Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Ποιός είναι ο μέσος έλληνας άνεργος





    Ενώ η τουριστική περίοδος επιβράδυνε τον ρυθμό αύξησης της ανεργίας τον Ιούνιο, ο ΟΑΕΔ έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία του Ιουλίου απο τα οποία προκύπτει το προφίλ του ανέργου που σπεύδει στον ΟΑΕΔ για αναζήτηση εργασίας ή εξασφάλιση του επιδόματος.



Αύξηση της ανεργίας στο 27,9% τον Ιούνιο του 2013, αλλά με σαφώς βραδύτερους ρυθμούς από αυτούς που...
είχαν καταγραφεί τον αντίστοιχο μήνα του 2012 (24,6%). Μείωση των απασχολουμένων κατά 128.999 άτομα, αλλά σε χαμηλότερα επίπεδα από τις απώλειες που είχαν καταγραφεί το 2012 έναντι του Ιουνίου του 2011 (-367.733 απασχολούμενοι), αλλά και αδυναμία του ΟΑΕΔ να υποστηρίξει οικονομικά με το ετήσιο επίδομα πάνω από το 15% των εγγεγραμμένων ανέργων. Αυτά, μεταξύ άλλων, καταγράφονται στην ταυτόχρονη έκδοση, χθες, των στοιχείων για την πορεία της ανεργίας από την ΕΛΣΤΑΤ και τον ΟΑΕΔ.

Παρά την εμφανή επίδραση της αύξησης των προσλήψεων στην αρχή της τουριστικής περιόδου και το θετικό ισοζύγιο που παρατηρείται στη σχέση προσλήψεων-απολύσεων (οι προσλήψεις, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας υπερτερούν κατά 102.580 το πρώτο οκτάμηνο του έτους), τον περασμένο Ιούνιο οι άνεργοι αυξήθηκαν σε 1.403.698 άτομα και οι απασχολούμενοι μειώθηκαν ακόμη περισσότερο σε 3.628.421 εκατ. Η μείωση της απασχόλησης είναι της τάξης του 3,4% σε σχέση με τον Ιούνιο του 2012 και δεν ξεπερνά το 0,1% σε σχέση με τον Μάιο του 2013. Επίσης μείωση, κατά 23.155 άτομα, σε σχέση με τον Ιούνιο του 2012 και αύξηση κατά 14.844 άτομα εμφανίζουν και οι οικονομικά μη ενεργοί, οι οποίοι ανήλθαν σε 3.334.690 άτομα. «Η ΕΛΣΤΑΤ χωρίς να ενσωματώσει τα νέα δεδομένα και με βάση τις τάσεις των προηγηθέντων ετών, προέβη σε μία αυξητική εποχική διόρθωση», ανεβάζοντας τον δείκτη της ανεργίας στο 27,9%, σχολίασε το υπουργείο Εργασίας. «Ωστόσο, με βάση τη στατιστική μεθοδολογία που αξιοποιεί η ΕΛΣΤΑΤ, η διατηρησιμότητα αυτής της θετικής στάσης στην αγορά εργασίας θα ενσωματώσει τα νέα δεδομένα στην προσαρμογή της εποχικότητας» επέμεινε το υπουργείο Εργασίας.

Ας εξετάσουμε όμως και τα στοιχεία του ΟΑΕΔ, ο οποίος είχε σταματήσει να δημοσιοποιεί στοιχεία μετά τον Μάρτιο. Παρακάμπτοντας τους προηγούμενους μήνες, έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία του Ιουλίου χωρίς τους αναλυτικούς συγκριτικούς πίνακες. Παρ’ όλα αυτά ακόμη και από την ελλιπή πληροφόρηση προκύπτει το προφίλ του ανέργου που σπεύδει στον ΟΑΕΔ για αναζήτηση εργασίας ή εξασφάλιση του επιδόματος.

• Πρόκειται για άνεργο, κυρίως, άνω των 30 ετών, αφού στην ηλικιακή ομάδα των νεοτέρων (κάτω των 30 ετών) το ποσοστό των εγγεγραμμένων ανέργων δεν ξεπερνά το 26,99%. Αντιθέτως, στην τελευταία έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ το ποσοστό των νέων (μέχρι 24 ετών) καταγράφεται στο 58,8%, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι μόνο ο ένας στους δύο νέους ανέργους βλέπει κάποιον σοβαρό λόγο να εγγραφεί στα μητρώα του Οργανισμού.

• Πάνω από τα 2/3 των εγγεγραμμένων ανέργων στον ΟΑΕΔ, σε ποσοστό 62,65% (544.537 άτομα), είναι ηλικίας από 30 έως 54 ετών. Από αυτούς μόνο 1 στους 5 λαμβάνει επίδομα ανεργίας.

• Ο βασικός κορμός των εγγεγραμμένων ανέργων είναι Ελληνες (κατά 93,61%) δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

• Από το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων (με κριτήριο την αναζήτηση εργασίας υπολογίζονται σε 869.193 άτομα) για τον μήνα Ιούλιο καταβλήθηκαν επιδόματα μόνο σε 138.142 άτομα. Από αυτά, το ποσοστό των εποχικών τουριστικών επαγγελμάτων δεν υπερβαίνει το 2,56%.

Ταυτοχρόνως τα στοιχεία που διαβίβασε, χθες, ο υπουργός Εργασίας στη Βουλή, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ. Ευάγ. Μπασιάκου, καταδεικνύουν την καταστροφική επίδραση της ανεργίας στα ασφαλιστικά Ταμεία. Σύμφωνα με αυτά, ΙΚΑ,ΟΑΕΕ και ΟΓΑ «έχασαν» 474.384 ασφαλισμένους μέσα στην τελευταία οκταετία. Το ΙΚΑ, μόνο από την πτώση της οικοδομικής δραστηριότητας απώλεσε 186.737 ασφαλισμένους, ποσοστό άνω του 60% από τον συγκεκριμένο κλάδο που αποτελούσε βασικό αιμοδότη των εισφορών τους, ενώ ΟΑΕΕ και ΟΓΑ είχαν απώλειες που υπολογίζονται σε 93.000 και 56.977 άτομα, αντιστοίχως. Βεβαίως, ένα μέρος αφορά φυσικές απώλειες ή μετακινήσεις σε άλλα Ταμεία.

Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τη συμφωνία υπουργείου Εργασίας και τρόικας στο ποσό απομείωσης των εσόδων (1 εκατομμύριο ευρώ) που θα προκαλέσει η περαιτέρω πτώση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 3,9 ποσοστιαίες μονάδες μέχρι το 2016, αποδεικνύει ότι η ανεργία είναι το μοναδικό πεδίο στο οποίο είναι ανώφελος οποιοσδήποτε εντυπωσιασμός.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυξήθηκαν οι καταγγελίες για το Facebook στην Ελλάδα


Σχεδόν οι μισές καταγγελίες (ποσοστό 49%) που δέχτηκε η ελληνική ανοιχτή γραμμή καταγγελιών SafeLine κατά το πρώτο εξάμηνο του 2013, αφορούσαν αποκλειστικά στο Facebook


Το 50% στην ελληνική ανοιχτή γραμμή καταγγελιών SafeLine το πρώτο εξάμηνο του 2013 αφορούσαν αποκλειστικά στο Facebook.

Η SafeLine, η ελληνική ανοιχτή γραμμή καταγγελιών για το παράνομο περιεχόμενο στο διαδίκτυο και μέλος του INHOPE (www.inhope.org), του Συνδέσμου Ανοικτών Γραμμών Διαδικτύου, καθημερινά λαμβάνει δεκάδες καταγγελίες για παράνομη δραστηριότητα στα κοινωνικά δίκτυα. Ιδιαίτερα αυξημένος είναι ο αριθμός των καταγγελιών που αφορούν το Facebook.

Από τις 2.247 καταγγελίες που έλαβε η SafeLine το πρώτο εξάμηνο του 2013, οι 1.092 από αυτές αφορούσαν αποκλειστικά το Facebook.

Το Facebook, ένα από τα δημοφιλέστερα κοινωνικά δίκτυα παγκοσμίως, με εκατομμύρια μέλη ανά τον κόσμο, έχει γίνει πόλος έλξης διαφόρων παράνομων δραστηριοτήτων.

Οι περισσότερες καταγγελίες αφορούν κλεμμένους κωδικούς πρόσβασης. Η παραπάνω κατηγορία συνδέεται άμεσα με την παραβίαση προφίλ χρηστών (όπου τρίτοι αποκτούν πρόσβαση σε προφίλ χωρίς την άδεια των χρηστών).

Παρουσιάζονται, επίσης, κρούσματα ηλεκτρονικού εκφοβισμού (cyber-bullying) τόσο σε ανήλικους όσο και σε ενήλικους. Συχνό φαινόμενο είναι και η αναδημοσίευση φωτογραφικού υλικού μελών χωρίς την άδεια των τελευταίων.

Με άλλα λόγια, φωτογραφίες μελών εμφανίζονται σε άλλες σελίδες χωρίς την έγκριση ή την άδεια των απεικονιζόμενων, αφού πρώτα έχουν κλαπεί από το Facebook.

Κατά τη λήψη μιας τέτοιας καταγγελίας, η SafeLine ακολουθεί μια συγκεκριμένη διαδικασία, ώστε να γίνει γρηγορότερα και πιο αποτελεσματικά η απομάκρυνση του περιεχομένου.

Εφόσον γίνει εξακρίβωση του παράνομου περιεχομένου μετά την επεξεργασία της καταγγελίας, η SafeLine προωθεί το περιεχόμενο και την καταγγελία απευθείας στους διαχειριστές του Facebook που έχουν καθοριστεί να επεξεργάζονται τις καταγγελίες της SafeLine.

Έπειτα, εκείνοι, με τη σειρά τους, απομακρύνουν το παράνομο περιεχόμενο από τους διακομιστές τους, διαγράφουν σελίδες παράνομου περιεχομένου και τα παραβιασμένα προφίλ χρηστών.

Επίσης, κάποιες από τις καταγγελίες αυτές προωθούνται στη Μονάδα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η βιβλιοθήκη της Λιβαδειάς κλειστή για λίγες ημέρες λόγω αναβάθμισης



ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ - ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ MEDIA LAB
Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΛΕΙΣΤΗ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ
Στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη  Λιβαδειάς ξεκινούν τις επόμενες ημέρες εργασίες ανακαίνισης του χώρου του ισογείου, όπου θα δημιουργηθεί ένας νέος ελκυστικός και άνετος χώρος δημιουργικότητας και πρόσβασης στο Διαδίκτυο με την ονομασία MEDIA Lab.
• MAKE Ÿ• LEARN Ÿ• PLAY Ÿ• RELAX Ÿ• SHARE

Προσεχώς MEDIA Lab στη Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς
Ο χώρος αυτός θα δώσει λύσεις και διεξόδους κυρίως σε εφήβους, μαθητές, φοιτητές, νέους επαγγελματίες, ανέργους και μετανάστες, προσφέροντας υπηρεσίες που έχουν ως επίκεντρο την ανάπτυξη και έκφραση της δημιουργικότητας με όχημα τις νέες τεχνολογίες. Παράλληλα ποικίλες δράσεις  θα αναπτύσσονται και υλοποιούνται με στόχο την προώθηση της άτυπης μάθησης, της καινοτομίας και της κοινωνικής δικτύωσης.
Το MEDIA Lab υλοποιείται από το Future Library με  την αποκλειστική χρηματοδότηση του Ιδρύματος "Σταύρος Νιάρχος".
Έτσι, εκ των πραγμάτων, η Βιβλιοθήκη από τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013 θα είναι κλειστή για μικρό χρονικό διάστημα, μέχρι την αποπεράτωση των εργασιών και την αναγκαία επαναδιευθέτηση και τακτοποίηση του χώρου της Βιβλιοθήκης.
Κατ’ εξαίρεση θα λειτουργούν οι υπηρεσίες «Press Display» και «Αναζήτηση Εργασίας με Αρωγό τη Βιβλιοθήκη» (πληρ. 2261089979).
Ζητάμε την κατανόηση του αναγνωστικού κοινού, διαβεβαιώνοντάς το για την παροχή αναβαθμισμένων και ποιοτικών υπηρεσιών με την επαναλειτουργία της Βιβλιοθήκης το συντομότερο δυνατόν.
Μείνετε συντονισμένοι!
Πληροφορίες για το MEDIA Lab: http://2013.futurelibrary.gr/medialab/
Διαβάστε Περισσότερα »

Πήραν πίσω τις γαλάζιες σημαίες από 13 ελληνικές ακτές!

 Δείτε ποιες είναι οι παραλίες που αποσύρθηκαν από τους καταλόγους του 2013 - Έχασαν τα βραβεία λόγω «σοβαρών ελλείψεων στην παροχή υπηρεσιών προς τους λουόμενους»
Δεκατρείς ελληνικές ακτές που είχαν βραβευτεί φέτος με το Διεθνές Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης «ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ» αποσύρθηκαν από τους εθνικούς και διεθνείς καταλόγους του 2013 και έχασαν τα βραβεία τους καθώς τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Κρίσεων και η Συντονιστική Επιτροπή του Προγράμματος, έκριναν πως δεν πληρούσαν όλα τα κριτήρια.

Παρά την πολύ καλή ποιότητα των Νερών Κολύμβησης στις εν λόγω ακτές, οι Επιτροπές διαπίστωσαν, έπειτα από επιθεωρήσεις, σοβαρές ελλείψεις στην επιβεβλημένη παροχή υπηρεσιών προς τους λουόμενους και επισκέπτες, στην τήρηση των κριτηρίων του βραβείου «ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ» που αναφέρονται σε καθαριότητα, ορθή πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών και δράσεις προστασίας περιβάλλοντος ακτής και παράκτιου χώρου.

Δείτε τον κατάλογο των 13 ακτών:

• Ακτή Αγγελοχώρι – Δήμος Θερμαϊκού – Θεσσαλονίκη
• Ακτή Αγ. Ιωάννης Περιστερών – Δήμος Κέρκυρας – Κέρκυρα
• Ακτή Αγ. Στέφανος – Δήμος Κέρκυρας – Κέρκυρα
• Ακτή Αυλάκι – Δήμος Κέρκυρας – Κέρκυρα
• Ακτή Αστρακερή – Δήμος Κέρκυρας – Κέρκυρα
• Ακτή Μωραΐτικα – Δήμος Κέρκυρας – Κέρκυρα
• Ακτή Canal D’ Amour – Δήμος Κέρκυρας – Κέρκυρα
• Ακτή Βατερά – Δήμος Λέσβου – Λέσβος
• Ακτή Αγ. Γαλήνη/Ύστερο Βαρκοτόπι – Δήμος Αγ. Βασιλείου - Ρέθυμνο
• Ακτή Πυθαγόρειο – Δήμος Σάμου – Σάμος
• Ακτή Ποτοκάκι 2 – Δήμος Σάμου – Σάμος
• Ακτή Αγ. Φωτεινή – Δήμος Χίου – Χίος
• Ακτή Καρφάς – Δήμος Χίου – Χίος
protothema.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Ευρυτανία: Υπέγραφε ως δήμαρχος ενώ δεν ήταν!


Τα όσα τραγελαφικά συμβαίνουν τον τελευταίο διάστημα στον δήμο Αγράφων φαίνεται ότι δεν έχουν τελειωμό.

Πάντα ως αρνητικός πρωταγωνιστής ο δήμαρχος Δημήτρης Τάτσης και φυσικά ο Αγραφιώτικος λαός να πληρώνει το μάρμαρο της εγκατάλειψης και της απομόνωσης.

Έτσι μετά την επιβολή της πειθαρχικής ποινής 4μηνης αργίας απο το πειθαρχικό για σοβαρή παράβαση καθήκοντος απο δόλο,ο ίδιος ο δήμαρχος κατέφυγε στο ΣτΕ για ακύρωση της απόφασης.

Απο 5\8\13 το ΣτΕ απέρριψε την αίτηση του δημάρχου Αγράφων και στις 8\8 του κοινοποιεί την απόφαση μέσω του δικηγόρου του ως άμεσα εκτελεστή.

Και απο εκεί ξεκινά το παράλογο του πράγματος.

Ο δήμαρχος σας να μην συμβαίνει τίποτα και διαρρέοντας ότι πρέπει να καθαρογραφεί η απόφαση του ΣτΕ εκτελεί κανονικά τα καθήκοντά του εδώ και 33 μέρες ,υπογράφει έγγραφα και πιστώσεις του δήμου ενώ πριν λίγες συγγάλεσε και Οικονομική επιτροπή παίρνοντας αποφάσεις για αναθέσεις έργων, εντάλματα πληρωμών, και έγκριση δαπανών ύψους 3εκ. ευρω περίπου!

Μάλιστα όλο αυτό το διάστημα,όπως καταγγέλουν στο PrasiaOnline πολίτες των Αγράφων,σουλατσάριζε σε κάθε εκδήλωση με το αυτοκίνητο του δήμου.
Μόλις χθές κοινοποιήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο η απόφαση που ανέφερε περί αργίας στον δήμαρχο απο 8/8/13.

Πολλά τα ερωτήματα για τις ευθύνες και των υπολοίπων συμβούλων του δημοτικού συμβουλίου για το τι έκαναν εδώ και 33 μέρες αλλά και πολλά περισσότερα για τις κινήσεις του δημάρχου που πλέον μετά τις καταγγελίες που θα ακολουθήσουν θα πάρουν τον δρόμο της δικαιοσύνης.

Μήπως πρέπει επιτέλους κάποιοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους είτε αυτοί λέγονται κεντρική εξουσία είτε περιφέρεια είτε εισαγγελικές αρχές;

Kαι αυτοί που καλύπτουν όλο αυτο το μπάχαλο ...έχουν ονοματεπώνυμο και πρέπει και σε αυτούς τα αποδοθούν ευθύνες..

Μάλιστα ο δήμαρχος πλέον κινδυνεύει και με έκπτωση ή και οριστική παυση των καθηκόντων του.


prassia-eyrytanias.blogspot.com
Διαβάστε Περισσότερα »

Βανδαλισμοί σε νεκροταφείο στη Θήβα-βίντεο



Σήμερα 13/9 το μεσημέρι γύρω στις 2.00 βανδαλισμοί στο κοιμητήριο της Θήβας στο Πυρί. Δύο ημεδαποί, ντόπιοι εισέβαλαν στο νεκροταφείο που βρίσκεται στην είσοδο του Πυριού και βανδάλισαν το χώρο σπάζοντας τζάμια για να πάρουν μπρούτζινους σταυρούς, καντήλια, θυμιατά και ότι άλλο θεωρούσαν ότι θα ήταν καλή λεία.  Οι δύο εισβολείς εκμεταλεύτηκαν την ολιγόλεπτη απουσία του φύλακα, που απ'ότι είπε στο viotiashop είχε πεταχτεί μέχρι το σπίτι του κοντά από το σημείο εκείνο ώστε να πάρει τα φάρμακά του. Τότε βρήκαν την ευκαιρία οι δράστες και βανδάλισαν το κοιμητήριο. Η ομάδας ΔΙΑΣ που βρισκόταν στην περιοχή τους αντιλήφθηκε και τους έπιασε και τους πήγε αυτόφωρο στο αστυνομικό τμήμα της Θήβας.


Στη συνέχεια πήγε ο φύλακας στο ΑΤ και πήρε τα κλοπιμαία και τα έχει στο κοιμητήριο όπου μπορούν οι συγγενείς να πάνε να τα παραλάβουν

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Εκπληκτικό βίντεο: Παρακολουθήστε πως γίνεται η διαδικασία γήρανσης

Διαβάστε Περισσότερα »

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών σε Βοιωτία και Εύβοια


Δύο εμπόρους ναρκωτικών που προμήθευαν νέους της Βοιωτίας και της Εύβοιας συνέλαβαν οι αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας.

Πρόκειται για έναν 25 χρόνο Έλληνα και έναν 50 χρόνο αλβανικής καταγωγής. Οι αστυνομικοί της Α΄ΟΠΚΕ εντόπισαν αρχικά τον 25 χρόνο το βράδυ της Τρίτης σε περιοχή της Χαλκίδας και μετά από έλεγχο που του έκαναν βρήκαν πάνω του, τρεις συσκευασίες με 32,4 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και ένα αυτοσχέδιο τσιγαριλίκι που περιείχε καπνό με κάνναβη.

Την έρευνα ανέλαβε η Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, αστυνομικοί της οποίας έκαναν έρευνα στο σπίτι του 25χρονου, σε περιοχή της Βοιωτίας, όπου επιπλέον βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Έξι αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες, που περιείχαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μεικτού βάρους 368 γραμμαρίων, τις οποίες ο 25χρονος προόριζε για πώληση, ένα σπαθί συνολικού μήκους 70 εκατοστών και μία λόγχη μήκους 12 εκατοστών, το χρηματικό ποσό των 1.350 ευρώ, προερχόμενο από την πώληση των ναρκωτικών, δύο 2 κινητά τηλέφωνα, ποσότητα, υπό διερεύνηση, λευκής σκόνης, βάρους 7 γραμμαρίων και διάφορα σύνεργα κατάλληλα για την συσκευασία δόσεων ναρκωτικών ουσιών (νάιλον σακουλάκια κ.λ.π.)

Από τη πρόοδο της έρευνας, προέκυψε ότι ο 25χρονος προμηθευόταν τα ναρκωτικά από τον 50χρονο και τα κρατούσε στο σπίτι του, με σκοπό την διάθεσή τους σε χρήστες των ευρύτερων περιοχών της Εύβοιας και της Βοιωτίας, έναντι βέβαια χρηματικών ποσών.

Οι αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης αξιοποίησαν κατάλληλα όλα τα στοιχεία και τις πληροφορίες που κατάφεραν να συγκεντρώσουν και χθες στις 19:00 το απόγευμα, εντόπισαν και ακινητοποίησαν στον υπεραστικό σταθμό των Κ.Τ.Ε.Λ. Χαλκίδας, ένα ταξί που οδηγούσε ο 50χρονος.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ "ΣΤΙΓΜΕΣ" ΣΤΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑ


Έκθεση Φωτογραφίας της Φωτογραφικής Λέσχης Λιβαδειάς

Θέμα: «Στιγμές»

Η Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς πραγματοποιεί, στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Δήμου Λεβαδέων «ΤΡΟΦΩΝΙΑ 2013», έκθεση φωτογραφίας των μελών της με θέμα: «Στιγμές».

Η έκθεση θα αναρτηθεί στο ισόγειο του Νερόμυλου στις Πηγές Κρύας στη Λιβαδειά, από τις 21 μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου 2013.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν το Σάββατο 21/9 και ώρα 8.00μ.μ
Ώρες λειτουργίας έκθεσης: 6.30μ.μ. - 9.30μ.μ


Συμμετέχουν:

Αθανασοπούλου Μαρία-Χριστίνα, Αλογοσκούφης Χρήστος, Αναστασίου Ελένη, Βήττα Δήμητρα, Βόγγλη Δήμητρα, Βόγγλη Μαρία, Ηλιάδης Μενέλαος, Καντάς Επαμεινώνδας, Καραδήμα Γιάννα, Καραδήμα Γιώτα, Κεράστα Βασιλική, Κοβάνη Νεκταρία, Κοτσώνας Κώστας, Λεμονής Γιάννης, Λιάκος Χαράλαμπος, Μήτσου Μαίρη, Μίχου Μαίρη, Μπακολουκάς Λουκάς, Μπαλωματίνης Γιώργος, Νικολάου Βιολέττα, Ντιμιτρίεβα Κατερίνα, Πασβαντίδης Χαράλαμπος, Πλιακοστάμου Νινέττα, Πολυτάρχου Σπύρος, Ρέββας Αθανάσιος, Στάμου Μαρία, Στάυρου Σταύρη, Χαιρετάκη Ειρήνη, Χατζηδήμου Απόστολος


Οργάνωση :
Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς
www.fotolesxilivadias.gr
E-mail: fotolesxilivadias@gmail.com

Χορηγοί: Δήμος Λεβαδέων, Φροντιστήρια Βελαώρας Ιωάννης
Χορηγοί επικοινωνίας:
fmag - photography fan/magazine http://www.fmag.gr/ - E-mall: info@fmag.gr



Για το Δ. Σ. της Φ. Λ. Λιβαδειάς

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Λεμονής Ιωάννης                      Μίχου Μαρία


Διαβάστε Περισσότερα »

Ο χάρτης σοκ της Ελλάδας που βυθίζεται

  Ορισμένες περιοχές της Αθήνας και της Λάρισας βυθίζονται τα τελευταία χρόνια, ενώ ένα μέρος της Θεσσαλονίκης ανυψώνεται, αποκαλύπτει ένα νέο σύστημα για την παρακολούθηση των παραμορφώσεων σε μεγάλες εκτάσεις.

Η γη κάτω από τα πόδια μας σπάνια παραμένει σταθερή, επισημαίνει η ευρωπαϊκή διαστημική υπηρεσία ESA, η οποία συνέλεξε και επεξεργάστηκε τα δορυφορικά δεδομένα. Οι μετακινήσεις των τεκτονικών πλακών, η ενεργοποίηση σεισμικών ρηγμάτων, η εξόρυξη μεταλλευμάτων και υδρογονανθράκων είναι μερικοί από τους παράγοντες που προκαλούν κατακόρυφες μετατοπίσεις του εδάφους.

Η μέτρηση των μεταβολών αυτών δεν είναι πάντα εύκολη, ωστόσο η ακρίβεια της παρακολούθησης γίνεται τώρα πιο ακριβής χάρη σε ένα σύστημα επεξεργασίας δορυφορικών δεδομένων που αναπτύχθηκε στη Γερμανία για λογαριασμό της ESA.

Το σύστημα WAP (Wide Area Processor) αναλύει δεδομένα από δορυφορικά ραντάρ, των οποίων η ακτινοβολία ανακλάται πάνω σε μεταλλικές κατασκευές και κτήρια και επιστρέφει πίσω το δορυφόρο.

Η συνεχής μέτρηση αυτών των αντικειμένων στην πορεία των χρόνων μπορεί να προσδιορίσει τις κατακόρυφες μετατοπίσεις με την πρωτοφανή ακρίβεια του ενός χιλιοστού.

Οι μετρήσεις είναι πάντως, σύμφωνα με το Hellas.Now.gr περισσότερες, και άρα ακριβέστερες, στις αστικές περιοχές όπου υπάρχουν αρκετά κτήρια και μεταλλικές κατασκευές. Στις αγροτικές περιοχές της Ελλάδας υπήρχαν κατά μέσο όρο 10 σημεία μέτρησης ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο, ενώ στην Αθήνα ο αριθμός έφτασε τα 200 σημεία ανά km2.

Αναλύοντας περίπου 360 gigabyte δεδομένων από τους δορυφόρους ERS 1 και 2, το σύστημα WAP έχει χαρτογραφήσει μέχρι στιγμής τη μισή ηπειρωτική Ελλάδα. Οι χάρτες δείχνουν ότι ορισμένες περιοχές της Ελλάδας βυθίζονται έως και 10 χιλιοστά ανά έτος.

Υψηλή καθίζηση ανιχνεύθηκε στην Αθήνα, τη Λάρισα και γύρω από τον Κορινθιακό κόλπο μεταξύ άλλων, ενώ καθιζήσεις και ανυψώσεις καταγράφηκαν μέσα και γύρω από την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Επόμενο βήμα των ερευνητών θα είναι να καταγράψουν τις κατακόρυφες μετατοπίσεις σε επίπεδο ολόκληρης ηπείρου.

Το πλεονέκτημα του WAP είναι ότι μπορεί να δεχθεί δεδομένα από πολλούς διαφορετικούς δορυφόρους, χαρακτηριστικό που επιταχύνει τη διαδικασία και αυξάνει την ακρίβεια των μετρήσεων.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ενημέρωση ΕΑΣ Λιβαδειάς σε κτηνοτρόφους


"Μετά από την τελευταία ενημέρωση από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, σας επισημαίνουμε ότι στο φάκελο της Α.Ε.Ε. 2013 του κάθε αιγοπροβατοτρόφου θα πρέπει να περιλαμβάνονται στα υποχρεωτικά επισυναπτόμενα έγγραφα και ο πίνακας Ε και ο πίνακας Γ του νέου μητρώου αιγοπροβάτων (όχι μόνο το εξώφυλλο και η απογραφή)", επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΕΑΣ Λιβαδειάς.
"Ο πίνακας Ε αφορά την αναλυτική καταγραφή των ζώων που έχουν ηλεκτρονική σήμανση δηλαδή όλα τα ζώα που γεννήθηκαν από 01/01/2010 και μετά, ενώ ο πίνακας Γ τις αυξομειώσεις των ζώων που δεν φέρουν ατομικό κωδικό αριθμό σήμανσης, δηλαδή ζώων ηλικίας μικρότερης των 6 μηνών που έχουν γεννηθεί στην εκμετάλλευση.

Παρακαλούμε όπως φροντίσετε να συμπληρώσετε επαρκώς τους ανωτέρω πίνακες ώστε να μην προκύψουν προβλήματα κατά τον έλεγχο αυτών από τις αρμόδιες Υπηρεσίες.", αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.
Διαβάστε Περισσότερα »

Το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο ανοίγει τις πύλες του σε 10.000 νέους φοιτητές -Tι προγράμματα προσφέρει


Δέκα χιλιάδες όνειρα ανοιχτών σπουδών θα πάρουν σάρκα και οστά φέτος. Τόσοι θα είναι οι νέοι φοιτητές που θα υποδεχθεί το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο για το ακαδημαϊκό έτος 2014-15.
Από αυτούς οι 4.890 θα εισαχθούν σε προπτυχιακά προγράμματα και οι υπόλοιποι 5.110 στα μεταπτυχιακά προγράμματα.
Ο αριθμός των θέσεων στα προπτυχιακά προγράμματα κατανέμεται ως εξής:

    Σπουδές στις Φυσικές Επιστήμες 200,
    Πληροφορική 1.000,
    Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών 1.500,
    Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό 1.100,
    Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό 1.000,
    Ισπανική Γλώσσα και Πολιτισμός 90.

Επίσης, καθ' υπέρβαση του αριθμού εισακτέων και σε ποσοστό 5% επιπλέον του αριθμού θέσεων θα εισαχθούν υποψήφιοι που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις, οι οποίοι εμπίπτουν στις διατάξεις 5 του Ν. 3794/2009.
Φέτος προσφέρονται 26 προγράμματα έναντι των 25 του προηγούμενου έτους, καθώς στη σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών προστέθηκε το πρόγραμμα «Ακουστικός Σχεδιασμός και Πολυμέσα».
Σύμφωνα, με την Καθημερινή» το κόστος των σπουδών ανά θεματική ενότητα θα είναι 550 ευρώ στα προπτυχιακά προγράμματα και 700 ευρώ στα μεταπτυχιακά προγράμματα. Η επιλογή των εισακτέων θα γίνει με δημόσια ηλεκτρονική κλήρωση στα γραφεία του ΕΑΠ στην Πάτρα (πάροδος Αριστοτέλους 18) στα μέσα Οκτωβρίου. Οι αιτήσεις για τις νέες θέσεις γίνονται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα www.eap.gr από την 1η Νοεμβρίου έως και τις 10 Δεκεμβρίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Παρασκευή και 13 -Μύθοι και προκαταλήψεις για την πιο «καταραμένη» ημέρα



Οποιαδήποτε Παρασκευή συμπίπτει με τις 13 ενός μήνα θεωρείται κακότυχη στις Αγγλοσαξονικές, Γαλλικές, Γερμανικές και Πορτογαλικές περιοχές του κόσμου.Παρόμοιες δεισιδαιμονίες υπάρχουν και σε άλλες παραδόσεις: στην Ελλάδα και την Ισπανία για παράδειγμα, το ρόλο αυτό έχει η "Τρίτη και 13". Ο φόβος της Παρασκευής και 13 ονομάζεται στα αγγλικά paraskavedekatriaphobia (μία λέξη που προέρχεται από τις ελληνικές λέξεις Παρασκευή, δεκατρείς και φοβία) και είναι ειδική μορφή της τρισκαιδεκαφοβίας.

Στην Πληροφορική υπάρχει επίσης και ένας ιός με το όνομα "Παρασκευή και 13" (Friday 13th), ο οποίος έχει το χαρακτηριστικό να ενεργοποιείται όταν το ημερολόγιο του υπολογιστή δείξει ημέρα Παρασκευή και ημερομηνία 13.

Ιστορία της Παρασκευής και 13

Πριν τον 19ο αιώνα, ο αριθμός 13 θεωρούνταν γενικά ως φέρων κακή τύχη. Την ίδια εικόνα είχε και η Παρασκευή αν και δεν υπήρχε κάποια σχέση μεταξύ των δύο. Η πρώτη αναφορά σε μία "Παρασκευή και 13" έγινε μάλλον στις αρχές του 19ου αιώνα.

Πέρα από τις γραπτές αναφορές, πάντως, πολλές δημοφιλείς ιστορίες υπάρχουν σχετικά με την προέλευση της δεισιδαιμονίας:Ο Μυστικός Δείπνος, με ιστορίες ότι ο Ιούδας ο Ισκαριώτης ήταν ο 13ος καλεσμένος, ενώ η Σταύρωση του Ιησού συνέβη κατά ημέρα Παρασκευή. Ότι η Εύα προσέφερε το μήλο στον Αδάμ κατά ημέρα Παρασκευή (η πεποίθηση ότι ήταν ένα μήλο πιθανότατα προέρχεται από την ομοιότητα της Λατινικής λέξεις malus = "κακό" και Malum = "μήλο").

Θεωρείται λοιπόν πως είναι δυσάρεστη ημέρα για πολλές εργασίες και δραστηριότητες, όπως είναι η γέννηση, ο γάμος, η έναρξη μιας νέας δουλειάς, το ξεκίνημα του πλοίου για ένα νέο ταξίδι, για τις μετακομίσεις, για να κόψει κάποιος τα νύχια του κ.α.
Στην Αμερική και την Αγγλία, επέλεγαν την ημέρα αυτή προκειμένου να απαγχονίσουν τους θανατοποινίτες –με αποτέλεσμα να αποκαλείται συχνά η Παρασκευή και ως Ημέρα του Κρεμασμένου.
Οι Ούγγροι πιστεύουν πως όταν κάποιος γεννηθεί Παρασκευή, μπορεί το κακό να φύγει από πάνω του αν και εφόσον ρίξει λίγο από το αίμα του σε ένα κομμάτι ύφασμα από τα ρούχα του και έπειτα το κάψει, καίγοντας μαζί οποιαδήποτε κατάρα μεταφέρει η μέρα αυτή.

Μονάχα σε δυο περιπτώσεις η ημέρα αυτή μπορεί να είναι ευεργετική, καθώς όλα τα δυσάρεστα παύουν την Παρασκευή πριν το Πάσχα, αλλά και όταν κάποιος δει ένα όνειρο το βράδυ της ίδιας μέρας.
Αν την επομένη διηγηθεί το όνειρο αυτό, είναι σχεδόν βέβαιο πως ότι είδε θα γίνει πράξη προσφέροντας έτσι χαρά... αν φυσικά το όνειρο ήταν θετικό!

Ο «Μαγικός» Αριθμός 13

Αντίστοιχα με την Παρασκευή, ο αριθμός 13 έχει και αυτός τους δικούς του παράδοξους συμβολισμούς που κάνει αρκετούς να το φοβούνται.
Αν ο αριθμός 12 συμβολίζει την πληρότητα, την κοσμική τάξη και αρμονία τότε ο 13 αριθμεί το διαμελισμό αυτού του τέλειου κύκλου, την εξαναγκαστική συνέχεια της τάξης που οδηγεί στην ασυμμετρία και το χάος.
Δεν είναι παράλογο λοιπόν, που στον Μυστικό Δείπνο του Χριστού, οι παρευρισκόμενοι δεν ήταν ίσοι με τον αριθμό της ισορροπίας, αλλά ήταν δεκατρείς, αριθμός που αντιστοιχεί στον προδότη Ιούδα Ισκαριώτη!
Έκτοτε, ο αριθμός αυτός συνδέθηκε με ό,τι πιο μισητό και γι' αυτό κανένας άρχοντας των περασμένων εποχών, δεν θα φιλοξενήσει στο τραπέζι του 12 επισκέπτες παρά πάντα λιγότερους ή περισσότερους, προς αποφυγήν της επανάληψης εκείνου του μιαρού βιβλικού συμβάντος!
Υπήρχε άλλωστε και ο φόβος, πως όποιος σηκωθεί πρώτος από αυτό το τραπέζι, κάποια στιγμή, μέσα στον επόμενο χρόνο θα συναντήσει το θάνατο...
Εξαιτίας λοιπόν αυτής της αρνητικής –για τους Χριστιανούς πάντα– σημασίας του αριθμού, θεωρήθηκε πως ήταν ο ιδανικός για τη μαύρη μαγεία και τις τελετές αυτών που έστρεψαν το βλέμμα τους αντίθετα από τη βουλή του Κυρίου.
Η απέχθεια απέναντι στον εν λόγω αριθμό, είναι μάλιστα τόσο μεγάλη, ώστε δημόσια έγραφα, συνοικίες αλλά και ολόκληρες πολιτείες αποφεύγουν την αναφορά του. Χαρακτηριστικό είναι πως σε ολόκληρο το Παρίσι, υπάρχουν ελάχιστες διευθύνσεις όπου ο ακατονόμαστος αριθμός έχει τοποθετηθεί!

Διαβάστε Περισσότερα »

Χρυσό και Χάλκινο Μετάλλιο Δύο Αθλητών Taekwondo της Ακαδημίας Τάεκβοντο Κεντρικής Στερεάς

Διαβάστε Περισσότερα »

Γιορτή Μελιού στο Λεοντάρι


Διαβάστε Περισσότερα »

Δεν είχε ούτε πτυχίο και ήταν διευθυντής στην ΕΑΒ



Ούτε καν πτυχίο είχε ο άνθρωπος που ήταν επί χρόνια επικεφαλής στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία, σύμφωνα με νεότερη έρευνα των αρμόδιων ελεγκτών επιθεωρητών. Πριν από μερικές εβδομάδες είχε αποκαλυφθεί ότι ο Αθανάσιος…



Χρονόπουλος είχε καταθέσει πλαστό μεταπτυχιακό δίπλωμα, προκειμένου να πάρει τη θέση του γενικού διευθυντή Επικεφαλής Επιχειρησιακών Λειτουργιών της συγκεκριμένης κρατικής εταιρείας. Σύμφωνα με την έκθεση επιθεώρησης – ελέγχου του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης που παρουσιάζει σήμερα το «Θέμα», ο κ. Χρονόπουλος, πέραν του πλαστού μεταπτυχιακού, είχε καταθέσει επίσης πλαστό πτυχίο.

Σύμφωνα με την έκθεση ο έλεγχος ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2012 και είχε ως αντικείμενο «η νομιμότητα της διαδικασίας επιλογής και της συναφθείσας σύμβασης για την πλήρωση θέσης διευθυντικού στελέχους της Εταιρίας, καθώς και των αποδοχών που καταβλήθηκαν». Οι καταγγελίες που είχαν φτάσει στο Σώμα Επιθεωρητών αμφισβητούσαν την γνησιότητα του βασικού τίτλου σπουδών του “New Jersey Institute of Technology” που είχε προσκομίσει ο κ. Χρονόπουλος στην ΕΑΒ. Το Σώμα Επιθεωρητών ζήτησε την συνδρομή του γενικού προξενείου της Ελλάδας στην Νέα Υόρκη. Στις 21 Αυγούστου, πριν από περίπου δύο εβδομάδες το εκπαιδευτικό ίδρυμα “New Jersey Institute of Technology” απάντησε προς το γενικό προξενείο. Στην απάντηση αναφερόταν ότι «το αντίγραφο πτυχίου που απεστάλη δεν αντιστοιχεί σε τίτλο σπουδών του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού ιδρύματος και ο αναφερόμενος ούτε αποφοίτησε ούτε φοίτησε σε αυτό». Την επόμενη ημέρα, στις 22 Αυγούστου, διαβιβάστηκε από το γενικό προξενείο η απάντηση, η οποία πρωτοκολλήθηκε στο Σώμα Επιθεωρητών στις 26 του ίδιου μήνα.


Το Σώμα επιθεωρητών αφού μελέτησε την απάντηση του Ιδρύματος κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «ο Αθανάσιος Χρονόπουλος κατέλαβε, κατά το ιστορικό που παρατίθεται στην ως άνω έκθεση, τη  θέση του Γενικού Διευθυντή Επιχειρησιακών Λειτουργιών της ΕΑΒ Α.Ε., προσκομίζοντας πλην του μεταπτυχιακού τίτλου που αποδείχθηκε πλαστός και πανεπιστημιακό τίτλο μηχανολόγου μηχανικού του  New Jersey Institute of Technology των ΗΠΑ, που επίσης αποδείχθηκε ότι συνιστά πλαστό έγγραφο».
Αμέσως μετά η συγκεκριμένη έκθεση που συντάχθηκε άμεσα, διαβιβάστηκε στο υπουργείο Οικονομικών, το οποίο είναι το εποπτεύον υπουργείο της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας. Επιπλέον το Σώμα Επιθεωρητών καλεί το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας να αναζητήσει και να λάβει τους μισθούς που έχει εισπράξει ο κ. Χρονόπουλος, όσο απασχολούταν στην εταιρεία. Όπως αναφέρουν στην έκθεση οι επιθεωρητές «το Δ.Σ. της Εταιρίας θα πρέπει, λαμβανομένων υπόψη των προαναφερομένων στην παρούσα, να προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την αναζήτηση των αχρεωστήτως καταβληθέντων και την ικανοποίηση των απαιτήσεων της εταιρίας λόγω μη κατοχής από τον Αθανάσιο Χρονόπουλο τόσο του μεταπτυχιακού τίτλου όσο και του βασικού τίτλου σπουδών, βάσει των οποίων, κατά τις προβλέψεις της σύμβασης εργασίας του, υπολογίσθηκαν οι αποδοχές του».

Σύμφωνα με πληροφορίες οι μηνιαίες αποδοχές του κ. Χρονόπουλου άγγιζαν τις 7500 ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται σε αυτά τα επιδόματα και τα μπόνους που κάποιες φορές έφταναν τις 2500 ευρώ.

Μέρες πριν το Σώμα Ελεγκτών είχε διαπιστώσει ότι το διευθυντικό στέλεχος της ΕΑΒ είχε προσκομίσει πλαστό μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια. Συγκεκριμένα μετά από έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο κ. Χρονόπουλος είχε δηλώσει ότι βρισκόταν στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και φοιτούσε σε μεταπτυχιακό επίπεδο, την εποχή που υπηρετούσε στον ελληνικό στρατό. Ακόμα και τη θέση που κατείχε στην εταιρεία, την είχε πάρει παράτυπα, σύμφωνα με τους Επιθεωρητές. Η θέση αυτή δεν προβλεπόταν από το οργανόγραμμα της εταιρείας και σύμφωνα με τον έλεγχο δημιουργήθηκε με παράτυπο τρόπο και την κατέλαβε ο κ. Χρονόπουλος.

Ο φάκελος Χρονόπουλου έχει ήδη διαβιβαστεί στον εισαγγελέα για την ποινική αξιολόγηση των στοιχείων.

Θα ελεγχθούν όλοι όσοι μπουν σε διαθεσιμότητα

Τον έλεγχο των πιστοποιητικών σπουδών και γλωσσομάθειας των 12500 υπαλλήλων που τίθενται σε διαθεσιμότητα διέταξε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Σύμφωνα με πληροφορίες τον έλεγχο θα τον αναλάβουν οι υπηρεσίες υποδοχής, δηλαδή οι υπηρεσίες εκείνες στις οποίες τελικώς θα μετακινηθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι. Η αρχή έχει γίνει με τους δημοτικούς αστυνομικούς μετά τη συμφωνία των κκ Μητσοτάκη και Μιχελάκη.

Η πρώτη εικόνα που έχουν στα υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εσωτερικών είναι ότι υπάρχουν αρκετοί δημοτικοί αστυνομικοί οι οποίοι έχουν καταθέσει πλαστά δικαιολογητικά. Η πρωτοβουλία ελέγχου γίνεται σε μια προσπάθεια «ξεκαθαρίσματος» των υπαλλήλων που κατέθεσαν γνήσια διπλώματα και εκείνων που εξαπάτησαν το δημόσιο για να προσληφθούν. Επίσης υπολογίζεται ότι μετά από τον έλεγχο θα προκύψει ένας ικανός αριθμός απολυμένων υπαλλήλων που θα συμβάλει στο να ικανοποιηθεί η συμφωνία με την Τρόικα που προβλέπει 15000 απολύσεις. Πρόθεση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το οποίο έχει αναλάβει επιτελικό ρόλο, είναι να μην υπάρξουν ξανά οριζόντιες απολύσεις, όπως στην περίπτωση των σχολικών φυλάκων.

Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης υπολογίζει στην αγαστή συνεργασία με τους συναδέλφους του υπουργούς, οι οποίοι έχουν αναλάβει την υλοποίηση των μνημονιακών δεσμεύσεων – ο καθένας στον τομέα του. Σε σχέση με το υπουργείο Παιδείας και τα προβλήματα που έχουν προκύψει εν όψει και των απεργιακών κινητοποιήσεων, ο κ. Αρβανιτόπουλος έχει διαβεβαιώσει τον κ. Μητσοτάκη ότι η προωθούμενη μεταρρύθμιση θα υλοποιηθεί.     

Εκτός του υπουργείου Παιδείας τα δύο έτερα υπουργεία που βρίσκονται στο μικροσκόπιο της Τρόικας είναι το υπουργείο Υγείας και το υπουργείο Εσωτερικών. Η ολοκλήρωση των διαδικασιών των πειθαρχικών ελέγχων, των μετακινήσεων και των απολύσεων (σχολικοί φύλακες) θεωρείται κρίσιμο στοίχημα για την κυβέρνηση εν όψει της επίσκεψης της Τρόικας σε δύο εβδομάδες.

Μέχρι στιγμής έχουν τιμωρηθεί με αυτοδίκαιη αργία περισσότεροι από 1000 δημόσιους υπάλληλους. Την ποινή της απόλυσης έχουν αντιμετωπίσει 226 και 22 από αυτούς απολύθηκαν των Αύγουστο. Από τους υπόλοιπους 204, στους 103 επιβλήθηκε η ποινή της οριστικής παύσης με την επικύρωση του Συμβουλίου της Επικρατείας, οι 53 έφυγαν με απόταξη αφού υπηρετούσαν στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα ασφαλείας και 47 απολύθηκαν με αυτοδίκαιη έκπτωση λόγω ποινικής καταδίκης.

Παράλληλα το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης ανέρχεται σε 135 υπαλλήλους, μετά την ενίσχυση που έγινε λόγω αποσπάσεων. Τα πειθαρχικά συμβούλια έχουν μειωθεί σχεδόν στο μισό. Από 120 που ήταν, σήμερα έχουν περιοριστεί σε 65, αφού κρίθηκε ότι αυτό εξυπηρετεί την ταχύτερη απόδοση δικαιοσύνης. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης 200 περίπου υποθέσεις καταγγελιών εξετάζονται κάθε μήνα από τα πρωτοβάθμια πειθαρχικά συμβούλια και 50 από το δευτεροβάθμιο.   

Ο κ. Μητσοτάκης υπερασπίζεται την άποψη ότι με τους απρόσκοπτους ελέγχους, καθώς και με την Κινητικότητα θα αποφευχθούν άδικες απολύσεις και καταργήσεις φορέων. Έτσι βάρος έχει δώσει στον καθημερινό έλεγχο υπηρεσιών για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο των αδικαιολογήτως απόντων. Επιθεωρητές και ελεγκτές επισκέπτονται σχεδόν σε καθημερινή βάση υπηρεσίες του δημόσιου τομέα και ελέγχουν τις παρουσίες του προσωπικού καθώς και τους λόγους για τους οποίους απουσιάζουν.
Διαβάστε Περισσότερα »

700.000 smartphones πωλήθηκαν στο α' εξάμηνο ..στην Ελλάδα της κρίσης!


Η κρίση ..κρίση
αλλά ο Έλληνας θέλει το smartphone του.


Σε περισσότερα από 700.000 εκτιμώνται τα smartphones που διετέθησαν στην ελληνική αγορά κατά το α' εξάμηνο του 2013, σύμφωνα με στοιχεία που...-
δημοσιοποίησε η Cosmote, η οποία αναφέρει ότι πάνω από το 50% που διέθεσε η ίδια στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ανήκαν στη συγκεκριμένη κατηγορία συσκευών.
Η δημοσιοποίηση έγινε με αφορμή την προχθεσινή παρουσιάσεων των νέων iPhone, τα οποία θα διαθέσει η Cosmote, ενώ αντίστοιχη ανακοίνωση υπήρξε χθες και από τη Vodafone.
Και η Wind εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει ταυτόχρονα με τις άλλες δύο εταιρείες τη διάθεση του iPhone 5S και iPhone 5c.
Η διάθεση θα ξεκινήσει εντός του Οκτωβρίου με τις πληροφορίες να συγκλίνουν προς το δεύτερο δεκαήμερο, με πιο πιθανή ημερομηνία την 18η Οκτωβρίου. Αξιοσημείωτο είναι πως, όπως σημειώνει η Cosmote, το 10% των smartphones που διετέθησαν συνολικά στο α' εξάμηνο της φετινής χρονιάς αφορούσε iPhone συσκευές.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ