Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Η φωτογραφία «δεν υπάρχει»: Θηλάζει το μωρό της ενώ κάνει γιόγκα!


Η Έϊμι από την Καλιφόρνια δημοσίευσε τη φωτογραφία με το μωρό της τον Απρίλιο του 2011 - Έπειτα από χιλιάδες αναδημοσιεύσεις, σχόλια και αντιδράσεις αποφάσισε να εξηγήσει την ιστορία της φωτογραφίας
Όταν πριν από δύο χρόνια η Έϊμι από την Καλιφόρνια δημοσίευσε στο προσωπικό της blog  μια φωτογραφία που έδειχνε το μωρό της να θηλάζει την ώρα που η ίδια έκανε γιόγκα γυμνή δεν φανταζόταν πως θα έκανε το γύρο του κόσμου και θα προκαλούσε πολλές και ποικίλες αντιδράσεις. Αρκετοί την κατηγόρησαν πως χρησιμοποιεί το μωρό της για να προβάλει τον εαυτό της, ενώ άλλοι υποστήριζαν πως πρόκειται για μια «σκηνοθετημένη» φωτογραφία.

Η ίδια η νεαρή μητέρα η «μαμά –γιόγκα» όπως έγινε γνωστή, περιγράφει στο blog  της πως η φωτογραφία ήταν πέρα για πέρα αληθινή και περιγράφει την τρυφερή σκηνή με το μωρό της. «Βρισκόμουν με τον σύντροφό μου σε μια μικρή κοινότητα στη Χαβάι, όπου ελάχιστοι φορούσαν ρούχα.  Εγώ απλώς έκανα την καθημερινή μου γιόγκα και είχα λάβει τη θέση Shirishana όταν η μικρή Νάια ήρθε κοντά μου και άρχισε να θηλάζει. Ο πατέρας της την είχε αφήσει στο γρασίδι και η μικρή απλώς δεν μπόρεσε να αντισταθεί. Αυτό συμβαίνει πάντα. Όταν το στήθος είναι ελεύθερο και εκεί κοντά βρίσκεται ένα μωρό θα κάνει τα πάντα για να το πλησιάσει» αναφέρει χαρακτηριστικά η «μαμά –γιόγκα».



Η Είμι και ο μουσικός σύντροφός της δημιούργησαν το blog  για να μοιράζονται τις εμπειρίες τους από τα ταξίδια τους σε διάφορα εξωτικά μέρη με τους φίλους και τους συγγενείς τους. «Δεν πίστευα ποτέ πως αυτή η φωτογραφία θα λάμβανε τόσο μεγάλες διαστάσεις. Δεν είχα κανέναν σκοπό να στείλω τη φωτογραφία σε ιστοσελίδες και περιοδικά για να προβάλω τον εαυτό μου. Απλώς μοιράστηκα μια όμορφη οικογενειακή στιγμή. Κάποιοι φίλοι στη συνέχεια τη δημοσίευσαν στο Facebook ως μια όμορφη φωτογραφία με μια μητέρα και το παιδί της. Από εκεί και μετά δημοσιεύθηκε σε εκατοντάδες άλλα μέσα ενημέρωσης» καταλήγει η ίδια η μητέρα.

Αξίζει να σημειωθεί πως το αμερικανικό περιοδικό Parenting συνιστούσε αυτήν την παράξενη μέθοδο θηλασμού ήδη από τη δεκαετία του 1990!
Διαβάστε Περισσότερα »

Απατηλή νομιμότητα: Beach bar στη Φθιώτιδα έκοβε αποδείξεις αλλά ήταν «μαϊμού»



Η εικόνα που αντίκρισαν οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ ήταν άψογη. Στο συγκεκριμένο Beach Bar της Φθιώτιδας, όλα έμοιαζαν νομότυπα. Αποδείξεις σε όλα τα τραπέζια και δύο ταμειακές μηχανές για να μην υπάρχει καθυστέρηση. Μόνο που τα φαινόμενα απατούσαν, καθώς όπως προέκυψε, το συγκεκριμένο κατάστημα είχε κόψει περισσότερες από 40.000 αποδείξεις «μαϊμού».

Το κόλπο αποκαλύφθηκε όταν οι ελεγκτές ζήτησαν τα απαραίτητα έγγραφα, ανάμεσά τους το βιβλίο θεώρησης της ταμειακής μηχανής από τη ΔΟΥ. Τότε ανακάλυψαν πως οι ταμειακές δεν είχαν θεωρηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του lamiareport.gr, η επιχείρηση είχε κόψει περισσότερες από 40.000 πλαστές αποδείξεις τα τελευταία πέντε χρόνια, χωρίς φυσικά να γίνεται απόδοση ΦΠΑ. Πέρα από τα αυτονόητα «τσουχτερά» πρόστιμα που θα επιβληθούν, θα σχηματίσει δικογραφία για την υπόθεση η οποία θα διαβιβαστεί στον Εισαγγελέα Λαμίας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Μουσικοχορευτική βραδιά απο τον Πανγεωργικό


Διαβάστε Περισσότερα »

Kαταργούνται οι διπλές συντάξεις για βουλευτές και αιρετούς με τροπολογία του Βρούτση


Καταργούνται οι διπλές συντάξεις που μπορούσαν να λαμβάνουν όσοι κατέχουν την βουλευτική ιδιότητα ή την θέση υπουργού / υφυπουργού, καθώς και οι αιρετοί πρόεδροι κοινοτήτων, οι δήμαρχοι και οι νομάρχες του προϊσχύοντος καθεστώτος.

Συγκεκριμένα καταργείται η διάταξη εκείνη του νόμου 3863/2010 που τους παρείχε την δυνατότητα είτε να συνεχίσουν την ασφάλισή τους στους κλάδους κύριας και επικουρικής σύνταξης και πρόνοιας, στους οποίους ήταν ασφαλισμένοι πριν την εκλογή τους, είτε να αναγνωρίσουν τον χρόνο της θητείας τους στους συγκεκριμένους κλάδους οποτεδήποτε (δηλαδή να μετράει ο χρόνος της θητείας τους τόσο για τη βουλευτική σύνταξη ή χορηγία, όσο και για τη σύνταξη από τον ασφαλιστικό φορέα που ασφαλίζονταν με την επαγγελματική τους ιδιότητα).

Η σχετική τροπολογία που κατατέθηκε από τους υπουργούς Εργασίας και Οικονομικών κκ. Ι. Βρούτση και Ι. Στουρνάρα στο νομοσχέδιο για τα εθνικά κληροδοτήματα, προβλέπει επίσης ότι η ανωτέρω διάταξη δεν έχει νόημα για όσους απέκτησαν ή αποκτήσουν τις εν λόγω ιδιότητες μετά την έναρξη ισχύος του ν. 4093/2012, δεδομένου ότι έπαυσαν να ισχύουν για τα πρόσωπα αυτά οι διατάξεις για τη βουλευτική σύνταξη και την χορηγία των δημάρχων και πλέον συνεχίζουν υποχρεωτικά την ασφάλισή τους στους φορείς που ασφαλίζονταν πριν την εκλογή τους.
iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτό είναι το τοπ παράνομο εκτροφείο των πιο βάναυσων σκύλων μαχητών ολόκληρης της Ευρώπης -βίντεο


Οφείλουμε να προειδοποιήσουμε εξαρχής ότι στο οπτικοακουστικό υλικό που ακολουθεί περιέχονται εξαιρετικά βίαιες σκηνές που
ενδέχεται να ενοχλήσουν μεγάλο μέρος του αναγνωστικού κοινού και όχι μόνο των φιλόζωων.
Αντικείμενο του ρεπορτάζ η πιο παρεξηγημένη φυλή σκύλων στον κόσμο: το αμερικάνικο πιτ μπουλ, το οποίο μαζί με ορισμένες άλλες παραδοσιακά μαχητικές φυλές – όπως το Ντόγκο Αρτζεντίνο, τα μαστιφοειδή, το Φίλα Μπραζιλέιρο, το γιαπωνέζικο Τόσα Ίνου, οι επιμιξίες τύπου Μπάντογκ, το Ρότβάιλερ και άλλα – θεωρούνται οι επικινδυνότερες, όσον αφορά το ενδεχόμενο να αναπτύξουν κάποια στιγμή επιθετική συμπεριφορά που μπορεί να οδηγήσει τα θύματά τους ακόμη και στο θάνατο, εάν και εφόσον βεβαίως αυτή ενθαρρυνθεί.

Προσοχή: στόχος του άρθρου δεν είναι να στιγματίσει τη συγκεκριμένη φυλή, αλλά να φέρει στο προσκήνιο το παράνομο δίκτυο εκτροφής και διεξαγωγής κυνομαχιών, το οποίο εκμεταλλεύεται κάποιες γενετικές προδιαθέσεις της φυλής, προκειμένου να κερδοσκοπήσει.

Παρακολουθείστε το βίντεο:
Διαβάστε Περισσότερα »

«Σταθερά πρώτη σε απορρόφηση κονδυλίων από το ΕΣΠΑ η Στερεά Ελλάδα»



Μετά από συντονισμένες προσπάθειες του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχου Περγαντά, των συναρμόδιων Υπουργείων των Δικαιούχων & της Διαχειριστικής Αρχής η Στερεά Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται στην κορυφή των Περιφερειών επιτυγχάνοντας τη μεγαλύτερη υλοποίηση έργων και απορρόφηση κονδυλίων.
Στο συνολικό πρόγραμμα (ΕΣΠΑ) της Στέρεας Ελλάδας προϋπολογισμού 514,8 εκατ. ευρώ η απορρόφηση ανέρχεται στα 470 εκατ. ευρώ (91,32 %).
Ειδικότερα για το εκχωρημένο στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας πρόγραμμα (ΕΣΠΑ) προϋπολογισμού 212,6 εκατ. ευρώ έχουν υπογραφεί συμβάσεις ύψους 260 (122,30 %) εκατ. ευρώ και η απορρόφηση ανέρχεται στα 168,4 εκατ. ευρώ (79,21 %), ενώ ο μέσος όρος της Xώρας κυμάνθηκε σε ποσοστό 56%.
Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Περγαντάς επεσήμανε: «Είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι για την πρωτιά της Στερεάς Ελλάδας σε εθνικό επίπεδο, όσον αφορά την απορρόφηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ. Βασικός πυλώνας της επιτυχίας μας αυτής είναι η αγαστή μας συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, τόσο σε Εθνικό όσο και σε Περιφερειακό επίπεδο. Στόχος μας είναι η ολοκλήρωση όλων των έργων που έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα, προκειμένου να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ από τα κονδύλια που προορίζονται για την ανάπτυξη  του τόπου, την αναζωογόνηση του οικονομικού μας περιβάλλοντος και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων. 
Η προσπάθειά μας αυτή ωστόσο, δεν θα σταματήσει με την ολοκλήρωση του ΕΣΠΑ αντίθετα ήδη εντείνεται, προκειμένου να είμαστε άρτια προετοιμασμένοι για την όσο το δυνατόν ταχύτερη εκκίνηση της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020. Βάσει του στρατηγικού μας σχεδιασμού για το “νέο ΕΣΠΑ” θα δοθεί άμεση προτεραιότητα αφενός στην πλήρη αξιοποίηση και ανάδειξη των αναπτυξιακών πλεονεκτημάτων της Στερεάς Ελλάδας και αφετέρου στην καταπολέμηση της ανεργίας και την  τόνωση του εισοδήματος των πολιτών μας. Στη δύσκολη αυτή συγκυρία, με τις μεγάλες περικοπές στις εθνικές χρηματοδοτήσεις, είμαστε αποφασισμένοι να εκμεταλλευτούμε στο έπακρο τα κοινοτικά κονδύλια, έτσι ώστε να δώσουμε όραμα και προοπτική στην Περιφέρειά μας».
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόγραμμα για απασχόληση 45.000 ανέργων στους δήμους

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι, νέοι άνεργοι, μακροχρόνια άνεργοι, βραχυχρόνια άνεργοι που δεν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας πλέον ή μέλη οικογενειών χωρίς κανέναν εργαζόμενο, εγγεγραμμένοι στο Μητρώο του ΟΑΕΔ.


Την ερχόμενη εβδομάδα  θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα που θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ, πεντάμηνης απασχόλησης περίπου 45.000 άνεργων, σε δήμους και επιμελητήρια, όπως γνωστοποίησε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ

Πρόκειται για το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για ανέργους για το οποίο αναμένεται να διατεθούν έως το τέλος του έτους 170 εκατομμύρια ευρώ για δικαιούχους, μέλη οικογενειών που δεν έχουν κανένα εισόδημα.

Oι ειδικότητες της πληροφορικής, διοικητικοί, οικονομολόγοι, λογιστές, κοινωνικοί λειτουργοί, κοινωνιολόγοι, βρεφοκόμοι ειδικής αγωγής, ψυχολόγοι και γενικών καθηκόντων, συγκεντρώνουν μεταξύ πολλών άλλων, τη μεγαλύτερη ζήτηση στον κατάλογο των  εποχικών προσλήψεων πεντάμηνης διάρκειας, που θα γίνουν το Σεπτέμβρη μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας σε Δήμους και Επιμελητήρια.

Οι περισσότερες θέσεις του προγράμματος, κατανέμονται σε Αθήνα, 1.865 και Θεσσαλονίκη, 1.010.  Ακολουθούν ο Δήμος Πάτρας με 845, Ρόδος 674, Κέρκυρας με 694, Ηρακλείου Κρήτης με 688 Λάρισας με 607, Ιωαννίνων 599, Λέσβου με 566, Βόλου με 538, Πειραιά με 455, Χανίων με 457, Κοζάνης, 462, Χαλκίδας με 434, Περιστέρι με 385,  Αγρινόυ 365, Λαμίας 353, Κορδελιό – Εύοσμος με 314, Παύλου Μελά 307, Τρικκαίας 302, Αλεξανδρούπολης 296, Εορδαίας, 296, Αχαρνών 296, καβάλας 286, Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Καλαμαριάς 284, Καλλιθέας 278, Κομοτηνής, 269 Κατερίνης 267, ,Ζακύνθου 266, Ξάνθης 262, Νέαπολη – Συκεών 260, Κερατσινίου – Δραπετσώνας 253, Ρεθύμνου, 247, Γλυφάδας 242, Δράμας 238, Σερρών 238, Κεφαλλονιάς, 234, Καστοριάς 233, Άρτας 230, Πυλαίας – Χορτιάτη 220. Θέσεις θα προκηρυχθούν και σε άλλους Δήμους σε όλες τις Περιφέρειες.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι, νέοι άνεργοι, μακροχρόνια άνεργοι, βραχυχρόνια άνεργοι που δεν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας πλέον ή μέλη οικογενειών χωρίς κανέναν εργαζόμενο, εγγεγραμμένοι στο Μητρώο του ΟΑΕΔ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Τροφώνια - Αλλαγές και ακυρώσεις στο πρόγραμμα


Διαβάστε Περισσότερα »

Σκέψεις για δανεικούς στην Λιβαδειά





Σκέψεις για να δώσουν δανεικούς παίκτες κάνουν στον Λεβαδειακό.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του SKYGOAL.GR,  μετά και την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Γλυφάδας από τον Τάκη Γκώνια φαίνεται να γίνεται συζήτηση για δανεισμό του Γιώργου Πέππα και του Παρασκευά Ζαννιά από τους Βοιωτούς ώστε να πάρουν εμπειρίες. Ο πρώτος αγωνίζεται ως αμυντικό χαφ και ο δεύτερος ως στόπερ.

Επίσης κοντά στον δανεισμό του στον Α.Ο Χανιά βρίσκεται ο Γιώργος Μπουντόπουλος. Ο 23χρονος ακραίος επιθετικός δύσκολα θα βρει χώρο στην φετινή εντεκάδα με την παρουσία των Βασιλείου, Μάντζιου, Κάνζι, Γιάντζη και Ορτέγκα και έτσι είναι καλύτερα και για τον ίδιο ώστε να πάρει αρκετό χρόνο συμμετοχής. Εξάλλου κατά πάσα πιθανότητα δεν θα είναι ο μόνος που θα παραχωρηθεί με την μορφή δανεισμού από τους Βοιωτούς στην ομάδα των Χανίων.
SKYGOAL.GR
Διαβάστε Περισσότερα »

Associated Press: Οι Ελληνες ίσως βρήκαν τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Ο μεγαλοπρεπής αρχαίος τάφος ο οποίος έχει βρεθεί στην Αμφίπολη Σερρών και εικάζεται ότι ίσως είναι η τελευταία κατοικία του Μεγάλου Αλεξάνδρου, δεν άφησε αδιάφορο το Associated Press, το οποίο συμμερίζεται την άποψη του υπουργείου Πολιτισμού ότι το συγκεκριμένο αρχαιολογικό εύρημα είναι «αξιόλογο», αν και προειδοποιεί και αυτό με τη σειρά του, ότι ενδεχομένως να μην είναι ο τάφος του μεγάλου Μακεδόνα βασιλιά.

Σε άρθρο του με τίτλο «Αρχαίος Τάφος στην Ελλάδα τροφοδοτεί πολλές συζητήσεις», το Associated Press αναφέρεται στον αρχαίο τάφο μήκους 498 μέτρων ο οποίος βρέθηκε στην Αμφίπολη Σερρών και είναι υπό ανασκαφή, ενώ παράλληλα αναφέρονται στο ενδεχόμενο να είναι η τελευταία κατοικία του Μεγάλου Αλεξάνδρου, καθώς και της γυναίκας του Ρωξάνης και του νεαρού διαδόχου του. «Οι ελληνικές ιστοσελίδες, είναι ενθουσιώδεις από το γεγονός ότι μπορεί να βρέθηκε ο τάφος του βασιλιά- πολεμιστή Μεγάλου Αλεξάνδρου του 4ου αιώνα π.Χ, τον οποίον ψάχνουν για αρκετά χρόνια και θεωρούταν ότι βρίσκεται στην Αίγυπτο.

Παρακινδυνευμένη η όποια θεωρία ώσπου να ολοκληρωθεί η ανασκαφή

Το Associated Press, αναφέρεται και στην δήλωση του υπουργείου Πολιτισμού, το οποίο επεσήμανε πως το συγκεκριμένο αρχαιολογικό εύρημα είναι πολύ σημαντικό, ωστόσο είναι «παρακινδυνευμένη» η θεωρία πως είναι ο τάφρος του μεγάλου βασιλιά, μέχρι τουλάχιστον να ολοκληρωθεί η ανασκαφή.

Οι αρχαιολόγοι οι οποίοι κάνουν έρευνες στην Αμφίπολη Σερρών, έχουν ανακαλύψει έναν τάφο 498 μέτρων ο οποίος είναι σχεδόν δέκα φορές μεγαλύτερος από αυτόν του πατέρα του Αλεξάνδρου, Φίλιππου στη Βεργίνα. Ο τάφος, ο οποίος παραπέμπει σε ένα δημιούργημα το οποίο θα κατασκευαζόταν μόνο για ένα πολύ σημαντικό πρόσωπο, έχει επενδυθεί εξωτερικά με άριστης ποιότητας μάρμαρο, με ιδιαίτερη αρμονία και συμμετρία.

Το λιοντάρι της Αμφίπολης

Ο τάφος έχει πυραμιδωτό σχήμα, ενώ στην κορυφή του φαίνεται πως είχε τοποθετηθεί ένα λιοντάρι, το οποίο είναι και το χαρακτηριστικότερο σύμβολο του Μακεδονικού Βασιλείου, πυροδοτώντας έτσι την θεωρία πως ανακαλύφθηκε η τελευταία κατοικία του Μακεδόνα βασιλιά.

Οι ανασκαφές στη θέση Καστά Αμφίπολης είχαν ξεκινήσει στη δεκαετία του '60 από τον Δημήτρη Λαζαρίδη και συνεχίζονται τα δύο τελευταία χρόνια από την ΚΗ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, με υπεύθυνη την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων, Αικατερίνη Περιστέρη.

Υπουργείο Πολιτισμού: Παρακινδυνευμένη η θεωρία πως βρέθηκε ο τάφος ιστορικού προσώπου

Από την πλευρά του, το υπουργείο Πολιτισμού θέλησε να «ρίξει τους τόνους» όσον αφορά αυτό το σπουδαίο αρχαιολογικό εύρημα, λέγοντα σε ανακοίνωση του πως δεν θα πρέπει να συνδέεται ο εν λόγω τάφος με ιστορικές προσωπικότητες, μέχρι να γίνει η ανασκαφή.

Ωστόσο το υπουργείο Πολιτισμού, επεσήμανε στην ανακοίνωσή του πως «ο εντυπωσιακός περίβολος φαίνεται να συνδέεται με τον Λέοντα της Αμφίπολης, που κατά μία εκδοχή ήταν τοποθετημένος στην κορυφή του χωμάτινου τύμβου».

Η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού

«Η Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς με αφορμή τα πρόσφατα δημοσιεύματα και ανακοινώσεις στα ΜΜΕ, σχετικά με την ανασκαφή μεγάλου κτιστού περιβόλου του 4ου αι. π.Χ. στη θέση Καστά Αμφίπολης, ενημερώνει για τα ακόλουθα:

Οι ανασκαφές στη θέση Καστά Αμφίπολης είχαν ξεκινήσει στη δεκαετία του '60 από τον αείμνηστο Δ. Λαζαρίδη και συνεχίζονται τα δύο τελευταία χρόνια από την ΚΗ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, με υπεύθυνη ανασκαφέα την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων, κ. Αικατερίνη Περιστέρη.
Οι έρευνες φέρνουν στο φώς ιδιαίτερα σημαντικό κυκλικό περίβολο, που χρονολογείται με τα έως τώρα δεδομένα στο τέλος του 4ου αι. π.Χ. Πρόκειται για εξαιρετικά αξιόλογο κτιστό περίβολο που ορίζει χωμάτινο τύμβο και είναι κατασκευασμένος με βάσεις, ορθοστάτες, ανωδομή και επιστέψεις από λευκό μάρμαρο Θάσου. Έχει συνολικό ύψος 3,00μ. διάμετρο 1,60μ. και υπολογιζόμενη περιφέρεια μήκους περίπου 500 μ., από τα οποία έχουν ανασκαφεί σήμερα τα 405μ. Το μνημείο καταστράφηκε στα μεταγενέστερα χρόνια, με αποτέλεσμα αρκετά μαρμάρινα αρχιτεκτονικά μέλη να μην βρίσκονται στη θέση τους. Η έρευνα της ΚΗ΄ ΕΠΚΑ εντόπισε αρχιτεκτονικά μέλη του μνημείου εγκατεσπαρμένα στην περιοχή του χώρου του Λέοντα της Αμφίπολης, πολλά από τα οποία είχαν ήδη επαναχρησιμοποιηθεί για την κατασκευή της βάσης του και, επομένως, ο εντυπωσιακός περίβολος φαίνεται να συνδέεται με τον Λέοντα της Αμφίπολης, που κατά μία εκδοχή ήταν τοποθετημένος στην κορυφή του χωμάτινου τύμβου.

Το εύρημα της Αμφίπολης είναι οπωσδήποτε ιδιαίτερα σημαντικό, όμως πριν προχωρήσει η ανασκαφική έρευνα, οποιαδήποτε ερμηνεία και πολύ περισσότερο οποιαδήποτε ταύτιση με ιστορικά πρόσωπα στερείται επιστημονικής τεκμηρίωσης και είναι παρακινδυνευμένη».

Η ιστορία της ανασκαφής

Συγκλονιστική ήταν η παρουσίαση της αρχαιολόγου Κατερίνας Περιστέρη υπεύθυνης της ανασκαφής στον τύμβο Καστά, στην 26η επιστημονική συνάντηση που γίνεται κάθε χρόνο με θέμα «Το αρχαιολογικό έργο στη Μακεδονία και Θράκη».

Μετά το θάνατο του Μέγα Αλέξανδρου, ο διάδοχός  του Κάσσανδρος είχε στείλει στην Αμφίπολη τη Ρωξάνη και το μικρό Αλέξανδρο, όπου στη συνέχεια τους θανάτωσε.

Το ταφικό μνημείο κατασκευάστηκε από τον αγαπημένο αρχιτέκτονα του Μέγα Αλέξανδρου, Δεινοκράτη, και όπως αναφέρει και ο Διόδωρος ο Σικελιώτης, ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν θαυμαστής της Αμφίπολης και σκόπευε να φτιάξει ένα μεγαλοπρεπή ναό για να τιμήσει την πόλη απ όπου απέπλευσε το 334π.χ. ο στόλος του για την εκστρατεία στην Ασία.

Το μνημείο είναι καλυμμένο με ποταμίσια άμμο και κοκκινόχωμα σχηματίζοντας ένα μεγάλο τύμβο που μοιάζει με λόφο. Η ανασκαφή προς το παρόν προχωράει με γοργό ρυθμό γιατί γίνεται με σκαπτικά μηχανήματα και δεν απαιτεί τη γνωστή κοπιαστική αρχαιολογική λεπτολόγηση.

Μέχρι τώρα έχουν αποκαλυφθεί 310 μέτρα από τα 497 συνολικά του περιμετρικού τείχους του μνημείου, το οποίο αποτελείται από έναν εσωτερικό τοίχο από πωρόλιθο που είναι επενδυμένος με μεγάλα παραλληλόγραμμα κομμάτια Θασίτικου μαρμάρου και προκαλεί μεγάλη εντύπωση η άριστη κατάσταση στην οποία διατηρείται. Σημαντικό όμως τμήμα της επένδυσης έχει αποδομηθεί και μεταφερθεί. Ακόμα οι αρχαιολόγοι δεν ξέρουν τι βρίσκεται στο εσωτερικό του τύμβου, κάτι που αναμένουμε να μάθουμε με μεγάλο ενδιαφέρον.


Διαβάστε Περισσότερα »

Δεν έπεφτε καρφίτσα στην εκδήλωση μπροστά απο το Μουσείο Θήβας

Μεγάλη επιτυχία και προσέλευση κόσμου είχε η εκδήλωση του Συλλόγου
"Φροντιστήριο Θηβαϊκής Αρχαιογνωσίας", που πραγματοποιήθηκε το βράδυ
της Τετάρτης 21ης  Αυγούστου μπροστά στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θήβας.
φωτογραφίες Βοιωτικό περισκόπιο

Για περίπου τρεις ώρες, οι πολίτες της Θήβας παρακολούθησαν ένα πολύ
ωραίο μουσικό πρόγραμμα που πραγματοποιήθηκε για το Αυγουστιάτικο
φεγγάρι.

Το κρασί και η μπύρα έρεαν άφθονα, και σε συνδυασμό με το λαμπερό
φεγγάρι και την μουσική, δημιούργησαν μια πανδαισία απόλαυσης, και ένα
όμορφο περιβάλλον που δεν έμεινε ασχολίαστο από τους παρευρισκομένους.
φωτογραφίες Βοιωτικό περισκόπιο

Την εκδήλωση άνοιξε ο δημοσιογράφος κ.Δημήτρης Σοβατζής και μεταξύ
άλλων τόνισε την άξια σχολιασμού απουσία της Δημοτικής Αρχής, ενώ και
ο πρόεδρος κ. Γιώργος Πέππας έπραξε το ίδιο, με ζωγραφισμένη την
απογοήτευση στο πρόσωπό του για την απουσία του Δημάρχου Θηβαίων. «Του
χρόνου ευτυχώς θα είναι άλλος Δήμαρχος», είπε χαρακτηριστικά στον
χαιρετισμό του.

Αρνητικά σχόλια υπήρξαν και για το θεοσκότεινο και κλειστό μουσείο,
την στιγμή που σε όλη την Ελλάδα όλα τα μουσεία παρέμειναν ανοιχτά για
τη γιορτή του πολιτισμού, να τα απολαύσει ο κόσμος.

Αρνητικά σχολιάστηκε το κλειστό μουσείο και από μια ομάδα ξένων
επισκεπτών, που βρέθηκαν στην Θήβα για την εκδήλωση.

Οι πολίτες της Θήβας που για αυτούς πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση,
έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις για την όμορφη βραδιά που
διοργάνωσε ο σύλλογος , ενώ ο πρόεδρος κ. Γιώργος Πέππας δήλωσε ότι
από του χρόνου η εκδήλωση αυτή θα έχει την μορφή φεστιβάλ.

Το μήνυμα που έστειλε και διαβάστηκε στην εκδήλωση ο κ. Θεόδωρος Σπυρόπουλος:

 «Αγαπητοί φίλοι και φίλες το Αυγουστιάτικο φεγγάρι καταυγάζει τον
ουρανό της Θήβας και τα σπουδαία μνημεία της χιλιάδες χρόνια τώρα,
καθώς το νήμα της ζωής στην πόλη του Κάδμου συνεχίζει στην πορεία του
τα πεπρωμένα του Ελληνισμού. Με τις μικρές δυνάμεις μας, με το
Φροντιστήριο της Θηβαϊκής Αρχαιογνωσίας διακονούμε την παράδοση αυτής
της Ιερής Πόλης, σεμνοί Ιεροφάντες ένδοξων ή τραγικών μορφών της
ιστορίας μας και του πολιτισμού μας. Η συνείδηση συνυφασμένη με τη
γνώση διασφαλίζει τη συνέχεια της ιστορικής πορείας του Έθνους μας
στην οποία η πόλη της Θήβας υπήρξε φωτεινό μετέωρο. Θα μείνουμε
προσηλωμένοι στο χρέος μας να συντηρήσουμε τα έργα των πατέρων μας,
των προγόνων μας απέναντι σε όποιες δυσκολίες και αντιξοότητες και να
εμφυσήσουμε στη νεολαία μας τα ιδεώδη που ανέδειξαν τη φυλή μας
παιδαγωγό και εκπολιτιστή της Παγκόσμιας Κοινωνίας».

Με φιλικούς χαιρετισμούς.

Θεόδωρος Σπυρόπουλος.


Αξίζει να σημειωθεί η αφιλοκερδώς εμφάνιση της ορχήστρας, που
απαρτίζεται με αλφαβητική σειρά από:


Δέδες Κώστας (πλήκτρα)





Κελεκίδη Δήμητρα (τραγούδι)





Λαζάρου Αγγελική (τραγούδι)





Παπάζογλου Βαγγέλης (μπουζούκι)





Σταματάκης Βασίλης (τραγούδι)


Ο Σύλλογος διέθεσε  δωρεάν κρασί και μπύρα


Νίκος Χατζηδούρος thivapost


Διαβάστε Περισσότερα »

Μέχρι το 2016 θα αγωνίζεται στον Λεβαδειακό ο Μανώλης Νικολακάκης.


Οι «πράσινοι» της Βοιωτίας ανακοίνωσαν την Πέμπτη την επέκταση του συμβολαίου του νεαρού αμυντικού για ένα ακόμα χρόνο, με το παλιό να ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2015.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ ανακοινώνει την επέκταση της συνεργασίας της με τον ποδοσφαιριστή Μανώλη Νικολακάκη έως τις 30/6/2016».

Στα αγωνιστικά, με προπόνηση και βιντεοθεραπεία συνεχίστηκε την Πέμπτη η προετοιμασία των Βοιωτών, ενόψει της αναμέτρησης της ερχόμενης Δευτέρας με τον Εργοτέλη για τη δεύτερη αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Το πρωί στο Δημοτικό Στάδιο, οι ποδοσφαιριστές παρακολούθησαν το ματς με τον Πανθρακικό και ο Τάκης Λεμονής τους έκανε τις απαραίτητες επισημάνσεις.

Το απόγευμα στη Χαιρώνεια, το πρόγραμμα περιελάμβανε ασκήσεις τακτικής και αγωνιστικά τετράγωνα και όλοι οι παίκτες προπονήθηκαν κανονικά, εκτός από τον Ιωαννίδη, ο οποίος ακολούθησε πρόγραμμα αποκατάστασης. sport-fm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Άστατος ο καιρός σήμερα - Δείτε σε ποιες περιοχές θα βρέξει

Ισχυροί βοριάδες εντάσεως μέχρι έξι μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο ενώ μικρή άνοδο αναμένεται να σημειώσει η θερμοκρασία
Αίθριος αναμένεται ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας την Παρασκευή. Τοπικές νεφώσεις θα επικρατούν κυρίως μετά το μεσημέρι στα ηπειρωτικά, καθώς και στην Κρήτη, ενώ τοπικές βροχές θα σημειωθούν τις απογευματινές ώρες σε ορεινές περιοχές της βορειοδυτικής Ελλάδας.

Αναλυτικά η πρόγνωση καιρού για την Παρασκευή

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας.
Ανεμοι: μεταβλητοί 3 και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 33 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα μεμονωμένων όμβρων στην Ηπειρο κυρίως στα ορεινά.
Ανεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 20 έως 35 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα μεμονωμένων όμβρων στα ορεινά της Θεσσαλίας.
Ανεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 19 έως 34 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: γενικά αίθριος.
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 21 έως 31 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: γενικά αίθριος.
Ανεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 23 έως 33 βαθμούς κελσίου.

Αττική
Καιρός: γενικά αίθριος.
Ανεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 24 έως 34 βαθμούς κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα για πρόσκαιρους όμβρους στα ορεινά.
Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 21 έως 32 βαθμούς κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόσκληση για τις εκθέσεις του "Δημόφιλου" Θεσπιών

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ