Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Aυτός είναι ο δολοφόνος




Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ολοκληρώθηκε η απολογία του δολοφόνου του Παύλου Φύσσα στην Εισαγγελέα Πειραιά, μαζί με τη σύζυγό του, ένα συγγενικό του πρόσωπο και τον πρόεδρο της τοπικής οργάνωσης της Χ.Α. Πειραιά, που κατηγορούνται για ψευδορκία.

Τριήμερη προθεσμία ζήτησε και έλαβε ο 45χρονος, Γιώργος Ρουπακιάς, προκειμένου να απολογηθεί το προσεχές Σάββατο, για τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα.

Οι τρεις υπόλοιποι κατηγορούμενοι της υπόθεσης (σ.σ. κατηγορούνται για ψευδορκία) αναμένεται να απολογηθούν αύριο, Πέμπτη.

Σύμφωνα με την δικηγόρο του δράστη, ο ίδιος φέρεται να αρνείται ότι είναι μέλος της Χρυσής Αυγής, ωστόσο δεν κρύβει ότι διάκειται θετικά στον συγκεκριμένο χώρο. (...)

Kατά την εξέταση, η σύζυγος του 45χρονου παραδέχτηκε ότι μετέφερε από το σπίτι τους «αντικείμενα που συνδέουν τον δράστη με τη Χρυσή Αυγή».

Επίσης, για παράβαση του νόμου περί όπλων, οδηγήθηκε οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα ο υπεύθυνος της Τοπικής Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής του Πειραιά, καθώς από τις έρευνες που έγιναν στους χώρους των γραφείων βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα πτυσσόμενο γκλομπ.

Τι ισχυρίστηκε ενώπιον του εισαγγελέα

«Επισκεπτόμουν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής πέντε ως δέκα φορές τον μήνα. Δεν ήμουν όμως μέλος της. Όταν βγήκα από την καφετέρια και πήγα προς το αυτοκίνητό μου, με περικύκλωσαν πολλά άτομα κι έβγαλα το μαχαίρι, για να αμυνθώ...».  Αυτό ισχυρίστηκε ο 45χρονος δράστης της στυγερής δολοφονίας του 34χρονου Παύλου Φύσσα τα ξημερώματα στο Κερατσίνι. Ο Γιώργος Ρουπακιάς, που διέμενε στη Νίκαια, είναι πατέρας δύο παιδιών. Εργαζόταν στην ιχθυόσκαλα Κερατσινίου ως υπάλληλος σε ιχθυοπωλεία που ανήκαν σε συγγενείς του. Προσφάτως εργαζόταν σε εταιρεία πετρελαιοειδών ως οδηγός βυτιοφόρου που έκανε διανομές σε τουριστικά νησιά.

Σύμφωνα με τα πρώτα δεδομένα, δεν είχε απασχολήσει ποτέ την ΕΛΑΣ για οποιοδήποτε αδίκημα. Ωστόσο, σύμφωνα με άλλες πηγές ο 45χρονος είχε και παλαιότερα διαπληκτισμό με τον 34χρονο, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να είχε πρωτοστατήσει σε πρόσφατες επιθέσεις ακροδεξιών στην περιοχή του Κερατσινίου.




(Ο χρυσαυγίτης Γιώργος Ρουπακιάς)






(Η σύζυγος κατά την προσαγωγή της στον εισαγγελέα)

(Η προσαγωγή μίας εμπλεκόμενης στην υπόθεση με την κατηγορία της ψευδορκίας)
zougla.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Αντιφασιστικό συλλαλητήριο στη Θήβα


Η αντιφασιστική κίνηση Θήβας στην κεντρική πλατεία της Θήβας, σήμερα στις 18/9 με αφορμή την δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Φορτισμένο και βαρύ το κλίμα μπροστά στο θάνατο του Παύλου Φύσσα , 34 ετών που έφυγε τόσο άδικα, του κόψαν το νήμα της ζωής.
"Παύλος Φύσσας-34 ετών, νεκρός από το χέρι της νεοναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής, Νέος - Μουσικός-Αγωνιστής- Αντιφασίστας ... αυτά ήταν τα εγκλήματά του"

Και συνεχίζουν.... "Η δολοφονία του νεαρού Παύλου, ήταν έτοιμη από καιρό. Το χέρι που εκτέλεσε εν ψυχρώ το δολοφονικό σχέδιο είχε οπλιστεί από καιρό.  Το όπλισε η ανοχή μίας κοινωνίας που μοιάζει σε λήθαργο, κάτω από το βάρος της επίθεσης που δέχεται ακόμη και στα στοιχειώδη, το όπλισε η δήθεςν αντισυστηματική ψήφος που έδωσε  δύναμη στους υμνητές του χίτλερ, το όπλισε η σιωπή στα απανωτά χτυπήματα των εξαθλιωμένων μεταναστών που έγιναν ξαφνικά αιτία για όλα τα κακά της μοίρας μας".
Τα παραπάνω είναι απόσπασμα από το λόγο που ακούστηκε στην πλατεία της Θήβας. Και κλείνοντας ..."Στο δρόμο θα νικήσουμε τον τρόμο-Η ζωή θα νικήσει το Θάνατο! Καλό ταξίδι Παύλο"
(Σεβαστήκαμε το βαρύ και φορτισμένο κλίμα και δεν τραβήξαμε περισσότερες φωτογραφίες). Θα ακολουθήσει και ένα μικρό βίντεο από την συγκέντρωση! Viotiashop
Διαβάστε Περισσότερα »

Βρέθηκε βίντεο ντοκουμέντο για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Στη δημοσιότητα δόθηκε το βίντεο- ντοκουμέντο από τη στιγμή της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα τα ξημερώματα της Τετάρτης στο Κερατσίνι.

Πρόκειται για το υλικό από το κλειστό κύκλωμα παρακείμενου καταστήματος. Σε αυτό φαίνεται η ομάδα νεαρών που καταδίωκε τον άτυχο 34χρονο και την παρέα του, που τρέχει για να ξεφύγει έπειτα από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Το ντοκουμέντο της δολοφονίας του Π. Φύσσα από CDemo83
Διαβάστε Περισσότερα »

Σκακιστικό τουρνουά στην Θήβα!



Με καλή συμμετοχή και νικητές…

Περισσότερα από 40 μαθητές και μαθήτριες Δημοτικού – Γυμνασίου και Λυκείου συμμετείχαν στο Σκακιστικό Τουρνουά, που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία Θήβας, στα πλαίσια των ΠΙΝΔΑΡΕΙΩν…

«Το σκάκι δεν επιδέχεται ντόπινγκ, γιατί στηρίζεται στην εκπαίδευση, την αυτοσυγκέντρωση, την μελέτη και την ορθή σκέψη» τόνισε ο Γ.Γ του Σκακιστικού Ομίλου Θήβας Α. Καταπόδης, ανακοινώνοντας την έναρξη των μαθημάτων, που γίνεται καθημερινά 18.00 – 20.00 και το Σάββατο 18.00 με 19.00, στο παλαιό Δημαρχείο Θήβας…

Οι Σκακιστές που πρώτευσαν στο τουρνουά είναι: Από τους αρχάριους στα κορίτσια,   1η Σ. Πλιακοστάμου, 2η  Α. Δημοπούλου και 3η  Ξ. Νίκα

Από τους αρχάριους στα αγόρια, 1ος  Ν. Μπάκας, 2ος  Α. Κοροβέσης και  3οι Λ. Τουλουμάκος  και Α. Φάκας .

Από τους μαθητές των Δημοτικών, 1η  Μ. Κυριαζή και 2η  Θ. Μπουγιούρη και στα αγόρια 1ος  Κ. Μπουμπούκης, 2οι  Δ. Κουτσοκέρας και Α. Φλώρος και 3ος ο Ε. Παυλίδης.

Από τους μαθητές Γυκμνασίων, 1ος ο Κ. Σουλιώτης, 2ος ο Δ. Τσώτσης και 3ος ο Τ. Κλαούντιο.
viotiki-ora.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Επεισόδια στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο για τον Παύλο Φύσσα


Πέτρες, μολότοφ και δακρυγόνα έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Κερατσινίου - Προπηλακίστηκε ο Πάνος Καμμένος από ομάδα διαδηλωτών
Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Κερατσινίου στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη, όπου λίγο πριν της 19:00 έφθασε η πορεία για τη δολοφονία του άτυχου Παύλου Φύσσα.

Ομάδα διαδηλωτών πέταξε ξύλα και πέτρες προς τους αστυνομικούς οι οποίοι απάντησαν με ρίψη χημικών, ενώ μέχρι και αυτή την ώρα το κλίμα στην περιοχή παραμένει έκρυθμο.

Στην πορεία συμμετέχει το ΠΑΜΕ, το ΣΥΡΙΖΑ, η ΚΕΕΡΦΑ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, εργατικά συνδικάτα και εκατοντάδες απλοί πολίτες που ξεκίνησαν από το σημείο της δολοφονίας του 34χρονου στην οδό Παναγή Τσαλδάρη στην Αμφιάλη.

Στην πορεία συμμετέχει ο ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος σε δηλώσεις του  χαρακτήρισε τη Χρυσή Αυγή «εγκληματική μαφιόζικη οργάνωση νεοναζί δολοφόνων» και ο κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης από το ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, στην Αμφιάλη μετέβη λίγο μετά τις 18:00 και ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, ο οποίος δέχτηκε επίθεση από μία ομάδα 20 ατόμων.

Κατά πληροφορίες, συγκεντρωμένοι πολίτες παρεμπόδισαν αρχικά τον κ. Καμμένο να βγει από το αυτοκίνητό του και στη συνέχεια του επιτέθηκαν φραστικά, αλλά και σωματικά. Μάλιστα, τόσο ο κ. Καμμένος, όσο και άτομα της προσωπικής του φρουράς, προπηλακίστηκαν καθ΄οδόν για τον τόπο της αντιφασιστικής συγκέντρωσης.

Έπειτα από αυτό ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων αποχώρησε από την συγκέντρωση με δίκυκλο από το προσωπικό ασφαλείας.  Συνεργάτες του κ. Καμμένου λένε ότι ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων τραυματίστηκε ελαφρά στη μύτη και στον χώρο μετέβη ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, για να τον εξετάσει. Το αυτοκίνητό του, ακόμη, υπέστη σοβαρές ζημιές.


Αντιφασιστικές πορείες σε όλη την Ελλάδα

Σε ξέλιξη βρίσκονται μαζικές αντιφασιστικές πορείες σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, μετά τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα από 45χρονο χρυσαυγίτη στο Κερατσίνι.

Στη Θεσσαλονίκη, λίγο μετά τις 19:40 ξεκίνησε πολυπληθής πορεία από την Καμάρα με κατεύθυνση την πλατεία Αριστοτέλους. Όπως αναφέρει το seleo.gr, η παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στο κέντρο είναι ιδιαίτερα εμφανής.

Ανάλογες αντιφασιστικές κινητοποιήσεις γίνονται αυτή την ώρα στην Ξάνθη και την Πάτρα, ενώ υπάρχουν καλέσματα για Χανιά, Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Λάρισα, Θήβα, Αλεξανδρούπολη, Κέρκυρα και σε όλες τις γωνιές της χώρας. 
Διαβάστε Περισσότερα »

Βγήκαν στο δρόμο οι Θηβαίοι. Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας.(video)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα και στην πόλη της Θήβας.

Εκπαιδευτικοί, μαθητές και εργαζόμενοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην πολιτική της κυβέρνησης και κάλεσαν την τοπική κοινωνία σε συστράτευση.




 LAMIASTARGR
Διαβάστε Περισσότερα »

Σεμινάρια ανέργων στη Θήβα - Αιτήσεις δεκτές από 18/9




ΤΟ ΚΕΚ LOGICA διοργανώνει στην Θήβα Πρόγραμμα κατάρτισης ανέργων  με θέμα
Εκμάθησης Χρήσης
Βασικών Εννοιών ΤΠΕ και Βάσεων
Δεδομένων
ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ
ΜΑΘΗΣΗΣ ΤΠΕ ΣΕ ΑΝΕΡΓΟΥΣ

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ   
    18 Σεπτεμβρίου 2013
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ     2 Οκτωβρίου 2013
Πληροφορίες :
Καθημερινά 9- 13:00
Υπεύθυνη   Τζιώτη Χριστίνα
Λοξής Φάλαγγος 38 Θήβα
2262301108-2262301104
Διαβάστε Περισσότερα »

Πέθανε ο ηθοποιός Μιχάλης Γιαννάτος


Έφυγε χθες το βράδυ από τη ζωή ο ηθοποιός Μιχάλης Γιαννάτος.

Γεννήθηκε το 1941 στην Κωνσταντινούπολη και το 1965 πήγε στη Δραματική Σχολή του Ντίνου Δημόπουλου.

Πρωταγωνίστησε σε αρκετές ταινίες και θεατρικές παραστάσεις. Ορισμένοι από τους πιο γνωστούς του ρόλους του ήταν στο «Εξπρές του Μεσονυκτίου», το «Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι», και την «Πολίτικη κουζίνα».

Ο Μιχάλης Γιαννάτος είχε πρωταγωνιστήσει επίσης σε 27 ξένες κινηματογραφικές παραγωγές.
Διαβάστε Περισσότερα »

Επικίνδυνη σπίθα άναψε στην Ελλάδα η δολοφονία του 34χρονου -Επεισόδια παντού

Η είδηση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από τον 45χρονο στο Κερατσίνι ο οποίος δήλωσε στην Αστυνομία μέλος της Χρυσής Αυγής ήταν η αφορμή για να ξεσπάσουν επεισόδια σε διάφορες πόλεις της χώρας έξω από τα γραφεία του κόμματος. Τα πρώτα επεισόδια σημειώθηκαν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Χανιά και Πάτρα με αυτά της αχαϊκής πρωτεύουσα να είναι τα πιο σοβαρά, αφού βγήκε μέχρι και όπλο.

Την ίδια ώρα στη Βουλή ανέβηκαν οι τόνοι αφού οι βουλευτές της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και της Χρυσής Αυγής «αρπάχτηκαν». Από τη μία πλευρά η ΧΑ συνεχίζει να αρνείται την οποιαδήποτε σχέση της με τον 45χρονο που δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα στο Κερατσίνι η Χρυσή Αυγή, με τον βουλευτή του ακροδεξιού κόμματος Μιχάλη Αρβανίτη να υποστηρίζει πως το επεισόδιο έγινε λόγω... Ολυμπιακού, με τους βουλευτές των υπόλοιπων κομμάτων να τον αποδοκιμάζουν εν χορώ.

Η βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, του απάντησε πως «όπως μπήκαν θα βγουν και στο Πέραμα και το Κερατσίνι. Φασίστας δε θα μείνει. Επανάσταση με ρητορεία χόρτασε ο κόσμος... Στις γειτονιές θα μαζευτεί ο κόσμος να αντιμετωπίσει τους φασίστες. Αυτοί ερεθίζονται ακόμη και με την όψη του Ριζοσπάστη. Σας συστήνω να δείτε βιντεάκια στο You Tube από τον νεαρό, με κοινωνικά μηνύματα, που εκτός από μεταλλεργάτης ήταν και ταλεντάκι».

Τον λόγο πήρε ο βουλευτής της ΝΔ Παύλος Σιούφας, ο οποίος είπε πως «αυτοί που στα μπράτσα τους έχουν τον αγκυλωτό σταυρό δεν μπορούν να μιλάν για πατριωτισμό. Είναι υπάνθρωποι». Η φράση του κ. Σιούφα προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του Μιχάλη Αρβανίτη, ο οποίος άρχισε να φωνάζει και τον Σταύρο Κοντονή του ΣΥΡΙΖΑ να απαντά: «Είστε άθλιοι νεοναζί που βρωμίζετε αίθουσα Κοινοβουλίου».

Στην Αθήνα νεαροί με κουκούλες επιτέθηκαν σε αστυνομικούς

Επεισόδια σημειώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος, μπροστά από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, όταν ομάδα περίπου 30 νεαρών που φορούσαν κουκούλες, επιτέθηκε με πέτρες εναντίον της αστυνομικής δύναμης που φρουρεί το υπουργείο.

Πάτρα: Ανδρας έβγαλε περίστροφο και απείλησε διαδηλωτές

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στην Πάτρα με αφορμή τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι. Άγνωστοι πέταξαν μολότοφ στα γραφεία της Χρυσής Αυγής και έσπασαν σταθμευμένα αυτοκίνητα και ένα ενεχυροδανειστήριο, ενώ άνδρας έβγαλε περίστροφο στους διαδηλωτές.

Το όπλο που βρέθηκε στην κατοχή του ήταν κρότου λάμψης και υποστήριξε πως το έβγαλε για εκφοβισμό, όταν μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου πέταξαν πέτρες στα γραφεία της "Χρυσής Αυγής". Μέσα στο αυτοκίνητο που επέβαινε είχε και υπάλληλο του Ιταλικού προξενείου.

Οι διαδηλωτές περνώντας από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής φώναξαν συνθήματα όπως «δολοφόνοι», ενώ «ανάγκασαν» μια κλούβα των ΜΑΤ να αποχωρήσει απο τη μέση του δρόμου για να περάσει η πορεία.

Χανιά: Επιτέθηκαν στους αστυνομικούς που περιφρουρούσαν τα γραφεία της Χ.Α.

Στα Χανιά, σύμφωνα με το flashnews μετά το τέλος της πορείας που διοργάνωσαν το Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ και το ΕΚΧ, ομάδα περίπου 200 ατόμων που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους και κρατούσαν ξύλα και πέτρες, επιτέθηκαν στην αστυνομική διμοιρία που φυλούσε τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην οδό Τζανακάκη. Οι αστυνομικοί έκαναν περιορισμένη χρήση δακρυγόνων και οι διαδηλωτές έφυγαν προς την πλατεία της Δημοτικής αγοράς των Χανίων.

Στη Θεσσαλονίκη οι αστυνομικοί πρόλαβαν τα χειρότερα

Στην Θεσσαλονίκη, λίγο μετά τη 13.00, σύμφωνα με το thousandnews.gr οι διαδηλωτές που είχαν κινηθεί από τη Βενιζέλου, μέσω Τσιμισκής στη Λεωφόρο Νίκης και από εκεί στο λιμάνι θέλησαν να φθάσουν στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην οδό Καζαντάκη στα Δικαστήρια προκειμένου να διαδηλώσουν για τη δολοφονία χθες στο Κερατσίνι του Παύλο Φύσσα από μέλος του κινήματος. Ωστόσο, άνδρες των ΜΑΤ τους έκλεισαν το δρόμο όπου τοποθετήθηκαν κλούβες, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών, οι οποίοι στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης φωνάζοντας συνθήματα κατά της Χρυσής Αυγής.

Που και πότε θα πραγματοποιηθούν συλλαλητήρια

Αντιρατσιστικά συλλαλητήρια και πορείες διαμαρτυρίας έχουν προγραμματιστεί σε πολλά σημεία της Ελλάδας. Συγκεκριμένα:

AΘΗΝΑ (Κερατσίνι) στις 18:00 Παναγή Τσαλδάρη, 68

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (Καμάρα) στις 18:00 Εγνατίας 121

ΛΑΡΙΣΑ στις 18:00 Πλατεία Ταχυδρομείου

ΚΟΖΑΝΗ στις 19:00 Κεντρική Πλατεία

ΜΥΤΙΛΗΝΗ στις 18:00 Πλατεία Σαπφούς

ΧΙΟΣ στις 18:30 Πλατεία Βουνακίου

ΚΡΗΤΗ (ΧΑΝΙΑ) στις 18:00 Πλατεία Αγοράς

(ΡΕΘΥΜΝΟ) στις 18:00 Δημαρχείο

(ΗΡΑΚΛΕΙΟ) στις 19:00 Πλατεία Ελευθερίας

ΚΟΡΙΝΘΟΣ στις 19:00 Πλατεία Περιβολάκια

ΚΑΛΑΜΑΤΑ στις 19:00 Κεντρική Πλατεία

ΠΡΕΒΕΖΑ στις 18:00 Πλατεία Δικαστηρίων

ΒΟΛΟΣ στις 18:00 Πλατεία Ελευθερίας

ΑΓΡΙΝΙΟ στις 19:00 Κεντρική Πλατεία

ΤΡΙΚΑΛΑ στις 19:00 Κεντρική Πλατεία

ΣΕΡΡΕΣ στις 18:00 Πλατεία Κρονίου

ΓΙΑΝΝΕΝΑ στις 19:00 Νομαρχία

ΚΟΜΟΤΗΝΗ στις 18:00 (ακόμα δεν έχουμε ενημέρωση για το σημείο του καλέσματος)

ΘΗΒΑ στις 20:00 στην κεντρική πλατεία

ΤΡΙΚΑΛΑ στις 19:00 πλατεία Ρήγα Φεραίου
ΛΙΒΑΔΕΙΑ στις 19:00 στη κεντρική πλατεία
Διαβάστε Περισσότερα »

Σύλληψη Ινδού για παράνομη οπλοκατοχή στα Οινόφυτα



Συνελήφθη, χθες (17-09-2013) το βράδυ στα Οινόφυτα Βοιωτίας, από αστυνομικούς της Γ’ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας, ένας 39χρονος υπήκοος Ινδίας, κατηγορούμενος για παράνομη οπλοκατοχή.

Ειδικότερα χθες περίπου στις 23:00΄ το βράδυ, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 39χρονο την ώρα που βάδιζε σε αγροτική περιοχή των Οινοφύτων και επιχείρησαν να τον ελέγξουν.

Ο δράστης αντιλαμβανόμενος την παρουσία των αστυνομικών και προκειμένου να αποφύγει τον επικείμενο έλεγχο, απέρριψε σε παρακείμενους θάμνους ένα πιστόλι που είχε στην κατοχή του και τράπηκε πεζός σε φυγή.

Μετά από σύντομη καταδίωξη ο 39χρονος ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη, ενώ από τους αστυνομικούς βρέθηκε και κατασχέθηκε το πιστόλι μαζί με μία γεμιστήρα, κενή φυσιγγίων. 

Για την υπόθεση ενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Σχηματαρίου, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα το πρωί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Διαβάστε Περισσότερα »

Αντιφασιστική Συγκέντρωση για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στη Λιβαδειά.

Ήταν θέμα χρόνου: Η ναζιστική συμμορία δολοφόνησε αγωνιστή.
Όλοι/ες στη συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία Λιβαδειάς, πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως, στις 19:00 που καλείται από την Αντιφασιστική  - Αντιρατσιστική Κίνηση Πολιτών Λιβαδειάς.

Σήμερα ξημερώνει μια μαύρη μέρα για τον λαό που αγωνίζεται. Ο Παύλος Φύσσας,  34 χρονών, αγωνιστής του αντιφασιστικού κινήματος, άνθρωπος που έβαζε τη ζωή και την τέχνη του στην υπηρεσία του αγώνα ενάντια στον φασισμό, δολοφονήθηκε τα ξημερώματα από χέρι φασίστα στο Κερατσίνι! Μια στυγνή δολοφονία των χρυσαυγιτών φονιάδων! Οι παπαγάλοι που σε συγχορδία αποφαίνονται ότι  «τον σκότωσε για το ποδόσφαιρο» ή μιλάνε για «οπαδική βία»,  δε μπορούν να το κρύψουν: Οι ναζιστές  της Χρυσής Αυγής έχουν στόχο να σκοτώσουν!

Ήταν θέμα χρόνου. Μπορεί να μη θρηνήσαμε νεκρό στην μαφιόζικη επίθεση ενάντια στο συνεργείο του ΚΚΕ στο Πέραμα, θρηνούμε όμως δυο μέρες μετά!
Το στήσιμο ίδιο με το Πέραμα. Ομάδες που έρχονται ειδοποιημένες, που εμφανίζονται στο χώρο της δολοφονίας με την συνοδεία αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ, που είναι έτσι κι αλλιώς διαρκώς παρόντες  στην συγκεκριμένη περιοχή, και χτυπάνε! Προαναγγέλλοντας μάλιστα τα χτυπήματα. Μόνο που αυτή την φορά δεν λάθεψαν. Δυο μαχαιριές, η μία ίσια στην καρδιά!

18 Σεπτεμβρίου 2013. Μια μέρα που το μίσος μας φουντώνει όσο δεν φαντάζεστε. Και η απόφασή μας φουντώνει όσο δεν το χωράει ο νους σας! Όσο και να σας προστατεύουν οι κρανοφόροι των ΜΑΤ και των ΔΙΑΣ, όσο και να σας προωθούν οι καναλάρχες με τα σκουλήκια τύπου Μπάμπη Παπαδημητρίου και οι εφοπλιστές με τους υποτακτικούς τους όπως στο Πέραμα. Όσο και να σας ανοίγουν δρόμους τα στελέχη της ΝΔ τύπου Πολύδωρα, ο λαός θα σας τσακίσει, εσάς και τα αφεντικά σας!
 Ο λαός ξέρει πώς να πολεμά τους φασιστές, το έδειξε στην Κατοχή και στην Αντίσταση, το έδειξε στον Εμφύλιο, το έδειξε στη Χούντα και το Πολυτεχνείο.
 Μην αφήνετε τους φασίστες σε χλωρό κλαρί! Πετάξτε τους έξω από τα συνδικάτα,  από τα σχολεία, από τις γειτονιές!  Να μην τολμάνε να πατήσουν το πόδι τους πουθενά! Τσακίστε την συμμορία της ΧΑ παντού.

 Το χρωστάμε στον Παύλο.
Το χρωστάμε σε κάθε νέο, σε κάθε παιδί, σε κάθε αγωνιστή.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αιτήσεις για Μαθήματα Επιμόρφωσης Ενηλίκων στο Δήμο Θηβαίων



Στα πλαίσια του έργου «Κέντρα δια βίου Μάθησης Δήμων Στερεάς Ελλάδας και Νοτίου Αιγαίου» συστήνεται και θα λειτουργήσει στο Δήμο Θηβαίων «Κέντρο δια Βίου Μάθησης», σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία δια Βίου Μάθησης και το Ίδρυμα Νεολαίας & δια Βίου Μάθησης,  στο οποίο θα υλοποιηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων, για τα ακόλουθα θεματικά πεδία :

    Οικονομία – Επιχειρηματικότητα
    Ποιότητα ζωής – Περιβάλλον
    Νέες Τεχνολογίες
    Γλώσσα και Επικοινωνία
    Κοινωνικές Δεξιότητες και Δράσεις
    Πολιτισμός και Τέχνη
    Προγράμματα Ευάλωτων Κοινωνικά Ομάδων

Για τις ανάγκες της ενέργειας αυτής θα προσληφθούν δυο (2) άτομα, ένας (1) υπεύθυνος εκπαίδευσης, ανάπτυξης & διασφάλισης ποιότητας και ένας (1) υπεύθυνος οργάνωσης. Για τις θέσεις αυτές είχε προηγηθεί προκήρυξη από τη Γενική Γραμματεία δια Βίου Μάθησης και αναμένονται τα αποτελέσματα, όπως επίσης και για τους εκπαιδευτές.




Τμήματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων θα δημιουργηθούν, εφόσον υπάρξει ενδιαφέρον, στην πόλη της Θήβας και στις Τοπικές Κοινότητες.

Γι’ αυτό το λόγο καλούμε τους ενδιαφερόμενους ΕΝΗΛΙΚΕΣ ( άνω των 16 ετών) που επιθυμούν να παρακολουθήσουν μαθήματα επιμόρφωσης να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση συμμετοχής  και να δηλώσουν την προτίμησή τους για τα  προαναφερόμενα θεματικά πεδία,  στο Γραφείο Παιδείας του Δήμου Θηβαίων (κα. Αναστασίου Βάσω, τηλ: 22623,50603) μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2013.

Τα μαθήματα θα παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ και με την ολοκλήρωση αυτών θα δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης, την οποία θα συνυπογράφουν ο Δήμος, Γενική Γραμματεία δια Βίου Μάθησης και το Ίδρυμα Νεολαίας & δια Βίου Μάθησης.

Η αίτηση συμμετοχής καθώς και όλες οι πληροφορίες σχετικά με το περιεχόμενο των ανωτέρω θεματικών πεδίων, έχουν αναρτηθεί στο site του Δήμου Θηβαίων www.thiva.gr.


Διαβάστε Περισσότερα »

Επιφυλακτικοί οι σεισμολόγοι για τις δονήσεις στην Αμφίκλεια

Ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας υποστήριξε ότι δεν αποκλείεται να υπάρξει συνέχεια στη σεισμική δραστηριότητα των τελευταίων ημερών στην περιοχή με δονήσεις

Επιφυλακτικοί εμφανίζονται οι σεισμολόγοι για τις συνεχείς δονήσεις στην περιοχή της Αμφίκλειας στην Φθιώτιδα, υπογραμμίζοντας ότι εξακολουθούν να παρακολουθούν με προσοχή το φαινόμενο.

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ ο Ευθύμιος Λέκκας, καθηγητής Γεωλογίας στο πανεπιστήμιο Αθηνών, υποστήριξε ότι δεν αποκλείεται να υπάρξει συνέχεια στη σεισμική δραστηριότητα των τελευταίων ημερών στην περιοχή με δονήσεις, η ένταση των οποίων δεν θα ξεπερνά τα 5 Ρίχτερ.

Την ίδια στιγμή, στο χωριό Ρεγγίνη όπου έχουν καταγραφεί και οι μεγαλύτερες ζημιές, το 80% των κτισμάτων έχει υποστεί ζημιές.

Στην ευρύτερη περιοχή από τις 2.300 αυτοψίες που διενήργησαν τα αρμοδία κλιμάκια 500 κτίσματα κρίθηκαν επισκευασιμα και 58 κατεδαφιστέα.

Επίσης, περισσότεροι από 40 κάτοικοι φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία των Καμένων Βούρλων, ενώ ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης υπέγραψε τα μέτρα αρωγής σεισμοπλήκτων και για όσους υπέστησαν ζημίες από το σεισμό.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σκοτώσαν οι φασίστες το Γελαστό Παιδί


Το τραγικό περιστατικό της δολοφονίας του 34χρονου Παύλου Φύσσα περιέγραψε με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες ένας από τους αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού και στενός του φίλος, ο οποίος κάνει λόγο για σχεδιασμένη δολοφονική επίθεση και για ενέδρα που έστησαν μέλη της Χρυσής Αυγής.

Συγκεκριμένα σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο φίλος του αποθανόντος περιέγραψε καρέ- καρέ την τραγική δολοφονία του Παύλου Φύσσα το βράδυ της Τρίτης και καταγγέλει:

«Πήγαμε να δούμε τον αγώνα Ολυμπιακός- Παρί Σεν Ζερμέν σε μια καφετέρια στο 70ο λεπτό του αγώνα. Απέναντι μας κάθονταν μερικά μέλη της Χρυσής Αυγής. Ούτε μιλήσαμε, ούτε είχαμε ένταση, απλά υπήρχε ένα κλίμα, μια ένταση. Τους βλέπαμε ότι έστελναν μηνύματα. Ο φίλος μου κάποια στιγμή δεν ένιωθε καλά και είπαμε να βγούμε έξω. Εξω βρίσκονταν 3 μέλη της Χρυσής Αυγής. Φορούσαν δερμάτινα γάντια, είχαν ξυρισμένα κεφάλια και φορούσαν μαύρες μπλούζες με μαιάνδρους και στρατιωτικές παραλλαγές, ο ένας μάλιστα κρατούσε και ρόπαλο, ενώ ένας άλλος έπαιρνε συνεχώς τηλέφωνα».

«Κάποια στιγμή μάλιστα, ήρθε ένας με ένα μηχανάκι, ο οποίος μας παρουσιάστηκε σαν αστυνομικός και μία μίλαγε με εμάς και μία με τους άλλους. Υπήρχε ένταση. Στο τέλος μας είπε ότι όλα είναι εντάξει και μπορούμε να φύγουμε και δεν θα γίνει τίποτα. Εν τέλει δεν ήταν αστυνομικός και μας έλεγε ψέμματα. Μετά φύγαμε και πήγαμε σε ένα περίπτερο να πάρουμε μια μπύρα. Ξαφνικά εμφανίστηκαν περίπου 30 άτομα σε μηχανάκια. Ρωτάει ο ένας τον φίλο μου ''είναι αυτή η οδός'' και του απαντά: ''αυτή είναι''. Τότε μας την έπεσαν 40 άτομα. Φύγαμε από την απέναντι πλευρά και μας κυνήγησαν. Μας φώναζαν ''κότες'', αλλά ήμασταν μόνο εφτά άτομα μαζί με δύο κοπέλες. Ο Πάυλος έμεινε πίσω και άρχισαν να τον χτυπούν. Αυτός που τον δολοφόνησε το έκανε επειδή τον χτυπούσε και δεν έπεφτε. Του έριξε δύο μαχαιριές, μια στην κοιλιακή και μία στην καρδιακή χώρα».

Στη συνέχεια μάλιστα, ο φίλος του Παύλου Φύσσα ανέφερε πως στο αστυνομικό τμήμα ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τον δολοφόνο, ο οποίος ισχυρίστηκε πως δεν ήταν χρυσαυγίτης και πως είχε έρθει για άλλο λόγο. Οταν όμως έμαθαν ότι είναι ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, ο Γ.Ρ. Ζήτησε την προστασία της Αστυνομίας. Ο φίλος του αποθανόντος, υποστηρίζει ότι εάν ξανάβλεπε τον δράστη, θα ήθελε να μείνει «δέκα λεπτά μαζί του. Θα τον άφηνα τουλάχιστον ανάπηρο».
Τέλος, ο φίλος του Παύλου Φύσσα διέψευσε πως είχαν σχέση με τα επεισόδια στο Πέραμα, καθώς και ότι είχαν ιδιαίτερες σχέσεις με πολιτικά κόμματα και συγκεκριμένα την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.


Μετά τη σύλληψη του 45χρονου δράστη για τη δολοφονία του μουσικού στο Κερατσίνι η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε έρευνες στο σπίτι του πρώτου. Εκεί οι αστυνομικοί εντόπισαν μεταξύ άλλων έναν ηλεκτρικό εκκενωτή, ένα πτυσσόμενο γκλοπ, καθώς και έντυπο υλικό της Χρυσής Αυγής.

Ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για το περιστατικό είπε πως το θύμα έφερε δύο τραύματα από μαχαίρι στο θώρακα.
 Πολίτες όλων των ηλικιών συρρέουν στο σημείο της τραγικής συμπλοκής στο Κερατσίνι όπου τα ξημερώματα άφησε την τελευταία του πνοή ο 34χρονος ράπερ Παύλος Φύσσας.

Ανθρωποι σκυθρωποί με δάκρυα στα μάτια στέκονται αμήχανα μπροστά από το σημείο του φονικού και αφήνουν λουλούδια.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυξημένες νεφώσεις με πιθανές βροχές στα βόρεια της χώρας


Συννεφιασμένη προβλέπεται η μέρα, αφού σήμερα Τετάρτη θα αναπτυχθούν νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με πιθανότητα τοπικών βροχών μικρής διάρκειας, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες

Στην Αττική προβλέπονται λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, ενώ θα υπάρξει βελτίωση από το βράδυ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στα Νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με βροχές και πιθανόν τοπικές καταιγίδες μικρής διάρκειας, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 15 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις πρωινές ώρες κυρίως στα νότια, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, θα αναπτυχθούν νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες μέχρι το απόγευμα, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μουσείο Σχολικής Ζωής Θίσβης

Τα παιδία παίζει...

Η διάθεση για ενεργή συμμετοχή του Μουσείου Σχολικής Ζωής Θίσβης στην τοπική πραγματικότητα φάνηκε από την πρώτη κι όλας ημέρα λειτουργίας του με την διοργάνωση μιας βραδιάς ειδικά αφιερωμένης στα παιδιά.



Την Κυριακή 4 Αυγούστου 2013, στο προαύλιο του μουσείου η Επιστημονική Ομάδα αναβίωσε τα παιχνίδια της σχολικής αυλής της δεκαετίας του ’50.







Πλήθος παιδιών από την Θίσβη και τα γειτονικά χωριά είχε την ευκαιρία να γνωρίσει τα παιχνίδια με τα οποία διασκέδαζαν οι παππούδες τους υπό την καθοδήγηση των εμψυχωτών του Μουσείου κου Ιωάννη Παναγιωτόπουλου και κας Ευδοκίας Αραπίτσας.



Επίσης στους συμμετέχοντες δόθηκε η δυνατότητα της εμπειρίας μιας διαδραστικής ξενάγησης σε μια σχολική αίθουσα του 1950.

Η σχολική ποδιά και η βέργα της δασκάλας κέντρισαν το ενδιαφέρον των μαθητώνπου γέμισαν με γέλια και φωνές το προαύλιο και τις τάξεις του παλιού σχολείου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα:Έπιασε τους κλέφτες στα πράσα ο ιδιοκτήτης.



Ενώ πήγαινε στο κτήμα του κάτοικος της Θήβας, σε αγροτική περιοχή μετά το στρατόπεδο της Θήβας, τον περίμενε μία έκπληξη. Πλησιάζοντας είδε δύο Ρομά να "αδειάζουν" τον περίγυρο της αποθήκης του και να έχουν φορτώσει το αυτοκίνητό τους με δεξαμενές και μεταλικά είδη σαν νοικοκύρηδες. Ενώ ήταν έτοιμοι λοιπον να μπουκάρουν μέσα στην αποθήκη-βιοτεχνία τους "κυνήγησε" ο ιδιοκτήτης τους ανάγκασε να αδειάσουν και να αφήσουν πίσω τα πράγματά του.  Όλα αυτά βέβαια με ρίσκο διότι δεν ήξερε πως θα αντιδρούσαν. Ευτυχώς οι Ρομά απλά ξεφόρτωσαν το εμπόρευμα και έφυγαν.

Η κατάσταση έχει ξεφύγει όπως μας κατήγγειλε ο κάτοικος της Θήβας. Δεν ξέρουμε τι θα αντικρύσουμε μέσα στο ίδιο μας το σπίτι μέσα στην επιχείρησή μας.
Viotiashop
Διαβάστε Περισσότερα »

Θα παραλύσει ο δημόσιος τομέας -Ποιοι απεργούν

Κορυφώνονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις την Τετάρτη. Τα νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας, δρομολόγια ακυρώνονται στα ΜΜΜ, νεκρώνει ο δημόσιος τομέας αλλά και οι εκπαιδευτικοί να συνεχίζουν τις απεργίες.

Στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν οι δάσκαλοι, που έχουν ανακοινώσει πως θα συμμετάσχουν στη 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ (18-19/9), ενώ θα νεκρώσει και όλος ο δημόσιος τομέας. Παράλληλα συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι νοσοκομειακοί γιατροί, που με αυτό τον τρόπο διαμαρτύρονται για τη διάλυση του ΕΣΥ, τη διαθεσιμότητα και τις ελλείψεις υλικών.

Προβλήματα θα υπάρχουν και στα δικαστήρια, αφού η Ομοσπονδία Δικαστικών υπαλλήλων ανακοίνωσε πως θα συμμετάσχει στην πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ

Συνεχίζεται η πενθήμερη απεργία των καθηγητών, που ξεκίνησε τη Δευτέρα, ενώ 24ωρη έχουν εξαγγείλει οι καθηγητές των ΤΕΙ για την Τετάρτη. Παράλληλα, σε εξέλιξη είναι η κινητοποίηση των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία, στον ΟΑΕΔ και στις υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας, που ξεκίνησε τη Δευτέρα.

Το επιβατικό κοινό δεν θα αποφύγει την ταλαιπωρία, αφού θα πραγματοποιηθεί τετράωρη στάση εργασίας στο τρένο και τον προαστικό σιδηρόδρομο.

Δεν θα εκτελούνται δρομολόγια του Μετρό από και προς το Αεροδρόμιο και τους σταθμούς Παλλήνη, Παιανία - Κάντζα και Κορωπί. Επιβάτες με προορισμό το Αεροδρόμιο μπορούν να εξυπηρετούνται μέσω των λεωφορειακών γραμμών Χ95 από Σύνταγμα / Εθνική Άμυνα ή Χ97 από Ελληνικό.

Αναλυτικά τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών που ματαιώνονται είναι τα εξής:

Μεταξύ Αθηνών- Θεσσαλονίκης- Αθηνών: IC 52, IC 55, IC 54, IC 57. Η αμαξοστοιχία IC 56 θα κυκλοφορήσει μετά τη λήξη της στάσης.

Μεταξύ Αθηνών- Καλαμπάκας- Αθηνών: 884, 885.

Μεταξύ Αθηνών- Χαλκίδας- Αθηνών: 1540, 1542, 1544, 1546, 1548, 1538 (μεταξύ Οινόης- Χαλκίδας) 1545, 1547, 1549, 1551, 1553, 1543 (μεταξύ Χαλκίδας- Οινόης). Τα τελευταία δρομολόγια που θα πραγματοποιηθούν είναι από Αθήνα προς Οινόη στις 08:50, από Αθήνα προς Χαλκίδα στις 07:50, από Χαλκίδα προς Αθήνα στις 08:28 και από Οινόη προς Αθήνα στις 09:52.

Μεταξύ Αλεξανδρούπολης- Δικαίων- Αλεξανδρούπολης: 1682, 1683. Η αμαξοστοιχία 1684 θα κυκλοφορήσει μετά τη λήξη της στάσης.

Μεταξύ Θεσσαλονίκης- Έδεσσας- Φλώρινας- Θεσσαλονίκης: 735, 738, 3737, 3740, IC 83, IC 86.

Μεταξύ Θεσσαλονίκης- Λάρισας- Θεσσαλονίκης: 1596, 1598, 2590, 1599, 2591, 2593. Η αμαξοστοιχία 2592 θα κυκλοφορήσει μετά τη λήξη της στάσης.

Μεταξύ Λάρισας- Βόλου- Λάρισας: 1575, 1576, 1577, 1578, καθώς και τα λεωφορεία Β575, Β576, Β577, Β570.

Μεταξύ Λιανοκλαδίου- Λαμίας- Στυλίδας- Λιανοκλαδίου: 4528, 4529, 5522, 5523, 5524, 5525.

Μεταξύ Αγ. Ανδρέα- Πάτρας- Ρίου- Αγ. Βασιλείου: 1309, 2301, 2302, 2303, 2304, 2305, 2306, 2307, 2308.

Μεταξύ Αεροδρομίου- Κιάτου- Αεροδρομίου: 4408, 4410, 4412, 4414, 4416, 4411, 4413, 4415, 4417, 4419. Τα τελευταία δρομολόγια που θα πραγματοποιηθούν είναι από αεροδρόμιο προς Κιάτο στις 08:44 και από Κιάτο προς αεροδρόμιο στις 09:25.

Επίσης, δεν θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια των λεωφορείων μεταξύ Κιάτου- Πάτρας και αντιστρόφως: Λ06, Λ08, Λ05.

Μεταξύ Αεροδρομίου- Α. Λιοσίων- Αεροδρομίου: 4220, 4222, 4224, 4226, 4228, 4230, 4232, 4234, 4236, 4219, 4221, 4223, 4225, 4227, 4229, 4231, 4233, 4235. Η αμαξοστοιχία 4418 θα κυκλοφορήσει μετά τη λήξη της στάσης.

Τα τελευταία δρομολόγια που θα πραγματοποιηθούν είναι από αεροδρόμιο προς Α. Λιόσια στις 10:11 και από Α. Λιόσια προς αεροδρόμιο στις 10:02.

Μεταξύ Διακοπτού- Καλαβρύτων- Διακοπτού: 1332, 1333. Η αμαξοστοιχία 1336 θα κυκλοφορήσει μετά τη λήξη της στάσης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Κερατσίνι: Καταγγέλλουν Χρυσαυγίτες για τη δολοφονία 34χρονου



- Μέλος του ΑΝΤΑΡΣΥΑ το θύμα - Την εκδοχή των πολιτικών κινήτρων ερευνά η αστυνομία - Αντιφασιστικές διαδηλώσεις το απόγευμα στο σημείο του φονικού- Κασιδιάρης: «Εκμεταλλεύονται έναν θάνατο για πολιτκή σπέκουλα - Η Χρυσή Αυγή δεν έχει καμία σχέση με το φονικό»
Αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε σε καφετέρια επί της οδού Παναγή Τσαλδάρη 60 στο Κερατσίνι, λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, μια ομάδα δέκα και πλέον ατόμων επιτέθηκε και τραυμάτισε σοβαρά στο στήθος έναν 34χρονο άνδρα.

Ο 34χρονος μεταφέρθηκε σε κωματώδη κατάσταση στο Τζάνειο Νοσοκομείο, καθώς φέρεται να δέχτηκε τουλάχιστον δύο μαχαιριές, ωστόσο πάρα τις προσπάθειες των γιατρών, υπέκυψε στα τραύματά του.

Η επίθεση φέρεται να έγινε από ομάδα μαυροντυμένων ακροδεξιών κρανοφόρων,  οι οποίοι είχαν εντοπίσει νωρίτερα τον νεαρό και την παρέα του. Το επεισόδιο σημειώθηκε γύρω στις 12.10 το βράδυ λίγο πιο έξω από την καφετέρια. Σύμφωνα με μαρτυρίες το θύμα και η παρέα του, 5-6 άνδρες και γυναίκες κυνηγήθηκαν από περίπου 25 άτομα με μαύρες μπλούζες, μετά το τέλος του αγώνα του Ολυμπιακού.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία συνεπλάκησαν πάνω από δέκα άτομα έξω από την καφετέρια. Οι τέσσερις νέοι ξέφυγαν από τον κλοιό των ακροδεξιών όμως ένα αυτοκίνητο που εμφανίστηκε από το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας τους έκλεισε το δρόμο. Ο οδηγός κατέβηκε από το αυτοκίνητο και μαχαίρωσε τον 34χρονο και τον άφησε αιμόφυρτο στο πεζοδρόμιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το φονικό έγινε μπροστά στην ομάδα ΔΙΑΣ.

Το θύμα μεταφέρθηκε άμεσα και σε πολύ σοβαρή κατάσταση στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, όπου και κατέληξε.





Το θύμα κατά πληροφορίες, μέλος του ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ήταν γνωστό στην κοινότητα της Hip Hop μουσικής με το όνομα KillahP.

Η αστυνομία συνέλαβε ένα άτομο γύρω στα 45, που πιθανολογείται ότι είναι ο δράστης της επίθεσης, καθώς στην κατοχή του βρέθηκε ένα μαχαίρι.

Στο σημείο συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου, ενώ αναμένεται να υπάρξει και κάλεσμα για συγκέντρωση το απόγευμα της Τετάρτης.



Οι έρευνες για τα αίτια που οδήγησαν στο επεισόδιο βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Να σημειωθεί πάντως ότι η αστυνομία, η οποία μέχρι στιγμής δεν έχει προχωρήσει σε επίσημη ενημέρωση για το περιστατικό, ερευνά και την εκδοχή των πολιτικών κινήτρων.

Διενεργείται προανάκριση για το συμβάν.



Διαψεύδει η Χρυσή Αυγή τα περί εμπλοκής μελών της στο φονικό στο Κερατσίνι

«Ουδεμία σχέση έχει η Χρυσή Αυγή με αυτό το θλιβερό συμβάν... Ασφαλώς και δεν είναι μέλη της Χρυσής Αυγής», δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος έκανε λόγο για πολιτική σπέκουλα και ψέματα που διακινούνται Διαδίκτυο». «Προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το θάνατο ενός συμπολίτη μας με στόχο να κερδίσουν πολιτκικά οφέλη» συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος.

«Πάνε κάποια υποκείμενα και μας κατηγορούν και δημιουργούν κλίμα πόλωσης και πολέμου», υποστήριξε ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής ενώ όπως είπε «θα κάνουμε μηνύσεις για να σταμτήσει αυτό το παραμύθι».

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έβγαλε δελτίο Τύπου για τη δολοφονική επίθεση:

Παύλος Φύσσας, 34 χρονών νεκρός. Μαχαιρώθηκε από χέρι φασίστα. Οι φασίστες τον στοχοποίησαν για την αντιφασιστική του δράση και όπως γνωρίζουν καλά, του επιτέθηκαν  και τον δολοφόνησαν στο Κερατσίνι. Η συμμορία της Χρυσής Αυγής που προωθείται από οικονομικά συμφέροντα για συγκυβέρνηση με την ΝΔ, συνεχίζει τα μνημονιακά εγκλήματα. Δεν δέρνουν το κατεστημένο -  χτυπούν και σκοτώνουν μετανάστες, αριστερούς  και τη νεολαία. Οι φασίστες οπλίζονται από τους κυβερνώντες, ενώ στην ίδια κατεύθυνση τα μνημονιακά παπαγαλάκια προσπαθούν να υποβαθμίσουν το γεγονός ή να το παρουσιάσουν σαν σύγκρουση ακροκινούμενων ομάδων. Όμως στην πραγματικότητα αυτό είναι ο φασισμός και η φασιστική Χρυσή Αυγή. Δολοφονική συμμορία, όπλο του συστήματος ενάντια σους εργαζόμενους και τη νεολαία.

Μετά τις χιλιάδες αυτοκτονίες των τελευταίων χρόνων, τις κρατικές δολοφονίες, τη φτώχεια και την εξαθλίωση, το παρακράτος, με τη διαρκή ανοχή της αστυνομίας, μαχαιρώνει κάποιον απλά και μόνο επειδή ήταν αντιφασίστας. Σήμερα Τετάρτη, μαζί με τους απεργούς όλης της χώρας παλεύουμε για ψωμί παιδεία ελευθερία, παλεύουμε για ζωή, ενάντια σε αυτούς που μας την στερούν, λίγο λίγο ή κατευθείαν, με μία μαχαιριά.

Όλοι στους δρόμους, στις απεργιακές συγκεντρώσεις των εκπαιδευτικών, και ολόκληρη την μέρα, να πολιορκήσουμε τους φασίστες και την πολιτική που δολοφονεί.

Όλοι στην αντιφασιστική διαδήλωση, σήμερα Τετάρτη, στις 6.00 το απόγευμα στον τόπο δολοφονίας στο Κερατσίνι, και στις διαδηλώσεις σε κάθε πόλη.

Ο φασισμός θα τσακιστεί.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία Λιβαδειάς


ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΦΟΡΕΩΝ - ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την Τετάρτη 18/9/2013 και ώρα 11.30΄το πρωί θα πραγματοποιηθεί Συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία Λιβαδειάς από τους φορείς:

    ·         Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς,
    ·         ΕΛΜΕ Ν. Βοιωτίας,
    ·         Σύλλογο Υπαλλήλων ΟΤΑ Επαρχίας Λιβαδειάς,
    ·         Σύλλογο Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας,
    ·         Ενιαίο Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Βοιωτίας,
    ·         Σύλλογο Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Λιβαδειάς,
    ·         Σύλλογο Εργαζομένων Δ.Ο.Υ. Ν. Βοιωτίας,
    ·         Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λιβαδειάς,
    ·         Σύλλογο Εργαζομένων ΙΚΑ Ν. Βοιωτίας


 Μόνο ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ οι εργαζόμενοι Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα μπορούμε να ανατρέψουμε  αυτές τις απάνθρωπες πολιτικές.

Το Συντονιστικό Φορέων- Σωματείων
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανησυχητικές ενδείξεις ότι αλλάζει ο τρόπος μετάδοσης του AIDS




Ανησυχητικές ενδείξεις ότι αλλάζει ο τρόπος μετάδοσης του ιού HIV/AIDS σε σχέση με τους μέχρι σήμερα γνωστούς τρόπους μετάδοσης, έχουν περιέλθει σε γνώση του υπουργείου Υγείας, μετά από επιδημιολογικές και μοριακές αναλύσεις σε άτομα που κάνουν ενδοφλέβια χρήση ναρκωτικών ουσιών στο κέντρο της Αθήνας.



Πρόκειται για έρευνα που διενεργήθηκε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και.. όπως αναφέρεται σε έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή, «δείχνει νέες αλληλουχίες HIV που έχουν εισαχθεί στην Ελλάδα μετά το 2010 πιθανότατα από την Ασία».
«Ο τρόπος διασποράς τους υποδεικνύει αλλαγές στον τρόπο μετάδοσης του ιού στην κοινότητα των ΧΕΝ (ενδοφλέβιοι χρήστες) στην περιοχή της Αθήνας», επισημαίνεται στο έγγραφο που υπογράφει η υφυπουργός Υγείας Ζέττα Μακρή και διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση της βουλευτού της ΝΔ Φεβρωνίας Πατριανάκου.


Επιδημική έξαρση του HIV και της ηπατίτιδας C στους Ενδοφλέβιους Χρήστες (ΧΕΝ)
Με το ίδιο έγγραφο η Βουλή ενημερώνεται για την επιδημική έξαρση του HIV/AIDS στον πληθυσμό των εξαρτημένων. Τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ δείχνουν ότι ανάμεσα στο 2010 και το 2011 τα κρούσματα της μόλυνσης αυξήθηκαν 1.500% μεταξύ των χρηστών.
Έτσι, ο επιπολασμός του ιού στους χρήστες ουσιών το 2011 αυξήθηκε ραγδαία από 0,8% σε 4,4.
Στην περιοχή της Αθήνας άγγιξε το 8,1%.
Την ίδια ώρα ραγδαία αύξηση σημειώνεται και στην εξάπλωση της ηπατίτιδας C μεταξύ των εξαρτημένων.


Δυσμενείς προβλέψεις
Στο έγγραφό της η υφυπουργός Υγείας δεν διστάζει να παρατηρήσει ότι «σε ένα περιβάλλον οικονομικής και κοινωνικής κρίσης με πολύ υψηλά ποσοστά ανεργίας, οι χρήστες ουσιών, ήδη άνεργοι στην πλειονότητά τους, χάνουν το κίνητρό τους για θεραπεία» και ακόμη ότι «καθώς η ελπίδα για μια καλύτερη ζωή και το κίνητρο για θεραπεία μειώνονται, ενισχύεται η τάση των εξαρτημένων να μη λαμβάνουν στοιχειώδη μέτρα προστασίας της υγείας τους.
Ιδίως στην περιοχή της Αθήνας, οι αυτοκαταστροφικές μορφές συμπεριφοράς ενισχύονται, αυξάνεται η ενέσιμη χρήση ουσιών, η κοινή χρήση σύριγγας, η παράλληλη χρήση διαφορετικών ουσιών, η καταφυγή σε νέες, φθηνές, αλλά εξαιρετικά επικίνδυνες ουσίες, οι ερωτικές επαφές χωρίς προφυλάξεις».


Τα συνθετικά ναρκωτικά
Ειδικά για τα συνθετικά ναρκωτικά, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, τα κανναβινοειδή εντοπίζονται κυρίως στη Θεσσαλονίκη και το «σίσα» (sisha), μια μορφή κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης, απαντάται κυρίως στους δρόμους της Αθήνας. Η εκτίμηση είναι πως «καθώς η οικονομική κρίση αρχίζει να μεταβάλει αισθητά διάφορες όψεις του προβλήματος των ναρκωτικών, επόμενα χρόνια θα υπάρξει όξυνση της εξάρτησης» και γι’ αυτό χρειάζονται πιο αποτελεσματικές παρεμβάσεις.
«Είναι άμεση η ανάγκη λήψης δράσης που θα αναχαιτίσει την εξάπλωση μολυσματικών ασθενειών, θα περιορίσει τους κινδύνους για τη δημόσια υγεία και θα συνδέσει τους χρήστες με τα θεραπευτικά προγράμματα, κρατώντας ζωντανή την προοπτική της θεραπείας και της ένταξης», αναφέρει η υφυπουργός Υγείας.
Η βουλευτής της ΝΔ Φεβρωνία Πατριανάκου στην ερώτηση της επικαλούνταν έκθεση της Διεθνούς Επιτροπής του ΟΗΕ, σύμφωνα με την οποία το 2011 στην Ελλάδα, στη Βουλγαρία και στη Ρουμανία αναφέρθηκε σημαντική αύξηση των κρουσμάτων HIV, λόγω της υψηλής επικράτησης του ιού στους χρήστες που κάνουν ενέσιμη χρήση. Αναφερόταν επίσης και στην αύξηση της χρήσης των φθηνών συνθετικών ναρκωτικών.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ