Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

Σοκ στο Σχηματάρι - Σκότωσε το διαρρήκτη με καραμπίνα!

Mε καραμπίνα σκότωσε τον έναν από τους δύο άνδρες, που εισέβαλαν στο εργοτάξιο του στο Σχηματάρι Βοιωτίας, ο 55χρονος ιδιοκτήτης.

Ο 55χρονος αντιλήφθηκε την παρουσία δύο αγνώστων εντός του εργοταξίου λίγο μετά τις 4.00 το απόγευμα .

Οπως γράφει το LamiaStar, οι δράστες ηλικίας 63 και 42 χρονών, κάτοικοι της Ασωπίας Θηβών εισέβαλαν στην επιχείρηση του 55χρονου με στοχο να κλέψουν.

Ο 55χρονος ιδιοκτήτης, που κατοικεί στην Αθήνα και είχε πέσει και στο παρελθόν θύμα διάρρηξης, πήρε την καραμπίνα που είχε εκείνη τη στιγμή στο γραφείο του και πυροβόλησε τον έναν απο τους δύο δράστες στο πόδι τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.

Ταυτόχρονα ακινητοποίησε και τον νεαρότερο δράστη.

Στο σημείο άμεσα βρέθηκαν αστυνομικοί του τμήματος Σχηματαρίου που συνέλαβαν τόσο το νεαρό διαρρήκτη όσο και τον ιδιοκτήτη του εργοταξίου που αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας.

Ο 63χρονος διαρρήκτης μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας Σχηματαρίου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργεί το Τ.Α. Λιβαδειάς.


Διαβάστε Περισσότερα »

Αλίαρτος:Ράγισαν καρδιές στο τελευταίο «αντίο» των παιδιών

Συγκλονιστικές σκηνές διαδραματίστηκαν στις  κηδείες των παιδιών.
 Στην Αλίαρτο  παίχτηκε σήμερα  το μεσημέρι  η τελευταία πράξη της τραγωδίας με τους δύο νεαρούς,Δρόσο και Γιώργο  17 και  22χρονών, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους ξημερώματα Σαββάτου πέφτοντας με το αυτοκινητό τους σε αρδευτικό κανάλι της Κωπαίδας.

Οι νεκρώσιμες ακολουθίες πραγματοποιήθηκαν  στους Ιερούς Ναούς Αγίου Χαραλάμπου και Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στην Αλίαρτο.Συγγενείς, γνωστοί και φίλοι των παιδιών τους συνόδευσαν στην τελευταία τους κατοικία κρατώντας ένα λευκό τριαντάφυλλο, γράφοντας τον επίλογο ενός δράματος που σκόρπισε τον πόνο και τη θλίψη στην Αλίαρτο και σε ολόκληρη τη Βοιωτία.






 



 Καλό Παράδεισο Δρόσο και Γιώργο,  ας είναι ελαφρύ το χώμα που σας σκέπασε
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη 30χρονη στον καταυλισμό ROMA Πυρίου Θηβών για σωρεία κλοπών και διαρρήξεων

Συνελήφθη 30χρονη ημεδαπή ROMA , η οποία ενέχεται στην διάπραξη σωρείας κλοπών – διαρρήξεων σε σπίτια στις περιοχές της Χαλκίδας και της Αυλίδας Ευβοίας

Εξιχνιάσθηκαν από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας συνολικά δεκατέσσερις (14) περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπών, ενώ στη δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνεται ακόμη ένας 22χρονος ημεδαπός ROMA συνεργός της

Η σύλληψη της πραγματοποιήθηκε στον Καταυλισμό ROMA Πυρίου Θηβών, μετά από συντονισμένη επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί των Τμημάτων Ασφαλείας Χαλκίδας και Θήβας

Η λεία που αποκόμισαν από την παράνομη δράση τους περιλαμβάνει κυρίως κοσμήματα, χρηματικά ποσά και ηλεκτρονικές συσκευές, που η συνολική τους αξία υπερβαίνει τις -35 .000- ευρώ

Στην κατοχή της 30χρονης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία (κατσαβίδια) και κοσμήματα, των οποίων η προέλευση διερευνάται

Συνελήφθη, προχθές (02-08-2013) το βράδυ στον Καταυλισμό ROMA Πυρίου Θηβών, μια 30χρονη ημεδαπή, η οποία στο πλαίσιο εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας που διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, προέκυψε ότι ενέχεται στην διάπραξη σωρείας κλοπών – διαρρήξεων σε σπίτια, στις περιοχές της Χαλκίδας και της Αυλίδας Ευβοίας.

Η σύλληψη της πραγματοποιήθηκε μετά από συντονισμένη επιχείρηση, στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί των Τμημάτων Ασφαλείας Χαλκίδας και Θήβας, ενώ στο πλαίσιο της ενδελεχούς έρευνας, ταυτοποιήθηκε ακόμη ένας 22χρονος ημεδαπός ROMA συνεργός της που αναζητείται. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Αναλυτικότερα, αρχικά προχθές το μεσημέρι προσήλθε στο Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας μία 39χρονη ημεδαπή και κατήγγειλε ότι νωρίτερα την ίδια ημέρα το πρωί, ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε άγνωστη γυναίκα, μετέβη στην οικία της στη Χαλκίδα και αφού αποβιβάστηκε η οδηγός της, στην συνέχεια άνοιξε την πόρτα της αυλής και προσπάθησε να εισέλθει στο εσωτερικό της οικίας της, πλην όμως έγινε αντιληπτή από την μητέρα της και τράπηκε σε φυγή με το όχημά της.

Επίσης προχθές το μεσημέρι, καταγγέλθηκε από 57χρονη ημεδαπή ότι επιστρέφοντας στην οικία της στη Χαλκίδα, διαπίστωσε ότι έξω από αυτήν ήταν σταθμευμένο ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ενώ κατά την είσοδο της στην οικία της διαπίστωσε ότι ήταν παραβιασμένο το παράθυρο της κουζίνας και είχε αφαιρεθεί από την κρεβατοκάμαρά της το χρηματικό ποσό των (500) ευρώ και διάφορα κοσμήματα.

Στο πλαίσιο της έρευνας και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων και πληροφοριών, προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας της 30χρονης δράστιδας και προχθές περίπου στις 20:15΄το βράδυ, εντοπίστηκε στον Καταυλισμό ROMA Πυρίου Θηβών να επιβαίνει στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο είχε χρησιμοποιήσει για την μετάβασή της στις ανωτέρω δύο οικίες στη Χαλκίδα.

Μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε στο όχημά της, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, επιμελώς κρυμμένα κάτω από το κάθισμα του συνοδηγού, διαρρηκτικά εργαλεία (τρία κατσαβίδια) και διάφορα κοσμήματα (δαχτυλίδια, αλυσίδες και ασημένια νομίσματα), των οποίων η προέλευση διερευνάται.

Από την συστηματική και μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, προέκυψε ότι η συλληφθείσα, μαζί με έναν ακόμη 22χρονο ημεδαπό ROMA συνεργό της, είχαν διαπράξει σωρεία κλοπών – διαρρήξεων σε οικίες στις περιοχές της Χαλκίδας και της Αυλίδας Ευβοίας.

Εξιχνιάσθηκαν, μέχρι τώρα, συνολικά δεκατρείς (13) κλοπές και μία (1) απόπειρα κλοπής σε οικίες, που διέπραξαν οι δράστες κατά το χρονικό διάστημα από 07-07-2013 έως και 02-08-2013, αφαιρώντας κυρίως κοσμήματα, χρηματικά ποσά και ηλεκτρονικές συσκευές (κινητά τηλέφωνα, ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές κ.λ.π.). Το συνολικό όφελος που αποκόμισαν από την παράνομη δράση τους υπερβαίνει τις (35.000) ευρώ.

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο της 30χρονης, ως μέσο τέλεσης των ανωτέρω κλοπών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 22χρονου συνεργού της, καθώς και για την περεταίρω εμπλοκή τους στην τέλεση και άλλων παρόμοιων αξιόποινων πράξεων.

Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σε 48ωρη απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι του ΟΑΕΔ



Σε 48ωρη απεργία προχωρούν τη Δευτέρα και την Τρίτη οι εργαζόμενοι στον ΟΑΕΔ, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την κινητικότητα και «κάθε παράλογη ενέργεια της Κυβέρνησης».

«Δεν θα τους επιτρέψουμε την αποδόμηση του ΟΑΕΔ. Η κοινωνική πρόνοια είναι δικαίωμα των πολιτών και υποχρέωση της Πολιτείας. Ενωμένοι, αποφασισμένοι και δυνατοί θα αντιμετωπίσουμε κάθε παράλογη ενέργεια της Κυβέρνησης. Η κινητικότητα, η διαθεσιμότητα ή όπως αλλιώς ονομάζουν οι συγκυβερνώντες την όποια ενέργεια εις βάρος των εργαζομένων στον ΟΑΕΔ είναι ενέργεια πρώτα εις βάρος του κοινωνικού συνόλου και μετά εις βάρος των υπαλλήλων του ΟΑΕΔ! Όποιος υπερβεί αυτή την «κόκκινη γραμμή» θα βγει εκείνος στη διαθεσιμότητα από τον λαό» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωσή τους.

Διαβάστε Περισσότερα »

Διοικούσε επί 8 χρόνια την Ε. Α. Β. με πτυχίο «μαϊμού»



Η έρευνα από το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης αποκάλυψε ότι ο επικεφαλής των γενικών διευθυντών της ΕΑΒ και μέλος θυγατρικών της αμυντικής βιομηχανίας από το 2005 μέχρι και σήμερα που έχει ακόμα την ιδιότητα του εκτελεστικού μέλους του διοικητικού συμβουλίου , βρισκόταν σε αυτή τη θέση με πλαστό πτυχίο πανεπιστημιακών σπουδών.

Το πόρισμα του ΣΕΕΔΔ , σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος της Κυριακής» επιρρίπτει ευθύνες στη διοίκηση της ΕΑΒ η οποία προσέλαβε στην υψηλόβαθμη θέση του γενικού διευθυντή Επικεφαλής Επιχειρησιακών Λειτουργιών το εν λόγω στέλεχος, ο οποίος κατέθεσε τίτλο σπουδών από το Πανεπιστήμιο της Κολούμπια που τελικά ήταν πλαστός.

Από τις διάφορες θέσεις που τοποθετήθηκε στην ΕΑΒ είτε ως διευθυντικό στέλεχος είτε ως μέλος διοικητικών συμβουλιων, εισέπραξε συνολικά από το 2004 μέχρι σήμερα 466.752,44 ευρώ, λόγω κυρίως των εξειδικευμένων σπουδών ως αεροναυπηγός μηχανικός και μηχανολόγος μηχανικός με πτυχία πανεπιστημίων από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Μετά από συνεργασία του ΣΕΕΔ με τον Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Ν. Υόρκη που ζήτησε την επιβεβαίωση γνησιότητας των τίτλων σπουδών από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια, η απάντηση που έλαβε η ελληνική πλευρά από το Κολούμπια ήταν ότι "το αντίγραφο πτυχίου που απεστάλη δεν αντιστοιχεί σε τίτλο σπουδών του ως άνω πανεπιστημίου".

Η σχέση του συγκεκριμένου στελέχους με την ΕΑΒ ξεκινάει το 2004 οπότε και τοποθετήθηκε εκτελεστικό μέλος στο ΔΣ της αμυντικής βιομηχανίας και γενικός διευθυντής Επιχειρησιακών Λειτουργιών. Στο βιογραφικό του αναφέρει ότι είχε διατελέσει τεχνικός διευθυντής στην αμερικανική βάση Αράξου από το 1989-2001 και κατά την τριετία 2001-2004 ήταν ιδιοκτήτης δύο τεχνικών γραφείων.

Για την λειτουργία των τεχνικών γραφείων θα έπρεπε να ήταν και μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας αλλά μία διερεύνηση στο ανοιχτό μητρώο του ΤΕΕ αποκαλύπτει ότι το όνομά του δεν υπάρχει στη λίστα των μελών του Επιμελητηρίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ηλιοφάνεια και ζέστη σε ολόκληρη τη χώρα

Σκαρφαλώνει ο υδράργυρος από σήμερα με το θερμόμετρo να φτάνει έως και 37 βαθμούς Κελσίου ενώ η ατμόσφαιρα αναμένεται να γίνει ακόμη πιο αποπνικτική μετά το μεσημέρι όταν και αναμένεται να δημιουργηθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά. Ισχυροί βοριάδες μέχρι επτά μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο.

Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη

καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά.

Άνεμοι: ασθενείς και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 19 έως 36 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά ιονίου, ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος

καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί μέχρι 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 20 έως 37 βαθμούς κελσίου. Στην ήπειρο η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

καιρός: γενικά αίθριος.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, στα ανατολικά 6 και κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 19 έως 35 τοπικά στην Πελοπόννησο έως 37 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

καιρός: αίθριος.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 23 έως 31 και τοπικά στη νότια Κρήτη έως 35 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού αιγαίου, Δωδεκάνησα

καιρός: αίθριος.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 24 έως 35 βαθμούς κελσίου.

Τοπικές προγνώσεις

Αττική

καιρός: αίθριος.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 και κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 25 έως 35 βαθμούς κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια η μεγίστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

καιρός: γενικά αίθριος και μόνο τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις στα γύρω ορεινά.

Άνεμοι: ασθενείς και το απόγευμα νότιοι μέχρι 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 21 ως 35 βαθμούς κελσίου.

Πρόγνωση καιρού για Δευτέρα 05-08-2013

καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής το μεσημέρι στα ορεινά της κεντρικής Μακεδονίας.

Άνεμοι: στα δυτικά ασθενείς. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6, και στο αιγαίο 7 και πιθανόν την ημέρα τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση.

Διαβάστε Περισσότερα »

Δεν αυξάνονται οι τιμές για τις άδειες κυνηγιού


Χαράς ευαγγέλια για τους κυνηγούς, ελάχιστες μόνο εβδομάδες πριν την έναρξη της νέας κυνηγετικής περιόδου, αφού διατηρούνται στα ίδια επίπεδα με πέρυσι τα τέλη έκδοδης και ανανέωσης των αδειών θήρας προς το Δημόσιο. Έτσι λοιπόν, ύστερα από τη σχετική υπουργική απόφαση, η οποία δημοσιεύτηκε στο φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, η διάρκεια της κυνηγετικής περιόδου για το έτος 2013-2014, καθορίζεται από τις 20 Αυγούστου μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2014. Δεν υπάρχουν ουσιαστικές μεταβολές σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, πέρα από το γεγονός, ότι κατ’ εξαίρεση επιτρέπεται η θήρα του αγριοκούνελου μέχρι την 10η Μαρτίου 2014. Όπως τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Σπύρος Καλαφάτης, σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο για την πλειονότητα των πολιτών, η ηγεσία του υπουργείου αποδέχθηκε την εισήγηση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος (ΚΣΕ) να διατηρήσει σταθερά τα τέλη τόσο για τη Γενική όσο και για την Περιφερειακή και Τοπική άδεια κυνηγίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΕΙΑ 2013- Λεύκτρα 5-10 Αυγούστου



ΤΡΙΤΗ 6/8/2012 21:30 ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΕΥΚΤΡΩΝ: Σόου με κλόουν, ανιματέρ και παιδότοπος για τους μικρούς μας φίλους!
ΤΕΤΑΡΤΗ 7/8/2012 21:30 ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΕΥΚΤΡΩΝ: Διασκεδαστικά παιχνίδια για όλους (τσουβαλοδρομίες, κανατοδρομίες κτλ)!
ΠΕΜΠΤΗ 8/8/2012 21:30 ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΕΥΚΤΡΩΝ: Κυνήγι κρυμμένου θησαυρού!
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9/8/2012 21:00 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΕΥΚΤΡΩΝ: Θεατρική παράσταση " Συμπέθεροι από τα Τίρανα" που ανεβάζει η θεατρική ομάδα του συλλόγου μας!
ΣΑΒΒΑΤΟ 10/8/2012 07:00 ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΕΥΚΤΡΩΝ: Πεζοπορεία στον παλιό δρόμο για Λιβαδόστρα!
ΣΑΒΒΑΤΟ 10/8/2012 22:30 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΕΥΚΤΡΩΝ: Συναυλία με έντεχνη και ροκ μουσική!

ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 5/8/2012 ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ ΣΤΙΣ 21:30 , ΚΑΘ' ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ, ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΩΝ ΛΕΥΚΤΡΩΝ 'Η ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΕΥΚΤΡΩΝ (ΑΝΑΛΟΓΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ)!!!
Διαβάστε Περισσότερα »

Πάρτι φοροδιαφυγής: 100.000 Ι.Χ. πωλούνται παράνομα στην Ελλάδα μέσω διαδικτύου

Νέα μάστιγα για την ελληνική οικονομία οι παράνομες πωλήσεις ΙΧ, τα φανοποιεία ή συνεργεία μαϊμού. Πόσα είναι τα διαφυγόντα κέρδη ετησίως. Οι προτάσεις του ΣΕΕΑΕ


Σε "μάστιγα" έχει εξελιχθεί το θέμα του παρεμπορίου στα αυτοκίνητα, με τον Σύνδεσμο Εμπόρων Εισαγωγέων Αυτοκινήτων Ελλάδος να αναφέρει πως κάθε χρόνο, περίπου 100.000 αυτοκίνητα πωλούνται παράνομα από εμπόρους κυρίως μέσω διαδικτύου, με αποτέλεσμα το κράτος να χάνει κάθε χρόνο περίπου 117 εκατ. ευρώ.

Το ζήτημα των παράνομων πωλήσεων αυτοκινήτων μέσω διαδικτύου, έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις, με τον πρόεδρο του ΣΕΕΑΕ να δηλώνει στην "Ημερησία" πως, σύμφωνα με έρευνα του Συνδέσμου τα διαφυγόντα έσοδα του κράτους ανέρχονται σε 117,2 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο, εκ των οποίων τα 50 εκατ. είναι απώλειες στα ασφαλιστικά ταμεία.

Ειδικότερα στις 100.000 αυτοκίνητα το κέρδος για κάθε Ι.Χ. ανέρχεται σε 1.000 ευρώ και τα κέρδη που δεν φορολογούνται αγγίζουν τα 100 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον χάνεται και ο ΦΠΑ που υπολογίζεται σε 23 εκατ. ευρώ και περίπου 10 εκατ. ευρώ από το φόρο εισοδήματος.

Μάστιγα και τα "αυτοσχέδια συνεργεία"

Τα τελευταία χρόνια της κρίσης παράλληλα, μια νέα μάστιγα έχει έρθει να χτυπήσει τον κλάδο του αυτοκινήτου: Η φάμπρικα των αυτοσχέδιων συνεργείων.

Πιλοτές, υπόγεια γκαράζ και άλλοι χώροι, έχουν μετατραπεί σε παράνομα συνεργεία, τα οποία βλάπτουν σε μεγάλο βαθμό τους νόμιμους ιδιοκτήτες συνεργείων, ενώ παράλληλα είναι και επικίνδυνα για την οδική ασφάλεια.

Επίσης σημειώνεται και σε αυτή την δραστηριότητα μεγάλη απώλεια εσόδων για το κράτος, καθώς παρατηρούνται ετησίως 100 εκατ. ευρώ διαφυγόντα κέρδη από φόρους και 50 εκατ. ευρώ από ασφαλιστικές εισφορές, καθώς τα αυτοσχέδια συνεργεία δεν κόβουν αποδείξεις και δεν έχουν λειτουργικά έξοδα, σε αντίθεση με τους νόμιμους επιχειρηματίες, οι οποίοι φέρεται κυριολεκτικά να "πνίγονται".

Εκτός από τα παράνομα συνεργεία, ο αθέμιτος ανταγωνισμός παρατηρείται και στον κλάδο της φανοποιείας, καθώς πρόσφατα έχουν παρουσιαστεί πολλαπλά κρούσματα με "μαϊμού" ανταλλακτικά.

Πιο αναλυτικά η λίστα με τα διαφυγόντα κέρδη:

* 1.000 ευρώ το κέρδος ανά Ι.Χ.

* 23 εκατ. ευρώ κέρδη

* 23 εκατ. ευρώ ΦΠΑ

* 10 εκατ. ευρώ χαμένα έσοδα από Φόρο Εισοδήματος

* 40 εκατ. ο τζίρος στα παράνομα συνεργεία

* 9,2 εκατ. ευρώ απώλειες από ΦΠΑ

* 4 εκατ. ευρώ απώλειες από Φόρο Εισοδήματος

* 21,6 εκατ. ευρώ από φορολογία μισθών και απολύσεων

*50 εκατ. ευρώ απώλειες στα ασφαλιστικά ταμεία

* Σύνολο απωλειών 117,2 εκατ. ευρώ.

Οι προτάσεις του ΣΕΕΑΕ

Ο ΣΕΕΑΕ μετά από μελέτη ετοίμασε προτάσεις για την οριστική λύση του προβλήματος της πειρατείας στον κλάδο που θα σώσουν τις εναπομείνασες επιχειρήσεις και θα τονώσουν τα κρατικά έσοδα.

Ειδικότερα προτείνεται πως πρέπει να επιτραπεί η εισαγωγή μεταχειρισμένων Ι.Χ. που πληρούν τις προδιαγραφές ρύπων Euro4 (βενζίνη & diesel) ώστε να αποκτήσουν και πάλι τη δυνατότητα οι καταναλωτές να αποκτήσουν ένα φθηνό και αξιόπιστο αυτοκίνητο. Αλλωστε τα Euro4 είναι λιγότερο ρυπογόνα και επικίνδυνα από όλα εκείνα τα σαράβαλα που έχουν ξεθαφτεί και κυκλοφορούν και πάλι στους δρόμους.

- Με την επαναφορά του Φόρου Πολυτελούς Διαβίωσης για τα Ι.Χ. με κινητήρες άνω των δύο λίτρων συντελείται μια μεγάλη αδικία για τους κατόχους των συγκεκριμένων αυτοκινήτων που τα έχουν εισάγει από το εξωτερικό και ενώ η πραγματική ηλικία τους είναι μεγαλύτερη των δέκα ετών που προβλέπει ο νόμος και θα έπρεπε να εξαιρούνται δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο γιατί η εφορία αναγνωρίζει σαν ηλικία την 1η Αδεια κυκλοφορίας στην Ελλάδα!

- Ως γνωστόν οι εμπορίες αυτοκινήτων τις πινακίδες κυκλοφορίας τις καταθέτουν στις κατά τόπους αρμόδιες ΔΟΥ. Επίσης είναι γνωστό πως για να μεταβιβαστεί ένα όχημα στο οποίο έχουν κατατεθεί οι πινακίδες πρέπει πρώτα να γίνει άρση της ακινησίας και να πληρωθούν τα Τέλη Κυκλοφορίας αν είναι απλήρωτα. Ο ΣΕΕΑΕ ζητά κατά τη διάρκεια της μεταβίβασης μεταξύ εμπόρων να απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής των Τελών γιατί το όχημα ουσιαστικά δεν τίθεται σε κυκλοφορία καθώς παραμένει σε ακινησία από το ένα μαγαζί στο άλλο.

Αυτό το καθεστώς δημιουργεί ένα δυσβάσταχτο κόστος που θεωρείται άδικο και παράλογο.

- Το παρεμπόριο ανέκαθεν ταλαιπωρεί τον κλάδο δημιουργώντας τεράστια προβλήματα και στερεί από το Δημόσιο έσοδα που τα έχει ανάγκη αυτή τη στιγμή περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Ο ΣΕΕΑΕ προτείνει οι ιδιώτες που πωλούν το αυτοκίνητό τους να καταθέτουν υπεύθυνη δήλωση που να αναγράφει πως δεν εξασκούν εμπορία και αν αποδειχθεί ότι είναι ψευδής να επιβάλλονται πολύ υψηλά πρόστιμα και ποινές. άλλωστε το κράτος διαθέτει όλους τους μηχανισμούς ώστε να γίνουν οι απαραίτητες διασταυρώσεις και έλεγχοι άμεσα και αποτελεσματικά.

Διαβάστε Περισσότερα »

Στην Αμφίκλεια Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013: Μουσική και χοροί από όλη την Μεσόγειο

Στην Αμφίκλεια Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013: Μουσική και χοροί από όλη την Μεσόγειο, και ιδιαίτερα της Κάτω Ιταλίας με το συγκρότημα «Εν Καρδία»


“ Πολιτισμός, μια ανάσα πνοής…”

Η Πρωτοβουλία Πολιτών Αμφίκλειας με οδηγό και το ότι o πολιτισμός φέρνει μια ανάσα πνοής στις δυσκολίες της εποχής, ενημερώνει για τις παρακάτω εκδηλώσεις που θα πραγματοποιήσει στο ανοιχτό θεατράκι της Αγίας Παρασκευής στην Αμφίκλεια:

 Την Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013: Μουσική και χοροί από όλη την Μεσόγειο, και ιδιαίτερα της Κάτω Ιταλίας με το συγκρότημα «Εν Καρδία».
Διαβάστε Περισσότερα »

Έλεγχοι της τροχαίας για τον εντοπισμό ανασφάλιστων οχημάτων


Περισσότερους από 100.000 ελέγχους για ανασφάλιστα οχήματα έχει πραγματοποιήσει από τις αρχές Ιουλίου η Ελληνική Αστυνομία, μοιράζοντας πρόστιμα έως και 1.000 ευρώ στους παραβάτες.

Οι επιτόπιοι έλεγχοι γίνονται με τη συνδρομή του Κέντρου Πληροφοριών, που δια μέσου του προγράμματος «ΣΥΖΕΥΞΙΣ» δίνει στον τροχονόμο άμεσα τα στοιχεία για την ασφάλιση του οχήματος που ελέγχεται.

Με τον τρόπο αυτό η Τροχαία γνωρίζει αμέσως ένα όχημα είναι ασφαλισμένο ή όχι.

Οι ποινές

Στους παραβάτες που εντοπίζονται να κυκλοφορούν με ανασφάλιστο όχημα επιβάλλονται τα πρόστιμα που προβλέπει ο νόμος, ως εξής:

-1.000 € για τα λεωφορεία και τα φορτηγά δημόσιας χρήσης,
-500 € για τα επιβατηγά και άλλα οχήματα και
-250 € για τα δίκυκλα.

Σε κάθε περίπτωση αφαιρούνται το δίπλωμα, η άδεια και οι πινακίδες για 10 ημέρες, ενώ εάν το όχημα εμπλακεί σε ατύχημα, οι πινακίδες και η άδεια κυκλοφορίας αφαιρούνται για 2 χρόνια και επί υποτροπής για 3 χρόνια.
Διαβάστε Περισσότερα »

Θανατηφόρα γέφυρα στην Κωπαΐδα- Ζητείται λύση!!!


Η χθεσινή μέρα έμελλε να μεγαλώσει την ήδη μακροσκελή λίστα των ανθρώπων που «χάθηκαν» στα κανάλια της Κωπαΐδας. Ο τόπος του συμβάντος ίδιος. Θύματα όμως αυτή τη φορά ήταν δύο νεαροί ηλικίας 17 και 20 ετών αντίστοιχα. Στην «εσωτερική» της Κωπαϊδας θα προστεθεί άλλο ένα εκκλησάκι. Κι η ζωή συνεχίζεται που λένε. Τουλάχιστον αυτό πιθανόν να ακούγεται από τα χείλη των ηθικών αυτουργών. Αυτών που κλείνουν τα αυτιά στις «σειρήνες» των ντόπιων που μιλάνε ξεκάθαρα για δρόμο «καρμανιόλα» όταν αναφέρονται στην Κωπαϊδα. Η ανύπαρκτη (ο όρος «ελλιπής» θα κολάκευε στην προκειμένη περίπτωση) σήμανση στο σημείο,οι ανύπαρκτες  προστατευτικές μπάρες,εκεί  που εκτυλίχθηκε άλλη μια τραγωδία,και  οδήγησε στο θάνατο άλλους δύο συνανθρώπους μας. Δεν έχει περάσει και πολύς καιρός από τότε που στον ίδιο δρόμο δύο κοπέλες είχαν την ίδια κατάληξη. Τέτοια τραγικά παραδείγματα δυστυχώς υπάρχουν πολλά και κανείς από την πολιτεία δεν ευαισθητοποιείται. Για να το θέσουμε ακόμα καλύτερα…ουδείς αναλαμβάνει την ευθύνη καθώς όπως «επικοινωνείται» δεν είναι ξεκάθαρο το τοπίο εδώ και πολλά χρόνια στο θέμα των αρμοδιοτήτων με αποτέλεσμα όλοι οι εμπλεκόμενοι να έχουν κάνει την υπόθεση…μπαλάκι που συνεχώς αλλάζει χέρια. Λύση ακόμα αναζητείται και ο χρόνος δεν κυλάει με το μέρος κανενός…

Η Κωπαϊδα έχει "φάει" πολύ κόσμο κάντε κάτι
Permissospress
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ