Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Τα πρωτοσέλιδα των Kυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των Kυριακάτικων εφημερίδων : ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

"Απολογισμός" για τις εκδηλώσεις του "Δημόφιλου"


ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2013
ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΠΙΕΩΝ
                           «ΔΗΜΟΦΙΛΟΣ»

Τέσσερις μέρες είχαν διάρκεια οι φετινές εκδηλώσεις του «Δημόφιλου», οι οποίες είχαν επίσημο χορηγό το Δήμο Αλιάρτου.
Οι δύο πρώτες (21-22/8) είχαν τους τελικούς των αγωνισμάτων του 2ου Αθλητικού Τουρνουά (μπάσκετ, βόλεϊ 6χ6, beach volley, πινκ πονκ, τένις και δρόμου αντοχής 3000μέτρα), που διοργανώθηκε φέτος σε συνεργασία με τον Α.Ο. Θεσπιακό με απόλυτη επιτυχία. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι οι συμμετοχές ήταν πέρσι περί τα 60 άτομα και φέτος 80 με 85. Να τονίσουμε επίσης ότι οι συμμετέχοντες δεν ήταν μόνο από τις Θεσπιές αλλά και από Βάγια, Μαυρομμάτι, Αλίαρτο, Λεύκτρα και Λεοντάρι.  Ευελπιστούμε του χρόνου οι συμμετοχές να προσεγγίσουν τα 100 άτομα.

Μας βοήθησαν οι: Λάντζας Γιάννης, Μελισσάρης Δημήτρης, Κακοσαίος Μάριος, Μπόγρης Χάρης, Κουρούνη Ισμήνη, Καραγιάννης Γιάννης και Λάμπρου Αλέκος, καθώς και οι γυμναστές Λάντζας Βασίλης, Βαρθαλάμη Ηρώ, Μπαμπούλας Αλέκος και ο συντονιστής όλου του τουρνουά Δομβρεναίος Γιάννης.
Η Τρίτη ημέρα (23/8) ήταν αφιερωμένη στα παιδιά, με το 2ο φεστιβάλ παιδιού να προσελκύει όλους τους μικρούς αλλά και πολλούς μεγάλους!!! Περιελάμβανε παραμύθια και παιχνίδια απ’όλο τον κόσμο, αγειοπλαστική, δημιουργική γραφή, έκθεση βιβλίου και ζωγραφική.
Μας βοήθησαν οι: Νηπιαγωγός Βασιλείου Μαρίνα,  αγγειοπλάστης Πικάση Ασημίνα, το βιβλιοπωλείο της Σταυρούλας τσιώλα bookali (στην Αλίαρτο), Στάθη Σταυρούλα, Γεωργίου Μαρία, Στάθη Δέσποινα, Μπόγρη Κωνσταντίνα και η παραμυθοπλάστης Γεωργία Αναστασοπούλου, η οποία ήρθε από Αθήνα.
Ιδιαίτερα να ευχαριστήσουμε τα παιδιά του Νηπιαγωγείου, Δημοτικού και Γυμνασίου για τη συμμετοχή τους, καθώς και τους γονείς!!!
 Την τέταρτη και τελευταία μέρα (25/8) το απόγευμα πραγματοποιήθηκε το 2ο Ποδηλατικό Κυνήγι Θησαυρού για μικρούς αλλά και για ενήλικες!
Μας Βοήθησαν οι: Κουρούνη Ισμήνη, Κόλλια Χαρά, Στάθης Χάρης, Γεωργίου Τηλέμαχος και Βαρθαλάμη Ηρώ.
Το βράδυ της ίδιας μέρας πραγματοποιήθηκε συναυλία από τοπικούς καλλιτέχνες. Ακούστηκαν ροκ, λαικά έντεχνα αλλά και δημοτικά. Να τονίσουμε ότι όλοι οι καλλιτέχνες τραγούδησαν αφιλοκερδώς!
Ευχαριστούμε λοιπόν: τους μικρούς Κόλλια Γιώτα, Κοντό Χάρη, Κοντό Νίκο, Κακοσαίο Ανδρέα και Δέδε Βασίλη, αλλά και τους μεγαλύτερους Στάθη βασίλη, Κάπρο Θάνο, Παπανικολάου Χάρη, Με’ι’δάνη Σπύρο, Χρήστου Θοδωρή, Δημητρίου Γιώργο, Δημητρίου Δημήτρη, Χρήστου Σπύρο και τη σύζυγό του Ξενοκώστα Χρυσούλα και τον Κόλλια Παναγιώτη.
Όλες τις μέρες των εκδηλώσεων υπήρχαν τρεις εκθέσεις που επισκέφθηκε πολύς κόσμος!!! Ηπρώτη έκθεση είχε λαογραφικό χαρακτήρα και είχε θέμα «Απ’το στάρι στο ψωμί», η δεύτερη ήταν «έκθεση Ποίησης» και η τρίτη «έκθεση Φωτογραφίας».
Για τη λαογραφική έκθεση μας βοήθησαν: κυρίες που έφτιαξαν, προσέφεραν αλλά και έστησαν την έκθεση, ο φούρνος του Δελλή Γιώργου και του Μελισσάρη Νίκου, οι Μύλοι Μπόγρη, η Γεωπόνος Μάρία Μελισσάρη και ο Κάπρος Σωήριος (πρόεδρος του συλλόγου των εν Αθήναις Θεσπιέων «ο Θέσπις»), που προσέφερε φωτογραφίες από το παρελθόν σχετικές με το θέμα.
Για την «έκθεση Ποίησης» ευχαριστούμε τους ποητές ή «ποιητές»: Μελισσάρη Ξενοφών, Δημητρίου Αντώνη, Καλόγρηα Σωτήρη και Στάθη Κώστα.
Για την «έκθεση φωτογραφίας» ευχαριστούμε τους φωτογράφους: Δημητρίου Δημήτρη, Κάπρο Θάνο και Βασιλείου Μαρίνα.
Τέλος… να σας εμπιστευθούμε ότι ο στόχος του «Δημόφιλου» φαίνεται να υλοποιείται σιγά σιγά. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που στο τετραήμερο αυτό συμμετείχαν, παρακολούθησαν, βοήθησαν, χάρηκαν, διασκέδασαν και κουράστηκαν παιδάκια από δύο ετών ως και οι παππούδες τους!!! Αυτό για μας είναι το πιο δυνατό χειροκρότημα για να συνεχίσουμε ό,τι κάνουμε!
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ!!!
Καλή σχολική χρονιά στα παιδιά και καλό χειμώνα!

ΕΚ ΤΟΥ Δ.Σ.




Διαβάστε Περισσότερα »

Μετέφερε Αλβανούς λαθρομετανάστες στη Βοιωτία





Συνελήφθη, σήμερα (31-08-2013) τα ξημερώματα, επί της Εθνικής Οδού Καρδίτσας – Λαμίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Δομοκού, ένας 44χρονος ημεδαπός, αυτοκινητιστής, ο οποίος κατηγορείται για μεταφορά μη νόμιμων αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας.

Ειδικότερα, σήμερα περίπου στις 01:30΄ τα ξημερώματα οι αστυνομικοί, οι οποίοι πραγματοποιούσαν ελέγχους στο πλαίσιο συνεργείου γενικών αστυνομικών ελέγχων στην ευρύτερη περιοχή του Δομοκού, έκαναν σήμα για στάθμευση στο Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητο (ταξί), ιδιοκτησίας του 44χρονου, στο οποίο επέβαιναν πέντε ακόμη άτομα, για την διενέργεια αστυνομικού ελέγχου.

Κατά την διάρκεια του ελέγχου, διαπιστώθηκε από τους αστυνομικούς ότι οι πέντε επιπλέον επιβαίνοντες, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας από 19 έως 26 ετών, στερούνταν παντελώς νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων, έχοντας εισέλθει παράνομα στην χώρα μας και συνελήφθησαν.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι ο 44χρονος είχε παραλάβει τους παράνομους αλλοδαπούς από την πόλη των Ιωαννίνων με σκοπό να τους μεταφέρει σε περιοχή της Βοιωτίας, έναντι του χρηματικού ποσού των (400) ευρώ που θα λάμβανε από τον καθένα,  μετά από την άφιξη στον προορισμό τους.

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε το Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητο του 44χρονου, ως μέσο μεταφοράς των παράνομων αλλοδαπών, καθώς και το χρηματικό ποσό των (150) ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο που βρέθηκαν στην κατοχή του. Επιπλέον κατασχέθηκαν τρία κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή των παράνομων αλλοδαπών.

Οι έξι συλληφθέντες με την δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Λεμονής: «Έχουμε ανάγκη τους βαθμούς»




Ο Τάκης Λεμονής μιλώντας στη Nova παραδέχθηκε την ανωτερότητα του Ολυμπιακού και επεσήμανε ότι για να πάρει ο Λεβαδειακός ένα θετικό αποτέλεσμα πρέπει όλοι οι παίκτες του να δουλέψουν πολύ σκληρά.

«Όλοι ξέρουμε τη δυναμικότητα του Ολυμπιακού. Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, θα προσπαθήσουμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα και πρέπει να δουλέψουμε σκληρά γιατί έχουμε ανάγκη τους βαθμούς», τόνισε στη Nova ο προπονητής του Λεβαδειακού και συνέχισε:

Υπάρχει πολύ ποιότητα στον Ολυμπιακό αν αναλογιστούμε ότι στο προηγούμενο ματς μπήκαν αλλαγές οι Φουστέρ και Σαβιόλα και σε αυτές τις ομάδες πρέπει να προσέχεις τα πάντα».

Διαβάστε Περισσότερα »

Ακριβή η δωρεάν Παιδεία - 3.500 ευρώ δίνουν ετησίως οι γονείς για φροντιστήρια

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το ερευνητικό πανεπιστημιακό ινστιτούτο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας σε δείγμα 1.044 μαθητών και γονέων της Αττικής, προκύπτει ότι το 61% των γονιών δίνει το χρόνο τουλάχιστον 2.200 ευρώ
Μόνο δωρεάν δεν είναι.. η παιδεία στη χώρα μας σύμφωνα με τα στοιχεία που έρχονται στο φως και αφορούν τα ετήσια έξοδα μίας οικογένειας για την εκπαίδευση των παιδιών της.

Προκειμένου ένα παιδί να διεκδικήσει μία θέση σε ένα ΑΕΙ ή ΤΕΙ η οικογένειά του σπαταλά τον χρόνο περίπου 3.500 ευρώ γεγονός που σημαίνει πως το 1/9 του οικογενειακού εισοδήματος πηγαίνει για αυτό τον σκοπό.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το ερευνητικό πανεπιστημιακό ινστιτούτο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, σε δείγμα 1.044 μαθητών και γονέων της Αττικής, προκύπτει ότι το 61% των γονιών δίνει το χρόνο τουλάχιστον 2.200 ευρώ για φροντιστήριο προετοιμασίας των παιδιών στα σχολικά μαθήματα.

Μάλιστα, ο ένας στους τέσσερις (ακριβές ποσοστό 23%) δίνει από 3.000 έως 4.000 ευρώ τον χρόνο, ενώ ο ένας στους πέντε (19%) ξεπερνά τις 4.000 ευρώ.

Τα στοιχεία αυτά έρχονται στην επιφάνεια την ώρα που στην Βουλή συζητείται το νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο το οποίο αλλάζει σε σχέση με αυτό που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.

Σχετικά τώρα με την αντίληψη των γονέων όσον αφορά την ανάγκη φροντιστηριακής υποστήριξης των παιδιών τους, το συντριπτικό ποσοστό του 68% έχει συνδυάσει το φροντιστήριο με την επιτυχία στις Πανελλαδικές.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΡΟΦΩΝΙΑ 2013 "Ταξίδι στην Ελλάδα" Δευτέρα 2 & Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου στο Ανοικτό Θέατρο Κρύας.


2/9:Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλ. Γυναικών Λιβαδειάς, Χορευτικός Λαογραφικός Όμιλος Λιβαδειάς, Συλ. Ποντίων Βοιωτίας "Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ",Συλ.Σαρακατσαναίων Βοιωτίας, Μορφωτικός Πολιτιστικός & Φιλανθρωπικός Συλ. Γυναικών Αγ.Νικολάου Λιβαδειάς.
3/9:Μορφωτικός & Εκπολιτιστικός Συλ.Αγ. Τριάδας "Εννέα Μούσες", Πολιτιστικός Χορευτικός Συλ. Αγ. Κωνσταντίνου "Η Αρέθουσα", Πρωτοβουλία Πολιτών Ορχομενού, Χορευτική Ομάδα Δημοτικής Ενότητας Κυριακίου, Εκπολιτιστικός Συλ.Στειρίου, Χορευτική Ομάδα Κυριακίου "Τα Μανουσάκια".
Μουσική από την ορχήστρα του Αθανάσιου Λάκκα. — στην τοποθεσία Πηγές Κρύας Λιβαδειά.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ- Υπάρχουν πληροφορίες και ενδείξεις για τρομοκρατικό χτύπημα με «στόχο» πρόσωπο της Οικονομίας


«Κόκκινος συναγερμός» έχει σημάνει τις τελευταίες ημέρες στην ΕΛ.ΑΣ, η οποία έχει πληροφορίες και ενδείξεις για επικείμενο τρομοκρατικό χτύπημα το οποίο θα πραγματοποιηθεί εντός του Σεπτεμβρίου, με στόχο πρόσωπο από τον τομέα της οικονομίας.

Οπως αναφέρει η εφημερίδα «Τα Νέα», οι Αρχές βρίσκονται σε διαρκή επιφυλακή μετά από πληροφορίες που έχει συλλέξει η ΕΛ.ΑΣ, σύμφωνα με τις οποίες υπάρχει σχέδιο για τρομοκρατική επίθεση μέσα στον Σεπτέμβριο, μήνα τον οποίο θα πραγματοποιήσει την προγραμματισμένη της επίσκεψη η Τρόικα.

Ανώτατα κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ, αναφέρουν πως ένα επικείμενο τρομοκρατικό χτύπημα εναντίον προσώπου του οικονομικού τομέα, εντάσσεται στο γνωστό «Σχέδιο Φοίνικας» των τρομοκρατών, στην προσπάθεια τους για ανασυγκρότηση του αντάρτικου πόλεων που έχει εκδηλωθεί από τις αρχές του καλοκαιριού με μία σειρά βομβιστικών και άλλων επιθέσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, επανασχεδιάζονται και ενισχύονται υπό το πρίσμα αυτής της απειλής τα μέτρα ασφαλείας στους χώρους όπου μετακινούνται τα στελέχη της τρόικας αλλά και έλληνες παράγοντες του οικονομικού τομέα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Νέο εκσκαπτικό μηχάνημα απέκτησε ο Δήμος Αλιάρτου



Παρελήφθη σήμερα 30-8-2013 το καινούριο εκσκαπτικό μηχάνημα του Δήμου μας.Το μηχάνημα προστίθεται στα άλλα δύο που διαθέτει ο Δήμος και θα συμβάλλει τα μέγιστα στην λειτουργία του.Η αγορά του αποφασίστηκε καθώς πρόθεση της Δημοτικής αρχής που ήδη υλοποιείται είναι τα έργα να εκτελούνται με ίδια μέσα προκειμένου να επιτευχθεί οικονομία.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανεμοστρόβιλος με αποκαΐδια μεταξύ Λιβαδειάς -Διστόμου-φωτό

Διαβάστε Περισσότερα »

ΔΙΑΣΗΜΑ ΠΡΟΣΩΠΑ από την "Καλλιτεχνική φωλιά" στο Νερόμυλο 5 έως 8 Σπτεμβρίου 2013


Διαβάστε Περισσότερα »

Αλλάζει ο καιρός – Πτώση της θερμοκρασία με βροχές και καταιγίδες

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για σήμερα προβλέπονται τοπικές βροχές ή και καταιγίδες ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση, ενώ ισχυροί θα είναι οι άνεμοι στα πελάγη.

Οι βροχές αναμένονται κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά, στις Σποράδες, στη Χαλκιδική και στην Εύβοια, ενώ καλό καιρό με παροδικές νεφώσεις θα έχει η υπόλοιπη χώρα.

Η θερμοκρασία, σε μικρή πτώση, θα κυμανθεί από 16 έως 29 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 18 έως 30 στην Κεντρική και Δυτική Ελλάδα, από 20 έως 31 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 22 έως 28 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη, ενώ στο Ανατολικό Αιγαίο και στη Νότια Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και στα νοτιοανατολικά πελάγη βορειοδυτικοί σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7 με 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι μέχρι μέτριοι 4 με 5 μποφόρ

Παροδικές νεφώσεις με μικρή πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής κυρίως στα βόρεια αναφέρει η πρόβλεψη για την Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 30 με 31 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι.

Τοπικές νεφώσεις με αυξημένη πιθανότητα βροχής ή καταιγίδας, αναμένονται το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 27 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι.

Διαβάστε Περισσότερα »

Στη Χαλκίδα κηδεύεται σήμερα ο Μιχάλης Ασλάνης


Συγγενείς και φίλοι θα τον συνοδεύσουν στην τελευταία του κατοικία
Στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Χαλκίδα, κηδεύεται σήμερα το πρωί ο Μιχάλης Ασλάνης.

Η σορός του θα εκτεθεί από τις 10 στον Ιερό Ναό Αναστάσεως Λαζάρου, όπου στις 11 θα ψαλεί η εξόδιος ακολουθία.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της ιατροδικαστικής εξέτασης, ο θάνατος του σχεδιαστή οφείλεται σε πνευμονικό οίδημα.

Το πνευμονικό οίδημα μπορεί να προήλθε είτε από λήψη μεγάλης ποσότητας φαρμάκων είτε από παθολογικά αίτια.

Απαντήσεις για τις ακριβείς συνθήκες του θανάτου του σχεδιαστή αναμένεται να δώσουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων που θα είναι έτοιμα περίπου σε 20 ημέρες.

Ο Μιχάλης Ασλάνης βρέθηκε νεκρός την Τετάρτη μέσα στο σπίτι του, στην οδό Σκουφά, στο Κολωνάκι.

Στο σπίτι του σχεδιαστή δεν βρέθηκε κάποιο σημείωμα, αλλά υπήρχε σημειωματάριο όπου ο Μιχάλης Ασλάνης κατέγραφε τις οικονομικές του εκκρεμότητες.

Το πτώμα βρέθηκε δίπλα από το κρεβάτι.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Μιχάλης Ασλάνης είχε δηλώσει ότι έδινε αγώνα ώστε να σταθεί ξανά στα πόδια του οικονομικά, αφού όπως υποστήριξε είχε πέσει θύμα πλεκτάνης.

Ποιος ήταν ο Μιχάλης Ασλάνης

Έχοντας μικρασιάτικη καταγωγή, ο Μιχάλης Ασλάνης γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε διακόσμηση, γραφικές τέχνες, ιστορία τέχνης και θεάτρου, στο πλάι σπουδαίων καθηγητών, όπως οι ζωγράφοι Τέτσης, Μοσχίδης, Γούναρης, Πρέκα και Βακαλό.

Ξεκίνησε την καριέρα του το 1974 και σύντομα κατέκτησε μία από τις πρώτες θέσεις στον χώρο των σχεδιαστών μόδας.

Οι δημιουργίες γέμισαν σχεδόν σε όλα τα εξώφυλλα των τότε ελληνικών περιοδικών και κέρδισαν τις καλύτερες κριτικές χάρη στις καλαίσθητες έθνικ επιρροές του.

Έκτοτε η δουλειά του παρουσιάστηκε σε ατομικές επιδείξεις ή ομαδικές μαζί με σημαντικούς ξένους σχεδιαστές στο Παρίσι, το Μονακό, τη Μόσχα, τη Φρανκφούρτη, τη Ρώμη, το Μιλάνο, το Μπάρι, την Κωνσταντινούπολη, την Κύπρο, τον Καναδά.

Ο Μιχάλης Ασλάνης σχεδίασε τα ρούχα για τους υπαλλήλους του Αττικό Μετρό και του αερολιμένα Ελευθέριος Βενιζέλος. Εκτός από την αγορά των ρούχων, συνεργάσθηκε με ξένες επιχειρήσεις, που εισήγαγαν στην ελληνική αγορά είδη σπιτιού, αξεσουάρ μπάνιου, ομπρέλες, εσώρουχα, αντρικά και παιδικά ρούχα, αλλά και με ελληνικές επιχειρήσεις, που εξήγαγαν αντίστοιχα προϊόντα, φέροντας την υπογραφή του.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΚΙΑΘΟΣ: Πέθανε επτά φορές και τον έσωσαν!





Ένα απίστευτο περιστατικό στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου...



Οι πλέον στελεχωμένες και εξοπλισμένες Καρδιολογικές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας θα έστρεφαν το αξιοζήλευτο βλέμμα τους στην ομάδα των τεσσάρων ατόμων, οι οποίοι γύρω από το κρεβάτι ασθενούς στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου, κατόρθωσαν να σώσουν έναν 54χρονο από επτά θανάτους!

Η ραγδαία εξέλιξη του καρδιολογικού περιστατικού με επτά διαδοχικές καρδιακές παύλες -η πιο μεγάλης διάρκειας 1,5 λεπτού- ήταν πρωτοφανής για το γιατρό και διευθυντή του Κ.Υ. Νίκο Σακελαρόπουλο, όπως πρωτοφανής ακούγεται και η επιτυχής αντιμετώπισή του.

Μέσα σε ένα πεπαλαιωμένο Κέντρο Υγείας, με τον ελάχιστο εξοπλισμό για την αντιμετώπιση ενός σοβαρού καρδιολογικού περιστατικού, παρά με ένα μόνιτορ, έναν απινιδωτή και φαρμακευτική αγωγή, κράτησαν στη ζωή μετά από αλλεπάλληλες «μάχες» με το θάνατο τον 54χρονο από την Αθήνα, ο οποίος μαζί με τη σύζυγό του βρίσκονταν στο νησί για διακοπές.

Συνδεδεμένος από την πρώτη στιγμή εισαγωγής του στο Κ.Υ. με το μόνιτορ, που παρακολουθεί τους καρδιακούς ρυθμούς, ο γιατρός, μία νοσηλεύτρια, ένας τεχνολόγος – ακτινολόγος και ο οδηγός του ασθενοφόρου, οι οποίοι συνεργάστηκαν, ο καθένας στο βαθμό των γνώσεών τους, και έγιναν οι επίγειοι «άγγελοι» του 54χρονου, δεν μπορούσαν να πιστέψουν, όταν πλέον η κατάσταση της υγείας του καρδιοπαθούς σταθεροποιήθηκε, όταν άκουσαν το παρατεταμένο ηχητικό σήμα και είδαν την ευθεία γραμμή της θανατηφόρας αρρυθμίας, τη λεγόμενη καρδιακή παύλα, επτά φορές…

Και όμως μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες ενός 20λεπτου -εάν μπορούν να υπολογίσουν το χρόνο, ο οποίος κυλούσε βασανιστικός στη θέα ενός ανθρώπου που «έφευγε» και «επέστρεφε» στη ζωή- κατάφεραν να τον σώσουν.

«Όταν καταφέραμε να σταθεροποιήσουμε την κατάστασή του, ώστε να γίνει η διακομιδή του στο Νοσοκομείο Βόλου και πέρασε η έντονη αγωνία που βιώσαμε, άρχισα να αναρωτιέμαι πώς είχε συμβεί το πρωτοφανές περιστατικό.

Οι πιθανότητες επαναφοράς μειώνονται από τη μία θανατηφόρα αρρυθμία στην επόμενη. Εάν αυτό συνέβαινε στον ασθενή, ενώ βρίσκονταν εκτός Κέντρου Υγείας, δεν υπήρχε πιθανότητα να υπάρξει επάνοδός του», εξήγησε ο γιατρός και διευθυντής του Κ.Υ. Σκιάθου, μιλώντας στον «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ» για τη συγκλονιστική περιπέτεια με αίσια κατάληξη.

Δίπλα του, όπως είπε, είχε μια εξαιρετικά έμπειρη και ευφυέστατη νοσηλεύτρια, τη Λένα Σταφυλάρα, η οποία λειτούργησε ανάλογα με μία ομάδα αναζωογόνησης, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις σημαντικές υπηρεσίες που προσέφεραν εκείνα τα πρώτα κρίσιμα λεπτά για τη σωτηρία της ζωής του 54χρονου, τον τεχνολόγο – ακτινολόγο που προσωρινά μετακινήθηκε από το Νοσοκομείο Βόλου για να παρέχει τις υπηρεσίες του στο Κ.Υ. Σκιάθου, αλλά και τον οδηγό ασθενοφόρου.

Τυχερός στην ατυχία του

Μέσα στην ατυχία του να ζήσει… επτά θανάτους, ο 54χρονος ήταν τυχερός. Το χειρότερο περιστατικό της ζωής του συνέβη ενώ βρίσκονταν για διακοπές στη Σκιάθο. Κατά συνέπεια η διακομιδή του στο Κέντρο Υγείας ήταν άμεση και σε λίγα λεπτά ήταν στα χέρια του γιατρού. Αν η σοβαρή καρδιολογική αρρυθμία είχε συμβεί στην Αθήνα, όπου διαμένει, ο χρόνος που θα απαιτούνταν μέχρι την άφιξη του ασθενοφόρου και την εισαγωγή του στο Νοσοκομείο είναι βέβαιο ότι θα ήταν μοιραίος.

Από την πρώτη στιγμή, το Κέντρο Υγείας Σκιάθου ζήτησε επιχείρηση άμεσης διακομιδής του στο Νοσοκομείο. Υπήρξαν, όμως, όπως συχνά συμβαίνει, προσκόμματα για την πιο ενδεδειγμένη λύση που ήταν η αεροδιακομιδή. Το Κέντρο Επιχειρήσεων ενημέρωσε ότι το αεροπλάνο με γιατρό του ΕΚΑΒ και έμπειρο αναισθησιολόγο βρίσκονταν σε περιστατικό στην Κρήτη, ενώ το σούπερ πούμα και χωρίς γιατρό στη Μυτιλήνη.

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ο 54χρονος διεκομίσθη βραδινές ώρες, από το λιμανάκι των Κουκουναριών Σκιάθου στο λιμάνι Πλατανιάς Μαγνησίας, με το Ε/Γ-Τ/Ρ «Μαρούσα». Στον Πλατανιά ανέμενε μονάδα του ΕΚΑΒ για τη διακομιδή του καρδιοπαθούς στο Νοσοκομείο Βόλου.


onlarissa.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Έτοιμο το νέο γήπεδο 5χ5 στο Σωληνάρι


Εγκαινιάστηκε από τον Δήμαρχο κο Ντασιώτη Γεώργιο το γήπεδο 5χ5 του Σωληναρίου, στο οποίο διεξήχθη αγώνας μεταξύ μικρών ποδοσφαιριστών του Χωριού και παιδιών από Αλίαρτο,Πέτρα και Υψηλάντη.
Το γήπεδο αυτό θα αποτελέσει διέξοδο για μικρούς και μεγάλους στην Τ.Κ.Σωληναρίου και είναι αίτημα που ικανοποιήθηκε σε χρόνο ρεκόρ από την Δημοτική Αρχή.
Ταυτόχρονα με τα εγκαίνια απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα στους Κεραμάρη Παναγιώτη και Κατσούλα Νικόλαο που τίμησαν με το ταλέντο και το ήθος τους το Βοιωτικό ποδόσφαιρο.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ