Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Ας πάμε μια βόλτα στη παραλία Αγίου Βασιλείου στο Καπαρέλλι-φωτορεπορτάζ

Διαβάστε Περισσότερα »

Από Δευτέρα οι αιτήσεις για αναπληρωτές και ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς


Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες για την ένταξη των εκπαιδευτικών στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομίσθιων. Αναλυτικά οι κλάδοι


Από την προσεχή Δευτέρα, 12 Αυγούστου, μπορούν οι εκπαιδευτικοί να υποβάλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την ένταξή τους στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών για το σχολικό έτος 2013-2014.

Σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, οι αιτήσεις-δηλώσεις υποβάλλονται στις κατά τόπους Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει την Παρασκευή 23 Αυγούστου.

Η εκδήλωση ενδιαφέροντος αφορά τους εκπαιδευτικούς των κλάδων ΠΕ01, ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04 (ειδικότητες Φυσικών, Χημικών, Φυσιογνωστών, Βιολόγων και Γεωλόγων), ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ07, ΠΕ08, ΠΕ09, ΠΕ10, ΠΕ11, ΠΕ12, ΠΕ13, ΠΕ14, ΠΕ15, ΠΕ17, ΠΕ18, ΠΕ19, ΠΕ20, ΠΕ32, ΠΕ33, ΠΕ34, ΠΕ40, ΠΕ60, ΠΕ70, ΤΕ01 και ΔΕ01 Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

(Πηγή: ΑΠΕ)
Διαβάστε Περισσότερα »

Τραγωδία στη Σκύρο: Πατέρας πνίγηκε προσπαθώντας να σώσει την 9χρονη κόρη του

Στην περιοχή όπου έκαναν μπάνιο επικρατούσαν σφοδροί άνεμοι και τα κύματα παρέσυραν στα βαθιά τον 45χρονο - Το κοριτσάκι είχε χάσει και τη μητέρα του πριν λίγα χρόνια
Ανείπωτη τραγωδία στο Παλαμάρι Σκύρου, όταν 45χρονος πατέρας έχασε την ζωή του στην θάλασσα στην προσπάθειά του να σώσει την 9χρονη κόρη του από τα μανιασμένα κύματα.

Σύμφωνα με το eviazoom.gr, o άτυχος άνδρας εργαζόταν καθημερινά σε εκτροφείο αλόγων και είχε πάρει λίγες μέρες άδεια για να κάνει διακοπές με το κοριτσάκι του. Την Τρίτη το απόγευμα ο 45χρονος πήρε την κόρη του και πήγαν για μπάνιο. Τίποτα δεν προμήνυε τι θα επακολουθήσει...

Ξαφνικά στην περιοχή επικράτησαν σφοδροί άνεμοι, αλλά η 9χρονη δεν είχε προλάβει να βγει από την φουρτουνιασμένη θάλασσα και άρχισε να φωνάζει βοήθεια!

Έντρομος ο πατέρας της βούτηξε στην θάλασσα και κατάφερε να την φέρει στα ρηχά, αλλά δυστυχώς ο ίδιος παρασύρθηκε από τα πελώρια κύματα και εξαφανίσθηκε στα βαθιά. Δεν υπήρχε κάποιος εκείνη την ώρα στην παραλία για να σώσει τον άτυχο άνδρα.

Με κλάματα το κοριτσάκι πήγε τρέχοντας στο σπίτι τους, στην περιοχή Τραχύ, διανύωντας αρκετά χιλιόμετρα για να ειδοποιήσει τους θείους και τα ξαδέρφια της. Η άτυχη μικρούλα έχασε πριν λίγα χρόνια και την μητέρα της από καρκίνο.

Άμεσα ένας ξάδερφος του 45χρονου επέστρεψε στο σημείο και μαζί με το Λιμενικό έψαχναν όλο το βράδυ τον άτυχο άνδρα, ο οποίος εντοπίστηκε δυστυχώς νεκρός, να επιπλέει στην ίδια θαλάσσια περιοχή, χθες το μεσημέρι.

Η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών για τη διενέργεια νεκροψίας- νεκροτομής.

Διαβάστε Περισσότερα »

Σε «πύρινο κλοιό» το Αλιβέρι- Απειλούνται κατοικίες


Εντονη πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή Βέλος της Εύβοιας, η οποία απειλεί κατοικημένη περιοχή και πλησιάζει σπίτια, ενώ οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν δυσχεραίνουν το έργο της πυροσβεστικής.

H πυρκαγιά, καίει σε κατοικημένη περιοχή και απειλεί κατοικίες, με 2 αεροπλάνα και 24 πυροσβέστες να επιχειρούν στο σημείο, ωστόσο λόγω των δυνατών ανέμων το έργο τους είναι δύσκολο αναφέρει το eviagreen.

Λόγω των ισχυρών ανέμων, το ένα μέτωπο της φωτιάς κατευθύνεται προς τη ΔΕΗ Αλιβερίου όπου βρίσκεται και η μονάδα φυσικού αερίου και το άλλο προς το χωριό Πράσινο όπου βρίσκονται και οι εγκαταστάσεις της ΑΓΕΤ, αναφέρει το eviatop.

Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτός είναι ο 37χρονος που ασελγούσε σε 13χρονο αγόρι με νοητική στέρηση

Με εισαγγελική εντολή η ΕΛ.ΑΣ. έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία και τις φωτογραφίες του 37χρονου που συνελήφθη για αποπλάνηση και ασέλγεια σε βάρος ανήλικου αγοριού κατ' εξακολούθηση.

Πρόκειται για τον Ιωάννη Χατζόπουλο, του Δημητρίου και της Νικολέττας, ο οποίος συνελήφθη στο Αιγάλεω στις 4 Αυγούστου. Από την έρευνα της αστυνομίας προέκυψε πως το απόγευμα της προηγούμενης ημέρας ο 37χρονος οδήγησε στο σπίτι του ένα 13χρονο Ελληνα και ασέλγησε σε βάρος του. Μάλιστα, στην προανάκριση διαπιστώθηκε πως την προηγούμενη εβδομάδα είχε ενεργήσει κατ' επανάληψη ασελγείς πράξεις σε βάρος του ιδίου αγοριού.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών και σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για τις παραπάνω παράνομες πράξεις.

Διαβάστε Περισσότερα »

Έρευνα ΣΟΚ...Δείτε ανά νομό από τι πεθαίνουν οι Έλληνες....



Οι επιστήμονες από το Εργαστήριο Δημογραφικών και Κοινωνικών Αναλύσεων στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας – Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης, Μιχάλης Αγοραστάκης και Ζαχαρούλα Μίχου, ανέλυσαν τα στοιχεία θανάτου, ανά νομό και ανά περιοχή και οι διαπιστώσεις τους είναι συγκλονιστικές!



Για παράδειγμα, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα, στην Πρέβεζα, στην Κοζάνη και την Λάρισα, στους άνδρες κατοίκους των περιοχών αυτών παρουσιάζεται μια...αύξηση στο προσδόκιμο της ζωής, ενώ οι θάνατοι στην πλειοψηφία τους οφείλονται σε νοσήματα του κυκλοφορικού συστήματος και της καρδιάς.

Πάντως οι άνδρες σε αυτές τις περιοχές δείχνουν να λαμβάνουν σοβαρά τους καρδιαγγειακούς κινδύνους και για το λόγο αυτό έχουμε αύξηση στο προσδόκιμο.

Στην Κοζάνη όμως αλλά και στην Πρέβεζα, πολλοί είναι οι θάνατοι που παρατηρούνται στους άνδρες από νοσήματα του αναπνευστικού.

Στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στα Γιάννενα, στο νομό Μαγνησίας, στα Τρίκαλα, στην Αρτα, στην Κόρινθο, στην Καστοριά και στη Χαλκιδική οι επιστήμονες παρατήρησαν πάλι μια αύξηση στο προσδόκιμο ζωής, ακριβώς επειδή μειώθηκε η θνησιμότητα λόγω προβλημάτων στο κυκλοφορικό.

Την ίδια στιγμή σε 3 νομούς (Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική και Τρίκαλα) παρουσιάζεται μείωση της θνησιμότητας που αφορά τις νεοπλασματικές ασθένειες και τα νοσήματα του πεπτικού συστήματος.

Ο νομός Χαλκιδικής πάντως σημειώνει αύξηση στους θανάτους από νοσήματα του αναπνευστικού. Το ίδιο συμβαίνει και στον νομό Αχαΐας.

Η Κρήτη είναι μια ενδιαφέρουσα περιοχή για την έρευνα των επιστημόνων, αφού στα Χανιά για παράδειγμα παρατηρείται αύξηση των δεικτών θνησιμότητας η οποία έχει να κάνει με νεοπλάσματα, και νοσήματα του αναπνευστικού.

Στο Ρέθυμνο και το Λασίθι, αντίθετα έχει αυξηθεί το προσδόκιμο ζωής, αφού εμφανίζεται πρόοδος στα νοσήματα του κυκλοφορικού και της καρδιάς. Στο Ρέθυμνο πάντως έχουμε και εκεί αύξηση στους θανάτους από νεοπλάσματα και νοσήματα του αναπνευστικού.

Επίσης, αρνητικό πρόσημο υπάρχει όσον αφορά στα νεοπλάσματα, και στις εξής περιοχές: Ευρυτανία, Κυκλάδες και Λασίθι, ενώ χρόνια ζωής αφαιρούνται από τις λοιπές αιτίες στους νομούς Φωκίδας και Βοιωτίας.

Οι νομοί Εβρου, Ξάνθης και Ροδόπης σημειώνουν πρόοδο στη θνησιμότητα από νοσήματα του κυκλοφορικού και νεοπλάσματα σε σχέση με το 1991, με τον Έβρο να σημειώνει πρόοδο όσον αφορά τα νοσήματα του αναπνευστικού.

Για τους νομούς Δράμας και Σερρών, έχουμε αύξηση στο προσδόκιμο η οποία οφείλεται στη θετική συμβολή των νεοπλασμάτων, νοσημάτων κυκλοφορικού και βίαιων θανάτων. Το ίδιο ισχύει και για την περιοχή της Φλώρινα που χάνει και αυτή χρόνια ζωής από καρκίνους και νεοπλάσματα.

Αυτά τα στοιχεία αφορούν στους άνδρες κατοίκους των περιοχών αυτών. Η έρευνα για τις γυναίκες διαπίστωσε τα εξής:

Οι γυναίκες που ζουν στη Ροδόπη στην Καβάλα, την Κοζάνη, την Φθιώτιδα, την Φωκίδα, την Εύβοια, το Κιλκίς την Ευρυτανία, στην Κατερίνη, στην Καστοριά στο Ρέθυμνο στο Λασίθι και τη Λάρισα, παρουσιάζουν μείωση θανάτων από καρδιαγγειακά και κυκλοφορικά νοσήματα, αλλά στο Κιλκίς και την Ευρυτανία παρουσιάζουν αύξηση των θανάτων από νεοπλάσματα και καρκίνους.

Το ίδιο συμβαίνει πάνω κάτω και σε άλλους νομούς (δηλαδή μείωση θανάτων από κυκλοφορικά νοσήματα και αύξηση από νεοπλασματικές ασθένειες).

Οι νομοί αυτοί είναι οι νομοί Ξάνθης, Δωδεκανήσων, Δράμας, Νησιά του Ιονίου, ο νομός Ηρακλείου, Αττικής, Σερρών, Έβρου, Θεσσαλονίκης, Αιτωλοακαρνανίας, Χανίων, Κυκλάδων, Μαγνησίας, Ηλείας, Πρέβεζας, Άρτα, Ιωαννίνων, τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και η Πέλλα.

Η μεγαλύτερη αύξηση των νεοπλασματικών ασθενειών εμφανίζεται στις γυναίκες στις Κυκλάδες και την Πρέβεζα. Επίσης στη Λακωνία παρατηρείται μείωση των θανάτων από νεοπλασματικές ασθένειες, κάτι που δεν συμβαίνει στο νομό Αχαΐας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στο ρυθμό του εγκέλαδου χορεύει η Στερεά- Πέντε σεισμοί από 3,2 ως 4,9 Ρίχτερ

Tην ώρα που οι κάτοικοι μετρούν τις πληγές τους από τον προχθεσινό σεισμό των 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που προκάλεσε ζημιές σε πάνω από 300 σπίτια και τρομοκράτησε κατοίκους και σεισμολόγους και την ώρα που οι μετασεισμική δραστηριότητα παρουσίαζε φθίνουσα πορεία δύο νέοι σεισμοί προκάλεσαν νέα αναστάτωση στη  Φθιώτιδα. Ο πρώτος σημειώθηκε στις 14:49 και ο δεύτερος στις 16:10 και ήταν έντασης 4,9 και 4,6 Ρίχτερ αντίστοιχα. Συνολικά από το πρώτο μέχρι το δεύτερο σημειώθηκαν πέντε σεισμικές δονήσεις από 3,2 έως 4,9 Ρίχτερ.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έδωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο της Αθήνας ο πρώτος σεισμός είχε ένταση 4,9 Ρίχτερ και επίκεντρο 123 χιλιόμετρα βορειοδυτικά από την Αθήνα, όπου έγινε ιδιαίτερα αισθητός και 28 βόρεια βορειοδυτικά της Αταλάντης. Ο δεύτερος μεγαλύτερος που σημειώθηκε στις 16:10 είχε ένταση 4,6 βαθμών και τέσσερα λεπτά αργότερα ακολούθησε δόνηση 3,7 Ρίχτερ.

Μάλιστα, στη συνέχεια και συγκεκριμένα στις 16:10 ακολούθησε και άλλος μετασεισμός εντάσεως 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα αν συνδέεται με τις σεισμικές δονήσεις της Τετάρτη και αν πρόκειται για κάποιο μετασεισμό.

Την ίδια ώρα συνεργεία του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, μηχανικοί από το Τεχνικό Επιμελητήριο Στερεάς Ελλάδας και της υπηρεσίας αποκατάστασης σεισμοπλήκτων.πραγματοποιούν από χθες ελέγχους σε κατασκευές και σπίτια.

Περισσότερα από 60 σπίτια μέσα σε μια μέρα χαρακτηρίστικα ως «κόκκινα» και απαγόρευσαν την είσοδο των κατοίκων.

Την Πέμπτη, οι μηχανικοί έκαναν αυτοψίες και στο Ρεγγίνι των Καμένων Βούρλων. Από τα 50 σπίτια στα οποία κλήθηκαν να κάνουν ελέγχους, τα 42, μεταξύ των οποίων και πολλές νέες οικοδομές, χαρακτηρίστηκαν «κόκκινα» αφού είχαν πολύ σημαντικές βλάβες.

Το ίδιο απελπιστικά είναι τα ευρήματα και στο χωριό Δρυμαία. «Με βάση τα συγκεκριμένα στοιχεία, το 68% των οικοδομών που έχουν ελεγχθεί από τους μηχανικούς την πρώτη μέρα έχουν χαρακτηριστεί 'κόκκινα' δηλαδή υποδεικνύεται στους ιδιοκτήτες τους ότι δεν θα πρέπει να μείνουν στα κτίσματα αυτά καθώς κρίνονται επικίνδυνα», τονίζει ο πρόεδρος του ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς Απόστολος Καραναστάσης:

Οι αυτοψίες θα συνεχιστούν και στα υπόλοιπα χωριά, και θα παραδώσουν την έκθεσή τους στα αρμόδια υπουργεία έτσι ώστε να κινηθεί η διαδικασία έκδοσης Κοινής Υπουργικής Απόφασης στην οποία θα προσδιορίζονται οι σεισμόπληκτες περιοχές όπως επίσης και τα μέτρα για τους σεισμόπληκτους.

Οι έλεγχοι έχουν πλέον επεκταθεί έτσι ώστε να προσδιοριστεί με σαφήνεια η κατάσταση σε ολόκληρη την περιοχή, αλλά σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, περισσότερα από 12 με 15 χωριά έχουν υποστεί ζημιές.

Διαβάστε Περισσότερα »

Καταστροφές και βανδαλισμοί σε δημοτικές εγκαταστάσεις του Δήμου Λεβαδέων



Τις τελευταίες ημέρες έχει καταγραφεί από τις Υπηρεσίες του Δήμου Λεβαδέων μεγάλος αριθμός καταστροφών – βανδαλισμών σε δημοτικές εγκαταστάσεις όπως: στο Ανοικτό Θέατρο Κρύας, τις δημόσιες τουαλέτες της περιοχής, τις κολώνες ηλεκτροφωτισμού στον πεζόδρομο πλησίον του Ανοικτού Θεάτρου, καθώς και στο Πάρκο της Έρκυνας.

Οι καταστροφές αυτές εκτός από την αισθητική υποβάθμιση της περιοχής της Κρύας, η οποία αποτελεί μοναδικό πόλο έλξης των επισκεπτών και των κατοίκων της πόλης, δημιουργεί παράλληλα και ένα υψηλό οικονομικό κόστος, το οποίο υπό τις δεδομένες οικονομικές συνθήκες ο Δήμος αδυνατεί να αντιμετωπίσει.

Καλούμε καταρχήν τους υπαιτίους των καταστροφών αυτών να αναλογιστούν το κόστος που προκαλούν στην εικόνα της πόλης και παρακαλούμε όλους τους πολίτες που τυγχάνει να είναι παρόντες ή υποπίπτει στην αντίληψή τους κινήσεις βανδαλισμών να ενημερώνουν τις Υπηρεσίες του Δήμου ώστε να αντιμετωπίσουμε το θλιβερό αυτό φαινόμενο στην πόλη μας.

Από την πλευρά μας καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια συντήρησης και αναβάθμισης της περιοχής ώστε οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της περιοχής της Κρύας να έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν τη μοναδική ομορφιά του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος της περιοχής. 
Διαβάστε Περισσότερα »

Νέα σεισμική δόνηση 4,8 Ρίχτερ στην Αμφίκλεια -Εγινε αισθητή σε Βοιωτία και Αττική


Ταρακουνήθηκε και πάλι η Φθιώτιδα αφού λίγα στις 14:49 ο Εγκέλαδος χτύπησε και πάλι την περιοχή με ένα σεισμό 4,8 Ρίχτερ, ο οποίος έγινε αισθητός στη Βοιωτία  και στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έδωσε το Ευρωπαϊκό - Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο η σειμική δόνηση είχε επίκεντρο 118 χλμ ΒΔ της Αθήνας, 32 χλμ ΝΕ της Λαμίας και 8 χλμ ΒΔ της Ελάτειας. Το εστιακό βάθος ήταν μόλις 10 χιλιόμετρα,

Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα αν συνδέεται με τις σεισμικές δονήσεις της Τετάρτη και αν πρόκειται για κάποιο μετασεισμό.
Διαβάστε Περισσότερα »

Το μενού του Παπανδρέου στη Σάμο: Αστακοί, μπαρμπούνια και 190 ευρώ για δύο άτομα

Χαλαρός, άνετος, με ένα απλό μπλε μπλουζάκι ο Γιώργος Παπανδρέου απόλαυσε ένα δείπνο με θαλασσινά και εκλεκτό κρασί στην ταβέρνα Φάρος στο Πυθαγόρειο της Σάμου, σύμφωνα με την Εspresso.

Στο ρεπορτάζ αναφέρεται πως ο πρωθυπουργός βρίσκεται από την 1η Αυγούστου στη Σάμο ενώ πρόσφατα εθεάθη με άνδρα μεγαλύτερης ηλικίας να απολαμβάνει ένα εκλεκτό δείπνο. Σύμφωνα με με το ρεπορτάζ, το δείπνο ξεκίνησε με γονο καλαμαράκι, χταποδάκι και δυο μικρούς αστακούς ενώ ο πρώην πρωθυπουργός επέλεξε για κυρίως πιάτο μπαρμπούνια. Το δείπνο συνοδεύτηκε από δύο μπουκάλια κρασί, ενώ ο λογαριασμός (που πλήρωσε ο ίδιος) άγγιξε τα 190 ευρώ. Στο ίδιο εστιατόριο χθες το βράδυ είχε κάνει κράτηση και πάλι ο Γιώργος Παπανδρέου, αυτή τη φορά για 23 άτομα, συμπληρώνει η Espresso.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ρύθμιση για οφειλές πάνω από 5.000 ευρώ στον ΟΓΑ


Να προχωρήσουν σε ρύθμιση ή τη λήψη μέτρων αναγκαστικής είσπραξης για τις βεβαιωμένες οφειλές άνω των 5.000 ευρώ προς τον ΟΓΑ και τον ΕΤΕΑ από τις αρχές του 2014 ζήτησε από τις διοικήσεις των ασφαλιστικών ταμείων το υπουργείο Εργασίας.
Σύμφωνα με εγκύκλιο που απέστειλε στα Ταμεία ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης ζήτησε:
- Να μεταβιβάσουν τους φακέλους με τις οφειλές άνω των 5.000 ευρώ (ο ΟΓΑ και το ΕΤΕΑ που εντάσσονται αργότερα, να προετοιμάσουν τα μηχανογραφικά τους συστήματα) και να αρχίσουν να λειτουργούν με ενοποιημένες διαδικασίες.

- Να ξεκινήσουν τη διαδικασία μετάβασης στο νέο ενιαίο σύστημα έγκαιρης είσπραξης των καθυστερούμενων οφειλών έτσι ώστε να ενισχυθούν τα έσοδα και να υποστηριχθεί η οικονομική βιωσιμότητα του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης (οι απλήρωτες οφειλές ξεπερνούν τα 15 δισ. ευρώ).

Στο πλαίσιο αυτό, προβλέπεται να εκδοθούν υπουργικές αποφάσεις για το ενιαίο έντυπο της Πράξης Βεβαίωσης Οφειλής, τα κριτήρια διαχωρισμού των οφειλών σε άμεσα και μη άμεσα εισπράξιμες, τη διαδικασία για διασταυρώσεις των στοιχείων με τη ΓΓΠΣ.

Προκειμένου να μην συσσωρευτούν στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) μικρές οφειλές, τα Ταμεία θα διαβιβάζουν στο Κέντρο οφειλές άνω των 5.000 ευρώ (κύρια οφειλή και επιβαρύνσεις) και θα διεκδικούν τις οφειλές έως αυτό το ποσό.

Το όριο αυτό θα ισχύει ακόμη και αν υπάρχουν οφειλές σε δύο Ταμεία.

Οι βεβαιωμένες οφειλές προς το ΙΚΑ και τον ΟΑΕΕ μεταφέρονται αναδρομικά από 1/7/2013 στο ΚΕΑΟ και οι οφειλές προς ΟΓΑ και ΕΤΑΑ από 1/1/2014 προκειμένου να κινηθούν οι διαδικασίες είσπραξης.

Στις εφορίες θα μεταφερθούν, σε επόμενη φάση, (έως την 1/7/2017) όλες οι οφειλές προς τα Ταμεία.

Σε οποιοδήποτε στάδιο της διαδικασίας είσπραξης των οφειλών, ο οφειλέτης μπορεί να υπαχθεί σε ρύθμιση οφειλών. Αν η οφειλή βρίσκεται στους ασφαλιστικούς οργανισμούς, η ρύθμιση γίνεται από τα Ταμεία ενώ μετά τη διαβίβαση στο ΚΕΑΟ, η ρύθμιση οφειλών γίνεται από το Κέντρο.

Διαβάστε Περισσότερα »

Δείτε τι πραγματικά συμβαίνει όταν σας τσιμπάει ένα κουνούπι και θα φρίξετε

Τα τρομακτικά – σχεδόν splatter – βίντεο που ακολουθούν δείχνουν τι ακριβώς συμβαίνει όταν ένα κουνούπι βυθίζει την προβοσκίδα του στο δέρμα σας, αναζητώντας αίμα... Αν πιστεύατε πως πρόκειται για απλό τσίμπημα-ρούφηγμα πλανάστε οικτρά!

Τα μικρά «πραγματάκια» σε σχήμα κύβου που που θα δείτε είναι δερματικά κύτταρα και τα κόκκινα «σωληνάκια» αιμοφόρα αγγεία.

Η προβοσκίδα είναι ελαστική και αποτελείται από πολυάριθμα μέρη, τα οποία χωρίζονται όταν διαπερνούν το δέρμα.

Δείτε την εν ώρα δράσης:
Διαβάστε Περισσότερα »

Στους 37 βαθμούς ο υδράργυρος

Ισχυροί βοριάδες εντάσεως μέχρι επτά μποφόρ θα συνεχίσουν να πνέουν για μια ακόμη ημέρα στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία αναμένεται να κινηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα σκαρφαλώνοντας στους 37 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά η πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ για την Παρασκευή έχει ως εξής:

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις από το απόγευμα στα ορεινά.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 έως 4 και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 19 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα βόρεια.

Ανεμοι: Ασθενείς και από το μεσημέρι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 20 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα βόρεια ορεινά.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 19 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Αίθριος.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 22 έως 30 και στη νότια Κρήτη έως 33 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Αίθριος.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

    Αττική

Καιρός: Αίθριος.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 26 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια η μεγίστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: Αίθριος.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 22 ως 34 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΡΟΣΟΧΗ !!! Αφορά όλους όσους έχουν παιδιά...


Χαμόγελο του Παιδιού: Οδηγίες για τους γονείς που υποπτεύονται πως τα παιδιά τους
έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης...

Συμβουλές προς τους γονείς αλλά και τα παιδιά για να αντιμετωπιστεί η σεξουαλική παρενόχληση ή κακοποίηση ανηλίκων εξέδωσε το Χαμόγελο του Παιδιού, προκειμένου να υπάρχει η απαραίτητη εγρήγορση και πρόληψη για να μην σημειώνονται τέτοια δυσάρεστα φαινόμενα.

Με αφορμή αρκετές υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης ανηλίκων που έχουν έρθει στο προσκήνιο το τελευταίο διάστημα, το «Χαμόγελου του Παδιού», δημοσιεύει συμβουλές και οδηγίες προς τους γονείς αλλά και τα παιδιά.

Τι πρέπει να κάνουν οι γονείς που υποπτεύονται ότι τα παιδιά τους έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης ή κακοποίησης:

● Παρατηρήστε τη συμπεριφορά του παιδιού. Οποιαδήποτε ξαφνική και χωρίς εμφανή αιτία αλλαγή στη σχολική του παρουσία ή επίδοση, στην άποψη του για κάποια άτομα, στο λεξιλόγιο του, στην όρεξη του, στις συνήθειες του ύπνου του ή στην υγιεινή του, πρέπει να σας προβληματίσει
.
● Μιλήστε ειλικρινά στο παιδί και τους κινδύνους που μπορεί να υπάρξουν

● Καλλιεργήστε ένα κλίμα ασφάλειας και εμπιστοσύνης με τα παιδιά προκειμένου να μπορούν να σας εμπιστεύονται αυτά που τους συμβαίνουν

● Μην αντιδράτε υπερβολικά σε ότι σας πει το παιδί. Μπορεί να το φοβίσετε

● Ακούστε το με υπομονή και μην το κριτικάρετε

● Προσπαθήστε να δείτε τα συναισθήματα του πίσω από τις πράξεις του

● Τονώστε την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθηση του παιδιού

● Μη φοβηθείτε να ζητήσετε συγγνώμη. Τα παιδιά πρέπει να μάθουν ότι και οι ενήλικες κάνουν λάθη

● Μάθετε στο παιδί να λέει όχι και σεβαστείτε την άρνηση του

● Καλέστε στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056, για να πάρετε κατευθύνσεις και συμβουλές.

Τι πρέπει να κάνουν οι εκπαιδευτικοί:

● Μην αγνοήσετε κάτι που σας έχει πει το παιδί, ακόμη και αν νομίζετε ότι είναι ψέμα

● Παρατηρήστε τη συμπεριφορά του παιδιού αλλά και την σχολική του επίδοση / παρουσία

● Προσπαθήστε να επικοινωνήσετε με τους γονείς

● Προτείνετε λύσεις στο παιδί και εξηγήστε τες

● Μην πανικοβληθείτε ή φοβηθείτε... το παιδί σας έχει ανάγκη

● Φροντίστε να μην απομονωθεί το παιδί από τα υπόλοιπα

● Μην κατηγορήσετε τους γονείς του... θυμηθείτε ότι τους προστατεύει

● Συνεννοηθείτε με τον διευθυντή για τις κινήσεις που πρέπει και μπορεί να κάνει το σχολείο

● Καλέστε στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056, για να πάρετε κατευθύνσεις και συμβουλές.

Τι πρέπει να κάνει ο περίγυρος των ανηλίκων (γείτονες, φίλοι κτλ.):

● Παρατηρήστε τη συμπεριφορά του παιδιού

● Παρατηρήστε στη συμπεριφορά του γονέα και του τρόπου με τον οποίο μιλάει στο παιδί

● Ακούστε τι έχει να σας πει το παιδί

● Μην αγνοείτε την ανάγκη του παιδιού για βοήθεια

● Εάν παρατηρήσετε κάτι ενημερώστε κατευθείαν την αστυνομία στο 100 ή ανώνυμα στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056

Συμβουλές προς τους ανηλίκους:
● Υπάρχουν άνθρωποι για να μιλήσεις. Αν κοιτάξεις γύρω σου θα βρεις ανθρώπους που μπορείς να μιλήσεις και να εμπιστευτείς. Οι γονείς σου, οι δάσκαλοι σου, «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

● Είναι λογικό να φοβάσαι. Όμως οι άνθρωποι που θα μιλήσεις θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις τη δυσκολία

● Δεν έχεις κάνει τίποτα για το οποίο θα πρέπει να ντρέπεσαι... ότι και να έχεις κάνει, ότι και να έχεις πει, όπως και αν είσαι εξωτερικά, δεν έχει κανένας δικαίωμα να σε χτυπήσει, να σε βρίσει ή να σε αγγίξει με τρόπο που δεν είναι σωστός.

● Δεν υπάρχει κανένα μυστικό που να σε κάνει να ντρέπεσαι, να φοβάσαι και να μην μπορείς να κοιμηθείς τα βράδια

● Δεν υπάρχει κανένα μυστικό από τη μαμά και το μπαμπά ή το δάσκαλο και τη δασκάλα

● Έχεις δικαίωμα να λες όχι σε πράξεις και συμπεριφορές που δεν σου αρέσουν

● Μπορείς πάντα να μιλήσεις στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056 ανώνυμα, όλη τη μέρα ή τη νύχτα καλώντας από ένα οποιοδήποτε τηλέφωνο, δεν θα χρεωθείς και θα μιλήσεις με άτομο από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» που μαζί θα βρείτε λύση στο θέμα που σε απασχολεί.
Διαβάστε Περισσότερα »

Κατά 7 χιλιοστά άνοιξε η γη στη νότια Φθιώτιδα


Μετρήσεις GPS έδειξαν ότι η νότια Φθιώτιδα «ανοίγει» με ταχύτητα περίπου επτά χιλιοστών το έτος
Ο σεισμός δεν ενεργοποίησε το ρήγμα της Αταλάντης υποστηρίζουν οι σεισμολόγοι.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι μετρήσεις γεωλόγων, οι οποίοι παρακολουθούν με προσοχή τη σεισμική δραστηριότητα που παρατηρείται στη Φθιώτιδα, έπειτα από τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 5,1 βαθμών Ρίχτερ που σημειώθηκε στην Αμφίκλεια.
Σύμφωνα με τις μετρήσεις GPS η νότια Φθιώτιδα «ανοίγει» με ταχύτητα περίπου επτά χιλιοστών το έτος.
Ωστόσο, οι σεισμολόγοι εμφανίζονται καθησυχαστικοί υποστηρίζοντας πως ο ισχυρός σεισμός δεν είχε καμία σχέση με το Ρήγμα της Αταλάντης.
Ο σεισμός έγινε πάνω σε ρήγμα με διεύθυνση Ανατολή-Δύση ανέφερε σε καθημερινή εφημερίδα ο γεωλόγος-σεισμολόγος, κ. Θανάσης Γκανάς.
Σύμφωνα με τον ίδιο οφείλεται στην έκταση της κεντρικής Ελλάδας στη διεύθυνση Βορρά - Νότου.
Ζημιές σε πάνω από 300 σπίτια
Μία ημέρα μετά τον σεισμό και τους πάνω από 60 μετασεισμούς που ακολούθησαν στην ευρύτερη περιοχή της Αμφίκλειας μηχανικοί από τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, την Υπηρεσία Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων και το Τεχνικό Επιμελητήριο Στερεάς Ελλάδας πραγματοποιούν ελέγχους σε κτίρια προκειμένου να διαπιστωθούν οι ζημιές που άφησε πίσω του η ισχυρή σεισμική δόνηση.
Χθες στην περιοχή βρέθηκαν οι μηχανικοί του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), όπου ολοκλήρωσαν τους ελέγχους, οπότε σήμερα ανέλαβαν τα κλιμάκια της ΥΑΣ για να προχωρήσουν οι διαδικασίες τελικής εκτίμησης και αποκατάστασης. Ταυτόχρονα, ελέγχους διενεργούν και κλιμάκια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Στερεάς Ελλάδας.
Ήδη έχει διαπιστωθεί ότι έχουν προκληθεί ζημιές σε περισσότερα από 300 σπίτια στη Φθιώτιδα.
Ο σεισμός δεν έχει σχέση με το ρήγμα της Αταλάντης
Στην περιοχή έχει μεταβεί και ο σεισμολόγος Ευθύμιος Λέκκας για να εκτιμήσει την κατάσταση σχετικά με τις κατολισθήσεις, που σημειώθηκαν στην περιοχή.

Ο κ. Λέκκας τονίζει ότι οι ζημιές είναι μικρές, κυρίως σε παλιά και εγκαταλελειμμένα σπίτια. Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα ο χθεσινός σεισμός δεν έχει καμία σχέση με το ρήγμα της Αταλάντης.

«Πρόκειται για άλλο ρήγμα, δυτικά του όρους Καλλίδρομο, το οποίο έχει προκαλέσει έναν ακόμη δυνατό σεισμό ισχύος 5,3 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ το 2008» ανέφερε συγκεκριμένα.
tro-ma-ktiko.
Διαβάστε Περισσότερα »

Καπνίζεις; Μάθε ποιες τροφές σε προστατεύουν απ’ τον καρκίνο



Τα κρεμμύδια, αλλά και τα μήλα, τα μούρα...



 το σπανάκι, τα λάχανα και το μπρόκολο παρέχουν σημαντική προστασία από τον καρκίνο του παγκρέατος, ιδίως στους καπνιστές, σύμφωνα με μία νέα μελέτη. Το όφελος αποδίδεται σε μία ομάδα ουσιών που περιέχουν αυτά και άλλα φυτικά τρόφιμα – τις φλαβονόλες. Ερευνητές από το Γερμανικό Ίδρυμα Ανθρώπινης Διατροφής του Πότσνταμ, στο Ρέεμπρουκε, παρουσίασαν μελέτη με 183.518 κατοίκους της Καλιφόρνια και της Χαβάι, στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Μελέτης του Καρκίνου (AACR) το οποίο διεξάγεται στο Λος Άντζελες.

Όπως είπαν, η πορεία της υγείας των εθελοντών παρακολουθήθηκε επί 8 χρόνια κατά μέσον όρο. Οι 529 από αυτούς ανέπτυξαν καρκίνο του παγκρέατος. Όσοι εθελοντές κατανάλωναν τις περισσότερες φλαβονόλες είχαν 23% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο του παγκρέατος, σε σύγκριση με όσους κατανάλωναν τις λιγότερες.

Ειδικά στους καπνιστές, όμως, παρατηρήθηκε πολύ μεγαλύτερη μείωση του κινδύνου, ίσως διότι ούτως ή άλλως κινδυνεύουν περισσότερο από τους μη καπνιστές να αναπτύξουν τον συγκεκριμένο καρκίνο.

Στην πραγματικότητα, οι καπνιστές που κατανάλωναν τις περισσότερες φλαβονόλες είχαν 59% λιγότερες πιθανότητες καρκίνου του παγκρέατος σε σύγκριση με όσους κατανάλωναν ελάχιστες φλαβονόλες.

Το κάπνισμα αποτελεί αυτή τη στιγμή τον μοναδικό γνωστό παράγοντα κινδύνου για ανάπτυξη καρκίνου του παγκρέατος και «εκτός από τη διακοπή του, έως τώρα δεν είχαμε κάποιον άλλο παράγοντα του τρόπου ζωής που να ξέραμε ότι μπορεί να προστατεύσει από αυτόν τον επικίνδυνο καρκίνο», είπε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Ούτε Ντλινγκς.

Οι ερευνητές εξέτασαν ξεχωριστά την επίδραση τριών φλαβονολών (της κεμπφερόλης, της κερσετίνης και της μυρισετίνης) στην μείωση του κινδύνου. Όπως διαπίστωσαν, η κεμπφερόλη που υπάρχει εν αφθονία στο σπανάκι και σε ορισμένα είδη λάχανου παρείχε την μεγαλύτερη προστασία (μείωνε τον κίνδυνο κατά 22%).

Ωστόσο, και η κερσετίνη (υπάρχει σε μεγάλες ποσότητες στα κρεμμύδια) και η μυρισετίνη (κυρίως ανευρίσκεται στα κόκκινα κρεμμύδια και στα μούρα) μείωναν σημαντικά τον κίνδυνο καρκίνου του παγκρέατος – αλλά μόνο στους νυν καπνιστές και όχι στους πρώην ή στους εθελοντές οι οποίοι ουδέποτε είχαν καπνίσει.

Κατά τη μελέτη δεν αναζητήθηκαν οι βιολογικοί μηχανισμοί με τους οποίους οι φλαβονόλες μπορεί να προστατεύουν από τον καρκίνο του παγκρέατος. Εντούτοις, οι αντικαρκινικές ιδιότητες των συστατικών αυτών – που έχουν τεκμηριωθεί και από προγενέστερες μελέτες – αποδίδονται γενικά στην ικανότητά τους να αναστέλλουν την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων και το οξειδωτικό στρες, καθώς και στο ότι ευνοούν τον φυσικό (προγραμματισμένο) θάνατο των κυττάρων (τα καρκινικά κύτταρα δεν πεθαίνουν).

«Το κυριότερο εύρημά μας είναι ότι η αυξημένη κατανάλωση τροφίμων πλουσίων σε φλαβονόλες μπορεί να συμβάλλει στη μείωση του κινδύνου καρκίνου του παγκρέατος, ιδίως στους καπνιστές», δήλωσε στο Ρόιτερς ο δρ Ντλινγκς.

«Το εύρημα αυτό ενισχύει τις υπάρχουσες συστάσεις για καθημερινή κατανάλωση φυτικών τροφίμων, αν και θα πρέπει να επιβεβαιωθεί και από άλλες μελέτες για να είμαστε απολύτως σίγουροι», πρόσθεσε.

madata.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΟΚ στη Χαλκίδα. Ανήλικες (10, 13 και 14 ετων) εκδίδονταν για 10 ευρω

 

ΣΟΚ και ΔΕΟΣ στην τοπική κοινωνία της Χαλκίδας!
Τρία ανήλικα κορίτσια - αδερφές ηλικίας 10, 13, 14 ετών αντίστοιχα ψάρευαν πελάτες για ερωτική συνεύρεση κατ΄εντολή της μητέρας τους!
Από 10 έως 20 ευρώ η ταρίφα!
Αναζητείται η 40χρονη γυναίκα...
Συγκλονίζει η υπόθεση παιδικής πορνείας, που έλαβε χώρα στην Χαλκίδα τους τελευταίους μήνες. Συγκεκριμένα τα τρία ανήλικα κορίτσια ηλικίας 10, 13 και 14 ετών αντίστοιχα πλησίαζαν οδηγούς και πεζούς που κινούνταν στην περιοχή βραδινές ώρες, με σκοπό την ερωτική συνεύρεση, έναντι χρηματικής αμοιβής από 10 έως 20 ευρώ.

Οι γείτονες της προβληματικής οικογένειας που αντιλήφθηκαν τυχαία τι συμβαίνει κατήγγειλαν άμεσα τα περιστατικά στις Αρχές και μετά από έρευνα διαπιστώθηκε ότι τα ανήλικα κορίτσια ενεργούσαν με εντολή της μητέρας τους, η οποία και αναζητείται. Επίσης η μία ανήλικη (14 ετών) έχει συλληφθεί παλαιότερα από την Αστυνομία για κλοπές στην περιοχή της Χαλκίδας.
Η δικογραφία σε βάρος της μητέρας είναι κακουργηματικού χαρακτήρα και οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας. Όλοι ελπίζουν στην σωτηρία των ανήλικων κοριτσιών.
 eviazoom
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ