Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Ανακοινώνεται σήμερα η λίστα με τις μετατάξεις των 4.600 καθηγητών

Εβδομάδα «φωτιά» για το υπουργείο Παιδείας – Μέχρι την Παρασκευή ανακοινώνεται και ο αριθμός των αποσπασμένων
Με έντονους ρυθμούς ξεκίνησε η εβδομάδα για το υπουργείο Παιδείας. Μέχρι σήμερα το βράδυ αναμένονται τα ονόματα των καθηγητών που θα μεταταγούν από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Πρόκειται για 4.600 καθηγητές, οι οποίοι ενώ μέχρι τώρα δίδασκαν σε γυμνάσια και λύκεια, θα κληθούν να κάνουν μαθήματα σε παιδιά του δημοτικού, προκειμένου να καλύψουν ανάγκες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Συνολικά, οι αιτήσεις για μετάταξη ξεπέρασαν τις 5.700, παρά τις αντιδράσεις της ΟΛΜΕ.

Επίσης, έως το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να ανακοινωθεί ο αριθμός των αποσπασμένων εκπαιδευτικών σε φορείς και γραφεία. Ο αριθμός των αιτήσεων που υποβλήθηκαν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση είναι 1.936, ενώ δεν αναμένεται να αποσπαστεί μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών.

Με εντατικούς ρυθμούς εργάζονται και οι αρμόδιες υπηρεσίες για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, που αναμένονται έως το τέλος της εβδομάδας, προκειμένου να μπει τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων και των οικογενειών τους.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μεγάλη πτώση της αγοραστικής κίνησης στη Λιβαδειά σε σχέση με την περσινή περίοδο των θερινών εκπτώσεων


 

Απογοητευμένοι είναι οι έμποροι από την μέχρι τώρα πορεία των πωλήσεων κατά την περίοδο των θερινών εκπτώσεων εκτός ελαχίστων περιπτώσεων και περιοχών ενώ ελπίζουν σε μικρή «ανάσα» της τελευταίας στιγμής.

Σε πολλές πόλεις όπως και στη Λιβαδειά τα ποσοστά εκπτώσεων στα εμπορεύματα των καταστημάτων «έπιασαν» τα ποσοστά της πτώσης στις πωλήσεις.

Τα ποσοστά εκπτώσεων κυμάνθηκαν σε διάφορα είδη από 50% – 70% στα είδη ένδυσης ενώ ο τζίρος στη Λιβαδειά όπως τονίζει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου και μέλος του Δ.Σ. της ΕΣΕΕ Κώστας Παπασπύρου «έπεσε από 40% έως και 50% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2012 που είχε σημειωθεί αντίστοιχη πτώση σε σχέση με το 2011».

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά και με μια διάθεση χιούμορ ο κ. Παπασπύρου «πέραν της στιγμής του σεισμού η αγορά στη Λιβαδειά δεν «κουνήθηκε» καθόλου».

Παράλληλα επεσήμανε ότι παρόλο που τα ποσοστά των εκπτώσεων και η ποιότητα των εμπορευμάτων αποτέλεσαν δέλεαρ για τους καταναλωτές δεν υπήρξε η ανάλογη αγοραστική κίνηση αφού «όλοι περιορίστηκαν στα απολύτως απαραίτητα, αφού τα πάσης φύσεως χαράτσια δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια με αποτέλεσμα οι όποιες αγορές να αναβάλλονται επ αόριστον».

Ωστόσο ακόμα και στις περιπτώσεις όπου η πτώση την περίοδο των εκπτώσεων που ολοκληρώνεται τέλος του μηνός σημειώνεται μικρότερη από την περσινή η διαφορά δεν είναι τέτοια που να επιτρέπει την όποια αισιοδοξία αφού για την επιβίωση των μικρομεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων δεν αρκούν οι περίοδοι εκπτώσεων ή προσφορών, αλλά όπως σημειώνει και η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου πρέπει να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα που θα δώσουν «ανάσα» στους καταστηματάρχες, οι οποίοι σήμερα βρίσκονται σε απόγνωση, κυρίως λόγω της έλλειψης ρευστότητας.  Πλαίσιο στο οποίο κινείται και η πρόταση για δημιουργία Τράπεζας Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, μέσω του δικτύου των Συνεταιριστικών Τραπεζών.

Την ίδια στιγμή η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας προγραμματίζει πανελλαδικό κλείσιμο των καταστημάτων στις 16 Σεπτεμβρίου και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ, αντιδρώντας με τον τρόπο αυτόν στα μέτρα της κυβέρνησης την οποία χαρακτηρίζει «μαζικό «εξολοθρευτή των μικρομεσαίων επιχειρήσεων».viotiki-ora.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Τρομακτική αύξηση των Ελλήνων που αποκτούν τη γερμανική υπηκοότητα – Ανοδος 82% το 2012


Ενα ακόμη αριθμητικό στοιχείο επιβεβαιώνει το νέο «κύμα» μετανάστευσης των Ελλήνων προς τη Γερμανία τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία (Destatis) την περασμένη χρονιά αυξήθηκε κατά 82% ο αριθμός των Ελλήνων που πολιτογραφήθηκαν Γερμανοί, σε σύγκριση με 2011.

Οι Ελληνες κατέχουν τα πρωτεία, αλλά δεν είναι οι μόνοι που αναζητούν μία καλύτερη τύχη στη Γερμανία. Ετσι, κατά 29% αυξήθηκε ο αντίστοιχος αριθμός των Ιταλών. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Destatis, αριθμός των πολιτών χώρας της Ευρωπαϊκής Ενωσης οι οποίοι έλαβαν την γερμανική υπηκοότητα αυξήθηκε κατά 19,1% πέρυσι και ο συνολικός αριθμός ξένων που πολιτογραφήθηκαν Γερμανοί αυξήθηκε το 2012 για πέμπτη συνεχή χρονιά φθάνοντας τις 112.300.

Η «γη της Επαγγελίας» φαίνεται πως είναι το κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης, καθώς εκεί υποβλήθηκαν οι περισσότερες αιτήσεις. Κάτι που είναι λογικό, καθώς πρόκειται για το πλουσιότερο κρατίδιο της Γερμανίας, ενώ έχει πολύ χαμηλά επίπεδα ανεργίας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Στα ράφια τα ληγμένα προϊόντα από την επόμενη εβδομάδα – Ποιοι είναι οι περιορισμοί


Τρόφιμα με χαμηλότερη τιμή, αλλά με την ημερομηνία λήξεως να έχει παρέλθει θα βρεθούν στα ράφια των καταστημάτων από την επόμενη εβδομάδα. Η πώλησή τους θα γίνεται με αυστηρές προϋποθέσεις, ενώ προβλέπονται τσουχτερά πρόστιμα για τους παραβάτες.

Με ενημερωτικό του έγγραφο το Επαγγελματικό Επιμελητήριο της Αθήνας ανακοίνωσε πως η διάθεση τροφίμων περασμένης χρονολογίας ελάχιστης διατηρησιμότητας επιτρέπεται από την 1η Σεπτεμβρίου. Εξαίρεση αποτελούν τα προϊόντα που χαρακτηρίζονται ως ευαλοίωτα από τη νομοθεσία.

Τα ληγμένα τρόφιμα θα πρέπει να βρίσκονται σε ξεχωριστό ράφι, με πινακίδα που θα επισημαίνει με κεφαλαία γράμματα πως πρόκειται για προϊόντα περασμένης διατηρησιμότητας και βέβαια θα πρέπει να έχουν χαμηλότερη τιμή. Παράλληλα απαγορεύεται η διάθεσή τους σε χώρους ομαδικής εστίασης.

Ο χρόνος διάθεσης αυτών των προϊόντων δεν μπορεί να υπερβαίνει κατά περίπτωση:

    Τη μία εβδομάδα στην περίπτωση προϊόντων των οποίων η ελάχιστη διατηρησιμότητα δηλώνεται με την αναγραφή ημέρας και μήνα.
    Τον ένα μήνα στην περίπτωση προϊόντων των οποίων η ελάχιστη διατηρησιμότητα δηλώνεται με την αναγραφή μήνα και έτους.
    Τους τρεις μήνες στην περίπτωση προϊόντων των οποίων η ελάχιστη διατηρησιμότητα δηλώνεται με την αναγραφή μόνο του έτους.

Παράλληλα ανακοινώθηκαν και τα πρόστιμα που θα επιβάλλονται σε περίπτωση παραβάσεων. Αυτά έχουν ως εξής:

    Ελλειψη πινακίδας με την ένδειξη «ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑΣ», 1.000 ευρώ ανά κωδικό προϊόντος.
    Μη διακριτός διαχωρισμός τροφίμων περασμένης διατηρησιμότητας από τα υπόλοιπα τρόφιμα, 1.000 ευρώ ανά κωδικό προϊόντος.
    Παραποίηση (αντικατάσταση ή τροποποίηση) της χρονολογίας ελάχιστης διατηρησιμότητας, 2.000 ευρώ ανά κωδικό προϊόντος.
    Διάθεση τροφίμων περασμένης διατηρησιμότητας σε χώρους ομαδικής εστίασης, 5.000 ευρώ ανά κωδικό προϊόντος.
    Μη τήρηση υποχρέωσης πώλησης τροφίμων με την ένδειξη «ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑΣ» σε χαμηλότερη τιμή, 2.000 ευρώ ανά κωδικό προϊόντος.

Διαβάστε Περισσότερα »

Με κουκούλες όπλα και εκσκαφέα πήγαν στον Άι Γιώργη Μαυροματίου-φωτό

Όπως πρώτο το Permissospress μετέδωσε χθες βράδυ την είδηση (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ )ήρθε και η επιβεβαίωση της Αστυνομίας μέσω του δελτίου τύπου.
 Εξαρθρώθηκε, στο πλαίσιο ευρείας αστυνομικής κινητοποίησης και ενδελεχούς έρευνας, που διεξάγει το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, πολυμελής εγκληματική ομάδα, μέλη της οποίας εισέβαλαν χθες (25-08-2013) το απόγευμα με όπλα σε Ιερά Μονή στο Μαυρομάτι Βοιωτίας, με σκοπό την διενέργεια εκσκαφής για την ανεύρεση «θυσαυρού».
Συνελήφθησαν, για την υπόθεση αυτή, χθες το απόγευμα και σήμερα το πρωί, σε περιοχές της Βοιωτίας και Εύβοιας αντίστοιχα, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 52, 28 και 37 ετών, ενώ ταυτοποιήθηκε ένας ακόμη 48χρονος ημεδαπός (αρχηγικό μέλος) και αναζητούνται τρεις (3) τουλάχιστον συνεργοί τους.
Σε βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της παράνομης βίας και παρακράτησης, της παράβασης της Νομοθεσίας για τα όπλα, καθώς και για την προστασία των Αρχαιοτήτων και της εν γένει Πολιτιστικής Κληρονομιάς.
Αναλυτικότερα, χθες περίπου στις 18:00΄ το απόγευμα, πέντε από τους δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες, εισέβαλαν στο εσωτερικό της Ιεράς Μονής και με την απειλή όπλων (πιστόλια και κυνηγετικά όπλα), ακινητοποίησαν τέσσερις (4) μοναχούς και την μητέρα ενός από αυτών, που φιλοξενούνταν στο Μοναστήρι.
Στην συνέχεια τους δέσμευσαν με πλαστικούς σφικτήρες (tare – up) και τους έκλεισαν σε ένα κελί του Μοναστηριού, λέγοντας τους ότι σκοπός τους δεν ήταν η αφαίρεση εικόνων – τιμαλφών ή άλλων αντικειμένων, αλλά η διενέργεια εκσκαφής στον προαύλιο χώρο της Ιεράς Μονής για την ανεύρεση «θησαυρού». Μάλιστα, για την επίτευξη του σκοπού τους, είχαν μεταφέρει στο Μοναστήρι ένα σκαπτικό μηχάνημα (JCB).
Οι Αστυνομικές Αρχές ενημερώθηκαν από άλλο μοναχό, που δεν είχε γίνει αντιληπτός από τους δράστες, με αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν άμεσα ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας. Οι δράστες αντιλαμβανόμενοι την άφιξη των αστυνομικών δυνάμεων, αποχώρησαν από το Μοναστήρι και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.
Μετά από εκτεταμένες έρευνες στην ευρύτερη περιοχή και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, εντοπίστηκε λίγη ώρα αργότερα στην επαρχιακή οδό Αλίαρτου – Ακραιφνίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα.
Το όχημα τέθηκε σε διακριτική παρακολούθηση και σε συνεργασία με το Κέντρο Άμεσης Δράσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών κατάφεραν να το ακινητοποιήσουν στο ύψος των διοδίων Θηβών (ρεύμα προς Αθήνα) και να συλλάβουν τους δύο επιβαίνοντες (52χρονος και 28χρονος).
Από την μεθοδική αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι οι δύο συλληφθέντες, μαζί με ακόμη τουλάχιστον πέντε άτομα, είχαν συγκροτήσει προ εξαμήνου εγκληματική οργάνωση, με διακριτούς ρόλους, έχοντας ως σκοπό τη συγκέντρωση πληροφοριών και τη διενέργεια προπαρασκευαστικών πράξεων, προκειμένου να θέσουν σε εφαρμογή το σχέδιό τους για εκσκαφή στον προαύλιο χώρο της Ιεράς Μονής.
Στο πλαίσιο της έρευνας προέκυψε ότι ο 52χρονος λειτουργούσε ως πληροφοριοδότης, ο 28χρονος είχε αναλάβει το χειρισμό του σκαπτικού μηχανήματος, ο 37χρονος (ο οποίος συνελήφθη σήμερα το πρωί στην οικία του στην Χαλκίδα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών), είναι ιδιοκτήτης χωματουργικής επιχείρησης, με έδρα την Βοιωτία και ιδιοκτήτης του σκαπτικού μηχανήματος, που οι δράστες μετέφεραν στην Ιερά Μονή, ενώ ο 48χρονος που ταυτοποιήθηκε φέρεται να είχε αρχηγικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση.
Τις αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα το μεσημέρι στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θηβών.








Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα:Ανατροπή αυτοκινήτου στον παράδρομο της Εθνικής

 

Ανατροπή αυτοκινήτου έγινε στον παράδρομο της Εθνικής οδού Αθηνών Λαμίας , λίγο πριν το 90 cafe στο ρεύμα προς Λαμία.  Από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία το αυτοκίνητο της φωτογραφίας που βλέπετε ξέφυγε της πορείας του και ανετράπη στα χωράφια.  Το αυτοκίνητο υπέστη αρκετές ζημιές. Ευτυχώς ο οδηγός του αυτοκινήτου βγήκε χωρίς ιδιαίτερους τραυματισμούς από το αυτοκίνητο και είναι καλά στην υγεία του.
Viotiashop
Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιές ειδικότητες οδηγούν σε διαθεσιμότητα -Ελήφθησαν οι οριστικές αποφάσεις

Την πεποίθηση του ότι η κινητικότητα είναι ένα εργαλείο το οποίο δεν αποτελεί μόνο μνημονιακή υποχρέωση επανέλαβε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ενώ παράλληλα τόνισε ότι με την εν λόγω διαδικασία αξιοποιείται καλύτερα το ανθρώπινο δυναμικό στον δημόσιο τομέα.

Ο κ. Μητσοτάκης, απέφυγε να αναφερθεί σε «καυτά» θέματα τα οποία αφορούν την κινητικότητα και επεσήμανε απλώς την χρησιμότητα της δηλώνοντας πως «στην πρώτη κινητικότητα που πραγματοποιήθηκε πριν μερικούς μήνες και αφορούσε 1.800 υπαλλήλους, τοποθετήθηκαν σε άλλες υπηρεσίες αιχμής. Η κινητικότητα, χρειάζεται πρωτίστως για την καλύτερη εξυπηρέτηση του δημοσίου».

Οριστικές αποφάσεις στο μίνι υπουργικό με Σαμαρά-Βενιζέλο

Ωστόσο οι αριθμοί έπεσαν στο τραπέζι και  ελήφθησαν οι οριστικές αποφάσεις στη σημερινή συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Η πρώτη φάση για τη διαθεσιμότητα των 12.500 υπαλλήλων θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ως τα τέλη του Σεπτέμβρη . Ήδη έχουν επιλεγεί 2.114 εκπαιδευτικοί, 2.234 σχολικοί φύλακες και 53 υπάλληλοι του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης από τον περασμένο Ιούλιο και ακολουθούν από 15 υπουργεία οι υπόλοιποι υπάλληλοι.

Διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό ένα βήμα πριν τη διαθεσιμότητα

Ουσιαστικά μετά την σημερινή συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου ανοίγει ο δρόμος για την υπογραφή των κοινών υπουργικών αποφάσεων με τις οποίες θα καταργηθούν οι αντίστοιχες θέσεις.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες το αργότερο μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου οι αριθμοί θα έχουν αποκτήσει... ονοματεπώνυμο, θα έχουν ταυτοποιηθεί δηλαδή οι υπάλληλοι που θα βγουν σε διαθεσιμότητα.

Αναλυτικά οι λίστες με τους αριθμούς και τις ειδικότητες ανά υπουργείο

Τα υπουργεία Υγείας, Παιδείας, Εσωτερικών και Μεταφορών θα σηκώσουν το μεγαλύτερο βάρος αυτού του κύματος διαθεσιμότητας.

Υπουργείο Υγείας 1.835


Γιατροί, νοσηλευτές και διοικητικοί υπάλληλοι από 13 νοσοκομεία. 7 εργαζόμενοι από την κεντρική υπηρεσία του υπουργείου, 181 από την Πολυκλινική και 189 από το παράρτημά της, 233 από το Σισμανόγλειο, 300 από το «Φλέμιγκ», 154 από το Κωνσταντινοπούλειο, 176 από το Νοσ. Πατησίων, 29 από το Σπηλιοπούλειο, 20 από το Ινστιτούτο Ερευνας Νοσημάτων Θώρακα, 270 από το νοσοκομείο Δυτικής Αττικής, 61 από το Ψυχιατρικό Θεσσαλονίκης, 38 από το ειδικό Παθήσεων Θεσσαλονίκης, 7 από το Αφροδίσιων Νοσημάτων Θεσσαλονίκης και 170 από το «Παναγία Θεσσαλονίκης»

Υπουργείο Εσωτερικών 3.200 Δημοτικοί αστυνομικοί

Παιδείας, 1.500 άτομα, κυρίως διοικητικό προσωπικό μόνιμου και αορίστου χρόνου από ΑΕΙ και ΤΕΙ. Σε διαθεσιμότητα θα τεθεί προσωπικό ΕΤΕΠ και ΕΔΙΠ.

Υποδομών και μεταφορών

330 υπάλληλοι του ταμείου αποκατάστασης σεισμοπλήκτων,128 άτομα από το διοικητικό προσωπικό της ΓΓ Δημοσίων Έργων, αλλά και 300 υπάλληλοι της ΥΠΑ.

Εργασίας. 618 συνολικά άτομα. 20 από την κεντρική διοίκηση, 211 από το ΙΚΑ, 263 από τον ΟΑΕΔ, 20 από τον ΟΓΑ και 29 από το ΕΤΕΑ.

Από το υπουργείο Πολιτισμού θα βγουν σε διαθεσιμότητα 125 άτομα από την Κεντρική υπηρεσία, 15 από ΝΠΔΔ και 110 από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Στο υπουργείο Οικονομικών καταργείται ο κλάδος της καθαριότητας και έτσι βγαίνουν σε διαθεσιμότητα 485 καθαρίστριες με σχέση αορίστου χρόνου 4ωρης απασχόλησης.

Από τους 138 υπαλλήλους του υπουργείου Τουρισμού που βγαίνουν σε διαθεσιμότητα οι 40 είναι διοικητικών καθηκόντων και βοηθητικών ειδικοτήτων από την κεντρική υπηρεσία και 98 από τον EOT

38 άτομα, καθαρίστριες, φύλακες και επιμελητές θα βγουν σε διαθεσιμότητα από το υπουργείο Δικαιοσύνης

22 διοικητικοί υπάλληλοι της κεντρικής υπηρεσίας του υπουργείου Ναυτιλίας και 26 ΓΓ Αιγαίου θα βγουν σε διαθεσιμότητα.

10 άτομα θα βγουν σε διαθεσιμότητα από το υπουργείο Εξωτερικών. Πρόκειται για υπαλλήλους που υπηρετούν ως διοικητικό προσωπικό στη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού

Από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα βγουν σε διαθεσιμότητα 290 τεχνικοί και διοικητικό προσωπικό και 120 μόνιμοι διοικητικών και τεχνικών ειδικοτήτων

131 άτομα από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θα βρεθούν εκτός δημοσίου. Πρόκειται για 59 μόνιμους και 52 εργαζόμενους με σύμβαση αορίστου χρόνου διοικητικών και βοηθητικών ειδικοτήτων από την κεντρική υπηρεσία, τον ΕΦΕΤ, το Μπενάκειο και το ΙΓΕ

Διαβάστε Περισσότερα »

Κρίσιμη σύσκεψη για ΛΑΡΚΟ, ΕΑΣ και ΕΛΒΟ


Οριστικές αποφάσεις για το μέλλον των αμυντικών βιομηχανιών της χώρας  αναμένεται να ληφθούν εντός της εβδομάδας, στο πλαίσιο της υλοποίησης των προαπαιτούμενων για την εκταμίευση της τελευταίας υποδόσης ύψους 1 δισ. ευρώ
Σύσκεψη πραγματοποιείται σήμερα στο υπουργείο Οικονομικών με στόχο να βρεθεί μια αποτελεσματική φόρμουλα για την αναδιάρθρωση των ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ. Οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν και πάλι παράσταση διαμαρτυρίας. (Διαβάστε περισσότερα εδώ)

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση ανακοίνωσε τον Ιούλιο την απόφαση της να ζητήσει τη βοήθεια εξειδικευμένων ανεξάρτητων συμβούλων για να προχωρήσει στην αναδιάρθρωση ή εξυγίανση των τριών εταιρειών.

Σε αυτό το πλαίσιο είχε ανακοινώσει ότι θα διερευνηθούν υλοποιήσιμα σχέδια εξυγίανσης ή αναδιάρθρωσης, επισημαίνοντας ότι "τα σχέδια αυτά θα περιλαμβάνουν σημαντική μείωση του μεγέθους των εταιρειών" προκειμένου "να καταστούν βιώσιμες με στόχο την ιδιωτικοποίησή τους εντός του 2014 ή/και να διευκολύνουν την πώληση επιμέρους στοιχείων του ενεργητικού τους".

Το χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει η κυβέρνηση είναι οι οριστικές αποφάσεις να έχουν ληφθεί έως το τέλος Αυγούστου με την υλοποίηση των σχεδίων να ολοκληρώνεται εντός του τρέχοντος έτους.

Την Τετάρτη 28 Αυγούστου, τέλος, θα πραγματοποιηθεί 24ωρη πανελλαδική απεργία και όλοι οι εργαζόμενοι θα μεταβούν στην Αθήνα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συμψηφισμός ληξιπρόθεσμων οφειλών των παραγωγών προς τον ΟΓΑ με τις επιδοτήσεις



Σάλο προκαλεί η πρόταση που φέρεται να έχει κάνει η τρόικα προς τις εμπλεκόμενες πλευρές για συμψηφισμό οφειλών προς τον ΟΓΑ, με τις κοινοτικές επιδοτήσεις, τα γνωστά δικαιώματα ή αλλιώς το τσεκ της ενιαίας ενίσχυσης που λαμβάνουν χιλιάδες παραγωγοί από την ΕΕ. Η πληροφορία που διακινήθηκε τις τελευταίες ημέρες, επιβεβαιώνεται πλήρως μετά από σχετική ερώτηση στη βουλή. Συγκεκριμένα, την ανάγκη αναζήτησης εναλλακτικών μηχανισμών για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών των αγροτών προς τον ΟΓΑ και όχι μέσω του συμψηφισμού με τις κοινοτικές επιχορηγήσεις, οι οποίες έχουν στόχο την ενίσχυση της παραγωγής και την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, επισημαίνει ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Εργασίας.
Όπως αναφέρει μάλιστα ο Γιώργος Κοντογιάννης, το ενδεχόμενο υλοποίησης μια τέτοιας πρότασης, κατ’ επιταγή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, θα οδηγήσει στην εξαθλίωση τους αγρότες, οι οποίοι βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση λόγω της οικονομικής κρίσης αλλά και των ειδικών προβλημάτων που αντιμετώπισε η Ηλεία μετά τις φονικές πυρκαγιές το 2007 και το σεισμό το 2008 και θα αποτελέσει την «ταφόπλακα» για τον πρωτογενή τομέα.

Σύμφωνα με το Ηλείο Βουλευτή και με βάση τα παραπάνω δεδομένα η Κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει στην εξέταση άλλων λύσεων μέσω διακανονισμού για την είσπραξη των οφειλομένων ποσών, ώστε και το κράτος να αυξήσει τα έσοδά του αλλά και οι αγρότες να μην εξαντληθούν οικονομικά.

Υπενθυμίζεται πως οι ασφαλιστικές οφειλές των 288.587 αγροτών προς τον ΟΓΑ υπερβαίνουν τα 510 εκατομμύρια ευρώ, την ώρα που θεωρείται αδύνατη η οποιαδήποτε παρέμβαση για ενέργειες αναγκαστικής είσπραξης, εξαιτίας του ότι ο ΟΓΑ δεν έχει αρμοδιότητα έκδοσης πράξεων βεβαίωσης για αναγκαστικές εισπράξεις οφειλών, σύμφωνα με τον Κώδικα Είσπραξης Δημόσιων Εσόδων.

Συμψηφισμός με συντάξεις

Αυτό πάντως που ισχύει μέχρι σήμερα είναι πως οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ που έχουν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης αλλά οφείλουν εισφορές, μπορούν σήμερα να τις συμψηφίσουν με τη σύνταξη τους.


Με βάση το άρθρο 68 του Ν. 4144/2013, ο ΟΓΑ δίνει την δυνατότητα συμψηφισμού ή παρακράτησης οφειλόμενων εισφορών στον Κλάδο Κύριας Ασφάλισης Αγροτών από το σύνολο των δικαιούμενων ποσών σύνταξης (βασικής και κύριας).


Ειδικότερα, για τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ θα χορηγείται η σύνταξη αν το σύνολο των οφειλόμενων ασφαλιστικών εισφορών, όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί κατά το χρόνο έκδοσης της απόφασης συνταξιοδότησης, δεν είναι μεγαλύτερο των 4.000 ευρώ. Το οφειλόμενο ποσό συμψηφίζεται ή παρακρατείται κάθε μήνα και μέχρι της ολοσχερούς εξόφλησης του, από το σύνολο των δικαιούμενων ποσών σύνταξης.


Για τις αιτήσεις συνταξιοδότησης που έχουν υποβληθεί μετά τις 28 Απριλίου 2013 (ημερομηνία έναρξης του νόμου) το ποσό των ανεξόφλητων ασφαλιστικών εισφορών που μπορεί να συμψηφιστεί με το συνολικό ποσό της χορηγούμενης σύνταξης, δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 4.000 ευρώ.


Αν το οφειλόμενο ποσό είναι μεγαλύτερο των 4.000 ευρώ θα ενημερώνεται εγγράφως ο ενδιαφερόμενος, ότι για να εκδοθεί απόφαση συνταξιοδότησης, το ποσό πέραν των 4.000 ευρώ θα πρέπει να καταβληθεί μέσω ΑΤΕ κάνοντας χρήση του ειδικού εντύπου ΚΜΠ 639.

Για τις αιτήσεις συνταξιοδότησης που υποβλήθηκαν πριν τις 28 Απριλίου 2013 και παραμένουν σε εκκρεμότητα λόγω οφειλόμενων ασφαλιστικών εισφορών για κάθε μία υπόθεση θα γίνει υπολογισμός των χορηγούμενων ποσών συντάξεων και εφόσον το ποσό των οφειλόμενων εισφορών μπορεί να συμψηφισθεί με το σύνολο των αναδρομικών συντάξεων με μήνα ένταξης των Οκτώβριο του 2013 θα εκδίδεται απόφαση συνταξιοδότησης.

Διαβάστε Περισσότερα »

Την Παρασκευή ανακοινώνονται οι βάσεις


Με τις πρώτες ενδείξεις να δείχνουν ακόμη και για κάθετη πτώση έως και 1.000 μορίων σε ορισμένες σχολές, οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ θα ανακοινωθούν τελικά την Παρασκευή 30 Αυγούστου.

Για τη φετινή χρονιά, ο αριθμός των θέσεων που μπορούν να καλυφθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση (ΑΕΙ και ΤΕΙ) ανέρχεται σε 69.288, είναι δηλαδή μειωμένος κατά 9% σε σχέση με το 2012. Υπενθυμίζεται ότι ο αριθμός των υποψηφίων είναι 104.757.

Διαβάστε Περισσότερα »

Αποζημίωση-«μαμούθ» για παιδικό ατύχημα


Αποζημίωση-«μαμούθ», που με τους νόμιμους τόκους μπορεί να ξεπεράσει τα 700.000 ευρώ, οφείλει να καταβάλει δήμος στην οικογένεια ενός τετράχρονου παιδιού που πριν από 13 χρόνια έχασε με τραγικό τρόπο τη ζωή του ενώ έπαιζε στη δημοτική παιδική χαρά.


 Το...Συμβούλιο της Επικρατείας δέχθηκε ότι το τραγικό ατύχημα οφείλεται στο γεγονός ότι ο δήμος δεν είχε πάρει τα αναγκαία μέτρα ασφαλείας και δεν είχε διενεργήσει τους τακτικούς τεχνικούς ελέγχους στον χώρο. Απέκρουσε δε την προσπάθεια του δήμου να μετακυλιστεί η αποκλειστική ευθύνη στους συνοδούς των παιδιών για το τι μπορεί να συμβεί σε αυτά παίζοντας, αφού δεν έχουν σημασία οι πινακίδες ότι δεν υπάρχουν παιδοφύλακες, από τη στιγμή που υπάρχουν άγνωστα σημεία-«παγίδες».

Το ατύχημα
Το ανώτατο δικαστήριο, απορρίπτοντας όλους τους ισχυρισμούς και την αίτηση αναίρεσης των δημοτικών αρχών, επικύρωσε απόφαση Διοικητικού Εφετείου που έκρινε ότι πρέπει να επιδικαστεί συνολική αποζημίωση 470.000 ευρώ (συν νόμιμους τόκους τουλάχιστον μιας πενταετίας) στην οικογένεια της άτυχης μικρής, που πάνω στο παιχνίδι έχασε πρόωρα τη ζωή της. Η ανήλικη είχε πάει στην παιδική χαρά με τη γιαγιά της και παίζοντας στηρίχθηκε σε σιδερένια καγκελόπορτα περίφραξης βάρους 100 κιλών που υποχώρησε και την καταπλάκωσε προκαλώντας βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση. Το κοριτσάκι εξέπνευσε πριν προλάβει να διακομιστεί στο νοσοκομείο.

Το δικαστήριο δέχθηκε ότι η ευθύνη βαρύνει το Δήμο γιατί παρέλειψε να πάρει τα αναγκαία μέτρα συντήρησης και επισκευής της πόρτας, δεν φρόντισε να τοποθετηθεί αλυσίδα ασφαλείας για να είναι συνεχώς σφραγισμένη (η έκθεση αυτοψίας έδειξε ότι ήταν σκουριασμένη, δεν μπορούσε να κυλίσει από τα χαλίκια κ.λπ.) με συνέπεια να είναι εύκολη η πρόσβαση στων ανήλικων παιδιών σε ένα επικίνδυνο σημείο την ώρα του παιχνιδιού. Παράλληλα έλαβε υπόψη του ότι ενώ στο πρόγραμμα τεχνικών ελέγχων προβλεπόταν η διενέργεια ελέγχου συντήρησης μερικούς μήνες νωρίτερα, δεν προέκυπτε από κανένα στοιχείο ότι πραγματοποιήθηκε. Η δικαστική διαμάχη κράτησε 11 χρόνια μέχρις ότου γίνει αμετάκλητα δεκτή η αναγνωριστική αγωγή της οικογένειας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ίδρυση παραρτήματος ΠΕΚΑΠ Στερεάς Ελλάδας


Διαβάστε Περισσότερα »

Ανεβαίνει ξανά ο υδράργυρος – Ζεστός ο καιρός σε όλη τη χώρα

Καιρός για παραλία προβλέπεται τη Δευτέρα, καθώς η θερμοκρασία σε όλη τη χώρα θα σημειώσει μικρή άνοδο με τον υδράργυρο να ανεβαίνει έως και τους 36 σε αρκετές περιοχές.

Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: γενικά αίθριος.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 17 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος.

Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά στα νότια 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 20 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: αίθριος.

Άνεμοι: δυτικοί, βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: αίθριος.

Άνεμοι: βόρειοι, βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στα νότια 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Τοπικές προγνώσεις

Αττική

Καιρός: γενικά αίθριος.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 21 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: γενικά αίθριος.

Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-Kουκουλοφόροι εισέβαλαν στο Μοναστήρι Αγίου Γεωργίου Μαυροματίου

Συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ασφάλειας Θήβας , δυο άνδρες περίπου 50 χρονών  οι οποίοι προσπάθησαν γύρω στις 18:30 να ληστέψουν την Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Μαυρομματίου. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αύριο στον  εισαγγελέα Θηβών,προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών.


Σύμφωνα με πληροφορίες του Permissospress  οι  δράστες εισέβαλαν στο μοναστήρι  φορώντας κουκούλες. Με την απειλή όπλων, ακινητοποίησαν τους  μοναχούς,  τους κλείδωσαν σε κελί , προκειμένου να πάρουν τον θησαυρό...... που βρίσκονταν υποτίθεται  θαμμένος στο προαύλιο του μοναστηριού.Οι πληροφορίες μας λένε ότι υπήρχε και  σκαφέας για να βοηθήσει στο κυνήγι του χαμένου θησαυρού!!!!!!! Ένας μοναχός που δεν τον είχαν αντιληφθεί(δεν ήταν και τόσο καλά ενημερωμένοι για τον αριθμό των μοναχών)πρόλαβε και ειδοποίησε  την Αστυνομία Οι δύο απο τους δράστες συνελήφθησαν μετα απο συντονισμένη επιχείρηση της Ασφάλειας Θηβών στο ύψος της Υλίκης.Η Αστυνομία αναζητεί   τον τρίτο δράστη.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ