Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Γιατί οι Ευρωπαίοι και όλος ο κόσμος μισεί τους Έλληνες - Μια Ελβετίδα το εξηγεί στο βιβλίο της με τίτλο "Σκυλάνθρωποι"




Στο γιατί μας συμπεριφέρονται άσχημα οι Ευρωπαίοι και γενικά οι ξένοι θέλησε να απαντήσει μια Ελβετίδα παραθέτοντας τη δική της αφήγηση στο υβριστικό βιβλίο "Σκυλάνθρωποι".

Η Ελβετίδα που θεωρεί τη φυλή των Ελλήνων κυριολεκτικά αφόρητη γι αυτό και τη μισεί δικαιολογεί το μένος λέγοντας πως στα γυμνασιακά της χρόνια ένιωθε ψυχικά καταπιεσμένη:

"Οι Σοφοί μας Δάσκαλοι δεν μας δίδαξαν τίποτα που να μην το είχαν ήδη ανακαλύψει, εξηγήσει, να μην το είχαν τεκμηριώσει, να μην το είχαν τελειοποιήσει οι Αρχαίοι Έλληνες. Κι αν κάποτε ανέφεραν κανένα άλλον συγγενή της γνώσης και της σοφίας, που δεν ήταν Έλληνας, στο τέλος πάντα κατέληγαν ότι η γνώση του και η σοφία του ήταν βασισμένη επάνω στη σοφία κάποιου Έλληνα φιλόσοφου! Σιγά σιγά ένιωθα πως οι γνώσεις μου, οι σκέψεις μου, τα αισθήματά μου, η προσωπικότητά μου, ο κόσμος μου, η ύπαρξή μου ως το πιο έσχατο κύτταρο μου ήταν όλα επηρεασμένα, ήταν ταγμένα σε αυτό που σήμερα ονομάζουμε "Η Φιλοσοφία των Αρχαίων Ελλήνων".

Όλη αυτή η ελληνική πραγματικότητα λοιπόν καταστάλαξε στα βάθη της ψυχής της Ελβετίδας ένα φλογερό μίσος για κάθετι ελληνικό και το οποίο θεωρεί πως είναι παγκόσμιο φαινόμενο. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει:

"Έτσι αισθανόμαστε λίγο πολύ όλοι μας απέναντι στους Έλληνες. Τους μισούμε όπως τα ζώα τους θηριοδαμαστές. Και μόλις μας δίνεται η ευκαιρία χυμάμε, τους δαγκώνουμε και τους κατασπαράζουμε. Γιατί στο βάθος ξέρουμε ότι κάποτε είμαστε ζώα μ' όλη τη σημασία της λέξης κι είναι αυτοί, οι Έλληνες, πάλι οι Έλληνες, πάντα οι Έλληνες, που μας εξώσανε από τη ζωώδικη υπόσταση και μας ανεβάσανε στην ίδια με τους εαυτούς τους ανθρώπινη βαθμίδα!

Δεν αγαπάμε κάτι που θαυμάζουμε. Ρίξε μια ματιά στην ιστορία και θα διαπιστώσεις ότι όλοι οι Ευρωπαίοι, με αρχηγούς τους Λατίνους και το Βατικανό, λυσσάξαμε να τους εξαφανίσουμε τους Έλληνες από το πρόσωπο της γης! Δεν θα βρεις και δεν θα φανταστείς συνδυασμό και εγκλήματος, πλεκτάνης και παγίδας που δεν το σκαρφιστήκαμε και δεν το πραγματώσαμε για να τους εξολοθρεύσουμε! . η ιστορία με το μίσος κατά των Ελλήνων δεν ξέφτισε. Ο σύγχρονος πολιτισμένος άνθρωπος είναι ο ίδιος και χειρότερος. Δεν θα επιτρέψει ποτέ το Βατικανό, να επιβιώσει στην αυλόπορτα της Ευρώπης, στα πλευρά της Ασίας και στο κατώφλι της Αφρικής ο Ελληνισμός γιατί θεωρούν ότι τους αφαιρούμε Σεβασμό και Κύρος".

Και κλείνοντας με λίγη ακόμη παράνοια:

"Για αυτό παρόλο που τους μισώ, γιατί δεν προέρχομαι από τη φυλή τους, δεν μπορώ να μη τους θαυμάζω και να μη τους σέβομαι και θα συνεχίσω να Μελετάω τον Πλάτωνα, τον Σωκράτη και τον Περικλή όσο θα ζω, διδάσκοντας στα παιδιά μου τη Δύναμη της Σοφίας τους και την επιρροή της στη Ζωή μας και στην Ευτυχία μας".
Διαβάστε Περισσότερα »

29 Αυγούστου 2013: 70 χρόνια από την καταστροφή των Χωστίων

Ο Καπετάν Πελοπίδας (Σεραφείμ Κοσσόρας)  στα Χώστια
Την Κυριακή 29 Αυγούστου 1943, γιορτή του Αγ. Ιωάννου του Προδρόμου, μέρα της πανήγυρης του πολιούχου των Χωστίων, το χωριό ήταν έρημο. 
Όλοι οι κάτοικοι, εκτός από λίγους άρρωστους και ανήμπορους, είχαν καταφύγει στις γύρω βουνοκορφές του Ελικώνα. Στο Ροϊτσι, στον Σταυρό, στο Μπαμπλούκι, στην Παλιοβούνα.  Από κεί αγνάντευαν με αγωνία τo χωριό τους και όλη την περιοχή  όπου  τις προηγούμενες μέρες έκαναν εκκαθαριστικές επιχειρήσεις ισχυρές γερμανικές δυνάμεις κατοχής.
 Σκοπός  των Γερμανών  ήταν η εκκαθάριση του Ελικώνα από τον ΕΛΑΣ.  Ο ΕΛΑΣ,  το καλοκαίρι του 1943, είχε  επανδρωθεί με πολλούς μαχητές και μόνιμους αξιωματικούς, είχε οργανωθεί και εξοπλιστεί σε τέτοιο βαθμό που πλέον αποκτούσε τον χαρακτήρα τακτικού λαϊκού στρατού.   Διέθετε ασύρματο, επιμελητεία και άλλες υπηρεσίες και  έλεγχε σε μεγάλο βαθμό ολόκληρο  τον ορεινό όγκο του Ελικώνα και την γύρω περιοχή. Για τους κατακτητές, το βουνό των Μουσών είχε μεγάλη στρατηγική σημασία τόσο για   τον  κάμπο  της Κωπαίδας,  απ΄ όπου οι κατοχικές δυνάμεις  προμήθευαν την στρατιά του Ρόμελ στην Αφρική με εφόδια,  όσο και για την ίδια την  Αθήνα.
Άλλος ένας λόγος της επιχείρησης των Γερμανών ήταν  ότι  μεταξύ 21 Ιουνίου και 14 Ιουλίου, έγιναν από τον ΕΛΑΣ   επιτυχημένες ενέργειες καταστροφής υποδομών τους σε όλη τη χώρα, οι οποίες ήταν ενταγμένες στον συμμαχικό πόλεμο κατά του άξονα.  Οι ενέργειες αυτές έγιναν με αξιοθαύμαστο συντονισμό, ακρίβεια και επιτυχία, ώστε ο ΕΛΑΣ δέχθηκε συγχαρητήρια από τους συμμάχους. Έπεισαν τους Γερμανούς ότι η σχεδιαζόμενη αυτό τον καιρό απόβαση των συμμάχων θα γινόταν στην Ελλάδα και όχι στην Ιταλία. Τελικά η απόβαση  πραγματοποιήθηκε στην Σικελία τη νύκτα μεταξύ 9ης και 10ης Ιουλίου 1943 και οδήγησε στην ανατροπή του Μουσολίνι και στην παράδοση των Ιταλών της Ελλάδας στον ΕΛΑΣ. Στην Βοιωτία σχεδόν όλες οι επιχειρήσεις καταστροφών ξεκίνησαν από το αρχηγείο του ΕΛΑΣ  Ελικώνα.
Η εκκαθάριση του Ελικώνα από τον ΕΛΑΣ αποκτούσε και προσωπικό χαρακτήρα  για τον στρατιωτικό διοικητή Αλιάρτου, ταγματάρχη  Όρτς Μαγιερ. Αυτός γνώριζε καλύτερα απ όλους τους συμπατριώτες του την σημασία του βουνού. Χρόνια πριν είχε εμφανιστεί στον διευθυντή της αποικιακής Αγγλικής Εταιρίας της Κωπαίδας Μακ  Έλντερ  και είχε πιάσει δουλειά σαν γεωπόνος. Είχε παντρευτεί Ελληνίδα, που σκοτώθηκε σε ενέδρα που είχε ως στόχο αυτόν στην Στενή Αλιάρτου και είχε δεχθεί πολλές επιθέσεις μέσα στην Κωπαίδα  από τον ΕΛΑΣ, που είχαν ορμητήριο τον Ελικώνα.
Το Ηρώο των πεσόντων στα Χώστια
Ακόμα, η ένταξη  των κατοίκων του Κακοσίου και της Δομβραίνας και ιδιαίτερα η καθολική συμμετοχή των κατοίκων των Χωστίων,  στο ΕΑΜ, είχε εκμηδενίσει την  επιρροή των δυνάμεων κατοχής σ΄ αυτά.  Η καταστροφή τους θα στερούσε τον ανεφοδιασμό του ΕΛΑΣ και θα ήταν ένα μήνυμα σε άλλα χωριά της Βοιωτίας να μην προσχωρήσουν τόσο καθολικά στην εθνική αντίσταση.
Αυτές είναι οι αιτίες για την εκκαθαριστική επιχείρηση. Τα άλλα, για την επίθεση  των ανταρτών στη θέση "Καλιγώμα" και στο μοναστήρι  της Μακαριώτεζας, που δήθεν ήταν η αιτία για αντίποινα και για το κάψιμο των τριών χωριών, των Χωστίων, του Κακοσίου και της Δομβραίνας,  ήταν αποκυήματα της φαντασίας των συνεργατών των Γερμανών και  των τότε δοσιλόγων.
Εκκαθαριστικές επιδρομές των  Γερμανών έγιναν σε όλη την Ελλάδα την ίδια εποχή.  Στον Ελικώνα άρχισαν  στις  20 Αυγούστου και είχαν ορμητήριο την Ξηρονομή,  όπου είχαν στρατοπεδεύσει ισχυρές δυνάμεις των κατακτητών, συνοδευόμενες από έλληνες  ράλληδες και ταγματασφαλίτες. Από την Ξηρονομή μετακινήθηκαν προς Δομβραίνα-Κακόσι. Ένα στρατιωτικό τμήμα ανέβηκε μέχρι την μονή της Μακαριώτεζας.   Κατόπιν πορεύθηκαν δυτικά, πέρασαν από  τα  έρημα  Χώστια και συνέχισαν την πορεία τους προς τον Όσιο Σεραφείμ.  Δείλιασαν να ανηφορίσουν προς το Μπαμπλούκι και τον Σταυρό, δηλαδή στον δυτικό Ελικώνα.  Την ίδια αδυναμία είχαν εκδηλώσει και στον ανατολικό Ελικώνα όταν επέστρεψαν πίσω από  την Μακαριώτεζα.  Αναγκάστηκαν να επιστρέψουν πίσω χωρίς να ολοκληρώσουν την αποστολή τους.  Εκδήλωσαν  την εκδικητική τους μανία στους ανήμπορους αμάχους. Όπως είχαν δολοφονήσει τις προηγούμενες μέρες   στην Δομβραίνα τον Επαμεινώνδα Ι. Κορογιάννο, τον  70χρονο μοναχό της Μακαριώτεζας  Αγαθάγγελο,  τον Ευάγγελο Βασ. Κόντη  47 ετών , τον Πέτρο Λουκά Κόντη  83 ετών, έτσι στις 29 Αυγούστου, δολοφόνησαν  στα  Χώστια την  Ελένη Κοβάνη, τον Γιώργο Παπαϊωάννου και την  Ελένη Σωτήρχου.
Τα Λιλίτσια.  Λιωμένα οικιακά σκεύη και γιαλιά, που εύρισκαν μέσα στις
 στάχτες και στα αποκαίδια τα παιδιά στα Χώστια και με αυτά έπαιζαν
πολλά χρόνια μετά
Έκαψαν πάνω από 1.000 σπίτια στα τρία χωρά, την Δομβραίνα, το Κακόσι [Θίσβη] και τα Χώστια,  τα δύο μοναστήρια, της Μακαριώτεζας και της  Δομβούς. Έγιναν στάχτη όλα τα οικιακά σκεύη, οι προμήθειες και τα εφόδια. Έκαναν πολλά χρόνια για να συνέλθουν τα Χώστια, που δοκιμάστηκαν και από την εκτόπιση κατά την διάρκεια του εμφυλίου.
Κινδυνεύει να γίνει «έθιμο», ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, στο πανηγύρι των Χωστίων να ιστορούμε με διάφορους τρόπους το κάψιμο του χωριού. Για το "μετά" ελάχιστα έχουν γραφεί και ειπωθεί. Για το πώς, δηλαδή, εκείνοι οι κυνηγημένοι και απελπισμένοι άνθρωποι, που σε μια στιγμή τα είχαν χάσει όλα, ξαναγύρισαν στα καμένα και ξανάχτισαν το σπιτικό τους. Με ποιες υλικές και ηθικές δυνάμεις; Πότε αλήθεια μπόρεσαν να ξανακάνουν πανηγύρι;
Ερωτήματα που στους δύσκολους καιρούς της καταστροφής που ζούμε αποκτούν καινούργιο νόημα.
Οι απαντήσεις, αφηγήσεις και μαρτυρίες υπάρχουν και είναι ακόμα ζωντανές. Ας αποτελέσουν για μας πηγή έμπνευσης και αισιοδοξίας στα καινούργια αδιέξοδα που σωρεύονται  σαν ερείπια γύρω μας.  

Διαβάστε Περισσότερα »

Χλευάζουν οι τουρκικές εφημερίδες τους Έλληνες που θα τρώνε ληγμένα τρόφιμα...



Με ειρωνικά σχόλια αντιμετωπίζει η Milliyet την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης που...
πέρασε νόμο με τον οποίο θα επιτρέπεται η πώληση ληγμένων προϊόντων από τα σούπερ μάρκετ.

Σε σχετικό της δημοσίευμα με πρωτοσέλιδο τίτλο «Η Ελλάδα ξεπέρασε την ημερομηνία λήξης της» αναφέρει πως η χώρα μας: « δεν κατάφερε να ξεφύγει από την οικονομική κρίση προσπαθεί να βρει λύσεις στα καθημερινά προβλήματα του κόσμου. Μια απ’ αυτές τις λύσεις είναι πως τα σουπερ μάρκετ θα μπορούν να έχουν στα ράφια τους προϊόντα στα οποία θα έχουν περάσει η ημερομηνίες λήξης τους. Τα μπαγιάτικα προϊόντα θα μπορούν να πωλούνται φθηνότερα. Έτσι η γειτονική χώρα πέταξε στο καλάθι των σκουπιδιών την ημερομηνία λήξης».

Στο ίδιο πνεύμα κινείται και η Hürriyet η οποία με τίτλο «Η Ελλάδα θα καταναλώνει προϊόντα που έχουν λήξει οι ημερομηνίες τους» σημειώνει « Στην Ελλάδα που χιλιάδες άνθρωποι δεν αντέχουν στις συνθήκες τις οικονομικής κρίσης, αποφασίσθηκε η διάθεση των ληγμένων προϊόντων στα σούπερ μάρκετ για να μπορούν να τα αγοράζουν σε φθηνότερες τιμές. Η τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως η ημερομηνία λήξης θα έχει συγκεκριμένο όριο τριών μηνών».
zoomblog.org
Διαβάστε Περισσότερα »

Αποβολή σε τσίχλες και σοκολάτες – Αλλάζει το μενού στο σχολικό κυλικείο


Επειτα από τα φρούτα φέτος πάνε... σχολείο και οι σαλάτες. Η νέα υγειονομική διάταξη επιβάλει στα κυλικεία να δώσουν «αποβολή» σε τσίχλες και σοκολάτες, ενώ το μενού κάνει μεγαλύτερη στροφή προς τη μεσογειακή διατροφή.

Στο πλαίσιο της πρόληψης της παιδικής παχυσαρκίας και της ώθησης των παιδιών προς τα πιο υγιεινά σνακ τις ώρες που βρίσκονται στο σχολείο, η διάταξη του υπουργείου Υγείας προβλέπει λιγότερα λιπαρά και αλάτι. Ετσι έπειτα από τα φρούτα, οι μαθητές θα μπορούν να προμηθεύονται από τα κυλικεία και σαλάτες, υπό την προϋπόθεση ότι τα υλικά θα είναι καλά πλυμένα και θα σερβίρονται χωρίς αλάτι, παρά μόνον με την προσθήκη ελαιόλαδου, ξυδιού ή λεμονιού.

Τα αλλαντικά επίσης αποβάλλονται από το σχολείο, αφού επιτρέπεται μόνο η χρήση της light γαλοπούλας, ενώ επιπλέον τα σάντουιτς μπορούν να εμπλουτίζονται με ελιές χωρίς κουκούτσι ή η πάστα ελιάς, βραστό αυγό και λαχανικά, ενώ απαγορεύονται οι λιπαρές σος όπως είναι η μαγιονέζα και η μαργαρίνη.

Οσοι μαθητές επιμένουν να προτιμούν τυρόπιτες ή σπανακόπιτες θα τις βρουν μικρότερες από τη νέα σχολική χρονιά- η μερίδα τους μειώνεται από τα 200 γρ. στα 120 γρ.- αλλά η διάταξη απαγορεύει τη σφολιάτα και επισημαίνει πως το τυρί πρέπει να αποτελεί το 40% του βάρους του προϊόντος.

Τέλος υπάρχει πρόβλεψη και για τα σχολεία που διαθέτουν χώρους εστίασης. Σε αυτή την περίπτωση ο σεφ θα πρέπει να ακολουθεί εβδομαδιαίο μενού σύμφωνα με την πυραμίδα της μεσογειακής διατροφής.

Διαβάστε Περισσότερα »

Έντονη διαμαρτυρία του Ε.Κ.Λιβαδειάς για την επικείμενη κατάργηση της Κοινωνικής Επιθεώρησης Εργασίας




                      ΠΡΟΣ:- Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής  Ασφάλισης
                                            Κον Γιάννη  Βρούτση
                                  -Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
                                            Κον  Βασίλη Κεγκέρογλου
                               Υπόψη: Γ.Γ.Υπουργείου Εργασίας κ. Άννας Στρατινάκη

     Το  Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς διαμαρτύρεται έντονα για την  επικείμενη κατάργηση της Κοινωνικής Επιθεώρησης Εργασίας Λιβαδειάς
     Η Κοινωνική Επιθεώρηση Εργασίας Λιβαδειάς είναι στην πρωτεύουσα του Νομού.
Έχει υπό την εποπτεία της μία από τις μεγαλύτερες Βιομηχανίες της χώρας, το Αλουμίνιο της Ελλάδας,  στην οποία δραστηριοποιούνται και δεκάδες Εργολαβικές Επιχειρήσεις.
Επίσης υπάρχει στην περιοχή και το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού και στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν δεκάδες Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, οι οποίες απασχολούν χιλιάδες εργαζόμενους.
Επίσης τόσο στην πόλη της Λιβαδειάς, όσο και στις πόλεις Ορχομενού και Αλιάρτου υπάρχουν και δραστηριοποιούνται εκατοντάδες Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις και Βιοτεχνίες.
 Απαιτούμε να παραμείνει ανοιχτή η Κοινωνική Επιθεώρηση Εργασίας Λιβαδειάς, διότι σε περίπτωση που κλείσει θα δημιουργηθεί μεγάλο οικονομικό πρόβλημα τόσο στους εργαζομένους στις Επιχειρήσεις όσο και στους Επιχειρηματίες, διότι θα αναγκάζονται να μετακινούνται στην Θήβα για να διευθετήσουν τις υποθέσεις τους όπως καταστάσεις,  καταγγελίες κ.α. .
Επίσης θα υπάρξει αθέμιτος ανταγωνισμός μεταξύ των Επιχειρήσεων, διότι δεν θα γίνεται ο απαιτούμενος έλεγχος και θα εκτοξευθεί η ανασφάλιστη και αδήλωτη εργασία.

                                       Για       το       Δ.Σ.

            Ο       ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο      ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


     ΣΤΑΘΑΣ    ΙΩΑΝΝΗΣ                      ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ   ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών στη Λαμία

Πατήστε ΕΔΩ για να κατεβάσετε το Πρόγραμμα του 20ου
Πανελλήνιου Συνεδρίου Νέων Αγροτών: "Αγροτική Οικονομία & Πολιτισμός, Πυλώνες Ανάπτυξης & Δημιουργίας", που θα διεξαχθεί στη Λαμία από 30/8 έως 1/9.
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι 15 συμβουλές της ΕΛ.ΑΣ για να μην την πατήσετε στις διαδικτυακές σας συναλλαγές.


«Μάστιγα» οι απάτες με τις πληρωμές μέσω διαδικτύου.
Με γεωμετρική πρόοδο αυξάνεται ο αριθμός των πολιτών που επιλέγουν το διαδίκτυο για να κάνουν τις πληρωμές τους χωρίς ταλαιπωρία. Με γεωμετρική πρόοδο όμως αυξάνονται και οι απάτες από επιτήδειους που επιδιώκουν να υφαρπάξουν κωδικούς και χρήματα. Η Ελληνική Αστυνομία δημοσιεύει κατάλογο με 15 συμβουλές τις οποίες αν ακολουθήσετε θα μπορέσετε να κάνετε τις συναλλαγές σας με ασφάλεια.



Ο πλήρης κατάλογος με τις 15 συμβουλές έχει ως εξής:
1. Αποφεύγετε να πραγματοποιείτε οικονομικές συναλλαγές μέσω διαδικτύου από Internet café, δημόσιες βιβλιοθήκες και άλλους χώρους στους οποίους πολλοί χρήστες έχουν πρόσβαση στους ίδιους υπολογιστές . Προτιμήστε τον προσωπικό σας υπολογιστή ή κάποιον για τον οποίο είστε βέβαιοι για το επίπεδο ασφάλειας.
2. Αλλάζετε συχνά τους κωδικούς και πάντα στην περίπτωση που υποψιάζεστε ότι έχουν εκτεθεί.
3. Αποφεύγετε να χρησιμοποιείτε ως κωδικό πρόσβασης την ημερομηνία γέννησης, τον αριθμό τηλεφώνου ή άλλα προσωπικά σας στοιχεία που μπορεί να βρεθούν και από άλλα έγγραφα.
4. Αποφεύγετε να έχετε τον προσωπικό σας κωδικό πρόσβασης μέσα σε πορτοφόλια, τσάντες ή ατζέντες. Σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής τους θα διευκολύνετε πολύ τους δράστες.
5. Αποφεύγετε να χρησιμοποιείτε τους ίδιους κωδικούς πρόσβασης σε περισσότερες από μια ιστοσελίδα, κάρτα κλπ.
6. Μην δίνετε τον κωδικό πρόσβασης σας σε οποιονδήποτε και κάτω από οποιεσδήποτε περιστάσεις. Εάν κάποιος, για παράδειγμα επικαλεστεί ότι τηλεφωνεί από την τράπεζα και ζητήσει τον αριθμό πρόσβασης για επαλήθευση, μην τον δώσετε. Οι Τράπεζες δεν ακολουθούν αυτή την πρακτική. Εάν έχετε αναγνώριση κλήσης, καταγράψτε τον αριθμό που αναγράφηκε στην τηλεφωνική σας συσκευή και ενημερώστε αμέσως την Αστυνομία.
7. Επικοινωνήστε με την τράπεζά σας αν νομίζετε ότι κάποιος γνωρίζει τον κωδικό σας πρόσβασης στην υπηρεσία Internet banking
8. Απενεργοποιήστε τη λειτουργία «Αυτόματης Καταχώρησης» του browser που χρησιμοποιείτε. Η λειτουργία αυτή αποθηκεύει τους κωδικούς σας στον υπολογιστή, γεγονός που τους καθιστά έκθετους.
9. Κάνετε αγορές μόνο από γνωστές εταιρείες που σας παρέχουν εγγυήσεις ασφάλειας. Αν κάνετε συχνά αγορές από το διαδίκτυο, χρησιμοποιείτε μια κάρτα, αποκλειστικά γι αυτή τη χρήση. Έτσι, αν πέσετε θύμα απάτης δεν θα χρειαστεί να ακυρώσετε όλες τις κάρτες σας.
10. Φροντίστε να λαμβάνετε τακτικά τις ενημερωμένες εκδόσεις των προγραμμάτων που χρησιμοποιείτε και κυρίως τις «επιδιορθώσεις ασφαλείας». Πρόκειται για προγράμματα που εκδίδουν οι εταιρείες από τις οποίες έχετε αγοράσει το λογισμικό που χρησιμοποιείτε και καλύπτουν τυχόν κενά ασφαλείας που διαπιστώθηκαν μετά την έκδοσή του.
11. Εγκαταστήστε ένα πρόγραμμα προστασίας από ιούς (antivirus) και ένα δίχτυ προστασίας (firewall), και φροντίστε να λαμβάνετε τακτικά τις ενημερωμένες εκδόσεις τους. Το δίχτυ προστασίας σας προφυλάσσει σε μεγάλο βαθμό από τις πιθανές «εισβολές» που θα δεχτείτε κατά τις περιηγήσεις σας στο διαδίκτυο.
12. Προστατέψτε τον υπολογιστή σας με κωδικό πρόσβασης προκειμένου να αποτρέψετε την πρόσβαση σε αυτόν μη εξουσιοδοτημένων χρηστών.
13. Μην ανοίγετε ηλεκτρονικά μηνύματα (e-mails) για την προέλευση ή τον αποστολέα των οποίων δεν είστε βέβαιοι. Ιδιαίτερα επικίνδυνα είναι τα ηλεκτρονικά μηνύματα άγνωστης προέλευσης που περιέχουν συνημμένα αρχεία με κατάληξη .exe, .pif, ή .vbs. Επίσης, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ορισμένοι ιοί στέλνουν αντίγραφά τους σε όλες τις επαφές που υπάρχουν στο βιβλίο διευθύνσεων του υπολογιστή ή του e - mail client που χρησιμοποιείτε. Αυτό σημαίνει ότι το ηλεκτρονικό μήνυμα μπορεί να φαίνεται ότι έχει σταλεί από κάποιον γνωστό σας.
14. Μην απαντάτε σε ηλεκτρονικά μηνύματα μέσω των οποίων ζητούνται προσωπικά σας στοιχεία. Επίσης, μην στέλνετε ποτέ προσωπικά σας στοιχεία ή στοιχεία των συναλλαγών σας μέσω μίας κοινής διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (webmail). Είναι εύκολη η υποκλοπή των στοιχείων από τρίτα, μη εξουσιοδοτημένα άτομα.
15. Να ενημερώνεστε για τους λογαριασμούς σας και να φροντίζετε για την ασφάλεια των προσωπικών σας στοιχείων και εγγράφων.
• Ελέγχετε τακτικά τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς και τους λογαριασμούς των πιστωτικών καρτών σας για οποιαδήποτε ασυνήθιστη συναλλαγή ή ανάληψη και ειδοποιήστε αμέσως την τράπεζα σε περίπτωση που διαπιστώσετε οποιαδήποτε διαφορά.
• Φροντίστε να καταστρέφετε όσα έγγραφα δεν σας χρειάζονται πλέον, όπως οι πιστωτικές και τραπεζικές κάρτες που ακυρώνετε, τα αντίγραφα των λογαριασμών σας ακόμα και τις αποδείξεις που λαμβάνετε από τα Α.Τ.Μ.
fpress.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΔΟΕ: Παραβατικότητα 100% σε Καρπενήσι και Ικαρία

Ακολουθεί η Μύκονος - Η μέση παραβατικότητα διαμορφώθηκε στο 46,18%
Σε ποσοστό 100% ανήλθε η παραβατικότητα στο Καρπενήσι και την Ικαρία όπως προέκυψε από τους ελέγχους που πραγματοποίησε το ΣΔΟΕ. Ακολουθεί η Μύκονος με ποσοστό παραβατικότητας πάνω από 82%.

Ειδικότερα, το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος στο πλαίσιο του προγράμματος «ΘΕΡΟΣ 2013» για την πάταξη της φοροδιαφυγής και της προστασίας των πολιτών από τυχόν διάθεση ακατάλληλων ποτών και άλλων αναλώσιμων αγαθών, πραγματοποίησε από 22 έως 26 Αυγούστου 2013, 550 ελέγχους σε 30 τουριστικούς, νησιωτικούς και χερσαίους προορισμούς.

Από τους ελέγχους διαπιστώθηκε ότι 254 επιχειρήσεις δεν εξέδιδαν τα προβλεπόμενα φορολογικά στοιχεία και καταλογίσθηκαν 1879 παραβάσεις.

Η μέση παραβατικότητα διαμορφώθηκε στο 46,18% ενώ οι δέκα περιοχές με την υψηλότερη παραβατικότητα είναι:

1:Καρπενήσι - Ικαρία, 100,00%

2:Μύκονος, 82,14%

3: Εύβοια, 81,00%

4: Ρόδος, 72,22%

5: Καρδαμύλη – Φοινικούντα, 69,23%

6: Λουτράκι, 66,67%

7: Ναύπλιο – Τολό - Δρέπανο, 64,29%

8: Μυτιλήνη, 60,00%

9: Λαμία - ΦθιώτιδΑ, 50,00%

10: Σαντορίνη, 48,89%

Οι πέντε περιοχές με τη μικρότερη παραβατικότητα είναι:

1: Σίφνος, 12,50%

2: Μήλος,14,29%

3: Γύθειο - Ελαφόνησος, 23,00%

4:Θεσσαλονίκη - Χαλκιδική, 28,50%

5: Λέρος, 40,00%

Στη Ζάκυνθο καταλογίσθηκαν 517 παραβάσεις σε επιχείρηση διοργάνωσης party, γιατί προπωλούσε προσκλήσεις έναντι 35 € σε θαμώνες παραδίδοντας ειδικό βραχιόλι αναγνώρισης για την ελεύθερη είσοδο και εξέδιδε απόδειξη για 10 € σε κάθε προσκεκλημένο.

Στην Ηγουμενίτσα σφραγίσθηκε beach-bar, γιατί δεν εξέδωσε 43 αποδείξεις λιανικής πώλησης .

Στη Λευκάδα σφραγίσθηκε γνωστό καφέ – μπαρ γιατί σε 23 περιπτώσεις δεν είχαν εκδοθεί οι προβλεπόμενες αποδείξεις λιανικής πώλησης. Η σφράγιση έγινε με παρουσία της ΕΛΑΣ.

Στη Θεσσαλονίκη σφραγίστηκε κέντρο διασκέδασης, γιατί δεν εξέδωσε σε 17 περιπτώσεις   αποδείξεις λιανικής πώλησης.

Στη Λαμία ιδιοκτήτης καταστήματος εμπορίας CD μουσικής συνελήφθη και οδηγήθηκε στο αυτόφωρο, γιατί πωλούσε σε αυτοσχέδιες συσκευασίες κομμένο αφορολόγητο καπνό αγνώστου προέλευσης και ποιότητας. Κατασχέθηκαν 65 αυτοσχέδιες συσκευασίες του μισού κιλού εκάστη.

Διαβάστε Περισσότερα »

Πυρκαγιά στα Οινόφυτα

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στο 56χλμ. της νέας Εθνικής Οδού Αθηνών - Λαμίας στα Οινόφυτα.

Στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν 20 πυροσβέστες με εννέα οχήματα ενώ από αέρος συνδράμουν τέσσερα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Διαβάστε Περισσότερα »

Μεγάλη καταστροφή από τη φωτιά στην Λιβαδειά-βίντεο

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε στις 2.30 το μεσημέρι της Τετάρτης στη Βοιωτία.

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής, της αυτοδιοίκησης αλλά και εθελοντές έδωσαν ολονύκτια μάχη με τις φλόγες. Με το πρώτο φως της ημέρας αποκαλύφθηκε η τεράστια καταστροφή.

Συνεργία προσπαθούσαν να καταγράψουν τις ζημιές σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις και κτηνοτροφικές μονάδες.

LAMIASTARGRvideo platformvideo managementvideo solutionsvideo player
Διαβάστε Περισσότερα »

Έκκληση δημάρχου Λιβαδειάς για ζωοτροφές στη Βοιωτία



Έκκληση σε παραγωγούς τριφυλλιού και κτηνοτρόφους της περιφέρειας Στερεάς να αποστείλουν ζωοτροφές στους κτηνοτρόφους που επλήγησαν στη Βοιωτία κάνει ο δήμαρχος Λιβαδειάς Ν. Παπαγγελής.

Η χθεσινή πυρκαγιά κατέστρεψε τις ζωοτροφές στα ποιμνιοστάσια και τεράστιες χορτολιβαδικές εκτάσεις με αποτέλεσμα να κινδυνέψουν τα ζώα που διασώθηκαν. Τα τηλέφωνα για όσους επιθυμούν να βοηθήσουν είναι: 22613 50801 , 50802 και 6974 360 263 και 6936 93 10 10.
lamiastar.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Μήνυμα Δημάρχου Θηβαίων για τα αποτελέσματα Πανελληνίων

 Ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
« Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια στους επιτυχόντες των Πανελληνίων Εισαγωγικών Εξετάσεων του διδακτικού έτους 2012-2013 του Δήμου μας και εύχομαι, στο νέο δρόμο που ανοίγεται μπροστά τους, να αποκομίσουν όλα τα απαραίτητα εφόδια για μία επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία και κοινωνική καταξίωση.
Η επιτυχία τους, σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που βιώνουμε ως Έλληνες και ως χώρα, ηχεί σαν νότα αισιοδοξίας και ελπίδας για το μέλλον αυτού του τόπου, γιατί αυτά τα παιδιά θα είναι οι αυριανοί επιστήμονες που  θα συμβάλουν στην ανάπτυξή του.
Συγχαίρω επίσης την εκπαιδευτική κοινότητα των σχολικών μονάδων του Δήμου μας και τους γονείς των φοιτητών μας πλέον,  καθώς συνέβαλαν με τη μετάδοση των γνώσεων και τη στήριξή τους  στην πραγματοποίηση της επιτυχίας.
Τέλος, ενθαρρύνω όσους μαθητές δεν κατάφεραν να εισαχθούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση να συνεχίσουν την προσπάθειά τους, με επιμονή και υπομονή για την εκπλήρωση των στόχων τους και τους υπενθυμίζω ότι υπάρχουν πολλαπλές διέξοδοι επαγγελματικής σταδιοδρομίας και η ζωή θα τους δώσει πολλές ευκαιρίες για το μέλλον τους ».
Διαβάστε Περισσότερα »

Κυριακάτικο μπλόκο της Θηροφυλακής στην Κωπαϊδα!



Μεγάλη η προσέλευση των κυνηγών – ελάχιστα τα θηράματα – άψογη η συμπεριφορά…

Μ. Χαρατσής: «Ο δασοθηραματικός πλούτος της χώρας  προστατεύεται δυναμικά..»

Η. Γιανναράς: «Ο Έλληνας κυνηγός λειτουργεί ίσως καλύτερα από όλους τους Ευρωπαίους…»

Γ. Χριστοδούλου:  «Οι κυνηγοί είναι αρκετά υπεύθυνοι , όμως είναι πολύ μικρή η κάρπωση θηραμάτων λόγω ξηρασίας..»


Με τις καλύτερες  προϋποθέσεις ξεκίνησε η Κυνηγετική περίοδος στον Ν. Βοιωτίας, από την προηγούμενη Τρίτη 20 Αυγούστου, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2014, καθώς οι κυνηγοί εφορμούν σύμφωνα με το γράμμα του νόμου…

Πλήρως εξοπλισμένοι παίρνουν τους δρόμους του κυνηγίου, πλην όμως τα θηράματα είναι ελάχιστα λόγω των καιρικών συνθηκών…

Μαζί με τους κυνηγούς όμως, εφορμούν και οι Θηροφύλακες, η Ομοσπονδία, Κυνηγετικοί Σύλλογοι και Δασαρχεία, που φέτος βρίσκουν, μέχρι στιγμής, τους κυνηγούς σε όλα νόμιμους και καλοπροαίρετους στους ελέγχους, ωστόσο οι άδειες έχουν λιγοστέψει……

«Σε σύγκριση με περσινές άδειες  είμαστε 80  άδειες λιγότερες φέτος, λόγω οικονομικής κρίσης» επισημαίνει ο Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Θήβας, Π. Παπαβλάχος, που βρισκόταν στο μεικτό τεράστιο συνεργείο Ελέγχου στην Κωπαϊδα, το πρωϊ της Κυριακής…

«Η άψογη συνεργασία της Δασικής υπηρεσίας με την  Ομοσπονδιακή  Θηροφυλακή συνεχίζεται με σκοπό την πάταξη της  λαθροθηρίας και τα αποτελέσματα είναι θετικά, που σημαίνει ότι ο δασοθηραματικός πλούτος της χώρας  προστατεύεται παρά  τις μεγάλες ελλείψεις σε υπαλληλικό προσωπικό στα Δασαρχεία» υπογράμμισε ο  Δασοπόνος  στο Δασαρχείο Θηβών και Προϊστάμενος στο Γραφείο Θήρας Μ. Χαρατσής, ευχόμενος σε όλους τους κυνηγούς «καλά και νόμιμα  κυνήγια»..

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο  του Κυνηγετικού Συλλόγου Πειραιά και μέλους  της 4ης Κυνηγετικής Ομοσπονδίας  Η. Γιανναρά, τα συνεργεία ελέγχου συναποφασίζονται από το Συμβούλιο της Δ ΚΟΣΕ  και οι έλεγχοι  γίνονται ειδικά σε σημεία που υπάρχει μεγάλη προσέλευση  κυνηγών , όπως είναι η Κωπαϊδα!

Τα παραπτώματα πάντως κατά τον κ. Γιανναρά, είναι ανύπαρκτα μέχρι σήμερα, καθώς  όλοι οι κυνηγοί είναι νομοταγείς, γεγονός που οφείλεται αφενός μεν στο τιτάνιο έργο της Θηροφυλακής και αφετέρου στην παιδεία που έχει αποκτήσει ο Έλληνας κυνηγός, ο οποίος «λειτουργεί ίσως καλύτερα από όλους τους Ευρωπαίους»… .

Οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες έχουν διεξάγει μέχρι στιγμή πάνω από 100 ελέγχους και όπως σημειώνει ο Γ. Χριστοδούλου «υπάρχει πειθαρχία, στο θέμα της άδεις θήρας,  στο αν φέρουν τον μειωτήρα του οπλισμού και  στην κάρπωση των θηραμάτων …

«Είναι αρκετά υπεύθυνοι , δεν φέρνουν αντιρρήσεις στον έλεγχο, όμως είναι πολύ μικρή η κάρπωση,  γιατί δεν βοηθούν  οι  καιρικές συνθήκες, καθώς υπάρχει ξηρασία» τονίζει ο Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας….
Κατά την διάρκεια της κυνηγετικής περιόδου, επιτρέπεται κατ΄ εξαίρεση η θήρα του αγριοκούνελου μέχρι τις 10 Μαρτίου 2014…

Το μέλος του Δ.Σ της Δ ΚΟΣΕ Ε. Δράκος τέλος, κάλεσε τους κυνηγούς να τηρήσουν τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, για να είναι το κυνήγι απόλαυση και να μην οδηγήσει σε τραγωδίες, γιατί αυτό συμβαίνει δυστυχώς συχνά από απροσεξία!
viotiki-ora.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Σε σχολές με άμεση επαγγελματική αποκατάσταση στράφηκαν οι επιτυχόντες- Πτώση σε Πολυτεχνικές και Οικονομικές σχολές |

Τέλος δόθηκε στην αγωνία χιλιάδων μαθητών με την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα ΑΕΙ και στα ΤΕΙ της Ελλάδας, με τις παραδοσιακά υψηλές σχολές όπως η Νομική και η Ιατρική να πέφτουν, ενώ αντίστοιχα οι στρατιωτικές σχολές και οι σχολές τουριστικών επαγγελμάτων σημείωσαν άνοδο.

Οι υποψήφιοι, έδωσαν προτεραιότητα στο μηχανογραφικό που υπέβαλαν σε σχολές οι οποίες υπόσχονται άμεση επαγγελματική αποκατάσταση, με τις χαρακτηριστικά «δύσκολες» σχολές από όλα τα επιστημονικά πεδία να μένουν μακριά από τις προτιμήσεις των ενδιαφερομένων. Είναι ενδεικτικό ότι η Ιατρική Σχολή Αθηνών έπεσε για πρώτη φορά κάτω από τα 19.000 μόρια, ενώ συνολικά 338 τμήματα παρουσίασαν πτώση.

Παράλληλα, σημειώθηκε μείωση στους υποψήφιους οι οποίοι κατέθεσαν μηχανογραφικό το 2013 σε σχέση με το 2012, καθώς πέρυσι υπέβαλλαν μηχανογραφικό 116.173 υποψήφιοι, ενώ φέτος υπέβαλλαν 104.988 υποψήφιοι, εκ των οποίων περίπου το 30% δεν εισήχθη σε καμία σχολή (εισήχθησαν συνολικά 71.672 απόφοιτοι Λυκείου). Επίσης, οι κενές θέσεις στα Πανεπιστήμια εινια 836, ενώ το 2012 ήταν 1.150.

Δείτε εδώ, αναλυτικά τις βάσεις εισαγωγής

Τι θα ισχύσει με τις μετεγγραφές

Αλλο ένα «καυτό» ζήτημα το οποίο απασχολεί γονείς και μαθητές, είναι αυτό των μετεγγραφών καθώς οι φετινοί επιτυχόντες έχουν τη δυνατότητα εφόσον το επιθυμούν και υπάγονται στις κατηγορίες που προβλέπει το υπουργείο Παιδείας, να καταθέσουν αιτήσεις μετεγγραφής.

Δικαίωμα μετεγγραφής, έχουν όσοι έχουν εισαχθεί στην Ανώτατη Εκπαίδευση τα σχολικά έτη 2010-2011, 2011-2012 και 2012-2013 εφόσον κατά το έτος 2011 το ετήσιο εισόδημά τους και των μελών της οικογένειάς τους δεν ξεπερνούσε το ποσό των 7.500 ευρώ κατά κεφαλήν. Για τις μονογονεϊκές οικογένειες, για υποψηφίους με συγκεκριμένα θέματα υγείας και για παιδιά με γονείς οι οποίοι έχουν μείνει περισσότερο από 10 μήνες άνεργοι, το ποσό διπλασιάζεται στα 15.000 ευρώ κατά κεφαλήν.

Τα κριτήρια μετεγγραφής κατατάσσονται ως εξής:

    Το εισόδημα του υποψηφίου και της οικογένειάς του

    Εάν πάσχει από συγκεκριμένες παθήσεις

    Εάν έχει αδέλφια ενεργούς φοιτητές

    Εάν οι γονείς του υποψηφίου πάσχουν από συγκεκριμένες παθήσεις

    Εάν είναι θύμα τρομοκρατίας

    Τα μόρια εισαγωγής του υποψηφίου στην Ανώτατη Εκπαίδευση

Διαβάστε Περισσότερα »

Επίσκεψη Προέδρου του ΕΛΓΑ σε πυρόπληκτες περιοχές της Βοιωτίας


Ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ, κ. Βασίλης Έξαρχος μαζί με στελέχη της
Κεντρικής Υπηρεσίας του Οργανισμού και του Υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ Λαμίας θα βρίσκονται σήμερα, Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013, σε πυρόπληκτες περιοχές της Βοιωτίας και θα έχουν συνεργασία με εκπροσώπους των αγροτών, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Περιφέρειας, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκάλεσε στη φυτική παραγωγή και στο ζωικό κεφάλαιο η χθεσινή πυρκαγιά.
Διαβάστε Περισσότερα »

Υπό πλήρη έλεγχο η μεγάλη φωτιά στη Λιβαδειά




Υπό πλήρη έλεγχο βρίσκεται το πρωί της Πέμπτης η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης κοντά στη Λιβαδειά.

Το βράδυ της Τετάρτης, οι φλόγες πέρασαν μέσα από τις αυλές των πρώτων σπιτιών στη Χαιρώνεια και, σύμφωνα με τον δήμαρχο Νίκο Παπαγγελή «έχουν καεί στάνες κτηνοτρόφων όπως επίσης έχουν παραδοθεί στις φλόγες και τέσσερα σπίτια».

Δεκάδες άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Λιβαδειάς με αναπνευστικά προβλήματα ενώ εκκενώθηκε το γηροκομείο της Μητρόπολης που βρίσκεται στο Πέρα Χωριό, στις παρυφές της πόλης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του νοσοκομείου Κώστα Γκιζίμη: «Η φωτιά κύκλωσε το γηροκομείο και δόθηκε εντολή και εκκενώθηκε. Ολοι οι φιλοξενούμενοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με ασθενοφόρα. Η εκκένωση του γηροκομείου τελείωσε λίγο πριν τις 10 το βράδυ και όλοι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια».

Την ίδια στιγμή αστυνομικές δυνάμεις ήταν συγκεντρωμένες στα χωριά Τσουκαλάδες και Πέρα Χωριό και περίμεναν να εκτιμήσουν την κατάσταση προτού δώσουν εντολή για εκκένωση των χωριών. Ορισμένοι κάτοικοι είχαν πάντως ήδη εγκαταλείψει τα σπίτια τους.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν μάχη σε όλα τα μέτωπα έχοντας μεγάλο εμπόδιο τους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν στην περιοχή.

Στο Καρακόλιθο Βοιωτίας κατά τη διάρκεια της νύχτας επιχείρησαν συνολικά 85 πυροσβέστες με 39 οχήματα και 51 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

«Από τις 3 το μεσημέρι ζούμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση μέσα στους καπνούς, αφού η φωτιά έχει επεκταθεί σε μια έκταση πάνω από 15.000 στρέμματα» υπογράμμισε την Τετάρτη ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιώργος Ζιώγας, και όπως σημείωσε «το μέτωπο που κινείται προς τη Λιβαδειά είναι πολύ μεγάλο και οι άνεμοι παραμένουν ισχυροί».

Εκτός από τις ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες επιχειρούσαν μέχρι να πέσει το σκοτάδι και από τον αέρα, είχαν συγκεντρωθεί όλα τα μηχανήματα των δήμων, όλες οι υδροφόρες όπως επίσης και χωματουργικά μηχανήματα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

«Ο,τι μηχάνημα υπήρχε σε δήμους και περιφέρεια έχει μεταφερθεί σε κάποιο από τα μέτωπα της φωτιάς» σημείωσε ο κ. Ζιώγας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Από τις 14/8 είχε προαναγγελθεί η καταστροφή στην περιοχή της Λιβαδειάς

Από τις 14/8 είχε προαναγγελθεί η καταστροφή στην περιοχή της Λιβαδειάς.
Μάλιστα είχε αναρτηθεί και σε πολλά ενημερωτικά site της περιοχής μας, viotia shop, permissos(ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) αλλά το είχα κάνει αναδημοσίευση και εγώ. 
Εδώ οφείλω να ομολογήσω ότι εγώ αρχικά αρνήθηκα την ορθότητα της δημοσίευσης και είχα τηλεφωνική επικοινωνία με τον δημιουργό του άρθρου
και επαγγελματία φωτογράφο, Χρήστο Λουκά από το studio HELEN στην Λιβαδειά. 
H ανάρτηση παρουσίαζε μία υπερφυσική λάμψη σε μια φωτογραφία ,ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΕΔΩ , που κάποιοι το ανέφεραν σαν Θεϊκό σημάδι. Στην προσωπική μου συνομιλία με τον εν λόγω φωτογράφο, που εκμυστηρεύτηκε μαρτυρία ντόπιου κατοίκου που μιλούσε για ένα πολύ άσχημο γεγονός που θα γίνονταν τις επόμενες ημέρες στην περιοχή. Δυστυχώς η μαρτυρία επιβεβαιώθηκε χθες με τις φλόγες να κατακαίνε ένα μεγάλο μέρος γύρω από την Λιβαδειά και οι φλόγες να ζώνουν ακόμα και την πρωτεύουσα της Βοιωτίας. 
Αναλυτικά και η ανάρτηση παρακάτω...
Μοναδικό και υπερφυσικό φαινόμενο ?? στον Εσπερινό της Παναγίας στη Λιβαδειά
Δύο φωτογραφίες οι οποίες τραβήχτηκαν σε απόσταση κλασμάτων δευτερολέπτου. Οι φωτογραφίες είναι από τον εσπερινό στην εκκλησία της παλιάς Παναγίας πάνω από την Κρύα Βρύση, παραμονή του Δεκαπενταύγουστου.
Μία λάμψη διακρίνεται στην μία φωτογραφία, η οποία δεν έχει ξανασυμβεί στον επαγγελματία φωτογράφο μας εδώ και χρόνια. Ούτε ο ίδιος μπορεί να το εξηγήσει ούτε ο πνευματικός που είδε την φωτογραφία. Κάτι συνέβει εκείνη τη στιγμή αλλά τι; Ήταν κάτι το φυσιολογικό ή μήπως κάποιο σημάδι. Κανείς εκείνη τη στιγμή δεν παρατήρησε κάτι.... μόνο ο φακός του φωτογράφου μας. Λένε ότι κάποια "σημάδια" φαίνονται μόνο στο φακό , εξάλλου δεν είναι πρώτη φορά που ο φακός φωτογράφου προδίδει πράγματα.
Πάντως ο φακός του φωτογράφου μας δεν παρουσίασε κάποιο πρόβλημα, συνέχισε να τραβαει άλλες 200 φωτογραφίες, και δεν παρατήρησε κάτι περίεργο. Φως σε εκείνο το σημείο δεν υπήρχε, δεν τραβήχτηκε άλλη φωτογραφία με φλας.
Οι απαντήσεις δικές σας.
distomo218.blogspot.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα

Συνεχίζεται ο καλοκαιρινός καιρός, αφού και σήμερα Πέμπτη ο καιρός προβλέπεται αίθριος και ιδιαίτερα ζεστός αφού η θερμοκρασία θα φτάσει στους 37 βαθμούς Κελσίου

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι αίθριος ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι αίθριος, με τοπικές νεφώσεις από το απόγευμα και πρόσκαιρες καταιγίδες στην ανατολική Μακεδονία, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στα Νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια ο καιρός θα είναι αίθριος, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 20 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου

Διαβάστε Περισσότερα »

Ανακοινώθηκαν οι μετατάξεις των καθηγητών – Ολη η λίστα με τα ονόματα

Στη δημοσιότητα δόθηκε από το υπουργείο Παιδείας ο κατάλογος των ονομάτων με τους καθηγητές που μετακινούνται από την Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και από την Δευτεροβάθμια σε Διοικητικές θέσεις της Εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου:

    Για 6.041 πλεονάζουσες θέσεις, προκηρύχτηκαν 4.600 κενές θέσεις προς πλήρωση.
    Οι αιτήσεις των εκπαιδευτικών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του υπουργείου ξεπέρασαν τις 5.750.
    Οι θέσεις που επέλεξαν οι εκπαιδευτικοί με την υποβολή των αιτήσεων προτίμησής τους έφτασαν τις 3.495, όσες και τελικά είναι οι μετακινήσεις της ανακατανομής των εκπαιδευτικών.
    Από αυτές οι 2.495 θα καλύψουν εκπαιδευτικές θέσεις εντός της Περιφερειακής Διεύθυνσης και στην πόλη που ήδη βρίσκονται.

Οι ειδικότητες που μετατάσσονται είναι Γυμναστές, Καθηγητές Πληροφορικής, Γαλλικής Φιλολογίας, Θεατρικών σπουδών, Μουσικής και Καλλιτεχνικών, ειδικότητες που διδάσκουν τα αντικείμενα που προβλέπονται στο ωρολόγιο πρόγραμμα των Δημοτικών Σχολείων.

Διαβάστε τον κατάλογο των ονομάτων εδώ.
Εχει αναρτηθεί επίσης στην ιστοσελίδα του υπουργείου (www.minedu.gov.gr)

Την Πέμπτη οι οριστικές αποφάσεις για τις κινητοποιήσεις

Εν τω μεταξύ, κι ενώ το μέτωπο της Παιδείας αναμένεται να πάρει «φωτιά» τις επόμενες ημέρες, παραμένει άγνωστο εάν θα ανοίξουν τα σχολεία στις 11 Σεπτέμβρη.

Η ΟΛΜΕ δεν έχει πάρει την τελική της απόφαση και θα συνεδριάσει εκ νέου την Πέμπτη για να ψηφίσει για τις κινητοποιήσεις, ενώ οι ΕΛΜΕ πρόκειται να συνεδριάσουν την επόμενη εβδομάδα.

Σε κάθε περίπτωση, το πιθανότερο είναι ότι οι όποιες κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν μετά τις 16 Σεπτεμβρίου, δηλαδή μετά την πρώτη εβδομάδα του νέου σχολικού έτους.

Διαβάστε Περισσότερα »

Βοιωτός ο Καπό


Την απόκτηση του Ολιβιέ Καπό ανακοίνωσε το βράδυ της Τετάρτης ο Λεβαδειακός.

Ο Γάλλος επιθετικός υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο με την ομάδα της Βοιωτίας, παρουσία του μεγαλομετόχου Γιάννη Κομπότη και τον εκπρόσωπό του Παύλο Τοπίδη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Λεβαδειακού:

«Η ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον ποδοσφαιριστή Olivier Kapo.

Ο Γάλλος επιθετικός βρέθηκε σήμερα με τον μάνατζέρ του στα γραφεία της ΠΑΕ και έπειτα από συνάντηση που είχε με τον μεγαλομέτοχο της ομάδας κ. Κομπότη υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας για δύο χρόνια.

Η τελευταία ομάδα του πριν τον ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟ ήταν η Auxerre. Ομάδα στην οποία έγινε γνωστός και στη συνέχεια αγωνίστηκε σε Juventus, Monaco, Levante, Birmingham City, Wigan, Boulogne, Celtic και Al-Ahly, πριν επιστρέψει στη Γαλλική ομάδα».
tro-ma-ktiko.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στις 10.00 αναμένεται να ανακοινωθούν οι βάσεις

Στις 10.00 αναμένεται να ανακοινωθούν από το Υπουργείο Παιδείας οι βάσεις εισαγωγής και τα ονόματα των επιτυχόντων σε πανεπιστήμια, ΤΕΙ, στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές.

Με εγκύκλιο που απέστειλε το Υπουργείο Παιδείας προς όλες τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης ενημερώνει ότι την Πέμπτη 29-08-13 στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο των Δ/νσεων Δ.Ε. θα αποσταλούν οι επιτυχόντες κατά λύκειο (ΓΕΛ-ΕΠΑΛ) της αρμοδιότητάς τους.

Φέτος αναμένεται μεγάλη πτώση των βάσεων σε όλα τα επιστημονικά πεδία, που πιθανότατα θα ξεπεράσει τα 1.000 μόρια σε κάποια τμήματα.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν από εκείνη την ώρα να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου http://results.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας:

α) τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους

β) τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (επώνυμο - όνομα - πατρώνυμο - μητρώνυμο).

Ταυτόχρονα, τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά και στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για να εκτυπωθούν ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων και να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους, στα οποία θα αναρτηθούν εντός της ημέρας.

Επίσης, σήμερα, την ίδια ώρα ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των εισαγόμενων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών-αλλογενών και των αποφοίτων λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων κρατών-μελών της Ε.Ε. μη ελληνικής καταγωγής.

Τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Υπουργείου http://moreresults.minedu.gov.gr.

Οι αθλητές που επιθυμούν να κάνουν χρήση των διατάξεων της παρ. 12 α του άρθρου 18 του Ν.3708/2008 (ΦΕΚ 210 Α΄), όπως αυτή αντικαταστάθηκε με την παρ. Γ2 του άρθρου 45 του Ν.3773/2009 (ΦΕΚ 120 Α΄), ή των διατάξεων του άρθρου 34 του Ν.2725/1999 (ΦΕΚ 121 Α΄), όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 8 του Ν.3708/2008 (ΦΕΚ 210 Α΄) και τροποποιήθηκε με το άρθρο 38 του Ν.4115/2013 (ΦΕΚ 24 Α΄) για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, καλούνται να υποβάλουν σχετική αίτηση και τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά στην κεντρική υπηρεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. από τις 13 έως και τις 23 Σεπτεμβρίου αποκλειστικά και μόνο με ταχυμεταφορά ή με συστημένη επιστολή.

Υπενθυμίζεται η σχετική εγκύκλιος Φ.151/111884/Β6/12.8.2013 ΑΔΑ: ΒΛΩΗ9-1ΙΦ που είχε αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας (www.minedu.gov.gr, στην ενότητα ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, υποενότητα ΑΘΛΗΤΕΣ, στο σημείο ΕΓΓΡΑΦΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ).

Οι πάσχοντες από σοβαρές παθήσεις, που έχουν αποκτήσει το πιστοποιητικό της πάθησής τους από τις αρμόδιες επταμελείς επιτροπές πιστοποίησης, για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σε ποσοστό 5% επιπλέον των θέσεων εισακτέων, θα κληθούν να υποβάλουν το ηλεκτρονικό μηχανογραφικό τους δελτίο από τις 9 μέχρι και τις 16 Σεπτεμβρίου 2013, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί με το σχετικό δελτίο Τύπου της 26.8.2013.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σε ύφεση η φωτιά στη Λιβαδειά


Μεγάλη νύχτα έζησε η Λιβαδειά, καθώς η φωτιά που εκδηλώθηκε στις 14.30 το μεσημέρι της Τετάρτης, ήταν σε πλήρη εξέλιξη μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες με κατεύθυνση τα χωριά Τσουκαλάδες και Περαχώρι. Στο σημείο επιχειρούν 105 πυροσβέστες με 47 οχήματα και 51 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ το πρωί προστέθηκαν και τέσσερα αεροσκάφη κι ένα ελικόπτερο.

Τις πρώτες πρωινές ώρες η φωτιά οριοθετήθηκε και αυτή την ώρα είναι σε ύφεση.
Με το πρώτο φως της μέρας συνδράμουν από αέρος τέσσερα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο - Παραμένουν όλες οι δυνάμεις στο σημείο - Απομακρύνθηκαν κάτοικοι από τα σπίτια τους, ενώ κάηκαν τρια σπίτια - Εκκενώθηκε το γηροκομείο της Μητρόπολης 
Διαβάστε Περισσότερα »

12 ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΣΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ.


Συνολικά 12 πυροσβεστικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας επιχείρησαν χθες 28 Αυγούστου 2013, στο μέτωπο της πυρκαγιάς στο Δίστομο Βοιωτίας - που επεκτάθηκε εν συνεχεία προς Άγιο Βλάση, Χαιρώνεια και έφθασε έξω από την Λειβαδιά απειλώντας τη νύχτα το γηροκομείο που εκκενώθηκε. Συγκεκριμένα όπως ανακοινώθηκε από την Πολεμική Αεροπορία από την δική της πλευρά επιχείρησαν 6 Κανανταίρ νέου τύπου- τούρμπο CL-415, 4 Κανανταίρ CL-215 και 2 PZL (Πεζεντέλ), κάνοντας για πολλές ώρες αρκετές δεκάδες ρίψεις.
Στη φωτογραφία διακρίνονται δυο αεροσκάφη Κανανταίρ σε σχηματισμό πάνω από το Δίστομο μετά από υδροληψία στον Κορινθιακό Κόλπο,να κατευθύνονται στο μέτωπο της πυρκαγιάς που εκείνη την ώρα ήταν στα όρια του μικρού κάμπου του Διστόμου Τσέρεσι (στο δρόμο προς Λειβαδιά) με κατεύθυνση προς Άγιο Βλάση - Χαιρώνεια.

Οι άνεμοι ήταν ισχυρότατοι και το έργο των πιλότων δύσκολο στην τελική ιδίως φάση της αφέσεως του νερού...
( Η φωτογραφία είναι του Στέλιου Τερζίδη, από το Διστομο)
Διαβάστε Περισσότερα »

Προς Τσουκαλάδες και Περαχώρι η φωτιά στη Λιβαδειά



Μεγάλη προμηνύεται η νύχτα στη Λιβαδειά, καθώς η φωτιά που εκδηλώθηκε στις 14.30 το μεσημέρι της Τετάρτης, είναι σε πλήρη εξέλιξη και κατευθύνεται προς τα χωριά Τσουκαλάδες και Περαχώρι. Στο σημείο επιχειρούν 105 πυροσβέστες με 47 οχήματα και 51 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Υπενθυμίζεται ότι  νωρίτερα, οι φλόγες πέρασαν μέσα από τις αυλές των πρώτων σπιτιών στην Χαιρώνεια. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Νίκο Παπαγγελή «έχουν καεί στάνες κτηνοτρόφων όπως επίσης έχουν παραδοθεί στις φλόγες και τέσσερα σπίτια». Δεκάδες άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Λιβαδειάς με αναπνευστικά προβλήματα ενώ εκκενώθηκε το γηροκομείο της Μητρόπολης που βρίσκεται στο Πέρα Χωριό της Λιβαδειάς, στις παρυφές της πόλης.



Σύμφωνα με τον πρόεδρο του νοσοκομείου Κώστα Γκιζίμη «η φωτιά κύκλωσε το γηροκομείο και δόθηκε εντολή για εκκένωση. Όλοι οι φιλοξενούμενοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με ασθενοφόρα. Η εκκένωση του γηροκομείου τελείωσε λίγο πριν τις 10 το βράδυ και όλοι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια».

Την ίδια στιγμή αστυνομικές δυνάμεις είναι συγκεντρωμένες στα χωριά Τσουκαλάδες και Πέρα Χωριό και περιμένουν να εκτιμήσουν την κατάσταση πριν δώσουν εντολή για εκκένωση των χωριών. Κάτοικοι ωστόσο έχουν ήδη εγκαταλείψει τα σπίτια τους.

Το μέτωπο ξεπερνά τα 6 χιλιόμετρα και κυριολεκτικά βρίσκεται στις παρυφές της πόλης της Λιβαδειάς. Ήδη έχουν μεταφερθεί στην περιοχή δεκάδες πυροσβεστικά οχήματα, το σύνολο του εξοπλισμού των δήμων της περιοχής και της Περιφέρειας ενώ στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν και εθελοντικές ομάδες.
 zougla.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ