Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

Ιερά Πανήγυρις Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Μαυρομάτι

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΘΗΒΩΝ ΚΑΙ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ
ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΙ ΘΗΒΩΝ
ΔΕΥΤΕΡΑ 5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΩΡΑ 7:30 Μ.Μ
ΜΕΓΑΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΜΕΤΑ ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΘΕΙΟΥ ΚΗΡΥΓΜΑΤΟΣ
ΩΡΑ Ο9:15Μ.Μ
ΛΙΤΑΝΕΥΣΙΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΕΙΚΟΝΟΣ
ΤΡΙΤΗ 6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΩΡΑ 07:00 Π.Μ
ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟΣ ΟΡΘΡΟΣ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΕΤΑ ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΘΕΙΟΥ ΚΗΡΥΓΜΑΤΟΣ

ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Διαβάστε Περισσότερα »

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε Περισσότερα »

Ανακοινώνει Στρατηλάτη ο Λεβαδειακός


Την επιστροφή του Κυριάκου Στρατηλάτη είναι έτοιμος να ανακοινώσει ο Λεβαδειακός.



Μετά την απόκτηση του Βαγγέλη Μάντζιου, ο Λεβαδειακός είναι έτοιμος να ανακοινώσει μια ακόμα μεταγραφή. Ο Κυριάκος Στρατηλάτης τα έχει βρει σε όλα με τους Βοιωτούς και απομένει μόνο το τυπικό κομμάτι προκειμένου να ξαναφορέσει την «πράσινη» φανέλα.

Ο Στρατηλάτης μαζί με τον Πζιρόφσκι θα είναι το δίδυμο των τερματοφυλάκων, με τον Έλληνα γκολκίπερ να αποτελεί μία αξιόπιστη λύση κάτω από τα δοκάρια για τον Τάκη Λεμονή.
sport-fm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Έπιασαν τον Αλβανό βιαστή στην Αταλάντη

Συνελήφθη 24χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για βιασμό ανήλικης ημεδαπής σε περιοχή της Κρήτης
Ο δράστης ήταν ήδη κρατούμενος στο Αστυνομικό Τμήμα Αταλάντης, έχοντας συλληφθεί πριν από λίγες ημέρες για παράβαση του Νόμου περί αλλοδαπών
Την 25-07-2013 το μεσημέρι, συνελήφθη στην Αταλάντη Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, ένας 24χρονος υπήκοος Αλβανίας, προσωρινά κάτοικος Αταλάντης, για παράβαση του Νόμου περί αλλοδαπών.`
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας και ενώ κρατούνταν προκειμένου να εφαρμοστεί το μέτρο της διοικητικής απομάκρυνσής του από την χώρα μας, προέκυψε ότι ο 24χρονος ταυτίζεται δακτυλοσκοπικά με Αλβανό υπήκοο, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε το από 15-02-2012 ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Χανίων.
Σύμφωνα με το ένταλμα, διατάσσεται η σύλληψη του 24χρονου για βιασμό και αποπλάνηση κατ’ εξακολούθηση σε βάρος ανήλικης ημεδαπής, που διέπραξε τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο του 2010 σε περιοχή της Κρήτης.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε χθες (02-08-2013) στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας και διατάχθηκε η μεταγωγή του στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χανίων.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ο ΜΟΝΑΧΙΚΟΣ ΚΑΒΑΛΑΡΗΣ ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΘΗΒΑΣ




Ο ΜΟΝΑΧΙΚΟΣ ΚΑΒΑΛΑΡΗΣ

Από Πέμπτη 1 Αυγούστου έως Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013
Εκτός Σαββάτου
ΩΡΑ:  21:15


Συνοπτικές Πληροφορίες
Σκηνοθεσία: ΓΚΟΡ ΒΕΡΜΠΙΝΣΚΙ
Σενάριο: ΤΕΝΤ ΕΛΙΟΤ, ΤΖΑΣΤΙΝ ΧΕΙΔ
Ηθοποιοί: ΤΖΟΝΙ ΝΤΕΠ , ΕΛΕΝΑ ΜΠΟΝΑΜ ΚΑΡΤΕΡ , ΤΟΜ ΓΟΥΙΛΚΙΝΣΟΝ , ΓΟΥΙΛΙΑΜ ΦΙΧΤΝΕΡ , ΜΠΑΡΙ ΠΕΠΕΡ , ΑΡΜΙ ΧΑΜΕΡ , ΤΖΕΙΜΣ ΜΠΑΝΤΖ ΝΤΕΙΛ , ΡΟΥΘ ΓΟΥΙΛΣΟΝ
Διάρκεια: 149 λεπτά
Χρονολογία παραγωγής: 2013
Είδος ταινίας: ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ
Χώρα παραγωγής: ΗΠΑ
Καταλληλότητα ταινίας: ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ 12


Περίληψη

Ο ομολογουμένως εκκεντρικός (με ένα κοράκι κορώνα στο κεφάλι του) Ινδιάνος πνευματικός αρχηγός και πολεμιστής Tonto (Johnny Depp) μας διηγείται την άγνωστη ιστορία που μεταμόρφωσε τον John Reid (Armie Hammer), έναν άντρα του νόμου και της τάξης, σε άξιο λόγου θρύλο της δικαιοσύνης, παρασέρνοντας στην πορεία το κοινό σε μια σειρά από επικές εκπλήξεις και διασκεδαστικές διενέξεις, καθώς οι δύο εντελώς διαφορετικοί μεταξύ τους ήρωες πρέπει να μάθουν να συνεργάζονται στον κοινό τους αγώνα ενάντια στην απληστία και τη διαφθορά.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη Γερμανός κατάσκοπος στη Χίο- Φωτογράφιζε στρατόπεδα για λογαριασμό Τούρκων




Σε μια μεγάλης σημασίας σύλληψη προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ, καθώς εντόπισε και συνέλαβε έναν 72χρονο Γερμανό στη Χίο, ο οποίος τουλάχιστον για τρία χρόνια φωτογράφιζε εγκαταστάσεις, υποδομές και έργα των Ενόπλων Δυνάμεων και Κοινωφελών Οργανισμών, για λογαριασμό Τούρκων υπηκόων.

Ο 72χρονος, ο οποίος συνελήφθη την Παρασκευή στα Αρμόλια Χίου από την ΕΛ.ΑΣ είχε στην κατοχή του δύο φωτογραφικές μηχανές και κάρτες αποθήκευσης με φωτογραφίες από στρατόπεδα της Χίου. Μετά από εξέταση μάλιστα, διαπιστώθηκε πως είχε φωτογραφήσει το πρωί της Πέμπτης στρατόπεδο της περιοχής και σε προγενέστερο χρόνο φράγμα και δρόμους, που βρίσκονται περιμετρικά στρατοπέδου, σε άλλη περιοχή της Χίου.

Σε έρευνα που έγινε στην οικία του στη Χίο, αλλά και στην κατοχή του βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν :

    3 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές,

    2 φωτογραφικές μηχανές,

    14 κάρτες μνήμης ,

    5 usb sticks ,

    5 τουριστικοί χάρτες της Χίου,

    2 κινητά τηλέφωνα και

    1 ζευγάρι γυαλιά με ενσωματωμένη φωτογραφική μηχανή

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία της έρευνας προκύπτει ότι ο συγκεκριμένος υπήκοος Γερμανίας, φωτογράφιζε τουλάχιστον την τελευταία τριετία, εγκαταστάσεις, έργα, κ.λ.π υποδομές των Ενόπλων Δυνάμεων και Κοινωφελών Οργανισμών (Δ.Ε.Η., λιμάνια, γέφυρες κ.λπ.) στη Χίο.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, οι φωτογραφήσεις γινόντουσαν για λογαριασμό αγνώστων Τούρκων υπηκόων, οι οποίοι τον είχαν προσεγγίσει το καλοκαίρι του 2010, προκειμένου να τους παραδίδει το φωτογραφικό υλικό, έναντι χρηματικής αμοιβής, που κυμαίνονταν από 500 έως 1500 ευρώ, για κάθε αποστολή. Το υλικό αποστέλλονταν, είτε μέσω κωδικοποιημένου e - mail , το οποίο στη συνέχεια διέγραφε, είτε παραλαμβάνονταν από -5- άγνωστους σε αυτόν Τούρκους υπηκόους, άλλοτε στη Χίο και άλλοτε στη Τουρκία.

Επιπλέον, από την έρευνα σε προσωπικό του ηλεκτρονικό λογαριασμό ( e - mail ), προέκυψε ότι την προηγούμενη εβδομάδα είχε αποστείλει ηλεκτρονικό μήνυμα, σε άγνωστο μέχρι στιγμής αποδέκτη, το οποίο περιείχε στοιχεία για ελληνικά πολεμικά πλοία και στρατιωτικά οχήματα, που βρίσκονται στη Χίο.

Στο ίδιο μήνυμα περιέγραφε συνοπτικά, το περιστατικό εντοπισμού και σύλληψης, από τις ελληνικές Αρχές, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Χίου και Οινουσσών, 2 αλλοδαπών υπηκόων Τουρκίας και 2 ημεδαπών, οι οποίοι μετέφεραν με σκάφος πολεμικό υλικό.

Ο 72χρονος, ο οποίος διαμένει στην Χίο τα τελευταία τέσσερα χρόνια, θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Τα 10 πιο επικίνδυνα PIN για πιστωτικές κάρτες-κωδικούς





    Μελέτη της DataGenetics ανέδειξε τους δέκα πιο δημοφιλείς, αλλά και λιγότερο ασφαλείς κωδικούς.




Είναι ευρέως παραδεκτό ότι οι περισσότεροι κάτοχοι χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών χρησιμοποιούν κωδικούς ασφαλείας (ΡΙΝ) με αριθμούς που μπορούν εύκολα να...τους απομνημονεύσουν ή απλώς σημαίνουν κάτι ιδιαίτερο για αυτούς. Ωστόσο, πολλές φορές αυτό δεν τους καθιστά ακριβώς... ασφαλείας, καθώς είναι πολύ εύκολο να «σπάσουν» σε περίπτωση κλοπής μίας κάρτας.

Σύμφωνα με το περιοδικό ΤΙΜΕ, κάθε χρόνο περίπου γίνονται στόχος χάκερ οι χρεωστικές κάρτες του 7% των Αμερικανών, ενώ το 10% έχουν πέσει θύματα απάτης με πιστωτικές. Αποτέλεσμα; Πάνω από 5,5 δισεκατομμύρια δολάρια αποδίδονται σε κλοπές και απάτες μέσω καρτών.

Ενα από τα «σωσίβια» ανάμεσα στους επίδοξους κλέφτες και του τραπεζικού λογαριασμού είναι τέσσερις μικροί αριθμοί, το γνωστό PIN.

Η επιλογή των αριθμών αυτών είναι υψίστης σημασίας για την προστασία των λογαριασμών, ωστόσο αυτό ανατρέπεται, όταν πολλοί από τους κατόχους χρησιμοποιούν κοινότυπους κωδικούς, που τους καθιστούν ευάλωτους στους χάκερ.

Μία νέα μελέτη της DataGenetics αποδεικνύει ότι οι κλέφτες χρεωστικών και πιστωτικών καρτών είναι ικανοί να μαντεύουν με ποσοτό επιτυχίας άνω του 25% το ΡΙΝ από τις κλεμμένες κάρτες μέσα σε 20 προσπάθειες.

Και γιατί είναι τόσο εύκολο να «σπάσουν» τον κωδικό ασφαλείας με 20 μαντεψιές σε 10.000 πιθανούς συνδυασμούς; Για να απαντήσουν σε αυτό το ερώτημα, οι ερευνητές έκαναν φύλλο και φτερό το διαδίκτυο για αριθμούς λογαριασμών και ΡΙΝ που έχουν εκτεθεί σε παραβιάσεις και μελέτησαν τους αριθμούς που ο κόσμος διαλέγει περισσότερο για κωδικούς ασφαλείας.

Οπως προέκυψε, πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν συνδυασμούς όπως «1234» ή «1111» για PIN, τα οποία, αν και μπορούν εύκολα να απομνημονευθούν, το ίδιο εύκολα παραβιάζονται.

Αλλες δημοφιλείς επιλογές για ΡΙΝ είναι η χρονολογία γέννησης ή χρονολογίες που έχουν γίνει διάσημες από κινηματογραφικές ταινίες, όπως το «2012».

Σύμφωνα με τη μελέτη της DataGenetics οι δέκα πιο δημοφιλείς, αλλά και λιγότερο ασφαλείς κωδικοί είναι οι εξής:

1. 1234

2. 1111

3. 0000

4. 1212

5. 7777

6. 1004

7. 2000

8. 4444

9. 2222

10. 6969

Η μελέτη επισημαίνει ότι τα καλύτερα ΡΙΝ είναι τυχαίοι αριθμοί που δεν έχουν κάποια σημειολογική αναφορά για τον κάτοχο του λογαριασμού. Για του λόγου το αληθές, η DataGenetics ανακάλυψε ότι το ΡΙΝ που έχει χρησιμοποιηθεί ελάχιστες φορές είναι το «8068», αν και ο αριθμός των κατόχων που μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτόν τον αριθμό πιθανώς να αυξηθεί από τη στιγμή της δημοσίευσης της μελέτης αυτής...
Διαβάστε Περισσότερα »

Τέσσερις φορές από πανελλαδικές εξετάσεις θα περνούν οι μαθητές του Λυκείου



Σήμερα στην... «Καθημερινή» παρουσιάζεται η νέα διάρθρωση του Γενικού και του Τεχνικού Λυκείου, καθώς και το νέο σύστημα πρόσβασης σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Σύμφωνα με το σχέδιο, οι μαθητές θα δίνουν εξετάσεις πανελλαδικού χαρακτήρα για την προαγωγή τους και την απόλυσή τους από το Λύκειο. Αφού πάρουν το απολυτήριο Λυκείου θα δίνουν νέες πανελλαδικές εξετάσεις σε 4 μαθήματα για να εισαχθούν σε ΑΕΙ. Για τον υπολογισμό των μορίων εισαγωγής κάθε υποψηφίου θα μετρά και ο βαθμός και των τριών τάξεων. Για τα θέματα των εξετάσεων θα οργανωθεί Τράπεζα Θεμάτων, ενώ προβλέπεται να ιδρυθεί Οργανισμός Εθνικών Εξετάσεων, που θα προσδιορίζει την εξεταστέα ύλη και θα επιλέγει βαθμολογητές.

Στόχος του υπουργείου είναι το νέο σύστημα να εφαρμοστεί από τους μαθητές της προσεχούς Α’ Λυκείου. Τέσσερις φορές από πανελλαδικές εξετάσεις θα περνούν οι μαθητές του Λυκείου στη μαραθώνια προσπάθειά τους να εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Οι τρεις πρώτες φορές για να προαχθούν από τάξη σε τάξη και να πάρουν το απολυτήριο, και η τελευταία - η τελική, αφού θα έχουν πάρει το απολυτήριο Λυκείου- για να εισαχθούν σε ΑΕΙ.

Τα μαθήματα της τελικής εξέτασης εισαγωγής θα είναι 4, όμως για τον υπολογισμό των μορίων θα μετρά και ο βαθμός και των τριών τάξεων. Επίσης, μια σημαντική αλλαγή είναι ότι ο βαθμός από τα προφορικά που θα έχει ο μαθητής σε κάθε μάθημα θα αναπροσαρμόζεται με βάση τον βαθμό που πήρε στο μάθημα στις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις.

Για τα θέματα των εξετάσεων θα οργανωθεί Τράπεζα Θεμάτων. Αυτά προβλέπει η πρόταση του υπ. Παιδείας, την οποία παρουσιάζει σήμερα η «Κ» για το Γενικό Λύκειο, το σύστημα εισαγωγής σε ΑΕΙ, αλλά και το Τεχνικό Λύκειο. Στόχος είναι το νέο σύστημα να εφαρμοστεί από τους μαθητές της προσεχούς Α’ Λυκείου (Σεπτέμβριος 2013).

Ειδικότερα, για το νέο Γενικό Λύκειο προβλέπονται τα ακόλουθα:

• Στην Α’ Λυκείου, θα διδάσκονται τα μαθήματα: Ελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία (9 ώρες), Μαθηματικά (5 ώρες), Φυσικές Επιστήμες (6 ώρες), Πολιτική Παιδεία (3 ώρες) και (από 2 ώρες) Θρησκευτικά, Ιστορία, Ξένη Γλώσσα, Φυσική Αγωγή και Ερευνητική Εργασία. Οι μαθητές επίσης θα έχουν ένα δίωρο μάθημα επιλογής (μεταξύ των Εφαρμογών στην πληροφορική, Διαχείρισης φυσικών πόρων και του μαθήματος Εκφραση-Πολιτισμός/ Ευρωπαϊκός Πολιτισμός).

• Στην Β’ Λυκείου 30 ώρες θα δίνονται στο κοινό πρόγραμμα μαθημάτων για όλους τους μαθητές. Οι υπόλοιπες 5 θα δίνονται στα μαθήματα προσανατολισμού: Αρχαία και Λατινικά για τις ανθρωπιστικές σπουδές, Μαθηματικά και Φυσική για τις θετικές επιστήμες.

• Στη Γ’ Λυκείου από τις συνολικά 35 ώρες, 12 θα δίνονται στο κοινό πρόγραμμα μαθημάτων. Οι υπόλοιπες θα μοιράζονται ανάλογα τον προσανατολισμό κάθε μαθητή, καθώς θα υπάρχουν τρεις θεματικοί κύκλοι: ανθρωπιστικών σπουδών (με Αρχαία, Ιστορία, Λατινικά), θετικών σπουδών (με Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία) και οικονομικών, πολιτικών και κοινωνικών σπουδών (με Μαθηματικά, Οικονομία, Ιστορία και ένα εκ των Αρχών Φυσικών Επιστημών και Οργάνωσης και Λειτουργίας της Πολιτείας).

• Το 50% των θεμάτων σε προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις για όλα τα μαθήματα θα προέρχεται από Τράπεζα Θεμάτων και το υπόλοιπο 50% από τον διδάσκοντα.

• Για την εισαγωγή στα ΑΕΙ οι μαθητές θα εξετάζονται σε 4 μαθήματα. (Ολο το νέο σύστημα παρουσιάζεται στο γράφημα).

• Θα ιδρυθεί Οργανισμός Εθνικών Εξετάσεων που θα προσδιορίζει την εξεταστέα ύλη και θα επιλέγει βαθμολογητές.

Αλλαγές θα γίνουν και στο Τεχνικό Λύκειο. Οι βασικότερες σε σχέση με το ισχύον σύστημα είναι οι εξής: Στην Β’ και την Γ’ τάξη 22 ώρες θα δίνονται σε μαθήματα ειδικότητας. Εξ αυτών οι μισές ώρες θα γίνονται στο σχολείο για τη θεωρητική κατάρτιση και οι υπόλοιπες σε παραγωγικές μονάδες. Επίσης, καθιερώνεται 4ο προαιρετικό έτος ως μεταδευτεροβάθμιος κύκλος σπουδών, ο οποίος θα οδηγεί - κατόπιν εξετάσεων πιστοποίησης- σε πτυχίο επιπέδου 4Α. Ο τρόπος εισαγωγής σε ΑΕΙ/ΤΕΙ δεν αλλάζει (εξετάσεις σε 4 μαθήματα).
Διαβάστε Περισσότερα »

Tραγωδία σε Αλίαρτο και Μαυρομάτι-Δυο νεαρά παιδιά νεκρά-φωτο





LAMIASTARGR
Τραγικό θάνατο βρήκαν δύο νεαρά παιδιά 20 και 17 ετών απο Αλίαρτο και Μαυρομάτι  , τα οποία έπεσαν με Ι.Χ αυτοκίνητο κάτω  απο  αδιευκρίνιστες συνθήκες μέσα στο  αρδευτικό κανάλι "Εσωτερική"στην Κωπαίδα κοντά στην Αλίαρτο.Στο αυτοκίνητο επέβαιναν 5 άτομα,επέστρεφαν απο διασκέδαση στις 7:ΟΟ περίπου το πρωί σήμερα.Οι νεαροί πέφτοντας με το αυτοκίνητο στο κανάλι εγκλωβίστηκαν με αποτέλεσμα να πνιγούν οι δυο.Διερχόμενοι αγρότες μπόρεσαν και έσωσαν τα τρια παιδιά τραβώντας το αυτοκίνητο έξω απο το κανάλι.Οι τρεις νεαροί μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Λιβαδειάς και είναι εκτός κινδύνου.Στο συγκεκριμένο σημείο έχουν γίνει πολλά δυστυχήματα το μαρτυρούν και τα εκκλησάκια,και μέτρα προστασίας δεν έχουν ληφθεί όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες.
Όλοι στην Αλίαρτο και στο Μαυρομάτι  είναι συγκλονισμένοι από το τραγικό γεγονός που ακόμη δεν μπορούν να πιστέψουν ότι συνέβη,χάθηκαν δυο νεαρά παιδιά, αλλά και έντονα προβληματισμένοι,  και κάνουν λόγο για ανύπαρκτα μέτρα ασφαλείας στα κανάλια της Κωπαίδας.
 Τα ακριβή αίτια του θανατηφόρου τροχαίου ερευνά η τροχαία Λιβαδειάς.
.



Aπότομη στροφή ίχνος προστασίας δεν υπάρχει

ΡΩΤΑΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ  ΠΟΣΑ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΕΘΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΜΕΤΡΑ






lamiastar

al13al12al10al9al8al7al6al5al4al3al14al2φωτορεπορτάζ απο το Viotianet
Διαβάστε Περισσότερα »

Τραγωδία στην Αλίαρτο και στο Μαυρομάτι-Νεκροί 2 νεαροί που έπεσαν σε κανάλι στην Κωπαίδα

Σύμφωνα πάντα με τις πρώτες πληροφορίες Ι.Χ αυτοκίνητο έπεσε σε αρδευτικό κανάλι στην Κωπαίδα κοντά στην Αλίαρτο.Στο αυτοκίνητο επέβαιναν 5 άτομα, και σύμφωνα πάντα με πληροφορίες που φθάνουν στο Permissospress o ένας είναι απο την Αλίαρτο και ο άλλος απο το Μαυρομάτι.
Νεώτερα σε λίγο

Διαβάστε Περισσότερα »

Επιστολή Δημάρχου Θηβαίων στον Υπουργό Ανάπτυξης για το ζήτημα των Τσιγγάνων



Τον Υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστή Χατζηδάκη ενημερώνει με επιστολή του ο Δήμαρχος Θηβαίων Σπύρος Νικολάου, σχετικά με τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή από την παραβατική- εγκληματική συμπεριφορά ομάδων τσιγγάνων που διαμένουν στον καταυλισμό, ζητώντας του την άμεση και καταλυτική παρέμβαση του Υπουργείου, καθώς πλέον οι πολίτες αισθάνονται ανασφάλεια τόσο για την ίδια τους τη ζωή όσο και για τις περιουσίες τους.

Ακολουθεί η επιστολή του Δημάρχου Θηβαίων :

«Κύριε Υπουργέ

Με την παρούσα επιστολή μου θέλω να σας ενημερώσω - αναφέρω το πιο σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Δήμος μας και να ζητήσω την αρωγή και συνδρομή σας στις πολλές και επίπονες προσπάθειες που έχω καταβάλει προσωπικά αλλά και όλη η Δημοτική αρχή καθώς και το Δημοτικό Συμβούλιο, με σκοπό την επίλυσή του.
Συγκεκριμένα και περιληπτικά σας αναφέρω τα ακόλουθα:

Δίπλα από την συνοικία Πυρί της Θήβας (φωτογραφία από Google) υπάρχει οικισμός όπου διαμένουν περίπου 1000 τσιγγάνοι. Η εγκατάστασή τους έγινε την χρονική περίοδο 2000 -2002 από τον Δήμο Θηβαίων σε συνεργασία με το τότε Υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ σε 36 λυόμενους οικίσκους που παραχωρήθηκαν από το Υπουργείο για την δημιουργία καταυλισμού τσιγγάνων στην εν λόγω περιοχή.
Ο καταυλισμός με τα τότε δεδομένα χαρακτηριζόταν ως προσωρινός και γι’ αυτόν το λόγο ένα τμήμα του χώρου εγκατάστασης ήταν και παραμένει σε ενοικιαζόμενο από το Δήμο οικόπεδο και το υπόλοιπο σε γήπεδο ιδιοκτησίας του Δήμου καθώς και σε ιδιόκτητο από τσιγγάνους οικόπεδο.
Έκτοτε και μέχρι σήμερα έχουν γίνει μετακινήσεις των αρχικά από τον Δήμο τοποθετημένων οικίσκων, προσθήκες σε αυτά και πολλές νέες κατασκευές συνιστώντας ουσιαστικά μια γενικευμένη αυθαίρετη πολεοδομική κατάσταση κατά το γράμμα και τύπο του νόμου.

Μετά από συντονισμένες ενέργειες του Δήμου και της Αστυνομίας έγιναν οι καταγραφές όλων των αυθαιρέτων κατασκευών και ήδη έχουν υποβληθεί στην Αποκεντρωμένη Περιφέρεια σαράντα εννέα (49) αποφάσεις κατεδάφισης για έγκριση.

Παρά του ότι η αρχική εγκατάσταση οικίσκων έγινε με την σύμφωνη γνώμη και συμμετοχή του Δήμου αλλά και του ΥΠΕΧΩΔΕ, που παραχώρησε τα λυόμενα, συμβάλλοντας στην προσωρινή επίλυση του προβλήματος στέγασης και εγκατάστασης των τσιγγάνων στο συγκεκριμένο μέρος, πουθενά στην πολεοδομική νομοθεσία δεν προβλέπεται η με νόμιμη διαδικασία και χωρίς την έκδοση οικοδομικής άδειας δημιουργία μόνιμου οικισμού οποιασδήποτε αιτιολογίας.

Κατ΄αυτή την έννοια το σύνολο του καταυλισμού πολεοδομικά μπορεί να θεωρηθεί αυθαίρετο, αφού έπαψε πλέον μετά δέκα ή δώδεκα έτη να ισχύει κατά την άποψή μας ο χαρακτηρισμός του προσωρινού.

Δυστυχώς με την πάροδο των ετών ο αριθμός των διαβιούντων εκεί τσιγγάνων πολλαπλασιάστηκε με την προσέλευση άλλων από άλλες περιοχές με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένας άναρχος χώρος που μπορεί να χαρακτηρισθεί ως γκέτο ή άσυλο εγκληματιών με όλα τα συνεπεγόμενα προβλήματα και τα οποία επιγραμματικά είναι τα εξής:
• Μεγάλη έκταση της εγκληματικότητας και ανεξέλεγκτη δράση των τσιγγάνων.
• Σοβαρά θέματα διακίνησης ναρκωτικών με αποτέλεσμα παιδιά της περιοχής μας να πεθαίνουν.
• Κλοπές, φθορές, ληστείες και πλήθος καταστροφών ιδιωτικής περιουσίας των κατοίκων της πόλης μας.
• Σοβαρά προβλήματα στην ασφάλεια των διερχομένων οχημάτων από τον οδικό άξονα Θήβας – Λιβαδειάς που εφάπτεται του καταυλισμού διότι πολύ συχνά αυτά αναγκάζονται να ακινητοποιηθούν και στη συνέχεια να καταληστεύονται οι επιβαίνοντες.

Πρόσφατα κατά την καταγραφή αυθαιρέτων κτισμάτων, τσιγγάνοι βιαιοπράγησαν κατά Αντιδημάρχου του Δήμου παρά το γεγονός ότι σε μικρή απόσταση παρευρίσκοντο Αστυνομικές δυνάμεις και είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα αποφύγουμε τις αυτοδικίες με κίνδυνο να θρηνήσουμε ακόμη και θύματα.

Η Αστυνομική Υποδιεύθυνση Θήβας με φιλότιμες προσπάθειες αντιμετωπίζει το πρόβλημα της παραβατικότητας ενισχυόμενη πολλές φορές και από ειδικά τμήματα της ΕΛΛΑΣ.

Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία ο κάθε Δήμος είναι υπεύθυνος για την επίλυση των προβλημάτων των δημοτών του, για τον σκοπό αυτό η Δημοτική αρχή πασχίζει και προσπαθεί με όσα μέσα διαθέτει να λύσει ή έστω να αμβλύνει τα προβλήματα που προαναφέραμε πλην όμως δεν μπορεί από μόνος του να φέρει αποτελέσματα αν δεν έχει την δέουσα αρωγή από τις αρμόδιες υπηρεσίες του κεντρικού κράτους (Υπουργεία, Εισαγγελικές αρχές κ.τ.λ.).
Προς αυτή την κατεύθυνση ο Δήμος μας έχει προχωρήσει εδώ και δύο χρόνια περίπου σε πολλές ενδεδειγμένες ενέργειες αφιερώνοντας μεγάλο μέρος της δραστηριότητάς του στο σοβαρό αυτό θέμα.

Μετά τα παραπάνω υποβάλλω την παράκληση όπως στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας ενεργήσετε σχετικά, με σκοπό την χρηματοδότησή μας μέσω προγράμματος ή οποιουδήποτε άλλου τρόπου κρίνετε εφικτό, με σκοπό την μετεγκατάσταση όλου ή μέρους του οικισμού σε κάποια απόσταση από την πόλη. Η μετεγκατάσταση όπως γνωρίζετε απαιτεί αγορά οικοπέδου, λυόμενους οικίσκους καθώς και υποδομές για ύδρευση αποχέτευση και ηλεκτροφωτισμό.

Επίσης ως εναλλακτική λύση προτείνουμε την χρηματοδότηση των ιδίων των τσιγγάνων με ποσό που θα διατεθεί για την αγορά οικιών εντός της πόλης ή των χωριών ώστε να μπορέσουν να ενταχθούν στο κοινωνικό σύνολο κάτι το οποίο είναι σίγουρο ότι επιθυμεί και η πολιτεία.

Με την πεποίθηση ότι θα προσπαθήσετε να δώσετε την πιο ενδεδειγμένη λύση στο πολύ σοβαρό πρόβλημα που ταλανίζει για πολλά χρόνια την πόλη μας, παρακαλώ και επιθυμώ συνάντηση μαζί σας ή με αρμόδιο υφυπουργό ή Γ.Γ. προκειμένου δια ζώσης να σας εκθέσω το πρόβλημα».
Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΕΡΙΠΤΕΡΑΣ AΠΟ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ ΣΕ ΡΟΛΟ... ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΗ



Ένα βήμα προτού επιβιβασθεί σε διαστημόπλοιο για μια βόλτα στο… διάστημα βρίσκεται ο νεαρός Απόστολος Κέππας.

Ο 34χρονος Λαμιώτης περιπτεράς συμμετείχε σε έναν διαγωνισμό που διοργάνωσε η AXE τον περασμένο Φεβρουάριο και κατάφερε να αναδειχθεί πρώτος ανάμεσα σε 3.800 άτομα.

«Η εταιρεία αγόρασε 22 θέσεις για το διάστημα και διοργάνωσε ένα παγκόσμιο διαγωνισμό στον οποίο συμμετέχουν 60 χώρες.


Ο διαγωνισμός

Αυτό που θα έπρεπε να κάνουν οι συμμετέχοντες προκειμένου να περνούν τις φάσεις του διαγωνισμού και να βρίσκονται όλο και πιο κοντά στο «όνειρο», ήταν να γίνουν δημοφιλείς.

«Αυτό που έπρεπε να κάνει κάποιος ήταν να μαζεύει ψήφους, είτε με email είτε με like στο facebook. Ξεκινήσαμε 3800 άτομα και θα κέρδιζε όποιος θα είχε τα περισσότερα like. Ο διαγωνισμός είχε διάφορες φάσεις. Σε πρώτη φάση έπρεπε για 4 μήνες να μαζεύουμε email. Μετά βγήκε η 50αδα και τέλος η 5αδα. Σε αυτή την φάση ο κάθε παίχτης γύρισε ένα βίντεο το οποίο θα έπρεπε να συγκεντρώσει τις περισσότερες ψήφους» εξηγεί ο 34χρονος.

Τελικά το video του Αποστόλη έγινε ανάρπαστο καταφέρνοντας να συγκεντρώσει πάνω από 3.000 like. Το αποτέλεσμα ήταν να αναδειχθεί νικητής του διαγωνισμού και πλέον να βρίσκεται ένα βήμα μακριά από το διάστημα.




Ετοιμάζει βαλίτσες για Ορλάντο

Η αυλαία πρόκειται να πέσει τον ερχόμενο Δεκέμβριο όπου οι νικητές -περίπου 60- όλων των χωρών θα πρέπει να βρίσκονται στο Ορλάντο προκειμένου να κάνουν κάποιες ειδικές ασκήσεις.



«Έχει μείνει ένα στάδιο ακόμα. Η επόμενη φάση είναι τον Δεκέμβριο στο Ορλάντο. Θα είμαστε οι 60 νικητές και για μια εβδομάδα θα περάσουμε εκπαίδευση. Οι 22 καλύτεροι είναι αυτοί που τελικά θα ταξιδέψουν στο διάστημα. Εγώ προσπαθώ από τώρα να μάθω σχετικά με τη εκπαίδευση ώστε να προετοιμαστώ. Έχω σκεφτεί, αν δεν είναι πολύ μεγάλο το κόστος, να πάω σε κάποιο σχετικό κέντρο και να εκπαιδευτώ νωρίτερα ώστε να είμαι έτοιμος» εξηγεί ο Αποστόλης περιχαρής. 
zougla.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι δήμαρχοι καλούν την ΕΛ.ΑΣ. να αναλάβει χρέη Δημοτικής Αστυνομίας...


Αμεση ανάθεση στην ΕΛ.ΑΣ. των αρμοδιοτήτων που ασκούσε η Δημοτική Αστυνομία - μεταξύ άλλων παράνομη στάθμευση, έλεγχος καταστημάτων, παρεμπόριο - και έχουν μείνει πλέον στον αέρα με εμφανή αποτελέσματα σε όλες τις μεγάλες πόλεις, ζητεί η...
Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Κώστας Ασκούνης, με επιστολή του προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης, τους καλεί να προχωρήσουν στην άμεση έκδοση της αναγκαίας Κοινής Υπουργικής Απόφασης, με την οποία θα προβλέπεται η ανάθεση στην Ελληνική Αστυνομία των σχετικών αρμοδιοτήτων, οι οποίες έχουν μείνει «ορφανές», με αποτέλεσμα τον τελευταίο καιρό να μην υπάρχει κανένας έλεγχος. (σσ. Οι εικόνες που συνοδεύουν το ρεπορτάζ είναι αδιάψευστος μάρτυρας).

Ο κ. Ασκούνης υπενθυμίζει στους αρμόδιους υπουργούς ότι για την υλοποίηση της συγκεκριμένης διαδικασίας απαιτείται, κατά το νόμο, να εκδώσουν ΚΥΑ, η οποία θα προβλέπει την παράλληλη άσκηση της αρμοδιότητας μέχρι την οριστική μεταφορά της στην Ελληνική Αστυνομία στις 22 Σεπτεμβρίου 2013.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, το τελευταίο διάστημα έχει γίνει δέκτης σχετικών αιτημάτων από πολλούς δημάρχους εκ των 81 δήμων της χώρας, οι οποία διέθεταν Δημοτική Αστυνομία.

«Η βίαιη απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει τη Δημοτική Αστυνομία έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα στους δήμους που δεν έχουν πλέον τη δυνατότητα αστυνόμευσης», σημειώνει ο κ. Ασκούνης. «Η τήρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ο έλεγχος τους παραεμπορίου και των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, αποτελούν ορισμένα μόνο ενδεικτικά παραδείγματα αρμοδιοτήτων που δεν μπορούν να ασκηθούν»....
Διαβάστε Περισσότερα »

Έκπληξη με Μάντζιο στη Λιβαδειά


Να που έκανε την έκπληξη τη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού ο Λεβαδειακός.


Εκεί που δεν το περίμενε κανένας, οι Βοιωτοί ανακοίνωσαν την απόκτηση του Βαγγέλη Μάντζιου την Παρασκευή, με τον Έλληνα επιθετικό, πρώην των Ατρομήτου, Παναθηναϊκού και Πανιωνίου, να υπογράφει την ίδια μέρα το νέο του συμβόλαιο.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ ανακοινώνει τη συνεργασία της με τον ποδοσφαιριστή Βαγγέλη Μάντζιο.

Η συμφωνία με τον ποδοσφαιριστή επετεύχθη σήμερα το μεσημέρι στα γραφεία του μεγαλομετόχου κ. Κομπότη».

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ