Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

"Πάμε" Βαθύ και Άι Γιάννη Θίσβης

 Το καλοκαίρι μπορεί να τελειώνει ωστόσο εμείς συνεχίζουμε τα οδοιπορικά στις παραλίες της Βοιωτίας.Τελευταίος σταθμός του Permissospress η παραλία Βαθύ και το γραφικό λιμανάκι του Άι Γιάννη Θίσβης.Πηγαίνοντας στο Βαθύ μείναμε έκπληκτοι απο την παραλία όπου οι ντόπιοι την αποκαλούν "πισίνα".Η παραλία είναι απάνεμη έχει πράγματι τα χαρακτηριστικά πισίνας και είναι ιδανική για μακροβούτια απο τα βραχάκια που την περιβάλλουν.Σε πολύ μικρή απόσταση περνώντας τον επιβλητικό κόλπο της Νούσας βρεθήκαμε στο λιμανάκι του Άι Γιάννη.Στον Άι Γιάννη υπάρχει μια μικρή παραλία ενώ στον ίδιο χώρο υπάρχει μια ψαροταβέρνα για τους "πεινασμένους"
     









 OΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΘΗΒΑ- ΓΛΥΤΩΣΑΜΕ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ ΤΟΥ ΜΟΣΧΟΠΟΔΙΟΥ

Διαβάστε Περισσότερα »

Έρχονται επιστροφές για φόρο κατανάλωσης αγροτικού πετρελαίου και ΦΠΑ


Εντός του μήνα θα δοθεί το υπόλοιπο της επιστροφής φόρου κατανάλωσης πετρελαίου του 2012 σε αγρότες και κτηνοτρόφους, ύψους περίπου 80 εκατ. ευρώ, όπως ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιος Τσαυτάρης, μιλώντας σε δημοσιογράφους που καλύπτουν θέματα αρμοδιότητας του υπουργείου του.
Επίσης, ερωτηθείς για την επιστροφή του ΦΠΑ στον αγροτικό κόσμο, ο Αθ. Τσαυτάρης ανέφερε πως ευελπιστεί να έχει ολοκληρωθεί εντός του Οκτωβρίου, σημειώνοντας πως μέχρι σήμερα έχει γίνει επιστροφή σε περισσότερους από 180.000 αγρότες, ενώ πέρυσι επιστροφή έλαβαν 280.000 αγρότες.
 
Ενίσχυση της κτηνοτροφίας
 
Ο υπουργός, μεταξύ άλλων υπογράμμισε πως η ενίσχυση της κτηνοτροφίας αποτελεί προτεραιότητα και ανέφερε πως το συνολικό ποσό που έχει δοθεί στους κτηνοτρόφους από τον Ιούλιο του 2012 έως και τον Αύγουστο του 2013, ανέρχεται σε 840 εκατ. ευρώ.

Στο ποσό αυτό, περιλαμβάνονται πληρωμές που αφορούσαν στην εξισωτική αποζημίωση (150 εκατ. ευρώ), στην Ενιαία Ενίσχυση (470 εκατ. ευρώ), επιστροφή φόρου κατανάλωσης πετρελαιοειδών, επιστροφές ΦΠΑ κ.α.

Σχετικά με την εξισωτική αποζημίωση της φετινής χρονιάς, έχει ήδη δοθεί προκαταβολή ύψους 82 εκατ. ευρώ κι αναμένεται το αργότερο έως τις αρχές Οκτωβρίου να γίνουν οι πληρωμές του υπόλοιπου ποσού.

Αναλυτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργού οι πληρωμές και η ρευστότητα στην κτηνοτροφία, για το διάστημα Ιουλίου 2012 – Αυγούστου 2013, έχουν ως εξής:
 

Πληρωμές Κτηνοτροφίας
2012-2013
Περίοδος πληρωμής
Ποσά σε εκ. €
1
Εξισωτική αποζημίωση (2011)
Αύγουστος 2012
125
2
Εξισωτική αποζημίωση (2011)
Σεπτέμβριος 2012
25
3
Επιστροφή ΕΦΚ Πετρελαίου (2011)
Σεπτέμβριος 2012
25
4
Ενιαία Ενίσχυση Προκαταβολή (2012)
Οκτώβριος 2012
245
5
Ενιαία Ενίσχυση Εξόφληση  (2012)
Δεκέμβριος 2012
225
6
Αγροπεριβαλλοντικά
Ιούλιος 2012-Αύγουστος 2013
13
7
de minimis
Ιανουάριος 2013- Απρίλιος 2013
25
8
Επιστροφή ΕΦΚ Πετρελαίου (2012) Α Δόση
Μάρτιος 2013
15
9
Άρθρο 68
Μάρτιος 203- Ιούνιος 2013
45
10
Επιστροφή ΦΠΑ 2012
Μάιος 2013- Αύγουστος 2013
15
11
Εξισωτική αποζημίωση (2012)
Ιούλιος 2013
82

 Σύνολο
 
840

* από τον παραπάνω πίνακα φαίνεται ότι οι πληρωμές στην κτηνοτροφία είχαν κανονική ροή και εξελίχθηκαν απρόσκοπτα σε όλη την χρονική διάρκεια εξασφαλίζοντας κατά το δυνατόν την ταμειακή ρευστότητα και τέλος Σεπτεμβρίου αρχές Οκτωβρίου θα γίνουν οι πληρωμές του υπολοίπου της Εξισωτικής Αποζημίωσης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Το πείραμα που σοκάρει -Πως μέσα σε 90 δευτερόλεπτα μπορεί να χαθεί ένα παιδί -βίντεο


Ενας συγκλονιστικό πείραμα που αποτυπώνει το χειρότερο εφιάλτη των γονιών παρουσιάζει πως ένα παιδί μπορεί να παρασυρθεί από έναν άγνωστο. Το βίντεο προβλήθηκε από διαδικτυακή τηλεόραση του ITV και της εκπομπής Daybreakκαι αποκαλύπτει πόσο εύκολο είναι τελικά ένα παιδί να παρασυρθεί από έναν άγνωστο.

Μέσα σε μόλις 90 δευτερόλεπτα ένα κοριτσάκι που παίζει στο πάρκο, λίγα μέτρα μακριά από τη μητέρα του, προσεγγίζεται από άγνωστο άνδρα, ο οποίος του λέει ότι έχασε το σκυλάκι του και θέλει τη βοήθειά του ώστε να το βρει.

Οπως αναφέρει και το 4news ο «άγνωστος» άνδρας ζήτησε από τους γονείς εννέα παιδιών ηλικίας 5-11 να συμμετάσχουν στο πείραμα ώστε να διαπιστωθεί αν τα παιδιά θα τον ακολουθούσαν και τα αποτελέσματα προκαλούν σοκ, καθώς τα επτά από αυτά ακολούθησαν τον άγνωστο έξω από το πάρκο.

«Βγήκε μαζί του έξω από το πάρκο και ο γιος μου τον ακολούθησε. Δε μπορούσα να το πιστέψω», είπε μία μητέρα.

«Τρομοκρατήθηκα και διαπίστωσα ότι δεν επιτρέπεται να είσαι αφελής, δε μπορείς να είσαι σίγουρος ότι τα παιδιά σου κατανοούν όσα τους λες», συμπλήρωσε έκπληκτη η μητέρα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Πίσω στο 1961 το ποσοστό ανεργίας-Στα επίπεδα του 2000 η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων


Βήματα προς τα πίσω κάνουν οι Ελληνες σε ότι αφορά την αγοραστική τους δύναμη και το ποσοστό ανεργίας. Σε ότι αφορά τον πρώτο τομέα, πλέον βρίσκονται στο επίπεδο του 2000, ενώ σε σχέση με την απασχόληση, οι πολίτες της χώρας έχουν κάνει βουτιά στο παρελθόν, καθώς το ποσοστό είναι αντίστοιχο με εκείνο του 1961.

Αυτά επισημαίνει η Ετήσια Εκθεση για την Ελληνική Οικονομία και την Απασχόληση του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ, την οποία παρουσίασε στη Θεσσαλονίκη ο επιστημονικός Διευθυντής του Ινστιτούτου της Συνομοσπονδίας, καθηγητής Σάββας Ρομπόλης.

Τα στοιχεία της Εκθεσης επιβεβαιώνουν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την αποτυχία των μνημονιακών πολιτικών και κρούουν τον κώδωνα κινδύνου για το μέλλον της κοινωνίας και της οικονομίας εάν δεν εφαρμοστεί άμεσα μια εναλλακτική μακροοικονομική πολιτική οικονομικά και κοινωνικά αποτελεσματική.

Οι ασκούμενες πολιτικές κατά την περίοδο 2010-2013 οδήγησαν την ελληνική οικονομία και το βιοτικό επίπεδο της πλειοψηφίας των πολιτών στο μακρινό παρελθόν. Η ανεργία επέστρεψε στα επίπεδα του 1961 και ο ΙΝΕ/ΓΣΕΕ κάνει δυσοίωνες προβλέψεις για τη φετινή και την επόμενη χρονιά. Συγκεκριμένα εκτιμάται ότι το ποσοστό θα αυξηθεί και στο τέλος του 2013 θα αγγίξει το 29%-30%ν ενώ το 2014 θα φτάσει στο 31,5%.

Οι μισθωτοί την τελευταία τριετία- από μειώσεις των αποδοχών τους και από τις φορολογικές επιβαρύνσεις- έχασαν 37 δισ. ευρώ, κάτι που συνέβαλλε στη μείωση της εγχώριας ζήτησης κατά 31,3% η οποία επέστρεψε στο επίπεδο του 1994. Οσο για την αγοραστική δύναμη των αποδοχών τους την ίδια περίοδο μειώθηκε κατά 37,2%, επιστρέφοντας στα επίπεδα του 2000.

Σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της Εκθεσης, οι κοινωνικές δαπάνες (συντάξεις, δαπάνες υγείας και προνοιακές μεταβιβάσεις) μειώθηκαν από 23,9% του ΑΕΠ (55,2 δις ευρώ) το 2009 σε 22% του ΑΕΠ (40,3 δις ευρώ) το 2013, σημειώνοντας μία μείωση της τάξης του 26,99%, ανάλογη με τη μείωση του ΑΕΠ κατά την περίοδο 2009-2013.

Η πρόταση του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ για την ανάσχεση της ύφεσης και την έξοδο από την κρίση εστιάζεται στην αύξηση του κατώτατου μισθού από 586 ευρώ στα 751 ευρώ (κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου του Φεβρουαρίου 2012). Αυτό εκτιμούν πως θα συμβάλλει κατά τον πρώτο χρόνο σε αύξηση της εγχώριας ζήτησης κατά 0,75%, του ΑΕΠ κατά 0,5% και της απασχόλησης κατά 7.000 νέες θέσεις εργασίας.

Η ανάσχεση της ύφεσης τον πρώτο χρόνο διαμέσου της αύξησης του κατώτατου μισθού ενισχυόμενη από την αναδιάρθρωση του χρέους (δραστική γιατί η ήπια αναδιάρθρωση παρατείνει την ύφεση και απομακρύνει τις προοπτικές ανάπτυξης), τη ρευστότητα της οικονομίας, την ουσιαστική και αποτελεσματική καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής και την επενδυτική (δημόσια-ιδιωτική) δραστηριότητα, θα συμβάλλουν επιπρόσθετα σε αύξηση του ΑΕΠ κατά 1,7% το χρόνο και σε αύξηση της απασχόλησης κατά 25.000 νέες θέσεις εργασίας. Η πορεία ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας (3%-4% το χρόνο) στον ορίζοντα μίας πενταετίας θα θέσει σε χρήση και το παραγωγικό δυναμικό που σήμερα αργεί και ανέρχεται σε 15% του ΑΕΠ περίπου και θα συμβάλλει στην αύξηση της απασχόλησης κατά 7%-10%, δηλαδή κατά 250.000 άτομα.

Ακόμη και σ΄ αυτήν την περίπτωση όμως απαιτείται μια εικοσαετία για τη δημιουργία περίπου ενός εκατομμυρίου θέσεων εργασίας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αναβαθμίζεται το Iστορικό ρέμα Χρυσορροά στη Θήβα



Το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής ανακοίνωσε την ένταξη του έργου
«Βιοκλιματική αναβάθμιση του δημόσιου χώρου κατά μήκος του ιστορικού ρέματος Χρυσορρόα», στο πρόγραμμα «Βιοκλιματικές Αναβαθμίσεις Δημόσιων Ανοιχτών Χώρων», με το οποίο επιχορηγείται, από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη (ΕΠΠΕΡΑΑ), με 1.859.971,54 ευρώ

Η πράξη αφορά στη βιοκλιματική αναβάθμιση της περιοχής συνολικού εμβαδού 20.950 τ.μ. στο κέντρο του Δήμου Θηβών και ειδικότερα στη περιοχή κατά μήκος του ρέματος Χρυσορρόα. Η περιοχή αναβάθμισης οριοθετείται δυτικά από την κορυφή του πρανούς του λόφου της Καδμείας (στο σημείο όπου το ρέμα Χρυσορρόα έχει διευθετηθεί με αγωγό), ανατολικά από την οδό Γληνού και Βόρεια-Νότια από την οδό Εστίας έως την οδό Τσεβά-Αυλίδος.

Σήμερα η περιοχή έχει επιχωματωθεί από την οδό Εστίας ως την οδό Τσεβά-Αυλίδος και η αναβάθμισή της θα πραγματοποιηθεί κύρια μέσω τοποθέτησης ψυχρών υλικών, τοποθέτηση νέου οδοστρώματος με ψυχρή φωτοκαταλυτική επίστρωση, αύξηση της επιφάνειας που διατίθεται στους πεζούς (κατασκευή πεζοδρόμων, αρχαιολογικής περιπάτου και ποδηλατοδρόμων) διαμόρφωση θέσεων στάθμευσης, σημαντική ενίσχυση του αστικού πρασίνου, τοποθέτηση συστημάτων σκίασης, τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων με φωτοβολταϊκά πάνελ και τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού.

Η βιοκλιματική αναβάθμιση της περιοχής στοχεύει στη βελτίωση του μικροκλίματος μέσω μείωσης της μέγιστης θερινής θερμοκρασίας περιβάλλοντος και της βελτίωσης της θερμικής άνεσης στην περιοχή, για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής των πολιτών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αλλάζει ο νόμος για πταίσματα και πλημμελήματα- Ποια αδικήματα δεν είναι πλέον αξιόποινα


Στην αποσυμφόρηση των ποινικών δικαστηρίων από τον τεράστιο όγκο των δικογραφιών οι οποίες αφορούν μικροπαραβάσεις στοχεύει ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, ο οποίος κατέθεσε τροπολογία με την οποία παραγράφεται το αξιόποινο και παύει η δίωξη για εγκλήματα με μικρή κοινωνική απαξία τα οποία έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι τις 31 Αυγούστου του 2013.

Ωστόσο, η παραγραφή του αξιόποινου δεν ισχύει για περιπτώσεις όπως η παράβαση του ποινικού κώδικα σε περιπτώσεις αγοράς εμπορευμάτων με πίστωση, σε περιπτώσεις παράβασης της εργατικής νομοθεσίας και για παράβαση διατάξεων για τη λειτουργία του Ανταγωνισμού.

Ποια εγκλήματα δεν αποτελούν πλέον αξιόποινα και ποιες ποινές παραγράφονται:

Στην τροπολογία, προτείνεται η κατάργηση της παραγράφου 3 του άρθρου 235 του Ποινικού Κώδικα σύμφωνα με την οποία δεν συνιστά δωροδοκία η απλή υλική παροχή προς έκφραση ευγνωμοσύνης. Ωστόσο, από την ρύθμιση εξαιρούνται τα αδικήματα σχετικά με την υπηρεσία (παθητική και ενεργητική δωροδοκία, δωροδοκία δικαστή, ψευδής βεβαίωση και νόθευση από υπάλληλο, απιστία σχετική με την υπηρεσία).

Τι θα ισχύει για τα πταίσματα και τα πλημμελήματα

Για τα αδικήματα με μικρή κοινωνική απαξία τα οποία έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι τις 31 Αυγούστου, προβλέπεται ότι παραγράφεται το αξιόποινο και παύει η ποινική δίωξη, των πταισμάτων και των πλημμελημάτων, τα οποία επισύρουν ποινή φυλάκισης μέχρι ένα έτος ή χρηματική ποινή ή και τις δύο ποινές.

Στην περίπτωση των πλημμελημάτων, εάν ο υπαίτιος υποπέσει σε νέο παράπτωμα μέσα σε έναν χρόνο από την δημοσίευση του νόμου και καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης πάνω από 6 μήνες, συνεχίζεται η ποινική δίωξη που είχε παραγραφεί.

Η παραγραφή του αξιόποινου και η παύση της ποινικής δίωξης δεν ισχύει για τις παραβάσεις που σχετίζονται με την παράβαση της εργατικής νομοθεσίας και την παράβαση των κανόνων του ανταγωνισμού.

Διαβάστε Περισσότερα »

«ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΧΟΡΩΔΙΩΝ 2013» στο Αμπελοχώρι Θηβών


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ





Η Χορωδία Γυναικών Αμπελοχωρίου σάς προσκαλεί στην εκδήλωση: «Συνάντηση Χορωδιών 2013», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου και ώρα 7.00 μ.μ. στον προαύλιο χώρο του Ι.Ναού Αναλήψεως Αμπελοχωρίου.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν: η Χορωδία Δαύλειας, η Χορωδία του Συλλόγου Γυναικών Δήμου Μεσσαπίων: «Η Έκφραση», η Χορωδία της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας και η Χορωδία Γυναικών Αμπελοχωρίου. Επίσης, την εκδήλωση θα πλαισιώσει και το Παιδικό Χορευτικό Τμήμα της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας.



Με εκτίμηση,

Εκ μέρους της "Χορωδίας Γυναικών Αμπελοχωρίου"

 Ανδρονίκη Κουτσούκου

Διαβάστε Περισσότερα »

Συλλήψεις για ναρκωτικά σε Οινόφυτα και Χαλκίδα

Συνελήφθησαν, χθες (04-09-2013) απογευματινές και βραδινές ώρες, στις περιοχές της Χαλκίδας Ευβοίας και Οινοφύτων Βοιωτίας αντίστοιχα, από αστυνομικούς Ομάδων Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) και Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ. ΑΣ.) , τρία (3) άτομα για ναρκωτικά.

Πρόκειται για δύο ημεδαπούς, ηλικίας 20 και 17 ετών, καθώς και για έναν 33χρονο υπήκοο Πακιστάν, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν δικογραφίες για κατοχή ακατέργαστης κάνναβης.

Ειδικότερα στην πρώτη περίπτωση, χθες περίπου στις 18:30΄ το απόγευμα στη Χαλκίδα, αστυνομικοί της ΔΙ. ΑΣ. Ευβοίας διενήργησαν έλεγχο στον 20χρονο και στον 17χρονο, στην κατοχή των οποίων βρέθηκε και κατασχέθηκε μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία που περιείχε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, καθαρού βάρους (10,2) γραμμαρίων.

Στην δεύτερη περίπτωση, χθες περίπου στις 23:00΄ το βράδυ στα Οινόφυτα, αστυνομικοί της Γ΄ Ο.Π.Κ.Ε. Βοιωτίας διενήργησαν έλεγχο στον 33χρονο υπήκοο Πακιστάν, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν οκτώ (8) νάιλον αεροστεγείς συσκευασίες που περιείχαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, μεικτού βάρους (32,4) γραμμαρίων.

Οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, θα οδηγηθούν στις τοπικές Εισαγγελικές Αρχές.

Διαβάστε Περισσότερα »

Γιορτή κρασιού στην Άσκρη


Διαβάστε Περισσότερα »

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ Ε.Κ.ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

 ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ  ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ
                ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ  2013 -2014

   Το  Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς  και η ΕΛΜΕ  N. Βοιωτίας  ξεκινούν  για δεύτερη συνεχή χρονιά τη  λειτουργία του «Κοινωνικού Φροντιστηρίου», στην Επαρχία Λιβαδειάς ,για τα παιδιά των οικονομικά αδυνάτων οικογενειών.
Καλούμε όσους εκπαιδευτικούς θέλουν, σ’ αυτές τις δύσκολες εποχές που ζούμε, να λάβουν μέρος σ’ αυτή την προσπάθεια αλληλεγγύης.
 Όσοι επιθυμείτε τη συμμετοχή των παιδιών σας στο Κοινωνικό Φροντιστήριο, για το Σχολικό έτος 2013-2014, μπορείτε να συμπληρώσετε σχετική αίτηση στο Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς.
Μαζί με την αίτηση του κηδεμόνα παρακαλούμε να καταθέσετε:                                  1. Φωτοτυπία της Αστ. Ταυτότητας ή Διαβατηρίου
2. Βεβαίωση φοίτησης από το σχολείο που φοιτά ο μαθητής.
3. Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης.
4. Φωτοτυπία εκκαθαριστικού και Ε9, θεωρημένα ή υπεύθυνη δήλωση του
     Ν. 1599/86, θεωρημένη από την αρμόδια Δ.Ο.Υ ότι δεν υποβάλλεται
     φορολογική δήλωση.
6. Φωτοτυπία της πρώτης σελίδας του βιβλιαρίου απορίας προνοίας ή 
    Φωτοτυπία κάρτας ανεργίας

Πληροφορίες : Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς (τηλ.  22610 28344)
ΕΛΜΕ  : Δαμιανίδης  Χρήστος  ( 6938329189)
               Γεωργαντά Ελίζα (6976438415)

Διαβάστε Περισσότερα »

Ενημέρωση του Δ.Θηβαίων για τα έργα στη Πινδάρου

Ο Δήμος Θηβαίων ενημερώνει τους δημότες του ότι ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής του δικτύου ύδρευσης της ΔΕΥΑΘ στην οδό Πινδάρου της πόλης των Θηβών και του έργου «Ανάπλαση της οδού Πινδάρου».

Η οδός Πινδάρου θα παραμείνει κλειστή από την οδό Δίρκης έως και την οδό Αντιγόνης μέχρι 14 Σεπτεμβρίου.

H κίνηση των οχημάτων θα γίνεται προς τις οδούς Ετεοκλέους και Δίρκης, σύμφωνα με την κυκλοφοριακή σήμανση του έργου.

Επίσης ως χώρος στάθμευσης των ταξί ορίζεται η οδός Αντιγόνης και η οδός Πινδάρου μέχρι το ύψος της οδού Βουρδουμπά.


Ζητάμε την κατανόηση και βοήθεια των επαγγελματιών της οδού Πινδάρου αλλά και όλων των κατοίκων.

Διαβάστε Περισσότερα »

Φιλική τεσσάρα ο Κιθαιρώνας στην Ελλοπία




Στο πρώτο του φιλικό παιχνίδι ο Κιθαιρώνας σχετικά άνετα κατάφερε να κερδίσει 4-0 τον Ελλοπιακό στέλνοντας ενθαρρυντικά μηνύματα για την πορεία του στο πρωτάθλημα. Η ομάδα του Καπαρελλίου έδειξε αρκετά θετικά στοιχεία αλλά σίγουρα θέλει αρκετή δουλειά ακόμα για να φτάσει σε επιθυμητά επίπεδα ανταγωνιστικότητας. Πάντως ο Σωτήρης Παπαναστασίου δείχνει οτι βαδίζει την ομάδα στο σωστό δρόμο.

Από την άλλη πλευρά ο Ελλοπιακός έδειξε κι αυτός καλά στοιχεία και ίσως με καλή δουλειά μπορεί να πρωταγωνιστήσει στη β” κατηγορία διαθέτοντας και ένα σούπερ σκόρερ τον Γιώργο Μάνεση.

Μόλις στο 3* ο Πλάκου έκανε το 1-0 για τους γηπεδούχους που είχαν και δοκάρι με τον Γιώργο Καλατζή στο 23*. Στο 30* ο Κουκούλης έκανε το 2-0 και στο 40* ο Σταμέλος έκανε το 3-0. Στο 75* και πάλι ο Κουκούλης διαμόρφωσε το τελικό 4-0.

Στο 65* τραυματίστηκε στο γόνατο και αποχώρησε από τον αγώνα ο Γιώργος Καλατζής.



Κιθαιρώνας (Σωτήρης Παπαναστασίου): Μάλιος, Καλατζής Γ., Κολλημένος (46* Παπασταμάτης Βασ.), Παπαθανασίου, Ζόγκας, Καλατζής Μελ.(46* Καλατζής Κ.), Κουκούλας, Ραχούτης, Σκουρτανιώτης, Πλάκου, Σταμέλος.



Ελλοπιακός (Τάσος Πετεινάρης): Μπατσούλης, Σύρος Λ., Χονδρόπουλος, Ζαφείρης, Μάνεσης, Ρόκας Κ., Στάθης Χ., Κουτσούρης, Λαζάρου Κ., Τσιβίκης, Σπύρου. Έπαιξαν στο β” και οι Παππάς Θαν., Σύρος Σοφ., Σύρος Αλ., Πανουργιάς, Λαζάρου Δ., Κοληγιάννης.





Ο προπονητής του Κιθαιρώνα Σωτήρης Παπαναστασίου



Ο προπονητής του Ελλοπιακού Τάσος Πετεινάρης με τον… σταρ της Ελλοπίας Γιώργο Μάνεση

Σε άλλα φιλικά είχαμε:

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου
Θήβα – Προοδευτική Λάρυμνας    4-4
Παρνασσός  - ΠΑΟ Κυριακίου 1-0
Αμβρυσσέας  - Δάφνη Λιβανατών  1-0
Πλαταιές – Δόξα /Πελοπίδας   4-1
Θεσπιακός – Επαμεινώνδας   1-0

StereaSports
Διαβάστε Περισσότερα »

Κατάληψη στο κτίριο της Περιφέρειας Στερεάς από τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ

"Θα χυθεί αίμα", λένε οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ για τον "ξαφνικό θάνατο", που τους πετάει στο δρόμο Δεν ξέρουμε αν ο Κλέαρχος Περγαντάς όταν μέσα από το Περιφερειακό Συμβούλιο καλούσε τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ να βγουν στους δρόμους, είχε στο πρόγραμμα και την κατάληψη του κτιρίου της Περιφέρειας.

Πάντως σήμερα οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ θα πραγματοποιήσουν κατάληψη στο κτίριο της Περιφέρειας στην πλατεία Ελευθερίας στη Λαμία, στο πλαίσιο μιας σειράς κινητοποιήσεων που αποφάσισαν οι εργαζόμενοι, μετά την είδηση του ξαφνικού λουκέτο, που πρότεινε η τρόικα.

Στην πλατεία Ελευθερίας βρίσκονται ήδη τα ΜΑΤ και ισχυρή αστυνομική δύναμη για κάθε ενδεχόμενο.

"ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ Η ΛΑΡΚΟ – ΠΩΛΕΙΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ" - Διαβάστε τι αναφέρουν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι:

η Κυβέρνηση συνεχίζει το καταστροφικό της έργο στοχοποιώντας αυτή τη φορά τον ορυκτό πλούτο της χώρας και γενικά την βιομηχανία.


Επέλεξαν και βρήκαν μια λέξη που μιλάει για αναδιάρθρωση των επιχειρήσεων .

Πώς την εννοούν ή πώς έχουν στόχο να την κάνουν , συνεχίζοντας να εξοφλούν τα γραμμάτια στους Δανειστές.

Κύριοι της Κυβέρνησης ,

Γιατί ξεπουλάτε τον ορυκτό πλούτο της χώρας που είναι εθνικό κεφάλαιο για τη χώρα ;

Γιατί εκποιείτε με αυτόν τον τρόπο τη ΛΑΡΚΟ που είναι Στρατηγικής Σημασίας εταιρία για τη χώρα και την ελληνική οικονομία;

Τα λάθη κάποιων τεχνοκρατικών ΒΑΜΠΙΡ και κολαρογιακάδων του ΤΑΙΠΕΔ δεν θα τα πληρώσουν οι εργαζόμενοι !

Δεν μπορείτε να αφανίσετε έξι Νομούς της χώρας επειδή εσείς βλέπετε μόνο νούμερα!

Δεν μπορείτε να κλείσετε την πιο ιστορική βιομηχανία της χώρας που παράγει σιδηρονικέλιο και είναι καθαρά εξαγωγική αφήνοντας 1 εκατομ. Δολάρια ημερησίως στη χώρα και στην οικονομία!

Δεν μπορείτε κύριοι της κυβέρνησης να κλείσετε έναν κύκλο εργασιών της ΛΑΡΚΟ που απαρτίζεται από 12.500 ΑΦΜ !

Δεν μπορείτε να στεγνώσετε ακόμα την οικονομία και να φτιάξετε στρατιές ανέργων γιατί έτσι επιθυμεί η ΤΡΟΙΚΑ!

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΗ ΛΑΘΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΡΚΟ!

Η ΛΑΡΚΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ!

Τα λάθη της πολιτικής των δύο μεγάλων κομμάτων για τη ρεμούλα που διαπράχθηκε στο παρελθόν σε βάρος της εταιρίας , ΝΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ !

Καλά θα κάνει το ΤΑΙΠΕΔ να μην συνεχίζει τον ευτελισμό της εταιρίας μέσω των δουλικών που το απαρτίζουν! Κάθε όροφος εκεί μέσα κρύβει και τη δική του ΑΜΑΡΤΙΑ !!

Έχει δει η κυβέρνηση ποιοι απαρτίζουν το ΤΑΙΠΕΔ ;

Τα ψευδή τους στοιχεία έσπρωξαν τη ΛΑΡΚΟ και στοχοποιήθηκε στο κάδρο των δανειστών .

Κάποιοι από αυτούς τους φραγκάτους κυρίους του ΤΑΙΠΕΔ έβαζαν στοίχημα ότι η ΛΑΡΚΟ θα είχε κλείσει από πέρυσι!!

Η ΛΑΡΚΟ ΖΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΖΕΙ , ΜΑΖΙ με όλο το προσωπικό της ,

γιατί η τεχνογνωσία είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ και μπορούμε να δίνουμε λύσεις.

Αντίθετα με αυτούς τους κυρίους , που έχουν στοχοποιηθεί από έξι Νομούς και χιλιάδες εργαζόμενους.


Μήπως ο Πρωθυπουργός και οι Υπουργοί Οικονομικών πρέπει να ψάξουν το ΤΑΙΠΕΔ ;

ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΨΑΞΟΥΝ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ.ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΜΟΡΦΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ.ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΥΠΟΤΑΞΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΦΑΝΙΣΟΥΝ.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ!

Η ΛΑΡΚΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΕΜΑΣ !

ΟΧΙ ΣΤΑ ΥΠΟΥΛΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΤΑΙΠΕΔ – ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ

ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ!

ΕΜΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΛΥΣΗ !

ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ!

Η ΛΑΡΚΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΛΕΓΧΟ

Η ΛΑΡΚΟ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ

Η ΛΑΡΚΟ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ

ΟΧΙ ΣΤΟ ΤΕΛΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΟΡΥΚΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ !

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 300 ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΝΑ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΦΟΥ ΟΙ 300 ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!

- Η τρομοκρατία της Δημοκρατίας ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

- Ήρθε η ώρα να ανακτήσουμε την Εθνική μας ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ – την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ μας!!

- Ήρθε η ώρα των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ.

ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ Η ΛΑΡΚΟ – ΠΩΛΕΙΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ

lamiareport.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Καταγγελία για αυθαίρετη απόλυση στην ΑΠΚΟ ΜΟΡΝΟΣ !!


«Είναι παράνομη, καταχρηστική, απάνθρωπη, τελείως αντικοινωνική, που οξύνη τις σχέσεις με τους εργαζόμενους..»

Την αυθαίρετη απόλυση συναδέλφου τους, μετά από χρόνια  συνεχούς παροχής υψηλού βαθμού τεχνικής κατάρτισης – ειδίκευσης και επιμελούς εργασίας καταγγέλλει το  το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων  της ΑΠΚΟ ΜΟΡΝΟΣ, χαρακτηρίζοντας την ενέργεια της εταιρίας «παράνομη, καταχρηστική, απάνθρωπη, τελείως αντικοινωνική, που οξύνη τις σχέσεις με τους εργαζόμενους σε μια τέτοια περίοδο, που όλη η εργατική τάξη βιώνει την πιο σκληρή και βάρβαρη πολιτική λιτότητας και ανεργίας}…
«Οι νέες πρακτικές που εφαρμόζουν καθημερινά σε βάρος των εργαζομένων, υπευθυνοι αποκλειστικά και μόνο είναι αυτοί που διαταράσσουν την εργασιακή ειρήνη και παραβλέπουν την νομιμότητα» υπογραμμίζεται στην σχετική ανακοίνωση , με την οποία οι εκπρόσωποι των εργαζομένων  συστήνουν στην διοίκηση της εταιρίας  «να αλλάξει πολιτική και στάση απέναντι στους εργαζομένους, που καθημερινά μοχθούν σε έναν δύσκολο εργασιακό χώρο με καθημερινούς κινδύνους και με πολλά ατυχήματα»…

Καλούν μάλιστα, τους εργαζόμενους  να μην υποκύπτουν σε πιέσεις – εκβιασμούς της εργοδοσίας, αλλά και την μειοψηφία των εργαζομένων «που είτε από φόβο είτε από αδυναμία είτε γιατί θέλουν να φαίνονται καλά παιδιά της εργοδοσίας, μπαίνουν σε λογικές απαράδεκτες , εκδίδοντας συναδέλφους τους ακόμα και με ψεύτικες κατηγορίες»!
viotiki-ora.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα σενάρια για το επίδομα θέρμανσης




Στην προπληρωμή του επιδόματος θέρμανσης πριν από την έναρξη της χειμερινής περιόδου (15 Οκτωβρίου) προσανατολίζεται το Υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να βοηθήσει τα νοικοκυριά να προμηθευτούν πετρέλαιο. Ταυτόχρονα, εξετάζεται η απλοποίηση του συστήματος με λιγότερα κριτήρια για την απόδοση του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης.

Βέβαια, και με το νέο σύστημα οι δικαιούχοι θα πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν αίτηση στο Υπουργείο Οικονομικών για να εγκριθεί το επίδομα. Σημειώνεται ότι την περασμένη χειμερινή περίοδο από τα 260 εκατ. ευρώ (που ήταν το συνολικό κονδύλι) απορροφήθηκαν μόλις 80.

Δεν αποκλείεται να μειωθούν τα εισοδηματικά κριτήρια, έτσι ώστε να χορηγηθεί το επίδομα σε περισσότερες οικογένειες, όπως αναφέρει η «Καθημερινή». Με το ισχύον σύστημα, για να λάβει κάποιος το επίδομα θα έπρεπε το ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα να μην ξεπερνά τα 25.000 ευρώ για τους άγαμους και τα 35.000 ευρώ για τους έγγαμους χωρίς τέκνα, το οποίο προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο. Για τη μονογονεϊκή οικογένεια το εισόδημα ανέρχεται σε 38.000 ευρώ όταν υπάρχει ένα τέκνο, το οποίο προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ ανά τέκνο.

Πάντως, χθες, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας σε δηλώσεις του σχετικά με τους Ειδικούς Φόρους Κατανάλωσης είπε ότι: «Αυτήν τη στιγμή, δυστυχώς, πρωταρχικό πρόβλημα είναι το δημοσιονομικό. Άρα, δεν πρέπει τώρα να κάνουμε οποιαδήποτε κίνηση. Οποιαδήποτε μείωση του φόρου είναι θετική. Βελτιώνει την ευημερία του κόσμου. Από την άλλη μεριά, όμως, η κυβέρνηση χάνει έσοδα. Η εξίσωση πετρελαίου θέρμανσης - κίνησης είναι αίτημα πολλών ετών για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου. Απ’ ό,τι φαίνεται από τα πρώτα στοιχεία που έχουμε, υπάρχει καταπολέμηση του λαθρεμπορίου, δηλαδή "ξεφούσκωσε" το πετρέλαιο θέρμανσης, το οποίο χρησιμοποιείτο σε μεγάλο βαθμό ως πετρέλαιο κίνησης και στον αγροτικό τομέα και στον αστικό και αλλού. Απ’ ό,τι φαίνεται, ο στόχος αυτός επιτυγχάνεται. Από την άλλη μεριά, μην ξεχνάτε ότι η κυβέρνηση θεσμοθέτησε το επίδομα θέρμανσης».

Σχετικά με το επίδομα θέρμανσης ο υπουργός ανέφερε ότι «σκοπεύουμε να ελαφρύνουμε τα κριτήρια, να δούμε τι δεν πήγε καλά, μήπως δεν υπήρχε ενημέρωση. Διότι, όντως μου λένε ότι σε γειτονιές ένα νοικοκυριό πήρε το επίδομα, ένα άλλο όμως όχι. Θέλουμε να δούμε ακριβώς τι συνέβη και γιατί από τα περίπου 260 εκατ. ευρώ που είχαμε για επίδομα θέρμανσης η απορρόφηση ήταν πολύ μικρή, περίπου 80 εκατ. ευρώ. Βέβαια, δεν ήταν βαρύς ο χειμώνας που πέρασε. Πολύς κόσμος χρησιμοποίησε υποκατάστατα μέσα, ίσως λίγο επικίνδυνα για το περιβάλλον. Θα δούμε πώς μπορούμε να ελαστικοποιήσουμε τα κριτήρια για το επίδομα θέρμανσης και να τα κάνουμε περισσότερο ελκυστικά στον κόσμο».
Διαβάστε Περισσότερα »

Ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα

Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός για σήμερα Πέμπτη, αφού θα έχουμε ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα, ωστόσο στα Νησιά του Ιονίου και την Πελοπόννησο, το τοπίο θα είναι πιο φθινοπωρινό, με πιθανές βροχές και καταιγίδες.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος, αλλά από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις κυρίως στα ορεινά, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στα Νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις οι οποίες θα είναι παροδικά αυξημένες και θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές στα νότια και στα ορεινά, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες το απόγευμα στα ηπειρωτικά, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 17 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 20 έως 39 βαθμούς Κελσίου.

Στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου

Διαβάστε Περισσότερα »

Τριήμερο διαδραστικό φωτογραφικό παιχνίδι απο τον Λάιο Θήβας

Τριήμερο διαδραστικό φωτογραφικό παιχνίδι Παρασκευή 6 έως Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου.
Το Εργαστήρι Φωτογραφίας του Λάιου φωτογραφίζει τα παιδιά στην παιδική χαρά της πλατείας.
Μια προσπάθεια να αντικρίσουμε μέσα από τα παιδικά βλέμματα τη δική μας αθώα ματιά,να επαναπροσδιορίσουμε τον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο,να παίξουμε με τα σχήματα,τα χρώματα,το φως και τα χαμόγελα των παιδιών.
Ελάτε να κάνουμε το παιχνίδι....φωτογραφία!!
Διαβάστε Περισσότερα »

Ίντερνετ και κινητά ευθύνονται κατά πολύ για τις αϋπνίες..





    Μακριά από υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα θα πρέπει να μένουν κατά τις βραδινές ώρες όσοι υποφέρουν από αϋπνίες, σύμφωνα με νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη Βρετανία.




Σύμφωνα με τα αποτελέσματά της, ο λόγος για τον οποίο χιλιάδες άνθρωποι δεν μπορούν να κοιμηθούν το βράδυ δεν είναι άλλος από την..παρατεταμένη χρήση του ίντερνετ μέσω λάπτοπ και κινητών, τα οποία δεν μπορούν να αποχωριστούν ούτε καν στο κρεβάτι τους!

Στην έρευνα συμμετείχαν χιλιάδες άνθρωποι διαφόρων ηλικιών, από τους οποίους μόνο το 11% δήλωσε ότι η ποιότητα του ύπνου του είναι καλή.

Το 24% απάντησε ότι τσεκάρει τι συμβαίνει στο email του και στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης ακόμη και στο κρεβάτι λόγω συνήθειας, ενώ κατά 3% λιγότεροι ήταν εκείνοι που δήλωσαν ότι κάνουν το ίδιο επειδή «φοβούνται μήπως χάσουν κάτι»!

Ωστόσο, σύμφωνα με την έρευνα, τα άτομα αυτά δυσκολεύονται να κοιμηθούν ακριβώς επειδή δεν μπορούν να αποχωριστούν το ίντερνετ και το κινητό τους.

Η συνήθεια αυτή προκαλεί προβλήματα ύπνου μακροπρόθεσμα, επειδή το φως που εκπέμπουν οι οθόνες επιδρά στον οργανισμό με τον τρόπο που επιδρά το φως της μέρας. Έτσι, μειώνεται η παραγωγή μελατονίνης, η οποία είναι απαραίτητη για την καλή ποιότητα του ύπνου.

«Όσο βελτιώνεται η τεχνολογία που μας κρατά συνδεδεμένους, τόσο ερχόμαστε αντιμέτωποι με μια νέα μάχη: τον 'φόβο' να απενεργοποιήσουμε τις συσκευές», είπε ο δρ Chris Idzikowski, διευθυντής του Κέντρου Ύπνου του Εδιμβούργου.

«Ποτέ στην ιστορία του ο άνθρωπος δεν δεχόταν τόσο μεγάλο όγκο πληροφοριών, γι' αυτό και τα προβλήματα ύπνου από τα οποία υποφέρει ο σύγχρονος άνθρωπος είναι μεγαλύτερα από ποτέ».
Διαβάστε Περισσότερα »

Σεμινάρια ιστορίας και κατασκευής ψηφιδωτού από τον "Ελείτροχο" στην Θήβα

Ο Σύλλογος Φωτογραφίας & Καλλιτεχνικής Έκφρασης Θήβας, «Ελείτροχος», μέσα στο πλαίσιο των στόχων και σκοπών του να συμβάλει στη γνωριμία και διάδοση των Καλών Τεχνών στην πόλη της Θήβας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, συνεχίζει για δεύτερη χρονιά τις δράσεις του Εικαστικού Τμήματος, με τη διοργάνωση «Σεμιναρίων Ιστορίας και Κατασκευής Ψηφιδωτού 2013 - 2014», με εισηγητή τον κο Στεργίου Νίκο, Συντηρητή Αρχαιοτήτων και Ψηφιδογράφο.
Τα Σεμινάρια θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη, 5.00 – 7.00 μμ.
Έναρξη Σεμιναρίων: Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την Ιστορία της Τέχνης του Ψηφιδωτού, από την αρχαιότητα μέχρι τις σύγχρονες τάσεις. Η κάθε ιστορική περίοδος αλλά και τα διαφορετικά πολιτιστικά χαρακτηριστικά της κάθε περιόδου και περιοχής, έδωσαν μια τεράστια ποικιλία έκφρασης μέσα από την τέχνη του ψηφιδωτού, η οποία ήταν ενεργά διαδραστική με τις υπόλοιπες μορφές τέχνης (ζωγραφική, αγγειογραφία, αρχιτεκτονική, μικρογραφίες), τις οποίες κάποιες φορές επηρέασε σημαντικά.
Ταυτόχρονα, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να κατασκευάσουν τα δικά τους ψηφιδωτά, μαθαίνοντας στην πράξη τις διάφορες τεχνικές κατασκευής τους, τα είδη των ψηφίδων και τα κονιάματα που χρησιμοποιήθηκαν στο παρελθόν αλλά και σήμερα.
Πληροφορίες: τηλ. 6978120863 και eleitroxos@yahoo.gr.

Μετά τιμής,

Για το Δ.Σ.
Η πρόεδρος
Αναστασίου Ειρήνη


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ