Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

Σενάρια αποχώρησης για Ροζέριο .. από τον Λεβαδειακό



Τις τελευταίες μέρες στην πρωτεύουσα της Βοιωτίας και μετά την απόκτηση Κονέ και Μπούστο από τον Λεβαδειακό, συζητείται έντονα η αποχώρηση του Ροζέριο Μάρτινς από τον Σύλλογο.

Για να πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Μετά την φυγή του Σισέρο Σουμπίνιο, ο σύλλογος έψαχνε για ένα παίκτη με παρόμοια χαρακτηριστικά που θα έκανε τον κόσμο να τον ξεχάσει σύντομα. Αυτό φάνηκε να το βρίσκει στο πρόσωποτου Ροζέριο Μάρτινς που δεν ανανέωσε στον Αστέρα Τρίπολης. Έτσι ο Γιάννης Κομπότης θα τον κάνει κάτοικο Λιβαδειάς κάνοντας πολλούς να απορούν πως ο εν λόγο παίκτης επέλεξε τον Λεβαδειακό αφού το όνομα του είχε ακουστεί έντονα για Παναθηναϊκό την συγκεκριμένη μεταγραφική περίοδο.

Οι απαιτήσεις τόσο από τον κόσμο, όσο και από την διοίκηση ήταν μεγάλες και από ότι φάνηκε ο παίκτης δεν μπόρεσε να φανεί αντάξιος. Μόλις τέσσερα γκολ και 3 ασίστ ο απολογισμός του στο τέλος της χρονιάς, όμως το πρόβλημα δεν ήταν εκεί. Πληθώρα παιχνιδιών ο βραζιλιάνος μέσος φαινόταν έξω από τα νερά του κάνοντας πολλούς να απορούν.

Ξεκινώντας η φετινή χρονιά και στα επίσημα φιλικά πάλι ο βραζιλιάνος μέσος δεν φάνηκε πως μπορεί να σηκώσει τον ρόλο του μαέστρου στην ομάδα που χτίζει ο Τάκης Λεμονής και έτσι στην Λιβαδειά θα ανακοιώσουν τους Κονέ και Μπούστος. Όλο αυτό θα κάνει εξαιρετικά δύσκολη την παραμονή του Ροζέριο στην πρωτεύουσα της Βοιωτίας, αν αναλογιστούμε πως εκεί μπορεί να αγωνιστεί και ο Ορτέγκα. Τα σενάρια είναι πολλά με επικρατέστερο την λύση συμβολαίου και την ένταξη του στον Ολυμπιακό Βόλου, κάτι που σε δηλώσεις του σε μέσο του Βόλου ο παίκτης αρνήθηκε λέγοντας πως όλα αυτά είναι σενάρια που τα βγάζοει από το κεφάλι του ο καθένας και πως σε λίγες μέρες ξεκινάει το πρωτάθλημα με τον Λεβαδειακό. Βέβαια το αν έχουν υπάρξει συζητήσεις μεταξύ των δύο ΠΑΕ είναι σίγουρο πως ο παίκτης θα το μάθει τελευταίος.
Εμείς δεν έχουμε από το να περιμένουμε τις εξελίξεις για να σας ενημερώσουμε ..
skygoal.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεχειλίζει ο θυμός στο Περιστέρι - Φωτιές και χημικά στο δρόμο που σκοτώθηκε ο 19χρονος

Συμπλοκή μεταξύ νεαρών και ανδρών των ΜΑΤ σημείωθηκε λίγο μετά την κηδεία του άτυχου 19χρονου Θανάση που έχασε τη ζωή του πηδώντας από το τρόλεϊ όταν εντοπίστηκε από ελεγκτή να μην διαθέτει εισιτήριο, στο δρόμο που σκτοτώθηκε, στο κέντρο του Περιστερίου στην Παναγή Τσαλδάρη.

Σύμφωνα με το Newsit, ομάδα ατόμων μετά τν κηδεία του Θανάση επέστρεψε στο σημείο όπου σκοτώθηκε και έβαλε φωτιά σε κάδους.

Τα ΜΑΤ απάντησαν με ρίψη χημικών. Στο σημείο έσπευσαν και άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ αλλά και της πυροσβεστικής για να σβήσουν τις φωτιε.

Οπως αναφέρει η ίδια πηγή αυτή τη στιγμή η Παναγή Τσαλδάρη είναι κλειστή από τον Αγιο Αντώνιο μέχρι τη Θηβών.

Νωρίτερα το απόγευμα της Παρασκευής φίλοι και συγγενείς συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία τον άτυχο 19χρονο.  Περίπου 500 άτομα υποδέχθηκαν τη σορό του με χειροκροτήματα ενώ μετά την εξόδιο ακολουθία ακούστηκαν συνθήματα εναντίον του οδηγού του τρόλει και του ελεγκτή. Νωρίτερα είχε δημιουργηθεί ένταση στο Περιστέρι όταν κατά τη διάρκεια πορείας οι συμμετέχοντες επιτέθηκαν με πέτρες και μπουκάλια κατά λεωφορείου γεμάτου με επιβάτες.

«Αθάνατος» και «το αίμα κυλάει, εκδίκηση ζητάει» ήταν δυο από τα συνθήματα που ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της κηδείας του 19χρονου που βρήκε τραγικό θάνατο όταν πήδηξε έξω από την πόρτα του τρόλεϊ στο οποίο επέβαινε ότον ο ελεγκτής τον εντόπισε να μην διαθέτει εισιτήριο.

«Το παρόν» στην κηδεία έδωσε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Λίγο μετά τις τέσσερις το απόγευμα είχε ξεκινήσει πορεία περίπου 300 ατόμων, από την λεωφόρο Παναγή Τσαλδάρη, όπου σκοτώθηκε ο νεαρός Θανάσης, με προορισμό το νεκροταφείο όπου θα γίνει η ταφή.

Κρατούσαν πανό και φώναζαν συνθήματα, ένα τέταρτο πριν την κηδεία επκράτησε ένταση όταν επιτέθηκαν με πέτρες και μπουκάλια κατά ενώς λεωφορείου γεμάτο με κόσμο.

Οι επιβάτες και ο οδηγός βγήκαν έντρομοι από το λεωφορείο, το οποίο στη συνέχεια άγνωστοι το έσπασαν και έγραψαν πάνω του συνθήματα όπως «δολοφόνοι».

Διαβάστε Περισσότερα »

H Άννα Μπουρμά στη "Γιορτή του Δάσους" στο Καρπενήσι

Αυγουστιάτικη πανσέληνος με την Άννα Μπουρμά
Την Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013 στις 21:30 στο Αμφιθέατρο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης στις Κορυσχάδες Καρπενησίου η αισθαντική φωνή της Άννας Μπουρμά θα μας παρασύρει σε ένα υπέροχο μουσικό ταξίδι. Ενθουσιαστήκαμε όλοι πέρυσι ακούγοντας την να ανοίγει τις συναυλίες του Γιάννη Κότσιρα. Φέτος την υποδεχόμαστε στο υποβλητικό οικισμό των Κορυσχάδων. Μαζί της ο Τάκης Μπουρμάς και οι μουσικοί που την ακολουθούν πιστά Κιθάρα Γιάννης Ακτύπης Μπάσο Πέτρος Βασιλειάδης Κρουστά Βασίλης Κατσαμπέλας.



Φιλικα Τζωρτζινα Πιτιανουδη
τηλ.επικοιωνιας 6942616453

Διαβάστε Περισσότερα »

Μοναδικό και υπερφυσικό φαινόμενο ?? στον Εσπερινό της Παναγίας στη Λιβαδειά

 Viotiashop

Δύο φωτογραφίες οι οποίες τραβήχτηκαν σε απόσταση κλασμάτων  δευτερολέπτου. Οι φωτογραφίες είναι από τον εσπερινό στην εκκλησία  της παλιάς Παναγίας πάνω από την Κρύα Βρύση, παραμονή του Δεκαπενταύγουστου.
 Μία λάμψη διακρίνεται στην μία φωτογραφία, η οποία δεν έχει ξανασυμβεί στον επαγγελματία φωτογράφο μας εδώ και χρόνια. Ούτε ο ίδιος μπορεί να το εξηγήσει ούτε ο πνευματικός που είδε την φωτογραφία. Κάτι συνέβει εκείνη τη στιγμή αλλά τι; Ήταν κάτι το φυσιολογικό ή μήπως κάποιο σημάδι.  Κανείς εκείνη τη στιγμή δεν παρατήρησε κάτι.... μόνο ο φακός του φωτογράφου μας. Λένε ότι κάποια "σημάδια" φαίνονται μόνο στο φακό , εξάλλου δεν είναι πρώτη φορά που ο φακός φωτογράφου προδίδει πράγματα.
Πάντως ο  φακός του φωτογράφου μας δεν παρουσίασε κάποιο πρόβλημα, συνέχισε να τραβαει άλλες 200 φωτογραφίες, και δεν παρατήρησε κάτι περίεργο.  Φως σε εκείνο το σημείο δεν υπήρχε, δεν τραβήχτηκε άλλη φωτογραφία με φλας.
Οι απαντήσεις δικές σας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συναυλία του ΣΟΨΥ Βοιωτίας


Διαβάστε Περισσότερα »

Θεσσαλονίκη: Του ζήτησε να χωρίσουν και εκείνος την σκότωσε!

Από το σύντροφό της δολοφονήθηκε η 25χρονη αεροσυνοδός - Τα ίχνη της κοπέλας είχαν χαθεί από τις 10 Αυγούστου - Ο δράστης ομολόγησε την αποτρόπαια πράξη του και υπέδειξε που βρισκόταν η νεκρή κοπέλα
Από την περασμένη βδομάδα τα ίχνη της 25χρονης αεροσυνοδού Μ.Κ. είχαν χαθεί. Κανείς όμως δεν περίμενε αυτή την κατάληξη και ειδικά οι δικοί της άνθρωποι.

Η υπόθεση της εξαφάνισης «έκλεισε» με τον πλέον τραγικό τρόπο. Ο 20χρονος σύντροφός της ομολόγησε πως την σκότωσε. Οι διωκτικές αρχές εκτιμούν ότι επρόκειτο για έγκλημα ερωτικού πάθους, καθώς όπως έγινε γνωστό, η όμορφη αεροσυνοδός είχε ζητήσει από τον 20χρονο να διακόψουν τη σχέση τους.

Η νεαρή γυναίκα βρέθηκε δολοφονημένη σε περιοχή κοντά στην εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης, στο ύψος του κόμβου των Ευζώνων. Ως δράστης του εγκλήματος συνελήφθη ο ηλικίας 20 ετών σύντροφός της, ο οποίος ομολόγησε την πράξη του, υποδεικνύοντας το σημείο όπου είχε εναποθέσει το πτώμα της νεαρής αεροσυνοδού. Σε βάρος του εκδόθηκε ένταλμα από τον ανακριτή Θεσσαλονίκης, για ανθρωποκτονία από πρόθεση, με βάση το οποίο συνελήφθη.

Οι έρευνες των αστυνομικών είχαν στραφεί από την πρώτη στιγμή της εξαφάνισης της 25χρονης στο περιβάλλον του δράστη, ο οποίος μάλιστα, κρυβόταν τις τελευταίες μέρες.
Με δεδομένο ότι ο κλοιός στένευε γύρω από τον ίδιο, αποφάσισε να παραδοθεί τα ξημερώματα, ομολογώντας το έγκλημα που διέπραξε.

Στο σημείο όπου βρέθηκε το πτώμα της κοπέλας κλήθηκε ιατροδικαστής.
Τα ίχνη της είχαν χαθεί από τις 10 Αυγούστου

Η 25χρονη αγνοούνταν από τα ξημερώματα του Σαββάτου 10 Αυγούστου από το σπίτι της στην οδό Μοναστηρίου.
Η ίδια είχε πει να την ξυπνήσουν στις έξι το πρωί γιατί είχε πτήση εξωτερικού. Όταν η μητέρα της την αναζήτησε δεν την βρήκε. Το αυτοκίνητο της ήταν κανονικά παρκαρισμένο έξω από το σπίτι. Το κινητό της τηλέφωνο καλούσε μέχρι και την επόμενη μέρα που έκλεισε στην περιοχή του Καλοχωρίου.
Η κοπέλα εργαζόταν παράλληλα αυτή την περίοδο σε μια ταβέρνα στη Θεσσαλονίκη. Εκείνη τη νύχτα έφυγε με μια συνάδελφο της, την άφησε στο σπίτι της λέγοντας της ότι και αυτή θα επιστρέψει στο δικό της.

«Δεν ήρθε στο σπίτι για να κοιμηθεί. Το κρεβάτι της ήταν άθικτο. Πιστεύουμε ότι κάτι της συνέβη την ώρα που πάρκαρε. Ρωτήσαμε στη γειτονιά αλλά κανείς δεν αντιλήφθηκε το παραμικρό. Ανησυχούμε γιατί τόσες μέρες δεν έχει δώσει στίγμα ζωής. Φοβόμαστε τα χειρότερα» έλεγαν οι δικοί της άνθρωποι από την πρώτη στιγμή της εξαφάνισής της.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο πλανήτης σε σημείο βρασμού: Μέχρι το 2040 οι καύσωνες ανά τον κόσμο θα τετραπλασιαστούν


Τα πράγματα δεν είναι καθόλου ευοίωνα: σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγαν, επιστήμονες από τη Γερμανία και την Ισπανία ανακοίνωσαν την Πέμπτη ότι η άνοδος των θερμοκρασιών που προκαλείται από το φαινόμενο του θερμοκηπίου αναμένεται να έχει ως αποτέλεσμα, μέσα στις επόμενες δεκαετίες, το διπλασιασμό των περιοχών στον πλανήτη που θα πλήττονται από καύσωνες μέχρι το 2020 και τον τετραπλασιασμό τους μέχρι το 2040.

Όπως επισημαίνει δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα, «τα πορίσματα που προέκυψαν από την πρόσφατη έρευνα είναι πιο δυσοίωνα από αυτά που είχε προβλέψει η ειδική ομάδα επιστημόνων του ΟΗΕ σε σχετική έρευνα που είχε διεξάγει πέρυσι:

Στην έκθεση της Διακρατικής Επιτροπής για τις Κλιματικές Αλλαγές (IPCC) δεν δινόταν ιδιαίτερη σημασία στους καύσωνες: "Είναι πολύ πιθανό η διάρκεια, η συχνότητα και η ένταση των θερμών περιόδων να αυξηθούν στις περισσότερες περιοχές της Γης", αναφερόταν.  Οι καύσωνες κατά την καλοκαιρινή περίοδο επηρεάζουν πλέον το 5 τοις εκατό των περιοχών στον παγκόσμιο χάρτη, αναφέρεται στην έκθεση. Αυτό αναμένεται να διπλασιαστεί μέχρι το 2020 και να τετραπλασιαστεί έως το 2040».

Νότια τμήματα της υδρογείου, όπως η Μεσόγειος, η Μέση Ανατολή, περιοχές της Δυτικής Ευρώπης, της Κεντρικής Ασία και των ΗΠΑ, αναμένεται να επηρεαστούν περισσότερο από τους αυξανόμενους καύσωνες: «οι πιο κρύοι μήνες του καλοκαιριού θα είναι πιο ζεστοί σε σχέση με ότι έχουμε ζήσει έως τώρα», εκτός εάν μειωθούν οι εκπομπές αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, δήλωσε ο Ντιμ Κούμου, του Ινστιτούτου Ερευνών για τις Κλιματικές Επιπτώσεις στο Πότσδαμ.

Η IPCC αναφέρει ότι εξαιτίας του φαινομένου του θερμοκηπίου, είναι πιθανό τα επόμενα χρόνια να προκληθούν σοβαρές καταιγίδες, καύσωνες, πλημμύρες και άνοδος της στάθμης των θαλάσσιων υδάτων.

Η μέση θερμοκρασία στην επιφάνεια της Γης παγκοσμίως έχει αυξηθεί κατά 0,8 βαθμούς Κελσίου από την περίοδο της βιομηχανικής επανάστασης.

Διαβάστε Περισσότερα »

Τι αναφέρει το πόρισμα της πραγματογνωμοσύνης για τα αίτια του θανάτου του 19χρονου


Νέες πληροφορίες για τις συνθήκες θανάτου του 19χρονου επιβάτη του τρόλεϊ έρχονται στη δημοσιότητα μετά την πραγματογνωμοσύνη που πραγματοποίησε το πρωί της Παρασκευής κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ.

Οι ελεγκτές επιθεώρησαν το τρόλεϊ προκειμένου να εξακριβώσουν τι διαδικασία ανοίγματος της πόρτας και το ποιος πάτησε το μπουτόν κινδύνου.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα tovima.gr που επικαλείται δικαστικές πληροφορίες στο πόρισμα των ελεγκτών μεταξύ άλλων φέρεται να αναφέρεται πως «ο 18χρονος διαπληκτίστηκε με τον ελεγκτή ο οποίος τον τράβηξε από την μπλούζα για να μην αποβιβαστεί. Στη συνέχεια ενώ του ξέφυγε, έτρεξε προς την πόρτα. Πάτησε το μπουτόν κινδύνου, το όχημα επιβράδυνε και με το άλλο χέρι του έσπρωξε την πόρτα για να ανοίξει. Όταν άφησε το χέρι του από το μπουτόν η πόρτα έκλεισε με αποτέλεσμα να του "πιάσει" το πόδι και να γυρίσει το σώμα του. Ο άτυχος νέος, στην προσπάθεια του να απεγκλωβιστεί έπεσε». Παράλληλα, από την εταιρεία Οδικές Συγκοινωνίες ξεκίνησε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για το τραγικό περιστατικό.

Η δικηγόρος της οικογένειας, Αρετή Παπαναγιώτου, έκανε έκκληση στους αυτόπτες μάρτυρες να μιλήσουν για τα γεγονότα που έλαβαν χώρα το μοιραίο βράδυ της Τρίτης. Μιλώντας στο Mega, ξεκαθάρισε ότι οτιδήποτε άλλο γράφεται ή λέγεται για το τραγικό περιστατικό δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Η ίδια τόνισε ότι τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής έρευνας θα καθυστερήσουν αρκετά και ότι η οικογένεια στην παρούσα φάση αυτό που μπορεί να κάνει είναι να παρακολουθεί την πορεία της δικογραφίας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Αταλάντη


Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που ξέσπασε στις 10.35 το πρωί σε δασική έκταση στη θέση Προφήτη Ηλία, μεταξύ Λιβανατών και Αταλάντης στη Φθιώτιδα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο σημείο επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 8 οχήματα και 8 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ από αέρος στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν δύο αεροσκάφη.

Ο νομός Φθιώτιδας είναι σήμερα στις περιοχές υψηλού κινδύνου για πυρκαγιά, όπως και η Βοιωτία με την Εύβοια. Για το λόγο αυτό υπάρχει απαγόρευση της κυκλοφορίας στα δάση.
Διαβάστε Περισσότερα »

Λύνεται το πρόβλημα ύδρευσης της Δημ..Ενότητας Θεσπιών


ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το έργο ύδρευσης από τις Δημοτικές γεωτρήσεις του Κεφαλαρίου προς την δεξαμενή του Μαυροματίου.
Το έργο περιλαμβάνει αγωγό 1400 μέτρων, που θα συνδεθεί με υφιστάμενο αγωγό, καθώς και πλήρες αντλητικό συγκρότημα.
Φιλοδοξία της Δημοτικής Αρχής είναι με το έργο αυτό να λυθεί το πρόβλημα έλλειψης νερού που παρατηρείται και στα πέντε Δημοτικά Διαμερίσματα της Δημοτικής Ενότητας Θεσπιέων, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες.
Σημειωτέον πως το έργο γίνεται με ίδιους πόρους του Δήμου και  αυτεπιστασία, ενώ προβλέπεται να τελειώσει εντός της επόμενης εβδομάδας.


Διαβάστε Περισσότερα »

Σήμερα η κηδεία του 19χρονου


       
Η τελευταία πράξη του δράματος που εκτυλίσσεται από το βράδυ της Τρίτης και έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο αναμένεται να παιχτεί σήμερα στις 5 το απόγευμα καθώς συγγενείς και φίλοι αναμένεται να πουν το τελευταίο αντίο στον 19χρονο Θανάση Καναούτη, ο οποίος έχασε τη ζωή του πέφτοντας από το τρόλεϊ της γραμμής 12.

Οι περισσότεροι φίλοι του «Μπαζ» όπως ήταν το παρατσούκλι του 19χρονου στο facebook έχουν βάλει στο προφίλ τους φωτογραφίες με μαύρες κορδέλες σε ένδειξη πένθους με τη σύντροφό του Σάρα να τον αποχαιρετά με τη φράση «Καλό ταξίδι... να προσέχεις...».


Τον έσπρωξαν έξω από το τρόλεϊ;


Την ίδια ώρα τα στοιχεία που έρχονται τις τελευταίες ώρες στο φως της δημοσιότητας δημιουργούν νέα δεδομένα.

Όπως ανέφερε το πρωί της Παρασκευής σε δηλώσεις της η δικηγόρος της οικογένειας, Αρετή Παπαναγιώτου, η εικόνα στην οποία έχουν καταλήξει είναι ότι υπήρξε διαπληκτισμός που δεν αρκέστηκε σε επίπεδο λογομαχίας προσθέτοντας ότι η οικογένεια περιμένει την πραγματογνωμοσύνη για να καταλήξει σε ασφαλές συμπέρασμα. Απηύθυνε, δε, έκκληση σε όσους έχουν γνώση του περιστατικού και ήταν μέσα στο τρόλεϊ να πάνε να καταθέσουν ώστε να βγουν τα σωστά συμπεράσματα. Αναπάντητο παραμένει, ωστόσο, το ερώτημα πως ο 19χρονος βρέθηκε με την πλάτη στο πεζοδρόμιο αν ευσταθεί το σενάριο ότι άνοιξε μόνος του την πόρτα του οχήματος.

«Το σημαντικότερο για εμάς είναι το τι θα δείξει νεκροψία, δηλαδή κατά πόσο στο σώμα του παιδιού υπάρχουν σημεία και στοιχεία που δείχνουν, αποδεικνύουν πάλη και βία, και ώθηση του παιδιού για πέσει από το τρόλεϊ και σίγουρα ένα δεύτερο στοιχεία που θα πρέπει να παίξει τον σημαντικότερο ρόλο είναι η πραγματογνωμοσύνη πάνω στο τρόλεϊ, στο όχημα που θα δείξει εάν το παιδί από μόνο του άνοιξε την πόρτα ή αν κάποιος άλλος άνοιξε την πόρτα και το παιδί έφυγε προς τα έξω», είχε δηλώσει την Πέμπτη η κυρία Παπαναγιώτου.

Συγκλονιστική είναι την ίδια στιγμή και η μαρτυρία αυτοπτών μαρτύρων οι οποίοι μίλησαν στον τηλεοπτικό σταθμό «EXTRA». Ο κ. Νίκος Καταλιός ο οποίος επέβαινε στο τρόλεϊ και κατά πληροφορίες προσπάθησε να χωρίσει τον ελεγκτή από τον 19χρονο κατά τη διάρκεια του διαπληκτισμού τους μέσα στο τρόλεϊ, είπε ότι ο εθελοντής ελεγκτής Ν.Π χειροδίκησε εναντίον του Θανάση Καναούτη.

«Το εξευτέλισαν, το προσβάλανε, του άσκησαν πίεση» είπε ο κ. Καταλιός και πρόσθεσε ότι ο ελεγκτής τράβηξε το μπλουζάκι του 19χρονου Θανάση. «Το παιδί το δολοφονήσανε, το σπρώξανε έξω το παιδί».


Συγκλονίζει ο πατέρας του άτυχου 19χρονου



«Έχασα το παιδί μου γιατί κάποιος αποφάσισε να το “παίξει καπετάνιος” για ένα ευρώ». Αυτή τη φράση χρησιμοποίησε ο πατέρας του 19χρονου Θανάση, Γιάννης Κακούτης, ο οποίος περιέγραψε στο newpost.gr την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο ίδιος και η σύζυγός του και αναρωτιέται: «Δεν καταλαβαίνω γιατί συνέβησαν όλα αυτά. Ήταν δέκα η ώρα το βράδυ. Είχε μπροστά του ένα παιδί χωρίς εισιτήριο. Εντάξει, έκανε λάθος το παιδί. Δεν μπορούσαν να το αφήσουν να φτάσει μέχρι το σπίτι; Θα το κατέβαζαν κάτω μέσα στη νύχτα; Για ένα ευρώ»; Παράλληλα, ο τραγικός πατέρας δηλώνει πως εργάζεται και ο ίδιος και η σύζυγός του.  


Τι υποστηρίζει ο Οργανισμός Συγκοινωνιών



Σύμφωνα με την εκδοχή της διοίκησης του Οργανισμού Συγκοινωνιών (ΟΣΥ), όλα ξεκίνησαν στις 22:00 το βράδυ της Τρίτης όταν ο ελεγκτής Ν.Π. εισήλθε στο τρόλεϋ της γραμμής 12 Αθήνα-Περιστέρι, για να κάνει το νόμιμο έλεγχο εισιτηρίων. Ο επιβάτης Αθανάσιος Καναούτης ετών 19, κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι δεν είχε εισιτήριο και ο ελεγκτής, ως ήτο υποχρεωμένος, ζήτησε τα στοιχεία του για να του κόψει το επιβαλλόμενο νόμιμο πρόστιμο. Οπως υποστηρίζουν από τον ΟΣΥ, ο επιβάτης αρνήθηκε, άρχισε να φωνάζει και να υβρίζει και αμέσως και όλως αιφνιδίως επετέθη στον ελεγκτή , χειροδικώντας με γροθιές και  κλωτσιές. Του έσπασε τα ματογυάλια , φώναζε και ήτο σε έξαλλη κατάσταση.



Κατά την ίδια εκδοχή, στο επεισόδιο παρενέβη αμέσως ένας επιβάτης ηλικίας περίπου 35 ετών για να συγκρατήσει τον εξαγριωμένο νεαρό επιβάτη. Ο νεαρός σε έξαλλη κατάσταση επετέθη και σε αυτόν και τον χτύπησε γρονθοκοπώντας τον. Εντός ολίγον λεπτών η κατάσταση είχε κάπως καταλαγιάσει με την παρέμβαση και των υπολοίπων επιβατών και ο ελεγκτής παρά την ταραχή του και την σύγχυση του από τον ξυλοδαρμό που είχε δεχτεί, είπε στον νεαρό επιβάτη, σε ήρεμο τόνο να μην κατέβει από το  τρόλεϋ, αλλά να ακολουθήσει μέχρι το τέρμα για να έρθει η αστυνομία και να δοθούν οι ανάλογες εξηγήσεις και διευκρινίσεις.

Κατά την άποψη στελεχών του Οργανισμού Συγκοινωνιών, ενώ τα πράγματα φαίνονταν ότι είχαν ηρεμήσει και το τρόλεϊ ήταν εν κινήσει με κλειστές τις πόρτες (γιατί αν δεν είναι απολύτως κλειστές οι πόρτες το τρόλεϋ δεν μπορεί να κινηθεί) και κατευθυνόταν προς την στάση «Δημαρχείο», 70 – 80 μέτρα πριν την στάση ο νεαρός παραβίασε βίαια την μεσαία πόρτα του τρόλεϊ και πήδηξε από το όχημα στο οδόστρωμα, ενώ αυτομάτως ακινητοποιήθηκε το όχημα (διότι με την παραβίαση της πόρτας λειτούργησε αμέσως το αυτόματο σύστημα ασφαλείας που ακινητοποιεί το όχημα στην περίπτωση που ανοίξει κάποια πόρτα).



«Συνέπεια της αψυχολόγητης αυτής κίνησης του νεαρού επιβάτη ήτο ο σοβαρός τραυματισμός του», εκτιμούν στον Οργανισμό Συγκοινωνιών. Στο τόπο του συμβάντος ήρθε αμέσως αστυνομία και ασθενοφόρο που παρέλαβε τον τραυματία και τον μετέφερε στο νοσοκομείο, ο οποίος σήμερα εξέπνευσε, εξηγούν στελέχη του ΟΣΥ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος «μπαίνει» στα σχολεία



Η εμπειρία έχει αποδείξει ότι τα παιδιά ακούνε αρκεί να ξέρεις πώς να τα προσεγγίσεις, και σε αυτό ποντάρει ο Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να τα προφυλάξει.

Ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας Μανώλης Σφακιανάκης, μιλώντας στο cretalive τόνισε ότι μέχρι το τέλος Αυγούστου, θα γίνει πρόταση του Υπουργείο Παιδείας για σύνδεση των σχολικών δικτύων προκειμένου να ενημερωθούν για

την ασφαλή πλοήγηση, κάτι που έχει γίνει με επιτυχία, πιλοτικά, σε 380 σχολεία.

Ο κ. Μανώλης Σφακιανάκης υπογράμμισε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό εγκληματικής συμπεριφοράς προέρχεται από παιδιά διαλυμένων οικογενειών, και τόνισε τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την αλόγιστη χρήση των κοινωνικών δικτύων.
cretalive
Διαβάστε Περισσότερα »

Απαγόρευση κυκλοφορίας στα δάση της Βοιωτίας -Αυξημένος κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς


Από σήμερα μέχρι την Κυριακή έχει απαγορευτεί η κίνηση αυτοκινήτων και πεζών σε δασικές εκτάσεις και περιαστικά δάση που βρίσκονται κοντά σε περιοχές όπου υπάρχει αυξημένος κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Το μέτρο θα ισχύει από τη δύση μέχρι την ανατολή του ηλίου, αλλά είναι πιθανό να επεκταθεί και κατά τη διάρκεια της ημέρας αν κριθεί απαραίτητο. Παράλληλα, θα ενδυναμωθούν οι περιπολίες από τις δυνάμεις της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, σήμερα προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για τις περιφέρειες της Αττικής και της Εύβοιας, για τη Σκύρο, τη Λέσβο, τη Θάσο, τη Σαμοθράκη, τις Σποράδες, τη Βοιωτία, τη Φθιώτιδα, τη Χαλκιδική, τον Έβρο, τη Ξάνθη, τη Ροδόπη και την Καβάλα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Νέα τερτίπια του καιρού -Σε ποιες περιοχές θα βρέξει και που θα σαρώσουν οι άνεμοι

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού και γίνεται βροχερό αφού σήμερα Παρασκευή αναμένεται να έρθουν ακόμα και καταιγίδες τις μεσημεριανές ώρες κυρίως την Ηπειρο, τη Θεσσαλία και τη Μακεδονία. Την ίδια ώρα μικρή πτώση αναμένεται να σημειώσει η θερμοκρασία ενώ ισχυροί βοριάδες θα συνεχίσουν να «σαρώνουν» το Αιγαίο.

Αναλυτικά, η πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ για την Παρασκευή έχει ως εξής:

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και καταιγίδες στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία και πιθανώς και στα υπόλοιπα ορεινά.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 19 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και καταιγίδες στην Ήπειρο και στα υπόλοιπα ορεινά.

Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ που βαθμιαία στο ιόνιο θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στην ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Στη Θεσσαλία λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες από το μεσημέρι. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά αίθριος, αλλά τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις και πιθανώς να σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 22 έως 30 και στην Κρήτη κατά τόπους έως 33 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Ανεμοι: Στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Στα νότια βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

    Αττική

Καιρός: Γενικά αίθριος.

    Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια η μεγίστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.

Ανεμοι: Ασθενείς και το βράδυ βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 22 ως 34 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Στο κόκκινο η αγωνία των υποψηφίων των Πανελλαδικών -Στον πάτο οι βάσεις

Τελευταίες ημέρες αγωνίας για τους υποψήφιους μαθητές αφού μέσα στο τελευταίο δεκαήμερο του μήνα αναμένεται να γίνει η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα ΑΕΙ-ΤΕΙ. Ωστόσο οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο πως η βουτιά που θα παρουσιάσουν οι βάσεις σε μερικές περιπτώσεις θα φτάσουν ακόμα και 1.000 μορίων.

Οπως αναφέρει και ο Ελεύθερος Τύπος το μεγαλύτερο Βατερλώ στις εξετάσεις σημειώθηκε φέτος από τους υποψηφίους του 2ου και 4ου πεδίου. Πολλοί μαθητές σημείωσαν χαμηλές πτήσεις στις βαθμολογίες τους λόγω των απαιτητικών θεμάτων στις Πανελλαδικές, ιδιαίτερα στα Μαθηματικά, με αποτέλεσμα οι αριστούχοι να μειωθούν στο μισό σε σχέση με πέρσι. Με βάση τις φετινές βαθμολογίες προβλέπεται μείωση ακόμα και 400 μορίων στο Μαθηματικό Αθήνας, ενώ το Φυσικό κατρακυλάει ακόμα περισσότερο σημειώνοντας πτώση της τάξης των 500 μορίων. Παρόμοια κατάσταση επικρατεί και στις σχολές του ΕΜΠ, όπου οι Σχολές Μηχανικών Η/Υ και Μηχανολόγων Μηχανικών, από τις υψηλότερες του Μετσόβιου, αναμένεται να μην ξεπεράσουν τα 18.500-18.400 μόρια.

Η μείωση των αριστούχων στο μισό επηρεάζει και το 3ο πεδίο που αφορά τις ιατρικές επιστήμες. Μόλις 693 υποψήφιοι βαθμολογήθηκαν με 19 και 20, ποσοστό χαμηλότερο του 1%. Ο αριθμός αυτός δεν επαρκεί για να καλυφθούν οι θέσεις στις δημοφιλείς σχολές, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι η Ιατρική Αθηνων, η σχολή που εδώ και χρόνια ακολουθεί μόνο ανοδική πορεία στις βάσεις, δεν θα ξεπεράσει τα 19.000 μόρια.

Ούτε οι Οικονομικές Σχολές του Καποδιστριακού γλιτώνουν από την πτώση που πιθανολογείται να φτάσει ακόμα και τα 600 μόρια. Αν και οι βάσεις προβέπονται να είναι οι χαμηλότερες της δεκαετίας, όπως και στα υπόλοιπα επιστημονικά πεδία, η πτώση δεν θα ξεπεράσει λογικά τα 300 μόρια σε Νομική, Φιλολογία και Παιδαγωγικά.

Διαβάστε Περισσότερα »

Η μεγάλη καταβόθρα στα Σκούρτα Βοιωτίας



Καταβόθρα ΣκούρταΥδάτινες υπόγειες διαδρομές: καταβόθρα Σκούρτων (Δερβενοχώρια)

 «…Εμφανίστηκε μπροστά τους ένας πάρα πολύ κοντός άντρας που δεν τον είχαν ξαναδεί. Τους υπέδειξε τη θέση όπου θα έχτιζαν το χωριό, με τον όρο να δώσουν σε αυτό το όνομά του, κι εξαφανίστηκε! Μη γνωρίζοντας πως ονομάζεται ο κοντός άντρας, οι μελλοντικοί κάτοικοι των Σκούρτων, έδωσαν στο χωριό τη σημερινή του ονομασία, από τη λέξη"σκουρτ" που στα αρβανίτικα σημαίνει κοντός…»

Αφήνοντας τις βόρειες πλαγιές της Πάρνηθας προς τα δυτικά, στο μεγάλο οροπέδιο που σχηματίζεται εκεί, βρίσκονται μισοξεχασμένα τα Δερβενοχώρια. Διοικητικά ανήκουν στη Βοιωτία, και είναι ακριβώς στα σύνορα με την Αττική. Θεωρούνται αττική γη (Πάρνηθα), παρ’ όλο που τυπικά είναι ενταγμένα στο γειτονικό νομό.

Τα όμβρια ύδατα των ετήσιων βροχοπτώσεων στην ευρύτερη περιοχή των Δερβενοχωρίων,αποστραγγίζονται στις καταβόθρες του οροπεδίου των Σκούρτων. Είναι φυσικές οδοί διαφυγής του νερού, που έχουν διανοιχθεί από τη διάβρωση στα πετρώματα που προκαλεί συνεχώς η ορμή των υδάτων. Την καλοκαιρινή περίοδο που οι βροχοπτώσεις παύουν, οι καταβόθρες μπορούν να είναι επισκέψιμες, αρκεί βέβαια να μην υπάρχουν πολλά νερά στο εσωτερικό τους. Είναι λοιπόν σπήλαια – φυσικοί αγωγοί ομβρίων υδάτων, που πολλές φορές παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον περισσότερο λόγω του μεγάλου μήκους των διαδρομών των στοών τους, και λιγότερο για τους σταλακτιτικούς σχηματισμούς τους, αφού η συνεχής ροή του νερού δεν επιτρέπει πάντα τη δημιουργία διακόσμου.
Οι κάτοικοι της περιοχής βεβαιώνουν ότι υπάρχουν δεκάδες τέτοιες καταβόθρες διάσπαρτες στα χωράφια τους και στις βάσεις των λόφων που υψώνονται μέσα στο οροπέδιο, όπως ακριβώς συμβαίνει άλλωστε και στην περιοχή της αποξηραμένης λίμνης Κωπαΐδας. Τα νερά που μεταφέρουν τα ρέματα στη λεκάνη του οροπεδίου από τα γύρω βουνά,απομακρύνονται μέσω υπογείων διαδρομών προς τη θάλασσα.
Η μεγαλύτερη καταβόθρα του οροπεδίου βρίσκεται κοντά στο κανάλι του Μόρνου, στους πρόποδες του χαμηλού ασβεστολιθικού λόφου «Ρόκανι» και σε υψόμετρο 490 μ., δίπλα στο δρόμο που συνδέει τα χωριά Σκούρτα και Πύλη, δυτικά του πρώτου και κοντύτερα στο δεύτερο.

Περισσότερα
http://urbanspeleology.blogspot.gr/2013/07/blog-post_8.html
  Viotiashop
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτά είναι τα δικαιώματά μας αν μας πιάσουν χωρίς εισιτήριο


Τι κάνουμε στην περίπτωση που μας πιάσει ο ελεγκτής στα Μ.Μ.Μ χωρίς εισιτήριο;

1 Αν δεν θέλω να δώσω τα στοιχεία μου στους ελεγκτές, είναι νόμιμο δικαίωμα μου και...
δεν διαπράττω κανένα ποινικό αδίκημα


2. Οι ελεγκτές δεν έχουν δικαίωμα να με συλλάβουν.

3. Αν μου ζητήσει τα στοιχεία μου οποιοσδήποτε αστυνομικός (ακόμα και εκτός υπηρεσίας), τα δίνω γιατί είμαι υποχρεωμένος, προκειμένου να μην έχει δικαίωμα να με κρατήσει.

4.Δεν είμαι υποχρεωμένος να περιμένω την άφιξη της αστυνομίας.

5.Ζητάω από τον οδηγό ν’ ανοίξει την πόρτα στην επόμενη στάση κι από τους ελεγκτές να με αφήσουν να κατέβω και τους δηλώνω ρητά, ότι δεν θέλω να παραμείνω στο λεωφορείο.

6.Δεν πηγαίνω σε καμία περίπτωση, με την θέλησή μου, στο αστυνομικό τμήμα, μαζί με τους ελεγκτές, ούτε δέχομαι να με οδηγήσουν με το λεωφορείο, εκεί που θέλουν αυτοί.

7.Αν μου κλείσουν την πόρτα και μου περιορίσουν την έξοδο, καλώ αμέσως το 100, καταγγέλλοντας, ότι κρατούμαι παράνομα, χωρίς την θέληση μου και ζητάω την άμεση επέμβαση της αστυνομίας, γιατί διαπράττεται αυτόφωτο αδίκημα σε βάρος μου.

8.Ζητώ ονόματα και τηλέφωνα συνεπιβατών μου, για να έχω μάρτυρες.

9.Καλώ αμέσως στα τηλέφωνα των «ΕΠΙΒΑΤΩΝ» ζητώντας νομική βοήθεια και αλληλεγγύη.

10.Όταν έρθουν οι αστυνομικοί, απαιτώ να συλλάβουν αμέσως, τους ελεγκτές ή και τον οδηγό, γιατί με κράτησαν παράνομα και χωρίς την θέληση μου και ζητώ να κρατήσουν τα στοιχεία όλων των μαρτύρων συνεπιβατών μου.

11. Στην ερώτηση των αστυνομικών «αν θέλω να καταθέσω μήνυση», απαντώ, ότι δεν είμαι υποχρεωμένος να το κάνω, αντίθετα αυτοί, είναι υποχρεωμένοι να ενημερώσουν αμέσως τον Εισαγγελέα και να συντάξουν έκθεση σύλληψης και βεβαίωσης του αδικήματος, γιατί το αδίκημα της παράνομης κατακράτησης, είναι αυτόφωρο πλημμέλημα και διώκεται αυτεπάγγελτα, αλλιώς κάνουν παράβαση καθήκοντος.

12. Αν οι αστυνομικοί δεν ενεργούν τα νόμιμα, τους υπενθυμίζω ότι διαπράττουν παράβαση καθήκοντος, γι’ αυτό ζητάω τα στοιχεία τους, προκειμένου να τους αναφέρω.

13. Η πληρωμή ή μη του προστίμου, που θα επιβληθεί από τον ΟΑΣΘ, αποτελεί προσωπική επιλογή του κάθε ατόμου.

Διαδώστε το για να μην θρηνήσουμε κι άλλους.
 tro-ma-ktiko.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ