Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε Περισσότερα »

Το νησί του Γλά ... στην λίμνη της Κωπαϊδας


Στο αρχαίο νησί του Γλα. Στην λίμνη της Κωπαΐδας. Από ένα μυθικό φύλο των Ελλήνων, τους Μινύες. Στα όρια των μύθων του Ηρακλή και της αρχαίας πραγματικότητας…

 Στον κάμπο της Κωπαΐδας, στην Βοιωτία, στο ύψος του σημερινού Κάστρου, ένας βράχος ξεχωρίζει από τους άλλους γύρω του. Αν τον προσέξει κανείς, θα δει ότι στις κορυφές τους υπάρχουν αρχαία τείχη.

Περνώντας μέσα από χωματόδρομους και χωράφια, περιμετρικά αυτού του βράχου, μπορεί κάποιος να δει σε ένα σημείο δύο εγκαταλειμμένα φυλάκια. Ανάμεσά τους υπάρχει ένα ανηφορικό μονοπάτι. Πέτρινο. Ανεβαίνοντας το, ο επισκέπτης βρίσκεται στον αρχαιολογικό χώρο του Γλα.

Περπατώντας στο οροπέδιο της κορυφής, ανάμεσα σε αρχαία ερείπια και κυκλώπεια τείχη, αντιλαμβάνεται ότι αυτό εδώ το μέρος ξεχωρίζει σαν μία βραχώδης νησίδα μέσα στην απεραντοσύνη του κάμπου που απλώνεται στα πόδια της.
Αυτή η αίσθηση δεν απέχει καθόλου από την αλήθεια της προϊστορικής ιστορίας του τόπου αυτού. Αυτό που σήμερα ορίζεται ως «αρχαιολογικός χώρος Γλας» στο απώτατο παρελθόν της ελληνικής ιστορίας ήταν ένα …νησί στο κέντρο της …λίμνης της Κωπαΐδας.

Πρόκειται για μία μεγαλειώδη ιστορία που γράφεται 1500 χρόνια π.χ. και που σύμφωνα με την οποία, οι θρυλικού Μινύες – η μεγάλη φυλή του Ορχομενού – πραγματοποίησαν απίστευτα για την εποχή τους έργα αποστράγγισης της λίμνης της Κωπαΐδας, η οποία ήταν μία από τις τρεις μεγαλύτερες  λίμνες του τότε ελληνικού χώρου…

Την εποχή εκείνη, που ιστορικά ορίζεται ως Μυκηναϊκή, εντός της λίμνης υπήρχαν ορισμένες νησίδες. Στο κεντρικότερο νησί, τον Γλα, οι Μινύες έκτισαν ένα από τα από τα σημαντικότερα φρούρια - ακροπόλεις της αρχαιότητας (13ος αι. π.χ.). Η ακρόπολη του Γλα είναι επταπλάσια από αυτής των Μυκηνών και δεκαπλάσια της Τίρυνθας. Περιβάλλεται δε από ένα κυκλώπειο τείχος που το μήκος του (περιμετρικά) φτάνει τα τρία χιλιόμετρα…

Μέσα στην ακρόπολη, υπάρχει το «ανάκτορο» αλλά και πολλοί χώροι που εξυπηρετούσαν την επίβλεψη και συντήρηση των έργων της αποστράγγισης της Κωπαΐδας. Σε ότι αφορά στο «ανάκτορο» ορισμένες θεωρίες κάνουν λόγο για τον Γλα σαν έδρα του μυκηναίου ηγεμόνα του Ορχομενού – της μεγαλύτερης οικονομικής και στρατιωτικής δύναμης της περιόδου εκείνης (ο Όμηρος αναφέρει ότι ο Ορχομενός ήταν η πλουσιότερη πόλη της αρχαιότητας μετά το Ίλιον και διέθετε μάλιστα και μεγάλη ναυτική δύναμη)…

Σύμφωνα με τον Όμηρο, ο Γλας πρέπει να ήταν η αρχαία Άρνη ή σύμφωνα με άλλες πηγές η Φλεγύα, η Γυρτών ή η ησιοδική Γλύχων)…

Ο Γλας καταστράφηκε το 1200 π.χ. από μη φυσική αιτία (πυρκαγιά). Και από τότε πέρασε στην ιστορική αφάνεια.

Παρατηρήσεις, απορίες:

1. Οι αρχαιολόγοι λένε ότι τα ευρήματα είναι πολύ λίγα. Ούτε ο Παυσανίας δεν αναφέρει την ακρόπολη του Γλα αν και επισκέφθηκε την Βοιωτία. Σπάνιες και ελάχιστες οι πληροφορίες που έχουμε για την εποχή αλλά και για την περιοχή…

Γιατί, όμως; Γιατί τα στοιχεία που έχουμε για τους Μινύες είναι ελάχιστα σε σχέση με τα εκπληκτικά επιτεύγματά τους; Σκεφτείτε το εξής: Μόλις τον 19ο και 20ο αιώνες κατάφεραν να ολοκληρωθούν επιτυχώς τα έργα αποστράγγισης του κάμπου της Κωπαΐδας. Να επιτύχει δηλαδή ο σύγχρονος πολιτισμός αυτό που είχαν επιτύχει οι Μινύες 2500 με 1300 χρόνια πριν… Παρ’ όλα αυτά, στοιχεία (μας λένε)ότι  δεν υπάρχουν…

2. Το όνομα «Γλας» θεωρείται παράφραση του αλβανικού «γουλάς» που σημαίνει «κάστρο, φρούριο». Το αρχαϊκό όνομα της ακρόπολης δεν αναφέρεται πουθενά.
Και ρωτάμε εμείς: γιατί να μην οφείλεται στην ελληνική λέξη «γλά» που σημαίνει φως, λάμπω, λαμπρός;

3. Η περιοχή γύρω από το νησί του Γλα είναι γεμάτοι καταβόθρες, σπήλαια και στοές. Ελάχιστα από όλα αυτά έχουν εξερευνηθεί και όπως πάντα, οι φημολογίες και οι υπερφυσικές ιστορίες οργιάζουν…

 Μία διδακτική ιστορία:

Ξέρετε τον άθλο του Ηρακλή που αναφέρεται στον καθαρισμό του στάβλων του Αυγείου; Σίγουρα. Ίσως, όμως δεν ξέρετε την ιστορική πλευρά του:

Ο Ορχομενός ήταν πάντα σε αντιπαράθεση με την εξίσου μεγάλη Θήβα. Στις μάχες όμως, οι Θηβαίοι σχεδόν πάντα ηττούνταν. Για αυτό αποφάσισαν να πλημμυρίσουν την ήδη αποξηραμένη λίμνη της Κωπαΐδας για να καταστρέψουν την οικονομική δύναμη των αντιπάλων τους: έφραξαν, λοιπόν, όλες τις καταβόθρες που είχαν δημιουργήσει οι Μινύες και συγχρόνως έστρεψαν εκ νέου τον ποταμό Κηφισό προς τον κάμπο. Όλα πλημμύρισαν και ο Ορχομενός παρήκμασε…

Μία πανάρχαια λίμνη, ένα νησί με ακρόπολη στην μέση ενός σύγχρονου κάμπου και ό μύθος των άγνωστων Μινύων, όλα αυτά μαζί, καθιστούν τον βράχο του Γλα ως τον ιδανικό τόπο  για όσους αναζητούν μία ιστορία μακρυνή και χαμένη στην αχλή των πρώτων μύθων και της γένεσης της ελληνικής ιστορίας…Viotiashop
Φωτογραφίες εδώ
Διαβάστε Περισσότερα »

Βίντεο και φωτογραφίες από συλλήψεις Χρυσαυγιτών σε Θεσσαλονίκη και Χαλκίδα

Οκτώ συλλήψεις πραγματοποίησε η Αστυνομία σε επιχειρήσεις της, την Παρασκευή, έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκίδα, ενώ οι συλληφθέντες είχαν στην κατοχή τους ρόπαλα, γκλόμπ, σουγιάδες και σπρέι και άλλα όπλα.

Στην πρώτη περίπτωση, στη Θεσσαλονίκη, αστυνομικοί της ΟΠΚΕ προέβησαν σε έλεγχο πέντε ατόμων στην οδό Λιβανόβου κοντά στα γραφεία του ακροδεξιού κόμματος.

Στην κατοχή των ατόμων, ηλικίας 25, 39, 17, 22 και 20 ετών, βρέθηκαν δύο δακρυγόνα σπρέι, τρεις πτυσσόμενες ράβδοι (γκλόμπ), ένας σουγιάς και μία κροτίδα, ενώ, σύμφωνα με την Αστυνομία και πέντε δήλωσαν μέλη της Χρυσής Αυγής.

Σε έρευνες, που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους, παρουσία εκπροσώπου της δικαστικής Αρχής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στην οικία του 22χρονου πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος, δακρυγόνο σπρέι και σιδερογροθιά, ενώ στην οικία του 20χρονου στη Χαλκιδική αεροβόλο πιστόλι.

Παράλληλα διενεργήθηκε έρευνα στα γραφεία της τοπικής οργάνωσης Θεσσαλονίκης, του συγκεκριμένου πολιτικού κόμματος.

Στη Χαλκίδα οι Αρχές πραγματοποίησαν έρευνα έπειτα από καταγγελία πολίτη πως υπήρχαν έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, άτομα που έφεραν όπλα., όπως ρόπαλα κ.α. .

Οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση, κατά την διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν, έξω από τα γραφεία, τρία άτομα, ηλικίας 34, 35 και 43 χρονών, οι οποίοι είχαν τοποθετήσει στην είσοδο των γραφείων πρόσφορα για άμεση χρήση, δέκα κοντάρια φέροντα και σημαίες, είκοσι ασπίδες και επτά κράνη. Στη διάρκεια της επιχείρησης έγινε περιορισμένη χρήση χημικών .

Στο πλαίσιο των αστυνομικών ενεργειών προσήχθησαν άλλοι επτά ημεδαποί, για τους οποίους εξετάζεται η συμμετοχή – εμπλοκή τους στην υπόθεση, ενώ αναζητούνται και αλλά άτομα, τα οποία ήταν στο σημείο μαζί με τους συλληφθέντες και κατά την παρέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων διέφυγαν στους γύρω δρόμους.

Παράλληλα διενεργήθηκε έρευνα στα συγκεκριμένα γραφεία της τοπικής οργάνωσης Εύβοιας – Βοιωτίας του πολιτικού κόμματος «Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή».

Σε βάρος όλων των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Χαλί 26.000 ευρώ στη Βουλή!



Στην ανακαίνιση των εσωτερικών χώρων του Κοινοβουλίου προχωρά το επόμενο διάστημα ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, προκειμένου να είναι έτοιμη η Βουλή και για την υποδοχή της ελληνικής προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τις αρχές του νέου έτους. Για να αποφευχθεί , λοιπόν,  η πτώση… σοβάδων στα κεφάλια ξένων ηγετών, δρομολογήθηκαν εργασίες αποκατάστασης των σαθρών επιφανειών, ενώ θα στεγανοποιηθεί η ταράτσα του μεγάρου.

Δεν έχει περάσει, εξάλλου πολύς καιρός από τότε που έπεσε μέρος από το ταβάνι των γραφείων του ΚΚΕ, χωρίς ευτυχώς να σημειωθούν τραυματισμοί. Έτσι, αυτές τις ημέρες πραγματοποιούνται διαδοχικοί διαγωνισμοί για την ανάθεση των έργων.

Ύστερα, βέβαια, από τις εκτεταμένες επιδιορθώσεις του κτιρίου και μετά την περίοδο του …μυστριού, θα στρωθεί και η νέα μοκέτα που αγοράστηκε από γνωστή ταπητουργία. Το χαλί αξίας 26.000 ευρώ κόκκινο χαλί θα καλύψει το πάτωμα της αίθουσας της Γερουσίας.



 Παραπολιτικά
Διαβάστε Περισσότερα »

Καταδικάζει τα επεισόδια στη ΛΑΡΚΟ η Περιφέρεια Στερεάς

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας καταδικάζει με το πλέον κατηγορηματικό τρόπο την επέμβαση των ΜΑΤ στη συγκέντρωση των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ .
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στηρίζει τους αγώνες των εργαζομένων, τον δημόσιο χαρακτήρα της επιχείρησης και έχει πάγια θέση να μην γίνουν απολύσεις και περικοπές στο μισθολογικό κόστος της εταιρείας.

Η  Εκτελεστική Επιτροπή Π.Σ.Ε.    
Κλέαρχος Περγαντάς  
Αθανάσιος Μπουραντάς 
Θωμάς Στάικος
Γιώργος Μουλκιώτης
Γιώτα Γαζή
Βασίλης Καραμπάς
Δημήτρης Βουρδάνος
Ηλίας Σανίδας
Φανή Παπαθωμά
Παναγιώτης Παρχαρίδης
Ανέστης Πίσχινας
Διαβάστε Περισσότερα »

Στη φυλακή ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, μετά την απολογία του στον ανακριτή


Ολοκληρώθηκε η απολογία του δράστη της δολοφονίας στο Κερατσίνι. Ο 45χρονος Γιώργος Ρουπακιάς έμεινε στο γραφείο του ανακριτή για λιγότερο από τρεις ώρες, αφού στις 11:40 ολοκληρώθηκε η απολογία του για το αιματηρό επεισόδιο στο Κερατσίνι που είχε ως αποτέλεσμα να πέσει νεκρός ο 34χρονος Παύλος Φύσσας.

Το μέλος της Χρυσής Αυγής που αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της παράβασης του νόμου περί όπλων κρίθηκε προφυλακιστέο και οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ, μέχρι να αποφασιστεί σε ποια φυλακή θα μεταφερθεί.

Ο Γιώργος Ρουπακιάς στην απολογία του υποστήριξε πως δεν επιτέθηκε σε κανένα αλλά ήταν σε αυτοάμυνα καθώς μία ομάδα του έκανε επίθεση. Παράλληλα πρόσθεσε πως ήταν σε μία άλλη καφετέρια της περιοχής και όχι στη συγκεκριμένη από όπου ξεκίνησε το επεισόδιο. Οταν ρωτήθηκε γιατί πήγε με το αυτοκίνητο του ανάποδα στο δρόμο είπε: «είχα εγκλωβιστεί και ήταν η μόνο διέξοδος για να φύγει». Ενώ αναφερόμενος στο μαχαίρι είπε «μου επιτέθηκαν και έπρεπε να αμυνθώ, γι αυτό πήρα το μαχαίρι που έχω για προστασία στο αυτοκίνητο. Δεν ήθελα να σκοτώσω, εκείνοι μου επιτέθηκαν».

Η σχέση μου με τη Χρυσή Αυγή ήταν χαλαρή

Ο δράστης της δολοφονίας στο Κερατσίνι όταν ρωτήθηκε για τη σχέση του με τη Χρυσή Αυγή απάντησε πως είναι μία σχέση χαλαρή και ότι το μόνο που τον συνδέει με την οργάνωση είναι ότι είχε πάει μία φορά σε διανομή τροφίμων. Ωστόσο οι φωτογραφίες και τα βίντεο που έχουν έρθει στη δημοσιότητα δείχνουν πως ο Γιώργος Ρουπακιάς ήταν ενεργό μελός της τοπικής οργάνωσης.

Και η αντιτρομοκρατική στην υπόθεση

Την ίδια ώρα, οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής που έχουν αναλάβει τις έρευνες για την υπόθεση, εξετάζουν κάθε στοιχείο που μπορεί να οδηγήσει στη ταυτοποίηση των ατόμων που μίλησαν με τον Ρουπακιά λίγη ώρα πριν το φονικό χτύπημα στον Παύλο Φύσσα.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για επτά πρόσωπα, ενώ μέχρι στιγμής έχει επιβεβαιωθεί ότι ο φονιάς επικοινώνησε με τον επικεφαλής της Τοπικής Οργάνωσης Νίκαιας, Γιώργο Πατέλη, σχεδόν μια ώρα προτού φτάσει στο σημείο της δολοφονίας. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο δράστης φέρεται να έλαβε μια κλήση και να έκανε άλλες έξι, όλες διάρκειας μερικών δευτερολέπτων.

Σύμφωνα με ανώτατο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ., οι αρχές έχουν ήδη στα χέρια τους τους αριθμούς των τηλεφώνων που επικοινώνησαν με τον Ρουπακιά (τηλεφωνικά ή μέσω SMS) και το μόνο που μένει είναι να ταυτοποιηθούν όλοι οι τηλεφωνικοί αριθμοί, «ώστε να δούμε αν έγιναν από οργανωμένα μέλη της Χρυσής Αυγής και αν υπήρξε προσκλητήριο τάγματος εφόδου»

Η ίδια πηγή δήλωσε ότι η σειρά των τηλεφωνημάτων θυμίζει «επιστράτευση» με ιεραρχική δομή, προκειμένου να σπεύσουν στο σημείο όπου βρισκόταν ο Παύλος Φύσσας με την παρέα του, μέλη των λεγόμενων «ταγμάτων εφόδου».

Μία από τις κλήσεις φέρεται μάλιστα να έχει γίνει από άτομο με υψηλόβαθμη θέση στις τάξεις της Χρυσής Αυγής.

Ερωτήματα πάντως, γεννά το γεγονός ότι η ανακρίτρια δεν έχε ζητήσει ακόμα την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου για τα πρόσωπα που συνομίλησαν με τον Ρουπακιά.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Εικαστικό Εργαστήρι Αλιάρτου


Διαβάστε Περισσότερα »

Νέος εκλογικός νόμος για τους ΟΤΑ


Την ισχύ ενός νέου εκλογικού συστήματος από τις μεθεπόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, εκτός κι αν ψηφισθεί από τα δύο τρία των βουλευτών του Κοινοβουλίου, αποφάσισαν μεταξύ άλλων οι αιρετοί του β' βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης κατά το χθεσινό έκτακτο συνέδριό τους για τα Οικονομικά των Περιφερειών.

Συγκεκριμένα, στα συμπεράσματα του Συνεδρίου και στο πλαίσιο των προτάσεων της ΕΝΠΕ ενόψει της Αναθεώρησης του Συντάγματος, προτείνεται κατ' αναλογία όσων ισχύουν για τις βουλευτικές εκλογές, να υπάρξει ειδική συνταγματική διάταξη που θα προβλέπει ότι οι νομοθετικές ρυθμίσεις που αφορούν το εκλογικό σύστημα και τις εκλογικές περιφέρειες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θα ισχύουν από τις μεθεπόμενες εκλογές, εκτός κι αν ψηφισθεί από τα 2/3 των βουλευτών.

Επίσης, στο πλαίσιο της Συνταγματικής Αναθεώρησης προτείνεται συνταγματική κατοχύρωση της Περιφέρειας, συνταγματική αναβάθμιση του θεσμικού ρόλου και της διοικητικής αυτοτέλειας των Περιφερειών, ώστε να αναδειχθούν σε αποφασιστικής σημασίας θεσμούς για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Επίσης, προτείνεται: Αναθεώρηση του άρθρου 101 του Συντάγματος, ώστε να είναι εφικτή η απορρόφηση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης από την Περιφέρεια.

Συνταγματική κατοχύρωση και οριοθέτηση της Μητροπολιτικής Αυτοδιοίκησης στα μεγάλα πολεοδομικά συγκροτήματα.

Καθιέρωση Εθνικού Συμβουλίου Αυτοδιοίκησης, που θα εκπροσωπεί συνολικά σε κρίσιμα θεσμικά και οικονομικά θέματα την πρωτοβάθμια και την δευτεροβάθμια Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Διεύρυνση της κανονιστικής αρμοδιότητας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με ιδιαίτερη έμφαση στα αναπτυξιακά και στα χωροταξικά θέματα σε ό,τι αφορά τον β' βαθμό Αυτοδιοίκησης.

Ενίσχυση της οικονομικής της αυτοτέλειας των Περιφερειών. Αναδιοργάνωση και αποκέντρωση των φορολογικών της πόρων.

Κατοχύρωση αξιόπιστου και αμερόληπτου μηχανισμού που θα έχει τη διοικητική εποπτεία και τον ειδικότερο οικονομικό έλεγχο των ΟΤΑ.

Κατοχύρωση και οριοθέτηση, κατά το πρότυπο του Ευρωπαϊκού Χάρτη Τοπικής Αυτονομίας, της καταστατικής θέσης των αιρετών. Ενεργό συμμετοχή των θεσμικών φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΕΝΠΕ και ΚΕΔΕ) στην νομοθετική διαδικασία που αφορά αυτοδιοικητικά θέματα.

Εξομοίωση και άμβλυνση των κωλυμάτων εκλογιμότητας των αιρετών, ώστε να διευκολυνθεί η συμμετοχή τους στην πολιτική ζωή.

Και τέλος, οι εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να αφορούν αποκλειστικά τον θεσμό και να μην συμπίπτουν με τις εθνικές εκλογές και τις ευρωεκλογές.


Διαβάστε Περισσότερα »

Φθινοπωρινό Σαββατοκύριακο -Πτώση της θερμοκρασίας, συννεφιά, βροχές και καταιγίδες



Aστατος θα είναι ο καιρός και το Σάββατο καθώς τοπικές βροχές, μικρής διάρκειας, αναμένεται να σημειωθούν στα κεντρικά και στα νότια ενώ ισχυροί βοριάδες εντάσεως μέχρι έξι μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο. Την ίδια ώρα μικρή πτώση αναμένεται να σημειώσει η θερμοκρασία στα ανατολικά.

Αναλυτικά, η πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ για το Σάββατο έχει ως εξής:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες

Άνεμοι: στα δυτικά βορειοδυτικοί και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 10 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα νότια

Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: τοπικές νεφώσεις με παροδικές βροχές κυρίως στις νοτιότερες περιοχές.

Άνεμοι: βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 13 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: στις Κυκλάδες γενικά αιθριος.στην Κρήτη νεφώσεις με τοπικές βροχές και πρόσκαιρη καταιγίδα τις πρωινές ώρες και σταδιακή βελτίωση.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και το απόγευμα στα ανατολικά μέχρι 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα νότια.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες κυρίως στα δυτικά και βόρεια όπου ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές βροχές.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ

Θερμοκρασία: από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες

Άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ

Θερμοκρασία: από 12 ως 26 βαθμούς Κελσίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η ΟΛΜΕ δεν συνεχίζει την 5νθημερη απεργία

Δεν συνεχίσουν οι καθηγητές της ΟΛΜΕ την 5νθημερη απεργία τους και την ερχόμενη εβδομάδα,καθώς δεν ψηφίστηκε τελικά η σχετική πρόταση κατά την πολύωρη επεισοδιακή συνέλευση των προέδρων των τοπικών ΕΛΜΕ.

Η συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ δεν ψήφισε με αυξημένη πλειοψηφία την πρόταση για 5νθημερη απεργία, ενώ στην συνέχεια υποβλήθηκε νέα πρόταση για τριήμερη απεργία η οποία επίσης δεν συγκέντρωσε τον απαιτούμενο αριθμό ψήφων.

Οι συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ τελικά κατέληξαν σε αποφαση για 48ωρη απεργία την Δευτέρα 23 και την Τρίτη 24 του μήνα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αποκαστάθηκε επαγγελματικά η Άρια!

 
Το ΠΑΣΟΚ την έχασε, η Νέα Δημοκρατία την έχασε, η Βοιωτία (για τον λαό της οποίας είχε υποσχεθεί να δουλέψει σκληρά) την έχασε, η Βουλή την έχασε, η πολιτική την έχασε, η Νοσηλευτική (την οποία επιχείρησε να σπουδάσει) την έχασε! Τελικά την κέρδισε η δημοσιογραφία: η Αριάδνη (Άρια) Αγάτσα περιλαμβάνεται στη λίστα με τα ονόματα των χιλίων εκατόν εξήντα τριών (1.163) επιτυχόντων της Δημόσιας Τηλεόρασης. Στο νούμερο 986.
harddog-sport
Διαβάστε Περισσότερα »

Λεμονής: «Έχουμε πληρώσει αρκετά λάθη»



Τρόπους να διορθωθούν τα λάθη που έχει κάνει μέχρι τώρα ο Λεβαδειακός αναζητάει ο Τάκης Λεμονής, τονίζοντας τη σιγουριά του ότι η ομάδα θα ανακάμψει.


Αισιόδοξος ότι θα ξεκινήσει η ανοδική πορεία του Λεβαδειακού εμφανίστηκε σε δηλώσεις του ο Τάκης Λεμονής.

Ο τεχνικός του συλλόγου της Λιβαδειάς αναφέρθηκε στο ερχόμενο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα, τονίζοντας πως αναζητούνται οι λύσεις για να ξεπεραστούν τα λάθη των περασμένων αγωνιστικών:

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Τάκη Λεμονή:

Για την επερχόμενη αναμέτρηση με τον ΠΑΣ: «Ο ΠΑΣ έχει κάνει καλό ξεκίνημα και είναι μια ομάδα που δεν χάνει εύκολα. Μας βοήθησε η παρουσία μας στην έδρα του Άρη αλλά πρέπει να κάνουμε νίκες για να είμαστε πιο άνετα».

Για το ποια είναι τα όπλα του ΠΑΣ: «Όλες οι ομάδες έχουν και δυνατά και αδύνατα σημεία. Αυτά τα μελετάμε και θέλουμε να βρούμε έναν τρόπο να την κερδίσουμε. Έχει αρκετή ποιότητα ο ΠΑΣ αλλά έχουμε και εμείς ποιότητα και μπορούμε να υπερισχύσουμε».

Για το αν θα ξεπεραστεί γρήγορα το πρόβλημα της δυσκολίας στη νίκη: «Έχουμε πληρώσει αρκετά λάθη σε σύντομο χρονικό διάστημα και προσπαθούμε να βρούμε τρόπους να το λύσουμε».

Για το που θα κριθεί η αναμέτρηση με τον ΠΑΣ: «Είναι πολλά αυτά που θα κρίνουν το ματς. Όλες οι ομάδες προσπαθούν να βρουν λύσεις μέσα από τις στημένες φάσεις, αυτό θα είναι ένα καθοριστικό κομμάτι αλλά όχι το μοναδικό. Ο ΠΑΣ παίζει στην κόντρα και εμείς προσπαθούμε να αναλύσουμε τον αντίπαλο και να βρούμε τις κατάλληλες λύσεις».
 sport-fm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Εμπλοκή στη διαπραγμάτευση για ΛΑΡΚΟ,ΕΑΣ, ΕΛΒΟ

«Αναζητούνται κοινές αλλά δύσκολες λύσεις», σημείωσε αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών μετά από την πολύωρη σύσκεψη για τις αμυντικές βιομηχανίες και τη ΛΑΡΚΟ, στην οποία συμμετείχε ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Ανταγωνισμού της Κομισιόν αλλά και στελέχη της Τρόικα.

Οπως σημείωσε ο ίδιος αξιωματούχος, η βασική δυσκολία στη διαπραγμάτευση έγκειται στο ότι η Κομισιόν επιμένει στην ανάκτηση των κρατικών ενισχύσεων προς τις τρεις βιομηχανίες, συνολικού ύψους περίπου 1,4 δισ. ευρώ, παρατηρώντας ότι εάν βρεθεί πεδίο συνεννόησης με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ανοίγει ο δρόμος για λύση και με τη Τρόικα.

Εντός της εβδομάδας θα γίνει, πάντως, μία ακόμα συνάντηση μεταξύ των συναρμόδιων υπουργών Οικονομικών, Εθνικής Αμυνας και Περιβάλλοντος, ενώ αναμένονται πρόσθετα οικονομικά στοιχεία για τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα.

Συζήτηση έγινε και για τις τράπεζες, με φόντο την απαίτηση της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού για πώληση των θυγατρικών των ελληνικών τραπεζών στα Βαλκάνια. Ο αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών επιβεβαίωσε ότι αυτή η απαίτηση δεν ήταν έκπληξη αλλά σημείωσε ότι συζητείται μόνο η «συρρίκνωση» των θυγατρικών και μόνο «όσο πρέπει».

Την ίδια ώρα, ανεβαίνει ο πυρετός των συσκέψεων στο οικονομικό επιτελείο, εν όψει της συνάντησης με τους επικεφαλής της Τρόικα το μεσημέρι της Κυριακής. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική πλευρά είναι έτοιμη ως προς τα προαπαιτούμενα- με εξαίρεση τις αμυντικές βιομηχανίες- και τα ορόσημα του Προγράμματος, ενώ έχει γίνει η κατάλληλη προετοιμασία για τον Προϋπολογισμό του 2013 και τις αποκρατικοποιήσεις. Αντιθέτως, το υπουργείο Οικονομικών δεν είναι έτοιμο για τον Προϋπολογισμό του 2014 και το Μεσοπρόθεσμο 2014- 2017, καθώς αναμένονται ακόμα στοιχεία κυρίως από το πεδίο της Υγείας και των Ασφαλιστικών Ταμείων.
Διαβάστε Περισσότερα »

"H Xρυσή Αυγή και ο κίνδυνος αποσταθεροποίησης"





Το κορυφαίο ινστιτούτο γεωστρατηγικών μελετών των ΗΠΑ,το γνωστό Stratfor,δημοσίευσε σήμερα ανάλυσή σχετικά με τις επιπτώσεις από την παρουσία και άνοδο της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα.

Διαβάστε τη:

    "Ο γρίφος της αντιμετώπισης των άκρων σε συνθήκες βαθιάς ύφεσης.
    Η κατάρρευση του πολιτικού συστήματος, η ανάδειξη της Χρυσής Αυγής και οι δύο επιλογές.
    Τα μαθήματα από Γερμανία και Ισπανία στην «απαγόρευση» εξτρεμιστικών κομμάτων.


Αν και οι τελευταίες εξελίξεις και η δράση της Χρυσής Αυγής έχουν προκαλέσει τη γενική κατακραυγή στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, η κατάσταση παραμένει πολύ σύνθετη.

Το κόμμα δημιουργήθηκε στις αρχές του 1990 και μέχρι πρόσφατα είχε ελάχιστη συμμετοχή στην πολιτική ζωή της χώρας, στην οποία κυριαρχούσαν η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ.
Η οξύτατη οικονομική κρίση στην Ελλάδα άλλαξε δραματικά την κατάσταση. Καθώς η ανεργία σκαρφάλωνε σε πρωτοφανή επίπεδα και η χώρα βυθιζόταν σε εξαετή ύφεση, η Χρυσή Αυγή και άλλα περιθωριακά κόμματα γνώρισαν μια απότομη άνοδο στη δημοτικότητά τους.
Η στήριξη προς τη Χρυσή Αυγή αυξήθηκε από το 0,3% στις εκλογές του 2009 στο 7% στις εκλογές του Μαΐου του 2012. Σήμερα το κόμμα έχει 18 έδρες στο ελληνικό κοινοβούλιο.

H άνοδός του εξηγείται από τη βαθιά οικονομική κρίση της Ελλάδας, η οποία οδήγησε σε κατάρρευση το παραδοσιακό πολιτικό σύστημα της χώρας. Ενώ η Χρυσή Αυγή και ακόμη περισσότερο ο ΣΥΡΙΖΑ αύξαναν τα ποσοστά τους, η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ έδιναν μάχη για την επιβίωσή τους. Τα δύο κόμματα κατάφεραν να σχηματίσουν έναν εύθραυστο κυβερνητικό συνασπισμό μετά από δεύτερη εκλογική αναμέτρηση τον Ιούνιο του 2012.

Η Χρυσή Αυγή χρησιμοποιεί σκληρή εθνικιστική ρητορική.
Τάσσεται κατά των μεταναστών και του ευρώ και κάνει λόγο για διεκδίκηση ελληνικών περιοχών στην Αλβανία, στην Κύπρο και στην Τουρκία.
Συμμορίες υποστηρικτών της κάνουν συχνά περιπολίες στους δρόμους της Αθήνας και άλλων μεγάλων πόλεων, πραγματοποιώντας επιθέσεις σε μετανάστες και μοιράζοντας ρατσιστικά έντυπα. Την ίδια ώρα, μοιράζουν τρόφιμα σε φτωχές γειτονιές, αλλά μόνο σε όσους μπορούν να αποδείξουν ότι έχουν την ελληνική υπηκοότητα.

Όμως, πιο σημαντική είναι η ικανότητα της Χρυσής Αυγής να προβάλλεται ως αντικαθεστωτικό κόμμα που προσελκύει ψηφοφόρους οι οποίοι έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση, έχουν απογοητευτεί από τα παραδοσιακά κόμματα και είναι αρκετά απελπισμένοι ώστε να λαμβάνουν πολιτικές αποφάσεις που δεν θα έπαιρναν σε διαφορετικές περιστάσεις.
Πρόσφατες δημοσκοπήσεις τοποθετούν τη στήριξη προς το συγκεκριμένο κόμμα κοντά στο 10% - 12%, ποσοστό που το καθιστά τρίτο στην Ελλάδα.

Το πολιτικό δίλημμα
Τα γεγονότα της 17ης και 18ης Σεπτεμβρίου έχουν ανοίξει μια συζήτηση στη χώρα η οποία αναμένεται να γίνει πιο έντονη τις ερχόμενες εβδομάδες. Η ελληνική κυβέρνηση έχει αφήσει να εννοηθεί ότι μπορεί να θέσει εκτός νόμου τη Χρυσή Αυγή, αλλά η διαδικασία δεν θα είναι εύκολη.
Η Αθήνα μπορεί να υποστηρίξει ότι η Χρυσή Αυγή είναι μια επικίνδυνη πολιτική δύναμη, που υποκινεί ρατσιστική και πολιτική βία. Υπό αυτό το πρίσμα, μπορεί να υποστηριχτεί ότι η απότομη άνοδός της απειλεί τη σταθερότητα της χώρας και ότι το κόμμα πρέπει να διαλυθεί προτού προκαλέσει περαιτέρω ζημιά.

Ωστόσο, μια άλλη, αντίθετη άποψη είναι ότι η Χρυσή Αυγή είναι ένα δημοκρατικά εκλεγμένο πολιτικό κόμμα και η απαγόρευσή της θα μπορούσε να θεωρηθεί παραβίαση της ελευθερίας της συμμετοχής στην πολιτική. Αν απαγορευτεί, η Χρυσή Αυγή μπορεί να ασκήσει έφεση στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο, ανοίγοντας μια μακρόχρονη πολιτική διαμάχη με απρόβλεπτη κατάληξη.

Σύμφωνα με μια παρόμοια άποψη, τα ακραία πολιτικά κόμματα συχνά γιγαντώνονται μόλις απαγορευτούν, γιατί μπορούν να παρουσιαστούν ως θύματα. Ως εκ τούτου, υπάρχουν φόβοι ότι η απαγόρευσή της μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση της απήχησής της.
Με βάση την οπτική αυτή, η συμμετοχή των άκρων στην πολιτική είναι ο καλύτερος τρόπος για να παραμένουν υπό έλεγχο. Ωστόσο, αν η Αθήνα επιλέξει να μείνει άπραγη, η αγανάκτηση του κόσμου με την κυβέρνηση ίσως αυξηθεί ακόμα περισσότερο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που μια χώρα της Ευρώπης είναι αντιμέτωπη με το δίλημμα αυτό. Οι κυβερνήσεις της Γερμανίας συζητούν εδώ και δεκαετίες για το καθεστώς του ακροδεξιού Εθνικού Δημοκρατικού Κόμματος, αλλά οι προσπάθειες να τεθεί εκτός νόμου έχουν αποδειχτεί ανεπιτυχείς.

Στις δεκαετίες του 1980 και του 1990, η Ισπανία είχε ανάλογα προβλήματα στην αντιμετώπιση των βάσκικων εθνικιστικών κομμάτων, ορισμένα εκ των οποίων συνδέονταν με τρομοκρατικές οργανώσεις. Το Μπατασούνα, για παράδειγμα, τέθηκε εκτός νόμου το 2003, ύστερα από τους ισχυρισμούς των ισπανικών αρχών πως έχουν στοιχεία ότι το κόμμα χρηματοδοτεί με δημόσιο χρήμα την τρομοκρατική οργάνωση ΕΤΑ. Ωστόσο, η Ισπανία αντιμετώπισε τον βάσκικο εξτρεμισμό σε ένα περιβάλλον σχετικής οικονομικής σταθερότητας και πολιτικού διαλόγου. Η Ελλάδα, αντίθετα, είναι αναγκασμένη να αντιμετωπίσει τον εξτρεμισμό εν μέσω μιας οικονομικής κρίσης δίχως προηγούμενο.

Στις 19 Σεπτεμβρίου η ελληνική στατιστική υπηρεσία ανακοίνωσε ότι η ανεργία διαμορφώθηκε το δεύτερο τρίμηνο στο 27,1%, χαμηλότερα από το 27,4% το πρώτο τρίμηνο, αλλά αρκετά υψηλότερα από το 23,6% του πρώτου τριμήνου του 2012. Επιπρόσθετα, περίπου 6 στους 10 νέους κάτω των 24 ετών είναι άνεργοι. Ακόμα και αν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προβλέψει μια ισχνή οικονομική ανάπτυξη το 2014, η ελληνική οικονομία θα παραμείνει αδύναμη στο άμεσο μέλλον.
Αυτό σημαίνει ότι ανεξάρτητα από το μέλλον της Χρυσής Αυγής, τα επόμενα χρόνια θα υπάρχει μεγάλο περιθώριο για την ανάδυση ακραίων κομμάτων, τα οποία θα συνεχίσουν να απειλούν την πολιτική σταθερότητα και τη θέση της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σείεται η γη στη κεντρική Ελλάδα από σεισμούς !!


Σείεται όλη η γη στη κεντρική Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στους νομούς Φθιώτιδας και Βοιωτίας.
Οι περιοχές στις οποίες εκδηλώνονται οι σεισμοί, έχουν μεγάλη σεισμικότητα. Στη Φθιώτιδα βρίσκεται το ρήγμα της Αταλάντης, ενώ στη Βοιωτία και πιο συγκεκριμένα λίγα χιλιόμετρα νοτιότερα από τη περιοχή που έγιναν τα 4,1R το πρωί της Παρασκευής 20/9, στο Κορινθιακό, βρίσκεται το ρήγμα των Αλκυονίδων.

Στη Φθιώτιδα γίνεται λόγος από διακεκριμένους σεισμολόγους, ότι τους σεισμούς τους δίνει παρακλάδη του ρήγματος της Αταλάντης και πως η σεισμικότητα στη περιοχή θα συνεχίσει να είναι ιδιαίτερα έντονη και τις επόμενες ημέρες. Οι σεισμολόγοι έχουν δηλώσει πως δεν είναι ακόμα σίγουροι, αν ο σεισμός των 5,3R στις 7 Αυγούστου, ήταν ο κύριος ή αν πρόκειται να γίνει ένας πιο μεγάλος σεισμός. Θεωρούν τέλος, μη φυσιολογική τη σεισμική δραστηριότητα στη περιοχή.

Τα ξημερώματα της Παρασκευής 20/9, είχαμε έναν νέο σεισμό, αυτή τη φορά στο νομό Βοιωτίας και πιο συγκεκριμένα στα παράκτια τμήματα του νομού, κοντά στο ρήγμα των Αλκυονίδων. Οι σεισμολόγοι δεν συνδέουν τον χτεσινό σεισμό με τις Αλκυονίδες, αλλά το θεωρούν έναν μεμονωμένο συμβάν. Ως τώρα πάντως, δεν έχει σημειωθεί αξιόλογος μετασεισμός, για να μπορούν να πουν οι σεισμολόγοι ότι τα 4,1R ήταν ο κύριος σεισμός, όπου και θεωρούν αυτό το μέγεθος ως το κύριο σεισμό ως τώρα.

Συνοπτικά λοιπόν, διακρίνεται τους τελευταίους 2 μήνες, πολύ έντονη σεισμική δραστηριότητα στην ανατολική Στερεά Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στους νομούς Φθιώτιδας, Βοιωτίας και Αττικής. Είναι κάτι που προβληματίζει όχι μόνο τους σεισμολόγους αλλά και τους κατοίκους ιδιαίτερα του νομού Φθιώτιδας. Οι επόμενοι μήνες, θα μας δείξουν αν πρόκειται για μετασεισμούς ή για προσεισμούς. Οι σεισμολόγοι πάντως δηλώνουν δημόσια το προβληματισμό τους, λέγοντας παράλληλα στους κατοίκους να κάνουν εντατικούς ελέγχους στα σπίτια τους.
greek-weather
Διαβάστε Περισσότερα »

Φωκίδα: Ανθρωποκυνηγητό για τους κουκουλοφόρους με τα όπλα που λήστεψαν διανομέα τσιγάρων


Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αστυνομικών για τον εντοπισμό και την σύλληψη δύο αγνώστων δραστών, οι οποίοι...
χθες το μεσημέρι, στην τοπική κοινότητα Μαναγούλη του Δήμου Δωρίδας Φωκίδας, έκαναν ένοπλη ληστεία σε βάρος 34χρονου, οδηγού φορτηγού, ιδιοκτησίας εταιρείας εμπορίας τσιγάρων.
Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με το LamiaReport, στις 14:30 το μεσημέρι, οι δύο δράστες, επιβαίνοντας σε αυτοκίνητο και φορώντας κουκούλες,
πλησίασαν το παρκαρισμένο φορτηγό της εταιρείας, μέσα στο οποίο μόλις είχε μπει ο 34χρονος,
μετά από διανομή τσιγάρων σε κατάστημα ψιλικών της περιοχής.

Στη συνέχεια με την απειλή πιστολιών, ανάγκασαν τον 34χρονο οδηγό του φορτηγού, να τους παραδώσει ένα τσαντάκι μέσης που περιείχε το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ,
προερχόμενο από εισπράξεις από την πώληση των τσιγάρων και στη συνέχεια διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φωκίδας και συγκροτήθηκαν συνεργεία ελέγχων σε κομβικά σημεία και πιθανούς δρόμους διαφυγής και σε όμορους νομούς.

Διαβάστε Περισσότερα »

Την Κυριακή υποδεχόμαστε «επισήμως» το φθινόπωρο


Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Κυριακής 22 Σεπτεμβρίου, στις 23.44 ώρα Ελλάδος, το βόρειο ημισφαίριο, στο οποίο ανήκει και η χώρα μας, υποδέχεται επισήμως το φθινόπωρο.

Εκείνη την ώρα, θα λάβει χώρα η φετινή φθινοπωρινή ισημερία. Αντίστοιχα, στο νότιο ημισφαίριο θα εγκαινιασθεί η άνοιξη με την εαρινή ισημερία.

Αν και υπάρχει η πεποίθηση ότι κατά τη φθινοπωρινή ισημερία η διάρκεια της ημέρας και της νύχτας είναι ίση, στην πραγματικότητα αυτό συμβαίνει μόνο στους τόπους που βρίσκονται ακριβώς πάνω στον Ισημερινό της Γης. Σύμφωνα με τον διευθυντή του Ευγενιδείου Πλανηταρίου Διονύση Σιμόπουλο, στις περιοχές που βρίσκονται είτε πάνω είτε κάτω από τον Ισημερινό η «ίση μέρα - ίση νύχτα» συμβαίνει μερικές ημέρες πριν ή μετά την ημερομηνία της «ισημερίας».

Έτσι, στην Αθήνα, που βρίσκεται περίπου 38 μοίρες βόρεια του Ισημερινού, η πραγματική «ίση ημέρα - ίση νύχτα» θα συμβεί στις 26 Σεπτεμβρίου. Έκτοτε, σταδιακά οι νύχτες (Ήλιος κάτω από τον ορίζοντα) θα αρχίσουν να διαρκούν περισσότερο από τις ημέρες (Ήλιος πάνω από τον ορίζοντα), έως το χειμερινό ηλιοστάσιο της 21ης Δεκεμβρίου φέτος, οπότε η διάρκεια της νύχτας θα βρεθεί στο ζενίθ της.

Το Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου θα εορτάσει τη φθινοπωρινή ισημερία με την παράσταση θόλου «Lichtmond: Το Φωτεινό Σύμπαν», η οποία θα προβληθεί μόνο το βράδυ του Σαββάτου 21 Σεπτεμβρίου. Η διάρκεια της παράστασης είναι 51 λεπτά και προτείνεται για ενήλικες και παιδιά γυμνασίου και άνω.

Το Σάββατο θα πραγματοποιηθούν τρεις παραστάσεις (ώρες 18.30, 20.00 και 21.00). Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη, απαραίτητα είναι όμως τα δελτία προτεραιότητας, η διανομή των οποίων θα αρχίσει στις 17.30 το απόγευμα της ίδιας ημέρας.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ