Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Η λίστα για το δεύτερο κύμα της διαθεσιμότητας -9.820 υπαλλήλοι υπουργείων


Ετοιμο φαίνεται πως είναι το τελικό σχέδιο της κυβέρνησης για τη διαθεσιμότητα με το μεγαλύτερο βάρος να πέφτει στα υπουργεία από όπου και θα δουν την έξοδο 9.820 υπάλληλοι. Μάλιστα όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η εφημερίδα ΕΘΝΟΣ τα υπουργεία Εσωτερικών, Υγείας και Παιδείας όπως όλα δείχνουν θα αποτελέσουν τις μεγαλύτερες δεξαμενές για κύριο βάρος της διαθεσιμότητας στο δεύτερο κύμα το οποίο θα έρθει μέχρι τις 19 Σεπτεμβρίου.

Ο αριθμός των 9.820 υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα τον Σεπτέμβριο οριστικοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να δίνει εντολή στους υπουργούς να επισπεύσουν τις διαδικασίες για την κατάρτιση λίστας με το πλεονάζον προσωπικό σε κάθε υπουργείο. Μάλιστα ο πρωθυπουργός ζήτησε από όλους τους υπουργούς να συνεργαστούν με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η λίστα των διαθεσίμων στα υπουργεία


 Εθνος
Πως θα γίνει η αξιολόγηση

Η καταγραφή του πλεονάζοντος προσωπικού στα υπουργεία που θα τεθεί σε διαθεσιμότητα θα προκύψει ύστερα από αξιολόγηση του προσωπικού στις δομές που καταργούνται οι συγχωνεύονται. Η αξιολόγηση του προσωπικού θα γίνεται με μοριοδοτημένη καταγραφή των προσόντων εκείνων που θα υπαχθούν στο νέο καθεστώς.

Στα χέρια των γενικών γραμματέων των υπουργείων βρίσκεται ο αριθμός των υπαλλήλων που θα τεθούν μέχρι το τέλος Σεπτέμβρη σε κινητικότητα.

Με προεδρικά διατάγματα οι καταργήσεις θέσεων

Την ίδια ώρα, με προεδρικά διατάγματα και την υπογραφή των αρμόδιων υπουργών, θα μπορεί να καταργείται ένας δημόσιος οργανισμός, αφού πρώτα έχει ανάψει το πράσινο φως το ΣτΕ. Αυτό σημαίνει ότι το παράδειγμα της ΕΡΤ μπορεί να ακολουθηθεί και σε άλλους δημόσιους οργανισμούς, στην περίπτωση που δεν συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός των εργαζομένων που θα πρέπει να ενταχθεί στην κινητικότητα.

Η κατάρτιση των Οργανισμών θα βασίζεται σε εκθέσεις αξιολόγησης των οργανικών μονάδων τους που συνοδεύονται από περιγράμματα αποστολής και θέσεων καθώς και από σχέδια στελέχωσης, τα οποία έχουν εγκριθεί από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης. Ανάμεσα στα όσα θα προβλέπουν οι Οργανισμοί μπορεί να είναι και η σύσταση νέων θέσεων προσωπικού, καθώς και η κατάργηση, κατά κατηγορία και κλάδο, υφιστάμενων θέσεων που πλεονάζουν ή ακόμα και η μεταφορά θέσεων προσωπικού σε άλλους κλάδους.

Πρόκειται ουσιαστικά για την καθιέρωση των Προεδρικών Διαταγμάτων ως πάγιας πρακτικής για την οργάνωση και λειτουργία του στενού δημόσιου τομέα και των ΝΠΔΔ, χωρίς να απαιτείται προηγούμενη έγκριση της Βουλής. Παρά την ευελιξία που παρέχει στην κυβέρνηση η έκδοση Προεδρικών Διαταγμάτων, πρέπει να σημειωθεί ότι η διαδικασία της έκδοσης τους προϋποθέτει ότι γνωμοδοτεί προηγούμενως το ΣτΕ για τη συνταγματικότητα των προβλεπομένων.

Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση, στόχος της τροπολογίας είναι η ορθολογική και αποτελεσματική αναδιοργάνωση των δημοσίων πολιτικών υπηρεσιών ώστε να παρέχουν τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες στους πολίτες. Ο νέος χάρτης της ελληνικής δημόσιας διοίκησης θα αποτυπωθεί κανονιστικά με τα προεδρικά διατάγματα στα οποία θα καθοριστεί το περιεχόμενο, η έγκριση και η τροποποίηση των οργανισμών των δημοσίων υπηρεσιών, αναφέρεται στην έκθεση τονίζεται όμως ότι «προηγουμένως θα έχει ελεγχθεί διοικητικά και πρακτικά ως προς την εφαρμοσιμότητά του, καθώς θα έχει προκύψει με βάση υλικοτεχνικές μελέτες, σύμφωνα με τις μεθόδους της σύγχρονης διοικητικής επιστήμης».

Η επέκταση της έκδοσης Προεδρικών Διαταγμάτων ως πάγια πρακτική για το νέο χάρτη της δημόσιας διοίκησης αποτυπώνεται ουσιαστικά στην επισήμανση της αιτιολογικής έκθεσης σύμφωνα με την οποία «η επιλογή του νομικού εργαλείου του προεδρικού διατάγματος για τη θέση σε ισχύ των νέων οργανισμών υπαγορεύεται από την ανάγκη της ευελιξίας και της ύπαρξης διακριτικής ευχέρειας της διοίκησης ως προς την οργάνωσή της αλλά και από τη δικαιοκρατική εγγύηση προηγούμενου ελέγχου των Προεδρικών Διαταγμάτων από το Συμβούλιο της Επικρατείας».
Διαβάστε Περισσότερα »

Έρχεται μίνι καύσωνας-Στο "κόκκινο" η Στερεά



«Κόκκινο» χτυπάει η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες, με τον υδράργυρο να φτάνει ως τους 39 βαθμούς την ερχόμενη Τρίτη, προκαλώντας τον πρώτο μίνι καύσωνα του φετινού καλοκαιριού. Οι παραλίες πάντως περίξ των μεγάλων πόλεων της χώρας, έχουν ήδη πλημμυρίσει από λουόμενους, που σπεύδουν για ανάσες δροσιάς.

Ο υδράργυρος θα αρχίσει να παίρνει την ανιούσα από τη Δευτέρα, οπότε θα φτάσει κυρίως στα δυτικά στους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου, ενώ την Τρίτη θα αγγίξει τους 39 βαθμούς Κελσίου.

Οι περιοχές που θα αισθανθούν περισσότερο τις υψηλές θερμοκρασίες θα είναι η Αττική, η Στερεά Ελλάδα, η Θεσσαλία και οι πόλεις, που δεν βρίσκονται κοντά στη θάλασσα.

Πρόκειται για την πρώτη πολύ ζεστή περίοδο του φετινού καλοκαιριού, που όμως, όπως εξηγεί ο διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ, Αντώνης Λάλος, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί καύσωνας. «Μία ζεστή ημέρα δεν μπορεί να οριστεί ως καύσωνας. Για να μιλήσουμε για καύσωνα θα πρέπει να έχουμε πολύ υψηλές ελάχιστες και μέγιστες θερμοκρασίες για τουλάχιστον τρεις ημέρες» υπογραμμίζει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σήμερα πάντως η θερμοκρασία εμφανίζει μικρή υποχώρηση κατά έναν με δύο βαθμούς Κελσίου σε σχέση με τη χτεσινή ζεστή ημέρα, με τους βόρειους άνεμους να δίνουν σήμερα και αύριο μια ευχάριστη αίσθηση.

Οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες, σύμφωνα με την ΕΜΥ, θα διαρκέσουν λίγο, καθώς ήδη από την Τετάρτη ο υδράργυρος θα αρχίσει και πάλι να υποχωρεί.

Διαβάστε Περισσότερα »

Κάθε 12 δευτερόλεπτα πωλείται ένα παιχνίδι του «βασιλικού μωρού»..



Η εταιρεία βρεφικών προϊόντων Mothercare ανακοίνωσε πως κατά τις πρώτες 24 ώρες διάθεσης της περιορισμένης έκδοσης του σετ Happyland Royal Baby, έπειτα από τη γέννηση του «βασιλικού μωρού», πωλούσε ένα σετ κάθε 12 δευτερόλεπτα.


Το σετ, το οποίο διατέθηκε σε περιορισμένη έκδοση των...50.000 κομματιών και πωλείται προς 8 λίρες (12,30 ευρώ) περιλαμβάνει μικρογραφίες του Δούκα και της Δούκισσας με ένα μωρό σε ένα αμαξάκι.

Σημειώνεται πως το σετ βρίσκεται από την Πέμπτη στα καταστήματα Early Learning Centre της Mothercare.
Διαβάστε Περισσότερα »

Επισκευή -Συντήρηση του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αλιάρτου

Ένα καινούργιο Σχολείο θα βρούν οι μαθητές και οι Δάσκαλοι,με την έναρξη του σχ.έτους το Σεπτέμβριο,καθώς  άρχισαν οι εργασίες επισκευής-συντήρησης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αλιάρτου, από την εταιρεία   ΜΙΝΕΑ ΤΕΧΝΙΚΗ Ο.Ε. η οποία αναδείχτηκε ανάδοχος του έργου, μετά από δημοπρασία. Tη μελέτη συνέταξε η Τ.Υ. του Δήμου και oι δαπάνες καλύπτονται από τακτικά έσοδα του Δήμου..
Οι εργασίες περιλαμβάνουν επισκευή και συντήρηση του φέροντα οργανισμού του κτηρίου που παρουσιάζει σημάδια εγκατάλειψης, μονώσεις ,ελαιοχρωματισμούς ,κ.α.
Σημειώνεται πως το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αλιάρτου είναι το μεγαλύτερο του Δήμου..

Διαβάστε Περισσότερα »

Εσπερινός στον Άγιο Παντελεήμονα Καπαρελλίου

 Με κατάνυξη και μεγάλη προσέλευση κόσμου
έγινε ο εσπερινός  στον  Αγ. Παντελεήμονα παραμονή της εορτής του πολιούχου του Καπαρελλίου.

Στο τέλος του Εσπερινού εψάλλει η Ιερά παράκληση του Αγίου και η αρτοκλασία απο τον Αρχιμανδρίτη Σιλουανό τον εφημέριο του ναού π.Σπυρίδωνα και Ιερείς απο την γύρω περιοχή.Παρόντες ο Δήμαρχος Θηβαίων κ.Νικολάου αντιδήμαρχοι και συλλόγοι του Καπαρελλίου.
 Βιογραφία
Ο Άγιος Παντελεήμων (Παντελέων το πρότερον όνομα) καταγόταν από τη Νικομήδεια της Μικράς Ασίας και έζησε στα χρόνια του Μαξιμιανού (286 - 305 μ.Χ.). Πατέρας του ήταν ο Ευστόργιος, ο οποίος ήταν εθνικός και μετά τις νουθεσίες του γιου του έγινε χριστιανός. Μητέρα του ήταν η Ευβούλη, η οποία προερχόταν από χριστιανική οικογένεια . Εκπαιδεύτηκε στην ιατρική από τον Ευφρόσυνο και κατηχήθηκε στη χριστιανική πίστη και βαπτίσθηκε από τον πρεσβύτερο Ερμόλαο (βλέπε 26 Ιουλίου) που ήταν ιερέας της Εκκλησίας της Νικομήδειας.

Κάποια στιγμή όταν οχιά δάγκωσε έναν νεαρό και ουσιαστικά τον θανάτωσε ο Άγιος Παντελεήμονας επικαλούμενος τον Χριστό τον ανάστησε.

Αφορμή του μαρτυρίου του στάθηκε ένα ακόμα θαύμα του Αγίου. Κάποτε είχε θεραπεύσει έναν τυφλό, ο οποίος και ανέφερε το γεγονός της θεραπείας του στον βασιλιά, λέγοντάς του ότι τον θεράπευσε ο Παντελέων στο όνομα του Χριστού, στον οποίο και ο ίδιος πλέον πίστευε. Ο βασιλιάς αφού τον άκουσε, αμέσως διέταξε και τον αποκεφάλισαν. Ο ίδιος ο Παντελέων προσήχθη στον βασιλιά, ο οποίος διέταξε τον βασανισμό του με σκοπό την άρνηση της πίστεώς του.

Ο Άγιος βασανίσθηκε σκληρά με διάφορους τρόπους, όμως δεν υπέκυψε στις πιέσεις αφού ο Κύριος εμφανίσθηκε μπροστά του με τη μορφή του πνευματικού του Ερμόλαου και του έδωσε θάρρος. Τέλος διατάχθηκε ο αποκεφαλισμός του και τότε ακούστηκε φωνή από τον ουρανό που τον καλούσε όχι ως Παντελέοντα αλλά ως Παντελεήμονα. Μόλις όμως ο δήμιος άπλωσε το χέρι του για να κόψει με το σπαθί του το κεφάλι του Αγίου, το σπαθί λύγισε και το σίδερο έλιωσε σαν κερί. Μπροστά σε τέτοιο θαύμα και οι παραβρισκόμενοι στρατιώτες έγιναν χριστιανοί. Τότε ο Άγιος εκουσίως παραδόθηκε στο μαρτύριο. Λέγεται ότι από τη πληγή του δεν έτρεξε αίμα αλλά γάλα και το δέντρο της ελιάς, στο οποίο τον είχαν δέσει καρποφόρησε ξαφνικά.


Ἀπολυτίκιον
Ἦχος γ’.
Ἀθλοφόρε Ἅγιε, καὶ ἰαματικὲ Παντελεῆμον, πρέσβευε τῷ ἐλεήμονι Θεῷ, ἵνα πταισμάτων ἄφεσιν, παράσχῃ ταῖς ψυχαῖς ἡμῶν.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΥΣ ΕΟΡΤΑΖΟΝΤΕΣ


 




  
ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Έχασε 400.000 € από SMS "παγίδα" - ΒΙΝΤΕΟ



Προειδοποίηση προς χιλιάδες χρήστες κινητών τηλεφώνων που παίρνουν τελευταία γραπτά μηνύματα ότι δήθεν κέρδισαν 1,5 εκατ. ευρώ, απευθύνει η υπηρεσία δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Μηνύματα "παγίδες", όπως αποδεικνύεται , γιατί ο στόχος που έχουν οι επιτήδειοι που στέλνουν αυτά τα μηνύματα είναι να αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά από τους χρήστες των κινητών τηλεφώνων.

Σύμφωνα με το enikos.gr, χαρακτηριστική είναι η περίπτωση που αποκαλύπτει ο επικεφαλής της υπηρεσίας Μανώλης Σφακιανάκης για μια Ελληνίδα δικηγόρο που πίστεψε ότι έχει κερδίσει 13 εκατ. ευρώ και έχασε 400.000 ευρώ.

Δείτε το βίντεο από το Mega:
Διαβάστε Περισσότερα »

Με παραδοσιακές στολές από το 1840 εμπλουτίστηκε το Μουσείο στον Ελικώνα Λιβαδειάς




Εγκαινιάστηκε στον Ελικώνα το νέο τμήμα του Λαογραφικού Μουσείου στο πέτρινο κτήριο του πρώην Δημοτικού Σχολείου που πλέον μεταξύ άλλων εκτός από τα αντικείμενα καθημερινής χρήσης, τα αγροτικά εργαλεία και το φωτογραφικό υλικό άλλων εποχών φιλοξενεί και μια πλούσια συλλογή με αυθεντικές παραδοσιακές στολές από το 1840 ξυπνώντας μνήμες από το παρελθόν αποτελώντας ταυτόχρονα και πηγή μάθησης για τους νεότερους.

Οι συγκεκριμένες στολές είναι μια προσφορά από την Λαογράφο κ. Ντίνα Παπαλάμπρου – Μήτσιου στη μνήμη της κόρης της Δήμητρας Μήτσου – Σταυρατη.

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Μουσείου παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, των συλλόγων και των φορέων της περιοχής ενώ χαιρετισμό απεύθυναν εκ μέρους της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ο περιφερειακός σύμβουλος Λουκάς Καράντζαλης, από το δήμο Λεβαδέων ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Καλλιαντάσης καθώς επίσης ο αιδεσιμότατος Λουκάς Κορογιάννος και ο Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Επίτιμος Σχολικός Σύμβουλος Φιλολόγων Δημήτριος Ρεντίφης που αναφέρθηκε στην κ. Μήτσου και το Λαογραφικό Μουσείο του Συλλόγου Ελικωνίων ως σημάντορες της παράδοσης.

Την εκδήλωση προλόγισε και παρουσίασε ο πρόεδρος του Συλλόγου Ελικωνίων Κωνσταντίνος Πούλος ο οποίος ευχαρίστησε την κ. Μήτσου για την σημαντική προσφορά της ενώ της απένειμε και τιμητική πλακέτα.

Τιμητικές πλακέτες απονεμήθηκαν επίσης σε δύο βασικούς χορηγούς του Μουσείου την κ. Γιούλα Δήμου και τον κ. Χρήστο Πούλο. viotiki-ora.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Παράταση για την καταβολή της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς υπέρ ΕΛΓΑ



Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος υπέγραψε Απόφαση για νέα παράταση καταβολής της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς υπέρ ΕΛΓΑ για το έτος 2012, μέχρι την 31η Αυγούστου 2013.

Η εν λόγω Απόφαση που αφορά στη διαδικασία υποβολής της ετήσιας Ενιαίας Δήλωσης Καλλιέργειας/Εκτροφής και στους τρόπους καταβολής της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς υπέρ του Οργανισμού Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ), σε εφαρμογή του νόμου 3877/2010 (ΦΕΚ Α 160), προωθήθηκε για υπογραφή στο συναρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα.

Διευκρινίζεται ότι οι παραγωγοί που έχουν επιλέξει ως τρόπο καταβολής της εισφοράς την εξουσιοδότηση και χρέωση του καταθετικού τους λογαριασμού από τον ΕΛΓΑ και για οποιοδήποτε λόγο δεν κατέστη δυνατή η είσπραξη του συνόλου ή μέρους της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς, πρέπει να καταθέσουν στον ειδικό λογαριασμό του ΕΛΓΑ, στην Τράπεζα Πειραιώς – ΑΤΕ, με τον κωδικό ΜΠ 712, το οφειλόμενο ποσό της εισφοράς έτους 2012 προκειμένου να εκπληρώσουν εμπρόθεσμα τις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις.
Διαβάστε Περισσότερα »

Θα «βράσει» ο τόπος σήμερα - Ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει στους 39 βαθμούς

Με καμίνι θα μοιάζει η χώρα το Σάββατο αφού ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει στους 39 βαθμούς Κελσίου. Την ίδια ώρα ισχυροί βοριάδες εντάσεως μέχρι και επτά μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο.

Αναλυτικά η πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ για το Σάββατο έχει ως εξής:

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Γενικά αίθριος. τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 19 έως 34 βαθμούς κελσίου. στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος. τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4, στο ιόνιο δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 20 έως 36 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά 37 βαθμούς κελσίου. στην Ήπειρο η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 20 έως 36 βαθμούς κελσίου. στα ανατολικά παραθαλάσσια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Αίθριος.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 22 έως 31 βαθμούς κελσίου. τοπικά στην Κρήτη έως 33 βαθμούς κελσίου.

    Νησιά ανατολικού αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Αίθριος.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 24 έως 33 και στα νησιά του ανατολικού αιγαίου έως 35 βαθμούς κελσίου.

    Αττική

Καιρός: Αίθριος.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 6 και τοπικά την ημέρα 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 22 έως 35 βαθμούς κελσίου. στα ανατολικά και βόρεια η μεγίστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: Γενικά αίθριος. τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 20 ως 33 βαθμούς κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Οι δημόσιοι υπάλληλοι ...μετρήθηκαν!





Σε 614.053 ανέρχονται σήμερα οι υπάλληλοι, μόνιμοι και συμβασιούχοι, του δημόσιου τομέα.




Το ελληνικό κράτος μπορεί επιτέλους να... περηφανευτεί ότι γνωρίζει με ακρίβεια το προσωπικό που το υπηρετεί, καθώς χθες το... υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης εγκαινίασε τον νέο δικτυακό τόπο της κυβέρνησης (http://apografi.yap.gov.gr), όπου καταγράφεται αναλυτικά ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι εργάζονται είτε ως μόνιμοι είτε ως συμβασιούχοι, καθώς και ο αριθμός των υπαλλήλων που βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας, κινητικότητας, πειθαρχικής δίωξης, ή έχει αποχωρήσει, ανά μήνα.

Οι εκπαιδευτικοί είναι οι περισσότεροι, ενώ ο συνολικός πληθυσμός των δημόσιων υπαλλήλων μειώνεται σταθερά τους τελευταίους μήνες, φθάνοντας τον περασμένο Ιούνιο στους 618.709. Εάν όμως, υπολογισθούν οι αποχωρήσεις μέσα στον Ιούλιο, ο τελικός αριθμός έφθασε χθες τις 614.053. Από αυτούς δεν έχουν εξαιρεθεί όσοι έχουν τεθεί σε αργία, σε καθεστώς κινητικότητας ή όσοι πρόκειται να μετακινηθούν σε άλλη υπηρεσία αλλά η διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί.

Διαβάστε Περισσότερα »

Καρδίτσα: Η φωτογραφία της ημέρας που κάνει θραύση στο διαδίκτυο!

Ο κτηνοτρόφος αποφάσισε να διαφημίσει τα προϊόντα με... έναν ιδιαίτερο τρόπο - Τα περισσότερα σχόλια έχουν να κάνουν με το μήνυμά του, προς τους πελάτες, κάτω από το σημείο που βλέπετε...

Η εικόνα έρχεται από χωριό της Καρδίτσας. Ο υπεύθυνος θέλησε να διαφημίσει τα αβγά που πουλάει και να κεντρίσει τα βλέμματα των διερχόμενων οδηγών. Έτσι, όπως βλέπετε έβαλε σε στύλο της ΔΕΗ μία λούτρινη κότα, ένα καλάθι και... από κάτω άφησε το μήνυμά του...



Η εικόνα έγινε θέμα συζήτησης στην τοπική κοινωνία αλλά και στα social media που από το πρωί κάνει θραύση. Όσο για την ταυτότητα του πρωταγωνιστή; Αυτή παραμένει άγνωστη...

Διαβάστε Περισσότερα »

Λουκέτο σε μπαρ και εστιατόρια που φοροδιαφεύγουν - Αναλυτικά οι ποινές

Σε μια προσπάθεια να μην πάει χαμένο το μέτρο της μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση το υπουργείο Οικονομικών ξεκινά από αυτό το Σαββατοκύριακο κιόλας, πριν δηλαδή την 1η Αυγούστου όπου ο ΦΠΑ θα μειωθεί στο 13%, μπαράζ ελέγχων σε νυχτερινά κέντρα και εστιατόρια, απειλώντας τους παραβάτες με λουκέτα 48 ωρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ΣΔΟΕ και οι Εφορίες έχουν λάβει εντολές να ενεργοποιήσουν τις διατάξεις του νόμου 3888 του 2010, οι οποίες προβλέπουν άμεση σφράγιση των καταστημάτων, των εστιατορίων κ.λ.π. για 48 ώρες, εφόσον κατά τον έλεγχο διαπιστωθεί είτε ότι δεν εξέδωσαν πάνω από 10 αποδείξεις είτε ότι οι αποδείξεις που δεν εκδόθηκαν υπερβαίνουν συνολικά τα 500 ευρώ.

Σύμφωνα με τον ίδιο νόμο, μάλιστα, εάν η ίδια επιχείριση είναι υπότροπη, δηλαδή μέσα στην ίδια χρήση εντοπιστεί εκ νέου ότι υπέπεσε στην ίδια παράβαση, τότε το «λουκέτο» θα μπαίνει για ένα μήνα.

Πέρα από αυτό, αναμένεται η Υπογραφή Απόφασης, με την οποία θα συγκροτούνται εκ νέου ελεγκτικά κλιμάκια σε εφορίες, με στόχο τον έλεγχο από 1/8 για την έκδοση αποδείξεων, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες υπάρχει σκέψη για νομοθετική διάταξη, που θα απλοποιεί τις διαδικασίες ελέγχου και επιβολής διοικητικών κυρώσεων, έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί άμεσα και αποτελεσματικά το πρόβλημα της μη έκδοσης αποδείξεων.

Στουρνάρας: «Δεν θα διακινδυνεύσουμε απώλεια εσόδων, θα κόβουν όλοι αποδείξεις»

Αλλωστε, νωρίτερα την Παρασκευή ο υπουργός Οικονομικών σε δηλώσεις του κατά την υπογραφή του πρωτοκόλλου συμφωνίας ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους επαγγελματίες για την πιλοτική μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από 23% στο 13% τόνισε ότι  «δεν θα διακινδυνεύσουμε απώλεια εσόδων, θα πάρουμε όλα τα μέτρα, ώστε να εκδίδονται αποδείξεις». Προειδοποίησε, μάλιστα, ότι αν δεν κόβονται αποδείξεις, το μέτρο θα ανακληθεί (όπως είναι γνωστό η μείωση του ΦΠΑ ισχύει δοκιμαστικά, μέχρι το τέλος του χρόνου).

Μπόνους για όσους περάσουν τη μείωση του ΦΠΑ στα προϊόντα που προσφέρουν

Οι επιχειρήσεις που θα μειώσουν τις τιμές τουλάχιστον κατά 5 % στο 75% των προϊόντων που περιλαμβάνονται στον τιμοκατάλογο, θα μπορούν να παίρνουν το ειδικό σήμα συμμόρφωσης, που θα πιστοποιεί στους καταναλωτές ότι η μείωση του ΦΠΑ «πέρασε» στις τιμές.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ