Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Ανησυχία προκαλεί το δίδυμο χτύπημα του Εγκέλαδου




Mεγάλη αναστάτωση προκάλεσε το διπλό χτύπημα του εγκέλαδου το μεσημέρι της Δευτέρας στη Φθιώτιδα. Οι δονήσεις εντάσεως 4,6 και 4,8 Ρίχτερ που έγιναν ιδιαίτερα αισθητές και στην Αττική αποτελείωσαν κτίρια που είχαν υποστεί ζημιές από τα προηγούμενα «χτυπήματα» του Εγκέλαδου στις 7 Αυγούστου, ενώ προκάλεσαν νέες ζημιές σε σπίτια στο Ρεγγίνι, τη Δρυμαία και τους Ξυλικούς.

Κτήρια με σοβαρές ζημιές από τους προηγούμενους σεισμούς είναι πλέον ετοιμόρροπα, κάποιες αποθήκες ισοπεδώθηκαν, ενώ εμφανείς είναι ρωγμές ακόμα και σε σπίτια που δεν πληγεί από τους πρώτους σεισμούς.

«Υπάρχουν και νέες ζημιές σε σπίτια όπως επίσης και στην εκκλησία στο Ρεγγίνι. Ο κόσμος είναι τρομοκρατημένος και δεν θέλει να μπει στα σπίτια του ακόμη και για να διαπιστώσει πιθανές εσωτερικές ζημιές» δήλωσε ο αντιδήμαρχος Καμμένων Βούρλων Ταξιάρχη Φακίρη που βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στην περιοχή.

«Ο κόσμος βρίσκεται στους δρόμους και βλέπει σπίτια με πολλές ρωγμές. Ακόμη ρωγμές, πολύ μεγαλύτερες έχει και η εκκλησία» τόνισε ο ο πρόεδρος της Δρυμαίας Βασίλης Μανδώνης.

Στη Δρυμαία εξετάζονται λύσεις για τη διανυκτέρευση των κατοίκων που δεν θέλουν να μπουν στα σπίτια τους ενώ στο γειτονικό Ρεγγίνι ήδη έχει εκδοθεί ανακοίνωση από το Δήμο και συντάσσεται λίστα για αυτούς που θέλουν να διανυκτερεύσουν σε ξενοδοχείο καθώς στην περιοχή βρέχει.

«Δεν μπορούμε να αφήσουμε τον κόσμο μέσα στη βροχή να ξενυχτά στο δρόμο» παρατήρησε ο κ. Φακίρης , την ώρα που «οι μετασεισμοί που γίνονται ιδιαίτερα αισθητοί στην περιοχή δεν αφήνουν στους κατοίκους να ηρεμήσουν».

Όπως έγινε γνωστό πάνω από 20 άνθρωποι από το Ρεγγίνι ζήτησαν να μετακινηθούν για να διανυκτερεύσουν σε ξενοδοχείο στα Καμένα Βούρλα. Δεν αποκλείεται ο αριθμός αυτός να ανέβει αισθητά, καθώς οι περισσότεροι από τους κατοίκους της περιοχής βρίσκονται για δουλειές στα χωράφια τους και τώρα αρχίζουν και επιστρέφουν.

Χουλιάρας: Ασυνήθιστη η συγκεκριμένη σεισμική ακολουθία

«Πρόκειται για μια ισχυρή σεισμική ακολουθία από την ίδια περιοχή που στις 7 Αυγούστου είχε δώσει σεισμό 5,1 Ρίχτερ» δήλωσε ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας και χαρακτηρισε «ασυνήθιστη» αυτή την ισχυρή σεισμική ακολουθία καθώς όπως διαπιστώνει «το συγκεκριμένο ρήγμα όπως αρχικά είχαμε ως σεισμολόγοι εκτιμήσει έχει αρκετή ενέργεια».

«Μέχρι σήμερα εκτός από το αρχικό 5,1 στις 7 Αυγούστου έχει δώσει αρκετούς σεισμούς 4,9 Ρίχτερ, 4,8 Ρίχτερ και άλλους μικρότερους πάνω από 4 Ρίχτερ. Περίπου 40 μέρες μετά από 5,1 Ρίχτερ δεν μπορούμε να θεωρήσουμε φυσιολογικό ότι το συγκεκριμένο επίκεντρο στην περιοχή της Αμφίκλειας δίνει σεισμούς 4,8 αρχικά και 4,5... Έχει συσσωρευτεί πολλή ενέργεια στην περιοχή» σημείωσε ο κ. Χουλιάρας.

Παπαζάχος: Οι πολίτες δεν πρέπει να εφησυχάζουν

Με το σεισμό της 7ης Αυγούστου συνδέει το σημερινό «χτύπημα» του Εγκέλαδου ο καθηγητής Σεισμολογίας του ΑΠΘ, Κώστα Παπαζάχο.

«Η δραστηριότητα είναι συνέχεια των προηγούμενων φαινομένων» δήλωσε, σύμφωνα με το Ethnos.gr και πρόσθεσε ότι οι επιστήμονες θα πρέπει να είναι λίγο επιφυλακτικοί.

Όπως επισήμανε, η σεισμική δραστηριότητα δεν έχει ολοκληρωθεί και τόσο η Πολιτεία, όσο και οι πολίτες δεν θα πρέπει να εφησυχάζουν. Θα πρέπει να συνεχιστούν οι έλεγχοι στα σχολεία και στα δημόσια κτίρια, ενώ δεν θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν το επόμενο διάστημα τα σπίτια που υπέστησαν βλάβες από τις σημερινές ή τις προηγούμενες σεισμικές δονήσεις, υπογράμμισε ο κ. Παπαζάχος.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μουσική εκδήλωση στο προαύλιο του Ι.Ν.Αγίας Τριάδας Βαγίων


Διαβάστε Περισσότερα »

Ζημιές από τους σεισμούς στην Φθιώτιδα





Και νέες πληγές μετρούν στο Ρεγγίνι, την Δρυμαία τους Ξυλικούς και στην ευρύτερη περιοχή από τις δύο νέες σεισμικές δονήσεις. Κτίρια που ήταν "τραυματισμένα" από τους προηγούμενους σεισμούς τώρα έχουν γίνει ετοιμόρροπα ενώ κάποιες αποθήκες ισοπεδώθηκαν. Ρωγμές που κανείς δεν είχε δώσει σημασία τώρα είναι πλέον ορατές και σε κάποιες περιπτώσεις απειλητικές.

Οι δύο σεισμικές δονήσεις των 4,6 και 4,8 Ρίχτερ σήμερα το απόγευμα έβγαλαν και πάλι στο δρόμο τους κατοίκους οι οποίοι διαπιστώνουν ότι ακόμη και σε σπίτια τα οποία δεν είχαν πληγεί από τις προηγούμενες σεισμικές δονήσεις πριν ένα - ενάμιση περίπου μήνα τώρα ο εγκέλαδος έχει αφήσει τα αποτυπώματά του.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Καμμένων Βούρλων Ταξιάρχη Φακίρη που βρέθηκε από τις πρώτες στιγμές στο Ρεγγίνι «υπάρχουν και νέες ζημιές σε σπίτια όπως επίσης και στην εκκλησία στο Ρεγγίνι. Ο κόσμος είναι τρομοκρατημένος και δεν θέλει να μπει στα σπίτια του ακόμη και για να διαπιστώσει πιθανές εσωτερικές ζημιές» όπως χαρακτηριστικά σημειώνει.

«Τούτες οι νέες σεισμικές δονήσεις αποτελειώσαν τα τραυματισμένα σπίτια» υπογραμμίζει ο πρόεδρος της Δρυμαίας Βασίλης Μανδώνης ο οποίος όπως περιγράφει «ο κόσμος βρίσκεται στους δρόμους και βλέπει σπίτια με πολλές ρωγμές. Ακόμη ρωγμές, πολύ μεγαλύτερες έχει και η εκκλησία» τονίζει χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος προσπαθεί να δει πώς θα διανυκτερεύσουν οι συγχωριανοί του που σε καμία περίπτωση δεν θέλουν να μπουν στα σπίτια τους ενώ στο γειτονικό Ρεγγίνι ήδη έχει εκδοθεί ανακοίνωση από το Δήμο και συντάσσεται λίστα για αυτούς που θέλουν να διανυκτερεύσουν σε ξενοδοχείο καθώς στην περιοχή βρέχει.

«Δεν μπορούμε να αφήσουμε τον κόσμο μέσα στη βροχή να ξενυχτά στο δρόμο» υπογραμμίζει ο Ταξιάρχης Φακίρης και σημειώνει πως «οι μετασεισμοί που γίνονται ιδιαίτερα αισθητοί στην περιοχή δεν αφήνουν στους κατοίκους να ηρεμήσουν».

Όπως έγινε γνωστό πάνω από 20 άνθρωποι από το Ρεγγίνι ζήτησαν να μετακινηθούν για να διανυκτερεύσουν σε ξενοδοχείο στα Καμένα Βούρλα. Δεν αποκλείεται ο αριθμός αυτός να ανέβει αισθητά, καθώς οι περισσότεροι από τους κατοίκους της περιοχής βρίσκονται για δουλειές στα χωράφια τους και τώρα αρχίζουν και επιστρέφουν.

«Πρόκειται για μια ισχυρή σεισμική ακολουθία από την ίδια περιοχή που στις 7 Αυγούστου είχε δώσει σεισμό 5,1 Ρίχτερ» σημειώνει ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας. Μάλιστα ο ίδιος χαρακτηρίζει «ασυνήθιστη» αυτή την ισχυρή σεισμική ακολουθία καθώς όπως διαπιστώνει «το συγκεκριμένο ρήγμα όπως αρχικά είχαμε ως σεισμολόγοι εκτιμήσει έχει αρκετή ενέργεια. Μέχρι σήμερα εκτός από το αρχικό 5,1 στις 7 Αυγούστου έχει δώσει αρκετούς σεισμούς 4,9 Ρίχτερ, 4,8 Ρίχτερ και άλλους μικρότερους πάνω από 4 Ρίχτερ. Περίπου 40 μέρες μετά από 5,1 Ρίχτερ δεν μπορούμε να θεωρήσουμε φυσιολογικό ότι το συγκεκριμένο επίκεντρο στην περιοχή της Αμφίκλειας δίνει σεισμούς 4,8 αρχικά και 4,5. Έχει συσσωρευτεί πολλή ενέργεια στην περιοχή» τονίζει χαρακτηριστικά.



Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε Περισσότερα »

Ελλοχεύει κινδύνους η μετακίνηση μαθητών με τα πόδια στα σχολεία της Θήβας


Σοβαρό πρόβλημα έχει δημιουργηθεί με τη μεταφορά μαθητών στα σχολεία της Θήβας.

Δεν υπάρχει σύμβαση που να προβλέπει την δωρεάν μεταφορά μαθητών εντός της πόλης της Θήβας, και παρόλο που το ΚΤΕΛ Θήβας έστειλε τα αστικά λεωφορεία να μεταφέρουν τους μαθητές από τα απομακρυσμένα προάστια οι μαθητές δεν επιβιβάστηκαν, γιατί έπρεπε να πληρώσουν το αντίτιμο του εισιτηρίου.

Με κίνδυνο της Ζωής τους, επιλέγουν πεντακόσια και πλέον παιδιά να μετακινηθούν με τα πόδια ώσπου να φτάσουν στα σχολεία τους.

Η πόλη της Θήβας έχει αρκετές ιδιομορφίες στους δρόμους, με ανηφόρες, κατηφόρες, έλλειψη έγκαιρης ορατότητας,έλλειψη σήμανσης, φαναριών, πεζοδρομίων που αυξάνουν την πιθανότητα ατυχήματος.

Ανάστατοι οι Γονείς των παιδιών, δεν μπορούν να πιστέψουν ότι εν έτη 2013 πρέπει τα παιδιά τους με κίνδυνο της Ζωής τους, να περπατούν εφτά οχτώ χιλιόμετρα κάθε μέρα για να πηγαινοέρχονται στο σχολείο τους.

Εν όψη χειμώνα, τα προβλήματα θα ενταθούν, ενώ έχουμε και παράπονα μαθητών, ότι απαιτούν οι δάσκαλοί τους να είναι συνεπείς στα ωράρια τους, παρόλο που τους εξηγούν το πρόβλημα της μεταφοράς.

Κάνουμε έκκληση, στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος και στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας και τον Αντιπεριφερειάρχη κ.Γιώργο Μουλκιώτη, να λάβουν σοβαρά υπόψιν τα προβλήματα αυτά.



Νίκος Χατζηδούρος

thiva post

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Παπαζάχος για τους σεισμούς στη Φθιώτιδα




Με τον σεισμό μεγέθους 5,3 που σημειώθηκε στις 7 Αυγούστου συνδέονται οι δονήσεις 4,5 και 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που έγιναν το απόγευμα , στην περιοχή της Φθιώτιδας. Το ακριβές επίκεντρο των δονήσεων είναι, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Γεωφυσικής του ΑΠΘ, 15 χιλιόμετρα ανατολικά της Αμφίκλειας.

“Η δραστηριότητα είναι συνέχεια των προηγούμενων φαινομένων”, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο καθηγητής Σεισμολογίας του ΑΠΘ, Κώστας Παπαζάχος και πρόσθεσε ότι οι επιστήμονες θα πρέπει να είναι λίγο επιφυλακτικοί.

Όπως επισήμανε, η σεισμική δραστηριότητα δεν έχει ολοκληρωθεί και τόσο η Πολιτεία, όσο και οι πολίτες δεν θα πρέπει να εφησυχάζουν. Θα πρέπει να συνεχιστούν οι έλεγχοι στα σχολεία και στα δημόσια κτίρια, ενώ δεν θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν το επόμενο διάστημα τα σπίτια που υπέστησαν βλάβες από τις σημερινές ή τις προηγούμενες σεισμικές δονήσεις, υπογράμμισε ο κ. Παπαζάχος.
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι 110.000 δικαιούχοι του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού του ΟΑΕΔ για το 2013-2014

Αναρτήθηκαν σήμερα στη διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕΔ  τα μητρώα των 110.000 δικαιούχων του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού 2013-2014.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορηθούν τους πίνακες στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr), στην ενότητα «e-υπηρεσίες - Κοινωνικός Τουρισμός». Στην ίδια ιστοσελίδα υπάρχουν τα μητρώα των παρόχων (ξενοδόχοι κ.λπ.), όπως και οι πίνακες των Αποκλειομένων Δικαιούχων - Ωφελουμένων και Παρόχων.
Σε ανακοίνωση της διοίκησης του ΟΑΕΔ επισημαίνεται, ότι οι δικαιούχοι δεν θα χρειαστεί να προσέλθουν στις υπηρεσίες του Οργανισμού, αφού η Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού έχει τη μορφή ενός μοναδικού ηλεκτρονικού κωδικού αριθμού. Η επιταγή ενεργοποιείται με την εμφάνιση των δικαιούχων - ωφελουμένων στα καταλύματα των παρόχων.

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαθήματα φωτογραφίας απο τον Ελείτροχο

 

Ο Σύλλογος Φωτογραφίας & Καλλιτεχνικής Έκφρασης Θήβας, «Ελείτροχος» ανακοινώνει την έναρξη νέου κύκλου Μαθημάτων Φωτογραφίας για αρχάριους, για 5η συνεχή χρονιά, με εισηγητή τον κ. Δαμιανό Μωραΐτη.
Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων οι φίλοι της φωτογραφίας θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την Τέχνη και την τεχνική της Φωτογραφίας, τόσο μέσα από Στοιχεία Θεωρίας: όσο και μέσα από Φωτογραφικές Εξορμήσεις για την πρακτική άσκηση των συμμετεχόντων.
Τα μαθήματα χωρίζονται σε τέσσερις θεματικές ενότητες, οι οποίες είναι:
1η  Ενότητα: Εισαγωγή στην Φωτογραφία.
2η  Ενότητα: Αισθητική της Φωτογραφίας.
3η  Ενότητα: Ιστορία της Τέχνης της Φωτογραφίας.
4η  Ενότητα: Ψηφιακή επεξεργασία φωτογραφιών.

Τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Δευτέρα και ώρα 17.00 – 19.00, στην αίθουσα του «Σεμέλη» - Αγίου Νικολάου 1, και θα διαρκέσουν από τον Οκτώβριο 2013 ως και το Μάιο 2014.
Ημερομηνία έναρξης μαθημάτων: Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Για περισσότερες πληροφορίες: τηλ. 6978120863 και eleitroxos@yahoo.gr.

Βιογραφικό - Δαμιανός Μωραΐτης
Γεννήθηκε και κατοικεί στη Λιβαδειά. Είναι καθηγητής Μαθηματικών και ασχολείται συστηματικά με τη φωτογραφία από το 1980.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια καλλιτεχνικής φωτογραφίας, όπως και σεμινάριο κριτικής και επιλογής φωτογραφιών, με τους Πλάτωνα Ριβέλλη και Χρήστο Κοψαχείλη.
Το 1991παρακολούθησε τα Επιμορφωτικά Σεμινάρια που διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Λαϊκής Επιμόρφωσης (ΓΓΛΕ) με τον Πλάτωνα Ριβέλλη, και στη συνέχεια το έτος 1991 − 1992 δίδαξε για πρώτη φορά φωτογραφία σε τμήμα φωτογραφίας της ΝΕΛΕ.
Έχει διδάξει φωτογραφία σε μαθητές Γυμνασίου στα πλαίσια Πολιτιστικών Προγραμμάτων.
Δίδαξε φωτογραφία στο τμήμα των νέων της Φωτογραφικής Λέσχης Λιβαδειάς κατά την περίοδο 2012 - 2013.
Ιστοσελίδα (site) www.fotografes.gr


Για το Δ.Σ.
   Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Αναστασίου Ειρήνη                   Φουστανελλά Μαρία

Διαβάστε Περισσότερα »

Ποσοστό Απεργίας εκπαιδευτικών στη Βοιωτία 94%


Το ποσοστό των συναδέλφων που απεργούν σήμερα Δευτέρα 16/9,
έφτασε στο 94%.
Τα στοιχεία είναι από
όλα τα σχολεία της Βοιωτίας.
Στα περισσότερα σχολεία του νομού το ποσοστό είναι 100%.
Τα πρώτα μηνύματα από όλη την Ελλάδα κάνουν λόγο για εξαιρετικά μεγάλο ποσοστό συμμετοχής στην απεργία.
Συνεχίζουμε ακόμη πιο δυνατά
Διαβάστε Περισσότερα »

Η γη τρέμει στη Φθιώτιδα-Δύο σεισμικές δονήσεις 4,5 και 4,8 βαθμών



- της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκαν το απόγευμα στην περιοχή της Αμφίκλειας, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το επίκεντρο του πρώτου σεισμού εντοπίστηκε 8 χλμ. βορειοδυτικά από την Ελάτεια και 32 χλμ. νοτιοανατολικά της Λαμίας, ενώ το εστιακό βάθος ήταν 10 χλμ..

Λίγα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στις 18.01 σημειώθηκε μεγαλύτερη σεισμική δόνηση μεγέθους 4,8 Ρίχτερ στο ίδιο επίκεντρο, 120 χλμ βορειοδυτικά της Αθήνας και 24 χλμ δυτικά βορειοδυτικά της Αταλάντης.

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στους νομούς της Φθιώτιδας, της Βοιωτίας και της Αττικής.
Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί ζημιά στο κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΩΡΑ-Δεύτερη πιο ισχυρή σεισμική δόνηση στην Αμφίκλεια


ΤΩΡΑ-Δεύτερη πιο ισχυρή σεισμική δόνηση στην Αμφίκλεια



Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΩΡΑ-Σεισμός στην Αμφίκλεια


ΤΩΡΑ-Σεισμός στην Αμφίκλεια


Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 8 χλμ. βορειοδυτικά από την Ελάτεια και 32 χλμ. νοτιοανατολικά της Λαμίας, ενώ το εστιακό βάθος ήταν 10 χλμ..

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στους νομούς της Φθιώτιδας, της Βοιωτίας και της Αττικής.

Διαβάστε Περισσότερα »

Φεύγει απ' την Ελλάδα η Βιοχάλκο



Άλλο ένα χαστούκι στην κυβέρνηση και την πολιτική της αποτελεί η σημερινή ανακοίνωση του ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ, του μεγαλύτερου ομίλου στο χώρο της επεξεργασίας μετάλλων με ετήσιο τζίρο 3,3 δισεκατομμύρια ευρώ και 7.700 εργαζόμενους, να αλλάξει έδρα και να «μετακομίσει» από την Αθήνα στο Βέλγιο.

Η μετακίνηση θα γίνει μέσω της απορρόφησης της μητρικής ΒΙΟΧΑΛΚΟ που εδρεύει στην Αθήνα από την θυγατρική VIOCHALCO S.A., που εδρεύει στο Βέλγιο. Η VIOCHALCO S.A. θα συγχωνευθεί και με άλλη εταιρεία που εδρεύει στο Βέλγιο την Cofidin.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η εταιρική αναδιάρθρωση και η μεταφορά της έδρας στο εξωτερικό θα βοηθήσει τον όμιλο για να έχει αμεσότερη πρόσβαση στις διεθνείς αγορές κεφαλαίων και στη δημιουργία εός βραχίονα χρηματοοικονομικής στήριξης των θυγατρικών της εταιρειών.

Είναι περισσότερο από ορατό ότι οι μεγάλοι όμιλοι εγκαταλείπουν με όλους τους τρόπους τη χώρας. Είναι η δεύτερη μεγάλη μετακίνηση μετά αυτή της Coca Cola η οποίας μετέφερε  την έδρα της από την Αθήνα στο Ζούγκ της Ελβετίας.



Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, τα διοικητικά συμβούλια της «ΒΙΟΧΑΛΚΟ- ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΧΑΛΚΟΥ ΚΑΙ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ Α.Ε.» και της Viohalco S.Α. εταιρίας συμμετοχών, θυγατρικής της ΒΙΟΧΑΛΚΟ με έδρα το Βέλγιο αποφάσισαν την έναρξη της διαδικασίας για τη διασυνοριακή συγχώνευση με απορρόφηση της πρώτης από τη δεύτερη, λαμβάνοντας υπόψη την περαιτέρω συγχώνευση της εταιρίας Viohalco S.A. με την εταιρία Compagnie Financière et de Développement Industriel S.A. με έδρα το Βέλγιο.

Ακόμη, όρισαν ημερομηνία ισολογισμού μετασχηματισμού την 30.6.2013, και αποφάσισαν τη σύνταξη του κοινού σχεδίου διασυνοριακής συγχώνευσης και των εκθέσεων των διοικητικών συμβουλίων για τη διασυνοριακή συγχώνευση. Επίσης, ενέκριναν τις προπαρασκευαστικές ενέργειες των δύο εταιρειών για τον διορισμό κοινού ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα από το εμποροδικείο των Βρυξελλών για τη σύνταξη της έκθεσης του άρθρου 6 του ελληνικού νόμου 3777/2009 και του άρθρου 772/9 του Βελγικού Κώδικα Εταιρειών, και έδωσαν την εντολή να γίνουν οι κατά τον νόμο απαιτούμενες ενέργειες και γνωστοποιήσεις.

Όπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, σήμερα, σε δεύτερη συναφή συνεδρίασή τους τα διοικητικά συμβούλια της ΒΙΟΧΑΛΚΟ και της Viohalco S.A.ενέκριναν το κοινό σχέδιο διασυνοριακής συγχώνευσης, όρισαν εκπροσώπους για την υπογραφή του, και έδωσαν εντολή να γίνουν οι κατά τον νόμο απαραίτητες ενέργειες και γνωστοποιήσεις.

Η συγχώνευση θα γίνει λαμβάνοντας υπόψη τη λογιστική αξία των συγχωνευομένων εταιρειών και τις ενδιάμεσες οικονομικές καταστάσεις της 30.6.2013, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 772 του Βελγικού Κώδικα Εταιριών και του ελληνικού νόμου 3777/2009 για τις διασυνοριακές συγχωνεύσεις κατ” εφαρμογή της οδηγίας 2005/56/ΕΚ σχετικά με τις διασυνοριακές συγχωνεύσεις κεφαλαιουχικών εταιρειών.

Στο πλαίσιο της σχεδιασθείσης αναδιάρθρωσης, η απορροφώσα εταιρία Viohalco S.A. εν συνεχεία θα απορροφήσει την εταιρία Cofidin S.A., επίσης εταιρία συμμετοχών με έδρα το Βέλγιο και μέτοχο κατά 13,3% της απορροφώμενης ελληνικής εταιρίας ΒΙΟΧΑΛΚΟ. Συνεπεία της ολοκλήρωσης των παραπάνω συγχωνεύσεων, οι μέτοχοι της εταιρίας ΒΙΟΧΑΛΚΟ θα ανταλλάξουν τις μετοχές τους με εισηγμένες μετοχές της απορροφώσας εταιρίας Viohalco S.A. που θα διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο Euronext των Βρυξελλών. H σχέση ανταλλαγής προσδιορίσθηκε σε μία (1) μετοχή της ViohalcoS.A. για κάθε μία (1) μετοχή της BΙΟΧΑΛΚΟ. Η ολοκλήρωση της διαδικασίας συγχώνευσης τελεί υπό την έγκριση των γενικών συνελεύσεων των μετόχων των συγχωνευομένων εταιρειών και των κατά περίπτωση αρμοδίων εποπτικών Αρχών. Η όλη διαδικασία εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί εντός του Νοεμβρίου 2013.

Όπως τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση, στόχος της αναδιάρθρωσης είναι η ενίσχυση της κεφαλαιακής δομής της ΒΙΟΧΑΛΚΟ, η αμεσότερη πρόσβασή της στις διεθνείς αγορές κεφαλαίων και η δημιουργία ενός βραχίονα χρηματοοικονομικής στήριξης των θυγατρικών της εταιριών.

 

Διαβάστε Περισσότερα »

"Τα δέντρα πεθαίνουν όρθια" τη Παρασκευή στο Μοσχοπόδι


Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιοι είναι οι πιο εργατικοί λαοί στην Ευρώπη- Που βρίσκεται η Ελλάδα


Στη δημοσιότητα έχει βγει η έρευνα της Eiro η οποία καταγράφει τις ώρες που εργάζονται οι υπάλληλοι πλήρους απασχόλησης στην Ευρωπαϊκη Ενωση για την χρονιά 2012-2013. Η μεγαλύτερη έκπληξη σε αυτή την έρευνα, είναι πως οι Φινλανδοί οι οποίοι κατά το παρελθόν έχουν ασκήσει σκληρή κριτική κυρίως κατά του ευρωπαϊκού Νότου, είναι οι τελευταίοι στη λίστα.
Οπως προκύπτει από την έρευνα, ο πιο εργατικός λαός της Ευρωπαϊκής Ενωσης είναι η Ρουμανία, όπου οι εργαζόμενοι δουλεύουν 41,2 ώρες την εβδομάδα. Δεύτερο στη λίστα είναι του Λουξεμβούργο, όπου ο μέσος όρος εργασίας ανά εβδομάδα είναι 41,1 ώρες. Ακολουθούν η Μεγάλη Βρετανία με 40,8 ώρες, η Γερμανία με 40,5 ώρες, η Κροατία και η Κύπρος με 40,3 ώρες από κοινού και η Βουλγαρία με 40,2 ώρες. Η Ελλάδα, βρίσκεται στην 8η θέση με μέσο όρο 40 ώρες την εβδομάδα.

Οι...τεμπέληδες Ευρωπαίοι, είναι οι Ιταλοί με 38 ώρες εργασίας την εβδομάδα, οι Γάλλοι με 37,9 ώρες την εβδομάδα και «σκληροί» Φινλανδοί με 37,6 ώρες την εβδομάδα, περίπου δυόμιση ώρες λιγότερες από τους Ελληνες και 3,6 ώρες λιγότερες από τους Ρουμάνους

Αναλυτικά το γράφημα με τις ώρες εργασίας:
Διαβάστε Περισσότερα »

Δύο ( !!!!!! ) κεντρικές διαγραμμίσεις στην Π.Ε.Ο. Θηβών -Αθηνών


Παγκόσμια πρωτοτυπία εφαρμόζει εδώ και καιρό το Ελληνικό κράτος στην παλιά  Εθνική οδό  Θηβών -Αθηνών και συγκεκριμένα πριν από την Κάζα και για απόσταση 2 περίπου χιλιομέτρων.
Οι οδηγοί που κινούνται στον δρόμο αυτόν, και είναι χιλιάδες καθημερινά, οφείλουν να κινούνται ανάλογα με τον καιρό, σε διαφορετικές λωρίδες κυκλοφορίας !!!!




Εάν ο καιρός είναι καλός, οδηγούμε με βάση την άσπρη λωρίδα διαγράμμισης ενώ εάν ο καιρός είναι ομιχλώδες, οφείλουμε κατά το Ελληνικό κράτος να οδηγούμε με βάση την κίτρινη λωρίδα διαγράμμισης ,που άλλωστε μόνο αυτή θα βλέπουμε.
Τώρα αν ο καιρός έχει διαφοροποιήσεις , οι οδηγοί θα πράττουν κατά το δοκούν....
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΘΑΝΑΤΟ
distomo218.blogspot.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Φωτ. Λέσχη Λιβαδειάς-Έναρξη μαθημάτων νέας περιόδου 2013-2014


ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΝΕΑΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2013-2014

Η Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς ανακοινώνει την έναρξη νέου κύκλου μαθημάτων. Τα μαθήματα θα περιλαμβάνουν θέματα σχετικά με την τέχνη, την τεχνική και την ιστορία της φωτογραφίας. Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων οι φίλοι της φωτογραφίας θα μυηθούν στα μυστικά της απλής φωτογράφησης, αλλά και θα μάθουν όλα όσα είναι απαραίτητα για τον κάθε επίδοξο φωτογράφο ώστε να δημιουργήσει τις «δικές του εικόνες». Στα πλαίσια των μαθημάτων θα πραγματοποιηθούν εξορμήσεις στην ύπαιθρο, φωτογραφικά σεμινάρια, επισκέψεις γνωστών φωτογράφων και παρουσίαση φωτογραφικού τους έργου, ομαδικές και ατομικές εκθέσεις κ.λ.π.
Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη στην αίθουσα της Λέσχης μας οδός Μπουφίδου 32-34 (εντός της στοάς των πρώην δικαστηρίων), από τις 6.30μ.μ μέχρι 8.00μ.μ.
Ημερομηνία έναρξης μαθημάτων: Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013.
Εισηγήτρια: Χαλιώτη Θεανώ.

Οι εγγραφές στο νέο κύκλο μαθημάτων γίνονται καθημερινά έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2013.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ζητούν πληροφορίες κάθε Τετάρτη στα γραφεία της Λέσχης από 6.30μ.μ έως 9.30μ.μ ή απευθυνόμενοι στα τηλέφωνα:

Λεμονής Ιωάννης 6945894332, Αλογοσκούφης Χρήστος 6977460273

Οργάνωση :
Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς
www.fotolesxilivadias.gr
E-mail: fotolesxilivadias@gmail.com

Χορηγοί επικοινωνίας:
fmag - photography fan/magazine http://www.fmag.gr/ - E-mall: info@fmag.gr



Για το Δ. Σ. της Φ. Λ. Λιβαδειάς

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Λεμονής Ιωάννης                      Μίχου Μαρία
Διαβάστε Περισσότερα »

«11ο ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑΣ»


«11ο ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑΣ»: Μια εκδήλωση στην Ρόδο για ...καλό σκοπό!!



 Στόχος μας είναι να πετύχουμε και φέτος, να προσφέρουμε βοήθεια σε δεκαέξι(16) παιδιά, που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και διαβίωσης, εξασφαλίζοντας το καθημερινό τους κολατσιό, στο σχολείο, μέσω κοινωνικής λειτουργού, όπως κατά την σχολική χρονιά 2012-2013.

 Σας ευχαριστούμε θερμά για την συνεχή συμπαράσταση σας, στις προσπάθειες μας !!!



Με εκτίμηση,

  Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος



Θάλεια Γεωργά

 Δωδεκανησιακός Σύλλογος Αυτοάνοσων Νοσημάτων Αρθρίτιδας και Λύκου «ΘΑΛΕΙΑ»

Ερυθρού Σταυρού 6 και εντός του αυλείου χώρου του Παλαιού Νοσοκομείου Ρόδου, Ρόδος 85100

'/7: 2241031290 (ώρες λειτουργίας 14.30-18.00),

+: info@thalia.gr, :: http//thalia.gr,

Description: Facebook_54_ «Δωδεκανησιακός Σύλλογος Θάλεια»

Πιστοποιημένος από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γ.Π:Π(2)γ/οικ. 30008 ΦΕΚ 1053/τ.Β./04-04-2012

 Αριθμοί Τραπεζικών Λογαριασμών:

DE1/12379514 Συνεταιριστική Τράπεζα Δωδεκανήσου – 461/296215-23 Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος
Διαβάστε Περισσότερα »

Βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα από το απόγευμα



Με βροχερό καιρό ξεκινάει η εβδομάδα, αφού σήμερα Δευτέρα προβλέπονται πρόσκαιρες βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα και στην Αττική από το απόγευμα, ωστόσο η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα.

Στην Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και το απόγευμα θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. Από το βράδυ αναμένεται σταδιακή βελτίωση, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που γρήγορα από τα δυτικά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη πιθανό να είναι ισχυρά κυρίως στις παραθαλάσσιες περιοχές. Από το απόγευμα και από τα δυτικά προβλέπεται σταδιακή βελτίωση, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 12 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στα Νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες αρχικά στα βορειοδυτικά και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές. Από το απόγευμα και από τα βόρεια θα υπάρξει βελτίωση, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά στην Ανατολική Πελοπόννησο και πιθανόν πρόσκαιρα κατά τόπους στις υπόλοιπες περιοχές. Από αργά το απόγευμα και από τα βόρεια θα υπάρξει σταδιακή βελτίωση, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος, όμως σταδιακά θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος, όμως σταδιακά θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και προβλέπονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες από το βράδυ, ενώ τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μουλκιώτης:Άμεση η ανάγκη για αντιπλημμυρικά έργα στη περιοχή της Λιβαδειάς



Ο Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Γιώργος Μουλκιώτης, ζητά την
κατεπείγουσα λήψη προληπτικών μέτρων και εκτέλεση αναγκαίων έργων
προστασίας από πλημμυρικά φαινόμενα στις περιοχές που καταστράφηκαν
από την πρόσφατη πυρκαγιά.

Με εξαιρετικά επείγουσα επιστολή προς το ΥΠΕΚΑ, εξαιτίας της
εκτεταμένης έκτασης πυρκαγιάς, σε περιοχές των Δήμων Λιβαδειάς και
Διστόμου – Αντίκυρας – Αράχωβας, της καταστροφής της βλάστησης, και
επικαλούμενος, ότι κηρύχτηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αναφέρει
ότι επιβάλλεται η χωρίς χρονοτριβή, υλοποίηση των προβλεπόμενων και
όσων οι υπηρεσίες του αρμόδιου δασαρχείου Λιβαδειάς, κρίνουν ως
αναγκαίων και απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων, στις ολοσχερώς
καταστραφείσες και αποψιλωθείσες εκτάσεις και μάλιστα με τη διαδικασία του
επείγοντος.

Ο Αντιπεριφερειάρχης, ζητά άμεση, έκτακτη χρηματοδότηση προς τις
αρμόδιες Υπηρεσίες του Δασαρχείου Λιβαδειάς, για την εκτέλεση
συγκεκριμένων παρεμβάσεων, τις οποίες οι υπηρεσίες του Δασαρχείου θα
προτείνουν, προκρίνουν και υλοποιήσουν, για την αποφυγή μιας νέας Καταστροφικής δοκιμασίας των καμένων περιοχών, με απρόβλεπτες
συνέπειες.

Επίσης εφιστά την προσοχή, ώστε κατά την διαδικασία κήρυξης των
πληγεισών περιοχών, ως αναδασωτέων, να ληφθεί ειδική μέριμνα, σχετικά με
τους προ πολλών δεκαετιών υφισταμένους χώρους εγκατάστασης
ποιμνιοστασίων και βοσκοτόπων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ερχεται μείωση 30% στο εφάπαξ για όσους κατέθεσαν αίτηση συνταξιοδότησης μετά την 1η Ιουλίου 2012

Μείωση στο εφάπαξ περιμένει περίπου 150.000 άτομα που εδώ και ένα χρόνο περιμένουν για να βγουν στη σύνταξη. Η μείωση του 30% στο εφάπαξ όπως φαίνεται από τα στοιχεία των Ταμείων αφορά όσους κατέθεσαν αίτηση συνταξιοδότησης μετά την 1η Ιουλίου του 2012.

Ήδη τα στοιχεία δείχνουν πως τα Ταμεία θα κλείσουν φέτος με έλλειμμα πάνω από 200 εκ. ευρώ και έτσι η Τρόικα απαιτεί τη μείωση του εφάπαξ ώστε να συμπεριλάβει όλους όσοι είναι σε αναμονή αλλά και όσους καταθέσουν εντός του έτους αιτήσεις συνταξιοδότησης.iefimerida.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΡΟΣΟΧΗ: Δείτε πως κλέβουν τα αυτοκίνητα


Τώρα τελευταία οι κλέφτες χρησιμοποιούν νέες μεθόδους και κόλπα για να κλέβουν αυτοκίνητα. Παρακολουθήστε το βίντεο που ακολουθεί και δείτε ακριβώς την μέθοδο που ακολουθούν για να κλέψουν τα αυτοκίνητα των ανυποψίαστων περαστικών που κατεβαίνουν για να βοηθήσουν και στο τέλος καταλήγουν χωρίς αυτοκίνητο.


Η Αστυνομία δήλωσε ότι έχει συμβεί ήδη σε 19 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων στις περιοχές Αμπελόκηποι, Εκάλη, Μαρούσι , Τριανδρία, Τούμπα και Λεωφόρο Κηφισού. Αν μένετε σε αυτές τις περιοχές μη σταματήσετε αν κάποιος δοκιμάσει να σας κλέψει το αμάξι!
Διαβάστε Περισσότερα »

Η διαφήμιση που συγκλονίζει όλο το Διαδίκτυο: Μαθήματα ζωής από την Ταϊλάνδη

Ενα συγκλονιστικό βίντεο απασχολεί τις τελευταίες ημέρες το Διαδίκτυο και παρά το γεγονός ότι πρόκειται για της διαφήμιση μιας εταιρείας κινητής τηλεφωνίας εκείνο που συγκλονίζει είναι η ιστορία που εκτυλίσσεται στη διάρκεια αυτής.

Η ιστορία ξεκινά με ένα μικρό αγόρι σε κάποια φτωχογειτονιά της Ταϊλάνδης το οποίο κλέβει ένα σιρόπι και μερικά παυσίπονα. Η ιδιοκτήτρια του φαρμακείου τον πιάνει και αρχίζει να τον βρίζει ενώ εκείνος της λέει ότι έκλεψε τα φάρμακα για την άρρωστη μητέρα του.

Εκείνη τη στιγμή εμφανίζεται ο ιδιοκτήτης ενός μικρού μαγαζιού ο οποίος πληρώνει τα φάρμακα για λογαριασμό του παιδιού και του δίνει επιπλέον λίγο φαγητό να πάει στη μητέρα του.

Τριάντα χρόνια μετά και ενώ ο ηλικιωμένος, πλέον, γενναιόδωρος άνδρας συνεχίζει να βοηθάει όσο μπορεί τους απόρους παθαίνει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας και βρίσκεται για νοσηλεία στο νοσοκομείο.

Η κόρη του απελπισμένη καθώς δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα υπέρογκα έξοδα βάζει πωλητήριο στο μαγαζί του πατέρα της, ωστόσο, όταν επιστρέφει στο νοσοκομείο συνειδητοποιεί ότι τα νοσήλια έχουν ήδη πληρωθεί.

Εκείνο το άπορο παιδί που είχε κλέψει φάρμακα για τη μητέρα του είχε γίνει ένας επιτυχημένος γιατρός ο οποίος, από σύμπτωση, βρέθηκε να παρακολουθεί τον άτυχο ηλικιωμένο.

Το σημείωμα που άφησε στην κοπέλα έγραφε: «Το ποσό έχει εξοφληθεί 30 χρόνια πριν με τρία κουτιά πενικιλίνης και μία μερίδα σούπας».


Διαβάστε Περισσότερα »

Μόλις 50 νέες άδειες μετά την "απελευθέρωση" των φορτηγών



Ίσως η πιο δύσκολη απελευθέρωση επαγγέλματος ήταν αυτή των εμπορευματικών μεταφορών, δηλαδή των φορτηγών Δ.Χ.

    Οι 50 νέες προστέθηκαν στις ...33.500 υπάρχουσες


Οι απεργίες τότε, τα τέλη Ιανουαρίου του 2012 κράτησαν μία εβδομάδα και μετά την επίταξη των ιδιοκτητών ακολούθησαν νέες.. κινητοποιήσεις τον Σεπτέμβριο.

Τελικά η μεταρρύθμιση πέρασε και το πολυνομοσχέδιο ψηφίστηκε όμως σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής από τις αρχές του Μαρτίου του 2012 έως σήμερα, έχουν προστεθεί στις 33.500 υφιστάμενες παλαιές άδειες άλλες 50 νέες.

Ο κυριότερος ανασχετικός παράγοντας είναι, σύμφωνα με την εφημερίδα, το υψηλό κόστος ενός φορτηγού κατηγορίας Εuro 5, για τα οποία εκδίδονται οι νέες άδειες.

Η ύφεση και ο ανταγωνισμός από εταιρείες που μετέφεραν την έδρα τους στη Βουλγαρία έκαναν τις επενδύσεις σε ελληνικές άδειες ΦΔΧ ασύμφορες.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόγραμμα δράσης της ΕΛΜΕ Βοιωτίας


ΚΑΛΕΣΜΑ
Αγαπητοί μαθητές, γονείς, συνάδελφοι,
η πολιτική της κυβέρνησης κλείνει το δημόσιο σχολείο. Όλοι μαζί πρέπει να κρατήσουμε τα σχολεία ανοιχτά:

    στην ουσιαστική μόρφωση για όλους τους μαθητές, χωρίς εξεταστικούς και ταξικούς φραγμούς,
    στη σταθερή, μόνιμη αξιοπρεπή εργασία για εκπαιδευτικούς, μαθητές – αυριανούς εργαζόμενους και για τους γονείς τους – τωρινούς εργαζομένους κι ανέργους.


Αντιστεκόμαστε στη διάλυση του δημόσιου σχολείου με μαζικούς ενωτικούς αγώνες.
ΜΠΟΡΟΥΜΕ Ν’ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ αυτήν την πολιτική
Οργανώνουμε από κοινού τη δράση μας:

    Δευτέρα 16/9, 11 π.μ. στον Πεζόδρομο της Λιβαδειάς,
    Τρίτη 17/9, 11 π.μ. στον Πεζόδρομο της Λιβαδειάς
    Τετάρτη 18/9 στην κεντρική πλατεία συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ.


ΑΣ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΜΟΡΦΩΣΗ – ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
 ΕΛΜΕ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Οι ίδιες δράσεις προγραμματίστηκαν και για τη Θήβα.
Η επιτροπή αγώνα Θήβας θα βρεθεί τη Δευτέρα 16/9 στην πλατεία στο τραπεζάκι 8μ.μ.
Εκεί θα βρεθεί και το συντονιστικό.
Τη Δευτέρα έχει προγραμματιστεί συνάντηση των γονέων σε Αλίαρτο και Άσπρα Σπίτια

    Σιγά μην απεργήσω
    Απεργώ γιατί.. ένα εξαιρετικό βίντεο
    Παρουσίαση ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ
    Παιδεία δίχως αύριο!
    Είμαστε εκεί ….
    ΕΛΜΕ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ: ΑΠΕΡΓΙΑ
    Γράμμα της ΟΛΜΕ προς τους συναδέλφους Είμαστε όλοι απεργοί


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ