Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Απίστευτο: Μέσα σε ένα χρόνο τραυματίστηκαν 12.300 παιδιά από πτώση τηλεόρασης

Μέχρι τώρα ξέραμε πως οι τηλεοράσεις βλάπτουν ψυχολογικά τα παιδιά. Τα δεδομένα, όμως, αλλάζουν, αφού σύμφωνα με νέα έρευνα στις ΗΠΑ η τηλεόραση είναι επικίνδυνη και για σωματικούς τραυματισμούς. Χαρακτηριστικό είναι πως στην Αμερική κάθε μισή ώρα τραυματίζεται κι ένα παιδί.

Οι τραυματισμοί αυξήθηκαν σημαντικά από τη στιγμή που στην αγορά εμφανίστηκαν οι επίπεδες τηλεοράσεις.

Οι μισοί (52%) από τους τραυματισμούς που έχουν υποστεί νήπια κάτω των 18 μηνών από το 1990 μέχρι το 2011 οφείλονται σε πτώσεις τηλεοπτικών συσκευών, γράφει η επιστημονική επιθεώρηση Pediatrics. Το 1990 5.455 παιδιά μεταφέρθηκαν στα επείγοντα τραυματισμένα από τηλεοράσεις. Μέσα σε μια εικοσαετία ο αριθμός αυτός υπερδιπλασιάστηκε και το 2011 οι τραυματισμοί αυτού του είδους ανήλθαν στους 12.300.

Οι τηλεοράσεις, εκτός από το να πέφτουν πάνω στα παιδιά, εκδικούνται και όσα τόλμησαν να τους "επιτεθούν". Το 38% των τραυματισμών οφειλόταν σε χτυπήματα που έδωσαν τα παιδιά στις συσκευές.

Οι περισσότεροι από αυτούς τους τραυματισμούς δεν ήταν σοβαροί και μόνο το 2,6% των παιδιών χρειάστηκε νοσηλεία.

Τα αίτια της αύξησης των τραυματισμών από τηλεοράσεις είναι δύσκολο να διευκρινιστούν. Οι συγγραφείς της μελέτης σημειώνουν ότι οι τηλεοράσεις είναι πανταχού παρούσες στα σπίτια και μάλιστα το 55% των οικογενειών διαθέτει τουλάχιστον τρεις συσκευές.

«Πιστεύουμε ότι ενδέχεται να ευθύνεται το γεγονός ότι οι τηλεοράσεις έχουν αλλάξει θέση μέσα στα σπίτια και ότι (με την άφιξη των επίπεδων τηλεοράσεων) οι παλιές συσκευές εξορίστηκαν σε ακατάλληλα σημεία», γράφουν, αναφέροντας ως παράδειγμα ότι τριπλασιάστηκαν οι τραυματισμοί από συσκευές που έπεσαν από ντουλάπες και σκευοθήκες. Επιπλέον, οι επίπεδες τηλεοράσεις είναι κατά πολύ ελαφρύτερες από τις παλαιότερες και για αυτό μπορούν να πέσουν πιο εύκολα.

Μια παλαιότερη μελέτη είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι μεταξύ 2000-2011, 215 παιδιά σκοτώθηκαν όταν καταπλακώθηκαν από συσκευές τηλεόρασης.
iefimerida.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Έρχεται κύμα καύσωνα - Θα φλέγεται όλη η Ελλάδα !!




Συνθήκες καύσωνα φαίνεται πως θα έχει η χώρα μας από τις 28 Ιουλίου και περίπου για ένα δεκαήμερο. Ο Αύγουστος φαίνεται να κυλάει στο πρώτο του μισό με αρκετή ζέστη θα λέγαμε. Είναι μία εξέλιξη που σας αναφέραμε πρώτοι εμείς μέσα από τη δικιά μας ιστοσελίδα, από τις αρχές του Ιουλίου.

Πιο αναλυτικά :

Η θερμοκρασία λοιπόν, θα αρχίσει σταδιακά να ανεβαίνει από τη Τετάρτη 24 Ιουλίου, ενώ ανοδική θα είναι η πορεία της ως και το Σάββατο 27 Ιουλίου, με τον υδράργυρο να δείχνει σε πολλές περιοχές της κεντρικής και βόρεια Ελλάδας ακόμα και τους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου.

Το κύμα αυτό της ζέστης, θα αρχίσει να γίνεται πιο έντονο, από τη Κυριακή 28 Ιουλίου και μετά, με τον υδράργυρο να αρχίζει σταδιακά να αγγίζει θερμοκρασίες της τάξεως των 38 με 39 βαθμών Κελσίου. Από τη Δευτέρα 29 Ιουλίου και μετά, η χώρα μας θα μπει κυριολεκτικά σε συνθήκες καύσωνα, με τη θερμοκρασία σε πολλές περιοχές της χώρας να αγγίζει ακόμα και τους 40 βαθμούς Κελσίου, ενώ σε ευπαθείς περιοχές στη ζέστη, ίσως τους ξεπεράσει κιόλας. Να τονίσουμε, πως στα νησιά του Αιγαίου, η θερμοκρασία δεν θα φτάσει σε τόσο υψηλά επίπεδα, αλλά θα αγγίζει περίπου τους 33-35οC.

Όπως σας προαναφέραμε, το κύμα αυτό του καύσωνα, θα γίνεται ολοένα και πιο έντονο από τις 28 με 29 Ιουλίου και μετά, ενώ και στις πρώτες 6 με 7 ημέρες του Αυγούστου, δηλαδή ως τις 6-7 Αυγούστου, οι θερμοκρασίες τις μεσημεριανές ώρες θα σκαρφαλώνουν πάνω από τους 38-39oC σε πολλές περιοχές κυρίως της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας. Ο καύσωνας θα χτυπήσει περισσότερο όπως φαίνεται τα υπόλοιπα Βαλκάνια, όπου η θερμοκρασία ίσως να αγγίξει και τους 45 βαθμούς Κελσίου !!!
weather.org

Διαβάστε Περισσότερα »

Τα «χρυσά» κορίτσια του Γ.Σ. “Πίνδαρος” Θήβας



Στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου της Αθήνας, πραγματοποιήθηκαν το σαββατοκύριακο που πέρασε (20-21/7) οι αγώνες για την κορυφαία, εγχώρια, διοργάνωση του κλασσικού αθλητισμού. Συγκεκριμένα έγιναν οι αγώνες για το 99ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών και το 78ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα γυναικών. Τα πρωταθλήματα ολοκληρώθηκαν με τους αθλητές και τις αθλήτριες να αφήνουν πάρα πολύ καλές εντυπώσεις ενόψει και της κορυφαίας διοργάνωσης που δεν είναι άλλη από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών που θα γίνει στην Μόσχα (10-18/8).

Στους αγώνες έλαβαν μέρος και πολλοί-ες αθλητές και αθλήτριες από την Βοιωτία ή αθλητές-ιες οι οποίοι-ες αγωνίζονται για βοιωτικούς συλλόγους. Σαφώς ξεχώρισαν οι αθλητές και οι αθλήτριες του Γ.Σ. «Πίνδαρος» Θήβας.

Κορυφαία όλων ήταν η Χριστίνα Χαντζή-Νεαγκ (φωτο πάνω) η οποία την Κυριακή, μέσα σε διάστημα λίγων, μόλις, ωρών, στέφθηκε δυο φορές πρωταθλήτρια Ελλάδας. Αρχικά, στα 400 μέτρα με εμπόδια (για 9η, σερί, χρονιά αφού κατέχει τον τίτλο από το 2005) και κατόπιν και στην σκυταλοδρομία 4Χ400 μέτρα τρέχοντας με την ομάδα του Γ.Σ. «Πίνδαρος» Θήβας.

Η 37χρονη (γεννήθηκε το 1976) αθλήτρια, στην κούρσα των 400 μέτρων με εμπόδια έκανε 58.38 αφήνοντας πολύ πίσω (61.30) την Δήμητρα Φρατζή του Γ.Σ. Νεάπολης Χαλκίδας και έγινε πλέον, «μύθος» στο αγώνισμα. Ο χρόνος αυτός είναι και νέο ρεκόρ της Ε.Α.Σ. Βοιωτίας-Εύβοιας στην κατηγορία των Γυναικών (το προηγούμενο κατείχε η Θεοδοσία Νακοπούλου, επίσης του Γ.Σ. «Πινδάρος» Θήβας με 58.52 απο το 2008).

Στην σκυταλοδρομία 4Χ400 μέτρα ήταν η τελευταία δρομέας για τον Θηβαϊκό σύλλογο παίρνοντας την σκυτάλη από την Κατερίνα Σύρου (1983). Την κούρσα ξεκίνησε η Μαρία Γκουμπλια (1983) ενώ δεύτερη έτρεξε η Ευαγγελία Γκαράνη (1988). Τα κορίτσια του Πίνδαρου ήταν εκπληκτικά, έκαναν χρόνο 3.48.85 και τερμάτισαν άνετα πρώτες.

- Να σημειώσουμε οτι η Σύρου και η Γκαράνη είχαν στεφθεί πρωταθλήτριες στα 4Χ400μ. και το 2011 τρέχοντας για τον Γ.Σ. «Ερμής» Σχηματαρίου (μαζί με την Δήμητρα Τσαγανού και την Θεοδοσία Ναικοπούλου). -

Η Κατερίνα Σύρου εκτός από το χρυσό μετάλλιο της Κυριακής, το Σάββατο είχε φορέσει και το ασημένιο αφού είχε καταλάβει την 2η θέση στην κούρσα των 400 μέτρων με χρόνο 55.73 ενώ την Κυριακή (λίγη ώρα πριν από την σκυτάλη) είχε καταλάβει την 5η θέση στην κούρσα των 200μ. με χρόνο 25.25.



Πολύ καλά πήγαν όμως και οι:

 Η Βαγγελιώ Σοφάνη, η οποία αγωνίζεται για τον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο, το Σάββατο, με καλύτερη βολή στα 53 μέτρα και 41 εκατοστά κατέλαβε την 2η θέση στην δισκοβολία ενώ την Κυριακή, με καλύτερη βολή στα 15,58μ. κατέλαβε επίσης την 2η θέση στην σφαιροβολία.

Ο λιβαδείτης, Γιώργος Διαλεκτός, ο οποίος αγωνίζεται για τον Γ.Α.Σ. Ιλισσός, άφησε για λίγο τα βουνά και έτρεξε το Σάββατο στα 3.000 μέτρα με φυσικά εμπόδια (στιπλ) (έχει καλύτερη επίδοση 9:06.68) όπου με χρόνο 9.14.75 κατέλαβε την 3η θέση.

Ο Σπύρος Λεμπέσης, ο πρωταθλητής μας στον ακοντισμό, ο οποίος κατάγεται από το Μαυρομάτι και ο οποίος αγωνίζεται για τον Μ.Ε.Α.Σ. «Τρίτων» Θεσσαλονίκης, με μια βολή μόλις στα 71 μέτρα και 55 εκατοστά, λόγω του γνωστού τραυματισμού στον ώμο, κατέλαβε την 3η θέση. Αμέσως μετά ανακοίνωσε οτι έτσι ολοκλήρωσε και τη χρονιά.

Ο Τάσος Φράγκος του Γ.Σ. «Πίνδαρος» Θήβας, το Σάββατο, με χρόνο 48.22 ήταν 4ος στα 400μ. Ο πρωταθλητής Ελλάδας, αλλά και Βαλκανιονίκης στους έφηβους, στον προκριματικό πέτυχε επίδοση 48.00 που είναι νέο ρεκόρ της Ε.Α.Σ. Βοιωτίας-Εύβοιας στις κατηγορίες έφηβων, νέων, αλλά και ανδρών. Το προηγούμενο κατείχε ο ίδιος με 48.02 απο τις 15/06/2013.

Η Ευαγγελία (Λία) Ζυγόρη, η οποία, πλέον, τρέχει για τον Γ.Σ. Γλυφάδας, στην κούρσα των 400μ., το Σάββατο, με χρόνο 56.50 κατέλαβε την 4η θέση.

Ο λιβαδείτης, Κώστας Βασιλάκης, ο οποίος, πλέον, τρέχει για τον (Α.Π.Ο. Επίδαυρου), την Κυριακή, στην κούρσα των 800 μέτρων, ήταν 5ος με χρόνο 1.52.10. Ο ίδιος, το Σάββατο, ήταν 7ος  στα 1.500μ. με χρόνο 3.54.57

Η Σοφία Γαρδικιώτη, του Γ.Σ. «Ερμής» Σχηματαρίου, ήταν 6η στο τριπλούν, με άλμα στα 12 μέτρα και 72 εκατοστά που είναι και νέο ρεκόρ της Ε.Α.Σ. Βοιωτίας-Εύβοιας στις κατηγορίες Νέων και Γυναικών. Το προηγούμενο κατείχε η Ευαγγελία Χαλιώτη του Α.Κ.Ο. Λιβαδειάς με 12.55 απο το 1998.

Ο Αναστάσιος-Πλάτωνας Αναστασίου, του Α.Κ.Ο. Λιβαδειάς, με χρόνο 1.54.18 κατέλαβε την 8η θέση στην κούρσα των 800 μέτρων το Σάββατο.

Τέλος, η ομάδα σκυταλοδρομίας 4Χ100μ. των ανδρών του Γ.Σ. «Πίνδαρος» Θήβας ήταν 10η με 42.72.


Βαθμολογία

Στην βαθμολογία των σωματείων, αμέσως μετά από την ολοκλήρωση των αγώνων, είχαμε:

Στις γυναίκες πρωταθλήτρια αναδείχθηκε και πάλι η Α.Ε.Κ. καθώς οι αθλήτριές της με τις επιτυχίες τους συγκέντρωσαν 184 βαθμούς. Δεύτερο σωματείο ήταν ο Πανελλήνιος Γ.Σ. με 174 βαθμούς και 3ο ο Γ.Σ. «Ελευθέριος Βενιζέλος» με 83,5. βαθμούς

Οι πολύ μεγάλες επιτυχίες των κοριτσιών του Γ.Σ. «Πίνδαρος» Θήβας ανέδειξαν τον σύλλογο 9η δύναμη στην Ελλάδα μιας και συγκέντρωσαν 61 βαθμούς. Ο Γ.Σ. «Ερμής» Σχηματαρίου με 7 βαθμούς κατατάχθηκε στην 65η θέση ενώ ο Α.Κ.Ο.Λ. με 1 βαθμό πηρε την 84η θέση.

Στους άνδρες πρώτο σωματείο αναδείχθηκε ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. με 204 βαθμούς, δεύτερο η Α.Ε.Κ. (104) και τρίτο ο Γ.Σ. «Ηρακλής» Θεσσαλονίκης (96).

Ο Γ.Σ. «Πίνδαρος» Θήβας με 15 βαθμούς πήρε την 43η θέση, ο Α.Κ.Ο.Λ. με 5 την 77η, η Α.Γ.Ε.Β. με 1 βαθμό την 97η ενώ ο Γ.Σ. «Ερμής» Σχηματαρίου με επίσης, 1 βαθμό την 99η.

- Στα 400 μέτρα με εμπόδια το 61.30 που έκανε η Δήμητρα Φραντζή είναι νέο Πανευβοικό ρεκόρ στην κατηγορία Γυναικών. Το προηγούμενο κατείχε η Μαρία Κρόκου του Πανευβοικού με 62.06 απο το 1997. _
viotiki-ora.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Πόσοι θα εισαχθούν στις στρατιωτικές σχολές φέτος

Τον αριθμό των εισακτέων στα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΣΕΙ) και στις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών για το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014, ανακοίνωσε τη Δευτέρα του υπουργείο Εθνικής Αμυνας.

Οπως προκύπτει από την εγκύκλιο του υπουργείου Εθνικής Αμυνας στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ) θα φοιτήσουν συνολικά 217 σπουδαστές. Στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ) 34 σπουδαστές, στη Σχολή Ικάρων (ΣΙ) 58 σπουδαστές, στη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Αωμάτων (ΣΣΑΣ) 64, στη Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής (ΣΑΝ) 25.

Επιολέον ατη Σχολή Μόνιμων Υπαξιωματικών στρατού ξηράς (ΣΜΥ) θα φοιτήσουν 160, στη Σχολή Μόνιμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (ΣΜΥΝ) θα φοιτήσουν 75 σπουδαστές ανά ειδικότητα και ανά κατηγορία. Τέλος, στις σχολές υπαξιωματικών της πολεμικής αεροπορίας (ΣΤΥΑ-ΣΥΔ) θα φοιτήσουν συνολικά 186 σπουδαστές.
Δείτε αναλυτικά την εγκύκλιο του υπουργείου με τους εισακτέους ανά ειδική κατηγορία.

Διαβάστε Περισσότερα »

Στην αντεπίθεση ΠΕΡΑΣΑΝ οι ΡΟΜΑ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ



Στην αντεπίθεση όμως, πέρασαν οι ΡΟΜΑ, με τον πρ. Πρόεδρο Γ. Μιχαλόπουλο να χαρακτηρίζει Δημοτική Αρχή και κατοίκους «ανημέρωτους»..

«Δεν υπάρχουν ξένοι Τσιγγάνοι στον καταυλισμό και κακώς μας έχουν βάλει όλους σε ένα σακί» λέει, απαιτώντας «δίκαιη λύση»..

Ο κ. Μιχαλόπουλος προκαλεί την ΕΛ.ΑΣ να δώσει τα στοιχεία των παραβατών στην δημοσιότητα, ενώ παράλληλα κατηγορεί τον Δήμαρχο Θηβαίων ότι ποτέ δεν κάλεσε επιτροπή των τσιγγάνων, παρά βρίσκεται μόνο στο πλευρό των κατοίκων του Πυριού!

«Με τους κατοίκους του Πυριού δεν μας χωρίζει τίποτα, ενώ μας ενώνουν πολλά» τονίζει, προκαλώντας τον κ. Νικολάου, ενόψει εκλογών να δώσει στην δημοσιότητα τα ονόματα εκείνων που «έφαγαν» τα κονδύλια, που προορίζονταν για τους ΡΟΜΑ, καθώς δεν χρησιμοποιήθηκαν για κανένα έργο..

 Το μεσημέρι οι ΡΟΜΑ ανάρτησαν πανό στην γέφυρα, πάνω στο οποίο αναγράφουν «Ο ρατσισμός του Δήμου κατά των ΡΟΜΑ»!
lamiastar


Είστε ρατσιστές απαντούν οι ΡΟΜΑ σε κατοίκους και Δημοτική αρχή στη Θήβα
Ρατσιστές χαρακτηρίζει τους κατοίκους και αυτοδιοικητικούς από τη Θήβα ο εκπρόσωπος των ΡΟΜΑ από τον καταυλισμό στο Πυρί Γιάννης Μιχαλόπουλος
σχολιάζοντας τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν χθες, όταν οι κάτοικοι της περιοχής προσπάθησαν να εισβάλουν στον καταυλισμό. Διαψεύδει το μέγεθος της εγκληματικότητας έτσι όπως το παρουσιάζουν οι κάτοικοι και ρίχνει ευθύνες στη δημοτική αρχή που δεν έχει κάνει κανένα έργο στον καταυλισμό ενώ έχει εισπράξει χρήματα από το πρόγραμμα ΡΟΜ.
 thiva nikolas


Διαβάστε Περισσότερα »

Λέσχη Φωτογραφίας - Κινηματογράφου Σύρου - 8η Ομαδική Έκθεση Φωτογραφίας

Η Λέσχη Φωτογραφίας - Κινηματογράφου Σύρου παρουσιάζει την 8η Ομαδική Έκθεση Φωτογραφίας των μελών της με θέμα «ΦΩΣ ΣΚΙΑ».

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στον εξωτερικό χώρο του Παλαιού Εργοστασίου Κορνηλάκη, Γυάλινο κτίριο (απέναντι από το Αθλητικό Κέντρο του Δήμου Σύρου Ερμούπολης) και θα διαρκέσει από την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013 έως και Σάββατο 10 Αυγούστου 2013, με ωράριο λειτουργίας από 19:00 έως 23:00.

Εγκαίνια: Παρασκευή 26/07 ώρα 20:00

Κατά την διάρκεια της έκθεσης θα διοργανωθούν παράλληλα, οι παρακάτω εκδηλώσεις:

 Παρασκευή 26/07, Ώρα 21:00, Μουσική Βραδιά, Λαϊκορόκ Ακούσματα, Βασίλης Ζιάκας – Ακορντεόν, Νανά Περράκη – Τραγούδι

    Τετάρτη 31/07, Ώρα 20:30, Προβολή Ντοκιμαντέρ, Waste Land (2010), Φωτογράφος Vik Muniz
    Τετάρτη 07/08, Ώρα 20:30, Προβολή Ντοκιμαντέρ, Storyville. Last Days of the Arctic: Capturing the Faces of the North (2010-2011), Φωτογράφος Ragnar Axelsson
    Σάββατο 10/08, Ώρα 20:30, Μουσική Βραδιά, Ζαμπούνες και Τουμπάκια, Επιμορφωτικός Φιλοτεχνικός Σύλλογος Φοίνικα Σύρου «Ο Φοίνικας»

 H παρουσία σας, θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Νέες φωτογραφίες του νεκρού δραπέτη Κόλα



Σε κύκλο το ραδιοφωνάκι του νεκρού δραπέτη Κόλα - ΦΩΤΟ από crimesonair

Λίγες ώρες μετά την αιματηρή συμπλοκή - ΦΩΤΟ από crimesonair

Από χαρτομάντηλα μέχρι όπλα δίπλα στο άψυχο σώμα του Μάριαν Κόλα 
 
 Αιχμές Δένδια για Ρουπακιώτη - Η αντίδραση του αρχηγού ΕΛ.ΑΣ. για ενδεχόμενα λάθη
Οι νέες φωτογραφίες που έρχονται στο φως, δείχνουν ότι ο Μάριαν Κόλα είχε μαζί του ένα ραδιοφωνάκι
για να ενημερώνεται και να μαθαίνει το κλίμα που επικρατεί στην περιοχή. Όπως φαίνεται εκτίμησε ότι οι έρευνες αστυνομίας και στρατού στην περιοχή έχουν ατονίσει και πήρε την απόφαση να κινηθεί με τον Ιλίρ Κούπα τα ξημερώματα της Κυριακής, όπου η ομίχλη σκέπαζε τα πάντα.






Τα ευρήματα, οι διαπιστώσεις και οι έρευνες

Εκτός από το ραδιοφωνάκι, οι αστυνομικοί βρήκαν πάνω στο άψυχο σώμα του Κόλα το κινητό του τηλέφωνο. Όλες αυτές τις μέρες, ο επικεφαλής των δραπετών έβγαζε την μπαταρία και την κάρτα sim για να μην εντοπίζεται, αλλά σύμφωνα με αστυνομικές πηγές υπήρξαν φορές που ο Κόλα συναρμολογούσε το κινητό του και συνομιλούσε με συνεργούς του. Οι αστυνομικοί, θα εξετάσουν τις κλήσεις, για να διαπιστώσουν ποιοι ήταν οι συνεργοί αλλά και ποιο ήταν το κρησφύγετό τους.

Ο σύντροφός του, Ιλίρ Κούπα πρόλαβε να διαφύγει και σύμφωνα με αστυνομικές πηγές δεν έχει τραυματιστεί. Ο Ιλίρ Κούπα που βρισκόταν σε απόσταση 100 μέτρων από τον Κόλα, πέταξε ένα σακίδιο και το αλεξίσφαιρο γιλέκο. Μέσα στο σακίδιο οι αστυνομικοί βρήκαν παπούτσια και ένα τάπερ με μαγειρεμένα φαγητά (πατάτες και ρύζι). Για την ώρα δεν έχει αποσαφηνιστεί εάν στον τόπο της συμπλοκής, οι δραπέτες άφησαν και υπολείμματα ναρκωτικών ουσιών.



Οι ανακοινώσεις της αστυνομίας και οι δηλώσεις Δένδια

Η ηγεσία της αστυνομίας και ο υπουργός, τόνισαν ότι από τις 22 Μαρτίου που δραπέτευσαν οι Αλβανοί κρατούμενοι από τις φυλακές Τρικάλων, βρίσκεται σε εξέλιξη η αστυνομική επιχείρηση στην οποία συμμετέχουν διαρκώς από 580 έως 750 άτομα, που έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους και αγωνίζονται για τη σύλληψη των δραστών.

Σε ερώτηση, αν στο διάστημα αυτό έχουν γίνει λάθη από την πλευρά των διωκτικών αρχών, γι΄αυτό και υπήρξαν η δολοφονία της 25χρονης κοπέλας στα Ισθμια, στις 29 Μαρτίου, και του αστυνομικού στο Δίστομα, στις 17 Ιουνίου, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ αντιστράτηγος Νίκος Παπαγιαννόπουλος, απάντησε: "ουδέν σχόλιον".


O Νίκος Δένδιας από την πλευρά του, απέδωσε ευθύνες στο σωφρονιστικό σύστημα, με αφορμή την πολύμηνη περιπέτεια στα βουνά για τη σύλληψη των Αλβανών δραπετών. Ο υπουργός ευχαρίστησε θερμά το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, το Λιμενικό και τον Στρατό, που συμμετέχουν στην επιχείρηση και μετέφερε τα συγχαρητήρια του πρωθυπουργού για τη χθεσινή εξέλιξη.

''Ο νυν υπουργός δικαιοσύνης γνωρίζει καλά τα θέματα''

Τόνισε, ωστόσο, ότι υπάρχει μια επιπλέον διαπίστωση για τα αίτια που προκάλεσαν τα γεγονότα, εδώ και τέσσερις μήνες, λέγοντας ότι υπάρχει μια εκρηκτική κατάσταση στα σωφρονιστικά καταστήματα, για την οποία οι ευθύνες είναι διαχρονικές και εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο νυν υπουργός Δικαιοσύνης κ. Αθανασίου, που γνωρίζει καλά τα θέματα θα βρει σύντομα λύση, γι' αυτό το πρόβλημα.

Σε επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων, αν για την κατάσταση του σωφρονιστικού συστήματος ευθύνεται η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείο Δικαιοσύνης, αλλά και ο ίδιος, που έχει διατελέσει υπουργός στο παρελθόν, επανέλαβε ότι "οι ευθύνες είναι διαχρονικές". Δεν θέλησε, όμως, να σχολιάσει το τι πραγματικά φταίει γι΄αυτό...



Σε ότι αφορά στη χθεσινή επιχείρηση ο αρχηγός της αστυνομίας και ο γενικός επιθεωρητής Βορείου Ελλάδας αντιστράτηγος Δημ. Τσακνάκης, δήλωσαν ότι οι δύο δραπέτες, έπεσαν σε μπλοκο της ΕΚΑΜ και όταν κλήθηκαν να παραδοθούν πυροβόλησαν και οι δύο με καλάσνικοφ, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει μάχη, κατά την οποία έπεσε νεκρός ο Μαριάν Κόλα, ενώ κατάφερε να διαφύγει εκμεταλλευόμενος την ομίχλη, ο σύντροφός του Ιλίρ Κούπα, για τον οποίον δεν υπάρχουν ευρήματα που να οδηγούν στο συμπέρασμα ότι έχει τραυματιστεί.

Η έρευνα της αστυνομίας συνεχίζεται με αμείωτη ένταση στα βουνά της Ηπείρου για τον εντοπισμό του Ιλίρ Κούπα, που ήταν μαζί με τον Κόλα, αλλά και σε όλη την Ελλάδα για τη σύλληψη και των υπολοίπων από τους δραπέτες που δεν έχουν ακόμα εντοπιστεί.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον αλβανό δραπέτη Ιλίρ Κούπα


Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες στην Ήπειρο και συγκεκριμένα σε Θεσπρωτία και Ιωάννινα για τον εντοπισμό του δραπέτη των φυλακών Τρικάλων, Ιλίρ Κούπα, ο οποίος τράπηκε σε φυγή, όταν αστυνομικοί σκότωσαν μετά από συμπλοκή το συνεργό του Μαριάν Κόλα.Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κούπα, ο οποίος φέρεται να είναι τραυματισμένος μετά την ένοπλη συμπλοκή με τους αστυνομικούς, έχει βρει προσωρινά καταφύγιο σε δύσβατο σημείο, κρατώντας ένα καλάσνικοφ και σφαίρες. Στο σημείο της συμπλοκής οι αστυνομικοί βρήκαν πεταμένο το αλεξίσφαιρο γιλέκο του και ένα σάκο με τρόφιμα.Οι δεκάδες αστυνομικοί που παίρνουν μέρος στις έρευνες δίνουν μάχη και με το χρόνο, καθώς εντός της ημέρας αναμένονται καταιγίδες στη περιοχή κάτι που θα δυσχεραίνει το έργο τους.Παράλληλα, σύμφωνα με ¨Τα Νέα"έχουν στηθεί μπλόκα σε δύο τουλάχιστον δρόμους που οδηγούν προς τα ελληνοαλβανικά σύνορα, καθώς εκτιμάται πως ο δραπέτης, παρά το γεγονός πως είναι τραυματίας, θα επιχειρήσει να διαφύγει στην πατρίδα του. Ο πιο κοντινός από αυτούς είναι μέσα από τα χωριά Λίστα και Λιά Φιλιατών.
   Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή

Μια σφαίρα στην καρδία του Μάριαν Κόλα!!!

Ακαριαίος ήταν ο θάνατος του Μάριαν Κόλα σύμφωνα με τον Ιατροδικαστή Θεόδωρο Βουγιουκλάκη, ο οποίος ολοκλήρωσε πριν από λίγα λεπτά την νεκροτομή,στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων .Η σφαίρα τον βρήκε στην πλάτη, όμως το τραύμα και του προκάλεσε ακαριαίο θάνατο.
 epirusgate

Διαβάστε Περισσότερα »

ΡΟΜΑ απο το Πυρί της Θήβας έκλεψαν παππού στη Φωκίδα

    


Συνέλαβαν τις 3 αθίγγανες, ψάχνουν τον συνεργό...

Η παρέα των ρομά, τρεις γυναίκες και ένας άνδρας, πλησίασε τον παππού χθες το πρωί την ώρα που επέστρεφε στο σπίτι του στον Επτάλοφο Φωκίδας.

Ο άνδρας έμεινε στο αμάξι και οι τρεις γυναίκες, ηλικίας 34, 23 και 18 ετών αντίστοιχα την "έπεσαν" στον παππού.

Αρχικά του ζήτησαν τσιγάρο και στη συνέχεια του έκαναν διάφορες ανήθικες προτάσεις, προσπαθώντας να έρθουν όλο και πιο κοντά.

Ο ηλικιωμένος που κατάλαβε τις προθέσεις τους προσπάθησε να τις κρατήσει σε απόσταση, ωστόσο οι τρεις αθίγγανες ήταν αποφασισμένες με τον έναν ή τον άλλο τρόπο να του πάρουν τα χρήματα.

Την στιγμή που ο 80χρονος άρχισε να φωνάζει οι δυο από αυτές τον ακινητοποίησαν κρατώντας του τα χέρια και η τρίτη έψαξε τις τσέπες. Την ίδια ώρα οι γείτονες που άκουσαν τον ηλικιωμένο να φωνάζει έτρεξαν να βοηθήσουν.

Οι γείτονες κατάφεραν να εγκλωβίσουν τις τρεις αθίγγανες και να τηλεφωνήσουν στην αστυνομία η οποία ήρθε και τις συνέλαβε. Ωστόσο η μια από αυτές πρόλαβε να δώσει τα 1500 ευρώ στον άνδρα που ήταν στο αυτοκίνητο, ο οποίος εξαφανίστηκε μαζί με τα χρήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η "παρέα" των ρομά είναι από την Βοιωτία και εκεί επικεντρώνονται τώρα οι έρευνες των αστυνομικών για τον εντοπισμό του. Ταυτόχρονα οι αστυνομικοί του Α.Τ. Γραβιάς ψάχνουν να βρουν εάν εμπλέκονται και σε άλλες περιπτώσεις κλοπών και ληστειών οι τρεις γυναίκες που συνελήφθησαν και οι οποίες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Άμφισσας.
lamiareport
Διαβάστε Περισσότερα »

Πνίγηκε ηλικιωμένη στο Δήλεσι


Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε το απόγευμα της Κυριακής από τη θαλάσσια περιοχή Πλάκας Δηλεσίου νότιου Ευβοϊκού κόλπου, μία γυναίκα ηλικία 97 ετών.

Αφού διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Θήβας, διαπιστώθηκε ο θάνατος της, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών για διενέργεια νεκροψίας νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΑΒ: Ο καθηλωμένος γίγαντας..



Η ΕΑΒ έχει κάθε λόγο να αξιώνει να μην αντιμετωπίζεται ως προβληματική ΔΕΚΟ, καθώς οι συμβάσεις που έχει με ξένους και εγχώριους πελάτες αντιστοιχούν σε ανεκτέλεστο έργο περίπου 600 εκατ. ευρώ!


Σήμερα, έπειτα από εκατοντάδες αποχωρήσεις εργαζομένων κατά την τελευταία τριετία, απασχολεί περίπου... 1.300. Είναι λίγοι, καθώς έχουν φύγει πολλοί εξειδικευμένοι σε συγκεκριμένους τύπους αεροσκαφών, εξ ου και απαραίτητοι. Οι προσλήψεις έχουν παγώσει λόγω Μνημονίου, ενώ μερικές εκατοντάδες έμπειροι τεχνικοί της παλιάς Ολυμπιακής, παρ' ότι θα ήταν χρήσιμοι, το Δημόσιο επέλεξε να τους μετατάξει στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Και αυτό παρ' ότι από την ΥΠΑ δήλωναν ότι δεν τους χρειάζονται...

Οι ελλείψεις καλύπτονται στην πρόσληψη προσωπικού μέσω εργολάβων. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για προσωπικό που έχει αποχωρήσει από την ΕΑΒ και ξαναδουλεύει για την εταιρεία μέσω εργολάβου. Αλλά και με αυτό τον τρόπο δεν καλύπτονται οι ανάγκες. Ο καλύτερος και σίγουρος πελάτης της ΕΑΒ βλέπει να μην τηρούνται τα χρονοδιαγράμματα για τη συντήρηση των αεροσκαφών, ενώ άλλες δουλειές έφτασε να δίνονται μέχρι και ως outsourcing σε εταιρείες στο εξωτερικό.

Την ίδια ώρα που η εταιρεία είναι ασυνεπής προς το κράτος-πελάτη της, λαμβάνει εύσημα από τους Αμερικανούς. Οπως για το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των αμερικανικών F16 και για την κατασκευή τμημάτων του μεταφορικού C130J, που προορίζονται και πάλι για τη διεθνή αγορά.

Το σίγουρο είναι ότι η ΕΑΒ διαθέτει τεχνογνωσία και εφ' όσον αποκτήσει ικανή διοίκηση έχει όλες τις προδιαγραφές για να απογειωθεί. Κι ας θέλουν μέχρι τώρα οι κυβερνήσεις να την κρατούν «καθηλωμένη».
Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΓΑ:«ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ»


Η Διοίκηση του ΟΓΑ ανακοινώνει ότι:

H καταβολή των νέων οικογενειακών επιδομάτων, του ενιαίου επιδόματος στήριξης τέκνων
(Ν 4093/2012) και του ειδικού επιδόματος τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών (Ν
4141/2013) θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013 στους πρώτους
39.381 δικαιούχους, για τους οποίους έγινε οριστική εκκαθάριση του εντύπου Ε1 από
την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, συμπλήρωσαν σωστά το έντυπο Α21
και κρίθηκαν δικαιούχοι μετά τους σχετικούς ελέγχους. Το ποσό που θα καταβληθεί
ανέρχεται σε 23.750.000 €.
Θα ακολουθήσουν και άλλες καταβολές οικογενειακών επιδομάτων στους υπόλοιπους
δικαιούχους, τον επόμενο μήνα, σύμφωνα με την πορεία των οριστικών εκκαθαρίσεων που
θα μας διαβιβάζεται από την Γ. Γ. Π. Σ.
Όπως είναι γνωστό δικαιούχοι είναι πλέον και όσοι έχουν ένα παιδί και πληρούν τα
κριτήρια που θέτει ο Νόμος. Ο ΟΓΑ ενημερώνει για μία ακόμη φορά ότι αυτό που πρέπει
να κάνουν, είναι να υποβάλουν ηλεκτρονικά, μετά την φορολογική τους δήλωση και το
έντυπο Α21 μέσω του TaxisNet της Γ. Γ. Π. Σ.
Από τη Διοίκηση του ΟΓΑ
Διαβάστε Περισσότερα »

Πτώση της θερμοκρασίας, νεφώσεις, βροχές και σποραδικές καταιγίδες


Χαλάει ο καιρός και μόνο καλοκαιρινός δεν θα είναι αφού οι μετεωρολόγοι προβλέπουν για την Δευτέρα βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική στερεά και βαθμιαία στην Πελοπόννησο. Μάλιστα και η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση στα ανατολικά και βόρεια, ενώ στο Αιγαίο θα πνέουν βοριάδες έως 8 μποφόρ.

Στην Αττική θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις, ενώ υπάρχει πιθανότητα βροχή ή πρόσκαιρης καταιγίδας στα δυτικά και βόρεια κυρίως τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα υπάρξουν νεφώσεις με βροχές και οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία: από 20 ως 29 βαθμούς Κελσίου. Σταδιακή βελτίωση του καιρού θα υπάρξει από το μεσημέρι.

Πως θα είναι ο καιρός στην Ελλάδα

Νησιά ιονίου, ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος: αρχικά γενικά αίθριος, βαθμιαία όμως στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι ή καταιγίδες κυρίως στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 από το απόγευμα στο ιόνιο βορειοδυτικοί τοπικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 17 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος: στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική στερεά και την Εύβοια νεφώσεις με όμβρους ή καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Τα φαινόμενα θα εκδηλωθούν από το μεσημέρι και στην ανατολική Πελοπόννησο. Σταδιακή βελτίωση το απόγευμα.

Άνεμοι: βόρειοι 4 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 17 έως 32 βαθμούς. Στη Θεσσαλία η μεγίστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στη βόρεια Κρήτη.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 7 και πιθανόν στις Κυκλάδες τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 21 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στην νότια Κρήτη τοπικά η μεγίστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

Νησιά ανατολικού αιγαίου, Δωδεκάνησα: γενικά αίθριος.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Αττική: τοπικές νεφώσεις. Πιθανότητα όμβρου ή πρόσκαιρης καταιγίδας στα δυτικά και βόρεια του νομού κυρίως τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: βόρειοι 4 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ Θερμοκρασία: από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη: αρχικά νεφώσεις με όμβρους ή καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 20 ως 29 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ενταση και μικροεπεισόδια στο Πυρί της Θήβας-βίντεο





Στη συνάντηση των πολιτών της Θήβας, και του Δήμου Θηβαίων για την κατάσταση των Ρομά στη Θήβα η κατάσταση ήταν ηλεκτρισμένη. Οι Πολίτες της Θήβας έξαλλοι με την κατάσταση, τα έβαλαν με τον Δήμο ότι έχει αμελήσει το θέμα. Ο Δήμος με τη σειρά του υπενθύμισε ότι δύο χρόνια τρέχει για να φέρει μία κατάσταση ισορροπίας και να βρεθεί μία λύση με τους Ρομά.

Στη συνέχεια με πορεία έκλεισαν οι πολίτες της Θήβας τον κόμβο του Σταματόπουλου στο Πυρί φωνάζοντας συνθήματα κατά των Ρωμά. Τα ΜΑΤ όμως τους περίμεναν εκεί με αποτέλεσμα αυτό να εξοργίσει τους πολίτες όπου ήθελαν να προχωρήσουν προς  τον οικισμό των ΡΟΜΑ. Κάποιοι πολίτες μάλιστα συνεπλάκισαν με τα ΜΑΤ φωνάζοντας ότι απαιτούν να φύγουν από την μέση. Με την βοήθεια της αστυνομία τα πνεύματα κάπως ηρέμησαν. Θα ακολουθήσει βίντεο με δηλώσεις αλλά και με την πορεία των αγανακτισμένων πολιτών.Viotiashop
Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκίνησε το πρώτο κύμα της διαθεσιμότητα με 2.000 καθηγητές -Ποιοι θα τους ακολουθήσουν


Στο πρώτο κύμα της διαθεσιμότητας εντάσσονται από τις 22 Ιουλίου, 2.000 εκπαιδευτικοί τεχνικών ειδικοτήτων, 2.234 σχολικοί φύλακες και 50 οδηγοί- τεχνικοί του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Ακολουθούν το Σεπτέμβριο 700 εκπαιδευτικοί, 3.496 δημοτικοί αστυνομικοί, 1.250 υπάλληλοι του υπουργείου Υγείας, 1.000 υπάλληλοι του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, 1.500 υπάλληλοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και 550 υπάλληλοι

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΟΛΜΕ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα στις 12:00 από την ΟΛΜΕ στην Αθήνα, ενώ ανάλογες συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλες της πόλεις καθώς ξεκινάει η διαθεσιμότητα 2.000

εκπαιδευτικών τεχνικών ειδικοτήτων που καταργήθηκαν από τα επαγγελματικά λύκεια και τις σχολές.

Ειδικότερα, οι αλλαγές στο καθεστώς των υποχρεωτικών μετατάξεων αφορούν περίπου 8.000 εκπαιδευτικούς και σύμφωνα με την σχετική τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή, αλλάζει η διαδικασία για τον καθορισμό των κενών θέσεων, τις υπηρεσιακές ανάγκες σε διοικητικό προσωπικό αλλά και το πλεονάζον προσωπικό ανά ειδικότητα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Αρχίζει η διανομή βιβλίων από τον ΟΓΑ


Απευθύνεται σε 300.000 δικαιούχους
Αρχίζει σήμερα και θα διαρκέσει έως τις 31 Δεκεμβρίου το πρόγραμμα παροχής δωρεάν βιβλίων από τον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ), που υλοποιείται στο πλαίσιο των δράσεων της Αγροτικής Εστίας και απευθύνεται σε 300.000 ασφαλισμένους και συνταξιούχους.

Η διάθεση των βιβλίων θα γίνει έπειτα από κλήρωση, ενώ για την υλοποίηση του προγράμματος, ο ΟΓΑ έχει συμβληθεί με συγκεκριμένα βιβλιοπωλεία ο κατάλογος των οποίων έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.oga.gr).

Στα βιβλιοπωλεία αυτά θα πρέπει να απευθύνονται οι δικαιούχοι που θα κληρωθούν προκειμένου να λάβουν τα βιβλία.

Τα βιβλία που μπορούν να λαμβάνουν δωρεάν οι δικαιούχοι θα πρέπει να είναι, μορφωτικού και ψυχαγωγικού περιεχομένου, φροντιστηριακά, σχολικά βοηθήματα ή άλλα ξενόγλωσσα φροντιστηριακά βοηθήματα, εξηγεί το ΑΜΠΕ.

Η αξία της παροχής είναι ίση με 20 ευρώ και αντιστοιχεί στην τιμή του βιβλίου αφού αφαιρεθεί η έκπτωση σε ποσοστό 10%. Η έκπτωση θα υπολογίζεται επί της αναγραφόμενης, σύμφωνα με τον νόμο, επί του βιβλίου τιμής λιανικής πώλησης. Σε περίπτωση που η τιμή του βιβλίου ή των βιβλίων (υπολογισμένης και της έκπτωσης του 10%) υπερβαίνει το ύψος της αναλογούσας επιδότησης, την επιπλέον διαφορά υποχρεούται να καταβάλει ο δικαιούχος.

Σε ανακοίνωσή του ο ΟΓΑ επισημαίνει ότι η παροχή δωρεάν βιβλίων είναι αυστηρά προσωπική, ισχύει προσωπικά για τον δικαιούχο και τα προστατευόμενα μέλη της οικογένειας και απαγορεύεται αυστηρά η χρήση από άλλα άτομα.

Η αγορά των βιβλίων μπορεί να γίνει από τον άμεσα ασφαλισμένο, ο οποίος υπέβαλε αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα, το σύζυγο ή τη σύζυγο, με την προσκόμιση της αστυνομικής Ταυτότητας του άμεσα ασφαλισμένου, καθώς και τρίτο πρόσωπο με εξουσιοδότηση, το οποίο θα έχει μαζί την Αστυνομική ταυτότητα του άμεσα ασφαλισμένου.

Τα πρόσωπα αυτά, εκτός από την Αστυνομική Ταυτότητα ή Διαβατήριο του άμεσα ασφαλισμένου, θα πρέπει να προσκομίσουν και τους ΑΜΚΑ όλων των δικαιούχων της οικογένειας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Γιατί ο Ιερώνυμος δεν συναντήθηκε με τον Σόιμπλε...




Όλο το παρασκήνιο μιας ακύρωσης...
Έντονο παρασκήνιο και αρκετές τηλεφωνικές επικοινωνίες μεταξύ Αθήνας και Βερολίνου προηγήθηκαν μέχρι να ανακοινωθεί η ματαίωση της επίσκεψης του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην Αρχιεπισκοπή.

Εκκλησιαστικές πηγές συνέδεαν το γεγονός της... ακύρωσης τη συνάντησης Ιερωνύμου - Σόιμπλε με τις απόψεις που έχει διατυπώσει ο Αρχιεπίσκοπος όσον αφορά τη στάση που κρατά η Γερμανία απέναντι στη χώρα μας, καθώς ακόμη και παραμονές της άφιξης Σόιμπλε τόνιζε σε συνεργάτες του ότι ο λαός έχει φτάσει στα όρια του.

Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι πίσω από τη ματαίωση βρίσκονται ανώτατα κυβερνητικά στελέχη που δεν θέλουν την εκκλησία να είναι σε πρώτο πλάνο.

Επίσης, σημείωναν, όπως αναφέρει η «Real News» ότι ο κ. Ιερώνυμος ήταν έτοιμος να θέσει μια σειρά από ζητήματα που θα έφερναν σε δύσκολη θέση τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών. Το γεγονός αυτό διέρρευσε από κυβερνητικά στελέχη στο Βερολίνο προκειμένου να μην πραγματοποιηθεί το συγκεκριμένο ραντεβού.

Στην Αρχιεπισκοπή δεν γίνεται κανένα απολύτως σχόλιο για τη ματαίωση της συνάντησης. Ωστόσο, εκκλησιαστικές πηγές κάνουν λόγο για κυβερνητικά εξωκοινοβουλευτικά στελέχη, «φωτογραφίζοντας» τον Γιάννη Στουρνάρα αλλά και ορισμένους που βρίσκονται πολύ κοντά στον Αντώνη Σαμαρά.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ