Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Πέθανε από καρκίνο η πρωταγωνίστρια της συγκλονιστικής καμπάνιας που έκανε 100.000 ανθρώπους να κόψουν το κάπνισμα

Εχασε τη μάχη για τη ζωή τη Δευτέρα η πρωταγωνίστρια της συγκλονιστικής αντικαπνιστικής καμπάνιας που έκανε πάνω από 100.000 ανθρώπους να κόψουν την κακιά αυτή συνήθεια. Η Τέρι Χολ έφυγε στα 53 της χτυπημένη από τον καρκίνο από την οποίο νόσησε εξαιτίας του καπνίσματος.

Το 2001 η Τέρι Χολ είχε διαγνωστεί με καρκίνο και είχε αφαιρέσει τον λάρυγγά της. Πρώην καπνίστρια, μετά την περιπέτεια της, αποφάσισε να βοηθήσει τον κόσμο να κόψει το κάπνισμα. Ετσι πήρε μέρος σε αυτή τη συγκλονιστική καμπάνια στην οποία πρώην καπνιστές δίνουν συμβουλές για τη διακοπή της βλαβερής αυτής συνήθειας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στο 1,5 ευρώ το στρέμμα ο ελάχιστος φόρος για τα αγροτεμάχια

Πώς θα φορολογηθούν τα αγροτεμάχια με τον ενιαίο φόρο ακινήτων. Αυξημένοι οι συντελεστές για τα παραθαλάσσια οικόπεδα

Στο 1,5 ευρώ το στρέμμα προβλέπεται να είναι ο βασικός συντελεστής φορολογίας για τα αγροτεμάχια που θα αυξομειώνεται ανάλογα με τη θέση του οικοπέδου, την έκταση, τη χρήση και άλλους παράγοντες σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

Το σχέδιο για τον ενιαίο φόρο ακινήτων αναμένεται να τεθεί σε διαβούλευση και αφού εγκριθεί από την τρόικα κατά τη νέα αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, που ξεκινά την ερχόμενη εβδομάδα, θα ψηφισθεί στη Βουλή.

Ως γνωστόν ο νέος ενιαίος φόρος ακινήτων που θα ισχύει το 2014 θα αντικαταστήσει το τέλος ηλεκτροδοτούμενων χώρων που εισπράττεται σήμερα μέσω της ΔΕΗ καθώς και τον ΦΑΠ. Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι η διεύρυνση της φορολογικής βάσης και η δίκαιη κατανομή του φορολογικού βάρους στους φορολογούμενους.

Ειδικά για τον τρόπο φορολόγησης των αγροτεμαχίων το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών προβλέπει τα ακόλουθα:

Για τα γήπεδα εκτός σχεδίου πόλης ή οικισμού ο ενιαίος φόρος προκύπτει από τον Βασικό Συντελεστή Φορολογίας που ορίζεται σε 0,0015 λεπτά του ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο ( 1,5 ευρώ το στρέμμα) σε συνδυασμό, κατά περίπτωση, με επιπλέον συντελεστές ως εξής:

- Αναλόγως της θέσης, προσδιορίζεται ο Συντελεστής Θέσης (ΣΘ) που αντιστοιχεί στην ελάχιστη Αρχική Βασική Αξία (ΑΒΑ) του Δημοτικού Διαμερίσματος στο οποίο ανήκει το γήπεδο, σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα:

Ελάχιστη ΑΒΑ (ευρώ/μ2) Συντελεστής Θέσης (ΣΘ)

0,1 - 0,49    1

0,5 - 0,99    1,2

1 - 1,99    1,5

2 - 2,99    1,8

3 - 4,99    2

5 - 6,99    2,5

7 - 9,99    2,8

10 - 14,99    3,0

15 - 19,99    3,2

20 +      3,5

 - Αναλόγως της χρήσης του γηπέδου, προσδιορίζεται Συντελεστής Χρήσης (ΣΧ), σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα:

Είδος Χρήσης  Συντελεστής Χρήσης (ΣΧ)

Δασική έκταση  0,5

Βοσκότοπος  0,7

Μονοετής Καλλιέργεια  1,0

Μεταλλείο - Λατομείο  1,2

Υπαίθρια Έκθεση  1,5

Ελαιοκαλλιέργεια  2,0

Δενδροκαλλιέργειες  2,5

 - Αναλόγως της απόστασης από τη θάλασσα, προσδιορίζεται Συντελεστής Απόστασης από Θάλασσα (ΣΑΘ), σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα:

Απόσταση από τη θάλασσα (μέτρα) Συντελεστής Απόστασης από Θάλασσα (ΣΑΘ)

≤100      3

>100 και ≤200    2

>200 και ≤500    1,5

>500 και ≤800    1,2

>800      1

- Αναλόγως με την επιφάνεια του γηπέδου, προσδιορίζεται Συντελεστής Απομείωσης Επιφάνειας (ΣΑΕ), σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα:

Μέγεθος Γηπέδου (μ2) Συντελεστής Απομείωσης Επιφάνειας (ΣΑΕ)

< 130.000   1

≥130.000 και ≤500.000 0,6

>500.000   0,4

Ο Συντελεστής Απομείωσης Επιφανείας εφαρμόζεται για το κλιμάκιο επιφανείας στο οποίο αντιστοιχεί.

- Αν το γήπεδο έχει πρόσοψη σε εθνική, επαρχιακή ή αγροτική οδό, τότε εφαρμόζεται Συντελεστής Πρόσοψης (ΣΠ) ίσος με 1,2.

- Σε περίπτωση ύπαρξης κατοικίας εντός του γηπέδου, εφαρμόζεται Συντελεστής Κατοικίας (ΣΚ) ίσος με 5. Αν η κατοικία είναι η μοναδική για την οικογένεια (υπόχρεος, σύζυγος και προστατευόμενα μέλη) του φυσικού προσώπου που έχει τα εμπράγματα δικαιώματα και έχει επιφάνεια χαμηλότερη των 150 μ2, ο συντελεστής δεν εφαρμόζεται. Αν το γήπεδο έχει επιφάνεια άνω των δέκα χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων (10.000 μ2), ο συντελεστής εφαρμόζεται μέχρι και τις δέκα χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα πριν την αφαίρεση της επιφάνειας του κτίσματος.

Έτσι ο ενιαίος φόρος για τα αγροτεμάχια του κάθε φορολογούμενου προκύπτει ως γινόμενο της επιφάνειας του γηπέδου σε τετραγωνικά μέτρα, με ακρίβεια ενός τετραγωνικού μέτρου, του βασικού συντελεστή φορολογίας, του συντελεστή θέσης, του συντελεστή χρήσης, του συντελεστή απόστασης από τη θάλασσα, του συντελεστή απομείωσης επιφανείας, του συντελεστή πρόσοψης και του συντελεστή κατοικίας, όπου αυτός εφαρμόζεται.

Ειδικά για γήπεδα, τα οποία είναι επιφάνειες που χρησιμοποιούνται για τον ελλιμενισμό σκαφών και αεροσκαφών ή είναι λωρίδες γης, στις οποίες βρίσκονται σιδηροτροχιές, ή εδαφοτεμάχια έδρασης πύργων και γραμμών μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, ο φόρος προκύπτει ως το γινόμενο της επιφάνειας του γηπέδου σε τετραγωνικά μέτρα, με ακρίβεια ενός τετραγωνικού μέτρου και του βασικού συντελεστή φορολογίας: Συνολικά για τον ενιαίο φόρο ακινήτων όπως αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών έχει ληφθεί ειδική πρόνοια για άτομα τα οποία βρίσκονται σε οικονομική δυσπραγία και αδυνατούν να πληρώσουν το φόρο, ιδιαίτερα αν αυτός είναι ιδιαίτερα υψηλός σε σχέση με το εισόδημά τους. Σε ότι αφορά τα νομικά πρόσωπα τα οποία αδυνατούν, λόγω των συνθηκών, να αντεπεξέλθουν στη φορολογική τους υποχρέωση, θα μπορούν να μεταθέσουν χρονικά την πληρωμή του φόρου.

Τα κύρια χαρακτηριστικά του ενιαίου φόρου σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείο είναι τα ακόλουθα :

 - Ο Ενιαίος φόρος ακινήτων (ΕΝΦΑ) επιβάλλεται επί των ακινήτων με κριτήριο την έκταση και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κάθε ακινήτου. Έτσι πρόκειται για αμιγή φόρο στην κατοχή ακινήτων, παρά για φόρο επί της συνολικής περιουσίας του φορολογουμένου.

- Ο ΕΝΦΑ κατανέμεται μεταξύ των συνιδιοκτητών του κάθε ακινήτου, ανάλογα με τα εμπράγματα δικαιώματά τους. Με τον τρόπο αυτό απαλείφεται η φοροαποφυγή μέσω του διαμοιρασμού της ακίνητης περιουσίας. Ο κάθε φορολογούμενος θα παραλαμβάνει ενιαίο λογαριασμό με το φόρο που προκύπτει για το κάθε ακίνητο που πιθανόν κατέχει.

- Ο ΕΝΦΑ επιβάλλεται με ενιαίο τρόπο σε κάθε είδους ακίνητη περιουσία, κτίρια και γήπεδα, ανεξαρτήτως της νομικής μορφής του ιδιοκτήτη (φυσικό πρόσωπο, ή διαφόρων ειδών νομικά πρόσωπα). Με τον τρόπο αυτό απαλείφεται η φοροαποφυγή μέσω της μετατόπισης του φόρου σε πρόσωπα με χαμηλότερη φορολογική επιβάρυνση.


Διαβάστε Περισσότερα »

Στο χορό των μετασεισμών η Φθιώτιδα

Μπορεί τη χθεσινή νύχτα να την πέρασαν σε αυτοκίνητα ή σε κάποιους συγγενείς τους όμως δεν ξέρουν που θα περάσουν τη νύχτα που έρχεται καθώς ο Εγκέλαδος συνεχίζει να επισκέπτεται αδιάλειπτα την περιοχή και να υπενθυμίζει την παρουσία του. Οι επιστήμονες στο σύνολό τους είναι καθησυχαστικοί όμως εκείνο που προβληματίζει τους κατοίκους στα σεισμόπληκτα χωριά είναι η βεβαιότητα των επιστημόνων ότι το φαινόμενο θα συνεχιστεί ακόμη.

Οι διαπιστώσεις των μηχανικών τη σημερινή μέρα αποτύπωσαν και επίσημα ότι οι ζημιές είναι πολύ μεγαλύτερες. Σπίτια που ήταν «πράσινα» από τους προηγούμενους σεισμούς τώρα χαρακτηρίζονται «κόκκινα» και συστήνεται στους ιδιοκτήτες τους να μην μένουν μέσα σε αυτά. Στους ελέγχους εντοπίζουν «τραύματα» ακόμη και σε καινούργιες οικοδομές. Παρά τις συστάσεις να απομακρυνθούν ορισμένοι από τους κατοίκους αψηφούν ακόμη και τις συμβουλές καθώς μη μπορώντας να περάσουν τη νύχτα μέσα στο κρύο επιλέγουν είτε κάποια ισόγεια κτίσματα δικά τους ή συγγενών τους για να κοιμηθούν με τις οικογένειές τους.

«Είναι πολύ δύσκολο να εγκαταλείψει κάποιος το σπίτι του παρά το γεγονός ότι ο δήμος είχε εξασφαλίσει δωμάτια σε ξενοδοχεία των Καμμένων Βούρλων» σημειώνει ο αντιδήμαρχος Μώλου Αγίου Κωνσταντίνου Ταξιάρχης Φακίρης. Σημειώνει ακόμα ότι συνολικά μετακινήθηκαν την περασμένη νύχτα και κοιμήθηκαν σε ξενοδοχεία 19 άτομα «καθώς οι περισσότεροι ήθελαν να μείνουν κοντά στα σπίτια τους».

Την ίδια στιγμή ο σύλλογος ξενοδόχων των Καμμένων Βούρλων σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι διαθέτει δωρεάν δωμάτια στα ξενοδοχεία για να περάσουν τα βράδια τους οι σεισμόπληκτοι της περιοχής.

Στην Κόμνηνα, το Ρεγγίνι, τη Δρυμαία, στους Ξυλικούς, την Μενδενίτσα, το Τιθρόνιο, το Καλλίδρομο και την Ανάβρα που είναι τα χωριά γύρω από το ρήγμα που έχουν δοκιμαστεί περισσότερο, αρκετοί από τους κατοίκους δεν εγκαταλείπουν την περιοχή είτε επειδή έχουν ζώα στο σπίτι τους είτε επειδή έχουν κοπάδια και πρέπει να είναι κοντά τους.

«Η ανησυχία είναι μεγάλη. Ούτε λεπτό δεν σταμάτησε να τρέμει η γη κάτω από τα πόδια μας» σημειώνει ο πρόεδρος της Δρυμαίας Βασίλης Μανδώνης θέλοντας με αυτό τον τρόπο να αποτυπώσει την κατάσταση που ζουν οι συγχωριανοί του.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΡΟΦΩΝΙΑ 2013 - Ακύρωση θεατρικής παράστασης "Ο Αρχοντοχωριάτης"

Σας ενημερώνουμε ότι ακυρώνεται η θεατρική παράσταση «Ο Αρχοντοχωριάτης» που είχε προγραμματισθεί να παρουσιαστεί στο Ανοικτό Θέατρο Κρύας το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013, από τη Θεατρική Ομάδα Εκπαιδευτικών Α’θμιας Εκπαίδευσης Λιβαδειάς.
Ακολουθεί η ανακοίνωση του υπεύθυνου της Θεατρικής Ομάδας και Διευθυντή του 8ου Δημοτικού Σχολείου Λιβαδειάς κ. Μιχάλη Γιαννιού:
«Η απόφαση του Υ.Π.Ε.Π.Θ. να καταργήσει τις αποσπάσεις των εκπαιδευτικών στη Βοιωτία δεν επέτρεψε σε συναδέλφους εκπαιδευτικούς, μέλη της θεατρικής ομάδας, να λάβουν μέρος στις πρόβες και στην προγραμματισμένη παράσταση « Ο Αρχοντοχωριάτης», το Σάββατο  21-9-2013 στο Θέατρο της Κρύας,  και υποχρεωνόμαστε να αναβάλλουμε την παράσταση.
 Ευχαριστούμε το Δήμο Λιβαδειάς για την τιμητική συμμετοχή στα «Τροφώνια»  και  ζητάμε την κατανόησή σας για την αναβολή».

Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΘΗΒΑΣ - ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ



ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 11.00πμ – ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΘΗΒΑΣ
Εργαζόμενοι , ες
Η κυβέρνηση σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Δ.Ν.Τ. όχι απλώς δεν πήγαν διακοπές, αλλά συνέχισαν να εξαπολύουν με απίστευτη ωμότητα και σκληρότητα την επίθεση του κεφαλαίου ενάντια στο σύνολο των εργαζομένων.
Αφού ολοκλήρωσαν την κατεδάφιση κάθε εργασιακού δικαιώματος στον ιδιωτικό τομέα, εξαφάνισαν μισθούς , συμβάσεις , δικαιώματα & εκτίναξαν την ανεργία στο 1.500.000.
Αφού διέλυσαν το δημόσιο σύστημα υγείας & κοινωνικής ασφάλισης.
Αφού μετέτρεψαν τις συντάξεις σε «προνοιακά επιδόματα» και κατάργησαν εντελώς τις υπηρεσίες πρόνοιας.
Αφού εξάντλησαν κάθε ευρηματικότητα στη φορομπηξία των λαϊκών εισοδημάτων.
Η συνέχεια έρχεται με το «αναπτυξιακό» σχέδιο της κυβέρνησης μέχρι το τέλος του 2013 άλλες 25.000 εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα να οδηγηθούν στην απόλυση, αυξάνοντας το ήδη τεράστιο νούμερο των 1.500.000 ανέργων, προσπαθώντας να διαλύσουν την τελευταία ελπίδα σταθερής εργασίας.
ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ
Ξεπουλούν στη ολιγαρχία του πλούτου όλα τα δημόσια αγαθά : παιδεία , υγεία , περίθαλψη, περιβάλλον , ραδιοτηλεόραση, νερό , ενέργεια , καθαριότητα, δρόμους , λιμάνια….. Όλα μετατρέπονται σε εμπόρευμα και υποτάσσονται στο σύγχρονο θεό : το κέρδος.
Από αυτή την επίθεση κανένας δεν εξαιρείται !!!
Από τον αγώνα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και των διαχειριστών της κανείς δεν περισσεύει !!!
Αυτές τις μέρες δεκάδες κλάδοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα βρίσκονται σε διαρκή αγώνα , μπορεί και πρέπει να αποτελέσει αρχή ενός παλλαϊκού – πανεργατικού ξεσηκωμού για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ –Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ – ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ & ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΘΗΒΑΣ
 thiva post
Διαβάστε Περισσότερα »

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η «1Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΧΟΡΩΔΙΩΝ 2013» στο Αμπελοχώρι Θήβας






Την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο Τοπικό Διαμέρισμα Αμπελοχωρίου Θηβών, και στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αναλήψεως, η «1η Συνάντηση Χορωδιών 2013» που διοργάνωσε η «Χορωδία Γυναικών Αμπελοχωρίου», με στόχο την ανάπτυξη πολιτιστικών ιδεωδών, την καλλιέργεια υψηλών σχέσεων και δεσμών μεταξύ ανθρώπων, φορέων και πόλεων, καθώς και τη συνεργασία τους μέσω της μουσικής που είναι η αμεσότερη μορφή τέχνης. Σκοπός η διάδοση, η προβολή, και η ανύψωση της Χορωδιακής Μουσικής.
Στη εκδήλωση συμμετείχαν: Το Παιδικό Χορευτικό Τμήμα της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας με Διδάσκουσα την κα Στέρπη Χριστίνα, η Χορωδία της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας με Χοράρχη τον κο Παπανικολάου Χάρη, η Χορωδία Δαύλειας με Χοράρχη τον κο Καρούζο Δημήτρη, η Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Δήμου Μεσσαπίων, «Η Έκφραση» με Χοράρχη την κα Χόνδρου Αγγελική και η Χορωδία Γυναικών Αμπελοχωρίου με Χοράρχη τον κο Νίκα Άγγελο.
Στην «1η Συνάντηση Χορωδιών» παρέστησαν: ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπυρίδων Νικολάου με τη σύζυγό του, ο Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Βαγίων κ. Δρένιος Σωτήρης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θηβαίων κ. Κοκκοντίνης Αθανάσιος, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Χαλβατζής Σταμάτης, η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ελεώνα κα Κατσέλη. Δέσποινα και ο Άρχων Υμνωδός της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας κ. Χατζηχρονόγλου Γεώργιος, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά για την τιμή της παρουσίας τους.
Η «Χορωδία Γυναικών Αμπελοχωρίου» ευχαριστεί και δημόσια:
- Τις χορωδίες που μάς τίμησαν με την παρουσία τους.
- Τη Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας και τον ιερέα της ενορίας μας, πάτερ Γρηγόριο για την ευγενική παραχώρηση του προαύλιου χώρου του Ιερού Ναού Αναλήψεως, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση, καθώς επίσης και τους επιτρόπους της ενορίας μας.
- Το Δημοτικό Οργανισμό Θήβας (Δ.Ο.Θ.) για την πολύτιμη βοήθειά του.
- Τους χορηγούς της εκδήλωσης:
Τα ζαχαροπλαστεία «Πευκάκι», «Snoopy», «Bittersweet» και «Select» για τα υπέροχα γλυκίσματα που μάς πρόσφεραν.
Τα καταστήματα: «Τα πολίτικα γλυκίσματα της Βούλας», το Αρτοποιείο «Τόλης», το Εργαστήριο Τυρόπιτας και Ζαχαροπλαστικής Σειντή Μπούσιος, το αρτοποιείο του κου Κυριαζή Γεωργίου, το φούρνο της κας Αντωνίου Σωτηρίας στο Μελισσοχώρι και την εταιρεία «Kenfood Τροφογνωσία» Α.Β.Ε.Ε για τα νόστιμα εδέσματά τους.
Επίσης ευχαριστούμε τα καταστήματα: Ανθοστολισμοί «Gala», τους «Αμπελώνες Τούντα» από την Ασωπία, «Καλομοίρα Θεοδώρου – Εξοπλισμός Καταστημάτων», το κατάστημα «Εμπορίας Αναψυκτικών, ποτών, ζύθων και οίνων» του κου Τσιατσιμά Γεώργιου & Σ.Ι.Α. και τη «Φυταγορά Τριανταφύλλου», καθώς επίσης και όλους όσοι αφιλοκερδώς προσέφεραν τη βοήθειά τους για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

Με εκτίμηση,
Εκ μέρους της Χορωδίας Γυναικών Αμπελοχωρίου
Ανδρονίκη Κουτσούκου
Διαβάστε Περισσότερα »

Σοκάρει: Ιδιοκτήτρια καταστήματος στον πεζόδρομο της Ακρόπολης κλοτσάει παιδί που παίζει ακορντεόν και ζητιανεύει


Μια μοναδική φωτογραφία τράβηξε ο Δημήτρης Μεσίνης για το Associated Press. Στον πεζόδρομο της Ακρόπολης γυναίκα ιδιοκτήτρια καταστήματος, με ένα περιοδικό μόδας στο χέρι, ενοχλείται από ένα ανήλικο κοριτσάκι που παίζει ακορντεόν και ζητιανεύει.

Η φωτογραφία μιλάει από μόνη της, εξάλλου ο διάσημος φωτογράφος δεν τη συνοδεύει από πολλά σχόλια. Η ιδιοκτήρια κλωτσάει το παιδάκι με το παπούτσι-μπαλαρίνι, προφανώς για να της αδειάσει τη γωνιά.
Διαβάστε Περισσότερα »

«L’ Echo»: Η πιστωτική ασφυξία έδιωξε τη Βιοχάλκο


Η απόφαση του βιομηχανικού ομίλου Βιοχάλκο να μεταφέρει την έδρα του στις Βρυξέλλες ελήφθη λόγω της απροθυμίας των ελληνικών τραπεζών για παροχή πιστώσεων προς τις επιχειρήσεις του ομίλου, αναφέρει δημοσίευμα στην ηλεκτρονική σελίδα της βελγικής εφημερίδας «L’ Echo».


Συγκεκριμένα η εταιρία Βιοχάλκο θα... απορροφηθεί από τη βελγική θυγατρική της. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, πρόκειται για «διασυνοριακή συγχώνευση μέσω απορρόφησης».

Η εφημερίδα αναφέρει ότι η Βιοχάλκο είναι μία από τις μεγαλύτερες ελληνικές βιομηχανικές ομάδες. Σύμφωνα με αναφορές των μέσων ενημέρωσης, πραγματοποιεί κύκλο εργασιών αξίας 4 δισ. ευρώ και απασχολεί περίπου 8.000 άτομα.

Το δημοσίευμα επισημαίνει, τέλος, ότι κατά τελευταίους μήνες, δύο άλλες μεγάλες ελληνικές εταιρείες έχουν επιλέξει να μετακινήσουν την έδρα τους στο εξωτερικό: Η Coca-Cola Hellas και η ΦΑΓΕ
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Λιβαδειά μετρά πληγές από την πυρκαγιά στον ΧΥΤΑ


Δεν έχουν ακόμη λυθεί τα προβλήματα που ανέκυψαν με την ανεξέλεγκτη πυρκαγιά της 28ης Αυγούστου, που κατέκαψε μεγάλο μέρος των εγκαταστάσεων του ΧΥΤΑ Λιβαδειάς. Από την ίδια μέρα ξεκίνησαν... οι προσπάθειες κατάσβεσης, οι εργασίες καταγραφής των ζημιών καθώς και τα μέτρα άμεσης αποκατάστασης για να περιοριστεί η περιβαλλοντική επιβάρυνση. Παράλληλα ξεκίνησαν συντονισμένες ενέργειες για την χρηματοδότηση της αποκατάστασης. Για τον σκοπό αυτό οι τοπικές αρχές ζήτησαν και πήραν βεβαίωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λιβαδειάς για τις συνθήκες της πυρκαγιάς.
Σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου αναφέρονται τα εξής:

Μέχρι σήμερα εκτός από τις υπηρεσίες και τους αιρετούς του Δήμου Λιβαδειάς και της ΔΕΠΟΔΑΛ, τον χώρο του ΧΥΤΑ έχουν επισκεφθεί το Κλιμάκιο Ελέγχου Περιβάλλοντος της Π.Ε. Βοιωτίας, ο γενικός Επιθεωρητής Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ, καθώς και οι υπεύθυνοι των χρηματοδοτικών προγραμμάτων μέσω ΕΣΠΑ της περιφέρειας Στερεάς και του ΥΠΕΚΑ.

Οι αυτοψίες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι απαιτείται να ανασταλεί προσωρινά η ταφή των απορριμμάτων στον χώρο του ΧΥΤΑ και να μεταφέρονται τα σκουπίδια στον κοντινότερο αδειοδοτημένο ΧΥΤΑ προκειμένου να γίνουν τα αναγκαία έργα. Με δεδομένο ότι το κόστος της ημερήσιας μεταφοράς των 50 τόνων απορριμμάτων ανέρχεται σε περίπου 1000 ευρώ προκειμένου να μην επιβαρύνουμε τους δημότες με επιπλέον τέλη, καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να αποκαταστήσουμε γρήγορα τη βλάβη και να λειτουργήσουμε εκ νέου τον ΧΥΤΑ.

Τα μέχρι τώρα βήματα που έχουν γίνει αφορούν:

-Εκπόνηση μελέτης των έργων αποκατάστασης ΧΥΤΑ με προϋπολογισμό που ανέρχεται σε 1,1 εκατ. Ευρώ

Εκπόνηση μελέτης για την δημιουργία κινητού σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων που ανέρχεται σε 400 χιλ. Ευρώ

-Εκπόνηση μελέτης για την αποκατάσταση του δρόμου πρόσβασης στο ΧΥΤΑ Λιβαδειάς
-Υποβολή αιτημάτων σε Περιφέρεια, Υπουργείο Εσωτερικών, Υπουργείο Περιβάλλοντος, συναντήσεις και συσκέψεις για την εξασφάλιση της χρηματοδότησης των ως άνω έργων
-Υποβολή αιτήματος για μεταφορά απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ Θήβας

-Αίτηση στην Π.Ε. Βοιωτίας και το Δασαρχείο για εκτέλεση αντιπλημμυρικών έργων στην άνω του ΧΥΤΑ δασική περιοχή

-Εκτέλεση άμεσων εργασιών αποκατάστασης δικτύων και αντιπλημμυρικών εργασιών
-Αναστολή της διαδικασίας υγειονομικής ταφής απορριμμάτων και οριστικοποίηση διαδικασιών μεταφόρτωσης και μεταφοράς απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ Θήβας
Διαβάστε Περισσότερα »

Στο 80% η δεύτερη ημέρα απεργίας εκπαιδευτικών στη Βοιωτία


Το ποσοστό των συναδέλφων που απεργούν
σήμερα Τρίτη 17/9, είναι ξανά πολύ ψηλό.
Έφτασε στο 80%.

Τα στοιχεία είναι από
όλα τα σχολεία της Βοιωτίας.
Στα περισσότερα γυμνάσια και λύκεια του νομού που για δεύτερη ημέρα δεν άνοιξαν για καθόλου,
το ποσοστό είναι και πάλι 100%.

Συνεχίζουμε ακόμη πιο δυνατά.

Το χθεσινό ηχηρό μήνυμα που στείλαμε,
έφτασε στην κυβέρνηση και σε όλη την κοινωνία

κι είναι προάγγελος του μεγάλου αγωνιστικού ραντεβού της Τετάρτης 18/9, όπου και έχει προκηρυχτεί η διήμερη απεργία της ΑΔΕΔΥ.
elmeviot.blogspot.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτοψία στην Αμφίκλεια


Στην Αμφίκλεια βρίσκεται σήμερα κλιμάκιο του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), έπειτα από εντολή του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ευθύμιος Λέκκας κατέφθασε σήμερα το πρωί στην περιοχή, όπου συνεχίζεται έπειτα από έναν μήνα η σεισμική ακολουθία.

«Η σεισμική δραστηριότητα είναι συνέχεια αυτής που ξεκίνησε πριν από έναν μήνα, είχαμε επιπλέον ζημιές και σε νέα κτήρια, είναι μια πλούσια μετασεισμική ακολουθία»

«Μεγαλύτερες ζημιές εντοπίζονται στο χωριό Ρεγγίνι, το οποίο ουσιαστικά βρίσκεται στο επίκεντρο των σεισμικών δονήσεων» ανέφερε και συμπλήρωσε: «Είμαστε σε άμεση επαφή με το υπουργείο».

Με απόφαση του δημάρχου κ. Θεόδωρου Ντούρου, θα παραμείνουν κλειστά, μέχρι να γίνει επανέλεγχος των κτηρίων από τις αρμόδιες υπηρεσίες, οι παιδικοί σταθμοί, τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά, τα γυμνάσια και τα λύκεια που βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δ.Λεβαδέων:Αιτήσεις στα προγράμματα του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης






Έναρξη υποβολής αιτήσεων
στα προγράμματα του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης
Δήμου Λεβαδέων


    Ο Δήμος Λεβαδέων σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης και το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης , ξεκινά την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων γενικής εκπαίδευσης ενηλίκων με εκπαιδευτικές δράσεις εθνικής  ή τοπικής εμβέλειας μέσω του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης του Δήμου.
    Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για όσους ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν ξεκινά την Δευτέρα 23-09-2013 και λήγει στις 07-10-2013. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
    Στο πλαίσιο λειτουργίας του Κ.Δ.Β.Μ. θα υλοποιηθούν δωρεάν προγράμματα γενικής εκπαίδευσης ενηλίκων , τα οποία μπορούν να παρακολουθήσουν όλοι οι ενήλικοι κάτοικοι του Δήμου Λεβαδέων , κάθε εθνικής προέλευσης ηλικίας και μόρφωσης.
    Τα προγράμματα θα υλοποιηθούν σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Καλλικρατικού Δήμου Λεβαδέων.
Ειδικότερα, στο Κ.Δ.Β.Μ. Δήμου Λεβαδέων μπορούν να δημιουργηθούν τμήματα για τα ακόλουθα προγράμματα:


ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΠΕΔΙΟ – ΤΙΤΛΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ - ΩΡΕΣ
1. ΟΙΚΟΝΟΜΙA - EΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
1.1.      Καινοτομία – Επιχειρηματικότητα – Διοίκηση Επιχειρήσεων    25Ω
1.2.      Κοινωνική Οικονομία και Κοινωνική Επιχειρηματικότητα         50Ω
1.3.      Επιχειρηματικότητα και Τουριστική – Πολιτιστική Ανάπτυξη   25Ω
1.4.      Αγροτική Επιχειρηματικότητα – Marketing Αγροτικών Προϊόντων 25Ω
1.5.      Βιολογικά Προϊόντα: Παραγωγή – Πιστοποίηση – Διάθεση 25Ω
1.6.      Ηλεκτρονική Επιχειρηματικότητα – e-επιχειρείν   25Ω
1.7.      Πράσινη Επιχειρηματικότητα   25Ω
1.8.      Δημιουργώ τη δική μου επιχείρηση   25Ω
1.9.      Σύγχρονες Τραπεζικές Συναλλαγές    25Ω
1.10.    Υπολογίζοντας τις δαπάνες του νοικοκυριού  25Ω
1.11.    Συμβουλευτική σταδιοδρομίας     25Ω
1.12.    Επαγγελματική ενεργοποίηση ανέργων γυναικών   25Ω
2. ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
2.1       Περιβάλλον και καθημερινή ζωή    25Ω
2.2       Γεωργία και Φυσικοί Πόροι    25Ω
2.3       Συλλογικές Περιβαλλοντικές Δράσεις    25Ω
2.4       Οικολογικές λύσεις για το σπίτι    25Ω
2.5       Προστασία και Δικαιώματα Καταναλωτή  25Ω
2.6       Ασφάλεια –Ποιότητα Τροφίμων   25Ω
2.7       Αστικοί λαχανόκηποι    25Ω
2.8       Πρακτικές συμβουλές (υγιεινής) διατροφής   25Ω
2.9       Αγωγή Υγείας – Πρώτες Βοήθειες   25Ω
2.10     Διαμόρφωση και διακόσμηση εσωτερικών χώρων  25Ω
3. ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ
3.1       Επεξεργασία Κειμένου – Διαδίκτυο (Ι)    50Ω
3.2       Υπολογιστικά Φύλλα – Παρουσιάσεις (ΙΙ)   50Ω
3.3       Βάσεις Δεδομένων – Εξειδικευμένα θέματα (ΙΙΙ)   50Ω
3.4       Διαδικτυακά εργαλεία και υπηρεσίες στην καθημερινή ζωή 25Ω
3.5       Ηλεκτρονικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media) 25Ω
3.6       Δημιουργία Ιστοσελίδας  50Ω
3.7       Ηλεκτρονική εφημερίδα 50Ω
3.8.      Εξοικείωση με ηλεκτρονικές μορφές μάθησης – e-learning (25Ω) e-Κ.Δ.Β.Μ.
4. ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
4.1       Ελληνικό Αλφαβητικό σύστημα 25Ω
4.2       Βελτιώνω την ορθογραφία μου 25Ω
4.3       Σύνταξη εγγράφων – φορμών 50Ω
4.4       Αγγλικά για το χώρο εργασίας (Α2-Β1) 25Ω
4.5       Αγγλικά για τον τουρισμό (Α2) 25Ω
4.6       Γαλλικά για τον τουρισμό (Α1-Α2) 25Ω
4.7       Γερμανικά για τον τουρισμό (Α1-Α2) 25Ω
4.8       Ιταλικά για τον τουρισμό (Α1-Α2) 25Ω
4.9       Ισπανικά για τον τουρισμό (Α1-Α2) 25Ω
4.10     Ρωσικά για τον τουρισμό (Α1-Α2) 25Ω
4.11     Τουρκικά για τον τουρισμό (Α1-Α2) 25Ω

5. ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ
5.1       Διαχείριση εργασιακού άγχους/Εναρμόνιση επαγγελματικής και προσωπικής ζωής     25Ω
5.2       Αποτελεσματική συνεργασία στον εργασιακό χώρο   25Ω
5.3       Αποτελεσματική ηγεσία στην εργασία    25Ω
5.4       Διαχείριση χρόνου 25Ω
5.5       Διαχείριση διαπροσωπικών σχέσεων 25Ω
5.6       Επικοινωνία και δυναμική της Ομάδας 25Ω
5.7       Εθελοντικές δράσεις στην τοπική κοινωνία 25Ω
5.8       Αποτελεσματική επικοινωνία με φορείς και υπηρεσίες 50Ω
5.9       Αντιμετώπιση της κοινωνικής κρίσης στην καθημερινή ζωή 25Ω
6 ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ
6.1       Ιστορία της Τέχνης 25Ω
6.2       Εικαστικό Εργαστήρι 50Ω
6.3       Φωτογραφία 25Ω
6.4       Κινηματογράφος 25Ω
6.5       Εργαστήρι δημιουργίας Βίντεο 50Ω
6.6       Θεατρικό Εργαστήρι (ανεβάζω τη δική μου παράσταση) 50Ω
6.7       Εργαστήρι μουσικής 50Ω
6.8       Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής 50Ω
6.9       Αξιοποίηση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς 25Ω
7. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΥΑΛΩΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΟΜΑΔΩΝ
7.1       Μετανάστες – Υποστήριξη στην καθημερινή ζωή 25Ω
7.2       Τσιγγάνοι – Γλωσσικές δεξιότητες Ι 50Ω
7.3       Τσιγγάνοι – Γλωσσικές δεξιότητες ΙΙ 50Ω
7.4       Τσιγγάνοι – Υποστήριξη στην καθημερινή ζωή 25Ω
7.5       Κρατούμενοι – Επικοινωνία στην καθημερινή ζωή (Α1) 125Ω
7.6       Κρατούμενοι – Επικοινωνία στην καθημερινή ζωή (Α2) 175Ω
7.7       Κρατούμενοι – Υποστήριξη κρατουμένων 25Ω
7.8       Μουσουλμανική Μειονότητα – Γλωσσικές δεξιότητες Ι 50Ω
7.9       Μουσουλμανική Μειονότητα – Γλωσσικές δεξιότητες ΙΙ 50Ω\

Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα απαιτούνται:

- Η συμπλήρωση της σχετικής αίτησης( διατίθεται στο Κ.Δ.Β.Μ. και στην ιστοσελίδα του Δήμου (www.livadia.gr)
-Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο:
-Τμήμα Παιδείας, Διά βίου Μάθησης και Πολιτισμού Δήμου Λεβαδέων ( υπεύθυνη κ. Παπακωνσταντίνου Ιωάννα , τηλ. 2261 3 52201 e-mail: neleviot@otenet.gr)
-Ιδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (υπεύθυνη Στερεάς Ελλάδας κ. Τριπερίνα Σοφία
τηλ.: 213 1314 501, 503, 505 e-mail: kdvm9@ein.gr       www.inedivim.gr


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ


ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΠΑΓΓΕΛΗΣ                
 
Διαβάστε Περισσότερα »

Δ.Θηβαίων:Εγκαίνια του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας

 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

ΘΥΜΑΤΩΝ ΒΙΑΣ

ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ

Ο Δήμος Θηβαίων σας προσκαλεί στα εγκαίνια του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων,

την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 12:00 στην οδό Κύπρου 3, Θήβα(ανατολική είσοδος παραπλεύρως του κτιρίου του Δημαρχείου)

Τα εγκαίνια θα τελεσθούν παρουσία του Αν. Υπουργού Εσωτερικών κ. Λεωνίδα Γρηγοράκου και της Γενικής Γραμματέως Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εσωτερικών κας Βάσως Κόλλια.



Ο Δήμαρχος Θηβαίων

Σπυρίδων Νικολάου

Διαβάστε Περισσότερα »

Ανησυχία από νέο σεισμό το πρωί στη Φθιώτιδα





Σε διάστημα 40 ημέρων οι σεισμολόγοι έχουν καταγράψει 1.182 μικροσεισμούς - Τρομοκρατημένοι οι πολίτες
Τον τρόμο του σεισμού της 12ης Αυγούστου, που είχε μέγεθος 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, έζησαν και χθες οι κάτοικοι της Αμφίκλειας, στη Φθιώτιδα, και των γύρω περιοχών, έπειτα από το διπλό χτύπημα του Εγκέλαδου, ο οποίος και σήμερα το πρωί συνέχισε με αμείωτο ρυθμό.

Μετά το διπλό χτύπημα του εγκέλαδου το μεσημέρι της Δευτέρας που προκάλεσε μεγάλη ανησυχία στους κατοίκους, ακολούθησε σήμερα το πρωί στις 8:46 και πάλι στην περιοχή της Ελάτειας σεισμός 4,4 Ρίχτερ με εστιακό βάθος ένα μόλις χιλιόμετρο. Αξίζει να σημειωθεί πως σε διάστημα 40 ημέρων οι σεισμολόγοι έχουν καταγράψει 1.182 μικροσεισμούς

Η πρώτη χθεσινή δόνηση μεγέθους 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 17:42, βορειοδυτικά της Ελάτειας, στη Φθιώτιδα.

Όπως έγινε γνωστό από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στα 23 χλμ. Δυτικά-Νοτιοδυτικά της Αταλάντης.

Λίγο μετά, στις 18:01 ακολούθησε δεύτερη δόνηση μεγέθους 4,8 Ρίχτερ. Και οι δύο δονήσεις έγινε αισθητές στο λεκανοπέδιο της Αττικής.

«Η δραστηριότητα είναι συνέχεια των προηγούμενων φαινομένων», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο καθηγητής Σεισμολογίας του ΑΠΘ, Κώστας Παπαζάχος και πρόσθεσε ότι οι επιστήμονες θα πρέπει να είναι λίγο επιφυλακτικοί...

Είπε ότι η σεισμική δραστηριότητα δεν έχει ολοκληρωθεί και τόσο η Πολιτεία, όσο και οι πολίτες δεν θα πρέπει να εφησυχάζουν. Θα πρέπει να συνεχιστούν οι έλεγχοι στα σχολεία και στα δημόσια κτίρια, ενώ δεν θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν το επόμενο διάστημα τα σπίτια που έπαθαν βλάβες από τις σημερινές ή τις προηγούμενες σεισμικές δονήσεις, συμφωνα με τον κύριο Παπαζάχο.

Από την πλευρά του ο σεισμολόγος Ευθύμιος Λέκκας μιλώντας στον ΣΚΑΙ είπε πως οι δύο σεισμοί έγιναν εντός των φυσιολογικών πλαισίων, ωστόσο «τα φυσικά φαινόμενα είναι δύσκολο να τα προσεγγίσουμε», Μάλιστα ο ίδιος επιβεβαίωσε τα προβλήματα που έχουν υποστεί σπίτια στο Ρεγγίνι, τη Δρυμαία και τους Ξυλικούς.

Νέες ζημιές στα ήδη «τραυματισμένα» σπίτια

Στο μεταξύ, κτίρια που ήταν «τραυματισμένα» από τον προηγούμενο σεισμό, τώρα έχουν γίνει ετοιμόρροπα ενώ κάποιες αποθήκες ισοπεδώθηκαν. Ρωγμές είναι πλέον ορατές και σε κάποιες περιπτώσεις απειλητικές.

Οι περισσότερες από τις ζημιές αυτές καταγράφονται σε σπίτια στο Ρεγγίνι, την Δρυμαία τους Ξυλικούς και στην ευρύτερη περιοχή.

Οι δύο νέες σεισμικές δονήσεις έβγαλαν και πάλι στο δρόμο τους κατοίκους οι οποίοι διαπιστώνουν ότι ακόμη και σε σπίτια τα οποία δεν είχαν πληγεί από τις προηγούμενες σεισμικές δονήσεις πριν ένα - ενάμιση περίπου μήνα τώρα ο εγκέλαδος έχει αφήσει τα αποτυπώματά του.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Καμμένων Βούρλων Ταξιάρχη Φακίρη που βρέθηκε από τις πρώτες στιγμές στο Ρεγγίνι «υπάρχουν και νέες ζημιές σε σπίτια όπως επίσης και στην εκκλησία στο Ρεγγίνι. Ο κόσμος είναι τρομοκρατημένος και δεν θέλει να μπει στα σπίτια του ακόμη και για να διαπιστώσει πιθανές εσωτερικές ζημιές» όπως χαρακτηριστικά σημειώνει.

«Τούτες οι νέες σεισμικές δονήσεις αποτελειώσαν τα τραυματισμένα σπίτια» υπογραμμίζει ο πρόεδρος της Δρυμαίας Βασίλης Μανδώνης ο οποίος όπως περιγράφει «ο κόσμος βρίσκεται στους δρόμους και βλέπει σπίτια με πολλές ρωγμές. Ακόμη ρωγμές, πολύ μεγαλύτερες έχει και η εκκλησία» τονίζει χαρακτηριστικά.
Διαβάστε Περισσότερα »

Βελτιώνεται ο καιρός



Μικρή βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός, αφού σήμερα Τρίτη, προβλέπονται τοπικές νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ωστόσο στα βόρεια οι βροχές και οι πρόσκαιρες καταιγίδες θα συνεχιστούν, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις, που τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες στα ορεινά, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 12 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στα Νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν παροδικές νεφώσεις με βροχές και πιθανόν τοπικές καταιγίδες μικρής διάρκειας, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις με αρκετή ηλιοφάνεια., ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις πρωινές ώρες κυρίως στα νότια, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες νωρίς το πρωί και σταδιακή βελτίωση του καιρού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτός είναι ο εγγονός της 84χρονης που την σκότωσε και την τεμάχισε


Σοκαρισμένοι είναι οι φίλοι και οι συγγενείς της 84χρονης γυναίκας από τα Πατήσια μετά την αποκάλυψη πως ο 28χρονος εγγονός της Φώτης Λυρόπουλος είναι αυτό ο ο οποίος την δολοφόνησε αγρίως και στην συνέχεια την τεμάχισε.

Ο 28χρονος εγγονός της στο παρελθόν εργαζόταν ως τοπογράφος και έμενα στη Λούτσα, ενώ το τελευταίο διάστημα ήταν άνεργος. Ο Λυρόπουλος, ο οποίος δεν είχε απασχολήσει ποτέ στο παρελθόν τις Αρχές, ήταν διαζευγμένος και είχε έναν γιο ενός έτους, ενώ τον τελευταίο καιρό είχε σχέση με μια μεγαλύτερη γυναίκα η οποία είχε τρία παιδιά από προηγούμενο γάμο, αναφέρει η Espresso.

Γιατί δολοφόνησε την 84χρονη

Οπως αποκάλυψε στην Αστυνομία ο 28χρονος, επισκεπτόταν πολύ συχνά την ηλικιωμένη γιαγιά του προκειμένου να τον ενισχύσει οικονομικά. Ωστόσο η 84χρονη του ασκούσε έντονη κριτική για την προσωπική ζωή του, κάτι που τον εξόργισε ιδιαιτέρως και όταν αρνήθηκε να του χορηγήσει εκ νέου χρήματα, ο 28χρονος «θόλωσε» και προχώρησε το ειδεχθές έγκλημα.

Πως έγινε το στυγερό έγκλημα

Οπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ, η δολοφονία σημειώθηκε όταν «τις πρωινές ώρες της 21/08/2013, ο δράστης επισκέφθηκε τη γιαγιά του στο σπίτι της, όπου μετά από μεταξύ τους διένεξη, τη μαχαίρωσε στο λαιμό και στη συνέχεια αποχώρησε, αφού μετέφερε το πτώμα στο μπάνιο. Πρωινές ώρες της επομένης, επέστρεψε στο διαμέρισμα, όπου αφού τεμάχισε με μαχαίρι και πριόνι το πτώμα, το τοποθέτησε μέσα σε νάιλον σακούλες και σακβουαγιάζ και το μετέφερε με το αυτοκίνητό του, αρχικά στην οικία του και το ίδιο βράδυ στον κάδο απορριμμάτων, όπου και βρέθηκε».

Η αστυνομία τονίζει επιπλέον πως ο δράστης για να αποπροσανατολίσει την έρευνα των διωκτικών Αρχών και να δημιουργήσει την εντύπωση ληστείας, ερεύνησε επιλεκτικά τους χώρους του διαμερίσματος και αφαίρεσε κοσμήματα, τα οποία εκποίησε τις επόμενες ημέρες σε διάφορα ενεχυροδανειστήρια της περιοχής.

Κατά την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 28χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, διάφορα κοσμήματα και ένα τσεκούρι.iefimerida.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Στο 1,3 ευρώ το λίτρο αναμένεται να διαμορφωθεί η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης



Στο 1,3 ευρώ το λίτρο αναμένεται να διαμορφωθεί η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης φέτος, στην έναρξη της περιόδου θέρμανσης στις 15 Οκτωβρίου, τιμή οριακά χαμηλότερα σε σχέση με πέρυσι, η οποία άρχισε από το 1,35 ευρώ.



Οι εκτιμήσεις προκύπτουν από τη.. συνέντευξη Τύπου που έδωσε σήμερα η διοίκηση του Συνδέσμου Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών Ελλάδος ενόψει της χειμερινής περιόδου, βασικό αίτημα του οποίου είναι η χορήγηση επιδόματος στους καταναλωτές πετρελαίου θέρμανσης χωρίς ή με ελάχιστες προϋποθέσεις αλλά και η διατήρηση του μέτρου της εξίσωσης των φόρων στα ντίζελ κίνησης και θέρμανσης που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά πέρυσι.

Όπως επισήμαναν ο πρόεδρος του ΣΕΕΠΕ, Γ. Ψυχογιός, και ο αντιπρόεδρος, Γ. Αληγιζάκης, η εξίσωση των φόρων στους δύο τύπους πετρελαίου οδήγησε μεν σε δραστική μείωση του λαθρεμπορίου στην αγορά καυσίμων αλλά προκάλεσε σειρά προβλημάτων: οι πολίτες αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στο κόστος του πετρελαίου, χιλιάδες νοικοκυριά έμειναν χωρίς θέρμανση τον περασμένο χειμώνα, πολλοί στράφηκαν σε εναλλακτικές πηγές θέρμανσης με δυσμενείς επιπτώσεις στο περιβάλλον (από καυσόξυλα και πέλετ, μέχρι σκουπίδια), μειώθηκε η απασχόληση στον κλάδο του πετρελαίου, καθώς οι πωλήσεις πετρελαίου κατέρρευσαν κατά 70% ενώ μειώθηκαν κατά 400 εκατ. ευρώ και τα έσοδα του Δημοσίου λόγω της μείωσης της κατανάλωσης.


Ο ΣΕΕΠΕ επικαλέσθηκε μελέτη του ΙΟΒΕ, σύμφωνα με την οποία το βέλτιστο αποτέλεσμα για την αγορά, τους καταναλωτές και τα έσοδα του Δημοσίου προκύπτει με την καταβολή επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης ύψους 28 λεπτών ανά λίτρο (όσο ήταν και πέρυσι) χωρίς πρόσθετες προϋποθέσεις παρά μόνο να αφορά την πρώτη κατοικία του καταναλωτή και –σε περίπτωση που τεθεί– το εισοδηματικό όριο να μην είναι χαμηλότερο από 80.000 ευρώ. Τώρα, υπενθυμίζεται, ισχύουν πρόσθετα κριτήρια όπως η αξία της ακίνητης περιουσίας, η ύπαρξη ιδιόκτητου οχήματος, ενώ υπάρχουν και όρια κατανάλωσης ανά περιοχή.

Οι εκπρόσωποι του ΣΕΕΠΕ επισήμαναν ακόμη την ανάγκη να ληφθούν άμεσα οι αποφάσεις, καθώς βρισκόμαστε στις παραμονές της έναρξης της περιόδου θέρμανσης, και να γνωστοποιηθούν έγκαιρα και έγκυρα στους καταναλωτές. Ορισμένα από τα προβλήματα με το επίδομα θέρμανσης πέρυσι, όπως είπαν, ήταν η καθυστέρηση στη λήψη των αποφάσεων, οι πολύπλοκες διαδικασίες, η άγνοια του κρατικού μηχανισμού και τα περιοριστικά κριτήρια. Το αποτέλεσμα ήταν, η δαπάνη του προϋπολογισμού για το επίδομα να είναι τελικά μικρότερη από αυτήν που είχε αρχικά εκτιμηθεί και να επιδοτηθεί μόνο το ένα τρίτο της ποσότητας πετρελαίου που διακινήθηκε.

Παρά τις δυσμενείς επιπτώσεις για την αγορά, το περιβάλλον και τα δημόσια έσοδα, η εξίσωση των φόρων στα ντίζελ κίνησης και θέρμανσης περιόρισε δραστικά το λαθρεμπόριο. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΕΕΠΕ στο πρώτο τετράμηνο του 2013 η κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης μειώθηκε κατά 71%, κάτι που οφείλεται και στον περιορισμό του λαθρεμπορίου, ενώ οι πωλήσεις πετρελαίου κίνησης αυξήθηκαν κατά 15%. Δεν επιβεβαιώθηκαν επίσης οι φόβοι για αύξηση του λαθρεμπορίου με τη χρήση ναυτιλιακού πετρελαίου το οποίο επίσης κατά τις εκτιμήσεις του Συνδέσμου περιορίσθηκε.

Σε πορεία εφαρμογής βρίσκονται και τα λοιπά μέτρα για την πάταξη του λαθρεμπορίου, όπως η εγκατάσταση συστημάτων ελέγχου εισροών-εκροών όγκου καυσίμων, η εγκατάσταση GPS στα βυτιοφόρα για την παρακολούθηση της πορείας τους κά. Με την πλήρη εφαρμογή των μέτρων αυτών, παράγοντες της αγοράς θεωρούν ότι το λαθρεμπόριο μπορεί να ελεγχθεί αποτελεσματικά και θα μπορέσει να μειωθεί ο φόρος στη θέρμανση χωρίς να προκύψει έξαρση της παράνομης διακίνησης καυσίμων.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ