Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Θα είναι εκεί το παιδί που δεν πρόλαβε ν' αγκαλιάσει...


Πέρασαν κιόλας 40 ημέρες. Η τραγωδία του Διστόμου για την αστυνομική οικογένεια εξακολουθεί ..
στο μεγαλύτερο ποσοστό της να παραμένει ανεξιλέωτη. Στη τελετή θα παραστεί το τρίτο παιδί του υπαρχιφύλακα Ανδριτσόπουλου. Ένα παιδί που

δεν πρόλαβε να δει τον πατέρα του. Ένας πατέρας που δεν τον άφησαν να δει τον ερχομό του παιδού του.

Η ένωση αστυνομικών Βοιωτίας, θυμίζει το θλιβερό καθήκον.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι




Την Κυριακή 21 Ιουλίου 2013 θα τελεστεί 40ήμερο μνημόσυνο στον Ι. Ν. Αγίου Ιωάννου Προδρόμου Δαφνιά Μακρυνείας Αγρινίου υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αδικοχαμένου συναδέλφου μας ΑΝΔΡΙΤΣΟΠΟΥΛΟΥ Γεώργιου.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ Γ. ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ Ζ



Διαβάστε Περισσότερα »

Στην Ανατολική Αττική το πρώτο φετινό κρούσμα από το ιό του Δυτικού Νείλου

Το πρώτο κρούσμα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου, για φέτος το καλοκαίρι, επιβεβαιώθηκε από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ). Το περιστατικό αφορά ηλικιωμένο ασθενή με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, κάτοικο Ανατολικής Αττικής, ο οποίος δεν αναφέρει ιστορικό πρόσφατης μετακίνησης σε άλλες περιοχές της χώρας.

Δεδομένα εντομολογικής επιτήρησης του ΚΕΕΛΠΝΟ από την Αττική υποδηλώνουν ότι στην περιοχή της Αρτέμιδας, όπου καταγράφηκε και το πρώτο περιστατικό, έχει αρχίσει η κυκλοφορία του ιού του Δυτικού Νείλου από τα τέλη Μαΐου 2013, ενώ, πρόσφατα η ομάδα ερευνητών της Κτηνιατρικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ενημέρωσε για την κυκλοφορία του συγκεκριμένου ιού και στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας. Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, αναμένεται και φέτος η εμφάνιση του ιού του Δυτικού Νείλου, τόσο σε περιοχές που καταγράφηκε κατά τα προηγούμενα έτη, όσο και σε νέες.

Πως μεταδίδεται ο ιός

Ο ιός του Δυτικού Νείλου μεταδίδεται μέσω του δήγματος (τσιμπήματος) των απλών κουνουπιών και στην πλειοψηφία των περιπτώσεων οι ασθενείς παραμένουν ασυμπτωματικοί ή έχουν ήπια συμπτωματολογία. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι πιο σοβαρές εκδηλώσεις της νόσου εμφανίζονται σε ηλικιωμένα άτομα και ανοσοκατεσταλμένους (με προβλήματα στο ανοσοποιητικό) ασθενείς.

Συμβουλές από το ΚΕΕΛΠΝΟ

Τα μέτρα ατομικής προστασίας από τα κουνούπια, περιλαμβάνουν τόσο τη χρήση εντομοαπωθητικών ουσιών, σιτών, κουνουπιέρων κ.λπ., όσο και την αποφυγή λιμναζόντων νερών σε αυλές και μπαλκόνια (γλάστρες κ.λπ.). Επίσης, το ΚΕΕΛΠΝΟ συστήνει το πότισμα των φυτών και του γρασιδιού να γίνεται κατά τις πρωινές ώρες.

Σε επίπεδο κοινότητας συστήνονται συστηματικές κουνουποκτονίες, απομάκρυνση λιμναζόντων υδάτων, καθαρισμός αγωγών ομβρίων υδάτων και άλλα μέτρα υγειονομικής διαχείρισης περιβάλλοντος.

Διαβάστε Περισσότερα »

Πανθηβαϊκό Συλλαλητήριο-« ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ - ΚΑΜΙΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ»

Με αγωνιστικές κινητοποιήσεις απάντησαν οι πολίτες του Δήμου Θηβαίων στην υποβάθμιση του τόπου και της ζωής τους.


Τη φωνή τους ένωσαν, το πρωί της Τρίτης 16 Ιουλίου 2013, ημέρα Γενικής Απεργίας, οι πολίτες του Δήμου Θηβαίων, για να διαδηλώσουν, για ακόμα μια φορά, την αντίδρασή τους στην επιχειρούμενη υποβάθμιση του τόπου και της ζωής τους.

Δημοτικοί Σύμβουλοι, Φορείς, Σύλλογοι και Σωματεία, συγκεντρώθηκαν μπροστά από τη Δ.Ο.Υ Θηβών, όπου πραγματοποιήθηκε Πανθηβαϊκό Συλλαλητήριο, αντιδρώντας στην κυβερνητική πολιτική,  που συρρικνώνει και καταργεί και τις δημόσιες υπηρεσίες, που λειτουργούσαν επί χρόνια στην πόλη της Θήβας, αποκλείοντας έτσι τους πολίτες από δικαιώματα-αγαθά όπως υγεία, παιδεία, πρόνοια, ασφάλιση και κοινωνική προστασία.


Το νοσοκομείο της Θήβας υποβαθμίζεται συνεχώς. Η ΔΟΥ Θηβών συρρικνώνεται με κατάργηση σημαντικών τμημάτων της. Το ΙΚΑ της πόλης υπολειτουργεί και έχει εξαγγελθεί η υποβάθμιση του. Ο ΟΑΕΕ πρόκειται να μεταφερθεί. Σημαντικές δημόσιες υποστηρικτικές δομές της περιοχής μας ή έχουν ήδη καταργηθεί ή οδηγούνται προς κατάργηση,  καθώς και σχολεία κλείνουν ή συγχωνεύονται.

Παράλληλα ανακοινώνονται μαζικές απολύσεις στην αυτοδιοίκηση (σχολικοί φύλακες, δημοτική αστυνομία) και στην εκπαίδευση, υπονομεύοντας ακόμα περισσότερο τον κοινωνικό χαρακτήρα του κράτους. Ο Δήμος Θηβαίων όπως και όλη η αυτοδιοίκηση άλλωστε, τα τελευταία τρία χρόνια έχει υποστεί περικοπή χρηματοδότησης πάνω από 60%. Όλα αυτά είναι συνέπεια της πολιτικής των μνημονίων και της τρόικας, μιας πολιτικής που οδηγεί την τοπική κοινωνία της Θήβας στη καταστροφή.

Τόσο ο Δήμος Θηβαίων όσο και οι φορείς της πόλης απέναντι σ` αυτή την πολιτική βροντοφώναξαν :   « ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ  - ΚΑΜΙΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ»

Το Πανθηβαϊκό Συλλαλητήριο,  συνέχεια των προηγούμενων συγκεντρώσεων, της Παρασκευής 12 Ιουλίου στις Δημοτικές Ενότητες Πλαταιών, Βαγίων και Θίσβης καθώς και του Σαββάτου 13 Ιουλίου στην Κεντρική Πλατεία της Θήβας, οργανώθηκε μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να υπάρξει μια γενική εκστρατεία ενημέρωσης όλων των πολιτών για την κατάσταση υποβάθμισης της πόλης μας και της ευρύτερης περιοχής, με τη συρρίκνωση ή κατάργηση υπηρεσιών και δομών του Δήμου αλλά και σχετικά με τις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις Δημοτικών Υπαλλήλων και Εκπαιδευτικών.

Επίσης στα πλαίσια των κινητοποιήσεων, όλες οι υπηρεσίες του Δήμου Θηβαίων, μετά και την απόφαση της ΚΕΔΕ,  παρέμειναν κλειστές την Παρασκευή 12, τη Δευτέρα 15 και την Τρίτη 16 Ιουλίου 2013, όπως όρισε η απόφαση του Δ.Σ. και θα παραμείνουν κλειστές και την Τετάρτη 16 Ιουλίου.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου στην ομιλία του στο συλλαλητήριο, κάλεσε όλους τους Δημότες σε συστράτευση  «για τη σωτηρία της αδικημένης πόλης μας» όπως είπε χαρακτηριστικά, «για να ανατρέψουμε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση που οδηγεί το Δήμο μας σε μαρασμό, κάτι που δεν αξίζει στην ιστορική αυτή πόλη», τονίζοντας ότι « ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι τέλους. Δεν ζητάμε καμία χάρη. Δεν είμαστε επαίτες. Ζητάμε αυτό που μας αξίζει. Ζητάμε να ληφθούν υπόψη από τους κυβερνώντες οι ιδιαίτερες παράμετροι της περιοχής μας και να εξαιρεθεί η πόλη της Θήβας με τις δομές που εδρεύουν σ’ αυτή, διότι η Θήβα και η ευρύτερη περιοχή αποτελούν ισοδύναμο γεωγραφικό, πληθυσμιακό και κοινωνικό πόλο στο Νομό Βοιωτίας. Ζητάμε να μη στοχευθεί η  3η μεγαλύτερη πόλη της Στερεάς Ελλάδας και η μεγαλύτερη του Νομού Βοιωτίας, χωρίς αυτό να αποτελεί τοπικιστική κορώνα, διότι αυτή είναι η πραγματικότητα».

Χαιρετισμό στο συλλαλητήριο απηύθυναν επίσης: ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας κ. Γ. Μουλκιώτης, ο Επικεφαλής της «Αυτοδιοικητικής Ενότητας» κ. Στ. Χαλβατζής, ο Επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Αντ. Τουλουμάκος, ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος και πρώην Δήμαρχος κ. Αθ. Σκούμας, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Δ. Δημητρίου, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών –Βιοτεχνών Επαρχίας Θηβών κ. Χρ. Χαρατσής και ο Εκπρόσωπος της ΕΛΜΕ Βοιωτίας κ. Κ. Αγγέλου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Παράνομη κοπή ξύλων στο Καπαρέλλι Βοιωτίας

KATAΓΓΕΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΣΤΟ Permissospress
Ακομα μια
παρανομη υλοτομια διενεργειται στο Όρος Κιθαιρωνα στην περιοχη Καπαρελλιου Θηβων και μαλιστα με τις "ευλογιες" της εκκλησιας, αφου οι αρμοδιοι δωσανε αδεια για κοπη ξυλων στην περιοχη σε ιδιωτικη εταιρεια που εμπορευεται καυσοξυλα.Σημερα, 16/07/2013 απο το πρωι ερπιστιοφορο οχημα κ δυο νταλικες βρισκονται στον Κιθαιρωνα και μαλιστα σε περιοχη που βρισκεται σε διαδικασια ανακαμψης μετα την καταστροφικη πυρκαγια του 2009. Δυστυχως οι αρμοδιοι φορεις ηταν για ακομα μια φορα απων και καμμια ενεργεια αποδοσης δικαιοσυνης δεν εγινε.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Βροχές, καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι σε όλη τη χώρα


Χαλάει απότομα το καλοκαιρινό σκηνικό, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Συγκεκριμένα σήμερα Τρίτη προβλέπονται κατά τη διάρκεια της νύχτας ισχυρές καταιγίδες, με πιθανές χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους μέχρι 8 μποφόρ, στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Κεντρική και Ανατολική Στερεά την Εύβοια και την Πελοπόννησο.

Στην Αττική, τα ξημερώματα της Τετάρτης, θα σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά και βόρεια του νομού, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ισχυροί μέχρι 8 μποφόρ.

Διαβάστε Περισσότερα »

«ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ»


Στις καλοκαιρινές μέρες που διανύουμε μέσα από τις ανατροπές τόσο των οικονομικών δεδομένων της καθημερινότητάς μας όσο και των ψυχολογικών στηρίξεών μας, ψάχνουμε να βρούμε προσωρινές διεξόδους ανάπαυλας και ανανέωσης σε τουριστικούς προορισμούς της πατρίδας μας. Με βαθιά πεποίθηση  ότι μπορούμε να αγαπήσουμε  περισσότερο τη Στερεά Ελλάδα, απευθυνόμενη σε όλους σας, θεωρώ μέλημά μου να τονίσω τα σημαντικά τουριστικά πλεονεκτήματα και να σας ενημερώσω σχετικά με τις δυνατότητες της δικής μας Περιφέρειας.

Στη Στερεά Ελλάδα βρίσκονται μεγάλα και γνωστά τουριστικά κέντρα που συνθέτουν όλες τις μορφές τουρισμού, όπως ιαματικός, θρησκευτικός, χειμερινός, θαλάσσιος και ξενοδοχειακός με την ύπαρξη πολύ σημαντικού αριθμού μονάδων (ξενοδοχειακών κ.ά.). Στον τόπο μας υπάρχουν πάνω από 520 ξενοδoχειακές .μονάδες (με σήμα του ΕΟΤ). Συνολικά,  μαζί με ενοικιαζόμενα δωμάτια, κάμπινγκ και με άδεια λειτουργίας καταλύματα, διατίθενται περί τις 50.000 κλίνες. Προσαρμοσμένα έτσι ώστε να δίδεται η δυνατότητα και στους οικονομικά ασθενέστερους ν΄απολαύσουν θερινές διακοπές.
Αγαπητοί συμπολίτες, δικαίωμα στον τουρισμό έχουμε όλοι. Το παγκόσμιο δικαίωμα στον τουρισμό πρέπει να θεωρείται φυσικό επακόλουθο και απόρροια του δικαιώματος στην ξεκούραση και την αναψυχή, όπως επίσης και τον περιορισμό των εργάσιμων ωρών κατά εβδομάδα, καθώς και των πληρωμένων διακοπών, τα οποία άλλωστε είναι κατοχυρωμένα τόσο στο άρθρο 24 της Διεθνούς διακήρυξης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όσο και στο άρθρο 7 της Διεθνούς Συνθήκης Οικονομικών, Κοινωνικών και Πολιτισμικών δικαιωμάτων
Στο πλαίσιο αυτό των δικαιωμάτων μας υπάρχει το πρόγραμμα «Τουρισμός Για Όλους 2013 – 2014», μέσω του οποίου επιδοτείται η παραμονή σε καταλύματα ατόμων, τα οποία ανήκουν σε κοινωνικές ομάδες μεσαίων και χαμηλών εισοδημάτων και δεν είναι δικαιούχοι αντίστοιχων προγραμμάτων άλλων φορέων. Η χρονική περίοδος για το πρόγραμμα « Τουρισμός για όλους 2013 – 2014 », θα είναι από τον Ιούλιο 2013 μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2014 (ενημέρωση στα ΚΕΠ των Δήμων της χώρας αλλά και στην ιστοσελίδα www.dikaiologitika.gr . Επίσης  η Τουριστική Επιχειρηματική Κοινότητα της Περιφέρειας  Στερεάς Ελλάδας  προσφέρει καλύτερες οικονομικές ευκαιρίες στους πολίτες της, που θα προτιμήσουν  τους δικούς μας προορισμούς για τις διακοπές τους.
Στέλνοντας λοιπόν  μήνυμα παρότρυνσης, απευθύνω εγκάρδιο κάλεσμα σε όσους προτίθενται να ταξιδέψουν για τις θερινές τους διακοπές, να προτιμήσουν τις ευκαιρίες που δίνει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Βοιωτία, Εύβοια, Ευρυτανία, Φθιώτιδα, Φωκίδα. Τόποι με μαγευτικές παραλίες, όπου για το 2013 έχουν δοθεί 30 Γαλάζιες σημαίες σε βραβευμένες ακτές και μαρίνες, αλλά και συναρπαστικό φυσικό περιβάλλον. Περιοχές όπου παρουσιάζονται έντονες αντιθέσεις της φύσης, καταπληκτικά τοπία γεμάτα παραλλαγές.
Περιφέρεια που στα ανατολικά της ξεπροβάλλει το μεγαλύτερο νησί των Σποράδων, η Σκύρος, όπου επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν την τοπική αρχιτεκτονική, τα περίτεχνα ξυλόγλυπτα, τα κεραμικά και τις παραλίες της.
«Στερεά Ελλάδα. Ό, τι ζητάς είναι εδώ!!»
Αξίζει  να διαπιστώσουμε  ότι σε αυτήν τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που περνά ο τόπος μας,  οι εσωτερικοί προορισμοί, τουρισμός και καλοκαίρι στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ενδυναμώνουν όλους μας. Γιατί οι άνθρωποι τούτου του τόπου, έχουν όρεξη, δημιουργικότητα, όραμα και δυναμισμό και είναι αποφασισμένοι να δουλέψουν σκληρά για να αναστρέψουν τούτο το κλίμα, ώστε να δημιουργήσουν ένα μέλλον για τη χώρα αντάξιο με το αξιοθαύμαστο παρελθόν της, αλλά και με το φυσικό κάλλος με το οποίο είναι προικισμένη.
Σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει και που πραγματικά μας μένει πολύς δρόμος να διανύσουμε ακόμα, έχουμε μεγάλη ανάγκη τη δική σας αλληλεγγύη τη δική σας στήριξη και συνεργασία. Τη συνδρομή  των συμπολιτών μας.  Και εννοώ όχι μόνο την υλική και οικονομική, αλλά την ηθική υποστήριξη, καθώς και τη συνδρομή σε γνώση, σε ιδέες, εμπειρίες και πρακτικές , ώστε να πορευόμαστε όλο και καλύτεροι στην Στερεολλαδίτικη ζωή μας. Όλοι μαζί μπορούμε να επιτύχουμε την ισχύ εν τη ενώσει, υποστηρίζοντας ο ένας τον άλλον.

Καλό Καλοκαίρι

Η Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας
Φανή Παπαθωμά

Διαβάστε Περισσότερα »

Πανηγυρίζει το Λεοντάρι 19 και 20 Ιουλίου


Διαβάστε Περισσότερα »

Επικηρυγμένος και στην Αλβανία ο Μάριον Κόλα- Βρίσκεται στο στόχαστρο αιματηρής βεντέτας

Νέες λεπτομέρειες έρχονται στο φως από τα εγκλήματα που έχει διαπράξει ο υπ' αριθμόν ένα καταζητούμενος ο Αλβανός Μάριον Κόλα, ο οποίος όπως επισημαίνεται δεν τολμά να επιστρέψει στην Αλβανία, καθώς και εκεί είναι επικηρυγμένος από τις οικογένειες δύο ανδρών τους οποίου είχε δολοφονήσει την δεκαετία του 1990.

Ο Κόλα, είχε διαπράξει τη δεκαετία του '90 δύο άγριες δολοφονίες συγχωριανών του, με τους οποίους είχε διαφορές με αποτέλεσμα να ανοίξει βεντέτα στην Αλβανία, η οποία ονομάζεται «Κανούν». Σύμφωνα με την Espresso, το «Κανούν» περιλαμβάνει τον κανόνα πως «το αίμα ξεπλένεται με αίμα», με αποτέλεσμα ο Αλβανός δολοφόνος να ξέρει ότι δεν μπορεί να επιστρέψει στην Αλβανία για κανέναν λόγο, αφού και εκεί είναι ανεπιθύμητος. Τόσο μεγάλη μάλιστα είναι η προσήλωση των Αλβανών στο «Κανούν», που όλοι στενοί συγγενείς του Αλβανού δολοφόνου έχουν εγκαταλείψει την χώρα τους και έχουν βρει καταφύγιο στην Ελλάδα.

Οι αστυνομικοί οι οποίοι συμμετέχουν στην ευρείας κλίμακας επιχείρηση για τον εντοπισμό του Μάριον Κόλα και του Ιλίρ Κούπα, πιστεύουν ακράδαντα πως τουλάχιστον ο Κόλα πολύ δύσκολα θα εγκαταλείψει την σχετική ασφάλεια που του παρέχουν τα ελληνικά βουνά για την Αλβανία, καθώς στην πατρίδα του υπάρχει ο κίνδυνος να τον δολοφονήσουν λόγω του «Κανούν», ενώ στην Ελλάδα γνωρίζει πως εάν παραδοθεί θα καταλήξει στη φυλακή.

Εχοντας υπόψιν τους αυτό το δεδομένο, οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ συνεχίζουν τις έρευνες τους στα βουνά της Ηπείρου όπου εκτιμάται πως έχουν βρει καταφύγιο ο Κόλα και κάποια μέλη της συμμορίας του.

Διαβάστε Περισσότερα »

"Ελλάδα γειά σου" ...στο Σαράντι



Ο εξωραϊστικός και πολιτιστικός σύλλογος Σαραντίου "Ο Ποσειδώνας" σας προσκαλεί σε μία μοναδική βραδιά στο μαγευτικό Σαράντι Βοιωτίας στην εκδήλωση "Ελλάδα γεια σου"

Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Ώρα 21.00

Βραδιά παραδοσιακών χορών από όλη την Ελλάδα με τα χορευτικά συγκροτήματα:

Χωστίων - Μαυρομματίου - Τερψιχόρειον Θήβας - Νισύρου - Ο Γνωμάγορας

Τιμή εισόδου 3€με αναψυκτικό

Διαβάστε Περισσότερα »

Γιάννης Σταθάς-Απαράδεκτος σχεδιασμός για υποβάθμιση της Χημικής Υπηρεσίας Λιβαδειάς.


Ερώτηση
Προς τον Υπουργό Οικονομικών
 
Θέμα: Απαράδεκτος σχεδιασμός για υποβάθμιση της Χημικής Υπηρεσίας Λιβαδειάς.

Με βάση δημοσιεύματα, σχεδιάζεται στα πλαίσια της αναδιάρθρωσης του Υπουργείου Οικονομικών και ειδικότερα στα πλαίσια αναδιοργάνωσης του Γενικού Χημείου του Κράτους, να υποβαθμιστεί η Χημική Υπηρεσία Λιβαδειάς από «Τμήμα» σε «Γραφείο», ενέργεια αντίθετη με τον προϋπάρχοντα σχεδιασμό, να διατηρηθεί δηλαδή η Χημική Υπηρεσία Λιβαδειάς σε επίπεδο Τμήματος το οποίο θα εξυπηρετεί ολόκληρη την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Η οποιαδήποτε όμως ενδεχόμενη υποβάθμιση αγνοεί σημαντικά ζητήματα, όπως:

    Η Χημική Υπηρεσία Λιβαδειάς, με τη νέα μορφή, θα μπορεί να καλύψει τα θέματα αρμοδιότητας ΓΧΚ στους νομούς Βοιωτίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας και Ευρυτανίας, συμπεριλαμβανόμενης και της βιομηχανικής περιοχής Οινοφύτων – Σχηματαρίου - Οινόης, όπως άλλωστε γίνονταν επιτυχώς μέχρι σήμερα και με την υπάρχουσα δομή. Ο κατακερματισμός του ενιαίου της διοίκησης των επιχειρήσεων του Νομού Βοιωτίας, από Υπηρεσία όμορου Νομού, θα δημιουργήσει τουλάχιστον σύγχυση στους συνεργαζόμενους φορείς.
    Στις αρμοδιότητες της Χημικής Υπηρεσίας Λιβαδειάς υπάγεται και η ΒΙ.ΠΕ Λαμίας, στην οποία συγκεντρώνεται πλήθος βιομηχανιών ποικίλων δραστηριοτήτων.
    Η Χημική Υπηρεσία Λιβαδειάς καλύπτει τα Τελωνεία Ιτέας και Αντίκυρας που εξυπηρετούν τα αντίστοιχα λιμάνια, στην έδρα των οποίων δραστηριοποιούνται επίσης μεγάλες βιομηχανικές μονάδες.

Δεδομένων των ανωτέρω καθίσταται σαφής η σημασία για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας  της διατήρησης της Χημικής Υπηρεσία Λιβαδειάς σε επίπεδο Τμήματος, δεδομένου ότι κατέχει  γεωγραφικά κεντρική θέση στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, με δυνατότητα εύκολης πρόσβασης σε όμορους νομούς για την κάλυψη των αναγκών  της Υπηρεσίας και την εξυπηρέτηση των δομών όλης της Περιφέρειας.
Επίσης, όπως γίνεται αντιληπτό από τα προαναφερθέντα, θα δημιουργηθούν πολλά προβλήματα στον επιχειρηματικό κόσμο της περιφέρειας της Στερεάς  Ελλάδας, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στους αγρότες, αλλά και σε όλους τους τομείς της οικονομίας. Αντιθέτως, απαιτείται η περαιτέρω στελέχωση της Υπηρεσίας καθώς υπάρχει έλλειψη προσωπικού λόγω συνταξιοδότησης, για την ανάπτυξη ποιοτικών και ανταγωνιστικών προϊόντων και υπηρεσιών στην Περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας.
Με βάση τα ανωτέρω,


Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
-Ευσταθούν τα δημοσιεύματα περί υποβάθμισης της Χημικής Υπηρεσίας Λιβαδειάς από «Τμήμα» σε «Γραφείο»; Αν ναι, σκοπεύει να ακυρώσει άμεσα τον απαράδεκτο αυτόν σχεδιασμό;
-Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να ενισχυθεί η Χημική Υπηρεσία Λιβαδειάς, προκειμένου να συμβάλλει στην προστασία του δημοσίου συμφέροντος, καθώς και στην ανάπτυξη ποιοτικών και ανταγωνιστικών επιχειρήσεων;


Ο ερωτών βουλευτής

Σταθάς Γιάννης

Διαβάστε Περισσότερα »

Χαλάει ο καιρός: Συννεφιά με τοπικές βροχές στα βόρεια της χώρας

Μικρή επιδείνωση του καιρού, προβλέπεται για σήμερα Τρίτη, αφού ο καιρός θα είναι νεφελώδης σε όλη τη χώρα, ενώ στα βόρεια θα σημειωθούν καταιγίδες από το απόγευμα.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αρχικά γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες κυρίως κατά την διάρκεια της νύχτας οπού τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι ισχυρά, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος, ενώ από το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στα Νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν νεφώσεις που βαθμιαία στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος, γρήγορα όμως θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 18 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα:Εργοτάξιο η οδός Πινδάρου από Δίρκης μέχρι Αντιγόνης λόγω έργων!



Πως εκτρέπεται η κυκλοφορία οχημάτων – Που μεταφέρθηκαν τα ΤΑΞΙ..

Σε εργοτάξιο έχει μετατραπεί το κυριότερο σημείο της κεντρικής οδού Πινδάρου στην Θήβα , καθώς εκεί έχουν εγκατασταθεί η τεχνική εταιρία και οι υπηρεσίες της ΔΕΥΑΘ, προκειμένου να περαστεί ο αγωγός ύδρευσης  και να προχωρήσουν οι εργασίες του πεζοδρομίου…

Η οδός Πινδάρου θα παραμείνει κλειστή από την οδό Δίρκης έως την οδό Αντιγόνης μέχρι 24 Ιουλίου 2013.

Έτσι, τα οχήματα άνω των 3,5 τόνων θα εκτρέπονται από την οδό Πινδάρου δεξιά στην οδό Ετεοκλέους, ενώ ο χώρος στάθμευσης των ταξί  μεταφέρθηκε στην οδό  και στην Πινδάρου μέχρι το ύψος της οδού Βουρδουμπά.
viotiki-ora.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Στον αγύριστο στέλνει το ΔΝΤ η Ουγγαρία! “Παίρνετε τα λεφτά των συνταξιούχων και τα δίνετε στις τράπεζες”!




Η Ουγγαρία κάλεσε το ΔΝΤ να κλείσει την αντιπροσωπεία του στη Βουδαπέστη. Πόσα χρήματα είχε δανειστεί.

Ο πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας της Ουγγαρίας Γκιόργκι Μάτολτσι κάλεσε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να κλείσει την αντιπροσωπεία του στην Βουδαπέστη.

Σε μια επιστολή του προς τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, ο Γκίοργκι Μάτολτσι ευχαριστεί το Ταμείο για την βοήθεια που παρέσχε στην Ουγγαρία όταν η χώρα βρισκόταν στα πρόθυρα της πτώχευσης.

Συνολικά, η Ουγγαρία είχε λάβει ένα δάνειο ύψους 20 δισεκ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΔΝΤ και την Παγκόσμια Τράπεζα.

Ο Μάτολτσι εξήγησε ότι η Ουγγαρία θα εξοφλήσει τις τελευταίες δόσεις του δανείου της στο ΔΝΤ (περίπου 2,2 δισεκ. ευρώ) πριν από το τέλος της τρέχουσας χρονιάς, αν και η προθεσμία γι’ αυτό λήγει την 31η Μαρτίου 2014.

“Στις αρχές του 2013 το ΔΝΤ ολοκλήρωσε την διαδικασία ελέγχου που σχετίζεται με το δάνειο” το οποίο είχε παραχωρήσει στην Ουγγαρία, κι επομένως “κατά συνέπεια, δεν είναι πλέον απαραίτητο το ΔΝΤ να διατηρεί γραφείο που να το αντιπροσωπεύει στην Βουδαπέστη”, έγραψε ο Μάτολτσι.

Ο ουγγρικός ενημερωτικός ιστότοπος Portfolio συσχετίζει την δημοσιοποίηση του περιεχομένου αυτής της επιστολής και την προεξόφληση του δανείου με τις βουλευτικές εκλογές που προβλέπεται να διεξαχθούν την άνοιξη του 2014. Σύμφωνα με τον ιστότοπο αυτό, η συντηρητική κυβέρνηση επιδιώκει να προβάλει την ανάκτηση της οικονομικής ανεξαρτησία της Ουγγαρίας έναντι του Ταμείου, που εδρεύει στην Ουάσινγκτον.

Κατά την διάρκεια της θητείας του ο Ορμπάν έχει επικρίνει επανειλημμένα το ΔΝΤ, ιδίως για τον τρόπο με τον οποία χειρίστηκε την οικονομική κρίση στην Ευρώπη, κι ενέκρινε μια επιθετική προεκλογική διαφημιστική εκστρατεία σε εθνικό επίπεδο που κατηγορεί τον διεθνή χρηματοοικονομικό οργανισμό ότι “παίρνει τα χρήματα των συνταξιούχων και τα δίνει στις τράπεζες”.

Η κυβέρνηση Ορμπάν είχε ζητήσει να της διατεθεί μια νέα γραμμή πιστώσεων ύψους 15 δισεκ. ευρώ, αίτημα όμως που δεν ικανοποιήθηκε.


Olympia.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Βραδιά Όπερας στον Ορχομενό



Διαβάστε Περισσότερα »

Γραφειοκρατεία τέλος -102 πιστοποιητικά στο σπίτι με ένα κλικ στον υπολογιστή

Μέσα από την Εθνική Πύλη Δημόσιας Διοίκησης www.ermis.gov.gr οι πολίτες θα μπορούν εύκολα, άμεσα και χωρίς καμία ταλαιπωρία να αλληλεπιδρούν με τη Δημόσια Διοίκηση για τη διεκπεραίωση 102 υπηρεσιών, όπως είναι η έκδοση διαφόρων πιστοποιητικών.

Το μόνο που έχουν να κάνουν οι πολίτες είναι να εγγραφούν ως χρήστες στην πύλη «Ερμής», www.ermis.gov.gr, και να μεταβούν στη συνέχεια για επιβεβαίωση της ταυτότητάς τους σε οποιοδήποτε κατάστημα ΚΕΠ. Εκεί θα πρέπει να βεβαιώσουν, προσκομίζοντας την αστυνομική τους ταυτότητα, ότι είναι οι κάτοχοι ενός συγκεκριμένου ηλεκτρονικού λογαριασμού στην παραπάνω πύλη.

Ποιες είναι, όμως οι 102 υπηρεσίες που παρέχονται μέσω του «Ερμή»

1. Αίτηση - δήλωση συνταξιούχου για αλλαγή διεύθυνσης (Γ.Λογιστήριο του Κράτους/Συντάξεις Δημοσίου)

2. Αίτηση καταγγελίας καταναλωτή στα ΚΕΠ

3. Αντίγραφο πιστοποιητικού σπουδών (ΙΕΚ, ΚΕΚ, Μαθητείας, ΤΕΕ Α' Κύκλου, ΤΕΕ Β' Κύκλου)

4. Αντικατάσταση απωλεσθέντος βιβλιαρίου κλάδων σύνταξης και πρόνοιας από το ΤΣΑΥ

5. Βεβαιώσεις περί τροποποίησης ή μη καταστατικών Α.Ε., περί μη ανάκλησης άδειας σύστασης Α.Ε., περί του ισχύοντος Δ.Σ., περί καταβεβλημένου κεφαλαίου Α.Ε. και λοιπών στοιχείων καταχωρημένων στο Μητρώο Α.Ε.

6. Βεβαίωση για το χρόνο επιδότησης ανεργίας από τον ΟΑΕΔ

7. Βεβαίωση καταβολής εισφορών για φορολογική χρήση από ΟΑΕΕ-ΤΕΒΕ

8. Βεβαίωση μη οφειλής για συμμετοχή σε διαγωνισμούς από ΟΑΕΕ-πρώην ΤΕΒΕ

9. Βεβαίωση περί μη ασφάλισης ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ)

10. Βεβαίωση περί μη συνταξιοδότησης ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ)

11. Βεβαίωση ταμειακής ενημερότητας Ν. 2084/92, για θεώρηση βιβλίων και στοιχείων από τη ΔΟΥ (ΟΑΕΕ - πρώην ΤΕΒΕ)

12. Βεβαίωση του ποσού της επιδοτούμενης ανεργίας από τον ΟΑΕΔ

13. Βεβαίωση χορήγησης επιδόματος καυσίμων

14. Βεβαίωση χορήγησης επιδόματος σε απροστάτευτα παιδιά

15. Βεβαίωση χορήγησης επιδόματος σε μοναχικά άτομα άνω των 65 ετών και ανασφάλιστα άτομα

16. Βεβαίωση χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης ανασφάλιστων τετραπληγικών - παραπληγικών και ακρωτηριασμένων

17. Βεβαίωση χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης Βαριά Νοητικά Καθυστερημένων (Β.Ν.Κ.)

18. Βεβαίωση χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης κωφαλαλίας

19. Βεβαίωση χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης σε άτομα με βαριά αναπηρία

20. Βεβαίωση χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης σε άτομα πάσχοντα από AIDS

21. Βεβαίωση χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης σε άτομα πάσχοντα από αιμορροφιλία

22. Βεβαίωση χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης σε άτομα πάσχοντα από μεσογειακή αναιμία

23. Βεβαίωση χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης σε σπαστικά άτομα

24. Βεβαίωση χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης τετραπληγικών - παραπληγικών ασφαλισμένων του δημοσίου

25. Βεβαίωση χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης τυφλότητας

26. Βεβαίωση χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης χανσενικών

27. Βεβαίωση χρόνου μη επιδοτούμενης ανεργίας ΟΑΕΔ

28. Βεβαίωση χρόνου υπηρεσίας στο διπλάσιο στους Αστυνομικούς που υπηρετούν στην Ε.Κ.Α.Μ. και στο Τ.Ε.Ε.Μ (Ν. 1813/1988, άρθρα 20 παρ. 3 και 47 παρ.1)

29. Δήλωση συμμετοχής στις εξετάσεις ιατρικής του ΔΟΑΤΑΠ της εξεταστικής περιόδου του εκάστοτε έτους

30. Διεκπεραίωση αίτησης - δήλωσης ασφαλισμένου για αλλαγή διεύθυνσης

31. Διεκπεραίωση αίτησης - δήλωσης μερισματούχου για έκδοση βεβαίωσης χορήγησης μερίσματος

32. Διεκπεραίωση αίτησης - δήλωσης μερισματούχου για προεξόφληση μερισμάτων

33. Διεκπεραίωση αίτησης - δήλωσης μετόχου για τη χορήγηση βεβαίωσης εξόφλησης οφειλής (ΜΤΠΥ)

34. Έγγραφή -Πιστοποίηση Εργοδότη για χρήση Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών προκειμένου να υποβληθεί ηλεκτρονικά μέσω Κ.Ε.Π. η Αναλυτική Περιοδική Δήλωση (Α.Π.Δ.)

35. Εγγραφή στα μητρώα ασφαλισμένων του ΚΕΑΔ δικηγόρων ή ασκούντων δικηγόρων

36. Έκδοση βεβαιώσεων αδειών καταλληλότητας οχημάτων μεταφοράς προϊόντων ζωικής προέλευσης

37. Έκδοση βεβαίωσης εγγραφής στο ΤΣΑΥ

38. Έκδοση βεβαίωσης περί μη ασφάλισης στο ΙΚΑ

39. Έκδοση βεβαίωσης περί μη συνταξιοδότησης από το ΙΚΑ

40. Έκδοση κτηνιατρικών υγειονομικών πιστοποιητικών προϊόντων ζωικής προέλευσης

41. Ενημέρωση καταναλωτή για τις τιμές προϊόντων και υπηρεσιών και γενικά δικαιώματα καταναλωτή για την προστασία του

42. Καταχώρηση εγκατάστασης εκτροφής, προμήθειας, πειραματισμού Π.Δ. 160/91 (64, Α΄)

43. Πιστοποιητικό Σπουδών (ΙΕΚ, ΚΕΚ, Μαθητείας, ΤΕΕ Α' Κύκλου, ΤΕΕ Β' Κύκλου)

44. Πτηνοκτηνοτροφικές εγκαταστάσεις δυναμικότητας μικρότερης των 2 ισοδύναμων ζώων (πλην των οικοσίτων)

45. Χορήγηση άδειας εισαγωγής ζώντων ζώων από τρίτη χώρα

46. Χορήγηση ακριβούς αντιγράφου βαθμολογικής αντιστοιχίας - πράξης αναγνώρισης (ΔΟΑΤΑΠ)

47. Χορήγηση αντιγράφου άδειας επάρκειας διδασκαλίας γλώσσας (λόγω απώλειας, καταστροφής της ήδη εκδοθείσας)

48. Χορήγηση αντιγράφου αποσπάσματος του διαγράμματος καθώς και του πίνακα που συνοδεύει μία κυρωμένη πράξη εφαρμογής (τελική ιδιοκτησία, υποχρεώσεις εισφοράς σε γη και χρήμα του ν. 1337/83)

49. Χορήγηση αντιγράφου πιστοποιητικού γέννησης

50. Χορήγηση αποσπάσματος πρακτικών Διοικητικού Συμβουλίου (ΔΟΑΤΑΠ)

51. Χορήγηση βεβαίωσης αναπηρίας (Ν. 1579/1950)

52. Χορήγηση βεβαίωσης αποδοχών για υπηρετούντες δασκάλους ή νηπιαγωγούς

53. Χορήγηση βεβαίωσης αποδοχών για υπηρετούντες καθηγητές

54. Χορήγηση βεβαίωσης ασφάλισης για ειδικό λογαριασμό πρόσθετων παροχών (ΤΣΜΕΔΕ)

55. Χορήγηση βεβαίωσης ασφάλισης για κύρια σύνταξη ΤΣΜΕΔΕ

56. Χορήγηση βεβαίωσης ασφάλισης για τον κλάδο υγείας ΤΣΜΕΔΕ

57. Χορήγηση βεβαίωσης ασφαλιστικής ενημερότητας (ΤΣΜΕΔΕ)

58. Χορήγηση βεβαίωσης βαθμολογίας εξετάσεων πιστοποίησης επαγγελματικής κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.)

59. Χορήγηση βεβαίωσης βαθμολογικής αντιστοιχίας (ΔΟΑΤΑΠ)

60. Χορήγηση βεβαίωσης για έγκριση ασφάλισης από τον ΟΓΑ - προώθηση δελτίου απογραφής για έκδοση βιβλιαρίου υγείας

61. Χορήγηση βεβαίωσης για το ομοταγές πανεπιστημίων που περιλαμβάνονται στον κατάλογο με τα αναγνωρισμένα ΑΕΙ της αλλοδαπής (ΔΟΑΤΑΠ)

62. Χορήγηση βεβαίωσης για το ύψος των μηνιαίων αποδοχών κύριας και επικουρικής σύνταξης από το ΝΑΤ

63. Χορήγηση βεβαίωσης εκπλήρωσης υπηρεσίας υπαίθρου ιατρού

64. Χορήγηση βεβαίωσης επιτυχούς συμμετοχής σε εξετάσεις πιστοποίησης επαγγελματικής κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.)

65. Χορήγηση βεβαίωσης Ζώνης Επιχειρήσεων Ν. 1854/1951

66. Χορήγηση βεβαίωσης κατάθεσης δικαιολογητικών από το ΔΟΑΤΑΠ

67. Χορήγηση βεβαίωσης μη συνταξιοδότησης από το ΝΑΤ

68. Χορήγηση βεβαίωσης περί μη ασφάλισης στον ΟΓΑ

69. Χορήγηση βεβαίωσης περί μη συνταξιοδότησης από τον ΟΓΑ

70. Χορήγηση βεβαίωσης περί συνταξιοδότησης - διακοπής / αναστολής της συνταξιοδότησης και λοιπές βεβαιώσεις για τη συνταξιοδότηση από τον ΟΓΑ.

71. Χορήγηση βεβαίωσης ποσού σύνταξης ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ)

72. Χορήγηση βεβαίωσης προϋπηρεσίας Αστυνομικών Υπαλλήλων

73. Χορήγηση βεβαίωσης προϋπηρεσίας για αναπληρωτές δασκάλους ή νηπιαγωγούς

74. Χορήγηση βεβαίωσης προϋπηρεσίας για αναπληρωτές καθηγητές

75. Χορήγηση βεβαίωσης συνταξιούχου (ΤΣΜΕΔΕ)

76. Χορήγηση βεβαίωσης του Ν. 142/1974

77. Χορήγηση βεβαίωσης χρόνου υπηρεσίας στο διπλάσιο, στους χειριστές ελικοπτέρων της Ελληνικής Αστυνομίας (Π.Δ. 1041/1979, άρθρα 41 και 43)

78. Χορήγηση ενημερωτικού σημειώματος ΚΕΑΝ

79. Χορήγηση πιστοποιητικού αποφοίτησης από Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) με ή χωρίς αναλυτική βαθμολογία

80. Χορήγηση πιστοποιητικού εγγραφής στα μητρώα αρρένων

81. Χορήγηση πιστοποιητικού εντοπιότητας

82. Χορήγηση πιστοποιητικού θαλάσσιας υπηρεσίας

83. Χορήγηση πιστοποιητικού νοσηλείας ανηλίκων

84. Χορήγηση πιστοποιητικού νοσηλείας ή εξέτασης σε εξωτερικά ιατρεία ενηλίκων

85. Χορήγηση πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης

86. Χορήγηση πιστοποιητικού υπηρεσιακής κατάστασης και μεταβολών για δασκάλους ή νηπιαγωγούς

87. Χορήγηση πιστοποιητικού υπηρεσιακής κατάστασης και μεταβολών για καθηγητές

88. Χορήγηση πιστοποιητικού φοίτησης σε Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) με ή χωρίς αναλυτική βαθμολογία

89. Χορήγηση υπηρεσιακού σημειώματος για την ανανέωση βιβλιαρίου υγείας στο διάστημα που δεν έχει εκδοθεί απόφαση συνταξιοδότησης

90. Χορήγησηςβεβαίωσης χρόνου υπηρεσίας Αστυνομικών (Αστυφυλάκων - Αρχ/κων - Ανθυπαστυνόμων), Συνοριακών Φυλάκων και Ειδικών Φρουρών ( Ν. 2690/1999, άρθρα 4,5 και 12)

91. Απόσπασμα ατομικού λογαριασμού ΙΚΑ

92. Βεβαίωση καταβολής αποζημιώσεων ΕΛΓΑ στους παραγωγούς

93. Χορήγηση ανάλυσης αποζημιώσεων ΕΛΓΑ που καταβλήθηκαν στους παραγωγούς

94. Χορήγηση αντιγράφου ληξιαρχικής πράξης γάμου (Ειδικό Ληξιαρχείο)

95. Χορήγηση αντιγράφου ληξιαρχικής πράξης γέννησης (Ειδικό Ληξιαρχείο)

96. Χορήγηση αντιγράφου ληξιαρχικής πράξης θανάτου (Ειδικό Ληξιαρχείο)

97. Χορήγηση βεβαίωσης ασφαλιστικής ενημερότητας (για επιχειρήσεις - εργοδότες)

98. Χορήγηση βεβαίωσης γέννησης (Εθνικό Δημοτολόγιο)

99. Χορήγηση βεβαίωσης ενισχύσεων ΠΣΕΑ σε παραγωγούς (ΕΛΓΑ)

100. Χορήγηση βεβαίωσης ιθαγένειας (Εθνικό Δημοτολόγιο)

101. Χορήγηση βεβαίωσης οικογενειακής κατάστασης για ΟΓΑ (Εθνικό Δημοτολόγιο)

102. Χορήγηση βεβαίωσης οικογενειακής κατάστασης (Εθνικό Δημοτολόγιο)

Διαβάστε Περισσότερα »

Σαφάρι για τα ανασφάλιστα ΙΧ -Θα πέσουν βροχή τα πρόστιμα

Περισσότεροι από 100.000 έλεγχοι για ανασφάλιστα οχήματα έχουν γίνει από τις αρχές Ιουλίου από την Τροχαία, σύμφωνα με τα στοιχεία που καταγράφει το Κέντρο Πληροφοριών του Επικουρικού Κεφαλαίου Αυτοκινήτων και τα πρόστιμα για τους παραβάτες ήταν βαριά.

Οι ποινές που προβλέπονται για τους παραβάτες που εντοπίζονται να κυκλοφορούν με ανασφάλιστο όχημα είναι:

    Πρόστιμα 1.000 ευρώ για τα λεωφορεία και τα φορτηγά δημόσιας χρήσης, 500 ευρώ για τα επιβατηγά και άλλα οχήματα και 250 ευρώ για τα δίκυκλα.
    Επιπλέον, αφαιρείται το δίπλωμα, η άδεια και οι πινακίδες για 10 ημέρες.
    Ειδικά στην περίπτωση όπου το όχημα εμπλακεί σε ατύχημα, οι πινακίδες και η άδεια κυκλοφορίας αφαιρούνται για δύο χρόνια και επί υποτροπής για τρία χρόνια.

Το Επικουρικό Κεφάλαιο που αναλαμβάνει τις αποζημιώσεις για τις ζημιές που προκαλούν τα ανασφάλιστα οχήματα επισημαίνει, σε σχετική ανακοίνωση, ότι «το να κυκλοφορεί κάποιος ανασφάλιστος σημαίνει ότι θα αφήσει ακάλυπτο το συνάνθρωπό του, που ενδεχομένως αύριο, να είναι θύμα του εάν εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα. Επιπλέον, οι ανασφάλιστοι οδηγοί επιβαρύνουν οικονομικά τους συνεπείς, ασφαλισμένους οδηγούς.

Εκτός των παραπάνω, ο ιδιοκτήτης ανασφάλιστου οχήματος υποβάλλει τον ίδιο του τον εαυτό σε κίνδυνο, καθώς ακόμα και λίγα λεπτά που θα κυκλοφορήσει χωρίς ασφάλιση θα επηρεάσουν όλη του ζωή αν εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα και πρέπει να αντιμετωπίσει τόσο το ηθικό βάρος από τον τραυματισμό ενός συνανθρώπου του, που στην ουσία αφήνει χωρίς τη διασφάλιση που προβλέπει ο νόμος, όσο και τις συχνά υπέρογκες οικονομικές επιπτώσεις για τον ίδιο αλλά και τις ποινικές κυρώσεις».

Διαβάστε Περισσότερα »

Στο μάτι του εγκέλαδου η βόρεια Πελοπόννησος

  Στο μάτι του εγκέλαδου βρίσκεται τα τελευταία 24ωρα όλη η βόρεια Πελοπόννησος και κυρίως οι περιοχές μεταξύ Πάτρας και Αιγίου

Οι μεγαλύτεροι σεισμοί σημειώθηκαν χτες Δευτέρα 16 Ιουλίου στις 23:07 και οι 2 με διαφορά λίγων δευτερολέπτων, έχοντας μέγεθος 3,5 και 3,6 Ρίχτερ αντίστοιχα. Δεν γνωρίζουμε αν πρόκειται για προσεισμική δραστηριότητα, καθώς η περιοχή χαρακτηρίζεται από υψηλή σεισμικότητα. Στο παρελθόν έχει δώσει πολύ δυνατούς σεισμούς.

Οι κάτοικοι ανησυχούν πολύ καθώς τις τελευταίες 3 ημέρες, κουνιούνται συνεχώς από τα Ρίχτερ, τα οποία μπορεί να είναι λίγα σε μέγεθος, είναι όμως πολύ αισθητά, καθώς το εστιακό βάθος τους είναι μικρότερο από τα 10 χιλιόμετρα.


greek-weather.

Διαβάστε Περισσότερα »

Πρακτική άσκηση για φοιτητές Α.Ε.Ι. στην Περιφέρεια Στερεάς

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας υποστηρίζει και συμμετέχει στο Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών Α.Ε.Ι. που φέρει την Κωδική Ονομασία «Άτλας».

Ο «Άτλας» είναι μία κεντρική διαδικτυακή υπηρεσία, η οποία διασυνδέει τους φορείς που παρέχουν θέσεις πρακτικής άσκησης με όλα τα ακαδημαϊκά Ιδρύματα της επικράτειας, δημιουργώντας μία ενιαία βάση θέσεων πρακτικής άσκησης (Π.Α.), οι οποίες είναι διαθέσιμες προς επιλογή στα Ιδρύματα. Παράλληλα προσφέρει σφαιρική ενημέρωση σε θέματα που άπτονται της αγοράς εργασίας και των πρώτων βημάτων των φοιτητών σε αυτή.

Στους στόχους του προγράμματος συγκαταλέγονται:
 Αύξηση του αριθμού διαθέσιμων θέσεων πρακτικής άσκησης στους φοιτητές ΑΕΙ
Απλοποίηση της επικοινωνίας των φορέων υποδοχής Π.Α. με τα επιμέρους Ιδρύματα.
 Άμεση ενημέρωση των Ιδρυμάτων για τις διαθέσιμες θέσεις και δυνατότητα άμεσης δέσμευσής τους.
 Δημιουργία κεντρικής βάσης διαθέσιμων θέσεων Π.Α.
 Άμεσος έλεγχος της ποιότητας κατάρτισης και των γνώσεων που αποκομίζουν οι φοιτητές μέσω υποβολής αξιολόγησης από τους ίδιους και από τα αντίστοιχα όργανα των Ιδρυμάτων.
 Περιορισμός της γραφειοκρατίας που συνοδεύει την εκτέλεση πρακτικής άσκησης.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ανταποκρίθηκε άμεσα και προέβη στις ενέργειες εγγραφής της στους Φορείς Υποδοχής, κρίνοντας ότι οι υπηρεσίες της διαθέτουν την εμπειρία, το κατάλληλο επιστημονικό δυναμικό καθοδήγησης, τις υποδομές αλλά κυρίως διότι πρόκειται για ένα δημόσιο φορέα, βασικό πυλώνα της Αυτοδιοίκησης και της εκπόνησης κι εφαρμογής κάθε είδους αναπτυξιακών προγραμμάτων.
Ήδη η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχει υποδεχτεί τους πρώτους φοιτητές αποσκοπώντας στην παροχή υψηλού επιπέδου εργασιακής εμπειρίας, δίδοντάς τους τη δυνατότητα να γνωρίσουν και να αξιολογήσουν τα προγράμματα, τις εφαρμογές, τις υπηρεσίες, τις δυνατότητες αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Περιφέρεια.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλούν πληροφορίες στην Δ/νση Διοίκησης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Πνιγμός ηλικιωμένης στο Δήλεσι


Τραγική κατάληξη έμελλε να έχει το μπάνιο ηλικιωμένης γυναίκας που ανασύρθηκε το πρωί της Δευτέρας χωρίς τις αισθήσεις της... στη θαλάσσια περιοχή του Ναυτικού Ομίλου Δηλεσίου στο νότιο ευβοϊκό κόλπο.

Η 75χρονη διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Σχηματαρίου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών για τη διενέργεια νεκροψίας.

Στο μεταξύ, προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας.
tro-ma-ktiko
Διαβάστε Περισσότερα »

Καταγγελίες ότι Αρχιμανδρίτης "χούφτωνε" νεαρές γυναίκες


Πάνω από δέκα, είναι οι επώνυμες – έγγραφες καταγγελίες εις βάρος Αρχιμανδρίτη της Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως...
τον οποίο νεαρές γυναίκες αλλά και γονείς, καταγγέλλουν ότι παρενόχλησε σεξουαλικά κατά τη διάρκεια της εξομολογήσεως.

Η υπόθεση που έχει προκαλέσει αναστάτωση στην τοπική κοινωνία προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Μητροπολίτη κ. Άνθιμου, ο οποίος διόρισε εκκλησιαστικό ανακριτή ο οποίος κάλεσε τόσο τους καταγγέλλοντες όσο και τον ίδιο τον Αρχιμανδρίτη.

Από την πλευρά τους οι γυναίκες αλλά και οι γονείς εμμένουν στις κατηγορίες εις βάρος του κληρικού ο οποίος μέσω απολογητικού υπομνήματος που κατέθεσε υποστήριξε πως είναι αθώος και απέδωσε τις κατηγορίες σε πλεκτάνη.

Όπως υποστηρίζει σε δημοσίευμα του το ThrakiToday.com « εξετάστηκαν οι καταγγελίες από πλευράς των γονέων, που ανέφεραν ότι ο ιερέας θώπευε νεαρά κορίτσια κατά τη διάρκεια της εξομολόγησης».

Ο κληρικός έχει ήδη τεθεί σε αργία, του έχει απαγορευθεί ρητά κάθε ιεροπραξία και ο φάκελος του έχει διαβιβαστεί από το επισκοπικό δικαστήριο στην Ιερά Σύνοδο, όπου τον ερχόμενο Σεπτέμβριο αναμένεται να δικαστεί από Συνοδικό Δικαστήριο σε πρώτο βαθμό.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σταθάς:Τραγικές οι ελλείψεις των Νοσοκομείων Λιβαδειάς και Θήβας!


Ερώτηση
Προς τον Υπουργό Υγείας

Θέμα: Τραγικές οι ελλείψεις και η υποστελέχωση των Γενικών Νοσοκομείων Λιβαδειάς και των Γενικών Νοσοκομείων Θήβας. Σε κίνδυνο η υγεία των πολιτών.

Απαράδεκτες είναι οι ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό σε πολλά νοσοκομεία της Ελλάδας εξαιτίας των μνημονιακών πολιτικών, με αποτέλεσμα αρκετές να είναι οι κλειστές κλινικές και τα τμήματα των νοσοκομείων, όπως συμβαίνει στο Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς καθώς και στο Γενικό Νοσοκομείο Θήβας, παρά την ύπαρξη κατάλληλης κτιριακής διαμόρφωσης και στα δύο νοσοκομεία και του υλικού εξοπλισμού. Ειδικότερα, στο ΓΝΛ, τρία τμήματα συστεγάζονται με άλλες κλινικές (η παιδιατρική κλινική στεγάζεται στο τμήμα επειγόντων περιστατικών, η ορθοπεδική στεγάζεται στην χειρουργική κλινική και η καρδιολογική στην παθολογική κλινική) λόγω της μη στελέχωσής τους με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Η μεγάλη προσέλευση των ασθενών των παραπάνω ειδικοτήτων δημιουργεί επιπρόσθετα προβλήματα, καθώς οι γιατροί αναγκάζονται να τους νοσηλεύουν σε άλλες κλινικές από αυτές που θα έπρεπε, ανάλογα με τα κενά κρεβάτια που υπάρχουν.
Δημιουργείται έτσι μια καθημερινή μετακίνηση ασθενών και πιθανή διασπορά μικροβίων στον χώρο του νοσοκομείου. Πέραν των τριών προαναφερθέντων τμημάτων που συστεγάζονται, ενώ οι χειρουργικές αίθουσες είναι συνολικά πέντε, δεν λειτουργεί παρά μόνο η μία, η οποία εξυπηρετεί ταυτόχρονα και τις ανάγκες της μαιευτικής κλινικής, παρά την ύπαρξη του απαραίτητου χώρου και εξοπλισμού, επιβαρύνοντας το πρόγραμμα των χειρουργείων. Επίσης, σύμφωνα με τον Οργανισμό του ΓΝΛ που εκδόθηκε τον Απρίλιο του 2012 με το ΦΕΚ 1246/τ.β΄/11-4-2012, προβλέπεται η λειτουργία 160 κλινών και σήμερα λειτουργούν μόλις 100. Παράλληλα, ο Οργανισμός προβλέπει την λειτουργία Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) , Μονάδας Μεταναισθητικής Φροντίδας (ΜΜΑΦ), Μονάδας εμφραγμάτων, Μονάδας μεσογειακής αναιμίας, Οδοντιατρικό και Ψυχιατρικό τμήμα, τα οποία αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν.
            Περαιτέρω, η κατάσταση στο ΓΝΛ λόγω των ελλείψεων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, έχει ως έξης:

    Τα επείγοντα λειτουργούν με δυο (2) νοσηλευτές/τριες το βράδυ και εξυπηρετούν όλους τους τομείς της εφημερίας (παθολογικό, καρδιολογικό, χειρουργικό, κ.λπ. καθώς φροντίζουν και τους ασθενείς της Βραχείας νοσηλείας και το παιδιατρικό τμήμα που συστεγάζεται). Πρέπει να τονίσουμε ότι το νοσοκομείο εφημερεύει 365 μέρες το χρόνο, 24 ώρες το 24ωρο.
    Τα εργαστήρια του νοσοκομείου λειτουργούν σχεδόν με προσωπικό ασφαλείας και ο συνεχώς αυξανόμενος όγκος δουλειάς που οφείλεται από την μια στην δύσκολη οικονομική κατάσταση των πολιτών που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές απαιτήσεις ιδιωτικών εργαστηρίων και ιατρών, και από την άλλη στην υπολειτουργία άλλων υγειονομικών φορέων, προκαλεί μεγαλύτερη επαγγελματική εξουθένωση του προσωπικού.
    Παράλληλα υπάρχει μείωση κονδυλίων για την προμήθεια αντιδραστηρίων και υλικών θέτοντας σε κίνδυνο την επάρκεια των εργαστηριακών υλικών για την πραγματοποίηση εξετάσεων μεγάλης διαγνωστικής σημασίας με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.
    Τμήματα όπως τα μαγειρεία – τραπεζοκόμες λειτουργούν με μειωμένο αριθμό προσωπικού.
    Το φαρμακείο του νοσοκομείου λειτουργεί με μια φαρμακοποιό και μια βοηθό φαρμακείου (κενές οργανικές θέσεις έξι (6)) για να εξυπηρετήσει τόσο το νοσοκομείο όσο και τους ασθενείς της πρόνοιας και του ΕΟΠΥΥ.
    Το αναισθησιολογικό τμήμα λειτουργεί με 4 ιατρούς  (3 μόνιμοι και 1 επικουρικός) με αποτέλεσμα να μην καλύπτεται το τμήμα όλο το μήνα με εφημερεύοντα  ιατρό, με απώτερη συνέπεια να μην μπορούν να πραγματοποιηθούν χειρουργικές επεμβάσεις.
    Το παιδιατρικό τμήμα λειτουργεί με 3 ιατρούς και αυτό δεν καλύπτει ολόκληρο τον μήνα με εφημερία.

Τραγικές είναι και οι ελλείψεις στο ΓΝΘ, το οποίο εξυπηρετεί την τρίτη μεγαλύτερη πόλη στην περιφέρεια της Ανατολικής Στερεάς αλλά και την μεγαλύτερη βιομηχανική ζώνη στην χώρα Οινοφύτων - Σχηματαρίου, το Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού, το Κατάστημα Κράτησης Γυναικείων Φυλακών Ελεώνα, το Κέντρο Απεξάρτησης Ελεώνα, το Παράρτημα του Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας στην Θήβα, καθώς και τους μεγάλους οικισμούς των Ρομά, ενώ η γειτνίασή του με την Εθνική Οδό συνεπάγεται την διακομιδή, λόγω τροχαίων ατυχημάτων, αρκετών τραυματιών. Συγκεκριμένα, δεν έχει καλυφθεί παρά μόνο μία θέση παρασκευάστριας μικροβιολογικού -η απόσπαση της οποίας λήγει σε δύο μήνες- με αποτέλεσμα να παραμένει άμεση και κατεπείγουσα η ανάγκη:

    Πρόσληψης επικουρικών ιατρών παθολόγων στην Παθολογική κλινική.
    Πρόσληψης επικουρικού προσωπικού στα εργαστήρια του νοσοκομείου.
    Πρόσληψης δύο επικουρικών ιατρών στο Καρδιολογικό τμήμα, καθώς έχει ανασταλεί η λειτουργία της Καρδιολογικής κλινικής εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού, με συνέπεια να μην υπάρχει η δυνατότητα νοσηλείας των ασθενών.
    Στελέχωσης του Χειρουργικού τμήματος, καθώς το υπάρχον προσωπικό δεν επαρκεί για την εύρυθμη λειτουργία του τμήματος. Από τις 20 Ιουλίου μάλιστα δεν θα καλύπτονται όλες οι εφημερίες κατόπιν αποχώρησης επικουρικού ιατρού.
    Πρόσληψης Μικροβιολόγου, καθώς το μικροβιολογικό τμήμα υπολειτουργεί, ειδικά τα σαββατοκύριακα και τις αργίες, ενώ πλέον δεν καλύπτονται με το απαραίτητο προσωπικό όλες οι ημέρες της εβδομάδας κατά τις βραδινές ώρες.
    Στελέχωσης του Ακτινολογικού τμήματος, το οποίο λειτουργεί πλέον μόνο με δύο άτομα προσωπικό, μετά την αποχώρηση του Διευθυντή λόγω συνταξιοδότησης

Ταυτόχρονα, μεγάλες είναι οι ελλείψεις και σε διοικητικό προσωπικό με αποτέλεσμα οι αντίστοιχες θέσεις να στελεχώνονται από αντιρρησίες συνείδησης, οι οποίοι ευτυχώς προς το παρόν δέχονται να υπηρετήσουν την θητεία τους με αυτόν τον τρόπο, είτε να αναλαμβάνουν την στελέχωσή τους εργολάβοι. Χαρακτηριστικά, εργασίες αρμοδιότητας του διοικητικού προσωπικού εκτελούν οι καθαρίστριες ώστε να μπορέσει το νοσοκομείο να λειτουργήσει στοιχειωδώς, όπου εάν γίνονταν οι προσλήψεις διοικητικού προσωπικού θα εξοικονομούνταν χρήματα από τον προϋπολογισμό του νοσοκομείου τα οποία θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για την κάλυψη άλλων ελλείψεων, όπως π.χ. για την αγορά αναλώσιμων υλικών κ.α.
Να σημειώσουμε τέλος ότι δεν έχει οριστεί η νέα Διοίκηση στο ΓΝΘ, με συνέπεια να δημιουργούνται επιπλέον προβλήματα στην λειτουργία του νοσοκομείου.
Με βάση τα ανωτέρω,


Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
-Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί προκειμένου να στελεχωθούν άμεσα το ΓΝΛ και το ΓΝΘ με διοικητικό, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και να επιλυθούν επειγόντως τα λοιπά, προαναφερθέντα προβλήματα των δύο νοσοκομείων;
-Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί για την άμεση τοποθέτηση Διοικητή στο ΓΝΘ;

Ο ερωτών βουλευτής

Σταθάς Γιάννης

Διαβάστε Περισσότερα »

Θερινό σινεμά από την Αντιφασιστική Κίνηση Πολιτών Λιβαδειάς



H Αντιφασιστική Αντιρατσιστική Κίνηση Πολιτών Λιβαδειάς συνεχίζει τις προβολές του «θερινού σινεμά» για το καλοκαίρι του 2013, στις γειτονιές της πόλης, με επόμενη υπαίθρια προβολή την Πέμπτη 18 Ιουλίου, στις 21:30... «πίσω»  από το παλιό Κ.Τ.Ε.Λ. ,στο ποτάμι...
Θα προβληθεί δωρεάν η ταινία «THIS IS ENGLAND» - (2006) του Shane Meadows

Λίγα λόγια για την ταινία:
«Μέσα στην κοινωνική πραγματικότητα της επί Thatcher Αγγλίας κι ενώ ο πόλεμος στα Falkland μαίνεται, ένα παιδάκι αντιμετωπίζει την απόρριψη των συνομηλίκων του αλλά γίνεται δεκτό σε μια συμμορία skinhead. Ο μικρός Shaun (Thomas Turgoose) περνάει από το περιθώριο του σχολείου στο επίκεντρο της προσοχής μίας παρέας περιθωριακών, γνωρίζει τον κώδικα επικοινωνίας και το dress-code τους ενώ βιώνει και μία πρόωρη ερωτική εμπειρία. Όταν όμως επιστρέψει από τη φυλακή ένα μέλος με ακροδεξιές θέσεις η παρέα θα χωριστεί και οι μισοί θα κατηχηθούν σε εθνικιστικά παραληρήματα, μαζί κι ο Shaun, επηρεασμένος από τον πρόσφατο θάνατο του πατέρα του στα Falkland.»

Διαβάστε Περισσότερα »

ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΕΙΔΥΛΛΙΑΚΟΥ- ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ 1-3.



ΣΤΟ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ ΤΟΥ ΕΙΔΥΛΛΙΑΚΟΥ
ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΜΟΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥ ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Οι βετεράνοι ποδοσφαιριστές του Ειδυλλιακού ύστερα απο ένα συναρπαστικό μάτς στο αποχαιρετιστήριο αγώνα της χρονιάς που έδωσαν στο δημοτικό γήπεδο βιλλίων αντιμετώπισαν τους ομολόγους του Ατρομήτου Περιστερίου όπου γνώρισαν την ήττα με 1-3.
Οσοι βρέθηκαν στις εξέδρες χόρτασαν θέαμα και γκόλ. Ο αγώνας διεξήχθει κάτω απο αφόρητη ζέστη.
Οι παίκτες του προπονητή Αντώνη Σκουλάξινου που έκανε ντεμπούτο στάθηκαν πολύ καλά αγωνιστικά μέσα στο γήπεδο και στάθηκαν άτυχοι. Είχαν την υπεροχή μέχρι το 65' όπου κέρδιζαν την ομάδα του Ατρομήτου 1-0 ενώ είχαν και δοκάρι με τον Θοδωρή Δήμο 26' που ήταν και ο μοιραίος παίκτης του αγώνα αφού σε τέσσερα τετ-α-τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
Στο 33' ο Γιάννης Μεγάλος με προβολή ύστερα απο φαόυλ σέντρα του Τιπτηρή πέτυχε το 1-0.
Οι βετεράνοι του Ατρομήτου χρησιμοποίησαν 2(x11)) διαφορετικές ενδεκάδες απο ένα ημίχρονο και κατάφεραν να ανατρέψουν το σε βάρος τους σκόρ στο β΄μέρος και να πάρουν τη νίκη.Στο 65' ισοφάρισαν με τον Πατερόπουλο 1-1 για να πάρει προβάδισμα η ομάδα του Περιστερίου με τον ίδιο παίκτη στο 77'. Το κερασάκι στην τούρτα σημείωσε στο 90' ο Πούλος με εύστοχο κτύπημα πέναλτι.
Διαιτήτευσαν απο ένα ημίχρονο οι: Ντόβας Φίλιππας και Γκούγκαρης Δημήτρης. Γιατρός του αγώνα ήταν ο Αντώνης Ιωάννου.
ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΕΙΔΥΛΛΙΑΚΟΥ(προπονητής Αντώνης Σκουλάξινος): Τσετίνης, Λεκίτσας, Μπότσης, Δουδέσης Π, Μεγάλος Ι., Τζούρος, Γουναρίδης,Βάππας, Τιπτηρής,Δήμος,Τσαβάρας.
Αγωνίστηκαν και οι: Ταμπακάκης, Μπόφος,Καραγιάννης, Λιώρης,Ζήλος(Παυλίτο),Μπεθάνης.

ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ(προπονητής Σταύρος Ηλιόπουλος): Βαρλάμος, Κωνσταντινίδης Θ, Αντωνίου,Λέκκας, Τριανταφύλλου, Καραταράκης, Μαχαίρας, Μισαηλίδης Κ, Δημητρόπουλος, Σιγανός, Καριώτης.
Αγωνίστηκαν και οι: Γωργακής, Ελευθεράκος, Πατερόπουλος, Ηλιόπουλος Σ., Ηλιόπουλος Ν., Πούλος, Κότσαλλος, Ζακουμίδης, Ρηγανάς, Ρετζιλάς, Γιακουμής, Μανωλίτσης.
***Τον αγώνα παρακολούθησαν ο πρόεδρος της ομάδας του Ειδυλλιακού Δημήτρης Παππάς, ο Λύσσανδρος Τσιρικολιάς ο πρώην προπονητής Ηλίας Δερβένης κ.α.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ