους, με αποτέλεσμα η ΕΛ.ΑΣ να εντοπίσει το σήμα τους. Μετά από κυριολεκτική μάχη με τους αστυνομικού στην περιοχή Κόνισκα Αιτωλοακαρνανίας, νεκροί έπεσαν ο Eντισον Λίκα 23 ετών και ο θείος του Φλαμούρ Λίκα ο οποίος φέρεται πως ήταν ο άνθρωπος που οργάνωσε την απόδραση από τις φυλακές.

Στο χώρο της συμπλοκής βρέθηκε και κατασχέθηκε ο οπλισμός των δύο ατόμων και συγκεκριμένα, δύο καλάσνικοφ με έξι συνολικά γεμιστήρες με φυσίγγια, δύο πιστόλια και μία χειροβομβίδα καθώς και μεγάλο χρηματικό ποσό, με τους κατοίκους της περιοχής να κάνουν λόγο για πραγματική μάχη.

Το «θρίλερ» του εντοπισμού των Αλβανών συνεχίζεται ακόμη καθώς τα ξημερώματα της Παρασκευής οι Αλβανοί κακοποιοί σε μια προσπάθεια να φτάσουν στην Αλβανία, ξέφυγαν από τον αστυνομικό κλοιό και κατά τη διάρκεια της νύχτας οι δραπέτες οποίοι επέβαιναν σε αγροτικό αυτοκίνητο Navara, δεν σταμάτησαν σε μπλόκο στην Άρτα και στο σήμα των αστυνομικών να σταματήσουν, γάζωσαν το περιπολικό, χωρίς να τραυματιστεί κανένας αστυνομικός και διέφυγαν.

Στη συνέχεια, έκλεψαν αυτοκίνητο από τη Φιλιππιάδα και κατευθύνθηκαν προς τα χωριά Λάκκα Σουλίου, όπου η περιοχή είναι δύσβατη με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο πως κατευθύνονται προς την Αλβανία για να ξεφύγουν από το ανθρωποκυνηγητό της ΕΛ.ΑΣ.iefimerida.gr

Ο σκληρός Αλβανός κακοποιός Μάριο Κόλα

Ο νεκρός δραπέτης Εντσον Λίκα

Ο 37χρονος υπαρχιφύλακας Γιώργος Ανδριτσόπουλος που έπεσε νεκρός στο Δίστομο

Η 25χρονη Κατερίνα που έπεσε νεκρή από τα πυρά του Κόλα στα Ισθμια




Διαβάστε Περισσότερα »

Μετακινούνται στην ΕΛ.ΑΣ. 4.000 Δημοτικοί Αστυνομικοί


Στην ΕΛ.ΑΣ. θα μετακινηθούν 4.000 Δημοτικοί Αστυνομικοί σύμφωνα με πρόταση που κατέθεσε η κυβέρνηση την τρόικα προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο στο θέμα της κινητικότητας 12.500 δημοσίων υπαλλήλων εντός του 2013. Μία πρόταση πάντως που αναμένεται να προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις από τους Ο.Τ.Α.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής» με αυτόν τον τρόπο, κατόπιν συνεννόησης των υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Δημοσίας Τάξεως, έρχονται να καλυφθούν και οι πραγματικές ανάγκες σε προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ., η οποία έχει ολοένα και μεγαλύτερο τμήμα των ανδρών - γυναικών της να απορροφείται από δράσεις όπως τα σχέδια «Ξένιος Δίας» και «Ασπίδα» (σ.σ. φύλαξη συνόρων), αλλά και για τα κέντρα κράτησης των μεταναστών.

Το υπουργείο Δημοσίας Τάξεως εκτιμά πώς πιθανή μετάταξη των δημοτικών αστυνομικών στην ΕΛ.ΑΣ. θα απελευθέρωνε προσωπικό που σήμερα ασχολείται με γραφειοκρατικές ή χαμηλής έντασης εργασίες και θα ενίσχυε στην πράξη την αποτελεσματικότητα του Σώματος, το οποίο παρεμπιπτόντως βλέπει τους αριθμούς του να περιορίζονται λόγω συνταξιοδοτήσεων και παγώματος προσλήψεων
Διαβάστε Περισσότερα »

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ήπειρο

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη, από τα ξημερώματα, στην Ήπειρο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, από αστυνομικές πηγές, κατά τη διάρκεια της νύχτας, άγνωστοι δεν σταμάτησαν σε μπλόκο στην Άρτα και στο σήμα των αστυνομικών να σταματήσουν, γάζωσαν το περιπολικό, χωρίς να τραυματιστεί κανένας αστυνομικός και διέφυγαν.

Στη συνέχεια, έκλεψαν αυτοκίνητο από τη Φιλιππιάδα και κατευθύνθηκαν προς τα χωριά Λάκκα Σουλίου, όπου η περιοχή είναι δύσβατη. Προς αυτή την κατεύθυνση έχουν μετακινηθεί οι δυνάμεις από την Αιτωλοακαρνανία, ενώ έχουν ενισχυθεί και με δυνάμεις από τα Γιάννενα.


 ΑΠΕ
Διαβάστε Περισσότερα »

Καλλικράτης στην αστυνομία



Την εκ βάθρων αναδιοργάνωση της αστυνομίας με ενίσχυση των υπηρεσιών της ασφάλειας και πιο ευέλικτη δομή προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια.

Προβλέπεται μεταξύ άλλων η ίδρυση Κεντρικής Υπηρεσίας Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος και Αντιμετώπισης Τρομοκρατίας (αφού πλέον αναγνωρίζονται επισήμως ως συγκοινωνούντα δοχεία), η ίδρυση αυτόνομης Διεύθυνσης Πληροφοριών, ενώ η αναβαθμισμένη Υπηρεσία Εγκληματολογικών Ερευνών θα έχει ως αρμοδιότητα και την τήρηση τράπεζας στοιχείων DNA και δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Το νομοσχέδιο έχει δοθεί ήδη στις συνδικαλιστικές ενώσεις των αστυνομικών, στο ΠΑΣΟΚ αλλά και στη ΔΗΜΑΡ προ της εξόδου της από την κυβέρνηση, ενώ στο προσεχές διάστημα θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο για δημόσια διαβούλευση.

 





ΤΑ ΝΕΑ
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανέστης: Χάνει τα «κοινά» της χαρακτηριστικά η ΚΑΠ


Ο Πρόεδρος της ΕΑΣ Λιβαδειάς και Γενικός Γραμματέας της ΠΑΣΕΓΕΣ, μετά από ενημέρωση σχετικά με τις πολιτικές αποφάσεις για την ΝΕΑ ΚΑΠ 2014-2020 που έλαβε χώρα στην Αθήνα στις 27-06-2013 από εκπροσώπους τις Ε.Ε. στην Ελλάδα έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Oι πολιτικές αποφάσεις για την ΚΑΠ 2014-2020 στέλνουν ένα διπλό μήνυμα.


Πρώτον ότι η στήριξη αρχίζει να μειώνεται γενικότερα για τον Αγροτικό Τομέα της Ε.Ε. αφού μόνο για την χώρα μας οι απώλειες των εισρoών από το 2014 θα ανέλθει περίπου στο 14%.


Δεύτερον ότι η κοινή Αγροτική Πολιτική χάνει τα «κοινά» της χαρακτηριστικά εξέλιξη η οποία μπορεί να επιφέρει μερική ή ολική επανεθνικοποίηση της ΚΑΠ μετά το 2020.


Επομένως και η εφαρμογή της ΝΕΑΣ ΚΑΠ αλλά και ο στρατηγικός σχεδιασμός για το πρωτογενή τομέα της χώρας μας πρέπει να γίνει με εθνοκεντρικά κριτήρια έτσι ώστε να διασφαλιστεί η εθνική «ανεξαρτησία» (επάρκεια αγροτοδιατροφικών προϊόντων) η αειφορία της γης και του περιβάλλοντος όπως και η Βιωσιμότητα-ανταγωνιστικότητα των αγροτικών εκμεταλλεύσεων.


Το πλαίσιο εφαρμογής της ΝΕΑΣ ΚΑΠ παρέχει τη δυνατότητα στο κράτος μέλος να αποφασίσει για τα επιμέρους θέματα και να εκδώσει τους εφαρμοστικούς κανονισμούς.


Εάν επιλεγεί η δυνατότητα της ήπιας σύγκλισης έως το 2019 επιλογή που δίνει δυνατότητα ήπιας προσαρμογής των εκμεταλλεύσεων στα νέα δεδομένα, οι αγροτικές εκμεταλλεύσεις που εισπράττουν ενισχύσεις πάνω από τον εθνικό ή περιφερειακό μέσο όρο θα απολέσουν  το 30-45 % των δικαιωμάτων τους.


Επειδή αυτή η εξέλιξη θα κλονίσει την ανταγωνιστικότητα των υφισταμένων βιώσιμων και οριακά βιώσιμων εκμεταλλεύσεων επιβάλλεται η δέουσα σοβαρότητα από τους αρμόδιους σχετικά με τις αποφάσεις που θα λάβουν για τα επιμέρους ζητήματα που αφορούν:

Α)Τον ορισμό του ενεργού αγρότη


Β)Την αναδιανεμητική πληρωμή για τα πρώτα εκτάρια της
εκμετάλλευσης.


Γ)Τους Νέους Αγρότες


Δ) Το καθεστώς μικροκαλλιεργητών


Ε) Τις συνδεδεμένες ενισχύσεις


ΣΤ)Της ισοδυναμίας του πρασινίσματος


Ζ) Τις περιοχές με φυσικούς περιορισμούς( μειονεκτικές περιοχές)


Η)Τα προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης.


Οι αγρότες μας θα πρέπει να είναι σε επαγρύπνηση και στο διάστημα που θα λαμβάνονται οι αποφάσεις από το κράτος μας  δηλαδή έως 01-08-2014 αλλά και έπειτα, έτσι ώστε να προσαρμόσουν τα δεδομένα των εκμεταλλεύσεων τους για να επιτύχουν την βέλτιστη απόδοση των ενισχύσεων τους από τα επιμέρους μέτρα που θα έχουν τη δυνατότητα από τις αρχές του 2015».
Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιοι δικαιούνται τα οικογενειακά επιδόματα

Οι πιο «αδύναμες» οικονομικά οικογένειες θα λάβουν τη μερίδα του λέοντος από τα 750 εκατομμύρια ευρώ που θα «μοιραστούν» φέτος μέσω του ΟΓΑ μετά την ολοκλήρωση υποβολής των φορολογικών δηλώσεων για τα νέα «οικογενειακά επιδόματα».

Πρόκειται για το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων (από το πρώτο παιδί) και την πρόσθετη παροχή των 500 ευρώ για κάθε παιδί από το τρίτο και άνω.

«Οδηγό» υπολογισμού των επιδομάτων εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και με βάση αυτόν και τα δύο επιδόματα «χάνονται» από τις οικογένειες με εισόδημα

    κάτω των 45.000 ευρώ

Περισσότερο κερδισμένοι είναι όσοι έχουν εισόδημα

    έως 13.000 ευρώ.

Το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων -που, σύμφωνα με τον νόμο, είναι 40 ευρώ τον μήνα και θα έπρεπε να καταβληθεί στο τέλος του δεύτερου τριμήνου, δηλαδή τέλη Ιουνίου, με την ολοκλήρωση της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων και του ειδικού εντύπου Α21 στο TaxisNet, την κατάθεση δικαιολογητικών και τον τελικό έλεγχο των δικαιούχων- ενισχύει τις οικογένειες με τα χαμηλότερα εισοδήματα και τα περισσότερα παιδιά.

Αντίστοιχα, το ειδικό επίδομα των 500 ευρώ για τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες (που, κανονικά, καταβάλλεται σε τρεις δόσεις) το «χάνουν» όσοι έχουν εισόδημα

    κάτω των 45.000 ευρώ

(ο νόμος προβλέπει προσαύξηση κατά 3.000 ευρώ για της οικογένειας με 4 τέκνα και κατά 4.000 ευρώ για τις οικογένειες που έχουν άνω των 4 τέκνων) και στηρίζει οικογένειες με πολύ χαμηλότερο εισόδημα και πολλά παιδιά.

«Ο εισοδηματικός περιορισμός διασφαλίζει ότι οι παροχές θα χορηγούνται στις οικονομικά ασθενέστερες οικογένειες», υπογραμμίζεται στον «οδηγό» του υπουργείου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ποσά των οικογενειακών επιδομάτων θα πιστώνονται στον τραπεζικό λογαριασμό των δικαιούχων αφού γίνουν οι φορολογικοί και οι άλλοι έλεγχοι και διαπιστωθεί ότι πληρούνται οι προϋποθέσεις. Η ηλεκτρονική βάση των δεδομένων θα χρησιμοποιηθεί για την πραγματοποίηση δειγματοληπτικών ελέγχων που προβλέπεται να διενεργούνται σε όλα τα στοιχεία και τα δικαιολογητικά των δικαιούχων για να αντιμετωπιστούν περιπτώσεις παράνομης καταβολής επιδομάτων.  Ημερησία

Διαβάστε Περισσότερα »

Πνίγηκε ηλικιωμένος στην Αυλίδα


Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε χθες 73χρονος από τη θαλάσσια περιοχή παραλίας Φάρου Αυλίδας στη Χαλκίδα.

Η άνδρας διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΚΤΑΚΤΟ-Με το χέρι στη σκανδάλη η Αστυνομία-Ετοιμοι να επέμβουν...

Σήμερα το απόγευμα σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Permissospress και τις μεταφέρουμε με επιφύλαξη η Αστυνομία εντόπισε ξανά ίχνη των φονιάδων στην  διαδρομή που είχαν εντοπιστεί και οι άλλο δύο μεταξύ Κοκκινόβρυσης,Αμπέλια,και Αργυρό Πηγάδι στην ευρύτερη περιοχή  της Κόνισκας  Αιτωλοακαρνανίας.
 Η Αστυνομία βρίσκεται με το χέρι στη σκανδάλη σε περίπτωση που ανιχνευθεί κίνηση να επέμβει.Όλες οι δυνάμεις στη γύρω περιοχή (Αιτωλοακαρνανίας-Ευρυτανίας) είναι έτοιμες αν χρειαστoύν.
Η επιχείρηση αν πραγματοποιηθεί θα γίνει στα ίδια πρότυπα με την προηγούμενη αφου υπάρχει το πλεονέκτημα των θερμικών καμερών απένατι  στους δραπέτες που είναι αναγκασμένοι να κινούνται στο σκοτάδι.
Όλοι οι δίοδοι διαφυγής των δραπετών  προς Ευρυ
τανία και άλλες περιοχές έχουν αποκλειστεί απο Αστυνομικές δυνάμεις.
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ



Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ