Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013

Συναγερμός για υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς την Παρασκευή - Στο «κόκκινο η Βοιωτία »

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς, της κατηγορίας κινδύνου 4, προβλέπεται για την Παρασκευή 16/8 σε μια σειρά από περιοχές της χώρας, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς.

Κίνδυνος υπάρχει για τις εξής περιοχές:

• Περιφέρεια Αττικής
• Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας
• Νήσος Σκύρος
• Νήσος Λέσβος
• Νήσος Θάσος
• Νήσος Σαμοθράκη
• Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων
• Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας
• Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας
• Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής (περιλαμβανομένης της χερσονήσου του Άθω)
• Περιφερειακή Ενότητα Έβρου
• Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης
• Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης
• Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους οργανισμούς περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Οι πολίτες καλούνται να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή και τις περιουσίες των συνανθρώπων τους.

Ειδικότερα, υπενθυμίζεται ότι απαγορεύεται η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων και εργαλείων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, κ.α.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες καλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό 199

Διαβάστε Περισσότερα »

Σύλληψη «χεβιμεταλλάδων» στη Λιβαδειά


Τα δύο του ανήλικα ξαδέρφια είπε να πάρει μαζί στη νυχτερινή του βόλτα με το φορτηγό ένας 24χρονος από τη Λιβαδειά, για να επισκεφτούν «παρέα» την τοπική Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών και να αφαιρέσουν ογκώδη μεταλλικά αντικείμενα.

Με τα 14χρονα παιδιά για «βοήθεια», έφτασαν στον χώρο αποθήκευσης σιτηρών και από εκεί αφαίρεσαν μεγάλα μεταλλικά πλέγματα καθώς και ένα κοχλία σιλό μήκους περίπου πέντε μέτρων. (!)

Δεν φάνηκαν όμως ιδιαίτερα τυχεροί καθώς έγιναν αντιληπτοί από άνδρες της Αστυνομίας οι οποίοι τους συνέλαβαν, ενώ τα κλαπέντα επεστράφησαν στην Ένωση.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η εμφύλια διαμάχη πνίγει στο αίμα την Αίγυπτο

Ο εμφύλιος πόλεμος στην Αίγυπτο βρίσκεται πλέον σε πλήρη εξέλιξη και συνεχώς άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους από τις μάχες που γίνονται σώμα με σώμα στους δρόμους του Καΐρου. Η Μουσουλμανική Αδελφότητα στην Αίγυπτο ανακοίνωσε ότι θα ανατρέψει το στρατιωτικό πραξικόπημα και ότι παραμένει αφοσιωμένη στον ειρηνικό ακτιβισμό ύστερα από τα πολύνεκρα επεισόδια που προκλήθηκαν από την απόφαση της κυβέρνησης να διαλύσει τα στρατόπεδα καθιστικής διαμαρτυρίας των ισλαμιστών.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, κατά τα χθεσινά επεισόδια σκοτώθηκαν τουλάχιστον 460 άνθρωποι, ενώ το Αssociated Press κάνει λόγο για 525.

«Θα παραμείνουμε πάντα ειρηνικοί. Παραμένουμε ισχυροί, αποφασισμένοι και αμετακίνητοι», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο εκπρόσωπος της Αδελφότητας Γκεχάντ Ελ-Χαντάντ. Και πρόσθεσε «θα συνεχίσουμε μέχρι να ανατρέψουμε αυτό το στρατιωτικό πραξικόπημα».

Την ίδια ώρα, οι υποστηρικτές του ανατραπέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι πυρπόλησαν εκκλησία και σπίτια που ανήκαν σε χριστιανούς στην νότια πόλη Ασιούτ, σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της κρατικής εφημερίδας al-Ahram.

Οι υποστηρικτές του Μόρσι φέρεται ότι επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ νωρίς σήμερα το πρωί στην εκκλησία και στα σπίτια, σύμφωνα με το δημοσίευμα που προσθέτει ότι δεν υπάρχουν τραυματίες.

Παράλληλα ανακοίνωσαν ότι σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν πορεία στο Κάιρο σήμερα, μια ημέρα αφού οι δυνάμεις ασφαλείας κατέστειλαν βίαια τα μέλη τους με αποτέλεσμα να σκοτωθούν εκατοντάδες άνθρωποι.

"Πορείες σχεδιάζονται για σήμερα το απόγευμα από το τέμενος Αλ-Ιμάν σε διαμαρτυρία για τους θανάτους", αναφέρει σε δήλωσή της η ισλαμιστική οργάνωση.

Στο μεταξύ, το ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ-Τζαζίρα μετέδωσε σήμερα πως τα πτώματα περισσότερων από 250 ανθρώπων, οι οποίοι σκοτώθηκαν στα βίαια επεισόδια, βρίσκονται σε ένα τέμενος στο βορειοανατολικό Κάιρο και έδειξε εικόνες στις οποίες φαίνονται σειρές πτωμάτων τυλιγμένων σε λευκά σάβανα.

Ολάντ: Να αποφευχθεί ο εμφύλιος πόλεμος" στην Αίγυπτο

Στο Παρίσι, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ ζήτησε σήμερα "να γίνει ό,τι είναι δυνατόν για να αποφευχθεί ο εμφύλιος πόλεμος" στην Αίγυπτο.

"Ο αρχηγός του κράτους δήλωσε πως πρέπει να γίνει ό,τι είναι δυνατόν για να αποφευχθεί ο εμφύλιος πόλεμος", αναφέρεται σε ανακοίνωση του προεδρικού μεγάρου όπου ο Ολάντ κάλεσε σήμερα το πρωί τον πρεσβευτή της Αιγύπτου στο Παρίσι. "Η Γαλλία είναι προσηλωμένη στην αναζήτηση μιας πολιτικής λύσης και επιθυμεί να οργανωθούν εκλογές το συντομότερο δυνατόν, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί από τις αιγυπτιακές μεταβατικές αρχές", προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ταξιδιωτική οδηγία στη Ρωσία για την Αίγυπτο

Η Ρωσία συνέστησε σήμερα στους πολίτες της να μην ταξιδεύουν στην Αίγυπτο εξαιτίας των "ταραχών" που πλήττουν τουριστικές περιοχές, ο πρεσβευτής της Αιγύπτου στο Βερολίνο κλήθηκε στο γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, ενώ η Κίνα δήλωσε πως είναι "πολύ ανήσυχη" και κάλεσε σε αυτοσυγκράτηση, την επομένη της βίαιης επιχείρησης των αιγυπτιακών αρχών εναντίον των οπαδών των Αδελφών Μουσουλμάνων και των συγκρούσεων που στοίχισαν τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους στην Αίγυπτο.

"Οι συγκρούσεις και οι ταραχές που άρχισαν στην πρωτεύουσα επεκτείνονται γρήγορα σε άλλες αιγυπτιακές πόλεις, περιλαμβανομένων αυτών που επισκέπτονται οι τουρίστες", υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Αλεξάντρ Λουκάσεβιτς.

"Σ' αυτές τις συνθήκες, το υπουργείο συνιστά στους ρώσους πολίτες να μην ταξιδεύουν στην Αίγυπτο", προσθέτει.

Περισσότεροι από 50.000 ρώσοι τουρίστες βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Αίγυπτο, ανακοίνωσε ο ρωσικός οργανισμός τουρισμού.

"Οι τουρίστες συνεχίζουν να περνούν τις διακοπές τους ήρεμα στα θέρετρα. Τους συνιστούμε να μην βγαίνουν από τα ξενοδοχεία μετά τις 19:00", υπογράμμισε η εκπρόσωπος του οργανισμού τουρισμού Ιρίνα Στσεγκόλκοβα, σύμφωνα με το πρακτορείο ITAR-TASS.

"Όλες οι διαδηλώσεις πραγματοποιούνται αρκετά μακριά από τα ξενοδοχεία, όμως ο οργανισμός είναι έτοιμος για οποιαδήποτε εξέλιξη της κατάστασης ακόμη και προς το χειρότερο, όταν μια απομάκρυνση των τουριστών ενδέχεται να καταστεί απαραίτητη", πρόσθεσε η εκπρόσωπος.

Προς το παρόν ουδείς έχει έρθει σε επαφή με το ταξιδιωτικό γραφείο του για να φύγει από τη χώρα πριν από την προγραμματισμένη ημερομηνία, δήλωσε από την πλευρά του στο πρακτορείο Ria Novosti ο εκπρόσωπος της ρωσικής ένωσης τουριστικών πρακτόρων.

Προβληματισμός στο Βερολίνο

Στο Βερολίνο, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε πως ο πρεσβευτής της Αιγύπτου κλήθηκε στο υπουργείο και του εκτέθηκε σαφέστατα η θέση της γερμανικής κυβέρνησης. Χθες Τετάρτη, πριν αναχωρήσει για την Τύνιδα, ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε είχε καλέσει "όλες τις πολιτικές δυνάμεις" στην Αίγυπτο "να εμποδίσουν την κλιμάκωση της βίας".

Βαθιά ανησυχία στην Κίνα για την κατάσταση στην Αίγυπτο

Στο μεταξύ, στο Πεκίνο, το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία δηλώνει πως η Κίνα "ανησυχεί βαθιά για την κατάσταση στην Αίγυπτο" και "ελπίζει πως όλα τα μέρη θα ενεργήσουν ώστε να πρυτανεύσει το συμφέρον του έθνους και του πληθυσμού, επιδεικνύοντας όλη τη δυνατή αυτοσυγκράτηση ώστε να αποφευχθούν νέα θύματα".

Η Κίνα συμβουλεύει επίσης "να βρεθεί μια λύση στις διαφορές με το διάλογο και τη διαβούλευση ώστε να αποκατασταθούν η τάξη και η κοινωνική σταθερότητα" στην Αίγυπτο.

Το Πεκίνο και το Κάιρο έχουν ενισχύσει σημαντικά τις οικονομικές σχέσεις τους τα τελευταία χρόνια και ο πρόεδρος Μόρσι είχε επισκεφθεί τον Αύγουστο του 2012 την Κίνα.

Εκκληση Ερντογάν για να συγκληθεί το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν έκανε σήμερα έκκληση να συγκληθεί σύντομα το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και να λάβει μέτρα ύστερα από την "σφαγή", όπως χαρακτήρισε τα χθεσινά επεισόδια, στην Αίγυπτο.

«Εκείνοι που παραμένουν σιωπηλοί μπροστά σε αυτή την σφαγή είναι το ίδιο ένοχοι με εκείνους που την διέπραξαν. Το ΣΑ του ΟΗΕ πρέπει να συγκλιθεί σύντομα», δήλωσε ο Ερντογάν σε συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα.

Την ίδια ώρα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα εξέφρασαν την υποστήριξή τους προς την καταστολή από την αιγυπτιακή κυβέρνηση των διαδηλώσεων υποστηρικτών του ανατραπέντος προέδρου Μόρσι που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν εκατοντάδες άνθρωποι.

«Είναι λυπηρό που πολιτικές, εξτρεμιστικές οργανώσεις επιμένουν στην ρητορική της βίας και της υπονόμευσης του δημόσιου συμφέροντος», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΑΕ που μετέδωσε αργά χθες το βράδυ το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων WAM.

Ανάλογη ήταν η στάση και του Μπαχρέιν που δήλωσε ότι "τα μέτρα, τα οποία ελήφθησαν στην Αίγυπτο για την αποκατάσταση της τάξης ανταποκρίνονται στο αίτημα των πολιτών να έχει το κράτος το δικαίωμα προστασίας τους".

Η άνοδος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στην Αίγυπτο από το 2011 προκάλεσε ανησυχία στα περισσότερα αραβικά κράτη του Κόλπου, μεταξύ τους και στα ΗΑΕ. Λίγες μέρες μετά την ανατροπή του Μόρσι τον περασμένο μήνα, τα ΗΑΕ πρόσφεραν τρία δισεκατομμύρια δολάρια ως ενίσχυση στην αιγυπτιακή οικονομία.

Τα χθεσινά επεισόδια καταδίκασε το Κατάρ, που υποστήριξε την κυβέρνηση Μόρσι, τονίζοντας ότι ο διάλογος είναι ο καλύτερος τρόπος για την επίλυση της κρίσης στην Αίγυπτο, ενώ η Δανία ανακοίνωσε σήμερα ότι θα διακόψει την παροχή βοήθειας προς το Κάιρο.

Πορείες κι επεισόδια παρά την απαγόρευση της κυκλοφορίας

Διαδηλώσεις και βίαιες συγκρούσεις σημειώθηκαν στη διάρκεια της νύχτας και νωρίς το πρωί σε ολόκληρη την Αίγυπτο καθώς οι υποστηρικτές του ανατραπέντος ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι αντέδρασαν οργισμένα στις αιματηρές εφόδους που πραγματοποίησε η αστυνομία στα στρατόπεδα καθιστικής διαμαρτυρίας.

Πορείες διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν στην Αλεξάνδρεια και σε δύο άλλες βόρειες επαρχίες παρά την επιβολή απαγόρευσης της κυκλοφορίας από τις στρατιωτικές αρχές, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει στην ιστοσελίδα της η Μουσουλμανική Αδελφότητα του Μόρσι αλλά οι πληροφορίες αυτές δεν έχουν επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή.

Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Middle East (MENA) μετέδωσε ότι χιλιάδες υποστηρικτές του Μόρσι συγκεντρώθηκαν έξω από τέμενος στο ανατολικό Κάιρο.

Αστυνομικά τμήματα δέχτηκαν επίθεση από υποστηρικτές του Μόρσι σε διάφορα σημεία της χώρας, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσαν η ανεξάρτητη εφημερίδα Al-Masry Al-Youm και η κρατική Al-Ahram.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόσκρουση αμαξοστοιχίας με αυτοκίνητο στη Λιβαδειά



Ταλαιπωρία υπέστησαν τα ξημερώματα της Πέμπτης 350 επιβάτες της αμαξοστοιχίας 601 που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα - Αλεξανδρούπολη.

Στις 3.50 τα ξημερώματα σε διάβαση κοντά στις Αλαλκομενές, 7 χιλιόμετρα πριν την Λιβαδειά, ο μηχανοδηγός είδε ξαφνικά μπροστά του, πάνω στις γραμμές, ένα ακινητοποιημένο αυτοκίνητο. Ο οδηγός δεν πρόλαβε να σταματήσει το τρένο που συγκρούστηκε με το αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα να τυλιχθεί στις φλόγες η μία από τις δύο μηχανές της αμαξοστοιχίας. Από την πρόσκρουση δεν υπήρξαν τραυματισμοί επιβατών.

Αφού έθεσαν τη φωτιά υπό έλεγχο, το τρένο επέστρεψε στον σταθμό της Κάτω Τιθορέας όπου με άλλη μηχανή, τρεις ώρες αργότερα, συνέχισε το ταξίδι του.

Οι αρχές διενεργούν έρευνα για το περιστατικό.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Μεγάλη Παναγιά της Θήβας γιορτάζει




Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ' Αρτοκλασίας Χοροστατούντων του  Σεβασμιότατου Μητροπολίτη  Θηβών καί Λεβαδείας κ.κ. Γεωργίου, πλήθος Ιερέων της περιοχής της Θήβας και εκπροσώπων Φορέων του Νομού την παραμονή της Παναγίας.
Πλήθος πιστών έχει συγκεντρωθεί στην εκκλησία Μεγάλη Παναγιά της Θήβας.  Όλη η Θήβα ήρθε να προσκυνήσει την Μητέρα όλων την Παναγία μας.  Με κατάνυξη το πλήθος πιστών ακολούθησε την εικόνα της Παναγίας και όλοι σίγουρα μέσα τους έκαναν μία προσευχή στην Μητέρα του Θεού.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων κύριος Νικολάου ήταν παρόν και προσκύνησε την Μεγαλόχαρη καθώς και άλλοι δημοτικοί φορείς.

Ο Δεκαπενταύγουστος, το Πάσχα του Καλοκαιριού γιορτάζεται σε όλη την Ελλάδα με μεγάλες τιμές με πολύ κατάνυξη. Δεν υπάρχει μέρος στην χώρα μας να μην έχει την δική του Παναγία, και να την καλεί σε κάθε δύσκολη στιγμή.  Η Παναγία.... η Παναγία μας που μας ακούει όλους και μας βοηθάει. Ας έχει καλά όλο τον κόσμο. Χρόνια Πολλά σε όλους.
Φωτορεπορτάζ εδώ
Διαβάστε Περισσότερα »

Σε ποιες περιοχές θα βράζει ο τόπος και σε ποιες θα βρέχει


Βροχές και καταιγίδες στα βόρεια και στα δυτικά αναμένεται να σημειωθούν ανήμερα της γιορτής της Παναγίας, κυρίως μετά το μεσημέρι. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως η ζέστη θα υποχωρήσει αφού ο υδράργυρος σε πολλές περιοχές της χώρας θα αγγίξει τους 37 βαθμούς Κελσίου. Την ίδια ώρα πάντως οιθυελλώδεις άνεμοι θα συνεχίσουν να σαρώνουν το Αιγαίο.

Αναλυτικά, η πρόγνωση καιρού για τον Δεκαπετναύγουστο έχει ως εξής:

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Γενικά αίθριος. Από το μεσημέρι θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις και ενδέχεται να σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά κυρίως της δυτικής και της κεντρικής Μακεδονίας.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 μποφόρ. Στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία μέχρι 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 20 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στο βόρειο ιόνιο και την ήπειρο με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Ανεμοι: Αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 20 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος. Λίγες νεφώσεις στα ηπειρωτικά το απόγευμα.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 20 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Αίθριος.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 22 έως 30 και στην Κρήτη κατά τόπους μέχρι 33 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Ανεμοι: Στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία μέχρι 7 μποφόρ. Στα νότια βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

    Αττική

Καιρός: Αίθριος.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 24 έως 36 βαθμούς κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια η μεγίστη θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: Γενικά αίθριος. Λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί.

Θερμοκρασία: Από 22 ως 36 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Θρήνος για το θάνατο του 19χρονου -Εχασε τη ζωή του για ένα εισιτήριο του τρόλεϊ

 Στη Λεωφόρο Παναγή Τσαλδάρη, στο Περιστέρι, φίλοι του άτυχου 19χρονου και περαστικοί αφήνουν λουλούδια και κεράκια, ενώ απαρηγόρητη η οικογένειά του προσπαθεί να συνειδητοποιήσει την απώλεια αλλά και τον τρόπο που χάθηκε το παιδί τους, για ένα εισιτήριο του τρόλεϊ.

Σε εξέλιξη βρίσκεται τόσο η δικαστική όσο και η αστυνομική έρευνα για τη διερεύνηση των ακριβών συνθηκών υπό τις οποίες έλαβε χώρα το τραγικό περιστατικό. Μετά την κατάθεσή τους στον εισαγγελέα ο οδηγός και ο ελεγκτής αφέθησαν ελεύθεροι. Ο εισαγγελικός λειτουργός ζήτησε από το τμήμα Τροχαίας Περιστερίου να διερευνήσει τα αδίκημα της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας καθώς και να διενεργηθεί πραγματογνωμοσύνη στο λεωφορείο ώστε να εξακριβωθεί εάν το θύμα «πάτησε το κουδούνι κινδύνου, άνοιξε η πόρτα αλλά αυτομάτως το λεωφορείο ακινητοποιήθηκε, καθώς έτσι είναι προγραμματισμένο, και πέφτοντας έχασε την ισορροπία του».

Την ίδια ώρα η δικηγόρος της οικογένειας του 19χρονου η οικογένεια διατηρεί επιφυλάξεις για το τι έγινε, ποιος άνοιξε την πόρτα και πως έπεσε έξω από το τρόλεϊ ο νεαρός.

Επίσης, καταθέσεις πρόκειται να ληφθούν από τους γονείς του 19χρονου, αλλά και τους αυτόπτες μάρτυρες, καθώς και να κληθούν άμεσα σε ανωμοτί (χωρίς όρκο) κατάθεση ο οδηγός και ο ελεγκτής.

Τι λέει το υπουργείο Μεταφορών

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, ο υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος, αφού εξέφρασε τη θλίψη του για το τραγικό συμβάν, εξέφρασε την πεποίθηση ότι «άμεσα, τις επόμενες ημέρες δηλαδή, θα έχουμε μια ξεκάθαρη άποψη σε ό,τι αφορά στο περιστατικό μέσα από τις καταθέσεις και των επιβατών του τρόλεϊ και των εργαζομένων».

Έκκληση να μιλήσουν οι μάρτυρες

Σοκαρισμένος για το θάνατο του 19χρονου δήλωσε στο Mega και ο πρόεδρος των εργαζομένων στον ΗΛΠΑΠ Νίκος Ξυδάκης, απευθύνοντας παράλληλα έκκληση οι αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού στο τρόλεϊ να μιλήσουν, «όσοι είναι υπεύθυνοι να τιμωρηθούν, αν υπάρχουν ευθύνες να αποδοθούν, δεν είμαστε εδώ για να καλύψουμε κανέναν».

«Ως εργαζόμενοι έχουμε εκφράσει τις αντιρρήσεις μας για τους εθελοντές ελεγκτές», τόνισε, προσθέτοντας πως ύστερα από ένα τέτοιο τραγικό γεγονός πρέπει «να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε και να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα.

Να εξετάσουμε τις αιτίες, να αποδοθούν ευθύνες αν υπάρχουν, από τη δικαιοσύνη», είπε και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Συγκοινωνιών Νίκος Σταθόπουλος, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του 19χρονου και απευθύνοντας έκκληση για ψυχραιμία σε όλους.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΔΕΙΤΕ: Απόδειξη… σοκ από ελληνική ταβέρνα!




Ο αναγνώστης πήγε διακοπές στα...Ψακούδια (είναι το επίνειο της Ορμύλιας ανάμεσα στις Καλύβες και τη Μεταμόρφωση) έφαγε σε πολύ γνωστή ταβέρνα, πλήρωσε, πήρε απόδειξη, χάρηκε που ο καταστηματάρχης ήταν νομοταγής, αλλά λίγο αργότερα, έπαθε την πλάκα του.

Δείτε τι λέει ο ίδιος:

“Πήγαμε για διακοπές στην ….Σαν την Χαλκιδική δεν έχει. Πήρα την οικογένεια και πήγαμε να φάμε για μεσημέρι σε ένα πολύ γνωστό μέρος στα Ψακούδια.

Πήραμε την απόδειξη κανονικά χωρίς όμως να κοιτάξω τα στοιχεία της. Όταν επέστρεψα από τις διακοπές και άρχισα να καταχωρώ τις αποδείξεις διαπίστωσα ότι όχι μόνο είχα επιστρέψει από την Χαλκιδική, αλλά είχα επιστρέψει και από το ΠΑΡΕΛΘΟΝ αφού η ημερομηνία έγραφε 1/1/2009!!!!

Δεν ξέρω που μπορεί να οφείλεται αυτό, αλλά κάθε εξήγηση δεκτή.”

Σχόλιο: Επειδή η απόδειξη δεν είναι από τις λεγόμενες “παλιές” που κρατάνε κάποιοι μαγαζάτορες και τις δίνουν στον πελάτη, συνήθως σε καφετέριες, λίγη ώρα μετά, είναι ολοφάνερο ότι εκδόθηκε εκείνη την ώρα. Σίγουρα δεν την κράτησε 4 χρόνια ο άνθρωπος, αφού μάλιστα περιέχει τη σωστή παραγγελία και σίγουρα δεν λειτουργούσε το μαγαζί στις 1/1/2009, στις 7.54 το πρωί, μέσα στο καταχείμωνο!



Επομένως, η απόδειξη δεν είναι “παλιά”, είναι χτυπημένη την ημέρα των διακοπών, αλλά πριν την 1η Αυγούστου, αφού βλέπουμε ΦΠΑ στα τρόφιμα 23%. Άρα είναι απόδειξη Ιουλίου 2013.

Άρα, υπάρχουν δύο τινά:

1) τελείωσε η μπαταρία της ταμειακής μηχανής και έσβησε η ώρα, οπότε ξεκίνησε από το deafault 1/1/2009, όπως τα κινητά π.χ. όταν τελειώνει η μπαταρία και βγάζουμε και τη sim και ξεκινάνε από μια τέτοια ημερομηνία ή

2) πρόκειται για “μαϊμού” ταμειακή, δηλαδή ο πελάτης παίρνει μια κατά τα φαινόμενα νόμιμη απόδειξη, αλλά αυτή δεν καταχωρείται στο κανονικό “Ζ”, ούτε στα έσοδα της επιχείρησης. Αυτή ήταν μια πολύ, πάρα πολύ διαδεδομένη κομπίνα στα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, τα οποία είχαν την κανονική ταμειακή, αλλά είχαν και την “μαϊμου”, αδήλωτη, κάτω από τον πάγκο.

Θα διακινδυνεύσουμε να υποθέσουμε ότι πρόκειται για τεχνικό πρόβλημα, που δεν πρόσεξε ο καταστηματάρχης και όχι απάτη, αν και με τέτοια απόδειξη, ο επαγγελματίας θα πήγαινε αυτόφωρο

taxalia
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ