Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε Περισσότερα »

Συμφωνία για τις απολύσεις

Μόλις μισή ώρα χρειάστηκε να παραμείνει η αντιπροσωπεία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης στη σύσκεψη με την Τρόικα όπου επήλθε η τελική συμφωνία για τα «καυτά» θέματα της αναδιάρθρωσης του Δημόσιου Τομέα.

Ο υπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και η υφυπουργός, Εύη Χριστοφιλοπούλου βρέθηκαν στο υπουργείο Οικονομικών, συμφώνησαν με τους εκπροσώπους ΕΕ, ΔΝΤ και ΕΚΤ και αποχώρησαν... συντόμως, καθώς το μεγαλύτερο κομμάτι είχε ήδη συμφωνηθεί από την Παρασκευή.

Λίγη ώρα αργότερα υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης δήλωσε ότι «συμφωνήσαμε, δεν θα συναντηθούμε ξανά. Κάποιες λεπτομέρειες θα τις δει το Eurogroup».

Οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα συνεχίζονται με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών,για τα υπόλοιπα θέματα και προκειμένου να γραφούν τα κείμενα, τα οποία θα τεθούν υπόψη του Eurogroup για την «πολιτική έγκριση» της δόσης των 8,1 δις. ευρώ.

Η παρολίγον εμπλοκή και το «Σχέδιο Β»

Την Παρασκευή υπήρξε μερική εμπλοκή, καθώς η Τρόικα δεν δέχθηκε να συνυπολογιστούν οι 5.000 μετατασσόμενοι εκπαιδευτικοί στο συνολικό αριθμό των 12.500 της κινητικότητας, εφόσον δεν θα έχει προηγηθεί καθεστώς διαθεσιμότητας για τουλάχιστον 3 – 4 μήνες.

Μπροστά στο αδιέξοδο, καθώς ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν δέχθηκε να υποβληθούν σε αυτή τη διαδικασία οι καθηγητές, η ελληνική πλευρά παρουσίασε εναλλακτική λύση με άλλη κατηγορία υπαλλήλων δημοσίου που θα περιληφθούν στο σχήμα της κινητικότητας.

Οπως αναφέρουν οι πληροφορίες τους 5.000 εκπαιδευτικούς θα αντικαταστήσουν:

    1.500 καθηγητές που για διάφορους λόγους έχουν δηλώσει αδυναμία να διδάξουν
    2.500 υπάλληλοι από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, πέραν των δημοτικών αστυνομικών, ενώ τη διαδικασία κινητικότητας αναμένεται να συμπληρώσουν

    3.500 έως 4.000 δημοτικοί αστυνομικοί
    2.500 εργαζόμενοι σε υπουργεία
    2.000 εκπαιδευτικοί που χαρακτηρίζονται ως πλεονάζον προσωπικό (π.χ. γυμναστές, καθηγητές πληροφορικής)

Αναφορικά με το προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας, οι υπάλληλοι που θα μετακινηθούν θα μπουν σε διαθεσιμότητα για έναν με δύο μήνες και στο διάστημα αυτό θα αξιολογηθούν από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης προκειμένου να επιλεγούν εκείνοι που θα απορροφηθούν τελικά.

Το ποσοστό απορρόφησης εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε 80% - 90%.

Στο τραπέζι η μείωση του ΦΠΑ

Αξιωματούχοι του υπουργείου Οικονομικών εκτιμούν το ζήτημα της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση παραμένει ακόμη ανοιχτό και είναι πάντα στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης.

«Πάντα υπήρχε και εξακολουθεί να υπάρχει στο τραπέζι το θέμα του ΦΠΑ», σημείωσε αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών. Το καλό νέο είναι το νέο σύστημα αυτόματου προσδιορισμού των αντικειμενικών αξιών δεν θα συμπεριληφθεί στο πολυνομοσχέδιο που αναμένεται στη Βουλή τη Δευτέρα, καθώς η Τρόικα δεν το θέτει ως προαπαιτούμενο.

Οπως δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών, το σχετικό πόρισμα από την ειδική Επιτροπή δεν έχει παραδοθεί ακόμα στην ηγεσία του υπουργείου, συμπληρώνοντας ότι η Τρόικα περιμένει ενημέρωση για τα χρονοδιαγράμματα εφαρμογής του συστήματος, όταν παραδοθεί το πόρισμα.
iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα πρώτα ευρήματα σε Αντιγόνη και Πελοπίδα 50 χρόνια μετά!



Ελλειψοειδές συντριβάνι και ψηφιδωτό δάπεδο– Καρδιοχτύπι για στην μεσοελλαδική  με το μεγάλο νεκροταφείο και ενδεχομένως τμήματα του αρχείου  των πινακίδων…

Β. Αραβαντινός: «Πιστεύουμε ότι κάνουμε το καλύτερο για  την  αρχαιολογία της Θήβας..»

Βρισκόμαστε στην μέση της ανασκαφικής περιόδου των 6 εβδομάδων στην Θήβα, που γίνεται για πρώτη  φορά στα χρονικά  της πόλης υπό την αιγίδα  της Αρχαιολογικής Εταιρίας, με την συνεργασία της τοπικής Εφορίας Αρχαιοτήτων και με διεθνείς συμμετοχές φοιτητών από πολλά κράτη της Ε.Ε και όχι μόνο…

Φοιτητές από την Γαλλία, την Ιταλία, την Μόσχα, φοιτητές της Αρχιτεκτονικής από την ανασκαφή του Ακρωτηρίου   και από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ανασκάπτουν με υπομονή στην οδό Αντιγόνης και την Πελοπίδου…

«Ξανασκάβουμε μετά από 50 χρόνια, στα σημεία που είχαν γίνει οι πρώτες ανασκαφές, τα σημάδια είναι πολύ καλά , προχωράμε με ασφάλεια στο κέντρο του κεντρικού ανακτόρου,  που έχουμε  εντοπίσει, από την γωνία  του θαλάμου του θησαυροφυλακίου, , έχουμε όμως πάρα πολλά στρώματα, 9 στον αριθμό και γνωρίζαμε τι θα βρούμε στο οικόπεδο της Αντιγόνης» σημειώνει ο Β. Αρβαντινός, περιγράφοντας τα ευρήματα, που είδαν ήδη το φως…

Οι Αρχαιολόγοι «έπεσαν» πάνω σε ένα πολυτελές κτίριο  και καθώς είχαν προηγηθεί κομμάτια με πουλιά,  όταν έγινε το έργο της αποχέτευσης  στην οδό  Πινδάρου, συνάντησαν στο κέντρο ενός ευρύτερου  χώρου,  εγγεγραμμένο σε ένα ορθογώνιο , ελλιψοειδές συντριβάνι,  που  τροφοδοτούνταν με νερό και ψηφιδωτό δάπεδο θαλασσινού τοπίου, όπου απεικονίζονται με έντονα χρώματα κογχύλια,  σμέρνες μουγγριά, ροφοί,  αλλά και μια πέρδικα,  που πίνει νερό από έναν κάλυκα , συμβολικό ίσως των πρωϊμότατων  χριστιανικών χρόνων. …

«Διατηρείται  πολύ καλά,  θα αποκολληθεί και θα εκτεθεί  πιθανότατα σε μουσείο» τονίζει ο κ. Αραβαντινός, μιλώντας και για άλλα ευρήματα, που ανακαλύπτονται βαθύτερα, τα οποία έχουν την δική τους επιστημονική  αξία, καθώς η ομάδα στρωματογραφεί, βρίσκοντας ισχυρά τεκμήρια ισχυρά για το παρελθόν της Θήβας..



Στην οδό Πελοπίδου, βρίσκονται στα  πρώτα μυκηναϊκά στρώματα, καθώς υπήρξαν προγεύσεις στις δυο τομές που έφτασαν και περιμένουν να «μπουν» στα μεσοελλαδικά με το μεγάλο νεκροταφείο,  το οποίο είχε ανακαλυφθεί από  την 10ετία του 60   και ενδεχομένως και τμήματα του αρχείου  των πινακίδων …

Στην οδό Πελοπίδου, βρίσκονται στα  πρώτα μυκηναϊκά στρώματα, καθώς υπήρξαν προγεύσεις στις δυο τομές που έφτασαν και περιμένουν να «μπουν» στα μεσοελλαδικά με το μεγάλο νεκροταφείο,  το οποίο είχε ανακαλυφθεί από  την 10ετία του 60   και ενδεχομένως και τμήματα του αρχείου  των πινακίδων …
«Πιστεύουμε ότι κάνουμε το καλύτερο για  την  αρχαιολογία της Θήβας κι ελπίζουμε να έχουμε νέα ευρήματα» δηλώνει ο Β. Αραβαντινός, ενώ αναμένονται στην πόλη και ειδικοί από την Κοπεγχάγη..

«Πιστεύουμε ότι κάνουμε το καλύτερο για  την  αρχαιολογία της Θήβας κι ελπίζουμε να έχουμε νέα ευρήματα» δηλώνει ο Β. Αραβαντινός, ενώ αναμένονται στην πόλη και ειδικοί από την Κοπεγχάγη..viotiki-ora.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Κι άλλη μεταγραφή ο Λεβαδειακός

Κι άλλη μεταγραφή ο Λεβαδειακός
Μετά τον Σεμπάστιαν Πζιρόφσκι, ο Λεβαδειακός ανακοίνωσε και την απόκτηση του Έρικ Γουόρντεν.


Δεύτερη μεταγραφή σε μια ημέρα για τον Λεβαδειακό. Οι Βοιωτοί ανακοίνωσαν την απόκτηση του Έρικ Γουόρντεν για τα επόμενα τρία χρόνια.

Ο Γκανέζος άσος την περασμένη σεζόν αγωνιζόταν στον Φωκικό, όπου είχε 23 συμμετοχές και 9 γκολ.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

Στα γραφεία της ΠΑΕ συναντήθηκε ο τεχνικός διευθυντής κ. Φαράντος με τον ποδοσφαιριστή Eric Warden, όπου ο Γκανέζος επιθετικός υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας για τα επόμενα τρία χρόνια.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΛΛΗΛΟΦΑΓΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΛΑ

ΕΚΤΑΚΤΟ-Βρέθηκε το κλεμμένο μηχανάκι!!!
Βρέθηκε πριν από λίγα λεπτά το κλεμμένο μηχανάκι που χρησημοποίησαν οι Αλβανοί κακοποιοί,στην Φροσύνη Σουλίου

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΡΜΙΚΗ ΚΑΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΕΣΠΑ!-ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ


Αναταραχή επικρατεί στα σύνορα καθώς στις 2 τα ξημερώματα εκτυλίχθηκε ένα περιστατικό με δυο άνδρες να κινούνται στην περιοχή Βερενίκη, στον παραπόταμο του Καλαμά «Ζαλογγίτικο» με κατεύθυνση τα Ελληνοαλβανικά σύνορα των Ιωαννίνων. Κλιμάκιο με τρεις ένστολους και έναν Αστυνόμο, εντόπισε με την θερμική κάμερα τους δυο ύποπτους με σακίδια στην πλάτη αλλά στις εκκλήσεις τους για ενίσχυση προς το τηλεφωνικό κέντρο του «100» η αστυνομική διεύθυνση Ιωαννίνων ανταποκρίθηκε δυο ολόκληρες ώρες μετά και όταν τα … πουλάκια είχαν πετάξει. Αυτό ίσως να συνέβη επειδή κάποιοι … υποβάθμισαν λόγω φόβου, μια ενδεχόμενη αναμέτρηση. Η περίπτωση να μην αξιοποιήθηκε η πληροφορία για άλλους λόγους έχει αποκλειστεί καθώς ειδικά ο επικεφαλής αξιωματικός θεωρείται από τους πλέον αξιόπιστους στην χρήση της θερμικής κάμερας. Την ίδια ώρα πληθαίνουν και οι φόβοι πως χθες στις 4.30 τα ξημερώματα όταν οι δραπέτες εγκατέλειψαν το κόκκινο Ford στη Γλυκή Παραμυθιάς, δίπλα από τις όχθες του ποταμού Αχέροντα, είναι πολύ πιθανόν να διέφυγαν από την περιοχή με βέσπα που κλάπηκε την ίδια ώρα αλλά έγινε αργότερα αντιληπτή η απώλειά της. Όπως και να έχει πάντως εγείρονται σοβαρά ερωτήματα γιατί οι δυνάμεις της Φωκίδας και ο αρμόδιος ανώτατος αξιωματικός «αποσιώπησαν» το γεγονός πως έχουν χάσει τα ίχνη του αρχιδολοφόνου Κόλα, που ξαφνικά με τον συνεργό του βρέθηκε στην Παραβόλα Αγρινίου όπου και έκλεψαν το πρώτο αγροτικό που βρήκαν για να φθάσαν μέχρι την Άρτα και τη Φιλιππιάδα. Στον ορίζοντα διαφαίνονται υπόγιες διεργασίες αφού τον φθινόπωρο έρχεται η αλλαγή ηγεσίας στην ΕΛ.ΑΣ και κάποιοι φροντίζουν να κρατήσουν για λογαριασμό τους το χρίσμα της διαδοχής και να ανακόψουν την πορεία άλλων άξιων στελεχών που βρίσκονται στην κορυφογραμμή της αστυνομίας.
 epirusgate.blogspot.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μάγεψε η Ελευθερία Αρβανιτάκη στο Φλυγόνιο.(video)



Απλά τέλεια ήταν η Ελευθερία Αρβανιτάκη στο Φεστιβάλ του Φλυγόνιου στο Κυριάκι Βοιωτίας.

Η γνωστή ερμηνεύτρια τραγούδησε παλιά και νέα τραγούδια, διαφορετικά ενορχηστρωμένα και με στοιχεία από την Ανατολή και τη Δύση.

 LAMIASTARGR
Διαβάστε Περισσότερα »

Εσύ μου έθαψες το γιο, εγώ θα θάψω εσένα..Άλλη μια μπαρούφα (ΗΟΑΧ) της Ελληνικής μπλογκόσφαιρας.


Ακόμη μια ψεύτικη είδηση μας περάσανε ορισμένοι για ανέβουν οι επισκέψεις στις σελίδες και φυσικά τα κέρδη από τις διαφημίσεις. 

Από την πρώτη στιγμή δεν μας κάθισε καλά η παρακάτω είδηση. 

Η είδηση λέει:

Μια αρκετά συγκινητική ιστορία… από έναν πατέρα που μόλις σκοτώθηκε ο γιος του με μηχανή στην Στερεά Ελλάδα…..Έπιασε τη μηχανή και την έθαψε…

Μάλιστα επάνω σε μαρμάρινη πινακίδα έγραψε:

Εσύ μου έθαψες το γιο, εγώ θα θάψω εσένα”






Τσίμπησαν όλοι... (μέχρι και ο ΑΝΤ1) και οι αναρτήσεις έπεσαν βροχή. Βλέπεις μια Ελληνική συγκινητική ιστορία πάντα τραβάει την προσοχή. Ειδικά αν υπάρχει και μια περίεργη φωτογραφία. Περιττό να πω το χαμό της ιστορίας στο facebook. Οι κοινοποιήσεις έσπασαν τα κοντέρ.



Δεν το πιστέψαμε για δυο λόγους.

Δεν βλέπουμε πουθενά την μαρμάρινη πινακίδα και 2ο δεν νομίζω πως η μηχανή είναι θαμμένη. Περισσότερο για μνημείο μοιάζει. Πιστεύετε πως ο φωτογράφος δεν θα έβγαζε φωτογραφία και την μαρμάρινη πινακίδα; Δε το νομίζω. 


Ψάξαμε για την προέλευση της φωτογραφίας και βρήκαμε ότι η φωτογραφία αναρτήθηκε στο fb χωρίς να υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες, το 2011. Μια Ισπανική ιστοσελίδα την ανάρτησε. λέγοντας ότι δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες, αλλά είναι προφανές ότι ο ιδιοκτήτης της μηχανής την έκανε μνημείο μετά από ένα μικρό ατύχημα που είχε. Μάλιστα σχολιάζουν ότι η μηχανή δεν έχει κάποιο μεγάλο πρόβλημα από το ατύχημα και ότι η ζημιά είναι μικρή. Ακόμη λένε ότι είναι φανερό ότι ο ιδιοκτήτης είναι αρκετά πλούσιος για να το κάνει αυτό. Όλες οι άλλες αναζητήσεις για τη φωτογραφία, μας έβγαζαν σε ισπανικές ιστοσελίδες και forum όπου διαβάσαμε πολλούς να ισχυρίζονται ότι η τοποθεσία είναι στην Ισπανία. 

Η έλλειψη της μαρμάρινης πινακίδας, η διαφορά ότι η μηχανή δεν είναι θαμμένη αλλά είναι ένα μνημείο, η μεγάλη καθυστέρηση στην ανάρτηση της είδησης (2 χρόνια) από τη στιγμή που αναρτήθηκε στην ισπανική σελίδα, και η απουσία οποιαδήποτε άλλης πληροφορίας, όπως σε ποιο μέρος της Ελλάδας βρίσκεται, μας κάνουν να είμαστε σίγουροι ότι η είδηση είναι ένα μεγάλο ψέμα.

greek hoax
 eglimatikotita.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι Αλβανοί δραπέτες σχεδίαζαν την απόδραση του Αλκέτ Ριζάι

Νέα συγκλονιστικά στοιχεία έρχονται στη δημοσιότητα από την δράση των Αλβανών δραπετών, καθώς όπως προκύπτει σχεδίαζαν την απόδραση του εξίσου επικίνδυνου εγκληματία, Αλκέτ Ριζάι.

Κορυφαίοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, επισημαίνουν μετά την rizaiανάλυση συνομιλιών του Ριζάι με άτομα του οργανωμένου εγκλήματος που υπέκλεψε ο κοριός της ΕΥΠ, πως η συμμορία του Μάριο Κόλα σχεδίαζε να κάνει επιδρομή κατά των φυλακών Δομοκού και μάλιστα θα ανατίναζαν με ΤΝΤ τον εξωτερικό τοίχο- περίφραξη για να διαφύγει ο επικίνδυνος κακοποιός.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Βραδυνής, τρεις από τους δραπέτες των φυλακών Τρικάλων, ο Μάριον Κόλα, ο Ιλιρ Κούπα και ο νεκρός Εντσον Λίκα μαζί με τον θείο του, προέβαιναν στις απαραίτητες προετοιμασίες για την επιχείρηση απόδρασής του Αλκέτ Ριζάι.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, θεωρούν πολύ πιθανόν η απόπειρα απόδρασης του Αλκέτ Ριζάι από τις φυλακές Μαλανδρίνου, με το ομοίωμα τηλεχειριζόμενης βόμβας-«τρανζίστορ» και την 24ωρη ομηρία πέντε σωφρονιστικών υπαλλήλων να μην ήταν «απόφαση της στιγμής» όπως υποστήριζε αργότερα ο διαβόητος κακοποιός αλλά να είχε σκοπό την μεταφορά του σε άλλες φυλακές, πιο «εύκολες» για τον σχεδιασμό πολεμικής επίθεσης απ' έξω και καλύτερη πρόσβαση σε αυτές. Κι αυτό έγινε, όταν στις 8 Απριλίου μεταφέρθηκε στις φυλακές Δομοκού. Ήταν η στιγμή που οι «εγκέφαλοι» της συμμορίας ξεκίνησαν την προεργασία απόδρασής του χρησιμοποιώντας τους δραπέτες των φυλακών Τρικάλων, που είχαν αποδράσει λίγες ημέρες νωρίτερα.

Στο μεταξύ, έχει εξαπολυθεί ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των Αλβανών κακοποιών, οι οποίοι έχουν πλησιάσει κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα, σε δύσβατες περιοχές της Θεσπρωτίας

Διαβάστε Περισσότερα »

Δήμαρχος Θηβαίων:Υποβαθμίζουν τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και οδηγούν στην κατάργηση της αυτοτέλειάς της

Δήλωση Δημάρχου Θηβαίων για τη Δημοτική Αστυνομία

Την αντίθεση της Δημοτικής Αρχής στην ενδεχόμενη κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και της μετάταξης των δημοτικών αστυνόμων στην ΕΛ.ΛΑΣ εκφράζει ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου.

Ο κ. Δήμαρχος σε δήλωσή του τονίζει, μεταξύ άλλων, το πολυσήμαντο έργο της Δημοτικής Αστυνομίας, η οποία διασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου, ενώ δεν παραλείπει να αναφερθεί στα απανωτά «χτυπήματα» που δέχεται η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ακολουθεί η δήλωση του Δημάρχου: 

« Η Δημοτική Αστυνομία προσφέρει υπηρεσίες που διασφαλίζουν την  εύρυθμη λειτουργία του Δήμου Θηβαίων.  Οι υποθέσεις με τις οποίες ασχολείται (29 στον αριθμό), αποτελούν αποκλειστική αρμοδιότητα των Δήμων, μεταξύ των οποίων, ο έλεγχος της τήρησης των διατάξεων που αφορούν στην κυκλοφορία των πεζών και τη στάθμευση των οχημάτων, των διατάξεων που αφορούν στο υπαίθριο εμπόριο και στις λαϊκές αγορές, στη λειτουργία καταστημάτων, επιχειρήσεων κα.,  της τήρησης των μέτρων που επιβάλλονται για την πρόληψη πυρκαγιών σε κοινόχρηστους υπαίθριους χώρους και πολλές άλλες. Για τους λόγους αυτούς θα έπρεπε η Δημοτική Αστυνομία να ενισχυθεί και  όχι να καταργηθεί.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει συμβάλει μέχρι σήμερα τα μέγιστα στην δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας.  Είναι από τους θεσμούς της πολιτείας που δεχόμενη απανωτά πλήγματα πλήρωσε και εξακολουθεί να πληρώνει δυσβάσταχτο τίμημα, στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης. 
Αποφασίζουν για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, χωρίς την Τοπική Αυτοδιοίκηση.  Οι προωθούμενες νομοθετικές ρυθμίσεις, που αποδυναμώνουν τις δομές και τις υπηρεσίες των Δήμων, υποβαθμίζουν τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και  οδηγούν στην κατάργηση της αυτοτέλειάς της.
Ως Δημοτική Αρχή δηλώνουμε εκφράζουμε την αντίθεσή μας για ενδεχόμενη κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και της μετάταξης των δημοτικών αστυνόμων στην Ελληνική Αστυνομία ».

Διαβάστε Περισσότερα »

2ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στην Άσκρη


Διαβάστε Περισσότερα »

Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των 2.654 φοιτητών που πήραν μεταγραφή σε άλλο ΑΕΙ-ΤΕΙ

Τα ονόματα 2.654 φοιτητών που είχαν εισαχθεί στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση και των οποίων εγκρίθηκε η μεταγραφή που είχαν ζητήσει ανακοίνωσε την Παρασκευή το υπουργείο Παιδείας. 
Ο αριθμός των τελικών δικαιούχων υποψηφίων ανέρχεται σε 3.864, εκ των οποίων εγκρίνεται η μεταφορά θέσης εισαγωγής σε 2.654. Τα αποτελέσματα είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του και στη διεύθυνση http://solon.minedu.gov.gr.
Οι αιτούντες μεταφοράς θέσης εισαγωγής μπορούν να μπουν στην ιστοσελίδα http://solon.minedu.gov.gr του υπουργείου Παιδείας, με τον 8ψήφιο κωδικό εξετάσεων και τον κωδικό ασφαλείας, τον οποίο είχαν δημιουργήσει μέσω των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να ενημερωθούν για το αποτέλεσμα της αίτησής τους.
iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Με το δάκτυλο στη σκανδάλη δυνάμεις της ΕΚΑΜ χτενίζουν τα ελληνοαλβανικά σύνορα



Κινηματογραφικές διαστάσεις έχει αρχίσει πια να προσλαμβάνει η υπόθεση εντοπισμού του περιβόητου Αλβανού κακοποιού Κόλα, καθώς μέχρι τα ελληνοαλβανικά σύνορα εκτείνεται η μεγάλη αστυνομική επιχείρηση που έχει στήσει από το πρωί της Παρασκευής η Ελληνική Αστυνομία με τη συνδρομή της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των οπλισμένων κακοποιών που «γάζωσαν» τη νύχτα περιπολικό σε μπλόκο στην Αρτα, δίχως να υπάρξουν τραυματισμοί.

Αυτό που είναι γνωστό μέχρι αυτή τη στιγμή είναι ότι οι δράστες κινούνταν με ένα αγροτικό αυτοκίνητο NAVARA, το οποίο εκλάπη από το Αγρίνιο και βρέθηκε στη συνέχεια εγκαταλελειμμένο στο Δημοτικό Σχολείο Φιλιππιάδας.

Στη συνέχεια, έκλεψαν ένα άλλο αυτοκίνητο από τη Φιλιππιάδα και κατευθύνθηκαν προς τα χωριά Λάκκας Σουλίου, όπου η περιοχή είναι δύσβατη. Αφού εγκατέλειψαν το ΙΧ αυτοκίνητο στη Γλυκή, έκλεψαν μηχανάκι, από κάτοικο της περιοχής, για να διαφύγουν.

Οι επιχειρήσεις της Ελληνικής Αστυνομίας εκτείνονται από τις «Πύλες του Άδη», τον Αχέροντα ποταμό, μέχρι την ελληνοαλβανική μεθόριο στη Θεσπρωτία. Στις έρευνες συμμετέχει και ελικόπτερο της αστυνομίας.

Επιπλέον, στη θαλάσσια περιοχή από την Αμμουδιά Πρέβεζας μέχρι τη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, περιπολούν από τα ξημερώματα σκάφη του Λιμενικού Ηγουμενίτσας, για να αποτρέψουν το ενδεχόμενο διαφυγής τους, δια θαλάσσης, στην Αλβανία.

Στην Ήπειρο βρίσκεται και ο αντιστράτηγος της Ελληνικής Αστυνομίας, επιθεωρητής Βορείου Ελλάδας Δημήτρης Τσακνάκης.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις αστυνομικών, οι ένοπλοι δράστες που πυροβόλησαν το περιπολικό στην Αρτα, είναι οι δύο δραπέτες των φυλακών Τρικάλων Μαριάν Κόλα και Ιλίρ Κούπα. Αποτύπωμα του Κούπα είχε βρεθεί όταν, στις 8 Ιουνίου στον Πάνορμο Φωκίδας, εκλάπη το ΙΧ Volvo του πρώην υπουργού Αποστόλου Ανδρεουλάκου.

Από τους υπόλοιπους δραπέτες των Φυλακών Τρικάλων, οι οποίοι παραμένουν ασύλληπτοι, οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ εκτιμούν ότι ο Μουρατάι Μουρατάζ, που είναι δίδυμο με τον Κλεμέντ, βρίσκονται ήδη στην Αλβανία, έχοντας μαζί τους το 1 εκατ. ευρώ, που άρπαξαν μετά την απόδραση, από τη ληστεία στην Εθνική Τράπεζα της Λάρισας.

Ο Λούλι Φλόρα και ο Σούλα Φάτος, είναι ένα τρίτο δίδυμο, του οποίου έχουν χαθεί τα ίχνη. Ο Σούλα, παλαιότερα διέμενε στην Κέρκυρα και είχε συλληφθεί για κλοπές στην Ηγουμενίτσα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Αγώνας Βετεράνων Ειδυλλιακού-Ατρομήτου Αθηνών


Διαβάστε Περισσότερα »

«Μπάχαλο» στις εφορίες Θήβας – Λιβαδειάς!



Ουδείς εργάζεται – Ουδείς εξυπηρετείται…

Άμεση κινητοποίηση στην Θήβα…

Στο πόδι Δήμος – Φοροτεχνικοί – Επαγγελματίες…

Το έλα να δεις έχει γίνει με την κατάργηση των δυο τμημάτων της Δ.Ο.Υ Θηβών και την μεταφορά τους στην Δ.Ο.Υ Λιβαδειάς, η οποία δεν μπορεί να στηρίξει μηχανογραφικά τους φορολογούμενους…

Οι υπάλληλοι της Θήβας παρουσιάστηκαν στην Δ.Ο.Υ Λιβαδειάς, κατόπιν ρητής εντολής, ωστόσο εκεί δεν είχαν ενημερωθεί,  με αποτέλεσμα οι μετακινούμενοι υπάλληλοι να μην μπορούν να εργαστούν και κατά συνέπεια να μην  εξυπηρετηθούν οι φορολογούμενοι….

Στην Θήβα η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη, καθώς υπάλληλοι και φορολογούμενοι έχουν χάσει τα αυγά με τα πασχάλια….

Ο Σύλλογος Φοροτεχνικών της επ. Θήβας  συνεδρίασε εκτάκτως το βράδυ της Τρίτης, καθώς επικρατεί πλήρης  αποδιοργάνωση  και καμία δυνατότητα εξυπηρέτησης των φορολογουμένων ακόµη και για εντελώς απλές συναλλαγές…

Κάλεσαν δε, πολίτες και επαγγελματίες στην συζήτηση του προβλήματος, στην εκτός ημερησίας διάταξης συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θήβας, το απόγευμα της Τετάρτης, προτείνοντας στάση πληρωμών από τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες για κάποιο χρονικό διάστημα …

«Η αναστολή πληρωμών είναι ένας τρόπος πίεσης  για να συνεχίσει την λειτουργία  της η Εφορία χωρίς προβλήματα» επισημαίνει ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φοροτεχνικών επ. Θήβας Αλ. Μπαμπούλας και η πρόταση φαίνεται να βρίσκει σύμφωνους τους πάντες…

«Μπάχαλο κυριολεκτικά και στις δυο εφορίες και πιστεύω πως η κυβέρνηση  το μόνο που θέλει να κάνει,  είναι να παρουσιάσει κάποια νούμερα με μετακινήσεις και καταργήσεις, χάνοντας την ουσία, που είναι η είσπραξη φόρων, καθώς οι φορολογούμενοι θα χάνουν προθεσμίες χωρίς λόγο» τονίζει ο βουλευτής Βοιωτίας Γ. Σταθάς, περιγράφοντας «τραγελαφική» την εικόνα στις δυο εφορίες του νομού….

«Άρχισαν τα όργανα  με το μπάχαλο που επικρατεί στις δυο εφορίες, καθώς δεν νοούνται συνενώσεις χωρίς προγραμματισμό  και υποδομή. Δουλειές του ποδαριού, χωρίς κανένα κέρδος σε μια Δ.Ο.Υ που κατατάσσεται στην 35η θέση πανελληνίως στις εισπράξεις» υπογραμμίζει ο Πρόεδρος της ΟΕΒΒΕ Χ. Χαρατσής, δηλώνοντας ότι τα μέλη της Ομοσπονδίας θα ακολουθήσουν την όποια απόφαση επιλεχθεί…

Δημοτικό Συμβούλιο, Φοροτεχνικοί, Επαγγελματίες πάντως αποφάσισαν να συγκροτήσουν Επιτροπή Αγώνα, η οποία συνεδριάζει σήμερα το απόγευμα, προκειμένου να συντονίσει τις από εδώ και στο εξής κινητοποιήσεις!
viotiki-ora.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Οδηγίες φυτοπροστασίας για τους βαμβακοκαλλιεργητές της Βοιωτίας

Οδηγιες Φυτοπροστασιας για τους βαμβακοκαλλιεργητες της
Βοιωτιας.
Για να διαβασετε αναλυτικα το δελτιο πατηστε:Τεχνικό Δελτίο Νο1
Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΓΑ:«ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ-ΕΚΔΡΟΜΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ


Ολοκληρώθηκε η επεξεργασία των αιτήσεων συμμετοχής των δικαιούχων
για τα
Προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού και 3ήμερων Εκδρομών έτους 2013 της
Αγροτικής Εστίας και η διαδικασία κλήρωσης για την ανάδειξη των 130.000
δικαιούχων.
Η διαδικασία χορήγησης των Δελτίων Κοινωνικού Τουρισμού και των 3ήμερων
εκδρομών θα ξεκινήσει την Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013.
Οι κληρωθέντες δικαιούχοι ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι του ΟΓΑ καθώς και τα
μέλη των οικογενειών τους, θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν τα Δελτία
Κοινωνικού Τουρισμού και Εκδρομών μέσω των Κ.Ε.Π. όλης της χώρας. Τα ονόματα
όλων των κληρωθέντων είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του Οργανισμού,
www.oga.gr και στα ΚΕΠ.
Να σημειωθεί ότι η κλήρωση των δικαιούχων των Προγραμμάτων Αγροτικής Εστίας
έγινε ηλεκτρονικά, προκειμένου να εξασφαλιστεί η απόλυτη διαφάνεια. Το χρονικό
διάστημα που θα μπορούν οι δικαιούχοι να κάνουν χρήση των Δελτίων Κοινωνικού
Τουρισμού και 3ήμερων εκδρομών ξεκινά από την παραλαβή τους και διαρκεί
μέχρι τις 31-03- 2014 και 31-12-2013 αντίστοιχα.
Διαδικασία Παραλαβής Δελτίων Κοινωνικού Τουρισμού και Εκδρομών
Για την παραλαβή των Δελτίων Κοινωνικού Τουρισμού και Εκδρομών οι δικαιούχοι
πρέπει να προσκομίζουν:
α) Αντίγραφο της Αίτησης Συμμετοχής τους και Δελτίο Αστυνομικής
Ταυτότητας (ή Διαβατήριο)
ή
β) Βιβλιάριο Υγείας ΟΓΑ - Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας (ή Διαβατήριο)
Σημειώνεται: Τα Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού και Εκδρομών του ΟΓΑ είναι
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ και δεν παραχωρούνται με οποιοδήποτε τρόπο
για χρήση από άλλο άτομο εκτός των δικαιούχων. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί η
χρήση τους από τρίτο πρόσωπο οι κυρώσεις θα είναι αυστηρότατες τόσο για τον ίδιο
τον ασφαλισμένο όσο και για το φορέα υποδοχής (ξενοδοχεία, τουριστικά γραφεία
κ.λ.π.).
Το φετινό πρόγραμμα της Αγροτικής Εστίας περιλαμβάνει:
1) 6ήμερες διακοπές (5 διανυκτερεύσεις) σε επιλεγμένα τουριστικά καταλύματα
όλης της χώρας, που έχουν συμβληθεί με τον ΟΓΑ. Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε
120.000 άτομα, συνταξιούχους του ΟΓΑ, ασφαλισμένους, καθώς και στα
προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους
2) 3ήμερες οργανωμένες εκδρομές (2 διανυκτερεύσεις) σε διάφορους
προορισμούς της Ελλάδας, που θα διοργανώνονται από συμβεβλημένα με τον ΟΓΑ
Τουριστικά Γραφεία. Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε 10.000 άτομα,
συνταξιούχους του ΟΓΑ, ασφαλισμένους, καθώς και στα προστατευόμενα μέλη των
οικογενειών τους.
3) Δωρεάν παροχή εισιτηρίων θεάτρου σε 100.000 δικαιούχους από 8 Ιουλίου έως
31-05-2014. Η διανομή δελτίων θα γίνει από τα ΚΕΠ και θα συνεχιστεί μέχρι
εξαντλήσεως τους.
4) Δωρεάν παροχή βιβλίων σε 300.000 δικαιούχους από 22 Ιουλίου έως 31-12-
2013. Οι δικαιούχοι θα απευθύνονται στα συμβεβλημένα βιβλιοπωλεία προκειμένου
να κάνουν χρήση της παροχής.
Από Γραφείο Διοίκησης ΟΓΑ
Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκινά ο θερινός κινηματογράφος στη Τιθορέα-Πρόγραμμα



Διαβάστε Περισσότερα »

Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι θα σαρώσουν τη χώρα

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα ηπειρωτικά καθώς επίσης στα βόρεια και δυτικά τμήματα του Αιγαίου αναμένονται σήμερα με τους ανέμους μα φτάνουν έως και οκτώ μποφόρ.

Την ίδια ώρα η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα και να φθάσει μέχρι και τους 33 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά η πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ για το Σάββατο έχουν ως εξής:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα είναι αυξημένες και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί τοπικά 6 και βαθμιαία μέχρι 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 16 έως 32 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες όποτε θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στο ιόνιο πρόσκαιρα από βόρειες διευθύνσεις τοπικά μέχρι 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 16 έως 32 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες και βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις οι οποίες τις απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 17 έως 32 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και βαθμιαία στις Κυκλάδες πιθανώς 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 21 έως 29 βαθμούς κελσίου. Στη νότια Κρήτη θα φτάσει τοπικά τους 32 βαθμούς.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και βαθμιαία στα βόρεια πιθανώς 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 21 έως 31 βαθμούς κελσίου.

Αττική

Καιρός: Παροδικές νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές στα βόρεια του νομού και βελτίωση από το απόγευμα.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 20 έως 31 βαθμούς κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων κυρίως στα ορεινά τις απογευματινές ώρες.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 20 ως 30 βαθμούς κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Τέρμα το ΕΚΑΣ από 1η Ιουλίου ανάλογα με το εισόδημα


Σε διακοπή της χορήγησης του ΕΚΑΣ την 1η Ιουλίου, σε όσους συνταξιούχους προέκυψε, έπειτα από διασταύρωση με τα αρχεία της...
Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ), ότι δεν πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια, προχώρησε ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ).
Για τον ίδιο λόγο επίσης, μειώθηκε το ΕΚΑΣ σε περιπτώσεις που το εισόδημα από συντάξεις εντάσσει τον συνταξιούχο σε άλλη κλίμακα, ενώ διακόπηκε η χορήγηση του επιδόματος και για όσους έχουν προσκομίσει ασαφή στοιχεία στις υπηρεσίες του Οργανισμού.

Για τις περιπτώσεις των συνταξιούχων που το ΕΚΑΣ διακόπηκε ή μειώθηκε επειδή δεν πληρούσαν τα εισοδηματικά κριτήρια, η διοίκηση του ΟΑΕΕ τονίζει, ότι θα αναζητηθούν τα ποσά που έχουν αχρεωστήτως καταβληθεί από την 1η Ιανουαρίου. Η παρακράτηση θα γίνει σε δόσεις, που ανέρχονται έως το 1/4 του ποσού της μηνιαίας σύνταξης.

Οι συνταξιούχοι που δήλωσαν ασαφή στοιχεία θα πρέπει απαραίτητα να προσκομίσουν εκκαθαριστικό φορολογίας εισοδήματος οικονομικού έτους 2012 (εισοδήματα 1/1/2011 έως 31/12/2011) για περαιτέρω έλεγχο.
Σύμφωνα με τον ΟΑΕΕ έχουν ήδη ενημερωθεί με αποστολή προσωπικής επιστολής όλοι οι συνταξιούχοι στους οποίους έγινε διακοπή ή μείωση του ΕΚΑΣ.

Τέλος, σύμφωνα με τον Οργανισμό, στους συνταξιούχους εκείνους για τους οποίους προκύπτει ότι είναι δικαιούχοι ΕΚΑΣ μετά τη συσχέτιση των αρχείων της ΓΓΠΣ με τα αρχεία του Οργανισμού, το ΕΚΑΣ χορηγήθηκε την 1η Ιουλίου 2013 αναδρομικά από 1η Ιανουαρίου 2013.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μουσική βραδιά στο Λαφύστι


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ